נערה בת 15 לא נרדמת
נערה בת 15 לא נרדמת
יש לי בבית נערה בת 15. בקיץ היא פיתחה אורח חיים של שינה מאוחרת וקימה מאוחרת, בסביבות שתיים בצהרים. יש לה יכולת מצויינת לעשות את זה. אני למשל, אף פעם לא הצלחתי לישון לתוך היום, גם כשהייתי נערה. חזרנו ללימודים ולהתחייבויות והיא לא מצליחה לחזור לשגרה. לא מצליחה להרדם, רק בשעות הקטנות של הלילה. ובכל זאת מתעוררת בבוקר (עם המון קיטורים). מסתבר שיש לה עוד חברות כאלה והן דנות בנושא. פתאום היא באה אלי עם בקשה לכדורי שינה. כל כמה שהסברתי לה שזה לא פתרון היא מתעקשת. אתם יודעים עד כמה נערה בגילה יכולה להיות עקשנית. ולא נחמדה. ביחוד שהיא לא ישנה טוב. מה שמפליא אותי שגם אחרי לילה מועט שינה היא לא מצליחה להרדם. יש ימים ממש קשים, שלא לדבר על הלילות. לפעמים גם אני לא ישנה בלילות בעקבות זה. אני מנסה למצוא בשבילה פתרון. יכול להיות שהיא ציפור לילה. יכול להיות שיש בעיה אחרת.
אשמח לתובנות ואם יש מישהו בעל נסיון הכי טוב.
אשמח לתובנות ואם יש מישהו בעל נסיון הכי טוב.
נערה בת 15 לא נרדמת
אני רואה פה שני פתרונות:
- יכול להיות שהיא זקוקה לאיזה משהו שהוא חצי פלסיבו, כדי לשבור את המעגל. יש פה הרבה אוטוסוגסטיה. הייתי נותנת לה רסקיו, או איזה מרגיעון טבעי (נגיד, של הדס). לפעמים זה עוזר פסיכולוגית. יכול להיות שהיא נכנסה למין שכנוע עצמי שהיא לא מסוגלת להירדם, יכול להיות שחשוב לה להישאר בתדמית של אחת שלא מסוגלת להירדם. אז פה את יכולה לעזור לה.
- אפשר לתת מלטונין לתקופה. צריך בישראל מרשם רופא. זה מסדר את אי הסדרים בשינה. וכשהיא קמה, לפתוח את כל החלונות בבית, כדי שיהיה אור.
נערה בת 15 לא נרדמת
תודה קוראת
רסקיו לילה היא כבר לוקחת. לטענתה זה לא עוזר.
גם אני מאמינה שהיא בשכנוע עצמי אבל קשה לומר לה את זה. נערה בת 15 זה לא עסק פשוט.
בשביל מלטונין צריך מעבדת שינה. אולי נגיע גם לזה.
אני גם מנסה לומר לה להיות בחוץ, פעילה וכו', כאמור, נערה בת 15. היא לא כל כך מקשיבה.
מה שמפחיד שהיא נכנסת לייאוש ואז זה משפיע על כל הבית, ביום ובלילה.
רסקיו לילה היא כבר לוקחת. לטענתה זה לא עוזר.
גם אני מאמינה שהיא בשכנוע עצמי אבל קשה לומר לה את זה. נערה בת 15 זה לא עסק פשוט.
אני גם מנסה לומר לה להיות בחוץ, פעילה וכו', כאמור, נערה בת 15. היא לא כל כך מקשיבה.
מה שמפחיד שהיא נכנסת לייאוש ואז זה משפיע על כל הבית, ביום ובלילה.
נערה בת 15 לא נרדמת
לא עד כמה שאני יודעת. כל אנדוקרינולוג יכול לרשום את זה (ואולי גם רופא משפחה). בארצות הברית לא צריך אפילו מרשם
לא עד כמה שאני יודעת. כל אנדוקרינולוג יכול לרשום את זה (ואולי גם רופא משפחה). בארצות הברית לא צריך אפילו מרשם
-
- הצטרפות: 12 ספטמבר 2008, 01:17
- דף אישי: הדף האישי של אהבת_עולם*
נערה בת 15 לא נרדמת
מוכר לי.
גם אני איפשהו בגיל העשרה התחלתי ללכת לישון מאוחר, ומאז זה לא חלף.
קשה לי להירדם לפני 2 בלילה. הרבה פעמים אני נכנסת גם הרבה יותר עמוק אל תוך הלילה.
ואז כמובן - זה או לישון עד הצהריים, או לקום ולהיות זומבי.
גם אני לא יודעת אם זו בעיה אצלי, או שזה פשוט אופי.
מה שבטוח - שזה לא מתיישב כ"כ טוב עם אורח החיים המודרני. אז גם אם זה לא בעיה אלא אופי, זה כן הופך את זה לבעיה.
גם אני איפשהו בגיל העשרה התחלתי ללכת לישון מאוחר, ומאז זה לא חלף.
קשה לי להירדם לפני 2 בלילה. הרבה פעמים אני נכנסת גם הרבה יותר עמוק אל תוך הלילה.
ואז כמובן - זה או לישון עד הצהריים, או לקום ולהיות זומבי.
גם אני לא יודעת אם זו בעיה אצלי, או שזה פשוט אופי.
מה שבטוח - שזה לא מתיישב כ"כ טוב עם אורח החיים המודרני. אז גם אם זה לא בעיה אלא אופי, זה כן הופך את זה לבעיה.
-
נערה בת 15 לא נרדמת
בנוסף, שמעתי כבר הרבה פעמים על אילה טייכמן שיש לה איזה פתרון קסם לבעיות שינה.
אולי כדאי לבדוק איתה.
אולי כדאי לבדוק איתה.
-
- הצטרפות: 07 אוקטובר 2007, 20:48
- דף אישי: הדף האישי של אני_צ'ה*
נערה בת 15 לא נרדמת
הי אמא שלה.....נכון, יש אנשים של יום ואנשים של לילה, לא כולנו אותו דבר......ייתכן גם שזו רק תקופה וזה יעבור מעצמו.......אבל אם תחושת הבטן שלך אומרת שמתבססת פה בעיה, ואם נוצר מצב שבו נמנע ממנה חופש פעולה עד כדי בקשת כדורים, וחוסר יכולת להירדם גם אחרי מחסור של שינה - דורש לטעמי עזרה כלשהי.....הייתי מנסה טיפול הומאופתי - הוליסטי, מאזן, נוגע בשורשי הבעיה..... ....אם תרצי לדבר ולשאול - אשמח לענות באפס חמש שתיים, 6635379....אשמח גם להמליץ על מטפל בהתאם למקום מגורייך.
בהצלחה, מור (-:
בהצלחה, מור (-:
-
- הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
- דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*
נערה בת 15 לא נרדמת
אני אתן לך עוד כיוון: מחסור בויטמינים ומינרלים. איך התזונה שלה? היא מקבלת מספיק ויטמיני B? למשל B12? היא מקבלת מספיק ויטמין A? איך מאגרי ויטמין D שלה? סביר שאם ככה היתה כל הקיץ אז המאגרים שלה הדלדלו בצורה מסוכנת.
אני ממליצה לבקש עבורה בדיקות דם ספציפיות לנושאי ויטמינים ומינרלים: כל המדדים של אנמיה (המוגלובין, ברזל, פריטין, טרנספרין), כל הויטמינים, כל המינרלים החיוניים, חומצה פולית, הכל. כל מה שאפשר למדוד, ומפורט.
וכשמגיעות התוצאות, לזכור שהרמות שנחשבות נורמליות היום - גם הן נמוכות מדי!
את יכולה כבר לתת לה ויטמין B12 מתחת ללשון פעמיים ביום, שמן דגים פעמיים ביום, פלורדיקס, ולדרוש ממנה לעשות פעילות גופנית כל יום בשמש הצהריים (בצהריים כשהשמש מעל לראש - היא בטוחה, בניגוד למה שחשבו פעם). ממש לפי השעה. מתי עכשיו צהריים? 12-1? היא יכולה לצאת אז לשמש? לרוץ, או משהו כזה? חייבת לשפר את הכושר הגופני, זה גם קשור.
אין טעם לטפל נקודתית בשינה - בעיות השינה נובעות ממשהו. כל מיני סוגים של חוסר איזון (ורפואה סינית יכולה גם היא לעזור), ובראש ובראשונה, בגילה: מחסור ביסודות קורט, בפעילות גופנית, ובאוויר צח ושמש. כדאי לטפל במקור ולא בסימפטומים.
אני ממליצה לבקש עבורה בדיקות דם ספציפיות לנושאי ויטמינים ומינרלים: כל המדדים של אנמיה (המוגלובין, ברזל, פריטין, טרנספרין), כל הויטמינים, כל המינרלים החיוניים, חומצה פולית, הכל. כל מה שאפשר למדוד, ומפורט.
וכשמגיעות התוצאות, לזכור שהרמות שנחשבות נורמליות היום - גם הן נמוכות מדי!
