רעיונות לשיפוץ בית
-
- הצטרפות: 24 ספטמבר 2004, 16:05
- דף אישי: הדף האישי של לוונדר_סגול*
רעיונות לשיפוץ בית
המשך לדף: מצאתי בית בפרדס חנה
לקראת השיפוץ אשמח לשמוע את רעיונותיכם.
ככה הוא נראה עכשיו:
וזו התכנית לשינוי:
לקראת השיפוץ אשמח לשמוע את רעיונותיכם.
ככה הוא נראה עכשיו:
וזו התכנית לשינוי:
-
רעיונות לשיפוץ בית
אני מתכוונת להפגש עם אדריכל שהציע לי ייעוץ חינם, אבל אשמח גם לשמוע מה דעתכם.
בעיקרון, אני הופכת בית של 3 חדרים לשני חדרים,
מה ש"נחשב" לעסקה גרועה והורדת ערך הנכס, אבל יותר חשוב לי לחיות בנועם מאשר ערך הנכס.
יוצרת חדר אמבטיה,
סלון עם מטבח
הקיר הקטן שאני משאירה מול הדלת הוא כי:
א. יש עליו ארון חשמל והזזתו היא משהו בין 1500 - 3000 ש"ח.
ב. זה יוצר תיחום נחמד למטבח.
לא בטוח שיהיה בו המקרר, אולי הוא יהיה מימין ושם יהיה שולחן קטן.
היציאה נפתחת לשטח של כ 600 מ"ר (השטח כולו הוא 750 ומשהו) שבינתיים אין בו כלום ויהיו בו המון עצי פרי ושיחים ופרחים וגינת ירק.
במרפסת המוארת בכניסה יהיה שולחן אוכל ואם יום אחד יתרבו הנפשות בביתי אסגור חלק ממנה לחדר עבודה
שבינתיים ישתלב בסלון, כמו שאני חיה בשלוש שנים האחרונות, בנוחות רבה.
< האוכל מתקרר, אמשיך בקרוב >
בעיקרון, אני הופכת בית של 3 חדרים לשני חדרים,
מה ש"נחשב" לעסקה גרועה והורדת ערך הנכס, אבל יותר חשוב לי לחיות בנועם מאשר ערך הנכס.
יוצרת חדר אמבטיה,
סלון עם מטבח
הקיר הקטן שאני משאירה מול הדלת הוא כי:
א. יש עליו ארון חשמל והזזתו היא משהו בין 1500 - 3000 ש"ח.
ב. זה יוצר תיחום נחמד למטבח.
לא בטוח שיהיה בו המקרר, אולי הוא יהיה מימין ושם יהיה שולחן קטן.
היציאה נפתחת לשטח של כ 600 מ"ר (השטח כולו הוא 750 ומשהו) שבינתיים אין בו כלום ויהיו בו המון עצי פרי ושיחים ופרחים וגינת ירק.
במרפסת המוארת בכניסה יהיה שולחן אוכל ואם יום אחד יתרבו הנפשות בביתי אסגור חלק ממנה לחדר עבודה
שבינתיים ישתלב בסלון, כמו שאני חיה בשלוש שנים האחרונות, בנוחות רבה.
< האוכל מתקרר, אמשיך בקרוב >
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
רעיונות לשיפוץ בית
אני הייתי משדרגת את המקום של המקרר ליחידה שמצידה האחד מקרר
ומצידה השני מערכת סטראו + טלויזיה (אפשר גם עם ספריה) אולי משהו בנוי מגבס.
ואת שולחן העבודה להחליף עם המקום של הספה, כך יש לך שליטה
ואת יכולה לראות כל מי שנכנס לבית (פנג שוואי).
ומצידה השני מערכת סטראו + טלויזיה (אפשר גם עם ספריה) אולי משהו בנוי מגבס.
ואת שולחן העבודה להחליף עם המקום של הספה, כך יש לך שליטה
ואת יכולה לראות כל מי שנכנס לבית (פנג שוואי).
-
רעיונות לשיפוץ בית
בנוגע להחלפה של השולחן עבודה עם הספה את צודקת לגמרי ועדכנתי את השרטוט בהתאם - תודה.
לא הבנתי איפה התכוונת למקם את ה מערכת סטראו + טלויזיה.
לא הבנתי איפה התכוונת למקם את ה מערכת סטראו + טלויזיה.
-
רעיונות לשיפוץ בית
העבודה שלי (עריכת וידאו) מחייבת שהטלויזיה תהיה סמוכה לשולחן העבודה.
-
רעיונות לשיפוץ בית
מטבח סלון ופינת עבודה בחלל אחד.
חדר שינה בחלל נפרד וסגור.
שרותים מופרדים מחדר אמבטיה.
לחדר האמבטיה הכניסה מחדר השינה.
לשרותים הכניסה מההול.
יציאה מהסלון למשטח עץ (דק) עם פרגולה מעל.
בבניה הישנה הזאת אין עמודים ויציקות בטון. התמיכה לכל הבית נמצאת בקירות החיצוניים.
מה שעדיין לא מבטיח לי את השרדותה של תקרת הרביץ הישנה בזמן השיפוצים.
יש הטוענים שחיזוקה יספיק, ויש הממליצים להחליפה.
