האתר הוקם על ידי אנשים מקהילת החינוך הביתי בישראל בשנת 2000. הוא נועד לתמיכה הדדית, לשיתוף במידע ולימוד משותף וכבמה לדיונים בנושא חינוך ביתי, הורות טבעית, אקולוגיה, וכל נושא שעשוי להיות קשור לדרך חיים טבעית.
טופו,
לוקחים גוש טופו, נאמר כחצי ק"ג.
חותכים לרבועים של בערך שני ס"מ.
מניחים בקערה.
מוספים לקערה כארבע כפות רוטב סויה אמיתי.
אפשר לשים בצד ומדי פעם לערבב על מנת שהטופו יספוג את הרוטב. אפשר להשתמש מיד.
חותכים דק חמש שש שיני שום, מוסיפים בצל לבן (קטן) חתוך דק, או כרישה.
מניחים בשמן זית במחבת ונותנים להשחים מעט.
אז מוסיפים את הטופו עם הרוטב.
מחלישים את האש, מכסים.
יש לערבב מדי פעם.
מוכן תוך כרבע שעה עד עשרים דקות.
שמים במערבל (או יד או עומד) כוס חלב סויה.
מוסיפים כפית מחוקה מלח, כף חרדל, שלוש כפות מיץ לימון (כל הכמויות האלה ניתנות לשינוי על פי הטעם)
מתחילים לערבל תוך כדי הוספה של שמן בישול רגיל (אני משתמשת בקנולה)
כשהנוזל מקבל מרקם של מיונז, (אתם כבר תראו) מפסיקים להוסיף שמן ולערבל.
שומרים בקרור, ומשתמשים כמו במיונז.
זמן הכנה: דקות ספורות
אורנה
עוד המלצות לשני ספרים שעונים גם על שאלות חלב הסויה ודומיהן, (מתכונים להכנה בבית, והמון רעיונות): "חזרה לטבע" של יתרו קלוס. "מזון למחשבה"- ישראלי, ד"ר נמרוד שיינמן.
מרתיחים בסיר גדול עשר כוסות מים.
בינתיים, לוקחים כוס וחצי פולי סויה, מוסיפים מים לפי הצורך, וטוחנים בבלנדר. (המים נועדו לאפשר לבלנדר לטחון את הפולים.)
כאשר המים רותחים, שופכים לתוכם את הסויה הטחונה. ברגע שההבלילה מגיעה לרתיחה מקטינים את האש, (אחרת זה גולש וממש מעצבן לנקות) לאחר עשר דקות מכבים את האש.
מחכים טיפה שיתקרר, מסננים את הנוזל דרך חיתול בדהנמצא במסננת מתכת (סיר עם חורים לבישול פסטה מתאים למטרה זו) , ומקבלים חלב סויה ריחני וטעים.
החלב מחמיץ מהר, אבל שווה!
לגבי הסחיטה:
זהו חלק חשוב בתהליך מכיון שבעיסה הנוצרת בתוך החיתול נמצאים הרבה חלבונים.
על-מנת לסחוט ביעילות יש לאסוף את שולי החיתול ולסובב אותם, כאילו שסוחטים את החיתול.
לאחר מכן יש ללחוץ על העיסה בעזרת כוס או כל כלי אחר. כך יזרמו לחלב שאריות הנוזל העשירות במיוחד בערכן התזונתי.
(בשלב הזה ניתן להוסיף לחלב הסויה ניגרי (סוג של מלח) וכך מתקבל טופו.)
לחתוך את הטופו לקוביות, להניח בקערה בתערובת של רוטב סויה, ג'ינג'ר ומים. להעביר לסיר עם הרוטב ולבשל. ניתן להעבביר את הטופו מסונן לתבנית משומנת ולהשחים בתנור.
טופו גם טעים בלי לבשל:
לחתוך לקוביות קטנות,לסדר בצלחת שטוחה,
מעל לטפטף רוטב סויה,ולפזר שומשום מלא קלוי וטחון.למי שיש מטחנה כדאי להוסיף מעט מלח לשומשום ולטחון.
