מצעד הגאווה

דליתוש_ב*
הצטרפות: 14 דצמבר 2004, 11:40
דף אישי: הדף האישי של דליתוש_ב*

מצעד הגאווה

שליחה על ידי דליתוש_ב* »

ביום שישי ה- 10.11.2006 אמור להתקיים בירושלים מצעד הגאווה החמישי בעיר.

המשטרה תחליט ביום א' אם לאשר המצעד

אתם לא אויבים, אמר הרב אליהו במפגש הדברות

" על רקע החזית האורתודוקסית האחידה (בתקשורת ההמונים ד.ב.) כנגד קיום מצעד הגאווה בירושלים, נשמעים גם קולות אלטרנטיוויים, המסתייגים מההתלהמות שנוקטים דוברים דתיים כלפי הומואים ולסביות בוויכוח הציבורי ומבקשים ליצור הידברות בין הצדדים."

תום שגב על מצעד הגאווה
ועוד כל מיני דברים:
"ברחובות החרדים מפיצים בינתיים כרוז המתדרך את מפגיני הנגד כיצד לנהוג כשייעצרו ובתיבות מכתבים במאה שערים נמצא כרוז המסביר לתושבים כיצד מכינים בקבוקי תבערה, דוקרנים וגם כלי נשק מיוחד העשוי מגרביים ארוכות ובתוכן אבן: גרסה חרדית לרוגטקה.

יוצא שחרדים ומתנחלים הם לא הומואים, חילונים-שמאלנים הם כן. לא נכון, אמרה השבוע ענת הופמן, ראש המרכז לפלורליזם יהודי של התנועה ליהדות מתקדמת, יש גם יהדות אחרת: "ההסתה הדתית נגד מצעד הגאווה צריכה להיות מקור בושה לכל אדם דתי. כל אדם הגון צריך להיאבק בהסתה נגד הצועדים".

בינתיים גילתה היהדות הימנית עוד נימוק נגד המצעד: הוא אמור להיערך ב-10 בנובמבר, היום שבו מציינים 68 שנים לליל הבדולח. הגילוי שייך לחברת מועצת העיר ירושלים (מפד"ל), מינה פנטון שמה. התאריך שמזכירים בו את ליל הבדולח הוא 9 בנובמבר; הוא יום זיכרון רשמי בגרמניה, לא בישראל; והוא מתאים מאוד להפגנה הומואית, כי הנאצים לא רצחו רק יהודים אלא גם הומואים."

אני באופן אישי מתרכזת בכמה בקלות איום ברצח הופך לגיטימי.
קבוצת אנשים אחת מאיימת ברצח על קבוצת אנשים אחרת שמתכוונת לצעוד בשמחה שלה ברחובות מרוחקים ממגוריהם של הקבוצה ההיא, כמה שעות בשנה. זו לא בקשה גדולה בשום קנה מידה שהוא ואסור להפוך אותה לכזו, בהנחה ש לא רוצים בהמשך מתן לגיטימציה לחברה הפנטית, אלימה, אטומה דתית או לא דתית, שכבר יש במדינה.

אם היה מצעד נשים בירושלים ומישהו היה מאיים לאנוס אותן כי הן ילכו לא צנועות, ומאשים שאם הן לא יעבירו את המצעד למקום אחר הן יביאו את זה על עצמן, זה היה נשמע למישהו סביר לא לעצור אותו מיד או לפחות להזדעזע שבשם משהו (הפעם, אלוהים. כמו פעמים רבות אחרות) הוא חושב שיש לו זכות לאיים על נשים באונס?

אני יודעת שיש צד שני. אני יודעת שזה מורכב ורגיש ויושב להמון אנשים על עצבים חשופים, זו בדיוק הסיבה שאני חושבת שההצהרה "לא יהיה שום נסיון הדברות מצידנו" היא במודע, בכוונה תחילה ובמזיד החמרת המצב עד סכנה לשפיכות דמים, שימוש בכוחות משטרה אדירים (אולי איזה שוטר יכה חרדי וזה יצטלם טוב. אולי למישהו שם מתאים קצת התפרעויות סדר ונפגעים בעיר הקודש).
אני שמחה שיש אנשים מכל הכיוונים שמבינים ששורש העניין הוא לא נטייה מינית אלא נטייה לאלימות משתוללת ומרעילה. אני אשמח לשמוע עוד כאלו כאן בדף מכל הצדדים והכיוונים.

(גם כאלו שיגידו שההודעה שלי היא אלימה ויכתבו מגילות על איך אני בעצם אשמה במשהו. אני רגילה, זה בסדר. רק שתדעו, זה לא עובד עלי יותר, רק על עצמכם).

<אני גם יודעת שכנראה לא יעזור מה אני אגיד, זה יהפוך ל דף וכחני ברובו. אבל אם יהיו בו כמה הודעות עם גוון מסר מעצים, דיי>
אמא_של_שפן*
הצטרפות: 22 אוקטובר 2006, 12:19
דף אישי: הדף האישי של אמא_של_שפן*

מצעד הגאווה

שליחה על ידי אמא_של_שפן* »

אם היה מצעד נשים בירושלים ומישהו היה מאיים לאנוס אותן כי הן ילכו לא צנועות, ומאשים שאם הן לא יעבירו את המצעד למקום אחר הן יביאו את זה על עצמן, זה היה נשמע למישהו סביר לא לעצור אותו מיד או לפחות להזדעזע שבשם משהו (הפעם, אלוהים. כמו פעמים רבות אחרות) הוא חושב שיש לו זכות לאיים על נשים באונס?
זה הדימוי הכי טוב ששמעתי עד היום כדי להסביר לאנשים את עומק האיוולת שלמדנו לקבל כדרך העולם.
אכפת לך אם אני אצטט אותך?
טליה_אלמתן*
הצטרפות: 21 ינואר 2005, 21:41
דף אישי: הדף האישי של טליה_אלמתן*

מצעד הגאווה

שליחה על ידי טליה_אלמתן* »

אם יהודי היה רוצה להתפלל על הר הבית ובשל איומים של מוסלמים על חיי אותו היהודי (בתירוץ של פגיעה ברגשותיהם) לא היו מאפשרים לו להתפלל כדתו במקום הקדוש לו, זה היה נשמע סביר בעיניכם?
לא, פשוט, כי זה המצב כיום. המוסלמים כנראה פשוט רגישים יותר, ולכן מקובל לאפשר להם לאיים ברצח וגם סתם התפרעויות אלימות בשל פגיעה ברגשותיהם ובמקומות הקדושים להם.

(באמת היה משעמם כאן לאחרונה דליתוש ב ;-))
בר_עדש*
הצטרפות: 31 אוגוסט 2004, 15:16
דף אישי: הדף האישי של בר_עדש*

מצעד הגאווה

שליחה על ידי בר_עדש* »

אם יהודי היה רוצה להתפלל על הר הבית
הר הבית הוא מקום קדוש. הדבר דומה לקיום מצעד הגאווה בכותל המערבי או במערת המכפלה.
ירושלים היא עיר השייכת לכל תושביה, המוסלמים, היהודים, החרדים, החילונים, הסרייטים והגאים. האם היית מעלה על הדעת לבטל את כל הפולחן היהודי הפומבי בירושלים רק כדי לא להרגיז את המוסלמים והנוצרים?
[דרך אגב, המוסלמים מתנגדים למצעד בדיוק באותה מידה בה החרדים והלאומנים מתנגדים אליו, ובדיוק מאותן סיבות].
אילה_א*
הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 18:09
דף אישי: הדף האישי של אילה_א*

מצעד הגאווה

שליחה על ידי אילה_א* »

אוי איזה מזל שיש את הדף הזה נאי מרגישה שהנושא מעורר בי כל כך הרבה כעס שהייתה לי תוכנית להשיג אלה וללכת למצעד אבל אז קראתי באתר של המצעד שאסור לבוא עם נשק קר או חם .
וזה גם מעצבן אותי שבעצם מודיעים למי שבא שהוא עומד להטבח בלי זכות להתנגד
פשוט_אלון*
הצטרפות: 07 פברואר 2005, 20:38
דף אישי: הדף האישי של פשוט_אלון*

מצעד הגאווה

שליחה על ידי פשוט_אלון* »

שילכו לתל אביב, יש לנו מספיק צרות, הם חושבים שהם מפיצים אהבה, מה שהם מפיצים זה שנאה.
ירושלים היא בשביל המון יהודים ערבים ונוצרים עיר קדושה.
יש את תל-אביב, שהיא עיר פלורלסטית לגמרי, שהיו בה מצעדים ואפילו מצוינים שגם סטרייטים באו אליהם כדי להנות.
אבל הם רוצים לעשות דווקא, בזמן שנשמות אנשים זועקות להפסיק. ולא מדובר רק על מתנגדים דתיים פנאטיים,
אלא המון אנשים מהשורה וגם חילוניים לגמרי.
המצעד הזה יוצר וייצור כזו מהומה, פחד, סכנה.. הולכת להיות בו אבטחה של בערך 8000 שוטרים ו-2000 חיילים.
ההומואים מבחינתם "מפיצים אהבה".. נו באמת?
אהבה מפיצים כשפוגעים באחים שלך? כששוטרים מקיפים אותך מכל כיוונים? כשאחים שלך לובשים שקי אבל, וזועקים מהנשמה?!
ליצור אהבה זה לגרום לאנשים לרצות לפגוע בך? ליצור אהבה זה לגרום לאנשים לשנוא אותך?

ירושלים היא לא עיר ככל עיר. יש לה אופי וצביון מיוחדים, יש לה היסטוריה עצומה, יש לה ערך עצום עבור שלושת הדתות הגדולות בעולם. היא מוזכרת בתורה כמקום הקדוש ביותר, בה היה בית המקדש, דוד המלך, שלמה המלך, הכל שם, גם ישו היה שם.
סביר גם שההומואים והלסביות, הם/הן צאצאים של מאמינים גדולים (שניים שלושה דורות אחורה) שבוודאי אם חיו היו מתנגדים נמרצות נגד המצעד. ובכלל בתור כאלו שרוצים שיכבדו אותם וכו' הם האחרונים שצריכים לצאת ולפגוע באורח חיים ואמונה של אחרים שרואים זאת כפגיעה עד מאוד.

