קוסמטיקה תוצרת בית
-
- הצטרפות: 04 אוגוסט 2005, 20:50
- דף אישי: הדף האישי של ורד_טילן*
קוסמטיקה תוצרת בית
לאחרונה ראיתי בטלויזיה כתבה על קופי שימפנזה, ההולכים ונכחדים מהעולם. מסתבר שבכדי להפיק את שמן הדקלים יש כריתה מסיבית של יערות הדקל בהן היצורים הנפלאים האלה חיים. הכריתה מובילה להדלדלות מהירה של אוכלוסיית הקופים.
כדאי לשים לב ולזכור, כאשר רוכשים מוצרים המכילים רכיב זה.
כדאי לשים לב ולזכור, כאשר רוכשים מוצרים המכילים רכיב זה.
-
- הצטרפות: 18 יוני 2006, 12:00
- דף אישי: הדף האישי של פ_רח*
קוסמטיקה תוצרת בית
מישהו יודע איך מכינים משחת שיניים?
קוסמטיקה תוצרת בית
כבר מזמן חשבתי לכתוב לגבי קוסמטיקה , שלפי דעתי , אין שום תכשיר שיתן הרגשה יותר יפה לאיש/ה מהחיוך שלו/ה עצמו/ה.מהאושר והשלווה שבפנים.
כל התכשירים וכל הכסף , מעלים אצלי את ההרגשה שיש מסר : את לא בסדר עם איך שאת.
כמובן שמי שמקבל את המסר הזה עסוק כל הזמן בלהלחם עם מי שהוא. מכסה את העצב במייק אפ.מנסה לטהר , אבל לא את איפה שבאמת כואב.
כל התכשירים וכל הכסף , מעלים אצלי את ההרגשה שיש מסר : את לא בסדר עם איך שאת.
כמובן שמי שמקבל את המסר הזה עסוק כל הזמן בלהלחם עם מי שהוא. מכסה את העצב במייק אפ.מנסה לטהר , אבל לא את איפה שבאמת כואב.
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
קוסמטיקה תוצרת בית
טוב, לא עניתם לי, אבל עברתי להשתמש באבן קריסטל בינתיים..
רציתי להגיד שכדי למנוע בקטריות שיוצרות ריח זיעה, אני שוטפת את בית השחי בלבד בדרמקס, וזה מכיל איזשהו חומר פעיל (אני לא זוכרת את שמו כרגע והוא לא לידי).
עד כמה זה נורא ? אני מזיעה יותר מאחרים ולכן גם מדיפה ניחוחות יותר מהר...אז חשוב לי שאם אני כבר מזיעה שהריח הלא נעים יתחיל כמה שיותר מאוחר.
מה אתם אומרים?
רציתי להגיד שכדי למנוע בקטריות שיוצרות ריח זיעה, אני שוטפת את בית השחי בלבד בדרמקס, וזה מכיל איזשהו חומר פעיל (אני לא זוכרת את שמו כרגע והוא לא לידי).
עד כמה זה נורא ? אני מזיעה יותר מאחרים ולכן גם מדיפה ניחוחות יותר מהר...אז חשוב לי שאם אני כבר מזיעה שהריח הלא נעים יתחיל כמה שיותר מאוחר.
מה אתם אומרים?
-
- הצטרפות: 23 אוקטובר 2003, 00:10
- דף אישי: הדף האישי של יערת_דבש*
קוסמטיקה תוצרת בית
אני אומרת שאבן קריסטל זה אחלה.
ואני אומרת, שככל שעובר הזמן בשימוש בחומרים טובים או ללא חומרים בכלל, הגוף גם מפריש פחות זיעה או פחות ריח.
אחרי אולי שנתיים ללא דיאו' תעשייתי ורק לפעמים אבן קריסטל, נשאר לי ריח קטן כזה טבעי שבכמויות גדולות הוא אולי ריח לא טוב אבל בקטן הוא פשוט ריח של אדם.
פלונית, יכול להיות שאת "מזיעה יותר" אבל לא בטוח שיש לך ריח יותר.
בקיצור, בדקי מה קורה אחרי תקופה עם האבן.
אה! ועוד דבר חשוב ששמתי לב ואני רוצה פידבק עליו-
נראה לי שמזגנים מגבירים ריח זיעה.
ואני אומרת, שככל שעובר הזמן בשימוש בחומרים טובים או ללא חומרים בכלל, הגוף גם מפריש פחות זיעה או פחות ריח.
אחרי אולי שנתיים ללא דיאו' תעשייתי ורק לפעמים אבן קריסטל, נשאר לי ריח קטן כזה טבעי שבכמויות גדולות הוא אולי ריח לא טוב אבל בקטן הוא פשוט ריח של אדם.
פלונית, יכול להיות שאת "מזיעה יותר" אבל לא בטוח שיש לך ריח יותר.
בקיצור, בדקי מה קורה אחרי תקופה עם האבן.
אה! ועוד דבר חשוב ששמתי לב ואני רוצה פידבק עליו-
נראה לי שמזגנים מגבירים ריח זיעה.
-
- הצטרפות: 20 יולי 2006, 19:00
- דף אישי: הדף האישי של ריחות_של_יסמין*
קוסמטיקה תוצרת בית
אני מחפשת מידע לגבי משחת שיניים טבעית או משהו אחר במקום כי גם במשחת השיניים יש SLS.....מישהו יודע? מישהי? היה נדמה לי ששמעתי פעם שאפשר לצחצח פשוט עם סודה לשתיה, מישהו שמע על הרעיון?
פלוני אלמונית, לגבי הדאודורנט, כתבתי עכשיו בדף על דאודורנט ללא אלומיניום שאני משתמשת בסודה לשתיה מיוחדת ללא אלומיניום עם טיפה ג'ל אלוורה וזה עובד מצויין.
פלוני אלמונית, לגבי הדאודורנט, כתבתי עכשיו בדף על דאודורנט ללא אלומיניום שאני משתמשת בסודה לשתיה מיוחדת ללא אלומיניום עם טיפה ג'ל אלוורה וזה עובד מצויין.
-
- הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
- דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*
קוסמטיקה תוצרת בית
תנסו את זה .... לשים בקערית כמה טיפות לימון טרי וסוכר לבן כ-3 כפות.
לשפשף את הפנים בעדינות ולא ליד העיניים. מוריד את כל הלכלוך מהעור.
אחר כך לשטוף במים פושרים, רצוי לפני המקלחת כך הכל יורד טוב יותר
לשפשף את הפנים בעדינות ולא ליד העיניים. מוריד את כל הלכלוך מהעור.
אחר כך לשטוף במים פושרים, רצוי לפני המקלחת כך הכל יורד טוב יותר
קוסמטיקה תוצרת בית
ממליצה על קוסמטיקאית שרוקחת בעצמה את הקרמים מחומרים טבעיים ומשמנים. הטיפול נעים , וכולל עיסוי מפנק באוירה נעימה. בנוסף קניתי קרם גוף עם מרקם נעים בריח ורדים שאני מאוד נהנית ממנו.
היא מעבירה קורסים על קומטיקה טבעית והכנת מוצרים בבית. שמה לילך נאור והיא נמצאת בימי שישי ביריד האלטרנטיבי בדיזינגוף סנטר ומוכרת את מוצריה תחת השם "קסם הלילך " - שווה לנסות!
היא מעבירה קורסים על קומטיקה טבעית והכנת מוצרים בבית. שמה לילך נאור והיא נמצאת בימי שישי ביריד האלטרנטיבי בדיזינגוף סנטר ומוכרת את מוצריה תחת השם "קסם הלילך " - שווה לנסות!
-
- הצטרפות: 06 ינואר 2005, 21:49
- דף אישי: הדף האישי של טלי_ופיצקה*
קוסמטיקה תוצרת בית
- חברה לימדה אותי להכין מי פנים:מרתיחים רוזמרין טרי במים,נותנים לזה להתבשל קצת(כ-10 דקות) עד שהמים מקבלים צבע סגול. אני שמה את זה על צמר גפן,ומנקה את הפנים-בימי קיץ מזיעים כמה פעמים-זה מש מרענן,ויש לזה ריח מעולה...
- אני יודעת גם שאפשר להכין מי פנים פשוטים כאלו מכל מני צמחים (למשל הדס, עלי גפן,גרניום וכו')אני רק לא זוכרת איזה צמח מתאים לאיזה סוג עור.(היה לי פעם ספר שזה מפורט בו,ואבד...)מישהו יכול להאיר את עיני?אני מחפשת את המתכון לעור שמן(מחוצ'קן...)
-
קוסמטיקה תוצרת בית
צ'מעו.
קרה לי נס.
הסיפור מתחיל מזה שתמיד היתה לי קצת נטיה לאקנה. גם בתחילת העשור הרביעי לחיי- עדיין, לחיי וסנטרי עוטרו מדי פעם בפצעונים!
השינוי שמביא אותי היום לפנים די חלקות, קשור בדברים שכתבתי פה בעבר, ובעיקר בנוגע לאי שימוש בסבון ונסיונות חלופיים, כמו שפשוף במגבת, שזה אחלה פילינג, הרבה יותר מסיר תאים מאשר סבון.
היום, יש לציין שאני לא עושה הרבה מתוך מחשבה. לא מסבנת, כן שוטפת כשבא לי, ואז גם מתנגבת מן הסתם ואז אולי גם משפשפת לפעמים.
העובדה היא שהפנים שלי הרבה יותר חלקות
כמובן שיש גם לתזונה, שבגדול השתנתה ב-3 שנים האחרוונת, יד בדבר.
אבל אני באה לספר על דבר מיוחד שקרה.
היה לי מן חצ'קון-על כזה, מן כיס שתמיד חוזר אליו השומן, או הדלקת הזאת שהיא החצ'קון, וכשהיא חוזרת, אתן יודעות- כמה ימים זה כואב, ואז זה מכוער, ואז מתאפקים לא לגעת או שכן נוגעים.
אני חובבת "טיפול" ידני.
ואז, פעם אחת, מתוך אינטואיציה, נאמר לי (על ידי עצמי)- לכי על זה, פוצצי לו את הצורה, תחפרי, תנקי את כל הפצעון הזה, פשוט תוציאי אותו.
אני יודעת ש"אסור" וזה מחזיר את הפצעון ועושה צלקות אבל:
מאז בא שקט לפרצופי, בטח עברו כמה חודשים טובים. אולי חצי שנה. באמת הכיס הזה לא התמלא שוב. כאילו ביטלתי אותו.
נו שוין, אני לא יודעת כמה זה מעניין או אם זה יועיל למישהו.
בסכ"ה משעמם לי ואני לא מצליחה לישון בלילה סתווי זה.
קרה לי נס.
הסיפור מתחיל מזה שתמיד היתה לי קצת נטיה לאקנה. גם בתחילת העשור הרביעי לחיי- עדיין, לחיי וסנטרי עוטרו מדי פעם בפצעונים!
השינוי שמביא אותי היום לפנים די חלקות, קשור בדברים שכתבתי פה בעבר, ובעיקר בנוגע לאי שימוש בסבון ונסיונות חלופיים, כמו שפשוף במגבת, שזה אחלה פילינג, הרבה יותר מסיר תאים מאשר סבון.
היום, יש לציין שאני לא עושה הרבה מתוך מחשבה. לא מסבנת, כן שוטפת כשבא לי, ואז גם מתנגבת מן הסתם ואז אולי גם משפשפת לפעמים.
העובדה היא שהפנים שלי הרבה יותר חלקות
כמובן שיש גם לתזונה, שבגדול השתנתה ב-3 שנים האחרוונת, יד בדבר.
אבל אני באה לספר על דבר מיוחד שקרה.
היה לי מן חצ'קון-על כזה, מן כיס שתמיד חוזר אליו השומן, או הדלקת הזאת שהיא החצ'קון, וכשהיא חוזרת, אתן יודעות- כמה ימים זה כואב, ואז זה מכוער, ואז מתאפקים לא לגעת או שכן נוגעים.
אני חובבת "טיפול" ידני.
ואז, פעם אחת, מתוך אינטואיציה, נאמר לי (על ידי עצמי)- לכי על זה, פוצצי לו את הצורה, תחפרי, תנקי את כל הפצעון הזה, פשוט תוציאי אותו.
אני יודעת ש"אסור" וזה מחזיר את הפצעון ועושה צלקות אבל:
מאז בא שקט לפרצופי, בטח עברו כמה חודשים טובים. אולי חצי שנה. באמת הכיס הזה לא התמלא שוב. כאילו ביטלתי אותו.
