רסק ירוק

חני_תה*
הודעות: 437
הצטרפות: 30 אוקטובר 2007, 01:04
דף אישי: הדף האישי של חני_תה*

רסק ירוק

שליחה על ידי חני_תה* »

הקיץ הגיע והקטנה רואה ארטיקים מסביב, ורוצה!

בבלנדר: פרי מסוג אחד עם קצת ירוק. בינתיים ניסיתי אבטיח, מלון וענבים. מקפיאים בכוס קטנה צרה וארוכה (כמו של שוט טקילה) ובאמצע דוחפים מקל ארוך (מקלות סיניים של אכילה מצויינים לצורך העניין).

להיט!

למי שרגיל להרבה ירוק אפשר להקפיא רסק ירוק מתוק באותה צורה.

אחלא ארטיקים.
יעל*
הודעות: 2185
הצטרפות: 30 יוני 2001, 20:34

רסק ירוק

שליחה על ידי יעל* »

אורי
איך יוצא הרסק עם הבזיליקום? יש לי מלאן. וגם שלושה מנגואיים שלא טעמתי עדיין.
זה יוצא מתוק בכלל? או בטעם של פסטו-עמבה? /-:
יעל*
הודעות: 2185
הצטרפות: 30 יוני 2001, 20:34

רסק ירוק

שליחה על ידי יעל* »

אורי
איך יוצא הרסק עם הבזיליקום? יש לי מלאן. וגם שלושה מנגואיים שלא טעמתי עדיין.
זה יוצא מתוק בכלל? או בטעם של פסטו-עמבה? /-:
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

רסק ירוק

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

מה שנכון לגבי בזיליקום נכון גם לגבי פטרוזיליה
יש כמות מסויימת שעד אליה זה מעדן, ויותר ממנה זה נהיה ממש מגעיל. צריך לנסות ולבדוק על עצמך...
(אצלי באופן אישי זאת לא אותה הכמות בפטרוזיליה ובזילקום. אני יכול לשים הרבה יותר פטרוזיליה. אבל מצד שני עם בזילקום זה טעים ועם פטרוזיליה זה סתם "נסבל")

מציע מתכון:
3 מנגוים קרים,
תמר מג'הול אחד או 2-3 קטנים,
6 עלים גדולים של בזילקום (או 10+ עלים קטנטנים). רצוי בשלב הראשון בלי הגבעולים ובמיוחד בלי הזרעים אם יש.

בעונה הזאת אני מגלה שמנגו זה ממש פרי שצריך לדעת לבחור, אפילו יותר חשוב מבחירת אבטיח
(לדעתי - דחוף דחוף דחוף לפתוח דף על בחירת פירות. יש לי המון מה לכתוב על אפרסקים, מנגו, מלון, תפוח, בננה, אבוקדו, תמרים, תאנים, ועוד כמה פירות שממש התמקצעתי עליהם)
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

רסק ירוק

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

מה שנכון לגבי בזיליקום נכון גם לגבי פטרוזיליה
יש כמות מסויימת שעד אליה זה מעדן, ויותר ממנה זה נהיה ממש מגעיל. צריך לנסות ולבדוק על עצמך...
(אצלי באופן אישי זאת לא אותה הכמות בפטרוזיליה ובזילקום. אני יכול לשים הרבה יותר פטרוזיליה. אבל מצד שני עם בזילקום זה טעים ועם פטרוזיליה זה סתם "נסבל")

מציע מתכון:
3 מנגוים קרים,
תמר מג'הול אחד או 2-3 קטנים,
6 עלים גדולים של בזילקום (או 10+ עלים קטנטנים). רצוי בשלב הראשון בלי הגבעולים ובמיוחד בלי הזרעים אם יש.

בעונה הזאת אני מגלה שמנגו זה ממש פרי שצריך לדעת לבחור, אפילו יותר חשוב מבחירת אבטיח
(לדעתי - דחוף דחוף דחוף לפתוח דף על בחירת פירות. יש לי המון מה לכתוב על אפרסקים, מנגו, מלון, תפוח, בננה, אבוקדו, תמרים, תאנים, ועוד כמה פירות שממש התמקצעתי עליהם)
Honeysuckle_Rose*
הודעות: 48
הצטרפות: 12 יוני 2008, 04:44
דף אישי: הדף האישי של Honeysuckle_Rose*

רסק ירוק

שליחה על ידי Honeysuckle_Rose* »

מתכון מצויין שהכנתי היום!
שני מנגואים קטנים (השתמשתי באטלופו... אין אותם בארץ, לא? לא כזה משנה אבל)
2 בננות קפואות (או לא...)
חבילת תרד (בערך 350 גרם)
חופן קטן של ריחן
מים קרים

יצא לי בערך ליטר שחלקתי עם מאט
Honeysuckle_Rose*
הודעות: 48
הצטרפות: 12 יוני 2008, 04:44
דף אישי: הדף האישי של Honeysuckle_Rose*

רסק ירוק

שליחה על ידי Honeysuckle_Rose* »

מתכון מצויין שהכנתי היום!
שני מנגואים קטנים (השתמשתי באטלופו... אין אותם בארץ, לא? לא כזה משנה אבל)
2 בננות קפואות (או לא...)
חבילת תרד (בערך 350 גרם)
חופן קטן של ריחן
מים קרים

יצא לי בערך ליטר שחלקתי עם מאט
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

רסק ירוק

שליחה על ידי with_passion* »

שפית טבעונאית מניו יורק השתמשה באחת התמונות שלי - של הרסק הירוק עם הפירות מעל!
http://www.youtube.com/watch?v=ov39Bo4D5Co
חה! לבקש אחוזים?..
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

רסק ירוק

שליחה על ידי with_passion* »

שפית טבעונאית מניו יורק השתמשה באחת התמונות שלי - של הרסק הירוק עם הפירות מעל!
http://www.youtube.com/watch?v=ov39Bo4D5Co
חה! לבקש אחוזים?..
ניב_רפאל*
הודעות: 164
הצטרפות: 22 מאי 2008, 12:45

רסק ירוק

שליחה על ידי ניב_רפאל* »

