סיעור מוחות משרד ידידותי לסביבה
-
- הצטרפות: 29 נובמבר 2004, 10:10
- דף אישי: הדף האישי של נוסעת_סמויה*
![|עץ| |עץ|](./images/smilies/tree.gif)
שלום לכולם,
התלבטתי בין הכותרות "משרד ידידותי לסביבה" ו-"משרד פחות מזיק לסביבה", כי הכותרת השנייה מבטאת שאיפה הרבה יותר ריאלית. במלכ"ר שאני עובדת בו יש אפס חשיבה סביבתית. בזבוז עצום של נייר, שימוש אינסופי בכלים חד-פעמיים, אפילו טונרים לא נשלחים אצלנו למיחזור.
אני מאוד רוצה להוביל כאן שינוי, אפילו קטן, כי בהיקפי הפעילות של המשרד יש חשיבות גדולה גם לשינויים קטנים, ובכלל, מאותה אבן קטנה שנזרקת למים, נוצרות אין-סוף אדוות והן מוסיפות ומשפיעות. (ציטוט אהוב מדף אחר).
אז הקמתי, באופן חתרני לעת עתה, צוות חשיבה קטן שיעלה רעיונות לצמצום הנזק הסביבתי. קבענו ישיבה ראשונה בשבוע הבא, וכל אחד התחייב לקושש רעיונות ישימים יותר ופחות לדיון בישיבה.
מזמינה אתכם לתרום רעיונות וקישורים. אני נמנעת מפירוט המאפיינים הספציפיים של המשרד שלי (מספר העובדים, האם יש מטבח וכדומה), כי אשמח אם תיבנה כאן רשימה שיכולה להועיל גם למשרדים אחרים.
תודה @}
-
הנה מה שהצלחתי לחשוב עליו בינתיים:
בזבוז נייר:
בזבוז נייר:
- קמפיין פנימי למען הגברת השימוש בדואר אלקטרוני וגיבוי על המחשב (במקום להדפיס דפים שממילא לא מוצאים כשצריך)
- מיחזור טונרים
- רכישת מדפסת דו צדדית (החיסכון בדפים יכסה את ההפרש במחיר המדפסת)
- פתקים על מכונות הצילום שיעודדו צילום משני צידי הדף
- תיכנות מכונת הפקס כך שלא תוציא אישור עבור כל שליחת פקס בנפרד
- פחים נפרדים לנייר, לצורך העברת הנייר למיחזור
- הסברה בדואר אלקטרוני - העלאת המודעות לנושא.
- פתק במטבח שמבקש להשתמש באותה כוס לאורך היום
- קניית כלים רב פעמיים (כפוף לאפשרות השטיפה)
- הקמת מטבח שיספק אוכל לעובדים, במקום להשתמש בספק חיצוני. (הספק החיצוני שולח את האוכל במגשיות קלקר, עם סכו"ם מפלסטיק ובקבוק שתייה)
- בניית מקלחת כדי לעודד הגעה ברגל ובאופניים
- הפרדת זבל (בקבוקים ופלסטיקים, זבל אורגני)
- הצבת פח לאיסוף סוללות
-
- הצטרפות: 02 יולי 2007, 15:29
מדהים. ![|Y| |Y|](./images/smilies/yes.gif)
כל הכבוד על היוזמה, והלוואי שתצליחי ליצור שינוי - קטן או גדול.
![|Y| |Y|](./images/smilies/yes.gif)
כל הכבוד על היוזמה, והלוואי שתצליחי ליצור שינוי - קטן או גדול.
-
- הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
- דף אישי: הדף האישי של with_passion*
באיזה תחום החברה? מה אתם מוכרים? מה אתם קונים חוץ מלצרכים האישיים של העובדים וציוד למשרד? יש גישה לגג הבניין? לאדמה שליד הבניין?
ממליץ להסתכל על חברות קיימות ומה הן עשו - פטגוניה http://www.patagonia.com/ למשל שולחת את עובדיה לסדנאות על פעולה ישירה בלתי אלימה..
החברה בה אני משתמש http://dreamhost.com בשביל hosting של האתרים שלי חישבה כמה פחמן מיוצר מכלל הפעילות שלה - כולל התחבורה של העובדים והזבל והמחשבים כמובן - וקונה אשראי פחמן מחברות שנוטעות עצים ובאופן תאורטי הן מאפסות את הנזק.. חברות אחרות נותנות תמריץ כלכלי להגיע בתחבורה ציבורית / אופניים / ברגל.
לנסות לראות אם אפשר להעלות לחזית הרשימה של חזון החברה - את הנושא הסביבתי חברתי - בדומה לחברת דאהון ממנה אני כנראה הולך לקנות אופניים מתקפלים סקסיים חבל על הזמן.
לראות אם אפשר להחליט על מקסימום פער משכורות .. ראלף נאדר הציע במרוץ הנשיאותי שלו שהמשכורת הגבוהה ביותר לא יכולה להיות יותר מפי 10 משכורת מינימום בכל הארץ..