נו שוין, אני לא יודעת כמה זה מעניין או אם זה יועיל למישהו.
בסכ"ה משעמם לי ואני לא מצליחה לישון בלילה סתווי זה.
קוסמטיקה תוצרת בית
לגבי מישהי ששאלה אם מזגנים מגבירים את הריח של ההזעה , אז כן . חד משמעית .
מי שמוטרד מהריח שלו שלא יעלה בדעתו לצאת מהמזגן , או שבכלל לא להכנס להפעיל.
מה שקורה הוא שבקור הנימי דם מכווצים והכל סבבה .
בגיחה הראשונה החוצה הנימים מתרחבים .הקיץ מכה בכל עוזו והיות והטמפ' בחוץ היא של גהנום , לעומת שויצריה הקטנה שהיתה בפנים ( בית /קניון / אוטו..)הנימים הללו מתרחבים מיד וכל בלוטת הפרשה מקבלת הרבה דם והדבר היחיד שבלוטות כאלה יודעות לעשות זה : להפריש .
מי שמוטרד מהריח שלו שלא יעלה בדעתו לצאת מהמזגן , או שבכלל לא להכנס להפעיל.
מה שקורה הוא שבקור הנימי דם מכווצים והכל סבבה .
בגיחה הראשונה החוצה הנימים מתרחבים .הקיץ מכה בכל עוזו והיות והטמפ' בחוץ היא של גהנום , לעומת שויצריה הקטנה שהיתה בפנים ( בית /קניון / אוטו..)הנימים הללו מתרחבים מיד וכל בלוטת הפרשה מקבלת הרבה דם והדבר היחיד שבלוטות כאלה יודעות לעשות זה : להפריש .
-
קוסמטיקה תוצרת בית
יפה. חשבתי ככה.
-
- הצטרפות: 30 ספטמבר 2006, 20:17
קוסמטיקה תוצרת בית
יש לי עור פנים אדום מרוב שמש כנראה ואני ממש רוצה לנסות להבהיר אותו.
חוץ מזה הוא גם יבש.
ובתקציבי כרגע אין כסף לקוסמטיקה עילאית.
אם יש למישהוא/מישהיא מידע איך אפשר להחזיר לאור הפנים רעננות. לחדש תאי עור, להבהיר ,לשמן וכ"ו
אשמח לדעת.
תודה
חוץ מזה הוא גם יבש.
ובתקציבי כרגע אין כסף לקוסמטיקה עילאית.
אם יש למישהוא/מישהיא מידע איך אפשר להחזיר לאור הפנים רעננות. לחדש תאי עור, להבהיר ,לשמן וכ"ו
אשמח לדעת.
תודה
-
- הצטרפות: 12 אוקטובר 2006, 14:49
- דף אישי: הדף האישי של מיכלונת_פה*
קוסמטיקה תוצרת בית
וואו, קראתי עכשיו כמעט את כל הדף הארוך הזה... העיניים כואבות קצת אבל היה שווה ומעורר השראה... הרבה רעיונות חדשים וטובים. תודה לכן.
אחרי שקראתי וראיתי שזה עוד לא עלה כאן, אז:
שמעתי שבסבון מתוק (סלק סוכר) כולל של שלוס, יש SLS... מישהי יודעת על זה משהו?
וגם בהקשר לאבן קריסטל - המורה שלי לתזונה טוענת בתוקף שאבן קריסטל היא על בסיס אלומיניום! אפילו שלא כתוב על זה מפורשות (חברה שלי אמרה שכתוב פוספט, שגם זה לא נשמע משהו ידידותי לגוף).
אני מכינה לעצמי דיאודורנט על בסיס אלכוהול (אפשר גם על בסיס אלוורה) עם שמנים אתרים אנטיבקטריאלים. עובד די טוב. עוד לא נכנסתי ל דיאודורנטים ללא אלומיניום - אני אסתכל אם כתבו על זה שם.
אחרי שקראתי וראיתי שזה עוד לא עלה כאן, אז:
שמעתי שבסבון מתוק (סלק סוכר) כולל של שלוס, יש SLS... מישהי יודעת על זה משהו?
וגם בהקשר לאבן קריסטל - המורה שלי לתזונה טוענת בתוקף שאבן קריסטל היא על בסיס אלומיניום! אפילו שלא כתוב על זה מפורשות (חברה שלי אמרה שכתוב פוספט, שגם זה לא נשמע משהו ידידותי לגוף).
אני מכינה לעצמי דיאודורנט על בסיס אלכוהול (אפשר גם על בסיס אלוורה) עם שמנים אתרים אנטיבקטריאלים. עובד די טוב. עוד לא נכנסתי ל דיאודורנטים ללא אלומיניום - אני אסתכל אם כתבו על זה שם.
-
-
- הצטרפות: 22 נובמבר 2005, 00:26
- דף אישי: הדף האישי של איילת_א*
קוסמטיקה תוצרת בית
אם שוב עלה נושא ה דיאודורנט הבריא אז לפני זמן קצר שיתפה ברונית ב באתרה האולטימטיבי והחד-פעמי (!) ("מושבה חופשית") שאפשר להשתמש פשוט בסודה לשתייה, כי איכותה הבסיסית מונעת התפתחות חיידקים.
מה אני אגיד לכם? לנסות ולא להאמין! פשוט אין ריח זיעה!
אם יש כימאי בקהל, אשמח לתובנות נוספות, והאם באמת אין שום חומר מזיק בסודה לשתייה.
מה אני אגיד לכם? לנסות ולא להאמין! פשוט אין ריח זיעה!
אם יש כימאי בקהל, אשמח לתובנות נוספות, והאם באמת אין שום חומר מזיק בסודה לשתייה.
-
- הצטרפות: 20 יוני 2004, 22:33
- דף אישי: הדף האישי של נועה_בר*
קוסמטיקה תוצרת בית
גם אני אשמח לתובנות. היה על כך דיון "צדדי" (לא באתר) ואמרה מישהי ששווה להיכנס לבית מרקחת ולשאול את הרוקח אם יש סודה לשתיה ללא אלומניום.
צריך עוד לבדוק את כשרותה של האבקה, כנראה.
כמו ששמעתי, זה אכן עובד נפלא. כמה בריא זה? עוד לא מצאתי הוכחות
גם אני אשמח לתובנות. היה על כך דיון "צדדי" (לא באתר) ואמרה מישהי ששווה להיכנס לבית מרקחת ולשאול את הרוקח אם יש סודה לשתיה ללא אלומניום.
צריך עוד לבדוק את כשרותה של האבקה, כנראה.
כמו ששמעתי, זה אכן עובד נפלא. כמה בריא זה? עוד לא מצאתי הוכחות
-
- הצטרפות: 05 אוקטובר 2004, 22:15
- דף אישי: הדף האישי של נעמי_בן_שיטרית*
קוסמטיקה תוצרת בית
כתוב על זה: פוטסיום אלום, וללא אלומיניום. מישהו מבין בזה?
כתוב על זה: פוטסיום אלום, וללא אלומיניום. מישהו מבין בזה?
-
קוסמטיקה תוצרת בית
אני לא כימאית אבל לפי מה שהבנתי (מהמייל שקיבלתי לפני כמה חודשים על סודה לשתייה כקוטלת ריח זיעה), זה עובד ככה: סודה לשתייה היא בסיסית, חיידקים צריכים סביבה חומצית כדי להתרבות ולהסריח... סודה לשתייה לכן לא מאפשרת להם את התנאים המתאימים...
הסתכלתי על הקופסא של הסודה לשתייה ולא ראיתי שכתוב על זה אלומיניום (האמת לא ראיתי רכיבים בכלל). שאלתי את אמא שלי, שהיא רוקחת, היא אמרה שמה פתאום ואין אלומיניום בסודה לשתייה... מקווה שהיא צודקת... ראיתי איפשהו עכשיו, אולי ב
דאודורנט נטול אלומיניום שבאבקת אפיה יש אלומיניום, ושסודה לשתיה זה פשוט סודה לשתיה... נשמע הגיוני. אבל גם אני אשמח להארות בנושא...
אני לא כימאית אבל לפי מה שהבנתי (מהמייל שקיבלתי לפני כמה חודשים על סודה לשתייה כקוטלת ריח זיעה), זה עובד ככה: סודה לשתייה היא בסיסית, חיידקים צריכים סביבה חומצית כדי להתרבות ולהסריח... סודה לשתייה לכן לא מאפשרת להם את התנאים המתאימים...
הסתכלתי על הקופסא של הסודה לשתייה ולא ראיתי שכתוב על זה אלומיניום (האמת לא ראיתי רכיבים בכלל). שאלתי את אמא שלי, שהיא רוקחת, היא אמרה שמה פתאום ואין אלומיניום בסודה לשתייה... מקווה שהיא צודקת... ראיתי איפשהו עכשיו, אולי ב
דאודורנט נטול אלומיניום שבאבקת אפיה יש אלומיניום, ושסודה לשתיה זה פשוט סודה לשתיה... נשמע הגיוני. אבל גם אני אשמח להארות בנושא...
-
קוסמטיקה תוצרת בית
הסבר יותר כימי מהרוקחת:
סודה לשתיה
סודה לשתיה
סודיום ביקרבונט
Na2 CO3-
קוסמטיקה תוצרת בית
תודה על התשובות @}
-
- הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
- דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*
קוסמטיקה תוצרת בית
לבחוש היטב שני חלמונים במיץ מחצי לימון וטיפות אחדות של רום.
רציתי לשאול:
האם הרום הכרחי במתכון השמפו הזה?
למה שמים רום? מה הוא עושה?
האם בבית שאין בו רום אפשר להחליף את הרום במשהו אחר שיעשה אותה עבודה?
רציתי לשאול:
האם בבית שאין בו רום אפשר להחליף את הרום במשהו אחר שיעשה אותה עבודה?
-
קוסמטיקה תוצרת בית
עוד שאלה למיכלונת@}
האם את יכולה לשאול את אימך (הרוקחת) אם זה בסדר למרוח את התרכובת הזאת (Na2 CO3) בבית השחי?
בסה"כ זו תרכובת כימית, ואשמח לשמוע מה דעתה.@}
תודה גדולה@}
האם את יכולה לשאול את אימך (הרוקחת) אם זה בסדר למרוח את התרכובת הזאת (Na2 CO3) בבית השחי?
בסה"כ זו תרכובת כימית, ואשמח לשמוע מה דעתה.@}
תודה גדולה@}
-
קוסמטיקה תוצרת בית
הרוקחת בציטוט ישיר: "כן, כן, כן"
הרוקחת בציטוט ישיר: "כן, כן, כן"
-
קוסמטיקה תוצרת בית
תודה@} תודה@} תודה:@} (-:
-
- הצטרפות: 23 אוקטובר 2006, 13:47
קוסמטיקה תוצרת בית
_בחוש היטב שני חלמונים במיץ מחצי לימון וטיפות אחדות של רום
רציתי לשאול:
האם בבית שאין בו רום אפשר להחליף את הרום במשהו אחר שיעשה אותה עבודה?_
מוסיפה גם אחד משלי????
רציתי לשאול:
האם בבית שאין בו רום אפשר להחליף את הרום במשהו אחר שיעשה אותה עבודה?_
מוסיפה גם אחד משלי????
-
קוסמטיקה תוצרת בית
מתכון ל מסיכת פנים המתאימה לאקנה ולסבוראה
(המתכון באדיבות המורה שלי לתזונה שהיא גם מומחית בארומתרפיה, עוד לא ניסיתי בעצמי ואשמח לשמוע מכן אם תנסו...)
ממיסים כף שמרי בירה* במים חמימים
מוסיפים מעט קורנפלור (כף גדושה?) עד הגעה למרקם משחתי
(אפשר להוסיף שמנים אתריים - לבנדר, עץ התה...)
להשאיר על הפנים ל 1/4 שעה X 2 פעמיים בשבוע
(*בשמרי בירה יש את ויטמיני ה BX שחשובים לפנים... ממליצים על זה גם ל"שימוש פנימי" בחוסר BX (שאקנה או אדמומיות בעור יכולים להיות סימפטום שלו...)
(המתכון באדיבות המורה שלי לתזונה שהיא גם מומחית בארומתרפיה, עוד לא ניסיתי בעצמי ואשמח לשמוע מכן אם תנסו...)
