אנא הגיבו, ליאת המאמינה)
ראו גם
מדור מתכונים
מדור תזונה טבעית
החלפות אפשריות במתכונים
אני נוהגת בד"כ להחליף סוכר בסטיביה,מייפל או ברכז תפוחים טבעי. להחליף כל שמן, מרגרינה או חמאה במשהו טבעי כמו חמאת בוטנים אורגנית או טחינה גולמית .
אני אנסה את המתכונים ואדווח על התוצאות ,
שוב תודה
<זוהרה אוהבת עוגיות גם אם הן עתירות קלוריות - העיקר שלא יכילו קלוריות ריקות >
עוד טיפים: (אליה דור כהן)
תחליף מצויין לביצה בעוגיות - חצי בננה מעוכה במזלג
טחינה גולמית - בערך 2 כפות
תחליף לביצה בעוגות - כוס יוגורט
כשיש מתכון עם קמח רגיל ורוצים להשתמש בקמח מלא
מחפשת מתכון של עוגיות / עוגה בריאה מקמח שלא מכיל גלוטן או קמח שיפון / כוסמין.
אם יש למישהו מתכון - אשמח לקבל, או לחילופין הפניה לאתר של מתכונים בריאים...יפה
דר' סוס (2005-04-05T20:41:02):
כל עוגה / עוגיות שצריך לעשות במקור מקמח לבן אני אופה מקמח מלא רק אני ממליצה ללכת לחנויות טבע ולקנות קמח מלא טחון יותר דק ואז הוא פחות כבד ואפשר לעבוד איתו יותר בקלות אם את במקרה גרה באזור ירושלים אני ממליצה על חנות שנקראת "טבע נט"
היא נמצאת ברחוב אגריפס ליד שוק מחנה יהודה, הם טוחנים לבד את הקמח ויש להם קמח מצוין בכל מיני סוגים. אני חושבת אני לא בטוחה שיש חנות בתל אביב שמוכרת את הקמח הנ"ל גם שנקראת "ניצת הדובדבן" והיא ממוקמת ליד כיכר רבין
בהצלחה אני אופה המון בקמח מלא גם לחם מצוין אז את יכולה ליצור קשר בשמחה.
פלוני אלמונית (2005-05-14T17:28:57):
יפה כל מתכון שיש לך פשוט תחליפי את כמות הקמח הרגיל בקמח כוסמין מלא. הכוסמין יותר קל מהחיטה ולכן העוגה לא יוצאת כ"כ כבדה כמו בשימוש בקמח חיטה מלא. תחליף מאד מוצלח לביצים: רסק תפוחי עץ. בערך תפוח קטן לביצה
אני אופה רק בקמח מלא.
כדאי להוריד טיפה מכמות הקמח, או לחילופין, להוסיף קצת מהנוזלים.
אני אומרת טיפה וקצת כי אף פעם לא מדדתי, אבל הנקודה היא שקמח מלא סופח לתוכו יותר נוזלים,
אז כדי שזה לא יצא יבש מדי, כדאי לאזן בעוד נוזלים. (לוונדר סגול)
עוגיות עם כל מיני דברים טובים
אז בערך כוס וחצי קמח מלא,
חופן שניים שיבולת שועל,
חופן נדיב שומשום מלא,
תמרים חתוכים קטן, צימוקים, קינמון, שברי אגוזים(אם היה לי הייתי שמה גם זנגביל והל וקימל ושומר),
(בערך כפית אבקת אפיה לערבב לתוך הקמח בנפרד לפני התערובת).
סוכר חום, לא יודעת כמה, ממש לא הרבה. (שתי כפות?)
קצת לימון מגורד
טחינה מלאה, כמה כפות,
שתי ביצים,
שמן שירטיב קצת את הכל (שלוש ארבע כפות?)
טיפה מים אם זה יבש מדי ללישה נוחה.
ללוש הכל היטב ולשים במקרר לרבע שעה או יותר.
ליצור נקניק ולחתוך לפרוסות בעובי חצי סנטימטר בערך או טיפה יותר.
לאפות בחום בינוני גבוה בתנור שחומם מראש, בערך עשרים דקות או עד שמשחים יפה.