את יכולה כבר לתת לה ויטמין B12 מתחת ללשון פעמיים ביום, שמן דגים פעמיים ביום, פלורדיקס, ולדרוש ממנה לעשות פעילות גופנית כל יום בשמש הצהריים (בצהריים כשהשמש מעל לראש - היא בטוחה, בניגוד למה שחשבו פעם). ממש לפי השעה. מתי עכשיו צהריים? 12-1? היא יכולה לצאת אז לשמש? לרוץ, או משהו כזה? חייבת לשפר את הכושר הגופני, זה גם קשור.
אין טעם לטפל נקודתית בשינה - בעיות השינה נובעות ממשהו. כל מיני סוגים של חוסר איזון (ורפואה סינית יכולה גם היא לעזור), ובראש ובראשונה, בגילה: מחסור ביסודות קורט, בפעילות גופנית, ובאוויר צח ושמש. כדאי לטפל במקור ולא בסימפטומים.
-
- הצטרפות: 26 אפריל 2002, 21:27
נערה בת 15 לא נרדמת
מניסיון של עבודה ארוכת שנים עם בני נוער, אני יכולה להציע לך עוד קריאה של המצב. יכול להיות שאני ממש טועה, אבל לדעתי היא כועסת. כי נגמר החופש, כי אין לה אוטונומיה על החיים שלה, כי היא קטנה וגדולה בבת אחת. עכשיו, אני לא יודעת מה קורה בבוקר, אבל אם את לוקחת אחריות על ההתעוררות שלה, את חלק מהמעגל של הכעס.
את צריכה ראשית להעביר את האחריות להתעוררות אליה. שעון מעורר, (עדיף מפלאפון ליד הראש כל הלילה), או כל דרך שהיא בוחרת. לא התעוררה, את נותנת כמה קריאות כיוון וממשיכה בשלך.
לדעתי הבקשה לכדורי שינה גם מעבירה מסרים אחרים שהיא כרגע לא מצליחה לנסח או להכיל בעצמה בדרך אחרת.
את צריכה ראשית להעביר את האחריות להתעוררות אליה. שעון מעורר, (עדיף מפלאפון ליד הראש כל הלילה), או כל דרך שהיא בוחרת. לא התעוררה, את נותנת כמה קריאות כיוון וממשיכה בשלך.
לדעתי הבקשה לכדורי שינה גם מעבירה מסרים אחרים שהיא כרגע לא מצליחה לנסח או להכיל בעצמה בדרך אחרת.
-
- הצטרפות: 13 אפריל 2006, 00:08
- דף אישי: הדף האישי של ציבעונית_בשרון*
נערה בת 15 לא נרדמת
דיקור, עוזר יפה להרדם טוב....
ואולי קצת יוגה, להרפות את השרירים מבפנים...
לילה טוב
אם את רוצה לתת לי את שמה, אוכל לבצע עבורה סריקה, דרך תטא הילינג, ולראות מה באמת מסתתר שם....??
ואולי קצת יוגה, להרפות את השרירים מבפנים...
לילה טוב
אם את רוצה לתת לי את שמה, אוכל לבצע עבורה סריקה, דרך תטא הילינג, ולראות מה באמת מסתתר שם....??
נערה בת 15 לא נרדמת
תודה על העצות הטובות עד כה.
אבדוק לגבי סדנת שינה וגם לגבי הומאופטיה.
בשמת א גם אני חושבת שחסרים לה דברים וגם ביקשתי מהרופא שלה לבדוק את זה. הוא לא חושב שזה משפיע על השינה. מחר אני אמורה לבקש ממנו בדיקות ואבקש גם ויטמינים ומינרלים. מסכימה גם מאוד לגבי זה שהיא צריכה לשפר את הכושר ולעשות יותר פעילות גופנית. ביום שהיתה מאוד פעילה (טיול) היא נרדמה יפה. היא מאוד עקשנית ולא מסכימה לעשות מה שאני מציעה. היא הולכת הביתה מהבית ספר, עניין של 20 דקות ביום. 4 פעמים בשבוע, זה הכל.
מסכימה שהשינה היא רק סימפטום למשהו עמוק יותר.
פלונית, לגבי ההתעוררות, היא דווקא אחראית בעצמה ובצורה טובה. לפעמים כשאני מעירה אותה היא כועסת כי היא דואגת לכך בעצמה. מסכימה איתך שייתכן שיש מסרים סמויים. אני מנסה לגרום לכך שהיא תסכים לשוחח עם עם פסיכולוגית.
אבדוק לגבי סדנת שינה וגם לגבי הומאופטיה.
בשמת א גם אני חושבת שחסרים לה דברים וגם ביקשתי מהרופא שלה לבדוק את זה. הוא לא חושב שזה משפיע על השינה. מחר אני אמורה לבקש ממנו בדיקות ואבקש גם ויטמינים ומינרלים. מסכימה גם מאוד לגבי זה שהיא צריכה לשפר את הכושר ולעשות יותר פעילות גופנית. ביום שהיתה מאוד פעילה (טיול) היא נרדמה יפה. היא מאוד עקשנית ולא מסכימה לעשות מה שאני מציעה. היא הולכת הביתה מהבית ספר, עניין של 20 דקות ביום. 4 פעמים בשבוע, זה הכל.
מסכימה שהשינה היא רק סימפטום למשהו עמוק יותר.
פלונית, לגבי ההתעוררות, היא דווקא אחראית בעצמה ובצורה טובה. לפעמים כשאני מעירה אותה היא כועסת כי היא דואגת לכך בעצמה. מסכימה איתך שייתכן שיש מסרים סמויים. אני מנסה לגרום לכך שהיא תסכים לשוחח עם עם פסיכולוגית.
נערה בת 15 לא נרדמת
דיקור דיקור דיקור
לשינה ואם יש - גם לכעסים/חוסרים וכו'...
מהיכן אתן?
לשינה ואם יש - גם לכעסים/חוסרים וכו'...
מהיכן אתן?
נערה בת 15 לא נרדמת
ואני אנסה כיוון לגמרי אחר: מה היא עושה כשהיא לא נרדמת? מחשב? סמארטפון? אני מוצאת שפעילות כזו היא דוחת שינה באופן פנטסטי.. לפעמים בשעה מאוחרת אני עייפה הרוגה מתה, העיניים נעצמות, מרוב עייפות לא יכולה לקום לצחצח שיניים, ואז הופ, משהו תופס אותי במחשב ואני מבלה עוד 3 שעות מול הצג בלי הבעייה. היי, הרגע היית עייפה מתה! מה? מי זו אני? שכחתי את עצמי בכלל...
לדעתי, כבר בשעה "נורמלית" היא צריכה להיות מוכנה לשינה, שיניים מצוחצחות ובלי שום פעילות מחשב/סמארטפון כזו. ספר לזמן מוגבל.. ואחר כך אולי רק אוזניות עם מוסיקה בשעת שכיבה במיטה בחושך.. צריך לייצר תנאים מתאימים לשינה..
זה כמובן תלוי ברצונה האמיתי לפתור את הבעיה. אם זה באמת נובע מכעס כמו שהציעו למעלה אז סביר להניח שלא תשתף פעולה. כמובן שיש לה כבר את ההרגל להיות ערה בלילה, אבל רצון כן ומוכנות לשינוי הרגלים יפתרו את הבעיה.
לא יודעת מה היחסים בינכם ואם אתם בעמדה שיכולה לאסור עליה פעילות מחשב. מקווה שכן.
בכל מקרה, בשום אופן לא להסכים לכדור שינה. זו הדרך הקלה - - - לחיים קשים..
לדעתי, כבר בשעה "נורמלית" היא צריכה להיות מוכנה לשינה, שיניים מצוחצחות ובלי שום פעילות מחשב/סמארטפון כזו. ספר לזמן מוגבל.. ואחר כך אולי רק אוזניות עם מוסיקה בשעת שכיבה במיטה בחושך.. צריך לייצר תנאים מתאימים לשינה..
זה כמובן תלוי ברצונה האמיתי לפתור את הבעיה. אם זה באמת נובע מכעס כמו שהציעו למעלה אז סביר להניח שלא תשתף פעולה. כמובן שיש לה כבר את ההרגל להיות ערה בלילה, אבל רצון כן ומוכנות לשינוי הרגלים יפתרו את הבעיה.
לא יודעת מה היחסים בינכם ואם אתם בעמדה שיכולה לאסור עליה פעילות מחשב. מקווה שכן.
בכל מקרה, בשום אופן לא להסכים לכדור שינה. זו הדרך הקלה - - - לחיים קשים..
