ניקוי מעיים בריא או לא
שלום, לפני חודש עשיתי שטיפת מעיים. כזאת, עם מכונה מיוחדת שמוציאה הרבה הרבה ג'יפה מבפנים. כמו חוקן אבל רציני הרבה יותר.
בבית אני עושה מאז חוקן מדי פעם.
אני רוצה לשאול מה אתם יודעים על השיטה, אבל ממקור רציני ולא מידע כללי או דעה קדומה.
יש שאומרים שהיא מפרה את האיזון האקולוגי במעיים ושוטפת גם חיידקים טובים.
נראה לי שזה לא מגיע לנקות את הכל, כך שהמצב יותר טוב.
כששאלתי את המטפלת שעשתה לי את זה, "אבל זה לא טבעי", היא ענתה לי- "ומה שיש לך שם טבעי"?
"מה שהאדם המודרני אוכל הוא טבעי? ואיך שהוא אוכל, טבעי?"
תשובתי היא "ודאי שלא".
ובכל זאת.
בקיצור, אשמח לדעות מקצועיות על השיטה. כמובן, שהכוונה היא לא לעשות את זה בתדירות גבוהה. (יש אנורקסיות שכן עושות את זה..)
בריאות לכולם!
מעכלת (2008-12-17T16:08:25):
גם אותי מעניינת השאלה.
ואם בריא ומומלץ - איפה אפשר לעשות את זה?
אהבת עולם (2008-12-17T16:36:59):
איני יודעת באיזו שיטה עשית.
אני עשיתי פעם במקום בדרום ת"א - שם עושים 5 ימים צום, ושטיפות של 20 ליטר (!!!) בכל פעם. (לא זוכרת כמה פעמים ביום. אולי פעמיים?)
זה לא עם מכונה, אלא כמו חוקן רגיל - רק עם מיכל מים ענק.
באמת יצא המון ג'יפה - ממש ראיתי את זה בעיניים. לא יאומן שזה מה שדבוק לנו למעיים במשך שנים.
אבל !!!
זה עשה לי צרות צרורות אחר כך.
אני לא יודעת אם מפאת שהחוקן שטף את כל הפלורה הטובה - או מפאת שכמות כזו של מים הרחיבה לי את המעיים -
אבל אח"כ במשך כמה שנים, היו לי כאבים בכל מרכז הבטן מסביב לטבור (תחושה כאילו שהמעיים 'תפוסים' - כמו שרירים תפוסים, ושאני צריכה לעסות את המקום שוב ושוב. אבל גם העיסוי רק הקֵל - כמו עם שרירים כואבים - אך לא פתר את הכאב באופן כללי).
זאת ועוד - במשך זמן רב מאוד אחר כך סבלתי מגזים נוראיים, שהציקו באופן מיוחד מכיוון שלא יצאו החוצה, אלא נשארו תקועים בחלל הבטן. (אפילו באולטרסאונד לבטן שעשיתי, הבודקת אמרה לי שהבטן שלי מלאה גזים).
אני לא יודעת אם את עשית שטיפות מסוג דומה - כל כך הרבה מים ובכזאת אינטנסיביות, ואני גם לא יודעת אם יכול להיות שיש אנשים שזה מזיק להם ויש אנשים שלא.
אבל אני באופן אישי הייתי ממליצה מאוד להיזהר ממשהו מסוג זה שאני עשיתי.
אילה א (2008-12-17T20:04:46):
הדיאטנית שלי אומרת שאין לנו שום דבר
שדבוק לנו למעיים במשך שנים
ושחוקן מונע מויטמינים להיספג בגוף
וחוץ מזה נאי מכירה מישהו שכל כך התלהב ועשה עוד ועוד וניהיה לו פוליפ במעי
וניתחו אותו בגלל זה
בקיצור החלום של להוציא את כל החרא מגוף ראלי כמו החלום להוציא את כל החרא מהחיים
אהבת עולם (2008-12-17T21:04:30):
בקיצור החלום של להוציא את כל החרא מגוף ראלי כמו החלום להוציא את כל החרא מהחיים
אילה, זה היה פשוט דורש גריון. אז גריינתי !
נראה לי שגם לי הייתה פעם פנטזיה כזו של 'להוציא את כל החרא מהגוף' במקביל לפנטזיה שהייתה לי 'להוציא את כל החרא מהחיים'.
אז באמת זרקתי המון המון מכתבים ויומנים ותמונות ומספרי טלפון ומה לא.
