אוכל חי שאלות ותשובות

אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

אוכל חי שאלות ותשובות

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

אבל בתוך הרחוק זה מה שכדאי לי לעשות, לא? להוריד בהדרגה את כל העמילנים הכבדים מהתפריט.
מה הכוונה בכבדים?
מנה מאודה של בטטה+דלעת+תפו"א+גזר זה קליל מאוד, לא?
אני מאמין שבדיאטה שמכילה בישול (או סתם אידוי), לעמילנים דווקא יש תפקיד חשוב. לא צריך להפריז, אבל גם לא לחסל לגמרי.

לגבי בישול מול אידוי ומול השאר.
בישול הורס חלק מהמרכיבים. זה ברור, וזה גם מורגש. זה כל כך מורגש, עד כדי כך שהרבה ממליצים לאכול ירק (חי) ביחד עם כל ארוחה מבושלת, כדי שיהיו קצת ויטמינים וכו' (וקצת חיוּת) בארוחה.
אידוי הוא הרבה יותר עדין. גם כאן חלק מהמרכיבים נהרסים, אבל הרבה אחרים לא. אני כמובן מדבר על אידוי של ירקות בשלמותם! המנהג של אידוי ירקות חתוכים לא עדיף בהרבה על בישול.
מסתבר, גם ממחקרים (האמת שסיפרו לי על מחקרים, אבל לא בדקתי בעצמי), שאידוי של מזון בשלמותו, שומר על ערכים באופן מוצלח הרבה יותר מבישול.

לפי דעתי, זה דבר שגם מרגישים אותו. נסי פשוט לאדות גזר, בטטה ותפו"א, ותגידי לי אם את מרגישה בהבדל. אני הרגשתי בו בצורה מובהקת.
יעלפו_מהמושב*
הודעות: 1247
הצטרפות: 02 נובמבר 2007, 10:21
דף אישי: הדף האישי של יעלפו_מהמושב*

אוכל חי שאלות ותשובות

שליחה על ידי יעלפו_מהמושב* »

מה זה בדיוק סירופ אגבה? האם הוא נא? האם יש אותו בכל חנות טבע בישראל?
מתן_קן_תור*
הודעות: 2
הצטרפות: 06 פברואר 2008, 23:32

אוכל חי שאלות ותשובות

שליחה על ידי מתן_קן_תור* »

סירופ אגאבה הנו סירופ מתוק נא המופק מצמח הגדל במקסיקו, לא ניתן להשיג אותו בחנויות בארץ, כרגע.
יוטי_לונדון*
הודעות: 575
הצטרפות: 06 יוני 2007, 01:23
דף אישי: הדף האישי של יוטי_לונדון*

אוכל חי שאלות ותשובות

שליחה על ידי יוטי_לונדון* »

אני מאמין שבדיאטה שמכילה בישול (או סתם אידוי), לעמילנים דוקא יש תפקיד חשוב
למה?

אני אוכלת אורז מלא אז לא חיסלתי פחמימות :-) .
משפחת_אושר*
הודעות: 532
הצטרפות: 15 אוגוסט 2007, 14:44
דף אישי: הדף האישי של משפחת_אושר*

אוכל חי שאלות ותשובות

שליחה על ידי משפחת_אושר* »

מישהו מכיר את ה- LaraBar?
לארהבר
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

אוכל חי שאלות ותשובות

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

לארהבר ידועים
יש להם הרבה חטיפים RAW
אני אישית לא אוהב את הסוג הזה של RAW, ארוז בפלסטיק, מיובא, שנראה כמו איזה וופל טורטית. אבל אומרים שזה מאוד טעים!
טבעונאית_בהתהוות*
הודעות: 2
הצטרפות: 02 מרץ 2008, 11:14

אוכל חי שאלות ותשובות

שליחה על ידי טבעונאית_בהתהוות* »

שאלות רבותיי שאלות!
סירופ אגאבה? טבעונאי? רשום עליו שהוא 100% טבעי, עשוי מצמח האגבה, אורגני. מה טיבו בעולם אוכלי הנא?
ושמן שומשום? מה דינו?
תודה לכם מראש על תשובותיכם הנדיבות (-:
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

אוכל חי שאלות ותשובות

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

טבעונאית בהתהוות,
מתעניין מה את רוצה לעשות עם סירופ אגבה ומה עם שמן השומשום. איזה מתכונים?