< עונה באיחור קל להערותיה של אורנ ה שנעלמה לה בינתיים... >
חדר שינה בחלל נפרד וסגור.
שרותים מופרדים מחדר אמבטיה.
לחדר האמבטיה הכניסה מחדר השינה.
לשרותים הכניסה מההול.
יציאה מהסלון למשטח עץ (דק) עם פרגולה מעל.
בבניה הישנה הזאת אין עמודים ויציקות בטון. התמיכה לכל הבית נמצאת בקירות החיצוניים.
מה שעדיין לא מבטיח לי את השרדותה של תקרת הרביץ הישנה בזמן השיפוצים.
יש הטוענים שחיזוקה יספיק, ויש הממליצים להחליפה.
< עונה באיחור קל להערותיה של אורנ ה שנעלמה לה בינתיים... >
-
- הצטרפות: 19 ספטמבר 2004, 11:38
- דף אישי: הדף האישי של POOH_והתוספות*
רעיונות לשיפוץ בית
אני הייתי שמה את התנור מעל המדיח [בהנחה שזה תנור בילד אין ולא עם כיריים מחוברים] כדי לפנות עוד מקום לארון איחסון ו/או משהו אחר...
ו/או מחליפה את המקום של המקרר והתנור כך שהמקרר שהוא גבוה יותר לא יהיה באמצע החדר.
ולא תיכננת מקום למכונת כביסה/מייבש...
ואלא אם כן כונינית הספרעים תלויה על הקיר לא הייתי שמה צמוד אליה שולחן - מנסיון זה לוקח חלק מהמקום. עדיף להזיז הכל ימינה או להחליף את השולחן עם הטלויזיה.. כך שהשולחן יהיה פנוי כולו לעבודה ולא חסום ע"י הכוננית.
וחוץ מזה עוד מעט אנחנו עוברים לכרכור - תוכלי לבוא לבקר..
בהצלחה עם הבית...
ו/או מחליפה את המקום של המקרר והתנור כך שהמקרר שהוא גבוה יותר לא יהיה באמצע החדר.
ולא תיכננת מקום למכונת כביסה/מייבש...
ואלא אם כן כונינית הספרעים תלויה על הקיר לא הייתי שמה צמוד אליה שולחן - מנסיון זה לוקח חלק מהמקום. עדיף להזיז הכל ימינה או להחליף את השולחן עם הטלויזיה.. כך שהשולחן יהיה פנוי כולו לעבודה ולא חסום ע"י הכוננית.
וחוץ מזה עוד מעט אנחנו עוברים לכרכור - תוכלי לבוא לבקר..
בהצלחה עם הבית...
-
- הצטרפות: 07 מרץ 2005, 01:20
רעיונות לשיפוץ בית
מפריע לי קצת שדלת השירותים נפתחת לחלל הציבורי. את יכולה להזיז את דלת חדר השינה פנימה ולאפשר כניסה לשירותים מהמסדרון שנוצר.
-
רעיונות לשיפוץ בית
פטל זה מאוד מעניין מה שאת אומרת...
וככה גם אני מרוויחה קיר שלם של 1.60 מ' ליד הדלת... יפה...
האולי בעיה שתיווצר היא - אם יהיה מקום לכיור בשרותים אם הדלת תיכנס פנימה (1.60 על 1.00 מ').
כי המסדרון הקטנטן שנוצר רוחבו כ 60-65 ס"מ אז אין מצב שהדלת תיפתח החוצה.
לאחר ספירת בלטות באמבטיה שבביתי הנוכחי, נראה לי שזה יהיה בסדר...
רעיון מצויין! תודה
POOH - התנור והמדיח הם יחידות עצמאיות וגדולות.
המקרר צמוד לקיר, והמרחק בינו לבין הכיור שמולו הוא 1.20 מ', שזה ממש מספיק.
אבל אולי אדחוף אותו לפינה שליד דלת הכניסה.
וככה גם אני מרוויחה קיר שלם של 1.60 מ' ליד הדלת... יפה...
האולי בעיה שתיווצר היא - אם יהיה מקום לכיור בשרותים אם הדלת תיכנס פנימה (1.60 על 1.00 מ').
כי המסדרון הקטנטן שנוצר רוחבו כ 60-65 ס"מ אז אין מצב שהדלת תיפתח החוצה.
לאחר ספירת בלטות באמבטיה שבביתי הנוכחי, נראה לי שזה יהיה בסדר...
רעיון מצויין! תודה
POOH - התנור והמדיח הם יחידות עצמאיות וגדולות.
המקרר צמוד לקיר, והמרחק בינו לבין הכיור שמולו הוא 1.20 מ', שזה ממש מספיק.
אבל אולי אדחוף אותו לפינה שליד דלת הכניסה.
-
- הצטרפות: 14 אוגוסט 2001, 19:35
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמוני*
רעיונות לשיפוץ בית
המערכת והטלוויזיה מתחת לחלון שפונה למרפסת, בעוד שהשולחן בפינה בצמוד לקיר אטום. מה יקרה אם תחליפי ביניהם כדי שאת תשבי בזמן העבודה עם הפנים לחלון?