להשאר חברה קטנה ויעילה - לשלם טוב לכל העובדים - לתת כמה שיותר ימי חופשה והטבות.
לראות אם אפשר לשלב את הילדים במקום העבודה - לא בתור מעון יום צמוד - אלא באמת שילוב - לפי מה שמעניין את הילדים - אפילו אם זה רק יום אחד בשבוע.
ממליץ להסתכל על חברות קיימות ומה הן עשו - פטגוניה http://www.patagonia.com/ למשל שולחת את עובדיה לסדנאות על פעולה ישירה בלתי אלימה..
החברה בה אני משתמש http://dreamhost.com בשביל hosting של האתרים שלי חישבה כמה פחמן מיוצר מכלל הפעילות שלה - כולל התחבורה של העובדים והזבל והמחשבים כמובן - וקונה אשראי פחמן מחברות שנוטעות עצים ובאופן תאורטי הן מאפסות את הנזק.. חברות אחרות נותנות תמריץ כלכלי להגיע בתחבורה ציבורית / אופניים / ברגל.
לנסות לראות אם אפשר להעלות לחזית הרשימה של חזון החברה - את הנושא הסביבתי חברתי - בדומה לחברת דאהון ממנה אני כנראה הולך לקנות אופניים מתקפלים סקסיים חבל על הזמן.
לראות אם אפשר להחליט על מקסימום פער משכורות .. ראלף נאדר הציע במרוץ הנשיאותי שלו שהמשכורת הגבוהה ביותר לא יכולה להיות יותר מפי 10 משכורת מינימום בכל הארץ..
להשאר חברה קטנה ויעילה - לשלם טוב לכל העובדים - לתת כמה שיותר ימי חופשה והטבות.
לראות אם אפשר לשלב את הילדים במקום העבודה - לא בתור מעון יום צמוד - אלא באמת שילוב - לפי מה שמעניין את הילדים - אפילו אם זה רק יום אחד בשבוע.
-
תודה @}
אופק, החברה שלי היא מלכ"ר מנומנם, שמוכר בעיקר קניין רוחני שרשום על הרבה נייר.
רק כדי לתת לך מושג על רמת האדישות/חוסר המודעות/הפסיביות: אם אני אצליח להעביר אותם לחברה שממחזרת טונרים, או לגרום לכך שירכשו מדפסת דו-צדית, אני ארגיש שהשגתי משהו גדול.
כך שרוב הרעיונות שהצעת מצוינים, אבל לא לחברה שלי.
אגב, החברה בירושלים, ועובדים רבים באים משכונות הלווין של העיר.
לחברה עם מאפיינים אחרים משלנו הייתי מציעה לאפשר לעובדים לעבוד יום בשבוע מהבית.
אופק, החברה שלי היא מלכ"ר מנומנם, שמוכר בעיקר קניין רוחני שרשום על הרבה נייר.
רק כדי לתת לך מושג על רמת האדישות/חוסר המודעות/הפסיביות: אם אני אצליח להעביר אותם לחברה שממחזרת טונרים, או לגרום לכך שירכשו מדפסת דו-צדית, אני ארגיש שהשגתי משהו גדול.
כך שרוב הרעיונות שהצעת מצוינים, אבל לא לחברה שלי.
אגב, החברה בירושלים, ועובדים רבים באים משכונות הלווין של העיר.
לחברה עם מאפיינים אחרים משלנו הייתי מציעה לאפשר לעובדים לעבוד יום בשבוע מהבית.
- להנהיג איסוף דפים מודפסים חלקית או רק על צד אחד לשימוש חוזר, ו/או גזירתם לפתקים (במקום לקנות פתקים שיוצרו במיוחד מנייר חדש)
- לנסות לעודד אנשים לקרוא ישירות מעל צג המחשב וכך לחסוך הדפסות
- להחזיק מקרר קטן ואמצעי לחימום אוכל - כגון מיקרוגל, כדי לעודד אנשים להביא אוכל מהבית או לקנות מצרכי מזון פשוטים ולהכין יחד ארוחה במקום. לא חייבים ממש מטבח בשביל זה. תלוי במידת שיתוף הפעולה (לתורנות שטיפת הכלים, למשל).
- כדי לחסוך במיזוג אוויר או מאווררים - להתקין גגון להצללה מעל לחלונות הפונים למזרח ולמערב. אם אפשר לטעת עץ נשיר מול החלונות לכיוונים אלה, מה טוב
- כיוון הגדרות ההדפסה בכל המחשבים למצב חסכוני בטונר (האנשים אפילו לא צריכים לדעת - הם לא ישימו לב!). כנ"ל במכונות הצילום.
- לעודד עובדים להגיע בתחבורה הציבורית - אוטובוסים ואו-טו-טו גם הרכבת הקלה (אם מסלול הקו מתאים), ע"י החזר נסיעות.
