שאלות מחפשות תשובות
שאלות מחפשות תשובות
יש כמה סוגים של חימר (ירוק, חום , לבן ) אנחנו קוראים לזה "בוץ" (סוגים שונים של אדמה) וממליצים להשתמש בחימר החום תוצרת לובוס, גרמניה. שמגיע באריזת קרטון.
מנסיון, החימר החום גם הכי "טעים", גם ילדים יכולים לקחת אותו בקלות יחסית.
לא לשכוח להשתמש בכפית חרסינה או פלסטיק כדי למנוע חימצון.
מנסיון, החימר החום גם הכי "טעים", גם ילדים יכולים לקחת אותו בקלות יחסית.
לא לשכוח להשתמש בכפית חרסינה או פלסטיק כדי למנוע חימצון.
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
שאלות מחפשות תשובות
גם החיות לא אוכלות את בנות מינן שמתו.
ניסית לתת שניצל לתרנגולת? (-:
<חבל על הזמן>
ניסית לתת שניצל לתרנגולת? (-:
<חבל על הזמן>
-
- הצטרפות: 03 דצמבר 2007, 18:12
- דף אישי: הדף האישי של טנא_מלא_כוכבים*
שאלות מחפשות תשובות
מה שעשוי להסביר למה לנקבות יש שיער שיבה בהתבגרן הוא הקריאה: הי, לא כדאי להזדווג איתי, אני כבר לא פוריה, לך תחפש מישהי אחרת להוציא עליה את המאמץ.
יש לי עוד כמה הערות לגבי מה שכתבת, חתולת בית, אחזור מתישהו להעיר . בינתיים, שלא אשכח.. התשובה לשאלה של טליה חייבת לכלול מושג שנקרא עקרון ההכבדה.
יש לי עוד כמה הערות לגבי מה שכתבת, חתולת בית, אחזור מתישהו להעיר . בינתיים, שלא אשכח.. התשובה לשאלה של טליה חייבת לכלול מושג שנקרא עקרון ההכבדה.
-
- הצטרפות: 21 נובמבר 2005, 11:31
- דף אישי: הדף האישי של אמא_בגובה_דשא*
-
- הצטרפות: 21 ינואר 2005, 21:41
- דף אישי: הדף האישי של טליה_אלמתן*
שאלות מחפשות תשובות
המון זמן לא שמתי לב שענו לי! ועוד כאלה תשובות יפות ומעניינות! תודה לכן!
-
- הצטרפות: 20 יוני 2008, 00:41
שאלות מחפשות תשובות
מי יודע לאיזה כיוון מומלץ לישון עם הראש לפי הפנג-שוואי?
אני מניח שזה תלויי בבית וכו' - אבל יש גם כיוונים כלליים - צפון? מזרח?
מי יודע לענות?
אשמח לתשובה
אני מניח שזה תלויי בבית וכו' - אבל יש גם כיוונים כלליים - צפון? מזרח?
מי יודע לענות?
אשמח לתשובה
-
- הצטרפות: 06 אוקטובר 2007, 18:33
שאלות מחפשות תשובות
אני הבנתי שצפון הכי טוב. לא זוכרת למה.
-
- הצטרפות: 03 דצמבר 2007, 18:12
- דף אישי: הדף האישי של טנא_מלא_כוכבים*
שאלות מחפשות תשובות
טוב, אז כמה מלים על עקרון ההכבדה - בתשובה לשאלה של טליה (על הדרך, לא תשובה ישירה). זוהי תיאוריה אבולוציונית. עקרון ההכבדה אומר שהזכר המשובח ביותר והכשיר ביותר הוא זה שיזכה להפרות את הנקבה והגנים שלו יעברו הלאה. כלומר, זכר יזכה להזדווג עם נקבה לא רק בזכות קרב עם בני מינו או "רושם", אלא גם "כשירות" - מי שמצליח לשאת את הקרניים הכבדות האלה (במקרה של יעל) או את הזנב המפואר הזה (במקרה של טוס) - הוא גם יפה וגם אופה - גם מרשים, וגם כשיר. הקרניים של היעל, למשל, שוקלות כמה קילוגרמים טובים. הן מקשות על התנועה והזריזות בעקבותיה. זכר שבכל זאת יצליח להתמודד עם הקשיים שהקרניים יוצרות לו - הוא זכר מבטיח וכשיר. על כן, לעתים, הקישוטים והפרפראות בעולם החי נראים מוגזמים (ביחס למראה הנקבה, ובכלל).
כמה ספרים ומילות מפתח (לגיגול, לא ניסיתי, אבל בטוחה שיש מידע ברשת) יכולים לשפוך עוד אור בנושא: "עקרון ההכבדה", "אמוץ זהבי" (מפתח העקרון), הקוף העירום/דזמונד מוריס, הגן האנוכי/דוקינס, נפש ערומה/עדה למפרט - כולם מומלצים בחום.
כמה ספרים ומילות מפתח (לגיגול, לא ניסיתי, אבל בטוחה שיש מידע ברשת) יכולים לשפוך עוד אור בנושא: "עקרון ההכבדה", "אמוץ זהבי" (מפתח העקרון), הקוף העירום/דזמונד מוריס, הגן האנוכי/דוקינס, נפש ערומה/עדה למפרט - כולם מומלצים בחום.
-
- הצטרפות: 21 ינואר 2005, 21:41
- דף אישי: הדף האישי של טליה_אלמתן*
שאלות מחפשות תשובות
עקרון ההכבדה
אז אצל בני האדם... הערס עם ה"חי" הכי גדול הוא הכשיר ביותר????
אז אצל בני האדם... הערס עם ה"חי" הכי גדול הוא הכשיר ביותר????
-
- הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10
שאלות מחפשות תשובות
מעופפים שנמשכים לאור, כלומר לתאורה מלאכותית, ומתאבדים בהמוניהם על נורות חשמל - למה זה בעצם?
לא נראה לי שזו נטייה גנטית שהתפתחה מאז המצאת החשמל. אז זו ודאי ורסיה של משיכה לאור אחר, ממקור טבעי - אבל איזה אור טבעי חזק כל כך יש - ועוד בלילה?
לא נראה לי שזו נטייה גנטית שהתפתחה מאז המצאת החשמל. אז זו ודאי ורסיה של משיכה לאור אחר, ממקור טבעי - אבל איזה אור טבעי חזק כל כך יש - ועוד בלילה?
