{סיכום
זוהי חיטה המונבטת עד לגובה של 10-15 ס"מ. היא מכילה כמות גדולה מאד של ויטמינים, מינרלים, חומצות אמינו ובמיוחד עשירה באנזימים מסוגים שונים, שהם אלו שעוזרים לגרעין החיטה להתפתח לצמח .
גובה זה הוא אופטימלי מבחינת תכולתם של כל אלה, מאחר וכשהחיטה גדלה מעבר לכך היא מתחילה לאבד חלק מהרכיבים הללו בתהליך צמיחתה. עקב כך מגדלים אותה באופן מסחרי (או ביתי) בשיטה אורגנית וטבעית והיא נמכרת לצורך הכנת מיץ עשב חיטה. מיץ זה מכיל את כל הרכיבים החיוניים שיש בעשב החיטה ללא הסיבים הלא מתעכלים שבה. (גם הפרות ושאר אוכלי העשב לועסים את העשבים ויורקים את הסיבים שלהם). הסיבים עלולים ליצור עיכוב בעיכול החומרים המזינים או ליצור איזשהו פקק במערכת העיכול, מאחר ואינם מתעכלים אצלנו.
המיץ הנוצר הוא בצבע ירוק חזק, עשיר מאד בכלורופיל, שהוא חלבון העוזר בניקוי הדם והרקמות במערכות שונות בגוף מרעלים והצטברות חומרים שאינם בריאים לאדם.
להלן חלק מהתכונות המועילות של מיץ עשב החיטה עפ"י ספרים בנושא ומחקרים שנערכו.
( זו אינה התוויה רפואית, אלא המלצה בלבד) :
· המיץ ידוע כמעורר ומעניק אנרגיה רבה.
· משמש כמדכא תאבון.
· עוזר בבעיות עור שונות מפצעים ועד לכוויות בשימוש פנימי וחיצוני.
· עוזר לבניית הדם וההמוגלובין.
· עוזר לטיהור הדם.
· מנטרל טוקסינים, חומרים מסרטנים, חומרים כימיים.
· מנקה מצבורי תרופות / סמים מהגוף.
· עוזר בטיהור כבד.
· מנקה מתכות רעילות מהגוף, יעל כנגד נזקי קרינה.
· משפר את עבודת המעיים ומערכת העיכול.
· עוזר למניעה ולטיפול בסרטן.
· עוזר בהורדת לחץ דם גבוה.
· עוזר לגוף לרפא פצעים.
· מאזן סוכר בדם.
· עוזר למניעת הרס בשיניים.
· יוצר סביבה שאינה מאפשרת לבקטריות ולחיידקים פתוגניים להתקיים - פעילות אנטיביוטית.
· עוזר למנוע האפרת שיער.
· יכול לשמש כדיאודורנט טבעי (מנטרל ריחות רעים שהגוף פולט מתהליך העיכול, הנשימה והעור).
· יכול לעזור כנגד טרשת עורקים.
· עוזר במצבי סינוסיטיס ואלרגיות.
את המיץ שותים במינון של ¼ כוס ליום, עדיף בבוקר על קיבה ריקה, אך אם זה קשה מדי ( לא כולם יכולים להסתדר עם הטעם. צריך לנסות! ) ניתן לערבב עם מיצי ירקות אחרים (מיץ
![|גזר| |גזר|](./images/smilies/carrot.gif)
מינון זה מיועד לתחזוקה כללית.
במקרים של בעיות כלשהן, יש להיוועץ במטפל שיכול להמליץ על מינונים שונים, צומות ניקוי ותוכנית תזונה שתתאים למצב.
המיץ מעולה לנשים בהריון ומניקות, מאחר והוא מעשיר את הדם ברכיבי תזונה איכותיים בעלי ספיגה מעולה.
העשב עצמו נראה כמו דשא בעצם וצריך מסחטה בשביל להכין ממנו מיץ.
יש מסחטות המיוחדות לעניין, אבל כל מכונת בשר ישנה (ידנית) תעשה את העבודה (בלי הסכין). יש גם juicers חזקים (כמו של מיץ
![|גזר| |גזר|](./images/smilies/carrot.gif)
תרמה לדף: ורד לב
"אתר בעברית" www.wheatgrass.co.il של משווק עשב חיטה.