(רצית בלי סוכר אז אולי אפשר להמתיק בכמה כפות סירופ מייפל אמיתי?)
זה יוצא עם ריח משגע וטעם עדין, מרקם לא אוורירי, (אפשר לקרוא לזה "כפרי" בשביל הפוזה (-: ) לא מתוחכם כמו עוגיות איכותיות אבל נעים. (ענת גביש)
רוח על המים (2005-02-23T12:31:20):
ענת גביש עשיתי היום את העוגיות שלך בהבדלים ושינויים קלים...עם הבת שלי שנשארה היום בבית
והמסקנות שלי הן:
פעילות נהדרת לילדים (אפילו כאשר הם חולים)
מתכון קל, קל מאוד, מהיר ולא מסובך
עוגיות טעימות וקרנצ'יות (האגוזים עושים אותם קראנצ'י)9-:
עוגיות בריאות וכשבעלי יחזור הביתה ויטעם אותם אני בטוחה שהוא יגיד: "וואלה! לא טועמים שזה בריא" - וזה נחשב מחמאה אצלו.
תודה על המתכון.

נ.ב. ההוספות שלי: בננה מרוסקת, וחמניות בתוספת לאגוזים.
מתכון עוגיות בריאות
נושא : סקונס ג'ינג'ר וחמוציות מיובשות
תאריך : 14/03/04 20:33
מחבר/ת : מורןפיצי
דואר אלקטרוני : [email protected]
חומרים:
1 ו-1/3 כוסות קמח, כל אחד ותערובתו (השתמשתי ב-3/4 כוס קמח כוסמין, והשאר קמח טפיוקה)
1 כוס שיבולת שועל
1/4 כפית מחוקה סטיביה
2 כפיות אבקת אפייה
1 כפית ג'ינג'ר טחון (אבקה יבשה)
1/2 כפית אבקת סודה
1/2 כפית מלח
100 גר' מרגרינה או חמאה, צוננת וחתוכה לחתיכות (השתמשתי בחמאת עיזים אורגנית)
3/4 כוס חמוציות יבשות
1/3 כוס יוגורט (השתמשתי ביוגורט עיזים BIO)
1 ביצה
הכנה:
- לחמם מראש תנור על חום של 200 מעלות.
- לערבב היטב בקערה גדולה את הקמח, ש.ש., סטיביה, אבקת אפייה, ג'ינג'ר, סודה ומלח. להעביר את התערובת למעבד מזון, להוסיף את החמאה ולהפעיל, עד להיווצרות פירורים בגודל של אפונים קטנים. להחזיר את תערובת הפירורים לקערה, ולבחוש פנימה את החמוציות היבשות. לערבב היטב בקערה קטנה את היוגורט והביצה, ולהוסיף בבת אחת לחומרים היבשים. לערבב בעזרת מזלג עד להיווצרות בצק רך.
- להעביר את הבצק למשטח מקומח וללוש מעט בעדינות (10 תנועות יספיקו, כדי לשמור על מרקם אוורירי). להעביר את הבצק לתבנית אפייה שטוחה משומנת קלות/נייר אפייה ולשטח לעיגול בגודל של 20 ס"מ. בשלב הזה פיזרתי למעלה משהו כמו כף של שקדים טחונים (אבקת שקדים), אבל לא חייבים, ואפשר גם להחליף בקינמון אם אוהבים. לחלק את העיגול לפרוסות/פלחים בעזרת סכין חדה (אני חילקתי ל-8, הכי קל), ולהרחיק קצת את הפרוסות אחת מהשנייה, אבל לא לגמרי כדי שהבפנים יישאר רך ולח. לאפות במשך 15 דקות, או עד שמתקבל גוון חום-זהוב בהיר. בגמר האפייה, להפריד את הפרוסות אחת מהשנייה ולצנן על רשת.
(אני מקפיאה ומחממת בבוקר, עם כוס שוקו חרובים חם- מעולה) (טלי)
עוגיות טחינה
1 חב' מרגרינה
3 כוסות קמח
1 כוס סוכר
1 כוס טחינה
(מאיה מוסיפה גם 3 שקיות סוכר וניל, ללילה טוב מספיק מתוק גם ככה)
צרים עיגולים ביד, מועכים קצת. אופים ב-180 מעלות. מוציאים כשהן עוד לבנות.