בעיקרון, כל שמן בכבישה קרה הוא RAW.
לפעמים זה נקרא בעברית כתית-מעולה, למרות שזה מושג שאמור היה להיות רק לגבי זיתים.
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

אוכל חי שאלות ותשובות

שליחה על ידי with_passion* »

טבעונאית - למקפידים יש ספקות לגבי נאותו של הסירופ.. יש לא מעט דיונים באנגלית בנושא - תאורטית אפשר לקחת את המיץ מהקקטוס ולייבש בטמפ' נמוכה בשמש - אבל לרוב הייצרנים אין ממש סבלנות.. אבל רוב הטבעונאים לא מקפידים כל כך במחלקת הקונדימנטים וכן משתמשים בו - במיוחד באלו שכתוב עליהם RAW.
מה שכן, שפע התמרים בארץ מספק לי ממתיק מאד נוח לכל מתכון ואני לא חושב שיש צורך מהותי בסירופ ממקסיקו.. אשמח לדעת ללקט מיץ אגאבה כאן בארץ ולרכז אותו לסירופ בעצמי!

לגבי שמן שומשום - הוורסיה הקלויה בוודאי לא נאה והוורסיה הלא-קלויה (לה אין כמעט טעם ולכן אין ממש טעם להשתמש בה..) סביר שעברה חימום באיזשהו שלב - כבר בייבוש הזרעים.
טבעונאית_בהתהוות*
הודעות: 2
הצטרפות: 02 מרץ 2008, 11:14

אוכל חי שאלות ותשובות

שליחה על ידי טבעונאית_בהתהוות* »

אוריל'ה,
הסירופ פשוט טעים...לפעמים נחמד לשים אותו על סלט פירות חמצמץ למשל.
ושמן שומשום, כל סלט בעל גוון יפני, תאילנדי וכו' (סלט פאפאיה ירוקה, סלט פומליות עם צ'ילי (יאממי!!!) סלט מלפפונים ואצות ועוד ועוד).
תודה אופק יקר על תשובתך. גם אני נהנית מאוד ממתיקותם של התמרים אך לפעמים חושקת לשוני בטעם אחר..
שירת_העשבים*
הודעות: 15
הצטרפות: 08 מאי 2008, 18:43
דף אישי: הדף האישי של שירת_העשבים*

אוכל חי שאלות ותשובות

שליחה על ידי שירת_העשבים* »

לאחרונה אני מתקדמת במשעולי הטבעונאות, ושלושת הגורים בעקבותי. ההנאה הגדולה ביותר מבחינתי היא החופש לאכול המון פירות - שזה למעשה המזון האהוב עלי מאז ומתמיד, ומבחינתי יכול להוות את החלק הארי בתפריט. רק קול אחד טורדני, שהפנמתי כנראה מזמן, שואל אותי אם אני לא צורכת ככה יותר מדי סוכרים פשוטים, ו"מכלה" את יכולת ייצור האינסולין של גופי, שמישהו אמר לי פעם שהיא קבועה מראש (ואם ככה - כל פרי שאני אוכלת עכשיו מקרב אותי לסכרת 2 בגיל מבוגר יותר...) אז אני מפנה את הקול הזה אל החברים המנוסים יותר בקהילה, למען ימצא לו מרגוע...
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

אוכל חי שאלות ותשובות

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

האמת שזה נשמע לי כמו שטות גמורה, אבל באמת שאין לי מושג עמוק בביוכימיה והבלוטות השונות (ייצור אינסולין למשל).

שמתי לב, בעזרתה של יערה, בחורה טבעונאית שפגשתי ב לקטים מטיילים, שההרגשה הרבה יותר טובה אם אוכלים פירות אחרי פעילות מאשר לפני פעילות, או באופן כללי שכדאי "להרוויח את הארוחה" כשזה נוגע לפירות.
מה שנקרא בסלנג באנגלית to earn my meal.
בגלל זה עדיף לאכול רק שעה-שעתיים אחרי שקמים בבוקר (או פחות, אם מתרוצצים הרבה).