לקשט מלמעלה בבצל ירוק קצוץ.ילדים באופן מפתיע אוהבים את זה.(בלי הבצל)
אה ! ושמעתי שטופו לא מומלץ לנשים בהריון בגלל האסטרוגן שבו.
אני לא בטוחה למה,זאת אומרת בעצמי לא הצלחתי להבין את ההסבר.משהו עם השפעה לא טובה על האיזון ההורמונלי של העובר.אני תוהה אם ביפן וסין נשים הרות נמנעות מזה.(זה חלק גדול מהתפריט הרי.)ואם הן לא נמנעות-האם יש קשר לכך שהגברים היפניים כאלה עדינים? כי הם הופצצו במנות אסטרוגן ברחם? סתם השערות אולי אוויליות.אשמח לשמוע משהו יותר מבוסס.
ממרח טופו- אבוקדו
חבילת טופו
2 אבוקדו
עשבי תיבול טריים לפי הטעם (פטרוזיליה, כוסברה, לימונית, עירית, ריחן) קצוצים דק
שום לפי הטעם
כף שמן זית
כף מיץ לימון (אפשר גם יותר, לפי הטעם)
מלח, פלפל, זעתר לפי הטעם
מערבבים את כל החומרים בבלנדר עד לקבלת מרקם חלק .
את הממרח המתקבל יש לשמור במקרר עד שבוע. אפשר להשתמש בו כממרח על לחמים, קרקרים, מילוי לירקות, רוטב לפסטה, אורז ועוד.
ממרח טופו- פסטו- חציל
קולים 2 חצילים בינוניים במחבת / על האש/ בתנור. קולפים את קליפתם, מוציאים את בשרם ומצננים. בבלנדר מערבלים חבילת טופו, חבילת בזיליקום קצוץ, שיני שום קצוצות לפי הטעם, מעט חומץ בלסמי, מעט רוטב סויה, מלח עשבים, פלפל שחור, שמן זית ואת בשר החצילים.
מעולה על פסטה, לחם, אורז, עדשים, כמטבל לירקות ועוד.
בצורה זו ניתן ליצור ממרחים בואריאציות שונות עם הטופו כבסיס- בתוספת עשבי התיבול הטריים האהובים עליכם, אבוקדו, עגבניות, בצל, גזר, עדשים, אגוזים ואפילו פירות. ניתן לשמור במקרר עד כשבוע.
חבצלת - טופו חתוך לקוביות מוקפץ במעט שמן עם שומשום מלא וקצת רוטב סויה - הכי טעים בעולם . אפשר לפזר מעל בצל ירוק חתוך קטנטן .
וממרחי טופו - לא ניסיתי לבד אבל אכלתי והיה מעולה - טופו מוקפץ עם בצל אגוזי מלך ורוטב סויה וטחון לממרח בבלנדר . אם חדווה תבקר פה אולי תכתוב את המתכון המדוייק . טעים טעים .
טעים ופשוט לאללה, בלי הרבה עבודה. להשרות קוביות טופו במים רותחים, שיכסו מעל. אחרי מספר דקות לסנן, להרטיב עם רוטב סויה, קצת שמן שומשום ו...זהו. כמובן שאפשר לפתח ולהוסיף בצל ירוק קצוץ,גמבה קצוצה, קוביות גזר, כמה אגוזים, שום קצוץ. ועוד ועוד.
ממרחים:
בבלנדר שמים גוש טופו (לבחירתך) עם כמה שיני שום (לבחירתך, אני מאד מודולרית)
בצל, עשבי תיבול (איזה שאוהבים: פטרוזיליה, שמיר, בזיליקום, כוסברה, רוקט וכו'. אפשר לחוד, או כולם יחד), מעט שמן זית, מלח, פלפל לפי הטעם ומבלנדרים למרקם אחיד.
