שבע יהלום
-
- הצטרפות: 10 ספטמבר 2003, 17:33
- דף אישי: הדף האישי של עדינה_ניפו*
שבע יהלום
בנתיים הספקתי לחלום שאני הולכת למלצר יחד איתך.
כשהייתי בת 10 אילצו חברה שלי להסתפר קצר בגלל בעיית כינים חמורה, היא קיבלה את זה קשה מאד כמובן (זאת היתה אמא שלי שהחליטה שהיא צריכה להסתפר. היה לה לפעמים זיק של רוע משונה לאמא שלי. היא עצמה תמיד סיפרה במירמור איך את הילדות שלה היא עברה עם שיער קצר כי אמא שלה לא הסכימה לשיער ארוך.) אז במעשה הירואי לא מוסבר או כסוג של נקמה מעוותת באמא שלי, התנדבתי להסתפר יחד עם חברתי. אחרי זה הסתגרתי בחדר שלי כמה ימים ובכיתי.
הפעם לעומת זאת אמנם זה היה חלום אבל התרגשתי מאד להצטרף.
בחלום חזר משהו מתחושת החופש שהיתה לי (אמנם תחושה שאני חשה רק בדיעבד) כשגרתי בניו יורק ...
חוצמזה כמו שכבר אמרתי לך תפקיד הבארמנית תפור עליך. תמיד רציתי להיות בארמנית אבל זה כנראה חלום לגילגול הבא, לגילגול שבו אהיה יפייפיה תמירה
החלום הזה ממש גורם לי לגעגוע!
כשהייתי בת 10 אילצו חברה שלי להסתפר קצר בגלל בעיית כינים חמורה, היא קיבלה את זה קשה מאד כמובן (זאת היתה אמא שלי שהחליטה שהיא צריכה להסתפר. היה לה לפעמים זיק של רוע משונה לאמא שלי. היא עצמה תמיד סיפרה במירמור איך את הילדות שלה היא עברה עם שיער קצר כי אמא שלה לא הסכימה לשיער ארוך.) אז במעשה הירואי לא מוסבר או כסוג של נקמה מעוותת באמא שלי, התנדבתי להסתפר יחד עם חברתי. אחרי זה הסתגרתי בחדר שלי כמה ימים ובכיתי.
הפעם לעומת זאת אמנם זה היה חלום אבל התרגשתי מאד להצטרף.
בחלום חזר משהו מתחושת החופש שהיתה לי (אמנם תחושה שאני חשה רק בדיעבד) כשגרתי בניו יורק ...
חוצמזה כמו שכבר אמרתי לך תפקיד הבארמנית תפור עליך. תמיד רציתי להיות בארמנית אבל זה כנראה חלום לגילגול הבא, לגילגול שבו אהיה יפייפיה תמירה
החלום הזה ממש גורם לי לגעגוע!
-
- הצטרפות: 22 נובמבר 2006, 20:55
- דף אישי: הדף האישי של שבע_יהלום*
שבע יהלום
יש והפעמים בהן אני פוגשת בעוצמה את הנקודות שחנקו אותי שנים פשוט בלתי נסבלות. בלתי נסבלות.
על אף הידיעה שאלה הבהובים מהעבר, על אף הבטחון בשקט שלי בהווה, המפגש אינו נסבל.
מה זה אומר לא נסבל? זה אומר תבניות אוטומט נזכרות בעצמן, זה אומר תגובות עצבניות, חוסר סבלנות קיצוני, ורצון עז להיות כבר לבד לעזאזל, לבד, הניחו לי לנפשי.
בוקר שמתחיל מוקדם מאוד, המוכרת מהפיצוציה בשכונה שהיא גם ספרית כלבים, אצלנו בגג, תספורת ראשונה לבובי. מתחת לאריה פלאפי מנופח התגלתה כלבה רזה ביותר, חלקה ומתוקה ומצחיקה. הודעתי לא׳ בטלפון שכדאי לו מאוד לזכור שאהבה היא ללא תנאי, לפני שהוא נסע הוא ביקש, רק אל תספרי אותה קצר מדי. אופס, נו מה לעשות, היא כולה היתה ראסטות כבר.
יצאתי לפגוש את אמא שלי ואחי, באיזשהו שלב גם חברה טובה הצטרפה, ודי מהר הבנתי שבכלל אין לי סבלנות לכלום. שכל מה שאני רוצה בעצם זה לשכב בחדר שלי ליד הכלבה שלי, ללטף ולהירדם.
מישהו העיר לאח שלי משהו על המראה שלו; שתי נשים זרות ברחוב, נפרדות, העירו לי על התספורת של בובי; בבית קפה המלצר שהכיר אותי מפעם העיר לי משהו על המראה שלי; ואז כשאמא שלי שאלה אותי אם אני חיוורת כי אני במחזור, תוך כדי שהיא מציעה לי קצת להזדקף, הייתי פסע מלהתפוצץ.
מה זה? חשבתי לעצמי בזעם? מה זה הצורך החצוף הזה של אנשים, לא משנה בכלל זרים או קרובים, להיכנס לנו לווריד, לחלק לנו ציונים על איך שאנחנו נראים! מה זה?!
אני לא מעלה במוחי אופציה שאני עובדת בקפה (כולנו יודעים שזה עומד לקרות, והלוואי שעדינה היתה עובדת איתי) ואומרת למישהו שיושב שם: פעם היית ככה, עכשיו אתה ככה ואת ככה ואת סבתא שלי על גלגלי עזר.
דעות שוות רק כשמבקשים אותן.
אחרת זה סתם, סתם, מעליב, מרחיק, לא לא לא יעיל.
וזה הראה לי שוב את מה שלא ראיתי מזמן, איך כל החיים הייתי תחת זכוכית מגדלת, לא משנה מצד מי אפילו, זכוכית מגדלת שרבות נדבקה גם לאישונים שלי ולנפש שלי שהסתובבה בתחושה של ערימת פגמים ולא יותר מזה.
שאלוהים יברך את הבית קפה שלי, את השולחן שלי פה, את השעה היפיפיה הזו בשעון קיץ, השקט והקפה שמחברים אותי אל ההארדקור שלי, ושם אין שום תנאי.
על אף הידיעה שאלה הבהובים מהעבר, על אף הבטחון בשקט שלי בהווה, המפגש אינו נסבל.
מה זה אומר לא נסבל? זה אומר תבניות אוטומט נזכרות בעצמן, זה אומר תגובות עצבניות, חוסר סבלנות קיצוני, ורצון עז להיות כבר לבד לעזאזל, לבד, הניחו לי לנפשי.
בוקר שמתחיל מוקדם מאוד, המוכרת מהפיצוציה בשכונה שהיא גם ספרית כלבים, אצלנו בגג, תספורת ראשונה לבובי. מתחת לאריה פלאפי מנופח התגלתה כלבה רזה ביותר, חלקה ומתוקה ומצחיקה. הודעתי לא׳ בטלפון שכדאי לו מאוד לזכור שאהבה היא ללא תנאי, לפני שהוא נסע הוא ביקש, רק אל תספרי אותה קצר מדי. אופס, נו מה לעשות, היא כולה היתה ראסטות כבר.
יצאתי לפגוש את אמא שלי ואחי, באיזשהו שלב גם חברה טובה הצטרפה, ודי מהר הבנתי שבכלל אין לי סבלנות לכלום. שכל מה שאני רוצה בעצם זה לשכב בחדר שלי ליד הכלבה שלי, ללטף ולהירדם.
מישהו העיר לאח שלי משהו על המראה שלו; שתי נשים זרות ברחוב, נפרדות, העירו לי על התספורת של בובי; בבית קפה המלצר שהכיר אותי מפעם העיר לי משהו על המראה שלי; ואז כשאמא שלי שאלה אותי אם אני חיוורת כי אני במחזור, תוך כדי שהיא מציעה לי קצת להזדקף, הייתי פסע מלהתפוצץ.
מה זה? חשבתי לעצמי בזעם? מה זה הצורך החצוף הזה של אנשים, לא משנה בכלל זרים או קרובים, להיכנס לנו לווריד, לחלק לנו ציונים על איך שאנחנו נראים! מה זה?!
אני לא מעלה במוחי אופציה שאני עובדת בקפה (כולנו יודעים שזה עומד לקרות, והלוואי שעדינה היתה עובדת איתי) ואומרת למישהו שיושב שם: פעם היית ככה, עכשיו אתה ככה ואת ככה ואת סבתא שלי על גלגלי עזר.
דעות שוות רק כשמבקשים אותן.
אחרת זה סתם, סתם, מעליב, מרחיק, לא לא לא יעיל.
וזה הראה לי שוב את מה שלא ראיתי מזמן, איך כל החיים הייתי תחת זכוכית מגדלת, לא משנה מצד מי אפילו, זכוכית מגדלת שרבות נדבקה גם לאישונים שלי ולנפש שלי שהסתובבה בתחושה של ערימת פגמים ולא יותר מזה.
שאלוהים יברך את הבית קפה שלי, את השולחן שלי פה, את השעה היפיפיה הזו בשעון קיץ, השקט והקפה שמחברים אותי אל ההארדקור שלי, ושם אין שום תנאי.
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
שבע יהלום
אפילו לא יודעת איך נפתח לי הדף הזה...אבל אהבתי גם אהבתי לקרוא ...תודה
-
- הצטרפות: 30 יוני 2007, 17:29
- דף אישי: הדף האישי של הגבירה_בחום*
שבע יהלום
מזעזע! אני לא מבינה איך החזקת מעמד עד כה וגם אז היית רק כפסע מלהתפוצץ, אני מתארת לעצמי שכבר הייתי עונה איזו הערה עוקצנית שלא יפה לבריאות וללב של אף אחד מהצדדים הנוגעים בדבר...
יש מקום אחד שאנחנו שותים בו קפה (רק בגלל שהקפה בו הוא מהמשובחים אנחנו מוכנים לנסוע אליו כברת דרך) שיש בו מלצרית אחת שהיא משו משו.
נעזוב את זה שהקול שלה הולך לפניה, מה שמעקצץ את עצביי באופן אוטומטי, אבל היא רואה לנכון במסווה של סחבקיות והתחברות לפצוח בשיחות קולחות עם לקוחות תמימים שלא חפצים כלל בשיחה, לספר את סיפור חייה, ולהביע את דעתה על מגוון נושאים שונים. הכל כמובן בקולניות כזאת (היא מן דמות כזאת, באמת שאני מאמינה שהיא אדם חיובי, אבל יש בה משהו שמקפיץ אותי אוטומטית (-:)
בפסח האחרון הגענו לשם ושאלנו איזו שאלה לגבי סוגיית הקמח רגיל יש או אין. המלצרית הקולנית הסבירה לנו ביותר מידי מילים (למה כ"כ קשה "אין") את העניין ואז אמרה: "חוץ מזה, אתם ממילא לוקחים תמיד הפוך על סויה, מה זה מעניין אתכם... (-:
ללא תנאי מותק!
מזעזע! אני לא מבינה איך החזקת מעמד עד כה וגם אז היית רק כפסע מלהתפוצץ, אני מתארת לעצמי שכבר הייתי עונה איזו הערה עוקצנית שלא יפה לבריאות וללב של אף אחד מהצדדים הנוגעים בדבר...
יש מקום אחד שאנחנו שותים בו קפה (רק בגלל שהקפה בו הוא מהמשובחים אנחנו מוכנים לנסוע אליו כברת דרך) שיש בו מלצרית אחת שהיא משו משו.
נעזוב את זה שהקול שלה הולך לפניה, מה שמעקצץ את עצביי באופן אוטומטי, אבל היא רואה לנכון במסווה של סחבקיות והתחברות לפצוח בשיחות קולחות עם לקוחות תמימים שלא חפצים כלל בשיחה, לספר את סיפור חייה, ולהביע את דעתה על מגוון נושאים שונים. הכל כמובן בקולניות כזאת (היא מן דמות כזאת, באמת שאני מאמינה שהיא אדם חיובי, אבל יש בה משהו שמקפיץ אותי אוטומטית (-:)
בפסח האחרון הגענו לשם ושאלנו איזו שאלה לגבי סוגיית הקמח רגיל יש או אין. המלצרית הקולנית הסבירה לנו ביותר מידי מילים (למה כ"כ קשה "אין") את העניין ואז אמרה: "חוץ מזה, אתם ממילא לוקחים תמיד הפוך על סויה, מה זה מעניין אתכם... (-:
ללא תנאי מותק!
שבע יהלום
נדמה לי שיונת ספרה את זה פעם על מישהו מאוד רזה,
שכל הזמן העירו לו על רזונו המוגזם.
"זה מההקרנות" הוא נהג לענות.
וזהו.
תודות.
שכל הזמן העירו לו על רזונו המוגזם.
"זה מההקרנות" הוא נהג לענות.
וזהו.
תודות.
-
שבע יהלום
אח גבירצי גבירצי.. אמא שלי התקשרה בסופו של היום הזה, כנראה שכן קצת התפוצצתי, ודווקא עליה, הטהורה הזאת.
כמה טוב שיום האתמול הוא אתמול והיום זה היום.
תודות, אני תוהה- השם מתאים לצפריר, כך גם הסגנון, בערך, אבל לכתוב בשם אחר לא נשמע כמו צפריר.
חוץ מזה לא הזכרתי כלום בקשר לרזון... תודה בכל מקרה.
היום אני מכינה מרמומה.
מרמומה היא אם המזון במטבח התוניסאי, המטבח ממנו באתי,
מין סלט עגבניות מבושל, יש הישוו אותו למטבוחה, וזו תהיה אחת הבדיחות הגדולות.
לאכול מרמומה חמה מהסיר עם לחמניות טריות שאמא או סבתא שלי הכינו זה מה שקורה בגן עדן.
החיים מגולמים שם, הפשטות מרצון מתפשטת שם, ולא רוצים שזה ייגמר לעולם.
בשנה האחרונה התגנבה לתודעה שלי מחשבה, שכשאכין מרמומה לבדי בעצמי בביתי,
זו תהיה אבן הדרך הראשונה במעבר מאישה שבישול לא מעניין אותה/לא ברור לה, לאשה עם שליטה וסודות משלה במטבח.
בינתיים חתכתי את כל האלף עגבניות יושבת בשמש בגג, מדמיינת שאני בסיציליה, טחנתי את זרעי הקימל בעלי ומכתש, לא פחות,
ועכשיו זה על הגז כבר איזה נצח, ואני במתח. בעצם אני לא במתח.
מעניין.
מי יודע, אולי בפעם הבאה אני אפילו אכין לחמניות (לאפות אני אוהבת מ א ו ד רק אין לי תנור p-: )
אציין שלעולם לא אפסיק לאכול ביסלי בפיתה ו-mn'ms עם קורנפלקס.
כמה טוב שיום האתמול הוא אתמול והיום זה היום.
תודות, אני תוהה- השם מתאים לצפריר, כך גם הסגנון, בערך, אבל לכתוב בשם אחר לא נשמע כמו צפריר.
חוץ מזה לא הזכרתי כלום בקשר לרזון... תודה בכל מקרה.
היום אני מכינה מרמומה.
מרמומה היא אם המזון במטבח התוניסאי, המטבח ממנו באתי,
מין סלט עגבניות מבושל, יש הישוו אותו למטבוחה, וזו תהיה אחת הבדיחות הגדולות.
לאכול מרמומה חמה מהסיר עם לחמניות טריות שאמא או סבתא שלי הכינו זה מה שקורה בגן עדן.
החיים מגולמים שם, הפשטות מרצון מתפשטת שם, ולא רוצים שזה ייגמר לעולם.
בשנה האחרונה התגנבה לתודעה שלי מחשבה, שכשאכין מרמומה לבדי בעצמי בביתי,
זו תהיה אבן הדרך הראשונה במעבר מאישה שבישול לא מעניין אותה/לא ברור לה, לאשה עם שליטה וסודות משלה במטבח.
בינתיים חתכתי את כל האלף עגבניות יושבת בשמש בגג, מדמיינת שאני בסיציליה, טחנתי את זרעי הקימל בעלי ומכתש, לא פחות,
ועכשיו זה על הגז כבר איזה נצח, ואני במתח. בעצם אני לא במתח.
מעניין.