מה שהם עושים זה פוגעים בעם, יוצרים קרעים ושנאה, פחד ואימה, סיכוי גדול לשפיכת דמים (!!!)
אמא_של_שפן*

מצעד הגאווה

_ירושלים היא בשביל המון יהודים ערבים ונוצרים עיר קדושה.
יש את תל-אביב, שהיא עיר פלורלסטית לגמרי, שהיו בה מצעדים ואפילו מצוינים שגם סטרייטים באו אליהם כדי להנות_
שזו בדיוק הסיבה בגללה צריך להעביר את המצעד מתל אביב. בתל אביב כבר הבינו את הרעיון. השנה ירושלים, אחר כך באר שבע, וחיפה, ואשדוד, ואילת.

ירושלים היא לא עיר ככל עיר. יש לה אופי וצביון מיוחדים
ובדיוק בגלל זה צריך לתת לה דחיפה לכיוון הכללי של המאה ה21.
אילה_א*

מצעד הגאווה

שליחה על ידי אילה_א* »

כששוטרים מקיפים אותך מכל כיוונים? כשאחים שלך לובשים שקי אבל, וזועקים מהנשמה
לא מה פתאום אהבה זה כששורפים פחי זבל ומאיימים לרצוח זאת אהבה? ושחורי העולם מפיצים אותה? חח הצחקת אותי
מדובר באנשים שהטירוף בוער בנשמתם נשמות שירדו ישר מין הגהנום רוויות בשנאה כעס ופחד .
תאמין לי מהצד של האנשים שמפגינים למען הדמוקרטיה לא תיהיה שפיכות דמים למרות שהיתי שמחה לנקוט דווקא שם בפסוק "הבא להרגך השכם להורגו. אבל כאמור הכנסת נשק אסורה.
בתור מישהי שבאילן היוחסין שלה יש גם את רש"י אני באמת מאמינה שפוסקים אינטלגנטים שהיו מתגלגלים לארוע הזה היו מפגינים נאורות ולא חושך ומבינים שזכותו של כל אדם לצעוד בשקט ובבטחון בעיר הבירה שלו .
ועל המשפט שילכו לתל אביב אני אענה לך בתלך לבני ברק .
אמא_של_שפן*

מצעד הגאווה

אהבה מפיצים כשפוגעים באחים שלך?

כשאחים שלך לובשים שקי אבל, וזועקים מהנשמה?!

מי שמתנהג כאילו העולם יחרב אם הוא לא יכנס לי למיטה ויגיד לי מה לעשות, ועוד חוצפן מספיק לשים מילים בפה של אלוהים, הוא לא אח שלי.
והיום זו לא המיטה שלי, מחר זו תהיה. ומחרתיים זה יהיה איך שאני מגדלת את הילד שלי, ואיך שהתחתנתי, ואיך שאני מתלבשת.
אל_דנטה*
הצטרפות: 22 מרץ 2004, 23:15
דף אישי: הדף האישי של אל_דנטה*

מצעד הגאווה

שליחה על ידי אל_דנטה* »

בשער של "הארץ" היום יש תמונה של חרדי קורע בגדיו לאות אבל על המצעד. ולי ההתנגדות למצעד נראית ממש חלק אינטגרלי מהמצעד עצמו, החרדי הזה, נראה כאילו יקרע את בגדיו ומתחת להם יפציעו שרשרת כלבים על הצוואר, מכנסוני מיני מהודקות היטב לחלציו, קעקוע של מגן דוד מסביב לציצי ופירסינג בפטמה השניה.
הרי כל הסיפור הזה הוא שגם החרדים, המוסלמים והנוצרים רוצים להצטרף לחגיגה! מספיק עם החדרים החשוכים! מקוואות, פינות נידחות במנזרים! לרחוב!
רק חבל שאת האנרגיה המינית המפוארת הזו הם כרגיל ידחיקו והיא תתפרץ בחדירת סכינים לגופות במקום..
פשוט_אלון*

מצעד הגאווה

אהבה זה כששורפים פחי זבל ומאיימים לרצוח זאת אהבה? ושחורי העולם מפיצים אותה? חח הצחקת אותי
מדובר באנשים שהטירוף בוער בנשמתם נשמות שירדו ישר מין הגהנום רוויות בשנאה כעס ופחד .
מדובר באנשים שזה מפריע להם ברמה כזאת עמוקה שאת לא מסוגלת לתאר לעצמך.
וגם באנשים כמוני שפשוט לא מבינים למה הם צריכים לעשות דווקא.

המאה ה21.
אני מניח שאת מתכוונת לפצצת אטום בלחיצת כפתור וילדים שהולכים עם סכינים לבית ספר.
או שמא לאמונה שאנחנו אמבה שהפכה לדג שהפך לסנאי שהפך לקוף שהפך לבן אדם?
או שאולי שבממשלה נמצאים פושעים ואנסים?
אולי לבריטני ספירס או פריס הילטון?
אני יודע! כוכב נולד! השיר שלנו! סמל לאומי!
רגע רגע... אולי להפסיק להשתמש ברגליים ולזהם את הסביבה באמצעות מכונית?
אולי לטייל בעיר עם מיליון אנשים מבלי לקבל חיוך או מבט נעים?
אולי לראות טלוויזיה כל היום?! כן זה ממש כיף!
כן! בואו נשרוף את כל היערות, נזהם את כל הימים, נכחיד את החיות (נשים כמה בכלובים שיהיה למזכרת) ונפתח את החור באוזון.

ועל המשפט שילכו לתל אביב אני אענה לך בתלך לבני ברק.
בכיף אלך לבני ברק לחגוג חגים בשמחה רבה.
אל_דנטה*

מצעד הגאווה

שליחה על ידי אל_דנטה* »

רגע, מה הבעיה עם פריס הילטון בדיוק?
אילה_א*

מצעד הגאווה

שליחה על ידי אילה_א* »

או שמא לאמונה שאנחנו אמבה שהפכה לדג שהפך לסנאי שהפך לקוף שהפך לבן אדם
לא אני דווקא התכוונתי לסיפור ההזוי שפתאום יש מאין היה אלוהים והיה לה משעמם אז היא החליטה לבנות אדם בצלמה .
או שמה לסיפור החמוד על שני האלה שהיסתובבו ערומים ואכלו פירות ודיברו עם חיות ואז באה אלוהים וגירשה אותם מהכייף אל החיים האמיתיים.

השנה ירושלים, אחר כך באר שבע, וחיפה, ואשדוד, ואילת

באילת כבר יש מצעד קטן אך נחמד כל שנה
מבחינתי לצעוד בעיר הבירה שלי ועיר הולדתי זה לא דווקא להכעיס זה דווקא להיות.ואם זה מעצבן מישהו שיפתור את זה מול עצמו לא מול עצמי ובטח שלא באלימות.
שוקלת לפרוש מין הדף הזה
פשוט_אלון*

מצעד הגאווה

מצטער אם פגעתי בנקודה רגישה :-)
אילה_א*

מצעד הגאווה

שליחה על ידי אילה_א* »

לא בדיוק מייצגת את החוכמה עלי אדמות או את ההשכלה
ובאופן כללי לא מישהי שהייתי רוצה שתגיע אלי הבייתה .
(במיוחד לא כשהוא כאן :-) )
אל_דנטה*

מצעד הגאווה

שליחה על ידי אל_דנטה* »

יופי. אז נעבור לנקודה הבאה:
או שאולי שבממשלה נמצאים פושעים ואנסים?
נדמה לי שזה המדובר ביותר הוא שומר מסורת. האם אני צריך להקיש מכך משהו על שומרי מסורת?
הניוון התרבותי שאתה מצביע עליו קיים באותה עוצמה ומידה גם בחברה הדתית. ולעניין עצמו:
המרחב העירוני (היי! היינו בדיון הזה בדיוק לפני שנה! איפה הוא?) שייך לכולם. אם דוסים רוצים לצעוד ביום השנה לאכילת התפוח, המוסלמים ביום השנה לעליית מוחמד הנוצרים ביום השנה להולדת יוחנן המטביל - אז אין בעיה אני מניח. אז ההומואים רוצים לצעוד ביום השנה שלהם ומותר להם. ולמה דווקא בירושלים?
כי הם גרים בירושלים. למה ברחוב? כי הוא גם שלהם. ואם זה מעצבן מישהו? זבש"ו. שישאר בבית. בדיוק כפי שאני, שיש צעדה, תהלוכה או כל מצעד אני נשאר בבית או נמנע מלהכנס לעיר כי אני לא סובל פקקים והתכנסויות (חוקיות ;-)). ואם הם מאיימים? אז הם עניין למשטרה. ואינשאללה שכל מטיפי השנאה בעולם, בשם המוסר במיוחד, ייעלמו מאותו מרחב ציבורי בהקדם.
פשוט_אלון*

מצעד הגאווה

אני מסכים שפשע אינו נחלתו של החילוני בלבד, מקודם רק רציתי לדעת מה כל כך מעולה במאה ה-21.
המרחב העירוני שייך לכולם - נכון, אבל גם אני לא הולך באמצע הכביש, או מתחיל לצרוח סתם ככה (למרות שזה מאוד בריא אגב), או הולך לשינקין לעשות מצעד ענווה,
אילה_א*

מצעד הגאווה

שליחה על ידי אילה_א* »

הולך לשינקין לעשות מצעד ענווה,
לזה רעיון לא רע בכלל
אילה_א*

מצעד הגאווה

שליחה על ידי אילה_א* »

מצעד הגאווה הראשון בישראל היה בשנקין
פשוט_אלון*

מצעד הגאווה

מצעד הגאווה הראשון בישראל היה בשנקין
מן הסתם לפחות אנשים יהיה איכפת שיהיה מצעד גאווה בתל-אביב.
ומן הסתם להמון אנשים יהיה איכפת שיהיה מצעד גאווה בירושלים.

