מתכונים בריאים שמנצחים
-
- הודעות: 3060
- הצטרפות: 02 אפריל 2005, 11:04
- דף אישי: הדף האישי של במבי_ק*
מתכונים בריאים שמנצחים
מנגולד? חותכים לרצועות, מקפיצים עם שמן זית, אפשר להוסיף שוםשום. על צלחת שטוחה שופכים טחינה גולמית ככה שתהיה שלולית רדודה, עליה מפזרים את המנגולד, סוחטים לימון, מזליפים שמן זית, מפזרים קצת סומק או כמון. אוכלים עם מזלג או עם לחם טרי. לוקח בערך 5 דקות להכין.
-
- הודעות: 8400
- הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10
מתכונים בריאים שמנצחים
מנגולד? מפרידים ירוק מלבן. קוצצים את החלק הלבן ומטגנים טיפה עם בצל. מוסיפים קינואה/אורז ומבשלים. כמה דקות לפני סוף הבישול זורקים פנימה גם את החלק הירוק כשהוא קצוץ, ונותנים ערבוב קל.
אוכלים עם טיפת לימון מלמעלה.
אוכלים עם טיפת לימון מלמעלה.
מתכונים בריאים שמנצחים
אז קצת מסקנות ועדכונים למי שמתעניין:
כנראה שצמחונים נשארים צמחונים.
בכל מה שנוגע אלי, אל בן זוגי וילדיי (שכניראה חינכתי אותם היטב... ). הנסיונות שלי לעניין אותם ב"מוצרים" מהחי לא נשאו פרי וזה כנראה בגלל שאני לא שלמה עם העניין.
מאז אותם נסיונות פתטיים שלי בהכנת קציצות עוף, נסיונות המתוארים למעלה, יצא לי לעמוד מול דוכן הבשר בסופר המיוחד בו מוכרים עוף אורגני, וכמו מחסום העוצר אותי מלקנות.
לנוכח מה שקראתי על דגים, גם דגים ירדו מהפרק, וכך אחרי לופ גדול חזרתי לנקודת ההתחלה, אבל לא בדיוק.
קודם כל הורדתי לחץ בגדול.
שום הערות בענייני האכילה של הבן שלי. ואת התוצאות רואים.
הבן שלי מקבל תוספי ברזל טבעיים ומלאכותיים והתאבון שלו השתפר מעט.
הרגלנו ארוחות משפחתיות שבהן הוא עוזר בהכנה, תוך כדי כך גם מנשנש, וכולנו נהנים מההוואי החדש.
עדיין לא עשיתי לו בדיקות דם חדשות, אבל עושה רושם שהתוספים עושים את העבודה.
אני באמת צריכה למצוא איזה מקור מידע לגבי כמויות הברזל שיש בפלורידקס לעומת עוף הודו למשל. אולי יש איזה מישהו עם ידע שיכול לשפוך לי פה קצת?
חוץ מזה הצלחתי להפיק כמה מתכונים מנצחים בעיני (שעדיין הילדים מסרבים לאכול - אבל אני מקווה שזה ישתנה בהמשך) כמו: חמין צמחוני, ממולאים, מרקים טעימים (שהינוקא שלי אוהב), וגם קוסקוס טעים - סופסוף!
זהו, אני אשמח לעוד מתכונים טעימים, מזינים, בריאים ומהירים.
תודה !
כנראה שצמחונים נשארים צמחונים.
בכל מה שנוגע אלי, אל בן זוגי וילדיי (שכניראה חינכתי אותם היטב... ). הנסיונות שלי לעניין אותם ב"מוצרים" מהחי לא נשאו פרי וזה כנראה בגלל שאני לא שלמה עם העניין.
מאז אותם נסיונות פתטיים שלי בהכנת קציצות עוף, נסיונות המתוארים למעלה, יצא לי לעמוד מול דוכן הבשר בסופר המיוחד בו מוכרים עוף אורגני, וכמו מחסום העוצר אותי מלקנות.
לנוכח מה שקראתי על דגים, גם דגים ירדו מהפרק, וכך אחרי לופ גדול חזרתי לנקודת ההתחלה, אבל לא בדיוק.
קודם כל הורדתי לחץ בגדול.
שום הערות בענייני האכילה של הבן שלי. ואת התוצאות רואים.
הבן שלי מקבל תוספי ברזל טבעיים ומלאכותיים והתאבון שלו השתפר מעט.
הרגלנו ארוחות משפחתיות שבהן הוא עוזר בהכנה, תוך כדי כך גם מנשנש, וכולנו נהנים מההוואי החדש.
עדיין לא עשיתי לו בדיקות דם חדשות, אבל עושה רושם שהתוספים עושים את העבודה.
אני באמת צריכה למצוא איזה מקור מידע לגבי כמויות הברזל שיש בפלורידקס לעומת עוף הודו למשל. אולי יש איזה מישהו עם ידע שיכול לשפוך לי פה קצת?
חוץ מזה הצלחתי להפיק כמה מתכונים מנצחים בעיני (שעדיין הילדים מסרבים לאכול - אבל אני מקווה שזה ישתנה בהמשך) כמו: חמין צמחוני, ממולאים, מרקים טעימים (שהינוקא שלי אוהב), וגם קוסקוס טעים - סופסוף!
זהו, אני אשמח לעוד מתכונים טעימים, מזינים, בריאים ומהירים.
תודה !
-
- הודעות: 770
- הצטרפות: 22 אוקטובר 2007, 12:57
- דף אישי: הדף האישי של קלמנ_טינה*
מתכונים בריאים שמנצחים
איזה כיף! את נשמעת הרבה יותר שלווה ומרוצה
איזה מרקים הכנת?
איזה מרקים הכנת?
-
- הודעות: 3574
- הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 18:09
- דף אישי: הדף האישי של אילה_א*
מתכונים בריאים שמנצחים
לדעתי כדאי שתכתבי פה את המתכון של הקוסקוס למען הדורות הבאים
וגם למעני
וגם למעני
מתכונים בריאים שמנצחים
הי קלמנטינה,
אני באמת יותר שלווה ומרוצה...
המרק המנצח שהכנתי הוא מרק ירקות טעים ובריא, מכיל את כל הירקות שאני אוהבת: גזר, בטטה, תפוח אדמה, ראש סלרי, ראשי פטרוזילייה, לפת, וגם עלים קצוצים של פטרוזילייה וכוסברה.
אני קודם מטגנת בצל קצוץ בסיר של המרק, כשמזהיב אני מוסיפה את שאר הירקות לטיגון קצר, מוסיפה אבקת מרק ללא מונוסודיום גלוטומט של קנור, מוסיפה מים, כשרותח מקטינה את האש לרבע שעה, והמרק נפלא לימות החורף.
הילדים כמובן שותים רק את "המים של המרק" עם שקדי מרק, מומלץ!
ובשבילך אילה א המתכון לקוסקוס, שעליו אפשר לשפוך בנדיבות מהמרק הנ"ל:
לוקחים חבילת קוסקוס מלא (יש דבר כזה מסתבר), מוסיפים לו שלוש כפות של שמן קנולה, מלח ואבקת מרק, מערבבים.
מרתיחים 2.5 כוסות מים ושופכים על הקוסקוס בתוך סיר רחב, סוגרים עם מכסה בלי לבשל, ותוך 10 דקות יוצא אחלה קוסקוס.
הבן שלי אכל את זה שלושה ימים השבוע...בתאבון!
אני באמת יותר שלווה ומרוצה...
המרק המנצח שהכנתי הוא מרק ירקות טעים ובריא, מכיל את כל הירקות שאני אוהבת: גזר, בטטה, תפוח אדמה, ראש סלרי, ראשי פטרוזילייה, לפת, וגם עלים קצוצים של פטרוזילייה וכוסברה.
אני קודם מטגנת בצל קצוץ בסיר של המרק, כשמזהיב אני מוסיפה את שאר הירקות לטיגון קצר, מוסיפה אבקת מרק ללא מונוסודיום גלוטומט של קנור, מוסיפה מים, כשרותח מקטינה את האש לרבע שעה, והמרק נפלא לימות החורף.
הילדים כמובן שותים רק את "המים של המרק" עם שקדי מרק, מומלץ!
ובשבילך אילה א המתכון לקוסקוס, שעליו אפשר לשפוך בנדיבות מהמרק הנ"ל:
לוקחים חבילת קוסקוס מלא (יש דבר כזה מסתבר), מוסיפים לו שלוש כפות של שמן קנולה, מלח ואבקת מרק, מערבבים.
מרתיחים 2.5 כוסות מים ושופכים על הקוסקוס בתוך סיר רחב, סוגרים עם מכסה בלי לבשל, ותוך 10 דקות יוצא אחלה קוסקוס.