ממיסים כף שמרי בירה* במים חמימים
מוסיפים מעט קורנפלור (כף גדושה?) עד הגעה למרקם משחתי
(אפשר להוסיף שמנים אתריים - לבנדר, עץ התה...)
להשאיר על הפנים ל 1/4 שעה X 2 פעמיים בשבוע
(*בשמרי בירה יש את ויטמיני ה BX שחשובים לפנים... ממליצים על זה גם ל"שימוש פנימי" בחוסר BX (שאקנה או אדמומיות בעור יכולים להיות סימפטום שלו...)
קוסמטיקה תוצרת בית
בעקבות ההמלצות על שמפו של "בראשית", עשיתי חיפוש בגוגל, ותראו מה מצאתי -
http://www.health.gov.il/pages/default. ... maincat=11
מפחיד, לא?
http://www.health.gov.il/pages/default. ... maincat=11
מפחיד, לא?
-
קוסמטיקה תוצרת בית
וואי שירין, תודה !
בדיוק חשבתי לעצמי אתמול שלא כתוב כלום על הבקבוקים שלהם, ולמה אני ככה מאמינה שזה אכן באמת בריא!
גם החברה השניה שקניתי את השמפו שלה לא מוכרת תווית עם הבקבוק, מה יהיה ??
<אולי צריך למצוא דף יותר מתאים למידע הזה ? >
בדיוק חשבתי לעצמי אתמול שלא כתוב כלום על הבקבוקים שלהם, ולמה אני ככה מאמינה שזה אכן באמת בריא!
גם החברה השניה שקניתי את השמפו שלה לא מוכרת תווית עם הבקבוק, מה יהיה ??
<אולי צריך למצוא דף יותר מתאים למידע הזה ? >
-
- הצטרפות: 28 אוקטובר 2006, 11:41
קוסמטיקה תוצרת בית
השמפו של אורגניקס נראה לי של חברת nature's gate מכיל רק חומרים טבעיים לגמרי, ואורגניים
אפשר להוציא את המדבקה בעברית ולקרוא את הכיתוב האנגלי המפורט יותר.
מנסיון - מצויינים
אפשר להוציא את המדבקה בעברית ולקרוא את הכיתוב האנגלי המפורט יותר.
מנסיון - מצויינים
-
קוסמטיקה תוצרת בית
מחפשת המלצות לשמפו ומרכך טבעי. כרגע משתמשת באורגניקס שהוא באמת מעולה אך יקר.
אגב אורגניקס מישהו יודע איפה אפשר להשיג באזור ראש פינה?
אגב אורגניקס מישהו יודע איפה אפשר להשיג באזור ראש פינה?
-
- הצטרפות: 30 אוגוסט 2005, 22:41
- דף אישי: הדף האישי של מיכל_בר*
קוסמטיקה תוצרת בית
אני חופפת עם הסבון הכי פשוט בעולם. גס כזה, וצריך להתאמץ בשביל להקציף. הוא משאיר את השיער רך ונוח מאוד לסירוק, ממש כמו אחרי מרכך. הוא על-בסיס שמן-זית, למרות שאני לא יודעת איזה עוד חומרים יש בו. עולה שניים וחצי שקלים, בכפרים/שכונות ערביות. (אני קונה בבית חנינא הסמוכה, אם תרצי אארגן לך).
-
קוסמטיקה תוצרת בית
תודה מיכל. אני מכירה את הסבון ומשתמשת בו לגוף. יש לי שיער ארוך מאוד ונוטה לקשרים גם אחרי סירוק, ובכלל הוא נראה רע אם אני לא משתמשת במרכך טוב. ניסיתי חומץ כמו שהמליצו כאן אבל זה לא באמת ריכך.
נראה לי שצריך לפתוח דף קוסמטיקה טבעית להמלצות ושאלות על מוצרים שהם לא דוקא מתוצרת ביתית.
נראה לי שצריך לפתוח דף קוסמטיקה טבעית להמלצות ושאלות על מוצרים שהם לא דוקא מתוצרת ביתית.
-
קוסמטיקה תוצרת בית
לנעמי
אורגניקס מישהו יודע איפה אפשר להשיג באזור ראש פינה?
מנסיוני - בכל בתי הטבע התחילו לשווק את המוצרים שלהם.
בעבר הייתה חנות טבע מוצלחת בקריית שמונה ליד הפלאפל הטעים של אהרון...
אולי עדין קיימת.
וחוץ מזה - יש חנויות באינטרנט שיספקו לך את הסחורה עד הבית ואולי יותר בזול.
בהצלחה
אורגניקס מישהו יודע איפה אפשר להשיג באזור ראש פינה?
מנסיוני - בכל בתי הטבע התחילו לשווק את המוצרים שלהם.
בעבר הייתה חנות טבע מוצלחת בקריית שמונה ליד הפלאפל הטעים של אהרון...
אולי עדין קיימת.
וחוץ מזה - יש חנויות באינטרנט שיספקו לך את הסחורה עד הבית ואולי יותר בזול.
בהצלחה
-
קוסמטיקה תוצרת בית
יש חנויות באינטרנט שיספקו לך את הסחורה עד הבית ואולי יותר בזול.
תודה רבה. אשמח מאוד לקישורים.
תודה רבה. אשמח מאוד לקישורים.
-
קוסמטיקה תוצרת בית
קישורים - אם כן
eretz-organit.co.il
www.vitaminglobal.co.il
http://www.tevasport.com/
וגם את יכולה לכתוב בגוגל "אורגניקס" ולקבל את המקומות שמוכרים את המוצר במבצע.
לידיעתך - יש שני סוגים של מוצרים - אחד עשוי מפירות (באריזה כתומה), והשני, זול יותר, עשוי מצמחים (באריזה ירוקה).
כדאי לך לנסות להריח אותם לפני ההזמנה, יש כמה סוגים מכל אחד.
אני באופן אישי אוהבת את הירוק עם הלואיזה. מריח נפלא.
יש להם גם דאורדורנטים, קרם גילוח ועוד ועוד
ואין בעד מה @}
eretz-organit.co.il
www.vitaminglobal.co.il
http://www.tevasport.com/
וגם את יכולה לכתוב בגוגל "אורגניקס" ולקבל את המקומות שמוכרים את המוצר במבצע.
לידיעתך - יש שני סוגים של מוצרים - אחד עשוי מפירות (באריזה כתומה), והשני, זול יותר, עשוי מצמחים (באריזה ירוקה).
כדאי לך לנסות להריח אותם לפני ההזמנה, יש כמה סוגים מכל אחד.
אני באופן אישי אוהבת את הירוק עם הלואיזה. מריח נפלא.
יש להם גם דאורדורנטים, קרם גילוח ועוד ועוד
ואין בעד מה @}
-
קוסמטיקה תוצרת בית
נעמי - ולכל אלה ש"חייבות" מרכך - זה מאוד מפתיע, הקלות של סירוק השיער לאחר חפיפה בסבון הקשה הזה, עליו כתבתי. ממש קסם! שווה ביותר.
-
קוסמטיקה תוצרת בית
ממש קסם! שווה ביותר
הולכת לנסות, עידכונים בהמשך. ( מכורה למרכך ורוצה טבעי)
הולכת לנסות, עידכונים בהמשך. ( מכורה למרכך ורוצה טבעי)
-
- הצטרפות: 26 יולי 2001, 09:53
- דף אישי: הדף האישי של אביב_חדש*
קוסמטיקה תוצרת בית
קניתי מהמרפאה הסינית שלי קרם גרגירים לניקוי הפנים שהכינה אחת מתלמידותיה. הוא מכיל שקדים, פשתן, קוואקר, חומץ תפוחים, שמרי בירה, חמר לבן (ואולי חסר עוד רכיב שנמחק מהפתק המצורף במי המקלחת). אני משתמשת בו כמעט כל יום והוא מדהים.
מכינה אותו סיון ואשמח לתת את הטלפון שלה. האימייל שלי: new.aviv ב gmail.com
מכינה אותו סיון ואשמח לתת את הטלפון שלה. האימייל שלי: new.aviv ב gmail.com
-
קוסמטיקה תוצרת בית
אביב, הוא אכן מיועד לניקוי יומיומי? (כי אני צריכה ליומיום, לא לניקוי עמוק פעם ב-). איך זה עובד, מורחים ושוטפים?
מי יודעת מה אפשר למרוח על הפנים במקום קרם לחות?
הפנים שלי יבשות (ומצד שני העור קצת שומני) ואני מנסה להימנע מלקנות זבל תעשייתי.
מי יודעת מה אפשר למרוח על הפנים במקום קרם לחות?
הפנים שלי יבשות (ומצד שני העור קצת שומני) ואני מנסה להימנע מלקנות זבל תעשייתי.
-
קוסמטיקה תוצרת בית
למיכל ולשאר
מצאתי חברה טבעית ומצויינת שנקראת Lavido
מייצר את המוצרים (בעיקר קוסמטיקה נשית) בחור בשם עידו מנהלל.
הוא מציין על הקופסא את אחוז החומרים הטבעיים (לא פחות מ- 90% חומרים טבעיים),
והמוצרים ריחניים ומוצלחים ביותר. טלפון של עידו 04-6515131
גם המחירים לא גבוהים יחסית למוצר - קרם פנים עולה בערך 80 ש"ח, שמן גוף וקרם גוף - גם.
קרם קלנדולה לתינוקות עולה 60 ש"ח. בקיצור - לא יקר בכלל
ועוד מישהי בירושלים שמכינה קרמים על בסיס טבעי לחלוטין בשם אסתר - 02-5375132.
לא מכירה את כל המוצרים שלה אבל מחברה שקונה אצלה שמעתי הרבה דברים טובים מאד.
טווח המחירים אצלה הוא גם נע בבין 70 - 80 ש"ח לקרם לחות.
תהנו
מצאתי חברה טבעית ומצויינת שנקראת Lavido
מייצר את המוצרים (בעיקר קוסמטיקה נשית) בחור בשם עידו מנהלל.
הוא מציין על הקופסא את אחוז החומרים הטבעיים (לא פחות מ- 90% חומרים טבעיים),
והמוצרים ריחניים ומוצלחים ביותר. טלפון של עידו 04-6515131
גם המחירים לא גבוהים יחסית למוצר - קרם פנים עולה בערך 80 ש"ח, שמן גוף וקרם גוף - גם.
קרם קלנדולה לתינוקות עולה 60 ש"ח. בקיצור - לא יקר בכלל
ועוד מישהי בירושלים שמכינה קרמים על בסיס טבעי לחלוטין בשם אסתר - 02-5375132.
לא מכירה את כל המוצרים שלה אבל מחברה שקונה אצלה שמעתי הרבה דברים טובים מאד.
טווח המחירים אצלה הוא גם נע בבין 70 - 80 ש"ח לקרם לחות.
תהנו
-
קוסמטיקה תוצרת בית
קרם גרגרים לניקוי הפנים - לא מתאים לרוב סוגי העור, ובהחלט לא מתאים אחרי גיל 35, לדעתי. גם לא צריך כל כך הרבה ניקוי לעור הפנים העדין. מים, או חלב (סתם חלב, על צמר גפן) או שמן זית על צמר גפן (ואחריו שטיפה במים תוך כדי המקלחת) מספיקים לניקוי, ומה שחשוב לשמירה על העור הוא קרם לחות, וכן כובע רחב שוליים...
-
קוסמטיקה תוצרת בית
זה מאוד מפתיע, הקלות של סירוק השיער לאחר חפיפה בסבון הקשה הזה, עליו כתבתי. ממש קסם! שווה ביותר.
ניסיתי ו... סוף סוף קיבלתי את הראסטות שתמיד רציתי. (-:
האמת היא שבזמן שסיבנתי את השיער הוא באמת הרגיש רך וקל לסירוק אך ברגע ששטפתי את הסבון השיער נהיה דביק ופרוע. אהבתי את המראה אך לא את התחושה הלא נעימה של שיער סבוך.
<עדיין מכורה למרכך>
ניסיתי ו... סוף סוף קיבלתי את הראסטות שתמיד רציתי. (-:
האמת היא שבזמן שסיבנתי את השיער הוא באמת הרגיש רך וקל לסירוק אך ברגע ששטפתי את הסבון השיער נהיה דביק ופרוע. אהבתי את המראה אך לא את התחושה הלא נעימה של שיער סבוך.
<עדיין מכורה למרכך>
-
- הצטרפות: 26 יולי 2001, 09:53
- דף אישי: הדף האישי של אביב_חדש*
קוסמטיקה תוצרת בית
אביב, הוא אכן מיועד לניקוי יומיומי?
