לפני שאני מתייחסת לדברים שנאמרו. שימו לב:
שאלתי שאלות פתוחות והצעתי לכל אחד להציע רעיונות. מלבד רועי, אף אחד לא טרח!
אתם בעיקר שואלים אותי מה יהיה האירגון ומתקיפים
אפשרויות שאני מעלה כסיבות להתנגדות.
האי נוחות של גילה היא "התחלה" של דיון.
בדיון אמיתי, פחות "לינצ'י" באופיו, הייתי מעלה רעיונות שיקפיצו לכולם פיוזים,
רק כדי לאתר את הצרכים האמיתיים שדורשים פיתרון, וכדי לדייק את הנושאים שמוסכמים על ידנו.
ככה, אני די מתפתלת לבחור במילים שלא ייגרמו לכם לעשות לי לינץ' על כלום - לא בהצלחה יתרה.
נפשית, אין לי כוח להיות מותקפת, וגם - זה לא משרת את מטרתי.
רועי,
הסעיף הראשון שכתבת - לא איכפת לי באמת איך יוצאים הילדים ממערכת החינוך, מעבר לעובדה שזה תומך בי הטיעונים שלי כשאני מדברת עם משרד החינוך. איכפת לי הילד שלי ואיכפת לי אני. אני מחפשת את הדרך הטובה והמהירה ביותר שתאפשר לי להתרכז במה שמעניין אותי (קרי: הבית, ההתפתחות של יהונתן ושלי) בשקט אמיתי לאורך זמן. יש לך רעיונות טובים יותר? אני לא נגד!! אני פתוחה מאוד לרעיונות
הארגון שלנו צריך להתנגד לכך שהגדרת המושג "פגיעה בילד" תעשה על ידי משרד החינוך.
על הכייפק!! בואו נגדיר אנחנו. יש הגדרות של אגודת אל"י, הרווחה וגורמים נוספים.
אנחנו יכולים להגדיר
לעצמנו מהי פגיעה בילד ועל זה, לדעתי, לשמור, על זה דיברתי!
אם פונה משפחה שמשרד החינוך טוען שהם פוגעים בילד, הארגון צריך לוודא שהיא אכן מתאימה להגדרות הארגון.
הארגון לחינוך ביתי לא יכול להיות אחראי ואסור שתהיה לו סמכות לבדיקת משפחות שעושות חינוך ביתי. הארגון הזה נועד לעזור למשפחות הללו, ואם יש משפחה שרוצה עזרה כזו לארגון אסור לעשות את השיקול האם המשפחה הזו עומדת בקריטריונים או לא.
האם זה אומר שתעזור לאב המתעלל בבתו לעשות חינוך ביתי, כמו שהוא מבין אותו?
כל מה שעקרונית אמרתי: בואו נחפש את מה שאנחנו רוצים ואת זה, נגדיר
בואו נבקש את מה שאנחנו רוצים - בנחישות ובאופן מאורגן.
בטח נשיג יותר מאשר לריב בתוך עצמנו.
אתה אומר:
התקווה שמשרד החינוך יסכים להעביר סמכות פיקוח לארגון כלשהו שאינו תחת שליטתו היא תקוות שוא. ...אלא אם הארגון לחינוך ביתי נשלט על ידי משרד החינוך, וזה הרי אנחנו לא רוצים שיקרה.
אני לא בהכרח מסכימה איתך, למרות שאין מי מושג מה קורה מבחינה משפטית. אני מאמינה, שמה שבאמת חשוב לנו - נוכל להשיג אם נלך על זה בביטחון ובאחדות.
האם הארגון לזכויות אדם בודק האם האדם שהוא מגן עליו עונה לקריטריונים כלשהם? - כן!!! פניתי אליהם לעזרה, וגם לארגונים אחרים ובהחלט יש להם השגות משלהם.