ובמקביל - עשיתי ת'ניקוי הזה.
רק עכשיו אני רואה את הקשר התקופתי.
נכון שטוב לנקות - אבל לחשוב שאפשר לנקות 'הכול' ו'עד הסוף' זו הגזמה בעייתית. לפחות בשבילי היא הייתה כזו.
נדמה לי שעכשיו אני קצת יותר מאוזנת.
ו...כן, בהחלט דבוקים לנו דברים למעיים - אני ראיתי אותם באופן אישי - צפים בתוך כל המים שיצאו לי מהמעיים. וזה ממש לא היה במרקם של חרא. (סליחה על התיאורים הגראפיים).
לוטם מרווני (2008-12-17T21:26:58):
_ששאלתי את המטפלת שעשתה לי את זה, "אבל זה לא טבעי", היא ענתה לי- "ומה שיש לך שם טבעי"?
"מה שהאדם המודרני אוכל הוא טבעי? ואיך שהוא אוכל, טבעי?"
תשובתי היא "ודאי שלא"._
מה שיש בתוך המעיים הוא טבעי לחלוטין. כל מיני שכבות של תאים מתים, של מזון מפורק . מרבית ספיגת המזון מתרחשת במעיים. הקיבה היא הבלנדר ההופך את המזון לעיסה נוזלית וחומצית מאוד. משם העיסה הזו עוברת דרך שסתום למעי ומתחילה מסע של כ12 מטרים של הפקת המקסימום מהמזון. ככל שמזקנים יעילות העיכול יורדת. טיפול אצל מטפל מוסמך יכול להגביר מחדש את ספיגת הויטמינים והמינרלים מהמזון ולעזור לניקוי הדם ובכלל להבראה ממחלות.
לגבי הטבעי- האם ארס נחשים הוא טבעי? כן. האם הוא בריא לגוף האדם? לא. גם ציאניד טבעי לגמרי. ולא טוב למאכל...
האם החיידק הטורף הוא טבעי? האם המילה טבעי הופכת משהו לבריא? לא ולא! שימו לב. הטבע כולו וכל מה שקורה בו כולל רעידות אדמה והרי געש ואסונות הם טבעיים. זה לא הופך אותם טובים או רעים.
יש עוד דרכים לנקות את המעי. החל מצריכת מזון עשיר בסיבים, דרך שימוש בצמחי מרפא מנקים וכלה בשטיפה קולונית
שוטפת (2008-12-17T21:48:05):
תודה על התגובות.
טוב, מה שעשיתי, לוטם, הוא שטיפה קולונית. על זה אני שואלת בעצם.
הנה התגובה של גבריאלה מזור, המטפלת שאצלה עשיתי את הטיפול, לשאלה ששאלתי אותה היום במייל:
"לשאלתך אם השטיפה גורמת לחוסר איזון בקטריאלי,התשובה היא | שטויות במיץ עדגבניות,ונהפוך הוא ,המושבות הבקטריאליות כל כך מזוהמות ,אי אפשר למצוא יותר זזיהומים מאשר במעי,התזונה הקונבנציונאלית הג"גנקיסטית הרסה את התשתית ,ומאד קשה להחזיר את המצב לידי תשתית חיובית,השטיפה נותנת איזון בקטריאלי ,מיצי
הירק נותנים התפתחות בקטריאלית ,באמצעות הכלורופיל "
אני נוטה להסכים איתה. זו גם לא שטיפה שמנקה את הכל, כך שבאמת נשאר גם עוד קצת חרא לנקות לבד (אם מדובר בפנטזיה שטיפול כזה יסדר אותנו גם נפשית)
לוטם, מה שיש בתוך המעיים הוא טבעי לחלוטין - זה לא מדויק. כי איך ומה שאנחנו אוכלים הוא לא טבעי למערכת העיכול שלנו.
אפילו אם אוכלים בריא, יש כאלה שאוכלים בשעות לא טבעיות, היציבה שלהם לא טבעית לעיכול בריא, וכו'.
אז מינוס ועוד מינוס שווה פלוס במקרה הזה.
נורית מאור שביט (2008-12-17T22:53:33):
עשיתי פעם אצל מישהו מפורסם (שלא זוכרת את שמו) ברמת גן (נדמה לי) שטיפה קולונית.
נדמה לי שלכל השטיפות האלו קוראים "קולונית", כי הן שוטפות את הקולו...