-
- הצטרפות: 28 אוגוסט 2012, 15:57
- דף אישי: הדף האישי של נעמה_ו_טוהר*
נערה בת 15 לא נרדמת
היי "אמאשלה"
דעותיי אינן שגרתיות אך היות והמצב כעת איננו שגרתי לאף אחד מאיתנו, והיות ונקראתי לכאן שלא "במקרה", אשתף:
כל הפתרונות שהוצעו לך כאן מתייחסות לדרך טיפול חיצונית בבעיה : בין אם זה רופא שיבדוק את הגוף בהיבט פיזי-כימי , הומיאופטית שיתן רמדי טבעי או פסיכולוג שיעזור לה לנתח את מצבה הרגשי או חברתי או אחר.
מה שאני מציעה לך הוא לעשות שינוי תודעתי אצלך ולא לנסות לטפל בבתך. מה כוונתי?
אני מציעה לך להתייחס למצב כאתגר התפתחותי שנועד לקדם את בתך ולא כבעיה שצריך להעלים את הסימפטומים שלה .
ברגע שתביני שיש סיבה גבוהה לכך שבתך לא ישנה בלילות, תפסיקי להיות מוטרדת ותפסיקי לבזבז אנרגיה על דאגה מיותרת שלא מקדמת לא אותך ולא אותה.
מהי הסיבה? אני מציעה לך לשאול את בתך , כי היא יודעת, גם אם קשה יהיה לה להסביר
הנה ההסבר שלי:
נכנסות עכשיו לעולמנו אנרגיות אש ואוויר גבוהות מאד, כחלק ממגמת השינויים במעבר מעידן ישן של אדמה(חומר) ומים(רגש) , לעידן חדש של אש(רצון,יצירה) ואוויר(הבנה, תודעה) .
העוצמות שלהן רק ילכו ויעלו לקראת ינואר 2013. האש - היא האנרגיה שמדליקה אותנו , היא הסטרטר שמניע כל רצון,כל מחשבה,כל רגש,כל פעולה.
בתך איננה יוצאת דופן. כל האנושות חשה בשינויים האלו (מי יותר ומי פחות,כל אחד בדרכו ובזמנו). הרבה מאד אנשים חווים את אנרגיית האש שלא נותנת להם מנוח, שמעירה אותם באמצע הלילה ולא מאפשרת להם לחזור לישון, או לחילופין- מקשה להירדם. הסיבה הגבוהה היא: משום שכדי שייווצר השינוי התודעתי, אנשים צריכים ללמוד להשתמש באש שלהם- בכוח הרצון ,כדי לייצר-לצייר-ליצור מציאות חדשה שתהיה תואמת את התסריט חיים שלהם - את הייעוד שלשמו הנשמה שלהם ירדה לעולם. ההבנות ה"אוויריות" האלו יורדות עכשיו כמו גשם של אסימונים. אש הרצון מניעה את אוויר ההבנה : זו מגמת השינויים.
למה בלילה? כי הלילה הוא זמן התפתחות. השקט בחוץ מאפשר הקשבה לקול הפנימי. החושך בחוץ מאפשר לראות את האור הפנימי.
בקיצור: ברגע שתבחרי להבין -תוכלי לוותר על הנחת הייסוד שהכבידה עלייך : שיש לבתך בעיה כולשהיא שעלייך לטפל בה.
הניחי לה לבחור איך היא מבינה את מצבה. ואם איננה מסכימה לשתף אותך, גם לזה יש סיבה גבוהה כנראה.
הילדים מכוונים על תדרי האש והאוויר build in , זה רק אנחנו המבוגרים שצריכים לשנות את התודעה שלנו, להיפרד מתפיסות שבי שמעכבות את ההתפתחות שלנו.
הניחי לבתך, היא יודעת מה טוב לה. תני בה אמון. היא כאן כדי לעזור לך , לא כדי שאת תנסי לעזור לה.
רוצה להתייחס לתגובתה של פז:
במקום להשתמש בכפייה על בתך - לכפות עליה לסגור את המחשב, מציעה לך ולכל האימהות שחושבות שמחשב זה רע: לשדרג את ההבנה שלהן: זה לא במקרה שמול המחשב יש כוח ולעשייה ארצית אחרת אין כוח. המחשב- האינטרנט , הוא כלי אווירי שנועד לשרת את ההתפתחות שלנו: הוא מביא ידע והבנות, הוא מחבר בין אנשים, הוא העתיד. כדי להיות במחשב אנחנו מקבלים אנרגיה כי יש לבריאה אינטרס לתת לנו מימון אנרגטי להתפתחות הזו כי היא תואמת את מגמת השינויים. המעבר מעידן ישן לחדש נעשה בכל מרחבי הבריאה כבר מזמן מזמן. זה רק האנושות כאן בכדה"א שמעכבת את כל התהליך בגלל הקושי לשחרר את האחיזה בחומר וברגש ולהשוות תדר עם אש הטכנולוגיה שהיא העתיד.
אם בתך מקבלת כוח כשהיא מול המחשב אז למה לא לאפשר לה את זה? להיפך- הצטרפי אליה, שבי איתה באמצע הלילה, תני לה ללמד אותך איך להוריד כל מני אפליקציות , תאפשרי לה ללמד אותך.
תביני שהשיעור כאן הוא שלך , לא אצל בתך. את היא זו שצריכה להתעורר ולא היא שצריכה לישון.
ולסיום הסבר יותר כללי בנוגע לבריאות :
בעידן הישן (עד היום...) הבנו שהגוף (החומר-פיזי),הנפש(הרגשות) והרוח (המחשבה ) מחוברים. בעידן החדש אנחנו מבינים שיש משהו מעל הרוח - וזו הנשמה.
הנשמה היא הילד הפנימי- היא הבמאי שחתם על התסריט שהתחייבנו לשחק כאן. היא יודעת מה כתוב לנו ומה אנחנו צריכים לעשות.
כדי לרפא איבר בגוף או להקל על מצוקת הנפש או להתמודד עם מחלת רוח - עלינו לשאול את הנשמה שלנו ולהבין ממנה מהי הסיבה הגבוהה שבחרנו במה שבחרנו (במקרה של בתך- הפרעות שינה). ברגע שנבין, נוכל לדלג מעל האתגר בקלילות .
בהצלחה
נעמה
דעותיי אינן שגרתיות אך היות והמצב כעת איננו שגרתי לאף אחד מאיתנו, והיות ונקראתי לכאן שלא "במקרה", אשתף:
כל הפתרונות שהוצעו לך כאן מתייחסות לדרך טיפול חיצונית בבעיה : בין אם זה רופא שיבדוק את הגוף בהיבט פיזי-כימי , הומיאופטית שיתן רמדי טבעי או פסיכולוג שיעזור לה לנתח את מצבה הרגשי או חברתי או אחר.
מה שאני מציעה לך הוא לעשות שינוי תודעתי אצלך ולא לנסות לטפל בבתך. מה כוונתי?
אני מציעה לך להתייחס למצב כאתגר התפתחותי שנועד לקדם את בתך ולא כבעיה שצריך להעלים את הסימפטומים שלה .
ברגע שתביני שיש סיבה גבוהה לכך שבתך לא ישנה בלילות, תפסיקי להיות מוטרדת ותפסיקי לבזבז אנרגיה על דאגה מיותרת שלא מקדמת לא אותך ולא אותה.
מהי הסיבה? אני מציעה לך לשאול את בתך , כי היא יודעת, גם אם קשה יהיה לה להסביר
הנה ההסבר שלי:
נכנסות עכשיו לעולמנו אנרגיות אש ואוויר גבוהות מאד, כחלק ממגמת השינויים במעבר מעידן ישן של אדמה(חומר) ומים(רגש) , לעידן חדש של אש(רצון,יצירה) ואוויר(הבנה, תודעה) .
העוצמות שלהן רק ילכו ויעלו לקראת ינואר 2013. האש - היא האנרגיה שמדליקה אותנו , היא הסטרטר שמניע כל רצון,כל מחשבה,כל רגש,כל פעולה.
בתך איננה יוצאת דופן. כל האנושות חשה בשינויים האלו (מי יותר ומי פחות,כל אחד בדרכו ובזמנו). הרבה מאד אנשים חווים את אנרגיית האש שלא נותנת להם מנוח, שמעירה אותם באמצע הלילה ולא מאפשרת להם לחזור לישון, או לחילופין- מקשה להירדם. הסיבה הגבוהה היא: משום שכדי שייווצר השינוי התודעתי, אנשים צריכים ללמוד להשתמש באש שלהם- בכוח הרצון ,כדי לייצר-לצייר-ליצור מציאות חדשה שתהיה תואמת את התסריט חיים שלהם - את הייעוד שלשמו הנשמה שלהם ירדה לעולם. ההבנות ה"אוויריות" האלו יורדות עכשיו כמו גשם של אסימונים. אש הרצון מניעה את אוויר ההבנה : זו מגמת השינויים.
למה בלילה? כי הלילה הוא זמן התפתחות. השקט בחוץ מאפשר הקשבה לקול הפנימי. החושך בחוץ מאפשר לראות את האור הפנימי.
בקיצור: ברגע שתבחרי להבין -תוכלי לוותר על הנחת הייסוד שהכבידה עלייך : שיש לבתך בעיה כולשהיא שעלייך לטפל בה.