-
- הצטרפות: 09 נובמבר 2003, 14:52
- דף אישי: הדף האישי של ענן_בעננים*
רעיונות לשיפוץ בית
לוונדר
עכשיו ראיתי את הדף והסתכלתי בחופזה. כמה הערות לדברים שקפצו לי לעין :
דלת שירותים- לא כדאי להפנות לאיזור הציבורי זה לא נעים. דלתות של חדרים באופן כללי רצוי שיפחו פנימה* לתוך החדר
עכשיו ראיתי את הדף והסתכלתי בחופזה. כמה הערות לדברים שקפצו לי לעין :
דלת שירותים- לא כדאי להפנות לאיזור הציבורי זה לא נעים. דלתות של חדרים באופן כללי רצוי שיפחו פנימה* לתוך החדר
- מיקום המקרר נראה לי בעייתי כי הוא גדול ועמוק - ז"א תופס הרבה נפח והחלל שיווצר לך במטבח יראה קטן ודחוס. הייתי ממקמת אלמנט נמוך יותר ופחות עמוק במקום בו עומד עכשיו המקרר. אפילו ארון אחסון ומתחתיו משטח עבודה.
- התנור ממוקם במקום בעייתי. האם הוא נמוך או גבוה? יש סכנה שהחולפין במעבר שם יקבלו כוויה (במיוחד אם מדובר בתנור ישן. בתנורים חדשים זו פחות בעייה)
רעיונות לשיפוץ בית
מקסים נשמע מלא אווירה,
לפי מה שהבנתי הצד של הנוף יהיה זה של המרפסת, למה בעצם לא למקם את חדר השינה עם הנוף לגן במקום השירותים והאמבטיה. תחשבי איזה יופי זה לקום לתוך ציוץ הציפורים
עם עצי הפרי שלך.
שירותים ואמבטיה, בלאו הכי כדאי למקם במקום מוצנע יותר השאלה מה קורה בשאר צידי הבית. עוד מחשבה בכיוון הגינה, אולי הרחבת המרפסת ויציאה לגינה מחדר השינה
או אפילו בלקון קטן שבו תוכלי להגג הגיגים.
לפי מה שהבנתי הצד של הנוף יהיה זה של המרפסת, למה בעצם לא למקם את חדר השינה עם הנוף לגן במקום השירותים והאמבטיה. תחשבי איזה יופי זה לקום לתוך ציוץ הציפורים
עם עצי הפרי שלך.
שירותים ואמבטיה, בלאו הכי כדאי למקם במקום מוצנע יותר השאלה מה קורה בשאר צידי הבית. עוד מחשבה בכיוון הגינה, אולי הרחבת המרפסת ויציאה לגינה מחדר השינה
או אפילו בלקון קטן שבו תוכלי להגג הגיגים.
- אני יודעת שזה עוד כסף אבל כמה כיף זה מביא.
רעיונות לשיפוץ בית
הי לוונדר,
לא הלכתי לשום מקום (-:
פשוט בא לי לשנות את הדף שלי,
אז מחקתי...וגם ניסיתי בדרך (כי אם כבר מוחקים דף) ללמוד קצת עריכה,
איך משנים שם לדף,וכד'.
יש לציין שנכשלתי בצורה מושלמת.p-:
בנתיים לא בא לי לכתוב משהו....אז הוא ריק.
קראתי שיש לך ייעוץ אדריכלי...
זה נפלא.
אני מציעה שעכשיו לאחר שתהיה לך תוכנית מהאדריכל,
תחזרי להתיעץ כאן על בסיס התוכנית שלו.
זה יהיה הרבה יותר פשוט.
(כי בנתיים יש שגיאות פאטליות,סליחה על הכנות....למשל מסדרון לא יכול להיות 65 ס"מ רוחב כפי שכתבת,
אלא אם גמדים קטנים ורזים חיים שם)מסדרון הוא מינ' 90 ס"מ רוחב.
ומאוד כדאי להזיז את הקיר של החשמל(זה שהמקרר נשען עליו,אני לא הייתי מוותרת על הזזתו)
וגם הייתי ממקמת את המקרר אחרת.
וראיתי שנתת לארון הבגדים 80 ס"מ רוחב,אין צורך מספיק לו 60ס"מ.
עוד משהו...רוחב חדר האמבטיה שלך הוא 1.60, ואמבטיה עצמה באורך כזה,זו אמבטיה די קטנה,
אני בעד או מקלחת מרווחת,או אמבטיה מרווחת.(לא החדר,אלא האמבטיה עצמה)
מצד שני יש לך לפחות בתוכנית העכשווית אורך חדר אמטיה מאוד יפה,אולי הייתי שוקלת אמבטייה פינתית
ושאלה למחשבה- לא היית רוצה לשבת עם הפנים לחלל ולא לקיר? (בשולחן העבודה)
משהו כמו סיפריה על הקיר,רווח של 90-100 ס"מ ושולחן עבודה. (לי יותר נעים לשבת ככה,וכך מיקמתי לי את שולחן העבודה.
הייתי מנסה למקם את פינת העבודה הזאת במקום של המטבח.
את המטבח במקום של פינת העבודה,ככה מתוח על הקיר.(שאורכו 3.80),ולראות איך זה מסתדר עם סידור הסלון,
אולי אפילו יהיה מקום לאי קטנטן(באיקאה יש מין עגלות כאלה מקסימות,שהן די צרות)גם שימושי,וגם יוצר מעין מחיצה
בין פינת ישיבה למטבח.