-
- הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
- דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*
שאלות מחפשות תשובות
אאל"ט, בשביל לעוף ישר הם מנסים לשמור על זווית קבועה ביחס לשמש. אבל אם יש מנורה, ומנסים לשמור על זווית קבועה ביחס למנורה, התוצאה היא ספירלת המוות...
-
שאלות מחפשות תשובות
תודה!
-
- הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
- דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*
שאלות מחפשות תשובות
מחפש מקום באיזור המרכז, רצוי איזור השרון, לשבת בו עם המשפחה לחגוג את יום הולדתי, ביום שבת הקרוב.
רצוי מקום שאני אמצא בו מה לאכול (למי שלא מכיר - טבעונאי, לא נוגע במלח, תבלינים וכו'). האמת שעכשיו פתאום עלתה לי המחשבה, שאם זה פשוט מקום שאתם יודעים שהמנהלים שם ממש נחמדים, אז אפשר פשוט להודיע יומיים מראש שאנחנו באים, ולבקש מהמטבח שביום היומולדת שלי יעשו לי סלט יפה ממנגו ואגוזים או משהו.
אני חשבתי על משק ברזילי במושב ירקונה, אבל הם סגורים בסופ"ש.
תודה מראש על הרעיונות!
אשמח גם אם תפנו אותי לדף המתאים.
רצוי מקום שאני אמצא בו מה לאכול (למי שלא מכיר - טבעונאי, לא נוגע במלח, תבלינים וכו'). האמת שעכשיו פתאום עלתה לי המחשבה, שאם זה פשוט מקום שאתם יודעים שהמנהלים שם ממש נחמדים, אז אפשר פשוט להודיע יומיים מראש שאנחנו באים, ולבקש מהמטבח שביום היומולדת שלי יעשו לי סלט יפה ממנגו ואגוזים או משהו.
אני חשבתי על משק ברזילי במושב ירקונה, אבל הם סגורים בסופ"ש.
תודה מראש על הרעיונות!
אשמח גם אם תפנו אותי לדף המתאים.
-
- הצטרפות: 26 אוגוסט 2004, 21:39
- דף אישי: הדף האישי של ילדה_סובלת_מכאבי_ראש_מסתוריים*
שאלות מחפשות תשובות
מי יודע לאיזה כיוון מומלץ לישון עם הראש לפי הפנג-שוואי? לא יודעת לפי הפנג שווי,אבל לפי היהדות לא ישנים עם הרגליים לכיוון דלת החדר-אממ...איך נגיד את זה...? זה מזכיר את יום המיתה.
-
- הצטרפות: 22 אוקטובר 2007, 12:57
- דף אישי: הדף האישי של קלמנ_טינה*
שאלות מחפשות תשובות
על אריזת חמאת הבוטנים שקיבלתי כתוב שהבוטנים נקלו בקלייה אטית.
מה זה משנה, בעצם?
מה זה משנה, בעצם?
-
- הצטרפות: 08 מרץ 2004, 10:40
- דף אישי: הדף האישי של סיג_סיג*
שאלות מחפשות תשובות
מי יודע לאיזה כיוון מומלץ לישון עם הראש לפי הפנג-שוואי?
לפי היהדות גם לא ישנים לכיוון מערב.
לפי היהדות גם לא ישנים לכיוון מערב.
-
- הצטרפות: 18 אוגוסט 2008, 03:13
שאלות מחפשות תשובות
שולת עבור הבן המתבגר: עד כמה ואיך אם בכלל יכולים להזיק חורים באוזניים (רק בתנוך הרך ולא בסחוס) אולי מישהו יודע?
שאלות מחפשות תשובות
שולת עבור הבן המתבגר: עד כמה ואיך אם בכלל יכולים להזיק חורים באוזניים (רק בתנוך הרך ולא בסחוס) אולי מישהו יודע?
אני לא יודעת, אבל לדעתי כדאי לשאול ולענות בנושא הזה בדף ניקוב תנוכי האוזניים.
אני לא יודעת, אבל לדעתי כדאי לשאול ולענות בנושא הזה בדף ניקוב תנוכי האוזניים.
-
שאלות מחפשות תשובות
_על אריזת חמאת הבוטנים שקיבלתי כתוב שהבוטנים נקלו בקלייה אטית.
מה זה משנה, בעצם?_
אולי בגלל שהטמפ' נמוכה יותר (ולכן הקלייה דורשת זמן רב יותר).
מה זה משנה, בעצם?_
שאלות מחפשות תשובות
הנה שאלה שבני בן החמש שאל אותי ולא מצאתי עליה מענה ברשת: איך נוצרו הצדפים?
נשמח לתשובה!
נשמח לתשובה!
-
- הצטרפות: 05 אוקטובר 2001, 17:35
- דף אישי: הדף האישי של חגית_ל*
שאלות מחפשות תשובות
ואז זה פחות שומן רווי.
ואז זה פחות שומן רווי.
-
- הצטרפות: 05 אוקטובר 2001, 17:35
- דף אישי: הדף האישי של חגית_ל*
שאלות מחפשות תשובות
_הנה שאלה שבני בן החמש שאל אותי ולא מצאתי עליה מענה ברשת: איך נוצרו הצדפים?
נשמח לתשובה!_
אני חושבת שהצדפים הם קונכיות שניבנות ע"י יצורים שמפרישים סידן ובונים אותן בשביל עצמם. בונים לעצמם בית מסידן.
נשמח לתשובה!_
אני חושבת שהצדפים הם קונכיות שניבנות ע"י יצורים שמפרישים סידן ובונים אותן בשביל עצמם. בונים לעצמם בית מסידן.
-
- הצטרפות: 02 נובמבר 2006, 23:58
- דף אישי: הדף האישי של באופן_לייט*
שאלות מחפשות תשובות
טוש זו לא שאלה של ילדים אבל בכ"ז
כשמדברים על "שכר ממוצע במשק" שכר ממוצע למי ? לעובד? לעובדת? לשני המינים יחדיו? למשק בית?
מישהו יודע?
(האתר של הלמס מבאס)
כשמדברים על "שכר ממוצע במשק" שכר ממוצע למי ? לעובד? לעובדת? לשני המינים יחדיו? למשק בית?
מישהו יודע?
(האתר של הלמס מבאס)
שאלות מחפשות תשובות
אין הגדרה חד-משמעית, קבלי את אלו לעיון:
-
- הצטרפות: 14 יולי 2007, 01:22
- דף אישי: הדף האישי של ריש_גלית*
שאלות מחפשות תשובות
למה דברים רטובים מתכהים?