בכל מקרה, לגבי פירות זה משנה מאוד את ההרגשה.
אם אוכלים פירות סתם ככה, בלי "להרוויח אותם ביושר", לפעמים יש קצת תחושה של בום גליקמי (עליה חדה של סוכרים בדם). אחרי הפעילות, לעומת זאת, ההרגשה מצויינת ובעיקר טעימה מאוד :-)
קלמנ_טינה*
הודעות: 770
הצטרפות: 22 אוקטובר 2007, 12:57
דף אישי: הדף האישי של קלמנ_טינה*

אוכל חי שאלות ותשובות

שליחה על ידי קלמנ_טינה* »

מה עם מיזלי? לא קלוי, אבל כנראה מעובד (שיבולת שועל, למשל)
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

אוכל חי שאלות ותשובות

שליחה על ידי with_passion* »

קלמנטינה,
מיזלי זה תערובת, אז צריך לראות בדיוק מה יש שם.. פירות יבשים לעיתים קרובות לא נאים, וגם אגוזים מסוימים..
שיבולת שועל כמעט תמיד לא נאה - ראי מזונות שנראים ואינם חיים.

מה שכן, אם מיזלי זה דבר שאת רוצה ומתכוונת לשלב בתפריט לשנים הקרובות לפחות - אז כדאי לרכוש מכונה ידנית פשוטה שמשטחת דגנים וגרעינים - יש כאלה גרמניות טובות מאד ולא זולות.. ואז אפשר לרכוש דגנים שלמים ותוך כמה דקות לשטח אותם למיוזלי - אני מזהיר שדגנים נאים יש להם טעם קצת אחר מהשיבולת שועל הלא נאה אליה רגילים - אבל הייתי במספר מקומות בגרמניה בהם זהו הנוהג כל בוקר - להעביר חופן של דגנים במכונה, להוסיף צימוקים וגרעינים ופירות וחלב\יוגורט ולהתחיל את היום עם המוקש בטן הזה..

נ.ב. לפי הבנתי המתכון מיוזלי המקורי הוא בעיקר תפוחים טריים (אם כי מגורדים לכן מחומצנים..).
קלמנ_טינה*
הודעות: 770
הצטרפות: 22 אוקטובר 2007, 12:57
דף אישי: הדף האישי של קלמנ_טינה*

אוכל חי שאלות ותשובות

שליחה על ידי קלמנ_טינה* »

מוקש בטן...
מלים קשות. אבל נכון, עכשיו כשאני בניסוי קצרצר של תזונה נאה כבר הרגשתי שכמה כפיות של מיזלי ממלאות אותי לחצי יום (בימים הקודמים לא אכלתי מזה).
חומר למחשבה. תודה
מיכל_ע*
הודעות: 362
הצטרפות: 04 מרץ 2008, 23:30
דף אישי: הדף האישי של מיכל_ע*

אוכל חי שאלות ותשובות

שליחה על ידי מיכל_ע* »

צ'מעו, אני לא בדיוק פרסומת לדיאטה נאה :-(
מאז שאני אוכלת בעיקר נא:
  • התינוקת (8 ח' יונקת מלא) משלשת נו-ר-א, טוסיק אדום, חום קל וכל העסק... כבר שבוע! אולי אכלתי כמה מנגואים יותר מדיי? הפסקתי עם המנגו ביומיים האחרונים, עברתי לבננות. עוד אין שינוי...
  • אחרי שנים רבות של תרדמת, התפרץ אצלי הרפס על השפתיים! כנאה יותר מדיי אגוזים. איזה בעסה!!!
למישהו יש תובנות?
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

אוכל חי שאלות ותשובות

שליחה על ידי with_passion* »

מיכל שלום - נ"א זה ראשי תיבות רקורסיביים.. נון זה אכן נא, ואלף זה איזון.. את עכשיו בתהליך שלמצוא את האיזון המתאים לך בתוך העולם הנאה.. ואת מקבלת משוב מובהק להמשיך לחפש.. אם את זקוקה לסיעור מוחות בנושא - אז בהחלט יעזור התפריט היומי המדוייק.
אילה_בשדה_הדגן*
הודעות: 880
הצטרפות: 16 אוקטובר 2006, 18:24
דף אישי: הדף האישי של אילה_בשדה_הדגן*

אוכל חי שאלות ותשובות

שליחה על ידי אילה_בשדה_הדגן* »

חשבתי על המילה 'בשלנית' ,
על המילה 'טבחית',
הרי כל מי שמכין אוכל נא לא טובח שום דבר וגם לא מבשל שום דבר.
יש מונח מקביל?
אולי צריך לרענן את העברית ,או לשלוף משהו מהארון הקדום..
תודה
אילה_בשדה_הדגן*
הודעות: 880
הצטרפות: 16 אוקטובר 2006, 18:24
דף אישי: הדף האישי של אילה_בשדה_הדגן*