- לתדרך את המנקה להשתמש בחומרים אקולוגיים - חומץ, סודה לשתייה וכו' (כולם ישמחו כי זה גם חסכוני וגם לא מזיק לבריאות המנקה)
- שימוש חוזר במעטפות ואריזות
- התקנת חסכמים על הברזים וברז דו-כמותי בשירותים.
- במקום מגבוני נייר או מייבש ידיים חשמלי, לקנות/להביא מהבית 2 סטים של מגבות ידיים אישיות לכל עובד, וכשהאחד בכביסה (אצלך, מן הסתם) להשתמש בסט החלופי.
![:) :-)](./images/smilies/happy.gif)
-
- הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
- דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*
לתדרך את המנקה להשתמש בחומרים אקולוגיים - חומץ, סודה לשתייה וכו' (כולם ישמחו כי זה גם חסכוני וגם לא מזיק לבריאות המנקה)
לצערי הרב, מאוד קשה לשכנע אנשי "מייןסטרים" בעניין הזה. (לפחות מהנסיון האישי שלי)
נקיון בלי חומר ניקוי "מפוצץ" מגעיל אותם מאיזה 100 סיבות, והדיבור על זה שזה פחות רעיל לגוף נשמע להם זניח. שלא נדבר על זה שחומץ בטח יגעיל את מי שכבר היה בעד.
גם האספקט של הפגיעה בסביבה שנגרמת עקב שימוש בחומרי ניקוי סטנדארטיים לא מעניין את רוב האנשים.
לצערי הרב, מאוד קשה לשכנע אנשי "מייןסטרים" בעניין הזה. (לפחות מהנסיון האישי שלי)
נקיון בלי חומר ניקוי "מפוצץ" מגעיל אותם מאיזה 100 סיבות, והדיבור על זה שזה פחות רעיל לגוף נשמע להם זניח. שלא נדבר על זה שחומץ בטח יגעיל את מי שכבר היה בעד.
גם האספקט של הפגיעה בסביבה שנגרמת עקב שימוש בחומרי ניקוי סטנדארטיים לא מעניין את רוב האנשים.
-
עוד כמה רעיונות בשלוף (מקווה שעד מחר יהיו לי עוד כמה):
- להזכיר לאנשים לכבות אורות/מזגנים/ציוד/מחשבים בסוף היום, עד כמה שהם יסכימו (יש לפעמים ציוד שחשוב לאנשים שיישאר פועל 24/7).
- אם כבר שוטפים כלים - לשים ליד הכיור כמה חתיכות של ליפה במקום הסקוץ'.
- שימוש בעטים שאפשר למלא בהם את הדיו
-
- הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
- דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*
תסתכלי במאמר הזה: http://economist.co.uk/surveys/displays ... ?[po]story id[/po]=9217972&CFID=8584114&CFTOKEN=21690652http://economist.co.uk/displaystory.cfm?story id=9249262
לפי זה הכי כדאי לשפר את הבידוד של הבניין. (למשל, לתקן איטום סביב החלונות, או לבדוק איפה עוד יש בעיות איטום.)
דבר נוסף שיועיל הרבה הוא שימוש בנורות פלורוסנט קומפקטיות במקום נורות להט.
לפי זה הכי כדאי לשפר את הבידוד של הבניין. (למשל, לתקן איטום סביב החלונות, או לבדוק איפה עוד יש בעיות איטום.)
דבר נוסף שיועיל הרבה הוא שימוש בנורות פלורוסנט קומפקטיות במקום נורות להט.
At the university I studied there was a real good green program (for the use of the whole university). The program targeted different levels of green area:
Biodiversity, Energy, Paper, Pollution Prevention, Recycling, Transport. The good thing about these different initiatives was that they targeted their aims at different scales: from the simple things one can do in the office, to more holistic overarching policies. Have a glimpse at their website (look at the left to review each of these areas):
Two very easy to implement strategies were the paper strategy: http://www.anu.edu.au/facilities/anugre ... index.html
In which, I especially liked the ad, which they used in all the toilet facilities and next to the printers areas: http://www.anu.edu.au/facilities/anugre ... ets/_[po]1 scrap paper poster[/po].pdf
And the carpooling: http://transport.anu.edu.au/index.php?pid=85
Which created a list of how where people where going to, and at what time, so that gas emission/ energy could be saved.
They have also got a 10-dot points plan: 10 simple steps for the ideal green office:
http://www.anu.edu.au/facilities/anugre ... index.html
I hope it helps.