הבן שלי אכל את זה שלושה ימים השבוע...בתאבון!
-
- הודעות: 1561
- הצטרפות: 20 דצמבר 2006, 13:10
- דף אישי: הדף האישי של גילית_ט*
מתכונים בריאים שמנצחים
פטה אגוזים
250 גר אגוזים
100 גר חמאה
3-4 ביצים קשות
5 בצלים גדולים חתוכים דק
1/4 כוס שמן זית
מעט מלח וסוכר
מטגנים את הבצל עם החמאה עד הזהבה.
מערבבים את כל החומרים יחד בבלנדר עד שמתקבלת עיסה חלקה
לוקחים תבנית מאורכת, מניחים בה שקית נילון
משמנים בשמן זית,
שופכים את כל החומרים לתוך התבנית,
ושופכים מעט שמן זית מעל הכל,
סוגרים את השקית,
ושמים במקרר למספר שעות.
250 גר אגוזים
100 גר חמאה
3-4 ביצים קשות
5 בצלים גדולים חתוכים דק
1/4 כוס שמן זית
מעט מלח וסוכר
מטגנים את הבצל עם החמאה עד הזהבה.
מערבבים את כל החומרים יחד בבלנדר עד שמתקבלת עיסה חלקה
לוקחים תבנית מאורכת, מניחים בה שקית נילון
משמנים בשמן זית,
שופכים את כל החומרים לתוך התבנית,
ושופכים מעט שמן זית מעל הכל,
סוגרים את השקית,
ושמים במקרר למספר שעות.
מתכונים בריאים שמנצחים
כשהייתי ילדה ולא אכלתי אמא שלי נתנה לי כל בוקר כף של מזון מלכות.
נראה לי שווה לנסות לשיפור התאבון.
ה"גדולה" שלי בת 3 וגם לה יש ברזל נמוך למרות שאנחנו לא צימחוניים ואין לה בעיה לאכול בשר.
כרגע אנחנו דווקא כן בשיטת "אם תאכלי תקבלי שוקולד" - כי זה עובד.
חוץ מזה נראה לי לגיטימי לתת קצת ג'אנק פוד במקרים שצריך:
אין כמעט ילד שלא אוהב נקניקיות, ואם זה מה שיעזור לא להפתח לטעמים חדשים אז לדעתי שווה לנסות
נראה לי שווה לנסות לשיפור התאבון.
ה"גדולה" שלי בת 3 וגם לה יש ברזל נמוך למרות שאנחנו לא צימחוניים ואין לה בעיה לאכול בשר.
כרגע אנחנו דווקא כן בשיטת "אם תאכלי תקבלי שוקולד" - כי זה עובד.
חוץ מזה נראה לי לגיטימי לתת קצת ג'אנק פוד במקרים שצריך:
אין כמעט ילד שלא אוהב נקניקיות, ואם זה מה שיעזור לא להפתח לטעמים חדשים אז לדעתי שווה לנסות
-
- הודעות: 2042
- הצטרפות: 12 ספטמבר 2005, 13:35
- דף אישי: הדף האישי של ילדת_טבע*
מתכונים בריאים שמנצחים
כשהייתי ילדה ולא אכלתי אמא שלי נתנה לי כל בוקר כף של מזון מלכות
עד כמה שידוע לי ממקורות מגדלי הדבורים, מזון מלכות מכיל הורמונים שממש לא טובים לתת לילדים ובעיקר לא לילדות קטנות. הם עשויים לגרום להתפתחות מינית מוקדמת (וגם ככה יש חגיגה הורמונלית בימינו אנו ובנות ממהרות להתבגר בגיל 9 אולי בגלל ש לגיטימי לתת קצת ג'אנק פוד במקרים שצריך_). מזון מלכות נותנים למי שמאחר להתבגר מינית (אחותי שקיבלה מחזור רק בגיל 17 בגלל אנורקסיה למשל) או זקנים תשושים.
מוסיפה למתכון הקוסקוס, שאם לא רוצים אבקות מרק וכאלה בקוסקוס אפשר לעשות את אותו התרגיל רק עם מלח ים ואחרי שמוזגים את המים ונותנים לשבת ולספוג מוסיפים מיץ לימון לפי הטעם. יוצא מצויין גם ככה.
עד כמה שידוע לי ממקורות מגדלי הדבורים, מזון מלכות מכיל הורמונים שממש לא טובים לתת לילדים ובעיקר לא לילדות קטנות. הם עשויים לגרום להתפתחות מינית מוקדמת (וגם ככה יש חגיגה הורמונלית בימינו אנו ובנות ממהרות להתבגר בגיל 9 אולי בגלל ש לגיטימי לתת קצת ג'אנק פוד במקרים שצריך_). מזון מלכות נותנים למי שמאחר להתבגר מינית (אחותי שקיבלה מחזור רק בגיל 17 בגלל אנורקסיה למשל) או זקנים תשושים.
מוסיפה למתכון הקוסקוס, שאם לא רוצים אבקות מרק וכאלה בקוסקוס אפשר לעשות את אותו התרגיל רק עם מלח ים ואחרי שמוזגים את המים ונותנים לשבת ולספוג מוסיפים מיץ לימון לפי הטעם. יוצא מצויין גם ככה.
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
מתכונים בריאים שמנצחים
זה מה שיעזור לא להפתח לטעמים חדשים
פליטת מקלדת או האמת שמתגלה?
פליטת מקלדת או האמת שמתגלה?
מתכונים בריאים שמנצחים
גילית ט תודה על המתכון, באילו אגוזים את משתמשת?
הי ניצן,
הבן שלי לגמרי לא בענייני עוף-בשר-דגים, מצד שני התאבון שלו השתפר ואני גם מחזקת אותו בתוספי ברזל טבעיים (פלורידקס, פלוריויטל וכד').
למיטב ידיעתי מזון מלכות באמת שנוי במחלוקת, אצלינו משתמשים בזה רק כשיש כאבי גרון חזקים, בשום אופן לא לשימוש יומיומי.
אני לא מתכוונת להתנות אכילה בשום דבר, ובטח לא בשוקולד. הבן שלי מאוד אוהב שוקולד ופעם בשבוע אני קונה לו ביצת קינדר ולפעמים גם שוקו אחד. זה מספיק לו בהחלט, ואין לו חסכים.
הנקניקיות שהוא מכיר הן של טבעול והוא לא אוהב אותן. אני חייבת להודות שהן ממש לא לטעמי. יש להן טעם סופר מהונדס.
קוסקוס הוא מאוד אוהב, עם או בלי מרק, ואני נותנת לו פעם בשבוע בערך את הקוסקוס המלא.
אני אשמח לקבל עוד מתכונים. בעיקר צמחוניים שמכילים הרבה ברזל!
בנתיים חג שמח.
הי ניצן,
הבן שלי לגמרי לא בענייני עוף-בשר-דגים, מצד שני התאבון שלו השתפר ואני גם מחזקת אותו בתוספי ברזל טבעיים (פלורידקס, פלוריויטל וכד').
למיטב ידיעתי מזון מלכות באמת שנוי במחלוקת, אצלינו משתמשים בזה רק כשיש כאבי גרון חזקים, בשום אופן לא לשימוש יומיומי.
אני לא מתכוונת להתנות אכילה בשום דבר, ובטח לא בשוקולד. הבן שלי מאוד אוהב שוקולד ופעם בשבוע אני קונה לו ביצת קינדר ולפעמים גם שוקו אחד. זה מספיק לו בהחלט, ואין לו חסכים.
הנקניקיות שהוא מכיר הן של טבעול והוא לא אוהב אותן. אני חייבת להודות שהן ממש לא לטעמי. יש להן טעם סופר מהונדס.
קוסקוס הוא מאוד אוהב, עם או בלי מרק, ואני נותנת לו פעם בשבוע בערך את הקוסקוס המלא.
אני אשמח לקבל עוד מתכונים. בעיקר צמחוניים שמכילים הרבה ברזל!
בנתיים חג שמח.
-
- הודעות: 2042
- הצטרפות: 12 ספטמבר 2005, 13:35
- דף אישי: הדף האישי של ילדת_טבע*
מתכונים בריאים שמנצחים
ובטח לא בשוקולד. הבן שלי מאוד אוהב שוקולד ופעם בשבוע אני קונה לו ביצת קינדר ולפעמים גם שוקו אחד
יש לשוקולד עוד הספקט, זה שגורם לאי ספיגת ברזל בגוף. שכרו יוצא בהפסדו.
מה הוא הכי אוהב לאכול (לא ממתקים, אוכל אמיתי)? תשאלי אותו ותעדכני. לעיתים מה שהם הכי אוהבים לאכול זה בדיוק מה שהם צריכים.
