גוונים, הייתי ממליצה באמת על הנקה בלעדית עד שהרגישות תירגע, כדי שהפצע יחלים ולא יישרט שוב ושוב.
בשעות שאת נותנת לה מזון מוצק הייתי נותנת (מההצעות של
קול פעמונים) שמן קוקוס או ירק מבושל עם קצת שמן זית.
אם היא עדיין בעיקר יונקת, אז בחורף אין צורך לתת מים בכלל אלא אם כן היא מבקשת. רצוי שהשתיה שלה תהיה חלב אם ולא מים כי א. בחלב שלך יש קלוריות וערכים תזונתיים ובמים אין. ב. חלב אם מכיל חומרים מיוחדים למערכת העיכול ובמים אין. ג. חלב שלך עדיף על מים, תמיד. ד. עודף מים עלולים גם הם לגרום לעצירות.
גם אני ממליצה על אייפק. לא ממליצה על תוספים ובמיוחד לא על שום חומר שמטרתו לשלשל.
מתוך מה שהיא אוכלת,
היא אוכלת בעיקר ירקות מבושלים (גזר, קישוא, בטטה, דלעת) הרבה אבוקדו, מלפפון, מנסה לתת לה כמה שיותר פירות אבל לא כל כך הולך בינתיים, וקצת עוף, ביצה, תפ"א/פחמימה אחרת
אכן, אוכל מצויין נגד שלשול P-:
הייתי מורידה כרגע מהתפריט הכל, להרגיע גם את מערכת העיכול המסכנה שבפנים וגם את הפצע שנוצר בפי הטבעת.
כדי לעזור ליציאות:
- מקסימום הנקה (לא רק חלב האם מרפא ומשקם אלא גם תנועות היניקה עוזרות לעשות קקי). לתת לחלב לעשות את שלו במעי.
- עיסוי עדין בכף ידך מסביב לפופיק שלה עם כיוון השעון, עם לחץ קל-קל לתוך הבטן. הסיבובים העדינים עוזרים למערכת העיכול לפעול. המחשבה צריכה להיות "לרכך", לא "לזרז". הכל ייצא בקצב שלו אבל כדאי שמה שייצא, יהיה רך, לא פוצע, ומהדחיפות של הגוף עצמו ולא ממשהו חיצוני.
- לעולם לא "להתאמץ" על האסלה (מי יכולה לתת קישור? למה לא ללחוץ בלידה או איך קוראים למאמר הזה?), כן אפשר: כיווצי עיניים עדינים ב-שיטת פאולה, לפתוח ברז בסביבה, להזרים בעדינות מים חמימים ונעימים בזרם נעים על עצם הזנב ומטה כשהיא על הסיר (אולי להעמיד את הסיר בפינת המקלחת או באמבטיה...).
אם אזכר בעוד משהו, אחזור. בהצלחה!