אוקיי, יש לי שאלה קנטרנית ממש (פשוט זה מגיע לי ממש מכל הכיוונים עכשיו, בכל תחום בחיים, גם בזה, אז אני מתבטאת פה...)
טוב, אני מודה שאני קצת בקריזה מאיזה סיפור משפחתי קשור, אז יוצא לי אגרסיבי, וטלי, רק כי אני אוהבת אותך אני מרשה לעצמי...
באמת באמת.
סליחה, כן? אבל מה זו התבוסתנות הזאת?! ממתי "כן, אני נגד, אבל ככה זה, ואין ברירה..." היה סיבה טובה? זו סיבה טובה למהפיכה! זה מה!
בשמת,
נראה לך שאם הייתי בארץ לא הייתי מנתקת אותה מכל החגיגה הזאת? יש לי עקרונות מעטים (זה כמובן, שקר גס) אבל אני עומדת מאחריהם. אז
כרגע יש לי נסיבות מקלות. יופי לי!
|Y||Y|
נו אז מה?! עובדה שהצלחתי לשמור עליה 100% בתזונה שאני מאמינה בה, בבית, יונקת, לא רכושנית, ועוד כל כך הרבה דברים, שלמרות שלא מפסיקים ל@&^#$ לי את המח על כמה "אין ברירה וזה רק עניין של זמן.." עובדה שהזמן עובר והשיירה גם. אז גם בארץ וגם עוד כמה שנים, שיהיה ברור העניין הזה...
וגם את. כן את. הצלחת, מצליחה ותצליחי,
כל כל הרבה, אז מתנות זה מה שישבור אותנו?
כן, קטנתי כבר עוד מעט בת שנתיים. את יודעת כמה פעמים אמרו לי "חכי חכי, כשהיא תיוולד...", "חכי חכי כשהיא תתחיל ללכת..." אולי די עם זה? אולי במקום התבוסתנות הזאת יקומו כולם ויגידו "אצלי זה מתחיל ואצלי זה נגמר. יש דברים שכן ויש דברים שלא וזהו." זה מה שאני אומרת. אז אולי אני יוצאת קצת ביצ'ית, אבל אני חיה מאד בשלום עם עצמי וישנה מצויין בלילה (להוציא הנקות. ושיניים טוחנות. ולפעמים סתם קמה. אבל בלי קשר למצפון!)
כולם יושבים פה ומדברים על איך מאכילים ת'ילדים חרא, מבעס אותי שהעצות הכי טובות שאני שומעת זה "עדיף עם כפית"
מצטערת מאד. לא מקובל עליי בשביל עצמי, ועצוב לי שזה מה שחלק מהכותבות כאן רוצות.
אולי במקום להתנחם בזה שכולם אוכלים את זה, אפשר לעשות שינוי?
טלי,
יבוטל מוסד ימי ההולדת ? קדימה. בטלי. אני רצינית לגמרי. מה בדיוק עוצר אותך?
באמת עכשיו. רגשות של מבוגרים שבסופו של דבר אפשר לדבר איתם? האם זה יותר חשוב מלהקריב ילדה על מזבח הצרכנות? אולי זה זה שהיא כבר קצת "מקולקלת" אז קשה להתמודד עם צרכיה ורגשותיה?
יש לי הרגשה שבמקרה כזה, מוטב לקטוע את הסיפור הזה עכשיו מאשר להגיד "טוב אז עכשיו נעשה, ובשנה הבאה נתמודד עם זה." בשנה הבאה זה רק יהיה יותר קשה, לא יותר קל.
ולא עזר כמה שאמרתי שהם מקלקלים לי את הילדים שיתרגלו לצפות למתנות.
מה אכפת לי מה "הם" חושבים?
אני לא רוצה מתנות לילדים שלי. זהו זה. הלאה. למה צריך להסביר את זה בכלל?