הרסק הירוק היום יצא לי לכיוון החום בגלל עלי הסלק האדמדמים אז כבר החלטתי להפוך אותו לחום צ'וקולדי .לא בטוח שויקטוריה היתה מתלהבת,אבל כן
הוספתי 2 כפיות גדושות של אבקת קקאו + 4 תמרים לשלושה עלי מנגולד,ריגלה מהגינה,חמוץ וסלק מהשוק,תפוח עץ,אגס ולא מעט מלון.המלון ממש מקרים את הרסק .
+ כמה קוביות של קרח.
אז זה לא ממש ליום יום אבל בתור חריגה יחסית בריאה.
ניב_רפאל*
הודעות: 164
הצטרפות: 22 מאי 2008, 12:45

רסק ירוק

שליחה על ידי ניב_רפאל* »

הרסק הירוק היום יצא לי לכיוון החום בגלל עלי הסלק האדמדמים אז כבר החלטתי להפוך אותו לחום צ'וקולדי .לא בטוח שויקטוריה היתה מתלהבת,אבל כן
הוספתי 2 כפיות גדושות של אבקת קקאו + 4 תמרים לשלושה עלי מנגולד,ריגלה מהגינה,חמוץ וסלק מהשוק,תפוח עץ,אגס ולא מעט מלון.המלון ממש מקרים את הרסק .
+ כמה קוביות של קרח.
אז זה לא ממש ליום יום אבל בתור חריגה יחסית בריאה.
אמא_ללי*
הודעות: 1668
הצטרפות: 19 נובמבר 2007, 06:48
דף אישי: הדף האישי של אמא_ללי*

רסק ירוק

שליחה על ידי אמא_ללי* »

יש לי שאלה שלא מצאתי עליה תשובה בדף, אשמח להפניה או לתשובה מהמבינים.
עד כמה חשוב לגוון בסוגי הירוק?
מה שאני משיגה בקלות שהוא אורגני וגם טעים לנו הוא לקט של עליי בייבי (spring mix) שיש בו עלים ירוקים וגם סגולים.
הקייל נחמד, ה- collard עם טעם מאד חזק והם גם עבים ככה שמהם שאני מצליחה לשים ממש קצת. (לא אורגניים)
תרד מאד טעים אבל שמתי לב שאחרי יותר מיומיים רצוף זה מתחיל לעשות לי לא טוב.
את כל העלים עם הטעמים היותר דומיננטיים (פטרוזיליה, נענע, בזיליקום, כאלה) עוד לא ניסיתי. בהנחה שגם ככה אשים כמות מאד קטנה כי כרגע זה טעים לנו מתוק עם טעם בעיקר של הפירות, האם חשוב להוסיף אותם מבחינת הבריאות או שזה לא משמעותי?
אם שמים רק סוג אחד (נגיד רק את לקט הבייבי), זה בעייתי?
תודה על הדף הזה ועל ההשראה, אנחנו שותים רסק ירוק כמעט כל בוקר כבר כמה שבועות וזאת אחלה דרך לפתוח את היום! (וככה בעלי גם צורך פירות על הדרך, הוא לא אכל אותם כל חייו עד עכשיו...) :-)
אמא_ללי*
הודעות: 1668
הצטרפות: 19 נובמבר 2007, 06:48
דף אישי: הדף האישי של אמא_ללי*

רסק ירוק

שליחה על ידי אמא_ללי* »

יש לי שאלה שלא מצאתי עליה תשובה בדף, אשמח להפניה או לתשובה מהמבינים.
עד כמה חשוב לגוון בסוגי הירוק?
מה שאני משיגה בקלות שהוא אורגני וגם טעים לנו הוא לקט של עליי בייבי (spring mix) שיש בו עלים ירוקים וגם סגולים.
הקייל נחמד, ה- collard עם טעם מאד חזק והם גם עבים ככה שמהם שאני מצליחה לשים ממש קצת. (לא אורגניים)
תרד מאד טעים אבל שמתי לב שאחרי יותר מיומיים רצוף זה מתחיל לעשות לי לא טוב.
את כל העלים עם הטעמים היותר דומיננטיים (פטרוזיליה, נענע, בזיליקום, כאלה) עוד לא ניסיתי. בהנחה שגם ככה אשים כמות מאד קטנה כי כרגע זה טעים לנו מתוק עם טעם בעיקר של הפירות, האם חשוב להוסיף אותם מבחינת הבריאות או שזה לא משמעותי?
אם שמים רק סוג אחד (נגיד רק את לקט הבייבי), זה בעייתי?
תודה על הדף הזה ועל ההשראה, אנחנו שותים רסק ירוק כמעט כל בוקר כבר כמה שבועות וזאת אחלה דרך לפתוח את היום! (וככה בעלי גם צורך פירות על הדרך, הוא לא אכל אותם כל חייו עד עכשיו...) :-)
מירב_ב*
הודעות: 651
הצטרפות: 07 ינואר 2005, 14:37
דף אישי: הדף האישי של מירב_ב*

רסק ירוק

שליחה על ידי מירב_ב* »

כדאי לגוון בסוגי העלים הירוקים מיום ליום, ולשלב גם עשבי בר.
בעונת הקיץ יש בעיקר שפע של פירות ופחות עלים ירוקים, כך שיש פחות אפשרות לגוון. אנחנו בבית באמת אוכלים יותר פירות בקיץ ופחות שותים רסק ירוק.
לעומת זאת בחורף יש שפע של נבטים ועלים ירוקים, ואז קל יותר לגוון.
ניתן לקרוא מידע רב על תרומתם של העלים הירוקים וחשיבות חיוניותם בקישורים הבאים:
מידע תזונתי אודות צמחי בר
עלים ירוקים
ועוד מאמרים ברשת למשל באתר "צמח השדה" ומאמרים על ליקוט שכותב אורי מאיר-צ'יזיק.
אם תרצי קישורים אוסיף בערב.
מירב_ב*
הודעות: 651
הצטרפות: 07 ינואר 2005, 14:37
דף אישי: הדף האישי של מירב_ב*

רסק ירוק

שליחה על ידי מירב_ב* »

כדאי לגוון בסוגי העלים הירוקים מיום ליום, ולשלב גם עשבי בר.
בעונת הקיץ יש בעיקר שפע של פירות ופחות עלים ירוקים, כך שיש פחות אפשרות לגוון. אנחנו בבית באמת אוכלים יותר פירות בקיץ ופחות שותים רסק ירוק.
לעומת זאת בחורף יש שפע של נבטים ועלים ירוקים, ואז קל יותר לגוון.
ניתן לקרוא מידע רב על תרומתם של העלים הירוקים וחשיבות חיוניותם בקישורים הבאים:
מידע תזונתי אודות צמחי בר
עלים ירוקים
ועוד מאמרים ברשת למשל באתר "צמח השדה" ומאמרים על ליקוט שכותב אורי מאיר-צ'יזיק.
אם תרצי קישורים אוסיף בערב.
יעל*
הודעות: 2185
הצטרפות: 30 יוני 2001, 20:34

