קהילה ממשית

אנונימי

קהילה ממשית

שליחה על ידי אנונימי »

ראו גם: איפה לגור

שם הדף המקורי היה "קהילה לא וירטואלית" אבל השם שונה ל-קהילה ממשית עקב הטרדת הדף.
העברה מהדפים: שכונה לחינוך ביתי, ומחפשים יישוב לחיות חינוך ביתי
בעקבות ההבנה שאנחנו לא כל כך נהנים לחיות במקום בו יש סביבנו אנשים רק בין 4 ל 7 (וגם זה רק בקיץ),
חשבנו, כתבנו, ואנחנו רוצים להוציא לפועל:

הצעתנו – לגור בשכונה עירונית, כחלק בלתי נפרד ממנה.

"אידאולוגית" – אנחנו רוצים לגור במקום הטרוגני, לפגוש כל מיני אנשים, לא להסתגר. מקום שמתפקד במשך כל היום.
מעשית – אנחנו רוצים שיהיו די הרבה שכנים שילדיהם מחונכים בבית, ועדיף – משפחות שראייתן החינוכית דומה לשלנו.

לדעתנו, גרעין של משפחות המחנכות מן הבית, שיכנס לשכונה עירונית מזדקנת, יוכל לתפוס את הנישה של משפחות צעירות שחסרות בשכונה כזאת, וליצור יחד חיים חדשים לשכונה.

יתרונות של שכונה מזדקנת כבסיס כזה:
• יש אנשים במשך היום.
• יש אנשים שונים שהילדים יוכלו להיות במגע אתם.
• תנועה דלילה, באופן יחסי, של כלי רכב.
• איטיות, המצאות "ליד" מרוץ החיים.
• תשתית שירותים עירוניים קימת (למשל - עם מרפאה, ללא מוסדות חינוך).
• ההצטרפות לשכונה תהיה רצויה (הצטרפות לשכונה בה יש משפחות רבות עם ילדים בגיל בי"ס עלולה להתקבל בחוסר הבנה, או אף להתפרש כאיום)

ברצוננו לערוך דיון בנושא כאן, ובמפגש השנתי, להעלות רעיונות, לאסוף אנשים, ובהמשך - להקים גרעין.
אנא - עזרו לנו לחשוב (גם אם אתם לא מתכונים להצטרף) - הצעות, מחשבות, שיפורים - הכל.

גילה וערן

ליאת skippy (2002-07-13T02:25:00):
מה לגבי קירבה לטבע?

עוף החול (2002-07-13T02:55:00):
אנחנו עשויים להתענין בשכונה כזו בשנה הבאה אם היא תהיה בחיפה. או בנשר. (עדיף בגלל הארנונה)
אפשר לכוון לאזור רמת יצחק שהיתרון שלה היא שזו שכונה חדשה יחסית עם דירות גדולות ונוחות ועם היצע גדול יחסית של דירות להשכרה ופיתוח סביבתי לא רע.
חיפה או נשר נמצאות במיקום נוח לדעתי לכל מי שזקוק לקירבת העיר לצרכי פרנסה או רוצה להישאר קרוב למרכז עירוני כדי להנות מהשרותים והתחבורה הציבורית.
אנחנו בכל אופן מתכוונים לחזור לחיפה בעוד שנה ונשמח מאד לגור בקרבת ידידים.

רותי (2002-07-13T15:32:00):
קרבה לטבע

בבאופן האחרון היה מאמר שדיבר על כך שמגורים בעיר תורמים לאיכות הסביבה יותר ממגורים "קרוב לטבע". מי שגר בעיר בד"כ נוסע פחות ברכב פרטי ולכן מזהם פחות, וצורך פחות "שטח טבעי" ועוד..

הנה מאמר בנושא מהארץ של סוף השבוע.

גילה וערן, זה רעיון מצוין.
לצערי חיפה לא רלבנטית לגבינו בכלל, אבל איזור המרכז / שרון יכול להתאים. מישהו??

אמא של אופק (2002-07-13T20:31:00):
מה עם זיהום האוויר הנורא באזור נשר-רמת יצחק? גם בטבעון רמת האוזון נוראית וזה אחד השיקולים שלנו לא לקנות פה בית.

ענת גביש (2002-07-13T21:11:00):
במאמר שבאופן לא אמרו בדיוק את זה,אלא שאם משפחה חיה כל יום כל היום בבית ובסביבתו,והולכים לכל המקומות-חברים עבודה וסידורים למינהם -ברגל, אז זה ידידותי יותר מבית נהדר בכפר מרוחק מכל מה שצריך, מה שמביא לשימוש מופרז יקר ומזהם במכונית לכל דבר.זה לא בהכרח מבטל את הקרבה לטבע.בעבר שיחקנו עם רעיון של להתיישב כקבוצה במושב נחשל שישמח להשכיר או למכור שטחים,ואז להתארגן אולי בצורה נוחה גם אם זה רחוק מעיר.(תורנויות קניות והקמת מעין מכולת,למשל.).
סתם דוגמא למקום שהוא יחסית זול שעולה לי עכשיו-חצור הגלילית.זו בעצם עיירה עם שרותים כמו מרפאה ,תחבורה ציבורית וכו',ובלב אזור בו לא מעט משפחות בבית.

הד בר ניסן (2002-07-13T22:14:00):
לדעתי הרבה שכונות בתל-אביב הן במצב הזה של אוכלוסייה מזדקנת. (זאת שלנו - שכון פועלי הנמל)
ואנחנו באמת מרגישים לאט לאט מסביב שינוי אוכלוסייה.
אומנם בתל-אביב הרבה דירות נתפשות ע"י צעירים טרום משפחה, אבל נעזור לכם לגרש אותם.
זול יחסית זה לא. :-(

יונת שרון (2002-07-14T07:39:00):
לגבי רמות יצחק:
  1. הרכב אוכלוסיה - בעיקר משפחות עם ילדים.
  2. זיהום אויר - בכלל לא נורא, תלוי במיקום המדוייק. אנחנו גרנו למעלה, ושם ובגלל כיווני הרוח האויר שם היה טוב (מלבד אבק, אבל זה אולי היה בגלל כל הבניה מסביב).
  3. אנשים במשך היום - מעט מטפלות עם תינוקות.
  4. תשתית שירותים עירוניים - במרחק הליכה.
  5. קרבה לטבע - לא מיידית. השטח ליד הבתים הוא עירוני (כבישים ומלבנים מסביב). בבתים שלמעלה אפשר להגיע לטבע אחרי 5-10 דקות הליכה וחציית כביש די ראשי. אבל זה טבע שלא כל כך נוח לילדים - צמחיה צפופה וגם קוצים, לא מקום לרוץ ולהשתולל.

מרב אמא (2002-07-14T08:12:00):
יונת, מטרת ההימצאות בטבע עם הילדים, בעיניי, היא לאו דווקא להשתולל. דווקא בשביל זה גן ציבורי/ מגרש משחקים הוא בהחלט טוב. טבע, זה בשביל להסתכל, להכיר, להרגיש את הטבע, ללמוד שיש סביבות שאינן מעשה ידי אדם.

יונת שרון (2002-07-14T18:40:00):
ועבורי טבע זה בשביל להיות בו. והטבע שליד רמות יצחק הוא פשוט לא כל כך נוח לזה - חסום מדי לילדים, עוקצני מדי בשבילי. :-(

יונת שרון (2002-07-15T07:28:00):
עוד מחשבה:
בקיבוצים של פעם, כולם היו נפגשים סביב ובתוך חדר האוכל, וזה היה יוצר הזדמנות ליצור קשרים ולהכיר אחד את השני. היום ברוב היישובים חסרים מקומות מפגש כאלה: שער העיר, בור המים, הכיכר המרכזית. יש את עוד קצת בבריכה, במרכזי קניות (!), ובמידה מסויימת בתורים בקופ"ח, אבל זה ממש לא אותו דבר. נראה לי שיישוב בריא צריך שיהיה בו גם מקומות כאלה.

ענת שן לוי (2002-07-15T12:55:00):
יש קבוצה של אנשים בתל אביב ששכרה דירה במיוחד למפגשים כאלו, שתמיד יהיה לאן "לצאת" עם הילדים ולפגוש עוד ילדים שמכירים.
תל אביב זה מקום מספיק צפוף בשביל לארגן קבוצה כזאת.
אני אברר עם הם מעונינים לצרף עוד אנשים ואם כן אולי אפשר יהיה ליצור איתם קשר.

רחל ש (2002-09-02T12:45:00):
מישהו שמע על "מקום למחשבה"? זה נשמע ממש אחלה, ומתאים, לפי הבנתי, לרוח הזורמת כאן. הכתובת לאתר שלהם: http://www.yeshma.com

ורד לב (2002-09-03T00:07:00):
וואהו! זה נראה ונשמע מדהים!
מישהו יודע על זה משהו, או לוקח בזה חלק?
זה מדהים, כי על דבר כזה בעלי תמיד מדבר, משהו שיאגד הרבה תחומי עניין והתעסקות ביחד וייתן space לאנשים.
נראה לי שאני אבדוק את זה יותר לעומק.
תודה רחל ש

טרה רוסה (2004-05-05T15:15:00):
מישהו יודע אם "מקום למחשבה" עדיין קיים? האתר לא קיים.

קטרי עמיאל (2004-09-26T10:51:04):
אני מצטרפת לשאלה של טרה רוסה!
וגם- מעניין אותי מה קורה עכשיו עם כל הרעיונות שהעליתם כאן- משהו מזה יצא לפועל?

חגית פ (2004-10-18T19:26:02):
ככל הידוע לי, מקום למחשבה נגנז. מישהי שאני מכירה היתה בין הראשונים, נפרדה מכמה אלפי דולרים לצרכי רישום-פיתוח-וכו' ובסופו של דבר מכל מיני סיבות (היא סיפרה לי אבל אני לא זוכרת פרטים) הענין ירד.

אוהב מדבר (2004-10-18T21:03:51):
לא נראה לי שמי שברא את העולם הזה היתכוון שנגור כ"כ צפוף.
ביקור קטן בבני ברק יכול לגרום לאדם להיכנס לחרדת צפיפות.
מילא צפיפות בני האדם הורסים את הבריאות שלהם עם רכבי דיזל,תיעוש ואיכות סביבה ירודה.
יתכן ותגידו על תברח ותשפיע-אני בוחר בלברוח.לשבת על מצוק ולראות נוף בראשית בדיוק כמו שאבותינו ראו כאשר עמדו באותו מקום.
בנוסף הבעיה לדעתי שאנחנו לא אנשים חופשיים אלא כלואים בגבולות שיצרנו לעצמנו אישיים ופיזיים.
אבל זה אולי דיון לדף אחר,אולי אפתח דף בנושא פילוספיה.
אוהב מדבר

ענ בל (2004-10-18T23:55:36):
אבל זה אולי דיון לדף אחר,אולי אפתח דף בנושא פילוספיה.
תכתוב,
זה נשמע מעניין.
מתי אתה עובר למדבר, ואיך כרגע המחשבות והאמונות שלך באים לידי ביטוי בסביבה בה אתה חי?

חגית פ (2004-10-19T14:39:58):
משום מה יש לי תחושה שאנו מכירים (הסגנון הספציפי של הפילוסופיה :-) ).

תן רמז !!

עדית (2005-11-28T10:32:43):
זה מה שמצאתי ב"גוגל" על "מקום למחשבה" (מתוך הספרייה של מט"ח).

_'מקום למחשבה על הים' - שכונת מגורים במסווה אלטרנטיבי

העובדה שחוף נווה ים מיועד לתיירות ולנופש, לא הפריעה לשמונה-עשרה משפחות ויחידים להתיישב בתחילת ספטמבר 2003 בקרוואנים. החזון שעמד לנגד עיני הקבוצה, 'מקום למחשבה', היה להקים מקום הכולל סדנאות, תזונה וחינוך אלטרנטיבי, לידה טבעית ועוד. בראשית הדרך הם חתמו הסכם חכירה לשנה עם קיבוץ נווה ים, עם אופציה לעוד ארבע שנים. ראש המועצה האזורית חוף הכרמל דאז, אריה שימחוני, אישר את המאחז הפירטי עד לתאריך ינואר 2004, ועל פי בקשתם האריך אותו מיד עד 1/6/04, סמוך לתום שנת הלימודים. התרעה של הממונה על הפיקוח במחוז חיפה "כי המשך השארת המבנים במקום לאחר 1 בינואר 04' תהווה הפרת חוק", לצד פעילות משפטית של עמותת 'כחול - ירוק', לא נשאו פרי. יתרה מכך, חברי הקבוצה, אשר עשו ככל הנראה שיעורי בית ולמדו מנסיונם 'המוצלח' של עברייני בנייה אחרים לאורך החוף, שכרו לאחרונה את עו"ד תמי שפיר שתכשיר להם את השרץ, וזו כבר פנתה לקבלת היתר לשימוש חורג המתיר מגורים במקום._

עדית (2005-11-28T10:33:27):
וחוץ מזה, אני בעד הנושא שבראש הדף..