את באמת חושבת שזה לעניין שאלפי חרדים יבואו לתל-אביב שנקין ויתחילו לעשות מצעד כאשר החילונים רוצים לכסח אותם ו-10000 אנשי ביטחון מפרידים כדי שלא תהיה שפיכות דמים ?
וזו בכלל לא השוואה הוגנת, כי לתל-אביב ממש אין את המאפיינים ההיסטוריים והדתיים של ירושלים - שהיא עיר מאוד מאוד מאוד קדושה עבור שלושת הדתות הגדולות בעולם.
אמא_של_שפן*

מצעד הגאווה

את באמת חושבת שזה לעניין שאלפי חרדים יבואו לתל-אביב שנקין ויתחילו לעשות מצעד כאשר החילונים רוצים לכסח אותם ו-10000 אנשי ביטחון מפרידים כדי שלא תהיה שפיכות דמים ?
זה בדיוק ההבדל - שהתאור שלך הוא של דבר שלא יכול להתקיים.
אילה_א*

מצעד הגאווה

שליחה על ידי אילה_א* »

נכון וההוכחה לכך היא מסיבת שמחת בית השואבה שכל מיני דוסים עורכים כל שנה בסוכות ברחוב אחד העם בקטע שחוצה את שינקין.
וחוץ מלהתרגז על הפקקים לאף אחד לא אכפת. להיפך השנה הייתה יוזמה שיצורפו למסיבה חילונים שגרים בשכונה כדי להכיר את הדוסים האמורים ולהרגיש פחות ניכור כלפיהם .
ופה בדיוק טמון ההבדל - סבלנות וסובלנות כלפי השונה והאחר תמצא תמיד בצד של מחפשי הדמוקרטיה הפלורליזם והצבעוניות .
שחור ואיומים ברצח תמצא תמיד בצד השחור והלא מתפשר של החיים. או שתעשו מה שאנחנו אומרים או שנרצח אותכם .
אז זהו שעלי לא מאיימים . ולכן אני למרות היותי סטרייטית לחלוטין(חוץ מכמה נסיונות בגיל16) אני צועדת בשמחה ובצבעוניות ובאופן מפתיע גם באהבה.
דליתוש_ב*

מצעד הגאווה

שליחה על ידי דליתוש_ב* »

_מדובר באנשים שזה מפריע להם ברמה כזאת עמוקה שאת לא מסוגלת לתאר לעצמך.
וגם באנשים כמוני שפשוט לא מבינים למה הם צריכים לעשות דווקא._

פשוט אלון, חוסר יכולת לתאר לעצמך מה מרגיש אחר הוא מאפיין מובהק וחד משמעי של הטרור התודעתי והפיסי החרדי והדתי.
אני מתארת לעצמי שהעובדה שהמצעד מתקיים במשך כמה שעות יום אחד בשנה ועובר הרחק מריכוזי אוכלוסיה חרדים מעידה על יכולת מסוים להבין את האחר.
זה לא שמישהו רצה לפתוח חנות סקס במאה שערים, נכון?
אתה מבין בסה"כ מה מתכוונים לעשות?
אתה מבין עד כמה ענק ובלתי סביר הפער בין הליכה חד פעמית ברחוב לאיום ברצח?

האמת שהמאבק החרדי פועל לטובת ההומואים.
מאוד ברור שמדובר בטרור, חוסר הקשבה מובנה, חוסר סבלנות אלים ובאופן כללי בחבורת אנשים שאף אחד מחוצה להם לא יוכל להתפלא שהטרור יהיה מכוון אליו.
הפעם זה הומואים, מחר זה רפורמים, אתמול זה ערבים, אח"כ סתם "כאלו שחושבים אחרת מאיתנו ולא מוכנים לקבל את שליטתנו המוחלטת בעיר הקודש של החרדים בלבד".
מתי זה יגיע אליך? לאיזה קבוצה שהם שונאים אתה שייך?
מתי בשבילך מצעד ברחובות עיר בירתך השלמה והמאוחדת עם אנשים שאתה אוהב ומוכן להקשיב ולחיות איתם באהבה, יהיה סכנת חיים מצד יהודים דתיים?
האם רצח שוטר/מפגין במצעד יפסיק את הסובלנות שלך לאלימות החרדית?
מה צריך לקרות כדי שלא תהיה סבלני לטרור יהודי/דתי?
מתי יהיה מקובל עליך שלצעוד ברחובות עיר הבירה הוא לא "לעשות דווקא" ובטח לא עילה לאיום ברצח, שפיכות דמים וסובלנות לטרור?

ואני תוהה מה קרה ל"יהודי לא מגרש יהודי"? אה, שכחתי. יהודי חילוני נדרש לא לגרש יהודי דתי.
יהודי דתי לא נדרש לא לאיים בטרור על יהודי חילוני. זה בסדר. אנחנו אחים רק כשמתאים לדתיים, אנחנו ראויים להרצח כשלא. טוב לדעת. שלא נטעה חלילה שכשיהיה נסיון לגרש אותנו באופן לחלוטין לא דמוקרטי ובעל מאייפני טרור ימצאו מעט מאוד דתיים ומסורתיים שיגלו אמפתיה כלפנו (בדף הזה הספירה בינתיים - אפס).

כל-כך נמאס לי מהדרישות החד צדדיות האלה. והצביעות. אוי אלוהים.

אם יהודי היה רוצה להתפלל על הר הבית ובשל איומים של מוסלמים על חיי אותו היהודי (בתירוץ של פגיעה ברגשותיהם) לא היו מאפשרים לו להתפלל כדתו במקום הקדוש לו, זה היה נשמע סביר בעיניכם?
לא. אבל אם כשהוא הולך להתפלל הוא לוקח נשק, זה סיפור אחר. אם היה ידוע שלהומואים יש נשק במצעד, הוא לא היה מתקיים.
אז בעצם החרדים עושים מה שעושים הפלסטינאים. מאיימים בטרור כדי למנוע חופש פולחן.
הם רק מתלוננים שזה של הערבים עובד ושלהם לא.
ובעצם גם את. "למה הטרור שלהם עובד ושלי לא?"
באמת זה לא מוסרי להכנע לטרור אחד ולא לאחר. אם אנחנו כבר מתכופפים זה לא בסדר לא לתת לכולם לעשות סיבוב.
פשוט_אלון*

מצעד הגאווה

אתה מבין בסה"כ מה מתכוונים לעשות?
אתה מבין עד כמה ענק ובלתי סביר הפער בין הליכה חד פעמית ברחוב לאיום ברצח?

האיומים לרצח מתבצעים ע"י קבוצות קטנות וקיצוניות, וכמובן שאין להצדיק דבר כזה.
מה שכן, המון אנשים מירושלים מכל רחבי הארץ ומכל רחבי העולם. מתנגדים לקיום מצעד של הומואים ולסביות כי זו עיר קדושה בשבילם.
הנשמה שלהם בוכה לשמיים, שלא יהיה המצעד הזה כשהם מאמינים שאחריו יבוא אסון גדול, כמו שקרה בימי התנ"ך.
בשבילך זו רק "הליכה חד פעמית ברחוב", ובשביל אחרים? (..אה בעצם מה זה משנה מה אחרים מאמינים וחושבים)

אני בטוח שזה "דווקא" בירושלים, המצעד בא "בשם הדמוקרטיה" "בשם החופש", זו בפרוש התגרות בדתות העולם, הם יכולים לעשות את המצעד טוב מאוד בערים אחרות, אבל הם בכוונה שמים פס על אמונות של אנשים אחרים, שמים פס על פחדים של אחרים, שמים פס על כולם וכופים לעשות את המצעד דווקא דווקא דווקא בירושלים. אפילו כשהם רואים לאיזו קיצוניות אנשים מגיעים, זה לא מעניין אותם.

זה לא שמישהו רצה לפתוח חנות סקס במאה שערים, נכון?
למעשה זה מאוד דומה.
דליתוש_ב*

מצעד הגאווה

שליחה על ידי דליתוש_ב* »

אלון. אתה. באופן אישי. מאמין שאם יהיה מצעד הגאוה בירושלים גם השנה (כמו ב- 4 השנים האחרונות)
יבוא אסון גדול, כמו שקרה בימי התנ"ך. ?

מי יביא את האסון? אלוהים או החרדים ותומכיהם?

הנשמה שלך. באופן אישי. בוכה לשמים שיהודים ילכו ברחוב פעם בשנה כמה שעות?

טור של בני ציפר בהארץ

"וזה חשוב מאוד, כי מרגע שהרצח קרה, כבר אי אפשר להימנע מהמחשבה שנוצר תקדים לכך שהדתיים בארץ הזאת, ואני מדבר על הדתיים היהודים הקיצוניים, מוכנים להרוס את המדינה ובלבד שהם יצדקו מהבחינה האידיאולוגית. לא איכפת להם להרוג את אחיהם למדינה, פשוט כך , ואולי ההסתה הפרועה שלהם נגד מצעד הגאווה בירושלים בשבוע הבא הוא המשך לזה. וצריך לעשות לזה סוף או להשתדל לשים לזה סוף."

אפשר להביע מחאה בהמון דרכים. איומים ברצח זה טרור. בשלב הזה צריך לעצור הכל ולהתנגד קודם כל לטרור, אח"כ "לפגיעה ברגשות". לדעתי היהודית.
שיבולת*
הצטרפות: 28 נובמבר 2002, 21:39

מצעד הגאווה

שליחה על ידי שיבולת* »

או שמא ל אמונה שאנחנו אמבה שהפכה לדג שהפך לסנאי שהפך לקוף שהפך לבן אדם?

פשוט אלון - אתה מערבב בין מדע לאמונה.
אבולוציה זוהי גישה מדעית (אגב, דרווין חי במאה ה-19 ולא במאה ה-20 המשוקצת :-))
בתור חילונית שלמדה מדעי החיים באוניברסיטת בר אילן, אני יכולה להגיד לך שאין לערבב אמונה ודת. המרצים שלי, חלקם היו מוגדרים כחרדים, מה שלא הפריע להם במחקרם המדעי.
ראה גם מה אמר פרופ' ישעיהו לייבוביץ' בעניין.
חבל שהרבה יהודים מתחילים לחשוב שיש דת או מדע... לי זה מזכיר את הנוצרים האדוקים בדרום ארה"ב. תמיד חשבתי שהיהדות היא אחרת ויותר פתוחה.
אמונה זה אמונה ומדע זה מדע. חבל לערבב.
<מצטערת שזה לא (?) קשור לדיון. הייתי חייבת>
פשוט_אלון*

מצעד הגאווה

אני? אני לא רוצה שאף אחד יפגע זה הכל.

אם היה מדובר על איזה אירוע ציוני, אירוע לקידום השלום, אירוע לשימור הסביבה.. בוודאי הייתי בצד שלך.
מדובר כאן על מצעד גאווה של הומואים ולסביות ! מה יש להם לעשות מצעד בעיר הקדושה כל כך ליהודים ! הקדושה כל כך לערבים ! הקדושה כל כך לנוצרים!

