פליי ליידי

רוני_בלוני*
הצטרפות: 10 מאי 2004, 11:42
דף אישי: הדף האישי של רוני_בלוני*

פליי ליידי

שליחה על ידי רוני_בלוני* »

יש קבוצה של פליי ליידי בעברית (באישור כמובן)
למי שמעוניינת, צריך להירשם קודם ל YAHOO

http://groups.yahoo.com/group/FLYingInHebrew/

בהצלחה.
FlyBaby*
הצטרפות: 13 מרץ 2007, 12:31

פליי ליידי

שליחה על ידי FlyBaby* »

אז מרלה סילי מקדישה 15 עד 30 דקות לסדר ונקיון בכל יום (זה מה שהיא ענתה לאחת השאלות בפורום "לאשה"). זה לבית של שני מבוגרים, אבל כנראה גדול יותר מדירונת בתל אביב.
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

פליי ליידי

שליחה על ידי בשמת_א* »

הי, קראת הכל??? ספרי, ספרי!
FlyBaby*

פליי ליידי

שליחה על ידי FlyBaby* »

קחי לינק לכל התשובות:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3382381,00.html

מעניין מי כתב לה את המשל עם בני ישראל והמן. בכלל, אני מבינה שהיא לא עונה בעצמה על שאלות - יש לה צוות.
FlyBaby*

פליי ליידי

שליחה על ידי FlyBaby* »

למה כדאי ארון מסודר?
  1. כי זה חוסך לפחות 3 דקות של חיפושים כל בוקר
כך שתוך כמה שבועות "מחזירים את ההשקעה" בסידור.
  1. כי מתלבשים יותר יפה!
במקום ללבוש את הדבר הראשון שמצליחים לדוג מהבלגן, אפשר לראות את כל המבחר, בלי הרעש של כל הדברים שממילא לא לובשים, להתאים פריטים ולגוון.

היו לי השבוע כמה "אירועים" שדרשו התלבשות, הארון המסודר שלי הציל אותי.

ב"ארון מסודר" הכוונה לארון שיש בו רק מבחר קטן של הבגדים שאני באמת לובשת, והרבה "אויר". אין הכוונה לארון שעמוס לעייפה בערמות שכמו אוזנו בסרגל ופלס, כמו שאני רואה אצל כמה עקרות בית למופת.

כתבתי את זה כדי לעודד את עצמי (ואתכם/ן) להמשיך.
עדי_יותם*
הצטרפות: 07 אוקטובר 2001, 22:47
דף אישי: הדף האישי של עדי_יותם*

פליי ליידי

שליחה על ידי עדי_יותם* »

היי היי, פלייבייבי - אף אחד לא כתב לה את התשובות, היא כתבה אותן בעצמה (ואני תרגמתי). והרבה נוצרים מכירים את סיפורי התנ"ך. :-)
FlyBaby*

פליי ליידי

שליחה על ידי FlyBaby* »

עדי - התרגומים מצויינים!

איפשהו באתר שלה ראיתי פעם שיש לה צוות שעונה על שאלות... אני שמחה שפורום לאשה היה מספיק חשוב כדי לקבל תשובות מהכוהנת בעצמה.
הטורים האלה שמתפרסמים כל שבוע - הם לא חומר חדש שנכתב כעת, נכון? כי הרוב מוכר לי מקריאה באתר.
עדי_יותם*
הצטרפות: 07 אוקטובר 2001, 22:47
דף אישי: הדף האישי של עדי_יותם*

פליי ליידי

שליחה על ידי עדי_יותם* »

תודה רבה :-)

לדעתי, ממה שאני זוכרת מהתקופה שהייתי מנויה על המיילים - היו דברים שהיו מגיעים מן הצוות, והיו חתומים בידי הכותבות, וישנם הדברים שהיא כותבת (כמו ה-morning musings, והטורים). בטורים עולים הרבה פעמים דברים שעולים גם במאמרים ובמיילים שלה - בסך הכל יש לה עקרונות מנחים קבועים. הטורים הישנים מופיעים באתר, אבל צריך קצת "לחטט" כדי להגיע אליהם.

הפלייליידי מוציאה מדי שבוע טור חדש. משיקולי עריכה לפעמים משתמשים בטור שפורסם בעבר (נניח, כשהטור אמריקאי מדי - כמו למשל טור שעוסק בהכנות לחג ההודיה. "לאשה" הצטרף לשאר כתבי העת שמפרסמים את הטור שלה לאחר שהתפרסמו עשרות בודדות שלהם, והמאגר הולך ומתדלדל במהירות...).
אילה_א*
הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 18:09
דף אישי: הדף האישי של אילה_א*

פליי ליידי

שליחה על ידי אילה_א* »

קראת הכל???
את כל ה4 שאלות ? כן וגם את כל ארבעת התשובות .
חצי עמוד בבאופן לוקח יותר זמן לקרוא .
ריגש אותי שריגש אותה לדעת שאנשים מחלימים מדיכאון בעזרתה . אני בהחלט זוקפת את השיטה לחלק מתהליך ההחלמה שלי.
בשמת_א*

פליי ליידי

שליחה על ידי בשמת_א* »

אני בהחלט זוקפת את השיטה לחלק מתהליך ההחלמה שלי.
כנ"ל.
ולדעתי היא אדם מקסים, מאוד איכפתי ומתרגש.
ירח_לבן*
הצטרפות: 01 אפריל 2006, 09:07
דף אישי: הדף האישי של ירח_לבן*

פליי ליידי

שליחה על ידי ירח_לבן* »

אז באותו עניין, אני רוצה להגיד, למרות שאני ממש בהתחלה (מתרגלת שגרות בקר וערב), ושאני לא קוראת באתר אלא מקבלת תקצירים מאחותי,
היא כבר שינתה לי כמה דברים מהותיים בחיים, שבכלל לא קשורים לארגון הבית (אבל כנראה לארגון הראש באופן כללי). היא פשוט הפילה לי כמה אסימונים מאד מאד משמעותיים.
FlyBaby*

פליי ליידי

שליחה על ידי FlyBaby* »

הטורים הישנים מופיעים באתר, אבל צריך קצת "לחטט" כדי להגיע אליהם.