-
- הצטרפות: 22 אוקטובר 2007, 12:57
- דף אישי: הדף האישי של קלמנ_טינה*
שאלות מחפשות תשובות
טמפרטורה נמוכה
פחות שומן רווי
לא בטוחה שהבנתי איך ולמה, אבל תודה בכל מקרה!
פחות שומן רווי
לא בטוחה שהבנתי איך ולמה, אבל תודה בכל מקרה!
-
- הצטרפות: 01 מאי 2007, 10:49
- דף אישי: הדף האישי של קט_קטית*
שאלות מחפשות תשובות
_הבוטנים נקלו בקלייה אטית.
מה זה משנה, בעצם?_
ככה יודעים שהם סבלו לפני שמתו.
מה זה משנה, בעצם?_
ככה יודעים שהם סבלו לפני שמתו.
-
- הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
- דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*
-
- הצטרפות: 14 יולי 2007, 01:22
- דף אישי: הדף האישי של ריש_גלית*
שאלות מחפשות תשובות
תשובה טובה. לא בטוח שהבנתי אותה די הצורך כדי להסביר לבת שלי.
מי זה הססיל הזה?
מי זה הססיל הזה?
-
- הצטרפות: 16 דצמבר 2007, 16:16
- דף אישי: הדף האישי של חתולת_בית*
שאלות מחפשות תשובות
אורנה
(קצת בדיליי. אני מקווה שעוד תראי את זה):
צדפים הם צדפות לכל דבר, רכיכה שחיה בים ובונה לעצמה שלד מגן שעשוי משני לוחות (שקיבלו בעברית את השם הנורא "קשוות"=ksavot.) הצמודים זה לזה בעזרת שריר של הרכיכה. כשהרכיכה מתה, הלוחות האלו נפרדים ומתפזרים ברחבי האוקיינוסים והימים כבודדים. עם הזמן המים שוחקים את החלק ההקעור, ואז מתקבל החור שכולנו אוהבים לעשות ממנו מוביילים ושרשראות. אגב, הרוב המוחלט של הצדפים שאנחנו רואים היום בחופים, הם שאריות של מין של רכיכה שנכחדה כבר מזמן מזמן ולא קיימת יותר בשם נעמית אם אני לא טועה, אבל הקשוות שלה נשארו אחריה.
(קצת בדיליי. אני מקווה שעוד תראי את זה):
צדפים הם צדפות לכל דבר, רכיכה שחיה בים ובונה לעצמה שלד מגן שעשוי משני לוחות (שקיבלו בעברית את השם הנורא "קשוות"=ksavot.) הצמודים זה לזה בעזרת שריר של הרכיכה. כשהרכיכה מתה, הלוחות האלו נפרדים ומתפזרים ברחבי האוקיינוסים והימים כבודדים. עם הזמן המים שוחקים את החלק ההקעור, ואז מתקבל החור שכולנו אוהבים לעשות ממנו מוביילים ושרשראות. אגב, הרוב המוחלט של הצדפים שאנחנו רואים היום בחופים, הם שאריות של מין של רכיכה שנכחדה כבר מזמן מזמן ולא קיימת יותר בשם נעמית אם אני לא טועה, אבל הקשוות שלה נשארו אחריה.
-
- הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
- דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה
שאלות מחפשות תשובות
וואו, תודה! זה ממש מעניין.
-
שאלות מחפשות תשובות
וגם להוסיף על מה ש טנא מלא כוכבים אמרה בקשר לעיקרון ההכבדה של זהבי:
עד לא מזמן עקרון ההכבדה היה בגדר תיאוריה, כמו שטנא כתבה, שמנסה להסביר למה זכרים בטבע פיתחו כל מיני אמצעים להכביד על עצמם פיזית או ויזואלית. זו אמנם היתה תיאוריה, אבל רוב החוקרים סברו שהיא נכונה (ועוד של ישראלי!! איזו גאווה). לא מזמן הוכח חד משמעית שהעיקרון אכן קיים, במין האירופאי, אם אני לא טועה, של הציפור סנונית הרפתות- לזכר יש זנב ארוך בצורה יוצאת דופן, וידוע שזכרים עם זנב ארוך מצליחים יותר ברבייה (אני לא זוכרת האם ההצלחה נמדדת בלהשיג בנות זוג או בלהעמיד צאצאים, אבל זה בטוח אחת מהאופציות...). אז לאחרונה הוכח, שהזנב מפריע להם בתעופה מבחינה אוירודינאמית. כלומר, הוא מכביד עליהם, והנה הזכרים שיותר "קשה" להם באמת מצליחים יותר.
עד לא מזמן עקרון ההכבדה היה בגדר תיאוריה, כמו שטנא כתבה, שמנסה להסביר למה זכרים בטבע פיתחו כל מיני אמצעים להכביד על עצמם פיזית או ויזואלית. זו אמנם היתה תיאוריה, אבל רוב החוקרים סברו שהיא נכונה (ועוד של ישראלי!! איזו גאווה). לא מזמן הוכח חד משמעית שהעיקרון אכן קיים, במין האירופאי, אם אני לא טועה, של הציפור סנונית הרפתות- לזכר יש זנב ארוך בצורה יוצאת דופן, וידוע שזכרים עם זנב ארוך מצליחים יותר ברבייה (אני לא זוכרת האם ההצלחה נמדדת בלהשיג בנות זוג או בלהעמיד צאצאים, אבל זה בטוח אחת מהאופציות...). אז לאחרונה הוכח, שהזנב מפריע להם בתעופה מבחינה אוירודינאמית. כלומר, הוא מכביד עליהם, והנה הזכרים שיותר "קשה" להם באמת מצליחים יותר.
-
- הצטרפות: 04 אוגוסט 2005, 01:20
שאלות מחפשות תשובות
שלום למשתתפי הפורום
אני אמא לתינוק בן שנה וחודשיים וסטודנטית לריפוי בעיסוק. אני מאוד אוהבת להכנס לאתר ולקרוא את העצות, הסיפורים והשאלות בנושאים השונים הנוגעים לאמהות. במסגרת הלימודים אנו עוסקים בנושא קבוצות טיפוליות ונדרשנו להכנס לפורום תמיכה בתחום כלשהו ולהציג שאלה בפני חברי הפורום. עד כה לא הצלחתי לקבל תשובה בפורומים השונים ואני ממש מיואשת. השאלה היא: כיצד הפורום תורם למשתתפיו? כמובן שאני יכולה להעלות בדעתי הרבה רעיונות אולם נדרשתי להציג מספר דעות של חברי הפורום. אני כולי תקווה שתוכלו לעזור לי ולענות על השאלה הזו. המידע יספק אותי לצרכי הלימוד בלבד. מקווה שאינני מפריע והדבר מקובל במסגרת הפורום הנוכחי. תודה רבה רבה.