טוב...ניסחפתי.
לא הלכתי לשום מקום (-:
פשוט בא לי לשנות את הדף שלי,
אז מחקתי...וגם ניסיתי בדרך (כי אם כבר מוחקים דף) ללמוד קצת עריכה,
איך משנים שם לדף,וכד'.
יש לציין שנכשלתי בצורה מושלמת.p-:
בנתיים לא בא לי לכתוב משהו....אז הוא ריק.
קראתי שיש לך ייעוץ אדריכלי...
זה נפלא.
אני מציעה שעכשיו לאחר שתהיה לך תוכנית מהאדריכל,
תחזרי להתיעץ כאן על בסיס התוכנית שלו.
זה יהיה הרבה יותר פשוט.
(כי בנתיים יש שגיאות פאטליות,סליחה על הכנות....למשל מסדרון לא יכול להיות 65 ס"מ רוחב כפי שכתבת,
אלא אם גמדים קטנים ורזים חיים שם)מסדרון הוא מינ' 90 ס"מ רוחב.
ומאוד כדאי להזיז את הקיר של החשמל(זה שהמקרר נשען עליו,אני לא הייתי מוותרת על הזזתו)
וגם הייתי ממקמת את המקרר אחרת.
וראיתי שנתת לארון הבגדים 80 ס"מ רוחב,אין צורך מספיק לו 60ס"מ.
עוד משהו...רוחב חדר האמבטיה שלך הוא 1.60, ואמבטיה עצמה באורך כזה,זו אמבטיה די קטנה,
אני בעד או מקלחת מרווחת,או אמבטיה מרווחת.(לא החדר,אלא האמבטיה עצמה)
מצד שני יש לך לפחות בתוכנית העכשווית אורך חדר אמטיה מאוד יפה,אולי הייתי שוקלת אמבטייה פינתית
- 40 על 1.40 זו אמבטיה כייפית. ובאמבטיות האקריליות של היום אין הבדל נורא גדול במחיר.
ושאלה למחשבה- לא היית רוצה לשבת עם הפנים לחלל ולא לקיר? (בשולחן העבודה)
משהו כמו סיפריה על הקיר,רווח של 90-100 ס"מ ושולחן עבודה. (לי יותר נעים לשבת ככה,וכך מיקמתי לי את שולחן העבודה.
הייתי מנסה למקם את פינת העבודה הזאת במקום של המטבח.
את המטבח במקום של פינת העבודה,ככה מתוח על הקיר.(שאורכו 3.80),ולראות איך זה מסתדר עם סידור הסלון,
אולי אפילו יהיה מקום לאי קטנטן(באיקאה יש מין עגלות כאלה מקסימות,שהן די צרות)גם שימושי,וגם יוצר מעין מחיצה
בין פינת ישיבה למטבח.
טוב...ניסחפתי.
-
רעיונות לשיפוץ בית
פלוני
מה שיקרה זה שהזוית בין הספה לטלויזיה תהיה בלתי אפשרית לצפיה.
אבל זה בסדר, מולי קיר ומבט קל הצידה מביא את החלון. זה מספיק טוב, מנסיון.
נהורה
אין מי שאוהב מרפסות יותר ממני
הכניסה לבית היא דרך המרפסת, שפונה לרחוב (עם חצר הפרדה קטנה)
היציאה לשטח הגדול היא מהסלון - ושם יהיה דק עץ ופרגולה.
חלון חדר השינה, וגם חלון המטבח מעל הכיור, פונים כמובן לשטח הגדול.
אורנ ה
יופי שאת פה ואת מוזמנת להיסחף חופשי
אני צריכה לבדוק שוב את מה שאת אומרת,
וגם את מה שענן.
מה שיקרה זה שהזוית בין הספה לטלויזיה תהיה בלתי אפשרית לצפיה.
אבל זה בסדר, מולי קיר ומבט קל הצידה מביא את החלון. זה מספיק טוב, מנסיון.
נהורה
אין מי שאוהב מרפסות יותר ממני
הכניסה לבית היא דרך המרפסת, שפונה לרחוב (עם חצר הפרדה קטנה)
היציאה לשטח הגדול היא מהסלון - ושם יהיה דק עץ ופרגולה.
חלון חדר השינה, וגם חלון המטבח מעל הכיור, פונים כמובן לשטח הגדול.
אורנ ה
יופי שאת פה ואת מוזמנת להיסחף חופשי
אני צריכה לבדוק שוב את מה שאת אומרת,
וגם את מה שענן.
-
- הצטרפות: 10 מאי 2004, 11:42
- דף אישי: הדף האישי של רוני_בלוני*
רעיונות לשיפוץ בית
הי לוונדר, לא ראיתי היכן יש לך פינת אוכל בבית.
מה דעתך להחליף את מקום המקרר עם ארון מטבח שישמש גם כדלפק אכילה?.
כלומר המקרר יעמוד באותו צד של המדיח (או במקום התנור למשל)
ובמקום שבו שורטט המקרר יעמוד ארון מטבח ומעליו שיש נוסף שישמש כדלפק אכילה וכמקום נוסף לשימוש.