רסק ירוק

שליחה על ידי יעל* »

הי אורי,
באמת הרסקים האחרונים שהכנתי היו לא טעימים בכלל. אחד היה עם בזיליקום והרבה. מסקנה-עדיף להכין פסטו.
השני היה כם כוסברא ומנגו. יצא בטעם של עמבה מתוקה.
ונכון מה שאתה כותב על המנגו. אז איך בוחרים? עד היום הלכתי לפי הארומה (בעיקר של המאיה) וברסקים שהכנתי איתם זה לא הוכיח את עצמו
יעל*
הודעות: 2185
הצטרפות: 30 יוני 2001, 20:34

רסק ירוק

שליחה על ידי יעל* »

הי אורי,
באמת הרסקים האחרונים שהכנתי היו לא טעימים בכלל. אחד היה עם בזיליקום והרבה. מסקנה-עדיף להכין פסטו.
השני היה כם כוסברא ומנגו. יצא בטעם של עמבה מתוקה.
ונכון מה שאתה כותב על המנגו. אז איך בוחרים? עד היום הלכתי לפי הארומה (בעיקר של המאיה) וברסקים שהכנתי איתם זה לא הוכיח את עצמו
ביאנקה_מתחברת*
הודעות: 75
הצטרפות: 15 יולי 2008, 18:30
דף אישי: הדף האישי של ביאנקה_מתחברת*

רסק ירוק

שליחה על ידי ביאנקה_מתחברת* »

לי אישית כוסברה מפריעה מעצם קיומה בעולם, וברסק מנגו אני שמה הרבה עלי בייבי(עניין התערובת מאזן טעמים) או פטרוזיליה(בערך חופן). גם אני בעצתו של אורי לא שמה מים ברסקים עם מנגו. באחרון שמתי מעט נענע ויצא מעולה(מעט זה בערך,10-15 עלים).
ביאנקה_מתחברת*
הודעות: 75
הצטרפות: 15 יולי 2008, 18:30
דף אישי: הדף האישי של ביאנקה_מתחברת*

רסק ירוק

שליחה על ידי ביאנקה_מתחברת* »

לי אישית כוסברה מפריעה מעצם קיומה בעולם, וברסק מנגו אני שמה הרבה עלי בייבי(עניין התערובת מאזן טעמים) או פטרוזיליה(בערך חופן). גם אני בעצתו של אורי לא שמה מים ברסקים עם מנגו. באחרון שמתי מעט נענע ויצא מעולה(מעט זה בערך,10-15 עלים).
נבט_חיטה*
הודעות: 313
הצטרפות: 14 מאי 2005, 23:13
דף אישי: הדף האישי של נבט_חיטה*

רסק ירוק

שליחה על ידי נבט_חיטה* »

תרד בקנדה... ממכר
לגמרי.
אני בעניין תרד וסלרי. וגם רכשתי כאן COLLARD GREEN ואין לי מושג מה עושים איתו...
רסק ירוק טרם ניסיתי -סומק- (-:
<לומדת עכשיו את הדף הזה>
נבט_חיטה*
הודעות: 313
הצטרפות: 14 מאי 2005, 23:13
דף אישי: הדף האישי של נבט_חיטה*

רסק ירוק

שליחה על ידי נבט_חיטה* »

תרד בקנדה... ממכר
לגמרי.
אני בעניין תרד וסלרי. וגם רכשתי כאן COLLARD GREEN ואין לי מושג מה עושים איתו...
רסק ירוק טרם ניסיתי -סומק- (-:
<לומדת עכשיו את הדף הזה>
אסף_פ*
הודעות: 6
הצטרפות: 11 אוקטובר 2008, 19:59
דף אישי: הדף האישי של אסף_פ*

רסק ירוק

שליחה על ידי אסף_פ* »

מישהו מכיר מחקר כלשהו או מאמר אודות השפעת הרסק הירוק על סכרת ? (סוג 1)
אסף_פ*
הודעות: 6
הצטרפות: 11 אוקטובר 2008, 19:59
דף אישי: הדף האישי של אסף_פ*

רסק ירוק

שליחה על ידי אסף_פ* »

מישהו מכיר מחקר כלשהו או מאמר אודות השפעת הרסק הירוק על סכרת ? (סוג 1)
אליס_מיאו*
הודעות: 112
הצטרפות: 27 אוקטובר 2007, 00:28
דף אישי: הדף האישי של אליס_מיאו*

רסק ירוק

שליחה על ידי אליס_מיאו* »

וגם את מוזמנת לשלוח לי אימייל בלי תמונות ואני אשלח לך תמונות של צמחים מעולים שבוודאי יש לך בגינה.

אני אשמח לקבל. ואת המייל שלי כבר יש לך ;)
אליס_מיאו*
הודעות: 112
הצטרפות: 27 אוקטובר 2007, 00:28
דף אישי: הדף האישי של אליס_מיאו*

רסק ירוק

שליחה על ידי אליס_מיאו* »

וגם את מוזמנת לשלוח לי אימייל בלי תמונות ואני אשלח לך תמונות של צמחים מעולים שבוודאי יש לך בגינה.

אני אשמח לקבל. ואת המייל שלי כבר יש לך ;)
זוהר*
הודעות: 45
הצטרפות: 03 מרץ 2004, 14:15

רסק ירוק

שליחה על ידי זוהר* »

אחרי שבתחילת השבוע קניתי שפע ירוקים בסופר היום יצא לי לנסות להכין סמוזי לראשונה.
כבסיס השתמשתי בחצי כוס מיץ ענבים/אלוורה שקניתי ב"אורגניקס אינדיאה" ועוד כוס מים מינרלים, שמתי שני עלים גדולים של כרוב סיני, בערך 2 חופנים של תרד, חופן פטרוזיליה ובננה אחת. דאגתי כשהמיכל נראה מפוצץ אבל איך שהתחלתי הכל שקע לתערובת. הבלנדר הפשוט עמד בתהליך יפה, ויצא סמוזי טעים באופן מפתיע - הבננה דומיננטית כשלפטרוזיליה טעם לוואי חלש. בפעם הבאה אני אשים יותר תרד ופחות כרוב.
עכשיו כמה שאלות:
האם יש בעיה להוסיף זרעי פשתה, כלומר האם הבלנדר יגרוס אותם בתהליך הערבוב?
מה לגבי להוסיף שמרים? שמעתי על זה המלצה.
יש עוד דברים שמומלץ להוסיף? חשבתי לנסות להוסיף עשב חיטה.
ומאיפה לעזאזל משיגים קייל?
}נראים לא משהו אבל עדיין מבריקים כזה.. הם עברו אידויי. גם התמרים המעוכים באריזה עברו אידויי.
זוהר*
הודעות: 45
הצטרפות: 03 מרץ 2004, 14:15