אוכל חי שאלות ותשובות

שליחה על ידי אילה_בשדה_הדגן* »

וגם לגבי לשון זכר ,כמובן שיש טבחים ובשלנים.
מיכל_ע*
הודעות: 362
הצטרפות: 04 מרץ 2008, 23:30
דף אישי: הדף האישי של מיכל_ע*

אוכל חי שאלות ותשובות

שליחה על ידי מיכל_ע* »

תודה אופק, אולי אעשה זאת בהמשך.
עוד שאלה: נמאס לי לקצוץ סלט, האם מישהו משתמש בכלי עזר לחיתוך ירקות? אשמח לשמוע המלצות על מוצר ספציפי.
עדיהו_הנביא*
הודעות: 8
הצטרפות: 13 יולי 2008, 01:10

אוכל חי שאלות ותשובות

שליחה על ידי עדיהו_הנביא* »

_# התינוקת (8 ח' יונקת מלא) משלשת נו-ר-א, טוסיק אדום, חום קל וכל העסק... כבר שבוע! אולי אכלתי כמה מנגואים יותר מדיי? הפסקתי עם המנגו ביומיים האחרונים, עברתי לבננות. עוד אין שינוי...
# אחרי שנים רבות של תרדמת, התפרץ אצלי הרפס על השפתיים! כנאה יותר מדיי אגוזים. איזה בעסה!!!_

קורים "משברים" גופניים במעבר לאוכל חי, תוצאות של ניקוי והסתגלות..מצד שני אם נקרא לכל מחלה "משבר ניקוי" לא נדע לעשות אדפטציות, כמו שאופק מציע. יחד עם ההסתגלות של הגוף את מסתגלת לשינוי, ולומדת להתחבר לחושים וכך ללטש את התזונה ואורח החיים (מה, איך, מתי, למה, כמה).

קל לדעת אם אכלת יותר מדי מנגו - אם נמאס לך ממנגו, אכלת יותר מדי! פרי כזה מושלם אפשר לאכול הרבה- אבל, רק בשלים, כתום בפנים והפרי כולו רך (לא קוועטש תוסס). הכי קל לעכל מנגו לבד או [בעונה הזו] עם סברס, אפרסק, בננה מתוקה, פירות יבשים, ירקות ירוקים.

לא להאשים את הפירות עצמם, העיקר לבחור אותם איכותיים וטריים, כמה שפחות מרוססים והכי חשוב בשלים, בצירופים נכונים ועל בטן ריקה.
וזאת גם הסיבה ל"הרפס" במקרה שלך, כנראה. [בעונה זו] מנגו, ענבים, תאנים..בטח לא אגוזים.

בתאבון ובלי לחץ :)
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

אוכל חי שאלות ותשובות

שליחה על ידי with_passion* »

אילה בשדה הדגן - מכירה את הדף מדור מתכוני אוכל חי? ראי סעיף "מיטפח טבעונאי". אנחנו לא טבחים ולא בשלנים.. אנחנו מטפחים את המזון.

מיכל ע - כמה פולסים במעבד מזון סביר קוצצים ירוקים ודברים אחרים ממש מהר.. וללא חשמל - יש פומפיה מנדולינה שפשוט מגרדים עליה דברים לפסים וצורות אחרות - בהחלט משדרג את החוויה של הכנת סלט.. ועולה 100 שקל.
ניב_רפאל*
הודעות: 164
הצטרפות: 22 מאי 2008, 12:45

אוכל חי שאלות ותשובות

שליחה על ידי ניב_רפאל* »

לא משתמש במנדולינה אבל הנה סרטון מיוטיוב
טרה_רוסה*
הודעות: 5845
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

אוכל חי שאלות ותשובות

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

מיכל, במעבד מזון שלי (מג'ימיקס) יש דסקה שקוצצת לריבועים (או מלבנים ארוכים). אני חותכת בה מלפפונים, עגבניות, בצל, מלפפונים חמוצים, ואז מחליפה לדיסקה של הפומפייה הגסה ומכניסה גזר, קולרבי, צנון, לפת, הכל ביחד ואופס לקערה. מכירה עוד אנשים שמכינים סלט במעבד מזון.
אלה_לי_לה*
הודעות: 1080
הצטרפות: 07 נובמבר 2007, 10:20
דף אישי: הדף האישי של אלה_לי_לה*