אני אמא לתינוק בן שנה וחודשיים וסטודנטית לריפוי בעיסוק. אני מאוד אוהבת להכנס לאתר ולקרוא את העצות, הסיפורים והשאלות בנושאים השונים הנוגעים לאמהות. במסגרת הלימודים אנו עוסקים בנושא קבוצות טיפוליות ונדרשנו להכנס לפורום תמיכה בתחום כלשהו ולהציג שאלה בפני חברי הפורום. עד כה לא הצלחתי לקבל תשובה בפורומים השונים ואני ממש מיואשת. השאלה היא: כיצד הפורום תורם למשתתפיו? כמובן שאני יכולה להעלות בדעתי הרבה רעיונות אולם נדרשתי להציג מספר דעות של חברי הפורום. אני כולי תקווה שתוכלו לעזור לי ולענות על השאלה הזו. המידע יספק אותי לצרכי הלימוד בלבד. מקווה שאינני מפריע והדבר מקובל במסגרת הפורום הנוכחי. תודה רבה רבה.
-
- הצטרפות: 18 יולי 2008, 15:29
- דף אישי: הדף האישי של ש_י_ר_י*
שאלות מחפשות תשובות
אולי תוכלי להיעזר בדפים האלו:
למה באופן
מה היינו לפני באופן
איך שמעתי על באופן
היה דף נהדר לפני כמה חודשים, שאני לא זוכרת את שמו, בנושא הזה - מה קיבלתי מבאופן. אני אנסה לחפש לך. לי אישית השאלה קצת גדולה מדי (כרגע). @}
למה באופן
מה היינו לפני באופן
איך שמעתי על באופן
היה דף נהדר לפני כמה חודשים, שאני לא זוכרת את שמו, בנושא הזה - מה קיבלתי מבאופן. אני אנסה לחפש לך. לי אישית השאלה קצת גדולה מדי (כרגע). @}
-
- הצטרפות: 18 יולי 2008, 15:29
- דף אישי: הדף האישי של ש_י_ר_י*
שאלות מחפשות תשובות
אוקיי, אני צריכה לעשות אייקון של טמטום - שם הדף הוא - כמה מפתיע - מה קיבלתי מבאופן ...
-
שאלות מחפשות תשובות
למה מגבות מתחילות לקבל ריח מסריח אחרי כמה זמן? אני יודעת שזה לא שאלה של יוֹשֶן, כי יש לי שתי מגבות חדשות יחסית שכבר מתחילות להבאיש. ושאלה יותר חשובה: איך יודעים לבחור מגבת שלא תקבל את התכונה הזו אחרי חודשיים?
שאלות מחפשות תשובות
נראה לי שזה יותר קשור למכונת כביסה מאשר למגבות (מומלץ פעם בחודש להפעיל מכונה ריקה על תוכנת הרתחה רק עם חומץ) וחוץ מזה שבגדים ומגבות כהים נוטים "לתפוס" ריח לא נעים יותר מבגדים בהירים (ככה זה אצלי בכל אופן)
שאלות מחפשות תשובות
אולי הן לא מתייבשות טוב על החבל? או שאתם לא מוציאים מהמכונה סמוך לכביסה (כלומר הן יושבות במכונה כמה שעות עד שתולים אותן)? מניסיון שלי, אם שוכחים את המגבות במכונה כמה זמן, או כל כביסה אחרת, היא נהיית די מסריחה וזה לא עובר לה עם הייבוש.
-
שאלות מחפשות תשובות
בחיים לא שמעתי על זה, להרתיח את המכונה ריקה רק עם חומץ. כמה חומץ לשים? איזה חומץ? למה זה טוב, לאבנית?
-
שאלות מחפשות תשובות
אה, ראיתי שאכן יש לשאלות הנ"ל תשובות בדף של הכביסה.
תודות!
תודות!
-
- הצטרפות: 19 דצמבר 2006, 22:04
- דף אישי: הדף האישי של הרגע_שלפני*
שאלות מחפשות תשובות
למה מגבות מתחילות לקבל ריח מסריח אחרי כמה זמן?
לדעתי זה דווקא לא קשור לכביסה אלא - צריך לתלות אותן במקום מאוורר אחרי כל מקלחת כדי שיתייבשו מהר.
לדעתי זה דווקא לא קשור לכביסה אלא - צריך לתלות אותן במקום מאוורר אחרי כל מקלחת כדי שיתייבשו מהר.
-
שאלות מחפשות תשובות
ניסיתי, לא עזר. בגלל זה, זה מרגיש לי שמתישהו הבד שלהם "מתקלקל" ופשוט מתחיל להסריח. מה שהם הציעו בדף כביסה מסריחה זה לעשות רק כביסת מגבות עם חומץ בהרתחה, ושזה אמור לעזור לפי דיווחים. ננסה.
תודה בכל אופן
תודה בכל אופן
-
- הצטרפות: 16 אוקטובר 2005, 21:37
- דף אישי: הדף האישי של הפלא_ופלא*
שאלות מחפשות תשובות
שאלה מאתגרת של פלא (4) - מה זה זמן?
שואל אותה הרבה.
בהתחלה צחקנו, אח"כ הבנו שזה חשוב לו לדעת. כשעניתי לו :"אשלייה" חצי בצחוק כמובן שהוא שאל מה זו אשלייה ולך תסביר....
למי יש רעיונות פשוטים וברורים לגילו?
שואל אותה הרבה.
בהתחלה צחקנו, אח"כ הבנו שזה חשוב לו לדעת. כשעניתי לו :"אשלייה" חצי בצחוק כמובן שהוא שאל מה זו אשלייה ולך תסביר....
למי יש רעיונות פשוטים וברורים לגילו?
-
שאלות מחפשות תשובות
מישהו יודע על "תרופה" למנע טבעי של אינפקציה ב(חורים) אוזניים?
-
- הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 18:09
- דף אישי: הדף האישי של אילה_א*
שאלות מחפשות תשובות
עגילי זהב
משחה אנטיביוטית
חיטוי באלכוהול
לסתום את החורים
וואו המון אפשרויות
משחה אנטיביוטית
חיטוי באלכוהול
לסתום את החורים
וואו המון אפשרויות
שאלות מחפשות תשובות
אילה א איך אפשר לסתום את החורים? את מתכוונת שאם לא לובשים עגילים אחרי כמה זמן הצלקת מתרפאת והחור נעלם?