על אותו העקרון אפשר להכין ממרח עם דלעת מבושלת / בטטה / גזר עם אגוזי מלך / פקאן / גרעיני דלעת / אגוזי ברזיל. עם / בלי שום, בצל וכו'.
תחשבו גם על זיתים
פטריות
ממרח טופו- פסטו- חציל:
קולים 2 חצילים בינוניים במחבת / על האש/ בתנור. קולפים את קליפתם, מוציאים את בשרם ומצננים. בבלנדר מערבלים חבילת טופו, חבילת בזיליקום קצוץ, שיני שום קצוצות לפי הטעם, מעט חומץ בלסמי, מעט רוטב סויה, מלח עשבים, פלפל שחור, שמן זית ואת בשר החצילים.
מעולה על פסטה, לחם, אורז, עדשים, כמטבל לירקות ועוד.
משהו אחר
פשטידת טופו- דלעת:
מאדים חתיכת דלעת גדולה ומועכים, מערבבים בבלנדר עם ½ כוס סוכר (אפשר להחליף בדבש/ מולסה/ לתת דגנים וכו'. אפשר גם לשחק עם כמויות המתוק). בבלנדר מערבלים חבילת טופו למרקם אחיד, מוסיפים את תערובת הדלעת, 1/3 כפית מלח, ½ כפית קינמון, ¼ כפית ג'ינג'ר טחון, ¼ כפית ציפורן. מערבלים היטב עד לקבלת מרקם אחיד. יוצקים לתבנית אפיה (אפשר תבנית פאי) משומנת ואופים בחום של 180 מעלות כשעה (בתנור שחומם מראש), או עד שקיסם יוצא נקי.
רוצה עוד?
טופו צ'ילי:
מפוררים חבילת טופו עם מזלג. בסיר מטגנים עם שמן זית בצל ושום קצוצים עד להזהבה, מוסיפים את הטופו המפורר ומערבבים מספר דקות. מוסיפים 4 עגבניות חתוכות לקוביות, 2 כוסות שעועית אדומה מבושלת, 2 כפות אבקת צ'ילי (אפשר להפחית בכמות לפי הצורך), ½ כפית כמון, מלח עשבים ופלפל לפי הטעם. לכסות את הסיר ומדיי פעם לערבב. אפשר להוסיף גם ירקות כמו גזר, פלפל, סלרי, פטריות ועוד.
את הטמפה קונים קפואה, אז יש להפשיר אותה. אני נוהגת לאדות את כל הגוש לכ-10 דק' אחרי ההפשרה.
אח"כ חותכים לאצבעות ארוכות ומטגנים אותן מכל הצדדים בשמן זית.
כשזה מוכן אוכלים מהר, כדי שלא יתקררו האצבעות חלילה.
זה טעים לאללה עם רוטב סויה (plane and simple), פשוט לטבול.
אפשר גם להכין מטבל מיונזי (למי שבעניין), או וואסאבי, או רוטב חרדל ודבש וכו'.
הקיצר, זה ממש פשוט, מהיר (חוץ מההפשרה שלוקחת כמה שעות, אז בבוקר מפשירים ובצהריים/ ערב אוכלים) ומזין לאללה.
תותית, את אכן צודקת. אלו פולי סויה שעברו תהליך של התססה ויישון. הם נפרשים במעין "בלוק" ששומרים קפוא עד לבישול.
זהו מאכל אינדונזי במקור.
מזין מאד, עשיר בחלבונים בעלי איכות ספיגה טובה, כנ"ל מינרלים וויטמינים.
מעולה בתבשילים מרקים, ממרחים (לטחון), פשטידות, סלטים וכו'.
לצמחונים שבינינו, אפשר בהחלט להשתמש כמקור מעולה לחלבון איכותי, ברזל, סידן וכמובן 12-B, אמנם אין המון, אבל יש מעט (לא יודעת כמה בדיוק). אפשר לחתוך לקוביות להקפיץ, לבשל, לאדות, לאפות, להשתמש במקום בשר במתכונים (בממולאים למשל), כמו בטופו וכו'. כיד הדמיון הטובה.