שרית אמיר (2005-11-28T18:17:27):
שכונה לחינוך ביתי-
מאוד מפתה, איפה? מתי? מי?
(-:
מצד שני, כל כך לא נכון- לנו בכל אופן.
אגב, זו לא המצאה מהפכנית, כבר שנים רבות יש קיבוץ בעיר שזה בצורה מסוימת חופף לרעיון המרכזי.
כבר שנים שכתות,דתות ( היהודים המשיחים) חיים בעיר ומנהלים חיי קהילה..

עדית (2005-11-28T21:12:26):
היי
אשמח לשמוע מהו קיבוץ עירוני, ובאלו מקומות הוא קיים.

תבשיל קדרה (2005-11-28T21:32:56):
דוגמה - תמוז

עדית (2005-11-28T21:36:59):
תודה!! :-D
איזו מהירות!

סבטקסט כפול (2006-02-02T17:06:06):
האם הנושא הזה מתקדם?

יוסי (2008-09-10T20:16:54):
שלום רב,
אנחנו זוג צעיר ולנו שני בנים צעירים. כרגע זוגתי איתם בבית ואני עוסק בחינוך. אנו חיים בירושלים ולא מרגישים שהתנאים פה מאפשרים לנו להמשיך בחינוך ביתי מבחינה כלכלית, תנאי מגורים וסביבה טבעית.
אנו נמצאים בתהליך של חיפוש כיצד אנו מוצאים את המקום שיאפשר לנו לממש את חיי המשפחה שאנו מבקשים (בעיקר המון המון ביחד). אחד השיקולים החשובים לנו במציאת מקום מגורים הוא סביבה בה נמצא חברים נוספים הדוגלים בחינוך ביתי.
אז במידה ויש לכם רעיון למקום שניתן לבדוק נשמח לשמוע הצעות.
המון תודה
יוסי

מיכל שץ (2008-09-10T21:02:41):
השבט החדש בנווה איתן כמובן...
כרגע גרות כאן 10 משפחות עם ילדים בגילאים 0-12 בחינוך ביתי.
אוטוטו מצטרפת משפחה נוספת

פלוני אלמונית (2008-09-10T21:53:44):
ברחובות יש כמה משפחות

פלוני אלמונית (2008-09-10T21:58:59):
וגם בבר-גיורא ובקיבוץ צבעון יש לא מעט

מיכל שץ (2008-09-10T22:14:55):
לא הייתי בונה על קיבוץ צבעון, למיטב הבנתי הרוב שם עזבו
יש כמובן גם את ראש פינה

אמא נחה (2008-09-10T22:20:00):
ממליצה לבדוק את ההרחבה בלוזית וגם את אדרת (אדרת זה דתי ולוזית מעורב)

סימנים בדרך (2008-09-11T14:05:51):
ישוב רותם שבבקעה. ישוב מעורב, שתי משפחות בחינוך ביתי(בגילאים: 2.5-5.5, וגם כמה בגילאי שנתיים שבבית). משפחות מקסימות, ומקבלים בהבנה ופירגון את החינוך הביתי.. אגב גם אני בבית ובעלי עוסק בחינוך.
נשמח לשותפים נוספים לדרך!

סוסת פרא (2008-09-11T16:16:55):
אשחר ליד כרמיאל - יש 3 משפחות חינוך ביתי שנפגשות הרבה.
וגם הבנתי שהיישוב מקסים...

מיכל שץ (2008-09-11T17:09:07):
אשחר ליד כרמיאל - יש 3 משפחות חינוך ביתי שנפגשות הרבה
איך שכחתי אותם, פאדיחה. היום כבר גרות שם 4 משפחות.

ילדת טבע (2008-09-11T18:07:02):
הי גם אנחנו פה... אמנם מנסים להקים קבוצה ועמלים על כך רבות ולא גרים בשכנות ולא באותו הישוב אבל תמיד אפשר לחבור לאחת המשפחות ואז כן... (פה זה חדרה והסביבה).

יוסי (2008-09-11T19:50:06):
תודה רבה לכל העונים, כבר מרגיש כאילו מצאנו קצת קהילה... וואו, מסתבר שלא פשוט למצוא מקום עם ריכוז רציני של חינוך ביתי (4 משפחות נחשב הרבה?)
בשטחים מבחינתנו לא בא בחשבון, מה שמוריד מקומות כמו תקוע, וראש פינה (שם הבנתי יש ריכוז גדול) היא מאוד מאוד יקרה. בהחלט נבדוק את המקומות שהוצעו כאן.
הילדים שלנו עדיין קטנים, והעבודה שלי גמישה כך שקל לנו יחסית להתחיל במקום חדש, ואנחנו באמת רוצים לגור במקום בו העניין החברתי (עבור הילדים וגם עבורנו) יהווה פחות בעיה. שוב תודה, ואם יש לכם הצעות נוספות, אשמח לשמוע...

עומר ס (2008-09-11T20:52:26):
אם אתם משפחה דתית נשמח לקלוט אותכם בקיבוצנו - קיבוץ דתי מעלה גלבוע
אם אינכם דתיים נשמח אם תגיעו לאזור.

יוסי (2008-09-11T21:36:09):
תודה עומר
אנחנו לא דתיים

פלונית (2008-09-11T22:13:49):
וראש פינה (שם הבנתי יש ריכוז גדול) היא מאוד מאוד יקרה.
תלוי בהשוואה למה. בהשוואה לירוחם - ראש פינה יקרה. בהשוואה לאזור השרון, עמק חפר, חוף הכרמל משגב ועוד - היא עשויה להיות במחירים דומים או אף זולים יותר, תלוי בבית כמובן.

מיכל שץ (2008-09-11T22:30:01):
מסתבר שלא פשוט למצוא מקום עם ריכוז רציני של חינוך ביתי
כנראה שאנחנו באמת הכי רציניים... למי שמוכן לשלם את מחיר הריחוק מהמרכז והקרבה למדבר...

חני תה (2008-09-11T22:58:25):
מיכל, אני רואה בקרבה למדבר דווקא יתרון ונווה איתן זה רק שעה וחצי מירושליים ואף פעם אין פקקים.

פלוני אלמונית (2008-09-11T23:31:52):
בקיבוץ צבעון (גליל עליון) יש כמה משפחות חינוך ביתי ואף אחד לא מסתכל עליהן כמו על מוזרים..
יש נוף ואוויר נהדרים (אוויר הרים צלול כיין) חורף קשה וקיץ מדהים, מקום מלא במשפחות צעירות, אנשים מכילים שמתאספים סביב "חיה ותן לחיות" ולא סביב שום אג'נדה, פתוחים לכל סוגי האנשים (כולל פריקים, אנשי היי טק, דתיים, חילוניים הכל) אבל-
יש מצוקת דיור כרגע ועד שלא יבנו עוד לא נראה לי שניתן יהיה להתיישב שם.
אפשר ליצור קשר עם רונית סלע, פה באתר.

שירי בן דב (2008-09-12T04:44:57):
בעין הוד אנחנו 2 משפחות בחינוך ביתי. אתם מוזמנים. בכל מקרה- שיהיה בהצלחה.

דלילה (2008-09-12T07:14:44):
נווה איתן זה גם בשטחים לא? מעבר לקו הירוק?

אנחנו בחינוך ביתי בניו זילנד כרגע - מוזמנים :-)
כשנחזור לארץ נצטרף לכמה חברים באזור רחובות-גדרה-ישובי גדרות - אזור נחמד לגידול ילדים.
בהצלחה!

עורכת מתנדבת (2008-09-12T07:16:28):
נווה איתן זה גם בשטחים לא? מעבר לקו הירוק?
לא.
זה בעמק בית שאן.

מיכל שץ (2008-09-12T07:53:23):
היתה גם אסופה באזור מודיעין-גזר, מה איתם?

פלוני (2008-09-12T09:04:01):
יש גם כמה משפחות במושב בארותיים (עמק חפר, ליד כפר יונה).

לוטם מרווני (2008-09-12T09:15:08):
אסופה באזור מודיעין-גזר
עדיין נמצאת שם.
ויש גם 2-3 משפחות באזור יבנאל. והשכירות נחשבת נוחה מאוד (יחסית לאיזורים יותר מבוקשים\עירוניים)

אילת (2008-09-12T16:22:31):
ויש גם מספר משפחות (כ-10) בנגב הצפוני על קו צומת בית קמה - באר שבע והשכירות
יחסית נמוכה.

יוסי (2008-09-13T20:08:30):
הי ושוב תודה על המידע החשוב,
נראה שהמסע בדרך למציאת המקום המתאים לבניית הבית עד יקח זמן...
למיכל, הקהילה שבניתם נשמעת מדהימה ומעוררת השראה (אשמח לבוא להכיר). אשתי טיפה חוששת מקהילה סגורה יחסית ומרוחקת (ומזג האויר של בקעת בית-שאן).בזכות העצות הרבות שקיבלנו נמקד את החיפושים לכיוון משגב, ראש פינה והסביבה, האם יש עוד איזורים בצפון?
תודה בכל מקרה, ומרגש בעיני שאתר שהיכרנו בלמידה משותפת לקראת לידת הבית של בננו משמשת מצפן למציאת הבית.
יוסי

סמי (2008-10-01T08:56:22):
שלום יוסי, קוראים לי סמי וזוגתי ואני מרגישים במצב מאוד דומה לשלכם, נשמח להיות בקשר אם תחפצו. אנחנו גם ירושלמים שמחפשים אלטרנטיבה של קהילתיות מסוימת המקיימת חינוך ביתי. המייל שלי הוא: [email protected]
שנה טובה

אמא בבית (2008-10-01T10:53:38):
שנה טובה לכל המחנכים והמתחנכים בבית.
יש כאן, בין ירושליים לרחובות, קהילת חינוך ביתי גדולה ושוקקת.
באזור אפשרויות מגורים מגווונות ושפע משפחות חינוך ביתי, מפגשים המוניים (המפגש הגדול ביותר - חוג שומרי הגן - מתקיים פעם בשבועיים ומונה כארבעים ילדים בגילאי שש עד שלוש עשרה ועוד כמספר הזה, צעירים יותר) לצד מפגשים אינטימיים, חוגים ומסיבות חגים ביחד.
כל המשפחות המחפשות מקום לגור ולהיות חלק מהקהילה הבאמת מופלאה הזאת, מוזמנות.
המייל שלי: taliamir8 בג'ימייל נקודה קום.

עדי ש (2008-10-01T19:53:19):
שלום לכולכם ובמיוחד לסמי (מרשה לעצמי לנחש שאתה הסמי עם האישה והבן המקסימים שאני מכירה (?!) (()) ).
גם אנחנו מירושלים, בתהליכי חיפוש אין סופיים אחר מקום נעים וקהילתי עם אנשים טובים. הוריי גרים ברחובות ונראה שגם אנחנו (בהקשר של אמא בבית) נתחיל לחפש מושב באזור.

אמא בבית, תוכלי אולי לפרט על הישובים הנראים לך מתאימים? אפנה אלייך גם במייל. תודה רבה ובהצלחה לכולם {@
עדי

יוסי (2008-10-03T08:21:53):
שלום ושנה טובה לכולם,
תודה לסמי ולאמא בבית, אצור קשר במייל. שמחתי מאוד על ההודעות
מקווה שנמשיך ללמוד על הנושא והנפשות הפועלות.
תודה
יוסי

אמא בבית (2008-10-03T17:57:23):
אמא בבית, תוכלי אולי לפרט על הישובים הנראים לך מתאימים?
עדי ש, אני לא כל כך יודעת לפרט כי יש פה המון ישובים.
יש קיבוצים שאפשר לשכור בהם דירות, יש מושבים שאפשר לשכור בהם בתים בודדים גדולים ויקרים בדרך כלל או בתים זולים יותר שהם חלק מהבית של בעלי הבית אבל עם כניסה ובדרך כלל גם חצר נפרדת, יש את בית שמש ורחובות ומזכרת בתיה עם כל טווח המחירים והאפשרויות.
תלוי איזה גודל בית מחפשים, באיזה מחיר ובאיזה ישוב.
בדיוק אסנת ש פרסמה להשכרה בית בכפר שמואל שהם עוזבים. זה בית די קטן אבל למשפחה עם ילד אחד או שניים אולי הוא מספיק.
בהצלחה@} את עדיין מוזמנת להתכתב במייל.