הניחי לה לבחור איך היא מבינה את מצבה. ואם איננה מסכימה לשתף אותך, גם לזה יש סיבה גבוהה כנראה.
הילדים מכוונים על תדרי האש והאוויר build in , זה רק אנחנו המבוגרים שצריכים לשנות את התודעה שלנו, להיפרד מתפיסות שבי שמעכבות את ההתפתחות שלנו.
הניחי לבתך, היא יודעת מה טוב לה. תני בה אמון. היא כאן כדי לעזור לך , לא כדי שאת תנסי לעזור לה.
רוצה להתייחס לתגובתה של פז:
במקום להשתמש בכפייה על בתך - לכפות עליה לסגור את המחשב, מציעה לך ולכל האימהות שחושבות שמחשב זה רע: לשדרג את ההבנה שלהן: זה לא במקרה שמול המחשב יש כוח ולעשייה ארצית אחרת אין כוח. המחשב- האינטרנט , הוא כלי אווירי שנועד לשרת את ההתפתחות שלנו: הוא מביא ידע והבנות, הוא מחבר בין אנשים, הוא העתיד. כדי להיות במחשב אנחנו מקבלים אנרגיה כי יש לבריאה אינטרס לתת לנו מימון אנרגטי להתפתחות הזו כי היא תואמת את מגמת השינויים. המעבר מעידן ישן לחדש נעשה בכל מרחבי הבריאה כבר מזמן מזמן. זה רק האנושות כאן בכדה"א שמעכבת את כל התהליך בגלל הקושי לשחרר את האחיזה בחומר וברגש ולהשוות תדר עם אש הטכנולוגיה שהיא העתיד.
אם בתך מקבלת כוח כשהיא מול המחשב אז למה לא לאפשר לה את זה? להיפך- הצטרפי אליה, שבי איתה באמצע הלילה, תני לה ללמד אותך איך להוריד כל מני אפליקציות , תאפשרי לה ללמד אותך.
תביני שהשיעור כאן הוא שלך , לא אצל בתך. את היא זו שצריכה להתעורר ולא היא שצריכה לישון.
ולסיום הסבר יותר כללי בנוגע לבריאות :
בעידן הישן (עד היום...) הבנו שהגוף (החומר-פיזי),הנפש(הרגשות) והרוח (המחשבה ) מחוברים. בעידן החדש אנחנו מבינים שיש משהו מעל הרוח - וזו הנשמה.
הנשמה היא הילד הפנימי- היא הבמאי שחתם על התסריט שהתחייבנו לשחק כאן. היא יודעת מה כתוב לנו ומה אנחנו צריכים לעשות.
כדי לרפא איבר בגוף או להקל על מצוקת הנפש או להתמודד עם מחלת רוח - עלינו לשאול את הנשמה שלנו ולהבין ממנה מהי הסיבה הגבוהה שבחרנו במה שבחרנו (במקרה של בתך- הפרעות שינה). ברגע שנבין, נוכל לדלג מעל האתגר בקלילות .
בהצלחה
נעמה
-
- הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
- דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*
נערה בת 15 לא נרדמת
חשבתי קצת, ויש לי הצעה פרקטית, בתקווה שבתך תקבל אותה:
(מה דעתך להניח לה לקרוא פה?)
אולי כדאי שהיא לפחות תישן בצהריים.
מכמה סיבות -
ראשית, אם היא לא ישנה די שעות ביממה, זה לא טוב. עדיף לישון 7-8 שעות צבורות מאשר 4-5 שעות ודי. גם כשהצרכים שלה הם 9 שעות ברצף.
שנית, כמו אצל תינוקות, גם אצל מבוגרים קורה שמרוב שעייפים ומרוטים, כל הגוף בכזה מתח, שלא נרדמים למרות העייפות, לא נרדמים מרוב עודף עייפות. לא מצליחים להרפות כדי להרדם. לכן אני מאמינה שאם יתאפשר לה לישון שעה-שעתיים במשך היום (לא בין שש לשמונה...), יהיה לה קל יותר להרדם בלילה.
(מה דעתך להניח לה לקרוא פה?)
אולי כדאי שהיא לפחות תישן בצהריים.
מכמה סיבות -
ראשית, אם היא לא ישנה די שעות ביממה, זה לא טוב. עדיף לישון 7-8 שעות צבורות מאשר 4-5 שעות ודי. גם כשהצרכים שלה הם 9 שעות ברצף.
שנית, כמו אצל תינוקות, גם אצל מבוגרים קורה שמרוב שעייפים ומרוטים, כל הגוף בכזה מתח, שלא נרדמים למרות העייפות, לא נרדמים מרוב עודף עייפות. לא מצליחים להרפות כדי להרדם. לכן אני מאמינה שאם יתאפשר לה לישון שעה-שעתיים במשך היום (לא בין שש לשמונה...), יהיה לה קל יותר להרדם בלילה.
-
נערה בת 15 לא נרדמת
(מה דעתך להניח לה לקרוא פה?
רעיון מעולה!
תני לה להחליט!
העצה הכי טובה שאני יכולה לתת לך - בתה של אמאשלה היא - אל תקשיבי לעצות. תקשיבי לקול הפנימי שלך. הוא יודע הכי טוב מה נכון לך.
ולך אמאשלה - גם לך אני מציעה את אותה עצה, כולל זו שלי עצמי. את לא צריכה לקבל שום מידע מאחרים. את יודעת, רק צריכה להיזכר. תאפשרי לעצמך לא לדעת ותאפשרי לבתך להוביל אותך הפעם כי לה יש פור עלייך.
רעיון מעולה!
תני לה להחליט!
העצה הכי טובה שאני יכולה לתת לך - בתה של אמאשלה היא - אל תקשיבי לעצות. תקשיבי לקול הפנימי שלך. הוא יודע הכי טוב מה נכון לך.
ולך אמאשלה - גם לך אני מציעה את אותה עצה, כולל זו שלי עצמי. את לא צריכה לקבל שום מידע מאחרים. את יודעת, רק צריכה להיזכר. תאפשרי לעצמך לא לדעת ותאפשרי לבתך להוביל אותך הפעם כי לה יש פור עלייך.
-
- הצטרפות: 19 דצמבר 2006, 22:04
- דף אישי: הדף האישי של הרגע_שלפני*
נערה בת 15 לא נרדמת
בצהריים כשהשמש מעל לראש - היא בטוחה, בניגוד למה שחשבו פעם
אפשר לשמוע עוד לגבי זה?
אפשר לשמוע עוד לגבי זה?
-
- הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
- דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*
נערה בת 15 לא נרדמת
בצהריים כשהשמש מעל לראש - היא בטוחה, בניגוד למה שחשבו פעם
לא התחום שלי.
תגגלי ד"ר מרקולה לדוגמא. הוא כותב על זה ויש לו הפניות למחקרים. רק בתור דוגמא ראשונה שקופצת לי לראש. Mercola
לא התחום שלי.
תגגלי ד"ר מרקולה לדוגמא. הוא כותב על זה ויש לו הפניות למחקרים. רק בתור דוגמא ראשונה שקופצת לי לראש. Mercola
-
- הצטרפות: 11 ספטמבר 2012, 21:28
- דף אישי: הדף האישי של מוריה_הר*
נערה בת 15 לא נרדמת
נעמה וייס טוהר. אני חייבת לומר שהדהמת אותי. נכנסתי לדף הזה כי גם אני בגילאים האלו (קצת יותר צעירה עד קצת יותר מבוגרת) לא הייתי ישנה. זה הפך את התקופה הזו לסיוט עבורי. בסוף זה נפתר אבל החרדה מלא להרדם ומלא להצליח להפסיק לחשוב מלווה אותי עד היום.
בדרך כלל דברים שנשמעים כמו מה שנעמה אמרה מרתיעים אותי, שינויים שעוברים על כל האנושות, סוף עידן, אנרגיות בשמות שונים, כמי שגדלה בתוך הרבה מילים רוחניות גדולות ומנסה להתמקד בעיקר בגשמי כיום, אני קצת נמנעת מדיונים כאלו. אבל משהו בדברים שנעמה אמרה טלטל אותי. אולי אני צריכה לכתוב את זה אצלה ולא פה... מאוד מאוד מתחברת, המילים שלך ילוו אותי היום בלילה ואני בטוחה שבלילות נוספים.
לנערה שלא נירדמת- אם תקראי פה, ואני באמת חושבת שזה רעיון מצוין, לבי איתך. נסי להפסיק לפחד וכמו שנעמה אמרה להפוך את המוגבלות לייתרון. להגיע לשווה בשעות הלילה האלו, לא לראות בהן שעות מבוזבזות אלא כר למשהו. לא לפחד מהמעגליות של המחשבות, מהריק של הלילה אלא לאהוב אותם, באופן פשוט, את החופש שהן מאפשרות. אני אומרת את זה גם לעצמי.
