סוסת פרא שועטת עם הרוח בלוג
-
- הצטרפות: 29 ספטמבר 2007, 21:16
- דף אישי: הדף האישי של סוסת_פרא*
תמר, כתבנו ביחד.
אולי יש משהו שאת לא רוצה לראות?
מה למשל?
אם את בכיוון הטבעי ומנקה את עצמך למה את ממשיכה להשתמש בגלולות? זה כל כך לא בריא
האמיני לי שאני יודעת ומצרה על כך.
גם להיכנס להריון לא רצוי ולעשות הפלה זה לא בריא. ושם עוד יש יצור נוסף שזה 'לא בריא' לו.
הספיקה לי פעם אחת.
(אחרי שנכשלתי עם שיטת ה'תכנון הריון באופן טבעי' )
אולי יש משהו שאת לא רוצה לראות?
מה למשל?
אם את בכיוון הטבעי ומנקה את עצמך למה את ממשיכה להשתמש בגלולות? זה כל כך לא בריא
האמיני לי שאני יודעת ומצרה על כך.
גם להיכנס להריון לא רצוי ולעשות הפלה זה לא בריא. ושם עוד יש יצור נוסף שזה 'לא בריא' לו.
הספיקה לי פעם אחת.
(אחרי שנכשלתי עם שיטת ה'תכנון הריון באופן טבעי' )
-
תמר, תודה שחיפשת בשבילי אצל לואיז היי.
האמת, הייתי אמיצה כששאלתי אותך מה למשל אני לא רוצה לראות. כי פחדתי שזה יפתח פתח להמון ביקורת. שעכשיו פתאום כולם 'יתנדבו' לומר לי מה אני לא רוצה לראות.
אז תודה שהיית עדינה איתי.
בכלל, לאחרונה, מאז שהתחילה להגיע ביקורת, אז כל פעם שאני רואה במה חדש תגובות בדפים שלי - אני שמה לב שאני באיזה סוג של פחד להיכנס ולראות מה כתוב שם.
ואם אני מגלה שכתוב משהו טוב, אני בתחושת הקלה. ואם כתובה ביקורת, אז קצת קשה לי. (אבל כפי שכבר אמרתי, זה לרוב הרבה פחות נורא ממה שאני פוחדת).
זה כמו לפתוח קופסא שאתה לא יודע מה יש בפנים, ממתק או מפלצת. ואתה ניגש מאוד בחשש ובזהירות.
והחשיבה החדשה צריכה להיות : אני משתחרר מן הצורך להיות צודק. אני שלו. אני אוהב ומעריך את עצמי.
אוהו, השחרור מהצורך להיות צודק. הלוואי.
זה בדיוק קשור למה שכתבתי עליו אתמול.
(נורא מוזר שאנחנו תמיד לוקחים צד אחד. הצד של עצמנו.
וגם, הקושי כשחושבים שאני 'לא בסדר' והצורך המיידי לתקן את זה.)
אין אדם שחושב על עצמו דברים רעים.
אז מאיפה באים לי כל הדברים הרעים שאני חושבת על עצמי? בוודאי שאנחנו חושבים על עצמנו המון דברים רעים.
העניין הוא שאנחנו לא יכולים לסבול את הדברים הרעים שאנחנו חושבים על עצמנו.
כפי שכתבתי אתמול, התחושה של 'אני לא בסדר' אומרת לנו ש'אתה לא ראוי להיות קיים'. וזו תחושה שהיא פשוט בלתי נסבלת.
ודווקא בגלל זה אנחנו מחפשים להצדיק את עצמנו בכל דרך.
כל דרך שבעולם, הגונה או פסולה, העיקר שנצא 'בסדר', העיקר שנצא 'צודקים'.
המלחמה בקולות הרעים הפנימיים היא כל-כך עזה, שאנו מוכנים בגללה גם לעצום עיניים ולאטום אוזניים ולפגוע באחרים.
אז ככה שבפנים אנחנו מלאים בקולות רעים על עצמנו,
אבל בגלל שאנחנו כל-כך טורחים להסתיר את זה, לנסות לטשטש את הקולות הללו -
אז כלפי חוץ זה נראה שכולנו חושבים על עצמנו רק דברים טובים.
אבל !!!
אחרת לא היה לו דחף כזה חזק להוכיח את צדקתו.
אם לא יהיה אכפת לי להרשות לעצמי להיות גם במקום של ה'לא בסדר' - אז באמת אוכל לשחרר את הצורך להיות צודקת. ולהיות פשוט מה שאני.
בעיקר מאז שאני משתדלת להפסיק "להיות נחמדה" כל הזמן, ולהפסיק להיות עסוקה ב"מה יחשבו עלי".
זה באמת דבר חשוב.
רק בוודאי שהפחד שלך מ'מה יחשבו עליי' מבוסס על קולות רעים שיש לך כלפי עצמך בתוך עצמך 'הייתי לא בסדר. איזו אגואיסטית אני. איך אני יכולה לא לעזור לו כשהוא בצרה.' וכד'.
הקולות האלה עוברים לך בראש, הם קיימים בתוכך. ונגדם את יוצאת. לא נגד הקולות החיצוניים.
כי ברגע שהקולות האלה ייגמרו בתוכך, האמיני לי שלא יהיה אכפת לך כלל 'מה חושבים'.
בהצלחה
האמת, הייתי אמיצה כששאלתי אותך מה למשל אני לא רוצה לראות. כי פחדתי שזה יפתח פתח להמון ביקורת. שעכשיו פתאום כולם 'יתנדבו' לומר לי מה אני לא רוצה לראות.
אז תודה שהיית עדינה איתי.
בכלל, לאחרונה, מאז שהתחילה להגיע ביקורת, אז כל פעם שאני רואה במה חדש תגובות בדפים שלי - אני שמה לב שאני באיזה סוג של פחד להיכנס ולראות מה כתוב שם.
ואם אני מגלה שכתוב משהו טוב, אני בתחושת הקלה. ואם כתובה ביקורת, אז קצת קשה לי. (אבל כפי שכבר אמרתי, זה לרוב הרבה פחות נורא ממה שאני פוחדת).
זה כמו לפתוח קופסא שאתה לא יודע מה יש בפנים, ממתק או מפלצת. ואתה ניגש מאוד בחשש ובזהירות.
והחשיבה החדשה צריכה להיות : אני משתחרר מן הצורך להיות צודק. אני שלו. אני אוהב ומעריך את עצמי.
אוהו, השחרור מהצורך להיות צודק. הלוואי.
זה בדיוק קשור למה שכתבתי עליו אתמול.
(נורא מוזר שאנחנו תמיד לוקחים צד אחד. הצד של עצמנו.
וגם, הקושי כשחושבים שאני 'לא בסדר' והצורך המיידי לתקן את זה.)
אין אדם שחושב על עצמו דברים רעים.
אז מאיפה באים לי כל הדברים הרעים שאני חושבת על עצמי? בוודאי שאנחנו חושבים על עצמנו המון דברים רעים.
העניין הוא שאנחנו לא יכולים לסבול את הדברים הרעים שאנחנו חושבים על עצמנו.
כפי שכתבתי אתמול, התחושה של 'אני לא בסדר' אומרת לנו ש'אתה לא ראוי להיות קיים'. וזו תחושה שהיא פשוט בלתי נסבלת.
ודווקא בגלל זה אנחנו מחפשים להצדיק את עצמנו בכל דרך.
כל דרך שבעולם, הגונה או פסולה, העיקר שנצא 'בסדר', העיקר שנצא 'צודקים'.
המלחמה בקולות הרעים הפנימיים היא כל-כך עזה, שאנו מוכנים בגללה גם לעצום עיניים ולאטום אוזניים ולפגוע באחרים.
אז ככה שבפנים אנחנו מלאים בקולות רעים על עצמנו,
אבל בגלל שאנחנו כל-כך טורחים להסתיר את זה, לנסות לטשטש את הקולות הללו -
אז כלפי חוץ זה נראה שכולנו חושבים על עצמנו רק דברים טובים.
אבל !!!
- זה שאדם מתעקש להוכיח שהוא צודק ושהוא 'בסדר' -
אחרת לא היה לו דחף כזה חזק להוכיח את צדקתו.
אם לא יהיה אכפת לי להרשות לעצמי להיות גם במקום של ה'לא בסדר' - אז באמת אוכל לשחרר את הצורך להיות צודקת. ולהיות פשוט מה שאני.
בעיקר מאז שאני משתדלת להפסיק "להיות נחמדה" כל הזמן, ולהפסיק להיות עסוקה ב"מה יחשבו עלי".
זה באמת דבר חשוב.
רק בוודאי שהפחד שלך מ'מה יחשבו עליי' מבוסס על קולות רעים שיש לך כלפי עצמך בתוך עצמך 'הייתי לא בסדר. איזו אגואיסטית אני. איך אני יכולה לא לעזור לו כשהוא בצרה.' וכד'.
הקולות האלה עוברים לך בראש, הם קיימים בתוכך. ונגדם את יוצאת. לא נגד הקולות החיצוניים.
כי ברגע שהקולות האלה ייגמרו בתוכך, האמיני לי שלא יהיה אכפת לך כלל 'מה חושבים'.
בהצלחה
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
יש סכנה באיבוד העצמיות ושרידי הכבוד העצמי ובאימוץ תודעה של קבצנית, נזקקת לרחמים ולעזרה, אסקופה נדרסת.
את צעירה ובריאה יחסית, יש לך יכולת לשונית טובה, וכמה חושים לא רעים - עשי עם זה משהו במקום לצמצם ולאיין את עצמך ואת תוכן התרמיל שלך. אולי הקושי בעבודה העצמית הזו נובע מהכיוון שלה - למטה, ועוד למטה, ועוד למטה.. עד בירא עמיקתא. ואולי הדברים שבך שאת נלחמת בהם הם לא יותר מהעצמיות והשפיות שלך המתחננות שתחוסי עליהן מההתאבדות הנפשית שחלק אחר בנפשך מנסה לכפות עליהם. נאמר בכאב.
את צעירה ובריאה יחסית, יש לך יכולת לשונית טובה, וכמה חושים לא רעים - עשי עם זה משהו במקום לצמצם ולאיין את עצמך ואת תוכן התרמיל שלך. אולי הקושי בעבודה העצמית הזו נובע מהכיוון שלה - למטה, ועוד למטה, ועוד למטה.. עד בירא עמיקתא. ואולי הדברים שבך שאת נלחמת בהם הם לא יותר מהעצמיות והשפיות שלך המתחננות שתחוסי עליהן מההתאבדות הנפשית שחלק אחר בנפשך מנסה לכפות עליהם. נאמר בכאב.
-
נעמה,
ובקיצור כשעובר הענין בכיס המרה מתחיל הענין של הגניקולוגית, ואז זה עובר ומתחילה דלקת בעיניים , ואז ואז ואז...
אני יכולה להוסיף לך עוד...
מיגרנות, פריצת דיסק, כאבי שרירים, עייפות....
אכן, לא הייתי אומרת שאני במצב מאוד מאוזן בריאותית - שזה אומר כנראה גם אנרגטית ונפשית, אבל מצד שני - יש תקווה.
מה הכל אומר- שיש לך צורך בלתי נדלה להתעסק עם עצמך
כן, כנראה יש לי צורך להתעסק עם עצמי.
האם בגלל זה בעיות הבריאות? מקווה שלא.
יש הרבה מה להתעסק בעצמי גם בלי בעיות בריאות, לא?
אני מתוסכלת מהמצב הבריאותי, אבל, בלי קשר בהכרח - ההתעסקות בעצמי כנראה צורך נפשי שקיים כרגע בחיים שלי. ומקבלת.
ואם תהיי בריאה כל הזמן והעצמך הזה יעבור התמרה ויהפוך לעיסוק בכספים שאת מרויחה מהעבודות הרבות והטובות שאת מקבלת, להתעסק למשל עם הדירה החדשה ששכרת [...]
לא הבנתי מה את מציעה. שאהיה בריאה אך אמשיך להתעסק עם עצמי בתחומים אחרים 'בריאים' יותר?
הלוואי.
אשתדל.
אך זה לא אומר שאני בהכרח חייבת להפסיק את המסע ולחיות בצורת החיים שתיארת.
אני יכולה להיות בריאה בכל מקום.
בכל מקרה, הייתי מעדיפה להגיע לשלב של להתעסק בעצמי פחות. אבל אני מקבלת את הצורך שקיים בי עדיין.
אני מאמינה שבריאות פיזית ונפשית תְפַנה לי מקום.
נגיד, לא באמת, כאילו, שאת עכשיו זורקת את כל הרשימות שלך לפח, ולא מעבירה כלום לאתר? אני בטוחה שהתגובה הראשונית שלך היא חבל, אני לא יכולה חעשות את זה, זה ממש צורך חזק ממני, אבל מה אם את מצליחה? נסי לשבת רגע ולנשום לתוך הסיטואציה הוירטואלית הזאת? מה קורה לך בגוף?