Biodiversity, Energy, Paper, Pollution Prevention, Recycling, Transport. The good thing about these different initiatives was that they targeted their aims at different scales: from the simple things one can do in the office, to more holistic overarching policies. Have a glimpse at their website (look at the left to review each of these areas):
Two very easy to implement strategies were the paper strategy: http://www.anu.edu.au/facilities/anugre ... index.html
In which, I especially liked the ad, which they used in all the toilet facilities and next to the printers areas: http://www.anu.edu.au/facilities/anugre ... ets/_[po]1 scrap paper poster[/po].pdf
And the carpooling: http://transport.anu.edu.au/index.php?pid=85
Which created a list of how where people where going to, and at what time, so that gas emission/ energy could be saved.
They have also got a 10-dot points plan: 10 simple steps for the ideal green office:
http://www.anu.edu.au/facilities/anugre ... index.html
I hope it helps.
-
רעיונות מעולים! תודה לכולכם מעומק הלב.
דרך אחד הקישורים הגעתי אל-eco office
simple and practical environmental solutions for your office.
עכשיו נשאלת השאלה איך לשכנע: איך לשכנע את ההנהלה לתמוך בפרוייקט, ואיך לשכנע את העובדים בחשיבות השמירה על הסביבה? אצלנו עדיין רווחת התפיסה שהעיסוק בנושאים ירוקים הוא מותרות, עניין של משוגעים לדבר, פעילות לתמהונים אידיאליסטים. רעיונות?
דרך אחד הקישורים הגעתי אל-eco office
simple and practical environmental solutions for your office.
עכשיו נשאלת השאלה איך לשכנע: איך לשכנע את ההנהלה לתמוך בפרוייקט, ואיך לשכנע את העובדים בחשיבות השמירה על הסביבה? אצלנו עדיין רווחת התפיסה שהעיסוק בנושאים ירוקים הוא מותרות, עניין של משוגעים לדבר, פעילות לתמהונים אידיאליסטים. רעיונות?
-
- הצטרפות: 12 מרץ 2005, 21:08
- דף אישי: הדף האישי של אף_חצוף*
זה רעיון מצוין. גם אני חושבת על זה במשרד שלי.
היתרון אצלי שמדובר בארגון גדול, אז בנוגע למיחזור מצבנו לא רע.
יש פחים למיחזור נייר בחלק מהמשרדים, ופח גדול במסדרון לכל השאר.
יש פח מחזור סוללות ופח למחזור בקבוקים.
את כל אלה אפשר להשיג, פשוט צריך לברר עם הארגונים הרלוונטיים כמה עולה האיסוף.
ניירות שנעשה בהם שימוש חד צדדי והם במצב טוב נלקחים על ידי האמהות לגני הילדים והביתה לשימוש נוסף.
מעבר לזה, הייתי שמחה לעודד כאן שימוש בכלים רגילים שיישטפו בכיור במקום ערימות של כוסות וכפיות חד פעמיות על כל כוס קפה.
המשרד הקודם שלי היה קטן, ושם היה מחזור נייר, והיה גם מטבחון. במטבחון היו:
כוסות, צלחות, סכו"ם. מקרר קטן ומיקרו, וכיור. זה כבר חוסך המון. בבנין אחר של אותו משרד (מסובך להסביר), היו גם מגבות בשירותים ולא מגבות נייר. אם לא רוצים חומרי ניקוי אקולוגיים, אז אפילו סבון כלים אקולוגי זו התחלה. אולי עם הכלים זה ייראה להם פחות מוזר?
מה התנאים שם? מה כבר יש, והאם יש תקציב לדברים אחרים? מבחינת כלים, אם אין תקציב, אולי אנשים יכולים להביא קצת מהבית. אולי אפשר לחפש באגורה או ביד2 וכאלה מקרר קטן ומיקרו?
עשית לי חשק לברר אם יש סיכוי להתעניינות כאן.
בהצלחה!
היתרון אצלי שמדובר בארגון גדול, אז בנוגע למיחזור מצבנו לא רע.
יש פחים למיחזור נייר בחלק מהמשרדים, ופח גדול במסדרון לכל השאר.
יש פח מחזור סוללות ופח למחזור בקבוקים.
את כל אלה אפשר להשיג, פשוט צריך לברר עם הארגונים הרלוונטיים כמה עולה האיסוף.
ניירות שנעשה בהם שימוש חד צדדי והם במצב טוב נלקחים על ידי האמהות לגני הילדים והביתה לשימוש נוסף.
מעבר לזה, הייתי שמחה לעודד כאן שימוש בכלים רגילים שיישטפו בכיור במקום ערימות של כוסות וכפיות חד פעמיות על כל כוס קפה.
המשרד הקודם שלי היה קטן, ושם היה מחזור נייר, והיה גם מטבחון. במטבחון היו:
כוסות, צלחות, סכו"ם. מקרר קטן ומיקרו, וכיור. זה כבר חוסך המון. בבנין אחר של אותו משרד (מסובך להסביר), היו גם מגבות בשירותים ולא מגבות נייר. אם לא רוצים חומרי ניקוי אקולוגיים, אז אפילו סבון כלים אקולוגי זו התחלה. אולי עם הכלים זה ייראה להם פחות מוזר?