טורים ישנים נמצאים פה:
http://www.flylady.net/pages/[po]deseret archive[/po].asp

השבוע הגיע אלי הספר, Sink Reflections, שהזמנתי באמזון. קראתי חצי בשבת. הרוב הגדול של החומר מוכר מהאתר.
FlyBaby*

פליי ליידי

שליחה על ידי FlyBaby* »

חמי וחמותי היו צריכים קצת עזרה מהפלייליידי...
הם בני 82 ו-71. בריאים ומתפקדים ברוך השם. הבית שלהם מסודר ונקי (ייקים). אבל עמוס וגדוש בזבל. כל פיסת נייר שאי פעם נכנסה הביתה, כל חפץ קישוט זול שקיבלו אי פעם במתנה, מאוכסנים בארונות ומוצגים על המדפים. מסודרים בערמות ישרות, מדי פעם מנקים אותם מאבק. איזה שעבוד! והבית כל כך מכוער. הכי מדהים, שהם לא רואים את זה. תמותי מקטרת על חמי ששומר ספרי לימוד שלו מלפני עשרות שנים, אבל לא רואה איך הקופסאות העמוסות במתכונים גזורים מעיתונים שעומדות על המיקרוגל במטבח הצפוף שלה מכערות אותו. אני בקושי מתאפקת לקחת כמה שקיות אשפה ולהתחיל לפנות.
ירח_לבן*

פליי ליידי

שליחה על ידי ירח_לבן* »

מה שאת מתארת די אופייני לניצולי שואה, ואם זה המקרה אולי האגירה היא ממש צורך קיומי ולאו דוקא בעיה ארגונית
אשה_*
הצטרפות: 07 אפריל 2007, 20:07

פליי ליידי

שליחה על ידי אשה_* »

יש למישהו עצות איך למנוע הצטברות של בגדים בכל מני מקומות בבית?
תודה@
אילה_א*

פליי ליידי

שליחה על ידי אילה_א* »

לאסוף אותם פעמיים ביום ?
עין_הסערה*
הצטרפות: 22 אוגוסט 2001, 11:34
דף אישי: הדף האישי של עין_הסערה*

פליי ליידי

שליחה על ידי עין_הסערה* »

יש לנו כיור יחיד ואנחנו מפרידים בין רחיצת כלים חלביים ובשריים. אנחנו גם לא רוחצים כל ארוחה. בד"כ כלים מצטברים משני צידי הכיור (בכיור עצמו נקי וריק).
אולי יש למישהי רעיון (או רעיון מעשי) איך לשפר את המצב?
אילה_א*

פליי ליידי

שליחה על ידי אילה_א* »

להחליט שהכיור הוא או חלבי או בשרי ואז הכלים יהיו רק בצד אחד לא יודעת אםזה מותר אבל נשמע לי שכן כי בכל מקרה זה באותו כיור .
בשמת_א*

פליי ליידי

שליחה על ידי בשמת_א* »

ואנחנו מפרידים בין רחיצת כלים חלביים ובשריים
בהמשך להצעה של אילה א, אפשר גם לשים את אחד מסוגי הכלים בתוך קערה עם מים, או את שני הסוגים.

אנחנו גם לא רוחצים כל ארוחה
בעצם, זה שורש כל רע.
הרי כל ארוחה שלכם חייבת להיות או בשרית או חלבית, נכון?
אילו הייתם רוחצים אחרי כל ארוחה, היתה הבעיה נפתרת, נכון?
מעבר לזה, כמה ארוחות בשריות יש לכם ביום? לא רק אחת, בדרך כלל?
אז השאלות שלי הן:
(אלה שאלות, כלומר הן פתוחות לתשובות שלך, שבעקבותיהן נוכל לחדד עוד פתרונות)
  1. מדוע בעצם אתם לא רוחצים כל ארוחה?
  1. כמה ארוחות יש ביום? איך בעצם הדינאמיקה?
  1. האם יש שניים שאחראים על רחיצת הכלים, או רק את?
  1. האם יעזור לכם להתחיל בהרגלים חדשים של רחיצת כלים?
למשל, ההצעות שלי: להחליט שכל הכלים הבשריים חייבים להירחץ מייד אחרי הארוחה. ככה, תמיד תהיה ערימה אחת של הכלים החלביים עד שתרחצו אותם, אבל הבשריים אף פעם לא יתעכבו לצד הכיור.
אני מציעה את ההצעה הזאת, כי כשמנהיגים הרגל חדש, חשוב להתחיל בקטן, רק בהרגל אחד, וההנחה שלי היא שההפרדה תעזור לכם לקשור את שטיפת הכלים לסוג אחד של כלים (אני גם יצאתי מנקודת הנחה, שיש רק ארוחה בשרית אחת, וכל השאר חלביות, ככה שההרגל החדש רלבנטי רק פעם אחת ביום, ואת כל השאר מותר עדיין להזניח (-: ).
שימו לב, שלוקח 21-28 יום של חזרה יומיומית (או כמעט יומיומית) על הרגל עד שהוא משתרש והופך לאוטומטי. כשזה יהיה אוטומטי, אז איכשהו גם יורד מרחיצת הכלים כל המטען הרגשי הכבד של "אוי, צריך לרחוץ כלים" ובמקום זה עובר בראש משהו כמו "כלים בשריים, אה, אני הולכת להדיח" (-: (בחיי, זה בדיוק המהפך שעושה ההרגל. אני יכולה אפילו להגיד שהמשפט השני אפילו לא ממש עובר בראש - יש מין אוטומט כזה ש"מאתר" כלים בשריים והופ, הגוף נענה לשדר לשטוף אותם... )
טוב, זהו בינתיים.
FlyBaby*

פליי ליידי

שליחה על ידי FlyBaby* »

מה שאת מתארת די אופייני לניצולי שואה, ואם זה המקרה אולי האגירה היא ממש צורך קיומי ולאו דוקא בעיה ארגונית
לא ממש, חמי וההורים של חמותי הגיעו לארץ בעליה של שנות השלושים (חמישית?). כמובן שבני המשפחה המורחבת שנשארו בגרמניה הושמדו. החיים שלהם לא היו קלים, חמי היה יתום מאב, עבד לפרנסתו מגיל 15 ולמד בתיכון ערב. באמת הרגשתי מצוקה רגשית כשהצעתי להם להפרד מחלק מהחפצים. אבל אני חושבת שהמון אנשים סובלים מקושי להפרד מחפצים. הפלייליידי מכוונת חלק גדול מהשכנועים שלה לבעיה הזאת. במקרה הספציפי בגיל שלהם, אני חושבת שעשיתי טעות ואני צריכה ללמוד לא להתערב לאנשים אחרים בחיים, כמו שאני לא מוכנה שיתערבו לי :-(
היתה לי תקרית דומה עם בעלי אתמול - ספרתי 33 ספרי בישול על המדף ובקשתי ממנו לבחור רק את אלו שהוא משתמש בהם. אז הוא כמובן משתמש בכולם, ו- "רק הספרים שלך חשובים", וכעס ועלבון. כן, קראתי את הפלייליידי בענין - להפטר רק מהבלגן שלך, היא צודקת...
פלונית*
הצטרפות: 02 אוקטובר 2001, 03:13

