שותים תה

אנונימי

שותים תה

שליחה על ידי אנונימי »

(מנסה לערוך. לתגובות: ליאת המאמינה)
הציצו גם ב מדור מתכונים

מחקר חדש: תה נגד סרטן
19 ביוני 2005
מחקר חדש באוניברסיטת בן גוריון בנגב:
החומר המעניק את הארומה הלימונית בצמחי התבלין הורג תאים סרטניים
"המחקר עשוי להסביר חלק מהסגולות הרפואיות המיוחסות לצמחי תבלין אלו"

החומר המעניק את הארומה של טעם הלימון בעשבי תבלין כגון עשב לימון, לואיזה ומליסה, הקרוי ציטראל (Citral), הורג תאים סרטניים במבחנה ולא פוגע בתאים נורמליים.כך עולה ממחקר חדש של קבוצת חוקרים בפקולטה למדעי הבריאות באוניברסיטת בן גוריון, בראשותם של ד"ר רבקה אופיר ופרופסור יעקב וינשטין וד"ר נתיב דודאי מהמחלקה לצמחים ארומטיים במרכז נווה-יער. ממצאי המחקר, בו השתתפו גם הטכנאים מרגלית קרופ וטטיאנה רבינסקי, מהאוניברסיטה פורסם בימים אלה בעיתון המדעי Planta medica , העוסק בחקר צמחי מרפא וחומרים טבעיים המופקים מצמחים.

החוקרים מצאו שהציטראל גורם לתאי הסרטן ל"התאבד" במנגנון הנקרא מוות תאי מתוכנן (אפופטוסיס ובאנגלית -programmed cell death). ריכוז הציטראל הדרוש להרג התאים הסרטניים הוא נמוך, ונמצא במשקה שהוסף לו גרם אחד של עשב לימון. מחקר זה עשוי להסביר חלק מהסגולות הרפואיות המיוחסות לצמחי תבלין אלו.

הרפואה הקונבנציונאלית מכירה תרופות רבות שמקורם בצמחים לדוגמא תרופת האספירין והתרופה האנטי סרטנית טקסול. הרפואה העממית מייחסת לצמחים רבים, בעיקר צמחי תבלין, סגולות מרפא. לצמחי תבלין רבים בעלי ריח לימוני כמו עשב הלימון, לואיזה ומליסה מיוחסות סגולות רפואיות. החומר המצוי בצמחים אלו ומעניק את הארומה והריח הלימוני נקרא, כאמור, ציטראל .

החוקרים בדקו את השפעת הציטראל על תאים סרטניים הוסיפו אותו לתאים סרטניים ותאים נורמלים שגדלו בתרבית בתוך מבחנות. החומר הוסף בריכוז הדומה לזה הנמצא בכוס תה רגיל שניתן להכינו באופן הבא: חליטת גרם אחד של עשב לימון בכוס מים חמים. נמצא שהציטראל הורג תאים סרטניים במבחנה ולא פוגע בתאים נורמליים.

החוקרים בדקו את מנגנון ההרג של התאים הסרטניים. ממצאי המחקר מלמדים כי הציטראל מפעיל בתוך התא הסרטני מנגנון של הרס תאי עצמי שגורם לתא לפרק את את הכרומוזומים הנמצאים בגרעין התא ולמוות של התאים הסרטניים. "בכל תא בגופנו" מסביר פרופ' וינשטין "יש תוכנית גנטית של מוות עצמי; כאשר תוכנית זו משתבשת, התאים מתחלקים ללא בקרה והופכים לתאים סרטניים. מנגנון זה מופעל בדרך כלל כאשר תא נורמלי מגלה שמערכות הבקרה שלו אינן מתפקדות כראוי כמו למשל, כאשר התא מזהה תקלה בהכפלת החומר הגנטי שנמצא בגרעין. מחקר זה עשוי, כאמור, להסביר חלק מהסגולות הרפואיות המיוחסות לצימחי תבלין אלו".

לפרטים נוספים ניתן לפנות לפרופ' יעקב וינשטיין: 6477626-08. טלפון סלולרי: 3912533-052.

אמיר רוזנבליט

הצד השלילי של התה
אמא אחת:
רבות נאמר ונכתב בכל מיני הקשרים על נפלאות התה.האם מישהו נתקל גם במצבים שבהם תה היה לחלוטין לא נכון ולא רק שלא עזר אלא אפילו גרם נזק?