כבר עשיתי דברים כאלה. זרקתי רשימות מושקעות של שנים. הפסקתי לכתוב.
חשבתי שזה יקדם אותי.
אבל האם זה קידם אותי?
מעניין אותי, מה גורם לך לחשוב שזה כדאי?
על כל פנים, זה במילא הולך לקרות עכשיו 12 ימים. (האתר יוצא לחופשה)
מה קורה לי בגוף? אני בקריז...
וברצינות, אני באמת חושבת *שאם יגיע הזמן שאוכל פשוט לזרוק את הרשימות ולשבת בשקט - זה יהיה דבר מדהים.
אבל אני לא רוצה לעשות את זה 'בכוח', נגד הטבע שלי.*
כי אני יודעת מנסיון העבר, שכשעשיתי דברים כאלה כשעדיין לא הייתי בשלה - זה לא עשה לי טוב, נשאר פצע פעור, ומהר מאוד חזרתי לדפוסים הישנים.
בהסתכלות לאחור זה לא באמת קידם אותי.
זה כמו פצע שצריך להגליד, ונוצר עליו קרום.
אפשר לתת לפצע לסיים להחלים באופן טבעי, ואז הקרום ינשור לבד.
ואפשר לנסות לזרז את התהליך, למשוך את הקרום בכוח, ואז הפצע נפתח מחדש, וצריך להתחיל שוב את תהליך ההחלמה.
ככה זה כשמנסים לזרז תהליכים, ולא נותנים לדברים לקרות באופן טבעי.
על הפצע הנפשי שלי נוצר קרום, כי הפצע שלי מנסה להחלים.
הקרום הזה מתבטא בצורך להתעסק בעצמי, בצורך לחשוב כ"כ הרבה, לכתוב כ"כ הרבה, בכל מיני צרכים הישרדותיים ובעוד הרבה דברים אחרים.
זה קרום זמני, אבל הוא חיוני.
אני דואגת לתת לעצמי תנאים להתרפא,
ויחד עם זאת *מחכה שהקרום הזה מעל הפצע ינשור לבד.
כשיגיע הזמן.*
תודה לך, נעמה.
ובקיצור כשעובר הענין בכיס המרה מתחיל הענין של הגניקולוגית, ואז זה עובר ומתחילה דלקת בעיניים , ואז ואז ואז...
אני יכולה להוסיף לך עוד...
מיגרנות, פריצת דיסק, כאבי שרירים, עייפות....
אכן, לא הייתי אומרת שאני במצב מאוד מאוזן בריאותית - שזה אומר כנראה גם אנרגטית ונפשית, אבל מצד שני - יש תקווה.
מה הכל אומר- שיש לך צורך בלתי נדלה להתעסק עם עצמך
כן, כנראה יש לי צורך להתעסק עם עצמי.
האם בגלל זה בעיות הבריאות? מקווה שלא.
יש הרבה מה להתעסק בעצמי גם בלי בעיות בריאות, לא?
אני מתוסכלת מהמצב הבריאותי, אבל, בלי קשר בהכרח - ההתעסקות בעצמי כנראה צורך נפשי שקיים כרגע בחיים שלי. ומקבלת.
ואם תהיי בריאה כל הזמן והעצמך הזה יעבור התמרה ויהפוך לעיסוק בכספים שאת מרויחה מהעבודות הרבות והטובות שאת מקבלת, להתעסק למשל עם הדירה החדשה ששכרת [...]
לא הבנתי מה את מציעה. שאהיה בריאה אך אמשיך להתעסק עם עצמי בתחומים אחרים 'בריאים' יותר?
הלוואי.
אשתדל.
אך זה לא אומר שאני בהכרח חייבת להפסיק את המסע ולחיות בצורת החיים שתיארת.
אני יכולה להיות בריאה בכל מקום.
בכל מקרה, הייתי מעדיפה להגיע לשלב של להתעסק בעצמי פחות. אבל אני מקבלת את הצורך שקיים בי עדיין.
אני מאמינה שבריאות פיזית ונפשית תְפַנה לי מקום.
נגיד, לא באמת, כאילו, שאת עכשיו זורקת את כל הרשימות שלך לפח, ולא מעבירה כלום לאתר? אני בטוחה שהתגובה הראשונית שלך היא חבל, אני לא יכולה חעשות את זה, זה ממש צורך חזק ממני, אבל מה אם את מצליחה? נסי לשבת רגע ולנשום לתוך הסיטואציה הוירטואלית הזאת? מה קורה לך בגוף?
כבר עשיתי דברים כאלה. זרקתי רשימות מושקעות של שנים. הפסקתי לכתוב.
חשבתי שזה יקדם אותי.
אבל האם זה קידם אותי?
מעניין אותי, מה גורם לך לחשוב שזה כדאי?
על כל פנים, זה במילא הולך לקרות עכשיו 12 ימים. (האתר יוצא לחופשה)
מה קורה לי בגוף? אני בקריז...
וברצינות, אני באמת חושבת *שאם יגיע הזמן שאוכל פשוט לזרוק את הרשימות ולשבת בשקט - זה יהיה דבר מדהים.
אבל אני לא רוצה לעשות את זה 'בכוח', נגד הטבע שלי.*
כי אני יודעת מנסיון העבר, שכשעשיתי דברים כאלה כשעדיין לא הייתי בשלה - זה לא עשה לי טוב, נשאר פצע פעור, ומהר מאוד חזרתי לדפוסים הישנים.
בהסתכלות לאחור זה לא באמת קידם אותי.
זה כמו פצע שצריך להגליד, ונוצר עליו קרום.
אפשר לתת לפצע לסיים להחלים באופן טבעי, ואז הקרום ינשור לבד.
ואפשר לנסות לזרז את התהליך, למשוך את הקרום בכוח, ואז הפצע נפתח מחדש, וצריך להתחיל שוב את תהליך ההחלמה.
ככה זה כשמנסים לזרז תהליכים, ולא נותנים לדברים לקרות באופן טבעי.
על הפצע הנפשי שלי נוצר קרום, כי הפצע שלי מנסה להחלים.
הקרום הזה מתבטא בצורך להתעסק בעצמי, בצורך לחשוב כ"כ הרבה, לכתוב כ"כ הרבה, בכל מיני צרכים הישרדותיים ובעוד הרבה דברים אחרים.
זה קרום זמני, אבל הוא חיוני.
אני דואגת לתת לעצמי תנאים להתרפא,
ויחד עם זאת *מחכה שהקרום הזה מעל הפצע ינשור לבד.
כשיגיע הזמן.*
תודה לך, נעמה.
-
נגיד, לא באמת, כאילו, שאת עכשיו זורקת את כל הרשימות שלך לפח
אה, נעמה, רק עכשיו הבנתי שהתכוונת רק לדמיין את זה.
אני דמיינתי דברים כאלה הרבה פעמים, והם אפילו במידה מסוימת משאת נפשי.
רק שאני עדיין לא מרגישה מוכנה.
אה, נעמה, רק עכשיו הבנתי שהתכוונת רק לדמיין את זה.
אני דמיינתי דברים כאלה הרבה פעמים, והם אפילו במידה מסוימת משאת נפשי.
רק שאני עדיין לא מרגישה מוכנה.
-
יש לי המון לכתוב ואני לא מצליחה להתקדם עם זה, כי אני מוצאת עצמי כל הזמן בדיאלוגים עם אנשים.
אבל האמת, גם מה שיוצא בדיאלוגים הוא חשוב.
נזכרתי שיש לי 'חובות' מהימים האחרונים, אז ככה:
שירי בן דב,
אני מודה שלאחרונה חשתי התנגדות כלפיך. כל פעם שעולה אצלי רגש כזה, אני יודעת שהדבר שאני מתנגדת אליו הוא בעצם משהו בתוכי שהאחר משקף.
אני מעריכה אותך שאת מצליחה לראות את השיקוף, ולא רק להיות בהתנגדות.
"אהבה אינה רגש. אהבה היא החומר ממנו עשויים כל הדברים בעולם". מקסים.
מה שאת מחפשת לקבל "בחינם" זה אהבה. אולי עדיף לקרוא למה שאת מחפשת- אהבה ללא תנאי?
נכון. את צודקת וממש הארת לי כאן משהו.
אך מעניין שהצורך שלי בין השאר, הוא שהאהבה הזו תתבטא בצורה חומרית, בפיזי. מעניין למה זה בא חזק דווקא בתחום הזה?
למה אני מקשרת את זה לאהבה?
ההתנגדות שהייתה בי היא כפי הנראה כלפי הצד שבי שמחפש גם הוא אהבה ללא תנאי. אני מבינה עכשיו שבעצם זה הדבר שכולם מחפשים כל הזמן, בכל דבר שאנו עושים. להתנגד לזה זה בעצם להתנגד לטבע האנושי שבנו. בזכותך היום אני לומדת לקבל את הטבע הזה שבי. ושוב תודה לך.
תודה גם לך על ההבנה הזו.
את באמת חושבת שאם תשכרי דירה המסע שלך ייגמר? המסע הוא פנימי ונצחי. זה לא משנה אם את גרה בדירה שלך או שוכרת, או קונה או בונה , או גרה באוהל, או חיה מנדיבות ליבם של אחרים הפותחים בפניך את ביתם.
בוודאי שהמסע לא ייגמר אז. הוא לא ייגמר לעולם !
אבל, הצורך שלי במסע הנדודים עדיין קיים. ואם לא אשלים אותו - אשאר בתחושה של חוסר עמוק. שלא השלמתי משהו חשוב. שלא העזתי ללכת עד הסוף. זה מחיר כבד.
יעלי לה,
_אני חושבת כמוך, אלוהים ממש לא רוצה "תמורה", ברור שהוא נותן נטו.
השאלה היא אחרת,
האם יש ביקום דבר כזה, "תנועה חד כיוונית".
האם אפשר באמת רק לקבל.
האם המקבל לא נותן משהו ממילא, אם הוא מתכוון ואם לא (לאו דווקא ישירות לנותן, לאו דווקא דבר שהוא לקח בחשבון)._
אני חושבת שאת צודקת. בשורה התחתונה אין 'נתינה בלבד' ואין 'קבלה בלבד'. זה תמיד יהיה דו כיווני, בין שמתכוונים לכך ובין שלא.
כמו כשמישהו נותן לי חיבוק - הרי באותו רגע הוא מחובק בעצמו, לא?
אך נראה לי שמה שאני התכוונתי, זה להרגיש שהצד השני נותן לי מתוך כוונה שזה יהיה לגמרי בחינם.
וגם להיות מסוגלת בעצמי להרשות לעצמי שזה יהיה לגמרי בחינם.
מה שמשנה לי כאן זו הכוונה. ברור שבתוצאות תמיד יהיו נתינה וקבלה משני הצדדים.
בן עמי,
יש משהו בעיר הזאת שגם אני אוהבת.. זו ההרגשה הנהדרת כשיוצאים מימנה, ואפשר לנשום.. .
לא התכוונתי דווקא לעיר הזו, אלא לעיר בכלל. (העיר הזו הוריי גרים בשוליים שלה למזלי הרב....)
ומשלב מסויים אים יש לך" יותר מידי" - השפע הולך וחסר...
נראה לי שאפשר לחיות בשפע של כסף בלי להתבלבל.
זה לא מפריע הכסף, כל זמן שאתה זוכר בשביל מה אתה צריך אותו. (ותאמיני לי שאני יכולה לעשות המון דברים טובים עם כסף, וגם אם יהיה לי הרבה הרבה....)
_'כד הקמח לא תכלה, וצפחת השמן לא תחסר'.
אליהו נתן את הברכה הזאת רק אחרי שנתנה לו את ה"פרוסה" האחרונה שנשארה ..
ושהושגה תוך עבודה קשה. (אים אני לא תועה, בשדה..)_
נכון.
פלוני אלמונית,
_בני אדם מהווים צינור לנתינה של ה', לפעמים ביד רחבה לפעמים ביד קמוצה.
ברגע שאת מתחילה לסמוך על הנתינה של בני האדם, את בבעיה._
יצא לי לכתוב על זה כמה פעמים.
כפי שאמרת, בני אדם מהווים צינור לנתינה של ה'. אז אני משתדלת לסמוך על ה' שישלח לי 'צינורות' כאלה.
הלסמוך כאן הוא לא על בני האדם, אלא על ה' שמתווך בינינו.
והידיעה, שאם צינור אחד ייסתם - אז אחר ייפתח ('אם ננעלו דלתי נדיבים - דלתי מרום לא ננעלו).
זאת העבודה !