פליי ליידי

שליחה על ידי פלונית* »

איזה דף מרתק!
קראתי את רובו ,
אני לא יודעת למה אני מוצאת את עצמי כל היום מנקה ומסדרת בלי סוף
העבודה בבית לעולם לא נגמרת
רק בשעה 1-2 לפנות בוקר , הבית נקי ויש מפה על השולחן בפינת האוכל.
אגב, היכן אפשר לקנות מנקה אבק איכותי וטוב ? אשמח לשמוע המלצות :-)
פלונית*

פליי ליידי

שליחה על ידי פלונית* »

בנוגע להיפטרות מחפצים מיותרים
אין לי בעיה עם זה
אבל, אני מאד אוהבת כלי בית , כוסות , צלחות, קערות ... אהבה גדולה!
יש לי די הרבה יחסית למטבחי הקט
ניסיתי להיפטר מחלק מהם וקשה לי.
למשל בכוסות ובמאגים, כל מה שהוא לא סט מושלם כבר נתתי וחילקתי לקרוביי אבל נשארו לי די הרבה סטים ואני מסרבת להיפרד מהם ...
ירח_לבן*

פליי ליידי

שליחה על ידי ירח_לבן* »

אז הוא כמובן משתמש בכולם, ו- "רק הספרים שלך חשובים", וכעס ועלבון
את במצב טוב. שלי מסרב להיפרד ממחברות מתמטיקה של בי"ס, ספרי סירס-זימנסקי, ולאחרונה אף ספרי בגרויות במתמטיקה שלי(!)
FlyBaby*

פליי ליידי

שליחה על ידי FlyBaby* »

חבל שהפלייליידי כבר כמעט לא כותבת דברים חדשים.

המאמרים באתר, הטורים בעיתון, האימיילים, הספר - כולם חוזרים על אותם טקסטים. והטקסטים האלה כבר בני כמה וכמה שנים.
תבדקו פה איך היה נראה האתר ב-2001 - הרוב כבר שם:
http://www.archive.org

(דרך אגב, למי שלא מכיר, האתר הזה הוא הוא אחד הדברים המדהימים ברשת).

חבל כי היא מוכשרת והייתי שמחה לקרוא עוד דברים שלה. גם נראה מוזר שה"שיטה" לא מתחדשת - הכל בדיוק אותו הדבר.
איטל*
הצטרפות: 10 אוקטובר 2005, 13:23

פליי ליידי

שליחה על ידי איטל* »

פעם הייתי שונאת לנקות עד שהבנתי שכשאני מנקה זה כמו לנקות את המוח שלי מכל מיני דברים מיותרים והתחלתי להנות מזה.
בלאגן בחוץ בלאגן בפנים,נקי בחוץ רגוע בפנים
בשמת_א*

פליי ליידי

שליחה על ידי בשמת_א* »

שה"שיטה" לא מתחדשת - הכל בדיוק אותו הדבר
אין מה לחדש! זה בעצם העיקרון - לכל אחת התהליך שלה להשתלט על עוד ועוד חלקים מהבית והחיים, אבל אחרי זה, אין מה לחדש! זו השיטה, וזהו. זו שיטה עתיקה: סדר יום, סדר שבוע, סדר חודש, סדר שנה, הרגלים אוטומטיים קבועים שבעזרתם, בלי לחשוב בכלל, הבית מתנקה כאילו מאליו ומסודר כל הזמן, את מאורגנת כל הזמן, וזהו.
FlyBaby*

פליי ליידי

שליחה על ידי FlyBaby* »

יש למישהי כאן נסיון ביישום פלייליידי בעבודה או בלימודים?

אני מוצאת את עצמי כעת מנסה להמנע מלפגוש במסדרון מישהו שהבטחתי לו לשלוח אימייל חשוב, כבר מזמן, ואני כל הזמן דוחה. זה מן הסתם ייקח כ-20 דקות להכין את החומר, לנסח בנימוס (זה מכתב לחברה חיצונית). זה לא שאין לי זמן. הדחיינות השתלטה עלי בזמן האחרון בעבודה ובלימודים, עד כדי שיתוק. פלייליידי כל כך עוזרת לי בבית, אבל אני מתקשה (או יותר נכון מתחמקת) ממנה בדברים האחרים. אני צריכה שיהדהד לי בראש משהו קונקרטי, כמו: "תעני כעת לאימיילים במשך 15 דקות", "תתקשרי סופסוף למנהל הפרוייקט ההוא", "תכתבי הערכות עובדים אפילו שאת שונאת". "המסמך לא חייב להיות מושלם אבל משהו עדיף מכלום". "אם לא תעבדי על התרגיל כעת יעבור מועד ההגשה".
פלונית*

פליי ליידי

שליחה על ידי פלונית* »

תסתכלי בדף דחיינות כרונית
אולי גם יעזור.
בכל מקרה אני חושבת שפליי ליידי עוזרת גם בזה כי היא מכניסה סדר לחיים בכלל ומטפלת באופן יסודי בבעיית הדחיינות. היא גורמת לך להבין שהכי קצר יעיל ונכון יהיה לעשות עכשיו, מאשר אח"כ.
הדחיינות בתחומי החיים האחרים (ולא רק בתחזוקת הבית) מעניקה בדיוק את אותן התחושות המתסכלות של חוסר המסוגלות, חוסר היעילות, נקיפות המצפון ורגשות האשם.
תנסי ליישם את אותו המודל בדיוק גם בלימודים.

<משעשע כמה קל אפשר להעביר את המסר שאני בעצמי צריכה לקבל....>
FlyBaby*

פליי ליידי

שליחה על ידי FlyBaby* »

כן, כבר גלשתי לשם בייאושי... והזמנתי איזה ספר שהוזכר שם (הפתק מהדואר כמובן מחכה בתיק)...