מה התנאים שם? מה כבר יש, והאם יש תקציב לדברים אחרים? מבחינת כלים, אם אין תקציב, אולי אנשים יכולים להביא קצת מהבית. אולי אפשר לחפש באגורה או ביד2 וכאלה מקרר קטן ומיקרו?
עשית לי חשק לברר אם יש סיכוי להתעניינות כאן.
![:) :-)](./images/smilies/happy.gif)
-
איך לשכנע
כסף. תבדקי איך זה יחסוך להם כסף. מעבר לזה, עם מי אתם עובדים? יכול להיות שזה יעשה רושם על "לקוחות" או גורמי עבודה? זה גם חשוב למנהלים.
זה מאוד "אופנתי" עכשיו לחשוב על הסביבה, לפחות מחוץ לישראל. תראי אם יש דרך להפוך את זה לאטרקטיבי עבורם.
כסף. תבדקי איך זה יחסוך להם כסף. מעבר לזה, עם מי אתם עובדים? יכול להיות שזה יעשה רושם על "לקוחות" או גורמי עבודה? זה גם חשוב למנהלים.
זה מאוד "אופנתי" עכשיו לחשוב על הסביבה, לפחות מחוץ לישראל. תראי אם יש דרך להפוך את זה לאטרקטיבי עבורם.
-
נוסעת, עכשיו כשאני חושב על זה, נראה לי שהתחלת פה דף שעוד יציל הרבה נייר בישראל
-
ושכחתי לציין לרעה, את ההרגל להשאיר כאן את המחשבים דולקים תמיד. יוצאים מהמחשב (log off) אבל לא מכבים אותו.
-
- הצטרפות: 16 אוקטובר 2006, 18:24
- דף אישי: הדף האישי של אילה_בשדה_הדגן*
שאלה :
הליפה יכולה לשמש בתור סקוץ' ברייט לכלים?(סליחה על הבורות ),ממה זה עשוי ?
רעיון למי שמנקה עם חומץ :
להוסיף מעט שמן אתרי כמו לונדר /רוזמרין או כל ריח אחר שאוהבים.
באמת שהרעיון של המים מהמזגנים יכול להיות אמצאי לקרוב אנשים שממש לא קרובים לטבע ,להיות קצת באוירה של השפע שהוא מעניק.לשים אדניות עם נענע, זוטה לבנה , גרניום לימוני, למון גראס ולואיזה שיקבלו את הטיפטוף הזה בשמחה ויהיו צמחי התה לכל העובדים והאורחים. כמובן שהם יותר בריאים מהקפה , וכשהם נקטפים טריים מהאדנית הם ממש מעוררים.
הליפה יכולה לשמש בתור סקוץ' ברייט לכלים?(סליחה על הבורות ),ממה זה עשוי ?
רעיון למי שמנקה עם חומץ :
להוסיף מעט שמן אתרי כמו לונדר /רוזמרין או כל ריח אחר שאוהבים.
באמת שהרעיון של המים מהמזגנים יכול להיות אמצאי לקרוב אנשים שממש לא קרובים לטבע ,להיות קצת באוירה של השפע שהוא מעניק.לשים אדניות עם נענע, זוטה לבנה , גרניום לימוני, למון גראס ולואיזה שיקבלו את הטיפטוף הזה בשמחה ויהיו צמחי התה לכל העובדים והאורחים. כמובן שהם יותר בריאים מהקפה , וכשהם נקטפים טריים מהאדנית הם ממש מעוררים.
-
- הצטרפות: 25 אוקטובר 2006, 12:11
- דף אישי: הדף האישי של רחל_ברמן*
נראה לי שעדיף להציע מוצרי ניקוי אקולוגיים מחומץ, כי כמו ש אורי יורמן אמר:
_לצערי הרב, מאוד קשה לשכנע אנשי "מייןסטרים" בעניין הזה. (לפחות מהנסיון האישי שלי)
נקיון בלי חומר ניקוי "מפוצץ" מגעיל אותם מאיזה 100 סיבות, והדיבור על זה שזה פחות רעיל לגוף נשמע להם זניח. שלא נדבר על זה שחומץ בטח יגעיל את מי שכבר היה בעד._
נראה לי שאם זה בא בבקבוקים של חומר ניקוי ומריח כמו לימון יש לזה יותר סיכוי לעבור.
_לצערי הרב, מאוד קשה לשכנע אנשי "מייןסטרים" בעניין הזה. (לפחות מהנסיון האישי שלי)
נקיון בלי חומר ניקוי "מפוצץ" מגעיל אותם מאיזה 100 סיבות, והדיבור על זה שזה פחות רעיל לגוף נשמע להם זניח. שלא נדבר על זה שחומץ בטח יגעיל את מי שכבר היה בעד._
נראה לי שאם זה בא בבקבוקים של חומר ניקוי ומריח כמו לימון יש לזה יותר סיכוי לעבור.