חשבתם על יום ההולדת הזה? הראשון? מנקודת המבט של בת השנתיים למשל, קורה משהו הזוי הזוי הזוי. פתאום, כרעם ביום בהיר, אחרי שנתיים של חיים, מגיע יום שרירותי לחלוטין, וכולם מתחרפנים בו. כל מי שהיא אוהבת מגיע יחד, שמים אותה על כס, מלבישים אותה כנסיכה,
כולם ממרכזים לה את הצורה, מאכילים אותה זבל שעולה לה ישר למוח (טוב, לא אתן, אבל בכללי, גם אם לא עוגת שוקולד, יש איזו מתירנות קולינארית שבעיניי משדרת "פעם בשנה מפסיקים עם הסגפנות הזאת ומתחרעים על מה ש{{}}
באמת טעים..." יופי של פתח להפרעות אכילה... יופי של מסר כשאוכלים בריא... NOT.), ונותנים לה המון המון פלסטיקים. המון. המון המון פלסטיקים.
למה שאני ארצה לעשות את זה לילדה שלי?
כי האחים שלי או האחים שלו עושים את זה לילדים שלהם?! וואו. רק לי זה נשמע כמו תירוץ לא כל כך מוצלח?
כלומר, אז היא קצת גדלה, ויותר מתעניינת, אז אני אמורה להתחיל לקחת אותה ליום-הבן-דוד ואח"כ ליום-הבת-דודה? ואח"כ ליום-החבר-מהגן? לראות איך מבוגרים עושים להם אינישיאציה מיינדלסית (כאילו mindless initiation
תרגום זורם יישמח אותי. אני שפוכה.
) לתוך תרבות הצריכה? מכרכרים סביבם ומאכילים אותם פלסטיק? אם זה רע בעיניי, זה רע בעיניי. אני לא משתתפת בטקסי פולחן שמקריבים בהם ילדים. 'צטערת.
כן אשמח לציין את עובדת היותה איתנו שנתיים בעוד שלושה חודשים, כנראה במשהו שהכי כיף לה (ללכת לבריכה? לפגוש משפחה? לצאת לטיול הליכה או קמפינג? לשלב הכל ולעשות פיקניק? לאסוף ענפים ובלוטים ולהשאיר אותם ביער?) לא אכפת לי שישימו כסף בתכנית החסכון שתוארה דלעיל אם לחוץ למישהו לקנות לה מתנה. ואם מישהו רוצה ליצור משהו, הכי כיף.
ואנקדוטה לסיום...
בשנה שעברה איזה חודש אחרי יום הולדתה על אף שהיתה פיצקית עשינו יום מים לחלק מהבנידודים (זה ממש לא היה אבאוט הר) ובאה אליי אשתו של הדוד ובדחילו ורחימו נתנה לי ספר ואמרה "אין בזה שום פלסטיק!"
אפילו שזו לא ממש היתה חגיגת יום הולדת, השמועות עליי עשו להן כנפיים...
(עכשיו יקראו לי וכחנית. אוף. אני לא וכחנית! אני רק פשנט....
קדימה. passionate חבקונייייי!!!!!
)
טלי, עכשיו קראתי מה שכתבת (פתוחה לי התגובה הזאת שעות... ואני אומרת שזו התשובה שלך:
_אני רוצה לערוך להן ימי הולדת בטבע, כטיול או משהו אחר (חלק מהסבים כבר לא יכולים כ"כ ללכת בטיולים כאלה) ולוותר על עוגה+מתנות.
אני יודעת שככל שהן תגדלנה הן תראנה טקסי-פתיחת-מתנות-נוצצות-ומיותרות אצל ילדים אחרים+ שהמשפחה והחברים ירצו להביא גם להן מתנות ליומולדת...._
לכי על זה. תני להן משהו שונה שכולם יתקנאו בו
חוללי שינוי!! אולי בנות הדוד יבקשו יומולדת בטבע? אולי הדודים יאנחו אנחת רווחה ויגידו "זה כל כך יותר נעים ממהש עושים להן בגן, אולי גם אנחנו נעשה ככה?" ובא לציון גואל!