קרן (2008-10-05T23:33:20):
הי סמי יוסי ואמא של יובל, גם אנחנו בבית בירושלים- בתי בת שנתיים וחצי והקטנצ'יק בן חודש וחצי, ושוקלים ומחפשים מקום לעבור אליו, אך כרגע יותר בתאוריה. נשמח להיפגש פה בירושלים . המייל שלי הוא keren alon שטרודל יאהוו נקודה קום

תבשיל קדירה (2008-10-06T07:47:51):
איזה יופי לראות משהו שקורה בירושלים!
הרבה זמן הרבה ירושלמים לא הצליחו למצוא שכנים בחנ"ב ועזבו את העיר.

יוסי (2008-10-11T12:46:00):
שלום לכולום
ראשית אני ואשתי שמחים מאוד על המפגשים הנהדרים עם עוד אנשי חנ"ב בירושלים. אני מקווה שנצליח לגבש קבוצה של ירושלמים צעירים השואפים לחנ"ב- ירושמלים יקרים אתם מוזמנים מאוד מאוד להמשיך לפנות בעניין זה.
משמחה לשמחה, אני רוצה להחזיר את המיקוד לנושא המקורי של הדף, "יישוב לחיות חינוך ביתי". שמענו כמה רעיונות חדשים ונשמח ללמוד יותר. למשל, הרחבות אקולוגית וכדו'.
המון שנה טובה
יוסי

יוסי (2008-10-18T13:58:11):
אולי מישהו במקרה יודע האם יש קיבוץ של אנשי חינוך ביתי במושבים של אזור ירושלים-בית שמש-עמק האלה?
וגם, שמעתי כי במשגב יש אנשים יחסית רבים שמגדלים בבית. האם מדובר בישובים ספציפיים במשגב?
תודה על כל העזרה.

ההולכת בדרכים (2008-10-18T20:25:04):
אולי מישהו במקרה יודע האם יש קיבוץ של אנשי חינוך ביתי במושבים של אזור ירושלים-בית שמש-עמק האלה?

יש המון משפחות חינוך ביתי במטה יהודה - אני יודעת על משפחות במסילת ציון, כפר אוריה, תעוז, בר גיורא, נס הרים, גפן, אדרת...
ובטוח יש בעוד יישובים, כולל בבית שמש עצמה. בנוסף לכך יש בשריגים גן הורים...

תבשיל קדרה (2008-10-18T21:22:19):
אני יכולה לספר לך על משגב.
שלח לי דואל.

יוסי (2008-10-19T08:14:38):
ההולכת בדרכים, נשמע מעניין מאוד. האם יש קיבוץ משמעותי באחד המושבים הללו?

ההולכת בדרכים (2008-10-19T21:22:36):
מה מספר המשפחות שאתה מחשיב כ קיבוץ משמעותי ?
אני די חדשה באיזור, ובכל יישוב עליו כתבתי אני יודעת על משפחה או שתיים.
אמא בבית (שכתבה לך למעלה) בטח תדע מספרים מדויקים יותר ממני...
ובכל מקרה יש כאן הרבה מפגשים!

ההולכת בדרכים (2008-10-19T21:27:19):
ואם אתם מחפשים קהילה של ממש - בבר גיורא יש די הרבה משפחות שחיות יחד, אני לא יודעת כמה מהן ממש בחינוך ביתי, אבל אני מניחה שהתינוקות נמצאים עם ההורים בבית. (בנוסף, יש שם גן של הקהילה. לא יודעת אם הוא מוגדר כגן הורים, אבל נדמה לי שהוא התחיל ככזה).

אביב חדש (2008-10-19T21:31:31):
היתה גם אסופה באזור מודיעין-גזר, מה איתם?
קשה להגיד עלינו אסופה... רשימת תפוצה של קרוב למאה משפחות ממודיעין ועד באר שבע...
יש המון פעילויות כאן באזור. רק לבוא ולקחת...

עורבני מצוי (2009-03-26T13:46:24):
מחדש את הדף ואת החיפוש.
אנחנו בודקים באופן רציני מעבר לנווה איתן, אך על פניו ניראה שלקהילה בנווה איתן אין אפשרות להתרחב בגלל מגבלות של הקיבוץ (אין בתים להשכרה), לכן החלטנו לברר לגבי אופציה ב'. אנחנו מחפשים מושב, בכל מקום בארץ, שיש בו לפחות 2 משפחות בחינוך ביתי. אנחנו לא מעוניינים לעבור למקום בו כל משפחה גרה במושב אחר. נישמח לשמוע באופן קונקרטי על ישובים שכאלה, כך שנוכל לבדוק אפשרויות להשכרה (לא קניה) של בית במושב שכזה.

תבשיל קדרה (2009-03-26T14:54:40):
ב-איפה לגור שאלה משפחה על (להיות משפחה שניה ב) עין יעקב

פלוני אלמונית (2009-03-26T18:30:37):
מה דעתכם על באר מילכה ?

עורבני מצוי (2009-03-26T19:23:55):
איפה זה באר מילכה? זה לא מופיע במפות...כמה משפחות נימצאות ישוב?

נ ע מ ה (2009-03-26T20:12:22):
באר מילכה נמצאת ממש ממש צמוד לגבול עם מצריים,אחרי ניצנה וקדש ברנע
יש שם כמה משפחות בחינוך ביתי וקואופ אורגני וכאלו.

פלוני אלמונית (2009-03-26T20:39:15):
באר מילכה ישוב חדש ויופי של מקום, קהילה חמה, נוף מדהים מכול מגרש.
יש כמה משפחות בחינוך ביתי, ואני יודעת על עוד כמה ששוקלות ברצינות לבוא לגור שם. מה שכן ממה שהבנתי צריך להיות מוכנים לבנות שם בית יחסית מהר ומקבלים דונם אדמה ואפשר לקבל גם 80 דונם אדמה חקלאית.בתנועת אור יש עליהם מידע.

פלונית (2009-03-26T21:32:24):
בארותיים-עולש.
ארבע-חמש משפחות חינוך ביתי.

פורסמה לאחרונה מודעה על בית להשכרה בעולש, הטלפון: לאה 050-5729594

ההולכת בדרכים (2009-03-26T22:52:28):
אנחנו מחפשים מושב, בכל מקום בארץ, שיש בו לפחות 2 משפחות בחינוך ביתי. אנחנו לא מעוניינים לעבור למקום בו כל משפחה גרה במושב אחר. נישמח לשמוע באופן קונקרטי על ישובים שכאלה, כך שנוכל לבדוק אפשרויות להשכרה (לא קניה) של בית במושב שכזה.
מתוך דף הקשר של קבוצת רחובות גזר שלפתי לכם כמה מושבים שיש בהם 2 משפחות בחינוך ביתי - מטע, נס הרים, כפר שמואל, בית אלעזרי, גבעת ברנר, אורות. יש גם כמה משפחות בגדרה וכמה ברחובות. האמת שבמעלה הדף יש רשימה של יישובים גם בצפון - אשחר, צבעון...

סימנים בדרך (2009-03-29T20:49:55):
יש גם את ישוב רותם, בבקעת הירדן (לא רחוק מנווה איתן..) אנחנו עם 2 בנות בבית 3.5 ו1.8 , יש כאן עוד משפחה בחינוך ביתי( בגלאים 6 וקרוב לשלוש) ועוד ילדים בגלאי 1.5- 3 שהם לא בחינוך ביתי בהגדרה, אבל בבית (למרות שחלקם יכנסו לגן בשנה הבאה..) הבתים\ הקראוונים בשכירות ממש נמוכה.

פלוני (2009-03-29T22:34:43):
הבתים\ הקראוונים בשכירות ממש נמוכה.

כמה זה נמוכה ??

סימנים בדרך (2009-03-30T14:24:30):
כמה זה נמוכה ??
475 ש"ח בחודש. יחד עם מיסים לישוב, מים וחשמל הממוצע החודשי שלנו עומד על 1000 ש"ח. הבתים אמנם קטנים(כ-45 מטר מרובע) אבל לנו באופן אישי זה לא מפריע כי יש חצר בקידמת הבית וגם שטח מאחורה. (חלק גדול מהתושבים הרחיבו את הבתים..) הישוב הוא ישוב אקולוגי, ומעורב (דתי-חלוני) בהגדרתו.אפשר להכנס לאתר של היישוב ולהתרשם יותר.( אין לי מושג איך שמים קישור.. )

עורבני מצוי (2009-04-05T08:59:09):
האם יש מידע על מושבים גן-נר, כרמים ובר גיורא?
האם יש שם משפחות חנ"ב? כמה משפחות בכל ישוב? האם יש שם בתים להשכרה? ומה השכירות פחות או יותר? ואם יש מידע על אופי הקהילה בישובים אלו, נישמח לקבלו.

ההולכת בדרכים (2009-04-05T16:36:44):
בבר גיורא יש קהילה של רוחניקים, יש להם שם כמה התארגנויות משותפות כמו גן ילדים, גינה אורגנית... בתים להשכרה יש לפעמים, אבל לא בשפע, המחירים כמו בשאר מושבי האיזור (מטע, נס הרים, צור הדסה, מבוא ביתר), תלוי איזה גודל בית אתם מחפשים (אפשר להתרשם בלוח של יד 2).
מישהי כתבה בדף אחר השבוע שב כפר אקולוגי כרמים אין משפחות חינוך ביתי.
את גן נר אני לא מכירה...

יפעת הירשפלד (2009-04-05T17:10:30):
הי הולכת ועורבני
ב כפר אקולוגי כרמים אין כרגע משפחות בחנ"ב, אנחנו בודקים אפשרות של מגורים שם ואולי עוד משפחה או שתיים בדרך...
@}

ההולכת בדרכים (2009-04-05T17:38:35):
אז תספרי לנו מה גיליתם... נשמע לי קצת רחוק, אבל מצד שני את וטדליק אחלה שכנות :-)

ההולכת בדרכים (2009-04-05T17:39:18):
<אנחנו צריכים כנראה לפנות את הבית עד הקיץ, אז גמנחנו בחיפושים>

פלוני (2009-04-09T17:55:05):
שמעתי שמועות סותרות לגבי ישרש שבמועצת גזר (ויש שם דברים יפים בשכירות זולה יחסית). אולי יש כאן מישהו שיודע?

ילדת טבע (2009-04-09T20:30:01):
מושב שקף, מישהו מכיר? מישהו יודע? יש שם משפחות שמחנכות בבית?

ההולכת בדרכים (2009-04-09T21:21:19):
שמעתי שמועות סותרות לגבי ישרש שבמועצת גזר
אפשר לדעת מה השמועות הסותרות? אני רק יודעת ש אילנה שמש גרה ומיילדת שם :-)

לגבי שקף, לא ידוע לי על משפחות חינוך ביתי שם.

ענת גיגר (2009-04-10T11:22:37):
לא ידוע לי על משפחות חינוך ביתי או 'באופן' בישרש.
אגב, ברחובות אנחנו כרגע 6 משפחות בחינוך ביתי (לפחות!) ויש כמובן חברים בכל האזור.

טדליק נהנאנע (2009-04-11T01:20:58):
גם אנחנו ברחובות ובינתיים בבית, אבל בוציק רק בן שנתיים.

לי רז (2009-04-11T17:47:21):
אני מחפשת קהילה רוחנית והולכת לבר גיורא בקרוב,אדווח אם יש משהו מעניין.

לי רז (2009-04-11T17:47:53):
זתומרת הולכת רק לבדוק ולבקר,לא לעבור ולהשתרש.

צ'ילי ושמן זית (2009-12-07T01:52:16):
הדף הזה נדם
מישהו יודע על איזו שכונתיות עירונית שהתהוותה בשנים האלו ופעילה באזור דרום תל אביב (מעוז אביב שמעתי אבל זה רחוק ויקר...)?

