מחאת המפונקים

אמא_בגבעתיים*
הצטרפות: 24 מרץ 2010, 15:04
דף אישי: הדף האישי של אמא_בגבעתיים*

מחאת המפונקים

שליחה על ידי אמא_בגבעתיים* »

http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.a ... 095845&r=1

תודה על הלינק.
עצוב שאנשים יוצאים לרחובות בדרך כלל רק כשהם לא מצליחים לגמור את החודש ובטח שלא יכולים לקנות דירה
אבל עד שזה לא בא לפתחינו כמעט כולנו טמענו את הראש בחול-בקשר להכל
ועכשיו השמאל שותק כי אם נתחיל גם להגיד שצדק חברתי אמיתי, זה צדק לכו-לם כולל ערבים, מתנחלים, חרדים ו2 מליון פלסטינאים שאין להם כלום הרבה בזכותנו
אולי לא נגיע למספרים המרשמים שהגענו בעצרת האחרונה
ואתמול כשיו"ר אגותת הסטודנטים התחנן בפני ביבי שיקשיב לנו כי קשה לנו מדי ואנחנו לא רוצים להיות יותר עבדים מודרנים
חשבתי שזה לא הגיוני שמליונים יתחננו בפני ראש ממשלה אחד, וגם אם זה לא רק אשמתו ונוסיף את כל הממשלה וחברי הכנסת והטיקונים והאוליגרכים
כמה קיבלנו 1000 איש ? 100,000 מקסימום?
ואנחנו כל יתר ה- 7 מליון מתחננים שישחררו אותנו. נו באמת...
דלית_ב*
הצטרפות: 18 נובמבר 2005, 17:43
דף אישי: הדף האישי של דלית_ב*

מחאת המפונקים

שליחה על ידי דלית_ב* »

יוטי אחלה מאמר, תודה על הקישור!
אורי_יורמן*
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

מחאת המפונקים

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

tknubh,
מה שכתבת כל כך ממסדי שזה מוציא לי את החשק מלהתייחס.
טלי_מא*
הצטרפות: 14 דצמבר 2005, 10:27
דף אישי: הדף האישי של טלי_מא*

מחאת המפונקים

שליחה על ידי טלי_מא* »

יוטי,
ברשומה שהבאת טוען הבלוגר שהמאבק כולל קבוצות רבות מידי שרוצות דברים מגוונים מידי.

לעומתו, נחי אלון מזהיר שסיכויי המאבק להצליח תלויים ביכולתן של הקבוצות להמשיך בו ביחד -
מכשולים פוטנציאליים בקיום מאבק ציבורי מצליח
דלית_ב*

מחאת המפונקים

שליחה על ידי דלית_ב* »

בבקשה אם שמים קישור לפייסבוק או מקומות אחרים שדורשים הרשמה נא לציין את זה ליד הקישור.
ואם יש מקור חופשי ברשת לאותו מאמר, אז עדיף. תודה.
יוטי_בעיר*
הצטרפות: 05 אפריל 2009, 21:21
דף אישי: הדף האישי של יוטי_בעיר*

מחאת המפונקים

שליחה על ידי יוטי_בעיר* »

ראית את הרצאה של ד"ר ירון זליכה בקישור מעל? תראה אם עוד לא הספקת, זה מאד מעניין.
זה לא קשור לבחירות ולהפיל ממשלה או להחליף שר זה או אחר, גם הממשלה היום יכולה לשנות את המצב הקיים (או לחילופין, גם הממשלה של מחר יכולה לא לעשות כלום).
יוטי_בעיר*
הצטרפות: 05 אפריל 2009, 21:21
דף אישי: הדף האישי של יוטי_בעיר*

מחאת המפונקים

שליחה על ידי יוטי_בעיר* »

הפניה היתה ללטיני.
דלית_ב*

מחאת המפונקים

שליחה על ידי דלית_ב* »

יוטי - איזה קישור להרצאה?
סוף_מעגל*
הצטרפות: 14 יולי 2002, 18:09
דף אישי: הדף האישי של סוף_מעגל*

מחאת המפונקים

שליחה על ידי סוף_מעגל* »

גם הממשלה היום יכולה לשנות את המצב הקיים, או לחילופין, גם הממשלה של מחר יכולה לא לעשות כלום

הממשלה הנוכחית היא ממשלה של מפלגת ימין ובראשה עומד נתניהו, מהימין החברתי, הכלכלי והמדיני.
< ואל תגידו "כמעט קדימה ניצחו" ו"כמעט ציפי ליבני" - להזכירכם גם הם פרשו מאותה מפלגה - ליכוד >
לתפיסתי (האולי נאיבית), ממשלה זו לא יכולה להציע מדיניות רווחה סוציאל-דמוקרטית שכן תהא זו בגידה בבוחריה המצדדים במצע ימני, ואין זה משנה אם אני או את או אתה נמנית על בוחריה או לאו.