רסק ירוק

שליחה על ידי זוהר* »

אחרי שבתחילת השבוע קניתי שפע ירוקים בסופר היום יצא לי לנסות להכין סמוזי לראשונה.
כבסיס השתמשתי בחצי כוס מיץ ענבים/אלוורה שקניתי ב"אורגניקס אינדיאה" ועוד כוס מים מינרלים, שמתי שני עלים גדולים של כרוב סיני, בערך 2 חופנים של תרד, חופן פטרוזיליה ובננה אחת. דאגתי כשהמיכל נראה מפוצץ אבל איך שהתחלתי הכל שקע לתערובת. הבלנדר הפשוט עמד בתהליך יפה, ויצא סמוזי טעים באופן מפתיע - הבננה דומיננטית כשלפטרוזיליה טעם לוואי חלש. בפעם הבאה אני אשים יותר תרד ופחות כרוב.
עכשיו כמה שאלות:
האם יש בעיה להוסיף זרעי פשתה, כלומר האם הבלנדר יגרוס אותם בתהליך הערבוב?
מה לגבי להוסיף שמרים? שמעתי על זה המלצה.
יש עוד דברים שמומלץ להוסיף? חשבתי לנסות להוסיף עשב חיטה.
ומאיפה לעזאזל משיגים קייל?
אביטל_צ*
הודעות: 730
הצטרפות: 16 אפריל 2004, 17:49
דף אישי: הדף האישי של אביטל_צ*

רסק ירוק

שליחה על ידי אביטל_צ* »

איך הופכים את השייק הירוק לארוחת בוקר משביעה ?
השייק הבסיסי שלי לאחרונה הוא בננות + פרי קיץ אחר (שזיפים או מנגו או ענבים), עלי חסה, קצת פטרוזיליה, תוספת עלים ירוקים אחרים שיש בהישג יד.
אני מוסיפה קצת שיבולת שועל ואגוזים (אולי צריך יותר מהם ? )
אבל שעתיים אחרי אני שוב רעבה.... ויותר מתאים לי שזה יחזיק אותי כמה שעות.
רעיונות ?
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

רסק ירוק

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

אביטל, את יכולה לכתוב קצת על הכמויות? כמה בננות למשל?
ודבר שני,
אם את מכינה את הרסק קר מאוד, ומוזגת לבקבוק, לוקחת שלוק פעם בחצי שעה עד שנגמר.. זה מחזיק עד ארוחת צהריים מאוחרת למדי.
דבר שלישי,
תמיד יש לי תחושה שעבודה מול המחשב שורפת סוכרים.. כלומר... שאם נגיד אני יוצא לרכיבה ארוכה, ספורט, או סתם הסתובבות בעיר, אני אמנם מוציא יותר אנרגיה, אבל אין את התחושה של רעב מייד שוב כמו שיש לי כשאני עובד מול המחשב (למזלי עובד מול המחשב הרבה פחות בשנתיים האחרונות).
אביטל_צ*
הודעות: 730
הצטרפות: 16 אפריל 2004, 17:49
דף אישי: הדף האישי של אביטל_צ*

רסק ירוק

שליחה על ידי אביטל_צ* »

כמויות
בננה אחת בשלה
מנגו אחד בשל (אם זה פרי אחר ופחות מתוק, לפעמים אני מוסיפה תמרים יבשים או לחים)
4-5 עלי חסה
חופן עלים ירוקים נוספים בהתאם לזמינות
2-3 גבעולי פטרוזיליה
1/3 כוס שיבולת שועל
חופן אגוזי קשיו
חצי עד כוס מים בהתאם לסמיכות שיוצאת לי

יוצא לי כוס וחצי גדולות של רסק ירוק

לגבי המחשב - את החלק הזה אני לא אשנה כל כך מהר לצערי הרב. זו העבודה שלי.

מסיבות אישיות אני מעדיפה שלא להיות במצב של לקחת שלוק כל חצי שעה
מבחינתי ארוחת בוקר אידיאלית צריכה להחזיק אותי 3-4 שעות
האם זו דרישה מוגזמת מרסק ירוק ?

אני מניחה שאני יכולה להכין את אותה הכמות, לשתות חצי ולשמור את החצי השני במקרר עד שארגיש שוב רעבה.
ביתית*
הודעות: 67
הצטרפות: 18 נובמבר 2008, 18:02

רסק ירוק

שליחה על ידי ביתית* »

עכשיו 12 בצהריים ועד כה נכנסו לי לתוך הפה משהו כמו 5 כוסות מאג רסק ירוק (ולא שום דבר אחר), במספר נאגלות. אני בהחלט רעבה כרגע, אבל זה מה שדרש כדי להחזיק אותי עד עכשיו. (אני שומרת את כמות המים במתכון למינימום ההכרחי)
ביתית*
הודעות: 67
הצטרפות: 18 נובמבר 2008, 18:02

רסק ירוק

שליחה על ידי ביתית* »

שכחתי לומר דבר חשוב: קמתי בסביבות 6 בבוקר.
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

רסק ירוק

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

ביתית, קבלי פירגון

אביטל,
נסי להגיע למרקם עם הרבה סיבים ולטחון דק (חצי דקה בויטמיקס). שווה להוסיף קרח.
אינטואיטיבית נשמע לי שככל שיהיו יותר סיבים ברסק שלך, כך ירד הערך הגליקמי של הרסק. ערך גליקמי נמוך, לפי כל מני תאוריות תזונתיות, משפיע על שובע לאורך זמן.
גם_יעל*
הודעות: 83
הצטרפות: 21 אפריל 2009, 19:58
דף אישי: הדף האישי של גם_יעל*

רסק ירוק

שליחה על ידי גם_יעל* »