אילה א (2009-12-07T04:38:08):
במרכז תל אביב (לב העיר )
יש לא מעט משפחות בחינוך ביתי מאוד לא מאוגדות
למעשה לא כולם אפילו מכירים את כולם

מגן:) (2010-03-11T11:49:20):
אני אשמח עם מישהו יגיד לי איך זה חינוך ביתי אני רוצה לנסות ביגלל שיש לי חבר בחינוך ביתי שהמליץ לי,
עם מישהו מוכן לישלוך לי סירטון או מאמר נה לישלוך ל[email protected]
תודה:)

שרית אמיר (2010-03-14T00:08:28):
למה לחפש רחוק, ההגעת למקום תתחילי לקרוא כאן לשאול שאלות ודברים יתחילו להיות מובנים
בהצלחה

נ ע מ ה (2010-03-14T16:35:52):
אנחנו במושב רם-און שבגוש התענכים,עמק יזרעאל
מוזמנים לחיות חינוך ביתי כאן או באחד המושבים האחרים בגוש

פרטים על עוד יישובים בדף איפה לגור

תמר (2010-08-01T14:55:10):
אני מחפשת יישוב שהחנ"ב נפוץ בו, צפונה לחיפה. יש למישהו המלצות?
תודה

פלוני אלמונית (2010-08-01T18:24:49):
אשחר

שולמית (2011-01-13T12:52:42):
שלום לכולם!
אנו משפחה עם חמישה ילדים גילאי 9.5-1 בחינוך ביתי מעונינים לשכור בית פרטי גדול קרוב לטבע בסביבת משפחות חינוך ביתי ,נשמח לקבל המלצות על מגורים(עדיפות לאזור צפון )נגישות לעיר יתרון אך לוא דוקא,מקום פתוח והטרוגני ,חובה.
כתובת המייל שלי :shulamı[email protected]

שולמית (2011-01-13T12:54:39):
עדכון לכתובת המייל שלי:[email protected]

פלוני אלמונית (2011-01-13T15:27:15):
שלומית,
נסי את השבט החדש בנווה איתן

שולמית (2011-01-15T16:16:21):
תודה על האינפורמציה
משהו יודע על אופציה נוספת?
יעל_אבמ*
הצטרפות: 12 ספטמבר 2001, 23:55
דף אישי: הדף האישי של יעל_אבמ*

קהילה ממשית

שליחה על ידי יעל_אבמ* »

יש את עקרון הנוחיות שעליו נשענתי עד לא מזמן, הקירבה להורים. אבל מאז שהוצאתי את בכורתנו מהגן הפכה הקירבה לשולית מבחינת המשמעות שלה עבורי.
היום כשאנחנו מטיילות בבקרים ברחובות והיא מבקשת בלי כביש, איכשהוא אני חושבת שאני מבינה שאנחנו צריכים למצוא את הפינה שלנו בארץ.

אני תוהה אם אחוז ניכר מאנשי החינוך הבייתי לא מרגישים את הצורך בלהיות פחות שונים. אני זוכרת שכשחזרתי משהות ארוכה בארה"ב הסתובבתי בבה"ס והתלהבתי מהעובדה שלכל הבנים עשו ברית מילה..(בלי להכנס לסוגיית הזכות לחיתוך אברים) אני מתכוונת מבחינת הקמת קהילה לא וירטואלית. האם זו פנטזיה?
תבשיל_קדרה*
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

קהילה ממשית

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

האמת - אנחנו (המשפחה שלי) לא כל כך שונים. מה שחבל לי זה המרחק הגדול לאנשים שנמצאים בבית בבקרים. המאמץ להפגש. אני כל כך רוצה ישוב בו ניתן לדפוק על כל דלת בבוקר! לגבי למה זו פנטזיה - לדעתי - בגלל שיש כל כך הרבה הבדלים אחרים בין האנשים בקהילה. אני לא בטוחה שקיים בסיס משותף להקמת ישוב. או אולי כן? אולי פתרון אחד הוא לגור קרוב זה לזה, אפילו בעיר (כמו "שיכון עובדים").

יצאו לי המון מחשבות מבולבלות.
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

קהילה ממשית

שליחה על ידי בשמת_א* »

אני כל הזמן חושבת על זה. כמה הייתי רוצה שנגור ביישוב כזה!
אבל יש אילוצים כמו העבודה, בן הזוג וכו'...
פנטזיה, פנטזיה...
ענת_גביש*
הצטרפות: 30 יוני 2001, 23:50
דף אישי: הדף האישי של ענת_גביש*

קהילה ממשית

שליחה על ידי ענת_גביש* »

אני כבר השתקתי את הכמיהה לעוד אנשים בבית בבקרים ,שגרים במרחק הליכה.אפשר כידוע להסתדר בלי זה.אבל אשמח דווקא להמשיך להזין את הפנטזיות על ישוב ביחד...אולי ככה כן יצא מזה משהו? (אני מכירה לפחות עוד משפחה אחת שממש כמהה להקמת ישוב או שכונה בתוך ישוב קיים, של מחנכים מהבית,כאן בגליל.)
יעל_אבמ*

קהילה ממשית

שליחה על ידי יעל_אבמ* »

אני חושבת שזה יהיה נעים לא רק כי הילדים יוכלו לשחק (רב גילאים) בבקרים.
אני חולמת על זה בהקיץ המון. חברה טובה שלי בונים עכשיו במצפה בגליל. לא נדלקתי על המקום פיזית... אבל, המחשבה של לגור ליד מישהו שלא צריך כל הזמן להסביר לו את מעשיך ודרכיך , להרגיש שמקבלים אותך, לא מסתכלים עליך כאל ציפור מוזרה, התחושה, הרצון של להיות קרובים לאנשים קרובים.
זה לא שאני צריכה שכולם מסביבי יהיו כמוני, אבל זה יהיה נעים לא להיות כ"כ שונה ולבזבז אנרגיה על להסביר את עצמך. מי היתה זו שאמרה שהיא מדברת היום במשפטים הרבה יותר קצרים, כי היא כבר פחות צריכה לשמוע את עצמה מסבירה (יונת, את?)
להפך, מכל השוני והרב גווניות שיש לאנשים פה באתר, משהו שקצת קשה לי למקד במילים. התחושה שלי היא שהדימיון בפתיחות וברצון (למרות המגוון) יכולה לחזק ולחסוך כוח שמבוזבז כשמסביב הכל כ"כ שונה. יצא לי נורא מבולבל, מקוה שאפשר להבין מזה משהו, שמישהו יקח את זה לאן שהוא.
בשמת_א*

קהילה ממשית

שליחה על ידי בשמת_א* »

בדיוק, יעל. למרות ההבדלים הגדולים בינינו, כשאנחנו (ואני מדברת על כל מי שמדבר באתר הזה) מדברים, אנחנו באמת מדברים, לא שואלים שאלות רק בשביל לתקוף, באמת רוצים לדעת, באמת כל הזמן גם שואלים על הדרך שבחרנו בעצמנו. זה נותן כזאת הרגשה של בית.
ענת_גביש*

קהילה ממשית

שליחה על ידי ענת_גביש* »

יעל..לא מבולבל בכלל.אני כל כך מזדהה עם ההרגשה .פעם בשבוע באות אלי חברות עם ילדים בחינוך ביתי,ודי מהר הרגשתי שאפילו הגוף שלי יושב אחרת,כשאני מארחת אותן בביתי.הגרון שלי מרגיש יותר נוח. (לעומת אירוח "רגיל" של אנשים אחרים,חביבים טובים והכל,שבאים אלינו.הסלון העמוס בחפצי ילדים,הבלגן הנצחי כי אנחנו חיים בבית כל הזמן ולא רק מארבע,תמיד מכניס אותי להתכווצות של התגוננות והסבר באזני בעלות הבתים המדהימים בנקיונם .וכשבאים אנשים כמונו...למרות שכל אחד מהם שונה מאד מהשני,נוח לנו.
אלונה_רוטר*
הצטרפות: 26 יולי 2001, 22:25

קהילה ממשית

שליחה על ידי אלונה_רוטר* »

בתור מישהי שכל החיים שונה מאחרים (ברוסיה היתי יהודיה בעיירה שרק תאורתית ידעו מהם יהודים).
כאן היתי רוסיה שלא נמצאת עם קהילת עולים חדשים ,אלא בונה לי חיים כאלו נולדתי כאן בלי לחפור בעבר ובלי לקבל הקלות כמו ללמוד קורסים ברוסית באוניברסיטה ונכון להיום אנו מגדלים את ילדתנו בצורה לא קונבנציונלית.
מכל זה הגעתי למסקנות:
א. עם הזמן אתה מתרגל להיות שונה, מתחיל להנות להיות שונה והסביבה מתחילה להעריץ אותך על אומץ לבך. בשלב יותר מאוחר פשוט לומדים לקבל אותך כמו שאתה.
ב. אנשים רוצים לראות סביבם השקפות של עצמם משום כך שהם צריכים הוכחות שהם בסדר, בגלל
זה הם יעריצו אותך, כי אתה לא חייב הוכחות.
ג. אי אפשר לרצות כל העולם, רק את עצמך.
ד. ואחרון. כולם שונים. חרדים וחילונים. רומנים ותימנים. ותיקים וצברים. איך אפשר להשתייך ולהיות כמו כולם?
הרשימה היא כל כך ארוכה....
יפעת_גת*
הצטרפות: 18 ספטמבר 2001, 12:42
דף אישי: הדף האישי של יפעת_גת*

קהילה ממשית

שליחה על ידי יפעת_גת* »

לאו דווקא בגליל,
אפשר כמו הקיבוץ העירוני בבית-שמש,
או כמו בנינים למשפחות חד הוריות (בברלין יש אחד כזה ),
אפשר לקנות ביחד אדמה ולבנות ולהבנות בשכנות, באזור השרון זה לא יוצא כלכך יקר
אפשר לקחת קבוץ נטוש מהסוכנות...
אפשר ואפשר ואפשר...
יעל_אבמ*

קהילה ממשית

שליחה על ידי יעל_אבמ* »

מישהו יודע משהו על צבעון?
אלה*
הצטרפות: 07 פברואר 2002, 12:31

קהילה ממשית

שליחה על ידי אלה* »

ד"א בצפון בישובי משגב חלק מהישובים באו בעקבות בקשה של קבוצות אנשים שרצו לבנות ישוב, ואני חושבת שזה עדיין אפשרי דרך הסוכנות היהודית.
(אני מאד מקווה שאני לא טועה).
יעל_אבמ*

קהילה ממשית

שליחה על ידי יעל_אבמ* »

דמיינו לעצמיכם יישוב, שחורט על דגלו "כאן גרים אנשי חינוך ביתי". איש בביתו יעשה כטוב בעיניו. מבטיחים לא להכנס לורידים. לילדים מותר לשחק יחד או לחוד בשעות הבוקר או אחר הצהריים. בין 2 ל4 אסור להרעיש בגן המשחקים...
גילה*
הצטרפות: 07 יולי 2001, 06:17

קהילה ממשית

שליחה על ידי גילה* »

כשאני מדמינת - זה נפלא. כשאני מתחילה לחשוב - עולות השאלות.

מה עם מכוניות? - אנחנו עכשיו בדיוק בשלב בו הילדים מסוגלים להגיע לכביש (אם אני פותחת את דלת הבית). הסיבה היחידה שלי לרדוף אחריהם היא המכוניות. (הם עוד זוחלים)
אפשר לעשות "השתלטות עוינת" על ישוב קיים.
לא בטוח שזה רעיון טוב להצהיר כך. זו לכאורה עברה על החוק.
מה זה חינוך ביתי - לפחות אחד ההורים לא עובד מחוץ לבית? מאפשרים לאנשים לעבוד בחלקי משרה גם בחוץ ע"י עזרה עם הילדים?
ואם מישהו יחליט שהוא כן שולח את ילדיו לבית הספר?
ואם מישהו שרוצה לשלוח ילדים לבי"ס ירצה לקנות בית בישוב?
יעל_אבמ*

קהילה ממשית

שליחה על ידי יעל_אבמ* »

הכל מותר.
כמו דוד רובנר שממליץ שבה"ס דמוקרטי יחנך לדמוקרטיה,לפלורליזם... פשוט נחיה בה.
אביב_חדש*
הצטרפות: 26 יולי 2001, 09:53
דף אישי: הדף האישי של אביב_חדש*

קהילה ממשית

שליחה על ידי אביב_חדש* »

בהררית למשל לא מקבלים אנשים שאינם מודטים
גילה*

קהילה ממשית

שליחה על ידי גילה* »

אז תבואו לגור פה. כולכם. מה הבעיה?
(כבר הצעתי את זה איפושהו באתר).
גילה*

קהילה ממשית

שליחה על ידי גילה* »

אבל בית הספר הדמוקטי עובד כי לא בא פתאום מורה שמנסה "לתת שעור"
אלה*
הצטרפות: 07 פברואר 2002, 12:31

קהילה ממשית

שליחה על ידי אלה* »

שרית את צודקת כי גם במעלה צביה לא מתקבלים אנשים שהם אינם חברים באימן.
דיברתי עם בעלי (שהוא עובד במשגב) והוא אמר לי שדברים כאלו אפשריים כשיש צורך להתקשר לסוכנות היהודית ולמנהל מקרקעי ישראל.
וכמובן למשגב ולבקש הקמת ישוב חדש.
נאוה_פרנס*
הצטרפות: 05 אוגוסט 2001, 00:39
דף אישי: הדף האישי של נאוה_פרנס*