וכך כל אדם שיכנס אלייך הביתה יראה קודם כל את דלפק האכילה (שמעליו שיש ומתחתיו מוסתרים ארונות מטבח נוספים)
מה דעתך?
מה דעתך להחליף את מקום המקרר עם ארון מטבח שישמש גם כדלפק אכילה?.
כלומר המקרר יעמוד באותו צד של המדיח (או במקום התנור למשל)
ובמקום שבו שורטט המקרר יעמוד ארון מטבח ומעליו שיש נוסף שישמש כדלפק אכילה וכמקום נוסף לשימוש.
וכך כל אדם שיכנס אלייך הביתה יראה קודם כל את דלפק האכילה (שמעליו שיש ומתחתיו מוסתרים ארונות מטבח נוספים)
מה דעתך?
-
רעיונות לשיפוץ בית
האמת שאפשר היה גם לשנות את הכל לגמרי וליצור מטבח מודרני עם דלפק אכילה ארוך (כאורך המטבח עצמו)
שינוי כזה עלול לעלות כסף רב אני חושבת.
והנה השינוי:
אפשר לשים את המטבח משמאל לכניסה (במקום שולחן העבודה והטלויזיה). ממול למטבח בכל האורך דלפק אכילה (עם ארונות נוספים תחתיו).
ממול לכניסה (במקום המטבח הפינתי) ליצור פינת עבודה מרשימה במיוחד, אפשר גם פינתית אם צריך ואפשר להכניס אליה גם כוננית ספרים מרשימה. (שולחן העבודה יכול לעמוד למשל במקום הכיור המשורטט).
ממול לכניסה מאחורי הקיר הקטן (בצידו של המקרר המשורטט ועד לתנור המשורטט) אפשר לשים את הטלויזיה והמערכת (על רהיט עם גלגלים שאפשר לגלגל אותו: א': לכיוון הספה ב': לכיוון חדר העבודה (שהוא המטבח המשורטט).
זהו, אם הבנת את הכל. אני חושבת שהזזת צנרת של המטבח תעלה הרבה כסף, אבל אם זה מוצא חן בעינייך שווה לשאול את האדריכל, כי יש צנרת סמוכה (בשירותים).
תכנית כזו תיצור:
הפרדה בין פינת עבודה גדולה (המוסתרת משהו) לבין פינת האירוח.
פינת אוכל מרשימה ומודרנית (בצורת דלפק) הכוללת ארונות מטבח נוספים מבלי תחושה של בזבוז מקום.
שינוי כזה עלול לעלות כסף רב אני חושבת.
והנה השינוי:
אפשר לשים את המטבח משמאל לכניסה (במקום שולחן העבודה והטלויזיה). ממול למטבח בכל האורך דלפק אכילה (עם ארונות נוספים תחתיו).
ממול לכניסה (במקום המטבח הפינתי) ליצור פינת עבודה מרשימה במיוחד, אפשר גם פינתית אם צריך ואפשר להכניס אליה גם כוננית ספרים מרשימה. (שולחן העבודה יכול לעמוד למשל במקום הכיור המשורטט).
ממול לכניסה מאחורי הקיר הקטן (בצידו של המקרר המשורטט ועד לתנור המשורטט) אפשר לשים את הטלויזיה והמערכת (על רהיט עם גלגלים שאפשר לגלגל אותו: א': לכיוון הספה ב': לכיוון חדר העבודה (שהוא המטבח המשורטט).
זהו, אם הבנת את הכל. אני חושבת שהזזת צנרת של המטבח תעלה הרבה כסף, אבל אם זה מוצא חן בעינייך שווה לשאול את האדריכל, כי יש צנרת סמוכה (בשירותים).
תכנית כזו תיצור:
הפרדה בין פינת עבודה גדולה (המוסתרת משהו) לבין פינת האירוח.
פינת אוכל מרשימה ומודרנית (בצורת דלפק) הכוללת ארונות מטבח נוספים מבלי תחושה של בזבוז מקום.
-
רעיונות לשיפוץ בית
עוד דבר:
אם יש לך רק טלויזיה אחת ומערכת סטראו אחת,
אני חושבת שניתן ליצור מצב שיאפשר צפייה בטלויזיה מפינת האירוח (הספה) ומדלפק האכילה
ויחד עם זאת הטלויזיה והמערכת יוצבו בסמוך לשולחן העבודה.
אם יש לך רק טלויזיה אחת ומערכת סטראו אחת,
אני חושבת שניתן ליצור מצב שיאפשר צפייה בטלויזיה מפינת האירוח (הספה) ומדלפק האכילה
ויחד עם זאת הטלויזיה והמערכת יוצבו בסמוך לשולחן העבודה.
-
- הצטרפות: 12 אפריל 2005, 19:07
- דף אישי: הדף האישי של לי_אורה*
רעיונות לשיפוץ בית
אני מבינה שהתכנון המוצע מוצא חן בעיניך, ולכן לא אביע את דעתי עליו או אציע הצעות אחרות. אנסה להתייחס לתרשים החדש שביקשת שנעיין בו.
המרפסת מקורה? התקרה מאבן? והאם יש קירות מכל הצדדים?