אני הצלחתי להירדם (סביבות גיל 18) כששיחררתי את הפחד לא להרדם. זה לא היה פשוט, אבל אפשרי. גם אני רואה היום את התקופה ההיא כשלב בהתפתחות ומצטערת שלא ניצלתי את השעות האלו כדי לתת לנפש להתרומם, אלא רק סבלתי מחרדה וניסיתי לרסן את האנרגיות שהתרוצצו בי.
בדרך כלל דברים שנשמעים כמו מה שנעמה אמרה מרתיעים אותי, שינויים שעוברים על כל האנושות, סוף עידן, אנרגיות בשמות שונים, כמי שגדלה בתוך הרבה מילים רוחניות גדולות ומנסה להתמקד בעיקר בגשמי כיום, אני קצת נמנעת מדיונים כאלו. אבל משהו בדברים שנעמה אמרה טלטל אותי. אולי אני צריכה לכתוב את זה אצלה ולא פה... מאוד מאוד מתחברת, המילים שלך ילוו אותי היום בלילה ואני בטוחה שבלילות נוספים.
לנערה שלא נירדמת- אם תקראי פה, ואני באמת חושבת שזה רעיון מצוין, לבי איתך. נסי להפסיק לפחד וכמו שנעמה אמרה להפוך את המוגבלות לייתרון. להגיע לשווה בשעות הלילה האלו, לא לראות בהן שעות מבוזבזות אלא כר למשהו. לא לפחד מהמעגליות של המחשבות, מהריק של הלילה אלא לאהוב אותם, באופן פשוט, את החופש שהן מאפשרות. אני אומרת את זה גם לעצמי.
אני הצלחתי להירדם (סביבות גיל 18) כששיחררתי את הפחד לא להרדם. זה לא היה פשוט, אבל אפשרי. גם אני רואה היום את התקופה ההיא כשלב בהתפתחות ומצטערת שלא ניצלתי את השעות האלו כדי לתת לנפש להתרומם, אלא רק סבלתי מחרדה וניסיתי לרסן את האנרגיות שהתרוצצו בי.
-
נערה בת 15 לא נרדמת
היי מוריה, את אכן מוזמנת להמשיך את השיח בדף הבלוג שלי : שינוי תודעתי בעידן החדש
או באתר שלי - שינוי תודעתי
בסוף כל פוסט יש אפשרות לכתוב תגובה ולהטמיע שאלה ב "ערוץ הייעוץ"
כשתעמדי עם העכבר על כל אחד מחלקי הפאזל , תיפתח לך רשימת כל הנושאים. שם תוכלי לבחור להעמיק הבנתך במה שמעניין לך
או באתר שלי - שינוי תודעתי
בסוף כל פוסט יש אפשרות לכתוב תגובה ולהטמיע שאלה ב "ערוץ הייעוץ"
כשתעמדי עם העכבר על כל אחד מחלקי הפאזל , תיפתח לך רשימת כל הנושאים. שם תוכלי לבחור להעמיק הבנתך במה שמעניין לך
-
- הצטרפות: 09 אוקטובר 2012, 10:38
- דף אישי: הדף האישי של סנונית_הסיפורים*
נערה בת 15 לא נרדמת
הי לאמאשלה,
אני לא יודעת אם זו תרופת הקסם לבת שלך, אבל מאז שהתחלתי לעבוד עם סיפורים מהלב הילדים שלי נרדמים מה זה בקלות אחרי הסיפור.
וכשהתחלתי לעבוד עם קבוצות הורים עם זה, כולם בלי יוצא מן הכלל סיפרו שאחרי שהם מספרים לפני השינה סיפור מהלב הילדים נרדמים.
וכן, זה תקף גם למתבגרים עקשניים... וגם להוריהם, דרך אגב: אמא מקסימה אחת שלא הצליחה להרדם כמה חדשים בגלל לחצי דוקטורט וכאלה נרדמה באמצע הסיפור מהלב שבעלה סיפר לה.
אז את מוזמנת לדבר איתי בדף של הסיפור המרפא ואולי נמצא לה סיפור שיעזור לה למצוא את השקט שלה חזרה...
להתראות וימים טובים,
מציפורי של הסיפורים.
אני לא יודעת אם זו תרופת הקסם לבת שלך, אבל מאז שהתחלתי לעבוד עם סיפורים מהלב הילדים שלי נרדמים מה זה בקלות אחרי הסיפור.
וכשהתחלתי לעבוד עם קבוצות הורים עם זה, כולם בלי יוצא מן הכלל סיפרו שאחרי שהם מספרים לפני השינה סיפור מהלב הילדים נרדמים.
וכן, זה תקף גם למתבגרים עקשניים... וגם להוריהם, דרך אגב: אמא מקסימה אחת שלא הצליחה להרדם כמה חדשים בגלל לחצי דוקטורט וכאלה נרדמה באמצע הסיפור מהלב שבעלה סיפר לה.
אז את מוזמנת לדבר איתי בדף של הסיפור המרפא ואולי נמצא לה סיפור שיעזור לה למצוא את השקט שלה חזרה...
להתראות וימים טובים,
מציפורי של הסיפורים.
-
נערה בת 15 לא נרדמת
התחברתי מאוד למה שנעמה כתבה.
גם בקשר לאנרגיות שרוצות לבוא לידי ביטוי, ודווקא בלילה כי אז יש שקט, בלי הסחות דעת.
זה גם מה שאני חווה.
גם בקשר לכך שהמחשב והאינטרנט הם בעצם כלים מדהימים שאנחנו אולי לא מעריכים אותם מספיק, מתלוננים עליהם יותר מדי במקום להבין שזה חלק מהעידן שאנחנו חיים בו שאמור לקדם אותנו לשלב הבא.
ניתוב האנרגיות האלה למקומות בונים זה מה שכדאי לחשוב עליו.
יחד עם זאת,
כפי שציינתי קודם, הבעיה היא לדעתי שהתרבות שאנחנו חיים בה היא קצת מרובעת.
אצלה צריך לקום כל בוקר מוקדם לעבודה וללימודים. אין הרבה אפשרויות.
אלא אם אתה איכשהו מצליח לצאת מהמוסכמות ולחיות את החיים שמתאימים לך.
אז יכול להיות שלבתך באמת מתאים ללכת לישון מאוחר ולקום מאוחר, אך כיוון שכרגע המציאות הבית-ספרית לא מאפשרת לקום מאוחר - זה מה שיוצר את הקושי, מיעוט שעות השינה, והחרדות. זה נהיה מעגלי.
אני גם מכירה מעצמי, שכאשר אני יודעת שאני צריכה לקום מוקדם, לפעמים יותר קשה לי להירדם. המחשבה שלא נשאר לי הרבה זמן לישון מלחיצה אותי, וככל שאני לא נרדמת כך אני יותר נלחצת וחוזר חלילה.
שאלה לי:
האם בימים שאינה צריכה לקום מוקדם למחרת (נגיד סופ"ש) גם קשה לה להירדם?
גם בקשר לאנרגיות שרוצות לבוא לידי ביטוי, ודווקא בלילה כי אז יש שקט, בלי הסחות דעת.
זה גם מה שאני חווה.
גם בקשר לכך שהמחשב והאינטרנט הם בעצם כלים מדהימים שאנחנו אולי לא מעריכים אותם מספיק, מתלוננים עליהם יותר מדי במקום להבין שזה חלק מהעידן שאנחנו חיים בו שאמור לקדם אותנו לשלב הבא.
ניתוב האנרגיות האלה למקומות בונים זה מה שכדאי לחשוב עליו.
יחד עם זאת,
כפי שציינתי קודם, הבעיה היא לדעתי שהתרבות שאנחנו חיים בה היא קצת מרובעת.
אצלה צריך לקום כל בוקר מוקדם לעבודה וללימודים. אין הרבה אפשרויות.
אלא אם אתה איכשהו מצליח לצאת מהמוסכמות ולחיות את החיים שמתאימים לך.
אז יכול להיות שלבתך באמת מתאים ללכת לישון מאוחר ולקום מאוחר, אך כיוון שכרגע המציאות הבית-ספרית לא מאפשרת לקום מאוחר - זה מה שיוצר את הקושי, מיעוט שעות השינה, והחרדות. זה נהיה מעגלי.
אני גם מכירה מעצמי, שכאשר אני יודעת שאני צריכה לקום מוקדם, לפעמים יותר קשה לי להירדם. המחשבה שלא נשאר לי הרבה זמן לישון מלחיצה אותי, וככל שאני לא נרדמת כך אני יותר נלחצת וחוזר חלילה.
שאלה לי:
נערה בת 15 לא נרדמת
אני קוראת ומקבלת השראה. אחד הדברים "המנחמים" לכאורה זה שהתופעה ידועה ודי נפוצה.
לגבי מה נעשה, בינתיים קצת נרגענו, שתינו. אבל עדיין הנושא קיים ומציק. גם סיפרתי לה מה אומרים כאן ואולי גם איתן לה לקרוא.