מי יודע, אולי בפעם הבאה אני אפילו אכין לחמניות (לאפות אני אוהבת מ א ו ד רק אין לי תנור p-: )
שבע יהלום
ביסלי בפיתה וm&m's עם קורנפלקס זאת סטייה רצינית...ומצד שני על טעם ועל ריח בלה בלה בלה מצד שלישי מרמומה עם לחמניות תוצרת בית נשמע מעדן ״החיים מגולמים שם, הפשטות מרצון מתפשטת שם, ולא רוצים שזה ייגמר לעולם״ חשבת לעבוד בתור תסריטאית לאייל שני? אין ספק שיש לך את זה (-;
המחשב שלי בתיקון (ניתוח קטן להוצאת הפין התקוע) בנתיים כותבת מהאיי פד וזה לא עסק...(אם לא שמים לב הוא מתקן לי מילים בצורה הזויה) קוראת אותך ומחזקת את ידייך בכל. בקפה ובמאפה. הכל בתיאום מושלם
המחשב שלי בתיקון (ניתוח קטן להוצאת הפין התקוע) בנתיים כותבת מהאיי פד וזה לא עסק...(אם לא שמים לב הוא מתקן לי מילים בצורה הזויה) קוראת אותך ומחזקת את ידייך בכל. בקפה ובמאפה. הכל בתיאום מושלם
-
- הצטרפות: 15 אפריל 2011, 21:00
- דף אישי: הדף האישי של אמא_של_טוסיק_דבש*
שבע יהלום
אף פעם לא טעמתי מרמומה, (יש לשם פירוש?). ממש עשית לי חשק.
זה חשוב שאת מקשיבה לקול הפנימי שלך. צועדת זקופת קומה בדרכך, מבלי להתבלבל מרעשי הרקע.
אני לא מעלה במוחי אופציה שאני עובדת בקפה (כולנו יודעים שזה עומד לקרות)
חיבוק. (לצערי מכירה את העננה והלחץ בסרעפת.) זוכרת שיותר מפעם אחת, מצאת עבודה חדשה, די מהר. אם את כ"כ לא רוצה לעבוד בבית הקפה, אז "דו יור ת'ינג" ותמצאי עבודה אחרת.
<(נדחפת..) דוקא לי השם "תודות", נקרא כמו צפריר במוצהר. >
זה חשוב שאת מקשיבה לקול הפנימי שלך. צועדת זקופת קומה בדרכך, מבלי להתבלבל מרעשי הרקע.
אני לא מעלה במוחי אופציה שאני עובדת בקפה (כולנו יודעים שזה עומד לקרות)
חיבוק. (לצערי מכירה את העננה והלחץ בסרעפת.) זוכרת שיותר מפעם אחת, מצאת עבודה חדשה, די מהר. אם את כ"כ לא רוצה לעבוד בבית הקפה, אז "דו יור ת'ינג" ותמצאי עבודה אחרת.
<(נדחפת..) דוקא לי השם "תודות", נקרא כמו צפריר במוצהר. >
-
שבע יהלום
אייל שני. על קצה הלשון עומדת לי המילה- איכסה. אבל אני אתאפק p-:
זה יפה שמתחת למילים סטייה רצינית כתוב ניתוח קטן להוצאת פין תקוע.
כן, הכל בתואם מושלם
קוראת אותך ומחזקת את ידייך בכל
תודה מיי סוויט למונייד
אשכרה אין לי מושג מה הפירוש של מרמומה. אבדוק את זה.
מכירות את זה שהורים אומרים- כשתהיה הורה תבין? ומכירות את זה שלפעמים מלמדים ילדים מאיפה הגיע הסלט לשולחן וכמה אנשים עבדו מאחורי הקלעים, כדי שיבינו תהליכי חיים ולא יקבלו כמובן מאליו וכו' וכו'?
אז אלוהיי, כמה הערכתי אתמול בערב את כל המרמומות שאמא שלי מכינה. כל יום שישי. שנים. שנים.
אמא דבש, mn'ms זה קול פנימי. אין ספק.
ותכלס, אני לא יכולה להגיד שאני לא רוצה את העבודה בקפה. עוד לא התחלתי ובטח אחרי שאתנסה אדע יותר אבל משהו בחוויה השונה הזאת מעורר בי תחושת ניעור ורענון.
אתמול קלטתי שאחרי כל שנותיי הרבות בתל אביב, השבוע עשיתי שתי פעולות שכיחות בקרב צעירי העיר שאיכשהו לא עשיתי עד עכשיו- לקחתי הלוואה מהבנק ואני מתחילה למלצר.
אלוהים איתנו.
שבת שלום.
זה יפה שמתחת למילים סטייה רצינית כתוב ניתוח קטן להוצאת פין תקוע.
כן, הכל בתואם מושלם
קוראת אותך ומחזקת את ידייך בכל
תודה מיי סוויט למונייד
אשכרה אין לי מושג מה הפירוש של מרמומה. אבדוק את זה.
מכירות את זה שהורים אומרים- כשתהיה הורה תבין? ומכירות את זה שלפעמים מלמדים ילדים מאיפה הגיע הסלט לשולחן וכמה אנשים עבדו מאחורי הקלעים, כדי שיבינו תהליכי חיים ולא יקבלו כמובן מאליו וכו' וכו'?
אז אלוהיי, כמה הערכתי אתמול בערב את כל המרמומות שאמא שלי מכינה. כל יום שישי. שנים. שנים.
אמא דבש, mn'ms זה קול פנימי. אין ספק.
ותכלס, אני לא יכולה להגיד שאני לא רוצה את העבודה בקפה. עוד לא התחלתי ובטח אחרי שאתנסה אדע יותר אבל משהו בחוויה השונה הזאת מעורר בי תחושת ניעור ורענון.
אתמול קלטתי שאחרי כל שנותיי הרבות בתל אביב, השבוע עשיתי שתי פעולות שכיחות בקרב צעירי העיר שאיכשהו לא עשיתי עד עכשיו- לקחתי הלוואה מהבנק ואני מתחילה למלצר.
אלוהים איתנו.
שבת שלום.
-
-
שבע יהלום
מילצרתי.
ובירמנתי.
והיה בסדר גמור.
זאת עבודה קשה. הערכה רבה לכל מי ששירת אותי בבתי קפה כל השנים.
זה לא בריא לרגליים בכלל ולשלי בפרט לעמוד כל כך הרבה שעות אבל ככה זה עכשיו.
והגוף שלי עוד מעט קובע בעצמו תור למסאז' אם אני לא אעשה את זה.
מעדכנת פה טכנית וקולטת שאין לי שום דבר חכם להגיד. ומה זה בכלל דבר חכם או הצורך להגיד אותו.
אתמול בערב התעטפתי תוגה גדולה. היה יום נחמד ואחהצ כבר לא. וידעתי-הורמונים, וזיהיתי את המוכר ואיך חיכיתי לבכי המשחרר וטוב שהגיע.
ונזכרתי בשורה משיר שכתבתי
לפעמים נפילות הן חופש גדול ואני השותף המושלם,
אבל אתמול הרגשתי את ההיפך. הרגשתי נידית. זקוקה לחום ואהבה וחיבוק ובטחון. ונדהמתי לזהות את זה מהצד, סופסופ לא כהמתנה נושנה לאישור לקיום שלי, אלא פשוט כמו שזה, כי אנחנו יצורים חיים.
אחד הספרים שקראתי הכי הרבה פעמים בחיים שלי זה מה שגור הגורילה צריך, ושם שחר מספר שגורים של גורילה יכולים למות אם לא מחבקים אותם.
ובירמנתי.
והיה בסדר גמור.
זאת עבודה קשה. הערכה רבה לכל מי ששירת אותי בבתי קפה כל השנים.
והגוף שלי עוד מעט קובע בעצמו תור למסאז' אם אני לא אעשה את זה.
מעדכנת פה טכנית וקולטת שאין לי שום דבר חכם להגיד. ומה זה בכלל דבר חכם או הצורך להגיד אותו.
אתמול בערב התעטפתי תוגה גדולה. היה יום נחמד ואחהצ כבר לא. וידעתי-הורמונים, וזיהיתי את המוכר ואיך חיכיתי לבכי המשחרר וטוב שהגיע.
ונזכרתי בשורה משיר שכתבתי
לפעמים נפילות הן חופש גדול ואני השותף המושלם,
אבל אתמול הרגשתי את ההיפך. הרגשתי נידית. זקוקה לחום ואהבה וחיבוק ובטחון. ונדהמתי לזהות את זה מהצד, סופסופ לא כהמתנה נושנה לאישור לקיום שלי, אלא פשוט כמו שזה, כי אנחנו יצורים חיים.
אחד הספרים שקראתי הכי הרבה פעמים בחיים שלי זה מה שגור הגורילה צריך, ושם שחר מספר שגורים של גורילה יכולים למות אם לא מחבקים אותם.
-
שבע יהלום
מבינה אותך כל כך ומזדהה ואין לי שום דבר חכם להגיד בעניין אבל אני אשתוק לא תדעי כמה חום ואהבה אני חשה אליך. (-:
אני הצלחתי להעביר את כל חיי בלי למלצר אפילו פעם אחת. תמיד איכשהו היתה לי התנגדות עצומה מהגוף לעיסוק הזה ובצעירותי שכולם מילצרו באופן טבעי אני העדפתי לעבוד בחקלאות, בגני ילדים ובשלל עבודות פיזיות שחורות - רק לא למלצר.
פעם אחת (עת השתחררתי מצבא ההגנה) עבדתי בכפר נופש בקצה הארץ ושם עם עוד קומץ בנות סחבתי מיטות, ניסרתי ארונות וניקיתי חדרים. יום אחד הם החליטו לאייש את הבר ולהפוך את צוות העובדות כמו חמורות למלצריות חייכניות.
אז היה ערב אחד שבו לבשתי שמלה שחורה, ותפקדתי על תקן מלצרית בבר נידח. מפתיע שאני לא זוכרת כלום מהערב הזה אבל בסופו אמרתי להם שאני לא ממלצרת יותר גם אם יצטרכו לפטר אותי על המקום.
מה שאני בעצם רוצה להגיד הוא שגם לי יש הערכה רבה לכל מי ששירת אותי בבתי קפה כל השנים.
מותק, מה שנראה לי חשוב מאוד שתדעי כמה תרגילים פשוטים לשחרור הגב התחתון והעליון ותקפידי לתרגל אותם כמה דקות ביום כל יום.
זה יכול להציל אותך ואת הגוף שלך מלקבוע תורים תכופים מידי למאסז', לחסוך לך כאב ובטח שכסף.
אפילו יש לי שני סרטונים שפעם עשיתי ואולי ראית שבהם אני מראה איך לשחרר את הגב התחתון ואת הגב העליון, ויש כמובן המון סרטונים נוספים ברשת שאפשר לתרגל איתם.
והכי טוב זה כמובן ללמוד אותם מבנאדם בשר ודם ולא ממסך - דברי איתי אם זה נשמע לך (-:
שולחת לגורה שבך הרבה חיבוקים, עד פגישתנו המיוחלת. @}
מבינה אותך כל כך ומזדהה ואין לי שום דבר חכם להגיד בעניין אבל אני אשתוק לא תדעי כמה חום ואהבה אני חשה אליך. (-:
אני הצלחתי להעביר את כל חיי בלי למלצר אפילו פעם אחת. תמיד איכשהו היתה לי התנגדות עצומה מהגוף לעיסוק הזה ובצעירותי שכולם מילצרו באופן טבעי אני העדפתי לעבוד בחקלאות, בגני ילדים ובשלל עבודות פיזיות שחורות - רק לא למלצר.
פעם אחת (עת השתחררתי מצבא ההגנה) עבדתי בכפר נופש בקצה הארץ ושם עם עוד קומץ בנות סחבתי מיטות, ניסרתי ארונות וניקיתי חדרים. יום אחד הם החליטו לאייש את הבר ולהפוך את צוות העובדות כמו חמורות למלצריות חייכניות.
אז היה ערב אחד שבו לבשתי שמלה שחורה, ותפקדתי על תקן מלצרית בבר נידח. מפתיע שאני לא זוכרת כלום מהערב הזה אבל בסופו אמרתי להם שאני לא ממלצרת יותר גם אם יצטרכו לפטר אותי על המקום.
מה שאני בעצם רוצה להגיד הוא שגם לי יש הערכה רבה לכל מי ששירת אותי בבתי קפה כל השנים.
מותק, מה שנראה לי חשוב מאוד שתדעי כמה תרגילים פשוטים לשחרור הגב התחתון והעליון ותקפידי לתרגל אותם כמה דקות ביום כל יום.
זה יכול להציל אותך ואת הגוף שלך מלקבוע תורים תכופים מידי למאסז', לחסוך לך כאב ובטח שכסף.
אפילו יש לי שני סרטונים שפעם עשיתי ואולי ראית שבהם אני מראה איך לשחרר את הגב התחתון ואת הגב העליון, ויש כמובן המון סרטונים נוספים ברשת שאפשר לתרגל איתם.
והכי טוב זה כמובן ללמוד אותם מבנאדם בשר ודם ולא ממסך - דברי איתי אם זה נשמע לך (-:
שולחת לגורה שבך הרבה חיבוקים, עד פגישתנו המיוחלת. @}
שבע יהלום
אין לי מילים חכמות
רק חיבוק וירטואלי בינתיים
רק חיבוק וירטואלי בינתיים
-
שבע יהלום
גמני שולחת חיבוק גדול וחלומות פז.
(והצהוב הטרחן מפטיר מתחת לשפם שהמציאות היא החלום האולטימטיבי )
(והצהוב הטרחן מפטיר מתחת לשפם שהמציאות היא החלום האולטימטיבי )
-
שבע יהלום
תודה למחבקות העוד מעט לא וירטואליות 0-: 0-:
גבירצי אהובה שלי
קודם כל תודה על התזכורת שתרגילים תומכים יכולים לתמוך וברור וודאי בטח באט אופקורס שאשמח שנממש את זה במציאות.
העניין עם הרגליים שלי הוא קצת יותר מורכב, קשור לדעתי לכלי דם איכשהו, איש לא הצליח להסביר לי זאת עדיין. בכל מקרה עמידה/ישיבה ממושכות לא מומלצות לי בכלל.
אני אצליח לפענח את זה. אם נהייתי מלצרית אז גם זה יקרה.
גבירצי אהובה שלי
קודם כל תודה על התזכורת שתרגילים תומכים יכולים לתמוך וברור וודאי בטח באט אופקורס שאשמח שנממש את זה במציאות.
העניין עם הרגליים שלי הוא קצת יותר מורכב, קשור לדעתי לכלי דם איכשהו, איש לא הצליח להסביר לי זאת עדיין. בכל מקרה עמידה/ישיבה ממושכות לא מומלצות לי בכלל.
אני אצליח לפענח את זה. אם נהייתי מלצרית אז גם זה יקרה.
-
- הצטרפות: 19 דצמבר 2006, 22:04
- דף אישי: הדף האישי של הרגע_שלפני*
שבע יהלום
האבולוציה של האהבה - אם את מהצפון אולי אפשר לארגן השאלה (לא מעוניינת למסור)
-
- הצטרפות: 14 יולי 2007, 01:22
- דף אישי: הדף האישי של ריש_גלית*
שבע יהלום
אציין שלעולם לא אפסיק לאכול ביסלי בפיתה ו-mn'ms עם קורנפלקס
מתה על הפואטיקה של המשפט הזה.
מתה על הפואטיקה של המשפט הזה.
-
- הצטרפות: 19 דצמבר 2006, 22:04
- דף אישי: הדף האישי של הרגע_שלפני*
-
-
- הצטרפות: 11 מאי 2007, 13:42
- דף אישי: הדף האישי של אינטו_איציה*
שבע יהלום
היום, ממש היום,פתחתי לראות את המוסיקה של לוס כפרוס, כי נדלקתי עליהם לגמרי.
ומי צלמה וביימה להם קליפ מגניב ומצחיק וחמוד?? )
שבע!
אני בבית.
לא מצליחה לכתוב פה בכלל...
אנסה מחר.
אבל איזה כיף של קליפ ,איזה כשרון את...לא רק כותבת כמו נצנוץ יהלום...
ומי צלמה וביימה להם קליפ מגניב ומצחיק וחמוד?? )
שבע!
אני בבית.
לא מצליחה לכתוב פה בכלל...
אנסה מחר.
אבל איזה כיף של קליפ ,איזה כשרון את...לא רק כותבת כמו נצנוץ יהלום...