עוד עוגיות טחינה דומות, עוגיות חלבה
2 כוסות קמח מלא
1 כוס קמח תופח
שני שליש כוס דבש (לטעמי זה מספיק מתוק)
1 כוס טחינה משומשום מלא
מערבבים הכל ביחד עד שנראה כמו חול-ים רטוב, צרים עיגולים, משטחים אותם קצת עם האגודל, מניחים על נייר אפיה ואופים כעשר דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. (לאפיס אזולי)
אביב חדש (2004-05-09T16:34:00):
הייתי צריכה להוסיף עוד קצת קמח כדי שאוכל ליצור כדורים.
עיגולי שוקולד בלי שוקולד
זאת אומרת שלוקחים:
חבילת תמרים מגולענים
קוצצים צימוקים כהים במג'ימיקס(אבל לא חובה מספיק גם רק תמרים)
חופן יפה של שומשום או לחלופין כמה כפיות טחינה גולמית משובחת אפשר חמאת שומשום
2-3 כוסות של אגוזים, שקדים ופתי בר מרוסקים
מערבבים הכל.
מוסיפים 4 כפות של ליקר טוב או יין אדום מתוק
מגלגלים לעיגולים לא גדולים מידי ומצפים בקוקוס
זה מספיק למשהו כמו 40 עיגולים בינוניים
ואפשר להכין עוגיות טחינה יאמי!
את לא חייבת פתי בר. תגדילי את כמויות האגוזים הטחונים. היחס הוא 2-3 כוסות לחבילת תמרים מגולענים. תלוי בהעדפה.
עוגיות טחינה...יש מתכונים כאן באתר.
נזכרתי...אפשר גם עוגת סולת(אם זה לא מוקצה אצלכם). אם תרצי מתכון אתן לך.
יש שגורסים שסולת זה לא טוב. פסולת של החיטה. אני חושבת שזה עדיין עדיף על קמח לבן בעוגה. וזה מתוק ובעל מרקם נהדר. (בת ההרים)
עוגת תפוחים מצויינת קלה להכנה ובריאה
1 כוס קמח מלא
1 כפית סודה לאפיה
1 כפית קינמון
1/2 כפית אגוז מוסקט
2 ביצים
3 כפות שמן
3 כפות סוכר
1/4 כוס תמרים מגולענים קצוצים
2 כוסות תפוחים חמוצים מגוררים דק
טורפים שמן ביצים סוכר מוסיפים התפוחים והתמרים ומערבבים היטב. מוסיפים כל היבשים: קמח, תבלינים סודה לאפיה מערבבים ואופים בתבנית משומנת (עגולה בגודל 22 עד 24 רצוי מזכוכית) כ 30-40 דקות בחום בינוני 180 מעלות. ממש מצויין ומשביח כעבור יום. אפשר להוסיף אגוזים אם רוצים או, מה שאני עושה זה מגישה פרוסה ועל זה יוצקת מעט רוטב-קישוט שעשוי מרבע כוס מייפל ורבע כוס אגוזים קצוצים. (שרון)
עוגיות בנוסח גרנולה- בר
100ג' חמאה
שליש עד חצי כוס סוכר חום
תמצית וניל
כוס וחצי שיבולת שועל לא טחונה
חצי כוס קמח שיפון
חצי כוס קמח מלא,
קורט סודה לשתיה
אגוזים, צימוקים, גרעיני חמניה קלופים, שומשום
עם מזלג מעבדים את החמאה עם הסוכר, מוסיפים את שאר החומרים ולשים מעט, כמו בצק פריך. אם צריך מוסיפים עוד קמח מלא.
משטחים בתבנית עם נייר אפיה ואופים כעשרים דקות. חותכים לקוביות ומחזירים לחום נמוך לעוד כמה דקות עד שהופך להיות פריך.