אוכל חי שאלות ותשובות

שליחה על ידי אלה_לי_לה* »

לא מכירה אדם אחד שהשתמש במנדולינה ולא נפצע ממנה
מלבדי
אבל השתמשתי בה פעמים בודדות

חייבים להיזהר איתה
מיכל_ע*
הודעות: 362
הצטרפות: 04 מרץ 2008, 23:30
דף אישי: הדף האישי של מיכל_ע*

אוכל חי שאלות ותשובות

שליחה על ידי מיכל_ע* »

תודה עדיהו, באמת לא הקדשתי מחשבה לצירופים. וגם, היום הזמנתי פירות אורגניים (נמנעתי מזה עד עכשיו בגלל המחיר...). אגב, לקחתי את התינוקת (שעדיין משלשלת) לרופא, הוא אמר שהיא נראית לו בריאה לגמריי...
בנוגע לקוצץ - תודה על הטיפים ועל האזהרות. נראה לי שהגיע הזמן להשקיע במג'ימיקס.
ליאת*
הודעות: 365
הצטרפות: 14 אוקטובר 2001, 12:05

אוכל חי שאלות ותשובות

שליחה על ידי ליאת* »

שלום יקירים, יש לי שלוש שאלות: אחת, מי מכיר שף טבעונאי? אנחנו רוצים להזמין אותו למסיבת חתונה שלנו. אנא כתבו שמות, טלפונים. שאלה שנייה, האם ידוע לכם כיצד טבעונאות משפיעה על בעיות כליות? האם יש דברים שכדאי להימנע מהם ודברים אחרים שכדאי לצרוך? והשאלה האחרונה, מי יודע כיצד ניתן לעצור גירודים בקרקפת?

תודה על תשומת הלב..
שירי_בן_דב*
הודעות: 816
הצטרפות: 15 אוקטובר 2001, 14:57
דף אישי: הדף האישי של שירי_בן_דב*

אוכל חי שאלות ותשובות

שליחה על ידי שירי_בן_דב* »

אני מציעה לכם לשאול בחוות אלומות, שזו חוות בריאות טבעונאית. הם העסיקו ומעסיקים שפים טבעונאים ועושים אוכל גורמה טבעונאי. מזל טוב!
יעל*
הודעות: 2185
הצטרפות: 30 יוני 2001, 20:34

אוכל חי שאלות ותשובות

שליחה על ידי יעל* »

שאלה לטבעונאים.

האם מאז שהפכתם טבעונאים, שמתם לב לשיפור במצב השיניים שלכם?
אוקטונון*
הודעות: 1
הצטרפות: 27 ינואר 2009, 21:36

אוכל חי שאלות ותשובות

שליחה על ידי אוקטונון* »

שלום,
אני מעוניין ללמוד ראו פוד.
מחפש ספר טוב להתחיל איתו.
שמעתי על Conscious Eating by Gabrial Cousens
האם הוא מעודכן או שיש משהו עדכני יותר.
בקיצור מחפש המלצה מאיפה להתחיל.
תודה וברכות של בריאות ואור!
אור*
הודעות: 364
הצטרפות: 22 יולי 2002, 01:27

אוכל חי שאלות ותשובות

שליחה על ידי אור* »

זקוקה לעיצה טובה!
כבר חצי שנה משתדלת לאכול נא. מסתדרת עם זה יופי.
אלא מאי? ירדתי די הרבה במשקל. אני כבר 5 קילו מתחת לנורמה שלי שזה אומר תת משקל.
מה אפשר לעשות כדי לעלות בחזרה?
אור*
הודעות: 364
הצטרפות: 22 יולי 2002, 01:27

אוכל חי שאלות ותשובות

שליחה על ידי אור* »

חברה! אני צריכה עזרה. יש עיצות?
טלי_מא*
הודעות: 1707
הצטרפות: 14 דצמבר 2005, 10:27
דף אישי: הדף האישי של טלי_מא*

אוכל חי שאלות ותשובות

שליחה על ידי טלי_מא* »

אור,
אני ממליצה שלא להסתמך על עיצות דרך האינטרנט, אלא לגשת ליעוץ אצל איש/אשת מקצוע בתחום התזונה.
בטוח שתוכלי למצוא מישהו שאת סומכת אליו שיוכל לעזור לך.
ניצן_אמ*
הודעות: 6808
הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*