אביב חדש (2003-03-16T18:15:00):
תה מרווה או נענע בהנקה, אינו מומלץ בכמויות, מכיוון שמייבש את החלב.

ענת גביש (2003-03-16T19:35:00):
אם את מתכוונת לתה שחור רגיל , הוא מועיל בהצטננויות כי הוא מייבש .
הוא עלול להפריע באופן כללי כי יש בו קפאין שמעורר ועלול לגרום עצבנות. אבל הוא טעים...

תבשיל קדרה (2003-03-16T19:42:00):
הילדים שלי שותים כמויות אדירות של תה (שחור רגיל) לאחרונה.
הם, כמובן, מעתיקים מאיתנו...
מדי פעם אני תוהה אם להציע להם לשתות משהו אחר (מהגינה), אבל לי לא בא, אז הם מקבלים עוד תה-סתם.

ורד לב (2003-03-16T20:42:00):
אז ככה, בתה שחור רגיל יש קופאין, כמו בקפה, שוקולד, קוקה קולה וכו'.
התה אולי טעים, אבל יכול לגרום להוצאת מינרלים שונים מהגוף (סידן, ברזל וכו'). שמים לב, הוא גם מאד משתן! ע"כ עדיף וכדאי לא להתפרע אם התה (אם הוא טעים) ולשתות לא הרבה ממנו. כמה זה לא הרבה? תלוי כמה אתם שותים גם כך. לילדים, בכלל לא הייתי נותנת תה, אבל זו אני. גם קפה וקולה וכו לא הייתי נותנת להם :-)
כדאי מאד לעבור לתה ירוק, שגם הוא אותו התה השחור (יעני, אותו הצמח), אבל הוא עובר פחות תהליכים וע"כ יש בו יותר תכונות של בריאות. למשל, תה ירוק שומר על תכולת האנטיאוקסידנטים (נוגדי החימצון) שבו, מה שבתה השחור הרגיל ממש כבר קשה למצוא.
גם בתה הירוק של היררכיה והזנים היפניים (כן, אלו היקרים יותר מחנויות הטבע) עדיפים (סנצ'ה, בנצ'יה, קוקיצ'ה). יש ביניהם כל מיני הבדלים, אבל הם ממש עדיפים.
דבר נוסף, לתה יש תכונות מכווצות, ע"כ הוא טוב לשימוש במקרים של התנפחויות למיניהן, דלקות עיניים וגרון (גירגור).
לעצלנים, למתלבטים ולחוששים, יש היום הרבה חברות שעושות תה ירוק (שוב, לא הכי איכותי, אבל עדיין עדיף מתה שחור) עם כל מיני תוספות צמחים (נענע, לימונית ולואיזה, יסמין, הדרים ועוד ועוד). כמובן שאפשר להכין לבד...

אמא אחת (2003-03-16T21:19:00):
ורד
כתבת :"לילדים בכלל לא הייתי נותנת תה". למה?

ורד לב (2003-03-16T22:31:00):
כל הצמחים למיניהם לא יגרמו לבעיות (בד"כ, אל תתפסו אותי במילה ותאשימו אותי אם יקרה חס וחלילה משהו :-) )אם יישתו מעט או במעורבב עם צמחים אחרים.
בכלל בנושא חליטות צמחים, תמיד כדאי שתהיה ערבוביה. ככה מרוויחים מ-2 העולמות, גם שילובי טעמים ותכונות של הצמחים השונים וגם מהילת רעלים וחומרים מזיקים, אם ישנם.
לגבי קנמון וכל שאר מרכיבי הצ'אי, הם מחממים באנרגיה שלהם וע"כ אולי לא הכי טובים להריון. אבל בפועל בהודו ובכלל במזרח שותים בטונות, גם בהריון. אישית, אני שתיתי בהריון ולא הייתה לי כל בעיה.
כרגיל, העניין במינונים. ואם יש בעיות ספציפיות, אנא התייעצנה!