שתי הצורות היחידות שבהם ילדיי מוכנים לנגוע בטופו הן: ממרח דגים וטופו לא לצמחונים וגם לממש טבעוניים אבל פצצת סידן.
קופסת סרדינים עם האדרות/טונה/כל דג אחר בעל ריח וטעם עזים
2 ביצים קשות
200 גר' טופו של הרדוף
2 כפות מיונז בית.
שמים בבלנדר ומעבדים למרקם של ממרח. זהו.
הממרח הזה לא נשמר טוב אז להכין כמות שאפשר לגמור בארוחה אחת. אפשר להוסיף חתיכות מלפפון חמוץ, כמובן אחרי שזה מוכן.
לצ'ו ירקות וטופו.
לוקחים את כל הירקות שאוהבים (חוץ מבטטה): כרובית, ברוקולי, קישוא, פילפל ירוק, גזר וכו'.
חותכים אותם לא ממש קטן.
מאדים אותם דקה עם בצל קצוץ וכף שמן זית.
מוסיפים חצי כוס מים, חצי כוס רכז עגבניות, תבלינים שאוהבים, ומבשלים כמה דקות.
מוסיפים טופו המגורר על מגררת גסה, ומבשלים עוד קצת עד שהירקות מוכים (זה תלוי בירקות. אם מוסיפים גזר מבשלים יותר לכן אני לא מוסיפה)
יוצא נורא טעים, אדום מאוד, ולא רואים ולא מרגישים שום טופו. ואם מוסיפים לזה נקניקיית סויה זה כבר הופך לארוחה אטרקטיבית מאוד בקרב הגמדים:-)
טיפ שמאוד מאוד מקל על הכנת חלב סויה
במקום הסחיטה הטרחנית בחיתול העבירו את העיסה ( לאחר הבישול כמובן) במכונה לסחיטת פירות קשים (מיץ גזר)
והיא תפריד באופן מופלא את כל הנוזל לצד אחד ולצד השני את כל הסיבים ,
אל תזרקו את הסיבים הם משתלבים נפלא בפשטידות , לחמים, קציצות, וערכם התזונתי והסיבי גבוה!!
לא צריך לקנות מכונה מיוחדת להכנת חלב סויה שהתחילו למכור לאחרונה, מסחטת המיצים זולה הרבה יותר.
האם אפשר לתת מוצרי סויה לתינוקת? (על תקן מזון מוצק).
אין הכוונה לחלק עיקרי בתזונה אלא להצטרף לאמא כשהיא אוכלת טופו פה ושם ומתבלת את האוכל ברוטב סויה.
מדובר כרגע על גיל 10 ח'.
בנוסף, לא קשור לנושא הדף אבל בכלזאת: אותה השאלה לגבי קוקוס (בעיקר חלב קוקוס).
עוגית, סויה יכולה גם להיות אלרגנית אבל אפשר לנסות ולראות מה התוצאה. אם את מאד חוששת (עשיתם כבר את הבדיקה לחלב?) אולי כדאי לחכות עם זה. אם בא לך לנסות, תני לה משהו ממש קטן וחכי יומיים שלושה ותראי מה קורה.
עם חלב קוקוס לא ידועה לי בעיה, אבל שוב לנסות מעט ולתת זמן. בעצם, זה לא שונה מההנחיות לגבי התחלת מוצקים.
בתאבון
>ורד חושבת שחלב קוקוס זה יאמי<
איזה כיף!טוב אז תבשיל טופו ירקות בחלב קוקוס
מטגנים גינגר בקצת שמן על להבה גבוהה עד שמתחילים להריח אותו,שזה די מהר.מוסיפים ירקות חתוכים גס כמו
כרוב,דלעת,חציל,גזר,קישוא,ברוקולי.מערבבים.מוסיפים טופו חתוך לקוביות ואצות.מערבבים.משפריצים רוטב סויה,מערבבים.