כי למראית עין אנחנו תמיד תלויים באנשים אחרים. זה בלתי אפשרי שלא. אבל חשוב בפנים לזכור שלא באמת בהם אנחנו תלויים, אלא במי שיוצר את הקישורים.
לא חסרים סיפורים על אנשים שנסעו למרחקים כדי למצוא מה שיש להם בבית.....
בדיוק !
שהרי כדי לגלות מה יש להם בבית הם היו צריכים לנסוע למרחקים. זה מה שאיפשר להם לגלות !
אז מי שמלכתחילה בוחר להישאר באותו מקום ולגלות שם - טוב לו.
אבל מי שמרגיש צורך לנסוע למרחקים - כנראה ששם הוא דווקא נועד לגלות את מה שיש לו בבית.
אני חושבת שכל דרך היא טובה. ובלבד שאתה מקשיב ללב.
תודה לכל מי שכתבו לי על המחשבה, ההשקעה והאכפתיות.
נ.ב.
אני שוב מבקשת מכל ה-פלוני אלמונית לבחור כינוי אישי, כי כבר התרבו כל כך הפלוניות אלמוניות אצלי, שאני לא יודעת מי זה מי.
זה מבלבל אותי.
אבל האמת, גם מה שיוצא בדיאלוגים הוא חשוב.
נזכרתי שיש לי 'חובות' מהימים האחרונים, אז ככה:
שירי בן דב,
אני מודה שלאחרונה חשתי התנגדות כלפיך. כל פעם שעולה אצלי רגש כזה, אני יודעת שהדבר שאני מתנגדת אליו הוא בעצם משהו בתוכי שהאחר משקף.
אני מעריכה אותך שאת מצליחה לראות את השיקוף, ולא רק להיות בהתנגדות.
"אהבה אינה רגש. אהבה היא החומר ממנו עשויים כל הדברים בעולם". מקסים.
מה שאת מחפשת לקבל "בחינם" זה אהבה. אולי עדיף לקרוא למה שאת מחפשת- אהבה ללא תנאי?
נכון. את צודקת וממש הארת לי כאן משהו.
אך מעניין שהצורך שלי בין השאר, הוא שהאהבה הזו תתבטא בצורה חומרית, בפיזי. מעניין למה זה בא חזק דווקא בתחום הזה?
למה אני מקשרת את זה לאהבה?
ההתנגדות שהייתה בי היא כפי הנראה כלפי הצד שבי שמחפש גם הוא אהבה ללא תנאי. אני מבינה עכשיו שבעצם זה הדבר שכולם מחפשים כל הזמן, בכל דבר שאנו עושים. להתנגד לזה זה בעצם להתנגד לטבע האנושי שבנו. בזכותך היום אני לומדת לקבל את הטבע הזה שבי. ושוב תודה לך.
תודה גם לך על ההבנה הזו.
את באמת חושבת שאם תשכרי דירה המסע שלך ייגמר? המסע הוא פנימי ונצחי. זה לא משנה אם את גרה בדירה שלך או שוכרת, או קונה או בונה , או גרה באוהל, או חיה מנדיבות ליבם של אחרים הפותחים בפניך את ביתם.
בוודאי שהמסע לא ייגמר אז. הוא לא ייגמר לעולם !
אבל, הצורך שלי במסע הנדודים עדיין קיים. ואם לא אשלים אותו - אשאר בתחושה של חוסר עמוק. שלא השלמתי משהו חשוב. שלא העזתי ללכת עד הסוף. זה מחיר כבד.
יעלי לה,
_אני חושבת כמוך, אלוהים ממש לא רוצה "תמורה", ברור שהוא נותן נטו.
השאלה היא אחרת,
האם יש ביקום דבר כזה, "תנועה חד כיוונית".
האם אפשר באמת רק לקבל.
האם המקבל לא נותן משהו ממילא, אם הוא מתכוון ואם לא (לאו דווקא ישירות לנותן, לאו דווקא דבר שהוא לקח בחשבון)._
אני חושבת שאת צודקת. בשורה התחתונה אין 'נתינה בלבד' ואין 'קבלה בלבד'. זה תמיד יהיה דו כיווני, בין שמתכוונים לכך ובין שלא.
כמו כשמישהו נותן לי חיבוק - הרי באותו רגע הוא מחובק בעצמו, לא?
אך נראה לי שמה שאני התכוונתי, זה להרגיש שהצד השני נותן לי מתוך כוונה שזה יהיה לגמרי בחינם.
וגם להיות מסוגלת בעצמי להרשות לעצמי שזה יהיה לגמרי בחינם.
מה שמשנה לי כאן זו הכוונה. ברור שבתוצאות תמיד יהיו נתינה וקבלה משני הצדדים.
בן עמי,
יש משהו בעיר הזאת שגם אני אוהבת.. זו ההרגשה הנהדרת כשיוצאים מימנה, ואפשר לנשום.. .
לא התכוונתי דווקא לעיר הזו, אלא לעיר בכלל. (העיר הזו הוריי גרים בשוליים שלה למזלי הרב....)
ומשלב מסויים אים יש לך" יותר מידי" - השפע הולך וחסר...
נראה לי שאפשר לחיות בשפע של כסף בלי להתבלבל.
זה לא מפריע הכסף, כל זמן שאתה זוכר בשביל מה אתה צריך אותו. (ותאמיני לי שאני יכולה לעשות המון דברים טובים עם כסף, וגם אם יהיה לי הרבה הרבה....)
_'כד הקמח לא תכלה, וצפחת השמן לא תחסר'.
אליהו נתן את הברכה הזאת רק אחרי שנתנה לו את ה"פרוסה" האחרונה שנשארה ..
ושהושגה תוך עבודה קשה. (אים אני לא תועה, בשדה..)_
נכון.
פלוני אלמונית,
_בני אדם מהווים צינור לנתינה של ה', לפעמים ביד רחבה לפעמים ביד קמוצה.
ברגע שאת מתחילה לסמוך על הנתינה של בני האדם, את בבעיה._
יצא לי לכתוב על זה כמה פעמים.
כפי שאמרת, בני אדם מהווים צינור לנתינה של ה'. אז אני משתדלת לסמוך על ה' שישלח לי 'צינורות' כאלה.
הלסמוך כאן הוא לא על בני האדם, אלא על ה' שמתווך בינינו.
והידיעה, שאם צינור אחד ייסתם - אז אחר ייפתח ('אם ננעלו דלתי נדיבים - דלתי מרום לא ננעלו).
זאת העבודה !
כי למראית עין אנחנו תמיד תלויים באנשים אחרים. זה בלתי אפשרי שלא. אבל חשוב בפנים לזכור שלא באמת בהם אנחנו תלויים, אלא במי שיוצר את הקישורים.
לא חסרים סיפורים על אנשים שנסעו למרחקים כדי למצוא מה שיש להם בבית.....
בדיוק !
שהרי כדי לגלות מה יש להם בבית הם היו צריכים לנסוע למרחקים. זה מה שאיפשר להם לגלות !
אז מי שמלכתחילה בוחר להישאר באותו מקום ולגלות שם - טוב לו.
אבל מי שמרגיש צורך לנסוע למרחקים - כנראה ששם הוא דווקא נועד לגלות את מה שיש לו בבית.
אני חושבת שכל דרך היא טובה. ובלבד שאתה מקשיב ללב.
תודה לכל מי שכתבו לי על המחשבה, ההשקעה והאכפתיות.
נ.ב.
אני שוב מבקשת מכל ה-פלוני אלמונית לבחור כינוי אישי, כי כבר התרבו כל כך הפלוניות אלמוניות אצלי, שאני לא יודעת מי זה מי.
זה מבלבל אותי.
-
פלוני אלמונית (אותה אחת שכתבה קודם, או אחרת?)
אולי הקושי בעבודה העצמית הזו נובע מהכיוון שלה - למטה, ועוד למטה, ועוד למטה.. עד בירא עמיקתא.
'למטה' זו פרשנות.
מבחינתי הכיוון הוא להשיל כמה שיותר קליפות ולהגיע יותר ויותר פנימה.
יש סכנה באיבוד העצמיות ושרידי הכבוד העצמי
זה חבל שאת לא סומכת עליי.
אבל אני מעריכה את דאגתך.
אולי הקושי בעבודה העצמית הזו נובע מהכיוון שלה - למטה, ועוד למטה, ועוד למטה.. עד בירא עמיקתא.
'למטה' זו פרשנות.
מבחינתי הכיוון הוא להשיל כמה שיותר קליפות ולהגיע יותר ויותר פנימה.
יש סכנה באיבוד העצמיות ושרידי הכבוד העצמי
זה חבל שאת לא סומכת עליי.
אבל אני מעריכה את דאגתך.
-
שוב פתחתי אתמול את הקישורים בתלתלים.
מאז שפתחתי לפני כחודש, והרגשתי לא נוח עם השיער הנפוח שלי, ושזרתי את השיער מחדש - משהו *מפריע לי בזה שהתלתלים קשורים.
כאילו האנרגיה לא יכולה לזרום באופן חופשי.*
אז שוב הייתי אמיצה ופתחתי.
שוב השיער נפוח, אבל אני ממש רוצה להתרגל אליו כפי שהוא, בגלל שזה מה שיש לי.
זה אמנם לא היה 'חטא' גדול לשזור את התלתלים באופן קבוע (כל תלתל מחולק לשתי קווצות שזורות זו בזו) - אבל אני יודעת שגם אם זה מייפה אותי, זה לא המראה האמיתי שלי. זה מפריע לי.
העניין הוא שכשהתלתלים שזורים, זה הרבה יותר בטוח שרוב הזמן זה ייראה טוב, ולא משנה אם רק הרגע קמתי משינה, או שהסתובבתי שבוע בטבע.
אבל כשהם פתוחים באופן חופשי - אז אני נתונה לשגעונות של השיער. יום אחד זה יכול להיראות מדהים ויום אחר זוועה.
אני מתכוונת להיות אמיצה הפעם, ולתת לזה להיות כמו שזה.
וואו.
מאז שפתחתי לפני כחודש, והרגשתי לא נוח עם השיער הנפוח שלי, ושזרתי את השיער מחדש - משהו *מפריע לי בזה שהתלתלים קשורים.
כאילו האנרגיה לא יכולה לזרום באופן חופשי.*
אז שוב הייתי אמיצה ופתחתי.
שוב השיער נפוח, אבל אני ממש רוצה להתרגל אליו כפי שהוא, בגלל שזה מה שיש לי.
זה אמנם לא היה 'חטא' גדול לשזור את התלתלים באופן קבוע (כל תלתל מחולק לשתי קווצות שזורות זו בזו) - אבל אני יודעת שגם אם זה מייפה אותי, זה לא המראה האמיתי שלי. זה מפריע לי.
העניין הוא שכשהתלתלים שזורים, זה הרבה יותר בטוח שרוב הזמן זה ייראה טוב, ולא משנה אם רק הרגע קמתי משינה, או שהסתובבתי שבוע בטבע.
אבל כשהם פתוחים באופן חופשי - אז אני נתונה לשגעונות של השיער. יום אחד זה יכול להיראות מדהים ויום אחר זוועה.
אני מתכוונת להיות אמיצה הפעם, ולתת לזה להיות כמו שזה.
וואו.
-
מאז הסולחה אני מרגישה שינוי בגישה שלי לגופי, לעצמי.
כבר כתבתי שבסולחה הרגשתי הרבה יותר נוח עם עצמי. ופחות צורך להרשים. 'מי שנועד לי כבר יקלוט אותי. כמו שאני.'
מסתבר שהסולחה הייתה כנראה גם סולחה עם עצמי ועם גופי.
משהו עמוק מאוד יש בה.
ומאז, כמו יש יותר נינוחות עם הגוף.
לא התאפרתי מאז. ופתאום עכשיו בבית של ההורים אני מרגישה נכונות לעשות צעד אמיץ ולהשאיר את האיפור בבית.
יותר קל לי ללכת עם חולצה קצרה, רואים את הבטן.
ואני מרגישה, שהרי אם הייתי בהריון, הייתי נושאת בטן כזו בגאון. אז למה לא כבר עכשיו?
מי קבע מה מוסיף כבוד ומה מוסיף בושה? ועוד שהמראה ממילא די דומה? אז זה רק בראש. עניין של גישה...
שנים אמרתי לעצמי שזה הגוף היחיד שיש לי ועליי סוף סוף ללמוד לקבל אותו לגמרי כמו שהוא כי 'אם לא עכשיו אימתי'. אמרתי אמרתי, אבל לא ממש הצלחתי לעשות זאת. רק חלקית. לפעמים.
פעם ראשונה בחיים לאחרונה שהרגשתי שאני ממש במקום הזה.
אז נכון שזה בא בגלים.
לאחרונה הרגשתי שאני ממש ממש במקום הזה.
ועכשיו קצת פחות.