-
שבע יהלום
יו אינטו... הסמקתי..
תודה.
השם יודע איזה עידן חיים אחר זה היה הצילומים של הקליפ הזה, ודווקא לא כל כך מזמן. כולה שנה עברה, אבל באמצע עברנו מימד
נשיקות, ואת מוכנה כבר להגיב למה שכתבנו לך עדינה ואני גיברת?
תודה.
השם יודע איזה עידן חיים אחר זה היה הצילומים של הקליפ הזה, ודווקא לא כל כך מזמן. כולה שנה עברה, אבל באמצע עברנו מימד
נשיקות, ואת מוכנה כבר להגיב למה שכתבנו לך עדינה ואני גיברת?
-
שבע יהלום
נו כבר!
(-;
(-;
-
- הצטרפות: 17 אוקטובר 2009, 19:45
- דף אישי: הדף האישי של נטע_ק*
שבע יהלום
מקווה שמצב הרוח ישתפר במהרה
-
שבע יהלום
יומיים מחורבנים.
אתמול בין מלא אנשים. בבית קפה, ממלצרת, עייפה, עצבנית, עצובה, עם מסכה. חוזרת הביתה מותשת, לא מבינה מה אני עושה בעבודה כזו בכלל, מה לי וללהיות בין כל כך הרבה אנשים, מה זה ענייני מה הם רוצים לאכול ולשתות והפוך דל חלש רותח בכוס ענקית.
וא׳ רחוק כמה ימים, בהתחלה לא הפריע לי, יודעת שהוא שקוע בעניינים מאוד, אתמול כבר נהיה לי רע מזה.
הכל בכלל הרגיש לי עיסה מופרכת שקוראת לעצמה מציאות.
ואצלי, במצבים כאלה, לפעמים הלב פתוח והתקשורת מקרבת, ולפעמים חרדת הנטישה עולה על גדותיה ואני כבר חווה פרידה, אבל, אובדן, אדישות, בכי, כעס, עליונות, נחיתות.
לפחות זיהיתי אתמול געגוע עז ללבד שלי, אז את היום העברתי בסידורים בחוץ וניקיון ממושך בבית. אלוהים יודע כמה הבית הזה היה צריך ניקיון. ולבד. רק אני והחברה שלי הקטנה.
והשעות נוקפות, ואחת לזמן נשכבתי עייפה ובוכה, ורציתי לראות אותו ורציתי שבכלל אין את הקשר הזה עם כל הפחדים שאהבה מביאה איתה.
זה מתיש אותי. זה מתיש אותי.
נזכרת היטב למה קיץ שעבר, אחרי מסכת הייסורים בסטודיו, לא רציתי אף אחד.
היום הזה חיבר אותי אלי, בעיקר ברמות טכניות. ניקיתי את הבית והתחזקתי תוך כדי. זה סימן לי דאגה לעצמי. זה הזכיר לי את המעבר לדירה הזו ושאני יכולה וחזקה. זה הראה לי את הרצון הנכון ללבד היום, ובערב, זמן שבדרך כלל אני מעבירה עם קפה בחוץ, טיילתי עם בובי ושמתי בקבוקים וסוללות למיחזור וקניתי בירה ויושבת בגג.
התקשרתי אליו עכשיו. איחלתי לי לב פתוח כשחייגתי, יצא לי חלקי.
מה אני יכולה לעשות?
תודה נטיקה.
אתמול בין מלא אנשים. בבית קפה, ממלצרת, עייפה, עצבנית, עצובה, עם מסכה. חוזרת הביתה מותשת, לא מבינה מה אני עושה בעבודה כזו בכלל, מה לי וללהיות בין כל כך הרבה אנשים, מה זה ענייני מה הם רוצים לאכול ולשתות והפוך דל חלש רותח בכוס ענקית.
וא׳ רחוק כמה ימים, בהתחלה לא הפריע לי, יודעת שהוא שקוע בעניינים מאוד, אתמול כבר נהיה לי רע מזה.
הכל בכלל הרגיש לי עיסה מופרכת שקוראת לעצמה מציאות.
ואצלי, במצבים כאלה, לפעמים הלב פתוח והתקשורת מקרבת, ולפעמים חרדת הנטישה עולה על גדותיה ואני כבר חווה פרידה, אבל, אובדן, אדישות, בכי, כעס, עליונות, נחיתות.
לפחות זיהיתי אתמול געגוע עז ללבד שלי, אז את היום העברתי בסידורים בחוץ וניקיון ממושך בבית. אלוהים יודע כמה הבית הזה היה צריך ניקיון. ולבד. רק אני והחברה שלי הקטנה.
והשעות נוקפות, ואחת לזמן נשכבתי עייפה ובוכה, ורציתי לראות אותו ורציתי שבכלל אין את הקשר הזה עם כל הפחדים שאהבה מביאה איתה.
זה מתיש אותי. זה מתיש אותי.
נזכרת היטב למה קיץ שעבר, אחרי מסכת הייסורים בסטודיו, לא רציתי אף אחד.
היום הזה חיבר אותי אלי, בעיקר ברמות טכניות. ניקיתי את הבית והתחזקתי תוך כדי. זה סימן לי דאגה לעצמי. זה הזכיר לי את המעבר לדירה הזו ושאני יכולה וחזקה. זה הראה לי את הרצון הנכון ללבד היום, ובערב, זמן שבדרך כלל אני מעבירה עם קפה בחוץ, טיילתי עם בובי ושמתי בקבוקים וסוללות למיחזור וקניתי בירה ויושבת בגג.
התקשרתי אליו עכשיו. איחלתי לי לב פתוח כשחייגתי, יצא לי חלקי.
מה אני יכולה לעשות?
תודה נטיקה.
-
שבע יהלום
הנפש יודעת מה היא עושה, אל תפריעו לה.
קוראת את מה שכתבתי ליל אמש ובעיקר מרגישה- איזה מזל שניקיתי את הבית כל כך.
קוראת את מה שכתבתי ליל אמש ובעיקר מרגישה- איזה מזל שניקיתי את הבית כל כך.
-
שבע יהלום
מחבקת מרחוק את הנפש שלך.
מבינה אותך כל כך ומזדהה עם הרבה מהתחושות שאת חווה.
לאחרונה הגעתי לאיזושהי הבנה תוך גופית לגבי ימים עכורים שכל מה שאפשר לעשות בהם הוא להשתמש במיטב הכלים שצברנו עד עכשיו ולא לצפות לכלום ובטח לא לאיזה שינוי דרמטי (למשל פשוט לנקות את הבית. נקודה.)
בדרך כלל רק זה עושה שינוי דרמטי.
מבינה אותך כל כך ומזדהה עם הרבה מהתחושות שאת חווה.
לאחרונה הגעתי לאיזושהי הבנה תוך גופית לגבי ימים עכורים שכל מה שאפשר לעשות בהם הוא להשתמש במיטב הכלים שצברנו עד עכשיו ולא לצפות לכלום ובטח לא לאיזה שינוי דרמטי (למשל פשוט לנקות את הבית. נקודה.)
-
שבע יהלום
לגמרי. לפעמים באופן אמיתי ומדהים ממש.
כולי מבסוטה מהבית הנקי והמרווח (ביום חמישי תשתינו מצחוק), שיתר הנסיבות שלא השתנו- בסדר גמור מבחינתי.
התעוררתי לפנות בוקר מחלום מ ז ע ז ע ומוחשי כל כך עם מאיר
שהתחורר לי הסדין מהשברים בלב.
הוא היה כל כך מסכן שם וכל כך טוב אלי וכל כך קורבן וכל כך אוהב,
שאני לא עומדת בלהיזכר בזה.
עוברת לי חולשה קפואה בזרועות מלהיזכר בחלום, להיזכר בו,
ובחלק ממנו התעוררתי הוא דיבר אלי כל כך קרוב, בקול האמיתי שלו,
וליטף לי את הלחי עם היד האמיתית שלו, בביטוי אופייני לו וכזה מתוק, בזמן שאני הרגשתי זונה שקרנית,
שחשבתי שאני מתה.
איך אני מתגעגעת אליו לפעמים. בכלל בלי פאתוס או עצב אטומי או דרמה גדולה.
פשוט רוצה כל כך להיות איתו. אפילו לקצת (שקר- אם הוא יבוא לקצת אני לא אתן לו ללכת שוב לעולם).
זהו.
הולכת לשתול לנו עציצים בגג.
לגמרי. לפעמים באופן אמיתי ומדהים ממש.
כולי מבסוטה מהבית הנקי והמרווח (ביום חמישי תשתינו מצחוק), שיתר הנסיבות שלא השתנו- בסדר גמור מבחינתי.
התעוררתי לפנות בוקר מחלום מ ז ע ז ע ומוחשי כל כך עם מאיר
שהתחורר לי הסדין מהשברים בלב.
הוא היה כל כך מסכן שם וכל כך טוב אלי וכל כך קורבן וכל כך אוהב,
שאני לא עומדת בלהיזכר בזה.
עוברת לי חולשה קפואה בזרועות מלהיזכר בחלום, להיזכר בו,
ובחלק ממנו התעוררתי הוא דיבר אלי כל כך קרוב, בקול האמיתי שלו,
וליטף לי את הלחי עם היד האמיתית שלו, בביטוי אופייני לו וכזה מתוק, בזמן שאני הרגשתי זונה שקרנית,
שחשבתי שאני מתה.
איך אני מתגעגעת אליו לפעמים. בכלל בלי פאתוס או עצב אטומי או דרמה גדולה.
פשוט רוצה כל כך להיות איתו. אפילו לקצת (שקר- אם הוא יבוא לקצת אני לא אתן לו ללכת שוב לעולם).
זהו.
הולכת לשתול לנו עציצים בגג.
-
שבע יהלום
הרגת אותי עם המשפט הזה. בדיוק הבכי שהייתי צריכה שישב לי בגרון וחנק אותי בשעה האחרונה.
הרגת אותי עם המשפט הזה. בדיוק הבכי שהייתי צריכה שישב לי בגרון וחנק אותי בשעה האחרונה.
-
שבע יהלום
דובדבנים לריבה?!?! נורא התחשק לי לקנות היום "סתם" דובדבנים, למאכל. אבל 25 ש"ח ל 500 גרם יקר לי מדי , אז "בחרתי" לדחות סיפוקים ולחכות למחיר שפוי יותר.. ואת מתכננת על ריבה?!?! מסתבר שיש גם פלוסים למלצרות... (האמת שקריירת המלצרות שלי לא היתה מזהירה במיוחד. פעם אפילו שפכתי על מישהו... לימונדה. )
טוק טוק מקדישה לך את השיר באהבה גם בהקשר של החלום המריר-מתוק. וחיבוק.
טוק טוק מקדישה לך את השיר באהבה גם בהקשר של החלום המריר-מתוק. וחיבוק.
שבע יהלום
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
אני באה
.....
אני באה
.....
-
שבע יהלום
סקובידו!
ו.... יכול להיות שגם עננים תבוא
ו.... יכול להיות שגם עננים תבוא
-
שבע יהלום
אחות לבי
היה לי קשה לפרסם כזה משפט
אבל אלוהים, באמת, בחיי אלוהים, שהחלום הזה היה מקפיא ומחריד וכל כך קשה ואיום ועצוב וסבוך
שזה כל מה שהרגשתי אחר כך.
גיליתי שמחר יום חמישי.
אחות לבי
היה לי קשה לפרסם כזה משפט
אבל אלוהים, באמת, בחיי אלוהים, שהחלום הזה היה מקפיא ומחריד וכל כך קשה ואיום ועצוב וסבוך
שזה כל מה שהרגשתי אחר כך.
גיליתי שמחר יום חמישי.
-
שבע יהלום
כל כך מזדהה שאין לי מילים...
גיליתי שמחר יום חמישי.
כן הא?
@}
כל כך מזדהה שאין לי מילים...
גיליתי שמחר יום חמישי.
כן הא?
@}
-
שבע יהלום
כן החלום נשמע מקפיא ועצוב וקשה ברמות עמוקות.
עוברת בעצמי ימים קשים, מה אני אגיד לך יצאתי ממקום אחד נכנסתי לאחר לא פחות קשה ומבלבל בלופים... מחרפן את הדעת.
הדבר היחיד שאני רואה שעוזר זה לשבת בכל פעם בשקט במיטה ולהרגיש את ההרגשה בכל גופי. לתת מקום מלא לתחושה האיומה שממנה אני רוצה לברוח בכל מאודי.
הדבר הזה הוא כמו המרה של חרא לזהב אני מגלה. מבינה שהמצב שנקלעתי אליו כנראה לא מקרי ועל אף שהייתי רוצה למחוק את מה שעשיתי אני לא יכולה אז נותר לי לנשום דרכו.
בנתיים הישיבה במקום אחד ונשימה דרך הקושי עושה עבודה מעניינת מאד.
נדבר עוד בעניין כשנתראה...
מחר!
עוברת בעצמי ימים קשים, מה אני אגיד לך יצאתי ממקום אחד נכנסתי לאחר לא פחות קשה ומבלבל בלופים... מחרפן את הדעת.
הדבר היחיד שאני רואה שעוזר זה לשבת בכל פעם בשקט במיטה ולהרגיש את ההרגשה בכל גופי. לתת מקום מלא לתחושה האיומה שממנה אני רוצה לברוח בכל מאודי.
הדבר הזה הוא כמו המרה של חרא לזהב אני מגלה. מבינה שהמצב שנקלעתי אליו כנראה לא מקרי ועל אף שהייתי רוצה למחוק את מה שעשיתי אני לא יכולה אז נותר לי לנשום דרכו.
בנתיים הישיבה במקום אחד ונשימה דרך הקושי עושה עבודה מעניינת מאד.
נדבר עוד בעניין כשנתראה...
מחר!
-
שבע יהלום
כל מילה.
עוברת רגע לדף של למונייד
עוברת רגע לדף של למונייד
-
שבע יהלום
אוי עדינה...
כל מילה ממש.
גם אני נחשפתי בשבת האחרונה לטכניקה מעניינת שעזרה לי מאוד (עת נמלטתי אל בית העלמין הקרוב לביתי לתפוס קצת שלווה...פחח)
זה לא יאמן כמה קושי יש לנשום דרכו... וכאילו עם הניסיון והמיומנות עולה גם רמת הקושי שצריך לנשום אליו או מה...
_נדבר עוד בעניין כשנתראה...
מחר!_
כל מילה ממש.
גם אני נחשפתי בשבת האחרונה לטכניקה מעניינת שעזרה לי מאוד (עת נמלטתי אל בית העלמין הקרוב לביתי לתפוס קצת שלווה...פחח)
זה לא יאמן כמה קושי יש לנשום דרכו... וכאילו עם הניסיון והמיומנות עולה גם רמת הקושי שצריך לנשום אליו או מה...
_נדבר עוד בעניין כשנתראה...
מחר!_
-
- הצטרפות: 27 נובמבר 2006, 02:52
- דף אישי: הדף האישי של עשב_השדה*
שבע יהלום
שבע שבע שבע
זהו
לא יודעת מה כתבתי....
אבל ,,,,,,
התחושה ברורה
זהו
זהו
לא יודעת מה כתבתי....
אבל ,,,,,,
התחושה ברורה
זהו
-
שבע יהלום
התחושה ברורה
עשב עשב עשב
עשב עשב עשב
-
שבע יהלום
מותק שלי,
כל כך הרבה מחשבות ומילים רוצות לצאת ממני אליך, ואולי אכתוב לך אותן בפרטי.
אני חושבת שהתמצית שלהן היא:
ואולי לא את המציאות ראיתי מרחוק אלא את עצמי, כי לא הסכמתי לי, ועכשיו אני אחזור.
כל כך הרבה מחשבות ומילים רוצות לצאת ממני אליך, ואולי אכתוב לך אותן בפרטי.
אני חושבת שהתמצית שלהן היא:
ואולי לא את המציאות ראיתי מרחוק אלא את עצמי, כי לא הסכמתי לי, ועכשיו אני אחזור.
-
שבע יהלום
שבע כמה את נוגעת ללב. ויודעת הכל.
כ״כ יפה תירגמת למילים, עד שכמעט התמוגגתי בעל כורחי.
מקוה שחזרת בינתיים (נראית קרובה), ושקל יותר. חיבוק
כ״כ יפה תירגמת למילים, עד שכמעט התמוגגתי בעל כורחי.