ענת גביש (2003-03-16T21:40:00):
אה , נכון , הוא גם מעכב ספיגה של סידן .בירוק גם יש קופאין , לא ?
מומלץ לשתות את הירוק לא מומתק , לוקח טיפה זמן להתרגל , אבל הטעם האמיתי שלו מרענן ומצויין והולך לאיבוד בהמתקה.
זהירות בהריון והנקה
אם פי 3 (2003-03-16T22:18:00):
תה צמחים יכול להיות נהדר (במיוחד חליטות, שלא מכילות את צמח התה), אבל בהריון, הנקה ולתינוקות - חשוב לבדוק שזה צמח מותר.
זוטה לבנה, למשל, שהיא צמח תה נפלא, מכיל רעל, שזניח לבנאדם בוגר, אבל משמעותי לתינוקות קטנים (אני נתתי לבתי, מבורות, חליטת זוטה בהיותה פצפונת והיא הגיבה ממש רע. חודשים אח"כ גיליתי על נושא הרעל שהסביר את התעלומה). מליסה - גם כן צמח נפלא, ובדיוק אתמול אמא שלי הציעה לנו תה כזה. כשאמרתי שאני לא יודעת אם כדאי לי, למרות אי-אמונה, בדקנו באינטרנט, ומסתבר שזה אכן אסור בהריון (אני בטוחה שלא היה קורה שום דבר מכוס אחת, במיוחד שאני כבר בסוף, אבל מצד שני, למה לקחת את הסיכון?). אני יודעת שגם קינמון ונדמה לי שגם ג'ינסנג לא טובים בהריון.
תה פטל וסרפד - בטוחים בהחלט ואפילו מומלצים במיוחד בהריון (במיוחד במשולב). מצד שני - הם לא כל כך טעימים (סבירים, אני שותה בלי המתקה, אבל לא יותר מכך).
תה (רגיל) וברזל לא הולכים טוב יחד .
אגב - הצ'אי מסאללה (ככה כותבים?) המסחרי החדש, זוכה להצלחה מרובה גם אצל כאלו שלא שותים תה בד"כ, במיוחד עם חלב. לפי המרכיבים הוא גם נראה לי לא מוצלח להריון - אבל הוא בהחלט טעים (שוב, בכמות קטנה אני מתארת לעצמי שלא מזיק, אבל אני משתדלת להמנע, מעבר לטעימה).

סימונה (2003-03-16T22:29:00):
ומאידך, יש הרבה מחקרים שמורים על קשר בין שתיה מרובה של תה שחור-ירוק לאריכות ימים, משהו שקשור לחומרים מונעי חימצון...

האם בתה הירוק יש קפאין?
ורד לב (2003-03-16T22:31:00):
בתה ירוק יש גם קופאין, אבל בכמות קטנה בהרבה יותר מאשר בתה שחור. זה קשור לתהליכים הנוספים שעובר התה השחור (שהירקו אינו עובר).
נכון, יש אנטיאוקסידנטים. אבל כפי שכתבתי כבר, ככל שעובר הצמח (של התה) יותר תהליכים, כך פוחתים החומרים הללו וגם בתה ירוק מסחרי יש כבר מעט יחסית. ראו למעלה המלצה על סוגי התה הירוק עם תכולת האנטיאוקסידנטים הגבוהה יותר (הם גם יקרים יותר!)
האם חליטות של קמומיל מסחריות בשקיקים מותרים לתינוקות,ואם כן האם הפרחים עצמם מותרים כחליטות לתינוקות?

בחליטות מסחריות של קמומיל, בתיונים, יש.... קמומיל surprise, surprise . זה פשוט קל ונוח יותר לשימוש. אז אפשר לקטנים (אבל בעצם למה? אם הוא יונק, תשתי בעצמך ויעבור אליו מדמך) וכמובן שאפשר במקום התיונים את הפרחים עצמם לחלוט!
למה לא לתת תה לתינוקות? כי הוא מכיל קופאין, כי הוא ממריץ, כי הוא "עוזר" להוציא מינרלים מהגוף, לתת יותר שתן וכל מיני מרעין בישין. יש להם עוד זמן עד אז למה למהר?

אם פי 3 (2003-03-16T22:39:00):
ורד - תה קמומיל לתינוקות מכיל גם הרבה סוכר.
חוץ מזה, שמוטב לא לתת לתינוקות מתחת לגיל חצי שנה שום דבר שאינו חלב אם (או בלית ברירה - תמ"ל).
תינוק "מכור" לתה
אממ''פ (2003-03-16T22:45:00):
אנחנו מכינים לבננו שהוא בן שנה וחודשיים כבר ,תה קמומיל משקיקים רגילים עים מעט סוכר,(לא זה של רמדיה)
והוא פשוט מכור לזה!
ניסיתי להכין לו תה אחר למשל פטל ואשכולית והוא לא מוכן לשמוע על זה,בגלל זה שאלתי ספציפית אם זה מזיק לתינוקות,
הוא שותה בערך 3 בקבוקים ליום מזה.

