נראה לי שהמודל העסקי בימיינו הוא בדר"כ "שלם כמה ששוה לי למכור לך".
אביב, נראה לי שהסיפור ממחיש שהמודל דווקא אינו מתאים. כי לא ייתכן שבמצב שהזכרת, האיש ישלם את כל הונו לרופא. הרופא עשה את עבודותו ומגיע לו כמה ששוה לרופא הזמן שהוא השקיע.
ואם למשל מטוס שווה לי בערך 10000 ש"ח, האם אצפה ממישהו למכור לי מטוס במחיר כזה? לא, אני אצפה מאנשים למכור לי במחיר שמשתלם
להם ולא
לי.
נראה לי שהמודל של שלם כמה ששווה, בכלל לא יכול להתקיים במקום שאינו נחשב לנר לאחד נר למאה. רק במקום שלא מפסידים על כל אחד ואחד שמצטרף (כמו הצגה, משחק מחשב, אתר וכו'), אפשר אולי להשתמש במודל.
באופן כללי, אני תמיד מעדיף לקנות מה שמשתלם לי לקנות. המודל הזה בעצם אומר שאני אמור לשלם בדיוק כמה ששווה לי, זאת אומרת שאני אף פעם לא ארוויח ממה שקניתי, לא אוכל לצאת עם הרגשה טובה מהקנייה, כי שילמתי עליה. כלומר, מה שהרווחתי מהמצרך החדש הוא בדיוק מה ששילמתי עליו.
אוף, אני קצת מתקשה להסביר את עצמי...
המודל הזה גם דורש הרבה מחשבה, בכל פעם להתחיל לחשב (ואיני יודע איך) כמה כל דבר שווה לי (ויש מי שטען ש
רוב האנשים אינם חושבים).
אני אישית בדר"כ לא נותן תרומה לקבצנים ברחוב (כי רבים מהם לא צריכים אותה, ורבים משתמשים בה לסמים), אבל למי שמנגן ברחוב אם אני אוהב את המוסיקה אני משלם (ולא בתור תרומה. ואין לי בעיה שיתעשר מזה - זו עבודתו), וזה באמת המודל העיסקי המוצע.