זאת פשוט הכרזת מלחמה.
אין לי יותר מה להגיד.
עדי_ל*
הצטרפות: 06 ספטמבר 2004, 01:58
דף אישי: הדף האישי של עדי_ל*

מצעד הגאווה

שליחה על ידי עדי_ל* »

_מן הסתם לפחות אנשים יהיה איכפת שיהיה מצעד גאווה בתל-אביב.
ומן הסתם להמון אנשים יהיה איכפת שיהיה מצעד גאווה בירושלים_

מן הסתם אתה יודע (או שלא? אז נאיר את עיניך) שאלפי צעירים (ולא רק) עזבו ועוזבים את העיר הקדושה, שעומק/ס קדושתה לא מאפשר להם לחיות בה, את חייהם, פשוטו כמשמעו.
אז תל אביב יכולה להתגאות בקדושת החיים, וירושלים, לצערי, עסוקה בעיקר בקדושת המתים ובאיומים על החיים, וכל זה בשם קדושתם, עאלק (בטוח לא בשם "חייה ותן לחיות")

את באמת חושבת שזה לעניין שאלפי חרדים יבואו לתל-אביב שנקין ויתחילו לעשות מצעד כאשר החילונים רוצים לכסח אותם ו-10000 אנשי ביטחון מפרידים כדי שלא תהיה שפיכות דמים

נו, באמת.. ענו לך. אני מתגוררת בדיוק בצומת הזו בתל אביב בה הוקמה הסוכה לפני שבועות ספורים.
לא היה לי עיניין בה, אבל כיבדתי. לא שרפתי, לא איימתי לרצוח, לא עטיתי שק קרוע, לא היו צריכים לאבטח את הסוכה הזו מפני ומפני שכמותי.. אבל תכף תגיד שזה לא עיניין קדוש בעבורי.. ואני אומרת שאת "עיקרון הקודש" אפשר ורצוי להגביל בהגדרתו, ולו בשל השימוש הקלוקל שעושים בו כל ה"קדושים". שימוש ציני ואלים. קצת פחות קדושה ויהיה כאן הרבה יותר נעים.

וזו בכלל לא השוואה הוגנת, כי לתל-אביב ממש אין את המאפיינים ההיסטוריים והדתיים של ירושלים - שהיא עיר מאוד מאוד מאוד קדושה עבור שלושת הדתות הגדולות בעולם

אם את רוח הקודש הזו תאוורר מעט מהלחות הדביקה שלנו :-( היא תתאפס, ואז יהיו לה הרבה פחות אנרגיות ללהט המטורף הזה, ששם ללעג קדושת כל הדתות.
כשעזבתי, כמרבית חברי, את העיר ה מאוד מאוד מאוד קדושה_ כלשונך, לאחר 13 שנות חיים בה, התפלאתי לגלות שיש חיים מעבר לשער הגיא. עשיתי זאת בלב כבד, שקיבל מנת יתר מהשינאה, הגזענות, האלימות, השחור... וביקש מרגוע . ידעתי כי האוויר שאני מייעדת לו (לליבי) לא בטוח אם ייטיב עימו. להפתעתי מצאתי אותו נוח יותר, כי מעט אהבה לא מזיקה ללב כואב . לבל אשמע קיטשית מידי, אבהיר כי אהבה זו היא בדמות הקבלה של הפרטים, כפי שהם, בלי לסקול אותם ולהודיע כי אינם חלק מהקדושה הכ"כ קדושה הזו.. והינה בתוך הכרך הגדול הזה, בין חלקיקי הפיח (השנואים עלי כמובן) נעים להם המוני אנשים, מדתות שונות, ואפילו יש ביניהם הבדלים של צבע, העדפות מיניות, אה - והם "אפילו" יכולים להביע העדפתם בפומבי. וו'אלה? כן, בוא תבקר, עושים כאן חיים :-)
וברצינות, בחור צעיר כמוך, שנסע וראה (לפחות קצת) עולם ,קהילות : זו המשמעות שאתה מעניק לקדושה? ובכלל, מה ערך הקדושה הזו שמונעת מבני אדם להיות הם עצמם? וכן, המצעד הינו חלק מלהיות מה שהם, מכיוון שאין להם עדיין את הזכויות הבסיסיות ולא את הגיבוי החברתי שראוי שיהיה לו לאדם באשר הוא, על העדפותיו המיניות ואחרות. הם צריכים לדרוש אותן. אנחנו צריכים.
וכן, דווקא ירושלים, כמו שכתבה אמא של שפן שתטעם קצת מאה 21
והיום זו לא המיטה שלי, מחר זו תהיה. ומחרתיים זה יהיה איך שאני מגדלת את הילד שלי, ואיך שהתחתנתי, ואיך שאני מתלבשת
חכה חכה :-)
ובעצם, אל תחכה... תצטרף למיצעד !

(כתבתי בין הנקה להרדמה ובטח נאספו מאז תגובות בלי התיחסות שלי אליהן..)
עדי_ל*

מצעד הגאווה

שליחה על ידי עדי_ל* »

הספקתי לקרוא תגובה אחרונה שלך, אלון :
_מדובר כאן על מצעד גאווה של הומואים ולסביות ! מה יש להם לעשות מצעד בעיר הקדושה כל כך ליהודים ! הקדושה כל כך לערבים ! הקדושה כל כך לנוצרים-

אם לא ידעת, יש הומואים ולסביות יהודים
יש הומואים ולסביות מוסלמים
יש הומואים ולסביות נוצרים
(וגם יש ערבים נוצרים וערבים מוסלמים, ככה סתם שתדע, על אם הדרך...)

אה, והם גם בחלקם מתגוררים בה (אלו שלא ברחו מהבאסה ומהפחד ממך ומשכמותך )
שיבולת*
הצטרפות: 28 נובמבר 2002, 21:39

מצעד הגאווה

שליחה על ידי שיבולת* »

10% מהאוכלוסיה הינם הומואים ולסביות. גם בירושלים. גם הם חלק מהקהילות ה"קדושות" (או לא) בעיר.
אגב, לחרדים בשינקין אף אחד לא מתנכל. כולם חיים עם כולם בשלום.
פשוט_אלון*

מצעד הגאווה

עדי ל

אנשים עוברים משאלה לתשובה, מתשובה לשאלה, מתל-אביב לירושלים ומירושלים לתל-אביב.
תכף תגיד שזה לא עיניין קדוש בעבורי כן, זה לא עניין קדוש עבורך.
גרתי בתל-אביב, גרתי בירושלים, חייתי עם נודיסטים, חייתי עם בודאיסטים, למדתי עם שאמאן, למדתי בישיבה, יש לי חברים הומואים, יש לי חברים חרדים, יש לי חברים מורמונים וערבים.

אתם תלכו למצעד, אני אתפלל לשלום ולביטחון של כולם.
דליתוש_ב*

מצעד הגאווה

שליחה על ידי דליתוש_ב* »

אתה?
אתה לא רוצה שאף אחד יפגע זה הכל.
אבל הומואים ולסביות ברחובות ירושלים זו מבחינתך הכרזת מלחמה .

והמסקנה שלך? לבטל את המצעד? להעביר לת"א המשוקצת? מה אם לתת למצעד להתקיים בשקט ברחובות החילוניים של ירושלים? זה לא ימנע מלחמה?

"אבל תביני, זה לא אני, אני לא אלים, אבל יש כאלו שאף אחד לא אחראי ויכולים לנהוג באלימות"

"אה, אז כן יש בינכם טרוריסטים חסרי שליטה?
שנטפל בהם ובמשפחותיהם ובשכונותיהם כמו שמטפלים בטרוריסטים פלסטינאים?"

"מה פתאום? ללחץ שלהם זה בסדר להכנע, הם קוראים לעצמם "יהודים" והרגשות שלהם מאוד פגיעים"

אז מי אתה לא רוצה שיפגע שוב?
אה. כן. הרגשות של הנעלבים הדתיים, סליחה, איך שכחתי שזה בעצם מה שקדוש בירושלים. סבלנות לרגשות קיצוניים פנטיים מכל הדתות.
מדכאי כל העולם התאחדו! יש פה הומואים ולסביות שרוצים ללכת ברחוב כמה שעות ומנגנוני הדיכוי שלנו בסכנת קיום!! הושיענו! אל תאכזבו את המנגנון!
עדי_ל*

מצעד הגאווה

שליחה על ידי עדי_ל* »

אלון, אתה נותן לגיטימציה למסיתים ולמאיימים (הכל בשם הקדושה כמובן)
וגם
תתפלל לשלום ולביטחון של כולם

אהה, היגיון פשוט, פשוט אלון ...
ומי שחושב בכנות שלכל בני האדם זכויות שוות וכו'.. לא צריך להשוויץ בכך שיש לו חבר הומו או ערבי, או ערבי הומו, או...
זה כבר לא ביג דיל היום, אתה יודע, העולם עגול ופתוח ועננים בסך עוברים... עימהם בצעד בטוח טוב ללכת בדרכים
(וו'אלה, אולי הימנון למיצעד :-) לותיקים כמוני שזוכרים את השיר ..)
אלא שבירושלים לא שמעו על זה עדיין
ואתה לא למדת מספיק , מסתבר, מהתנסויותיך האנושיות המרובות והרבגוניות.
ירדו לך הגוונים. רק שחור לבן נותר :-(
איזה צבע יש לקדושה?
פשוט_אלון*

מצעד הגאווה

דליתוש ב עדי ל
רואים מההודעות שלכם כמה אהבה יש לכם לבני אדם (חוץ ממני, מחרדים, וכל מי שלא חושב כמוכם שהוא בעצם מסית לטרור ופועל לדיכוי)

בניגוד אליכם אני אוהב את כולם. גם אתכן ואפילו אם תשנאו אותי אני אוהב אתכן. |L|
אמא_של_שפן*

מצעד הגאווה

בניגוד אליכם אני אוהב את כולם. גם אתכן ואפילו אם תשנאו אותי אני אוהב אתכן.
בתור מישהו שטוען כאלו טענות בומבסטיות אתה מרשה לעצמך להפיץ המון שינאה.
לא מדובשך ולא מעוקצך.
עדי_ל*

מצעד הגאווה

שליחה על ידי עדי_ל* »

אלון, אתה חנטרשן, רציני.
דרך אגב, לא צריך לאהוב את כולם, בלתי אפשרי לאהוב את כולם.
אפשר לאפשר , גם לאלו שאינך בעדם/חלק מעדתם/מבין אותם וכו' לחיות את חייהם, לא בסתר, לא רק ב"עיר אחרת",
בעירם, בעיר שאינה עירם, בעירך,
כך גם אוכל להאמין ללבך...
פשוט_אלון*