אבל על העטיפה של הקמומיל כתוב שזהללא קפאין.
כמו גם על הרבה חליטות של צמחים מסחריות.

אם פי 3 (2003-03-16T23:30:00):
אממ"פ - אם כתוב שזה ללא קפאין - אז כנראה שזה בלי (נדמה לי שזו היתה תשובה לשאלה אחרת...). אם לא כתוב במפורש - זה עם.
תה קמומיל בפני עצמו לא מזיק (התה הרגיל, לא לתינוקות), למיטב ידיעתי, אבל כמות של שלושה בקבוקים ביום, עשויה להחליף מזון שהוא זקוק לו. אני הייתי מנסה, בהדרגה, להעביר אותו לשתיית מים במקום התה, או לכל הפחות, להוריד את ההמתקה (שהיא עיקר האנרגיה). כמו כן - לא להציע, אלא לתת רק כשהוא מבקש, ואולי גם אז לנסות להסיח את דעתו. כלומר - לא ממש למנוע, אבל להשתדל לא לעודד. אופציה נוספת להקטנת כמויות: העברה לשתייה מכוס או בקבוק מים-ספורט, וסיפוק הצורך במציצה ובהרגעה בדרכים אחרות (הנקה, מוצץ, חפץ מעבר - מה שמתאים לו...)

סימונה (2003-03-16T23:34:00):
קמומיל מרגיע וטוב לכאבי בטן - כך שזה לא מזיק, רק מועיל.
בקשר לסוכר: זה סיפור אחר. בטח שאם הוא הולך לישון עם בקבוק אז להוריד ממנו את הסוכר. לנו יש נסיון עגום עם בעיות שיניים (בלי בקבוק, סתם יניקה).

ורד לב (2003-03-17T15:38:00):
לא דיברתי על משקה הקמומיל לתינוקות, כרמית, אלא על חליטות של קמומיל, אם זה בתיון, או בתפזורת.
וגם לי נשמע המון לתינוק 3 בקבוקי חליטת קמומיל ביום. לא בגלל הקמומיל כמו בגלל הכמות.
וכן, כן, הסוכר....

בשמת א (2003-03-19T17:46:00):
קראתי פעם על שתיה מרובה אצל פעוטות. זה מעיד על בעיה, בד"כ.
שלושה בקבוקים - יותר מדי, הרבה יותר מדי.
סוכר - מיותר ומזיק ביותר.
לכן, דבר ראשון הייתי נותנת רק תה בלי סוכר.
אולי זה יהיה לו פחות טעים ויפחית את השתיה באופן טבעי.
דבר שני, לבדוק עם רופא ילדים ודיאטנית ילדים לגבי זה. את יכולה גם לשאול את הדיאטנית טובה קראוזה באתר אמנות הלידה

בשמת א (2003-03-19T17:48:00):
אצלנו במשפחה לא נותנים לילדים תה או קפה.
אבל בתי אוהבת תה מרווה: קוטפים עלה אחד של מרווה בגינה של מישהו (-: , מוזגים עליו מים רותחים, בערך רבע כוס, ומחכים שיתקרר כדי שהיא תוכל לשתות.

לואיזה והנקה?
תבשיל קדרה (2003-03-17T07:03:00):
למיטב ידיעתי - לואיזה והנקה הולכים יחד יופי.
(בדיוק אתמול הצצתי בדף על לואיזה בספר של קריספל).

אביב חדש (2003-03-17T07:49:00):
לואיזה בכלל, הוא צמח שהולך נהדר עם כל דבר בכל זמן, וטעים...
*מה כדאי לשתות במקום תה?
  • אילנה
אני כבר שנים לא שותה תה.
בבוקר רק לימונדה, שזה, למי שלא יודע: סוכר ולימון +מים.
גם מקפה אני מתנזרת ושותה אם בא לי, צ'יקו , שזה משקה מדגנים (לא מומלץ בפסח) אני מוסיפה לזה חלב-פרווה.
אה, גם שוקו אני לא שותה.
איפה אמא שלי שהייתה מכריחה אותי לשתות כמויות אדירות של שוקו? היא הייתה בטוחה שזה משקה בריא, מלא סידן (איזו בדיחה) ואולי אפילו יגרום לי להשמין קצת. ואז השכנים יפסיקו לחשוב שהיא מרעיבה אותי...
הילדים שותים תה צמחים, ציקו ולפעמים מבקשים שוקו חם.