אוכל חי שאלות ותשובות

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

מסכימה שיש להעזר עם מישהו בגישה דומה לשלך. (לא כל תזונאי או נטורופת, אלה יכולים להיות די מחרפנים בשטויות שהם פולטים...)
מכיוון שאני לא טלי, אני יכולה להמליץ לך בחום על אורי מאיר-צ'יזיק. (מא צ'י)

משאמרתי את זה, סביר שהמקורות שלך לשומנים ולסוכרים מעט נמוכים. זה יופי לאכול הרבה סלט, אבל זה לא מאוזן. איכלי גם פירות, ירקות ואגוזים יותר עתירי שומן ופחמימות (אבוקדו, בננות, אגוזים) הוסיפי כמויות נאות של טחינה לסלט, איכלי זיתים מאיכות טובה (נאות סמדר כובשים זיתים אורגניים בשיטות מסורתיות. לעניות דעתי הם לא מפסטרים את הזיתים.)

וקראי את זה - תזונה חיה מן החי, עשי לי טובה אישית...
מירב_ב*
הודעות: 651
הצטרפות: 07 ינואר 2005, 14:37
דף אישי: הדף האישי של מירב_ב*

אוכל חי שאלות ותשובות

שליחה על ידי מירב_ב* »

נאות סמדר כובשים זיתים אורגניים בשיטות מסורתיות. לעניות דעתי הם לא מפסטרים את הזיתים
הם לא מפסטרים את הזיתים. ביררתי בעצמי.

ומצטרפת להמלצתה של ניצן ( אורי מאיר-צ'יזיק )
לוטם_מרווני*
הודעות: 3987
הצטרפות: 27 דצמבר 2003, 21:55
דף אישי: הדף האישי של לוטם_מרווני*

אוכל חי שאלות ותשובות

שליחה על ידי לוטם_מרווני* »

ומצטרפת להמלצתה של ניצן ( אורי מאיר-צ'יזיק )
כנ"ל. וגם:
וקראי את זה - תזונה חיה מן החי
שיהיה המון לבריאות!
אור*
הודעות: 364
הצטרפות: 22 יולי 2002, 01:27

אוכל חי שאלות ותשובות

שליחה על ידי אור* »

תודה רבה! אני הולכת עכשו לקרוא.
דנה*
הודעות: 337
הצטרפות: 20 פברואר 2002, 12:42

אוכל חי שאלות ותשובות

שליחה על ידי דנה* »

שלום
אני מעוניינת ליצור רסקים ושייקים ללא שימוש בכלי חשמלי- האם זה אפשרי?
שמעתי על משהו בשם מולן לגום- האם זה יכול להתאים לכך, או לחלק מהדברים?
תודה.
טיב_טוב*
הודעות: 1
הצטרפות: 02 אפריל 2009, 00:27

אוכל חי שאלות ותשובות

שליחה על ידי טיב_טוב* »

אפשר להעביר ירוקים ופירות דרך מטחנה עם חורים קטנים (לרוב בשימוש בשרי). זה גם חותך וגם מועך. להוסיף מים לפי הצורך ולערבב טוב. אין סיכוי שזה יצא עדין כמו בלנדר אבל זה עובד.
תום_כהן*
הודעות: 2
הצטרפות: 23 ספטמבר 2009, 09:58

אוכל חי שאלות ותשובות

שליחה על ידי תום_כהן* »

מישהו מכיר את האתר הזה:
http://www.beyondveg.com/index.shtml
?
ובאופן (טבעי) יותר ספציפי:
http://www.beyondveg.com/tu-j-l/raw-coo ... d-1a.shtml
יש שם טענות מעניינות בקשר ל"אוכל מבושל נגד אוכל חי". אני תוהה אם מישהו יכול להשיב על הדברים, או לפחות על עיקר הדברים, שכתובים שם?
תום_כהן*
הודעות: 2
הצטרפות: 23 ספטמבר 2009, 09:58

אוכל חי שאלות ותשובות

שליחה על ידי תום_כהן* »

ועוד שאלה:
האם יש פה טבעונאים שחוו לאחר המעבר לתזונא השתנת יתר?
אני כבר זמן מה טבעונאי זה בא והולך אצלי(השתנת יתר) ולפחות לפי בדיקות דם אין לי דלקת בדרכי השתן או סוכרת. אני תוהה אם זה קשור לצריכה מוגזמת של סוכר(למרות שביחס לתפריטים שמוצעים פה או באתרים אחרים אני לא צורך כזה הרבה ואפילו פחות) ואני אשמח אם למישהו יש רעיונות נוספים מה זה יכול להיות כמו גם להפניות לחומר קריאה בנושא(מהחיפוש, שלא היה הכי מושקע ומקיף, באינטרנט לא הצלחתי למצוא ממש מידע על זה).
אשמח לעזרה..
orizont*
הודעות: 14
הצטרפות: 29 יוני 2010, 10:49

