מזרונים על הרצפה- כל הטיפים והעצות
איפה לקנות?
- מזרונים רגילים- מפעל פולירון בקבוץ זיקים (לשאול אם יש עודפים\שאריות\סוג ב')
- פוטון- "פוטון שופ" בתל אביב.
- פוטון בר - מזרוני פוטון בעבודת יד מחומרים טבעיים וגם חומרים אורגניים 052-6560653, http://www.footonbar.com
- מומלץ לישון על הצד ולא באמצע המיטה.
- אם חייבים להיות באמצע, אולי יותר נוח להזדחל החוצה דרך הצד של הרגליים.
- כדי לקום- להתגלגל על הצד, לדחוף עם הזרוע את פלג הגוף העליון למעלה, להוריד ברכיים אל הרצפה ולהסתובב כמו על ציר, ולהיות ממש במצב ישיבה על הברכיים לצד המיטה או עם הפנים אליה בגב זקוף לפני שאת קמה, אחרת את מתרוממת בצורות לא נוחות ומעיקות על הגוף. בהתחלה מוזר ואחר כך מתרגלים.
- לקום דרך עמידת שש. זוחלים מהמזרון לקצה שלו, ואז קמים. ככה גם מרוויחים חצי דקה בעמידת-שש המומלצת (קצת מנוחה מהבטן לחלקי הגוף שסוחבים אותה בד"כ).
- גלגול הגוף עד שהרגלים מונחות (הדרך אלכסונית) על הרצפה.
- אני הנקתי בקצה המיטה שצמוד לקיר, לשם כך, הלכתי על המזרון כמה צעדים, הגעתי ליעד, והתישבתי לישיבה מזרחית (מין קריסה מאונכת). בעצם - אני עושה כך גם היום, אלא אם יש מישהו שיעביר אלי את היונק הכבד. זה לא נכון לימים הראשונים בהם כאבתי בגלל התפרים, אז אני דידיתי והתפתלתי (כדי להתישב) ללא ילד עלי.
- לגבי לטפל על המזרון - אני ישבתי בקצה המזרון, על הצד, רגל אחת מקופלת לפני, והשניה על הרצפה, והמטופל לפני (סמוך לקצה המזרון).
- מרימים מדי פעם, ומאווררים. בכל פתרון שבוחרים - כדאי מדי פעם להעמיד את המזרון לכמה שעות. שיעשה התעמלות ויתאוורר. ביפן מרימים את הפוטונים מדי בוקר ומאווררים על החלון, ואחר כך מגלגלים לתוך ארון בקיר או לפינת החדר. הם מאד דקים וקלים להרמה וגילגול. וכך אין להם רטיבות, אבל גם הרצפה שם שונה, חמימה ורכה ולא קשה וקרה כמו כאן. לכן אין להם את בעיית הבידוד.
- למצוא משטח על רגליים נמוכות ועליו לשים את המזרן.
- באיקאה יש תחתית למזרון כזאת: שורה של "קרשים" מחוברים בסרט, לשים במסגרת המיטה ועל זה המזרון. אנחנו שמנו את קרשי העץ האלה על הרצפה כתחתית למזרון. מאוורר ומונע מגע ישיר של המזרון עם הרצפה. הם מונחים ישירות על הרצפה, רוחב כל "קרש" כזה הוא בערך 8 ס"מ, ובין אחד לשני אולי 8 ס"מ רווח. הדבר הזה מיועד להיות מונח על מסגרת מיטה - זו אני שקניתי משטח ומזרון ושמתי אותם על הרצפה.
- לא לשים שום דבר מתחת למזרון- הלכלוך מצטבר בין השכבות השונות, יש יותר לנקות ולהרים ולסדר, רק מזרנים זה פחות לנקות.
- לשים דיקטים, או קרטונים מתחת למזרון.
- לשים את המזרון על הדיקטים האילו שרואים לפעמים באתרי בנייה, מין פלקטים מעץ שנראים ממש כמו בסיס של פוטון.
- להניח בין המזרון לבין הרצפה לוח עץ עם חורים לאוורור.
- לפרוש מחצלת פשוטה שקונים בחנות לרהיטי קש. עובד חלקית ועדיין דורש איוורור וייבוש או החלפה מדי פעם.
- לשים שטיח עבה מתחת. יש שטיחים גדולים ממש בזול (סינטטיים) ונראה לי שזה פתרון גם זול וגם כולל (מטפל גם בסביבת המזרון). בנוסף, אם מצמידים מזרונים, שטיח יוצר חיכוך יותר טוב מרצפה והם לא מחליקים (לא ברור אם זה פותר את בעיית העובש במזרן).
- להפוך את המזרון למעלה-למטה ראש-רגליים בכל פעם שמחליפים מצעים. אמרו לי פעם שזה טוב לקפיצים.
תרמו: מיכל, ענת גביש, בשמת א, תבשיל קדרה, יער נורווגי, א, אביב חדש, אממ"פ, רעות וצליל, בת ההרים, ה עוגיה, ארני ש.
מזרונים איכותיים רק אצל מנדלבוים - http://www.mandelboim.com/