שאלות מחפשות תשובות
שלום לכולם
מישהוא מכיר פורום של מטפלים /מעסים באופן כללי?
ובנושא עיסוי לנשים בהריון?
מישהוא מכיר פורום של מטפלים /מעסים באופן כללי?
ובנושא עיסוי לנשים בהריון?
שאלות מחפשות תשובות
אולי בדף המלצות מטפלים ?
-
שאלות מחפשות תשובות
אנחנו רוצים לצאת לחופשה ארוכה יחסית (כחודש) וזולה עם הילדים (גילאי שבע עד 15) ומחפשים יעד אטרקטיבי. נשמח לשמוע על הצעות ועל משפחות שעשו טיולים כאלו. תודה.
שאלות מחפשות תשובות
מתי התחילו לאכול גבינות מעופשות ולקרוא לזה גורמה?
שאלות מחפשות תשובות
מתי התחילו לאכול גבינות מעופשות ולקרוא לזה גורמה?
תשובה ממצה בערך גבינה בוויקיפדיה עברית. לגבינות בכלל יש כנראה וותק של כ-8,000 שנה בהיסטוריה האנושית.
תשובה ממצה בערך גבינה בוויקיפדיה עברית. לגבינות בכלל יש כנראה וותק של כ-8,000 שנה בהיסטוריה האנושית.
-
- הצטרפות: 25 פברואר 2009, 01:29
שאלות מחפשות תשובות
למה הבלוג הזה שמור לשאול שאלות לא חשובות ולקבל תשובות לא חשובות עוד יותר הפך לרציני???
מי ישיב לי מי ידע? מי יענה על זאת החידה?
מי ישיב לי מי ידע? מי יענה על זאת החידה?
-
- הצטרפות: 25 פברואר 2009, 01:29
שאלות מחפשות תשובות
אופס, התבלבלתי עם משחק שאלות ותשובות, ועימכם הסליחה.
-
שאלות מחפשות תשובות
לגבי הילדה שצועקת מתוך שינה ולא יודעת מה קורה . העניין הוא השתלטות של סוג של חיזר וצריך להוציא אותו. יש פיתרון מצאו אותו - על ידי ריפוי של מלאכים.
-
- הצטרפות: 30 אפריל 2009, 01:34
שאלות מחפשות תשובות
מחפשת בגדים לילדה בת שנתיים פלוס לקיץ. אין לי מושג איפה לבקש או לרשום את זה חיפשתי המון זמן ולא מצאתי דף מתאים נראה היה לי שכאן זה הכי פחות יפריע לעם ישראל. אז אם "סגרתם ת' באסטה" על ילדים או שסתם בא לכם להיפטר מזה ונשארו לכם בגדים של ילדה, לקיץ, לגיל שנתיים פלוס אני אשמח לקבל. יכולה לאסוף כמעט מכל מקום בארץ רק בגדים במצב טוב.
-
שאלות מחפשות תשובות
_ראשית עננים הם לא הצטברות של אדים (=גז) אלא של טיפות מים זערוריות(=נוזל) שהחיכוך עם האוויר לא מאפשר להן ליפול למטה, עד שהן עוברות גודל מסויים ואז הן הופכות לגשם ונופלות למטה.
יש גם עננים קרים שבהם הטיפות קפאו, והם מורכבים מגבישי קרח קטנטנים(=מוצק), שנשארים תלויים באוויר מאותה סיבה.
צבע העננים מושפע מכמות האור העוברת דרכם. עננים עבים מאד, שיכולים להגיע לכמה ק"מ, יחסמו את אור השמש ויראו אפורים או אפילו שחורים. ענני גשם הם כאלה בדרך כלל. עננים דקים יעבירו את אור השמש ויראו לבנים. אלו הם ענני הקיץ שיש בארץ שהתפתחותם מוגבלת בגובה ולכן הם דקים יחסית ולבנים.
בשקיעה קורה דבר מעניין: אור השמש עובר דרך ארוכה בתוך האטמוספירה וחלק מהצבעים נבלעים, כך שהאור הנותר נראה אדום. לכן העננים נצבעים באדום בזמן השקיעה._
יש גם עננים קרים שבהם הטיפות קפאו, והם מורכבים מגבישי קרח קטנטנים(=מוצק), שנשארים תלויים באוויר מאותה סיבה.
צבע העננים מושפע מכמות האור העוברת דרכם. עננים עבים מאד, שיכולים להגיע לכמה ק"מ, יחסמו את אור השמש ויראו אפורים או אפילו שחורים. ענני גשם הם כאלה בדרך כלל. עננים דקים יעבירו את אור השמש ויראו לבנים. אלו הם ענני הקיץ שיש בארץ שהתפתחותם מוגבלת בגובה ולכן הם דקים יחסית ולבנים.
בשקיעה קורה דבר מעניין: אור השמש עובר דרך ארוכה בתוך האטמוספירה וחלק מהצבעים נבלעים, כך שהאור הנותר נראה אדום. לכן העננים נצבעים באדום בזמן השקיעה._
-
- הצטרפות: 30 נובמבר 2009, 19:30
שאלות מחפשות תשובות
אני חדשה באתר, ומקווה שאני מפרסמת את השאלה במקום הנכון..
אני מחפשת נואשות משפחתון חם, אוהב ונעים בצפון הישן של תל אביב לפברואר, כשאז הילדה הקטנה והמתוקה שלי תהיה בת חצי שנה. מהחיפושים שעשיתי בינתיים לא הצלחתי למצוא את המקום הנכון, ואני אובדת עצות.. טיפים / המלצות / עידודים יתקבלו בברכה!
אני מחפשת נואשות משפחתון חם, אוהב ונעים בצפון הישן של תל אביב לפברואר, כשאז הילדה הקטנה והמתוקה שלי תהיה בת חצי שנה. מהחיפושים שעשיתי בינתיים לא הצלחתי למצוא את המקום הנכון, ואני אובדת עצות.. טיפים / המלצות / עידודים יתקבלו בברכה!
-
- הצטרפות: 22 פברואר 2010, 00:15
שאלות מחפשות תשובות
לא מצאתי דף מתאים יותר:
בעלי ואני מתקשים למדי בהחניית הרכב ברוורס בין שתי מכוניות חונות במצב זה:
H
===H ---> זה הרכב שלנו
H
הדבר נובע מתפיסה מרחבית לקויה(אני) חוסר נסיון(הוא) וניסיון יתר בשפשוף מכוניות תמימות(שנינו)
אשמח לטיפים.
הבהרה:זו שאלה רצינית
תודה.