ל אהבת עולם :
נראה לי שהשעה הטבעית שלה לשינה היא 2-3 בלילה. אז היא נרדמת ויכולה לישון עד הצהרים. אבל זה נכון שכרגע המציאות הבית-ספרית לא מאפשרת לקום מאוחר והיא חלק ממנה והיא גם רוצה להיות חלק ממנה, כלומר אין לה רצון לצאת מהמסגרת שהיא די אוהבת.
אני מסכימה איתך שהלחץ מאוד מנהל את השינה שלה
לגבי מה נעשה, בינתיים קצת נרגענו, שתינו. אבל עדיין הנושא קיים ומציק. גם סיפרתי לה מה אומרים כאן ואולי גם איתן לה לקרוא.
ל אהבת עולם :
נראה לי שהשעה הטבעית שלה לשינה היא 2-3 בלילה. אז היא נרדמת ויכולה לישון עד הצהרים. אבל זה נכון שכרגע המציאות הבית-ספרית לא מאפשרת לקום מאוחר והיא חלק ממנה והיא גם רוצה להיות חלק ממנה, כלומר אין לה רצון לצאת מהמסגרת שהיא די אוהבת.
אני מסכימה איתך שהלחץ מאוד מנהל את השינה שלה
נערה בת 15 לא נרדמת
ואני רוצה לספר שבמשך שנים לא ישנתי בלילות ובתקופה שבן זוגי עזב את הבית הפסקתי לישון כמעט לחלוטין. ואז בעקבות המלצה הגעתי לנטורפטית לפי רפואה סינית ובדיקות דם שהסבירה לי ש:
- המצב הפיזי שלי לא טוב
- בגלל שהוא לא טוב הגוף נכנס למערכת חירום ומייצר עודף אדרנלין
- האדרנלין הזה יכול להתפרק רק בכעס או בריצה
- בגלל שמצבי הפיזי גרוע אין לי כוח לרוץ ולכן אני כועסת
- בגלל האדרנלין קשה לי להירדם ו. בגלל שקשה לי להרדם הגוף נשחק עוד- זה מעגל קסמים שכזה
- כל המטופלים שהגיעו עליה בעקבות סרטן (ולצערה הגיעו הרבה במהלך 20 שנות הוותק שלה) לא הלכו לישון מוקדם.
- גם מי שיכול לישון עד הצהריים לא ישן טוב כמו מי שישן בלילה כי האור חודר דרף העפעפיים ומתחיל להשפיע על מערכות הגוף.
- הגוף הוא מכונה ואור השמש זה אחד מהגורמים שמחווטים אותו. ולכן ההסבר של נעמה לדעתי לא רלוונטי. גהגוף עדין עשוי מחומר וגם אם העולם יהיה יותר רוחני ויצרתי עדין יש צורך בגוף בריא ומאוזן
- יש גל של עייפות, פשוט צריך לתפוס אותו בזנמן, אם לא תופסים אותו אז משתחרר אדרנלין שלא מאפשר להירדם
- בשביל להצליח להרדם עד 11 בלילה היא המליצה לי לאכול ארוחה אחרונה עד 8 וחצי. ב10 וחצי לקחת כדור גאבה ואני מוסיפה בעשר וחצי להיות במיטה מוכנה לשינה (אחרי כל ההתארגנות, מקלחת, צחצוח שיניים, סידור תיק, פיג'מה וכו") לקרוא ספר במיטה עם אור חלש.
- תוך 10 ימים הצלחתי להירדם ב11 במקום ב2 בלילה ולפעמים גם 4
-
נערה בת 15 לא נרדמת
היי, קפצתי לבקר לראות מה שלומכן
ועברה לי מחשבה בראש שאם תתני לבת המתבגרת שלך לקרוא את התגובות כאן, היא בטח תכסח לך את הצורה על זה שאת משתפת את כל העולם ואשתו בבעיות שלה
(פשוט זה מה שהבת המתבגרת שלי היתה עושה, ואז מפסיקה לדבר איתי...)
מצד שני, אם היא - את, באשר הינך קראת עד כאן , ממליצה לך להודות לאמא שלך על האומץ שלה לחשוף כאן (למרות שאנונימי ואף אחד לא יודע מי אתן) כדי להרחיב את הדעת ולהיפתח לערוצי חשיבה חדשים שיכולים אכן לסייע לשתיכן בהתמודדות עם ... עם מה שבא...
אהבה
נעמה
ועברה לי מחשבה בראש שאם תתני לבת המתבגרת שלך לקרוא את התגובות כאן, היא בטח תכסח לך את הצורה על זה שאת משתפת את כל העולם ואשתו בבעיות שלה
(פשוט זה מה שהבת המתבגרת שלי היתה עושה, ואז מפסיקה לדבר איתי...)
מצד שני, אם היא - את, באשר הינך קראת עד כאן , ממליצה לך להודות לאמא שלך על האומץ שלה לחשוף כאן (למרות שאנונימי ואף אחד לא יודע מי אתן) כדי להרחיב את הדעת ולהיפתח לערוצי חשיבה חדשים שיכולים אכן לסייע לשתיכן בהתמודדות עם ... עם מה שבא...
אהבה
נעמה
נערה בת 15 לא נרדמת
נעמה, תודה על העידוד ועל המילים היפות. סיפרתי לבת שלי שביקשתי עיצות והיא קיבלה את זה יפה. נראה לי שמצא חן בעיניה שאני מנסה לעזור לך כך כך ברצינות. היא יודעת שאני (כמעט) אף פעם לא בוחרת בדרך הקלה. גם סיפרתי לה על תוכן התגובות. בינתיים העינינים קצת השתפרו. היו לה לילות טובים יותר וטובים פחות. היה לילה אחד שהיא ישנה ממש טוב. סוף שבוע תמיד מקלקל. העצה להיות פעילה הרבה פעמים נופלת על אזניים ערלות. לא מתחשק לה והיא מעדיפה להיות ב FACE. נרגענו, יותר לא מדברים על כדורי שינה. בינתיים. גיל ההתבגרות, אין לדעת מה ילד יום.
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
נערה בת 15 לא נרדמת
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
הי גם אני נערה בת 18 שלא נירדמת אלא רק בסביבות 6 וזה סיוט, בייחוד מצד כך שאת צריכה לקום לבית הספר, ועוד בתקופת הבגרויות.ניהיה מזה מתח ,אין כוח לזוז, בקיצור מבינה אותה!מקוה שתמצאו פיתרון
הי גם אני נערה בת 18 שלא נירדמת אלא רק בסביבות 6 וזה סיוט, בייחוד מצד כך שאת צריכה לקום לבית הספר, ועוד בתקופת הבגרויות.ניהיה מזה מתח ,אין כוח לזוז, בקיצור מבינה אותה!מקוה שתמצאו פיתרון
-
נערה בת 15 לא נרדמת
ותיקה כאן, שומרת על אלמוניות מחמת פרטיות הילדה.
בתי בת 15 ולא ישנה, ממש כמו שמתואר כאן למעלה. אותן התעקשויות בדיוק.
כל בדיקות הדם תקינות לגמרי, כולל ויטמין B12, חוסר רק בויטמין D שמטופל כבר מקודם.
החיים שלה כרגע די מסוייטים, יכולה לא לישון כמעט יומיים ברצף, ואז לישון הרבה, כל מהלך החיים האישי והמשפחתי נפגע מכך.
הקושי הוא בהירדמות. אי יכולת להירדם.
ניסינו הרבה מאד דברים, שינויים בשעות, ערות יזומה לצורך "התעייפות" אך אין קשר בין רמת העייפות שלה לבין אי היכולת שלה להירדם.
יש לה חוסר שקט נפשי ועוררות.
אודה לכם מאד על מידע על דברים שעובדים ומצליחים.
גם שיתוף הפעולה ממנה מוגבל למדי, כמובן שתלוי מתי תופסים אותה, לנוכח המצב הלא פשוט שלה.
אך היא סובלת מכך, ויש לה מוטיבציה לפעול לשיפור המצב.
ותיקה כאן, שומרת על אלמוניות מחמת פרטיות הילדה.
בתי בת 15 ולא ישנה, ממש כמו שמתואר כאן למעלה. אותן התעקשויות בדיוק.
כל בדיקות הדם תקינות לגמרי, כולל ויטמין B12, חוסר רק בויטמין D שמטופל כבר מקודם.
החיים שלה כרגע די מסוייטים, יכולה לא לישון כמעט יומיים ברצף, ואז לישון הרבה, כל מהלך החיים האישי והמשפחתי נפגע מכך.
הקושי הוא בהירדמות. אי יכולת להירדם.
ניסינו הרבה מאד דברים, שינויים בשעות, ערות יזומה לצורך "התעייפות" אך אין קשר בין רמת העייפות שלה לבין אי היכולת שלה להירדם.
יש לה חוסר שקט נפשי ועוררות.
אודה לכם מאד על מידע על דברים שעובדים ומצליחים.