מצעד הגאווה

עדי ל
אם הייתי מגיב לכל ההגזמות, ההסקות המוטעות שלך, והכינויים שנתת לי הייתי כותב עשרים שורות.
נראה לי עדיף שתלכי במצעד ענווה ולא גאווה, גאווה יש לך מספיק.
פשוט_אלון*

מצעד הגאווה

אני אשמח אם מישהו/י יסביר איך המצעד הזה מביא שלום אהבה ואחווה. ושיתן כמה דוגמאות מהמציאות אם יש לו כמה.
עדי_ל*

מצעד הגאווה

שליחה על ידי עדי_ל* »

אלון,
אין לי סבלנות לאנשים שתחת מסווה של אהבה אוחזים בדעות שרחוקות אלפי שנות מהדבר הבסיסי "ואהבת לרעך כמוך"
יש לי גאווה, יש לי ענווה, אשמח לצעוד בשני המצעדים, ללא חשש מהמדכאים, מאיימים, מסיתים...
לפחות תהיה עקבי.. לפני רגע אהבת אותי..ומה עכשיו? :-)
עצה: תקרא שוב את דבריך ותמצא בהם את כל "הגזמותי" ו"מסקנותי".. אולי תשנה את דעתך בדרך, אלא אם כן אין מקום למצעד מסוג זה (מצעד הבדיקה העצמית, שלך, את האיש הזה שבך שכבר עבר והכיר כ"כ הרבה...עפ"י דבריך, ולא מסוגל לקבל מצעד שמבטא קבלה, שוויון, דמוקרטיה, אחווה ) .
פשוט_אלון*

מצעד הגאווה

שוב פעם קבעת משהו לגבי והפעם זה שהפסקתי לאהוב אותך. מה יהיה עדי? :-D
דליתוש_ב*

מצעד הגאווה

שליחה על ידי דליתוש_ב* »

בעולמי הלא מחייב אדם שבו זמנית מעיד על הליכה ברחוב "הכרזת מלחמה" ומעיד על עצמו אוהב כל אדם, לוקה בחוסר אמינות.
אני עדיין מחכה לדתיים ושומרי מסורת שלא יהיו להם תירוצים ופשוט יגידו חד וחלק וברור-
עדיף הומואים ברחובות פעם בשנה לכמה שעות מטרור יהודי מתמשך ועקבי ברחובות.
ותרו על הצורך שלכם לשלוט בכל העולם ותניחו לשונה מכם להתקיים לצידכם.
זה יהיה מרענן.
פשוט_אלון*

מצעד הגאווה

וואלה אז הנה ואני אומר זאת בכוונה ואמונה מלאה:

אבל את יודעת מה יותר עדיף? לא זה ולא זה.
שכל אחד ידע מה מתאים ואיפה, לא כפייה דתית ולא כפייה חילונית. איך זה נשמע לך?
אילה_א*

מצעד הגאווה

שליחה על ידי אילה_א* »

בוא אני אסביר לך משהו
בכל שנה מתאבדים מאות אם לא אלפי בני נוער בעולם מהסיבה הפשוטה שהם הבינו שהם אוהבים את בני מינם מדובר בעיקר בבנים .
מצעד הגאוה יכול לתת לבני הנוער האלה רמז שהם לא לבד ושאפשר וכדאי להשאר בחיים ולהיות מאושרים.ולכן המצעד הזה לא בא להביא שלום אלא בא להביא שלווה לנפשם הדואבת של אנשים מסויימים.
יותר מהכל מסמל כרגע את המאבק החשוב מכל על הדמוקרטיה ועל זכותו של כל אחד לצעוד בעיר הבירה שלנו מתי שבא לו איך שבא לו ועם מי שבא לו למרות שהוא בשום אופן אינו מוכן לחזור לגור בה. (כנראה שעל הזכות לגור בה ויתרנו )
מצעד הגאוה הוא מצעד שבא לסמן את הפעם הראשונה שהומוסקסואלים או יותר נכון טרנסווטים לא הסכימו להיות קורבן של אנשים חשוכים שנהגו לבוא למקום המפגש שלהם כדי פשוט מאוד להרביץ להם. והמסר כנראה לא עבר מספיק טוב כי יש עדיין בעולם כאלה שמוכנים להרביץ לאנשים רק משום שהם הומוסקסואלים וזה עוד לפני שדיברנו על מה זה להיות הומוסקסואל פסלטינאי\ ערבי.
ואם זאת אהבה אצלך זה מזכיר לי את המשפט שמור אותי מאוהבי משונאי אשמר בעצמי.
פשוט_אלון*

מצעד הגאווה

אילה א
אין לי שום בעיה עם מצעד הגאווה, כפי שכבר הסברתי הבעיה היא הבחירה בירושלים כמקום למצעד ביודעין שזו היא עיר בעלת צביון דתי והיסטורי עצום וחשוב לשלושת הדתות הגדולות בעולם. אני מדגיש שוב שאני מתנגד לכל מעשי הטרור והאלימות, וזה מדהים אותי שחלק גדול מהציבור תומך שיהיה "מצעד גאווה" כדי "להראות להם מהזה". מקיצונים דתיים פנאטיים לא הייתי מצפה לפחות, אבל מאוכלוסיה שוחרת שלום וצבעונית כזאת?
מאיה*
הצטרפות: 31 מאי 2003, 22:11

מצעד הגאווה

שליחה על ידי מאיה* »

אני עוקבת אחרי הויכוח...
מאוד עצוב לראות איך אנחנו אלימים (כולנו: דתיים וחילונים) אני מרגישה שכל שונאי החרדים פה מאוד כועסים (וחלק מהכעס מוצדק- זה לא נעים כשמאיימים עליך..) אבל אסור לשכוח שברמת הפרט- מדובר בקיצוניים (לא לכל החרדים יש מבט של רצח בעיניים). וברמת הכלל- יש פה ויכוח רעיוני עקרוני.
אי אפשר להתמם ולהגיד שזה "רק" ללכת ברחוב. כולנו יודעים איך ההליכה הזאת ברחוב נראת. המון פרובקטיביות. המון דברים מוקצנים. לבוש מעורטל וולגרי. (כן..כן.. יש כאלה שרק צועדים, ובכל זאת האוירה היא מאוד מוקצנת). אני חושבת שגם לאנשים חילונים סטרייטים התנהגות כזאת פרובקטיבית צורמת להם, ולזה (לדעתי) מתנגדים וכועסים אנשים דתיים. אני מרגישה שיש פה בלבול עקרוני בין הקיצוניים (שאיכשהו תופסים את כל הפוקוס בעיתונים ובטלוויזיה. כי אנשים קיצוניים ותקשורת אוהבים אחד את השני- חרדי קיצוני אוהב טירוף והתקשורת אוהבת לצלם את זה) וככה עושים רצח- אופי לציבור חרדי-דתי.
נו באמת.., כל הדוסים הם אנשים לא דמוקרטיים? וחשוכים? ופרמיטיבים? ומאיימים על עתידה של ישראל?
לדעתי מדובר פשוט ברעיון שמאוד צורם לאנשים דתייים ועל זה הם נאבקים (שוב, מאבק אלים הוא הזרם השולי שכרגיל תופס את הפוקוס).
מאוד עצוב בעיני איך הזרם הדתי מושך אש כל הזמן.ברור לי שחלק מזה זה באשמתנו, אנחנו משניאים את עצמנו על החילונים בעזרת הקיצוניים שביננו ובעזרת זה שאנחנו בטוחים שכולם צריכים לחשוב כמונו ולהאמין במה שאנחנו מאמינם (ראה ערך: ההתנתקות). והבעיה שלנו היא שבמקום "לדבר" את זה ולהראות מה אנחנו חושבים באופן יפה, אז אנחנו מרגישים מאויימים וחרדים לעתידנו (אולי משם בא הכינוי) ונאבקים בציפורניים ואז הכל נהפך להיסטרי ומלחיץ והתגובות הן כאלה.
אז כשאני בוחנת את עניין הצעדה אני רואה בו הפגנה של ערכים שמבוטאים באופן קיצוני במקום שלחלק מתושביה הוא לא מקובל. אפשר להתחשב ואפשר לא (כמו שאדם מחליט להתחשב ולא לעשן ליד מישהו שזה מפריע לו- למה? כי הוא מבין שהעשן מפריע לו) אני חושבת שלא חייבים להתחשב ברגשות של הדתיים אבל אפשר לפחות להבין. אחרי הקתרזיס של הכעס אפשר לנסות להבין.
אז תהיה או לא תהיה צעדה? זה בעצם טריגר לכל הרגשות המאוד טעונים. הדברים נאמרים ומראים לנו עד כמה אנחנו חברה אלימה.
מאוד עצוב..
עדי_ל*

מצעד הגאווה

שליחה על ידי עדי_ל* »

מאיה, בפירוש דובר על לערוך את המיצעד באוריינטציה שונה, כלומר, ללא מה שעשוי להיחשב כהתגרות בדתיים/חרדים (כמובן שאינו כזה מלכתחילה, אבל... מילא)
אך אין זה משנה לאלו שלא מעונינים להכיר בחתך נוסף קיים ושלא ניתן להתעלם ממנו באוכלוסיה . כי זה מה שמפריע להם באמת, העובדה שיש מי שמנסים לבקש ולקבל לגיטימציה לקיומם.
וכאן טמונה הסיבה לכעס, בהחלט כעס, אבל לא על אוכלוסיה דתית שלמה.
על מי שמאיימים, שיוצאים ושורפים ופוגעים ומוחים שיש גם לאחרים מהם זכות לחיות, על כל המשתמע מכך.
על זה הכעס, מאיה.
וככה עושים רצח- אופי לציבור חרדי-דתי
מי שנוהג כך, עושה רצח אופי לעצמו, הוא לא זקוק לעזרה. טוב ומזל שיש ביקורת על מעשיו, לא מספיק, לטעמי.
כלומר, אם המסקנה תהיה שיש חשש לחיי אדם וימנעו מיצעד ויתנו למאיימים באלימות קשה להבין שהם יכולים לנהוג כך וזה אפילו מצליח להם, תוכל אכן חלק מהחברה החרדית-דתית "לזקוף לזכותה" את המשך הביצבוץ שלה ושל כולנו, בתפיסות חשוכות ובלתי אנושיות. בטוח שלא דמוקרטיות.
האם יש מספיק כאלו שחיים בחברה זו ויוצא כנגד המסיתים?
גם בתוכה, בנים ובנות שזקוקים ללגיטימציה לבחירותיהם, נטיותיהם, כאן בינינו - אלו החיים ולא בסתר, בגאווה על מי שאנחנו ועל אהבותינו ומימושן.
ה_אירוניה*
הצטרפות: 05 נובמבר 2006, 01:18

מצעד הגאווה

שליחה על ידי ה_אירוניה* »

שכל אחד ידע מה מתאים ואיפה

אי אפשר להתמם ולהגיד שזה "רק" ללכת ברחוב. כולנו יודעים איך ההליכה הזאת ברחוב נראת. המון פרובקטיביות. המון דברים מוקצנים. לבוש מעורטל וולגרי.