-
אם כבר שוטפים כלים - לשים ליד הכיור כמה חתיכות של ליפה במקום הסקוץ'.
למה?
למה?
-
- הצטרפות: 31 מאי 2007, 20:52
- דף אישי: הדף האישי של דרך_עפר_שם_זמני*
לאפשר לעובדים לעבוד יום בשבוע מהבית - מסכימה עם זה בחום. וגם חושבת שבמוקדם או במאוחר, הרבה מקומות עבודה יאלצו להגיע למסקנה הזו. כל כך הרבה זמן, דלק, זיהום ועצבים מתבזבזים על פקקים בדרך לעבודה ובחזרה, וכל הזמן יש רק יותר ויותר פקקים ופחות ופחות חניה.
-
_אם כבר שוטפים כלים - לשים ליד הכיור כמה חתיכות של ליפה במקום הסקוץ'.
למה?_
כי ליפה זה צמח (בשם ליפה כמובן) מיובש. זה מאוד נקי ובריא לנו. וזה לעומת הסקוצ'ים האלה שמפחיד אותי לחשוב מה יש בהם. (נגיד, חלק מהם משאירים אבק אדום על הידיים. לא נראה לי שהאבק הזה הוא תמצית ורדים)
למה?_
כי ליפה זה צמח (בשם ליפה כמובן) מיובש. זה מאוד נקי ובריא לנו. וזה לעומת הסקוצ'ים האלה שמפחיד אותי לחשוב מה יש בהם. (נגיד, חלק מהם משאירים אבק אדום על הידיים. לא נראה לי שהאבק הזה הוא תמצית ורדים)
-
- הצטרפות: 09 יוני 2005, 18:20
- דף אישי: הדף האישי של סבטקסט_כפול*
לשים מיכל לנייר של אמנייר (מיחזור נייר)
-
- הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 18:09
- דף אישי: הדף האישי של אילה_א*
למה?
כי ליפה היא אורגנית ומתכלה וסקוצ'?
מאמצת את הרעיון ומתבאסת שלא חשבתי עליו בעצמי
כי ליפה היא אורגנית ומתכלה וסקוצ'?
מאמצת את הרעיון ומתבאסת שלא חשבתי עליו בעצמי
בחברה שאני עובד בה התחילו לעודד הגעה משותפת במכוניות (car pooling) ע"י הקצאת מקומות החניה הנחשקים (קרובים משמעותית משאר מקומות החניה) למכוניות שמביאות לפחות שלושה עובדים.
-
בחברה שאני עובד בה התחילו לעודד הגעה משותפת במכוניות (car pooling) ע"י הקצאת מקומות החניה הנחשקים (קרובים משמעותית משאר מקומות החניה) למכוניות שמביאות לפחות שלושה עובדים.
נחמד! בחברות גדולות, אפשר לעודד car pooling ע"י בניית רשימה מרוכזת של כל העובדים: מי מגיע מאיפה ובאילו שעות.
נחמד! בחברות גדולות, אפשר לעודד car pooling ע"י בניית רשימה מרוכזת של כל העובדים: מי מגיע מאיפה ובאילו שעות.
-
כדי לגייס את ההנהלה לשינוי, אני חושבת שנתחיל מהצעת שינויים שיש בהם גם אלמנט של חיסכון כספי: חיסכון בחשמל, חיסכון בעלות הנייר והדיו, חיסכון בעלות הכלים החד-פעמיים.
וכמובן (מזכירה לעצמי), הכל בצעדי תינוק, baby steps, העיקר לעשות משהו, עכשיו.
וכמובן (מזכירה לעצמי), הכל בצעדי תינוק, baby steps, העיקר לעשות משהו, עכשיו.
-
- הצטרפות: 16 אוקטובר 2006, 18:24
- דף אישי: הדף האישי של אילה_בשדה_הדגן*
בהצלחה !
נזכרתי במשהו שעשו במקום העבודה הקודם של בן זוגי . קנו לעובדים כוסות רב פעמיות במקום החד פעמיות. לדעתי כוסות מזכוכית הן עדיפות (גם מבחינת הניקיון והבריאות שלא לשתות פלסטיק, וגם מבחינת הדתיים.
אולי צריך לדבר עם משהו מהמנהלים , להעלות את העינין בישיבות .בצורה הכי נעימה וסבלנית שאפשר, להראות לאנשים שיש פה משהו שאיכפת לו מזה .
נזכרתי במשהו שעשו במקום העבודה הקודם של בן זוגי . קנו לעובדים כוסות רב פעמיות במקום החד פעמיות. לדעתי כוסות מזכוכית הן עדיפות (גם מבחינת הניקיון והבריאות שלא לשתות פלסטיק, וגם מבחינת הדתיים.
אולי צריך לדבר עם משהו מהמנהלים , להעלות את העינין בישיבות .בצורה הכי נעימה וסבלנית שאפשר, להראות לאנשים שיש פה משהו שאיכפת לו מזה .