יכול להיות שרוב העם סוציאל דמוקרטי ומבקש מדינת רווחה, שהיא ההפך משוק חופשי.
למען האמת אני מאמינה לנוכח המחאה שאכן זה המצב.
אז למה מפלגות אלו נחלשות לאורך העשורים האחרונים?
אני לא מעורה לחלוטין במספרים אבל אני זוכרת שבבחירות האחרונות מפלגת העבודה בכלל לא היוותה תחרות לגוש הימין.
אני בעד מחאה וזה בסדר בעיני שמשתמשים בכלי הזה בכדי לשחרר לחצים.
אני רק תוהה איפה כל הסוציאל דמוקרטים היו בבחירות (בעשרים השנים) האחרונות ולמה הם לא הביעו עמדתם בקלפי.

ועוד מחשבה קטנה - יכול להיות שהמוחים אינם מבקשים מדינת רווחה. שהרי ברור שמדינת רווחה (=בריאות, חינוך "חינם") מחייבת הגדלת נטל המס ואילו המוחים מבקשים הפחתת נטל המס. אז מה רוצים המוחים? לקצץ מה"פארזיטים"? מצוין. אני בעד. אז למה לא להגיד את זה? די לתמיכה באוכלי חינם זה ההפך ממדינת רווחה.

בשורה התחתונה: גם אני מעמד הביניים. גם לי קשה המיסים והמילואים והכל. אבל אני חושבת שהבעת מחאה בנוסח "קשה לי" צריכה להיות מלווה בתפיסת עולם קוהרנטית. אני לא רואה שמובעת תפיסה כזו בכלי התקשורת על ידי גורמים שונים.
אורי_יורמן*
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

מחאת המפונקים

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

אני רק תוהה איפה כל הסוציאל דמוקרטים היו בבחירות (בעשרים השנים) האחרונות ולמה הם לא הביעו עמדתם בקלפי.
ונגיד שהם כן היו מצביעים. נראה לך שאם לעבודה היו 40 מנדטים וראש ממשלה מטעמה, בכנסת הנוכחית, זה היה מביא למדיניות סוציאל דמוקרטית בממשלת ישראל?
לי נראה שרוב הסוציאל דמוקרטים בעם מאמינים שבכנסת והממשלה עוסקים בעיקר בקומבינות, שחיתויות, הישרדות פוליטית וכיסאולוגיה, במידה כה רבה עד כדי כך שכמעט אין הבדל בין מפלגת שלטון כזו או אחרת.
נטע_ק*
הצטרפות: 17 אוקטובר 2009, 19:45
דף אישי: הדף האישי של נטע_ק*

מחאת המפונקים

שליחה על ידי נטע_ק* »

סוף מעגל אני חושבת שבשני העשורים האחרונים שיח הבחירות נתן דגשים למצבנו הבטחוני ולסוגיות השלום והשטחים. לשיח הכלכלי בקושי ניתנה במה . וכשהשיח המרכזי הוא על החזרת שטחים/ כיבוש/ התנחלויות והתיישבות בכל חלקי הארץ - העם הזה , מעמד הביניים המוחה - מפולג וזה מה שבא לידי ביטוי בבחירות של עשרים השנים האחרונות. וחבל.
בריג'י_נומושי*
הצטרפות: 28 אוגוסט 2008, 21:26
דף אישי: הדף האישי של בריג'י_נומושי*

מחאת המפונקים

שליחה על ידי בריג'י_נומושי* »

רק אני לא רואה את המעמד הנמוך (שמצטלם פחות טוב ) בתקשורת ? הם יצאו לרחוב שלושה ימים אחרי ה'רוטשילדים'
:( ביקרתי בשני המאהלים,ואיך אומרים "רב השוני על הדימיון " ? מי שיכול ומעוניין לחזק ולאזן קצת מוזמן להגיע לגן העצמאות
מתחת לשופרסל אגרון
סוף_מעגל*

מחאת המפונקים

שליחה על ידי סוף_מעגל* »