לילה טוב (2003-03-22T16:29:00):
ואני שותה כבר חודשיים בעיקר קינמון עם קצת סוכר חום. נפלא!

בשמת א (2003-03-22T19:55:00):
קינמון הוא תבלין "מחמם". מצויין לחורף, ומצויין תמיד למי שבעיקרון סובלים מ"קור" (סינית, סינית).

אמא של איסתרא ובלגינא (2003-03-22T21:42:00):
מה לגבי תה קינמון לתנוקות?
המטפלת של איסתרא נותנת לו ולשאר הילדים כל הזמן רק תה קינמון ולא מים.

אביב חדש (2003-03-22T22:17:00):
אש"א - מתחת לגיל 6 חודשים? מעל? עם סוכר, בלי? מה המינון?

אמא של איסתרא ובלגינא (2003-03-22T23:16:00):
איסתרא בן שנה אבל גם בני 3 חודשים שותים את זה. נראה לי שעם סוכר ולגבי מינון אני לו יודעת בדיוק. אני יודעת שזה מה שהם שותים כלומר לפי הצורך.

ענת גביש (2003-03-23T12:37:00):
נדמה לי שקינמון , בנוסף להיותו מחמם , הוא גם מעורר , כמו מחממים אחרים שטובים בקור והצטננות:
תה זנגביל ,מהשורש הטרי , מחזק , ממריץ ומחמם כשמצוננים וחלשים.
צ'ילי , חריף , לא לקטנים , עוזר מאד , וגם פלפל שחור . גם חרדל .רוסים משתמשים הרבה ברטיות חרדל בהצטננות , אולי חליטה של הזרעים .(יהיו בקיץ על כל החרדלים שפורחים עכשיו.)
בקשר לקמומיל , הוא מתקתק , ואפשר לתת אותו לילדים ותינוקות בלי המתקה .(לא מתוק כמו סוכר , אבל שווה להכיר להם את המתיקות העדינה הזו.)

בשמת א (2003-03-23T15:58:00):
אש"א, לא נראה לי חיובי. מתחת לגיל חצי שנה אפילו מסוכן. הסוכר מיותר וגם מזיק.
תבקשו שתעבור למים!

ורד לב (2003-03-26T18:25:00):
אש"א כשאת כותבת תה קנמון למה את מתכוונת בדיוק ? כי אפשר רק להשרותו במים, לחלוט אותו, או לבשל. אם זה משהו עדין ומהול, זה לא היסטרי, אבל אם זה ממש מרוכז ומורגש מאד, לא הכי כדאי...

הצעות לחליטת מענינות

אביב חדש (2003-03-16T21:38:00):
למרות שאצלנו בבית יש גם תיונים של חליטות צמחים ופירות, אני אוהבת חליטות נענע (במידה), לואיזה, לימונית, גרניום לימוני. זה לא יותר קשה להכנה מתה מתיון, ולרוב טעים הרבה יותר.
הלהיט האחרון: צ'אי.
מרתיחים כמות מים עם תה (אפשר שחור, אבל אני מעדיפה ג'ינסנג), מוסיפים הל, פלפל שחור, קינמון, ציפורן וסוכר. מבשלים 1/4 שעה. מוסיפים חלב, וממשיכים לבשל עוד 10 דקות תוך כדי בעבוע חלש.
מסננים לכוס ושותים.

שירי בן דב (2003-03-25T00:08:00):
שורש ג'ינגר (זנגביל) חתוך לפרוסות דקות עם לימון ודבש+מים רותחים- מעדן וטוב מאוד לכאבי גרון.

לילה טוב (2003-03-25T16:30:00):
אני חלטתי את הפטל וסרפד הלא ממש טעימים יחד עם עוד סוג תה, טעים יותר, כמו לואיזה למשל, וכך היה יותר קל לשתות אותם.

אוהב תה צמחים (2004-03-17T17:18:00):
אני מכין תה צמחים כמה פעמים בשבוע ... (נענע,שיבה,מרווה,לימונית,מליסה,לואיזה,זוטא)
אמרו לי שכדאי לבשל את הצמחים 10 עד 15 דקות כדי להוציא את הטעם יותר אבל התה נהיה חום ולא טעים לדעתי..
רציתי לדעת כמה זמן אתם ממליצים לי לבשל את התה באיזה טמפרטורות ואיזה תבלין טוב עם תבלין אחר
תודה רבה אשמח לתגובות :-)

טרה רוסה (2004-03-17T17:57:00):
למיטב ידיעתי זוטה היא התבלין היחיד שאפשר לבשל. כל השאר עדיף לחלוט ולחכות קצת לפני ששותים.