טעים!! בריא!! אני שמתי כל כך הרבה שומשום עד שכל עוגיה יכולה לספק כמעט רבע מכמות הסידן היומית... (אמא של יו יו)
קציציות מתוקות
אני לא רושמת כמויות, כי אני פשוט עושה פרי-סטייל. אבל זה די ברור גם ככה:
חומרים:
אורז תפוח מלא רגיל (לא מתוק). אם אין להשיג - אורז רגיל תפוח.
דייסה מסולת וקוואקר (לא מתובלת ומאוד סמיכה)
פרג, שומשום, פירות יבשים חתוכים דק (יש במגה אורגניים מ"הרדוף" די בזול)
מולסה
טחינה
מערביים הכל יחד - מתחילים מהאורז התפוח והדייסה, לקבלת מרקם ממש קשה. כמו בצק. מוסיפים את כל ה goodies, לפי הטעם עם ההמתקה (אני בקןשי ממתיקה, כי גם יש פירות יבשים וגם הילדים לא חולים על מתוק).
על תבנית עם נייר אפיה - עושים בידיים כמו קציצות קטנות ושטוחות. אופים בתנור ב 180 מעלות, משהו כמו רבע שעה. מוציאים ונותנים להן להצטנן.
שימו לב שניתן לתת לטעום ("בואי תעזרי לי לעשות עוגיות") גם לפני האפיה. כי מה יש בזה? דייסה, אורז תפוח, טחינה, מולסה... בקיצור - אחלה בילוי ואחלה טעים ואחלה בריאות.
בתיאבון, (עפרה.ק)
מתכון לעוגיות בננה ושקדים
עוגיות מצוינות שהמציא בן זוגי הבריא,
אנחנו קוראים להן -BananAlmond Cookies:
- 5 קמח מלא
- 5 קמח לבן
2/3 טחינה גולמית
1 סוכר חום
2 כפות גדושות של שקדים טחונים
1 בננה מיובשת.
2 תאנים מיובשות
קינמון, הל.
קצת מיים ליצירת הבצק.
המידות שאני השתמשתי הן של כוסות תה קטנות- מספיק לתבנית עוגיות.בתנור בינוני.
15 דקות ב-150 מעלות בתנור שחומם טוב לפני על נייר אפיה.
בתום האפיה יש להשאיר ל-15 דקות נוספות עם בתנור כבוי עם דלת פתוחה
ניתן להוסיף עוד שני תמרים ולהוריד בכמות הסוכר.
עוגיות קוואקר שהמצאנו ואנחנו אוהבים
כוס סוכר דמררה
1 ביצה
שני שליש כוס קמח מלא
כוס קוואקר
כוס קוקוס
לערבב הכל, ליצור כדורים קטנים שטוחים ולאפות בחום בינוני עד שמזהיב מעט. בתאבון! טלי
מתכון מעולה לעוגת חרובים ללא ביצים
מתכון מעולה לעוגת חרובים ללא ביצים:
3/4 1 כוסות קמח מלא
1/3 כפית א. אפייה
1 כפית מחוקה סודה לשתייה
קורט מלח
כף גדושה אבקת חרובים
70 גרם חמאה מומסת
3/4 כוס סוכר חום
כוס יוגורט (אנחנו משתמשים בעיזים)
1/2 כוס מיץ תפוזים טרי
1/2 כוס מים
לחמם תנור ל-180 מעלות.
לערבב יבשים, להוסיף את כל השאר ולשפוך לתבנית משומנת.
לאפות כ-20 דקות או עד שיוצא קיסם יבש.
ציפוי חרובים:
3 כפות סוכר חום
6 כפות מים
1 כף א.חרובים
להרתיח בסיר קטן, ולהוסיף 50 גרם חמאה. לבשל 3 דקות עד שקצת מסמיך ולשפוך על העוגה המצוננת.
הצעות לתחליפים.
במקום האבקת חרובים ניתן להוסיף:
- 2 אגסים חתוכים קטן ושוקולד לבן
- 2 תפוחים ירוקים קטנים מקולפים וחתוכים קטן עם אגוזים וקינמון
- 2 תפוזים קלופים ומעוכים בבלנדר עם גרידת תפוז
- מיץ מלימון קטן+גרידת לימון עם 6 קוביות שוקולד חרובים קצוץ.