אני חייבת לציין בהתלהבות שהתינוק שלנו (7.5 חודשים) טורף רסק ירוק בתאווה רבה. הוא פשוט מת על זה.
הוא שותה את זה ככה, מהכוסות שלנו (אנחנו מגישים לא לפה) או עם כפית. מבקבוק הוא לא רוצה כלכך.
חשבתי על זה שאם נמשיך לתת לו את זה בעקביות יש מצב שהוא יגדל להיות ילד שאוהב את זה... איזה כיף!:)
פלוני_אלמוני*
הודעות: 1182
הצטרפות: 14 אוגוסט 2001, 19:35
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמוני*

רסק ירוק

שליחה על ידי פלוני_אלמוני* »

שאלות של מתחילים
אני רוצה להתחיל לשתות כל יום רסק
אין לי שום אפשרות ללקט עלים, הכל יגיע מהסופר האורגני,
אני מניקה ויודעת שיש צמחים שפוגעים בכמות החלב, אולי רק בחליטה?
איזה עלים, שוב מהסופר, לא כדאי לצרוך על בסיס יומיומי?
איזה הכי מומלצים?
אין לי בעיה מבחינת הטעם
תודה רבה
עדי_ל*
הודעות: 2010
הצטרפות: 06 ספטמבר 2004, 01:58
דף אישי: הדף האישי של עדי_ל*

רסק ירוק

שליחה על ידי עדי_ל* »

אין לי שום אפשרות ללקט עלים, הכל יגיע מהסופר האורגני,

גם אצלנו הרוב משם - שימי לב שיש עכשיו מסביב הרבה חוביזות וסרפדים. נפלאים להוסיף לרסק.

אני מניקה ויודעת שיש צמחים שפוגעים בכמות החלב, אולי רק בחליטה?

נענע ומרוה אינם מומלצים בהנקה.

איזה הכי מומלצים?

לדעתי כדאי להתחיל עם כמויות של העלים הפחות חזקים בטעמם - כמו עלי מנגולד (יש ירוקים ויש אדומים) , חסה, תרד, קייל. את השאר במידה (פטרוזיליה, כוסברה, בזיליקום,ארוגולה וכל שאר ה"בייבי" שמוסיפים לסלט. תראי איך זה מרגיש לך ותוסיפי בהמשך .
חשוב שזה יהיה קר כי זה טעים יותר וגם שלא יתחמם בבלנדר. לכן פירות קפואים תמיד עוזרים או פשוט קרח.

ואפשר להוסיף אגוזים, פולי קקאו, וכל מה שרוצים וטעים לנו. בתיאבון.
שקדי_ה*
הודעות: 223
הצטרפות: 06 אפריל 2010, 22:21

רסק ירוק

שליחה על ידי שקדי_ה* »

איזה הכי מומלצים?
למיטב הבנתי הכי מומלץ לגוון- גם בפירות, ובמיוחד בעלים. גם כי לכל עלה יש ערך מוסף אחר מבחינה תזונתית, וגם כי בדרך זו השייק לא הופך למאוס. עדי ל נתנה רשימה נפלאה ואני אוסיף שגם סלרי הוא מאוד טעים ומרענן בשייק.
כדאי מאוד להוסיף גם אגוזים טריים לשייק (גם כאן חשוב לגוון- אגוזי ברזיל, אגוזי מלך, שקדים ועוד) ואפשר גם תמרים, ופשתן טחון (אומגה 3) - כל אלה חשובים לכולם אך במיוחד למניקות.
חגית_פ*
הודעות: 880
הצטרפות: 18 אוקטובר 2001, 17:18
דף אישי: הדף האישי של חגית_פ*

רסק ירוק

שליחה על ידי חגית_פ* »

שלל שאלות, אולי על חלקן יש תשובות בדף הזה אבל הוא פשוט כל כך ארוך ...
אז ככה-
אני מכינה שייק ירוק לפחות פעמיים-שלוש בשבוע אבל משתוללת עם הפירות כי קשה לי לשתות רק ירוק בגלל הטעם.
היום, למשל, הכנתי שייק משתי בננות, 2-3 תמרים, תפוח עץ, כמה חתיכות אפרסק קפוא ו3/4 צרור פטרוזיליה. יצא ירוק ומתוק.
הרגשתי שנסחפתי קצת עם הפירות ופספסתי את הקטע הבריאותי.
מה אתם אומרים ??
י_פה*
הודעות: 140
הצטרפות: 07 אוגוסט 2010, 17:51
דף אישי: הדף האישי של י_פה*

רסק ירוק

שליחה על ידי י_פה* »

אוי מצחיקה כמה פרי.. אם את הולכת על הקטע הבריאותי , אז אולי, אולי קצת פיספסת, אבל אולי לא ? מי אמר שזה לא טוב? כי זה טעים מידי ?
בעקרון , מה שאומרים זה לשים דגש יותר על העלים הירוקים ולתת קצת מתוק מהפרי בכדי לשפר טעם.
אבל מחר יבוא מחקר שיגיד שככה בדיוק כמו שאת הרכבת זה האופטימלי..
אגב, אני אתמול שמתי בשייק ירוק , ביחד עם חצי צרור פטרוזיליה, תפוח ואגס .......תות שדה מיובש, ככה כמה אחדים, בערך חמישה, אחחחח , איזה עונג .
נותן לזה טעם אחר מהשייק הירוק המסורתי
חגית_פ*
הודעות: 880
הצטרפות: 18 אוקטובר 2001, 17:18
דף אישי: הדף האישי של חגית_פ*

רסק ירוק

שליחה על ידי חגית_פ* »

השאלה שלי היא בעצם :
אז מה אם יש הרבה פירות ?? כל עוד יש גם 3/4 חבילה פטרוזיליה שזה ממש הרבה עלים ירוקים, זה משנה שיש הרבה פירות ? הפירות מפריעים באיזו צורה ??
יעלפו_מהמושב*
הודעות: 1247
הצטרפות: 02 נובמבר 2007, 10:21
דף אישי: הדף האישי של יעלפו_מהמושב*

רסק ירוק

שליחה על ידי יעלפו_מהמושב* »

יש שלל תיאוריות על האיזונים הראויים (בין היתר, הן מתבססות על תזונת שימפנזים וחלוקת הפירות/עלים שלהם), אבל מספר התיאוריות דומה למספר שותי הרסק הירוק.
נראה לי שהמינונים הם בעיקר עניין של התנסות והסתגלות. הרעיון הכללי של רסק ירוק הוא לאפשר צריכה מוגברת ויעילה של עלים ירוקים, ולכן בדרך כלל אנשי ההארד קור שותים הרבה ירוק ומעט פירות.
תבשיל_קדרה*
הודעות: 8851
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

