יום שבעה עשר לאתגר
לא ידעתי מה אנקה היום
אבל כשהלכתי למלא מכונת כביסה בטעות הכנסתי לתא של אבקת הכביסה אבקת גבס. כן... השקיות נמצאות באותו מדף (למה יש לנו אבקת גבס זה סיפור אחר) ומזל שקלטתי את זה בזמן

פירקתי את כל המבנה של התאים לאבקת ומרכך כביסה ורחצתי בכיור באתי להחזיר ואז אמרתי לעצמי היי הנה הזדמנות לנקות את הכל לפרק ממש את התאים לקרצף ולהחשיב את זה המשימה היומית

ככה עשיתי, נשברתי להחזיר ראיתי גם גושי אבקה ואבנית סביב לגומי של המכסה וסביב לתוף. ניקיתי גם שם.
ביקשתי מהבן שלי שיביא לי כמה מגבונים וכל פעם הוא הביא לי אחד
בשלב מסויים ביקשתי שיביא את החבילה כולה
לקח לו זמן ולא הבנתי....
מסתבר שהוא הוציא את כל המגבונים אחד אחד מהחבילה כי הרי ביקשתי את כולה
אחרי שקיבלתי ערימה של 70 מגבונים והשתמשתי רק בשניים לנקות את הקירצוםים מהמכונה... שקלתי מה לעשות איתם
מניסיוני מגבונים פשוט מתייבשים ואם סוגרים אותם האיומה אז הם מעלים עובש
אז התחלתי לנקות פשוט את התריסים מעל במכונת כביסה במרפסת שרות.
תריסים שלא ניקו אותם עשר שנים. ככה אמרה לי הדיירת שעזבה. אמרה לי אנחנו קיבלנו לא נקי ואני לא מנקה תריסים שתדעי.
אז ידעתי.
רק אחרי שעברנו גיליתי את גודל הבשורה
10 שנים זה לא שנתיים, זה לא שכבת אבק - זה פשוט מיצבורים של אבק, פיח וחול. על התריסים על המסילות על הדפנות
אז בעזרת המגבונים היה קל יותר הם דקים ורטובים ולא צריך כל רגע לשטוף מעליהם כמויות של פיח וחול.
ניקיתי טור אחד רק עד הגובה שהגעתי אליו ואת המסילות.
התבאסתי להשקיע המון מאמץ במרפסת שרות כשגיליתי כמה מהר ומוצלח מגבונים מנקים תריסים והלכתי לחדר ילדים שם ניקיתי את המסילות והתריסים בחלון אחד
ואז גם בחדר שלי. יש לנו שני חלונות בכל חדר אז אחד משניים גם בסדר.
זה גילוי מרעיש העניין עם המגבונים כי הוא הופך את עבודת ניקוי התריסים והמסילות המייגעת לתענוג.
הדקיקות שלהם מסייעת להגיע לפינות הם גם חלקים אין טיפטופי מים וכאמור לא צריך לנקות אותם ולסחוט.
כל הסיפור הזה לקח חצי שעה בערך אולי יותר ומילאתי מכונת כביסה.
ואז המוטיב הזה של ארוע מתגלגל התגלגל גם למטבח.
כי באתי לנוח התעייפתי מכל היום, בדרך למיטה נזכרתי בבשר בטחון שהפשרתי מאתמול. כמעט קילו שצריך לעשות איתו משהו אחרת יתקלקל.
התכנון המקורי היה לעשות רוטב בולונז ולהקפיא. כי קציצות הילדים לא אוכלים ובולונז כן. חמש דקות גג עשר דקות עבודה.
אבל אז בצורה מוזרה לחלוטין החלטתי שמה פתאום שיהיה יותר נחמד לעשות ממולאים ששניהם לא הכנתי. וסיכמתי ביני לבין עצמי לעשות מחצי מהכמות ממולאים עם אורז ובשר טחון ובחצי האחר- רוטב בולונז.
ואם דיברתי על אוכל שנזרק אז היה נחמד לנצל כמות של ירקות במצב טוב שלא הייתי מצליחה לנצל את כולם אחרת לפני שהיו נרקבים.
אני מצרפת את המתכונים כי יצא כל כך טעים האילתור הזה, טעים טעים טעים. שגם יהיה לי מתועד לעצמי וגם, אם מישהי רוצה.
הוצאתי מהמקרר שני פלפלים אדומים, אחד כתום, שלושה קישואים שחתכתי לשני חצאים, וכמה עלי כרוב לבן גדולים כדי למלא.
ארגנתי תערובת למילוי מבצל, שום, אורז מטוגנים, בשר טחון ותבלינים. מילאתי הכל צפוף בסיר, מעל הכל שפכתי רוטב עשיר מרסק עגבניות ושאריות מהמקרר, כמה פלפלים חתוכים מאתמול שלא אכלנו, שורש סלרי וגבעולי סלרי קצוצים שמאז שקניתי מהסופר שכחתי לפתוח, פפריקה אדומה, מיץ לימון סחוט, מים ולסיר. פטרוזיליה כוסברה כבר לא היו, נזרקו כמעט בשלמותם אחרי שהתקלקלו.
במהלך הבישול זילפתי לימון מעל כמה פעמים. וגם בתערובת של הכרוב הוספתי הרבה לימון כשגילגלתי שיצאו טעמים חמוצים בשונה מהפלפלים שיצאו מתקתקים והקישואים שיצאו עדינים.
אבל אז נשארה לי כמות אדירה מהתערובת - אורז עם בשר טחון. זה תמיד קורה. אז הכנסתי לסיראחר, הוספתי כרכום, מלח, אבקת מרק עוף ומים ויאללה צא לשלום.
נשארתי עם חצי קילו בשר טחון לרוטב בולונז, ארוע מתגלגל כמו שאמרתי כי פתאום התחשק לי קציצות שגם מהן לא הכנתי זמן רב. מרד במטבח, ערב שאמא מכינה מאכלים שהיא אוהבת עם סיכוי קטן שמישהו מהצאצאים יטעם. באמת הפסקתי זמן רב להכין מאכלים כאלה שהילדים פחות אוהבים אז הגיע הזמן.
אז לקחתי חצי מהחצי קילו בשר טחון שנועד לבולונז שזה רבע קילו... הצצתי שוב במקרר לחפש עם מה לערבב שיהיה שונה... ושלפתי כמה שאריות. למשל 2 פטריות אחרונות שנותרו בסלסלה במקרר, וגם הבפנוכו של הקישואים שהוצאתי מהקישואים למילוי בסיר הקודם, קצצתי דק, גירדתי גזר אחד, הוספתי בצל קצוץ ושום, פטרוזיליה וכאלה לא היה כאמור, הוספתי אגוז מוסקט, פלפל שחור, כמון, מלח, א.מרק עוף וקצת מיץ מלימון, פירורי לחם וביצים וטיגנתי במחבת.
יצא טעים כל כך שאכלתי שליש ישר מהמחבת...
לבסוף הכנתי את הבולונז.
4 תבשילים איזה כיף. נקווה שגם הקטנים ירצו לטעום ואם לא אני בטח אהנה ואשלח למשפחה.
לדעתי עמדתי לבשל ככה בסוף יום הרבה הודות לאנרגיה שקיבלתי מניקוי התריסים. תופעת לוואי מעניינת של האתגר הזה.
לילה טוב