מדובר במשטח גדול למדי 540X240
(כלומר יותר גדול מ-2 החדרים המקוריים ומאוד קרוב לגודל הסלון המקורי).
האם ניתן לשבת במרפסת גם בחורף כשקר ויורד גשם? אם לא, חשבת להפוך את המרפסת לחדר בפני עצמו?
בקשר למיקום המקרר - גם בעיניי זה נראה מיקום בעייתי, גוזל מקום. המקרר פשוט תקוע באמצע חדר המגורים. נראה לי שעדיף להניח אותו ליד הכיור, איפה שעכשיו לפי התרשים יונח התנור. (חשוב לתכנן דברים כאלה מראש, משום שעבור מקרר צריך לשים בדרך כלל תקע מיוחד).
מה שחסר לי בשרטוט שלך הוא שולחן שישמש לכמה פונקציות: שולחן אוכל וגם שולחן לאירוח. אני מתארת לעצמי ששולחן העבודה לא ישמש לפונקציות אלו. כתבת אמנם שבמרפסת יהיה שולחן אוכל, ומכאן שאלתי: ניתן להשתמש במרפסת הזו גם בחורף? היא סגורה? אם כן, אז היא למעשה חדר! ואם זה כך, את יכולה להשתמש בו כחדר (למשל חדר עבודה).
המרפסת מקורה? התקרה מאבן? והאם יש קירות מכל הצדדים?
מדובר במשטח גדול למדי 540X240
(כלומר יותר גדול מ-2 החדרים המקוריים ומאוד קרוב לגודל הסלון המקורי).
האם ניתן לשבת במרפסת גם בחורף כשקר ויורד גשם? אם לא, חשבת להפוך את המרפסת לחדר בפני עצמו?
בקשר למיקום המקרר - גם בעיניי זה נראה מיקום בעייתי, גוזל מקום. המקרר פשוט תקוע באמצע חדר המגורים. נראה לי שעדיף להניח אותו ליד הכיור, איפה שעכשיו לפי התרשים יונח התנור. (חשוב לתכנן דברים כאלה מראש, משום שעבור מקרר צריך לשים בדרך כלל תקע מיוחד).
מה שחסר לי בשרטוט שלך הוא שולחן שישמש לכמה פונקציות: שולחן אוכל וגם שולחן לאירוח. אני מתארת לעצמי ששולחן העבודה לא ישמש לפונקציות אלו. כתבת אמנם שבמרפסת יהיה שולחן אוכל, ומכאן שאלתי: ניתן להשתמש במרפסת הזו גם בחורף? היא סגורה? אם כן, אז היא למעשה חדר! ואם זה כך, את יכולה להשתמש בו כחדר (למשל חדר עבודה).
-
רעיונות לשיפוץ בית
ואם זו אכן מרפסת סגורה (מקום אירוח נפלא) היא מחוייבת במיסים.
<סתם. בלי קשר בכלל>
<סתם. בלי קשר בכלל>
-
- הצטרפות: 11 ספטמבר 2004, 22:30
- דף אישי: הדף האישי של ענ_בל*
רעיונות לשיפוץ בית
יקרה, מזל טוב על הבית. לא ביקרתי כאן תקופה ועכשיו אני מתעדכנת.
לא אתן לך רעיונות משום שאני לא יודעת לתרגם את השרטוט הדו מימדי לתחושה שהחלל עצמו נותן לי.
לא אתן לך רעיונות משום שאני לא יודעת לתרגם את השרטוט הדו מימדי לתחושה שהחלל עצמו נותן לי.
-
רעיונות לשיפוץ בית
משום מה המשכתי לחשוב על הבית שלך ועל השרטוטים וכו'.
היציאה נפתחת לשטח של כ 600 מ"ר (השטח כולו הוא 750 ומשהו) שבינתיים אין בו כלום ויהיו
האם יש אפשרות להרחיב ולהגדיל את הבית? להוסיף לו חדר\ים או להגדיל באופן כללי את הבית? הרי יש המוווווווווון מקום פנוי. אם היה לך המוווווון כסף, אולי היה כדאי לבנות הכל מחדש...
ובקשר למרפסת. הסתכלתי עכשיו שוב על השרטוט השני, וראיתי שלמרפסת יש כמה קירות. האם יש אפשרות לבנות בצמוד לה חדר נוסף (הכוונה לאורך הבניין, איפה שעכשיו מסומנים הכיוונים, כשיש קיר אחד משותף למרפסת ולחדר החדש)?
ונזכרתי במשהו פרקטי עבורך: במוספים של סוף שבוע תמיד יש פרסומת גדולה של רשתות כגון "אייס קנה ובנה" או הרשת המתחרה (לא זוכרת את שמה). ובאחת מהרשתות האלה או בשתיהן אפשר לקנות מחסן גדול מאוד, ממש בגודל של חדר סטנדרטי קטן (3X2.60 או משהו כזה וגם הגובה קרוב לגובה של חדר) והמחסן הזה עמיד נגד גשם וכל פגעי מזג האוויר. בקיצור, אפשר לשים בו ארונות מדפים ולאכסן שם המון דברים, וכך יתפנה לך מקום בבית. אולי אפשר אפילו לשים שם מכונת כביסה, אם יש אפשרות לחבר לשם חשמל (לא יודעת, זה סתם רעיון משום שלא ראיתי בשרטוט של הבית מקום למכונת כביסה).