אוכל חי שאלות ותשובות

שליחה על ידי orizont* »

שלום לכולם
מקוה שמישהו יענה לי!!!
אתם רושמים הרבה מרשמים לגלידה, ע"י הקפאת פירות! כמה שידוע לי
נהרסים הויטמינים בזמן ההקפאה!! תקנו אותי אם אני טועה, זה לא כמו הרתחה אבל בכיוון ההפוך?
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

אוכל חי שאלות ותשובות

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

יש הרבה דברים שהולכים בהקפאה, אבל גם הרבה דברים אחרים נשארים. זה ללא ספק לא אופטימלי, אבל גם לא כזה נורא. עד כמה שידוע לי, זרעים קפואים מצליחים לנבוט אחרי הפשרה.
אני משתדל לערבב גם דבר טרי או שניים ביחד עם הדברים הקפואים שאני אוכל.. למשל גלידה שרק 80% מהרכיבים מהמקפיא, או רשק של פירות קפואים עם קצת מים ותמרים בתוספת עלים ירוקים רעננים.
orizont*
הודעות: 14
הצטרפות: 29 יוני 2010, 10:49

אוכל חי שאלות ותשובות

שליחה על ידי orizont* »

תודה אורי
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

אוכל חי שאלות ותשובות

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

אני רוצה להתחיל טבעונאות ואני לא יודעת מאיפה יש לי מספר שאלות

טבעונאים צורכים סוכר? אם כן איזה?
הם מבשלים/מטגנים את האוכל שלהם?
הם צורכים אגוזים או קפה?
איזה משקאות הם שותים?טבעיים ורק מים?
סליחה על החפירה ):
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

אוכל חי שאלות ותשובות

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

נראה לי שהקישור הבא יענה לך על השאלה - מהי טבעונאות
דיאנה*
הודעות: 86
הצטרפות: 18 אוגוסט 2001, 23:32

אוכל חי שאלות ותשובות

שליחה על ידי דיאנה* »

שלום
רציתי לשאול טבעונאים אוכלים דגנים כמו אורז/פסטה לחם?
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

אוכל חי שאלות ותשובות

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

דיאנה - האם קראת את הכתוב בקישור מההודעה שמעל הודעתך, לפני ששאלת? אם כן, אשמח לענות לך תשובה מפורטת.
דיאנה*
הודעות: 86
הצטרפות: 18 אוגוסט 2001, 23:32

אוכל חי שאלות ותשובות

שליחה על ידי דיאנה* »

קראתי, לפי מה שהבנתי הם אוכלים רק פירות וירקות,אגוזים ועלים ירוקים, הם אוכלים רק את זה?
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

אוכל חי שאלות ותשובות

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

דיאנה, אם נבחין לרגע בין טבעונאות כהעדפה למזונות חיים, לבין טבעונאות כבחירה לאכול רק מזונות חיים.. אז בואי נניח שאת מתכוונת לבחירה רק במזונות חיים -
אז כן, העיקר הוא פירות וירקות, אגוזים, עלים, נבטים, שורשים, מחמצים שונים, ועוד -
אבל כשמסתכלים על זה ככה זה נשמע ממש מעט.
כשחושבים על המגוון של המזונות השונים.. נגיד, לצורך ההמחשה, לא מזמן הנחתי על השולחן בסדנה שהנחיתי, משהו כמו 8 סוגים של שעועית. וזה רק שעועית! וזה רק הסוגים שמצאתי בסיבוב של כמה דקות בשוק לוינסקי!
תחשבי כמה ירקות ופירות שונים ישנם, כמה סוגי אגוזים יש.. איזה שפע של חומרי גלם.
וזה עוד לפני שהרכבנו מהם מתכונים! מי אמר שבישול זאת הדרך היחידה לייצר מאכלים מורכבים מחומרי גלם? אנשים שאוהבים להשתעשע במטבח מוצאים את עצמם מכינים כל יום משהו אחר, הפתעות חדשות!
ראי מתכונים באתר הטבעונאות
טיבעונאי??*
הודעות: 3
הצטרפות: 24 אוקטובר 2010, 20:55