אני ארחיב בהמשך כשהקטנה שלי תקבל את מבוקשה "אמא!!!!!"
יש לשוקולד עוד הספקט, זה שגורם לאי ספיגת ברזל בגוף. שכרו יוצא בהפסדו.
מה הוא הכי אוהב לאכול (לא ממתקים, אוכל אמיתי)? תשאלי אותו ותעדכני. לעיתים מה שהם הכי אוהבים לאכול זה בדיוק מה שהם צריכים.
אני ארחיב בהמשך כשהקטנה שלי תקבל את מבוקשה "אמא!!!!!"
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
מתכונים בריאים שמנצחים
כרגע אנחנו דווקא כן בשיטת "אם תאכלי תקבלי שוקולד" - כי זה עובד.
זאת הדרך הבטוחה להפרעות אכילה. תני לה לאכול מתי שהבטן שלה אומרת, לא מתי שהעיניים שלה משתוקקות למתוק.
זאת הדרך הבטוחה להפרעות אכילה. תני לה לאכול מתי שהבטן שלה אומרת, לא מתי שהעיניים שלה משתוקקות למתוק.
-
- הודעות: 1561
- הצטרפות: 20 דצמבר 2006, 13:10
- דף אישי: הדף האישי של גילית_ט*
מתכונים בריאים שמנצחים
אגוזי פקאן אך בטח אפשר באחרים, זה יוצא כמו פטה כבד רק צימחוני
וטעים חבל"ז
וטעים חבל"ז
-
- הודעות: 8400
- הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10
מתכונים בריאים שמנצחים
_כרגע אנחנו דווקא כן בשיטת "אם תאכלי תקבלי שוקולד" - כי זה עובד.
זאת הדרך הבטוחה להפרעות אכילה. תני לה לאכול מתי שהבטן שלה אומרת, לא מתי שהעיניים שלה משתוקקות למתוק._
את יודעת מה? אני כבר לא כל כך בטוחה. ילד שפתאום נזכר שהבטן שלו ריקה (כי קודם היה עסוק וסירב להצעות של אמא לאכול), בא לו הדבר הכי מיידי ו"מספק", שאפשר לשלוף מייד בלי לטרוח - משהו מתוק. אז הוא יקבל אקטימל ואח"כ ירצה עוד אחד, כי הוא באמת עדיין רעב. אחרי ששמתי לב לזה, התעקשתי כמה פעמים, ביודעי שהוא באמת רעב, שקודם כל יאכל ארוחה מבושלת, ורק אח"כ יתפנה למעדן שלו.
אז אני לא אומרת "אם תאכל תקבל מתוק" - אבל אני כן אומרת "רוצה מתוק? רק אחרי הארוחה". יש הבדל, דק אבל חשוב.
זאת הדרך הבטוחה להפרעות אכילה. תני לה לאכול מתי שהבטן שלה אומרת, לא מתי שהעיניים שלה משתוקקות למתוק._
את יודעת מה? אני כבר לא כל כך בטוחה. ילד שפתאום נזכר שהבטן שלו ריקה (כי קודם היה עסוק וסירב להצעות של אמא לאכול), בא לו הדבר הכי מיידי ו"מספק", שאפשר לשלוף מייד בלי לטרוח - משהו מתוק. אז הוא יקבל אקטימל ואח"כ ירצה עוד אחד, כי הוא באמת עדיין רעב. אחרי ששמתי לב לזה, התעקשתי כמה פעמים, ביודעי שהוא באמת רעב, שקודם כל יאכל ארוחה מבושלת, ורק אח"כ יתפנה למעדן שלו.
אז אני לא אומרת "אם תאכל תקבל מתוק" - אבל אני כן אומרת "רוצה מתוק? רק אחרי הארוחה". יש הבדל, דק אבל חשוב.
-
- הודעות: 3193
- הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
- דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*
מתכונים בריאים שמנצחים
משום מה נזכרתי עכשיו בתמרים
בלי מתכון, פשוט תמרים
בלי מתכון, פשוט תמרים
מתכונים בריאים שמנצחים
הי אורי, הוא שונא תמרים...
הכנתי איתו ביחד גלידה מהדף של גלידה נאה מהצומח, הוא נהנה מאוד להכין, אבל אחרי שטעם טיפה לא רצה לאכול. והגלידה באמת היתה מדהימה.
הוא לא אוהב גלידות עם דברים טחונים שאפשר לחוש אותם בגלידה. רק כזאת רכה לגמרי.
מצד שני הוא אוכל גם זעתר ומאכלים שיש בהם תבלינים גרוסים כך שאין לדעת.
מה שהוא כן אוהב לאחרונה מאוד, ולא ניתן להשיג אורגני זה - לדר!
וזה תכלס בריא, עשוי משמשים ומכיל ברזל מן הסתם. אולי יש לך מתכון איך להכין לדר תוצרת בית?
הכנתי איתו ביחד גלידה מהדף של גלידה נאה מהצומח, הוא נהנה מאוד להכין, אבל אחרי שטעם טיפה לא רצה לאכול. והגלידה באמת היתה מדהימה.
הוא לא אוהב גלידות עם דברים טחונים שאפשר לחוש אותם בגלידה. רק כזאת רכה לגמרי.
מצד שני הוא אוכל גם זעתר ומאכלים שיש בהם תבלינים גרוסים כך שאין לדעת.
מה שהוא כן אוהב לאחרונה מאוד, ולא ניתן להשיג אורגני זה - לדר!
וזה תכלס בריא, עשוי משמשים ומכיל ברזל מן הסתם. אולי יש לך מתכון איך להכין לדר תוצרת בית?
-
- הודעות: 3193
- הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
- דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*
מתכונים בריאים שמנצחים
אינטואיטיבית זה נשמע לי כמו:
המון משמשים מיובשים במעבד מזון או בלנדר חזק, בלי מים. אח"כ למעוך לצורה הרצויה (צורה של דף, לא?)
כמו המתכון לחיקוי קרמל/טופי מתמרים
המון משמשים מיובשים במעבד מזון או בלנדר חזק, בלי מים. אח"כ למעוך לצורה הרצויה (צורה של דף, לא?)
כמו המתכון לחיקוי קרמל/טופי מתמרים
-
- הודעות: 3193
- הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
- דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*
מתכונים בריאים שמנצחים
ולגבי גלידה בלי חתיכות, זה דוקא ממש פשוט
מכינים שייק סמיך, וטוחנים אותו בבלנדר המון זמן (דקה+) עד שבטוחים שאין חתיכות של דברים כמו תמרים. את השייק שמים בפריזר.
הגשה: לוקחים גוש של השייק הקפוא ושמים בבלנדר לכמה שניות (שיהפוך מגוש קרח למשהו רך כמו גלידה).
מהנסיון שלי זה יותר נחמד מהמתכון הרגיל לגלידה.
מכינים שייק סמיך, וטוחנים אותו בבלנדר המון זמן (דקה+) עד שבטוחים שאין חתיכות של דברים כמו תמרים. את השייק שמים בפריזר.
הגשה: לוקחים גוש של השייק הקפוא ושמים בבלנדר לכמה שניות (שיהפוך מגוש קרח למשהו רך כמו גלידה).
מהנסיון שלי זה יותר נחמד מהמתכון הרגיל לגלידה.
מתכונים בריאים שמנצחים
יש מתכון ללדר בספר של שרי אנסקי
-
- הודעות: 194
- הצטרפות: 07 מאי 2004, 08:24
- דף אישי: הדף האישי של איילת_חן*
מתכונים בריאים שמנצחים
בילדותי אמא שלי הייתה עושה לדר, זה לדעתי היה יותר מין ריבה סמיכה שפורשים ליריעות ומייבשים בשמש. אשאל אותה
מתכונים בריאים שמנצחים
אורי תודה על הטיפים אנסה ואדווח, אם כי אינני בטוחה שהערך התזונתי לא מתחרבש קצת עם הרבה הקפאות, מה דעתך?
הי לואיזה - יש מצב שתעתיקי לפה את המתכון? אין לי את הספר הזה ואשמח לבדוק את המתכון - תודה!
איילת חן, אין חכם כבעל נסיון, אם אמא שלך תוכל לתרום לנו מנסיונה את המתכון, אני מבטיחה לנסות. תודה לך.
הי לואיזה - יש מצב שתעתיקי לפה את המתכון? אין לי את הספר הזה ואשמח לבדוק את המתכון - תודה!
איילת חן, אין חכם כבעל נסיון, אם אמא שלך תוכל לתרום לנו מנסיונה את המתכון, אני מבטיחה לנסות. תודה לך.
