אהלן ממ, אני מוסיף את דעתי (ואופק בטח ייתן גם את תשובתו בקרוב).
אני אוכל (לא שותה) רסק ירוק 1-3 פעמים ביום. גם אני בעיקר קונה את הירוקים ולא מלקט אותם.
הנה קצת פירוט של כמה אני שם מכל סוג של עלה (חלקם ברי-קניה בחנויות):
- נענע - מקסימום שני עלים
- ירבוז, כף האווז - מקסימום חופן קטן
- ריג'לה - חופן גדול
- סלרי - בלי הגבלה, לפי הטעם (אם אני שם יותר מדי הרסק יוצא מר או מלוח). זה כבר לא העונה, אבל כשזה היה בעונה, סלרי היה הירוק העיקרי ברסק שלי
- עלי חסה - בלי הגבלה, לפי הטעם. חצי חסה גדולה או חסה קטנה שלמה זאת כמות סבבה, אבל למתחילים אפשר בטח לשים חצי מזה.
- פטרוזיליה/כוסברה - חצי חבילה. הכוסברה והפטרוזיליה דורשות התרגלות, אבל אחרי שלב ההתרגלות הן סבבה.
חוביזה - כמה שיותר.*
לגבי בלנדר מוט אין לי מושג, אבל בבלנדר רגיל:
אני מקפיד לשים מים מהפריזר (או הכי קרים שיש), ואז לערבל בבלנדר על המהירות הכי גבוהה במשך חצי דקה לפחות - ככה זה יוצא טחון דק-דק (אצלי זה יוצא ממש עיסה), ומצד שני לא מתחמם יותר מדי (בגלל המים הקרים).
חשוב לשים את כל המרכיבים הנוזליים בתחתית הבלנדר, ורק אז להוסיף את העלים. לפעמים הבלנדר צריך קצת עזרה, אז אפשר לעצור ולדחוף את הדברים קצת. אם הוא צריך עוד עזרה אז כנראה צריך להוסיף קצת מים.
בעניין השינוע / האם לשתות מייד:
אם הרסק קר, אני לפעמים לוקח אותו לעבודה בצנצנת אטומה ואוכל אותו במשך היום. ברור שהכי כדאי טרי, אבל גם ככה אפשר (הטעם והצבע לא משתנים מהנסיון שלי).
קרה לי כבר פעם שרסק-שקדים (כמו חלב, אבל כרסק-ירוק ובלי השלב של הסינון) התקלקל לי, אז כנראה שאותו צריך באמת לשמור בקירור או לצרוך מהר.
האמת שבדיוק קיבלתי מ
תזמורת הים צידנית רכה, אני מקווה שזה יעזור לי.