הענין הוא שפלייליידי הצליחה להזיז את הישבן שלי בעבודות הבית, אז אני רוצה דוקא את השיטה שלה. אבל אני צריכה כמויות של שטיפת מוח והוראות מדייקות. ואת זה היא נותנת לעבודות בית... יש לה קצת התייסות באתר ל- FLYing במשרד, אבל זה מתייחס בעיקר לסידור השלחן, שאין לי בעיה איתו, ולשגרות שמתאימות לתפקידים אדמיניסטרטיביים.
FlyBaby*

פליי ליידי

שליחה על ידי FlyBaby* »

אני כל כך גאה. סיימתי לכתוב סיכום ישיבה מישיבה שהיתה אתמול. לקח לי 20 דקות. החלטתי לכתוב את זה לפני שזה הופך להיות עוד אחד מהשדים שרודפים אחרי. דף דחיינות כרונית עשה לי את זה.
יונת_שרון*
הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*

פליי ליידי

שליחה על ידי יונת_שרון* »

לפליי ליידי של העבודה קוראים GTD וזה מאוד טרנדי עכשיו.
פריחה_והתחדשות*
הצטרפות: 09 נובמבר 2005, 21:11
דף אישי: הדף האישי של פריחה_והתחדשות*

פליי ליידי

שליחה על ידי פריחה_והתחדשות* »

דווקא השולן שלי מבולגן עד העצם.. מהעושים?
<התקציר מראה על גודל הבהלה>
FlyBaby*

פליי ליידי

שליחה על ידי FlyBaby* »

השולחן שלי מבולגן עד העצם.. מהעושים?

מקציבים 10 דקות. לוקחים נייר אחרי נייר:
לפח? לגריסה? לתיוק?
אצלי העקרון הוא שמה שיש לי ממנו עותק אלקטרוני, אני לא שומרת מודפס לאורך זמן.
ניירות שיש עליהם שכבת אבק של יותר ממילימטר, כנראה אפשר לגרוף ביחד לגריסה בלי להסתכל אפילו.

זהו, מה שהספקת יופי. מחר עוד 10 דקות.
מיכלול_ה*
הצטרפות: 26 ספטמבר 2005, 22:49
דף אישי: הדף האישי של מיכלול_ה*

פליי ליידי

שליחה על ידי מיכלול_ה* »

אצלי הבעיה היא בתיוק, אין לי מושג איך לתייק. לפי אילו קטגוריות, איך לאחסן את כל מה שמתוייק. אני עטוסקת בתחום שיש בו המון איסף ידע.
בשמת_א*

פליי ליידי

שליחה על ידי בשמת_א* »

לפי אילו קטגוריות
זה מאוד מאוד תלוי בתחום. במידה מסוימת כמעט רק את זאת שיכולה להחליט על הקטגוריות המתאימות לך.
אני למדתי, שכנראה הכי טוב לתייק בקלסרים.
כנראה, בחלק גדול מהמקרים, חשוב לתייק כל שנה בקלסר נפרד, אלא אם כן זה לא מתאים.
בתוך השנה, חוצצים לפי קטגוריות.
איזה קטגוריות? ספציפי לתחום. תסתכלי בניירות שיש לך, ותנסי לתת להם כותרת לפי הנושא. הכותרת היא החוצץ.
שוכנת_הצוק*
הצטרפות: 11 מרץ 2007, 14:47

פליי ליידי

שליחה על ידי שוכנת_הצוק* »

טיפים לתיוק - לפי תחומים, תאריכים, א"ב של שמות.
  • לכתוב באותיות יפות וגדולות את הנושאים.
  • אפשר להשתמש בצבעים שונים לנושאים שונים (צבעי חוצצים, צבעי הפס של הניילונית, צבעי הכיתוב). אפשר להוסיף לכותרת גם ציור חמוד או מדבקה (להזמין מהילדים).
  • בתוך כל תיק או נושא - מומלץ לתייק את מה שהכי מעודכן למעלה, והכי פחות - למטה (סדר הפוך: חדש למעלה, ישן למטה). כך לא צריך לדפדף לסוף כדי להוסיף כל פעם את המסמך החדש.
  • להפריד בין מסמכים לאחסון לטווח ארוך (כמו תעודות רשמיות), לבין מסמכים שצריך נגישים, או שמוסיפים לתייק עוד מאותו סוג כל הזמן (כמו חשבונות לתשלום, נניח).
  • אפשר לעשות תיוק מסיבי ולהיפטר מההרים. אבל אז צריך לחשוב איך למנוע אותם להבא - ברוח פליי ליידי - זמן מוקצב לתיוק, מיון המסמכים באופן כללי עוד לפני התיוק עצמו (לא ערמה מבולגנת עם המון מסמכים שצריך להתחיל למיין)
מיכלול_ה*

פליי ליידי

שליחה על ידי מיכלול_ה* »

העצות שלכן רק מבלבלות אותי יותר. יש לי ערמה ענקית של מסמכים וחומר לתיוק ואני לא יודעת איך להתחיל.
אני אסביר למה זה כל כך מסובך. אני עסקתי שנים בהדרכת טיולים, טבע ואקולוגיה, עכשיו אני בהולד אבל עדיין כל פעם שאני מוצאת משהו מעניין אני אוספת. כמו כן אני מדי פעם שומעת הרצאות, כל אחת בנושא אחר. יש לי הררים של חומר וזה אחרי שמסרתי יותר מחצי ממה שיש לי כי החלטתי שיש דברים שאני לא אדריך יותר. רוב החומר מהלימודים האקדמאיים שלי גם כן רלוונטי מאוד להדרכות אפשרויות לכן גם הוא לא נזרק אלא מאוחסן בארגזים. גם שם עשיתי מיון ענק וזרקתי המון אבל עדיין נשאר המון. יש כל כך הרבה אפשרויות לתיוק שאני לא יודעת מה מתאים ויעיל. בעיקר כי כרגע אני לא צריכה את החומר באופן נגיש ולא ברור לי איך, האם ומתי אצטרך לעניין בחומר.
לואיזה*
הצטרפות: 31 יולי 2005, 17:19

פליי ליידי

שליחה על ידי לואיזה* »

ההרגשה של כמות אינסופית של חומר שיש לתייק יכולה לשתק כל מוטיבציה. נראה לי שבשלב ראשון עדיף לבנות שיטה לתיוק ולהחליט שמרגע זה - כל מה שיאסף יתוייק מייד. כשהשיטה תעבוד ותוכיח עצמה כיעילה - יהיה קל הרבה להתמודד עם מה שמחכה.
שוכנת_הצוק*

פליי ליידי

נשמע כמו אתגר רציני.