המכינה מעידה שכן, וגם אני משתמשת בו כל יום והתוצאות טובות. לי יש עור פנים שמנוני (הקוסמטיקאיות קוראות לו עור מעורב, כי בחלקו הוא לא שומני) וזה טוב לי. אחרי השימוש בקרם לא מרגישים שהעור יבש מדי ומתוח, אלא פשוט נקי. אני חושבת שהעור אפילו קצת מתבהר בעזרת חומץ התפוחים.
אגב, יש לי שיטה: מרטיבה מגבת במים חמים מאוד, מרטיבה את הפנים מעסה עם הקרם, מורידה עם מגבת טבולה שוב במים חמים ואז פעמיים מנגבת במים קרים. המים החמים פותחים את הנקבוביות והמים הקרים מכווצים.
אפשר לעשות את זה לפנים גם בלי הקרם (מים חמים ואז קרים) וזה מאוד מרענן את עור הפנים.
ומה שחשוב לשמירה על העור הוא קרם לחות, וכן כובע רחב שוליים
צודקת, אבל גם שתיה מספקת של מים. בתקופות שאני לא שותה מספיק, רואים את זה על עור הפנים.
לגבי קרם לחות - יש לי שני קרמים. האחד חברה שלי מכינה לי על בסיס ג'ל אצות. הוא מאוד טוב לי כי אני לא אוהבת תחושה שומנית על העור. אני אוהבת קרם/ג'ל שנספג מהר ולא מורגש. הקרם השני מיוצר על ידי עדי שפירא מאזור השרון. הוא קרם מצויין אבל יותר שומני ולכן אני מורחת אותו בערב. המחיר שלו יקר לטעמי ואני די חוסכת בו: 140 ש"ח לצנצנת לא גדולה (אאל"ט - 50 סמ"ק).
המכינה מעידה שכן, וגם אני משתמשת בו כל יום והתוצאות טובות. לי יש עור פנים שמנוני (הקוסמטיקאיות קוראות לו עור מעורב, כי בחלקו הוא לא שומני) וזה טוב לי. אחרי השימוש בקרם לא מרגישים שהעור יבש מדי ומתוח, אלא פשוט נקי. אני חושבת שהעור אפילו קצת מתבהר בעזרת חומץ התפוחים.
אגב, יש לי שיטה: מרטיבה מגבת במים חמים מאוד, מרטיבה את הפנים מעסה עם הקרם, מורידה עם מגבת טבולה שוב במים חמים ואז פעמיים מנגבת במים קרים. המים החמים פותחים את הנקבוביות והמים הקרים מכווצים.
אפשר לעשות את זה לפנים גם בלי הקרם (מים חמים ואז קרים) וזה מאוד מרענן את עור הפנים.
ומה שחשוב לשמירה על העור הוא קרם לחות, וכן כובע רחב שוליים
צודקת, אבל גם שתיה מספקת של מים. בתקופות שאני לא שותה מספיק, רואים את זה על עור הפנים.
לגבי קרם לחות - יש לי שני קרמים. האחד חברה שלי מכינה לי על בסיס ג'ל אצות. הוא מאוד טוב לי כי אני לא אוהבת תחושה שומנית על העור. אני אוהבת קרם/ג'ל שנספג מהר ולא מורגש. הקרם השני מיוצר על ידי עדי שפירא מאזור השרון. הוא קרם מצויין אבל יותר שומני ולכן אני מורחת אותו בערב. המחיר שלו יקר לטעמי ואני די חוסכת בו: 140 ש"ח לצנצנת לא גדולה (אאל"ט - 50 סמ"ק).
-
קוסמטיקה תוצרת בית
נדמה לי שכבר כתבתי פעם פה על פילינג טבעי לעור - הקוואקר.
טוחנים אותו דק, מערבבים עם קצת מים פושרים שיהיה נעים ויהפוך לעיסה. מורחים על הפנים ואחרי 5-10 דקות שוטפים ( אחרי שמתחיל להתייבש).
עושה לבד את פעולת הסרת התאים המתים של העור ומשאיר אותו נקי, לא גורם לשיפשוף וגם לא להמרצת הדם ( למי שסובלת מנימים קטנים ).
חומץ תפוחים, שמרי בירה,
גם הם טובים לעור, אולי אפשר להחליף את המים בחומץ תפוחים ( שווה לבדוק מינונים מדוייקים ). שמרי הבירה יכולים להיות מסכה מזינה.
מי שמכיר את המרמייט ( יש כאלו שאוהבים מאוד לאכול אותו ) אפשר פשוט למרוח אותו על הפנים.
טוחנים אותו דק, מערבבים עם קצת מים פושרים שיהיה נעים ויהפוך לעיסה. מורחים על הפנים ואחרי 5-10 דקות שוטפים ( אחרי שמתחיל להתייבש).
עושה לבד את פעולת הסרת התאים המתים של העור ומשאיר אותו נקי, לא גורם לשיפשוף וגם לא להמרצת הדם ( למי שסובלת מנימים קטנים ).
חומץ תפוחים, שמרי בירה,
גם הם טובים לעור, אולי אפשר להחליף את המים בחומץ תפוחים ( שווה לבדוק מינונים מדוייקים ). שמרי הבירה יכולים להיות מסכה מזינה.
מי שמכיר את המרמייט ( יש כאלו שאוהבים מאוד לאכול אותו ) אפשר פשוט למרוח אותו על הפנים.
-
קוסמטיקה תוצרת בית
מי שמכיר את המרמייט
איחס
ובעניין אחר, ניסיתי סוף סוף את החומץ כמרכך, ובאמת השיער יותר רך (בקשר לקשרים אני עוד לא בטוחה, נראה לי שעדיין מרכך (בראשית) יותר יעיל אבל סה"כ החומץ עושה את העבודה. מצד שני גם חפפתי עם סון קשה באותה הדמנות כמו שמישהי כתבה פה (במקום שמפו) אז פעם הבאה אני אבודד את המשתנים כדי שהמחקר יהיה יותר מדויק בינתיים נהנית כבר יומיים משיר רך מהרגיל...
איחס
ובעניין אחר, ניסיתי סוף סוף את החומץ כמרכך, ובאמת השיער יותר רך (בקשר לקשרים אני עוד לא בטוחה, נראה לי שעדיין מרכך (בראשית) יותר יעיל אבל סה"כ החומץ עושה את העבודה. מצד שני גם חפפתי עם סון קשה באותה הדמנות כמו שמישהי כתבה פה (במקום שמפו) אז פעם הבאה אני אבודד את המשתנים כדי שהמחקר יהיה יותר מדויק בינתיים נהנית כבר יומיים משיר רך מהרגיל...
-
קוסמטיקה תוצרת בית
מי שמכיר את המרמייט
איחס
קשה לי להבליג... מרמייט הוא הממרח הטעים ביותר עלי אדמות.
<מכורה לא רק למרכך>
איחס
קשה לי להבליג... מרמייט הוא הממרח הטעים ביותר עלי אדמות.
<מכורה לא רק למרכך>
-
קוסמטיקה תוצרת בית
עדכון: התחלתי לנקות את הפנים עם צמר-גפן טבול בשמן-זית. תענוג! גם מנקה טוב וגם מזין!
(תודה בשמת)
(תודה בשמת)
-
קוסמטיקה תוצרת בית
_ומה שחשוב לשמירה על העור הוא קרם לחות, וכן כובע רחב שוליים
צודקת, אבל גם שתיה מספקת של מים. בתקופות שאני לא שותה מספיק, רואים את זה על עור הפנים._
אוי, כל כך נכון. שכחתי להזכיר. שתו מים (-:
צודקת, אבל גם שתיה מספקת של מים. בתקופות שאני לא שותה מספיק, רואים את זה על עור הפנים._
אוי, כל כך נכון. שכחתי להזכיר. שתו מים (-:
-
- הצטרפות: 28 אוגוסט 2002, 01:11
- דף אישי: הדף האישי של אמא_אדמה*
קוסמטיקה תוצרת בית
אני רוצה להכין לי איזה קרם פנים עשיר ביותר, משהו על בסיס חמאת שיאה ושמנים ...
למישהו יש מתכון לדבר כזה?
יש לי עור פנים יבש כל כך ועוד הרוחות המזרחיות לאחרונה לא עוזרות..
למישהו יש מתכון לדבר כזה?
יש לי עור פנים יבש כל כך ועוד הרוחות המזרחיות לאחרונה לא עוזרות..
-
- הצטרפות: 13 דצמבר 2006, 01:00
קוסמטיקה תוצרת בית
יש לי שיער ארוך מאוד ונוטה לקשרים גם אחרי סירוק, ובכלל הוא נראה רע אם אני לא משתמשת במרכך טוב.
גם חשבתי כך פעם.
אני רוצה לשתף בטיפ של הספרית שלי שמניסיוני עובד מצויין (ויש לי שיער שנוטה להתקרזל להתנפח להקשר ומה לא):
לחפוף רק בשמפו, לא צריך מרכך (לדבריה רק מזיק) ולא יותר מ-2-3 פעמים בשבוע. לאחר החפיפה לעטוף במגבת ולהשאיר עד שהמים נספגים והשיער לא מטפטף. לתת לשיער ניעור טוב עד שהוא מאבד את צורת המגבת ונופל בטבעיות. וכאן מגיע החלק הקשה שדורש עצבי ברזל ומשמעת פלדה- לא לגעת בו בכלל, אבל באמת בכלל, עד שהוא מתייבש לחלוטין. היא הסבירה לי משהו על זה שהנגיעות "מחשמלות" את השיער ומפריעות להסתדרות הטבעית. אחרי שהשיער יבש אין חוקים.
לוקח כמה חפיפות להתרגל אבל משתלם.
גם חשבתי כך פעם.
אני רוצה לשתף בטיפ של הספרית שלי שמניסיוני עובד מצויין (ויש לי שיער שנוטה להתקרזל להתנפח להקשר ומה לא):
לחפוף רק בשמפו, לא צריך מרכך (לדבריה רק מזיק) ולא יותר מ-2-3 פעמים בשבוע. לאחר החפיפה לעטוף במגבת ולהשאיר עד שהמים נספגים והשיער לא מטפטף. לתת לשיער ניעור טוב עד שהוא מאבד את צורת המגבת ונופל בטבעיות. וכאן מגיע החלק הקשה שדורש עצבי ברזל ומשמעת פלדה- לא לגעת בו בכלל, אבל באמת בכלל, עד שהוא מתייבש לחלוטין. היא הסבירה לי משהו על זה שהנגיעות "מחשמלות" את השיער ומפריעות להסתדרות הטבעית. אחרי שהשיער יבש אין חוקים.
לוקח כמה חפיפות להתרגל אבל משתלם.
-
-
קוסמטיקה תוצרת בית
שאלתי מזמן ולא קיבלתי תשובה:
ראיתי מתכון לשמפו ביתי כזה: חלמון ביצה, מיץ מחצי לימון, וכמה טיפות רום.
למה צריך רום?
האם אפשר להחליף אותו במשהו אחר?
ראיתי מתכון לשמפו ביתי כזה: חלמון ביצה, מיץ מחצי לימון, וכמה טיפות רום.
למה צריך רום?
האם אפשר להחליף אותו במשהו אחר?
-
קוסמטיקה תוצרת בית
למה צריך רום?
אולי כדי למנוע את הצחינה מהביצה?
אולי כדי למנוע את הצחינה מהביצה?
-
קוסמטיקה תוצרת בית
הכתבה על הדבש, שהקישור שלה ניתן 3 קומות מעלי, מגעילה. מישהו ממועצת הדבש (או עיתונאי להשכרה?) איתר כמה מתכוני קוסמטיקה שמכילים דבש, והמציא לפחות אחד בעצמו. "מתכון להבהרת הפנים": למרוח לימון, ואחרי כמה זמן למרוח דבש. ברור שהוא פשוט חיפש איפה אפשר לדחוף דבש, קרא באיזה ספר שלימון מבהיר את העור, ובישל מתכון דבשי. שימו לב למקושקשות של היתרונות שהוא סיפק לכבוד המתכון הזה.
הכתבה הזאת היא פרסומת במובן המסחרי המגעיל של המילה. ממש כמו הפרסומת המתחלפת שבראש העמוד.
אגב, התמונה שמופיעה לקראת הסוף היא לדעתי מסרט כחול!!
מי שניסח את הטקסט ממש מסתלבט על הקוראים!