רסק ירוק

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

מגלים פה את מי שהשייק שלו מלא פירות לדף רסק ירוק בהיר? ;-)
מצ'רה*
הודעות: 1583
הצטרפות: 10 נובמבר 2009, 14:20

רסק ירוק

שליחה על ידי מצ'רה* »

אני אומרת שתשימי כמה פירות שטעים לך.
זה יכול להשתנות במשך הזמן, עם ההתרגלות.
סביר שבשייק כזה את אוכלת (שותה) יותר עלים ירוקים מכל סלט שהיית מכינה.
לולי*
הודעות: 96
הצטרפות: 25 אפריל 2003, 23:47

רסק ירוק

שליחה על ידי לולי* »

תודה לעלעלית על הטיפ המדהים- שמתי את שאריות הרשק על פניי והם יצאו רכים וטעימים...
איזה כיף!!!
סוף_מעגל*
הודעות: 642
הצטרפות: 14 יולי 2002, 18:09
דף אישי: הדף האישי של סוף_מעגל*

רסק ירוק

שליחה על ידי סוף_מעגל* »

למה נענע ומרווה אינן מומלצות בהנקה?
תבשיל_קדרה*
הודעות: 8851
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

רסק ירוק

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

מקטינים את כמות החלב. מידת הרגישות של כל אמא שונה, עדיף - אם מנסים - לעושת את זה בזהירות.
פלונית*
הודעות: 5019
הצטרפות: 02 אוקטובר 2001, 03:13

רסק ירוק

שליחה על ידי פלונית* »

ובזמן הריון זה בסדר לשתות חליטות נענע או מרווה?
עדי_ל*
הודעות: 2010
הצטרפות: 06 ספטמבר 2004, 01:58
דף אישי: הדף האישי של עדי_ל*

רסק ירוק

שליחה על ידי עדי_ל* »

http://www.beofen-tv.co.il/cgi-bin/chiq ... 5%F8%E9%ED[/u]%E1%E4%F8%E9%E5%EF

כאן יש תשובה לגבי נענע ומרוה שכנראה לא מומלצים גם בהריון
נועה*
הודעות: 1437
הצטרפות: 04 ספטמבר 2001, 13:21

רסק ירוק

שליחה על ידי נועה* »

שאלה קצת דחופה: אני מכינה רסק ירוק בכמות של כמה כוסות בכול פעם. האםאפשר לשמור במקרר וזה ישמור על רוב הערכים התזונתיים או שזה כבר ממש לא כדאי עדיף לשתות הכול בפעם אחת?
כול עזרה תתקבל בשמחה ותודה.
עירית*
הודעות: 110
הצטרפות: 22 ינואר 2003, 11:43

רסק ירוק

שליחה על ידי עירית* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

הרסק הירוק זה דבר כזה מדהים.
אני ממש הרגשתי קפיצת אנרגיה אחרי שבועיים בהם שתיתי רסק כזה כל יום.
וגם רזיתי כמה ק"ג....למרות שדווקא היה לי ממש בסדר עם הגוף שלי עוד קודם, אבל כנראה שזה מוביל את הגוף למשקל האידיאלי שלו.
עוד משהו ששמתי לב זה שאני ממש נגעלת כבר מקמח לבן או מדברים לא בריאים. לא נגעתי בסופגניות כל החנוכה. ממש לא גירה אותי!!!!
יש לי חברה שגם עשתה תוכנית כזאת במשך חודש והתמלאו לה כל מחסני הברזל.
היא כתבה על זה בלוג.
אתם מוזמנים לקרוא את העדות שלה
עירית*
הודעות: 110
הצטרפות: 22 ינואר 2003, 11:43

רסק ירוק

שליחה על ידי עירית* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

לנועה,
לגבי לשמור במקרר, ברור שזה מאבד חלק מהערכים שלו. אבל למשל לשומרי שבת, עדיף להכין מראש ולשמור במקרר מאשר בכלל לא.
הכי טוב זה למלא כלי זכוכית עד הסוף ולסגור אותו בלי אויר (כמה שאפשר) כדי שלא יתחמצן.
נועה*
הודעות: 1437
הצטרפות: 04 ספטמבר 2001, 13:21

רסק ירוק

שליחה על ידי נועה* »

תודה עירית, האמת היא שאני מכינה פחות שייקים כעת משום שקר ופחות מתחשק לי אבל טוב לדעת.
לאהל׳ה*
הודעות: 23
הצטרפות: 01 דצמבר 2011, 23:44

רסק ירוק

שליחה על ידי לאהל׳ה* »

אני משתדלת בימים האחרונים לאכול רק אוכל צמחי חי הרסק הירוק ממש מציל אותי כל כך קשה לעמוד בפיתוי של הניחוח של מרק חם ומהביל. אני מבשלת לבעלי ולילדים ואלו השעות הכי קשות. איך מצליחים להחזיק מעמד במאה אחוז של אוכל נא לאורך זמן? האם רק השבועות הראשונים של ״ הגמילה״ יהיו קשים או שזה עובר מתישהו? בקיצור אני צריכה מילים של עידוד ממי שההר הזה כבר מאחוריו...
עירית*
הודעות: 110
הצטרפות: 22 ינואר 2003, 11:43

רסק ירוק

שליחה על ידי עירית* »

הי נועה,
אפשר להוסיף לרסק דברים מחממים כמו גינג'ר (להיזהר בהריון) או קינמון.
וגם להוציא את הפירות והירקות מהמקרר לפחות שעה קודם. ככה זה לא יהיה קר.
לאהל'ה
אני מסתכלת על מתכונים של שירלי בר והיא אומרת שם שלא חייב 100%. אלא להוסיף כמה שיותר.
מה הסיבה שאת עושה 100%? לפעמים זה גורם לשבירה.
כשעשיתי את הדיאטה של הקנדידה, חברה אמרה לי תעשי 90% למשך שנה ולא 100% למשך חודש. וזה באמת עבד. ולא רק לשנה אלא לשלוש וחצי שנים.
אז אני חושבת שכשאנחנו טובים עם עצמנו ומרשים לעצמנו מידי פעם מרק חם למשל, ולא כועסים על עצמנו על זה, אז אפשר להמשיך ואולי להגדיל את האחוזים במשך הזמן.
חוץ מזה שבאופק חדש יש שני מתכונים של מרקים נאים. והם מתחממים קצת בזמן העיבוד בבלנדר. תנסי, אולי זה יספק לך את הצורך.
שיר*
הודעות: 346
הצטרפות: 23 פברואר 2003, 13:59