{מתוך הדף: מתכוני עוגיות:
עוגיות שיבולת שועל
עוגיות שיבולת שועל:
150 גר' חמאה / מרגרינה
- 5 כוסות סוכר חום
1 כפית וניל (לא היה לנו ויצא בסדר)
1 ביצה גדולה או 2 קטנות
1 כפית מלח
1 כוס קמח חיטה מלאה
3 כוסות פתיתי שיבולת שועל
1 כוס אגוזים או בוטנים קצוצים (לא היה לנו ויצא בסדר...)
מחממים את התנור לחום של 180 מעלות. טורפים יחד: חמאה, סוכר, ביצה ומים. מנפים פנימה קמח ומלח . מוסיפים את שיבולת השועל והאגוזים. מטיפים כף מכל הערובת כל פעם על תבנית עם ניר אפיה משומן. אופים כ- 12-15 דקות עד שהעוגיות מזהיבות קלות.
בתאבון ושבוע טוב. (רסיסים של אור)
עוגיות
1/2 כוס חמאה (אני מחליפה בשמן קנולה)
1 ביצה
1/4 כוס בננה מעוכה (כ חצי בננה)
1 כפית תמצית וניל אמיתית
1/2 כוס סוכר חום
1/2 1 כפית קליפת תפוז מגורדת
1 כוס קמח מחיטה מלאה
1/4 כפית מלח
1 כפית אבקת אפיה
1/2 1 כוס שיבולת שועל (לא לבישול מהיר. אפשר להחליף 1/2 כוס בתערובת דייסת דגנים)
1/4 כוס קוקוס טחון
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים
1/2 כוס צימוקים (אפשר 1/2 כוס שוקולד ציפס במקום או שוקולד חרובים קצוץ)
מערבבים היטב שמן, ביצה, סוכר, בננה קליפת תפוז ווניל. מוסיפים כל שאר החומרים ומערבבים היטב (אפשר במיקסר על הכי איטי) לאפות ב 180 מעלות כ 15 דקות כפיות גדושות של התערובת, לשטח קצת, על תבנית משומנת או נייר אפיה. קופא ונשמר במקרר מצויין. ואם תשאירו בחוץ הכל ייטרף... (שרון)
מתכון פשוט וטעים של עוגיות קוואקר וטחינה ללא מרגרינה.
1/2-3/4 כוס סוכר דמררה
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל
3/4 כוס קמח מלא (אני משתמשת בקמח 70%)
1 כפית אבקת אפיה
2 כוסות שיבולת שועל (אני משתמשת בשלמים ולא בחתוכים)
2 כפות יפות של טחינה
1/2 כוס אגוזים חתוכים
לערבב הכל ביחד ויוצאות בערך 25 עוגיות.
מקארונאים - רק 2 רכיבים ובכמה דקות!
מאקארונאים raw macaroons
with passion (2007-03-21T01:06:06):פשוט וטעים!
רכיבים:קוקוס טרי אחד (חום ולא עבש..), 6 תמרי חלאווי או 2 תמרי מג'דול (או יותר לפי הטעם).
אופציה אחת (חופשית מחשמל) - בפומפיה על הצד הדק מגרדים את כל הקוקוס ואז מוספים את התמרים ולשים עד למרכם אחיד.
אופציה שנייה (תלותית בחשמל) - במעבד מזון מכניסים חתיכות של קוקוס (לחתוך לקוביות של כ-1X1X1 ס"מ) - לערבב את הקוקוס עד שהוא חתוך דק ואז להוסיף תוך כדי שזה מתערבב את התמרים (ללא הגלעינים כמובן).
לגלגל לכדורים ולהגיש - מומלץ עם שפע של עלים ירוקים
http://amirim.com/tivona/[po]coconut macaroons[/po].jpg
{עידית ק
היה לי מתכון נהדר לעוגיות קוואקר ואני לא מוצאת אותו.
יש לי גרנולה של סוגת שהיא לא ממש טובה וחשבתי להשתמש בה, יש הצעות למתכונים?
{עדי יותם Archived]מתכון באנגלית Newsletters[/po]/Articles 2003 06/granola bars.asp אצלנו הוא מצליח.