קהילה ממשית

שליחה על ידי נאוה_פרנס* »

יש גם קיבוצים שנעזבו והתק"מ או איך שהוא נקרא עכשיו מאכלס אותם
צריך לפנות עם גרעין להתיישבות
הרבה פרוצדורה וביורוקרטיות וכאלו... שדוד כל כך אוהב ;-)
אבל... זה מקום מוכן... כמעט

אפילו יש לי היכנשהו את הטלפון של האיש איתו צריכים לדבר...
יש גרעין?
גילה*

קהילה ממשית

שליחה על ידי גילה* »

את אומרת - נאוה - להתחיל לארוז?
אני עדיין מהססת מעט.
מה אנחנו אומרים - ישוב כמו כל הישובים, רק שלא תהיה בו מערכת חינוך ובכ"ז ישמע קול צחוק הילדים במשך היום?
נשמע טוב. טוב מדי.
נאוה_פרנס*

קהילה ממשית

אין דבר כזה טוב מדי...
מעניין שאנשים אף פעם לא חושבים על הקשיים כ- קשים מדי...
ענת_שן_לוי*
הצטרפות: 26 ספטמבר 2001, 22:10
דף אישי: הדף האישי של ענת_שן_לוי*

קהילה ממשית

שליחה על ידי ענת_שן_לוי* »

כן, יש גרעין, אני בטוחה שיש עוד כמה משפחות כמו שלנו שרק מחכים שזה כבר יקרה.
גילה איפה את גרה?
המגבלות שלנו מחייבות אותנו לגור באיזור שבין עפולה לחדרה (בכל קו הרוחב המשתרע בינהם),
חשבנו אפילו על הצבת כמה קרוואנים בשטח חקלאי, לא בגלל שאנחנו פריקים כל כך, אלא בגלל הצורך העצום בחברה מיידית לילדים.
או אם יש איזו משפחת חינוך ביתי שגרה בקיבוץ נורמלי, נשמח להצטרף בשכירות.
מי שבעניין ורוצה לדבר על זה מוזמן/ת להתקשר ל 217819-050
ענת_גביש*

קהילה ממשית

שליחה על ידי ענת_גביש* »

אני חושבת שלא יהיה מנוס והמשפחה שלנו תצטרך להכיר במוקדם או במאוחר בעובדה שישוב קהילתי זה לא בשבילינו.היום נקראנו לסדר ,בשיחה עם הגננת של גאיה.היא הודיעה לנו שאסור לנו יותר להוציא אותה מוקדם מהגן "בכל מיני שעות",ושחובה עליה להופיע לכל ימי הלימודים ולא רק ארבע פעמים בשבוע "וגם זה בקושי".הסברנו לה בעדינות שגאיה בת ארבע ובגיל כזה אין אכיפת נוכחות חובה בגנים,וזכותינו המלאה להוציא,להכניס או לא להביאה כלל בימים מסוימים,בלי חובת דיווח או צורך באישור.(דווקא הקפדנו לא להביא אותה באמצע ה"ריכוז" או במהלך פעילות,ולא להוציאה בזמנים לא מתאימים דומים שיגרמו לשאר הילדים לקנא),אבל הגננת טוענת שזה שהיא לא נמצאת בגן משבע וחצי עד שלוש וחצי כמו כולם מפריע לה(לגננת),ומזיק לילדה ולכל שאר הילדים.בנוסף-היא בררה עם המפקחת,וזו אמרה ש אסור לנו להמשיך כך ואנחנו חייבים לנהוג כמו כולם,בעיקר משום שאם חס וחלילה הילדה תינזק בביתה בשעות הלימודים האחריות תהיה על הגננת.אם נרצה להמשיך "להשתמש בגן כמו בייבי סיטר מתי שנוח לנו" , נצטרך להביא אישור מהמפקח המחוזי,ועד אז "אי אפשר להמשיך ככה".תגובתינו בשיחה והמשכה לא רלוונטיות פה ואפשר לנחש אותן אז לא אלאה אתכם.יצאתי משם עם תיסכול כפול:
יתכן שנצליח לשכנע או לרמות את משרד החינוך,ואז הילדה תוכל להמשיך ללכת לגן זוועתי בימים ובשעות שנבחר.(וכך היא תוכל לפגוש ילדים.)
יתכן שנצליח "להעלם" למשרד החינוך בכל מיני דרכים יצירתיות,ואז בתנו תוכל להיות שוב בבית,בודדה מאד ומשוועת לחברת ילדים,מה שגרם לנו מלכתחילה להתפשר ככה בלב כבד, ולרשום אותה לגן הגרוע מאד הזה.
יש אופציות אחרות של גנים במרחקי נסיעה שונים.ואולי יש בהם גננת עם קצת יותר אור בעיניים (הגן הנוכחי במרחק הליכה נעימה מהבית.)-אבל עד כמה באמת יהיה גן רגיל שונה ממה שיש לנו כאן? צעקות מחרישות אזניים עד שאי אפשר לנהל שיחה,כוחנות קשה בין הילדים,גננות משועממות ואדישות,עברית עילגת ,שיעמום קשה עייפות ועצבנות על פני הילדים,תאוות הלשנות ושמחה לאיד בין ילדים בני שלוש וארבע,חרם על ילדים,חנופה,שקרים,וכל זה כל יום,כל כך הרבה שעות ביום.
אולי צריך להעביר את כל זה לדף אחר,אבל אם לחזור לנושא הקהילה-הבנתי שלא נוכל להתפשר לאורך זמן,ושהשוני שלנו כבר מבודד אותנו .אם גאיה תחזור לחינוך ביתי-האם היא תאבד את החברות שהכירה בגן במהלך החודשים האחרונים? האם אני אנצח לי במלחמות שלי והיא תלך לאיבוד בתוך זה?וגם עליה יגידו הילדים כמו על ילדת חינוך ביתי אחרת שאני מכירה שכשהיא תגדל היא תהיה מנקת רחובות כי היא לא בבית ספר?
אין לנו פה סיכוי לתחושת קהילה,למרות כל הדאווין הקהילתי שכאן.אנחנו שונים וזה נמאס לי.לבד שונה זה בסדר.עם ילדים זה עצוב.כמעט אף אחד פה לא שותף למחשבותינו על חיי משפחה גידול ילדים וחינוך.כולם מסכימים שהגן גרוע ושזה צריך להיות אחרת אבל בזה זה נגמר.ההתבכיינות שלי כשאני מרשה לעצמי לפניהם נדמית כלוקסוס של פסיכים משועממים. בקיצור אני רוצה קהילה לא וירטואלית .אני מדמיינת כחמש או יותר משפחות בחינוך ביתי,שיוצרות קבוצת ילדים רב גילאית,ונפגשות,רוב הזמן בצורה חופשית ולא מאורגנת,ולעתים בקבוצות למידה קטנות,שתהיינה מונחות על ידי הורי החינוך הביתי עצמם.(ז"א אנשים שבין כך היו בבית ולא יוותרו על מקור פרנסה לשם הנחיית הקבוצה.במילים אחרות,זה לא צריך לעלות כסף.)
כי בסופו של דבר,הבעיה היא לא איך לא ללכת לבית ספר וגן,אלא לאן כן ללכת.אני לא מוכנה לגזור בידוד ובדידות על בנותי ,
ולהתפשר על מה שיש למערכת החינוך להציע לנו זה מגוחך.
רועי_שרון*
הצטרפות: 13 יוני 2001, 18:34
דף אישי: הדף האישי של רועי_שרון*

קהילה ממשית

שליחה על ידי רועי_שרון* »

שמעתי פעם על הרעיון של יישוב כוורת: יישוב עם מסגרת שלדית מצומצמת, ובתוכו מיני-יישובים. כל מיני-יישוב יכול לקבוע לעצמו את הכללים שלו, לדוגמא: קומונה, או שיטה ספציפית של חינוך הילדים, או עבודה בתחום מסויים, או אסור לעשן. בנוסף לזה, כל המיני-יישובים צריכים לקחת חלק בדרישות של המסגרת השלדית הכלל-יישובית, לדוגמא: אבטחת היישוב, טיפול בשטחים ציבוריים, תשתיות תקשורת, וכיו"ב.

בשיטה הזאת יוצא שכל הדברים שיש יתרון לעשותם בקנה מידה גדול (תשתיות וכיו"ב) נעשים ע"י הרבה אנשים, ואילו כל מיני דברים שהם ספציפיים לדרך חיים נקבעים על ידי המיני-יישוב. מיני-יישוב יכול כמובן להיות בכל גודל, ויכול לקבוע לעצמו את תנאי הקבלה שלו.

ממספר סיפורים ששמעתי בשנים האחרונות בנוגע לנסיונות של הקמת יישובים אני למד שהגורמים המיישבים (הסוכנות, התק"מ, וכיו"ב) לא ששים להעלות יישוב חדש עם מעט אנשים. הסיבות לכך מגוונות -- מהצמצום בשטחי הקרקע בארץ, וכלה בנסיון העבר לגבי סיכויי יישוב ממועט-תושבים להחזיק מעמד לאורך זמן. הרעיון של יישוב כוורת נועד לפתור את הבעיה הזו על ידי הקמת מסגרת רחבה יחסית המאכלסת הרבה קבוצות קטנות. יישוב כוורת מאפשר גם להשיג יותר כוח בדיון עם הרשויות על ידי aligning of interests של קבוצות נפרדות סביב המסגרת הכללית.

אני זוכר במעומעם שמועות על נסיון להקמת יישוב כזה בדרום הארץ מלפני שניים-שלושה עשורים בערך, אבל אינני יודע אם הן נכונות, ומה עלה בגורל נסיון כזה אם בוצע. אני די וודאי שבוצע כזה נסיון בחו"ל (ארה"ב?), אבל אינני יודע יותר מזה. אולי אפשר למצוא דרך האינטרנט.
ענת*
הצטרפות: 07 יולי 2001, 07:30

קהילה ממשית

שליחה על ידי ענת* »

יישובי כוורת הם ניסיון לא מוצלח במיוחד בתולדות ההתיישבות. הם הוקמו ע"פ מודל של גרמני בשם קריסטלר. הניסיון הראה שהמודל הוא בזבזני בתשתיות, ובעצם כל הרעיון של לחסוך בהשקעות - לא התממש, כי הדבר יקר יותר.
גילה*

קהילה ממשית

שליחה על ידי גילה* »

יש לי יש לי יש לי

אני חושבת די הרבה על לגור כמה משפחות קרובות זו לזו, כקהילונת, במרחק ובתנאים שיאפשרו לשחרר את הילדים בלי לדאוג (בעיקר ממכוניות).

באיזשהו שלב נזכרתי בשכונה בבאר שבע שמקימים או משפצים, כך שלא יהיו בה כבישים בפנים.
ואז נזכרתי - בנצרת עלית יש בלוק די גדול, עם בעיקר מדורגים, ובלי כבישים בפנים - רק שבילים בין הבתים. מה רע?
בטח יש עוד ערים קטנות עם מתחמים כאלה. מישהו מכיר?