-
- הודעות: 3574
- הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 18:09
- דף אישי: הדף האישי של אילה_א*
מתכונים בריאים שמנצחים
לדר מכינים מחצי פרי חצי סוכר
אז זה תמיד יהיה המון סוכר
אז זה תמיד יהיה המון סוכר
-
- הודעות: 651
- הצטרפות: 07 ינואר 2005, 14:37
- דף אישי: הדף האישי של מירב_ב*
מתכונים בריאים שמנצחים
מה שהוא כן אוהב לאחרונה מאוד, ולא ניתן להשיג אורגני זה - לדר!
יש לדר אורגני ל"נאות סמדר", ואפילו בכמה טעמים. אינני יודעת מה הוא מכיל מעבר לפירות.
כמו שאורי כתב, אפשר להכין לדר פירות ללא סוכר וללא אפייה. הכנתי בקיץ שעבר, ויצא טעים ביותר.
אם יהיה ביקוש, אשחזר את המתכון (-:
יש לדר אורגני ל"נאות סמדר", ואפילו בכמה טעמים. אינני יודעת מה הוא מכיל מעבר לפירות.
כמו שאורי כתב, אפשר להכין לדר פירות ללא סוכר וללא אפייה. הכנתי בקיץ שעבר, ויצא טעים ביותר.
אם יהיה ביקוש, אשחזר את המתכון (-:
מתכונים בריאים שמנצחים
לפי מה שכתוב בספרה של שרי אנסקי, יש לטחון את המשמשים (הבשלים) במעבד מזון או במטחנת בשר, ולבשלם על אש נמוכה, תוך בחישה, זמן ארוך עד שכל הנוזלים מתאדים. להשגיח שלא ישרף. משטחים את התערובת על יריעת נילון או על תבנית משומנת בשכבה דקה מאוד ומניחים בשמש ליומיים שלושה. בלילות יש להכניס הביתה כדי שלא יתכסה בטל. לאחר יומיים-שלושה אפשר להפריד מן התבנית ולתלות בשמש, על חבל הכביסה. משאירים ליבוש כיומיים שלושה - תלוי במזג האויר. הוספת מעט סוכר תלויה בטעם - אך אינה חיונית.
מתכונים בריאים שמנצחים
לואיזה - תודה! אני אחכה שיהיו משמשים ואנסה.
מירב ב - יש ביקוש, אני אשמח אם תשחזרי ותוסיפי תמונה. איפה זה "נאות סמדר"?
מירב ב - יש ביקוש, אני אשמח אם תשחזרי ותוסיפי תמונה. איפה זה "נאות סמדר"?
-
- הודעות: 3193
- הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
- דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*
מתכונים בריאים שמנצחים
לי זה נשמע קצת חבל לייבש משמשים טריים (ועוד בבישול) אם אפשר פשוט לדחוף משמשים מיובשים למעבד מזון
מתכונים בריאים שמנצחים
אורי, בהנחה שאמצא מישמשים מיבשים אורגניים, איך להכין? לא בטוח שהבלנדר שלי "יסחוב" אותם על יבש... יש לך מתכון יותר מפורט?
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
מתכונים בריאים שמנצחים
מעבד מזון אמור לסחוב אותם על יבש, לא?
בכל מקרה, אם את מעדיפה בלנדר, ובהנחה שלא סוחב, אז אפשר לקחת משמשים מיובשים ומים ולטחון על רטוב ואז להמשיך לפי המתכון של לואיזה (כולל ייבוש/אידוי וכו').
בכל מקרה, אם את מעדיפה בלנדר, ובהנחה שלא סוחב, אז אפשר לקחת משמשים מיובשים ומים ולטחון על רטוב ואז להמשיך לפי המתכון של לואיזה (כולל ייבוש/אידוי וכו').
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
מתכונים בריאים שמנצחים
(אורי יורמן ממחשב אחר)
-
- הודעות: 1539
- הצטרפות: 20 דצמבר 2007, 20:56
- דף אישי: הדף האישי של אלטר_אגו*
מתכונים בריאים שמנצחים
לי זה נשמע קצת חבל לייבש משמשים טריים (ועוד בבישול) אם אפשר פשוט לדחוף משמשים מיובשים למעבד מזון
למה בעצם? ככלל, נשמע לי עדיף להכין מאשר לקנות מוכן. לייבש לבד זה לדעת בדיוק איך זה יובש - בפירות יבשים שקונים יכולים להיות כל מיני מאיצי יבוש שלא נדע, גם בחלק מהאורגניים, לפי השמועה. כך שאם מתלבטים בין זה לזה - למה להסתכן?
למה בעצם? ככלל, נשמע לי עדיף להכין מאשר לקנות מוכן. לייבש לבד זה לדעת בדיוק איך זה יובש - בפירות יבשים שקונים יכולים להיות כל מיני מאיצי יבוש שלא נדע, גם בחלק מהאורגניים, לפי השמועה. כך שאם מתלבטים בין זה לזה - למה להסתכן?
מתכונים בריאים שמנצחים
יש לי מתכון מ-ד-ה-י-ם לעוגיות מפירות יבשים:
1 קילו כל סוגי הפירות המיובשים ואגוזים(עדיף ביחס של שני שליש ושליש לטובת הפירות)
1/2 כוס סוכר חום
11/4 כוסות קמח (מלא)
6 ביצים
לערבב בקערה את כל החומרים לעיסה כבדה.
לחלק את התערובת לשלוש תבניות אינגליש מרופדות בנייר אפיה,ולידחוס ולישר בעזרת כף.
לאפות שעה וחצי,בחום נמוך 130.אם החלק העליון משחים מדי, לכסות באופן רופף בנייר כסף.
מצננים,מוציאים מהתבניות ופורסים בסכין לחם פרוסות דקות.מעדן.
ועוד משהו קטן לפני פיזור-
בני בן החמש לא מוכן לאכול קציצות ברוטב,אבל תמיד שמח לאכול "קבב רומני"(מאיר שלו..)
ולכן התחלתי לשפד לו 3-4 קציצות על שיפוד,שאותן הוא זולל בשמחה.
חג שמח!
1 קילו כל סוגי הפירות המיובשים ואגוזים(עדיף ביחס של שני שליש ושליש לטובת הפירות)
1/2 כוס סוכר חום
11/4 כוסות קמח (מלא)
6 ביצים
לערבב בקערה את כל החומרים לעיסה כבדה.
לחלק את התערובת לשלוש תבניות אינגליש מרופדות בנייר אפיה,ולידחוס ולישר בעזרת כף.
לאפות שעה וחצי,בחום נמוך 130.אם החלק העליון משחים מדי, לכסות באופן רופף בנייר כסף.
מצננים,מוציאים מהתבניות ופורסים בסכין לחם פרוסות דקות.מעדן.
ועוד משהו קטן לפני פיזור-
בני בן החמש לא מוכן לאכול קציצות ברוטב,אבל תמיד שמח לאכול "קבב רומני"(מאיר שלו..)
ולכן התחלתי לשפד לו 3-4 קציצות על שיפוד,שאותן הוא זולל בשמחה.
חג שמח!
-
- הודעות: 4
- הצטרפות: 26 יולי 2008, 10:20
מתכונים בריאים שמנצחים
בן השלוש המתוק שלי עושה חרם על כל ארוחה בריאה שהצלחתי לדמיין ולטרוח עד כה.
אישית אני מקפידה על אוכל בריא. לא מטגנת. לא מטבלת. לא ממתיקה. צמחונית עם נטיה חזקה לטבעונאות.
בן השלוש שלי אכל בריא מיום שהתחיל לאכול. הקפדתי על אבות המזון. המינרלים. תמיד התיעצתי עם יודעי דבר מקצועיים. ודרכי כ"אמא בריאה" החל בביטחון מה... עד ש......................................
הילד שלי גילה את המתוק אצל השכנים.
מצאתי את עצמי עומדת מבויישת. מוצאת את עצמי מתוסכלת מעט מהרעיון שהוא מבקש ללכת לשכנים מסויימים ... שיש להם מתוק מסוים שמוגש בנדיבות יתר...
מיהרתי לרכוש עבורו את המתוק. שיהיה לו גם בבית שלא ירגיש מקופח...
ובכלל. עוד קצת קודם.. הוא מסוגל לא לאכול כלום כל אחר הצהריים (אני יודעת שהוא אוכל "טוב מאוד" בגן. על פי הגננת... יודעת שהוא אוהב מאוד טונה ומתחלחלת מהמחשבה.. לא אומרת כלום. ) בבית הוא אוכל עגבניות. מלפפונים. גבינה. וזהו.
שום קיטנית. שום חלבון. שום פחממה. מוכן לטרוף גלידה קנוייה בכמויות מפתיעות. אבל לא נוגע בשום דבר שאני מבשלת. ממש לא מוכן אפילו לטעום.