גם שיתוף הפעולה ממנה מוגבל למדי, כמובן שתלוי מתי תופסים אותה, לנוכח המצב הלא פשוט שלה.
אך היא סובלת מכך, ויש לה מוטיבציה לפעול לשיפור המצב.
נערה בת 15 לא נרדמת
לא יודעת אם זה רלוונטי או שייך למקרה המסוים, אבל מפנה את תשומת הלב לשתי תסמונות שיכולות לעשות בלגן גדול בשינה:
%D7%A4%D7%90%D7%96%D7%AA_%D7%94%D7%A9%D7%99%D7%A0%D7%94[/u]%D7%94%D7%93%D7%97%D7%95%D7%99%D7%94]תסמונת פאזת השינה הדחויה
%D7%9E%D7%97%D7%96%D7%95%D7%A8_%D7%A2%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%AA-%D7%A9%D7%99%D7%A0%D7%94_%D7%A9%D7%95%D7%A0%D7%94_%D7%9E-24[/u]%D7%A9%D7%A2%D7%95%D7%AA]תסמונת מחזור עירות-שינה שונה מ-24 שעות
(מציעה לקרוא את הערכים המקבילים בויקיפדיה באנגלית, הם יותר מעמיקים)
%D7%A4%D7%90%D7%96%D7%AA_%D7%94%D7%A9%D7%99%D7%A0%D7%94[/u]%D7%94%D7%93%D7%97%D7%95%D7%99%D7%94]תסמונת פאזת השינה הדחויה
%D7%9E%D7%97%D7%96%D7%95%D7%A8_%D7%A2%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%AA-%D7%A9%D7%99%D7%A0%D7%94_%D7%A9%D7%95%D7%A0%D7%94_%D7%9E-24[/u]%D7%A9%D7%A2%D7%95%D7%AA]תסמונת מחזור עירות-שינה שונה מ-24 שעות
(מציעה לקרוא את הערכים המקבילים בויקיפדיה באנגלית, הם יותר מעמיקים)
נערה בת 15 לא נרדמת
מכיוון שהדף הזה עלה אני רוצה לעדכן שהיא כבר בת 17 (הפלא ופלא) ועדיין מעדיפה להירדם מאוחר ולקום בצהרים. כנראה זה משהו שטבוע בה. ההפך ממני, דרך אגב. היא לפעמים מתלוננת שעייפה אבל הרבה פחות קשה איתה. לא מדברים על כדורי שינה. יש לה ימים מאוד עסוקים אבל הם לא גורמים לה ליפול מעייפות מוקדם יחסית. אני נוקטת בגישה שכל עוד אין תלונות מצידה ומהסובבים אני מניחה לה.
-
נערה בת 15 לא נרדמת
כמה רעיונות שעולים לי
כדאי לנסות אייפק ו/או קינגסיולוגיה
ולשלב עם שיטה אחרת להרפייה כגון טיפולי היליניג, עיסוי, פרחי באך, רפלקסולוגיה, מוזיקה מרגיעה , תאורת חדר מרגיעה.
הליכה מאומצת כ 2-3 שעות לפני השינה.
אמבטיה/מקלחת חמה
דיקור גם עוזר להרגיע ולהרפות.
לשקול להגביל צריכת קופאין , שוקולד, קולה.
לצמצם שימוש במסכים כגון טלווזיה, מחשב, אייפון, חשודים כגורמי בילבול שעות יום/לילה ומעכבי שינה
כמה רעיונות שעולים לי
כדאי לנסות אייפק ו/או קינגסיולוגיה
ולשלב עם שיטה אחרת להרפייה כגון טיפולי היליניג, עיסוי, פרחי באך, רפלקסולוגיה, מוזיקה מרגיעה , תאורת חדר מרגיעה.
הליכה מאומצת כ 2-3 שעות לפני השינה.
אמבטיה/מקלחת חמה
דיקור גם עוזר להרגיע ולהרפות.
לשקול להגביל צריכת קופאין , שוקולד, קולה.
לצמצם שימוש במסכים כגון טלווזיה, מחשב, אייפון, חשודים כגורמי בילבול שעות יום/לילה ומעכבי שינה
-
נערה בת 15 לא נרדמת
תודה רבה לכן, אשמח לדעת כיצד אייפק יכול לסייע כאן, קראתי בדף של האיייפק ובדפים נוספים באתרים רלוונטיים אך לא ממש הצלחתי להבין איך זה אמור לעבוד.
אנסה עיסוי, פרחי באך יש לי הרגשה שיכולים לסייע.
האם ידוע לכם על ההשפעה של מגנזיום, אומגה 3, קומפלקס ויטמין B כאשר אין מחסור כלל בויטמין B12, ?
האם זה יכול לסייע?
ובעיקר, איך אפשר לעזור לה כאשר עיקר אי השקט לדעתי נובע מדאגות ומתח נפשי גדולים, אף מצוקה במידת מה, ואינה מאמינה ואינה מוכנה לשמוע על טיפול פסיכולוגי?
בתודה לכן, תודה לאמאשלה, לפלוניות אלמוניות היקרות, ולנוודית.
אני גם מוקירה את דבריה של נעמה מלמעלה, מזמן למדתי שהבת הזאת שלי מגדלת אותי להיות יותר בנאדם... (-:
אנסה עיסוי, פרחי באך יש לי הרגשה שיכולים לסייע.
האם ידוע לכם על ההשפעה של מגנזיום, אומגה 3, קומפלקס ויטמין B כאשר אין מחסור כלל בויטמין B12, ?
האם זה יכול לסייע?
ובעיקר, איך אפשר לעזור לה כאשר עיקר אי השקט לדעתי נובע מדאגות ומתח נפשי גדולים, אף מצוקה במידת מה, ואינה מאמינה ואינה מוכנה לשמוע על טיפול פסיכולוגי?
בתודה לכן, תודה לאמאשלה, לפלוניות אלמוניות היקרות, ולנוודית.
אני גם מוקירה את דבריה של נעמה מלמעלה, מזמן למדתי שהבת הזאת שלי מגדלת אותי להיות יותר בנאדם... (-:
נערה בת 15 לא נרדמת
ללכת לשחות שחייה לילית, אחריה התיאבון גובר וגם העייפות. בהצלחה
-
נערה בת 15 לא נרדמת
אייפק בעיקרון יכול לעשות "תכנות מחדש" של כל חלקי הגוף והנפש.
למשל, אצלי מצאו שאני נמצאת 4 שעות אחורה... זה לא משהו שממש פגע יותר מדי בתפקוד היומיומי (כי אני מסוגלת להירדם בכל שעה משעות היום)
אייפק בעיקרון יכול לעשות "תכנות מחדש" של כל חלקי הגוף והנפש.
למשל, אצלי מצאו שאני נמצאת 4 שעות אחורה... זה לא משהו שממש פגע יותר מדי בתפקוד היומיומי (כי אני מסוגלת להירדם בכל שעה משעות היום)
-
- הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
- דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה
נערה בת 15 לא נרדמת
קראתי לגבי מתבגרים בנים, שבגלל העלייה בטסטוסטרון בגיל הזה יש הסטה פיזיולוגית טבעית של שעות השינה, כך שלא עייפים עד השעות הקטנות ואח"כ ישנים עד הצהריים, ושזה בסדר ואפילו חשוב, ומתאזן בחזרה במהלך שנות ה-20. יש אפילו בתי ספר תיכון (במדינות מתוקנות יותר כמובן) ששינו את שעות הלימוד בעקבות המחקרים הרבים שמראים את זה.
אז זה נכון לגבי בנים באופן מובהק יותר מאשר בנות, אבל בגיל ההתבגרות גם בנות מייצרות יותר טסטוסטרון, ומן הסתם יש כאלה שיותר מאחרות.
בקיצור אולי זה קשור
אז זה נכון לגבי בנים באופן מובהק יותר מאשר בנות, אבל בגיל ההתבגרות גם בנות מייצרות יותר טסטוסטרון, ומן הסתם יש כאלה שיותר מאחרות.
בקיצור אולי זה קשור
-
- הצטרפות: 01 יולי 2008, 21:51
- דף אישי: הדף האישי של תפוח_אדמה*
נערה בת 15 לא נרדמת
אולי יעזור לה משהו שאינו טיפול פסיכולוגי, אבל מרגיע, כמו יוגה, אומנויות לחימה, ריקוד, מה שמדבר אליה. משהו שמפעיל פיזית ונפשית.
-
נערה בת 15 לא נרדמת
הרעיון של השחיה הלילית נראה לי נחמד. הוא גם כיפי וגם פעילות ביחד. נראה אם אצליח.
אנסה לעשות כמה דברים ביחד, ובהדרגה.. ונראה אם זה יעזור. אשמח לעדכן. אם יש עוד רעיונות ומחשבות אשמח מאד מאד אם תכתבו כאן.
אנסה לעשות כמה דברים ביחד, ובהדרגה.. ונראה אם זה יעזור. אשמח לעדכן. אם יש עוד רעיונות ומחשבות אשמח מאד מאד אם תכתבו כאן.