זה מענין מישהו באופן מעשי?
יש בכלל מישהו שרוצה לחשוב על למצוא מקום לגור, קרובים זה לזה (אנחנו, בשלב זה של חיינו, מעדיפים לשכור)?
בשמת_א*

קהילה ממשית

שליחה על ידי בשמת_א* »

הייתי מתה לזה!
הבעיה שלי היא, שאנחנו מאוד מאוד מוגבלים במקומות, עקב העבודה של אישי. וממש לא נראה לי שמישהו פה יעבור להקים קהילה כזאת דווקא באודים או בבית יהושע (מחלף פולג). אוף.
אלה_נוננה*
הצטרפות: 09 מרץ 2002, 01:37
דף אישי: הדף האישי של אלה_נוננה*

קהילה ממשית

שליחה על ידי אלה_נוננה* »

אני לא מסוגלת לעזוב את הצפון, את ההרים והירוק- מצטערת :-(
גילה*

קהילה ממשית

שליחה על ידי גילה* »

אנחנו - עבודה של בעלי באמצע הצפון וההרים (-: )-:
מיץ_פטל*
הצטרפות: 27 אוקטובר 2001, 22:40
דף אישי: הדף האישי של מיץ_פטל*

קהילה ממשית

שליחה על ידי מיץ_פטל* »

גילה??איפה בבאר שבע??
אביב_חדש*

קהילה ממשית

שליחה על ידי אביב_חדש* »

ראיתי ששכונה קהילתית, זה דבר מקובל מאוד היום בבניה.
בונים שכונה שבה כל הבניינים בצורת ם, ר, ח. אין כבישים בין הבניינים, אלא רק מסביב, כביש היקפי. כל המתחם בין הבניינים מלא בדשא, גני שעשועים ולפעמים גם הגנים. זה גם לא מסוכן, וגם נחמד לרדת למטה ולפגוש את כל החברים.
אני מכירה שכונה אחת ברמת-אילן, מאחורי אונ' בר-אילן, שהיא כזו.
גילה*

קהילה ממשית

שליחה על ידי גילה* »

מיץ פטל - אני לא יודעת, טודנטים בכתה של תכנון ערים דיברו על זה (אני אפילו לא יודעת אם זה בתכנון, בבניה, או קיים, ואם ככה בונים מההתחלה, או מסבים. נדמה לי שמסבים, כי איה אזכור של דיונים עם התושבים כדי לשכנע שזה טוב). אולי תתקשרי לעיריה?
מיץ_פטל*

קהילה ממשית

שליחה על ידי מיץ_פטל* »

אם זה לפי מה ששגית מתארת אז יש פה בשכונה שלי כמה איזורי מגורים בשיטה הזו.
אבל מדובר בשטחים לא גדולים כל כך.
ענת_גביש*

קהילה ממשית

שליחה על ידי ענת_גביש* »

גילה את בעצם מוכנה לעזוב את הגליל העליון ולעבור לבאר שבע למען קהילה לא וירטואלית?
כי אותי זה מעסיק די הרבה.אני מתה לקהילה כזו,אבל בספק אם אוכל לקפל הכל ולעבור לבאר שבע או נצרת.ועוד לא התחלתי לחשוב על סיבות כמו המרחק מפרנסה.אלא סתם כי אני מאד מאד קשורה לאיזור הזה.
ענת_גביש*

קהילה ממשית

שליחה על ידי ענת_גביש* »

היום ראינו במושב נאות גולן בדרום רמת הגולן בתים למכירה במאה ושבע עשרה אלף שקל.לא נראה לי שיש שם הרבה ילדים כי זה מושב מאד ותיק שקלט לאחרונה הרבה זוגות צעירים ללא ילדים.אני די בטוחה שאף אחד לא עושה שם חינוך ביתי.חלק גדול מהבתים למכירה היו ליד רפתות אבל הבנתי שיש גם אחרים. הבתים יושבים על חצי דונם,גודלם כשבעים מטר עם אפשרויות להרחבה. יש באיזור(במושב ליד) גן אלטרנטיבי ובו ארבעה ילדים,כך שמעתי,וגם בי"ס דמוקרטי מגיל 4 עד 18.הם עושים מבחני פילת וועדת קליטה.המושב נראה לי קצת לא ברור מבחינה חברתית אבל אני לא בטוחה.
בישוב ליד יש את כל השירותים הקהילתיים כמו בריכה,ספריה,מתנ"ס עם חוגים,מרפאה,אמבולנס,מכולת,גנים ,בית ספר,בנק.
האיזור יפה מאד.
גילה*

קהילה ממשית

שליחה על ידי גילה* »

אנחנו לא עוברים לבאר שבע. פשוט שמעתי על השכונה ההיא שם...
בינתיים, אנחנו נגור רק במקומות אליהם יש הסעה לרפא"ל (לשם). כל מקום כזה שישפר את מצבי בבקרים, בא בחשבון (לא שהחלטנו שעוברים, אבל אם אני ארגיש שרע לי, אני אפעיל מכבש מספיק יעיל).
מיץ_פטל*

קהילה ממשית

שליחה על ידי מיץ_פטל* »

חבל....התחלתי לפנטז.....
ענת_שן_לוי*

קהילה ממשית

שמעתי שיש דבר שנקרא "עמותת בניה" - ככה מקימים שכונות של אנשי קבע (יחי ההבדל הקטן) - התארגנות פרטית של קבוצת אנשים שמתכננים ביחד ומקבלים הנחות אצל הקבלן כי הם עושים בניה גדולה.
אפשר להקים עמותה כזו, ולפעול במקביל להקמת כמה "שכונות" כאלו- בצפון הארץ, בדרום ובמרכז, בטוח שתוך שנה שנתיים יהיו מספיק אנשים לאכלס כמה שכונות של 40-60 משפחות. בשנה האחרונה עברו מתל אביב לפרדס-חנה לפחות עשרים משפחות שאני מכירה ולפחות חצי מהן היו נדלקות על מקום כזה.
אני מאמינה שברגע שמשהו כזה יתחיל הוא יסחוף אליו הרבה אנשים. וככה עוד שנתיים- שלוש יהיה איפה לגור כמו שאנחנו רוצים.
תארו לעצמכם, כפרים אקולוגיים של אנשי החינוך הביתי.
גילה*

קהילה ממשית

שליחה על ידי גילה* »

אח אח. נשמע מצוין. אני מחכה שמישהו יקנה ויתחרט, אז נוכל לשכור...
ענת_שן_לוי*

קהילה ממשית

כשבונים שכונה כזאת אפשר אולי לקחת גם משכנתא ביחד, ואולי יהיו אנשים שירצו להשקיע בשביל להשכיר?
אני אף פעם לא האמנתי שיהיה לי בית כי חייתי מן היד לפה והשקעתי את מעט הכסף שהיה לי בעשיה אמנותית לא כלכלית בעליל, ופתאום נתקלתי בבית שהיה ממש מציאה וקבלתי משכנתא גדולה יחסית, אז שנתיים היה לי כסף או לחלב או לאוטובוס, אבל נהיה לי בית.
כלומר סליחה על ההתערבות אבל האם חוסר הענין שלך בבניית בית נובע מתחושת עוני שאי אפשר להתגבר עליו או מסיבות אידיאולוגיות? (את לא חייבת לענות לי).
ואפשר שבכפרים האלו תהיה גם שכונת קראוואנים. בשכירות או בקניה. (עולה 5000 או 7000 שקל בקניה! קראוואנים ממש חמודים!) אפשר כל כך הרבה דברים. רק צריך כבר להתחיל לעשות משהו.
אגב באתר של קהילת אדמה www.adama.net יש דיבורים על כל מיני נסיונות התאגדות והקמות ישובים.
אולי אני יעבור לשם במקום להתייאש מכל הקשקושים החביבים והלא מעשיים שיש כאן!
גילה*

קהילה ממשית

שליחה על ידי גילה* »

את צודקת.
הסיבה העיקרית שאנחנו לא קונים היא שנוחה לנו תחושת האירעיות (בשילוב בית שכור שלא נראה שידרשו לפנותו בקרוב (-; ).
(חלק מזה: אם קונים ליד מקום העבודה של בעלי, זו אמירה יותר נחרצת לכיוון של חינות ביתי/אני לא יוצאת לעבוד בקרוב, וזה קצת מפחיד חלקים ניכרים מהמשפחה)

לעומת זאת, אחרי מחשבה ודיון - יתכן שנרצה להיות חלק מהתארגנות כזו.
מישהו? (נראה לי שכרגע, רק שתינו שותפות לדיון /-: )
גילה*

קהילה ממשית

שליחה על ידי גילה* »

רגע, ענת - ב"אדמה" מדובר על קהילות אקולוגיות. לי, כרגע, הכי חשוב הוא גרעין של מחנכים מהבית (כאנטיתזה ל"ערי לינה").
נאוה_פרנס*

קהילה ממשית

כולם רוצים משהו מוכן שיהיה תפור על פי מידותיהם...
אז... הבנתי שכאן זה לא יקרה... :-(
ענת_שן_לוי*

קהילה ממשית

גילה, באדמה מדברים גם על החינוך הביתי.
למרות שהאורינטציה הכללית של האתר היא 'עידן חדש שמחובר חזק ליהדות' (אני מקוה שההגדרה לא פוגעת באף אחד), יש שם רשימה של כל מיני שמנסים להתאגד בכל מיני אזורים במדינה, הרוב עם דגש חזק על אקולוגיה.
אבל נראה לי שהחינוך הביתי קשור בעבותות לאקולוגיה.
החינוך הביתי הוא אקולוגיה נפשית.
בכל אופן לא צריכה להיות שום סתירה בינהם.
גילה*

קהילה ממשית

שליחה על ידי גילה* »

ענת - אולי אני צריכה לחפור של יותר.
ברור שאין סתירה בין אקולוגיה לחינוך ביתי, אלא שאני לא רוצה למצוא את עצמי במקום אקולוגי שומם בבקרים.
גילה*

קהילה ממשית

שליחה על ידי גילה* »

את צודקת, נאוה. כמו שתיארת את המקום - הוא נראה לי כל כך רחוק ממני, שלא ראיתי מקום ללהצטרף ולשנות.
עכשיו, אני צריכה קצת יותר לחשוב.
אני רואה מקום מגורים כמקום לחיות בו. לגבי להגשים את עצמי - אני עדיין ב-חיפוש דרך, ולכן קצת חוששת להתחייב למקום מגורים שהוא עם אוריינטציה כל כך חזקה לכוון מקצועי מסויים (שרחוק ממני). ז"א - קצת מפחיד אותי להצטרף לקבוצה שמקימה משהו כשבראש מעיניהם יש נושא שלא חשוב לי כלל, ואילו הנושא שחשוב לי - חשוב רק לחלקם (הרי מרבית המרפאים למיניהם לא מחנכים/רוצים לחנך מהבית, face it.)
שרה_א_ט*
הצטרפות: 19 מאי 2002, 22:42

קהילה ממשית

שליחה על ידי שרה_א_ט* »

נאוה, הרעיון שלך מקסים בעיניי וגם בעיניי בעלי, למרות שאף אחד מאיתנו לא מרפא משום סוג. הייתי יכולה לראות אותנו משתלבים בקהילה כזו באיזה שהן אפשרויות מהרשימה שלך. (הועלתה הערה שאין מתכנתים ברשימה ).
גילה,גם אני רואה מקום מגורים כמקום לחיות בו, אבל מאוד חשובה לי החברה במקום שבו אני חיה. חשובים האנשים מסביב, שיהיו באותו ראש, וכרגע מאוד חשובה לי החברה של הילדים.
הבעיה העיקרית בכל הענין הזה היא שלאף אחד כאן אין גרוש על התחת....
נאוה_פרנס*

קהילה ממשית

שרה, קודם כל, תודהההה
בטח שכחתי עוד כמה אנשי מקצוע שיכולים להשתלב במקום - בטח שיש מקום למתכנתים. יש מקום לכל מי שרוצה.
הכפר יכול להיות בית לכל אדם ולכל עסק (כמעט... מהנדס גרעיני אולי לא יוכל להקים שם כור...)

לגבי בעיית הכסף, זו בעיה שנייה או שלישית...
גם היום את משלמת שכ"ד או משכנתא.
לגבי הכפר, אין לי מושג מה גובה העלויות מול התק"מ
אבל לבנות כפר בריאות ונופש - צריך משקיעים עיסקיים
אולי נבנה קהילה, ניישב אותה ונתחיל לפתח את הפעילות לאט לאט
אולי נמצא משקיעים, אולי.... לא יודעת...

הצעד הראשון בעיני הוא למצוא קבוצה שמביעה עניין
הצעדהשני, לפנות לתק"מ כדי למצוא מקום מתאים

גילה, אם את מחפשת חינוך ביתי לילדייך,
את יכולה לבוא לגור ולהמשיך בחיפוש הדרך האישית שלך...
לא יתאים לך בשלב כלשהו - אף אחד לא מחזיק אותך בכוח.

ולגבי המרפאים - הם ירפאו, הם לא בהכרח יגורו במקום
ואם יגורו, לא בטוח שיהיו נשואים או בעלי משפחה
וכפי שאת לא חייבת לעסוק בבריאות כך הם לא חייבים בחינוך ביתי

זה הכל בחזקת רעיון, ואין בו יהרג ובל יעבור על שום דבר שנוגע לחיי חברי הקהילה.
מעניין למה את מפחדת כל כך.

ומעניין עוד יותר מיעוט המשתתפים ואופי הדיאלוג,
לאור ריבוי הקיטורים על המחסור בחיי קהילה שכזאת :-0
ענת_שן_לוי*

קהילה ממשית

לי יש בעיה עם כפר הבריאות, כי זה מזכיר לי כפר אומנים. הרעיון יפה אבל קשה להמנע מביצוע מעט "פלצני", זה מהנסיון שלי עם "כפר אמנים". ברגע שיש איזו הגדרה מאד מצמצמת, אז כל מיני דברים מתעוותים. גם עושה לי ישר אסוציאציה של חולי:
למה אנחנו צריכים כפר בריאות, למה, אנחנו חולים?