לי נראה שרוב הסוציאל דמוקרטים בעם מאמינים שבכנסת והממשלה עוסקים בעיקר בקומבינות, שחיתויות, הישרדות פוליטית וכיסאולוגיה, במידה כה רבה עד כדי כך שכמעט אין הבדל בין מפלגת שלטון כזו או אחרת
מסכימה.
כנראה שגם הלא סוציאל דמוקרטים חושבים כך, דרך אגב :-)
כלומר, הייאוש הפושה בעם אינו ממדיניות (תוכן) אלא משיטת ממשל (צורה).
tknubh התייחס לזה כבר פה למעלה, והסכמתי איתו, לא צריך להיות דתי ימני לאומני בשביל לפחד מציבור מתלהם שמיואש מהשיטה ולא מציע חלופה.
סוף_מעגל*

מחאת המפונקים

שליחה על ידי סוף_מעגל* »

וכשהשיח המרכזי הוא על החזרת שטחים/ כיבוש/ התנחלויות והתיישבות בכל חלקי הארץ - העם הזה , מעמד הביניים המוחה - מפולג
מסכימה.
אבל אני לא בטוחה שנובע מכך שבסוגיות חברתיות-כלכליות העם אינו מפולג.
לי דווקא נדמה שכולם פה לאורך השנים נושאים עיניהם הרבה יותר לארה"ב מאשר לסקנדינביות.
רוצים להיות חלק מהמשחק האמריקאי - איסיקיו ויוסי ורדי ו"מסודרים" - IN,
פקידי ממשלה, עובדי מדינה - OUT, זוכרים את ברוריה מהבנק? - טל פרידמן, ארץ נהדרת.

ועוד פעם, אני חייבת "להתנצל" ולהגיד, גם אני מעמד הביניים, זה לא שאני מתנגדת למחאה.
אבל משהו במחאה מאוד מציק לי.
ואני מתחילה להבין מה:
המחאה עומדת בניגוד לתפיסה שלי את הלך הרוח הציבורי בעשורים האחרונים בארץ.
מה, כולם פה סוציאל דמוקרטיים ולא סיפרו לי?
אז איך נעלמו הקיבוצים?
הרי בקיבוצים היה הכל "חינם" ואפילו חינם בלי מרכאות - חינוך, בריאות, תרבות... למה הם התרוקנו?
אמא_בגבעתיים*
הצטרפות: 24 מרץ 2010, 15:04
דף אישי: הדף האישי של אמא_בגבעתיים*

מחאת המפונקים

שליחה על ידי אמא_בגבעתיים* »

_מה, כולם פה סוציאל דמוקרטיים ולא סיפרו לי?
אז איך נעלמו הקיבוצים?
הרי בקיבוצים היה הכל "חינם" ואפילו חינם בלי מרכאות - חינוך, בריאות, תרבות... למה הם התרוקנו?_
אולי מהקושי הזה שיש כבר גם למעמד הביניים להסתדר, אולי בגלל החזירות חסרת הרסן של המליארדרים, אנשים התחילו סוף סוף להתפקח מחלום ה"מסודרים"? אולי שוב הערכים של צניעות עושים קאמבק?
מיכל_א*
הצטרפות: 14 נובמבר 2009, 14:10
דף אישי: הדף האישי של מיכל_א*

מחאת המפונקים

שליחה על ידי מיכל_א* »

הרי בקיבוצים היה הכל "חינם" ואפילו חינם בלי מרכאות - חינוך, בריאות, תרבות... למה הם התרוקנו

כבר מס' שנים שבקיבוצים רבים, גם בפריפריה- הביקוש עולה על היצע. כן-כן. כבר שנים שאנשים מבקשים לשוב לקיבוצים. חלקם מופרטים, חלקם קיבוץ-קיבוץ, כמו פעם.

הליכוד מציג עצמו בבחירות כ"עממי", תומך בעשירונים התחתונים, מייצג אותם וכו'. מי טורח לקרוא מצע של מפלגה? מעטים ביותר. כמה המפלגה טורחת למלא את הבטחותיה בבחירות? עוד פחות... שימי לב: גם ביבי אץ-רץ (רק כלפי המצלמות) למצוא פתרונות ומתהדר בכך שאין מי שדואג למצוקת הדיור יותר ממנו.