ואז מוסיפים חלב קוקוס ומבשלים עד שיתרכך.כשרך,אפשר לפזר כוסברה מעל ולהגיש עם אורז מלא או קוסקוס מלא וכאלה.
טופו מעושן
אני יודעת שאוכל מעושן הוא לא ממש שיא הבריאות אבל......
היום גילית במקרר גוש של חצי קילו טופו שאם אני לא אעשה בו משהו הוא פשוט ילך לפח.
הדלקתי את גריל הפחמים לעשיתי לילדים עוף על הגריל, אבל אחר כך כשהגחלים נחלשו הנחתי על הרשת את הטופו חתוך לקוביות בגודל 10/5 ס"מ בערך והפכתי כל 1/2 שעה. אחרי שעתיים בערך קיבלתי טופו מעושן בעדינות וטעים מאד.
בדקתי אותו בסנדביץ והוא בהחלט הוכיח את עצמו.
המלצה לכל צרכני הטופו -
כדאי להרתיח אותו בסיר (2 דקות אחרי שהמים רותחים), זה מקל מאד על העיכול ומפחית גזים.
אם עובר עוד בישול או אפייה - פעם אחת
אם מיועד לממרח או תוספת לסלט - פעמיים.
בתיאבון!
+ מרתיחים את הטופו פעמיים ומצננים.
+ טוחנים במעבד מזון עגבניות, זיתים, שום, בזיליקום, צנוברים, מלח ופלפל. מוסיפים את הטופו ומעבדים כ5- דקות.
+ מוסיפים את השמן בזרם אחיד, תוך כדי פעלת המעבד, עד שמתקבל ממרח חלק. שומרים במקרר.
טופו מוקפץ עם דלעת
<מתכון שהמצאתי ויצא מאוד מאוד טעים>
קוביית טופו חתוכה לקוביות קטנות
קוביות דלעת (בערך 500 גר')
רוטב סויה
שום כתוש
רוטב צ'ילי מתוק _
משרים את קוביות הטופו בסויה, שום ורוטב צ'ילי למשך כחצי שעה.
מטגנים במחבת מכוסה את הטופו עם הדלעת עד שהדלעת מתרככת, כ- 20 דקות, ומגישים חם.
נועה.
הכוונה היא להרתיח פעם אחת, להחליף מים ואז להרתיח שוב.
אבל.... לפני יומיים עידכנה אותו חברה שלי שהטופו עובר עיבוד רציני אז זו פעולה מיותרת.
לממרח, הייתי עדיין מרתיחה פעם אחת, לבישול ואפייה, אולי מיותר.
בהצלחה!
אני חוזרת על השאלה של רקפת מינואר, כי היא לא קבלה תשובה ובטח יש עוד אנשים שירצו לדעת.
חוצמזה, האם יש סוג אחר שניתן להשתמש בו כדי להכין טופו מחלב סויה, או שרק עם מלח ניגרי זה יעבוד?
_באילו סוגי חנויות קונים מלח ניגרי לצורך הכנת הטופו, האם יש למישהו שם או כתובת ספציפים?
תודה_
רקפת, מצאתי תשובה, אם זה עוד אקטואלי... בעלי שאל בחנות טבע בירושלים והמוכרת אמרה לו שאפשר להשיג בבתי מרקחת, אבל אפשר גם להשתמש פשוט במיץ לימון, סוחטים פנימה ומחכים כמה דקות...
ירקות מוקפצים עם טופו
חצי קילו קוביות טופו
3 גזרים פרוסים דק
כרישה אחת גדולה פרוסה דק - כולל החלק הירוק
מטגנים קצת את הטופו, מוסיפים את הכרישה ואת הגזר. מטגנים קצת ואז מוסיפים מעט מים ומכסים, כדי שהגזר יתרכך. תוך כדי מתבלים ברוטב סויה, שמן שומשו, מעט סוכר חום וחומץ אורז.
מגישים עם אורז.