רסק ירוק

שליחה על ידי שיר* »

בעיני מרק חם כשכל כך מתאווים אליו עשוי גם להראות צורך של הגוף לחימום פנימי ובעיני שוב אין בזה רע
להיפך! אני שותה שייקים ירוקים ומכינה מרק בערב. ירקות שורש בלי תפ"א ודברים שלא הייתי יכולה לאכול נא.
אם רוצים להקפיד אפשר פשוט לרסק דק בפומפיה את הירקות ולהרתיח מים עם תבלינים ואז להוסיף את הירקות בלי להרתיח אותם.
אפשר גם להוסיף מיסו (לא מומלץ מסויה) למים רותחים ולשם את הירקות המגורדים.
אני אוהבת גם להוסיף גינגר ובצל ירוק קצוץ ושאר ירוקים קצוצים כשקצת מתקרר.
בעיני זה חיבור מאוזן שמוציא אותי מקצוניות משרה שלוה בלב ובגוף .
המאבקים בעיני לא בריאים .
זה עשוי להיות אלים כלפי עצמי.
לתת למערכת כבוד זו דרך מתונה רכה ומתחשבת שבה יש תועלת לאורך זמן
ובניית קשר של אהבה והזנה אמיתי וקשוב לכל מי שאני.
מיכל*
הודעות: 1270
הצטרפות: 09 אוקטובר 2001, 17:11

רסק ירוק

שליחה על ידי מיכל* »

מה הבעייה עם ג'ינג'ר בהריון?
דני_וולפשטיין*
הודעות: 48
הצטרפות: 14 אוקטובר 2010, 18:24
דף אישי: הדף האישי של דני_וולפשטיין*

רסק ירוק

שליחה על ידי דני_וולפשטיין* »

לגבי ג'ינג'ר בהריון - כנראה שיש מספר סימני שאלה, אך אין מידע מוסמך שמזיק.
באתר של משרד הבריאות האמריקאי http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/drug ... l/961.html מזהירים אך אחרי זה אומרים שבעצם אין משהו ידוע אם לא מגזימים ,
ברן צמחים http://www.ranherbs.com/monograph.asp?pid=487&t=b - אזהרה דומה שלא להגזים, אבל לא ידועות תופעות לוואי

לגבי מעבר למזון חי - רבים וטובים בתחום (גבריאל קאזאנס, דייוויד וולף ואחרים) טוענים כיום שניתן לקבל את רוב היתרונות של מזון חי, גם אם זה רק 80% מהתזונה. זה גם עושה את המעבר ליותר קל, ןמגביר את הסיכוי שלא נשבר, בייחוד בחורף הקר. אמנם אנשים שאוכלים חי שנים טוענים שאחר שנה שנתיים כבר לא קר להם, אך אישית אני חי על כ 80% מזון חי כבר כשנתיים, ובחורף, בעוונותי אני יותר מרגשי צורך באוכל חם, כמו מרקים, מאשר בקיץ. בכל מקרה - המפתח לדעתי (ודעת אחרים) זאת הדרגתיות, ועדינות עם הגוף. עם הזמן מגלים שכל מיני תאוות לאוכל יורדות ונושרות מעצמן (וחלקן דווקא כיף להן להישאר, לפחות בינתיים).
עירית*
הודעות: 110
הצטרפות: 22 ינואר 2003, 11:43

רסק ירוק

שליחה על ידי עירית* »

קראתי במספר מקומות באינטרנט שצריך להיזהר מכמויות גדולות של ג'ינג'ר.
באיזה מקום קראתי שזה אפילו עלול להוביל להפלה.
הנה תשובה של חנה לשם, דיאטנית קלינית בסטארמד:
מותר, אבל לא ממליצה לך בכמויות גדולות.
בגלל שאין ודאות לגבי השפעת צמחים בהריון, אני ממליצה להתייעץ עם מומחה בתחום ולא להרבות בשתיית חליטות מרוכזות מדי.
שיר*
הודעות: 346
הצטרפות: 23 פברואר 2003, 13:59

רסק ירוק

שליחה על ידי שיר* »

אכן ממילדות אני יודעת שמרק גינגר מזרז לידה...
לאהל׳ה*
הודעות: 23
הצטרפות: 01 דצמבר 2011, 23:44

רסק ירוק

שליחה על ידי לאהל׳ה* »

תודה על העצות והתמיכה,
יש כאן גם אנשים שאוכלים מאה אחוז נא?
אני כבר כמה חודשים עושה שמונים אחוז והעשרים אחוז הנותרים בדרך כלל עושים לי נפילות לכל מיני סוגי מאכלים שלאחר מעשה לא עושים לי טוב. אשמח לעצות ..
הקוסמת_מארץ_עוץ*
הודעות: 2444
הצטרפות: 01 יוני 2005, 21:40
דף אישי: הדף האישי של הקוסמת_מארץ_עוץ*

רסק ירוק

שליחה על ידי הקוסמת_מארץ_עוץ* »

אני רוב הזמן על 90 אחוז נא...
הנפילות שלי כוללות בד"כ אוכל שאני מבשלת למשפחה - מג'דרה, פסטה ודברים דומים...
ב_שאיפה*
הודעות: 166
הצטרפות: 14 דצמבר 2011, 10:49
דף אישי: הדף האישי של ב_שאיפה*

רסק ירוק

שליחה על ידי ב_שאיפה* »

האמת שנכנסתי לפרסום (מתוך עניין) ובתור מי שמסתובבת פה אי-אלו שנים, זה גם לא ממש יעיל.
קראתי את כל מה שמוצע שם וסיכמתי לעצמי שאת הרוב כבר קראתי ושמעתי בעבר.
וגם שהבוקר גם ככה התחלתי את היום ב רסק ירוק, עוד בלי שידעתי :-D
דני_וולפשטיין*
הודעות: 48
הצטרפות: 14 אוקטובר 2010, 18:24
דף אישי: הדף האישי של דני_וולפשטיין*

רסק ירוק

שליחה על ידי דני_וולפשטיין* »

