מדובר ב"אופנת החינוך החדש", למה אני מתכוונת?
אז ככה: הורים צעירים "מדמיינים" לעצמם שהם ייניקו, יחזיקו המון על הידים, במנשא, או לא יישנו עם הילדים... וכדומה, בקיצור כל מה שאופנתי עכשיו (אני חושבת שחברה שלי אמרה שזה אופנתי עכשיו)...
א-ב-ל בפועל, כפי הנראה לא קיבלו הדרכה או ייעוץ לפני, או דיברו באויר, והתוצאה היא הורים עם ינוקא שבוכה (ומה, כמה אפשר ללכת איתו על הידיים???..) ועם אמא שאולי יושבת יותר משעה להיניק (מה, זה נורא קשה ככה לשבת כ"כ הרבה זמן .. ולהניק, זה נורא קשה..)
ולישון יחד ("פחדנו שיימחץ"...) ולהיות עמו בבית, מחכים בעצם שיגיע לגיל שבו אפשר כבר לשלחו ל"מעון", ואולי גם לתת בקבוק בשילוב עם ההנקה, כי זה חשוב... ולא ישנים טוב, ולא חושבים טוב, ולא מקבלים תמיכה רצינית, ואולי מראש לא היו רציניים לגבי כמה מההחלטות שלהם.
הנקודה כאן היא שהורים לא באמת מצפים לקבל תינוק אמיתי, חי, נושם ודורש, אולי בובה, במקרה הטוב. והם בשוק כשצריך לתת כל כך הרבה וצריך ולהיות קשובים כ"כ הרבה,
חברה שלי אמרה כי הקלות שבה פשוט מוותרים על כל ההחלטות ... זה מה שכואב,
ועוד דבר, כמעט כל מי ששומע על הדרך שבה אנחנו (אני) רוצים לגדל את ילדינו התגובות הן "חכו חכו, כשזה יגיע -- מיד כל מה שהחלטתם עליו לא יתממש" (הרצון להיניק? אני שואלת), השינה המשותפת (למה שאמחץ אותו במיטה גדולה?..) וחוץ מזה, שיקראו קצת...או יקשיבו היטב לחברה חוקרת שלהם
![;) ;-)](./images/smilies/blink.gif)
וכן שיקראו עוד הרבה ויחכימו כי לפעמים יש צורך להניק גם יותר משעה......
בקיצור, גידול ילדים הוא ללא ספק קשה עד מאוד, אבל הנקה היא במחינתי משהו שלא מוותרים עליו כי קשה, או כי אין כוח. היא כמו אויר לנשימה לתינוק (ואני לא מדברת על יוצאים מן הכלל! רפואיים!).
גידול ילדים הוא משהו שמתמסרים לו, והורים צעירים לא מבינים את המשמעות האמיתית כי אחרת, אם היו מחליטים שמשהו חשוב עד השורש (כמו הנקה) לא היו מוותרים על זה כ"כ בקלות כי קשה כי קשה כי קשה !!!!!!!!!!
כי נכון, זה קשה! אז מה, בגלל זה מוותרים???
אני עוד לא אמא ורק מפני שאני פה אני מרשה לעצמי להשתלח ככה, ואני מאחלת לעצמי שאת כל מה שאני שואפת להגשים בגידול תינוקי כשיבוא, אצליח ואף יותר,
כמו חברה שלי, שאמרה "אז מה גם לי אמרו שלא אצליח להיניק" גם לה היה קשה, והיא מיניקה עד היום בהצלחה כבר כמה שנים טובות (יותר מ-4) כמעט רצוף....
ובקיצור רציתי לשחרר קצת קיטור, ואולי לקבל כמה תגובות ולומר שלפעמים נעשים הורים בלי שיודעים כמה דברים מאוד חשובים, כמו התמדה, כמו לקבל תמיכה... ורצון גדול להיות "שם"...
<ילדה יפה מקווה שלא הרגיזה אף אחד שלא במתכוון, ומקווה שמבינים כי זה לא מרוע אלא מחשבות של לעתיד אמא, שרוצה שהעולם יהיה טוב יותר>