את יכולה להשרות פרוסות או קוביות טופו במרינדה של סויה ( בארץ מה שנקרא תמרי עדיף. יש אחד שאני לא זוכרת את השם בבקבוק פלסטיק של ליטר.הכתוביות בצבע אדום או כתום..זה עלה משהו כמו 24 שח. אנחנו השתמשנו בזה. מצטערת שלא זוכרת את השם. נדמה לי שמיוצר בארהב.) לרוטב סויה מוסיפים סוכר/מייפל סירופ אמיתי/דבש ואפשר גם שום. לפי הטעם. משרים כמה שעות ואז זה מוכן . תהנו..
תודה!
יש לנו כזה רוטב סויה (אני חושבת שזה מה שאת מתכוונת כי הוא בכתום-אדום בבקבוק גדול...) אני רק לא יודעת בדיוק מה לשים וכמה. תיארתי לעצמי בגדול שמדובר בסויה + מתוק ואולי גם שום.
טוב נו, נאלתר...
היי היי (המשפט שהופיע לי פתאום מעל הקוביה: "אתה מלמד הכי טוב את מה שאתה הכי צריך ללמוד בעצמך".מממ... טוב, אז אני עוד לומדת ומתנסה אבל-
לכל חובבי מוצרי הסויה- זה מאד מאד פשוט להכין חלב סויה בבית, וממנו כבר טבעי להמשיך לטופו, מיונז וכמובן משחקי אוקרה. אוקרה זה העיסה שנשארת אחרי סחיטת הסויה לחלב. בדף שלי יש טבלה עם הערך התזונתי שלה. לגיבון החלב לטופו- אפשר להשתמש במיץ לימון, חומץ או ניגרי (שבאמת קצת קשה להשיג). הכי טוב זה שילוב של ניגרי וחומץ. אחרת זה רך מדי או מר מדי. אורנית חומש מעבירה אחלה סדנאות ב עמק הטל והיא גם מוכרת ניגרי בכלום כסף. בהצלחה!
לגיבון החלב לטופו- אפשר להשתמש במיץ לימון, חומץ או ניגרי
ומה עם לנסות גם קצת חֳלֲב תאנים או לערבב עם ענף טרי של תאנה?
(זה מגבן מצויין לחלב רגיל). מה אתם אומרים?
3-4בננות בשלות,
2-3כוסות סויה לא ממותק(אני לא מודדת כמויות , העיקר הוא שכשמערבלים במעבד מזון את הבננות והחלב זה יצא נוזלי ושהחלב חכסה את הבננות המעוכות)
1 ו-1/2כוסות קמח מלא (כוסות מדידה , או כוס קטנה )
כוס קוואקר
חופן צימוקים
2 כפות סוכר (לא חייב)
כפית אבקת אפיה
לערבל ולצקת לתבנית שקעים.לאפות עד שהמאפינס נהיים תפוחים ושחומים.
ולמי שחפצה נפשו במשקה מתוק קריר ופנטסטי, בלי להפעיל את התנור ובלי קמח : פשוט לבלנדר את החלב סויה הלא ממותק הזה עם בננות , ולברך.
הי קרני ותודה על התיחסותך.העינין שאני רוצה לברר הוא מה בדיוק המשמעות של קיצור הדרך שמצאתי.אני מודעת להזהרות בנושא הקשר בין סויה ואסטרוגנים ושבעצם צריך לצרוך סויה רק לאחר שעברה להיות טופו/רוטב סויה .
בשיטה שלי הסויה לא מקציפה .
למיטב הבנתי, מעבר לזה שסויה עשויה להיות אלרגנית - אין כל בעיה לתת לילדים טופו (לפירוט - ראי המלצה של ורד לב - למעלה, בדף זה).
אני לא חובבת גדולה של "גבינת טופו" כי זהו מוצר מעובד ומתוסף בעל ערך תזונתי נמוך בהשוואה לטופו טרי. מה גם שהוא מיועד לקהל האמריקאי ולכן המרקם מנסה להידמות לגבינת שמנת - שלטעמי הוא כבד מידי ולא נעים...
עדיף להכין לה ממרח טופו במעבד מזון - עם מעט תיבול או ירק כלשהו.