ניסיתי לגלגל קינואה.. ירקות מבושלים.. אורז.. קטניות. (לחוד וגם יחד בכל מיני שילובים) ניסיתי לעשות קציצות. פשטידות.
ניסיתי גם ממרחים שמכילים קטניות ("חומוס" בטעמים שונים עם תוספות של עדשים )
ניסיתי להכין גלידות לבד מכל מה שמעלה הדמיון - פירות. מעדנים.(מעדני חלב.. ) מיצים טריים שהוקפאו בכלים יפים של "ארטיקים"
כלום לא עובר את שפתיו. רק גלידה אמיתית ומקורית באריזתה מהמכולת ושניצלים של טבעול שעד כמה שידוע לי ממש טוב לא יצא מזה.
לפעמים אני לא יודעת מה נכון לעשות. לראות אותו צם - ויודעת שהוא משלים את החוסרים בגן ואצל השכנים.
או לשחרר את הרסן ולהלעיט אותו בכל גועל שחפצה נפשו...
אני כותבת את הדף הזה עם בקשה....
הבו לי מתכונים שילדים אוהבים ואמהות מרגישות איתם קצת נחת.
ספרו לי איך ילדיכם אוכלים בריא.. ולא מתנפלים על "זבל " בביקור אצל השכנים.
אשמח לרעיונות
אשמח לדעת אם אפשר לגדל ילד על טבעונאות מוחלטת. האם פירות וירקות חיים מספיקים?? מאיפה החלבון?
בקיצור. פותחת דף לקבל עצות.
תודה מראש לנותנים.
אישית אני מקפידה על אוכל בריא. לא מטגנת. לא מטבלת. לא ממתיקה. צמחונית עם נטיה חזקה לטבעונאות.
בן השלוש שלי אכל בריא מיום שהתחיל לאכול. הקפדתי על אבות המזון. המינרלים. תמיד התיעצתי עם יודעי דבר מקצועיים. ודרכי כ"אמא בריאה" החל בביטחון מה... עד ש......................................
הילד שלי גילה את המתוק אצל השכנים.
מצאתי את עצמי עומדת מבויישת. מוצאת את עצמי מתוסכלת מעט מהרעיון שהוא מבקש ללכת לשכנים מסויימים ... שיש להם מתוק מסוים שמוגש בנדיבות יתר...
מיהרתי לרכוש עבורו את המתוק. שיהיה לו גם בבית שלא ירגיש מקופח...
ובכלל. עוד קצת קודם.. הוא מסוגל לא לאכול כלום כל אחר הצהריים (אני יודעת שהוא אוכל "טוב מאוד" בגן. על פי הגננת... יודעת שהוא אוהב מאוד טונה ומתחלחלת מהמחשבה.. לא אומרת כלום. ) בבית הוא אוכל עגבניות. מלפפונים. גבינה. וזהו.
שום קיטנית. שום חלבון. שום פחממה. מוכן לטרוף גלידה קנוייה בכמויות מפתיעות. אבל לא נוגע בשום דבר שאני מבשלת. ממש לא מוכן אפילו לטעום.
ניסיתי לגלגל קינואה.. ירקות מבושלים.. אורז.. קטניות. (לחוד וגם יחד בכל מיני שילובים) ניסיתי לעשות קציצות. פשטידות.
ניסיתי גם ממרחים שמכילים קטניות ("חומוס" בטעמים שונים עם תוספות של עדשים )
ניסיתי להכין גלידות לבד מכל מה שמעלה הדמיון - פירות. מעדנים.(מעדני חלב.. ) מיצים טריים שהוקפאו בכלים יפים של "ארטיקים"
כלום לא עובר את שפתיו. רק גלידה אמיתית ומקורית באריזתה מהמכולת ושניצלים של טבעול שעד כמה שידוע לי ממש טוב לא יצא מזה.
לפעמים אני לא יודעת מה נכון לעשות. לראות אותו צם - ויודעת שהוא משלים את החוסרים בגן ואצל השכנים.
או לשחרר את הרסן ולהלעיט אותו בכל גועל שחפצה נפשו...
אני כותבת את הדף הזה עם בקשה....
הבו לי מתכונים שילדים אוהבים ואמהות מרגישות איתם קצת נחת.
ספרו לי איך ילדיכם אוכלים בריא.. ולא מתנפלים על "זבל " בביקור אצל השכנים.
אשמח לרעיונות
אשמח לדעת אם אפשר לגדל ילד על טבעונאות מוחלטת. האם פירות וירקות חיים מספיקים?? מאיפה החלבון?
בקיצור. פותחת דף לקבל עצות.
תודה מראש לנותנים.
-
- הודעות: 3574
- הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 18:09
- דף אישי: הדף האישי של אילה_א*
מתכונים בריאים שמנצחים
המתכונים שילדים אוהבים
מתכונים בריאים שמנצחים
ואולי גם
מתכונים סטרילים לילד עם קושי בויסות תחושתי
האם להגביל אכילת ממתקים
או במילים אחרות תעשי חיפוש באתר
כי יש המון דפים בנושא
מתכונים בריאים שמנצחים
ואולי גם
מתכונים סטרילים לילד עם קושי בויסות תחושתי
האם להגביל אכילת ממתקים
או במילים אחרות תעשי חיפוש באתר
כי יש המון דפים בנושא
-
- הודעות: 201
- הצטרפות: 27 נובמבר 2006, 21:24
- דף אישי: הדף האישי של אנה_בי*
מתכונים בריאים שמנצחים
אני לא צימחונית או טבעונית אבל מקפידה על אוכל בריא (מלא,הרבה פירות וירקות, פחות סוכר ומלח, מינימום של מוצרים מן החי). מניסיון שלי עם שני ילדיי בגילאים שנתיים ושלוש וחצי : אי אפשר בקיצוניות. הם טועמים בסוף מהכל, ואין כל כך דרך להמנע אלא אם את חיה בירח. לדעתי מה שיותר חשוב זה חינוך והקניית הרגלים בריאים לחיים.
למשל, אני אישית לא מכניסה ג'נק וכל מיני מאכלים "לא חוקיים" הביתה אבל אצל חברים או במסיבות הם יכולים לאכול ממתקים וחטיפים (באיזשהו שלב הם לא אהבו את זה כבר).
מידי פעם בטיול או באירועים מסויימים אני אפילו קונה להם חטיפים אהובים עליהם בעצמי אבל לא הרבה. זה סוג של חיסון.
כמויות קטנות של ממתקים יום-יומיים נקבעו (במו"מ) ואני משתדלת לא לעבור את הגבול הזה. חוץ מזה קיימים גם חטיפים בריאים יותר בחנויות טבע שאפשר להעזר בהם.
ילדים בגילאים האלה מאד סקרניים ואוהבים לנסות דברים שונים אז אולי כדאי לגוון בטעמים ולנסות מאכלים חדשים. שלי, למשל, מאד אוהבים פירות שונים.
כדאי גם לראות מה הם אוהבים יותר, תפו"א או פסטה למשל, ואם הוא אוהב טונה או ביצה כדאי לתת לו את זה גם אם אותך זה מגעיל. כשהוא יגדל הוא יבחר דרך שלו טבעונית או לא. דגים וביצים זה חלבון נקי, אומגה 3 וויטמין B. אפשר לקנות אורגני.
ואולי בכל זאת אפשר להשתמש בקצת תבלינים, יש כאלה שהם בריאים מאוד. וקצת מלח עושה נפלאות לטעם!
ובכל מקרה לא צריך להלחץ כי אז תשיגי מטרה הפוכה.
_מצאתי את עצמי עומדת מבויישת. מוצאת את עצמי מתוסכלת מעט מהרעיון שהוא מבקש ללכת לשכנים מסויימים ... שיש להם מתוק מסוים שמוגש בנדיבות יתר...
מיהרתי לרכוש עבורו את המתוק. שיהיה לו גם בבית שלא ירגיש מקופח..._
בדיוק את זה לא הייתי עושה! ככה הוא מוציא ממך ממתקים, גלידה ושניצלים של טבעול.
חמודה, הילד שלך לא מסכן ולא מקופח הוא יכול להתמודד עם גבולות (מה שמאוד יעזור לו אחר- כך בחיים). תאפשרי לו כמות מסוימת של ממתקים ושניצלים שמקובלת עלייך ואם הוא רוצה יותר מזה אז סליחה אבל אין יותר בבית. ולשכנים הנדיבים אפשר ללכת אחרי האוכל.
זה מהניסיון שלי. ואני מאחלת לך למצוא דרך משלך. בהצלחה!