אני מנסה להחזיר להגדרות של "באופן טבעי" שהוא הדבר שמחבר ביננו בבסיס, ולחינוך הביתי הפעיל והחברתי שדחוף לנו כאוויר לנשימה. אולי לנאוה הוא פחות דחוף.
הרי בלאו הכי כל אחד יבוא עם המקצוע שלו. ובלאו הכי חצי מבני האדם שאני מכירה הם מטפלים במשרה מלאה או חלקית.

"באופן טבעי" הוא בשבילי סמל לקבלה הדדית עצומה וללב פתוח (לא כולם אולי כאלו, אבל בטח רני וחדוה) מקום שבו אהבת הארץ, היהדות וכיבוד המסורת יכולים לדור בכפיפה אחת עם הסתייגות מברית מילה.
"בריאות" כמילה, ככותרת, היא פחות סמל ויותר נושא - פוליטי, חדשותי, ארצי, פונקציונלי. למרות שהיא גם הרבה דברים אחרים, זה מה שקופץ לי ראשון.

ודוקא הנושא האקולוגי הוא מאד חם היום ומתפתח ומעניין וחשוב. ואולי גם אפשר להשיג לו עקב זה כל מיני מימונים ותקציבים. הגיוני שבכפר אקולוגי יהיו גם מטפלים למינהם.
וגם בטח יש עוד אפשרויות חוץ מהתק"מ?

וכן, נאוה, את צודקת מאד, בקשר לכמות המשתתפות (!)
נאוה_פרנס*

קהילה ממשית

ענת,
כפר הבריאות הוא הייעוד שלי - לא כיישוב שעיסוק הגרים בו הוא בריאות,
אלא כמקום שמציע אפשרויות ריפוי - לא רק קליניקה אלא ממש אפשרות להתאשפז לטיפול...
ולקבל: מזון מתאים, אווירה נעימה, טיפולים לפי הצורך, סדנאות שמאפשרות ראיה עמוקה יותר...
זה מתאים למי שרוצים ללמוד איך לטפל בעצמם נכון בביתם
זה מתאים במיוחד לאנשים בודדים שריפוי במקום שכזה תוסיף שמחה לחייהם
זה מתאים למי שצריכים טיפול אינטנסיבי לפני שיוכלוט לטפל בעצמם
זה מתאים למי שרוצה לנפוש בצורה בריאה יותר.

זה לא גטו למטפלים, הם יכולים לבוא מבחוץ..
זה פרוייקט ענק שישלב מגוון רחב של דברים לטובת הנהנים ממנו.
אבל אני לא רוצה מלון, אני רוצה שאנשים יבואו להתרפא במקום חי.
מקום חי = קהילה שחיה במקום
ואין כמו מקום שתמיד מלא ילדים ופעילות רב גילאית וכדומה.
אם יש למשל חדר שהוא סדנת קרמיקה - אכפת לך אם לצד ילדייך שיוצרים שם,
ייצרו גם קשישה בודדה, בחורה עם הפרעת אכילה וגבר עם בעיות עיכול?

זה נראה לי תומך...

אבל...
אני מבינה את הקושי של מי שממש רחוקים מהעניין, שמא הם יצטרכו לשנות את אורחות חייהם
אני מבינה...

אז יאללה, שכל אחד שרוצה, יציג כאן את האני מאמין שלו/ה לגבי יישוב שכזה...
אני רוצה בריאות
ענת רוצה אקולוגיה
גילה רוצה חינוך ביתי בלבד
וכו'
ואז...
או שנקים יישוב לכל אחד
או שנמצא דרך לחבר את החלומות...

חוץ מהתק"מ יש אפשרות לרכוש או לחכור אדמות ו... לבנות מ- אפס :-/
גילה*

קהילה ממשית

שליחה על ידי גילה* »

דוקא סדנת הקרמיקה הפתוחה לכל נשמעת לי מצוין (-:
נאוה_פרנס*

קהילה ממשית

:-D גילההההההה
מצאתי משהו שיכול למצוא חן בעינייך
:-P כמעט התייאשתי כבר...

יאללה, תביאי גם את כמה רעיונות
שרה_א_ט*
הצטרפות: 19 מאי 2002, 22:42

קהילה ממשית

שליחה על ידי שרה_א_ט* »

היי נאוה, רעיון הריפוי נהדר אבל יכול להיות שלהקים כפר ללא הגדרה ברורה שבין השאר תהיה בו "חוות טיפולים אלטרנטיביים", ישמע יותר מתאים ליותר אנשים. גם כמה חברות שלי ואני חשבנו בעבר על רעיון דומה, אבל הרבה יותר קטן. אני אמנם לא מטפלת (חןץמקצת רייקי למשפחה), אבל אני רואה את עצמי משתלבת במקום בכיף.
לגבי השקעה, ואולי מה שאני חושבת ממש דבילי, יכול להיות שאפשר לפנות לכל מיני מכללות כמו רידמן או מדיסין וכ"ו, בטענה שיהיה מקום שתלמידים שלהם יוכלו לעבוד וגם שזה מקדם את כל עניין הבריאות והטבעיות.
זה נשמע נורא כי אני ממש גרועה בכל מה שקשור בעסקים והגדרתם, אז אני מקווה שהבנתם.
רועי_שרון*
הצטרפות: 13 יוני 2001, 18:34
דף אישי: הדף האישי של רועי_שרון*

קהילה ממשית

שליחה על ידי רועי_שרון* »

לגבי מיעוט המשתתפים בדיון: אני אישית קורא אותו בעניין, וממתין לראות לאן הוא יתקדם. בינתיים לא היה לי משהו חיובי לתרום, אז אני קורא בלבד. אני מניח שיש עוד כמוני, אז אל תתייאשו. |Y|
נאוה_פרנס*

קהילה ממשית

רועי, תודהההה על השיתוף, גם זה משהו. |Y|
ענת_שן_לוי*

קהילה ממשית

או נאוה, עכשו הבנתי למה את מתכוונת.
ככל הידוע לי יש איזה מין כפר טיפולי לנערים בנגב, כפר מנחם כמדומני.
הנערים חיים עם משפחות מאמצות ועוברים בין היתר תרפיה בגננות.
אני מקווה שאני לא מערבבת כמה דברים לא קשורים, הייתה על זה פעם כתבה בחיים אחרים, לפני ארבע שנים אולי. זה נשמע מקום מדהים בגישה שלו לטיפול באנשים.

אני לא בטוחה שבשלב זה של חיי אני מעונינת לקחת חלק פעיל במשהו כזה.
אני מרגישה קצת מקרה טיפולי בעצמי, בשנתיים האחרונות.
למרות שאני זוכרת במעורפל שיש משהו מרפא בלטפל באחרים...
נאוה_פרנס*

קהילה ממשית

ענת,
את יכולה לגור בלי לטפל באחרים
את יכולה לגור במקום ולקבל טיפולים, להשתתף בסדנאות ולפתח את עצמך פנימית וחיצונית...
אם את צריכה ו/או רוצה בכל זאת לעבוד, תהייה במקום המון עבודה שאינה כרוכה במגע ישיר עם מי שיקבלו טיפול...
אני לא מכירה את המקום עליו את מדברת.
המקום עליו אני מדברת התקבל אצלי בחוויה מיסטית מדהימה ב- 1983 כתשובה למסע שערכתי לגילוי הייעוד שלי בחיים.
אז זה היה חלום רחוק.
היום, אני מרגישה ש"אפשר לגעת" בו בחזון - זה זמן טוב להתחיל לגשש וליצור את התנאים להקמה.
עדיין, מעבר לצד המקצועי של המקום - צד שברור לי מאוד מה אני שואפת לממש,
הכל פתוח!!!
מהאופי העיסקי של המקום (עמותה, עסק, יישוב שיתופי :-/) ועד ובעיקר אופי חיי הקהילה של המקום
בעיניים שלי - יש מקום לכולם
מה שאני שומעת מאחרים זה פחד, חשש, בדיקה מרחוק :-(
גילה*

קהילה ממשית

שליחה על ידי גילה* »

טוב, תראי - זה חזון שלך , בטח שאת יותר בטוחה מאחרים...
עוף_החול*
הצטרפות: 24 אוקטובר 2001, 20:51
דף אישי: הדף האישי של עוף_החול*

קהילה ממשית

שליחה על ידי עוף_החול* »

נאווה
למה מרחוק?
אני דווקא אוהבת את הרעיון.
אם את מוכנה לעביר אותו מהגליל לצפון מערב ארה"ב אני מצטרפת :-)
אני חושבת שזה רעיון מהפכני ומדהים.
מצד אחד נותן מסגרת נהדרת ומהצד השני פתוח וחופשי בלי מבחני קבלה ומניה בישוב.
אין ספק שהרעיון שעומד בסיסו של ישוב כזה ימנע ממי שאינו מתאים מלהגיע אליו.
הרעיון של כפר טיפולי פותרת את בעית הבידוד וההומוגניות של ישובים קהילתיים. התושבים יבואו במגע עם מגוון גדול של אנשים ויעשירו את חייהם גם אם הם עובדים במקום או נמצאים בבית עם הילדים.
זה רעיון מצויין בעיני שמשלב את הגיוון של העיר עם היתרונות של הכפר.
נאוה_פרנס*

קהילה ממשית

חחחחחחחחחחחח בקי, ברוכה הבאה לדיון
את חושבת שיש לתק"ם ישוב נטוש בצפון מערב ארה"ב?
וחוצמזה, לא קררררררר שם?

בכל מקרה, תודה על התמיכה ו....
מי יודע? אולי זה יחזירך אלינו?
עוף_החול*
הצטרפות: 24 אוקטובר 2001, 20:51
דף אישי: הדף האישי של עוף_החול*

קהילה ממשית

שליחה על ידי עוף_החול* »

קר???
איך את יכולה להגיד את זה?
אתמול היו 23 צ. והיום מבטיחים 25 צ. (חמסין אימים במונחים מקומיים)
אפילו הלכנו לבריכה. :-)
וחוץ מזה תבואי לפה ותראי את העצים והירוק עד , תנשמי את האוויר הנקי ותציצי על האוקיינוס ואחר כך תצחקי עלי.
נאוה_פרנס*

קהילה ממשית

:-D
אגב, בקי,
עברתי היום ועדת קליטה בטל-אל - תשובה עד סוף השבוע
יהודית_שפמן*
הצטרפות: 12 יוני 2002, 21:42
דף אישי: הדף האישי של יהודית_שפמן*

קהילה ממשית

שליחה על ידי יהודית_שפמן* »

ענת גביש את גרה במקום מדהים!
ענת_שן_לוי*

קהילה ממשית

אחת הבעיות של הדף הזה, זה שהוא מוגדר על דרך השלילה:
קהילה לא וירטואלית.
למישהו יש הצעה לשם אחר, קהילה שהיא כן משהו?

וחוצמזה נאוה וכל האחרים שבענין, אולי יעניין אתכם האתר הזה:
מקום למחשבה www.yeshma.com
יש שם תכנית מאד מפורטת להקמת ישוב קהילתי על באמת, כולל התכוונות טיפולית.
הצד של החינוך נשמע קצת לא מפותח דיו. אולי אנחנו יכולים לתרום את חלקנו בעניין הזה.
גילה*

קהילה ממשית

שליחה על ידי גילה* »

נאוה - זה דומה לרעיון שלך, לא?
נאוה_פרנס*

קהילה ממשית

לא גילה, לא ממש.
מעבר לזה ששם מדובר בקיבוץ, ומעבר לעובדה שאני נושאת את עיני לצפון בימים אלו
אני באמת לא מנסה להציל את העולם. רק ליצור מקום עם לב חם ומחשבה גמישה.
נכון, אני מדברת על כפר בריאות, אבל זה כי יש לי מחוייבות פנימית ליקום כבר 20 שנה :-P
מה שמוצע בחוף-ים נשמע לי גדול מדי ומחייב מדי ברמה האישית

אני באמת מאמינה שאפשר שאיש איש באמונתו יחיה
לצד מקום שיעשה דברים טובים לאנשים
זה גם מאפשר לאנשים שבאים להיות אנושיים.

כי לאכול בריא לא בהכרח סותר לאכול בשר
והצורך להיות מושלם נראה לי מכביד מאוד
גם בלי ליצור סביבה שלא מאפשרת משהו אחר...