אמא של יונת (2004-03-18T00:36:00):
נענה הולך יופי עם גרניום ריחני.

תה לגרון:
ורד לב (2003-03-26T18:25:00):
לגרון- לבשל מקל קנמון לכ-15 דק'. אפשר להוסיף גם ג'ינג'ר, אבל הקנמון יספיק.
אגב, לילדים לא הייתי נותנת הרבה תה קנמון לשתות, כי הוא מאד מעורר וממריץ ומחמם. בכלל עדיף לגוון כל הזמן עם תה צמחים ולא לשתות את אותו הדבר, אלא אם כן מראש מדובר על תערובת. זאת כדי למנוע השפעה מיותרת של הצמחים, אם אין בזה צורך.
תה לילד חולה
אש''א (2003-04-22T13:58:00):
אילו סוגי תה מומלץ לתת לאיסתרא החולה?

חגית ל (2003-04-22T17:33:00):
חולה במה? למה לתת תה? קמומיל מרגיע בבטן וגם בגרון. מחלות עוברות עם נותנים להן לעבור ולא מעמיסים על הגוף כל מיני דברים, בטח לא כדאי סוכר וקפאין.
אצלינו לא שותים קפה. אני שותה עולש עם חלב אורגני ומולסה וזה מה-זה טעים! תה התחלתי לשתות בהיריון, רק תה ירוק עם לואיזה ולימונית - והתמכרתי. לפני כן כבר שנים שתיתי רק קמומיל. הילדות שלי היתה על תה רגיל עם חלב וסוכר. לידיעתכן/ם: תה רגיל מוציא את הברזל מהגוף.

מיכל מ (2003-09-07T18:55:00):
חלב אורגני? כלומר, חלב של פרות שגדלות בתנאים יותר סבירים? (או אולי אין דבר כזה וחגית, התכוונת לחלב אחר?).

תבשיל קדרה (2003-09-07T19:37:00):
כן. חלב אורגני הוא חלב מפרות אורגניות - לא בהכרח תנאים סבירים בהרבה, אבל כן מזון אורכגני לפרות, וללא אנטיביוטיקה והורמונים.
ד"א - בספר "גופה של אשה, תבונתה של אשה" מספרת המחברת (רופאת נשים) שמעבר מחלב פרה רגיל לאורגני עשה טוב לכמה נשים שבטיפולה (כאבי מחזור וכיו"ב).

אש''א (2003-04-23T22:35:00):
ליחה, כאבי אוזנים, חום וכו'.

ארני (2003-09-10T16:45:00):
אאמ"פ מרתיחים פירות בשלים של צלפים ושותים את המים להקלה על מחלות נשימה ועל שיעול(מקובל בקרב ערבים)לקוצר נשימה תה מפיגם וער אציל (עלי דפנה). לא בטוחה לגבי תנוקות .

רועי כשר (2003-12-12T17:01:00):
תה נהדר לשיעול תה מעלים של עץ השסק גם טעים וגם עוזר מאוד כדאי לנסות

חורף חם ונעים רועי
ילקוט הרועים
תזמורת הים (2003-09-05T23:35:00):
קראתי פה באתר שתמצית ילקוט רועים יכולה לגרום להפסקת או החלשת הדימום של המחזור או לאחר לידה.
מישהו (ורד?) יכול לפרט?

ורד לב (2003-09-07T21:52:00):
אחת הפעילויות שיכול ילקוט הרועים לבצע (בזכות אי אילו מרכיבים שיש בו) הוא פכולה של הפחתת דימום וכיווץ.
לכן לא רצוי לשתות ממנו במהלך ההריון, אלא רק עם התעוררות הצירים, תו"כ הלידה ולאחר הלידה, כי הוא מסוגל להמריץ התכווצויות רחמיות.

תזמורת הים (2003-09-08T10:50:00):
ורד, מה קורה אם שותים ילקוט רועים כדי להפחית את הדימום של המחזור? האם זה כרוך בסיכון כלשהו?

