מבצע Super Fling boogie התחיל שוב!
כל יום אני אעתיק לכאן תרגום של המשימה היומית לפינוי בלגן וחפצים לא נחוצים. (לא כולל שבת)אתן מוזמנות לקרוא, לבצע - לא יותר מ 15 דקות! - ואם בא לכן, לכתוב כאן איזה דברים עתיקים או מצחיקים גיליתן.
המשימות מופיעות גם superfling]פה, באנגלית flyspots[/po].asp
עין הסערה
יום שני, 3 בינואר - הארון בכניסה הקדמית או האחורית
כמה פעמים הייתן צריכות לחבוש קסדה כשפתחתן את הארון? אף פעם אי אפשר לדעת מה ייפול מתוכו כשפותחים את הדלת. כוונו את הטיימר שלכן ל 15 דקות והתקיפו את הארון מדף אחר מדף. אל תוציאו יותר ממה שאתן יכולות להחזיר ב 15 דקות. נעליים שאינן מתאימות, ציוד ספורט שאינו בשימוש, מעילים שאינם נלבשים, או חפצים שנדחפו לאחרון באופן זמני ולא יצאו משם... זכרו ליהנות!
(רחלי: אני משערת שלרובנו אין ארון כניסה קדמית. אם כך אפשר לבחור ארון אחר המכיל תיקים, מעילים ונעליים, או את האיזור בכניסה לבית שם אתם מניחים חפצים כאלו.)
יום שלישי, 4 בינואר - מתחת לכיור המטבח
ביתם של חומרי הניקוי, פחי אשפה ומגבות רטובות. כן, היום אנו יורדות על הברכיים ומפנות את הארון שמתחת לכיור המטבח. מה שוכן בפינה אפלה זו של ביתכן?
שחררו את הבלגן ומצאו את הדברים שאתן מחפשות - פליי ליידי
יום רביעי, 5 בינואר - ערימת הגרביים הבודדים
סיפורו של מועדון הגרביים הבודדים. מיהי המפלצת האוכלת גרביים בודדים? איפה אתן שומרות את הגרביים הבודדים שלכן? קופסה, שקית, סל כביסה? שלי מאחורי הספה היום, בחרו שלשה גרביים בודדים ושחררו אותם. להעיף! להעיף! להעיף! אם מצאתם גרביים עם חורים, שחררו גם אותם.
יום חמישי, 6 בינואר - ארון הבגדים בחדר השינה הראשי
אנו מפנים את עירבוביית הבגדים מארון הבגדים בחדר השינה הראשי (של ההורים). כל הבגדים שגדולים מידי, קטנים מידי, בלויים, או שאינם נלבשים עוד. עשו זאת פשוט. כוונו את הטיימר שלכן ל 15 דקות, וטפלו בפריט אחד כל פעם.
יום שישי, 7 בינואר - ארון חדר האמבטיה
בארון האמבטיה שלי מתרבים מעצמם בקבוקי שמפו, תחליבים, גלילים ריקים של ניר טואלט ומיכלים ריקים. אני לא יודעת מאיפה הם מגיעים! קחו שקית, כוונו את הטיימר ל 15 דקות, וראו איזו תצבורת שוכנת בארון האמבטיה שלכן שאפשר להעיף.
יום שבת, 8 בינואר - ארון המצעים
יש לכן סדינים בגודל שלא מתאים למיטות? מגבות האמבטיה כבר מלאות חורים? אתן שומרות וילונות מבתים קודמים? ארונות המצעים ידועים לשמצה כאזורי איחסון לתצבורת. מדוע? משום שהדברים שבשימוש יומיומי דוחקים את הדברים שאינם בשימוש לאחורי הארון. באחורי הארון נמצאות המפות שאתן יודעות שיש לכן, ולא יכולות למצוא בזמן לארוחה המיוחדת, ישנם ארבעה סטים נוספים של מגבות ידיים, מגבות עבור האורחים...
בואו ניפטר מן התצבורת, נוציא את "מגבות האורחים" לקדמת הארון כדי שנוכל להשתמש בהן. אולי נמצא אפילו מתנות שמעולם לא פתחנו ואנחנו עדיין שומרות...
(רחלי: קיצרתי קצת את הנוסח, איתכן ועם פליי ליידי הסליחה)
יום ראשון, 9 בינואר - שידת הלילה שלכן
מתי בפעם האחרונה פיניתן את שידת הלילה שלצד המיטה שלכן? מי יודע אילו דברים מעניינים מתחבאים בתוכה!