בעיקר כי כרגע אני לא צריכה את החומר באופן נגיש ולא ברור לי איך, האם ומתי אצטרך לעניין בחומר.

כל חומר שתוכלי לשחזר אח"כ בקלות יחסית (לצלם בספריות, להוריד מהאינטרנט) - צריך לעוף (מיחזור נייר, חלוקה בהדרכת טיול הבאה, העברה הלאה, כיכר השוק, ספריות)
היתר - אולי לפי מסלולים - מקומות בארץ לפי א"ב, ובתוך כל מסלול כל המידע הרלוונטי?
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

פליי ליידי

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

אני עסקתי שנים בהדרכת טיולים, טבע ואקולוגיה
אפשר לתייק לפי "מחלקות" קלאסיות: צמחיה, בע"ח, בתי ספר שדה, נחלים, הרים...
אפשר לפי אזורים בארץ, ובתוך כל אחד תתי-אזורים או תתי-טיולים, או אתרים מיוחדים לביקור, או מקומות לפי א-ב.
אפשר לפי סוגי טיולים: מיטיבי לכת, טיולי היסטוריה, טיולי אוכל, טיולי משפחה.
אילה_א*

פליי ליידי

שליחה על ידי אילה_א* »

לפי איזורים טיולים לצפון טיולים לדרום ובכל אחד מהם אזורי טיול נגיד לחצבני לבניאס ולכנרת
בים המלח לעין גדי ולקומראן
מצדה
וכו ולסדר אותם לפי הרצף של מצפון לדרום ואז אם מישהו פתאום שואל אותך על ירושלים את יודעת שזה יהיה באמצע הספר בחוצץ ירושלים
ואת צודקת לסדר ניירות זה באמת הכי קשה
FlyBaby*

פליי ליידי

שליחה על ידי FlyBaby* »

תיוק - מה דעתכן לסרוק ולאכסן במדיה דיגיטלית?
אפשר למשל לשלוח לעצמכן בג'ימייל. נותנים כותרת משמעותית לתמונה, מוסיפים כמה מילות מפתח בפנים. אפשר גם להשתמש בתגיות של ג'ימייל. כשצריך משהו, עושים חיפוש מהיר בג'ימייל.
לכל חשבון ג'ימיילל יש היום קרוב ל-3 ג'יגה נפח אכסון ואם לא מספיק אפשר לפתוח עוד חשבונות.
שוכנת_הצוק*

פליי ליידי

הייתי משתמשת בזה כגיבוי, לא כאחסון יחיד.
מכירה מישהו שהיה מתייק את חומר הלימודים שלו (הכל במחשב - הנדסת תוכנה) בחשבונות דוא"ל שונים, לפי שמות המקצועות (גם הוא - רק כגיבוי).
שוכנת_הצוק*

פליי ליידי

<תוהה אם אין פה גם בעיה אתית כלשהי>
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

פליי ליידי

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

<תוהה אם אין פה גם בעיה אתית כלשהי>
??/
שוכנת_הצוק*

פליי ליידי

סליחה. בשימוש במייל בתור שרת לאחסון קבצים בחינם.
ירח_לבן*

פליי ליידי

שליחה על ידי ירח_לבן* »

מיכלולה
אני מכירה מישהי שעובדת בלעזור לאנשים לעשות סדר בבלגן שלהם. היא עזרה מאד לבעלי להשתלט על הערימות במשרד שלו. אם תרצי אברר לך את הפרטים שלה
מיכלול_ה*

פליי ליידי

שליחה על ידי מיכלול_ה* »

ירח לבן תודה על ההצעה. אין צורך, ךא מדובר בבלגן היסטרי. יותר בבלגן בראש ובלגן בראש רק אני יכולה לסדר. בכל מקרה אין בעיה לקטלג מקומות בארץ הביה מתחילה עם קיטלוג של חומר עיוני שקשור לאיכות סביבה ואקולוגיה כי הכל קשור בהכל לכן קשה לי לבחור קטגוריות לקטלוג.
אילה_א*

פליי ליידי

שליחה על ידי אילה_א* »

לא אין עם זה שום בעיה אתית אם הייתה לא הייתה האפשרות לשלוח לעצמך מייל
FlyBaby*

פליי ליידי

שליחה על ידי FlyBaby* »

אני חושבת שלהיפך. חברת גוגל מנסה לעודד אותנו לשמור את כל החומר האישי אצלם. יש להם הרי גם סט אפליקציות אופיס - מעבד תמלילים וגליון אלקטרוני. והם מציעים, כמו הרבה אחרים, גם שרתי אכסון תמונות. הם מנסים לחנך אותנו לתפיסה של "מחשב רשת" במקום מחשב אישי. הם עשו את החשבון שלהם וכנראה ששווה להם להשקיע שטח דיסק בשביל לשלוט במוח שלנו.
אילה_א*

פליי ליידי

שליחה על ידי אילה_א* »

כן אחרי כן חשבתי על זה שהרי בתמורה הם שומרים לעצמם את הזכות לעיין בחומר
FlyBaby*

פליי ליידי

שליחה על ידי FlyBaby* »

הכל קשור בהכל לכן קשה לי לבחור קטגוריות לקטלוג.
בדיוק בגלל זה השיטה של GMail, עם תגיות, טובה יותר מהשיטה של Outlook, של התיקיות. כל פריט יכול להשתייך לכמה תגיות.
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

פליי ליידי

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

הם שומרים לעצמם את הזכות לעיין בחומר
כן, אבל לא בקבצים המאוחסנים אלא בהודעות הדואר האלקטרוני.
במבי_ק*
הצטרפות: 02 אפריל 2005, 11:04
דף אישי: הדף האישי של במבי_ק*

פליי ליידי

שליחה על ידי במבי_ק* »

אולי לשלב - לקטלג בקרטונים או בקלסרים לפי שיטת מיון סטנדרטית, ונוסף להכין קובץ דיגיטלי שבו יש רשימת של כל החומר + הפניה למקום שבו הוא נמצא (למשל: איך מכינים קומפוסט - קרטון מספר 2, קלסר מספר 1, נושא: "מיחזור"), ואז אפשר ליישם את שיטת התגיות, בלי להתחיל לסרוק מאות דפים.
מיכלול_ה*

פליי ליידי

שליחה על ידי מיכלול_ה* »

מה זה שיטת התגיות?
אילה_א*

פליי ליידי

שליחה על ידי אילה_א* »

אולי עדיף לקנות דיסק און קי עולה 100 ש"ח ואף אחד לא יכול להסתכל לך בזה בלי רשותך
FlyBaby*

פליי ליידי

שליחה על ידי FlyBaby* »

אולי עדיף לקנות דיסק און קי
החיפוש ב-GMail הוא גדול...