הוא עשה את זה אחרי בדיקה ואבחון יסודיים, ולאחר כמה שבועות של שינויים תזונתיים, המרככים את תוכן המעיים, ורק אח"כ ביצע את השטיפה.
אצלו עושים בכמה נגלות עם הפסקות, ואינני זוכרת את כמות המים.
התחושה היתה מדימה!
מידי פעם עשיתי בעצמי 4 ימי צום מיצים וחוקן קפה.
גם זו חוויה פיזית-נפשית-רוחנית מדהימה.
מתגעגעת, ולא רואה עצמי עושה את זה בזמן הקרוב (אני צריכה בית שקט לכמה ימים /-: מצד שני, אולי אם אעשה את זה במצב הקיים, יהיה לי בית שקט לכמה ימים ואולי אף יותר (-; )
לדעתי הניסיונית והלא מלומדה - נראה לי לא בריא לעשות חוקן פעם בכמה ימים, כפי שתיארת שאת עושה מאז השטיפה הגדולה.
ובכל מקרה, כדאי לעשותו לצד תזונה מתאימה.
וכמובן - חשוב להיטיב את התזונה אחרי...ותמיד /-:
אהבת עולם נשמע נורא מה שעברת.
שמעת על עוד כאלה שעברו אותה חוויה אחרי הטיפול הזה?
אהבת עולם (2008-12-17T23:57:23):
שמעת על עוד כאלה שעברו אותה חוויה אחרי הטיפול הזה?
אני לא יודעת, כי לא שאלתי אנשים.
מה שכן, המטפלים שם היו נורא מגעילים וחסרי סבלנות כשניסיתי לפנות אליהם ולשאול על מה שאני עוברת. לא קיבלתי מהם מענה לאחר מעשה.
אצלם - בכל מקרה לא הייתי ממליצה.
טוב לך שעברת עם זה חוויה טובה.
בכל מקרה, הבנתי שהחומר הדבוק לא יוצא בזמן שיש במעיים אוכל שמתעכל.
לכן הם עושים צום.
עובדה היא שכשחזרתי הביתה משם - בזמן שעדיין הייתי בצום - המשיך לצאת לי חומר 'מעניין'. אך כאשר חזרתי לאכול - זה הפסיק, וחזר ליציאות רגילות.
נורית, האם אצלכם היה צום לפני הניקוי?
ואם לא, מעניין אם כמה שבועות של שינויים תזונתיים, המרככים את תוכן המעיים מאפשרים את היפרדות החומר הדבוק כמו צום? ואולי יותר?
נורית מאור שביט (2008-12-18T14:43:40):
מעניין אם כמה שבועות של שינויים תזונתיים, המרככים את תוכן המעיים מאפשרים את היפרדות החומר הדבוק כמו צום? ואולי יותר?
להערכתי כן, כי זה הרעיון שם.
אבל, כאמור - הזכרון שלי נוזל עם החלב...
אני יודעת שכאשר אני עושה לעצמי, העובדה שאני עושה צום מיצים מאוד מרככת את הענינים.
אם כי, שם זה לא מוציא את כל מה שדבוק.
אם הייתי מקפידה על תזונתי ובריאותי כמו בנזוגי, ברצף יומיומי - מצבי היה אחר לגמרי, אולי ללא צורך בטיפולים מעין אלה.
שוטפת (2008-12-18T21:20:11):
אני ביום השני מתוך שלושה, של חוקנים- חוקן קפה.
אני עושהד אדת הדסדרדיידהד הדזדאתד פעדם בחודש.
האמת? מרגיש מצוין. אחרי כל פעם כזאת אני מרגישה ממש כיף, ממש במצב רוח טוב.
ומגלה שאני יותר קלילה עם הילדים, כי כשיש לי חומר במעיים (שזה=תמיד) הרבה פחות בא לי לזוז.
אז לגבי חוקן ביתי יש לי פחות ספקות, כי הוא הרבה יותר שטחי, אבל שטיפה..
אה, וגם אני לא מקפידה מדי על תזונה מיוחדת אחרי זה.
אולי צריך..
נורית מאור שביט (2008-12-19T05:47:32):
לי נראה עדיף לעשוצ צומות מיצים, צום אורז (נדמה לי שכך זה נקרא) וכד', מאשר לעשות בכל חודש חוקן שלושה ימים.
לי זה נשמע ממש הרסני, בעיקר על רקע העובדה שאת מתארת, שאינך מקפידה על תזונה באופן תדיר.
אבל אולי יש כאן מבינים גדולים ממני שיגידו.
