מה מקרר בית חוץ ממזגן

מאיה_לוי*
הצטרפות: 29 פברואר 2016, 15:59

מה מקרר בית חוץ ממזגן

שליחה על ידי מאיה_לוי* »

אפשר להדליק מאוורר , להכין ארטיקים טעימים , לנפח בריכה קטנה ולמלא במים , לאכול אבטיח קר ...
תמרוש_רוש
הצטרפות: 18 יוני 2005, 03:48
דף אישי: הדף האישי של תמרוש_רוש

מה מקרר בית חוץ ממזגן

שליחה על ידי תמרוש_רוש »

כיווני אויר, כיווני אויר, כיווני אויר.
בית שפונה לצפון ולדרום, חלונות גדולים לדרום וקטנים יותר שפונים צפונה.
מחמם בחורף (כי כל השמש נכנסת פנימה מדרום) ומשאיר אותו קריר בחורף.

חלונות: איכות התריסים משפיעה על הבידוד.
להעדיף תריסים חיצוניים על פנימיים.
להעדיף תריסים שלא צמודים לזכוכית - שיהיה חלל כלשהו באמצע.
זכוכית כפולה משמעותית מאוד לבידוד.
חלונות שנפתחים היטב כדי לפתוח אותם בלילה ולעזור לטמפרטורה בבית לרדת.
תאורה שכונתית: לפעול לצמצום התאורה בלילה, כדי שאפשר יהיה לישון היטב עם חלון פתוח.

לסלק שטיחים בקיץ, ולפרוש אותם מחדש בחורף.

באקלים יבש ובימי חמסין: להרטיב סדינים במים, לסחוט ולתלות על החלונות וברחבי הבית.

עצים וצמחים עוזרים לבודד מפני החום.
אפשר לשתול עצים בכיוון השמש, שיחים מטפסים שיוסיפו שכבת בידוד לקירות.
כדאי לשתול גפנים: הן ירוקות ומצילות בקיץ, ונשירות בחורף.
לפתח גנים אנכיים הם מתאימים לכל קיר, גדול או קטן (שפע דוגמאות אבל מוצלחים במיוחד בבניינים רבי קומות שלא מושפעים מגינת קרקע.
רוצה_לעוף*
הצטרפות: 18 יוני 2015, 00:16
דף אישי: הדף האישי של רוצה_לעוף*

מה מקרר בית חוץ ממזגן

שליחה על ידי רוצה_לעוף* »

תודה רבה! אכן חשוב
מצ'רה*
הצטרפות: 10 נובמבר 2009, 14:20

מה מקרר בית חוץ ממזגן

שליחה על ידי מצ'רה* »

בית שפונה לצפון ולדרום, חלונות גדולים לדרום וקטנים יותר שפונים צפונה
תמרוש זה אותו דבר באוסטרליה או שתרגמת?
אישה_במסע*
הצטרפות: 29 מרץ 2012, 10:55

מה מקרר בית חוץ ממזגן

שליחה על ידי אישה_במסע* »

להימנע ממזגן. בבית ובכלל. מזגן משבש את היכולת הטבעית של הגוף להתרגל לחום וגורם לאנשים לסבול, בזמן שבכלל לא חם. לצאת החוצה לשמש. מאותה סיבה - הגוף מאזן את עצמו.
באופן כללי, מצאתי מניסיוני של שלוש שנים עם מזגן אחרי חיים שלמים בלי, שמזגן זה דבר משבש מאוד, ומזיק יותר ממועיל.
תמרוש_רוש

מה מקרר בית חוץ ממזגן

שליחה על ידי תמרוש_רוש »

מצ'רה,
בית שפונה לצפון ולדרום, חלונות גדולים לדרום וקטנים יותר שפונים צפונה -
נכון לישראל.
באוסטרליה, ובכל חצי הכדור הדרומי, הכיוונים הטובים הם אותם כיוונים - צפון ודרום - כי אפילו פה למטה השמש זורחת במזרח ושוקעת במערב. השוני הוא שבאמצע היום השמש היא בזוית צפונית (בישראל השמש פונה דרומה בצהריים). לכן באוסטרליה ההשקעה בחלונות צריכה להיות מצפון, ובישראל מדרום.
חלונות שפונים לכיוון שמש הצהריים, מכניסים המון אור שמש הביתה ביום חורף - כי אז השמש נמוכה יותר יחסית לקו הרקיע - ולא מכניסים הביתה שום אור שמש בקיץ, כי בקיץ השמש נעה בקשת גבוהה יותר, בצהרי היום היא ישר למעלה, ולא מגיעה לזוית שמאפשרת לה לחדור דרך החלון.
(אנשים כבר לא מסתכלים על השמש בימינו?)