מה זה שיטת התגיות
תגיות הן שמות, של קטגוריות למשל.
לכל פריט (אימייל) אפשר להצמיד תגית אחת או יותר.
למשל בדוגמא של הטיולים:
טיול בקניון השחור יקבל תגיות: "גולן", "מיטיבי לכת", "מים".
ואז הוא מופיע גם ברשימת טיולי מים וגם ברשימת טיולים בגולן.
ובנוסף אפשר להגיע אליו בחיפוש לפי שם או מילים בטקסט.
גלית*
הצטרפות: 01 אוגוסט 2001, 00:23

פליי ליידי

שליחה על ידי גלית* »

_הם שומרים לעצמם את הזכות לעיין בחומר
כן, אבל לא בקבצים המאוחסנים אלא בהודעות הדואר האלקטרוני._
אפשר הסבר? מדאיג משהו..
FlyBaby*

פליי ליידי

שליחה על ידי FlyBaby* »

תפסתי אותה! היא מנקה את הבית כל יום, לא רק בימי שני!
זה מתוך אימייל "morninng musings" שנשלח ביום שישי האחרון, 15 ביוני. היא מתארת איך הבית שלה היה נקי ומסודר כשחברה הגיעה לביקור פתע:

This morning, I swiffered my floors, dusted and did my morning
aerobics;
אילה_א*

פליי ליידי

שליחה על ידי אילה_א* »

אז מה יש הרבה אנשים שמנקים את הבית שלהם כל יום
גם אני משתדלת לטאטא כל יום
זה חלק מלשמור על בית נקי
לא חובה אבל אופציונלי
FlyBaby*

פליי ליידי

שליחה על ידי FlyBaby* »

הענין הוא שזה מתחיל להיראות לי בלתי אפשרי להחזיק את הבית נקי עם שעה של "ברכת בית" פעם בשבוע. אני מנסה כבר כמה זמן.
השגרות של השירותים, המטבח וה- HOT SPOTS עובדות מצוין. הן באמת מטפלות בדברים הכי חשובים, וביעילות. הבית נקי ומסודר רוב הזמן במאמץ של כמה דקות עד חצי שעה פה ושם.

אבל אני בשום אופן לא מצליחה ל"רפרף" על הבית בשעה אחת. לשטוף רק את האמצע? לגושים האלה של שערות ואבק יש תכונה להדחף דוקא מתחת למיטות, ספות ושולחנות. וזה לא מקומות בלתי נראים. לשאוב שטיחים (מונחים, לא מקיר לקיר) וספות, לטאטא ולשטוף את הרצפה, לנקות דלתות זכוכית מסימני האף של הכלבה, לטאטא את החצר, להחליף מצעים - כל זה לוקח לי 4-5 שעות בשבוע, לא לרמת "מושלם" אלא רק לרמת "סביר". וזה לא כולל בכלל שום נקיון במטבח או האמבטיות.

לפני חודש וויתרתי על עוזרת לגמרי (אחרי שלפני כמה חודשים ירדתי מ-3 פעמים בשבוע לפעם אחת), אבל מאז רוב הזמן הפנוי שלי בבית - כל ערב, וגם יום שישי - מוקדש למרתון נקיון. אם פלייליידי צודקת, זה לא היה אמור להיות כך, אבל לא מצליח לי.
רוני_בלוני*

פליי ליידי

לגבי ברכת הבית, גם אני מוצאת שזה בלתי אפשרי.
לא יתכן לשטוף את הבית שעה בשבוע. יש לי בית קרקע שהוא דווקא לא גדול במיוחד. ושעה בשבוע זה לא מספיק בכלל.
אילה_א*

פליי ליידי

שליחה על ידי אילה_א* »

אבל לא מצליח לי
את מצפה מה בית ומעצמך ליותר מידי
תנמיכי ציפיות אז מה עם יהיו תביעות אף של הכלבה על החלון ? אז מה אם מתחת למיטה יהיו שערות של הכלבה ? למה להחליף מצעים ביחד עם נקיון הרצפה ? למה גם לטאטא וגם לשטוף את הרצפה ? או או יכול להספיק אני מטאטאת כל יום ושוטפת פעם בשבוע שבועיים .
או שהבית שלך גדול מידי :-)
FlyBaby*

פליי ליידי

שליחה על ידי FlyBaby* »

תנמיכי ציפיות אז מה עם יהיו תביעות אף של הכלבה על החלון ? אז מה אם מתחת למיטה יהיו שערות של הכלבה ? למה להחליף מצעים ביחד עם נקיון הרצפה ? למה גם לטאטא וגם לשטוף את הרצפה ?
אולי כי ניסיתי את המתכון של פלייליידי כמות שהוא... אבל היא מחליפה מצעים למיטה זוגית אחת, זה לא חוכמה!
וסימני אף - הכלבה ממילא דואגת להשלים את החסר די מהר אחרי שניקיתי...

גם לטאטא וגם לשטוף - את צודקת, אבל אני עושה חשבון שעד שהזזתי את הכסאות שמסביב לשלחן, עדיף כבר גם לשטוף. אולי אני צריכה להשתחרר מזה.
האמת היא שאפשר לשטוף ישר בלי לטאטא, ואחרי הגריפה של המים להרים באצבעות את הג'יפה מתוך השלולית. אני עושה את זה הרבה במטבח. משום מה קשה לי פסיכולוגית לעשות את זה קבוע. "זה מלכלך את הסמרטוט, שערות נדבקות אליו". נראה לי שזה מסוג הדברים שפלייליידי אומרת עליהם "את לא חייבת לנקות כמו אמא שלך".