הכתבה הזאת היא פרסומת במובן המסחרי המגעיל של המילה. ממש כמו הפרסומת המתחלפת שבראש העמוד.
אגב, התמונה שמופיעה לקראת הסוף היא לדעתי מסרט כחול!!
מי שניסח את הטקסט ממש מסתלבט על הקוראים!
-
קוסמטיקה תוצרת בית
תודה ראסטה פארי זה בדיוק מה שאני עושה. גם את הבנות שלי אני לא מסרקת על רטוב. כולנו חופפות בשמפו טבעי
ללא מרכך, פעמיים בשבוע, ואיכשהו כשהוא מתייבש לגמרי אפשר להעביר בו את האצבעות. ממש ויתרנו על מברשות שיער. נראה לי שנגמלתי סופית ממרכך!!!
בנוסף גיליתי שמפו שעובד בשבילי. מכינה אותו מירב אושר. יש לו ריח נפלא ותחושה טבעית ונעימה. אפשר למצוא באתר שלה www.aromateva.com
ללא מרכך, פעמיים בשבוע, ואיכשהו כשהוא מתייבש לגמרי אפשר להעביר בו את האצבעות. ממש ויתרנו על מברשות שיער. נראה לי שנגמלתי סופית ממרכך!!!
בנוסף גיליתי שמפו שעובד בשבילי. מכינה אותו מירב אושר. יש לו ריח נפלא ותחושה טבעית ונעימה. אפשר למצוא באתר שלה www.aromateva.com
-
- הצטרפות: 20 דצמבר 2006, 13:10
- דף אישי: הדף האישי של גילית_ט*
קוסמטיקה תוצרת בית
האם מישהו יכול לרשום לנו מתכון לעשיית שמפו טבעי?
-
- הצטרפות: 16 אוקטובר 2006, 18:24
- דף אישי: הדף האישי של אילה_בשדה_הדגן*
קוסמטיקה תוצרת בית
השמפו הכי סבבה הוא פשוט לא להשתמש בשמפו קנוי .
העגור הלבן סיפרה על כך.ולה אני חבה תודות .
אם לא חופפים אז הזקיק של השיערה מפריש חומרים שמגינים עליה, שעושים אותה מבריקה וגם עוזרים לעצב את השיער. באמת אין קשרים. לא לי ולא לילדים.אין ריח רע .
אם חופפים השמפו מסיר את החומרים הללו ואז מתחילות צרות הקשרים , החוסר ברק וכמובן המלחמות כי נכנס לעינים.
ממליצה רק לשטוף במים כשעושים מקלחת .
אם ממש חיבים אפשר לערבב חומץ עם תמצית כמו לונדר ולעסות לשיער.לשטוף במים.
לוקח כמה ימים להתרגל לבלי חפיפה , אבל אחר כך אי אפשר להעלות על הדעת רעיון גרוע ומגוחך שאולי כל תעשיית השיער בנויה עליו ומגלגלת ממנו רווחים אסטרונומים , כשהטבע היה עושה עבור כולם את אותה עבודה בלי שום שקל ובלי מאמץ.
העגור הלבן סיפרה על כך.ולה אני חבה תודות .
אם לא חופפים אז הזקיק של השיערה מפריש חומרים שמגינים עליה, שעושים אותה מבריקה וגם עוזרים לעצב את השיער. באמת אין קשרים. לא לי ולא לילדים.אין ריח רע .
אם חופפים השמפו מסיר את החומרים הללו ואז מתחילות צרות הקשרים , החוסר ברק וכמובן המלחמות כי נכנס לעינים.
ממליצה רק לשטוף במים כשעושים מקלחת .
אם ממש חיבים אפשר לערבב חומץ עם תמצית כמו לונדר ולעסות לשיער.לשטוף במים.
לוקח כמה ימים להתרגל לבלי חפיפה , אבל אחר כך אי אפשר להעלות על הדעת רעיון גרוע ומגוחך שאולי כל תעשיית השיער בנויה עליו ומגלגלת ממנו רווחים אסטרונומים , כשהטבע היה עושה עבור כולם את אותה עבודה בלי שום שקל ובלי מאמץ.
-
- הצטרפות: 18 יוני 2006, 12:00
- דף אישי: הדף האישי של פ_רח*
קוסמטיקה תוצרת בית
אפשר פשוט להרתיח כמה דקות אגוזי סבון ולהשתמש בנוזל כשמפו.
-
- הצטרפות: 20 דצמבר 2006, 13:10
- דף אישי: הדף האישי של גילית_ט*
קוסמטיקה תוצרת בית
אילה בשדה דגן
מה היחסיות של החומץ? האם הוא מהול עם מים?
מה היחסיות של החומץ? האם הוא מהול עם מים?
-
קוסמטיקה תוצרת בית
היתה לי היום שיחה עם ידידה, מנהלת מותג בחברת קוסמטיקה מובילה.
היא די התפתלה כשעימתתי אותה עם הרעיונות שמוצרי טיפוח לפנים לא מטפלים לעומק בקמטים אלא בקמטוטים שטחיים ובכל אופן מטפלים טיפול מיידי ולא כזה שמבטל קמטים ומונע אותם. זה טיפול למראה טוב ביום יום- כל יום והטיפול שלו, אבל לא טיפול מתמשך.
אמרתי שמה ששינה לי את מראה הפנים זה שהפסקתי להשתמש בסבון והנקיון שלי לפנים הוא מים ושפשוף עם מגבת לאחר מכן.
היא אמרה שהפנים צריכים לחות! (ממש כמעין צו) המח הבאופני שלי עשה אחד ועוד אחד-
יפה! את הלחות אני מקבלת מבפנים, על ידי שתיה.
היא הסכימה איתי אבל אמרה ש"אף אחד לא שותה מה שהוא צריך", ואמרה שאישה צריכה להיות מטופחת.
לי מאד מפריע שטיפוח נחשב שימוש בחומרים יוקרתיים ואופנתיים במקום תחזוקה ומודעות לתזונה- הרי את כל מה שהתכשירים מציעים אפשר לקבל במזון-
מכאן שתזונה לא נכונה ולא מודעת היא מבחינתי הזנחה. כמה פשוט! הכל יש לנו באוכל. למה משכנעים אותנו שחסר לנו משהו? שישכנעו אותנו לאכול את כל הויטמינים-מינרלים-אבות מזון והרבה מים..
היא די התפתלה כשעימתתי אותה עם הרעיונות שמוצרי טיפוח לפנים לא מטפלים לעומק בקמטים אלא בקמטוטים שטחיים ובכל אופן מטפלים טיפול מיידי ולא כזה שמבטל קמטים ומונע אותם. זה טיפול למראה טוב ביום יום- כל יום והטיפול שלו, אבל לא טיפול מתמשך.
אמרתי שמה ששינה לי את מראה הפנים זה שהפסקתי להשתמש בסבון והנקיון שלי לפנים הוא מים ושפשוף עם מגבת לאחר מכן.
היא אמרה שהפנים צריכים לחות! (ממש כמעין צו) המח הבאופני שלי עשה אחד ועוד אחד-
היא הסכימה איתי אבל אמרה ש"אף אחד לא שותה מה שהוא צריך", ואמרה שאישה צריכה להיות מטופחת.
לי מאד מפריע שטיפוח נחשב שימוש בחומרים יוקרתיים ואופנתיים במקום תחזוקה ומודעות לתזונה- הרי את כל מה שהתכשירים מציעים אפשר לקבל במזון-
מכאן שתזונה לא נכונה ולא מודעת היא מבחינתי הזנחה. כמה פשוט! הכל יש לנו באוכל. למה משכנעים אותנו שחסר לנו משהו? שישכנעו אותנו לאכול את כל הויטמינים-מינרלים-אבות מזון והרבה מים..
-
- הצטרפות: 02 אפריל 2004, 02:30
- דף אישי: הדף האישי של שרון_רב*
קוסמטיקה תוצרת בית
_היתה לי היום שיחה עם ידידה, מנהלת מותג בחברת קוסמטיקה מובילה.
היא די התפתלה כשעימתתי אותה עם הרעיונות שמוצרי טיפוח לפנים לא מטפלים לעומק בקמטים אלא בקמטוטים שטחיים ובכל אופן מטפלים טיפול מיידי ולא כזה שמבטל קמטים ומונע אותם. זה טיפול למראה טוב ביום יום- כל יום והטיפול שלו, אבל לא טיפול מתמשך._
התפרסמה במוסף " Marker Week" של עיתון הארץ בסופשבוע, כתבה על נפלאות המוצרים הקוסמטיים.
היא די התפתלה כשעימתתי אותה עם הרעיונות שמוצרי טיפוח לפנים לא מטפלים לעומק בקמטים אלא בקמטוטים שטחיים ובכל אופן מטפלים טיפול מיידי ולא כזה שמבטל קמטים ומונע אותם. זה טיפול למראה טוב ביום יום- כל יום והטיפול שלו, אבל לא טיפול מתמשך._
התפרסמה במוסף " Marker Week" של עיתון הארץ בסופשבוע, כתבה על נפלאות המוצרים הקוסמטיים.
-
- הצטרפות: 28 אוגוסט 2002, 01:11
- דף אישי: הדף האישי של אמא_אדמה*
קוסמטיקה תוצרת בית
אני חייבת להגיד שאני שותה המון וגם התזונה שלי מכילה בעיקר פירות וירקות חיים ועדיין העור פנים שלי יבש יבש..
ככה היה מאז ומתמיד.. לא תמיד זה קשור..
אני עדיין לא סגורה על מה לשים על הפנים בשביל לחות.
לאחרונה התחלתי להשתמש בחמאת גוף טבעית , שהיא מאוד שומנית אבל אצלי היא נספגת כמעט כולה..
כמה זה נכנס באמת פנימה - אני לא יודעת אבל לפחות הפנים שלי לא "מתבקעות" מרוב יובש..
אני חייבת להגיד שאני שותה המון וגם התזונה שלי מכילה בעיקר פירות וירקות חיים ועדיין העור פנים שלי יבש יבש..
ככה היה מאז ומתמיד.. לא תמיד זה קשור..
לאחרונה התחלתי להשתמש בחמאת גוף טבעית , שהיא מאוד שומנית אבל אצלי היא נספגת כמעט כולה..
כמה זה נכנס באמת פנימה - אני לא יודעת אבל לפחות הפנים שלי לא "מתבקעות" מרוב יובש..
-
קוסמטיקה תוצרת בית
יש לינק?
-
קוסמטיקה תוצרת בית
הנה הכתבה שאני קראתי ( אולי שרון קראה אחרת? ) בוואלה עסקים.
שמחתי מאוד לקרוא אותה ! גם קוסמטיקה למדתי לפני הרבה שנים, ואת הטענה הזו אני מנסה למכור לכל מי שמוכן לשמוע. אז הנה, סוף סוף בא הרופא ואומר, באים המחקרים ...
האם חברות הקוסמטיקה מורחות אותנו?
שמחתי מאוד לקרוא אותה ! גם קוסמטיקה למדתי לפני הרבה שנים, ואת הטענה הזו אני מנסה למכור לכל מי שמוכן לשמוע. אז הנה, סוף סוף בא הרופא ואומר, באים המחקרים ...
האם חברות הקוסמטיקה מורחות אותנו?
-
- הצטרפות: 07 ינואר 2007, 09:44
- דף אישי: הדף האישי של נועה_היפואית*
קוסמטיקה תוצרת בית
וכאן מגיע החלק הקשה שדורש עצבי ברזל ומשמעת פלדה- לא לגעת בו בכלל, אבל באמת בכלל, עד שהוא מתייבש לחלוטין.
אבל... אבל... מה עושים עם כל הפלונטרים? בטוח שזה אפשרי גם עם שיער מתולתל וכבשתי שכזה?
אבל... אבל... מה עושים עם כל הפלונטרים? בטוח שזה אפשרי גם עם שיער מתולתל וכבשתי שכזה?
-
קוסמטיקה תוצרת בית
באיזה אזור את? צפון לא?
אני מכינה לפנים ג'ל בתוספת של שמנים. אם תירצי תצרי עימי קשר
אם את נהנית מחמאת השיאה אז אולי זה מספיק לך. השומן שעל העור שומר על הלחות שבעור שלך שלא תתאדה.
בעיקרון כלום לא נספג בעור מלבד השמנים האתריים. העור הוא איבר הגנה והפרשה.