אבל אני רואה התקדמות עצומה.
פתאום לא נראה לי חשוב להיות יפה !!!!!!!!!!!!!!!!
אחרי ששנים הביטחון העצמי שלי תלוי ב'אם אני יפה' או לא.
נראה לי שקפצתי כמה מדרגות. בהחלט.
בנוסף, ת' לא אוהב שמנות.
מאז שהכרנו אני כמה פעמים ירדתי ועליתי במשקל.
כשנדמה לו שאני אוכלת 'יותר מדי' הוא מתחיל להעיר לי. לא משנה שהסברתי לו שזה גורר תוצאות הפוכות.
בפעם האחרונה שהיה אצלי, גם ראה תוכנית בטלוויזיה על בחורות שמנות.
הוא הסתכל עליי 'שלא תעיזי להשמין, הא?'
בניגוד לעבר, שהייתי עלולה להילחץ מאמירה כזו (ואפילו להתחיל לריב איתו), אני הרגשתי כזה שוויון נפש.
אין לי שום כוונות לנסות לשלוט במה שאני אוכלת כדי למצוא חן בעיניו.
אני מנסה למצוא את האיזון בתוך עצמי מתוך תהליך.
אם אני אשמין יותר מדי לטעמו ולא ירצה להיפגש איתי - שיערב לו. מה זה ענייני?
כבר כתבתי שבסולחה הרגשתי הרבה יותר נוח עם עצמי. ופחות צורך להרשים. 'מי שנועד לי כבר יקלוט אותי. כמו שאני.'
מסתבר שהסולחה הייתה כנראה גם סולחה עם עצמי ועם גופי.
משהו עמוק מאוד יש בה.
ומאז, כמו יש יותר נינוחות עם הגוף.
לא התאפרתי מאז. ופתאום עכשיו בבית של ההורים אני מרגישה נכונות לעשות צעד אמיץ ולהשאיר את האיפור בבית.
יותר קל לי ללכת עם חולצה קצרה, רואים את הבטן.
ואני מרגישה, שהרי אם הייתי בהריון, הייתי נושאת בטן כזו בגאון. אז למה לא כבר עכשיו?
מי קבע מה מוסיף כבוד ומה מוסיף בושה? ועוד שהמראה ממילא די דומה? אז זה רק בראש. עניין של גישה...
שנים אמרתי לעצמי שזה הגוף היחיד שיש לי ועליי סוף סוף ללמוד לקבל אותו לגמרי כמו שהוא כי 'אם לא עכשיו אימתי'. אמרתי אמרתי, אבל לא ממש הצלחתי לעשות זאת. רק חלקית. לפעמים.
פעם ראשונה בחיים לאחרונה שהרגשתי שאני ממש במקום הזה.
אז נכון שזה בא בגלים.
לאחרונה הרגשתי שאני ממש ממש במקום הזה.
ועכשיו קצת פחות.
אבל אני רואה התקדמות עצומה.
פתאום לא נראה לי חשוב להיות יפה !!!!!!!!!!!!!!!!
אחרי ששנים הביטחון העצמי שלי תלוי ב'אם אני יפה' או לא.
נראה לי שקפצתי כמה מדרגות. בהחלט.
בנוסף, ת' לא אוהב שמנות.
מאז שהכרנו אני כמה פעמים ירדתי ועליתי במשקל.
כשנדמה לו שאני אוכלת 'יותר מדי' הוא מתחיל להעיר לי. לא משנה שהסברתי לו שזה גורר תוצאות הפוכות.
בפעם האחרונה שהיה אצלי, גם ראה תוכנית בטלוויזיה על בחורות שמנות.
הוא הסתכל עליי 'שלא תעיזי להשמין, הא?'
בניגוד לעבר, שהייתי עלולה להילחץ מאמירה כזו (ואפילו להתחיל לריב איתו), אני הרגשתי כזה שוויון נפש.
אין לי שום כוונות לנסות לשלוט במה שאני אוכלת כדי למצוא חן בעיניו.
אני מנסה למצוא את האיזון בתוך עצמי מתוך תהליך.
אם אני אשמין יותר מדי לטעמו ולא ירצה להיפגש איתי - שיערב לו. מה זה ענייני?
-
ועכשיו גם האומץ ללכת עם השיער כפי שהוא.
זה צעד ועוד צעד ועוד צעד ועוד צעד.
אני פתאום הרבה פחות מתרגשת מבחורות יפות, ופחות מקנאה.
מרגישה שזה מה שיש לי, זה מה שאלוהים נתן לי, וזה מה שצריך להיות, ועם זה ננצח....
זה צעד ועוד צעד ועוד צעד ועוד צעד.
אני פתאום הרבה פחות מתרגשת מבחורות יפות, ופחות מקנאה.
מרגישה שזה מה שיש לי, זה מה שאלוהים נתן לי, וזה מה שצריך להיות, ועם זה ננצח....
-
נושא אחר:
לאחרונה לי ול-ת' יש הרבה דיונים על אלוהים.
שיאמין במה שהוא מאמין, ואני מאמינה במה שאני מאמינה.
וגם לו נניח אני טועה, אז מה? אני מוכנה להשאיר סימן שאלה קטן בצד של המוח, ועדיין להמשיך בדרך שאני מאמינה בה.
דבר שעלה בשיחות בינינו,
הוא טוען שאם יש מצב קיים בעולם - סימן שאלוהים רוצה שככה זה יהיה. למשל, סבל, שנאה, קנאה, רוע וכו'. וצריך לקבל את זה כך. (נדמה לי שגם את זה שאב מלייבוביץ').
אני טוענת שברור שאם זה קיים עכשיו_, סימן שאלוהים רוצה את זה _עכשיו. אבל זה לא אומר שהוא לא רוצה שנשנה את זה לאחר-כך.
אדרבה, הקיום של הרוע בעולם (וכל השאר) זה לא בגלל שאלוהים רוצה שזה יהיה קיים תמיד, אלא כי אלוהים רוצה שנשנה את זה.
בגלל זה הוא שם את זה בעולם.
כדי שאנחנו נשנה את זה. כדי שנתפתח.
ת' לא מבין למה שאלוהים ירצה שנתפתח. 'הוא הרי היה יכול לברוא אותנו כבר מפותחים'.
חשבתי על תשובה, ועלתה לי תובנה, אולי קצת פשטנית, אבל מדברת אליי:
זה כמו שאמא פשוט נהנית לראות את התינוק שלה מתפתח. זה מסב לה הנאה.
לו הייתה יולדת ילד שהיה נולד כבר מוגמר, בן 18 נניח - איזו הנאה הייתה בזה?
אלוהים לא רוצה ליצור אותנו מוגמרים, כי הוא נהנה לראות אותנו מתפתחים.
כנראה זה התענוג שלו.
(וגם שלי... )
לאחרונה לי ול-ת' יש הרבה דיונים על אלוהים.
- ת' קרא את ישעיהו לייבוביץ' והתרשם עמוקות. לדעתו של ת' (שכנראה שואבת מהדברים שקרא) אלוהים ברא את העולם, אך אין השגחה ואלוהים לא רלוונטי לעולם. הוא טוען שאלוהים ברא את העולם אך לא נמצא בתוך העולם אלא מחוצה לו.
- לי הגישה הזו מאוד מפריעה, כי בעיניי הכול זה אלוהים, ואלוהים נמצא בתוך העולם כפי שהוא מחוצה לו, ואין שום דבר בעולם שהוא לא אלוהים. וכמובן שיש השגחה, ולא סתם השגחה אלא השגחה פרטית בכל רגע ורגע. ואיך אפשר בכלל לחיות אם מאמינים אחרת?!
שיאמין במה שהוא מאמין, ואני מאמינה במה שאני מאמינה.
וגם לו נניח אני טועה, אז מה? אני מוכנה להשאיר סימן שאלה קטן בצד של המוח, ועדיין להמשיך בדרך שאני מאמינה בה.
דבר שעלה בשיחות בינינו,
הוא טוען שאם יש מצב קיים בעולם - סימן שאלוהים רוצה שככה זה יהיה. למשל, סבל, שנאה, קנאה, רוע וכו'. וצריך לקבל את זה כך. (נדמה לי שגם את זה שאב מלייבוביץ').
אני טוענת שברור שאם זה קיים עכשיו_, סימן שאלוהים רוצה את זה _עכשיו. אבל זה לא אומר שהוא לא רוצה שנשנה את זה לאחר-כך.
אדרבה, הקיום של הרוע בעולם (וכל השאר) זה לא בגלל שאלוהים רוצה שזה יהיה קיים תמיד, אלא כי אלוהים רוצה שנשנה את זה.
בגלל זה הוא שם את זה בעולם.
כדי שאנחנו נשנה את זה. כדי שנתפתח.
ת' לא מבין למה שאלוהים ירצה שנתפתח. 'הוא הרי היה יכול לברוא אותנו כבר מפותחים'.
חשבתי על תשובה, ועלתה לי תובנה, אולי קצת פשטנית, אבל מדברת אליי:
זה כמו שאמא פשוט נהנית לראות את התינוק שלה מתפתח. זה מסב לה הנאה.
לו הייתה יולדת ילד שהיה נולד כבר מוגמר, בן 18 נניח - איזו הנאה הייתה בזה?
אלוהים לא רוצה ליצור אותנו מוגמרים, כי הוא נהנה לראות אותנו מתפתחים.
כנראה זה התענוג שלו.
(וגם שלי... )
-
אני כבר כמה ימים כמעט לא קמה מהמחשב. זה זוועה.
ידעתי שאם אהיה כאן יהיה לי כאן המון מה לעשות.
אבל קצת מבאס שלא יוצא לי לטייל קצת בחוץ וכו'.( יש אוויר כזה טוב בימים האחרונים. ואני לא רגילה להיות במרכז ולא ללכת לפחות פעם אחת לים ).
פשוט, יש המון דברים שאני מרגישה שאני צריכה להספיק לפני שאני ממשיכה.
(טוב, בעצם, בימים ש-ת' היה כאן, לא ממש הצלחתי להיות על המחשב ולעשות את מה שרציתי. אז עכשיו אני משלימה...
מזל שהוא הלך, למרות שהיה לי מקסים איתו)
ידעתי שאם אהיה כאן יהיה לי כאן המון מה לעשות.
אבל קצת מבאס שלא יוצא לי לטייל קצת בחוץ וכו'.( יש אוויר כזה טוב בימים האחרונים. ואני לא רגילה להיות במרכז ולא ללכת לפחות פעם אחת לים ).
פשוט, יש המון דברים שאני מרגישה שאני צריכה להספיק לפני שאני ממשיכה.
(טוב, בעצם, בימים ש-ת' היה כאן, לא ממש הצלחתי להיות על המחשב ולעשות את מה שרציתי. אז עכשיו אני משלימה...
מזל שהוא הלך, למרות שהיה לי מקסים איתו)
-
רציתי שוב לכתוב בעניין של ההורים שלי, וזה קצת קשה לי, אז אני דוחה את זה ודוחה, ובינתיים כותבת על כל דבר אחר.
מי שזוכר, היה המפגש עם המטפלת ב'תטא הילינג' לפני קצת פחות מחודש -
שסיפרתי שאמרה שרואה את ההורים שלי נעוצים בהילה שלי כמו קרס, ושהיא תעזור לי לשחרר את זה -
אז גם סיפרתי שהתחזק לי אז הכאב בגרון, זה שאני מרגישה כבר שנים כמו גוש שתקוע וחונק אותי (שקשור לדברים שחנקתי מהילדות) -
ואני הבנתי את התחזקות הכאב בצורה חיובית, כחלק מהתהליך, וקיוויתי לשחרורו.
אבל, מאז המשיך להיות לי כאב חזק בגרון, שבחלק מהזמן הרגיש כמו כאב גרון פיזי ממש ובא עם צינון, ואח"כ שוב הכאב האנרגטי הזה.
ואולי עכשיו זה כבר לא כמו בזמן כשהתחזק, אבל ברור לי שעדיין משהו תקוע לי בגרון.
וקיוויתי שאחרי השיחה עם אמא שלי זה ישתחרר. אבל זה עדיין תקוע.
כלומר, השיחה הורידה לי איזה אבן מהלב, ופתחה פתח לשחרור, אבל השחרור עדיין לא קרה. עדיין מחכה לקרות...
וגם, בערב לפני שהגעתי לכאן, כשהייתי בירושלים, ולא הייתי בטוחה אם אני רוצה להגיע ליומולדת של אמא שלי -
זה היה כשחזרתי מה'חרדית' והלכתי ברחוב והרגשתי שדברים עומדים בתוכי כמו מורסה מלאה מוגלה שכבר חייבת להתפוצץ.
אז אני חשבתי שאולי זה טוב שאגיע, כדי שדברים ייפתחו סוף סוף, שהמוגלה תצא, תתנקה.