אם הבית ישאר בגודל שהוא בשרטוט השני, מציעה לך מאוד לחשוב על מקומות אחסון נוספים. למשל, ארונות קיר בחדרים השונים, ולפחות ארון קיר גדול בחדר השינה וארונות נוספים.
ומשום שנזכרתי במכונת כביסה, יש אפשרות להוסיף חדר שירות, שבו תוכלי לשים את מכונת הכביסה (ואם יש לך אז גם מכונת ייבוש), ושם אפשר להניח את כל חומרי הניקוי וכו' וכו' וגם לתלות את הכביסה?
אוי, יש לי כל כך הרבה רעיונות עבור הבית שלך (-: משום מה הוא שבה את דמיוני. (אני כמובן לא יודעת כמה כסף את יכולה להשקיע ומה הטעם שלך וכו')
שיהיה לך המון מזל טוב והמון כיף לחיות בבית החדש שלך!
היציאה נפתחת לשטח של כ 600 מ"ר (השטח כולו הוא 750 ומשהו) שבינתיים אין בו כלום ויהיו
האם יש אפשרות להרחיב ולהגדיל את הבית? להוסיף לו חדר\ים או להגדיל באופן כללי את הבית? הרי יש המוווווווווון מקום פנוי. אם היה לך המוווווון כסף, אולי היה כדאי לבנות הכל מחדש...
ובקשר למרפסת. הסתכלתי עכשיו שוב על השרטוט השני, וראיתי שלמרפסת יש כמה קירות. האם יש אפשרות לבנות בצמוד לה חדר נוסף (הכוונה לאורך הבניין, איפה שעכשיו מסומנים הכיוונים, כשיש קיר אחד משותף למרפסת ולחדר החדש)?
ונזכרתי במשהו פרקטי עבורך: במוספים של סוף שבוע תמיד יש פרסומת גדולה של רשתות כגון "אייס קנה ובנה" או הרשת המתחרה (לא זוכרת את שמה). ובאחת מהרשתות האלה או בשתיהן אפשר לקנות מחסן גדול מאוד, ממש בגודל של חדר סטנדרטי קטן (3X2.60 או משהו כזה וגם הגובה קרוב לגובה של חדר) והמחסן הזה עמיד נגד גשם וכל פגעי מזג האוויר. בקיצור, אפשר לשים בו ארונות מדפים ולאכסן שם המון דברים, וכך יתפנה לך מקום בבית. אולי אפשר אפילו לשים שם מכונת כביסה, אם יש אפשרות לחבר לשם חשמל (לא יודעת, זה סתם רעיון משום שלא ראיתי בשרטוט של הבית מקום למכונת כביסה).
אם הבית ישאר בגודל שהוא בשרטוט השני, מציעה לך מאוד לחשוב על מקומות אחסון נוספים. למשל, ארונות קיר בחדרים השונים, ולפחות ארון קיר גדול בחדר השינה וארונות נוספים.
ומשום שנזכרתי במכונת כביסה, יש אפשרות להוסיף חדר שירות, שבו תוכלי לשים את מכונת הכביסה (ואם יש לך אז גם מכונת ייבוש), ושם אפשר להניח את כל חומרי הניקוי וכו' וכו' וגם לתלות את הכביסה?
אוי, יש לי כל כך הרבה רעיונות עבור הבית שלך (-: משום מה הוא שבה את דמיוני. (אני כמובן לא יודעת כמה כסף את יכולה להשקיע ומה הטעם שלך וכו')
שיהיה לך המון מזל טוב והמון כיף לחיות בבית החדש שלך!
-
רעיונות לשיפוץ בית
את לא שאלת, אבל רציתי להזכיר מה שבעיניי נראה די מובן מאליו:
שתי דלתות פלדלת, וסורגים בכלללללל החלונות והפתחים - והכוונה כמובן לסורגי טרילידור שאפשר לקפל ולפתוח.
ולא יכולה להתאפק, לדעתי מאוד חבל שאת הופכת דירת 3 חדרים לדירת 2 חדרים - ולא רק בגלל ירידת ערך הנכס. השאלה כמה שנים את מתכוונת לחיות בבית הזה ואם זהו בית חלומותיך לתמיד, ואז הוא יהיה צריך להתאים לצרכים המשתנים שלך לכל החיים. משום שאם תרצי למכור אותו מתישהו זה באמת מוריד את הערך. אבל כאמור, לא (רק) בשל שיקול זה, אלא משום שהבית כפי שהוא כעת נראה מתאים יותר לצרכייך בהווה. מכל מקום, אם תהפכי את המרפסת לחדר, שוב יהיו לך 3 חדרים בבית (ואם לא היית מבטלת חדר, היו לך 4 חדרים בבית). אני כמובן לא מנסה לשכנע אותך, הרי זה הבית שלך ואת קובעת בו.
שתי דלתות פלדלת, וסורגים בכלללללל החלונות והפתחים - והכוונה כמובן לסורגי טרילידור שאפשר לקפל ולפתוח.