יום שני, 10 בינואר - חדר הכביסה
כן, אנחנו נכנסים פנימה!, היום, פינת הסידור היא חדר הכביסה: בית לדפי מייבש משומשים, קופסאות ריקות של אבקת כביסה, ארנבי סיבי המייבש, בגדים שצריך לתקן, סלי כביסה חצי מלאים, ומתלי בגדים! זה הולך להיות כיף! כוונו את הטיימר ל 15 דקות: התחילו עם הזבל. מכמה בלגן אתם יכולים להפטר בחדר הכביסה?
כשתסיימו, קחו מנקה חלונות ותנו למכונה ולמייבש שלכם הברקה מהירה מבחוץ. מדהים כמה ידידותי יותר נראה חדר הכביסה כשהמכשירים מבריקים.
יום שלישי,11 בינואר - המרפסת האחורית או המחסן
זה הולך להיות אוסף רציני של קילוגרמים של בלגן. המרפסת האחורית או המחסן - אתם תבחרו. הכינו את קופסת האשפה וקופסת המסירה שלכם. ואז כוונו את הטיימר שלכם ל 15 דקות. מכמה בלגן אתם יכולים להפטר באזור המחסן תוך 15 דקות? עבדו על קופסה או אזור אחד בלבד בכל זמן. מה שתצליחו לעשות ב 15 דקות יהיה טוב יותר ממה שהיה קודם לכן. השלכה נעימה!
יום רביעי, 12 בינואר - צעצועים וחיות פרווה
אם יש לכן ילדים, יש לכן בלגן של ילדים! אי אפשר להתחמק מזה. היום, קחו 15 דקות למיין צעצועי תינוקות שהיו של ילדיכם שגדלו כבר, חיות פרווה שאף אחד כבר לא אוהב, צעצועים שבורים, ופזלים שחסרים להם חלקים. אתן תתפלאו לראות כמה ילדיכן ייהנו מהצעצועים שיש להם, כשהם יוכלו למצוא אותם בקלות, וכשיש מקום לשחק.
יום חמישי,13 בינואר - הפריזר
...
היום, בואו נראה כמה עצמים בלתי מזוהים, ישנים, עם "כוויות פריזר" אתן יכולות להעיף מהפריזר.
הרבה יותר קל לתכנן ארוחות כאשר אתן יודעות מה יש לבשל.
יום שישי, 14 בינואר - ספרים, ספרים ועוד ספרים!
מתי בפעם האחרונה הוצאת מארון הספרים ספרים ישנים ולא רצויים? ספרים בכריכה רכה, ספרי לימוד, ספרי ילדים...האם הסתכלת על ספרי הבישול שלך לאחרונה? היום, בחרו ערימת ספרים אחת או מדף ספרים אחד, ובחרו מספר כרכים לא רצויים שתתרמו למישהו אחר.
(ראו גם ספרים משומשים, קח תן ספרים)
יום שבת, 15 בינואר - פינת עבודות היד
אני בטוחה שלכל אחת מאיתנו יש מגירה, מדף או ארון חומרים למלאכת יד. לי היה חדר שלם! היום נסתכל בחומרי מלאכת היד שלנו. כוונו את הטיימר ל 15 דקות וזרקו כל מה שאתן לא משתמשות בו, אוהבות או צריכות. הסוודר השתחלתי לסרוג לתינוק שלי לפני 10 שנים פשוט לא יתאים עוד... אתן תופתעו עד כמה יצירתיות יותר תוכלו להיות כשכל החומרים שלכן הם אכן דברים בשימוש.
יום ראשון, 16בינואר - מגירה כלשהי
מגירות בחדרת השינה, במטבח, במחסן, בשולן הכתיבה, בכל הבית!
בחרו מגירה אחת, כוונו את הטיימר ל 15 דקות, וזרקו כל מה שאתן לא אוהבות, משתמשות בו, או מסוגלות לזהות
יום שני, 17 בינואר, היום האחרון של מבצע פינוי התצבורת!
במשך השבועיים האחרונים, פינינו בלגן מהבית שלנו, אספנו חפצים למיחזור, תרומה ולפח. שלש המשימות האחרונות הן:
- אספו את כל האשפה והוציאו אותה לפח
- אספו את כל הדברים למיחזור, ופנו אותם למרכז המיחזור
- אספו את כל הדברים שהחלטתן לתרום, והביאו אותם לארגון הצדקה שבחרתן.
======