אוכל חי שאלות ותשובות

שליחה על ידי טיבעונאי??* »

שלום לכולן\ם,אשמח אם מישהוא\מישהיא
יוכלול עזור לי,אני מתחיל לחשוב על מעבר לתזונה נאה,ויש לי מליון שאלות,
במידה ויש כאן אנשים שנכנסים אשמח לקבל מייל שבו אני אוכל לשאול לאת השאלות שלי,לקבל טיפים,
מתכונים ואולי קצת עידוד בתחילת הדרך.
זה אפשרי? ויש כאן אנשים בכלל?
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

אוכל חי שאלות ותשובות

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

כרגע יש בעיקר דף בלוג אחד פעיל - החיוניות שלי חלק שמיני שנראה כאילו מספר כותבות תומכות בבעלת הבלוג וקצת אחת בשניה.
הייתי מתחיל בלומר שלום שם
טיבעונאי??*
הודעות: 3
הצטרפות: 24 אוקטובר 2010, 20:55

אוכל חי שאלות ותשובות

שליחה על ידי טיבעונאי??* »

גם שם לא יכולו ממש לעזור לי.
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

אוכל חי שאלות ותשובות

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

כן, ראיתי.
לי קשה לענות לך על כל התשובות - אפשר רק על חלקן. בתור התחלה ספר לי איפה אתה גר, אולי אני מכיר מישהו שגר בקירבתך ותוכלו להיפגש על זה.
אמיר*
הודעות: 51
הצטרפות: 01 ינואר 2005, 17:36

אוכל חי שאלות ותשובות

שליחה על ידי אמיר* »

שלום לכולם,
אתר נחמד יש כאן,
יש לי כמה שאלות שמטרידות אותי כטבעוני, אולי תוכלו לעזור:
  1. האם ניתן לקנות בארץ קוקוס -צעיר- מתישהו מאיפשהו?
.2 האם אבקת חלבון מהמפ (hemp) חוקית בארץ לשימוש\יבוא פרטי מחו"ל לצריכה? אם כן, האם מישהו מכיר חנויות שמוכרות אבקת חלבון מהמפ ואולי עוד מוצרים אחרים מהמפ?
  1. מה זה לעזאזל cayenne pepper בעברית?
  2. האם אתם מכירים מישהו\חנות שמוכרים אגוזים, שקדים וזרעים אורגניים אמיתיים במחירים שפויים?
תודה מראש!
אמיר
אמיר*
הודעות: 51
הצטרפות: 01 ינואר 2005, 17:36

אוכל חי שאלות ותשובות

שליחה על ידי אמיר* »

שלום לכולם,
אתר נחמד יש כאן,
יש לי כמה שאלות שמטרידות אותי כטבעוני, אולי תוכלו לעזור:
  1. האם ניתן לקנות בארץ קוקוס -צעיר- מתישהו מאיפשהו?
  2. האם אבקת חלבון מהמפ (hemp) חוקית בארץ לשימוש\יבוא פרטי מחו"ל לצריכה? אם כן, האם מישהו מכיר חנויות שמוכרות אבקת חלבון מהמפ ואולי עוד מוצרים אחרים מהמפ?
  3. מה זה לעזאזל cayenne pepper בעברית?
  4. האם אתם מכירים מישהו\חנות שמוכרים אגוזים, שקדים וזרעים אורגניים אמיתיים במחירים שפויים?
תודה מראש!
אמיר
שומר_שבת*
הודעות: 9
הצטרפות: 07 פברואר 2014, 13:07
דף אישי: הדף האישי של שומר_שבת*

אוכל חי שאלות ותשובות

שליחה על ידי שומר_שבת* »

לגבי cayenne pepper הוא פלפל קאיין -תבלין חריף ועוקצני, עשוי מזרעים טחונים של פלפל צ'ילי.
אלומה_פלג*
הודעות: 1
הצטרפות: 24 יוני 2014, 22:39

אוכל חי שאלות ותשובות

שליחה על ידי אלומה_פלג* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

שלום לכולם, מי יודע איפה אפשר לקנות קוקוסים טריים? אני רוצה בערך 10 וגרה באיזור ירושלים, נמצאת גם באיזור תל אביב.
תודה רבה
שליחת תגובה

חזור אל “טכניקות לעריכה”