כמה פעמים שלטון הליכוד הליברלי הביא את כלכלת ישראל אל עברי פי פחת (אינפלציה של שלוש ספרות), ובבחירות לאחר מכן מה שאז נתפס כשמאל (עבודה. בתחילת ה-80 זה היה פרס, בתחילת ה-90 זה היה רבין) שיקם, וראי זה פלא- בבחירות לאחר מכן שוב עלה הליכוד.

זהו רק הסבר נוסף לכך שהימין הכלכלי מתחזק, ע"ח הסוציאל- דמוקרטיה. מפלגות סוציאל- דמוקרטיות מואשמות בהאשמות "קשות": אוהבות ערבים, קומוניסטיות וכיו"ב.
מיכל_א*
הצטרפות: 14 נובמבר 2009, 14:10
דף אישי: הדף האישי של מיכל_א*

מחאת המפונקים

שליחה על ידי מיכל_א* »

פלוני לטיני יקר,
ההשואה לדיקטטורים היא היא ההתלהמות_ צודק. הלוא אמרתי זאת בפתח דברי: _זו כבר התלהמות. אפשר לענות לך באותו הסגנון לגבי דיקטטורים איומים שעלו בדרך דמוקרטית לשלטון.

מעלה נשכחות...
מעניין למה נדרשת לזה עתה, אך אענה: אני לא חושבת שהממשלה הזו היא דיקטטורה, למרות שהחוקים שהיא מקדמת מקדמים לשם. כיוונתי לטענתך שזו הממשלה שנבחרה בדרך דמוקרטית ולכן אין להפילה. כלומר (כנראה לא הובנתי היטב, דברי הוצאו וכו' ;-)): טענת שוב ושוב שזו הממשלה שנבחרה באופן דמוקרטי ובבחירות הבאות, אי"ה (אם ירצה העם:-)) יוכל להחליפה, אך כיוון שנבחרה ע"ב רצון הרוב אין לקרוא להפילה. עניתי ספציפית לטיעון הזה, ולנקודה שלא כל מה שנבחר באופן דמוקרטי אכן משרת את הדמוקרטיה.
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

מחאת המפונקים

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

ההשואה לדיקטטורים היא היא ההתלהמות. הממשלה הנוכחית קיבלה רוב בכנסת. אין לה שום כוונה לבטל את הבחירות הבאות. אפילו אם נלך לפי הסקרים - ואני לא חושב שסקרים מהווים כל תחליף לבחירות - אין רוב להחלפתה.
מעניין מאוד, שכאשר הממשלה שנבחרת בבחירות דמוקרטיות, לא מצאת חן בעיניכם, אז יש לכם דיעה אחרת. אז הממשלה לא לגיטימית בעיניכם, כי אתם מחליטים מהו לגיטימי ומהו רוב "אמיתי". אז הסקרים המוזמנים שלכם, הופכים להיות קובעים.
טליה_אלמתן*
הצטרפות: 21 ינואר 2005, 21:41
דף אישי: הדף האישי של טליה_אלמתן*

מחאת המפונקים

שליחה על ידי טליה_אלמתן* »

במקום להיאבק בריכוזיות במשק, שהיא הגורם המרכזי למצוקה, מציעים מנהיגי המאבק לחזור לשיטת משטר סוציאליסטית, אשר נכשלה בצורה קולוסלית שוב ושוב ברחבי העולם...
דוגמה קלסית לכישלון השיטה הסוציאליסטית, השואפת לכך שהכלכלה תנוהל על ידי המדינה, היא תחום הדיור והנדל"ן בישראל... התחום שבו הבעיה חמורה יותר מבכל שאר התחומים הוא התחום שבו מעורבותה של המדינה היא הגדולה ביותר...
בעוד ש-56% תומכים במאבק על יוקר המחיה, הרי ש-54% מאמינים בכך שראש הממשלה הוא האדם המתאים ביותר ומי שיש בכוחו לפתור את המצוקה הזאת. ולא בכדי. שהרי בעוד שהעולם סובל מגלים של אי-יציבות בעקבות המשבר הכלכלי העולמי - מדינת ישראל בנהגת השלישייה סטנלי פישר, יובל שטייניץ ונתניהו נהפכה לאי של יציבות..."