-
- הצטרפות: 25 אפריל 2006, 19:47
- דף אישי: הדף האישי של מי_מה*
לנסות למצוא "נאמני סביבה" ולחלק תפקידים קטנים וקלים. למשל, כל אחד מקבל על עצמו לטפל רק בפח אחד, להפריד את האשפה ולהביא למחזור מה שאפשר. רק מפח אחד. "אמץ לך פח" זה גם מביא תועלת ומצמצם את כמות האשפה, זה גם לא דורש הרבה עבודה, וזו גם פעולה נראית. העובדים האחרים נחשפים אליה וזה מתחיל לחלחל. הופך לנורמה.
-
אני שוב אומרת: אחלה דף שבעולם.
![|גזר| |גזר|](./images/smilies/carrot.gif)
נזכרתי במשהו שעשו במקום העבודה הקודם של בן זוגי . קנו לעובדים כוסות רב פעמיות במקום החד פעמיות.
בהקשר לזה, רעיון קצת ילדותי, אבל נחמד: אולי כדאי לקנות (או להכין) לכל העובדים כוסות מעוצבות כאלה, כמו כוסות מתנה, שלכל עובד יהיה שמו רשום על הכוס עם איזה איור נחמד (אולי איור אישי) - כך שזה גם יהיה נחמד לעובדים לקבל, וגם ייצור מצב שלכל עובד יש את הכוס שלו, והוא כמובן אחראי לשטיפתה. במצב כזה לא יהיה צריך לדאוג לכך שמישהו ישטוף את כל הכלים.
ובכל מקרה, גם אם לא קונים כוסות אישיות - כן כדאי כוסות שיש הבחנה ביניהן, כך שלכל עובד תהיה אחת שלו. כי אם לא כך, אנשים עשויים לא לקחת אחריות, לשים כל פעם את הכוס בכיור ולשלוף כוס נקייה, ואז מצטבר כמובן הרבה לשטוף, וזאת הרי הבאסה מלכתחילה.
כשחושבים על כיור מלא כלים זה עשוי להיות מרתיע, אך לשטוף כל פעם כוס אחת זה נחמד.
אפשר גם לקנות לכל עובד יותר מכוס אחת - (למקרה של שמירת כשרות, או אם בכל זאת לא מתחשק כל פעם לשטוף...), אך בכל מקרה הן יהיו שלו ובאחריותו.
(ואולי אפשר לעשות זאת גם עם שאר הכלים האישיים, לא רק כוסות...)
נזכרתי במשהו שעשו במקום העבודה הקודם של בן זוגי . קנו לעובדים כוסות רב פעמיות במקום החד פעמיות.
בהקשר לזה, רעיון קצת ילדותי, אבל נחמד: אולי כדאי לקנות (או להכין) לכל העובדים כוסות מעוצבות כאלה, כמו כוסות מתנה, שלכל עובד יהיה שמו רשום על הכוס עם איזה איור נחמד (אולי איור אישי) - כך שזה גם יהיה נחמד לעובדים לקבל, וגם ייצור מצב שלכל עובד יש את הכוס שלו, והוא כמובן אחראי לשטיפתה. במצב כזה לא יהיה צריך לדאוג לכך שמישהו ישטוף את כל הכלים.
ובכל מקרה, גם אם לא קונים כוסות אישיות - כן כדאי כוסות שיש הבחנה ביניהן, כך שלכל עובד תהיה אחת שלו. כי אם לא כך, אנשים עשויים לא לקחת אחריות, לשים כל פעם את הכוס בכיור ולשלוף כוס נקייה, ואז מצטבר כמובן הרבה לשטוף, וזאת הרי הבאסה מלכתחילה.
כשחושבים על כיור מלא כלים זה עשוי להיות מרתיע, אך לשטוף כל פעם כוס אחת זה נחמד.
אפשר גם לקנות לכל עובד יותר מכוס אחת - (למקרה של שמירת כשרות, או אם בכל זאת לא מתחשק כל פעם לשטוף...), אך בכל מקרה הן יהיו שלו ובאחריותו.
(ואולי אפשר לעשות זאת גם עם שאר הכלים האישיים, לא רק כוסות...)
-
- הצטרפות: 01 יוני 2007, 10:08
- דף אישי: הדף האישי של עמנוא_ל*
כל משרד כולל בתוכו מספר מזגנים. בהוצאה יחסית נמוכה, נניח 600 ש"ח, אפשר לבקש מאינסטלטור לאסוף בצינור אחד את כל מי עיבוי המזגנים. מים אלה הם באיכות גבוהה מאוד ויכולים להיות מנוצלים להשקייה, גידול צמחים בהידרופוניקה ליד המשרד, טיהור מחדש לצורכי שתייה (כן! כן!, הביצוע די פשוט וזול). עוד טיפים אפשר למצוא כאן
חסכון שני, משמעותי הרבה יותר, ניתן לעשות ע"י מיחזור השפכים מהמשרד ואיסוף מי הגשם. כמובן שלא מדובר במשרד שהוא חלק מבניין משרדים אלא במשרד הממוקם במושב, בכפר או בבית הפרטי. פוטנציאל החיסכון הוא גדול מאוד.