ומגלה שאני יותר קלילה עם הילדים, כי כשיש לי חומר במעיים (שזה=תמיד) הרבה פחות בא לי לזוז.
אני מזדהה עם זה, רק נראה לי שהפתרון שלך הוא לא נכון.
אפשר, למשל, לצעוד כל יום 20 ד' (אמרה נורית ממרום מושבה בלי לצעוד כבר שלושה חודשים...), או דברים דומים אחרים, שלא חסרים.
כשאני עושה את זה, החוויה היא דומה, וזה משפר לי גם את התזונה.
נורית מאור שביט (2008-12-19T05:50:03):
אני רוצה עוד להדגיש משהו.
תשימי לב לגבי פעילות המעיים שלך בימים שאחרי החוקנים.
האם הם לא עצלים יותר?
אני מכירה מישהי שהיתה משתמשת לאורך שנים בתה מרכך מעיים (שלא לומר משלשל), וזה הרס לה לחלוטין את המערכת.
היא לא יכלה לרוקן את מעייה ללא זה.
לי, חוקן תדיר נשמע שעושה פעילות בכיוון הזה.
ורד לב (2008-12-19T09:18:51):
חוקנים על בסיס קבוע אכן נחשבים לפוגעים בפעילות המעיים. יש בזה מהסכנה להפכם לעצלים. מה גם שחוקן באמת לא מגיע רחוק כ"כ במעלה המעיים. אפשר לעשות אותו באופן חד פעמי, כחלק מתכנית טיפול. אם כי באמת מומלץ יותר לבצע שטיפת מעיים, קולון קלינזינג colon cleansing אם כבר חושבים על משהו מעין זה.
וגם אז זה לא משהו שיש לחזור עליו בתדירות גבוהה, אלא חד פעמי בתקופה מסויימת. שוב, כחלק מתכנית טיפולית.
חשוב מאד לתמוך במערכת העיכול וההפרשה של הגוף לפני הניקוי ואחריו.
זה ממש לא חכם בעיניי לעשות פעולות פולשניות שכאלה ואז לא לשנות דבר, כי אז למה בעצם?
שאקטי (2008-12-19T09:53:45):
כשאתה כאן
אני מקיאה את כל מה שבלעתי
אתה אוהב אותי נקיה
(נינט)
ורד לב (2008-12-19T09:58:36):
מה באמת????????
זה שיר להמונים? או להמונות? אלוהימא!
לוטם מרווני (2008-12-19T15:29:28):
_מה באמת????????
זה שיר להמונים? או להמונות? אלוהימא!_
שוטפת (2008-12-30T14:35:08):
הלו, לא לרדת על נינט..
שאלתן אם זה עשה לי מעיים עצלות- נהפוכו, יותר זורם מאז החוקנים (שוב, הם לא בתדירות גבוהה).
המצב של המעיים שלי ככה הוא די עד מאד עצל, ויש שם כל כך הרבה שטויות שמה לעשות, צריך לעזור לו קצת לדחוף... שוב, בזהירות ובתדירות נמוכה.
אילה א (2009-04-22T14:19:53):
הדפנות של המעיים הן לא חלקות הן מלאות זיזים
והזיזים האלה כל הזמן מתחדשים והתאים הישנים שלהם נופלים (כמו ציפורן נגיד )
לכן לא יכול להידבק אליהם כלום
וכל האגדות על דברים שנדבקים במעיים ומצאים אותם אחרי 35 שנים
הן אגדות תשאלי כל דיאטנית קלינית
אהבת עולם (2009-04-22T19:12:42):
_הדפנות של המעיים הן לא חלקות הן מלאות זיזים
והזיזים האלה כל הזמן מתחדשים והתאים הישנים שלהם נופלים (כמו ציפורן נגיד )
לכן לא יכול להידבק אליהם כלום
וכל האגדות על דברים שנדבקים במעיים ומצאים אותם אחרי 35 שנים
הן אגדות_
מאוד לא מדויק !
קודם כל - מה שחזיתי במו עיניי ווחוויתי על בשרי - עשיתי ניקוי מעיים בעבר על כמה ימים של צום, עם חוקנים ענקיים (לא בריא, בדיעבד, אבל זה מה שעשיתי אז), כך שכל הקקי שהיה במעיים כבר מזמן יצא - וראיתי טוב מאוד מה ששט אחר כך בתוך המים הנקיים שיצאו מהמעיים. קקי טרי זה בטוח לא היה ! (עשינו שם 'מחקר' על הממצאים ).