הייתה לי שיחה חשובה עם אמא שלי.
והסברתי לה במה אני מרגישה חנוקה, ומה הייתי רוצה לבטא יותר בחופשיות. והיא אמרה שמעכשיו לא תעמוד בדרכי בעניין הזה.
אז למה אני עדיין לא מרגישה חופשייה בכלל?
כמה קשה לי להגיע לשחרור אמיתי של הדפוסים הישנים.
ויש דברים שבכלל שכחתי במהלך השיחה איתה.
אבל בימים שעברו מאז נזכרתי בהם כשחוויתי אותם.
למשל, זה שהם כל הזמן אומרים לי שאני 'מפריעה'. כבר כתבתי על זה.
וזה שאמא שלי חלק גדול מהזמן נמצאת באנרגיות עצבניות שמאוד משפיעות עליי.
היא הרבה מדברת בקול עצבני, צועקת, מתלוננת ומאשימה. על כל מיני דברים יומיומיים, לא רק על דברים 'גדולים'.
למשל היא חוזרת הביתה ונראה לה שמשהו זז לה במחשב, היא לא מפסיקה לתחקר אותי אם נגעתי במחשב, מה עשיתי לה, למה זה התקלקל לה. ואם באמת השתמשתי במחשב, אז ברור שזה 'בגללי' ואני 'קלקלתי', ולא חשוב שאני בכלל לא הזזתי כלום ממה ש'זז' לה.
אז עד שהבעיה לא תיפתר היא ממשיכה לקטר, ולנסות למצוא אשמים, ולהתלונן בקול.
הרבה פעמים היא מתחילה לקטר בחדר, וממשיכה תוך כדי הליכה לחדר אחר, ומצפה שאני אמשיך להקשיב למה שהיא אומרת.
היא פשוט מדברת אל עצמה, אבל יש הרגשה שהיא מצפה ממני להגיב.
זה מאמץ גדול בשבילי.
זה עושה לי ויברציות מאוד עצבניות, אני מרגישה במתח ובלחץ.
כל הזמן נדמה לי שאני אשמה במשהו, או שאני צריכה להוכיח שאני לא אשמה.
וגם אם העניין בכלל לא קשור אליי, והיא עצבנית על משהו אחר, אני מתכווצת.
כי גם כשהיא עצבנית על משהו אחר, היא משליכה את זה כל כל מי שמסביב.
ובכלל כל הדיבורים העצבניים שלה, הצעקות והתלונות שלה - פשוט שורטים לי את הנפש. נורא קשה לי להישאר בשוויון נפש.
כשהיא ממשיכה להתלונן ולהתלונן בלי סוף וכאילו 'מדברת לעצמה' ובכל זאת מצפה שמישהו יתייחס, אני אומרת לעצמי שזה לא ענייני. שתמשיך לדבר. ואני לא מגיבה.
זו כבר התקדמות מבחינתי.
אבל בתוכי - כיווץ.
ממש ממש קשה לי שזה לא ישפיע עליי.
אז אני יודעת שהיא לא אשמה בעניין, ואני לא יודעת אם זה בכלל דבר שאפשר לפתור -
אבל זה מביא אותי להבנה *שגם אם יש הרבה דברים שדיברנו עליהם והגענו בהם לפתרון והסכמות, שזה נורא חשוב -
עדיין יש את הדבר הזה שפשוט קיים, וזה מקשה עליי להיות קרוב אליה.*
היא לא אשמה בזה. אבל זה גורם לי סבל. רצון לברוח הכי רחוק שאני יכולה....
עוד דבר,
מזמן עוד כשהייתי כאן שמתי לב שכשאני בבית לבד ואני שומעת אותם מגיעים, משהו בתוכי מתכווץ. רוצֶה להסתיר את עצמו.
ישר אני חושבת אם יש משהו שאני מהר צריכה להסתיר, כדי שלא אקבל על כך הערות.
מה הם יגידו על זה שאני כ"כ הרבה שעות מול המחשב למשל, או על מה שעשיתי או לא עשיתי היום, וכו'.
לידם, משהו בתוכי מנסה להוריד פרופיל.
מרגיש לא מספיק טוב, אשם במשהו, ראוי לגינוי.
שמתי לב שגם עכשיו זה לא עבר לי.
כשאני שומעת אותם מגיעים - אני מתכווצת.
אוף. למה?
וגם שמתי לב, שאני כאילו מצפה מעצמי להוכיח להם שהשתניתי במהלך הזמן הזה.
שאני יותר עצמאית למשל, או שאני מנצלת את החיים שלי יותר טוב.
ולכן אני לא מאפשרת לעצמי להיות כפי שאני.
אמא שלי למשל, תמיד שנאה שאני יושבת על המחשב עד הבוקר, והיא שנאה לראות אותי ליד המחשב כשהיא קמה. היא הייתה צועקת ומאיימת אם זה היה קורה.
אז גם עכשיו מצאתי עצמי כשישבתי על המחשב עד לפנות בוקר, שאני משתדלת לסיים מהר מהר כדי שהיא לא תראה אותי כשהיא קמה.
גם - כדי שהיא לא תחשוב שאני עדיין אותו הדבר.
וגם - כדי שהיא לא תתעצבן עליי.
אז אני חושבת:
רק ככה זה יכול להתנהל?
אולי אפשר שזה יהיה גם אחרת?
עכשיו, בעניין אבא שלי.
עליו בכלל לא דיברתי עד עכשיו. ואיתו גם לא דיברתי על הדברים.
כמה שזה נראה שאמא שלי היא שהייתה הדומיננטית בחיים שלי, וכאילו היא זו שיותר רלוונטית -
נראה לי שזו טעות.
אבא שלי השפיע עמוק בנפשי, אבל בצורה סמויה, ולאו דווקא פחות פוצעת.
רק שבגלל שזה סמוי, הרבה יותר קשה לפתוח את זה.
וגם יותר קשה לי לנהל איתו שיחה של ממש. הוא הרבה פחות פתוח לזה, והרבה פחות מודע לעצמו.
טוב, אולי הייתי צריכה לנסות, אבל איכשהו, כמה שהיה נראה שעם אמא שלי זו 'הבעיה' - דווקא לשיחה עם אבא שלי עדיין לא הבשלתי.
הבעיה, שהוא לא מודע לדברים שדיברתי עם אמא שלי, ולא מודע להסכמות שהגעתי אליהן איתה (לא יודעת אם היא סיפרה לו), וגם אם הוא מודע - לא בטוח שהוא מסכים להן.
אחד הדברים החשובים שדיברתי עם אמא שלי זה, שהיה לי מאוד קשה, שעל כל דבר שלא הלך לפי רצונה - מיד הייתה גולשת לשימוש בכוח, באיומים ובעונשים.
זו הייתה הדרך היחידה שלה להתמודד. הדרך היחידה שלה להשיג את מה שהיא רוצה.
ואמרתי לה שמפריע לי שזו עדיין הדרך שלה. (כתבתי כבר, כמו שמאיימת שהיא 'תעזוב את השולחן' אם נמשיך באותה התנהגות, או שהיא תעיף אותי מהבית....)
והיא הבינה אותי, ואמרה שתנסה להגיב אחרת, גם אם אעשה דברים שאינה מסכימה איתם.
עכשיו, עם אבא שלי זה יותר קשה.
גם הוא לא מכיר דרכים אחרות מלבד 'כוח', איומים ועונשים.
אמא שלי לפחות יודעת שהדרך שגידלו אותנו לא הייתה הדרך הנכונה, ושמכות למשל, זו לא הדרך.
וזה מנחם לפחות שהיא יודעת את זה היום.
אבא שלי לעומת זאת יכול לצאת ביציאות מסוג: 'לא הרבצנו לכן מספיק, בגלל זה יצאתן ככה'. ונדמה שהוא באמת מאמין בזה. (צריך ממש להחזיק חזק כדי לא לצאת משיווי המשקל כשהוא אומר דברים כאלה....)
שלשום שאלתי אותו איפה נמצא יישוב מסוים בארץ, הוא אמר לי שזה בוואדי ערה, וישר נלחץ שאולי אני רוצה לנסוע לשם (לא היו לי כוונות), אז הוא אומר לי: 'שלא תעיזי לנסוע לשם בטרמפים. את שומעת? אם את נוסעת לשם בטרמפים, אז זהו. אני לא מדבר איתך יותר'.
קודם כל, אני לא אהבתי לגלות שזה שהוא מכיר את הבלוג גורם לו להתערב לי בחיים עכשיו !
שנית, אני ממש לא אהבתי את זה שישר הוא גולש לאיום.
הוא יכול להגיד את דעתו, אבל שלא יאיים ב'עונש' !
מה אני, ילדה בת 3?
וגם על ילדה בת 3 לא צריך לאיים בעונשים !
זו הדרך היחידה שהוא מכיר.
קצת אחר-כך ישבתי לידו על הספה, וכאבו לי הרגליים (סיפרתי כבר שיש לי כאבי שרירים. זה במיוחד ברגליים), אז הרמתי אותן על השולחן של המחשב.
אבא שלי יש לו משהו רציני נגד רגליים, אז ישר הוא אומר לי 'תורידי ת'רגליים'.
'אבל הן כואבות לי'.
'תורידי ת'רגליים'.
לא משנה אם הוא צודק או לא, מה שמשנה זה - שאם אני לא הייתי עושה מה שהוא אומר - אז מיד זה מגיע למקום של שימוש ב'כוח'. עונש.
בגלל שהמצב מאוד רגיש עכשיו, לא רציתי שהוא יידרדר, אז הורדתי את הרגליים.
זה היה עלול להגיע לעזיבה נוספת את הבית.
אני הרבה פחות פוחדת מזה עכשיו, אבל לא רציתי לקלקל משהו טוב שהתחיל.
ובכל זאת, זה נורא נורא חורה לי.
אני חושבת על זה שיש משפחות, שההורה אומר לילד 'תוריד את הרגליים' והילד לא יוריד.
איך הוא מתמודד עם זה? אני לא יודעת. יש כל מיני דרכים.
אולי הם יריבו, אולי יהיו צעקות, אולי יהיו הסברים, מישהו יוותר, לא יודעת.
אבל עדיין הם מתמודדים כשווים אל שווים.
ההורה לא הולך להשתמש ב'כוח' שיש בידו, ולאיים על הילד בכך שיעיף אותו מהבית בגלל זה.
הבעיה עם אבא שלי, שדווקא משום שהוא מרגיש כה חסר אונים ולא שולט בסיטואציה - הוא חייב להשתמש בכוח, כדי לשמור על ה'כבוד' שלו.
ובעיניו זה עניין של כבוד אם אני שמה רגליים או לא.
הדרך היחידה שלו להתמודד עם חוסר האונים שהוא מרגיש כשלא עושים מה שהוא אומר - זה לאיים ולתת עונש.
אין דרך אחרת.
אני הייתי רוצה לפתוח את ההתמודדות הזאת להתמודדות של שווים.
אתה רוצה משהו אחד. אני רוצה משהו אחר.
אתה מוותר מראש על הנשק הזה של הכוח עליי. מוכן להיות עם תחושת חוסר האונים. לחפש דרכים אחרות להתמודד
עכשיו נראה מה קורה....
אז שוב,
זהו נשק הנשלף בקלות בכל סיטואציה בעייתית.
ונמאס לי להיכנע תמיד. (זאת הרי הסיבה שעזבתי אז את הבית).
מובן *שהסיטואציה הזו עם אבא שלי שוב נתקעה לי כעצם בגרון.
פלא שהכאב בגרון לא משתחרר לי?*
נמאס לי להרגיש נתונה לכל גחמה שלהם.
אם פלוני אלמונית הזכירה את כאסקופה הנדרסת - אז כאן בדיוק אני מרגישה את זה.
מול האיומים האלה.
ואם אני מתנגדת להיכנע ל'איומים' - אז יכול להיות לזה מחיר גבוה.
אני שוב ושוב מרגישה שאני צריכה או לוותר על עצמי - או להיות מוכנה לעזוב פעם נוספת את הבית.
שבכל רגע זה עלול להתפוצץ מחדש.
זה כואב מדי ונראה כחסר מוצא.
אני לא יודעת מה לעשות.
מי שזוכר, היה המפגש עם המטפלת ב'תטא הילינג' לפני קצת פחות מחודש -
שסיפרתי שאמרה שרואה את ההורים שלי נעוצים בהילה שלי כמו קרס, ושהיא תעזור לי לשחרר את זה -
אז גם סיפרתי שהתחזק לי אז הכאב בגרון, זה שאני מרגישה כבר שנים כמו גוש שתקוע וחונק אותי (שקשור לדברים שחנקתי מהילדות) -
ואני הבנתי את התחזקות הכאב בצורה חיובית, כחלק מהתהליך, וקיוויתי לשחרורו.