מקוה שחזרת בינתיים (נראית קרובה), ושקל יותר. חיבוק
-
שבע יהלום
שבע נראה לי שההצלחה שלך לראות ולהבין היא מדהימה. (והלוואי עליי:-) ) ואשר לא'- נשמע איש לעניין לחלוטין. מםריד טפל מעיקר זה טוב שיש מישהו כזה בסביבה.
שבע יהלום
מרגשת לקרוא אותך...
מקוה שהאיזון חוזר לחייך ושחזרת
|| ||
מקוה שהאיזון חוזר לחייך ושחזרת
|| ||
-
שבע יהלום
מוכרחות להפסיק את ההרגל הזה של לכתוב ביחד מרחוק... מועך אך נזהר על הגב התחתון @}
-
שבע יהלום
נעים כל כך...
-
שבע יהלום
פעם בכמה חודשים
בדרך כלל בערב
מציף לי את הגוף משהו שלא מצאתי לו שם.
היו פעמים שזה היה התקף חרדה
היו פעמים שהסימנים היו דומים אבל פחות.
ברוב המוחץ של המקרים היה לי ברור מאוד למה זה קורה. המציאות האובייקטיבית שלי (היש?) היתה מחרידה. אז הגוף נחרד.
במקרים אחרים המציאות רק אותתה בקטנות זכרונות מהעבר, לגוף זה הספיק.
הערב, לראשונה, זה פשוט קרה, בלי סיבה חיצונית.
ישבתי בקפה שלי, (הרבה פעמים זה מתחיל עם סיגריה), האוויר היה טוב, רציתי לכתוב ולקרוא ולחשוב, ומרגע לרגע הבנתי שהנה זה קורה.
משהו ממלא לי את הבפנים במין מחנק, זיעה קרה זוממת עלי, הדופק דופק לגמרי, ובאופן כללי אני מרגישה שאני עומדת לאזול.
מניחה שמהצד הפרצוף שלי הופך רציני מאוד.
בהתחלה הגלגלים בראש ניסו לרוץ, להימלט, כי זו תחושה מחורבנת.
ישר חשבתי איך אני מפסיקה את זה, או איך אני מסבירה את זה, האם לקרוא למישהו?
וחשבתי איך אני כותבת את זה כאן.
ואז חשבתי מה הייתי עונה לי אם הייתי כותבת לי שזה קרה לי.
הפתרון היחיד שיש לכל הדברים.
להיות.
אני לא אצא מהצד השני בלי לעבור דרך.
אז הייתי. התייחסתי לפיזיות. חיכיתי בסבלנות.
ידעתי שלחם עם חמאה ומים עם לימון זאת עוד תמיכה.
זה עבר.
כשהנשימה של אחרי זה יצאה לי מפה
כבר ידעתי למה זה קרה.
הזכרון או הגוף או אותו דבר, כנראה מגיבים לא רק כשנרמזים רמזים רעים ל-משהו איום ונורא עומד לקרות תפוס מחסה תפסיק לפני שיפסיקו אותך-
אלא גם כשהכל בסדר.
רגע רגע, הכל בסדר עכשיו? גם פעם הכל היה נראה בסדר ואז התפרק בשרשרת. אין מצב, אני לא אעמוד בזה עוד פעם. אני אברח מראש.
תוך כדי זה, זיהיתי גם אוטומט של ספק במה שאני עושה, בבחירות שלי בחיים, ופקפוק בקירבה עם א'.
עליתי הביתה.
הכנתי מים עם לימון לחם עם חמאה.
כותבת.
בדרך כלל בערב
מציף לי את הגוף משהו שלא מצאתי לו שם.
היו פעמים שזה היה התקף חרדה
היו פעמים שהסימנים היו דומים אבל פחות.
ברוב המוחץ של המקרים היה לי ברור מאוד למה זה קורה. המציאות האובייקטיבית שלי (היש?) היתה מחרידה. אז הגוף נחרד.
במקרים אחרים המציאות רק אותתה בקטנות זכרונות מהעבר, לגוף זה הספיק.
הערב, לראשונה, זה פשוט קרה, בלי סיבה חיצונית.
ישבתי בקפה שלי, (הרבה פעמים זה מתחיל עם סיגריה), האוויר היה טוב, רציתי לכתוב ולקרוא ולחשוב, ומרגע לרגע הבנתי שהנה זה קורה.
משהו ממלא לי את הבפנים במין מחנק, זיעה קרה זוממת עלי, הדופק דופק לגמרי, ובאופן כללי אני מרגישה שאני עומדת לאזול.
מניחה שמהצד הפרצוף שלי הופך רציני מאוד.
בהתחלה הגלגלים בראש ניסו לרוץ, להימלט, כי זו תחושה מחורבנת.
ישר חשבתי איך אני מפסיקה את זה, או איך אני מסבירה את זה, האם לקרוא למישהו?
וחשבתי איך אני כותבת את זה כאן.
ואז חשבתי מה הייתי עונה לי אם הייתי כותבת לי שזה קרה לי.
הפתרון היחיד שיש לכל הדברים.
להיות.
אני לא אצא מהצד השני בלי לעבור דרך.
זה עבר.
כשהנשימה של אחרי זה יצאה לי מפה
כבר ידעתי למה זה קרה.
הזכרון או הגוף או אותו דבר, כנראה מגיבים לא רק כשנרמזים רמזים רעים ל-משהו איום ונורא עומד לקרות תפוס מחסה תפסיק לפני שיפסיקו אותך-
אלא גם כשהכל בסדר.
רגע רגע, הכל בסדר עכשיו? גם פעם הכל היה נראה בסדר ואז התפרק בשרשרת. אין מצב, אני לא אעמוד בזה עוד פעם. אני אברח מראש.
תוך כדי זה, זיהיתי גם אוטומט של ספק במה שאני עושה, בבחירות שלי בחיים, ופקפוק בקירבה עם א'.
עליתי הביתה.
הכנתי מים עם לימון לחם עם חמאה.
כותבת.
שבע יהלום
וואו.
שבע, אני קוראת אותך כבר מיליון זמן והצמיחה שלך תמיד הייתה מורגשת. נוכחת.
אבל ככה? תוך כדי, ובעיניים פקוחות ובראש בהיר וצלול ובאומץ אינסופי?!
וואו.
מטא-קוגניציה משובחת בפעולה.
את השראה מהלכת, זה מה שאת
תודה.
שבע, אני קוראת אותך כבר מיליון זמן והצמיחה שלך תמיד הייתה מורגשת. נוכחת.
אבל ככה? תוך כדי, ובעיניים פקוחות ובראש בהיר וצלול ובאומץ אינסופי?!
וואו.
מטא-קוגניציה משובחת בפעולה.
את השראה מהלכת, זה מה שאת
תודה.
שבע יהלום
קוראת אותך. האמת שאני קצת מרגישה כאילו שאני מרחפת מעליך. מעל הגג.
מדמיינת אותך בבית הקפה נהיית רצינית.
איזה מזל שאת כותבת. ואיזה מזל שאת כותבת כאן.
בעוגית המזל הבאופנית שהדף שלך העלה כתוב ש:
האושר אינו תלוי בדבר, רק בנכונות לאושר
נ.ב תגידי תודה שלא יצאו לך טורים (-:
שמחה בשבילך שמצאת את הדרך לצאת מזה (מים עם לימון ולחם עם חמאה)
|||||||||||||*|
מדמיינת אותך בבית הקפה נהיית רצינית.
איזה מזל שאת כותבת. ואיזה מזל שאת כותבת כאן.
בעוגית המזל הבאופנית שהדף שלך העלה כתוב ש:
האושר אינו תלוי בדבר, רק בנכונות לאושר
נ.ב תגידי תודה שלא יצאו לך טורים (-:
שמחה בשבילך שמצאת את הדרך לצאת מזה (מים עם לימון ולחם עם חמאה)
|||||||||||||*|
שבע יהלום
ושיר במתנה שמוקדש לסיסטר
שני אלילים בשיר אחדhttp://www.youtube.com/watch?v=V8qm8KPti7A
שני אלילים בשיר אחדhttp://www.youtube.com/watch?v=V8qm8KPti7A
-
שבע יהלום
כנראה הדהדנו אחת את השניה השבוע מבלי לדעת.
עברתי דרך זה, כמוך וקצת אחרת ואז גם סימסתי לך.
אחותי
שבוע הבא לא יצלח כנראה, שבועות עמוסים עד סוף שנת הלימודים של הילדים.
נדבר...
עברתי דרך זה, כמוך וקצת אחרת ואז גם סימסתי לך.
אחותי
שבוע הבא לא יצלח כנראה, שבועות עמוסים עד סוף שנת הלימודים של הילדים.
נדבר...
-
שבע יהלום
מחזקת את עדולי,
איזה זיהוי ,פענוח ועשיה.
וואו.
ממש תודעה בהירה ,פתוחה ומחוברת לכאן, יענו לעשיה.
חיבוק.
איזה זיהוי ,פענוח ועשיה.
וואו.
ממש תודעה בהירה ,פתוחה ומחוברת לכאן, יענו לעשיה.
חיבוק.
-
שבע יהלום
_אני לא אצא מהצד השני בלי לעבור דרך.
זה עבר._
את מאד אמיצה.
נראה שהצלחת לעבור משהו דומה להתקף חרדה (באין שם אחר), בלי להיות חרדה בכלל. (ממה שסיפרו לי זו ממש חוויה קשה).
מלכת אוקסימורונים נפלאה שכמותך, מקוה שימים טובים עוברים עלייך.
חיבוק
זה עבר._
את מאד אמיצה.
נראה שהצלחת לעבור משהו דומה להתקף חרדה (באין שם אחר), בלי להיות חרדה בכלל. (ממה שסיפרו לי זו ממש חוויה קשה).
מלכת אוקסימורונים נפלאה שכמותך, מקוה שימים טובים עוברים עלייך.
חיבוק
-
שבע יהלום
נשים יקרות לי כל כך
נרדמת לישון בין שתי משמרות מלצרות
רק חייבת לכתוב כמה טוב המילים שלכן עשו לי.
תודה מהלב.
התייחסות מורחבת בקרוב, הלוואי מחר.
ליל מנוחה ושלווה.
נרדמת לישון בין שתי משמרות מלצרות
רק חייבת לכתוב כמה טוב המילים שלכן עשו לי.
תודה מהלב.
התייחסות מורחבת בקרוב, הלוואי מחר.
ליל מנוחה ושלווה.
-
שבע יהלום
שבע קטנה,
מרוב שאני מדברת איתך בראש ביום יום הייתי בטוחה שהגבתי כאן לתיאור הזה שלך.
אני כמובן מצטרפת להתפעמות ממך ובוחרת להשאיר לך ציטוט מטקסט עתיק מאוד שהולך ככה:
like two golden birds perched on the selfsame tree
intimat friends, the ego and the self dwell in the same body
the former eats the sweet and sour fruit of the tree of life
while the latter looks on in detachment
(mundaka upanishad, part 3)
@}@}
מרוב שאני מדברת איתך בראש ביום יום הייתי בטוחה שהגבתי כאן לתיאור הזה שלך.
אני כמובן מצטרפת להתפעמות ממך ובוחרת להשאיר לך ציטוט מטקסט עתיק מאוד שהולך ככה:
like two golden birds perched on the selfsame tree
intimat friends, the ego and the self dwell in the same body
the former eats the sweet and sour fruit of the tree of life
while the latter looks on in detachment
(mundaka upanishad, part 3)
@}@}
-
שבע יהלום
כל כך יפה ומדויק גבירה
תודה
תודה
-
שבע יהלום
יש לי בחילה.
אני גם קצת בשוק.
אני לא יודעת אם יש לי כח לנסות לנסח כאן מה אני מרגישה אבל אני גם מרגישה לבד עכשיו.
הבוקר התעוררתי יקיצה טבעית מוקדמת בתחושה מאוד לא טובה.
השארתי את א' ישן, לקחתי את בובי וירדתי לקפה.
גאו בי הרבה מילים קשות ואף מילה בבת אחת.
ידעתי שאם אני אפתח את זה בפניו בלי להיות זמן עם עצמי קודם, זה יהיה רע מאוד. לי, לו, ולקשר בינינו (אף על פי שהרגע אני מרגישה שאין קשר בינינו).
ישבתי בשקט עם קפה, עישנתי סיגריה ונבהלתי שאני מעשנת מדי פעם, כתבתי על דברים שלא קשורים להווה,
הסתכלתי על הדברים שבא לי לירות על א',
וקלטתי שעולה בי זכרון מגיל 18.
אני יושבת על כסא במטבח, ההורים שלי עומדים שם. זה יום שישי בצהריים, הם מתכננים לנסוע לסבתא שלי לסופשבוע.
הזכרון הוא בעיקר רגעי אבל מאוד מוחשי, אני בוכה מאוד ואומרת להם שאני כמו אילמת. שאני לא יכולה לדבר. שיש בי בתוכי מלא, וקשה לי, אבל כשאני פותחת את הפה לא יוצאות המילים ואני מרגישה נכה.
זה נשמע כמו חלום אבל זה קרה באמת.
זה מילא אותי עצב להיזכר בזה היום. תהיתי אם עוד מעט אבין מה הקשר לסיטואציה הנוכחית.
א' הגיע לקפה.
ישבנו בנפרד, כל אחד בשולחן שלו, תכלס כמו שהיה לפני שהכרנו. ידעתי שהוא יודע שמשהו עובר עלי. לרגע הסתכלתי עליו מהצד ולא ידעתי מי זה.
באיזשהו שלב הוא עבר לשבת איתי ואחרי שתיקה ארוכה הוא שאל נו אז מה קרה ושמעתי אותי עונה שלא טוב לי.
ניהלנו שיחה לא ארוכה לא קצרה. הוא ידע על מה אני מדברת. במובן מסויים אפילו יותר ממה שאני ידעתי על מה אני מדברת.
בחצי שנה מאז שהכרנו האינטימיות בינינו הולכת ומעמיקה, בשביל זמן לא ארוך עברנו כל מיני מכשולים יחד.
כשחזרתי הביתה אחרי השיחה הזאת, חברה שלי מ' התקשרה ורק כשעניתי לה התחלתי לבכות.
אני כותבת קצת מבולבל נראה לי. אני גם תוהה מה בעצם קרה, אני מרגישה שבכלל הגיע הסוף ואולי הוא לא.
אבל על אף שמ' התרשמה ושמחה מאוד על ההתנהגות שלי, והראתה לי כמה הדברים שאמרתי לו היום הם סופר אהבה עצמית ושמירה על המקום שלי, כמה אני לומדת ועובדת כל הזמן,
והסכמתי איתה, אני כן גאה בעצמי ויודעת שלא יכולתי לנהל את ההתמודדות עם מה שקרה באופן יותר טוב,
על אף כל זה הרגשתי רע רע, ונרדמתי וקמתי, ורע לי ובא לי לבכות עוד מלא.
אבל למה? מ' שאלה.
כי ברמה החיצונית, הכביכול יותר שטחית, אני לא יודעת מה הוא מתכנן לעשות עם התובנות שלנו, אם הוא כן רוצה לעשות את מה שצריך כדי לקיים את הקשר הזה. ואני מרגישה מ א ו ד רחוקה ממנו מה שמוציא לי כל חשק להיות שם.
וברמה הנשמתית, העמוקה, זה בכי של שנים ארוכות, בכי של עצב כבד, על כל המיליוני סיטואציות שהקטנתי את עצמי, שנתתי בלי סוף, שלא בדקתי לרגע את שלומי התקין ואת הקיימות שלי, וכשלא יכולתי יותר הצעקה היתה אילמת.
זה היה בילדות, זה היה בקשרים זוגיים, זה היה כשמאיר היה חולה, זה היה בסטודיו עם השותף לשעבר, וזה היה בגלגולים קודמים.
זה לא יהיה יותר.
אני גאה בעצמי שזיהיתי מהר ופעלתי מהר, ברוגע ובכנות. אני רואה שאני דואגת לי. אם א' ואני נמשיך להיות יחד, היום הזה רק יקרב בינינו יותר,
אבל עכשיו כל מה שאני מרגישה זה רע מאוד. כותבת והפרצוף שלי מלא דמעות והגרון שלי חנוק. חנוק על כל השנים שהוא היה חנוק.