שנית, אני הבנתי שדווקא בגלל שדפנות המעיים מלאות זיזים - דווקא בשל כך יש נטיה לדברים מסויימים להצטבר שם.
כך שבהחלט דברים נדבקים למעיים, ולא סתם - במשך השנים זה יכול להגיע לכמה וכמה קילוגרמים טובים.
איזה חומרים נדבקים יותר, או באיזה מצבים של עיכול (נגיד אם זה ערבוב מזונות מכביד?) - אני לא יודעת.
כן הייתי משערת שיידבקו דברים קשים יחסית לעיכול כמו בשר, או במצב של ערבוב מזונות לא מוצלח שמעכב את העיכול.
<והמחכימון: 'הכלי יכול להכיל ולשמור את תוכנו - ובכל זאת מתחדש מרגע לרגע...' >
אילה א (2009-04-22T19:49:46):
מערכת העיכול עובדת על לחץ
אם צמים ועושים חוקן מורידים את הקקי העליון למטה בלי לחץ
אבל הוא עדיין לא קקי בן 30 שנה
סורי
אהבת עולם (2009-04-22T19:57:08):
ממי, לא נעים לי להיכנס לפרטים, אבל זה לא היה קקי. קקי מתפרק כשנוגעים בו. החומר הזה לא התפרק !
קרוטונית מהמרק הגדול (2009-04-22T20:06:19):
החומר הזה לא התפרק
בררר. הדף הזה הוא הצד האפל של הצילו מלפפון תקוע באף
אילה א (2009-04-22T21:15:54):
זה לא היה קקי. קקי מתפרק כשנוגעים בו. החומר הזה לא התפרק !
טוב אז אין לי מושג מה זה כן היה
ובכל מקרה זה מאוד לא בריא לעשות את התהליך הזה של חוקנים וצום
(וגם רק של חוקנים)
בכל אופן אני יודעת שכלום לא נדבק לדפנות המעיים מהאוכל שאנו אוכלים
ואחרי שנים של אמונה באגדות היש לנו עשרה קילו קקי דבוק לדפנות המעיים שאי אפשר להוציא משם
(חוץ מבחוקנים עמוקים)
שיכנעו אותי אחרת בהסבר מדעי של איך עובדת מערכת העיכול
כולל ציורים תמונות הוכחות
טרה רוסה (2009-04-22T21:23:03):
למה לא בריא לעשות חוקנים?
סגו לה (2009-04-22T22:00:20):
עד כמה שידוע לי - החוקנים מורידים את הפלורה של המעי,את הרקמה של החיידקים הטובים ולוקח זמן רב לשקם את זה מחדש.
לי רז (2009-04-22T22:02:31):
אילה,אם כבר את יודעת בנושאי דביקות ודפנות,וטוענת שבעצם הם לא יכולים להיות,
מה זה מה שברפואה האירוודית נקרא אמה,מין גומי שחור צמיגי שמכסה את דפנות המעיים ונפתרים ממנו בדרכים שונות?
אילה א (2009-04-22T22:28:13):
ספיגת הויטמינים בגוף נעשית בחלק התחתון של המעי
בדיוק החלק שאותו שוטפים בחוקן
ולכן כל פעם שאת עושה חוקן את מונעת מהויטמינים להיספג .
מעבר לכך המעיים עובדות על תנועתיות וכל דבר שמשבש את התנועתיות הזאת הוא רע ליהודים ולגויים כאחד
מה זה מה שברפואה האירוודית נקרא אמה,מין גומי שחור צמיגי שמכסה את דפנות המעיים ונפתרים ממנו בדרכים שונות?
אין לי מושג על מה את מדברת
אהבת עולם (2009-04-22T22:37:04):
ספיגת הויטמינים בגוף נעשית בחלק התחתון של המעי
ואני חשבתי שזה במעי הדק, הלא כן?
אילה א (2009-04-22T23:44:25):
שמות אני לא חזקה אבל אני יודעת שזה החלק הכי תחתון
אהבת עולם (2009-04-23T00:13:48):
המעי הדק זה העליון, אליו האוכל עובר מהקיבה. עד כמה שאני זוכרת זה החלק שבו קורה תהליך הטמעת החומרים בגוף.
ובמעי הגס (התחתון) זה כבר רק הפסולת.
אני כמעט בטוחה שזה כך.
מי יודע?