הג'ל הוא בעצם מיים - שזוהי הלחות, נספג רק בשכבה המאוד עליונה של העור (אפיתל. זו שבה התאים מתחלפים כל הזמן, ובעצם הם "כמו מתים" והמים קצת מטפיחים וממלאים אותם) ואם לא יהיה מעורב בו שומן אז הוא יתאדה די מהר (במיוחד בימים חמים).
באיזה אזור את? צפון לא?
אני מכינה לפנים ג'ל בתוספת של שמנים. אם תירצי תצרי עימי קשר
אם את נהנית מחמאת השיאה אז אולי זה מספיק לך. השומן שעל העור שומר על הלחות שבעור שלך שלא תתאדה.
בעיקרון כלום לא נספג בעור מלבד השמנים האתריים. העור הוא איבר הגנה והפרשה.
הג'ל הוא בעצם מיים - שזוהי הלחות, נספג רק בשכבה המאוד עליונה של העור (אפיתל. זו שבה התאים מתחלפים כל הזמן, ובעצם הם "כמו מתים" והמים קצת מטפיחים וממלאים אותם) ואם לא יהיה מעורב בו שומן אז הוא יתאדה די מהר (במיוחד בימים חמים).
-
קוסמטיקה תוצרת בית
נועה היפואית,
באמת שאני לא מומחית בענייני שיער (ואפילו נהפוכו). אבל להבנתי זה נכון לגבי כל שיער שנוטה להתנפח (או כמו שהספרית שלי אומרת "להתחשמל"). אני יכולה גם להוסיף שכנראה כדאי גם תספורת מוצלחת שמאפשרת לשיער לבטא את עצמו. ובעניין הפלונטרים - אני משחררת אותם עם האצבעות במקלחת.
באמת שאני לא מומחית בענייני שיער (ואפילו נהפוכו). אבל להבנתי זה נכון לגבי כל שיער שנוטה להתנפח (או כמו שהספרית שלי אומרת "להתחשמל"). אני יכולה גם להוסיף שכנראה כדאי גם תספורת מוצלחת שמאפשרת לשיער לבטא את עצמו. ובעניין הפלונטרים - אני משחררת אותם עם האצבעות במקלחת.
-
- הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10
קוסמטיקה תוצרת בית
_אני רוצה לשתף בטיפ של הספרית שלי שמניסיוני עובד מצויין (ויש לי שיער שנוטה להתקרזל להתנפח להקשר ומה לא):
לחפוף רק בשמפו, לא צריך מרכך (לדבריה רק מזיק) ולא יותר מ-2-3 פעמים בשבוע. לאחר החפיפה לעטוף במגבת ולהשאיר עד שהמים נספגים והשיער לא מטפטף. לתת לשיער ניעור טוב עד שהוא מאבד את צורת המגבת ונופל בטבעיות_
נראה לי שאני יודעת על איזו ספרית מדובר
גם אני הייתי אצלה, קיבלתי דוגמית מהקרם שהיא משווקת, שמעתי את ההמלצה הזו, ניסיתי פעם אחת ולא הלך. מה זאת אומרת לא הלך? לא היו תלתלים יפים. אולי אם הייתי מתמידה עוד שבוע או שבועיים השיער היה מקבל צורה שונה. אבל במצבו עכשיו, אחרי שנים של מרככים וקרמים ומסכות, השיטה הזו לא מתאימה ל שיער מתולתל וכבשתי שכזה
יש גם דף בשם איך יוצרים תלתלים
לחפוף רק בשמפו, לא צריך מרכך (לדבריה רק מזיק) ולא יותר מ-2-3 פעמים בשבוע. לאחר החפיפה לעטוף במגבת ולהשאיר עד שהמים נספגים והשיער לא מטפטף. לתת לשיער ניעור טוב עד שהוא מאבד את צורת המגבת ונופל בטבעיות_
נראה לי שאני יודעת על איזו ספרית מדובר
גם אני הייתי אצלה, קיבלתי דוגמית מהקרם שהיא משווקת, שמעתי את ההמלצה הזו, ניסיתי פעם אחת ולא הלך. מה זאת אומרת לא הלך? לא היו תלתלים יפים. אולי אם הייתי מתמידה עוד שבוע או שבועיים השיער היה מקבל צורה שונה. אבל במצבו עכשיו, אחרי שנים של מרככים וקרמים ומסכות, השיטה הזו לא מתאימה ל שיער מתולתל וכבשתי שכזה
יש גם דף בשם איך יוצרים תלתלים
-
קוסמטיקה תוצרת בית
קרוטונית יקרה,
נראה לי שאנחנו אכן מדברות על אותה ספרית
ניסיון אחד זה לא ממש מספיק לדעתי, יש לתת לזה בערך 3 חפיפות ואז להחליט. אבל יש לדבוק בכללים באדיקות ודווקא בשלב שהשיער הכי מעצבן, כלומר נראה זוועה לדעתך, מדובלל ומקורזל, לא לגעת בו. בכלל. ולנסות גם לא לחשוב עליו
בכל מקרה, זה אולי לא מתאים לכל אחת. אותי זה פתר מהמרככים והקרמים שאיכשהו דווקא אלה שגרמו לשיער להיראות הכי טוב עשו לי צרות בעור, גירוי בעיינים וסוג של בחילה.
נראה לי שאנחנו אכן מדברות על אותה ספרית
ניסיון אחד זה לא ממש מספיק לדעתי, יש לתת לזה בערך 3 חפיפות ואז להחליט. אבל יש לדבוק בכללים באדיקות ודווקא בשלב שהשיער הכי מעצבן, כלומר נראה זוועה לדעתך, מדובלל ומקורזל, לא לגעת בו. בכלל. ולנסות גם לא לחשוב עליו
בכל מקרה, זה אולי לא מתאים לכל אחת. אותי זה פתר מהמרככים והקרמים שאיכשהו דווקא אלה שגרמו לשיער להיראות הכי טוב עשו לי צרות בעור, גירוי בעיינים וסוג של בחילה.
קוסמטיקה תוצרת בית
מבקשת לשאול את מי שיודעת
אני מכינה קרמים משילוב של של חמאת שיאה וגל אלוורה ושמנים אתרים לעור יבש או שמן.
בחורף בקור המשחה מתקשה ולא נוחה לשימוש
ובקיץ הופכת להיות דביקה מדי ולא אחידה...
מבקשת את עזרתכן...
תודה
מבקשת את עזרתכן...
תודה
-
- הצטרפות: 26 פברואר 2006, 09:14
קוסמטיקה תוצרת בית
ודווקא בשלב שהשיער הכי מעצבן, כלומר נראה זוועה לדעתך, מדובלל ומקורזל, לא לגעת בו. בכלל. ולנסות גם לא לחשוב עליו
-
- הצטרפות: 23 ספטמבר 2001, 07:34
- דף אישי: הדף האישי של פלונית_אלמונית*
קוסמטיקה תוצרת בית
בנות, אנא עזרתכן...איך אני יכולה לספק לחות לעור שלי? אני שותה יחסית הרבה....לא כ"כ רוצה להשתמש בכל "קרמי פארם" האלה...האם, למשל, מריחת שמן חוחובה זה מספיק? או אולי עדיף משהו אחר?
תודה רבה!
תודה רבה!
-
קוסמטיקה תוצרת בית
איך אני יכולה לספק לחות לעור שלי?
ספרי עוד על העור שלך. מה את אוהבת? את השמנים או את המוצרים הקלים יותר (ג'ל) ?
ספרי עוד על העור שלך. מה את אוהבת? את השמנים או את המוצרים הקלים יותר (ג'ל) ?
-
קוסמטיקה תוצרת בית
פלונית אלמונית -
האם את מתכוונת לעור הפנים או לעור הגוף בכלל?
אם לכל הגוף אז יש שמן מקלחת שנקרא בלנאום הרמל. זה לא ממש טבעי, אבל פחות מזיק משאר הדטרגנטים. הוא גם מנקה,
כך שלא צריך (וגם לא רצוי)להסתבן. אני יודעת שדרך בתי מרקחת של קופ"ח מאוחדת ניתן להשיגו בחצי מחיר
(אמור לעלות כ - 80 ש"ח לבקבוקון הגדול).
אם רק לפנים אז יש גם קרמים טבעיים (דפדפי למעלה ותראי המלצות שלי על שתי חברות שמצאתי). וחוץ מזה, יש קרם שמבוסס על שיבולת שועל שנקרא אקסומגה (exomega). תנסי אותו. עולה מעט יקר (כ - 100 ש"ח), אבל מתאים לכל הגוף וגם לפנים, ועושה עבודה נהדרת.
וחוץ מזה - תבדקי את בלוטת התריס שלך. תת פעילות גורמת ליובש רציני לעור ולשיער.
שלום שלום @}
האם את מתכוונת לעור הפנים או לעור הגוף בכלל?
אם לכל הגוף אז יש שמן מקלחת שנקרא בלנאום הרמל. זה לא ממש טבעי, אבל פחות מזיק משאר הדטרגנטים. הוא גם מנקה,
כך שלא צריך (וגם לא רצוי)להסתבן. אני יודעת שדרך בתי מרקחת של קופ"ח מאוחדת ניתן להשיגו בחצי מחיר
(אמור לעלות כ - 80 ש"ח לבקבוקון הגדול).
אם רק לפנים אז יש גם קרמים טבעיים (דפדפי למעלה ותראי המלצות שלי על שתי חברות שמצאתי). וחוץ מזה, יש קרם שמבוסס על שיבולת שועל שנקרא אקסומגה (exomega). תנסי אותו. עולה מעט יקר (כ - 100 ש"ח), אבל מתאים לכל הגוף וגם לפנים, ועושה עבודה נהדרת.
וחוץ מזה - תבדקי את בלוטת התריס שלך. תת פעילות גורמת ליובש רציני לעור ולשיער.
שלום שלום @}
-
קוסמטיקה תוצרת בית
היי בנות!
העור שלי, כמו שהבנתי, הוא מעורב עד שמן. סה"כ נרא שבסדר, למרות שמדי פעם יש התפרצויות אקנה יחסית גדולות באיזור הסנטר. פשוט כולם מסביב מטפחים, מנקים, קונים קרמים וכו' וכו' ואני לא עושה כלום לפנים שלי. מורידה איפור בערב, כשמתאפרת, וזהו...נראה לי זה לא בסדר...אז רציתי להתייעץ לפעמים אני שמה שמן חוחובה (של קמילוטרקט) על הפנים...אבל זה ממש לפעמים...אני משתמשת בו יותר לשיער.
אני גם רואה שיש לי קצת קמטוטי הבעה באיזור העיניים (בקצוות) ולפעמים, כשאני לא ישנה טוב או לחוצה, גם קצת שקיות...
מה עושים?
תודה רבה לכן!
העור שלי, כמו שהבנתי, הוא מעורב עד שמן. סה"כ נרא שבסדר, למרות שמדי פעם יש התפרצויות אקנה יחסית גדולות באיזור הסנטר. פשוט כולם מסביב מטפחים, מנקים, קונים קרמים וכו' וכו' ואני לא עושה כלום לפנים שלי. מורידה איפור בערב, כשמתאפרת, וזהו...נראה לי זה לא בסדר...אז רציתי להתייעץ לפעמים אני שמה שמן חוחובה (של קמילוטרקט) על הפנים...אבל זה ממש לפעמים...אני משתמשת בו יותר לשיער.
אני גם רואה שיש לי קצת קמטוטי הבעה באיזור העיניים (בקצוות) ולפעמים, כשאני לא ישנה טוב או לחוצה, גם קצת שקיות...
מה עושים?
תודה רבה לכן!
-
- הצטרפות: 19 מרץ 2006, 11:43
- דף אישי: הדף האישי של ניבה_שקד*
קוסמטיקה תוצרת בית
הכלל הכי חשוב בקוסמטיקה הוא לא למרוח על הפנים את מה שאי אפשר להכניס לגוף. אני ממליצה על שילוב של שינה טובה, הרבה מים וגם:
א. פילינג לפנים על בסיס יוגורט / גבינה לבנה עם קוואקר / שקדים טחונים דק (לעסות בזה את הפנים ולשטוף ברגע שזה מתייבש. זה עושה עבודה נפלאה)
ב. קרמים טבעיים לחלוטין שעשויים משמנים צמחיים בלבד. אפשר סתם למרוח שמן שקדים / רוז היפ / חמאת שיאה + שמנים אתריים, או לקנות קרמים מוכנים, ממישהו שכבר טרח לערבב בעצמו את חמאת השיאה עם שאר השמנים.
