בעיית ההסרחה נפתרה פחות או יותר - קלטתי שאין לנו מספיק שמש במרפסת, והתחלתי להשאיר את הפח פתוח לפחות שעתיים כל יום. חששתי מזבובים ופנטזתי על רשת עגולה שתכסה את הפח, אבל לא באים שום זבובים. באים כל החרקים המעופפים האקזוטיים בעולם, יש שני סוגים שהכרתי לאחרונה בגלל הפח ולא יודעת איך לקרוא להם, אבל לא זבובים וגם לא יתושים.
מצאתי פתרון גם למחסור בחומר יבש - ארגזי קרטון נקיים מהרחוב ומהשוק הסמוך. ייתכן שבכל מקרה הם היו מגיעים למחזור, אבל לפחות אצלי הם עוזרים בבניית אדמה... שוב לשבת ולגזור.
שוב, הכמויות שאנחנו מייצרים ממש גדולות. היום למשל הכנתי סלט גדול, ציר ירקות (סיננתי את הירקות היטב, שלא להכניס אותם לגמרי ספוגי מים), עוגת גזר וגם רציתי להיפטר משאריות של תבשיל שעועית צמחוני. הילד אכל 2 מנגו. קניתי פרחים לראש השנה, אז גבעולי חמניות גדולים ועסיסיים. זה נותן לפחות 2 קופסאות פלסטיק מלאות (מהסוג שמוכרים בו ענבים).
בחישוב גס, על כמויות כאלה צריך כמעט ארגז קרטון שלם (גזור) כחומר יבש, או חצי ארגז ובנוסף 4-5 שקיות נייר חום גזורות. אלא אם יש אדמה יבשה בסביבה, שאז אפשר פחות חומר יבש. תחשבו שכמות כזו נכנסת לפח בערך כל יומיים, ותראו איזו כמות עצומה נספגת שם. המפלס מצידו עולה במעט, אבל אין לי דרך לדעת בכמה, כי אני גם מוציאה משם כל הזמן. כשהיינו בנופש אספתי כמה צמחים שמצאו חן בעיני וניסיתי להשריש, את כל מה שהשריש העברתי צ'יק צ'אק לעציץ בינוני, כש-80 מתכולת העציץ היא קומפוסט חצי מוכן ורק ממש הלמעלה הוא אדמה "יבשה".
אגב, הצמחים מצדם התחילו לצמוח בטירוף על מצע הקומפוסט. יש לי גם כל מיני נבטים בלתי קרואים שאני מקפידה לעקור ולזרוק (לא לפח חלילה!), של ריג'לה אורגנית שהשרשתי (היא גדלה בנפרד מכל שאר הצמחים, ממש בחדר אחר, ועדיין איכשהו זרעים שלה מגיעים ונובטים בשאר העציצים. זה צמח מטורף ופולשני, ואולי לא הייתי צריכה להחליט לגדל אותו... אבל מצד שני הוא יפה למראה ועמיד מאוד ואפשר להכניס אותו לסלט מתי שבא).
יש עוד תובנה שעלתה לי בנושא קומפוסט בעיר, שאכתוב בדף
באופן תל אביבי .
עד כאן חדשות הגינון העירוני
![:) :-)](./images/smilies/happy.gif)