חנוק שאני צריכה בכלל לשים כל הזמן לב שאני לא נעלמת.
חנוק ספציפית על א' היום שמרגיש לי זר ולא טוב.
אני יודעת שזה בעיקר מאוד שלי. אני יודעת שלהרגיש עלבון מא' שגם איתו עולים בי הדברים האלה זה לא הגיוני. למרות שהוא הבין על מה אני מדברת והסכים איתי שלפעמים ההתנהגות שלו פוגעת בקשר,
החומרים האלה מוכרים לי כל כך.
בא לי לבכות מלא ולא בא לי לבכות את הדברים האלה יותר. זה מעציב אותי מאוד.
כמה פעמים אני שומעת שאני חזקה, ככה אני מרגישה שהחזקה הזאת שאני, היא זאת שעמדה בכל הדברים האלה ואולי היה עדיף להישבר מזמן ולנוח פשוט, ויותר מזה, להגיד בזמן- די.
לפעמים מרוב שהייתי חזקה לא שמתי לב שאני נגמרת.
המילה הישרדות היא אחת המילים השנואות עלי, מרוב שאני מזדהה איתה.
אני גם קצת בשוק.
אני לא יודעת אם יש לי כח לנסות לנסח כאן מה אני מרגישה אבל אני גם מרגישה לבד עכשיו.
הבוקר התעוררתי יקיצה טבעית מוקדמת בתחושה מאוד לא טובה.
השארתי את א' ישן, לקחתי את בובי וירדתי לקפה.
גאו בי הרבה מילים קשות ואף מילה בבת אחת.
ידעתי שאם אני אפתח את זה בפניו בלי להיות זמן עם עצמי קודם, זה יהיה רע מאוד. לי, לו, ולקשר בינינו (אף על פי שהרגע אני מרגישה שאין קשר בינינו).
ישבתי בשקט עם קפה, עישנתי סיגריה ונבהלתי שאני מעשנת מדי פעם, כתבתי על דברים שלא קשורים להווה,
הסתכלתי על הדברים שבא לי לירות על א',
וקלטתי שעולה בי זכרון מגיל 18.
אני יושבת על כסא במטבח, ההורים שלי עומדים שם. זה יום שישי בצהריים, הם מתכננים לנסוע לסבתא שלי לסופשבוע.
הזכרון הוא בעיקר רגעי אבל מאוד מוחשי, אני בוכה מאוד ואומרת להם שאני כמו אילמת. שאני לא יכולה לדבר. שיש בי בתוכי מלא, וקשה לי, אבל כשאני פותחת את הפה לא יוצאות המילים ואני מרגישה נכה.
זה נשמע כמו חלום אבל זה קרה באמת.
זה מילא אותי עצב להיזכר בזה היום. תהיתי אם עוד מעט אבין מה הקשר לסיטואציה הנוכחית.
א' הגיע לקפה.
ישבנו בנפרד, כל אחד בשולחן שלו, תכלס כמו שהיה לפני שהכרנו. ידעתי שהוא יודע שמשהו עובר עלי. לרגע הסתכלתי עליו מהצד ולא ידעתי מי זה.
באיזשהו שלב הוא עבר לשבת איתי ואחרי שתיקה ארוכה הוא שאל נו אז מה קרה ושמעתי אותי עונה שלא טוב לי.
ניהלנו שיחה לא ארוכה לא קצרה. הוא ידע על מה אני מדברת. במובן מסויים אפילו יותר ממה שאני ידעתי על מה אני מדברת.
בחצי שנה מאז שהכרנו האינטימיות בינינו הולכת ומעמיקה, בשביל זמן לא ארוך עברנו כל מיני מכשולים יחד.
כשחזרתי הביתה אחרי השיחה הזאת, חברה שלי מ' התקשרה ורק כשעניתי לה התחלתי לבכות.
אני כותבת קצת מבולבל נראה לי. אני גם תוהה מה בעצם קרה, אני מרגישה שבכלל הגיע הסוף ואולי הוא לא.
אבל על אף שמ' התרשמה ושמחה מאוד על ההתנהגות שלי, והראתה לי כמה הדברים שאמרתי לו היום הם סופר אהבה עצמית ושמירה על המקום שלי, כמה אני לומדת ועובדת כל הזמן,
והסכמתי איתה, אני כן גאה בעצמי ויודעת שלא יכולתי לנהל את ההתמודדות עם מה שקרה באופן יותר טוב,
על אף כל זה הרגשתי רע רע, ונרדמתי וקמתי, ורע לי ובא לי לבכות עוד מלא.
אבל למה? מ' שאלה.
כי ברמה החיצונית, הכביכול יותר שטחית, אני לא יודעת מה הוא מתכנן לעשות עם התובנות שלנו, אם הוא כן רוצה לעשות את מה שצריך כדי לקיים את הקשר הזה. ואני מרגישה מ א ו ד רחוקה ממנו מה שמוציא לי כל חשק להיות שם.
וברמה הנשמתית, העמוקה, זה בכי של שנים ארוכות, בכי של עצב כבד, על כל המיליוני סיטואציות שהקטנתי את עצמי, שנתתי בלי סוף, שלא בדקתי לרגע את שלומי התקין ואת הקיימות שלי, וכשלא יכולתי יותר הצעקה היתה אילמת.
זה היה בילדות, זה היה בקשרים זוגיים, זה היה כשמאיר היה חולה, זה היה בסטודיו עם השותף לשעבר, וזה היה בגלגולים קודמים.
זה לא יהיה יותר.
אני גאה בעצמי שזיהיתי מהר ופעלתי מהר, ברוגע ובכנות. אני רואה שאני דואגת לי. אם א' ואני נמשיך להיות יחד, היום הזה רק יקרב בינינו יותר,
אבל עכשיו כל מה שאני מרגישה זה רע מאוד. כותבת והפרצוף שלי מלא דמעות והגרון שלי חנוק. חנוק על כל השנים שהוא היה חנוק.
חנוק שאני צריכה בכלל לשים כל הזמן לב שאני לא נעלמת.
חנוק ספציפית על א' היום שמרגיש לי זר ולא טוב.
אני יודעת שזה בעיקר מאוד שלי. אני יודעת שלהרגיש עלבון מא' שגם איתו עולים בי הדברים האלה זה לא הגיוני. למרות שהוא הבין על מה אני מדברת והסכים איתי שלפעמים ההתנהגות שלו פוגעת בקשר,
החומרים האלה מוכרים לי כל כך.
בא לי לבכות מלא ולא בא לי לבכות את הדברים האלה יותר. זה מעציב אותי מאוד.
כמה פעמים אני שומעת שאני חזקה, ככה אני מרגישה שהחזקה הזאת שאני, היא זאת שעמדה בכל הדברים האלה ואולי היה עדיף להישבר מזמן ולנוח פשוט, ויותר מזה, להגיד בזמן- די.
לפעמים מרוב שהייתי חזקה לא שמתי לב שאני נגמרת.
המילה הישרדות היא אחת המילים השנואות עלי, מרוב שאני מזדהה איתה.
שבע יהלום
באמת שזה היה השיר ששמעתי כשכתבתי לך והחלטתי להקדיש אותו לךקצת כמו ה מחכימון הידוע לשימצה, עוגית המזל, אבל עכשיו זה ניראה לי שאולי הוא עשוי לבוא לך לא טוב- כבד...מקווה שלא.
-
- הצטרפות: 03 פברואר 2005, 00:44
- דף אישי: הדף האישי של שני_צו*
שבע יהלום
עכשיו קראתי יקרה,
מקווה שהשקט חזר..
שיהיה ליל מנוחה.
מקווה שהשקט חזר..
שיהיה ליל מנוחה.
-
שבע יהלום
הדמעות שמצטברות מאחורי העינים ומושכות את כל שרירי הפנים. הבכי שמתקשה לכדי גוש. הדפיקות ברקות ובעינים.
לפעמים מספיקה שינה טובה, כדי שהכל יראה אחרת. (והשבח לאל על כוח האנרציה).
הקול שלך רם וברור ויש לך את כל הסיבות להיות גאה בעצמך על שזיהית והגבת.
חיבוק גדול שבע יפה inside out.
לפעמים מספיקה שינה טובה, כדי שהכל יראה אחרת. (והשבח לאל על כוח האנרציה).
הקול שלך רם וברור ויש לך את כל הסיבות להיות גאה בעצמך על שזיהית והגבת.
חיבוק גדול שבע יפה inside out.
-
-
שבע יהלום
הי מותק.
היכולת שלך לומר את הדברים האלו מראה שאת גדלה וגדולה.
חיבוק
ימים טובים.
היכולת שלך לומר את הדברים האלו מראה שאת גדלה וגדולה.
חיבוק
ימים טובים.
-
שבע יהלום
שעות לא קלות עברו עלי אתמול.
הגעתי לסוף היום חלשה.
א' ואני לא דיברנו.
נכנסתי למיטה יחסית מוקדם וביקשתי להירדם טוב ולקום טוב ולהעביר את מחר כמו שהייתי רוצה להעביר אותו. זה שימח אותי לראות שהבקשה שלי התרכזה בי ובכלבה שלי וביצירה שלי.
לא חשבתי על מה הייתי רוצה שיקרה עם א' כי הרגשתי מיאוס מההתעסקות בזה וגם ידעתי שאני לא יכולה לנסות לדמיין מעניין מה הוא חושב מעניין מה הוא מרגיש מעניין מה הוא יעשה.
התעוררתי טוב, התקלחתי, לקחתי את בובי לפארק. בדרך קניתי לי מיץ סלק-תפוח. ישבתי וראיתי איך משוש חיי הקטנה הזאת רצה ומשתוללת עם חברים. הגוף הצעיר שלה, עם הפרווה המתנופפת, האצילות והקלות בתנועות הבמבי, מילאו אותי ויוידיות.
היא שתתה מלא מהברזיה של הכלבים והחזרתי אותה הביתה. ראיתי שהיא מתעלפת לה לחזור לישון וירדתי לקפה לכתוב.
שמתי לגמרי לב שיש בי שקט למרות החשש הקל של מה יהיה. החלטתי ממש לדאוג לעצמי היום. אתמול לא אכלתי כמעט כלום. ככה הגוף שלי מגיב בימים כאלה. היום קורה הפוך. אני מזינה את עצמי.
אכלתי, שתיתי, כתבתי. ידעתי שיש מצב שא' יגיע כל רגע. ראיתי שזה לא משנה לי. זה כן מאוד משנה לי מה יהיה בינינו, ברור, אבל לא היה לי כח לסתם מריחות, ואני עדיין מרגישה רחוקה ממנו בטירוף.
הזמנתי חשבון וברגע שהרמתי את התיק הוא הגיע. הוא התיישב איתי בשולחן שלי ולא בשלו. הוא קצת היה נראה כאילו לא קרה כלום.
נשארתי שם שניה ואז שמתי עלי את התיק, אמרתי ביי והלכתי. לא במיוחד תקשורת מקרבת אבל זה המצב שלי עכשיו.
ראיתי שהוא בהלם כשהוא מילמל ביי בתגובה. אני לא יכולה להגיד שאני לא הייתי בשוק מההתנהגות שלי.
הלכתי את הדרך הביתה והרגשתי קלילות בגוף אבל גם שמעתי קולות בראש, מה עשית, את מרחיקה אותו, הוא יחשוב שאת לא רוצה יותר, זה מעליב, את הורגת כל סיכוי, בלה-בלה, ולא היה לי כח לזה.
אני יותר מפתוחה ללשבת לדבר, אבל לא במקרה כי נתקלנו בבית קפה. ובטח שלא בא לי להתנהג כאילו לא קרה כלום.
יש בי חשש ש"טיפסתי על עץ" גבוה מדי. שזהו. הוא לא יעז לסמס או להתקשר. הוא יחליט שהוא לא יכול לקיים את זה וזה ימות.
אבל די. די. די. אין לי חשק לחשוב בשביל אף אחד. אין לי חשק להיות המצילה, המתחזקת, המתקשרת.
די.
מפעפע בי קול קטן מתחת לפני השטח של להסביר. נראה.
חרא לי לחשוב שנגמר. אנחנו קרובים. יש בינינו משהו מיוחד. שמחנו הרבה שהכרנו בכלל. אבל חרא לי יותר לחשוב עלי בזוגיות שלא טובה לי. וזה לא שרע לי איתו. אבל לא מספיק טוב.
אני ערה לזה שאני אולי קיצונית עכשיו.
זה מה שאני יכולה עכשיו.
למונייד, השיר שבקושי הכרתי של נינה נתן לי את אחד מרגעי הנחת היחידים אתמול. נשכבתי במיטה בשקט ורק הקשבתי לה והודיתי לך.
שני צו , אלוהי הטיימינג שיחק אותה במיוחד אתמול.
אמא דבש, ריש, נטע- תודה מאוד וחיבוק חזרה.
הגעתי לסוף היום חלשה.
א' ואני לא דיברנו.
נכנסתי למיטה יחסית מוקדם וביקשתי להירדם טוב ולקום טוב ולהעביר את מחר כמו שהייתי רוצה להעביר אותו. זה שימח אותי לראות שהבקשה שלי התרכזה בי ובכלבה שלי וביצירה שלי.
לא חשבתי על מה הייתי רוצה שיקרה עם א' כי הרגשתי מיאוס מההתעסקות בזה וגם ידעתי שאני לא יכולה לנסות לדמיין מעניין מה הוא חושב מעניין מה הוא מרגיש מעניין מה הוא יעשה.
התעוררתי טוב, התקלחתי, לקחתי את בובי לפארק. בדרך קניתי לי מיץ סלק-תפוח. ישבתי וראיתי איך משוש חיי הקטנה הזאת רצה ומשתוללת עם חברים. הגוף הצעיר שלה, עם הפרווה המתנופפת, האצילות והקלות בתנועות הבמבי, מילאו אותי ויוידיות.
היא שתתה מלא מהברזיה של הכלבים והחזרתי אותה הביתה. ראיתי שהיא מתעלפת לה לחזור לישון וירדתי לקפה לכתוב.
שמתי לגמרי לב שיש בי שקט למרות החשש הקל של מה יהיה. החלטתי ממש לדאוג לעצמי היום. אתמול לא אכלתי כמעט כלום. ככה הגוף שלי מגיב בימים כאלה. היום קורה הפוך. אני מזינה את עצמי.
אכלתי, שתיתי, כתבתי. ידעתי שיש מצב שא' יגיע כל רגע. ראיתי שזה לא משנה לי. זה כן מאוד משנה לי מה יהיה בינינו, ברור, אבל לא היה לי כח לסתם מריחות, ואני עדיין מרגישה רחוקה ממנו בטירוף.
הזמנתי חשבון וברגע שהרמתי את התיק הוא הגיע. הוא התיישב איתי בשולחן שלי ולא בשלו. הוא קצת היה נראה כאילו לא קרה כלום.
נשארתי שם שניה ואז שמתי עלי את התיק, אמרתי ביי והלכתי. לא במיוחד תקשורת מקרבת אבל זה המצב שלי עכשיו.
ראיתי שהוא בהלם כשהוא מילמל ביי בתגובה. אני לא יכולה להגיד שאני לא הייתי בשוק מההתנהגות שלי.
הלכתי את הדרך הביתה והרגשתי קלילות בגוף אבל גם שמעתי קולות בראש, מה עשית, את מרחיקה אותו, הוא יחשוב שאת לא רוצה יותר, זה מעליב, את הורגת כל סיכוי, בלה-בלה, ולא היה לי כח לזה.
אני יותר מפתוחה ללשבת לדבר, אבל לא במקרה כי נתקלנו בבית קפה. ובטח שלא בא לי להתנהג כאילו לא קרה כלום.
יש בי חשש ש"טיפסתי על עץ" גבוה מדי. שזהו. הוא לא יעז לסמס או להתקשר. הוא יחליט שהוא לא יכול לקיים את זה וזה ימות.
אבל די. די. די. אין לי חשק לחשוב בשביל אף אחד. אין לי חשק להיות המצילה, המתחזקת, המתקשרת.
די.
מפעפע בי קול קטן מתחת לפני השטח של להסביר. נראה.
חרא לי לחשוב שנגמר. אנחנו קרובים. יש בינינו משהו מיוחד. שמחנו הרבה שהכרנו בכלל. אבל חרא לי יותר לחשוב עלי בזוגיות שלא טובה לי. וזה לא שרע לי איתו. אבל לא מספיק טוב.