בנוסף יש כאן אפקט חינוכי עם מסר סביבתי. תארו לעצמכם שלט קטן בשירותים המציין שכל שימוש באסלה מנוצל למטרות השקייה של הגינה הסמוכה....
עובדי המשרד ואורחיו ישמחו לדעת ש"תרומתם" מנוצלת מיד...
על מיחזור מי שפכים ומים אפורים ניתן לקרוא כאן
לחצו כאן על איסוף מי גשם
חסכון שני, משמעותי הרבה יותר, ניתן לעשות ע"י מיחזור השפכים מהמשרד ואיסוף מי הגשם. כמובן שלא מדובר במשרד שהוא חלק מבניין משרדים אלא במשרד הממוקם במושב, בכפר או בבית הפרטי. פוטנציאל החיסכון הוא גדול מאוד.
בנוסף יש כאן אפקט חינוכי עם מסר סביבתי. תארו לעצמכם שלט קטן בשירותים המציין שכל שימוש באסלה מנוצל למטרות השקייה של הגינה הסמוכה....
עובדי המשרד ואורחיו ישמחו לדעת ש"תרומתם" מנוצלת מיד...
על מיחזור מי שפכים ומים אפורים ניתן לקרוא כאן
לחצו כאן על איסוף מי גשם
-
עוד לינק פשוט ליישום שמצאתי
http://www.greencampus.harvard.edu/cerp/takeaction.php
http://www.greencampus.harvard.edu/cerp/takeaction.php
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
-
- הצטרפות: 29 ספטמבר 2007, 21:16
- דף אישי: הדף האישי של סוסת_פרא*
-
- הצטרפות: 19 יולי 2003, 21:25
- דף אישי: הדף האישי של עודד_המחפש*
יוזמה של אדם-טבע-ודין:
מהלכים ירוקים - תחרות להפיכת מקומות עבודה ליותר "ירוקים"
מכיל הרבה מהדברים שהוזכרו לעיל.
מהלכים ירוקים - תחרות להפיכת מקומות עבודה ליותר "ירוקים"
מכיל הרבה מהדברים שהוזכרו לעיל.
מצוין - בדיוק חיפשתי..
רעיונות לחברה שאני עובדת בה.
חברת הייטק גדולה מאוד (אלפי עובדים) שמתיימרת להיות "ידידותית לסביבה" ולהשקיע מאמצים, גם כספיים, בנושא.
חלק מהעקרונות מיושמים, חלקם עוד לא.
אשמח אם יש למישהו רעיון מה חברה גדולה יכולה לעשות, בנוסף לרעיונות למעלה.
רעיונות לחברה שאני עובדת בה.
חברת הייטק גדולה מאוד (אלפי עובדים) שמתיימרת להיות "ידידותית לסביבה" ולהשקיע מאמצים, גם כספיים, בנושא.
חלק מהעקרונות מיושמים, חלקם עוד לא.
אשמח אם יש למישהו רעיון מה חברה גדולה יכולה לעשות, בנוסף לרעיונות למעלה.
-
- הצטרפות: 05 יוני 2006, 01:14
- דף אישי: הדף האישי של טלי_מתכוננת_לביאת_המשיח*
רעיונות יפים!!!
התעוררות האיכפתיות שלנו על הסביבה מראה שאנחנו קרובים לביאת משיח, תקופה בה העולם יהיה מתוקן מכל הבחינות - גם זו. (כלומר יציאה מהבועה האגוצנטרית והרס העולם - נחלת המאות הקודמות)
התעוררות האיכפתיות שלנו על הסביבה מראה שאנחנו קרובים לביאת משיח, תקופה בה העולם יהיה מתוקן מכל הבחינות - גם זו. (כלומר יציאה מהבועה האגוצנטרית והרס העולם - נחלת המאות הקודמות)
-
- הצטרפות: 29 יולי 2020, 09:25
הזדמנות נדירה לחוות את הטבע עם סינון של כמה חודשי זיהום שנחסכו בזכות הקורונה, צאו לטבע ותזכרו כמה קל להמנע מזהום מיותר.
כל כך הרבה זמן, דלק, זיהום ועצבים מתבזבזים על פקקים בדרך לעבודה ובחזרה, וכל הזמן יש רק יותר ויותר פקקים ופחות ופחות חניה.
כל כך הרבה זמן, דלק, זיהום ועצבים מתבזבזים על פקקים בדרך לעבודה ובחזרה, וכל הזמן יש רק יותר ויותר פקקים ופחות ופחות חניה.