הארגון לזכויות האדם - "לא מתעסק בתחום החינוך"
המועצה לשלום הילד "מתנגדת עקרונית לחינוך ביתי, חושבת שטוב שיש חינוך חובה"[
משרד החינוך אינו מפיק חומרי לימוד._ - זה רעיון שהעלתה מישהי שעובדת במשרד החינוך. היא אמרה במפורש שהמשרד מפתח דברים אז אם יהיה שיתוף פעולה, יוכל להרחיב גם לכיוון שלנו. אולי אתה צודק, אולי היא. זה לא ממש חשוב, אני רק מעלה רעיונות בניסיון נואש כמעט להביא את האנשים כאן לתגובה. אני, כאמור, לא לתגובה כזאת התכוונתי. ובכל זאת, אמרת _יחד עם זאת, העלית נקודה חשובה: הארגון צריך לפעול על מנת לעודד היווצרות שוק לחומרי לימוד המיועדים לחינוך הביתי בדיוק כמו שקיים בארה"ב. אז יש תקווה. חבל שאתה סנונית כל כך יחידה.
בשמת, גילה, קחו את הרעיונות המאוד בוסר ולא מעובדים שלי ושכללו, פתחו, הבהירו כך שיתאימו לתפיסתכן.
אתן אפילו יכולות (!!!God forbid) להציע רעיונות משלכן.
זה אולי מודרני להיות נגד, או לפחות להצטרף לתוקפן החזק יותר (ראו
כמו כולם והיו כאן עוד דפים נוראים כאלו, שממש מביישים אותנו, לדעתי), אבל אתן יכולות לחרוג ולמצוא דרכים נעימות יותר לתגובה.
בשמת,
אני לא רוצה "לתת" למשרד החינוך שום דבר שפוגע בי, שום דבר ממשי באמת. אם את מפחדת "להגן על משרד החינוך" זה אומר שאת רואה באפשרות הזאת משהו ממשי. זה כשלעצמו סותר את כל מה שאת ואחרים אומרים בזכות החינוך הביתי.
כל מה שאני אומרת: אם הולכים על מה שמאמינים, יש לפעמים צורך "to put yor foot where your mouth is" או באמירה אחרת: "to walk your talk"
לא פעם, כשאני מנסה להגיע עם אחרים להסכמה, אני נותנת להם דברים שמרגיעים את חרדתם, מבלי שזה עולה לי משהו, ומקבלת בתמורה את מה שאני רוצה ושחשוב לי.
כל אלו הם דברים שאנחנו צריכים לדון בהם, לחפש ולהגדיר
לעצמנו:
קודם כל, מה אנחנו רוצים
אח"כ מה היינו מעדיפים אבל זה לא מאוד עקרוני - דברים שאפשר למצוא איזה "עמק השוה"
ואת הדברים שעקרוניים מאוד ושאסור לנו לאפשר להם לקרות.
מבחינת הדיון, בקושי התחלנו.
לגביך צפריר, אתה נגד התארגנות בכל צורה (אפילו נגד ארגון פעילות במפגש השנתי)
איכשהו, התקיפות בה אתה אומר את הדברים משתיקה את כולם.
לכן ביקשתי ממך ליסוג מהדיון הזה.
לא דיברתי קודם, כי כתיבתך נחווית על ידי כאלימה מאוד
בקריאת דבריך, חשתי כאילו חטפתי בוקס בבטן, ורק עכשיו חזר לי ה"קול".
ועוד משהו. אתה חוזר ומדבר על תמיכה שמקבלים משפחות החינוך הביתי מהקהילה.
מהיום הראשון שדיברתי על הדיאלוג שלי עם משרד החינוך לא קיבלתי כאן תמיכה.
לא רגשית, לא פיזית ולא מנהלתית.
אני מחליפה מידע עם יונת בעיקר, ועומדת לבדי, מותקפת מכל הכיוונים:
מהעולם על הבחירה "המטורפת" בחינוך הביתי
מהקהילה על הדיאלוג עם מטרד החינוך ועל הרצון שיהיה לי ולשכמותי גב ממשי
אני הכי לבד שאפשר וקשה לי.
אז רק ביקשתי: וותר לי על התוקפנות, היא מעבר ליכולתי לספוג.