אני ערה לזה שאני אולי קיצונית עכשיו.
זה מה שאני יכולה עכשיו.
למונייד, השיר שבקושי הכרתי של נינה נתן לי את אחד מרגעי הנחת היחידים אתמול. נשכבתי במיטה בשקט ורק הקשבתי לה והודיתי לך.
שני צו , אלוהי הטיימינג שיחק אותה במיוחד אתמול.
אמא דבש, ריש, נטע- תודה מאוד וחיבוק חזרה.
-
שבע יהלום
_כמה פעמים אני שומעת שאני חזקה, ככה אני מרגישה שהחזקה הזאת שאני, היא זאת שעמדה בכל הדברים האלה ואולי היה עדיף להישבר מזמן ולנוח פשוט, ויותר מזה, להגיד בזמן- די.
לפעמים מרוב שהייתי חזקה לא שמתי לב שאני נגמרת._
כל כך מזדהה ומבינה אותך.
יש רגעים שפשוט רוצים להגיש את התפטרותנו לאלתר נכון? פשוט לפרוש מהמערכה הזאת וכמה מתסכל שאי אפשר בחיים האלה לשאול את מילת השאלה "אם" רק "איך"
זה די מדהים איך לפעמים אפשר לגדל את עצמנו רק מהמצב המוקטן שלנו לא?
i hear you so well!
מתישהו גיליתי שאצלי זה קשור לאמונה שאם אני לא אציל, אתחזק, אתקשר אף אחד אחר לא יעשה את זה, בלעדי זה לא יקרה, זה הכל תלוי בי ואם אני לא אצא מעורי אף אחד לא יעשה את זה בשבילי...
ואם אף אחד לא יעשה את זה בשבילי מה יהיה??? שוד ושבר אני אצטרך לעמוד פנים מול פנים מול תחושת ה"לא חשובה מספיק"
אני מאמינה שמתישהו החוזק הזה שמצטבר בך יתחיל לשאת את הפירות שלו ולא רק לגבות ממך מחיר של אנרגיות ותעצומות נפש.
את משו את. מקווה שאת זוכרת. @}
לפעמים מרוב שהייתי חזקה לא שמתי לב שאני נגמרת._
כל כך מזדהה ומבינה אותך.
יש רגעים שפשוט רוצים להגיש את התפטרותנו לאלתר נכון? פשוט לפרוש מהמערכה הזאת וכמה מתסכל שאי אפשר בחיים האלה לשאול את מילת השאלה "אם" רק "איך"
זה די מדהים איך לפעמים אפשר לגדל את עצמנו רק מהמצב המוקטן שלנו לא?
i hear you so well!
מתישהו גיליתי שאצלי זה קשור לאמונה שאם אני לא אציל, אתחזק, אתקשר אף אחד אחר לא יעשה את זה, בלעדי זה לא יקרה, זה הכל תלוי בי ואם אני לא אצא מעורי אף אחד לא יעשה את זה בשבילי...
ואם אף אחד לא יעשה את זה בשבילי מה יהיה??? שוד ושבר אני אצטרך לעמוד פנים מול פנים מול תחושת ה"לא חשובה מספיק"
אני מאמינה שמתישהו החוזק הזה שמצטבר בך יתחיל לשאת את הפירות שלו ולא רק לגבות ממך מחיר של אנרגיות ותעצומות נפש.
את משו את. מקווה שאת זוכרת. @}
-
שבע יהלום
אה, איזה קטע, מה שוב גיליתי?
שבע יהלום עמוק בפנים עוד לגמרי מאמינה שהיא לא חשובה לאף אחד ושאפשר לוותר עליה בקלות. בטח בקלות, אפילו מחכים לעשות את זה כבר.
בזמן שכבר החלטתי שנגמר עם א׳ הוא חשב על הכל ולהבין מה לעשות.
סימסתי לו, סליחה, הפגזתי אותו באיזה הודעה עכשיו, ורק כשהוא התקשר לשאול מה זה אמור להביע ונדהם להבין שיצאתי מנקודת הנחה שעל הזין שלו מה שקורה בינינו, ראיתי שלט מרצד מול העיניים, אני מאמינה שמוותרים עלי בקלות.
אני לא מתחרטת על מה שהעליתי אתמול, זה חשוב להמשך, אם יהיה.
אבל עכשיו אני בקרון אחר.
קרון שכמעט דרס כל ערך עצמי.
אינעל רבאק שיזדיין העולם הזה.
מנחמת את עצמי שיש לי בחילה כי אני מתקדמת בספיראלה, יש לה חוש הומור לבת זונה הזאת , אין ספק.
שבע יהלום עמוק בפנים עוד לגמרי מאמינה שהיא לא חשובה לאף אחד ושאפשר לוותר עליה בקלות. בטח בקלות, אפילו מחכים לעשות את זה כבר.
בזמן שכבר החלטתי שנגמר עם א׳ הוא חשב על הכל ולהבין מה לעשות.
סימסתי לו, סליחה, הפגזתי אותו באיזה הודעה עכשיו, ורק כשהוא התקשר לשאול מה זה אמור להביע ונדהם להבין שיצאתי מנקודת הנחה שעל הזין שלו מה שקורה בינינו, ראיתי שלט מרצד מול העיניים, אני מאמינה שמוותרים עלי בקלות.
אני לא מתחרטת על מה שהעליתי אתמול, זה חשוב להמשך, אם יהיה.
אבל עכשיו אני בקרון אחר.
קרון שכמעט דרס כל ערך עצמי.
אינעל רבאק שיזדיין העולם הזה.
מנחמת את עצמי שיש לי בחילה כי אני מתקדמת בספיראלה, יש לה חוש הומור לבת זונה הזאת , אין ספק.
-
שבע יהלום
גרמת לי לצחוק אהובה, חוש הומור יש!
לוותר עליך???????????????????????????? NEVER
השאלה היא איך אנחנו מצליחות לוותר על עצמינו כל כך בקלות כל פעם מחדש?
לזה התכוונתי ב נצלול פנימה
לוותר עליך???????????????????????????? NEVER
השאלה היא איך אנחנו מצליחות לוותר על עצמינו כל כך בקלות כל פעם מחדש?
לזה התכוונתי ב נצלול פנימה
-
שבע יהלום
גבירצי, חולה על ההזדהות המדוייקת שלך.
עדינה אולי תצללי כבר לתל אביב בשם כל הרוחות והמתים?
עדכון חי מהשטח:
לילה, ספסל, איש ואשה,
איך העולם עוד לא קרס לתוך עצמו מרוב קלישאות אני לא יודעת.
טו מייק א שורט סטורי שורט, לקחנו מרחק נשימה אחד מהשניה, כנראה עד מחר לא יודעת.
אמר שאני כל כך טובה ומדהימה ומגיע לי הכל, אבל הוא מפחד, ולא יודע. גם אני. מקווה שנמשיך לפחד ולאהוב ביחד. לא יודעת.
בכל מקרה מה שתוליד השיחה הזאת עדיף על פני לא היתה מתקיימת.
אז הלכתי לישון עצובה בלי לבכות
וקמתי למלצר ולהזיע
ויש בי משהו שסומך על הכל אבל גם זצים של שוק על ההתפתחות האחרונה כי היה נראה שאנחנו מתייצבים ומתקרבים ומתכננים לקיים.
עוד מעט ארוחת ערב ברמלה. יום נישואין להורים שלי מחר. 42 שנים כן ירבו.
אני גם מפחדת. וגם טוב לי איתי. וגם נשבר לי הזין.
ואני גם מתגעגעת אליו.
יום ראשון לקיץ.
דק מן הדק
עדינה אולי תצללי כבר לתל אביב בשם כל הרוחות והמתים?
עדכון חי מהשטח:
לילה, ספסל, איש ואשה,
איך העולם עוד לא קרס לתוך עצמו מרוב קלישאות אני לא יודעת.
טו מייק א שורט סטורי שורט, לקחנו מרחק נשימה אחד מהשניה, כנראה עד מחר לא יודעת.
אמר שאני כל כך טובה ומדהימה ומגיע לי הכל, אבל הוא מפחד, ולא יודע. גם אני. מקווה שנמשיך לפחד ולאהוב ביחד. לא יודעת.
בכל מקרה מה שתוליד השיחה הזאת עדיף על פני לא היתה מתקיימת.
אז הלכתי לישון עצובה בלי לבכות
וקמתי למלצר ולהזיע
ויש בי משהו שסומך על הכל אבל גם זצים של שוק על ההתפתחות האחרונה כי היה נראה שאנחנו מתייצבים ומתקרבים ומתכננים לקיים.
עוד מעט ארוחת ערב ברמלה. יום נישואין להורים שלי מחר. 42 שנים כן ירבו.
אני גם מפחדת. וגם טוב לי איתי. וגם נשבר לי הזין.
ואני גם מתגעגעת אליו.
יום ראשון לקיץ.
דק מן הדק
-
שבע יהלום
השנים הללו היו קשות, לעתים קשות מידי אבל היא המשיכה לצעוד וגם כשהתקפלה ונחבטה פניה היו תמיד פני אישה תמירה ואמיצה עם תשוקה לחיים לאמת ולאהבה ובדרך היא למדה לאהוב את עצמה ולפגוש את עצמה בעומקים שלא רבים זוכים לה והיתה השראה לאילו שסבבו אותה ואהבו אותה כמו שאוהבים את השמש ואת הגשם.
-
שבע יהלום
אחות לבי
קראתי בלילה רגע לפני שנרדמתי
בפה פעור אמרתי לעצמי- קחי את האהבה הזאת ולכי לישון מיד.
מה זה? מי את? מאיפה אירגנתי לי אותך?
קראתי בלילה רגע לפני שנרדמתי
בפה פעור אמרתי לעצמי- קחי את האהבה הזאת ולכי לישון מיד.
מה זה? מי את? מאיפה אירגנתי לי אותך?
שבע יהלום
עדינה כתבת כל כך מקסים @} במיוחד השורה על השמש והגשם
שבע אהובה, מקוה שדברים מתבהרים
שבע אהובה, מקוה שדברים מתבהרים
-
שבע יהלום
@}@}@}
-
שבע יהלום
עדינה כתבת כל כך מקסים
שבע-
שבע-
-
שבע יהלום
השנים הללו היו קשות, לעתים קשות מידי אבל היא המשיכה לצעוד וגם כשהתקפלה ונחבטה פניה היו תמיד פני אישה תמירה ואמיצה עם תשוקה לחיים לאמת ולאהבה ובדרך היא למדה לאהוב את עצמה ולפגוש את עצמה בעומקים שלא רבים זוכים לה והיתה השראה לאילו שסבבו אותה ואהבו אותה כמו שאוהבים את השמש ואת הגשם.
כל כך מתאים ונכון מרגישים אהבת אמת בקשר!! שימשיך לעד.
כל כך מתאים ונכון מרגישים אהבת אמת בקשר!! שימשיך לעד.
-
שבע יהלום
המילים של עדינה הפכו מיד, כבר תוך כדי כתיבתן, לנכס חברות ואהבה.
מחבקת אותך מהלב אשה שלי ומתגעגעת אליך מאוד מאוד.
א׳ ואני נפגשנו אתמול.
בימים שקדמו לזה הרגשתי, לראשונה בחיי, רוגע פנימי שאינו תלוי בדבר, ויכולתי לראות, בלי אגו, בלי סייגים, בזמן אמת ולא רק בדיעבד, שאני גאה בעצמי.
בדרך כלל כשאני ״עושה נכון״ או כשאני ״חזקה״ (המרכאות מקורן בהימנעות מהיררכיה התנהגותית, הכל אנושי),
זה מלווה בפחד או צער או אולי חוסר ברירה.
הפעם ממש נתתי לעצמי לעשות מה שאני רוצה, להתפנק, להיות באיזי, והעמקתי מאוד בלימודי אהבה עצמית.
לקראת הפגישה אתמול נהייתי עצבנית, אני בתאדם כן?
היום אני בסדר, מופתעת לראות שהשקט שלי עוד קיים.
המיינד נמשך כמו מגנט ללראות עוד איפה קשה ומפחיד ואיפה א׳ מתאים ואיפה א׳ לא מתאים ואולי אני דפוקה ואולי עדיף שלא ואולי, וכן, גם יש בי מקום שנותן עוד הזדמנות אבל אותו מקום גם מתבונן, מה יהיה עכשיו. רוצה לזכור - בנחת.
מה עוד ראיתי- שעל אף הקלישאות, יש בי כבוד לשנינו. ולא כבוד שמכביד.
והכי ראיתי, את גלגלי היקום והאנושיות.
במובן של- אל תביטי הבטה צרה, התוכנית הגדולה הרבה יותר חכמה מזה, ונשמתך יודעת מה היא עושה.
וגם- איך שתראי את זה זה מה שזה יהיה.
במדריך להתעלות כתוב שאהבה קיימת בכל מקרה, רק צריך לאפשר לה. והפחד הוא לא ההיפך שלה, הוא שומר סף שעלול למנוע כניסה ויציאה של אהבה.
אלה מילים יפות ויש בהן אמת, ובאותה מידה זה טריקי, ואלה לימודים שלומדים ולומדים.
אנחה. התעייפתי.
הכל נכון רק שהרגע בא לי לשים בצד את כל זה ופשוט להרגיש בשטף נאהבת, נחשקת, בטוחה.
כן, כן, זה קודם כל ממני, ברור.
אבל מותר לרצות איזה זר שושנים אדומות ומילים עוטפות ורומנטיקה לפנים.
כן. בא לי רומנטיקה.
מה הטינאייג׳רית המורבידית, המורדת, המתנגדת היתה אומרת על האשה הזאת?
כנראה ש-הללויה.
מחבקת אותך מהלב אשה שלי ומתגעגעת אליך מאוד מאוד.
א׳ ואני נפגשנו אתמול.
בימים שקדמו לזה הרגשתי, לראשונה בחיי, רוגע פנימי שאינו תלוי בדבר, ויכולתי לראות, בלי אגו, בלי סייגים, בזמן אמת ולא רק בדיעבד, שאני גאה בעצמי.
בדרך כלל כשאני ״עושה נכון״ או כשאני ״חזקה״ (המרכאות מקורן בהימנעות מהיררכיה התנהגותית, הכל אנושי),
זה מלווה בפחד או צער או אולי חוסר ברירה.
הפעם ממש נתתי לעצמי לעשות מה שאני רוצה, להתפנק, להיות באיזי, והעמקתי מאוד בלימודי אהבה עצמית.
לקראת הפגישה אתמול נהייתי עצבנית, אני בתאדם כן?
היום אני בסדר, מופתעת לראות שהשקט שלי עוד קיים.
המיינד נמשך כמו מגנט ללראות עוד איפה קשה ומפחיד ואיפה א׳ מתאים ואיפה א׳ לא מתאים ואולי אני דפוקה ואולי עדיף שלא ואולי, וכן, גם יש בי מקום שנותן עוד הזדמנות אבל אותו מקום גם מתבונן, מה יהיה עכשיו. רוצה לזכור - בנחת.
מה עוד ראיתי- שעל אף הקלישאות, יש בי כבוד לשנינו. ולא כבוד שמכביד.
והכי ראיתי, את גלגלי היקום והאנושיות.
במובן של- אל תביטי הבטה צרה, התוכנית הגדולה הרבה יותר חכמה מזה, ונשמתך יודעת מה היא עושה.
וגם- איך שתראי את זה זה מה שזה יהיה.
במדריך להתעלות כתוב שאהבה קיימת בכל מקרה, רק צריך לאפשר לה. והפחד הוא לא ההיפך שלה, הוא שומר סף שעלול למנוע כניסה ויציאה של אהבה.
אלה מילים יפות ויש בהן אמת, ובאותה מידה זה טריקי, ואלה לימודים שלומדים ולומדים.
אנחה. התעייפתי.
הכל נכון רק שהרגע בא לי לשים בצד את כל זה ופשוט להרגיש בשטף נאהבת, נחשקת, בטוחה.
כן, כן, זה קודם כל ממני, ברור.
אבל מותר לרצות איזה זר שושנים אדומות ומילים עוטפות ורומנטיקה לפנים.
כן. בא לי רומנטיקה.
מה הטינאייג׳רית המורבידית, המורדת, המתנגדת היתה אומרת על האשה הזאת?
כנראה ש-הללויה.