אבל, מאז המשיך להיות לי כאב חזק בגרון, שבחלק מהזמן הרגיש כמו כאב גרון פיזי ממש ובא עם צינון, ואח"כ שוב הכאב האנרגטי הזה.
ואולי עכשיו זה כבר לא כמו בזמן כשהתחזק, אבל ברור לי שעדיין משהו תקוע לי בגרון.
וקיוויתי שאחרי השיחה עם אמא שלי זה ישתחרר. אבל זה עדיין תקוע.
כלומר, השיחה הורידה לי איזה אבן מהלב, ופתחה פתח לשחרור, אבל השחרור עדיין לא קרה. עדיין מחכה לקרות...
וגם, בערב לפני שהגעתי לכאן, כשהייתי בירושלים, ולא הייתי בטוחה אם אני רוצה להגיע ליומולדת של אמא שלי -
זה היה כשחזרתי מה'חרדית' והלכתי ברחוב והרגשתי שדברים עומדים בתוכי כמו מורסה מלאה מוגלה שכבר חייבת להתפוצץ.
אז אני חשבתי שאולי זה טוב שאגיע, כדי שדברים ייפתחו סוף סוף, שהמוגלה תצא, תתנקה.
הייתה לי שיחה חשובה עם אמא שלי.
והסברתי לה במה אני מרגישה חנוקה, ומה הייתי רוצה לבטא יותר בחופשיות. והיא אמרה שמעכשיו לא תעמוד בדרכי בעניין הזה.
אז למה אני עדיין לא מרגישה חופשייה בכלל?
כמה קשה לי להגיע לשחרור אמיתי של הדפוסים הישנים.
ויש דברים שבכלל שכחתי במהלך השיחה איתה.
אבל בימים שעברו מאז נזכרתי בהם כשחוויתי אותם.
למשל, זה שהם כל הזמן אומרים לי שאני 'מפריעה'. כבר כתבתי על זה.
וזה שאמא שלי חלק גדול מהזמן נמצאת באנרגיות עצבניות שמאוד משפיעות עליי.
היא הרבה מדברת בקול עצבני, צועקת, מתלוננת ומאשימה. על כל מיני דברים יומיומיים, לא רק על דברים 'גדולים'.
למשל היא חוזרת הביתה ונראה לה שמשהו זז לה במחשב, היא לא מפסיקה לתחקר אותי אם נגעתי במחשב, מה עשיתי לה, למה זה התקלקל לה. ואם באמת השתמשתי במחשב, אז ברור שזה 'בגללי' ואני 'קלקלתי', ולא חשוב שאני בכלל לא הזזתי כלום ממה ש'זז' לה.
אז עד שהבעיה לא תיפתר היא ממשיכה לקטר, ולנסות למצוא אשמים, ולהתלונן בקול.
הרבה פעמים היא מתחילה לקטר בחדר, וממשיכה תוך כדי הליכה לחדר אחר, ומצפה שאני אמשיך להקשיב למה שהיא אומרת.
היא פשוט מדברת אל עצמה, אבל יש הרגשה שהיא מצפה ממני להגיב.
זה מאמץ גדול בשבילי.
זה עושה לי ויברציות מאוד עצבניות, אני מרגישה במתח ובלחץ.
כל הזמן נדמה לי שאני אשמה במשהו, או שאני צריכה להוכיח שאני לא אשמה.
וגם אם העניין בכלל לא קשור אליי, והיא עצבנית על משהו אחר, אני מתכווצת.
כי גם כשהיא עצבנית על משהו אחר, היא משליכה את זה כל כל מי שמסביב.
ובכלל כל הדיבורים העצבניים שלה, הצעקות והתלונות שלה - פשוט שורטים לי את הנפש. נורא קשה לי להישאר בשוויון נפש.
כשהיא ממשיכה להתלונן ולהתלונן בלי סוף וכאילו 'מדברת לעצמה' ובכל זאת מצפה שמישהו יתייחס, אני אומרת לעצמי שזה לא ענייני. שתמשיך לדבר. ואני לא מגיבה.
זו כבר התקדמות מבחינתי.
אבל בתוכי - כיווץ.
ממש ממש קשה לי שזה לא ישפיע עליי.
אז אני יודעת שהיא לא אשמה בעניין, ואני לא יודעת אם זה בכלל דבר שאפשר לפתור -
אבל זה מביא אותי להבנה *שגם אם יש הרבה דברים שדיברנו עליהם והגענו בהם לפתרון והסכמות, שזה נורא חשוב -
עדיין יש את הדבר הזה שפשוט קיים, וזה מקשה עליי להיות קרוב אליה.*
היא לא אשמה בזה. אבל זה גורם לי סבל. רצון לברוח הכי רחוק שאני יכולה....
עוד דבר,
מזמן עוד כשהייתי כאן שמתי לב שכשאני בבית לבד ואני שומעת אותם מגיעים, משהו בתוכי מתכווץ. רוצֶה להסתיר את עצמו.
ישר אני חושבת אם יש משהו שאני מהר צריכה להסתיר, כדי שלא אקבל על כך הערות.
מה הם יגידו על זה שאני כ"כ הרבה שעות מול המחשב למשל, או על מה שעשיתי או לא עשיתי היום, וכו'.
לידם, משהו בתוכי מנסה להוריד פרופיל.
מרגיש לא מספיק טוב, אשם במשהו, ראוי לגינוי.
שמתי לב שגם עכשיו זה לא עבר לי.
כשאני שומעת אותם מגיעים - אני מתכווצת.
אוף. למה?
וגם שמתי לב, שאני כאילו מצפה מעצמי להוכיח להם שהשתניתי במהלך הזמן הזה.
שאני יותר עצמאית למשל, או שאני מנצלת את החיים שלי יותר טוב.
ולכן אני לא מאפשרת לעצמי להיות כפי שאני.
אמא שלי למשל, תמיד שנאה שאני יושבת על המחשב עד הבוקר, והיא שנאה לראות אותי ליד המחשב כשהיא קמה. היא הייתה צועקת ומאיימת אם זה היה קורה.
אז גם עכשיו מצאתי עצמי כשישבתי על המחשב עד לפנות בוקר, שאני משתדלת לסיים מהר מהר כדי שהיא לא תראה אותי כשהיא קמה.
גם - כדי שהיא לא תחשוב שאני עדיין אותו הדבר.
וגם - כדי שהיא לא תתעצבן עליי.
אז אני חושבת:
- למה אני צריכה להוכיח להם שהשתניתי? נכון, השתניתי בהרבה דברים. אבל לא שום דבר שצריך להוכיח. אני צריכה להיות בדיוק כמו שאני. וגם לולא השתניתי בכלום - זה גם היה בסדר. מה פתאום שאני אהיה טובה רק על תנאי?
- למה לכל הרוחות אני צריכה לפחד מאמא שלי? איזו מין מערכת יחסים זאת? שאני כל הזמן במתח 'שהיא רק לא תתעצבן'.
רק ככה זה יכול להתנהל?
אולי אפשר שזה יהיה גם אחרת?
עכשיו, בעניין אבא שלי.
עליו בכלל לא דיברתי עד עכשיו. ואיתו גם לא דיברתי על הדברים.
כמה שזה נראה שאמא שלי היא שהייתה הדומיננטית בחיים שלי, וכאילו היא זו שיותר רלוונטית -
נראה לי שזו טעות.
אבא שלי השפיע עמוק בנפשי, אבל בצורה סמויה, ולאו דווקא פחות פוצעת.
רק שבגלל שזה סמוי, הרבה יותר קשה לפתוח את זה.
וגם יותר קשה לי לנהל איתו שיחה של ממש. הוא הרבה פחות פתוח לזה, והרבה פחות מודע לעצמו.
טוב, אולי הייתי צריכה לנסות, אבל איכשהו, כמה שהיה נראה שעם אמא שלי זו 'הבעיה' - דווקא לשיחה עם אבא שלי עדיין לא הבשלתי.
הבעיה, שהוא לא מודע לדברים שדיברתי עם אמא שלי, ולא מודע להסכמות שהגעתי אליהן איתה (לא יודעת אם היא סיפרה לו), וגם אם הוא מודע - לא בטוח שהוא מסכים להן.
אחד הדברים החשובים שדיברתי עם אמא שלי זה, שהיה לי מאוד קשה, שעל כל דבר שלא הלך לפי רצונה - מיד הייתה גולשת לשימוש בכוח, באיומים ובעונשים.
זו הייתה הדרך היחידה שלה להתמודד. הדרך היחידה שלה להשיג את מה שהיא רוצה.
ואמרתי לה שמפריע לי שזו עדיין הדרך שלה. (כתבתי כבר, כמו שמאיימת שהיא 'תעזוב את השולחן' אם נמשיך באותה התנהגות, או שהיא תעיף אותי מהבית....)
והיא הבינה אותי, ואמרה שתנסה להגיב אחרת, גם אם אעשה דברים שאינה מסכימה איתם.
עכשיו, עם אבא שלי זה יותר קשה.
גם הוא לא מכיר דרכים אחרות מלבד 'כוח', איומים ועונשים.
אמא שלי לפחות יודעת שהדרך שגידלו אותנו לא הייתה הדרך הנכונה, ושמכות למשל, זו לא הדרך.
וזה מנחם לפחות שהיא יודעת את זה היום.
אבא שלי לעומת זאת יכול לצאת ביציאות מסוג: 'לא הרבצנו לכן מספיק, בגלל זה יצאתן ככה'. ונדמה שהוא באמת מאמין בזה. (צריך ממש להחזיק חזק כדי לא לצאת משיווי המשקל כשהוא אומר דברים כאלה....)
שלשום שאלתי אותו איפה נמצא יישוב מסוים בארץ, הוא אמר לי שזה בוואדי ערה, וישר נלחץ שאולי אני רוצה לנסוע לשם (לא היו לי כוונות), אז הוא אומר לי: 'שלא תעיזי לנסוע לשם בטרמפים. את שומעת? אם את נוסעת לשם בטרמפים, אז זהו. אני לא מדבר איתך יותר'.
קודם כל, אני לא אהבתי לגלות שזה שהוא מכיר את הבלוג גורם לו להתערב לי בחיים עכשיו !
שנית, אני ממש לא אהבתי את זה שישר הוא גולש לאיום.
הוא יכול להגיד את דעתו, אבל שלא יאיים ב'עונש' !
מה אני, ילדה בת 3?
וגם על ילדה בת 3 לא צריך לאיים בעונשים !
זו הדרך היחידה שהוא מכיר.
קצת אחר-כך ישבתי לידו על הספה, וכאבו לי הרגליים (סיפרתי כבר שיש לי כאבי שרירים. זה במיוחד ברגליים), אז הרמתי אותן על השולחן של המחשב.
אבא שלי יש לו משהו רציני נגד רגליים, אז ישר הוא אומר לי 'תורידי ת'רגליים'.
'אבל הן כואבות לי'.
'תורידי ת'רגליים'.
לא משנה אם הוא צודק או לא, מה שמשנה זה - שאם אני לא הייתי עושה מה שהוא אומר - אז מיד זה מגיע למקום של שימוש ב'כוח'. עונש.
בגלל שהמצב מאוד רגיש עכשיו, לא רציתי שהוא יידרדר, אז הורדתי את הרגליים.
זה היה עלול להגיע לעזיבה נוספת את הבית.
אני הרבה פחות פוחדת מזה עכשיו, אבל לא רציתי לקלקל משהו טוב שהתחיל.
ובכל זאת, זה נורא נורא חורה לי.
אני חושבת על זה שיש משפחות, שההורה אומר לילד 'תוריד את הרגליים' והילד לא יוריד.
איך הוא מתמודד עם זה? אני לא יודעת. יש כל מיני דרכים.
אולי הם יריבו, אולי יהיו צעקות, אולי יהיו הסברים, מישהו יוותר, לא יודעת.
אבל עדיין הם מתמודדים כשווים אל שווים.
ההורה לא הולך להשתמש ב'כוח' שיש בידו, ולאיים על הילד בכך שיעיף אותו מהבית בגלל זה.
הבעיה עם אבא שלי, שדווקא משום שהוא מרגיש כה חסר אונים ולא שולט בסיטואציה - הוא חייב להשתמש בכוח, כדי לשמור על ה'כבוד' שלו.
ובעיניו זה עניין של כבוד אם אני שמה רגליים או לא.
הדרך היחידה שלו להתמודד עם חוסר האונים שהוא מרגיש כשלא עושים מה שהוא אומר - זה לאיים ולתת עונש.
אין דרך אחרת.
אני הייתי רוצה לפתוח את ההתמודדות הזאת להתמודדות של שווים.
אתה רוצה משהו אחד. אני רוצה משהו אחר.