לעמת זאת, חלונות שפונים למזרח ולמערב מכניסים הביתה המון אור שמש בימות הקיץ, בהם השמש עולה דרך המזרח אל מרכז השמים, ואז יורדת משם כל הדרך מכיוון מערב. אבל בחורף, כשהשמש חומקת לה בזוית שטוחה דרומה (או צפונה, אצלנו), היא כמעט ולא נכנסת דרך החלונות המזרחיים/מערביים.

מזגן זה דבר משבש מאוד, ומזיק יותר ממועיל.
מסכימה.
היום, יום חמסין של סוף הקיץ, היה אצלנו 37 מעלות. אני ריחפתי ביום הזה בקלילות מדהימה, רכבתי על אופניים עם הגדול לביה"ס, אחר כך הלכתי עם הקטן לפגישת אמהות במסלול שכלל הליכה קצרה לרכבת, עלייה בגבעה אל מקום הפגישה בשעה 11:00, עוד הליכה לרכבת בשעה 2 בערך, ובשיא החום - 3 וחצי אחה"צ - רכבתי שוב כדי לקחת את הגדול מביה"ס.
וחזרתי הביתה במצב ממש טוב.
זה דבר שאני בחיים לא ארצה לעשות ולא אהיה מסוגלת לעשות בתחילת הקיץ. אם אני אנסה לתפקד ברמה הזאת בחמסינים הראשונים של הקיץ אני אגיע הביתה שפוכה לחלוטין ועם כאב ראש מזעזע. אבל עכשיו סוף הקיץ, הגוף התרגל, הסתגל, ראה כבר ימים חמים כאלה, והוא בסבבה.
אם הייתי חיה עם מזגן, הגוף שלי לא היה מסתגל בכלל. עובדה: כולם סביבי גנחו ונאנקו כמה שחם, ואני בקושי הרגשתי.
אביבה123*
הצטרפות: 12 דצמבר 2013, 08:47

מה מקרר בית חוץ ממזגן

שליחה על ידי אביבה123* »

אצלנו יש חלונות קטנים בצפון וחלונות ענקיים בדרום. והבית לוהטטטט בקיץ.... גיהינום.....
תמרוש_רוש

מה מקרר בית חוץ ממזגן

שליחה על ידי תמרוש_רוש »

זה מעניין.
האם זה בית או דירה? באיזו קומה אתם? האם השמש נכנסת פנימה בקיץ?
האם הכיווני אויר הם בדיוק צפון-דרום, או בזוית?
תמרול_ה*
הצטרפות: 25 יולי 2004, 14:17
דף אישי: הדף האישי של תמרול_ה*

מה מקרר בית חוץ ממזגן

שליחה על ידי תמרול_ה* »

עמיעד לפידות (מי שקידם את הפרדת הזבל האורגני בכרם מהרל תחילה ואחר כך בעוד מקומות בארץ) בנה בית אקולוגי, שבו נחפרו והוטמנו צינורות בעומק מטר וחצי. יש תריסים יעודיים שפותחים אותם, והאויר החם יוצא החוצה, ומושך את האויר הקר מהצינורות פנימה. האדמה מקררת את האויר בצינורות בעומק זה.
תמרוש_רוש

מה מקרר בית חוץ ממזגן

שליחה על ידי תמרוש_רוש »

תמרולה, נשמע נהדר!
חביב_הגלילי*
הצטרפות: 03 מאי 2020, 21:48

מה מקרר בית חוץ ממזגן

שליחה על ידי חביב_הגלילי* »

המלצות שאיתי המון שנים, לשתוף את הבית (עם יש מרצפות) אפילו כמה פעמים ביום, לאפסן שטיחים, לקרר את הרגלים במים ממש קרים לפני שינה ואם יש אפשרות לישון כמה שיותר קרוב לריצפה, אני על ישן על מזרן יוגה לפחות 2 לילות בשבוע, זה גם מעולה לגב.
שליחת תגובה

חזור אל “חימום וקירור”