אבל... אני מזמינה אותך לשיחה מעמיקה יותר באכזיב (אם תרצי :-))
נאוה_פרנס*

קהילה ממשית

התחלתי לחפש מקום להגשמת החלום שלי - הייתי היום בפגישה עיסקית עם יועץ.
הוא ממליץ לא להתחיל מן היישוב אלא דווקא מהגשמת חלק מהרעיון של הכפר.
כיון שאני מחפשת פיתרון בתוך קיבוץ,
ומכיון שאני מחפשת קיבוץ עם הרבה מקום פנוי ועם פוטנציאל להפוך לחלום שלי,
אני מניחה שברגע שאתמקם, יוכלו משפחות חינוך ביתי ואחרות, שרעיון הקהילה מוצא חן להן,
לשכור בית באותו יישוב.
מי שיירצו ויוכלו להשתלב בפרוייקט העיסקי - אחלה!!!
מי שלא - גם אחלה!!!
יהיה כייף אם תתקבץ לה קהילה של מחנכים בבית.
היועץ אמר, שטפטוף פרטני יאיים פחות על האוכלוסיה שעדיין חיה במקום.
יש מי שרעיון הקהילה הלא וירטואלית מעשי עבורו/ה?

לגבי מיקום - זה בכל מקרה בצפון. כשיהיה מקום ממשי - אפרסם כאן.
גילה*

קהילה ממשית

שליחה על ידי גילה* »

עוקבת אחרי העדכונים.
אמא_של_רועי*
הצטרפות: 19 יולי 2002, 20:58

קהילה ממשית

שליחה על ידי אמא_של_רועי* »

כנ"ל.
אמא_אדמה*
הצטרפות: 28 אוגוסט 2002, 01:11
דף אישי: הדף האישי של אמא_אדמה*

קהילה ממשית

שליחה על ידי אמא_אדמה* »

בעלי ירוק עד ואני מגששים בימים אלה אחר אופציה לחיות חיים ירוקים מכל הבחינות,
אבל לא בארץ..
אנחנו זוג צעיר, שגילה שלהסתדר כאן על בית בטבע בשקט שלך זה כמעט בלתי אפשרי לבקש, כמובן אם לא נולדת או התחתנת למשפחה עשירה..
כבר איזה שנה וחצי אנחנו רק בודקים אופציות לבניית בית אקולוגי על כל מה שמשתמע מכך,
וזה עסק ממש יקר. וגם אם איכשהו אתה יוצא יחסית בזול, אז אתה צריך לקרוע את ה..
כל החיים בשביל להחזיר את המשכנתא ואפשר לשכוח מחינוך ביתי..
כך היה אצל ההורים שלי ואני זוכרת המון מריבות שלהם כשהייתי קטנה על נושא הכסף,
ואני רוצה לעשות את המקסימום בשביל שלילדים שלי זה יהיה אחרת..
אנחנו בסה"כ רוצים בית קטן על גינה גדולה במקום שקט, לגדל ילדים וירקות ולחיות את
החיים הצנועים שלנו..
ויש לנו עכשיו דרך לממש את זה בחו"ל..
זה לא פשוט לעזוב פה את המשפחה, אבל אם זה מה שיעשה לנו חיים יותר קלים בהמשך
אז אנחנו נוסעים מפה..
דרך אגב, אם עוד מישהו מיואש כמונו, נשמח לשתף.
ברונית*
הצטרפות: 12 מרץ 2002, 12:03

קהילה ממשית

שליחה על ידי ברונית* »

יש בנווה ים התארגנות מעניינת.
קוראים לזה יש מקום והכתובת היא: www.yeshma.com
גילה*

קהילה ממשית

שליחה על ידי גילה* »

תודה ברונית, ענת שן לוי כתבה על זה למעלה.
אמא_אדמה*
הצטרפות: 28 אוגוסט 2002, 01:11
דף אישי: הדף האישי של אמא_אדמה*

קהילה ממשית

שליחה על ידי אמא_אדמה* »

נאווה,
את אולי לא תאמיני, אבל לאי מדהים ליד פיג'י.
נאוה_פרנס*

קהילה ממשית

אני מקנאההההההה
גם אני רוצה אי :-D
רותי*
הצטרפות: 19 אוקטובר 2001, 10:15

קהילה ממשית

שליחה על ידי רותי* »

אי אפשר
נאוה_פרנס*

קהילה ממשית

לא יפה :-(

:-D
אמא_של_אופק*
הצטרפות: 13 יולי 2001, 23:15
דף אישי: הדף האישי של אמא_של_אופק*

קהילה ממשית

שליחה על ידי אמא_של_אופק* »

שמעתי שההרשמה לנווה ים נסגרה...
יש בישוב צבעון (ליד הר מירון) דונם אדמה בחינם לגמרי לכ 200 משפחות.
נאוה_פרנס*

קהילה ממשית

דונם אחד לכל ה- 200?
רות_פישמן*
הצטרפות: 14 נובמבר 2002, 09:24

קהילה ממשית

שליחה על ידי רות_פישמן* »

אני מקווה ללמוד באוניברסיטת בן גוריון בנגב בשנה הבאה, ורוצה לגור בכפר אקולוגי באזור. אבל אני לא מכירה שמות... יש לי הרבה מה לתרום והמון מוטיבציה, ורק צריכה את המקום לנקז אליו אנרגיות אלו... מישהו מכיר ישוב כזה?
אביב_חדש*

קהילה ממשית

שליחה על ידי אביב_חדש* »

רות - למהאת מתכוונת בכפר אקולוגי?
חגית_פ*
הצטרפות: 18 אוקטובר 2001, 17:18
דף אישי: הדף האישי של חגית_פ*

קהילה ממשית

שליחה על ידי חגית_פ* »

הרבה מהרעיונות פה משותפים לדף שכונת קרוואנים...
אז... מה, יש לתק"ם קיבוץ נטוש שהוא עשוי להיות מעונין להחיות?
אמא אדמה, אתם בדרך לפיג'י או לא? (כי בדף השני לא הזכרת את זה)??
איך מזיזים את זה הלאה??
א.ילת*
הצטרפות: 02 אפריל 2002, 23:24

קהילה ממשית

שליחה על ידי א.ילת* »

אני לא מתחברת לרעיונותיכן.
לפני שאתם זורקים אותי מהדף, אנא הסבירו:
כל כך קשה להיות בחברת אנשים שהם שונים ממך?
גם לי חסרים כאן מספר אנשים קרובים. בהחלט יעזור לי אם יהיו באזור חמש משפחות שאני מתחברת אליהן בכל.
אבל לא צריך להקים יישוב כזה!
נעים ונוח לי כאן, מקום בו כל אדם שונה מרעהו. נעים לי להתווכח על דרך חיים (אם כי לעיתים אני מתפלצת). נחמד לי לשמוע שלשכנה אותה דעה פוליטית כמו לי. אני משחקת עם בת השכנים גם אם דרך החינוך שלה מזעזעת אותי. הצורך באנשים קרובים אינו מכריח התבדלות. (אולי אני עוד מעט אמחק את זה. שמובילה גם להתנשאות?)
ענת_שן_לוי*

קהילה ממשית

ובכל זאת את ממשיכה לחפש ילדים שלא הולכים לגן בשביל שתהיה חברה לילדים שלך... (במקרה ראיתי היום בלוח מודעות) ולך יש יתרון - יש לך שניים שלפחות מעסיקים קצת אחד את השני...
אנחנו מבלים את הימים בלנסות להפגש עם חברים ואחרי שניים-שלושה טלפונים שלא מסתדר להפגש אני מתייאשת. כשאנחנו מחפשים חברה אז אחד ישן ואחד חולה ואחד נסע לסבתא שלו וכשמתקשרים אלינו אז זה אותו הדבר. יש לנו מקסימום 30% הצלחה בנסיונות להפגש עם עוד אנשים. וכשכבר נפגשים אז עד שמתחממת האווירה ועד שהילדים תופסים ראש ביחד, כבר צריכים ללכת. ואותו הדבר עם החברות שלי. נפגשים פעם בחודש. נראה שהרבה יותר פשוט ומעניין לגור ביחד, להיות משפחה גדולה.
אני מעריכה שלרוב האנשים שמחפשים לגור ביחד, אין משפחה "מתפקדת" בקרבת מקום. אם היו לנו סבתות ודודות חמות ומגניבות בקרבת מקום, יכול להיות שהכל היה נראה אחרת. הכי קשה לנו בסופי שבוע שאנחנו מתים להזמין חברים או ללכת לחברים וכולם נוסעים להורים שלהם שגרים בסביבה.
תבשיל_קדרה*

קהילה ממשית

אני רוצה שבמרחק הליכה קצרה מאוד ברגל (קשקוש! מה שאני רוצה זה - מעבר לשביל! בדלת מול!) יהיו אנשים כל היום. לא רק בין 4 ל 7. והילדים שלי גדלים - האנשים האלה צריכים לכלול ילדים גדולים, ולא רק את ההיא שהגדילה ראש ונשארה בבית שנה וחצי.

המצב עכשיו הוא שכל הבוקר אנחנו לבד (אלא אם אני אורזת את המשפחה באוטו, ונוסעים לפחות רבע שעה), ומ 7 בערב - גם. ואנחנו ערים עד 10 לפחות. זה המון המון שעות!

אז - באמת לא חשוב לי ישוב שלם שכולם בו כמוני, אבל אני זקוקה לחברה, ומה לעשות - החברה צריכה פעילה בזמנים דומים לי. (יש לי דרישה מאוד נמוכה: מחנכים בבית. זה מכנה משותף מאוד מאוד נמוך!)
ורד_לב*
הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*

קהילה ממשית

שליחה על ידי ורד_לב* »

א. ילת אמי מסכימה איתך. אני בהחלט בעד פלורליזם ולא רק כשכולם אותו הדבר. לא מתכוונת שחייבים להתנשא, אבל שבהחלט אפשר לחלוק חיים גם עם אנשים שונים. אבל נראה לי שבכל מקרה גם בתוך קהילה עם כמה דברים משותפים, יש הרבה מקום לשוני והבדלים.
אני מבינה גם את הרצון להקיף עצמך (עד כמה אפשר) באנשים שקרובים יותר לדיעותיך, או פתוחים אליהם יותר. כי זה בהחלט יכול להיות מתיש להיכנס לויכוחים עם כל הסביבה כל הזמן. אבל אולי זה רק מראה שיש צורך לשנות גישה כלפי הסביבה ולהיות פחות נגד בחוץ. ויותר בעד בפנים.
אישית אני לא מרגישה "צורך" לריב עם כל העולם כי הוא חושב אחרת ממני בהרבה דברים. יותר מעניין לי (אישית) ללמוד לפתח הקשבה (פנימית וחיצונית), ללמוד לקבל ולכבד גם שוני ולהתבונן באיך זה מסתדר גם כן בעולם. זה לא אומר שאינני בעד להשפיע, נהפוך הוא. אבל בעיניי השפעה שקטה ולא לוחמנית עדיפה בהרבה (נדמה לי שהשפרונים דיברו על זה בהקשר של חינוך ביתי. בעצם, אלו דיונים דומים, נראה לי) וכשיש קרקע פוריה בהחלט אפשר להיכנס. ומנסיון שלי זה עובד מעולה.
לי אישית חשוב מאד לעבוד על 'לא להתנשא', כי יש לי נטייה כזו. אז אני מנסה.
ב ג'קק
הץתת זסה - זו אומני מנסה גם להביע את עצמה.
חגית_פ*
הצטרפות: 18 אוקטובר 2001, 17:18
דף אישי: הדף האישי של חגית_פ*

קהילה ממשית

שליחה על ידי חגית_פ* »

היי א.ילת: אולי הייתי צריכה לפרט כשכתבתי שעם חלק מהרעיונות אני מסכימה ועם חלק לא- מסכימה איתך ועם כל מי שהגיב. רובנו לא ממש מחפשים יישוב שלם של "כמונו" אלא "רק" כמה אנשים שיכולים להזדהות, שאכפת להם, שמבינים את הרעיונות האלה.
נהפוך הוא- אם היה מוקם יישוב רק "כזה", קלושים הסיכויים שהייתי רוצה להיות חלק ממנו. חשוב לי לשמוע עוד דעות ולהכיר כל מיני סוגים של אנשים, אבל כמו שגילה ציינה, אני רוצה גם קבוצת אנשים (וחמש משפחות יספיקו!!) שחיות כמוני.
דרך אגב, גם לא עם כל הרעיונות פה באתר אני מסכימה, יש עשרות דפים שמעודי אפילו לא קראתי, אבל עם רבים כן.
מה שהתכוונתי בגדול להגיד- הדף שכונת קרוואנים יותר מתאים לרצונותנו. פשוט גם פה היו כמה דברים דומים.
תבשיל_קדרה*

קהילה ממשית

ד"א - לבעלי יש התנגדות די גדולה לחיות במקום הומוגני מדי.
שליחת תגובה

חזור אל “דיונים/ויכוחים על עריכות והתנהלות באתר”