אני חי על 80 אחוז חי (בתחושה, לא בדקתי במדוייק) וזה מרגיש לי מאד נכון עבורי. בחורף יוצא קצת יותר מבושל, בקיץ יותר חי.
החוכמה בעיני היא שגם המבושל יהיה בריא, מזין וטעים, ואז זה לא כזה נורא לדעתי (וגם לדעת רוב העוסקים בתחום שפגשתי או קראתי, אף שמעתי שהיום רוב המומחים מגדירים תזונה של 80% כתזונה "חיה"). אני מנסה שזה יהיה מרקים, ירקות מאודים (אולי עם טיפה צליה ללא שמן בסוף), בישול של דברים מונבטים (אורז, עדשים, מש, חיטה וכו').
ומדי פעם אני חוטא באיזו עוגה טעימה ו"בלתי חוקית בעליל" - כל אחד וחולשותיו, אך אני עושה גם את זה בכיף.
לאהל׳ה*
הודעות: 23
הצטרפות: 01 דצמבר 2011, 23:44

רסק ירוק

שליחה על ידי לאהל׳ה* »

מצאתי בשכונה גינה מלאה סרפדים האם מישהו יודע איך מתנהגים עם זה? אשמח למתכוני סרפד עסיסיים... וגם כמובן איך לא נעקצים מהסרפדים ..
זוטא_לבנה*
הודעות: 90
הצטרפות: 06 אוגוסט 2004, 10:05
דף אישי: הדף האישי של זוטא_לבנה*

רסק ירוק

שליחה על ידי זוטא_לבנה* »

בדיוק בימים האחרונים אני מכינה הרבה רסק ירוק עם סרפדים. מנסה לחסל מהר את הסרפדים שצמחו פתאום השנה בגינה.
אני גוזמת אותם עם מספריים, עם כפפה על היד, ישר לתוך קופסא ואז לבלנדר. העלה נטרלי למדי ברסק, ומתאים לדעתי לכל הרכב של פירות (היום ברסק היו בננה, תפוח, פרוסת מלון, פסיפלורה אחת, שני תמרים, המון גבעולי סרפד עם עלים וכוס וחצי מים. יצא מעולה)
טלי_מא*
הודעות: 1707
הצטרפות: 14 דצמבר 2005, 10:27
דף אישי: הדף האישי של טלי_מא*

רסק ירוק

שליחה על ידי טלי_מא* »

אפשר להוסיף סרפדים ל{{}}רסק ירוק (לטעמי - לא יותר מידי כי זה הופך חריף).
חוץ מזה אפשר - רוטב ירוק, חליטת תה, page]מרק סרפד id[/po]=1499, חביתת סרפד וכל מה שאפשר לעשות עם תרד.

לגבי עיקצוץ - אפשר לקטוף עם כפפות או שקית ניילון, ואפשר גם לקטוף את העלים מלמטה.
אני קוטפת בלי להזהר, הצריבה לא מפריעה לי.
בשמת_א*
הודעות: 21563
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

רסק ירוק

שליחה על ידי בשמת_א* »

היום נתקלתי במאמר e]הזה cid[/po]=20120604 DNL art 2 באתר של ד"ר מרקולה (צריך להיות מנוי כדי להיכנס אבל זה בחינם ושווה).
נראה לי רלבנטי גם לרסק ירוק, כי לרוב מוסיפים לו כמויות של סלרי ופטרוזיליה.
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

רסק ירוק

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

מאמר מעניין על הסלרי כנוגד סרטן. לא צריך להירשם כדי לראות את המאמר.
גלי*
הודעות: 458
הצטרפות: 17 אפריל 2004, 22:06

רסק ירוק

שליחה על ידי גלי* »

התחלתי לשתות מיץ עשב חיטה. מאחר ואין לי מסחטת מיצים מיוחדת אני משתמשת בבלנדר ומסננת.
האם ריסוק בבלנדר לא הורס/מחמצן את כל הויטמינים והמינרלים?
עמית_אלתם*
הודעות: 33
הצטרפות: 06 יוני 2012, 13:03
דף אישי: הדף האישי של עמית_אלתם*

רסק ירוק

שליחה על ידי עמית_אלתם* »

הריסוק בבלנדר ועוד יותר בבלנדרים העוצמתיים עם מהירות סיבוב עצומה כמו ויטמיקס ,גורם לחימצון והרס ברמה התאית, כמו כן מרכיבי המזון ברסק לא שוהים בפה לא נלעסים לכן לא מתערבבים עם הרוק, כלומר מדלגים על שלב ראשוני מאוד חשוב בעיכול, התהליך הוא לא טבעי והגוף שלנו אינו מכירו ולא בטוח שיודע כיצד לנהוג, אך מאידך גיסא ,באורח החיים המודרני הקדחתני אין לנו זמן ללעוס שעות סלאטים ענקיים, כך שזו כנראה האלטרנטיבה הפחות גרועה,עדיף על לאכול מעט מאוד ירוקים
אביבה*
הודעות: 359
הצטרפות: 05 יוני 2004, 23:49

רסק ירוק

שליחה על ידי אביבה* »

בויקיפדיה (הופתעתי מאד לקרוא לפני כמה ימים ש)כתוב שברוק יש חומרים שמפרקים עמילנים ושומנים.
לא היה כתוב (שוב, להפתעתי הרבה) שהרוק מפרק גם דברים אחרים.
אשמח לתגובות, אם יש למישהו... :-)

ולגלי: תראי לפי התוצאות שזה נותן לך. לי למשל זה מעלים לגמרי את העייפות, ולא בא לי לישון עד 1 בלילה אם שתיתי באותו יום כליטר שייק או קצת פחות. (ביום רגיל בא לי לישון בסביבות 10, כנראה אפילו אם אכלתי אוכל מאד בריא)
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

רסק ירוק

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

מה קרה לכל אוכלי הרסק ,עבר להם החשק ,אולי הרסק ריסק להם את המוטיבציה והם נעלמו ??.
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

רסק ירוק

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

שלום(=
שאלה, אם אני מכין הרבה רסק , מקפיא את זה ואוכל את זה אחרי כמה ימים שוב, הויטמינים נשמרים נכון ?
תודה
סנונית_הסיפורים*
הודעות: 157
הצטרפות: 09 אוקטובר 2012, 10:38
דף אישי: הדף האישי של סנונית_הסיפורים*

רסק ירוק

שליחה על ידי סנונית_הסיפורים* »

האם יש למישהו זרעים של ריגלה?
אני רוצה לגדל בגינה.
תודה,
סנונית.
שליחת תגובה

חזור אל “מתכונים באופן טבעי”