א. פילינג לפנים על בסיס יוגורט / גבינה לבנה עם קוואקר / שקדים טחונים דק (לעסות בזה את הפנים ולשטוף ברגע שזה מתייבש. זה עושה עבודה נפלאה)
ב. קרמים טבעיים לחלוטין שעשויים משמנים צמחיים בלבד. אפשר סתם למרוח שמן שקדים / רוז היפ / חמאת שיאה + שמנים אתריים, או לקנות קרמים מוכנים, ממישהו שכבר טרח לערבב בעצמו את חמאת השיאה עם שאר השמנים.
קוסמטיקה תוצרת בית
_היא אמרה שהפנים צריכים לחות! (ממש כמעין צו) המח הבאופני שלי עשה אחד ועוד אחד-
מכאן שתזונה לא נכונה ולא מודעת היא מבחינתי הזנחה. כמה פשוט! הכל יש לנו באוכל. למה משכנעים אותנו שחסר לנו משהו? שישכנעו אותנו לאכול את כל הויטמינים-מינרלים-אבות מזון והרבה מים_
סוג העור והשיער שלנו זהו נתון תורשתי. גם הזדקנות זה תורשתי ושום קרמים שבעולם לא יעזרו.
אבל יש דבר אחד שכן מנצח במידה מסויימת את הגנטיקה , זהו - סגנון החיים. ככל שסיגנון החיים שלנו בריא יותר (תזונה נכונה, שתיה, פעילות גופנית, המנעות מעישון ,אלכוהול ,שיזוף ולחץ) כך נראה יותר מטופחים ונאריך את הנעורים.
וכמובן שעדיף לטפל בחוסר נוחות (כמו עור יבש, למשל) ע''י תכשירים טבעיים שלא מכילים חומרים מהחי, פטרולטים, חימרים משמרים ובושם כדי למנוע אלרגיות וגירויים (הייתה גם תוכנית תחקיר של דנה וייס בערוץ 2 ושם אמרו שכנראה חלק מחומרי הריח האלה קרצנוגניים וגם אין שום השגחה על יצור של חומרים קוסמטיים שקיימים בשוק ושאין הבדל גדול בין קוסמטיקה יוקרתית ועממית וההבדל במחיר נקבע ע''י שם המותג והשקעה בפרסומת שלו. והאחוז של החומרים הפעילים בתכשירים האלה הוא אפסי!)
להלן, מסכה לכל סוגי השיער שאני אוהבת ומשתמשת בה כבר הרבה שנים : ביצה שלמה לשיער שמן או רק חלמון לשיער יבש ורגיל, שמן זית, כמה טיפות מיץ לימון ודבש. למרוח לפני חפיפה, להמתין 20 דקות ולשטוף פעמיים עם שמפו , אפשר לוותר על קונדישנר. האמת, המסכה עצמה נראת די מגעילה כש מורחים אותה אבל התוצאות, לדעתי, שוות את זה.
מכאן שתזונה לא נכונה ולא מודעת היא מבחינתי הזנחה. כמה פשוט! הכל יש לנו באוכל. למה משכנעים אותנו שחסר לנו משהו? שישכנעו אותנו לאכול את כל הויטמינים-מינרלים-אבות מזון והרבה מים_
סוג העור והשיער שלנו זהו נתון תורשתי. גם הזדקנות זה תורשתי ושום קרמים שבעולם לא יעזרו.
אבל יש דבר אחד שכן מנצח במידה מסויימת את הגנטיקה , זהו - סגנון החיים. ככל שסיגנון החיים שלנו בריא יותר (תזונה נכונה, שתיה, פעילות גופנית, המנעות מעישון ,אלכוהול ,שיזוף ולחץ) כך נראה יותר מטופחים ונאריך את הנעורים.
וכמובן שעדיף לטפל בחוסר נוחות (כמו עור יבש, למשל) ע''י תכשירים טבעיים שלא מכילים חומרים מהחי, פטרולטים, חימרים משמרים ובושם כדי למנוע אלרגיות וגירויים (הייתה גם תוכנית תחקיר של דנה וייס בערוץ 2 ושם אמרו שכנראה חלק מחומרי הריח האלה קרצנוגניים וגם אין שום השגחה על יצור של חומרים קוסמטיים שקיימים בשוק ושאין הבדל גדול בין קוסמטיקה יוקרתית ועממית וההבדל במחיר נקבע ע''י שם המותג והשקעה בפרסומת שלו. והאחוז של החומרים הפעילים בתכשירים האלה הוא אפסי!)
להלן, מסכה לכל סוגי השיער שאני אוהבת ומשתמשת בה כבר הרבה שנים : ביצה שלמה לשיער שמן או רק חלמון לשיער יבש ורגיל, שמן זית, כמה טיפות מיץ לימון ודבש. למרוח לפני חפיפה, להמתין 20 דקות ולשטוף פעמיים עם שמפו , אפשר לוותר על קונדישנר. האמת, המסכה עצמה נראת די מגעילה כש מורחים אותה אבל התוצאות, לדעתי, שוות את זה.
-
קוסמטיקה תוצרת בית
ל - R -
כמובן שהגנטיקה היא המרכיב העיקרי בהזדקנות, אבל הקרמים יכולים למזער את נזקי מזג האויר, שמקורם מחוץ לגוף - רוחות, יובש וכו'.
חוץ מזה - השמנים האתריים גם ממריצים את קצב חילוף החומרים, ולכן מזרזים את חילוף התאים הישנים בחדשים.
אני מסכימה איתך שסגנון חיים בריא הוא מרכיב דומיננטי במניעת הזדקנות, אבל עזרה קוסמטית חיצונית היא חיונית במזג האויר של הארץ. דרך אגב, השמנים האתריים חודרים לתוך הגוף ולא נשארים רק על פני העור, ולכן הם פועלים באופן יעיל יותר מקרמים המבוססים על מים, שנשארים על פני השטח בלבד. (נראה שהסיבה העיקרית שבגללה הרגילו את הציבור ל"קרם לחות", היא מחיר הייצור הזול שלו... כמה מים כבר יכולים לעלות...)
כמובן שהגנטיקה היא המרכיב העיקרי בהזדקנות, אבל הקרמים יכולים למזער את נזקי מזג האויר, שמקורם מחוץ לגוף - רוחות, יובש וכו'.
חוץ מזה - השמנים האתריים גם ממריצים את קצב חילוף החומרים, ולכן מזרזים את חילוף התאים הישנים בחדשים.
אני מסכימה איתך שסגנון חיים בריא הוא מרכיב דומיננטי במניעת הזדקנות, אבל עזרה קוסמטית חיצונית היא חיונית במזג האויר של הארץ. דרך אגב, השמנים האתריים חודרים לתוך הגוף ולא נשארים רק על פני העור, ולכן הם פועלים באופן יעיל יותר מקרמים המבוססים על מים, שנשארים על פני השטח בלבד. (נראה שהסיבה העיקרית שבגללה הרגילו את הציבור ל"קרם לחות", היא מחיר הייצור הזול שלו... כמה מים כבר יכולים לעלות...)
-
קוסמטיקה תוצרת בית
ליעל -
_מבקשת לשאול את מי שיודעת
מבקשת את עזרתכן...
תודה_
הדביקות נובעת מג'ל האלוורה, וההתקשות בחורף נובעת מריכוז גבוה של חמאת שיאה. אני מציעה לך לערבב חמאת שיאה עם שמן בכבישה קרה (שקדים / אבוקדו / רוז היפ / שומשום וכו') + שמנים אתריים. הוסיפי את השמן הנוזלי בהדרגה לחמאת השיאה, עד שתקבלי קרם רך ונעים.
_מבקשת לשאול את מי שיודעת
מבקשת את עזרתכן...
תודה_
הדביקות נובעת מג'ל האלוורה, וההתקשות בחורף נובעת מריכוז גבוה של חמאת שיאה. אני מציעה לך לערבב חמאת שיאה עם שמן בכבישה קרה (שקדים / אבוקדו / רוז היפ / שומשום וכו') + שמנים אתריים. הוסיפי את השמן הנוזלי בהדרגה לחמאת השיאה, עד שתקבלי קרם רך ונעים.
-
- הצטרפות: 27 נובמבר 2006, 21:24
- דף אישי: הדף האישי של אנה_בי*
קוסמטיקה תוצרת בית
ניבה, יש לי תינוק עם אטופיק דרמטיטיס (אסטמה של עור), מצד אחד העור שלו זקוק ללחות ושימון ומצד שני הוא נורא מגורה אז מה היית ממליצה במקרה הזה?
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
קוסמטיקה תוצרת בית
ניבה שקד
תודה רבה לך על המידע!
יש לי שאלה אליך...מה עם לחות לעור? אני רוצה למרוח על עצמי מינימום ככל שאפשר (אני לא כ"כ אוהבת את זה) ושמעתי לא פעם שלחות לעור זה דבר הכי חשובץ מה את אומרת? ועוד שאלה בקשר למסנני קרינה...מה עושים? צריך להתגונן משמש הרי...
ושאלה אחרונה אם אפשר יש לי עור מעורב עד שמן, עם נקבוביות גדולות באיזור אף וסנטר...לפעמים כשאני מורחת משהו הן נסתמות, וזה מאד לא אסטטי ולא בריא...שמנים אתריים, לעניות דעתי, יותר כבדים לעור, נגיד ככה, מאשר מים/ג'ל וכו'...מה תייעצי לי לעשות?
תודה רבה לך
כוכב
תודה רבה לך על המידע!
יש לי שאלה אליך...מה עם לחות לעור? אני רוצה למרוח על עצמי מינימום ככל שאפשר (אני לא כ"כ אוהבת את זה) ושמעתי לא פעם שלחות לעור זה דבר הכי חשובץ מה את אומרת? ועוד שאלה בקשר למסנני קרינה...מה עושים? צריך להתגונן משמש הרי...
ושאלה אחרונה אם אפשר יש לי עור מעורב עד שמן, עם נקבוביות גדולות באיזור אף וסנטר...לפעמים כשאני מורחת משהו הן נסתמות, וזה מאד לא אסטטי ולא בריא...שמנים אתריים, לעניות דעתי, יותר כבדים לעור, נגיד ככה, מאשר מים/ג'ל וכו'...מה תייעצי לי לעשות?
תודה רבה לך
כוכב
-
קוסמטיקה תוצרת בית
הי אנה-בי,
אני ממליצה לטיפול בדרמטיטיס לתינוק על שילוב של שמן נבט חיטה ושמן לבנדר אתרי. הם ירגיעו את העור ויעזרו לו להתחדש באופן בריא יותר (אם כי לא צריך לטפח ציפיות לטווח ארוך. לרוב זה משפר את המצב רק לטווח של כמה שעות, ואז שוב צריך למרוח). לבנדר הוא השמן האתרי היחידי שמותר למרוח ישירות על העור, ללא דילול, גם לתינוקות. כך שאת יכולה לקבוע את המיהול לפי ראות עינייך - לנסות מיהולים שונים ולראות מה אופטימאלי מבחינת היעילות ועוצמת הריח. מה שעוד חשוב, זה להמנע מתכשירי קוסמטיקה שמכילים חומרים משמרים, בעיקר מקבוצת הפראבנים (מתיל-פראבן, אתיל-פראבן וכו'). החומרים האלה מעודדים הופעת דרמטיטיס ופגעי עור נוספים.
אני ממליצה לטיפול בדרמטיטיס לתינוק על שילוב של שמן נבט חיטה ושמן לבנדר אתרי. הם ירגיעו את העור ויעזרו לו להתחדש באופן בריא יותר (אם כי לא צריך לטפח ציפיות לטווח ארוך. לרוב זה משפר את המצב רק לטווח של כמה שעות, ואז שוב צריך למרוח). לבנדר הוא השמן האתרי היחידי שמותר למרוח ישירות על העור, ללא דילול, גם לתינוקות. כך שאת יכולה לקבוע את המיהול לפי ראות עינייך - לנסות מיהולים שונים ולראות מה אופטימאלי מבחינת היעילות ועוצמת הריח. מה שעוד חשוב, זה להמנע מתכשירי קוסמטיקה שמכילים חומרים משמרים, בעיקר מקבוצת הפראבנים (מתיל-פראבן, אתיל-פראבן וכו'). החומרים האלה מעודדים הופעת דרמטיטיס ופגעי עור נוספים.