בעלי ואני מתקשים למדי בהחניית הרכב ברוורס בין שתי מכוניות חונות במצב זה:
H
===H ---> זה הרכב שלנו
H
הדבר נובע מתפיסה מרחבית לקויה(אני) חוסר נסיון(הוא) וניסיון יתר בשפשוף מכוניות תמימות(שנינו)
אשמח לטיפים.
הבהרה:זו שאלה רצינית
תודה.
-
- הצטרפות: 23 ספטמבר 2001, 07:34
- דף אישי: הדף האישי של פלונית_אלמונית*
שאלות מחפשות תשובות
אני נעזרתי במשחקים מהסוג הזה
זה יכול להפיל לך איזה אסימון בעניין התפיסה המרחבית. אם הבעיה של בעלך היא רק חוסר ניסיון אז רק ניסיון יעזור לו.
זה יכול להפיל לך איזה אסימון בעניין התפיסה המרחבית. אם הבעיה של בעלך היא רק חוסר ניסיון אז רק ניסיון יעזור לו.
-
- הצטרפות: 23 ספטמבר 2001, 07:34
- דף אישי: הדף האישי של פלונית_אלמונית*
שאלות מחפשות תשובות
הדרך הכי קלה (לי) להיצמד לרכב הקידמי, לעמוד במקביל אליו HH וכשהמראת צד של האוטו שלכם מגיעה לחלק האחורי של האוטו השני לסובב עד הסוף את ההגה. כשהגלגלים כמעט נוגעים במדרכה (אפשר לראות במראת צד) לסובב את ההגה עד הסוף לצד השני, ולהתקדם אחורה בזהירות.
מקווה שזה מספיק מובן..
מקווה שזה מספיק מובן..
-
שאלות מחפשות תשובות
למה מגבות מתחילות לקבל ריח מסריח אחרי כמה זמן? אני יודעת שזה לא שאלה של יוֹשֶן,
מגבות, כמו כל בד שיש בו חומר אורגני, מתחיל להרקיב בתוך מים. גם לחות גבוהה. מה שקורה למגבות, שמשתמשים בהן הרבה, אך לא מאווררים אותן לייבוש מיידי וסמוך לשימוש. במים (בלחות המספקת שנוצרה במגבת הסופגת) מתחיל תהליך הרקב. זה קורה לכל בד, אבל זה קורה יותר למגבות, כי מרטיבים אותן הרבה יותר, ומנגד שוכחים או לא מקפידים לאוורר אותן או לייבש אותן מייד לאחר השימוש.
מגבות, כמו כל בד שיש בו חומר אורגני, מתחיל להרקיב בתוך מים. גם לחות גבוהה. מה שקורה למגבות, שמשתמשים בהן הרבה, אך לא מאווררים אותן לייבוש מיידי וסמוך לשימוש. במים (בלחות המספקת שנוצרה במגבת הסופגת) מתחיל תהליך הרקב. זה קורה לכל בד, אבל זה קורה יותר למגבות, כי מרטיבים אותן הרבה יותר, ומנגד שוכחים או לא מקפידים לאוורר אותן או לייבש אותן מייד לאחר השימוש.
-
- הצטרפות: 22 פברואר 2010, 00:15
שאלות מחפשות תשובות
תודה רבה לפלונים. אנסה את עצותיכם.
-
- הצטרפות: 11 ינואר 2007, 20:53
- דף אישי: הדף האישי של ת''ק_פרסה*
שאלות מחפשות תשובות
מטריד אותי כבר די הרבה זמן הנושא של הילדות ממוצא מזרחי בחינוך החרדי שאינן הולכות לבית ספר משום שלא קיבלו אותן עקב סעיף מוצאן העדתי. ואני שואלת (באמת מתוך רצון כן להבין את העניין):
- למה זה תמיד תמיד רק בנות? לבנים אין בעיות כאלו?
- למה הוריהן לא שולחים אותן בינתיים לבית ספר אחר, אפילו אם רמתו נמוכה יותר לתפיסתם מרמת בית הספר אליו ניסו להתקבל? (שהרי למשל לו הורה חילוני היה מנסה לרשום את ילדו לאחד מבתי הספר ה"ייחודיים" והמבוקשים והילד לא היה מתקבל, הרי שמן הסתם הוא היה נשלח לבית הספר הרגיל (ומקסימום ההורים היו פועלים במקביל או בשנה הבאה לנסות להכניסו שוב לבית הספר הרצוי)
- מדוע מפלגת ש"ס לא עושה כלום במקרים הללו, הרי לכאורה לשם כך היא הוקמה, לא?
-
- הצטרפות: 10 יוני 2009, 16:20
שאלות מחפשות תשובות
גם לי העניין די מציק אבל אלו תשובותיי:
- בחינוך החרדי יש הבדל מהותי בין חינוך הבנים לבנות. מטרת הלימוד בתלמוד תורה לבנים הוא לימוד התורה פשוטו כמשמעו. מאחר והבנים מחוייבים בלימוד התורה הם מתמקדים בזה ולומדים כל אחד לפי מסורת אבותיו. האשכנזים לומדים בצורת ההגייה האשכנזית ובצורת עיון מסויימת בעוד הספרדים עושים זאת על פי דרכם שלהם. יש לציין שישנם ילדים (בנים) שמעוניינים ללמוד בבתי הספר האשכנזיים (משתכנזים) משום שיש למקומות האשכנזים "שם" של מקומות לימוד טובים יור וברמה גבוהה יותר בעוד למקומות הספרדים נכנסים גם" עמך"
- כשהילד לומד במקום מסויים ומתחיל "קו" מסויים, קשה לצאת ממנו בהמשך וכך מגיעים לגיל השידוכים עם שם של ילדה פשוטה וללא רמה כפי שהיא היתה רוצה להיות.
- מפלגת ש"ס נועדה להעצים את הכוח הספרדי ולכן היא בונה בתי ספר של המפלגה ומפתחת עוד...
-
שאלות מחפשות תשובות
תודה רבה. תשובתך אכן מאירת עיניים.
ובכל זאת - הבנתי מהי משמעות הלימוד עבור בנים אך מהי חשיבותה הנתפסת עבור בנות? האם העניין הוא רכישת השכלה ברמה גבוהה לצורך פרנסה עתידית ולכן יש התעקשות כה רבה על מוסדות הלימוד הנחשבים, או שיש ערך בסוג המשמעת בבית הספר (צניעות?) או בהעמקה בלימודי התורה? או שאולי העניין הוא חברתי - חשוב ללמוד במוסדות שאליהן הולכות בנות מ"בית טוב"? (ואם כך, מדוע דווקא האשכנזיות הן אלו שנתפסות כך?)