למשל, אני אישית לא מכניסה ג'נק וכל מיני מאכלים "לא חוקיים" הביתה אבל אצל חברים או במסיבות הם יכולים לאכול ממתקים וחטיפים (באיזשהו שלב הם לא אהבו את זה כבר).
מידי פעם בטיול או באירועים מסויימים אני אפילו קונה להם חטיפים אהובים עליהם בעצמי אבל לא הרבה. זה סוג של חיסון.
כמויות קטנות של ממתקים יום-יומיים נקבעו (במו"מ) ואני משתדלת לא לעבור את הגבול הזה. חוץ מזה קיימים גם חטיפים בריאים יותר בחנויות טבע שאפשר להעזר בהם.
ילדים בגילאים האלה מאד סקרניים ואוהבים לנסות דברים שונים אז אולי כדאי לגוון בטעמים ולנסות מאכלים חדשים. שלי, למשל, מאד אוהבים פירות שונים.
כדאי גם לראות מה הם אוהבים יותר, תפו"א או פסטה למשל, ואם הוא אוהב טונה או ביצה כדאי לתת לו את זה גם אם אותך זה מגעיל. כשהוא יגדל הוא יבחר דרך שלו טבעונית או לא. דגים וביצים זה חלבון נקי, אומגה 3 וויטמין B. אפשר לקנות אורגני.
ואולי בכל זאת אפשר להשתמש בקצת תבלינים, יש כאלה שהם בריאים מאוד. וקצת מלח עושה נפלאות לטעם!
ובכל מקרה לא צריך להלחץ כי אז תשיגי מטרה הפוכה.
_מצאתי את עצמי עומדת מבויישת. מוצאת את עצמי מתוסכלת מעט מהרעיון שהוא מבקש ללכת לשכנים מסויימים ... שיש להם מתוק מסוים שמוגש בנדיבות יתר...
מיהרתי לרכוש עבורו את המתוק. שיהיה לו גם בבית שלא ירגיש מקופח..._
בדיוק את זה לא הייתי עושה! ככה הוא מוציא ממך ממתקים, גלידה ושניצלים של טבעול.
חמודה, הילד שלך לא מסכן ולא מקופח הוא יכול להתמודד עם גבולות (מה שמאוד יעזור לו אחר- כך בחיים). תאפשרי לו כמות מסוימת של ממתקים ושניצלים שמקובלת עלייך ואם הוא רוצה יותר מזה אז סליחה אבל אין יותר בבית. ולשכנים הנדיבים אפשר ללכת אחרי האוכל.
זה מהניסיון שלי. ואני מאחלת לך למצוא דרך משלך. בהצלחה!
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
מתכונים בריאים שמנצחים
האם אפשר לאחד עם אחד הדפים הנ"ל?
נהוג לא לפתוח דף חדש אם יש דפים בנושא, כי אז האתר נהיה כל כך עמוס בדפים, שלא נמצא בו כלום.
תודה
נהוג לא לפתוח דף חדש אם יש דפים בנושא, כי אז האתר נהיה כל כך עמוס בדפים, שלא נמצא בו כלום.
תודה
-
- הודעות: 5845
- הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
- דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*
מתכונים בריאים שמנצחים
מציעה לאחד עם מתכונים בריאים שמנצחים, כי דיי דומה בנושא. בהזדמנות גם אגיב.
-
- הודעות: 4
- הצטרפות: 26 יולי 2008, 10:20
מתכונים בריאים שמנצחים
לא יודעת לאחד דפים
מתכונים בריאים שמנצחים
בנתיים עברה כמעט שנה מאז פתחתי את הדף.
בן זוגי עשה פניית פרסה מהצמחונות והוא עכשיו אוכל כל. כנראה שצדק מי שאמר NEVER SAY NEVER ...
אני התחלתי מתוך תשוקה לא מוסברת לאכול גם דגים.
והילדים נשארו עם אותה התזונה הצמחונית.
התינוק שלי (בן שנה ושמונה) עדיין בעיקר יונק לבקשתו, סולד ממוצרים מן החי באופן מובהק ולא מתלהב משום אוכל במיוחד.
כל מיני נסיונות שעשיתי נאכלו על ידי וברובם נזרקו לפח. לא היתה היענות או רצון לאכול מצד אף אחד.
בן זוגי מעדיף את האוכל של האמא/ העבודה/ השכנה. רק לא את שלי.
הילדים ממש לא רוצים. הבת עושה לי טובה ומוכנה לטעום ומיד דוחה בנימוס את המנה.
הגעתי בסיבוב ענק אל נקודת המוצא. רק עם הרבה הרבה יותר תסכול ועם קילוגרמים נוספים עודפים על עצמי (את התסכול הענקי שלי אני מטביעה בין השאר באוכל).
לפעמים אני שואלת את עצמי, ובאמת בתמימות, ראבאק, יש לי כיריים טובים, תנור משובח, טוסטר אובן סביר ואת כל מצרכי המזון הנדרשים כולל האפשרות לקנות חומרי גלם אורגניים.
יש לי רצון טוב להאכיל את המשפחה שלי ובמיוחד את ילדי (כי מבן זוגי התיאשתי באופן סופי כבר מזמן בעניין הזה) - אז למה? למה למען השם אף אחד לא אוהב את האוכל שאני מכינה? אני באמת חושבת שהוא טעים, ופה ושם גם אנישים אחרים זרים שטועמים בהחלט משבחים, ורק בסנדלרייה שלי כולם בוחרים ללכת יחפים?...
בן זוגי עשה פניית פרסה מהצמחונות והוא עכשיו אוכל כל. כנראה שצדק מי שאמר NEVER SAY NEVER ...
אני התחלתי מתוך תשוקה לא מוסברת לאכול גם דגים.
והילדים נשארו עם אותה התזונה הצמחונית.
התינוק שלי (בן שנה ושמונה) עדיין בעיקר יונק לבקשתו, סולד ממוצרים מן החי באופן מובהק ולא מתלהב משום אוכל במיוחד.
כל מיני נסיונות שעשיתי נאכלו על ידי וברובם נזרקו לפח. לא היתה היענות או רצון לאכול מצד אף אחד.
בן זוגי מעדיף את האוכל של האמא/ העבודה/ השכנה. רק לא את שלי.
הילדים ממש לא רוצים. הבת עושה לי טובה ומוכנה לטעום ומיד דוחה בנימוס את המנה.
הגעתי בסיבוב ענק אל נקודת המוצא. רק עם הרבה הרבה יותר תסכול ועם קילוגרמים נוספים עודפים על עצמי (את התסכול הענקי שלי אני מטביעה בין השאר באוכל).
לפעמים אני שואלת את עצמי, ובאמת בתמימות, ראבאק, יש לי כיריים טובים, תנור משובח, טוסטר אובן סביר ואת כל מצרכי המזון הנדרשים כולל האפשרות לקנות חומרי גלם אורגניים.
יש לי רצון טוב להאכיל את המשפחה שלי ובמיוחד את ילדי (כי מבן זוגי התיאשתי באופן סופי כבר מזמן בעניין הזה) - אז למה? למה למען השם אף אחד לא אוהב את האוכל שאני מכינה? אני באמת חושבת שהוא טעים, ופה ושם גם אנישים אחרים זרים שטועמים בהחלט משבחים, ורק בסנדלרייה שלי כולם בוחרים ללכת יחפים?...
-
- הודעות: 3574
- הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 18:09
- דף אישי: הדף האישי של אילה_א*
מתכונים בריאים שמנצחים
תראי מה זה היום חשבתי עליך
http://dietnet.co.il/archives/96
http://dietnet.co.il/archives/96
-
- הודעות: 880
- הצטרפות: 16 אוקטובר 2006, 18:24
- דף אישי: הדף האישי של אילה_בשדה_הדגן*
מתכונים בריאים שמנצחים
אל תתרגשי מהם.
תאכלי ,תהני , תני לעצמך מחמאות.
שיאכלו פירות וירקות שלמים בבית.הכי פשוט. גם אגוזים ונבטוטים.
אני מגיעה למפגשים עם קופסאות של אוכל מבושל שאף אחד לא אוכל , כי יש ממש אקסיומה : בחוץ הכל הולך .ממש לא איכפת לי אם ירעו בשדות זרים=יאכלו באטרף את האוכל של חברות שלי והחברות שלי יהנו ממה שהכנתי.
תאכלי ,תהני , תני לעצמך מחמאות.
שיאכלו פירות וירקות שלמים בבית.הכי פשוט. גם אגוזים ונבטוטים.
אני מגיעה למפגשים עם קופסאות של אוכל מבושל שאף אחד לא אוכל , כי יש ממש אקסיומה : בחוץ הכל הולך .ממש לא איכפת לי אם ירעו בשדות זרים=יאכלו באטרף את האוכל של חברות שלי והחברות שלי יהנו ממה שהכנתי.