ואני אומרת, שהיהודים האלה צריכים להבין כבר, איפה הם מתאימים ואיפה לא. מה פתאום ללכת ברחובות כמו ארים? שילכו בתעלות הביוב. או בגטאות שלהם. שם הם מתאימים. אבל ברחוב?! ללכת?! כמונו!? כמה אפשר לסבול אותם ואת הריח והמנהגים שלהם? זו הכרזת מלחמה. איזו חוצפה מצדם. ואי אפשר להתמם ולהגיד שהם "רק" הולכים ברחוב, עם הלבוש השחור הפרובוקטיבי שלהם, דווקא ובכוונה הם לא מתלבשים כמו בני אדם מהוגנים, מערביים. כדי לדקור לנו את העין והנשמה והקולטור וללעוג לרגשות הלאומיים העדינים שלנו. אנחנו מאד רגישים לנושא הזה, והם ממש לא מגלים שום התחשבות.

תגידו, כל הצדקנים תומכי הדיכוי של אדם באשר הוא אדם שאיננו כמוכם - נעים להיות בצד החשוך?
עדי_ל*

מצעד הגאווה

שליחה על ידי עדי_ל* »

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3323560,00.html
הלילה - חרדים מתפרעים, הורסים, פוצעים(שוטרים ונהגים תמימים בכביש י"ם - ת"א).
העיר הקדושה הזו... הם לא רואים את קדושתה ממטר.
עבריינים. צריך להתייחס אליהם בהתאם.
תקראו לזה שנאה, מאיה ואלון? תקראו. חבל לי שכך אתם קוראים את זה. יש עוד דרכים לקרוא את הסיפור,
בשלמותו, על כל פרטיו.
פשוט_אלון*

מצעד הגאווה

ה אירוניה
את צודקת צריך לקבל כל אדם שהוא, מהיום אני הולך ברחוב עם ג'קט כובע וללא מכנסים.

עדי ל
מישהו הצדיק את זה? אני נגד בכל תוקף. (ד"א תקראי קצת את ההערות למטה)
ה_אירוניה*
הצטרפות: 05 נובמבר 2006, 01:18

מצעד הגאווה

שליחה על ידי ה_אירוניה* »

תפדלו, רק תיזהר שלא יהיה לך קר. כי ה-shrinking effect יכול להיות די מביך, אתה יודע.

ועכשיו, אלון, ננסה להעלות את רמת הדיון שלנו מחשיבה ברמה של כתה א', וננסה להבין בעצמנו, ללא הסבר נוסף, מדוע לדוגמה הילדותית שלך אין קשר לנושא הנידון (רמז: איש לא טען שיש לקבל "כל אדם שהוא", מן הטעם הפשוט שלמשל אנשים אלימים העושים חוק לעצמם ובזים לזכויות האדם והאזרח של אנשים אחרים, אין לקבל כלל).
פשוט_אלון*

מצעד הגאווה

ה אירוניה
יש חוקים דמוקרטיים מעניינים מאוד הנוגעים לחוקי ההתערטלות בציבור (אקסהיביציוניזם), לעומת זאת אין חוק דמוקרטי נגד לבישת חליפות.
עדי_ל*

מצעד הגאווה

שליחה על ידי עדי_ל* »

טוב, מישהו שומר כאן על הסדר... אלך לישון.
סחתיין על האירוניה, ותודה - לא זר לי לחוות בוז לזכויות אדם במעטפת כ"כ מיתממת ,מספיק שנות כיבוש לימדו שהתופעה רחבה..
גם לדעתי הדוגמה ילדותית ולא קשורה. היא סוג של התקפה כמיגננה... מסתבר שזה לא הדבר הטוב ביותר לעשות,
כי אירוניה בסביבה :-)
לילה טוב.
אילה_א*

מצעד הגאווה

שליחה על ידי אילה_א* »

בואי נראה מאיה לגור שם באמת שלא נעים לנו יותר אז עברנו לתל אביב - כולנו .
לבוא לבקר - חייבים אבל משתדלים כמה שפחות . חברים לא נשארו לנו שם ברור שלא כולם עברו \ ברחו \ נמלטו יחד איתנו. ההורים שלנו גרים שם וסובלים. הסבים שלנו גוססים שם - לבנתיים.
ועכשיו שחלק מאיתנו רוצים לבוא לביקור בעל משמעות עמוקה שיאמר הי היינו פה ואם יהיה פה נעים אולי נחזור כי לעיר הזאת יש חשיבות עבורנו בתור עיר ילדותנו \ הולדנו \ בירתנו. אז אנחנו פרובקטיביים.
את צודקת זאת סיבה טובה לנסות להרוג אותנו איך לא קלטתי את זה.
בגלל ההתחשבות הזאת שאת מדברת אליה כמו לא לעשן ליד מישהו שזה מפריע לו - רבים מאיתנו בעצם כל מי שאני מכירה עזבו את העיר .
ועכשיו מדבריםגם על מניעת ביקורים . למה מה עשינו רצחנו ראש ממשלה? הפכנו לאסירים ביטחוניים ולא אמרו לנו ?
דרור_כמון*
הצטרפות: 09 ספטמבר 2003, 23:19
דף אישי: הדף האישי של דרור_כמון*

מצעד הגאווה

שליחה על ידי דרור_כמון* »

אוויי הברויך... ואני תוהה ביני לבין עצמי איפה המנהיגים הדגולים
ש"אמורים" להנהיג את המדינה הזו,
איפה הדיעות הנאורות החכמות, ההחלטות שמשקפות באופן עמוק את כל צדדי המטבע (ויש יותר משניים)
של הבעיה הספציפית הזו, והבעיות הכלליות שאנחנו ניצבים בפניהם בתקופה הזו.
אני יכול לקבל כל צד כאן, מכיוון שכל צד "צודק", וואלה, לכל צד כאן יש טיעונים טיעונים,
אז מה נכון? מה הפתרון? מהי הדרך?

אישית,
אני יכול לקחת ולראות מה זה "עושה" לי באופן אישי, אם המצעד היה עובר ליד ביתי
הייתי מנסה לראות מה זה מעורר, האם יש התנגדות? למה? האם אני רוצה להצטרף אליהם? אז קדימה..

באותה מידה לגבי הדת, אני לא רוצה להיכנס לבית הכנסת, למה? מה זה מעורר? פתאום אני כן רוצה, אז קדימה..

אני חושב שבכל הומו/לסבית יש צד רוחני (לא מדבר אליי כל-כך המושג "דת"), קדוש,
באותה מידה שבכל דתי/חרדי היצר המיני תופס מקום לא מבוטל (ולא צריך להתכחש ולנסות לבטל אותו),

אז מה קורה פה?
אנחנו מחזקים ומגדילים את הנפרדות, את התויות את הסטיגמות, לצערי..

בלי קשר אם יהיה מצעד או לא אני הייתי משנה את שם המצעד,
אולי למצעד המינים, (חשבתם על כך שמיניין לא יכול להתקיים ללא מין...)

שנשלים עם עצמנו ואחד עם השני.
עדי_ל*

מצעד הגאווה

שליחה על ידי עדי_ל* »

_אוויי הברויך... ואני תוהה ביני לבין עצמי איפה המנהיגים הדגולים
ש"אמורים" להנהיג את המדינה הזו_
דרור, יצא לך "גרוסמני"
גם הוא תהה אמש בנאום שקט וחזק.. (זה לדף ניפרד)
אני פשוט מיואשת..
לפעמים.
אבל המצעד הוא לא של מנהיגים, הוא של בני אדם, והם הם אלו שצריכים לצאת לרחובות ולזעוק, לא לתת לאלימות לנצח.
איך מעיזים לצאת ולצעוד אל מול האיומים וההפחדות שיהיה שם רצח ?!
איך אני אוכל (לא אוכל?) לתרום את חלקי כשיש לי תינוק בן כמה חודשים, הרי לא אקח אותו למצעד נפיץ כזה...
מה יותר טבעי מכך שיהיה זה מצעד רב משתתפים, כולל נשים וטף... והינה, אני תוהה לגבי מי מאיתנו ילך (ואם אבא של התינוק שלי יפגע, זה פחות קשה?)
אוויי הברויך...
דליתוש_ב*

מצעד הגאווה

שליחה על ידי דליתוש_ב* »

רצח ממש ולא רק רצח אופי זה מה שהומואים ולסביות עומדים מולו.
פתאום העובדה שיש חרדים שמאיימים ברצח, נוהגים באלימות כלפי חפים מפשע ושוטרים, ורובם הענק של שאר הדתיים שותקים או ממשיכים את הקו היא רצח אופי ולא בפשטות עובדה איומה ומצערת שאמורה להיות מראה מול עיני ה"דתיים".
אבל לא. גם הפעם לא.

אני גם הייתי משנה את שם המצעד.

אלון, אם היית טורח קצת לקרוא היית מבין שלא הולכת להיות שום התערטלות.
לא כדי להתחשב ברגשותיך, אלא משני טעמים:
  1. זה לא חוקי.
  2. הקהילה ההומו-לסבית הירושלמית מעדיפה בלי (באופן כללי).
(3. וגם אולי כי יהיה די קר.)

אולי חבל, אבל בלי שום קשר לאלימות וטרור לא יהיה שם עירום. התפרצת לדלת פתוחה ועמדת לצד טרוריסטים בלי סיבה. איך ההרגשה?
דליתוש_ב*

מצעד הגאווה

שליחה על ידי דליתוש_ב* »

Jerusalem]הנה he91[/po]-5527.html
תמונות מהמצעד ב- 2003.
Jerusalem]הנה he91[/po]-2030.html
תמונות מהמצעד ב- 2005.