אתה מוותר מראש על הנשק הזה של הכוח עליי. מוכן להיות עם תחושת חוסר האונים. לחפש דרכים אחרות להתמודד
עכשיו נראה מה קורה....
אז שוב,
- לא משנה מי צודק בויכוח ספציפי כזה או אחר.
זהו נשק הנשלף בקלות בכל סיטואציה בעייתית.
ונמאס לי להיכנע תמיד. (זאת הרי הסיבה שעזבתי אז את הבית).
מובן *שהסיטואציה הזו עם אבא שלי שוב נתקעה לי כעצם בגרון.
פלא שהכאב בגרון לא משתחרר לי?*
נמאס לי להרגיש נתונה לכל גחמה שלהם.
אם פלוני אלמונית הזכירה את כאסקופה הנדרסת - אז כאן בדיוק אני מרגישה את זה.
מול האיומים האלה.
ואם אני מתנגדת להיכנע ל'איומים' - אז יכול להיות לזה מחיר גבוה.
אני שוב ושוב מרגישה שאני צריכה או לוותר על עצמי - או להיות מוכנה לעזוב פעם נוספת את הבית.
שבכל רגע זה עלול להתפוצץ מחדש.
זה כואב מדי ונראה כחסר מוצא.
אני לא יודעת מה לעשות.
-
ויחד עם זה, דברים אחרים ששמעתי מאמא שלי:
היא קראה שכתבתי שבגלל שהיא קוראת בבלוג לא אוכל יותר לכתוב עליהם מה שאני רוצה.
היא אמרה שמצידה אני יכולה לכתוב מה שאני רוצה, כי היא יודעת לְמה היא הייתה מסוגלת, ואין לה עוד רגשי אשמה על זה.
עוד דבר שריגש אותי,
שסיפרתי לה על התוכנית בערוץ 8 'איך מגדלים תינוק' - מה שכתבתי בדף באופן טבעי בתקשורת, על שיטת הגידול המפלצתית של טרובי קינג - בלי מגע עם התינוק, בלי קשר עין וכו'.
היא אמרה שבזמנה זה היה שכיח, ושככה גידלו אותם.
ושבצעירותה היא גם האמינה שצריך לגדל בקשיחות, אבל עכשיו היא מאמינה שצריך לגדל עם כמה שיותר אהבה ועם כמה שיותר מגע !
איזה מדהים לשמוע את זה מאמא שלך !
היא קראה שכתבתי שבגלל שהיא קוראת בבלוג לא אוכל יותר לכתוב עליהם מה שאני רוצה.
היא אמרה שמצידה אני יכולה לכתוב מה שאני רוצה, כי היא יודעת לְמה היא הייתה מסוגלת, ואין לה עוד רגשי אשמה על זה.
עוד דבר שריגש אותי,
שסיפרתי לה על התוכנית בערוץ 8 'איך מגדלים תינוק' - מה שכתבתי בדף באופן טבעי בתקשורת, על שיטת הגידול המפלצתית של טרובי קינג - בלי מגע עם התינוק, בלי קשר עין וכו'.
היא אמרה שבזמנה זה היה שכיח, ושככה גידלו אותם.
ושבצעירותה היא גם האמינה שצריך לגדל בקשיחות, אבל עכשיו היא מאמינה שצריך לגדל עם כמה שיותר אהבה ועם כמה שיותר מגע !
איזה מדהים לשמוע את זה מאמא שלך !
-
המשפטים שאני חוזרת ואומרת מאז הפגישה עם המטפלת ב'תטא הילינג' (מעורב מה שהיא נתנה לי עם 'tuch' שלי ):
*- אני, פראית בת ש', ראויה לאהבת הבורא.
גם של הטיפול שלה, וגם של האמירות האלה.
אני באמת מרגישה הרבה יותר ראויה, ובהרבה יותר קבלה עצמית מאז. (וזוגיות... בדרך. )
*- אני, פראית בת ש', ראויה לאהבת הבורא.
- אני, פראית בת ש', אוהבת את עצמי ומקבלת את עצמי כפי שאני.
- אני, פראית בת ש', ראויה לחיי זוגיות טובה ולחיי משפחה.
- אני, פראית בת ש', בריאה לחלוטין - בגופי, בנפשי וברוחי.*
גם של הטיפול שלה, וגם של האמירות האלה.
אני באמת מרגישה הרבה יותר ראויה, ובהרבה יותר קבלה עצמית מאז. (וזוגיות... בדרך. )
-
- הצטרפות: 06 אוקטובר 2007, 18:33
אמא שלך נשמעת מדהימה.
-
- הצטרפות: 13 ספטמבר 2008, 19:58
מה היה לא מכבד בהודעה שלי?? אני באמת חושבת שאת לא מבינה שההורים שלך אולי כבר רוצים להנות מהעובדה שהם גידלו בנות שעכשיו הן בוגרות ועצמאיות ואולי גם הם רוצים להיות לבד בבית. אם אני הייתי יושבת לאמא שלי ככה בבית עם הרגליים על השולחן ,כשהיא יודעת שאני אפילו לא מסוגלת לפרנס את עצמי ברמה הכי בסיסית ,ובטח לא לשכור דירה ולהפסיק להפריע לה בבית שלה...היא היתה מעיפה אותי מהבית ובצדק. קשה לשמוע, אני יודעת, אבל לזה בדיוק התכוונתי - ההתבגרות היא ההבנה שלהורים שלך יש חיים שלמים שלא תמיד יש לך חלק בהם. ולא תמיד את המרכז שלהם. זה כל מה שאמרתי ואני ממש מצטערת אם חשבת שהדברים נאמרו בתורה גסה ולא מכובדת. לא כך הוא הדבר.
-
הייתה לי קודם עוד מחשבה בקשר למה שכתבתי על הקשר עם ההורים:
שוב, שהעניין זה לא מי צודק או לא -
העניין הוא שמאז ומתמיד האהבה שלהם הרגישה שברירית כזאת. על תנאי.
זה מה שכואב לי.
נותנים אהבה, אבל ברגע שמשהו לא מוצא חן בעיניהם - מיד הם אוספים אותה בחזרה אליהם.
'אם זה מה שאת עושה - אז לא תקבלי'.
'אם את לא עושה מה שאנחנו רוצים - נעיף אותך מהבית' (גם בתור ילדה. אם אפילו לא נדבר על עכשיו)
מאוד רעוע. מאוד שברירי.
לא משהו שאפשר לבטוח בו.
לא אדמה מוצקה להניח עליה את הרגל.
אני הייתי רוצה לדעת שהאהבה לא עומדת יותר על תנאי. אף פעם. לעולם.
ולא משנה איך אני אהיה או מה אני אעשה.
האהבה לא עוד מותנית בזה.
שוב, שהעניין זה לא מי צודק או לא -
העניין הוא שמאז ומתמיד האהבה שלהם הרגישה שברירית כזאת. על תנאי.
זה מה שכואב לי.
נותנים אהבה, אבל ברגע שמשהו לא מוצא חן בעיניהם - מיד הם אוספים אותה בחזרה אליהם.
'אם זה מה שאת עושה - אז לא תקבלי'.
'אם את לא עושה מה שאנחנו רוצים - נעיף אותך מהבית' (גם בתור ילדה. אם אפילו לא נדבר על עכשיו)
מאוד רעוע. מאוד שברירי.
לא משהו שאפשר לבטוח בו.
לא אדמה מוצקה להניח עליה את הרגל.
אני הייתי רוצה לדעת שהאהבה לא עומדת יותר על תנאי. אף פעם. לעולם.
ולא משנה איך אני אהיה או מה אני אעשה.
האהבה לא עוד מותנית בזה.
-
ועוד הבנה שהייתה לי על ביקורת:
חשבתי לעצמי שהרי מה שמפריע לי בביקורת זה שאני מאמינה לה ומרגישה שאני 'לא בסדר'.
אבל אם יש ביקורת שאני לא מאמינה לה - אז היא לא צריכה להפריע לי, נכון?
אבל אז חשבתי, שגם אם תוכן הביקורת לא יפריע, אם היא תבוא באנרגיה לא טובה - אז יהיה לי קשה עם התחושה שהאדם שמעביר את הביקורת לא אוהב אותי.
וזה כבר לא משנה מה בדיוק הוא אומר. זה משנה שהוא משדר לי אנרגיה של חוסר אהבה.
ולמה מפריע לי אם הוא לא אוהב אותי?
כנראה שמפריע לי שמישהו לא אוהב אותי, כי אני מרגישה שאם הוא לא אוהב אותי זה אומר שאני 'לא בסדר'.
ושוב זה חוזר לסוגיית ה'לא בסדר'.
חשבתי לעצמי שהרי מה שמפריע לי בביקורת זה שאני מאמינה לה ומרגישה שאני 'לא בסדר'.
אבל אם יש ביקורת שאני לא מאמינה לה - אז היא לא צריכה להפריע לי, נכון?
אבל אז חשבתי, שגם אם תוכן הביקורת לא יפריע, אם היא תבוא באנרגיה לא טובה - אז יהיה לי קשה עם התחושה שהאדם שמעביר את הביקורת לא אוהב אותי.
וזה כבר לא משנה מה בדיוק הוא אומר. זה משנה שהוא משדר לי אנרגיה של חוסר אהבה.
ולמה מפריע לי אם הוא לא אוהב אותי?
כנראה שמפריע לי שמישהו לא אוהב אותי, כי אני מרגישה שאם הוא לא אוהב אותי זה אומר שאני 'לא בסדר'.
ושוב זה חוזר לסוגיית ה'לא בסדר'.
-
- הצטרפות: 01 יוני 2005, 21:40
- דף אישי: הדף האישי של הקוסמת_מארץ_עוץ*
לגבי הדלקת עיניים - טיפול מעולה ומהיר אבל לא נעים
שן שום מקולפת - להעביר על המקום המודלק.
חוצמזה, להמעיט בתזונה שומנית...
שן שום מקולפת - להעביר על המקום המודלק.
חוצמזה, להמעיט בתזונה שומנית...
-
_מה היה לא מכבד בהודעה שלי??
גם אני לא מבינה._
שירי, אני בכלל לא דיברתי על ההודעה של הרגליים. (אתם רואים למה זה בעייתי כשיש כ"כ הרבה פלונים אלמונים).
אני דיברתי על ההודעה של אלמוני פלונית, שאותה העברתי לדף הבית שלי.
דווקא ההודעה של הרגליים הייתה כתובה בצורה מאוד מכבדת, והיא מבחינתי דוגמא לאיך כותבים ביקורת בצורה מכבדת.
ממש לא היה בא לי בבית של ההורים שלי להרגיש כמו אורחת כמו שהייתי אצל אנשים.
הרי גם אצל אנשים זה קשה לי שאני על תקן 'אורחת' וצריכה כל הזמן להתאים את עצמי. את חושבת שזה לא כרוך במתח מתמיד?
אז מה, אין שום מקום בעולם שבו מקבלים אותך כמו שאתה?
(זה לא נשאל לשם תשובה)
חוצמזה, שירי, שעם כל האכפתיות שלך ממני, נראה לי שקצת הגזמת הפעם עם ה'שטיפה' שלך.
ועוד חוצמזה, נמאס לי כבר להתדיין עם אנשים על כל פיפס שאני מוציאה מהמקלדת. אז חלאס.
(שלא לדבר על זה שאני כותבת כ"כ הרבה דברים יפים בכ"כ הרבה נושאים, והדבר היחיד שאנשים פה מוצאים לנכון לדסקס עליו - זה רק על מה שלא מוצא חן בעיניהם).
כל דיון נוסף בעניין - בבקשה בדף הבית !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
גם אני לא מבינה._
שירי, אני בכלל לא דיברתי על ההודעה של הרגליים. (אתם רואים למה זה בעייתי כשיש כ"כ הרבה פלונים אלמונים).
אני דיברתי על ההודעה של אלמוני פלונית, שאותה העברתי לדף הבית שלי.
דווקא ההודעה של הרגליים הייתה כתובה בצורה מאוד מכבדת, והיא מבחינתי דוגמא לאיך כותבים ביקורת בצורה מכבדת.
ממש לא היה בא לי בבית של ההורים שלי להרגיש כמו אורחת כמו שהייתי אצל אנשים.
הרי גם אצל אנשים זה קשה לי שאני על תקן 'אורחת' וצריכה כל הזמן להתאים את עצמי. את חושבת שזה לא כרוך במתח מתמיד?
אז מה, אין שום מקום בעולם שבו מקבלים אותך כמו שאתה?
(זה לא נשאל לשם תשובה)
חוצמזה, שירי, שעם כל האכפתיות שלך ממני, נראה לי שקצת הגזמת הפעם עם ה'שטיפה' שלך.
ועוד חוצמזה, נמאס לי כבר להתדיין עם אנשים על כל פיפס שאני מוציאה מהמקלדת. אז חלאס.