מתכונים בריאים שמנצחים
תודה לשתי האיילות
-
- הודעות: 247
- הצטרפות: 22 פברואר 2011, 12:07
- דף אישי: הדף האישי של עכשיו_טוב*
מתכונים בריאים שמנצחים
המון זמן חיפשתי מתכון לעוגיות וסוף סוף הוא הגיע!
עוגיות טחינה וקוואקר פשוטות מאד, יחסית בריאות והבנות שלי אוהבות (אבל לא זוללות את כל הנגלה בשניה כי זה מרוכז..)
מעולה לנסיעות..
ה"בצק" לפני האפיה גם מאד טעים, אפשר לדעתי לאכול את זה גם בלי אפיה ואז זה די טבעונאי (נדמה לי).
אני עשיתי וריאציה על המתכון - שהעוגיות יהיו שוקולדיות יותר כי זו הייתה הדרישה בבית
מתכון המקור מאתר
http://www.diet.co.il/
עוגיות טחינה ושיבולת שועל
מנות: 20-25
קלוריות למנה: 50-60
מידת הקושי: קל
רכיבים:
3 כפות טחינה גולמית
1/4 כוס דבש (שזה בערך 4 כפות)
1/4 כפית קינמון (לא חובה)
1/4 כוס (25 גרם) שקדים קלופים לא קלויים, טחונים
3/4 כוס (75 גרם) קוואקר
50 גרם צימוקים או חמוציות יבשות
הוראות הכנה:
הוריאציות שלי:
קודם כל טחינה אמארה שהיא ממש ממש טעימה בפני עצמה ואני מניחה שזה
משפיע מאד על טעם העוגיות.
וריאציה 1 - במקום צימוקים או חמוציות = שוקולד ציפס אחד בכל מרכז עוגיה,
במקום רבע כוס שקדים טחונים = חצי כוס קוקוס טחון,
במקום קינמון = תמצית וניל ואפשר לנסות גם עם קצת גרד לימון.
אם הבצק רטוב מידי להוסיף עוד קוואקר.
וריאציה 2 לגרסת "עוגיות שוקולד" כמו וריאציה 1 עם תוספות: בכלי נפרד לערבב
2 כפיות קקאו+ 6-8 טיפות סטיביה (בערך..) או עוד דבש או מתוק אחר + כף גדושה דייסת אמרנט מבושלת (לא חובה)
עוד קצת קוקוס ועוד קצת שיבולת שועל, בגדול צריך שהמרקם והמתיקות של תערובת הקקאו יוכלו "לעמוד בפני עצמם"
כלומר מרקם דומה למרקם הבצק ומתיקות מספיקה. עשיתי כמות כפולה של הבצק וחילקתי לשניים ומחצי עשיתי עוגיות שוקולד.
חשוב: בגרסה ה"שוקולדית" אי אפשר לראות מתי נשרף, אז להשאיר כמה עוגיות רגילות בתבנית.
זה יצא כל כך נחמד וכייפי, גם טעים, גם בריא באופן יחסי, וגם קל מאד להכנה ודי ידידותי לילדים שאוהבים לעזור!
אז הייתי חייבת לשתף!
בתיאבון!
עוגיות טחינה וקוואקר פשוטות מאד, יחסית בריאות והבנות שלי אוהבות (אבל לא זוללות את כל הנגלה בשניה כי זה מרוכז..)
מעולה לנסיעות..
ה"בצק" לפני האפיה גם מאד טעים, אפשר לדעתי לאכול את זה גם בלי אפיה ואז זה די טבעונאי (נדמה לי).
אני עשיתי וריאציה על המתכון - שהעוגיות יהיו שוקולדיות יותר כי זו הייתה הדרישה בבית
מתכון המקור מאתר
http://www.diet.co.il/
עוגיות טחינה ושיבולת שועל
מנות: 20-25
קלוריות למנה: 50-60
מידת הקושי: קל
רכיבים:
3 כפות טחינה גולמית
1/4 כוס דבש (שזה בערך 4 כפות)
1/4 כפית קינמון (לא חובה)
1/4 כוס (25 גרם) שקדים קלופים לא קלויים, טחונים
3/4 כוס (75 גרם) קוואקר
50 גרם צימוקים או חמוציות יבשות
הוראות הכנה:
- מערבבים היטב את כל החומרים ליצירת בצק אחיד.
- מרדדים את הבצק ויוצרים עוגיות קטנטנות.
- אופים במשך 8-10 דקות בחום בינוני עד להזהבה.
הוריאציות שלי:
קודם כל טחינה אמארה שהיא ממש ממש טעימה בפני עצמה ואני מניחה שזה
משפיע מאד על טעם העוגיות.
וריאציה 1 - במקום צימוקים או חמוציות = שוקולד ציפס אחד בכל מרכז עוגיה,
במקום רבע כוס שקדים טחונים = חצי כוס קוקוס טחון,
במקום קינמון = תמצית וניל ואפשר לנסות גם עם קצת גרד לימון.
אם הבצק רטוב מידי להוסיף עוד קוואקר.
וריאציה 2 לגרסת "עוגיות שוקולד" כמו וריאציה 1 עם תוספות: בכלי נפרד לערבב
2 כפיות קקאו+ 6-8 טיפות סטיביה (בערך..) או עוד דבש או מתוק אחר + כף גדושה דייסת אמרנט מבושלת (לא חובה)
עוד קצת קוקוס ועוד קצת שיבולת שועל, בגדול צריך שהמרקם והמתיקות של תערובת הקקאו יוכלו "לעמוד בפני עצמם"
כלומר מרקם דומה למרקם הבצק ומתיקות מספיקה. עשיתי כמות כפולה של הבצק וחילקתי לשניים ומחצי עשיתי עוגיות שוקולד.
חשוב: בגרסה ה"שוקולדית" אי אפשר לראות מתי נשרף, אז להשאיר כמה עוגיות רגילות בתבנית.
זה יצא כל כך נחמד וכייפי, גם טעים, גם בריא באופן יחסי, וגם קל מאד להכנה ודי ידידותי לילדים שאוהבים לעזור!
אז הייתי חייבת לשתף!
בתיאבון!
-
- הודעות: 8400
- הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10
מתכונים בריאים שמנצחים
"קינואה סושי" -
2 כוסות קינואה מבושלת (בלי מלח)
סלמון (אפשר משומר - 1 קופסה קטנה, כמו קופסת טונה, או פשוט נתח אפוי) מפורר לחתיכות
3 בצל ירוק חתוך לפיסות קטנות
1 גמבה מגוררת (!)
1 אבוקדו חתוך לקוביות קטנות
אפשר גם חצי צנון מגורר, או פרוסות צנונית דקיקות
מתבלים ברוטב סויה לפי הטעם, כמה טיפות (מעט) שמן שומשום, וטיפת רוטב צ'ילי מתוק. יאמי.
(אופציה צמחונית - במקום הסלמון, חופן אפונה ירוקה, או טופו שהושרה ברוטב).
2 כוסות קינואה מבושלת (בלי מלח)
סלמון (אפשר משומר - 1 קופסה קטנה, כמו קופסת טונה, או פשוט נתח אפוי) מפורר לחתיכות
3 בצל ירוק חתוך לפיסות קטנות
1 גמבה מגוררת (!)
1 אבוקדו חתוך לקוביות קטנות
אפשר גם חצי צנון מגורר, או פרוסות צנונית דקיקות
מתבלים ברוטב סויה לפי הטעם, כמה טיפות (מעט) שמן שומשום, וטיפת רוטב צ'ילי מתוק. יאמי.
(אופציה צמחונית - במקום הסלמון, חופן אפונה ירוקה, או טופו שהושרה ברוטב).
-
- הודעות: 667
- הצטרפות: 30 אוגוסט 2005, 22:41
- דף אישי: הדף האישי של מיכל_בר*
מתכונים בריאים שמנצחים
מוס שוקולד
דרך נפלאה לתת לילדים ביצים, ואפילו נאות, כמעט.
4 ביצים, שליש כוס סוכר, חבילה (100 ג') שוקולד מריר. ברור שעדיף משובח.
ממיסים השוקולד (באן מארי - אני ממיסה אותו בתוך קערת זכוכית חסונה שמונחת בסיר עם מים חמים).
כשהשוקולד גמר להתנמס ואף התקרר מוסיפים לו את החלמונים כשהם טרופים, וטורפים מחדש.
מקציפים החלבונים עם הסוכר במשך עשר דקות לפחות, לקצף נוקשה.
מקפלים הקצף לתערובת השוקולד ב- 2-3 נגלות.