נערה בת 15 לא נרדמת
עוד תוספת מהזמן שעבר. סיפרתי לבת שלי על הפוסט הזה שעלה שוב ושתינו העלינו רשמים על מה שהיה. היא אמרה שזה כבר בכלל לא רלוונטי, התקופה הזו. שעכשיו היא לא מרגישה שיש לה קושי להירדם. שזה יכול לקרות בגלל חופשות וסופ"ש אבל זה לא מטריד אותה יותר. שהיא במקום אחר.
סתם, שתדעו, יש דברים שצריך להם רק זמן...
סתם, שתדעו, יש דברים שצריך להם רק זמן...
-
נערה בת 15 לא נרדמת
תודה לאמאשלה. הדברים מעט מנחמים כי המצב לא פשוט. האם ניסיתם בזמנו לשנות תזונה, או מינרלים/ויטמינים או משהו כזה?
-
- הצטרפות: 09 אוקטובר 2012, 10:38
- דף אישי: הדף האישי של סנונית_הסיפורים*
נערה בת 15 לא נרדמת
לפלוני אלמונית,
האם היא תאהב לדעתך שתספרי לה סיפורים לפני השינה?
או מספר, או, יותר טוב, מהלב.
מהניסיון שלי זה נורא מרגיע ומרדים, ויכול גם לגעת במצוקות ולהרגיע אותן באופן מאד עדין ובלתי מורגש כמעט, מה שמייחד את זה מטיפול פסיכולוגי רגיל.
כל טוב,
מסנונית.
האם היא תאהב לדעתך שתספרי לה סיפורים לפני השינה?
או מספר, או, יותר טוב, מהלב.
מהניסיון שלי זה נורא מרגיע ומרדים, ויכול גם לגעת במצוקות ולהרגיע אותן באופן מאד עדין ובלתי מורגש כמעט, מה שמייחד את זה מטיפול פסיכולוגי רגיל.
כל טוב,
מסנונית.
-
נערה בת 15 לא נרדמת
אני בספק, היא קוראת כל כך מהר וכל כך הרבה, שאיני מאמינה שתרצה שאקריא לה, אבל האמת שהקראתי לה המון שנים, גם אחרי שידעה לקרוא.
אבדוק...
תודה!
אבדוק...
תודה!
נערה בת 15 לא נרדמת
מעלה עוד רעיון שנתקלתי בו, ואפשר לקרוא עליו כאן וגם בויקיפדיה Autonomous]ASMR sensory meridian response[/po]. באופן כללי הרעיון הוא שלחישות ועוד סוגי קול מסוימים מעבירים תחושה מסוימת, שעוזרת להרדם, כנראה שלאנשים מסוימים יותר מאשר לאחרים.
זה נשמע אולי רעיון די ביזארי, אבל יש המוני אנשים שנעזרים בשיטה הזו, יש המוני סרטונים ביוטיוב. אישית לא השתמשתי בזה, אבל מכירה אנשים שכן. לא חושבת שיש מה לחשוש, אם לא יועיל, לא חושבת שיזיק.
יש מגוון גדול של סרטונים וכדאי לחפש מה מתאים (ולהמנע מפארודיות וכו'), הנה aA]דוגמה PcATRw6U[/po]&list=PLxYjNX8EoN1TxgjZhTN3w4KI8UeiQ1Eji
זה נשמע אולי רעיון די ביזארי, אבל יש המוני אנשים שנעזרים בשיטה הזו, יש המוני סרטונים ביוטיוב. אישית לא השתמשתי בזה, אבל מכירה אנשים שכן. לא חושבת שיש מה לחשוש, אם לא יועיל, לא חושבת שיזיק.
יש מגוון גדול של סרטונים וכדאי לחפש מה מתאים (ולהמנע מפארודיות וכו'), הנה aA]דוגמה PcATRw6U[/po]&list=PLxYjNX8EoN1TxgjZhTN3w4KI8UeiQ1Eji
נערה בת 15 לא נרדמת
לא ניסינו לשנות תזונה. בעיקר בגלל שלא רציתי לריב איתה. תיסוף של ויטמין די, גם את זה לא תמיד זכרנו לקחת.
נערה בת 15 לא נרדמת
גם אצלינו המצב לא היה פשוט. המון כעס היה עלי (שלא הסכמתי לכדורי שינה). אחרת לא הייתי מעלה כאן שאלה. מפליא אותי כמה שעכשיו זה השתנה. ומשמח שהתעקשתי לא לעשות דברים מנוגדים לאמונה שלי.
-
נערה בת 15 לא נרדמת
גם לבת שלי חסר ויטמין D. היא לוקחת די בסדר בסך הכל.
הייתי אצל נטורופתית עבורה, וגם עבורי, היא הציעה כמה דברים שקשורים דווקא למערכת העיכול.
אני מהאנשים שאף פעם לא הבינו את העקרונות של העיכול, לגישותיהן השונות והמשונות, אך מוכנה לנסות משהו שיש בו הגיון בריא.
ננסה ונראה.
אעדכן בהמשך. תודה!
הייתי אצל נטורופתית עבורה, וגם עבורי, היא הציעה כמה דברים שקשורים דווקא למערכת העיכול.
אני מהאנשים שאף פעם לא הבינו את העקרונות של העיכול, לגישותיהן השונות והמשונות, אך מוכנה לנסות משהו שיש בו הגיון בריא.
ננסה ונראה.
אעדכן בהמשך. תודה!
נערה בת 15 לא נרדמת
נשמע מאוד הגיוני הקטע של מערכת העיכול. זה הלהיט עכשיו בשדה המחקר. חיידקי המעיים אם זה הכוונה. אשמח לשמוע עדכונים.
-
נערה בת 15 לא נרדמת
אכן זה בהחלט חלק מזה. פרוביוטיקה ותוספי מזון שהם ויטמינים בצורה של ירקות ופירות מיובשים בקפסולה.... כאלה שנותנים חלבונים כי הילדה צמחונית ואינה אוכלת כמעט חלבונים. זה בדרךהביתה.
-
נערה בת 15 לא נרדמת
אני סקרנית אם היא תסכים לקחת את הקפסולות האלה באופן מעשי. זה לא ויטמינים בצורה טהורה שאני ממש לא בעד אם אפשר בדרכים אחרות.
-
נערה בת 15 לא נרדמת
ל״אמאשלה״ שלום, עברו עוד הרבה שנים מאז ההודעה שלך, אני מתמודדת עם בעיה זהה עם בת 17 שלא מצליחה להירדם, חווה קור בכל הגוף מרוב שעברה את שעת השינה, נרדמת בחמש בבוקר... אנחנו נמצאים בתוך סיוט, תוהה אם ממרומי ניסיונך יש לך טיפים נוספים
ל״אמאשלה״ שלום, עברו עוד הרבה שנים מאז ההודעה שלך, אני מתמודדת עם בעיה זהה עם בת 17 שלא מצליחה להירדם, חווה קור בכל הגוף מרוב שעברה את שעת השינה, נרדמת בחמש בבוקר... אנחנו נמצאים בתוך סיוט, תוהה אם ממרומי ניסיונך יש לך טיפים נוספים
נערה בת 15 לא נרדמת
אנחנו התמודדנו עם זה עד שעבר. מילת המפתח היא סבלנות ולהיות איתה בזה - ללטף, לחבק - אם היא רוצה, בגיל הזה הן פחות רוצות - אבל חשוב "להיות" ולא להתעצבן או לא להבין וכאלה...
חשוב שיהיה ברור שגם אם לא נרדמת זה לא אומר שלא יכולה לתפקד למחרת - מקסימום תהיה יותר עייפה במשך היום ובלילה למחרת כמובן שחשוב לא לישון צהריים.
ושאם לא ישנה לילה זה לא שעכשיו היא מסכנה או שקרה דבר נורא ואיום ברמה של אסון (למרות שידוע שלא להירדם זה מצב מאוד לא נעים)
ואסור לתת כדורים כאלה ואחרים לא טבעיים ולא לא טבעיים כי זה אומר שיש בעיה שמצריכה התערבות חיצונית, וזה רק יקבע את הבעיה.
אחרי הרבה זמן שנראה כמו נצח זה עובר.
חשוב שיהיה ברור שגם אם לא נרדמת זה לא אומר שלא יכולה לתפקד למחרת - מקסימום תהיה יותר עייפה במשך היום ובלילה למחרת כמובן שחשוב לא לישון צהריים.
ושאם לא ישנה לילה זה לא שעכשיו היא מסכנה או שקרה דבר נורא ואיום ברמה של אסון (למרות שידוע שלא להירדם זה מצב מאוד לא נעים)
ואסור לתת כדורים כאלה ואחרים לא טבעיים ולא לא טבעיים כי זה אומר שיש בעיה שמצריכה התערבות חיצונית, וזה רק יקבע את הבעיה.
אחרי הרבה זמן שנראה כמו נצח זה עובר.