מתשובתך אני מבינה שבעצם ש"ס אינה נלחמת עבור אותן בנות משום שהדבר עומד בסתירה מוחלטת לאינטרס שלה ומהווה הודאה בכך שמוסדותיה נחשבים פחות מאלו של הזרמים האשכנזיים בעיני קהל היעד שלה עצמה, לא כן?
ובכל זאת - הבנתי מהי משמעות הלימוד עבור בנים אך מהי חשיבותה הנתפסת עבור בנות? האם העניין הוא רכישת השכלה ברמה גבוהה לצורך פרנסה עתידית ולכן יש התעקשות כה רבה על מוסדות הלימוד הנחשבים, או שיש ערך בסוג המשמעת בבית הספר (צניעות?) או בהעמקה בלימודי התורה? או שאולי העניין הוא חברתי - חשוב ללמוד במוסדות שאליהן הולכות בנות מ"בית טוב"? (ואם כך, מדוע דווקא האשכנזיות הן אלו שנתפסות כך?)
מתשובתך אני מבינה שבעצם ש"ס אינה נלחמת עבור אותן בנות משום שהדבר עומד בסתירה מוחלטת לאינטרס שלה ומהווה הודאה בכך שמוסדותיה נחשבים פחות מאלו של הזרמים האשכנזיים בעיני קהל היעד שלה עצמה, לא כן?
-
- הצטרפות: 10 יוני 2009, 16:20
שאלות מחפשות תשובות
חינוך הבנות נובע בדיעבד מהתפתחות ההשכלה.
בחברה הכללית במקביל לחברה הדתית-היהודית. בהמשך נפתחו בתי ספר מיסודה של שרה שנירר (בכיוון החרדים) שם בנות למדו הלכות מעשיות לחיי הבנות, השקפה הדרכה ואמונה, נושאים שהבנים כמעט ולא נוגעים בהם. במקביל הבנות שהובילו הגיעו לחנך את הדור הבא ופתחו בתי ספר רבים באזורים שונים. בקיצור ההסטוריה ארוכה אבל זה הכיוון. גם את סבתא שלי לא הכריחו ללמוד והיא וויתרה על כך (ומצטערת עד היום על כך...אבל זה היה מאוחר יותר)כיום הבנות לומדות מקצועות שונים כדי להגיע לצמב שבו האשה תוכל להתפרנס מיגיע כפיה. מקבלות חינוך מסוים ועומדות במבחני "חוץ" שהם מבחנים מקבילים לבגרויות שלנו. הבנות שמגיעות לבתי הספר השונים מגיעות מקשת סוציואקונומית וחברתית רחבה ולכן יש הבדלי מעמדות בין הבנות השוהנות.
בחברה הכללית במקביל לחברה הדתית-היהודית. בהמשך נפתחו בתי ספר מיסודה של שרה שנירר (בכיוון החרדים) שם בנות למדו הלכות מעשיות לחיי הבנות, השקפה הדרכה ואמונה, נושאים שהבנים כמעט ולא נוגעים בהם. במקביל הבנות שהובילו הגיעו לחנך את הדור הבא ופתחו בתי ספר רבים באזורים שונים. בקיצור ההסטוריה ארוכה אבל זה הכיוון. גם את סבתא שלי לא הכריחו ללמוד והיא וויתרה על כך (ומצטערת עד היום על כך...אבל זה היה מאוחר יותר)כיום הבנות לומדות מקצועות שונים כדי להגיע לצמב שבו האשה תוכל להתפרנס מיגיע כפיה. מקבלות חינוך מסוים ועומדות במבחני "חוץ" שהם מבחנים מקבילים לבגרויות שלנו. הבנות שמגיעות לבתי הספר השונים מגיעות מקשת סוציואקונומית וחברתית רחבה ולכן יש הבדלי מעמדות בין הבנות השוהנות.
-
שאלות מחפשות תשובות
אני משתגעת מכל האקססוריז הזה שנופל עלינו היום בכל מקום. מה זה? מה פירוש? איך כובתים את זה?
שאלות מחפשות תשובות
אני משתגעת מכל האקססוריז הזה שנופל עלינו היום בכל מקום. מה זה? מה פירוש? איך כובתים את זה?
פלוני אלמונית, לא הבנתי, רוצה להסביר?
חכמת המחכימון: בכל מקרה, לכל אדם, יש מקום.
פלוני אלמונית, לא הבנתי, רוצה להסביר?
חכמת המחכימון: בכל מקרה, לכל אדם, יש מקום.
-
- הצטרפות: 01 אפריל 2009, 22:30
- דף אישי: הדף האישי של ג'וניפר_והמשפחה*
שאלות מחפשות תשובות
את מתכוונת שאת נתקלת בביטוי הרבה אבל לא מבינה מה זה ולמה זה טוב?
אקססוריז הם הפיצ'פקעס היקרים יותר או פחות שאנו מתקשטים בהם בנוסף לבגדים. עגילים, צמידים שרשראות, סיכות וכו'. באנגלית: accessories.
בנוסף, זו גם מילה שמתארת ציוד נלווה ומכשיר עיקרי כלשהו. אם ניקח לדוגמה את האייפון, נגיד, אז יש תעשייה שלמה של אקססוריז מסביבו: כיסויים צבעוניים, שרוכים לנשיאה, אזניות, דיבוריות וכו'.
עניתי על השאלה?
את מתכוונת שאת נתקלת בביטוי הרבה אבל לא מבינה מה זה ולמה זה טוב?
אקססוריז הם הפיצ'פקעס היקרים יותר או פחות שאנו מתקשטים בהם בנוסף לבגדים. עגילים, צמידים שרשראות, סיכות וכו'. באנגלית: accessories.
בנוסף, זו גם מילה שמתארת ציוד נלווה ומכשיר עיקרי כלשהו. אם ניקח לדוגמה את האייפון, נגיד, אז יש תעשייה שלמה של אקססוריז מסביבו: כיסויים צבעוניים, שרוכים לנשיאה, אזניות, דיבוריות וכו'.
עניתי על השאלה?