איפה העירום? איפה התועבה? איפה חילול קודש?
פשוט_אלון*

מצעד הגאווה

דליתוש
אל תתממי זה ממש לא מצעד הצניעות.
התפרצת לדלת פתוחה ועמדת לצד אנשים שגורמים לאנשים לאבד צלם אנוש מפחד אלוהים. איך ההרגשה?
עדי_ל*

מצעד הגאווה

שליחה על ידי עדי_ל* »

הומואים לחרדים : ביטול המיצעד תמורת חקיקה
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3323716,00.html
עדי_ל*

מצעד הגאווה

שליחה על ידי עדי_ל* »

דליתוש, אל תתממי
שמעת דליתוש?
:-D
;-)
וכמו שאת יודעת, יש כאן עסק עם בני אדם שצריך להיזהר מהם.
ויש להם גם טיעונים שנורא נורא שווה להתאמץ ולהגיב אליהם (במיקרה הטוב הם מעתיקים ממך את שלך)
אלון, לך תלמד קצת את הנושא ואחרים.. אתה לא חייב לכתוב בשביל הויכוח.. זה יותר מעיניין עקרוני, זה עינייני.
צריך ללמוד ולדעת את העובדות והפרטים ולהפסיק עם ויכוח ברמת דווקא של גיל ההתבגרות.
דרור_כמון*

מצעד הגאווה

עדי, אל תתייאשי,
פשוט המציאות הפיסית דורשת מאיתנו התעלות, לקחת נשימה ואורך רוח,

שאלה לי אליכם, אם המצעד היה נעשה בחליפות שחורות, זה היה משנה?
הנושא כאן הוא מהותו של הרעיון מאחורי המצעד או צניעותו?
דליתוש_ב*

מצעד הגאווה

שליחה על ידי דליתוש_ב* »

אוי אלון. אתה מפספס את הנקודה בכאוס של מעלות וזויות.

תסתכל על הדברים שלך:

התפרצת לדלת פתוחה ועמדת לצד אנשים שגורמים לאנשים לאבד צלם אנוש מפחד אלוהים. איך ההרגשה?

אנשים ש גורמים לאנשים אחרים לאבד צלם אנוש?
אני לא מכירה כאלו. אנשים שמאבדים צלם אנוש גורמים את זה לעצמם לגמרי לבד.

לא כתבת משהו על הגדרות וגדרות איפשהו?
פשוט_אלון*

מצעד הגאווה

דרור כמון
עדי ודלתיוש מנסות להציג את המצעד כמצעד אהבה פלורליסטיות וכו', למעשה המצעד מציג מראות וולגרים ושמו הוא מצעד הגאווה של ההומואים והלסביות.
אם היה מדובר על מצעד שנקרא מצעד האהבה (ולא הגאווה), שהיה כולל בתוכו צועדים שפשוט רוצים להפיץ אהבה ופלורליסטיות, זה היה סיפור אחר.

כאן מדובר בפירוש על גאוותם של ההומואים והלסביות וכמו שאתה יכול לראות בתמונות מראות וולגרים, דברים שהם איסור מוחלט לפי התורה. ואולי גם אם לחלק לא ממש איכפת מה כתוב בתורה - ירושלים היא היא עיר התורה בעצם.

אם היה זה מצעד להפצת אהבה תהיה בטוח שגם אני הייתי שם, וגם לא מעט מהציבור הדתי.
פשוט_אלון*

מצעד הגאווה

לא כתבת משהו על הגדרות וגדרות איפשהו אם תמשיכי לקרוא תלמדי שכתבתי שחופש הוא דבר מאוד מפחיד, מה לעשות שלחרדים יש פחד אלוהים אם יסירו הגדרות?
דליתוש_ב*

מצעד הגאווה

שליחה על ידי דליתוש_ב* »

אלון, אני חושבת, שאם באמת היית מסתכל. היית רואה שהמצעד בירושלים הוא המצעד בירושלים.
הוא לא המצעד בת"א.
הוא לא המצעד באילת.
הוא לא המצעד בניו יורק. (גם שם אגב, יש מכל הדתות והזרמים הפונדמנטליסטים הידועים בישראל).
הוא לא אף מצעד אחר!

ועוד משהו. אני מבינה לחלוטין את הרגשות והסלידה והנהוני הראש הנדהמים.
אני לא מבינה למה יש תמיכה בטרור יהודי פנימי.
אני לא מבינה למה מגייסים טרוריסטים ערבים לצורך חיזוק התמיכה.
אני לא מבינה למה ההתמודדות עם הנושא התחילה ב- "לא תהיה הדברות המצעד לא יצעד".
ואני לא מבינה איך אתה, עם המסרים האוהבים שלך (שלי מעולם לא היו "אני אוהבת את כולם" ומעולם לא התיימרתי לדבר באהבה והכלה והבנה על כל דבר שבעולם), לוקח חלק פעיל ותומך עם תופעות מסוג אלו.
דליתוש_ב*

מצעד הגאווה

שליחה על ידי דליתוש_ב* »

מה לעשות שלחרדים יש פחד אלוהים אם יסירו הגדרות?
לדבר אל ליבם. בטח לא לתקוף מי שאישית כלל לא קשור לפחדים הנוירוטים שלהם.
פשוט_אלון*

מצעד הגאווה

דליתוש ב
אני תומך בטרור?
המסרים האוהבים שלי אומרים לי להיות באמת פלורליסט, ולא לכפות מצעד גאווה בעיר ירושלים עם כל כך הרבה התנגדות מכל הכיוונים.
אם תקראי את ההערות בכתבות ynet,walla.. תראי כמה אנשים מכל זרמי החברה מתנגדים לקיום המצעד בירושלים.
עדי_ל*

מצעד הגאווה

שליחה על ידי עדי_ל* »

אל תתיאשי
טוב :-)

עדי ודלתיוש מנסות להציג את המצעד כמצעד אהבה פלורליסטיות וכו', למעשה המצעד מציג מראות וולגרים ושמו הוא מצעד הגאווה של ההומואים והלסביות

אלון
אני לא מבינה איך אתה, עם המסרים האוהבים שלך (שלי מעולם לא היו "אני אוהבת את כולם" ומעולם לא התיימרתי לדבר באהבה והכלה והבנה על כל דבר שבעולם), לוקח חלק פעיל ותומך עם תופעות מסוג אלו

ואני לא מתכוונת יותר להתיחס אליך ברצינות כי אתה מלא בהצהרות ריקות והכל מן הפה אל החוץ.
כל טוב לך, ושלא תיתקל ביחס אותו אתה מעניק לבני אדם אחרים.
חיים טובים ומלאי אהבה, אבל באמת (בטח אתה משתתף בכל מיני סדנאות ניו - אייג'יות כאלו וריינבו וזורם ומתקשר..)
פשוט_אלון*

מצעד הגאווה

עדי ל
רואים מצורת הכתיבה שלך בדיוק איזה בנאדם נפלא את, כמה את שומרת על תרבות דיון, כמה את פלורלסטית, וכמה את נמנעת מלפגוע.
דליתוש_ב*

מצעד הגאווה

שליחה על ידי דליתוש_ב* »

אלון, צר לי. מבחינתי אתה מפספס את הנקודה. אם היינו מקיימים את הדיון הזה לפני האיומים ברצח ושפיכות דמים, הגישה שלך היתה רלוונטית.

וכן. לדעתי אתה תומך בטרור. כנראה אנחנו מגדירים אחרת גם טרור וגם תמיכה.
דליתוש_ב*

מצעד הגאווה

שליחה על ידי דליתוש_ב* »

גאווה מקודשת בדם
יחיאל בר אילן:

"רבים משוכנעים ש"חילול הקודש" ימית עלינו שפך דם. כשקרה כך בימי חורבן הבית, קראו חז"ל כנגד המתיימרים לשפוך דם בשם הגנה על הקודש. האם גם לקח זה נשכח היום?"
פשוט_אלון*

מצעד הגאווה

לדעתי הכי חשוב זה להפסיק את הטרור, השנאה, הקרע.

ויש שני דרכים שאני רואה להפסיק את הטרור:
א. הקיצוניים הדתיים הפנטיים ירגעו.
ב. מצעד הגאווה המורכב מפולרליסטים ואוהבי שלום יעבור לעיר אחרת.

מה יותר הגיוני ?
דרור_כמון*

מצעד הגאווה

קשה לי להסכים ולהזדהות עם הגישה של לעשות דווקא, עוד כשמדובר באיומים ואלימות,

אבל אני חושב שצריך לתמוך בקהילת ההומואים והלסביות ולאפשר להם לחגוג,
לא את ההתערטלות אלא את המהות, והמהות כאן היא לשם שמיים, לאפשר לכל מין לבחור את מינו,
בחירה חופשית מלאה, להעלות על סדר היום את הבחירה הזו,
וירושלים עם קדושתה יכולה לאפשר את הבחירה הזו,

על מנת שזה יקרה, צריך להיות בטחון מלא שהמצעד לא יהיה וולגרי ו 30 40 אלף שוטרים שיאבטחו כל אחד ואחת.

אם אנחנו לא יכולים לטפל במיעוט שמאיים ומשתולל, אז מי צריך דמוקרטיה?
פשוט_אלון*

מצעד הגאווה

דרור לפי מה שכתבת עם כל מה שקורה, כל מה שצריך לקרות, עם כל האבטחה שצריכה להיות... האם זה באמת שווה את זה?
לא יותר טוב לעבור לתל אביב, להוריד את האבטחה, להתערטל ביותר חופשיות, לשמור על שלום בינינו ?
דליתוש_ב*

מצעד הגאווה

שליחה על ידי דליתוש_ב* »

אלון.
כאן זה לא דיון בין מחליטי החלטות. לא אנחנו נחליט האם להעביר את המצעד עיר או לנסות להרגיע את הטרוריסטים. לא עלינו להחליט החלטות. גם אם כל באופן טבעי יסכימו שעדיף להעביר את המצעד, הדפים בבאופן לא נמצאים בפרוטוקול הישיבות הרלוונטיות.

מה אתה מציע לכתוב בדפים בבאופן שעוסקים במצעד הגאווה על מנת
להפסיק את הטרור, השנאה, הקרע
?

איך הדברים שכתבת פה בינתיים, מועילים למטרה הזו?
דרור_כמון*

מצעד הגאווה

אלון, אני מבין אותך, באמת מבין, גם את הדתיים, ואני מתייחס לעניין המהותי כאן,
ההומואים והלסביות הם שווי זכויות, ואם מאפשרים לקבוצה אחת לצעוד, צריך לאפשר גם לשניה,
אני נגד ההתערלות והוולגריות בדיוק כמוך (וצריך לוודא בבטחון מלא שזה לא מה שהולך לקרות),

אבל,

ירושלים לא מנותקת מהעם, מהמדינה, מהעולם, ועם כל קדושתה ובאמת יש בה קדושה, היא מכילה גם
את הציבור ההומואים והלסביות ואם היא יכולה להכיל אותם במהלך השנה היא יכולה להכיל אותם גם במצעד.