(שלא לדבר על זה שאני כותבת כ"כ הרבה דברים יפים בכ"כ הרבה נושאים, והדבר היחיד שאנשים פה מוצאים לנכון לדסקס עליו - זה רק על מה שלא מוצא חן בעיניהם).
כל דיון נוסף בעניין - בבקשה בדף הבית !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
עם כל הכבוד להבנת הצד של ההורים שלי - הם פגעו בי מאוד.
ואף אחד כאן לא יודע במה וכמה.
אז אפשר לנקוט קצת ענווה כשבאים לדבר על זה.
ונכון שיש את שני הצדדים - את שלי ואת של ההורים.
ולשנינו היה קשה וכואב.
וגם אני מבינה אותם.
אבל אני מצפה שפה בבלוג שלי אני אקבל קצת יותר תמיכה.
כי כאן אני שופכת את לבי וחושפת את הכאב שלי. וזה הבלוג שלי.
וזה ממש לא משנה מי צודק.
מה שמשנה זה שחוויתי המון כאב, ושהוא עדיין הולך איתי. ושאני צריכה תמיכה.
אני במצוקה נורא גדולה עכשיו מול הקשר איתם, עם המון כאבים ומשקעים ישנים שאין לי מושג איך לפתור -
וכל מה שיש לכם להגיד זה ביקורת ועוד ביקורת ועוד ביקורת.
(וממש לא צריך לענות. תודה)
(אלא אם כן יש לכם משהו מעודד להגיד, בלי טיפה אחת של 'אבָל')
ואף אחד כאן לא יודע במה וכמה.
אז אפשר לנקוט קצת ענווה כשבאים לדבר על זה.
ונכון שיש את שני הצדדים - את שלי ואת של ההורים.
ולשנינו היה קשה וכואב.
וגם אני מבינה אותם.
אבל אני מצפה שפה בבלוג שלי אני אקבל קצת יותר תמיכה.
כי כאן אני שופכת את לבי וחושפת את הכאב שלי. וזה הבלוג שלי.
וזה ממש לא משנה מי צודק.
מה שמשנה זה שחוויתי המון כאב, ושהוא עדיין הולך איתי. ושאני צריכה תמיכה.
אני במצוקה נורא גדולה עכשיו מול הקשר איתם, עם המון כאבים ומשקעים ישנים שאין לי מושג איך לפתור -
וכל מה שיש לכם להגיד זה ביקורת ועוד ביקורת ועוד ביקורת.
(וממש לא צריך לענות. תודה)
(אלא אם כן יש לכם משהו מעודד להגיד, בלי טיפה אחת של 'אבָל')
-
- הצטרפות: 17 מאי 2008, 17:24
- דף אישי: הדף האישי של סוניה_זרחי*
הלוואי ואני אהיה האחרונה שכותבת לך לפני היציאה לחופשה
את מקסימה
את יקרה
את בסדר!
ומבטיחה לך ש"המסע" זה ה דבר
את יכולה לענות לי בלב. כי אני ברגע זה הולכת לישון.
it's now or never
לילה טוב ושקט
סוניה
את מקסימה
את יקרה
את בסדר!
ומבטיחה לך ש"המסע" זה ה דבר
את יכולה לענות לי בלב. כי אני ברגע זה הולכת לישון.
it's now or never
לילה טוב ושקט
סוניה
-
בס"ד
טוב, כנראה שאני הראשונה שכותבת אחרי החזרה מהחופשה..
מה העניינים, סוסת?
את בטבע?
אצל ההורים?
משפחות?
ברור שהבלוג שלך, וממשיכים לידהור, ולא משנה מי צודק, כי זה בלוג, ולא דיון בביהמ"ש..
משנה רק איפה יהיה לך הכי מתאים להיות, ואיך יהיה לך הכי מתאים לחיות.
ובאיזה תדירות של ביקורים הקשר עים ההורים יהיה הכי טוב.
הביקור בבית זה צומת, השאלה לאיזה כוון את ממשיכה מכאן הלאה.
בהצלחה.
טוב, כנראה שאני הראשונה שכותבת אחרי החזרה מהחופשה..
מה העניינים, סוסת?
את בטבע?
אצל ההורים?
משפחות?
ברור שהבלוג שלך, וממשיכים לידהור, ולא משנה מי צודק, כי זה בלוג, ולא דיון בביהמ"ש..
משנה רק איפה יהיה לך הכי מתאים להיות, ואיך יהיה לך הכי מתאים לחיות.
ובאיזה תדירות של ביקורים הקשר עים ההורים יהיה הכי טוב.
הביקור בבית זה צומת, השאלה לאיזה כוון את ממשיכה מכאן הלאה.
בהצלחה.
-
- הצטרפות: 14 אפריל 2005, 12:03
- דף אישי: הדף האישי של בן_עמי*
בס"ד
טוב, זה לא פלוני.
זה המחשב שלי שהיה יותר מידי זמן בחופש, כניראה..
טוב, זה לא פלוני.
זה המחשב שלי שהיה יותר מידי זמן בחופש, כניראה..
-
-
הי סוסת פרא
אני מתייחסת לבקשתך לדעת לחיות בטבע, בלי להיות תלוייה באף אחד
נדמה לי שארגון "שומרי הגן" מלמד את המיומנות הזו.
האם בחנת את האפשרות?
אני מתייחסת לבקשתך לדעת לחיות בטבע, בלי להיות תלוייה באף אחד
נדמה לי שארגון "שומרי הגן" מלמד את המיומנות הזו.
האם בחנת את האפשרות?
-
כאילו רוב האינפורמציה בבלוג - מראות משתקפות של חלקים חשוכים ופגועים שלך מהעבר
גם פגשתי השליה של "אשמה" בתגובות שכיבלת
אוהב את תדר הווייתך- גם אך שאת אומרת בצורה שאת כותבת
לפי דעתי –
שחררי לשלום את בעבר...
ללא כל חשש היפתחי לחדש
גם פגשתי השליה של "אשמה" בתגובות שכיבלת
אוהב את תדר הווייתך- גם אך שאת אומרת בצורה שאת כותבת
לפי דעתי –
שחררי לשלום את בעבר...
ללא כל חשש היפתחי לחדש
-
- הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
- דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה
כי אחרת, איך נוכל לקרוא בו?!
אני לא מבינה, יש באתר הרבה בלוגים שכבר לא כותבים בהם. אז מה? למה שהם לא יהיו זמינים לנו?
ולמה דווקא הבלוג הזה? כי הוא ארוך? אז מה? זה עושה איזה נזק לאתר? מה ז"א על חשבון הקהילה?!
מציעה לנהל את הדיון הזה בדף אחר (למשל, הדפים הארוכים ביותר) כי עכשיו אנחנו סתם מאריכות את הדף עוד יותר.
אני לא מבינה, יש באתר הרבה בלוגים שכבר לא כותבים בהם. אז מה? למה שהם לא יהיו זמינים לנו?
ולמה דווקא הבלוג הזה? כי הוא ארוך? אז מה? זה עושה איזה נזק לאתר? מה ז"א על חשבון הקהילה?!
מציעה לנהל את הדיון הזה בדף אחר (למשל, הדפים הארוכים ביותר) כי עכשיו אנחנו סתם מאריכות את הדף עוד יותר.
-
- הצטרפות: 12 ספטמבר 2008, 01:17
- דף אישי: הדף האישי של אהבת_עולם*
עורכת, נדבר על זה רק אם יוסכם משהו בנוגע לכל הבלוגים או הארכיונים באתר.
אין שום דבר שונה או מיוחד בבלוג הספציפי הזה. (מלבד זה שהוא מקסים כמובן )
ובכל מקרה, לא נדבר על כך בדף הזה.
אם זה בנושא הכללי - אז דרך הדפים הארוכים ביותר, ואם זה אישי - אז בדף הבית אהבת עולם.
אנא לא לכתוב לי כאן יותר הודעות.
(מה שכן, אני רוצה למצוא דרך לקצר קצת את הבלוג הזה, כדי שלא ייתקע כשמעלים אותו)
אין שום דבר שונה או מיוחד בבלוג הספציפי הזה. (מלבד זה שהוא מקסים כמובן )
ובכל מקרה, לא נדבר על כך בדף הזה.
אם זה בנושא הכללי - אז דרך הדפים הארוכים ביותר, ואם זה אישי - אז בדף הבית אהבת עולם.
אנא לא לכתוב לי כאן יותר הודעות.
(מה שכן, אני רוצה למצוא דרך לקצר קצת את הבלוג הזה, כדי שלא ייתקע כשמעלים אותו)
-
אחרי שתעברו על כל הבלוגים באתר, ואחרי שתמחקו את כל שאר הבלוגים באתר, תבואו להציע את הבלוג הזה למחיקה. עדיין דנים בנושא. לא הוצע שום בלוג אחר למחיקה. למה דווקא זה? כי הוא הדף הארוך ביותר? לכו להציק למישהו אחר.
-
לכו להציק למישהו אחר.
-
- הצטרפות: 27 דצמבר 2003, 21:55
- דף אישי: הדף האישי של לוטם_מרווני*
נדמה לי שכבר סוכם בעבר שלא לשמור ארכיונים של בלוגים.
-
- הצטרפות: 12 ספטמבר 2008, 01:17
- דף אישי: הדף האישי של אהבת_עולם*
נדמה לי שכבר סוכם בעבר שלא לשמור ארכיונים של בלוגים.
לוטם, דבר ראשון, למיטב זכרוני מעולם לא סוכם דבר בעניין ארכיונים של בלוגים, אלא בעניין ארכיונים של דפי בית.
שזה עניין אחר לחלוטין.
בדפי בית באמת לרוב ההתכתבויות כבר לא רלוונטיות לאחר זמן, בשונה מאוד מתכנים של בלוג.
כמו כן, יש באתר אינספור בלוגים נוספים שאינם פעילים. ובדיוק כרגע מתנהל על כך דיון בדף הדפים הארוכים ביותר.
(דעתי, כמובן, שהעובדה אם בלוג הוא פעיל או לא ממש לא רלוונטית. ושהבלוגים באשר הם מעשירים את האתר)
מכיוון שבדף ההוא מתנהל דיון על כלל הדפים - אין כל טעם להתדיין על הדף שלי ספציפית.
אלא אם תיפול החלטה כללית בעניין זה - כי אז כמובן תוחל גם על הבלוג הזה.
ועד אז - בבקשה תעזבו את הבלוג הזה בשקט.
כמו כן, אני ביקשתי לא להמשיך כאן את הדיון הזה, מכיוון שכל הודעה נוספת גורמת לדף להיתקע יותר, ואז אין אפשרות לראות את ההודעות שנוספו ולא להגיב עליהן.
(ממש במזל הצלחתי עכשיו לפתוח את הדף אחרי שכל היום לא הצלחתי)
אז אני ממש מ ת ח נ נ ת:
אם יש לכם עוד מה לומר בנושא - אנא עשו זאת בדף הבית שלי, או ב-הדפים הארוכים ביותר.
רוב שלומות.
לוטם, דבר ראשון, למיטב זכרוני מעולם לא סוכם דבר בעניין ארכיונים של בלוגים, אלא בעניין ארכיונים של דפי בית.
שזה עניין אחר לחלוטין.
בדפי בית באמת לרוב ההתכתבויות כבר לא רלוונטיות לאחר זמן, בשונה מאוד מתכנים של בלוג.
כמו כן, יש באתר אינספור בלוגים נוספים שאינם פעילים. ובדיוק כרגע מתנהל על כך דיון בדף הדפים הארוכים ביותר.
(דעתי, כמובן, שהעובדה אם בלוג הוא פעיל או לא ממש לא רלוונטית. ושהבלוגים באשר הם מעשירים את האתר)
מכיוון שבדף ההוא מתנהל דיון על כלל הדפים - אין כל טעם להתדיין על הדף שלי ספציפית.
אלא אם תיפול החלטה כללית בעניין זה - כי אז כמובן תוחל גם על הבלוג הזה.
ועד אז - בבקשה תעזבו את הבלוג הזה בשקט.
כמו כן, אני ביקשתי לא להמשיך כאן את הדיון הזה, מכיוון שכל הודעה נוספת גורמת לדף להיתקע יותר, ואז אין אפשרות לראות את ההודעות שנוספו ולא להגיב עליהן.
(ממש במזל הצלחתי עכשיו לפתוח את הדף אחרי שכל היום לא הצלחתי)
אז אני ממש מ ת ח נ נ ת:
אם יש לכם עוד מה לומר בנושא - אנא עשו זאת בדף הבית שלי, או ב-הדפים הארוכים ביותר.
רוב שלומות.
-
- הצטרפות: 07 מרץ 2008, 17:36
- דף אישי: הדף האישי של ע_ע_ע*