לוטם מרווני (2009-04-23T00:20:07):
החלק הכי תחתון זה המעי הגס. שם מצוייה גם פלורת החיידקים הטובים-האסידופוליס למיניהם שמייצרים בי12. ספיגת הויטמינים ממשפחת הB מתרחשת במעי הגס.
שטיפות וחוקנים מוציאים מאיזון את הפלורה הטבעית ואת ספיגת הויטמינים במעי. עם זאת יש מצבים בהם הניקוי העמוק מייעל את ניקוי הדם ואת התחדשות התאים.
טחינה גולמית לא נדבקת לדפנות המעיים, וגם לא חמאת בוטנים גולמית וגם לא חמאה. או דבש.
מי אמרה לך? אחות טיפשת חלב?
לוטם מרווני (2009-04-23T00:25:26):
_המעי הדק זה העליון, אליו האוכל עובר מהקיבה. עד כמה שאני זוכרת זה החלק שבו קורה תהליך הטמעת החומרים בגוף.
ובמעי הגס (התחתון) זה כבר רק הפסולת.
אני כמעט בטוחה שזה כך.
מי יודע?_
אחד אני יודע.
במעי הגס מתרחשת ספיגה של 90% מהנוזלים בחזרה לגוף וכן אלקטרוליטים (מלחים). במעי הדק מתרחשת ספיגה של חומצות אמינו,ויטמינים ותוצרים נוספים. רוב הספיגה מתרחשת במעי הדק אך לא כולה.
בגס-זו לא רק פסולת. בקצה-בחלחולקת, בתום תהליך ספיגת הנוזלים והאלקטרוליטים זו אכן רק פסולת של הפירוק.
נקודות ורודות אגדיות (2009-04-24T00:40:20):
לא מבינה בזה כלום, למרות שלי פעם אמרו שהשרוף של הבשר על האש נדבק למעיים ומעורר סרטן...
אשמח לדעת שזה שטויות.
ולגבי שטיפת מעיים, אני שמחה שהאינטואיציות שלי עובדות... לא הייתי עושה את זה ועוד כמה נקיונות פנימיים שעושים ביוגה שלא הייתי הולכת עליהם.
(אם כבר מדברים, אז גם לא הייתי עומדת על הראש לאורך זמן.. הראש צריך להיות למעלה מעל הלב (-:)
ואהבת עולם- מה זה לא מתפרק? מה, יש לנו חומרים בגוף שלא מתפרקים??
מיכל שץ (2009-04-24T23:55:48):
לוטם, אם אני זוכרת נכון, בי-12 נספג בקיבה דווקא, יש לו את האינטרינק-פאקטור שעוזר לו (אבל אולי הפאקטור במעיים, באמת שאני כבר לא זוכרת)
_לא מבינה בזה כלום, למרות שלי פעם אמרו שהשרוף של הבשר על האש נדבק למעיים ומעורר סרטן...
אשמח לדעת שזה שטויות._
חצי שטויות, לא נדבק למעיים כנראה כן מעודד התפתחות תאים סרטניים (או טרום סרטניים). הכל בגלל הנזק החמצוני.
מדהים כמה כוח יש לאגדות אורבניות.
לוטם מרווני (2009-04-27T18:13:32):
לוטם, אם אני זוכרת נכון, בי-12 נספג בקיבה דווקא, יש לו את האינטרינק-פאקטור שעוזר לו
בקיבה הוא מתחיל את מסעו. בחלקו האחרון של המעי הדק הבי12 נספג. 9F]הנה הסבר ויקי B12[/po]#.D7.A1.D7.A4.D7.99.D7.92.D7.94.D7.91.D7.9E.D7.A2.D7.A8.D7.9B.D7.AA_.D7.94.D7.A2.D7.99.D7.9B.D7.95.D7.9C_.D7.95.D7.94.D7.95.D7.91.D7.9C.D7.94.D7.9C.D7.AA.D7.90.D7.99.D7.9D
א (2010-07-19T19:20:03):
תמי, האם נקוי המעיים הזה עוזר לבעייה כרונית של קנדידה?
<ותעני בכנות בבקשה>.
מיכל בז (2010-07-19T20:33:24):
אני לא תמי, אבל עשיתי ניקוי מעיים (פעמיים!) במטרה להיפטר מקנדידה עקשנית. הניקוי הראשון עזר מאוד לטווח הקצר, השני לא עזר בכלל.
מה שכן, ההרגשה אחר כך היא קלה ומשחררת.