-
שבע יהלום
ועוד משהו מהמדריך להתעלות:
היקום מארגן את עצמו מחדש בהתאם לתמונות המציאות שלך.
היקום מארגן את עצמו מחדש בהתאם לתמונות המציאות שלך.
-
- הצטרפות: 23 ספטמבר 2009, 17:29
- דף אישי: הדף האישי של כוכבית_בוקר*
שבע יהלום
נכנסת מפה מדי פעם בשקט.. מעוררת השראה את.
גריינתי את המשפט האחרון, אבל אם לא מתאים- תמחקי.
גריינתי את המשפט האחרון, אבל אם לא מתאים- תמחקי.
-
שבע יהלום
כוכבית, בטח.
תודה.
כיף לדעת שאת כאן.
ומתה על הניק שלך.
תודה.
כיף לדעת שאת כאן.
ומתה על הניק שלך.
-
-
שבע יהלום
לרוב אני לא שואלת את עצמי למה אני כותבת כאן.
לרוב המענה הוא מיידי,
והעובדה היא שאני כותבת כאן, וחוזרת וכותבת כאן, ועוברת ועוברת וכותבת כאן.
עכשיו לפני שניגשתי לכתוב כאן,
ידעתי שהפעם אני באה לסכם לעצמי מהלך. שלב.
השבוע האחרון היה מהחשובים בחיי.
אני קוראת את המשפט האחרון ומריחה בו קצת בומבסטיות אבל גם יודעת שזה נכון.
מה שאני לא יודעת זה אם אני אצליח לפרוט אותו למילים.
לספר החוצה את הדקויות השקפקפות שראיתי בבירור, שהתעליתי בתוכן.
א' ואני דיברנו לפני שבוע ולקחנו נשימה יומיים-שלושה.
ביומיים-שלושה האלה, שהיו בסופשבוע שעבר, עברתי עם עצמי דברים מרוממים.
מרוממים מילולית לחלוטין.
הסתכלתי בשקט איך במקום לבכות ולפחד ולהיבהל ולשקוע, אספתי את כל הכלים שלי, את כל מה שלמדתי בארבע השנים האחרונות (עם פרומו של 30 שנה+גלגולים), על הגוף, הנשמה, הבריאה והאהבה,
והעמקתי בהם.
ביום ראשון נפגשנו. החלטנו שאנחנו ממשיכים ביחד.
המחזור שלי אמור היה להגיע בשבת. הוא איחר.
בהתחלה הנחתי לזה, הנחתי שזה קשור במתח.
סיפרתי לא'. הוא לא התרגש. גם הוא הניח שהמחזור תיכף יגיע. רק שהוא, שלא כמוני, אמר שגם היריון זו אפשרות רצויה.
אני לא הרגשתי ככה.
טכנית, הסיכויים היו קלושים. מבדק השריר אמר שלא. אבל יותר מזה- לא רציתי להיות בהיריון. מה פתאום.
רציתי כל כך לקבל מחזור כבר, וכל השקט שהיה לי בסופש הומר כעבור שלושה ימים לבכי בכי בכי ומרה שחורה.
בכיתי ביום שלישי מהצהריים. ומה שזרקור המצב רוח הזה האיר החודש, זה שאני אולי משקרת לעצמי.
ממהרת להגיד שלא יודעת מתי ארצה לילדים, ממהרת להגן על הדירה החמודה שלי שלא יודעת מתי ארצה לעזוב, ממהרת להגן על הלבד שלי,
ובעצם מסתירה מעצמי חלק גדול מהחיים האלה כשבלב עמוק רוצה בדיוק את זה. בית ובעל וילדים ומטבח עם תנור אפייה, וכל כך מפחדת שזה לא יקרה ואיך בפעמים שזה היה קרוב זה גווע.
א' בא בערב.
לא ידעתי עדיין מה דעתי על זה שלא נפרדנו. הרגשתי בבת אחת שהוא בית שלי ושהוא כבר חלק מהעבר.
הוא בא להיות איתי, הוא קנה לי כדורים לכאבים ולימון כמו שביקשתי. הוא הגיע למרות שכתבתי לו שיבוא רק אם הוא חושב שהוא יכול להיות איתי בשקט ונעימות, אחרת שיישאר בבית שלו.
הוא לא ניחם אותי ולא נגע בי. הוא עשה פעולות אחרות שהביעו דאגה. היה חוסר אונים באוויר. היה בי גם שקט וגם רעש מטמטם.
התחלתי להירדם לפניו. בדמעות. רק אז הרגשתי שהוא מניח עלי יד. ומלטף אותי ומחבק.
לפעמים דברים הם כותרות גדולות.
לפעמים הניואנס שבמפגש בין כף יד של ילד אוהב לגב של ילדה בוכה הוא כל העולם.
התעוררתי בשש למלצר. פתחתי עיניים לתוך בכי עצום. שנים שלא קרה לי דבר כזה.
א' התעורר המום מזה שאני בוכה. בהתחלה הוא מילמל- אבל אולי יהיה יום טוב היום? אח"כ כשנשענתי עליו הוא אמר לי שאני סתם מכניסה את עצמי להיסטריה.
לא יכלתי לשאת את זה.
התלבשתי ועפתי לעבודה.
כתבתי לו שזה פוגע.
הוא לא ענה.
בצהריים היו לי כמה דקות שקטות בעבודה. כתבתי לעצמי בפתק בתוך הטלפון טקסט ארוך על אהבה ועל א' ועלי.
ואז קיבלתי מחזור.
ואז שלחתי לו במייל את הפתק שכתבתי.
הוא ענה לי שאני נשמה טהורה וזה בטוח.
יצאתי מהעבודה בארבע. ראיתי אותו יושב בקפה שלנו, בשולחן שלו, מחכה לפגישת עבודה. ישבתי איתו כמה דקות, עם איש שהוא גם א' שלי וגם זר לאחרונה, ועליתי הביתה בהקלה על שקיבלתי, על שכתבתי, על החיים.
מתחת לזה ביעבע משהו נוסף.
נפגשתי עם ההורים שלי ואחי בבית קפה. היה תענוג. היה לי פתאום תאבון שופע, דיברתי, צחקתי. הרגשתי חיה אחרי שיום קודם לא ידעתי מה זה לחיות בכלל.
סמכתי עלי ועל היקום, ועדיין- מתחת ביעבע משהו נוסף. הרגשתי שהסופש שהיה לי עם עצמי, שכל האוכל וההנאה עם המשפחה, הם צידה לאיזושהי דרך.
שמעתי שמגיע מייל לטלפון.
רגע לפני ששילמנו את החשבון בדקתי את המייל.
קראתי ובשניה נדלקה לי בעירה מהבטן לריאות. א' נפרד ממני.
חוץ מלתקוע לאח שלי מבט בעינים בתקווה שיבין שאני צריכה לבוא אליו עכשיו,
לא אמרתי כלום. לא רציתי לספר להורים שלי מה הרגע קרה. נכנסתי לאוטומט מתפקד עד שליווינו אותם לאוטו והתחבקנו לשלום. נהייתי קפואה מבפנים.
אח שלי, בובי ואני עלינו אליו. הוא היה בהלם כשאמרתי לו.
הוא לא ראה את זה מגיע.
אח שלי מכיר אותי טוב. הוא ראה מה אני עוברת הרבה שנים ועבר איתי חלק גדול מזה. הוא וא' הכירו ונהיה ביניהם חיבור אישי ומקצועי מוצלח מאוד.
כשהראיתי לו את המייל היה לו ברור שזה הזוי ביותר, לא רק הדרך. גם הניסוח.
התיישבתי על הספה רועדת, קפאתי בשתיקה ואז בום- פרץ בכי מטורף מטורף יצא ממני. חצי שעה פירקתי את כל הוורסיות של ה"אני לא מאמינה שזה קורה". בכיתי בהיסטריה. ואז שתקתי ואמרתי שהוא לא קיים יותר מבחינתי.
אני רואה אותו ברחוב אני עוברת מדרכה. ועוד כהנה הברקות לגיטימיות. אבל תוך כדי זה גם ידעתי טוב מאוד שזה לא פרק זול בסקס אנד סיטי. ידעתי שא' קורס תחת כל האהבה ולא מאמין עכשיו אז הוא נהיה רובוט. אחרת לא יצליח להמשיך.
חברה שלי מ' באה אלי.
זאת אשה שנכנסה לחיי בערך כשהכרתי את א'.
התחבקנו ממושכות בגג וישבנו.
אמרתי לה שאני יודעת הרבה דברים עכשיו
אבל אני גם פיור אגו עכשיו.
זה מת מבחינתי וזהו.
היא פתחה איתי עוד אופציות ועזבנו את זה.
ביקשתי ממנה שתספר לאשה יקרה מאוד לשתינו שלא נמצאת בארץ עכשיו, מה קרה. הן בקשר ביניהן והרגשתי שאני רוצה את נקודת המבט שלה.
הלכתי למיטה. חברה שלי א' התקשרה. רבים מהלילות בחיינו מסתיימים בשיחת טלפון בינינו. זה שומר עלינו שפויות.
נרדמתי לשינה עמוקה עמוקה. התעוררתי ושמחתי לראות שהפטיש 500 קילו שפחדתי שיהיה תלוי לי מעל הראש כל הלילה ויפול עלי מהתקרה בדיוק כשאפתח עיניים היה לא יותר ממשב רוח אחרת.
מ' סימסה לי מסר מעבר לים:
"תגידי לה שתדבר איתו. בשום פנים לא להשאיר את המצב ככה. תזכירי לה שהיא אהבה וכלום לא יהרוס את זה. שתהיה לב פתוח"
עניתי שרק המחשבה על לראות אותו או לדבר איתו עושה לי בחילה ואין לי מה להגיד לו.
ירדתי עם בובי לקפה. היה לי קשה מאוד. קצת הרגשתי בזירת הפשע וקצת התחלתי להבין איך היומיום משתנה עכשיו.
והלב שלי היה סגור והרגשתי את עמוד השדרה מכווץ ואת הגב התחתון בוכה.
ישבתי איזה שעתיים עם עצמי.
המיינד משך אותי ללהישאר נעולה, אבל בגוף כבר הרגשתי משהו אחר.
הרגשתי שהשלב הבא בדרך הארוכה של החיים שלי היא לא להיות האוטומט המפוחד שהאגו שלי ואני פועלים ממנו בדרך כלל.
קניתי עוד קפה והלכתי אליו הביתה. הדלת היתה נעולה.
בלעתי רוק, ווידאתי שהלב שלי פתוח, ושלחתי לו הודעה. הוא ענה שהוא בקפה אחר.
הלכתי לרוטשילד, ישבתי על ספסל. שלחתי לו הודעה אם הוא נפרד מחברה שלו במייל.
הוא התקשר. צעקתי עליו ממושכות, דברי טעם יש לציין ולא שלל קללות מתבקשות.
הוא ביקש כמה פעמים לבוא לראות אותי.
ניתקנו.
הוא הגיע לספסל שלי.
ואז קרה לי משהו שלא קרה לי בחיים.
ואת זה הייתי רוצה להצליח לבטא.
אני כותבת ושוקלת למחוק מפה הכל מיד כשאסיים לכתוב.
אני כותבת ומרגישה שזה אישי מדי. ועדין מדי.
בהתחלה ישבנו רחוקים ושותקים. ואז אמרנו את המובן מאליו.
ואז
הזדקפתי.
ידעתי שאני על ספסל במרכז של עיר עם כלבה למרגלותיי וגבר לידי
ידעתי שעוברים ושבים עוברים ושבים שם,
אבל
הייתי לבד.
אני ועצים מרצדים מולי ואדמה מתחת לרגליים שלי ושמיים מהדהדים איתי אמון והתעלות.
ובשלב הזה של הדרך שלי, לב פתוח מול ועם א' זה מה שבחרתי.
ידעתי שאפילו המייל המגוחך הזה לא יעוור את עיניי ממה שאני יודעת בלב.
מיד כשחשבתי את זה א' הסתובב אלי. והתחיל להתבטא, מהעומקים.
הסנכרון התחיל להתקיים.
הסתכלתי על האיש הזה וידעתי שאני מאמינה לו.
ידעתי שאני אוהבת אותו, ואת השלב הזה בדרך שלי.
ידעתי שאף פעם מעולם בחיי, לא הרגשתי ככה.
אפס פחד.
בסוף של אחד המשפטים הקול שלו נסדק פתאום. ראיתי שא' בוכה.
נדבקנו לחיבוק חשוף וטהור.
בכינו.
הודינו.
נפרדנו.
הגעתי הביתה בהיי. היי של לב פתוח.
אני לא מבינה בסמים ויודעת שזה כנראה האמאבא של כל הטריפים.
חיבקתי את בובי הזאת שהיא כולה אהבה, התיישבתי על המיטה והחזקתי את הלב כי קצת הרגשתי שאני עומדת להתעלף, נאנחתי ממושכות,
ואז בכיתי מאוד.
בכיתי כי אני אתגעגע אליו וכי כבר מלא חודשים היינו מלא ביחד,
ובכיתי את הילדים הפצועים,
ובכיתי את הלב הפתוח שלי. תודה אמיץ שכמותך.
בא לי שנמשיך ככה.
אוף.
נשימה כבדה יוצאת ממני.
לרוב המענה הוא מיידי,
והעובדה היא שאני כותבת כאן, וחוזרת וכותבת כאן, ועוברת ועוברת וכותבת כאן.
עכשיו לפני שניגשתי לכתוב כאן,
ידעתי שהפעם אני באה לסכם לעצמי מהלך. שלב.
השבוע האחרון היה מהחשובים בחיי.
אני קוראת את המשפט האחרון ומריחה בו קצת בומבסטיות אבל גם יודעת שזה נכון.
מה שאני לא יודעת זה אם אני אצליח לפרוט אותו למילים.
לספר החוצה את הדקויות השקפקפות שראיתי בבירור, שהתעליתי בתוכן.
א' ואני דיברנו לפני שבוע ולקחנו נשימה יומיים-שלושה.
ביומיים-שלושה האלה, שהיו בסופשבוע שעבר, עברתי עם עצמי דברים מרוממים.
מרוממים מילולית לחלוטין.
הסתכלתי בשקט איך במקום לבכות ולפחד ולהיבהל ולשקוע, אספתי את כל הכלים שלי, את כל מה שלמדתי בארבע השנים האחרונות (עם פרומו של 30 שנה+גלגולים), על הגוף, הנשמה, הבריאה והאהבה,
והעמקתי בהם.
ביום ראשון נפגשנו. החלטנו שאנחנו ממשיכים ביחד.
המחזור שלי אמור היה להגיע בשבת. הוא איחר.
בהתחלה הנחתי לזה, הנחתי שזה קשור במתח.
סיפרתי לא'. הוא לא התרגש. גם הוא הניח שהמחזור תיכף יגיע. רק שהוא, שלא כמוני, אמר שגם היריון זו אפשרות רצויה.
אני לא הרגשתי ככה.
טכנית, הסיכויים היו קלושים. מבדק השריר אמר שלא. אבל יותר מזה- לא רציתי להיות בהיריון. מה פתאום.
רציתי כל כך לקבל מחזור כבר, וכל השקט שהיה לי בסופש הומר כעבור שלושה ימים לבכי בכי בכי ומרה שחורה.
בכיתי ביום שלישי מהצהריים. ומה שזרקור המצב רוח הזה האיר החודש, זה שאני אולי משקרת לעצמי.
ממהרת להגיד שלא יודעת מתי ארצה לילדים, ממהרת להגן על הדירה החמודה שלי שלא יודעת מתי ארצה לעזוב, ממהרת להגן על הלבד שלי,
ובעצם מסתירה מעצמי חלק גדול מהחיים האלה כשבלב עמוק רוצה בדיוק את זה. בית ובעל וילדים ומטבח עם תנור אפייה, וכל כך מפחדת שזה לא יקרה ואיך בפעמים שזה היה קרוב זה גווע.
א' בא בערב.
לא ידעתי עדיין מה דעתי על זה שלא נפרדנו. הרגשתי בבת אחת שהוא בית שלי ושהוא כבר חלק מהעבר.
הוא בא להיות איתי, הוא קנה לי כדורים לכאבים ולימון כמו שביקשתי. הוא הגיע למרות שכתבתי לו שיבוא רק אם הוא חושב שהוא יכול להיות איתי בשקט ונעימות, אחרת שיישאר בבית שלו.