-
קוסמטיקה תוצרת בית
אהלן כוכב,
בענייני עור שמן כדאי לך להתייעץ עם מישהו אחר. יש דעות חלוקות בנושא: מצד אחד - גישה שאומרת שעור שמן צריך רק תכשירי לחות על בסיס מים, ומצד שני - טענה שדווקא אם שמים שמנים על עור שמן, הגוף "מרגיש" שהוא לא צריך להפריש שומן בעצמו ומתחיל להתאזן. עוד לא למדתי מספיק את הנושא ואין לי מושג מי צודק. (אני מתעסקת בעיקר במציאת פתרונות לעור רגיל או יבש - כמו שיש לי). בכל מקרה - קחי בחשבון שתכשירים על בסיס מים מכילים גם חומרים משמרים (כל קרמי הלחות המסחריים, כולל אלו שכותבים עליהם "טבעי"). בכל מקרה - הכי טוב זה להקשיב לגוף. אם את לא אוהבת למרוח קרמים, כניראה שאת לא צריכה אותם. בקשר למסנני קרינה - גם אין לי פתרונות (חוץ מכובע רחב שוליים). לעצמי אני משתמשת בחמאת שיאה ושמן שומשום, שמסננים את קרינת השמש ברמה בינונית - סבירה, אבל בשבילך, נראה לי שזה יהיה שומני מידי. ומצד שני - החומרים הסינטטיים הם רעילים, ועוזרים רק נגד קרינת UVB ולא נגד קרני UVA ההרסניות. מצטערת שאין לי תשובות...
בענייני עור שמן כדאי לך להתייעץ עם מישהו אחר. יש דעות חלוקות בנושא: מצד אחד - גישה שאומרת שעור שמן צריך רק תכשירי לחות על בסיס מים, ומצד שני - טענה שדווקא אם שמים שמנים על עור שמן, הגוף "מרגיש" שהוא לא צריך להפריש שומן בעצמו ומתחיל להתאזן. עוד לא למדתי מספיק את הנושא ואין לי מושג מי צודק. (אני מתעסקת בעיקר במציאת פתרונות לעור רגיל או יבש - כמו שיש לי). בכל מקרה - קחי בחשבון שתכשירים על בסיס מים מכילים גם חומרים משמרים (כל קרמי הלחות המסחריים, כולל אלו שכותבים עליהם "טבעי"). בכל מקרה - הכי טוב זה להקשיב לגוף. אם את לא אוהבת למרוח קרמים, כניראה שאת לא צריכה אותם. בקשר למסנני קרינה - גם אין לי פתרונות (חוץ מכובע רחב שוליים). לעצמי אני משתמשת בחמאת שיאה ושמן שומשום, שמסננים את קרינת השמש ברמה בינונית - סבירה, אבל בשבילך, נראה לי שזה יהיה שומני מידי. ומצד שני - החומרים הסינטטיים הם רעילים, ועוזרים רק נגד קרינת UVB ולא נגד קרני UVA ההרסניות. מצטערת שאין לי תשובות...
-
קוסמטיקה תוצרת בית
אוקיי, תודה לך
אני גם מנסה להקשיב לעצמי...אם במקרה תמצאי מידע בנושא, או תוכלי להמליץ על מישהו - אני מאד אודה לך אם תכתבי את זה כאן...
תודה רבה לך, ובהצלחה!
כוכב
אני גם מנסה להקשיב לעצמי...אם במקרה תמצאי מידע בנושא, או תוכלי להמליץ על מישהו - אני מאד אודה לך אם תכתבי את זה כאן...
תודה רבה לך, ובהצלחה!
כוכב
-
קוסמטיקה תוצרת בית
תינוק עם אטופיק דרמטיטיס (אסטמה של עור),
אנה בי , האם אתם מטפלים באיזושהי רפואה משלימה? היתי בודקת טוב טוב אם נכון למרוח משהו על עור כזה!
אני מבינה שהיובש מציק, אך מריחה כלשהי יכולה לעשות נזקים אחרים...
ממליצה לך לשאול את חוט השני מה היא עשתה עם ביתה.
שתכשירים על בסיס מים מכילים גם חומרים משמרים
אפשר לקחת ג'ל ולהוסיף לו ויטמין E נגד החימצון, להכין כל פעם בכמות קטנה לשימוש אישי ואין בעיה עם התחמצנות
בקשר למסנני קרינה - גם אין לי פתרונות (חוץ מכובע רחב שוליים).
אפשר גם בגדים ארוכים ולהמעיט ביציאה בשעות החמות
לניבה,
השמנים האתריים חודרים לתוך הגוף ולא נשארים רק על פני העור, ולכן הם פועלים באופן יעיל יותר מקרמים המבוססים על מים, שנשארים על פני השטח בלבד.
חשוב לעשות סדר (למען מי שלא בקיא בתחום) שמנים אתריים אי אפשר למרוח ישירות על העור! אפשר לערבב אותם עם שמן נשא או עם ג'ל או בתוך כל קרם אחר מוכן שרוצים, רק חשוב להכיר בתכונות שלהם ובשימוש הזהיר איתם.
אני משתמשת בג'ל בתוספת שמנים כולל אתריים ואין עם כך כל בעיה. את השמנים האתריים אפשר להוסיף למה שרוצים
ממליצה לשאול ולהתעדכן בדף ארומתרפיה ושמנים .
אנה בי , האם אתם מטפלים באיזושהי רפואה משלימה? היתי בודקת טוב טוב אם נכון למרוח משהו על עור כזה!
אני מבינה שהיובש מציק, אך מריחה כלשהי יכולה לעשות נזקים אחרים...
ממליצה לך לשאול את חוט השני מה היא עשתה עם ביתה.
שתכשירים על בסיס מים מכילים גם חומרים משמרים
אפשר לקחת ג'ל ולהוסיף לו ויטמין E נגד החימצון, להכין כל פעם בכמות קטנה לשימוש אישי ואין בעיה עם התחמצנות
בקשר למסנני קרינה - גם אין לי פתרונות (חוץ מכובע רחב שוליים).
אפשר גם בגדים ארוכים ולהמעיט ביציאה בשעות החמות
לניבה,
השמנים האתריים חודרים לתוך הגוף ולא נשארים רק על פני העור, ולכן הם פועלים באופן יעיל יותר מקרמים המבוססים על מים, שנשארים על פני השטח בלבד.
חשוב לעשות סדר (למען מי שלא בקיא בתחום) שמנים אתריים אי אפשר למרוח ישירות על העור! אפשר לערבב אותם עם שמן נשא או עם ג'ל או בתוך כל קרם אחר מוכן שרוצים, רק חשוב להכיר בתכונות שלהם ובשימוש הזהיר איתם.
אני משתמשת בג'ל בתוספת שמנים כולל אתריים ואין עם כך כל בעיה. את השמנים האתריים אפשר להוסיף למה שרוצים
ממליצה לשאול ולהתעדכן בדף ארומתרפיה ושמנים .
-
קוסמטיקה תוצרת בית
הי נועה,
אני מסכימה איתך לגבי השמנים האתריים, ולכן המלצתי רק על לבנדר, שלגביו אין מגבלות. נכון שאפשר לערבב אותם גם עם חומרים על בסיס מים, אבל אז מקבלים במתנה גם חומרים משמרים ואמולגטורים (שמחברים בין המים לשמן), שלרוב הם לא טבעיים. אין ג'לים טבעיים בשוק לצערי. הם בנויים מאבקה של החומר הפעיל (למשל אבקת אלוורה מיובשת) + מים וחומרים משמרים וחומרים מייצבים, השומרים על צורת הג'ל. הג'ל המקורי מהצמח, פשוט מתפרק אם משאירים אותו כמות שהוא, ולכן הוא עובד עיבוד. יש כאלה שאפילו מוסיפים צבע ירוק, וטוענים שזה טבעי...
אני מסכימה איתך לגבי השמנים האתריים, ולכן המלצתי רק על לבנדר, שלגביו אין מגבלות. נכון שאפשר לערבב אותם גם עם חומרים על בסיס מים, אבל אז מקבלים במתנה גם חומרים משמרים ואמולגטורים (שמחברים בין המים לשמן), שלרוב הם לא טבעיים. אין ג'לים טבעיים בשוק לצערי. הם בנויים מאבקה של החומר הפעיל (למשל אבקת אלוורה מיובשת) + מים וחומרים משמרים וחומרים מייצבים, השומרים על צורת הג'ל. הג'ל המקורי מהצמח, פשוט מתפרק אם משאירים אותו כמות שהוא, ולכן הוא עובד עיבוד. יש כאלה שאפילו מוסיפים צבע ירוק, וטוענים שזה טבעי...
קוסמטיקה תוצרת בית
הי לכל המבינות
אני בת 40 הייתי המון בשמש בשנים עברו, ועור פני אדמומי רגיש והיה פעם לבנבן.
אני לא מורחת עליו כלום כי
שקודם כל ירגיע את האודם והדלקתיות שבפני וישמור עליהם.
(פעם העור שלי היה נהדר - לפני הלידות והשמש)
ולמה הוא נשרף כך - כי עבדתי בשמש והגבתי באלרגיה לכל קרם הגנה.
קיים משהו כזה?
קמומיל אני אוהבת . ויטמין e ממש לא יכולה לסבול וגם לא מתכות למינהם.
מה אתן מציאות?
אני בת 40 הייתי המון בשמש בשנים עברו, ועור פני אדמומי רגיש והיה פעם לבנבן.
אני לא מורחת עליו כלום כי
- הוא סופררגיש ומגיב באודם רב לרוב המוצרים.
- אין לי כסף למוצרי יוקרה שבזמנו היו טובים לי.
- יש לי מעט זמן להתעסק בכך.
שקודם כל ירגיע את האודם והדלקתיות שבפני וישמור עליהם.
(פעם העור שלי היה נהדר - לפני הלידות והשמש)
ולמה הוא נשרף כך - כי עבדתי בשמש והגבתי באלרגיה לכל קרם הגנה.
קיים משהו כזה?
קמומיל אני אוהבת . ויטמין e ממש לא יכולה לסבול וגם לא מתכות למינהם.
מה אתן מציאות?
-
קוסמטיקה תוצרת בית
תמי שלום,
גם אני בת 40 ועבדתי הרבה בשמש, והגעתי לקוסמטיקה הטבעית בדיוק מהסיבה שלך.
הכי חשוב לעור עדין זה לשים קרם עם כמה שפחות רכיבים, למצוא רכיבים שמותרים גם לאכילה, ולהמנע לחלוטין מחומרים משמרים ומחומרי הגנה סינטטיים מהשמש (אלו חומרים שגורמים נזק לעור). אני מציעה לך ללכת על שילוב של:
א. חמאת שיאה אורגנית (חמאת שיאה מחדשת את העור, מגינה קצת מפני השמש ומותרת לאכילה, והאורגני חשוב כי יש יצרנים שמוסיפים כל מיני דברים אחרים, ועל האורגני יש פיקוח הדוק שמונע את התופעה הזאת, חוץ מהיתרון של עצם הגידול האורגני).
ב. שמן שקדים, או אגוזי לוז או משהו דומה, שגם מרגיע את העור וגם מותר לאכילה.
ולשני הרכיבים להוסיף מעט שמן לבנדר אתרי, שהוא מאד עדין, מחדש את העור, ובריכוז נמוך יש לו גם ריח נעים.
סה"כ - 3 רכיבים.
גם אני בת 40 ועבדתי הרבה בשמש, והגעתי לקוסמטיקה הטבעית בדיוק מהסיבה שלך.
הכי חשוב לעור עדין זה לשים קרם עם כמה שפחות רכיבים, למצוא רכיבים שמותרים גם לאכילה, ולהמנע לחלוטין מחומרים משמרים ומחומרי הגנה סינטטיים מהשמש (אלו חומרים שגורמים נזק לעור). אני מציעה לך ללכת על שילוב של:
א. חמאת שיאה אורגנית (חמאת שיאה מחדשת את העור, מגינה קצת מפני השמש ומותרת לאכילה, והאורגני חשוב כי יש יצרנים שמוסיפים כל מיני דברים אחרים, ועל האורגני יש פיקוח הדוק שמונע את התופעה הזאת, חוץ מהיתרון של עצם הגידול האורגני).
ב. שמן שקדים, או אגוזי לוז או משהו דומה, שגם מרגיע את העור וגם מותר לאכילה.
ולשני הרכיבים להוסיף מעט שמן לבנדר אתרי, שהוא מאד עדין, מחדש את העור, ובריכוז נמוך יש לו גם ריח נעים.
סה"כ - 3 רכיבים.