הציבור הדתי לא יישתתף במצעד, אבל הוא לא יכול להפחיד ציבור שלם בגלל הפחד שלו עצמו,
זה מזכיר לי את הילדים שמרביצים ומאיימים על ילדים אחרים כי הם מפחדים להיחשף...

זה לא עניין של שווה או לא,
בשביל מה יש משטרה, בשביל מה יש צבא?
ירושלמית*
הצטרפות: 16 מרץ 2003, 20:56

מצעד הגאווה

שליחה על ידי ירושלמית* »

אני דווקא נגד מצעד גאווה הזה למרות שאינני דתיה!אני בכלל לא בעד כל ההחצנה הזאת של מין. אני לא רוצה לחסוף את הילדים שלי לזה בגיל קטן .
וחוצמזה, אני ירושלמית ואני אוהבת מאד את האוורה המיוחדת של העיר הזאת , את האנרגיות שלה.אז למה לקלקל,למה לזרוע שינאה?רק בגלל אגו הפגוע של הומו-לסביות?
אפשר להעביר את זה לתל-אביב וכולם יהיו שמחים.
ואם כבר להיות הוגנים- סטרייטים משום מה לא עושים שום מצעד אז למה הם צריכים?
פשוט_אלון*

מצעד הגאווה

דליתוש ב
לרגע שכחתי שאנחנו לא מקבלי ההחלטות, נו באמת.

הדברים שכתבתי מועילים למטרה זו ש
אפשר להפסיק את הטירוף הזה ע"י קבלת האחר מצדנו הצד הפלורליסטי, ולא להתעקש על קיום המצעד בירושלים.
מהצד הקיצוני דתי פנאטי מאוד קשה לצפות לוותר. (מה לעשות ככה זה כשמגיל אפס לומדים על קדושת ירושלים ומאורעות סדום ועמורה)

מאוד יתכן כי ביטול המצעד יביא ללגיטמציה לשימוש בכוח ע"י קיצוניים דתיים.
לעומת זאת אי ביטול המצעד מביא היום לטרור וכנראה גם לשפיכות דמים ממש בקרוב.
ובכלל מתחילה עוד לפני שכל המאבק הזה התחיל, אני חושב שהקהילה צריכה להתחשב בכך שירושלים עם כל אופיה, אינה מקום ראוי.
ירושלים אמנם מכילה הומואים ולסביות אבל סכומם בטל בשישים לעומת שלושת הדתות הגדולות בעולם.
דרור_כמון*

מצעד הגאווה

ירושלמית,

רעיון מצויין, אולי גם הסטרייטים יחגגו את מיניותם, להעלות על נס את נושא המין,
שמשום מה בכל מקום שהוא מודחק הוא מעורר מהומות.
ברלינאית*
הצטרפות: 05 נובמבר 2006, 16:30

מצעד הגאווה

שליחה על ידי ברלינאית* »

אני דוקא נגד מצעד הגאווה הזה למרות שאינני דתיה. אני בכלל לא בעד כל ההחצנה הזאת של יהדות. אני לא רוצה לחשוף את הילדים שלי לזה בגיל קטן.
וחוצמזה אני ברלינאית ואני מאוד אוהבת את האוירה המיוחדת של העיר הזאת, את האנרגיות שלה. אז למה לקלקל? למה לזרוע שנאה? רק בגלל האגו הפגוע של היהודים?
אפשר להעביר את זה לפולין וכולם יהיו שמחים.

ואם כבר להיות הוגנים- גרמנים משום מה לא עושים שום מצעד אז למה הם צריכים?

<תחי הדמגוגיה>
דרור_כמון*

מצעד הגאווה

אלון, מה שאתה אומר בעצם, זה שירושלים נהפכה או הופכת להיות אי בתוך המדינה או אולי בעצם בתוך העולם שמונהג ע"י היהדות האורטודכסית ושכך צריך להיות?
עדי_ל*

מצעד הגאווה

שליחה על ידי עדי_ל* »

רק בגלל אגו הפגוע של הומו-לסביות?
(כמה נמוך אפשר לנהל דיון?)
ירושלמית, האם את יודעת משהו על פגיעה בזכויותיהם של המיגזר עליו את מדברת?
האם את יודעת משהו על זכויות אדם בכלל, באשר הם? (ולא רק אלו שלך..)

דליתוש ודרור, כל הכבוד לכם, אני לא קורצתי מחומר שיכול לזה.. (אנחה כבדה ארוכה)
דליתוש_ב*

מצעד הגאווה

שליחה על ידי דליתוש_ב* »

אלון. על מה אתה מדבר? מה הקשר בין כתיבה בבאופן ל"לא להתעקש על ירושלים"?

אתה מתכוון שלדעתך אם אני אכתוב- עדיף לא להתעקש על ירושלים זה מה שיעזור למנוע את גילויי ה- הטרור, השנאה, הקרע מצד החרדים בעתיד?
בר_עדש*
הצטרפות: 31 אוגוסט 2004, 15:16
דף אישי: הדף האישי של בר_עדש*

מצעד הגאווה

שליחה על ידי בר_עדש* »

אי ביטול המצעד מביא היום לטרור וכנראה גם לשפיכות דמים ממש בקרוב.
גם אי ביטול המדינה.
אם נלך עם זה הלאה, למה להתעקש על קיום העם היהודי? אולי לוותר עליו כדי לא להרגיז את שתי הדתות הגדולות בעולם, ולמנוע שפיכות דמים.

דרך אגב, היהדות אינה בין שלושת הדתות הגדולות בעולם. הבודהיזם קצת יותר נפוץ.

<בר עדש יודע שהדיון כאן חסר תוחלת, אבל קשה לו להתאפק>
פשוט_אלון*

מצעד הגאווה

דרור כמון, היא לא אי, אבל היא לא כמו שאר הערים, יש לה את הצביון המיוחד שלה.

עדי ל, את היחידה שמורידה את הדיון הזה שוב ושוב.

דליתוש ב, לא מספיק שתכתבי, אלא תפעלי ליעברת המצעד ולשמירה על צביון העיר.
דרור_כמון*

מצעד הגאווה

אנשים יקרים, צר לי אבל אני לא רוצה להיגרר לאנחנו שבעד המצעד והם (או יותר נכון הוא) שנגד המצעד, זה לא מוסיף לאף אחד מאיתנו,
עדי_ל*

מצעד הגאווה

שליחה על ידי עדי_ל* »

עכשיו אתה גם מחלק תפקידים לדליתוש :-)
אלון, אם תביט למעלה...אופס, יש שם הרבה.
וברצינות, אי אפשר לנהל דיון עם אנשים שסתם בא להם לריב, זה לא גן גנון כאן.
כי אם היית מכיר את העובדות לאשורן (ואתה לא, יותר מכך - אתה ממציא כאלו ומתכחש ללינקים שדליתוש טרחה להביא, כי אתה לא באמת מעונין בהן, בעובדות)
אתה לא סגור על הדתות (איך אמרת? נוצרים, ערבים ומוסלמים...או משהו כזה, אין לי חשק לטרוח ולבדוק) אבל יש לך המון מה לומר עליהן (העיקר הקדושה, אולי תמכור שם מים קדושים לצועדים ותטהר אותם מעוולותיהם)
ובכלל, אני קולטת שמרוב להט ודאגה לגאוותם של אחרים (לא של הקהילה ההומו לסבית, כמובן, אלא לאגו שלי)
אתה מתעקש להיות חד משמעי ויודע כל, בחוסר צניעות משווע...ובלי באמת לדעת. אבל ככה זה כשלא מנסים אפילו ללמוד ולהקשיב, רוצים רק לומר ולהישמע,ולהשמיע דעות מבעיתות במסווה אהבה מתקתקה , לכווווווווווווווווווווווווווווולם.
עכשיו שוב תענה ואת ככה וככה..._ ואיכס ודי, באמת נמוך מים המלח ובאמת הדיון הזה לא יכול לנסוק ככה ונהיה קנטרני (_את קנטרנית)
טוב, אני נורא לא נחמדה אל הציבור, אולי אשקול פרישה.
אבל לפני כן - זהו בעצם מוטיב חוזר, דליתוש, בדפים שקשורים לזכויות אדם, כמו בדפי הכיבוש וחיתוך אברים של תינוקות (גיא, לא להתרגז:-) ) שאנשים כותבים תילי תילים של מילים על למה יש להם זכות לפגוע בזכויות האחרים ולמה הם בעצם בסדר כשהם עושים זאת ולמה בעצם זו לא פגיעה בזכויות אחרים ובעצם... הם הפגועים.

אני תוהה למוטיבציה שאני עוד מוצאת בעצמי, מידי פעם, במיוחד עכשיו בין הנקה להנקה, להגיב בכלל.
זה כ"כ מתסכל. הקורבנות הזו, כל תוקף נהיה קורבן, בזעקה גדולה אל השמים, ועם הרבה אהבה, כמו חברנו בדף זה.
תסמונת התוקף - הקורבן -המלא אהבה מכה בפעם המאה, ואין אלהים, לא בעירנו, ולא בעירו, מסתבר.
אלהים לא גר כאן יותר, נמאס לו מהאהבה הדביקה הזו אליו ולמעשים המגונים שנעשים בשמו.
ירושלמית*
הצטרפות: 16 מרץ 2003, 20:56

מצעד הגאווה

שליחה על ידי ירושלמית* »

אני לא נגד האוכלוסיה הומו-לסבית, אין לי איתם שום דבר משותף. כמו שאין להם איתי. אני לא נגד לתת להם זכויות כמו לכל אחד.אבל כמו שהם דורשים שיכבדו את הזכויות והרגשות שלהם גם הם שיכבדו את הזכויות והרגשות של האחרים (במקרא הזה דתיים ולא רק יהודים). וכן, תנו לירושלים להשאר אי.
ואגב במקום שלום ואחווה זה הביא בינתיים למשהו אחר לגמרי.
אז מה רע בתל-אביב? שם זה יתקבל בברכה.
שליחת תגובה

חזור אל “דפי בית של עורכים שבהם דיונים וטיפים”