אפשר גם להכין ,יוגורט": מעט טופו + חלב סויה (לא של תנובה) + תמר אחד מגולען/ מייפל/ דבש/ כל ממתיק טבעי אחר או אפילו פרי - לערבל היטב בבלנדר ולהנות.
דרך אגב, הבת שלי היתה אוכלת בגיל זה את הטופו הלא מבושל ולא מתובל... פשוט חוטפת לי מקרש החיתוך
שבבי סויה- מה זה בעצם? ממה זה עשוי? יש לי תמיד תחושה שזה מעין ג'אנק של תעשיית הסויה
אני שואלת כי למיטב הבנתי משמש כתחליף מעולה להכנת קציצות ובולונז, אבל קיים בי החשש
שלא כדאי להשתמש בזה....
אכן, כמו שחברה שלי אומרת - המוצרים האלה (למשל גם טבעול וחבריו) כבר לא זוכרים שפעם הם היו סויה... עדיין יש בהם חלבון, אך הערך התזונתי שלהם פחות מזה של מוצרי סויה אחרים כמו טופו, טמפה, מיסו. אולי ורד לב תדע להסביר יותר בפירוט את תהליך העיבוד שלהם והערך התזונתי שלהם...
קציצות שהייתי עושה בגן והילדים אהבו:
חבילת טופו, בצל גדול, שתי בטטות גדולות, ביצה אחת, מלח, פלפל.
מגרדים על פומפיה טופו בצל ובטטות, מוסיפים ביצה ותבלינים, יוצרים קציצות ומטגנים.
אז המתכון לקציצות:
משרים כשליש חבילה של גריסי סויה במים רגילים כ10 דקות
כשזה מוכן, שמים את הגריסים במסננת ומועכים כדי שכל המים יצאו
שמים במעבד מזון בצל אחד או שניים ו3-4 שיני שום ומעבדים
מוסיפים 3-4 סוגי ירקות חיים: גזר, קישוא, בטטה, דלורית, ברוקולי וכו'
מעבדים הכל יחד
לפעמים אני מוסיפה גם עלים ירוקים: תרד, ריג'לה, פטרוזיליה וכדומה
מוסיפים את תערובת הירקות לקערת הגריסים ומערבבים בידיים, מוסיפים 2 ביצים, קצת קמח מלא ותבלינים לפי הטעם (מלח פלפל כמון) ומערבבים
יוצרים עיגולים ומניחים על תבנית עם נייר אפיה
מחממים את התנור ל180 מעלות ומכניסים ל15-20 דקות עד שהקציצות משחימות קצת
טריק קטן ש אלה חורי לימדה אותי: לפני שמכניסים לתנור אפשר למשוח כל קציצה בקצת שמן
זה נותן להן טעם של מטוגן אבל בלי המון שמן
פתיתי הסויה בצורת השניצל או השבבים הם אכן שאריות תעשייתיות. הפעם מתעשיית שמן הסויה. ניתן להכין מהן מטעמיים, אבל באמת ספק מה הערך התזונתי שלהן. אני נוהגת לקרוא להם דוגלי המעונינות לדעת כיצד מייצרים את הדוגלי מוזמנות להציץ ברפובליקת בנענע הוותיקה - http://forums.nana10.co.il/Article/?ArticleID=172451
מתכון טופו בטעם גבינה בולגרית.
חותכים טופו לקוביות קטנות . מרתחים בכלי עם מי מלח (די הרבה מלח).מקררים מעברים לצנצנת
עם מי מלח+ מיץ לימון .אחרי 5,6 ימים במקרר ויזואלית (במראה) דומה מאוד בטעם די קרוב לגבינה בולגרית
במיוחד בסלט יווני. יתכן שיש תבלנים שיכולים לשפר עוד יותר (כמו שמן זית).
יש לי גם שאלה לגבי הכנת חלב סויה וטופו: האם רצוי ואפשר להנביט את הסויה לפני תחילת התהליך?