לשמור בפריזר. אני מאפסנת בתוך שתי קערות הזכוכית בהן השתמשתי להכנה.
כדאי להכין כמות כפולה.
דרך נפלאה לתת לילדים ביצים, ואפילו נאות, כמעט.
4 ביצים, שליש כוס סוכר, חבילה (100 ג') שוקולד מריר. ברור שעדיף משובח.
ממיסים השוקולד (באן מארי - אני ממיסה אותו בתוך קערת זכוכית חסונה שמונחת בסיר עם מים חמים).
כשהשוקולד גמר להתנמס ואף התקרר מוסיפים לו את החלמונים כשהם טרופים, וטורפים מחדש.
מקציפים החלבונים עם הסוכר במשך עשר דקות לפחות, לקצף נוקשה.
מקפלים הקצף לתערובת השוקולד ב- 2-3 נגלות.
לשמור בפריזר. אני מאפסנת בתוך שתי קערות הזכוכית בהן השתמשתי להכנה.
כדאי להכין כמות כפולה.
מתכונים בריאים שמנצחים
אורז מלא, לאחר שמוכן להוסיף עליו מיץ לימון, כוסברה, פטרוזיליה, גזר חתוך לקוביות קטנות וגרעיני דלעת.
מעדן!
מעדן!
-
- הודעות: 1080
- הצטרפות: 07 נובמבר 2007, 10:20
- דף אישי: הדף האישי של אלה_לי_לה*
מתכונים בריאים שמנצחים
חזרתי לדף אחרי ארבע שנים וגיליתי שידעתי לכתוב יופי
בנתיים גדלתי והכרתי ילדים טבעונים וילדים צמחוניים וכן, גם ילדים אוכלי כל. לשמחתי דעותי נשארו בשלן גם למקרי סרבני אכילה. ילדים רעבים אוכלים
הורים שהופכים את הארוחה למאבק כוחות ודרך לשמח אותם נידונים להמשיך להאבק.
גילוי נוסף שהמשיך והתחזק - שווה לאכול עם ואצל חברים שאוכלים כמו שאתם רוצים. חברים שאכלו אצלי הוסיפו הביתה מתכונים רבים שהילדים אוהבים. אין כמו דוגמה אישית לעידוד האכילה הרצויה.
מתכון שרץ מדהים אצל ילדים שאוכלים אצלי -
חביתת חומוס (במיקרו או במחבת)
"חביתה" טבעונית במיקרו
3 כפות קמח חומוס
3 כפות קמח תירס
1 כף שמרי בירה (לא חובה, אני אוהבת)
1/2 כוס מים
מלח ופלפל
צלחת זכוכית עם דפנות מעט גבוהות
שמן זית
עגבניות פרוסות לפרחים, פלפלים, פטריות, זיתים ומה שמתחשק
המון המון המון פטרוזילה קצוצה.
למשוח את הצלחת במעט שמן זית. לסדר עליה ירקות ועלים לפי החשק והאסטטיקה
לערבב בקערית את כל שאר הרכיבים ולשפוך לצלחת. להכניס הצלחת למיקרו למשך 5 דקות. להפריד את ה"חביתה" מהצלחת ולאכול. בתאבון!
במחבת-
חביתה של חברים אהובים, בכלל, בלוג ששוה הצצה - http://vegancookblog.blogspot.com/searc ... 7%95%D7%A1
למרגיעון החביב : ההווה הוא הצומת בו נפגשים זמו ומרחב - כאן ועכשיו
בנתיים גדלתי והכרתי ילדים טבעונים וילדים צמחוניים וכן, גם ילדים אוכלי כל. לשמחתי דעותי נשארו בשלן גם למקרי סרבני אכילה. ילדים רעבים אוכלים
הורים שהופכים את הארוחה למאבק כוחות ודרך לשמח אותם נידונים להמשיך להאבק.
גילוי נוסף שהמשיך והתחזק - שווה לאכול עם ואצל חברים שאוכלים כמו שאתם רוצים. חברים שאכלו אצלי הוסיפו הביתה מתכונים רבים שהילדים אוהבים. אין כמו דוגמה אישית לעידוד האכילה הרצויה.
מתכון שרץ מדהים אצל ילדים שאוכלים אצלי -
חביתת חומוס (במיקרו או במחבת)
"חביתה" טבעונית במיקרו
3 כפות קמח חומוס
3 כפות קמח תירס
1 כף שמרי בירה (לא חובה, אני אוהבת)
1/2 כוס מים
מלח ופלפל
צלחת זכוכית עם דפנות מעט גבוהות
שמן זית
עגבניות פרוסות לפרחים, פלפלים, פטריות, זיתים ומה שמתחשק
המון המון המון פטרוזילה קצוצה.
למשוח את הצלחת במעט שמן זית. לסדר עליה ירקות ועלים לפי החשק והאסטטיקה
לערבב בקערית את כל שאר הרכיבים ולשפוך לצלחת. להכניס הצלחת למיקרו למשך 5 דקות. להפריד את ה"חביתה" מהצלחת ולאכול. בתאבון!
במחבת-
חביתה של חברים אהובים, בכלל, בלוג ששוה הצצה - http://vegancookblog.blogspot.com/searc ... 7%95%D7%A1
למרגיעון החביב : ההווה הוא הצומת בו נפגשים זמו ומרחב - כאן ועכשיו
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
מתכונים בריאים שמנצחים
אלה יקרה, אחרי כל הבריאות המופלאה הזו לשים במיקרו?
המיקרו רוצח בערך את כל החיים שיש במוצרים הנפלאים שאת משתמשת בהם,
מציעה לך לחקור את הנושא
חג שמחה ואורה
המיקרו רוצח בערך את כל החיים שיש במוצרים הנפלאים שאת משתמשת בהם,
מציעה לך לחקור את הנושא
חג שמחה ואורה
-
- הודעות: 1080
- הצטרפות: 07 נובמבר 2007, 10:20
- דף אישי: הדף האישי של אלה_לי_לה*
מתכונים בריאים שמנצחים
פלונית אלמונית יקרה
מוזמנת להאיר את עיני
אני לא מכירה בעיות במיקרו, מעבר לזה שבעייני הוא לא מתאים לבישול רוב המאכלים.
אם את מכירה נזקים בריאותיים ובעיות - ספרי לי עליהם
מוזמנת להאיר את עיני
אני לא מכירה בעיות במיקרו, מעבר לזה שבעייני הוא לא מתאים לבישול רוב המאכלים.
אם את מכירה נזקים בריאותיים ובעיות - ספרי לי עליהם
-
- הודעות: 1182
- הצטרפות: 14 אוגוסט 2001, 19:35
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמוני*
מתכונים בריאים שמנצחים
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
סלט טונה:
בערך 》《 מלפפונים חמוצים/מלוחים (מי אוהב מה)
קופסת טונה (אני אישית ממליץ בשמן)
קצת או הרבה מיונז 》《
פשוט מאוד לוקחים את הטונה שמים בקערה,
חותחים את המלפפונים לחתיכות הכי קטנות שאפשר (זהירות לא להיחתך) [אני לא סתם אומר קטנות זה הכי טעים תשתדלו לסמוך עליי]
שמים מיונז לפי הטעם
מערבבים
ואללה מוכן ><
האמת היא שאני דיי בטוח שהיה עוד משהו בסלט הזה אבל הזיכרון שלי פשוט מסרב לעבוד.
טעים בפיטה או עם לחם.
סלט טונה:
בערך 》《 מלפפונים חמוצים/מלוחים (מי אוהב מה)
קופסת טונה (אני אישית ממליץ בשמן)
קצת או הרבה מיונז 》《
פשוט מאוד לוקחים את הטונה שמים בקערה,
חותחים את המלפפונים לחתיכות הכי קטנות שאפשר (זהירות לא להיחתך) [אני לא סתם אומר קטנות זה הכי טעים תשתדלו לסמוך עליי]
שמים מיונז לפי הטעם
מערבבים
ואללה מוכן ><
האמת היא שאני דיי בטוח שהיה עוד משהו בסלט הזה אבל הזיכרון שלי פשוט מסרב לעבוד.
טעים בפיטה או עם לחם.
-
- הודעות: 1
- הצטרפות: 10 אוקטובר 2020, 17:50
מתכונים בריאים שמנצחים
היום התנסתי בפעם הראשונה בדפי אורז, עובד ממש נפלא בתור חלופה לבצק עלים או אפילו לבצק סיגר, בדקתי את הדפי אורז גם כמעטפת לרול קר יצא ממש טוב.
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
מתכונים בריאים שמנצחים
דפי אורז ממש המלצה מעולה, עשינו בורקס תרד עם דפי אורז יצא חלום