-
- הצטרפות: 03 מרץ 2010, 09:49
שאלות מחפשות תשובות
שלום לכולם, גילינו שגולי שלנו כנראה אלרגית לחלב פרה. מי מכיר מי יודע איפה אפשר להשיג מוצרי חלב עיזים במחירים שפויים וכמויות סבירות? באזור ירושלים בית שמש המרכז רחובות רמלה וכאלה. אני במייל: [email protected]
-
- הצטרפות: 22 מאי 2008, 09:13
שאלות מחפשות תשובות
גש ישירות לרועים. יתנו לך מחירים של 30 ש"ח לקילו גבינה. וודא שהעיזים מחוסנות (תסתכל באוזניים שלהם). לא מכיר את האיזור.
-
- הצטרפות: 12 ספטמבר 2008, 01:17
- דף אישי: הדף האישי של אהבת_עולם*
שאלות מחפשות תשובות
מעתיקה שאלות ששאלתי ב-ככר השוק:
שאלות מתעניינות על חיידקים:
עם הילד בן ה-4 שאני מטפלת התפתחה שיחה על חיידקים.
ידעתי לספר לו כל מיני דברים, אבל לא ידעתי לענות לו על שתי שאלות ששאל אותי (ולא מצאנו באינטרנט):
שאלות מתעניינות על חיידקים:
עם הילד בן ה-4 שאני מטפלת התפתחה שיחה על חיידקים.
ידעתי לספר לו כל מיני דברים, אבל לא ידעתי לענות לו על שתי שאלות ששאל אותי (ולא מצאנו באינטרנט):
- באיזו צורה בדיוק החיידקים גורמים למחלות?
- איך החיידקים 'הטובים' עוזרים לפירוק האוכל במערכת העיכול?
שאלות מחפשות תשובות
למרות שאולי הוא צעיר מדי בשביל זה. טוב, את יכולה לקרוא עבורו ולסכם....
-
שאלות מחפשות תשובות
שאלה שמציקה לי כבר זמן רב: בנסיעה בכביש 6 מדרום לצפון, איפהשהו בין מחלף איל למחלף בקה-ג'ת, רואים מצד ימין (ממזרח לכביש) גבעה ועליה הולכת ונבנית שכונה מודרנית ובה 6-8 בנייני מגורים רבי קומות. הגבעה הנ"ל חריגה מאד בנוף הכפרים הערביים שמסביב ונשאלת השאלה - מהו היישוב הזה? יהודי? ערבי? מהו שמו או לאיזה יישוב קיים הוא שייך?
-
שאלות מחפשות תשובות
אני מניח שאת מתכוונת לאיזור הישוב צור נתן, צפונית לכוכב יאיר
-
שאלות מחפשות תשובות
כן, בהחלט יתכן שזה צפונית לכוכב יאיר... תודה על שהארת את עיני.
ידוע לך במקרה מה זה היישוב הזה - כלומר, זה יישוב לחרדים או לחילוניים? האם הוא בתוך הקו הירוק? (מתוך סקרנות גרידא, אין לי כוונות לעבור לגור שם או משהו..)
ידוע לך במקרה מה זה היישוב הזה - כלומר, זה יישוב לחרדים או לחילוניים? האם הוא בתוך הקו הירוק? (מתוך סקרנות גרידא, אין לי כוונות לעבור לגור שם או משהו..)
-
שאלות מחפשות תשובות
בתוך הקו הירוק. הייתי בישוב צור יצחק שהוא אפילו יותר קרוב לכביש ואולי אותו ראית (למעשה לזה התכוונתי רק התבלבלתי בשמות). איזור יפה מאוד. לא הבחנתי בצביון דתי מיוחד. כנראה ישוב חילוני ברובו.
-
- הצטרפות: 04 אוגוסט 2004, 14:10
- דף אישי: הדף האישי של פלונית_כרגע*
שאלות מחפשות תשובות
כמדומני שהוא על הקו כמו כוכב יאיר
שאלות מחפשות תשובות
העליתי אותה שאלה באחת הנסיעות שלי ושל בעלי יחד.
לבעלי יש חברים בטייבה והוא טוען שזו בנייה של שכונה חדשה וחוקית בטייבה לזוגות צעירים, שאיפה שהמשפחה שלהם גרה כבר אין מקום לבנות עוד...
נשמע לי מוזר, אני לא בטוחה שזה נכון, אבל לכי תדעי.
לבעלי יש חברים בטייבה והוא טוען שזו בנייה של שכונה חדשה וחוקית בטייבה לזוגות צעירים, שאיפה שהמשפחה שלהם גרה כבר אין מקום לבנות עוד...
נשמע לי מוזר, אני לא בטוחה שזה נכון, אבל לכי תדעי.
-
- הצטרפות: 28 יוני 2010, 14:11
שאלות מחפשות תשובות
איך זה שכוכב אחד מעז?
-
- הצטרפות: 04 ינואר 2009, 12:53
- דף אישי: הדף האישי של שמחת_ציון*
שאלות מחפשות תשובות
בדרך כלל משתמשת בביצים אורגניות.
נתקעתי בלי ביצים ולקחתי משכנה ביצי תנובה
הקצפתי לעוגה ויצא קצף יפה במיוחד (לא יצא לי כזה אף פעם - יש סיבה??
חוצמזה בנוגע להקצפה - האם אפשר להקציף ביצים עם סוכר חום?
ואם מוסיפים לקצף סילאן או דבש מה קורה? משהו ניסה?
נתקעתי בלי ביצים ולקחתי משכנה ביצי תנובה
הקצפתי לעוגה ויצא קצף יפה במיוחד (לא יצא לי כזה אף פעם - יש סיבה??
חוצמזה בנוגע להקצפה - האם אפשר להקציף ביצים עם סוכר חום?
-
שאלות מחפשות תשובות
האם אפשר להקציף ביצים עם סוכר חום?
ברור!
במקום סוכר, את מתכוונת?
אם כך, קודם כל הייתי מקציפה את הביצים לבד, ואז מקפלת את הקצף בעדינות לתוך שאר הבלילה של העוגה. סילאן או דבש הייתי בכלל מוסיפה לתערובת העוגה השנייה (לא לקצף), אלה חומרים "כבדים" שלא יתערבבו היטב עם הקצף. לדעתי.
ברור!
במקום סוכר, את מתכוונת?
אם כך, קודם כל הייתי מקציפה את הביצים לבד, ואז מקפלת את הקצף בעדינות לתוך שאר הבלילה של העוגה. סילאן או דבש הייתי בכלל מוסיפה לתערובת העוגה השנייה (לא לקצף), אלה חומרים "כבדים" שלא יתערבבו היטב עם הקצף. לדעתי.
-
- הצטרפות: 04 ינואר 2009, 12:53
- דף אישי: הדף האישי של שמחת_ציון*
שאלות מחפשות תשובות
תודה קרוטונית