מוצרים ללא חומר משמר

אלה*
הודעות: 274
הצטרפות: 07 פברואר 2002, 12:31

מוצרים ללא חומר משמר

שליחה על ידי אלה* »

אני מנסה לצרוך כמה שפחות מוצרים עם חומר משמר ומגלה שהמידע בנושא מועט.


איך מצליחים לרכוש מוצרים ללא חומר משמר?
איזה חומר משמר בריא ובסדר לעומת אחרים שהם מסוכנים?
לחם לבן רגיל שונה בעניין הזה מלחם ארוז בשקית?

מה הסימון של חומר משמר? אני קוראת על עוגיות שיש בהן חומרים מייצבים, חומרי טעם וריח. שום מילה על חומר משמר אבל בוודאי שיש.
בקיצור, כל הכוונה בנושא תעזור לכולנו.
יולי_קו
הודעות: 3248
הצטרפות: 03 אוגוסט 2014, 09:09
דף אישי: הדף האישי של יולי_קו

מוצרים ללא חומר משמר

שליחה על ידי יולי_קו »

יש חומרים בסיסיים בלי חומר משמר:
למשל ירקות ופירות טריים (ברור), אם אינם אורגניים חשוב לנקות היטב ואולי גם לקלף.
טחינה גולמית, דבש, תבלינים שונים (טריים או מיובשים), אגוזים וגרעינים למיניהם. שמן זית.
ירקות קפואים.
שימורים בקופסת שימורים או צנצנת שעליה מצויינת התכולה בלי כל מיני חומרים נוספים למה שאת היית מוסיפה בעצמך במטבח שלך.
דוגמא לסעיף האחרון: טונה בשמן זית או מים.

אבל אולי כל זה ברור לך ואת שואלת על מאכלים תעשייתים מוכנים באיכות ביתית?
אלה*
הודעות: 274
הצטרפות: 07 פברואר 2002, 12:31

מוצרים ללא חומר משמר

שליחה על ידי אלה* »

אבל אולי כל זה ברור לך ואת שואלת על מאכלים תעשייתים מוכנים באיכות ביתית?

כן, ברורו שפירות ירקות, בשר טרי, ביצים, מי ברז (מה לגבי מינרלים), נטולי חומר משמר.
מוצרים תעשייתיים - על זה אני שואלת.
אגב מאיפה את יודעת שטחינה גולמית נטולה חומר משמר?

למשל מוצרי חלב, על של טרה כתוב לא חומרים משמרים (גבינות) אבל כאמור יש תביעה יצוגית שזה לא נכון.
מה לחפש בתוויות שמעיד על חומר משמר או לפחות כזה שמזיק?

לחמים, מה קורה איתם? מה שבניילון מכיל חמר משמר ומה שלא.. ?
שמרית או שמרים טריים שמכינים מהם בבית לחם גם מכילים חומר משמר?

וגם סתם להבין, ממי שיודע - בטח לא כל חומר משמר מזיק, חלק מבוססים על מלח וכו'. מה מזיק ומה לא?
יולי_קו
הודעות: 3248
הצטרפות: 03 אוגוסט 2014, 09:09
דף אישי: הדף האישי של יולי_קו

מוצרים ללא חומר משמר

שליחה על ידי יולי_קו »

טחינה גולמית אורגנית מכילה 100 אחוז שומשום. הפיקוח הוא די קפדני, אז אולי אפשר לסמוך על הכתוב בתווית.
טחינה לא אורגנית מכילה לפי תחושתי גם מלח (היא יותר טעימה לי...).
אני חושבת שזו הסיבה שטחינה היא מאכל בסיסי באיזור הים התיכון, החם יחסית. חומר הגלם נשמר מצויין.

יצרני גבינה קטנים אולי לא יכניסו חומר משמר.

להערכתי שמרים אינם מכילים חומרים משמרים.

אני אישית (זה לא מדעי, ולא המלצה. זו אני) מקבלת את החומרים המשמרים הבאים: מלח (בקופסאות שימורים לדוגמה), סוכר (בריבות של חמי), לימון (בטחינה), דבש.
יש גם שימור בייבוש ובהקפאה.
פשוט נמאס לי מכל החומרים הלא מזוהים הללו.
יעלי_לה
הודעות: 4316
הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה

מוצרים ללא חומר משמר

שליחה על ידי יעלי_לה »

לחם רגיל שקונים בסופר מכיל חומר משמר, לא משנה אם הוא בא בניילון או לא, למעט יוצאי דופן בודדים ונדירים.
על לחם שאין בו חומר משמר בדר"כ יכתבו "ללא חומר משמר".
אם כתוב ברכיבים "קלציום פרופיונט" או "סידן פרופיונטי" או תרכובת אחרת של קלציום/סידן, זה חומר משמר.
(פשוט זה החומר המשמר המסוים שבדר"כ יש בלחם)
אושה*
הודעות: 25
הצטרפות: 19 מאי 2014, 20:51

מוצרים ללא חומר משמר

שליחה על ידי אושה* »

למיטב ידיעתי במוצרים אורגניים אין חומרים משמרים כי השימוש בחומרים אלו אסור בתעשיית המזון האורגני. עד כמה שידוע לי, אם כבר קונים מוצר מזון מוכן עדיף שיהיה אורגני כי הסיכוי שיהיו שם חומרים מלאכותיים כמו חומרי שימור קטן בהשוואה למוצרים שאינם אורגניים
שליחת תגובה

חזור אל “דפים למיון”