הוא לא ניחם אותי ולא נגע בי. הוא עשה פעולות אחרות שהביעו דאגה. היה חוסר אונים באוויר. היה בי גם שקט וגם רעש מטמטם.
התחלתי להירדם לפניו. בדמעות. רק אז הרגשתי שהוא מניח עלי יד. ומלטף אותי ומחבק.
לפעמים דברים הם כותרות גדולות.
לפעמים הניואנס שבמפגש בין כף יד של ילד אוהב לגב של ילדה בוכה הוא כל העולם.
התעוררתי בשש למלצר. פתחתי עיניים לתוך בכי עצום. שנים שלא קרה לי דבר כזה.
א' התעורר המום מזה שאני בוכה. בהתחלה הוא מילמל- אבל אולי יהיה יום טוב היום? אח"כ כשנשענתי עליו הוא אמר לי שאני סתם מכניסה את עצמי להיסטריה.
לא יכלתי לשאת את זה.
התלבשתי ועפתי לעבודה.
כתבתי לו שזה פוגע.
הוא לא ענה.
בצהריים היו לי כמה דקות שקטות בעבודה. כתבתי לעצמי בפתק בתוך הטלפון טקסט ארוך על אהבה ועל א' ועלי.
ואז קיבלתי מחזור.
ואז שלחתי לו במייל את הפתק שכתבתי.
הוא ענה לי שאני נשמה טהורה וזה בטוח.
יצאתי מהעבודה בארבע. ראיתי אותו יושב בקפה שלנו, בשולחן שלו, מחכה לפגישת עבודה. ישבתי איתו כמה דקות, עם איש שהוא גם א' שלי וגם זר לאחרונה, ועליתי הביתה בהקלה על שקיבלתי, על שכתבתי, על החיים.
מתחת לזה ביעבע משהו נוסף.
נפגשתי עם ההורים שלי ואחי בבית קפה. היה תענוג. היה לי פתאום תאבון שופע, דיברתי, צחקתי. הרגשתי חיה אחרי שיום קודם לא ידעתי מה זה לחיות בכלל.
סמכתי עלי ועל היקום, ועדיין- מתחת ביעבע משהו נוסף. הרגשתי שהסופש שהיה לי עם עצמי, שכל האוכל וההנאה עם המשפחה, הם צידה לאיזושהי דרך.
שמעתי שמגיע מייל לטלפון.
רגע לפני ששילמנו את החשבון בדקתי את המייל.
קראתי ובשניה נדלקה לי בעירה מהבטן לריאות. א' נפרד ממני.
חוץ מלתקוע לאח שלי מבט בעינים בתקווה שיבין שאני צריכה לבוא אליו עכשיו,
לא אמרתי כלום. לא רציתי לספר להורים שלי מה הרגע קרה. נכנסתי לאוטומט מתפקד עד שליווינו אותם לאוטו והתחבקנו לשלום. נהייתי קפואה מבפנים.
אח שלי, בובי ואני עלינו אליו. הוא היה בהלם כשאמרתי לו.
הוא לא ראה את זה מגיע.
אח שלי מכיר אותי טוב. הוא ראה מה אני עוברת הרבה שנים ועבר איתי חלק גדול מזה. הוא וא' הכירו ונהיה ביניהם חיבור אישי ומקצועי מוצלח מאוד.
כשהראיתי לו את המייל היה לו ברור שזה הזוי ביותר, לא רק הדרך. גם הניסוח.
התיישבתי על הספה רועדת, קפאתי בשתיקה ואז בום- פרץ בכי מטורף מטורף יצא ממני. חצי שעה פירקתי את כל הוורסיות של ה"אני לא מאמינה שזה קורה". בכיתי בהיסטריה. ואז שתקתי ואמרתי שהוא לא קיים יותר מבחינתי.
אני רואה אותו ברחוב אני עוברת מדרכה. ועוד כהנה הברקות לגיטימיות. אבל תוך כדי זה גם ידעתי טוב מאוד שזה לא פרק זול בסקס אנד סיטי. ידעתי שא' קורס תחת כל האהבה ולא מאמין עכשיו אז הוא נהיה רובוט. אחרת לא יצליח להמשיך.
חברה שלי מ' באה אלי.
זאת אשה שנכנסה לחיי בערך כשהכרתי את א'.
התחבקנו ממושכות בגג וישבנו.
אמרתי לה שאני יודעת הרבה דברים עכשיו
אבל אני גם פיור אגו עכשיו.
זה מת מבחינתי וזהו.
היא פתחה איתי עוד אופציות ועזבנו את זה.
ביקשתי ממנה שתספר לאשה יקרה מאוד לשתינו שלא נמצאת בארץ עכשיו, מה קרה. הן בקשר ביניהן והרגשתי שאני רוצה את נקודת המבט שלה.
הלכתי למיטה. חברה שלי א' התקשרה. רבים מהלילות בחיינו מסתיימים בשיחת טלפון בינינו. זה שומר עלינו שפויות.
נרדמתי לשינה עמוקה עמוקה. התעוררתי ושמחתי לראות שהפטיש 500 קילו שפחדתי שיהיה תלוי לי מעל הראש כל הלילה ויפול עלי מהתקרה בדיוק כשאפתח עיניים היה לא יותר ממשב רוח אחרת.
מ' סימסה לי מסר מעבר לים:
"תגידי לה שתדבר איתו. בשום פנים לא להשאיר את המצב ככה. תזכירי לה שהיא אהבה וכלום לא יהרוס את זה. שתהיה לב פתוח"
עניתי שרק המחשבה על לראות אותו או לדבר איתו עושה לי בחילה ואין לי מה להגיד לו.
ירדתי עם בובי לקפה. היה לי קשה מאוד. קצת הרגשתי בזירת הפשע וקצת התחלתי להבין איך היומיום משתנה עכשיו.
והלב שלי היה סגור והרגשתי את עמוד השדרה מכווץ ואת הגב התחתון בוכה.
ישבתי איזה שעתיים עם עצמי.
המיינד משך אותי ללהישאר נעולה, אבל בגוף כבר הרגשתי משהו אחר.
הרגשתי שהשלב הבא בדרך הארוכה של החיים שלי היא לא להיות האוטומט המפוחד שהאגו שלי ואני פועלים ממנו בדרך כלל.
קניתי עוד קפה והלכתי אליו הביתה. הדלת היתה נעולה.
בלעתי רוק, ווידאתי שהלב שלי פתוח, ושלחתי לו הודעה. הוא ענה שהוא בקפה אחר.
הלכתי לרוטשילד, ישבתי על ספסל. שלחתי לו הודעה אם הוא נפרד מחברה שלו במייל.
הוא התקשר. צעקתי עליו ממושכות, דברי טעם יש לציין ולא שלל קללות מתבקשות.
הוא ביקש כמה פעמים לבוא לראות אותי.
ניתקנו.
הוא הגיע לספסל שלי.
ואז קרה לי משהו שלא קרה לי בחיים.
ואת זה הייתי רוצה להצליח לבטא.
אני כותבת ושוקלת למחוק מפה הכל מיד כשאסיים לכתוב.
אני כותבת ומרגישה שזה אישי מדי. ועדין מדי.
בהתחלה ישבנו רחוקים ושותקים. ואז אמרנו את המובן מאליו.
ואז
הזדקפתי.
ידעתי שאני על ספסל במרכז של עיר עם כלבה למרגלותיי וגבר לידי
ידעתי שעוברים ושבים עוברים ושבים שם,
אבל
הייתי לבד.
אני ועצים מרצדים מולי ואדמה מתחת לרגליים שלי ושמיים מהדהדים איתי אמון והתעלות.
ובשלב הזה של הדרך שלי, לב פתוח מול ועם א' זה מה שבחרתי.
ידעתי שאפילו המייל המגוחך הזה לא יעוור את עיניי ממה שאני יודעת בלב.
מיד כשחשבתי את זה א' הסתובב אלי. והתחיל להתבטא, מהעומקים.
הסנכרון התחיל להתקיים.
הסתכלתי על האיש הזה וידעתי שאני מאמינה לו.
ידעתי שאני אוהבת אותו, ואת השלב הזה בדרך שלי.
ידעתי שאף פעם מעולם בחיי, לא הרגשתי ככה.
אפס פחד.
בסוף של אחד המשפטים הקול שלו נסדק פתאום. ראיתי שא' בוכה.
נדבקנו לחיבוק חשוף וטהור.
בכינו.
הודינו.
נפרדנו.
הגעתי הביתה בהיי. היי של לב פתוח.
אני לא מבינה בסמים ויודעת שזה כנראה האמאבא של כל הטריפים.
חיבקתי את בובי הזאת שהיא כולה אהבה, התיישבתי על המיטה והחזקתי את הלב כי קצת הרגשתי שאני עומדת להתעלף, נאנחתי ממושכות,
ואז בכיתי מאוד.
בכיתי כי אני אתגעגע אליו וכי כבר מלא חודשים היינו מלא ביחד,
ובכיתי את הילדים הפצועים,
ובכיתי את הלב הפתוח שלי. תודה אמיץ שכמותך.
בא לי שנמשיך ככה.
אוף.
נשימה כבדה יוצאת ממני.
שבע יהלום
מתוך סופת הטייפון שנושבת על ביתינו בימים אלה קוראת אותך ומרגישה במקום דומה לשלך. צועדת לי ללא נודע עם לב פתוח ומלא באהבה.
שמחה שכתבת (בימים אלה אני לא מסוגלת) ושאת מסתכלת לחיים בעיניים ולא מתוך ערפל.
סומכת עליך שהחיים שלך לוקחים אותך למקום הנכון.
מאחלת לך שהלב ישאר פתוח.
אני איתך
שמחה שכתבת (בימים אלה אני לא מסוגלת) ושאת מסתכלת לחיים בעיניים ולא מתוך ערפל.
סומכת עליך שהחיים שלך לוקחים אותך למקום הנכון.
מאחלת לך שהלב ישאר פתוח.
אני איתך
-
-
שבע יהלום
את הדבר הראשון שעלה בתוכי כשפתחתי את עיני הבוקר
אישה שהיא חברה יקרה סיימה את תפקידה השנה אחרי 4 שנים שבה היא הגשימה את חלומה. היא לא רצתה לעזוב, היא קמה כל בוקר הכי מאושרת בעולם להגשים את עצמה.
בשבוע האחרון כאשר הסוף מגיע והוא מוחלט היא קמה כל בוקר לתוך תחושת סיוט, ים של דמעות שאין להן סוף, תחושת אבדון, כיצד ואיפה תמצא עוד מקום כזה?
חשבתי עליה ודמיתי את מה שהיא עוברת לפרידה מאהוב. התחושה היא תמיד שלא נמצא עוד אחד לאהוב.
אבל כמו שמ' אמרה - האהבה היא אנחנו.
ודמיתי את כל זה למוות. תחושת הסוף והאין אונים וחשבתי לעצמי שאם רק היינו מסוגלים לקלוט או להבין שאין סוף, או יש סוף אבל הסוף הזה הוא כל הזמן מפנה מקום להתחלות חדשות, אם היינו מסוגלים באמת לקלוט את המחזוריות, אז היה עצב היו רגשות אבל לא היה סבל כזה מתמשך.
_ובכיתי את הלב הפתוח שלי. תודה אמיץ שכמותך.
בא לי שנמשיך ככה._
אמן
יכולה רק להניח שלא יהיה קל הבוקר והכאב והעצב ישתפו אותך (ואולי גם הלב ירצה להתכווץ מידי פעם)
וכמו שלימונדה כתבה אני איתך ואת עם עצמך כמו שרק את יודעת להיות, זה בעצם מה שעשית לאורך כל הדרך הזאת.
אהבה גדולה קחי איתך ליום הזה
ומחר (אם תהיי פנויה) באה לבקר אותך.
אישה שהיא חברה יקרה סיימה את תפקידה השנה אחרי 4 שנים שבה היא הגשימה את חלומה. היא לא רצתה לעזוב, היא קמה כל בוקר הכי מאושרת בעולם להגשים את עצמה.
בשבוע האחרון כאשר הסוף מגיע והוא מוחלט היא קמה כל בוקר לתוך תחושת סיוט, ים של דמעות שאין להן סוף, תחושת אבדון, כיצד ואיפה תמצא עוד מקום כזה?
חשבתי עליה ודמיתי את מה שהיא עוברת לפרידה מאהוב. התחושה היא תמיד שלא נמצא עוד אחד לאהוב.
אבל כמו שמ' אמרה - האהבה היא אנחנו.
ודמיתי את כל זה למוות. תחושת הסוף והאין אונים וחשבתי לעצמי שאם רק היינו מסוגלים לקלוט או להבין שאין סוף, או יש סוף אבל הסוף הזה הוא כל הזמן מפנה מקום להתחלות חדשות, אם היינו מסוגלים באמת לקלוט את המחזוריות, אז היה עצב היו רגשות אבל לא היה סבל כזה מתמשך.
_ובכיתי את הלב הפתוח שלי. תודה אמיץ שכמותך.
בא לי שנמשיך ככה._
אמן
יכולה רק להניח שלא יהיה קל הבוקר והכאב והעצב ישתפו אותך (ואולי גם הלב ירצה להתכווץ מידי פעם)
וכמו שלימונדה כתבה אני איתך ואת עם עצמך כמו שרק את יודעת להיות, זה בעצם מה שעשית לאורך כל הדרך הזאת.
אהבה גדולה קחי איתך ליום הזה
ומחר (אם תהיי פנויה) באה לבקר אותך.
-
שבע יהלום
שבע היכולת להיות בלב פתוח היא מדהימה.
-
שבע יהלום
זו הייתי אני
שבע יהלום
הי סיסטר,
היית איתי כל הסוף שבוע,
מקוה שאת בטוב
היית איתי כל הסוף שבוע,
מקוה שאת בטוב
-
שבע יהלום
איזה ימים של התרוממות רוח ועצבות גדולה, שאלוהים יעזור לי.
כתבתי את המשפט הזה והבנתי שבעצם אין לי מה להוסיך עליו.
פתאום עלה בי הביטוי, ההליך הרפואי, ניתוח לב פתוח.
אני מתגעגעת לא' מאוד.
תודה אחיות יקרות
ותודה למונייד, אולי גם בגלל זה סופהשבוע באופן מפתיע נעים לי.
שיהיה שבוע טוב
של אמון משועשע
ולא של תמונות מצומצמות.
כתבתי את המשפט הזה והבנתי שבעצם אין לי מה להוסיך עליו.
פתאום עלה בי הביטוי, ההליך הרפואי, ניתוח לב פתוח.
אני מתגעגעת לא' מאוד.
תודה אחיות יקרות
ותודה למונייד, אולי גם בגלל זה סופהשבוע באופן מפתיע נעים לי.
שיהיה שבוע טוב
של אמון משועשע
ולא של תמונות מצומצמות.
-
שבע יהלום
ה' יעזור לך ואת תעזרי לעצמך.
-
שבע יהלום
שבע.
אוי שבע.
קראתי עכשיו את כל המילים,הקורות ושבילי ההתעלות שאת פוסעת, שלא לאמר רצה בהם.
קראתי את העיניים עצומות לרווחה שלך -הבחירה האמיצה כל כך בהתמסרות לאהבה וללב ועם זאת המודעות והערות לכל שלבי ההתפתחות שלך.
את אשה מעוררת השראה,
וממעמקי הכאב והשכול אולי נוכל להתנחם בכך שאת אכן אכן אכן חיה את החיים במלוא מובן הביטוי והמילה.
לא מילות עידוד יש בי בתוכי, אלא התפעמות.
את מדהימה.
ומסונכרנת.
אוי שבע.
קראתי עכשיו את כל המילים,הקורות ושבילי ההתעלות שאת פוסעת, שלא לאמר רצה בהם.
קראתי את העיניים עצומות לרווחה שלך -הבחירה האמיצה כל כך בהתמסרות לאהבה וללב ועם זאת המודעות והערות לכל שלבי ההתפתחות שלך.
את אשה מעוררת השראה,
וממעמקי הכאב והשכול אולי נוכל להתנחם בכך שאת אכן אכן אכן חיה את החיים במלוא מובן הביטוי והמילה.
לא מילות עידוד יש בי בתוכי, אלא התפעמות.
את מדהימה.
ומסונכרנת.