או שהבית שלך גדול מידי
אולי... 160 מטר בערך. ואני חושבת שאני גם יחסית קצת איטית.
אילה_א*

פליי ליידי

שליחה על ידי אילה_א* »

אז בואי נראה מה אפשר לשנות אם יש לך יותר ממיטה אחת אז ברור שלא כדאי לעשות את זה ביום הניקוי וגם לא את כולם באותו יום .
אם יש ילדים אז אפשר כל פעם שמעירים להחליף לאחד נגיד יום א כשמעירים את אתי גם מפנים לה את המצעים מהמיטה
יום ב כשמעירים את ברוך מפנים לו את המצעים מהמיטה יום ג את של גיורא יום ד את של דפנה יום ה את של הדר והדס וביום ו את שלך.
אם הילדים שלך לא מסודרים בשמות לפי האלף בית זאת בעיה שאולי תצטרכי לשנות להם את השמות . כך את לא תמצאי את עצמך עם המון מיטות להחליף להן מצעים בבת אחת אלא רק מיטה אחת ביום לדאוג שליד כל מיטה יהיו המצעים שלה להחלפה (באותו חדר )
אני מחליפה ביום אחד סדין ושתי ציפיות וביום אחר שתי ציפיות ושתי ציפות אחרת אני מתעייפת ואני שונאת להתעייף יותר משאני שונאת להזיע.
אפשר גם לשטוף בלי מים זה מאוד אקולוגי ומנקה מעולה - תסמכי עלי ועל בשמת . פשוט להרטיב את המגב ולגרוף את כל השערות וכך הסמרטוט רצפה לא מתלכלך - נשאר כמו חדש - משמש רק לאם חס ושלום גם הכלבה שלך משתינה בסלון .

נראה לי שזה מסוג הדברים שפלייליידי אומרת עליהם "את לא חייבת לנקות כמו אמא שלך".
נראהלי שאת יודעת את התשובות ואת רק רוצה שנאשר לך שהן נכונות אז את אישורי קיבלת .

160 מטר ? אנחנו מחפשים שנה 110 מטר ואומרים לנו שאין דירות כאלה .
FlyBaby*

פליי ליידי

שליחה על ידי FlyBaby* »

אני מטאטאת כל יום ושוטפת פעם בשבוע שבועיים
רק "אמצעים" או גם מתחת לרהיטים?
FlyBaby*

פליי ליידי

שליחה על ידי FlyBaby* »

אילה א - תודה על הפירוט!

אני מחליפה ביום אחד סדין ושתי ציפיות וביום אחר שתי ציפיות ושתי ציפות אחרת אני מתעייפת ואני שונאת להתעייף יותר משאני שונאת להזיע.
אני שמחה שיש עוד מישהי שמתעייפת מהחלפת מצעים . חשבתי שזה בגלל שאני לא בכושר. אבל המערכת שלך מסובכת- איך את זוכרת מה החלפת? את מנהלת רשימות?

פשוט להרטיב את המגב ולגרוף את כל השערות
האמת, קראתי את זה כבר פה פעם וניסיתי פעם אחת, באמת עובד. שכחתי את האופציה הזו.

נראהלי שאת יודעת את התשובות ואת רק רוצה שנאשר לך שהן נכונות אז את אישורי קיבלת
לפעמים צריך קצת תמיכה וקצת שטיפת מוח...

160 מטר
זה חצי מדו משפחתי
רוני_בלוני*

פליי ליידי

אני חושבת שסדר - הרבה יותר בולט לעיין מאשר הנקיון עצמו.
כשהבית מסודר קל יותר לנקות, וגם בעיניים בית מסודר נראה נקי יותר (מאשר בית מבולגן ומלוכלך).
חוץ מזה עם סמרטוט מיקרופייבר לח אפשר לעבור על הרצפה וזה גם בסדר.
אילה_א*

פליי ליידי

שליחה על ידי אילה_א* »

איך את זוכרת מה החלפת? את מנהלת רשימות?
אפשר לענות על זה מריחים אבל זה דוחה
לא תמיד אני זוכרת - יש מיטה אחת וזה קורה כל כמה ימים מה הכי גרוע שנישן שבועיים על אותו סדין ?
אבל אצלנו יש רק מיטה אחת. כן זה קשור לכושר במיוחד להחליף ציפות שדורש הרמת ידים והנפתן עם משקל של 10 קילו (שמיכת פוך) וצעקת קוואבנגה (כמו שפירטתי בדף אחר) ואני כרגע לא בכושר טוב וגם שמנה אז אני מפצלת לי את העבודה לחלקים -זה בסדר.

לפעמים צריך קצת תמיכה קבלי פעמיים תמיכה בלי סוכר :-)
בשמת_א*

פליי ליידי

שליחה על ידי בשמת_א* »

אצל פלייליידי יש בשיגרת הבוקר והערב שלה העברת סמרטוט (מופ אמריקאי) על איזורים נבחרים. זה לא שהיא עושה כל יום את כל הבית... אבל נדמה לי שהיא עוברת על המטבח כל ערב, ובטח בשיגרת הבוקר מעבירה על הסלון. או משהו.
כשזה "קטן" ו"אוטומטי" זו לא בעיה.
כשזו שטיפת רצפה "יסודית" ושל "כל הבית" - זו בעיה.
אני בהחלט לא שוטפת כל יום, וגם לא מטאטאת כל יום.
אילה_א*

פליי ליידי

שליחה על ידי אילה_א* »

אני כן משתדלת לטאטא כל יום, כי אני אוהבת ללכת יחפה בלי שידבק לי לרגל דברים,
אבל אני לא מטאטאת מתחת לרהיטים ומאחורי דברים אלה רק את השבילים הראשיים של הבית .
FlyBaby*

פליי ליידי

שליחה על ידי FlyBaby* »

אצל פלייליידי יש בשיגרת הבוקר והערב שלה העברת סמרטוט (מופ אמריקאי) על איזורים נבחרים.

לפחות לא בשגרה שמופיעה באתר:
http://www.flylady.net/pages/[po]FLYingLessons Routines[/po].asp

היא מעבירה מופ על האמבטיה והמטבח פעם בשבוע במסגרת "ברכת הבית" (באותו עמוד, בהמשך).