מאמר מאת רונן שובל באתר הארץ
פלוני_אלמונית*

מחאת המפונקים

דוגמאות מוחשיות בהחלט, לכשלון הקולוסאלי של המשטר הסוציאליסטי בטיפול בבעיית הדיור, הם המוני השיכונים הפזורים ברחבי הארץ, שהסוציאליסטים הכושלים בנו בכל מקום. במקום לתת לכוחות השוק לעשות את שלהם, ואז מצבנו היה הרבה יותר טוב. עכשו כשסוף סוף נפטרנו מהסוציאליסטים הכושלים שלא יודעים איך לעשות כלכלה, ברוך השם, אין לנו שיכון זוגות צעירים ואין לנו יותר שיכונים בכלל!.
כמה כיף היה לנו אילו במקום לקנות דירות זולות בשיכונים, כל העולים וכל האחרים היו גרים בשכירות משעבדת בבניינים מוזנחים שהיו בבעלותם של בעלי ההון שמניעים את הכלכלה. כדאי מאוד ללכת לבקר ברח' בלפור 2 בבת ים או שלמה המלך 33 תל אביב, שני בתים שיועדו להיות הקדש, ולראות במו עיניכם איך הכלכלה החופשית הקפיטליסטית פותרת את בעיית הדיור. למי שלא מסתפק ב 2 כתובות מייצגות, יש עוד מאות כתוובות כאלה שיינתנו למי שבאמת רוצה לבקר.
ולמה רק הדיור? הסוציאליסטים הכושלים כמעט מוטטו לנו את קרנות הפנסיה, בניהול הכושל שלהם שלא השאיר בטחון אקטוארי. לעומת זאת אחרי ההפרטה, כשפורשים לגימלאות שנתיים או יותר אחרי כן, וכבר אין פנסיה סוציאליסטית כושלת, אלא רק קופת חסכון, שהגימלאי יקבל לפי מה שהוא חסך (בשפת הקפיטליסטים - צבר), וגם זה רק אחרי התספורות הקפיטליסטיות שהכלכלה החופשית של השוק החופשי יעשו מידי פעם לקרנות "הפנסיה".
פלוני_אלמונית*

מחאת המפונקים

מעניין שכל ההתנגדויות למחאה באות מהימין.
אולי המפגינים אוכלים סושי ומעשנים נרגילה, אבל הם לא הצביעו שמאל. עובדה שמר"צ רק 3 ח"כים, ומפלגת העבודה ... חבל להזכיר אפילו.
פלוני_אלמונית*

מחאת המפונקים

הרי ש-54% מאמינים בכך שראש הממשלה הוא האדם המתאים ביותר ומי שיש בכוחו לפתור את המצוקה הזאת.
בקרוב הבעייה תיפתר !! ביבי ינאם נאום בר אילן 13 ולא תהיה יותר בעיית דיור. (בתנאי שהנאום יוגדר כנאום חייו וישודר בשידור חי בערוצי הטלביזיה השמאלנים).
בריג'י_נומושי*

מחאת המפונקים

תמיד תוותר האופציה לפתקים לבנים שמביעים אי אמון מוחלט ודרישה לריסטרט קרי איתחול
בריג'י_נומושי*

מחאת המפונקים

קבוצות רבות זה רק משקף את המצוקות הרבות שדורשות מענה אמיתי ולא זריית חול בעיניים.
והלוואי רק שהנציגות הנבחרת תייצג באמת את כל העם ולא תסתווה
בשרלטנות פוליטית מזוהמת שהעם מבקש להקיא סופסוף.

לעניות הבנתי...
טליה_אלמתן*
הצטרפות: 21 ינואר 2005, 21:41
דף אישי: הדף האישי של טליה_אלמתן*

מחאת המפונקים

שליחה על ידי טליה_אלמתן* »

שכל ההתנגדויות למחאה באות מהימין.
אני לא מתנגדת למחאה.
אני חוששת שהמחאה תיכשל בגלל כוונות רעות (אנרכיסטים שרק רוצים לעשות בלגן, למשל...).

tknubh אני מסכימה.
בריג'י_נומושי*

מחאת המפונקים

מהאנרכיסטים פשוט מתעלמים ואז אין להם כוח להרוס(פשוט כי לא נותנים להם 'צומי' ואם הם עושים בלאגן מזמינים את הכוחות המזויינים
:)סליחה לא יכולתי להתאפק:)

הבעיהה -העניין האמיתי בעיני הוא מי מוביל ,מי ההנהגה באמת ושכולם כולם כל המיגזרים הנחשלים עקב המצוקות האמיתיות יבואו לידי ביטוי
במחאת הצדק החברתי
אינששאללה
שליחת תגובה

חזור אל “דיונים/ויכוחים על עריכות והתנהלות באתר”