מדוע אתן מעדיפות רופאי נשים?
לתחושתי דווקא רב הנשים שסביבי מעדיפות רופאות על פני רופאים. הנשים שאני מכירה שמעדיפות רופא, מעדיפות רופא
מסוים שלהן, ולא כל רופא גבר באשר הוא רופא על פני כל רופאה אשה. אבל לא ממש עשיתי מחקר שטח אמיתי. זה רק הרושם שלי.
נתקלתי בעברי הרחוק ברופאות נשים שהיו יותר גרועות מגברים ביחס המזלזל שלהן כלפי האישה וגופה.
בעברי היתה תקופה של מיון נשים אחת לשבוע. עברתי תחת
כל הרופאים במרפאה מסויימת בת"א. היו עדינים יותר, עדינים פחות, אנטיפתיים יותר, אנטיפתיים פחות, נחמדים יותר ופחות. אבל היתה אחת, שאני לא אציין את שמה מחמת הצמרמורת שזה מעורר בי. שכאשר אמרתי לה שהכאבים מונעים ממני ומבן זוגי לקיים יחסים היא
צעקה עליי "את לא מקיימת יחסים כי את לא רוצה, לא כי כואב לך!" וכאשר אמרתי לה שאני לא יכולה לפסק את רגליי יותר ממה שפיסקתי (אני לא אדם מאד גמיש והייתי אחרי ניתוח בעמוד השדרה) היא פשוט אחזה בכח בברכיי ופתחה אותן באלימות ותך גרימת כאבים עזים. נשמעו קנאקים איומים והיא נראתה נורא מבוהלת ממה שהיא עשתה. עד היום אני מצטערת שלא קמתי והלכתי או התלוננתי עליה. (היום אני מסתכלת על זה כעל התנהגות מאד קורבנית מצדי ומקווה שגדלתי מאז.)
אז כן, זה לא מהווה הוכחה כי אם רק דוגמא נגדית אחת לאמירה ש
נכון יותר שאשה תטפל באשה. המסקנה שלי: לא כל אשה נכון יותר שתטפל בכל אשה, נשים רבות נכון להן יותר להיות מטופלות על ידי נשים מסויימות.
![:) :-)](./images/smilies/happy.gif)
בסופו של דבר הגעתי לרופא אחד, צעיר, רגיש, נחמד, משעשע ועדין. הוא הראשון שדיבר איתי במונחים קצת יותר "אלטרנטיביים" וכך זכה בהערכתי הראשונית. הוא פתר את הבעיה ומאז אני אצלו, ע"א שעברתי עיר. ההתייחסות שלי אליו היא כמו אל כל רופא: כבדהו וחשדהו. אני לוקחת את מה שיש לו לומר כעצות מלומדות ולא יותר ומקבלת החלטות. היום אני עושה (גם) אצלו מעקב הריון. אחרי שנים כרופא נשים, האיש מתרגש באמת כשהוא רואה עוברים בUS... אז כן, הייתי שמחה לפגוש את אותה שמאנית נשים מופלאה שתוארה לעיל. אבל בינתיים טוב לי עם הרופא שלי.
שיר, אם כבר מצאת כזו רופאה, אז מאד אשמח אם תשתפי אותי (ואת כולם) בשמה ואיפה היא מקבלת. ![:) :-)](./images/smilies/happy.gif)