בספר יש לה פרק על איך לנקות את המטבח בזמן הכנת ארוחת הערב ואחריה, ושם כתוב לטאטא את המטבח.
FlyBaby*

פליי ליידי

שליחה על ידי FlyBaby* »

כי אני אוהבת ללכת יחפה בלי שידבק לי לרגל דברים.
תנעלי נעליים עם שרוכים כמצוות המפקדת, וחסכת לך את הטאטוא :-)
אילה_א*

פליי ליידי

שליחה על ידי אילה_א* »

נעליים עם שרוכים
איכס
אין מצב
בחיים לא
יש גבול לכל תעלול
למה מה קרה?
אין אושר עם נעליים
וזה עוד לפני שהזכרתי את השרוכים
דרך_עפר_שם_זמני*
הצטרפות: 31 מאי 2007, 20:52
דף אישי: הדף האישי של דרך_עפר_שם_זמני*

פליי ליידי

שליחה על ידי דרך_עפר_שם_זמני* »

אין אושר עם נעליים אילה א, אני איתך! מוכנה לעשות את כל ה-FlyLady הזה, אפילו פעמיים, ולא לנעול נעליים! FlyLady טוענת שנעליים אומרות למוח שזה זמן לעבוד, וחליצתן מסמנת למוח שזמן לנוח. אני טוענת בתוקף שאצלי זה לא כך, ורושמת לעצמי פטור.
דרך_עפר_שם_זמני*

פליי ליידי

העברת סמרטוט (מופ אמריקאי) על איזורים נבחרים בשמת, אני חושבת שאצל האמריקאים מקובל מאד שיש שטיח מקיר לקיר, ולכן חוץ מאשר במטבח ובחדר האמבטיה היא רק שואבת אבק. לפחות כך אני הבנתי...
אילה_א*

פליי ליידי

שליחה על ידי אילה_א* »

זה לא משנה באמת איזו רצפה יש.
מה זהמשנה עם מעבירים שואב או מעבירים מטאטא או מעבירים סמרטוט רטוב?
דרך_עפר_שם_זמני*

פליי ליידי

זה לא משנה. רק רציתי לדייק. אז אני קטנונית, אז מה? (-:
ירח_לבן*

פליי ליידי

שליחה על ידי ירח_לבן* »

היא רק שואבת אבק
אפשר לשאוב את הרצפה במקום לטאטא. מנקה יותר טוב, לא בטוחה אם זה הכי אקולוגי
אלנור_יה*
הצטרפות: 19 אפריל 2007, 15:37
דף אישי: הדף האישי של אלנור_יה*

פליי ליידי

שליחה על ידי אלנור_יה* »

אפרופו שטיפה מקוצרת מאוד_ זה הפטנט שלימדה אותי חברה: מטאטאים קלות, לפעמים אפשר גם לא. שמים בדלי מעט מים חמים עם ,יחסית, הרבה סבון רצפה (טוב, אקולוגי זה לא. אבל מדובר בחצי פקק, לא יותר.) מעבירים סמרטוט על האיזורים שעושים כאב בעיניים. סוחטים את הסמרטוט ועוברים שוב. מבריק. עברו 10 דקות ויותר כייף לחיות.

{אילה א (2007-07-01T20:00:20):עברתי את החלק האחרון של הדף שעסק בבישול ומתכונים לדף אחר
מתכונים מזינים ומהירים
לא ממליצה על עריכה בקיץ
FlyBaby*

פליי ליידי

שליחה על ידי FlyBaby* »

חוזרת לדף כדי להגיד תודה ולדווח שהטיפ הזה ענק:
אפשר גם לשטוף בלי מים זה מאוד אקולוגי ומנקה מעולה - תסמכי עלי ועל בשמת . פשוט להרטיב את המגב ולגרוף את כל השערות

3 עד 5 דקות וכל הסלון-מטבח-שירותים-כניסה נקיים משערות כלבה ועוד כמה פירורים על הדרך. חוץ מהמטבח, אפשר להעביר ככה שבועיים בלי שטיפת רצפה.
עוד_נועה*
הצטרפות: 27 פברואר 2007, 08:34

פליי ליידי

שליחה על ידי עוד_נועה* »

שאלה- מה עושים עם עבודות יצירה של הילדים, שהתחילו ביום אחד, והשארתי למשך הלילה כי היה לי ברור שיחזרו לזה ? היצירה כללה גם הקמת שני מחנות, ועוד דברים, כך שלא יכולתי (להרגשתי, כמובן) לפרק הכל ולסלק מהסלון. לבעלי ולבני הגדול זה מאד הפריע... קורה אצל מישהו?
דרך_עפר_שם_זמני*

פליי ליידי

קורה אצל מישהו?
כמעט כל יום. אצלנו בדרך כלל יש הסכם, שזה יכול להשאר עד ליום השטיפה.
לאה_אור*
הצטרפות: 21 אוקטובר 2007, 15:01

פליי ליידי

שליחה על ידי לאה_אור* »

נשמע מדהים ומענין כל הקטע הזה של הפליי לייד אבל אין שום אתר מסודר בעברית שמתרגם את המיילים והעצות היומיות שלה.
אשמח אם תפנו אותי ללינקים המתאימים
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

פליי ליידי

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

פליי ליידי בעברית
אמנם לא המיילים היומיומיים, אבל..יותר טוב מכלום..
אילה_א*

פליי ליידי

שליחה על ידי אילה_א* »

השבוע חדר השינה בהברקה.
הוצאתי קילו תלתלי אבק ממתחת למיטה
החלטתי לזרוק איזה קשקוש שהיה תקוע לי שם .
סידרתי מדף אחד מתוך 4 בארון
ניקיתי חלון אחד מתוך שניים .
כיבסתי את הוילון .
מיינתי את הספרים .
טיפ מעולה לאנשים שקוראים כמה ספרים בבת אחת לרכז אותם בתוך קופסה או סלסלה ואז קל להרים ולטאטא והם פחות צוברים אבק ומתסכלים כך.
איזה כייף להתרכז ככה בחדר אחד ולמקסם את היופי ממנו .
בשמת_א*

פליי ליידי

שליחה על ידי בשמת_א* »

כל הכבוד, אילה! את רצינית!
אילה_א*

פליי ליידי

שליחה על ידי אילה_א* »

היום חוץ מלסדר את המיטה לא עשיתי כלום
אבל לא הייתי בבית מקוה מחר להיות יותר מעופפת :-)

חזור אל “תחזוקת בית”