ולא יכולה להתאפק, לדעתי מאוד חבל שאת הופכת דירת 3 חדרים לדירת 2 חדרים - ולא רק בגלל ירידת ערך הנכס. השאלה כמה שנים את מתכוונת לחיות בבית הזה ואם זהו בית חלומותיך לתמיד, ואז הוא יהיה צריך להתאים לצרכים המשתנים שלך לכל החיים. משום שאם תרצי למכור אותו מתישהו זה באמת מוריד את הערך. אבל כאמור, לא (רק) בשל שיקול זה, אלא משום שהבית כפי שהוא כעת נראה מתאים יותר לצרכייך בהווה. מכל מקום, אם תהפכי את המרפסת לחדר, שוב יהיו לך 3 חדרים בבית (ואם לא היית מבטלת חדר, היו לך 4 חדרים בבית). אני כמובן לא מנסה לשכנע אותך, הרי זה הבית שלך ואת קובעת בו.
-
- הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
- דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*
רעיונות לשיפוץ בית
לסורגי טרילידור שאפשר לקפל ולפתוח
לי אורה (אני קוראת בעניין) האם תוכלי להסביר קצת על הסורגים האלה?
גם אני מתכננת לגור בבית-צמוד-קרקע, והמחשבה שאצטרך סורגים מהלכת עלי אימים. אשמח לשמוע עוד על סוגיית הסורגים.
לי אורה (אני קוראת בעניין) האם תוכלי להסביר קצת על הסורגים האלה?
גם אני מתכננת לגור בבית-צמוד-קרקע, והמחשבה שאצטרך סורגים מהלכת עלי אימים. אשמח לשמוע עוד על סוגיית הסורגים.
-
רעיונות לשיפוץ בית
בוודאי. טרילידור (וסליחה שאני כותבת שם של חברה מסחרית, פשוט לא יודעת אם יש חברה אחרת שמייצרת סורגים כאלה) מייצרת סורגים שאינם קבועים, אלא הם נפתחים כמו תריס או דלת. יש להם דוגמאות מאוד יפות ואפשר לבחור צבעים שונים, לדעתי עדיף כמובן לבן. הם באים ומתאימים לך סורגים לכללללללללל פתח שהוא: חלונות קטנים וגדולים, וגם למרפסות - כלומר הם יכולים לעשות סורג שהוא בגודל של קיר שלם. לכל סורג יש מפתח שפותח וסוגר אותו. כשהסורג סגור - זהו סורג לכל דבר: חזק ויציב ועמיד. אבל אפשר לפתוח את הסורג הזה: מכניסים את המפתח למנעול ומסובבים, ואז פשוט אפשר לקפל את הסורג (מתקפל כמו אקורדיאון).
הם אמנם מוכרים גם סורגים קבועים, אבל לדעתי הסורגים הנפתחים עדיפים כמובן כדי לא ליצור הרגשה של בית סוהר.
והנה כאן באתר שלהם תוכלי לראות דוגמאות (טוב מראה עיניים (-: )
http://www.trellidor.co.il
והנה כאן הדף של הסורגים הנפתחים
http://www.trellidor.co.il/catalogue.asp?category=1
והנה תמונה מדגימה, שבה ניתן לראות בבירור את חדר המגורים ואת הסורג שלו כשהוא פתוח
אגב, מניסיון של שנים, הסורגים אינם מחלידים, הצבע אינו מתקלף וניתן לנקות אותם עם מים וסבון.
הם אמנם מוכרים גם סורגים קבועים, אבל לדעתי הסורגים הנפתחים עדיפים כמובן כדי לא ליצור הרגשה של בית סוהר.
והנה כאן באתר שלהם תוכלי לראות דוגמאות (טוב מראה עיניים (-: )
http://www.trellidor.co.il
והנה כאן הדף של הסורגים הנפתחים
http://www.trellidor.co.il/catalogue.asp?category=1
והנה תמונה מדגימה, שבה ניתן לראות בבירור את חדר המגורים ואת הסורג שלו כשהוא פתוח
אגב, מניסיון של שנים, הסורגים אינם מחלידים, הצבע אינו מתקלף וניתן לנקות אותם עם מים וסבון.
-
רעיונות לשיפוץ בית
מפריע לי קצת שדלת השירותים נפתחת לחלל הציבורי. את יכולה להזיז את דלת חדר השינה פנימה ולאפשר כניסה לשירותים מהמסדרון שנוצר.
(שקיעות של פטל)
כיף לחזור לדף הזה, שבוע לפני סיום השיפוצים.
זכרתי שמישהי מפה האירה את עיני לאפשרות הזו, שאכן יושמה ונראית סבבה!
יצא בית אחלה בונבון.
(שקיעות של פטל)
כיף לחזור לדף הזה, שבוע לפני סיום השיפוצים.
זכרתי שמישהי מפה האירה את עיני לאפשרות הזו, שאכן יושמה ונראית סבבה!
יצא בית אחלה בונבון.
-
- הצטרפות: 07 מרץ 2005, 01:20
רעיונות לשיפוץ בית
וואו.. איזה כיף לך.
מקווה לראות תמונות..
מקווה לראות תמונות..
-
- הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10
רעיונות לשיפוץ בית
מקווה לראות תמונות
מה נהיה? איך יצא?