ורד לב (2003-09-09T12:59:00):
לא, זה מיועד גם לזה, עפ"י הספרות.
אבל הכל במתינות, לא לשתות הרבה. תתחילי עם מעט, תראי מה ההשפעה עליך ואיך את מרגישה ואז תעלי בהדרגה.
בכל אופן, כדאי לך להיוועץ עם מטפל כלשהו, כדי להבין בכלל למה יש לך דימום כבד ואיך ניתן להקל.
נשמע לי שרפואה סינית תוכל לעזור לך.
בהצלחה!

Mali (2006-03-05T20:55:46):
_קראתי פה באתר שתמצית ילקוט רועים יכולה לגרום להפסקת או החלשת הדימום של המחזור או לאחר לידה.
מישהו (ורד?) יכול לפרט?_
זה פשוט דבר גאוני, אני עד לפני חודש לא ידעתי מזה ומעוד סבלתי ממחזורים ארוכים (כשבוע..) אז ימליצו לי על "ילקוט- הרועים" וזה היה הפיתרון! המחזר היה לי ממש קצר וישר נגמר בלי דימומים קטנים אח"כ, מומלף בחום לכל הסובלות ממחזור ארוך...

מה טוב לטיפול בגזים אצל מבוגרים?

ליאת טאוב (2004-03-04T17:51:00):
תה מזרעי שומר מצויין לגזים. עדיף לטחון את הזרעים ואז לחלוט כפית אחת בכוס מים רותחים.
גם בבונג (קמומיל) טוב למבוגרים.

סיפור על תה
ארני (2003-09-10T16:45:00):
מצטערת שזה לא קשור לדיון אבל זה סיפור יפה על תה .
לאחות בקנדה נולד תינוק מכוסה שיער כמו מבוגר ועם קול באס. חיפשו וחיפשו את הסיבה ובסוף גילו שיהא שותה תה ג'ין סנג מסויים שמכיל דמוי הורמון גברי , וההורמון עבר אליו בהריון והנקה . כשהיא הפסיקה עם התה הוא בהדרגה חזר להיות תינוק רגיל
תה ואולקוס
טובי י (2004-03-27T22:14:00):
יש למישהו המלצה על תה שהוא טוב לסובלים מאולקוס?
נשמע לכאורה קל, אבל לא ממש...
תה רגיל בעל קופאין מזיק לקיבה.
תה צמחים הוא עשיר בחומציות שגם היא לא מועילה לנו הרגישים.
תה פירות יער אותו כנ"ל, וכנ"ל לגבי לימונית לואיזה, מרווה, שיבא ונענע :-/.
אז אם מישהו יגלה לי על תה נייטראלי שלא עושה לי להקיא אחרי שאני שותה אותו- מבחינתי גילה לי את אמריקה! :-)

זור (2004-03-28T00:28:00):
כמומיל

טרה רוסה (2004-03-27T22:46:00):
מה לגבי צ'יקו?

טובי י (2004-04-03T03:47:00):
צ'יקו עשוי מדגנים ולכן כבד לעיכול לקיבה רגישה.
וקמומיל למרות שאמור להיות טוב- עושה ממש ממש רע.
תה ודיכאון
מייק בר רב אשי (2004-04-03T06:34:00):
אומרים שתה מליסה טוב נגד דכאון.
ואכן, מנסיון אישי, זה מוכח מדעית: אני מרבה לשתות תה מליסה, ולא סובל מדכאון או שמא לומר: לא נהנה מדכאון? הן יש גם כאלה..).
אבל אני מרבה לשתות גם תה עם זוטה לבנה, וגם עם אבובית החרטומים (צמח נדיר, הגדל באופן טבעי רק במרומי החרמון ואצלי בגינה, דומה בניחוחו לזוטה לבנה). הכל עוזר. רק לא להכנע לדכאון.
תה פסיפלורה
אבא (2005-02-07T12:29:00):
האם מישהו יודע כיצד אפשר להכין תה פסיפלורה

חוה ש (2005-02-08T21:38:36):
לא ניסיתי אף פעם, אבל לפסיפולרה יש טעם חזק מאוד, כך שניראה לי שאם מכינים תמצית - מערבבים את הציפה מעל מסננת ואז מוסיפים מים רותחים זה פחות או יותר תה פסיפלורה. אפשר גם לנסות להוסיף תיונים שונים או עשבים כמו לימונית, לפי איך שאוהבים.

אבא (2005-02-09T18:24:08):
חוה תודה על המידע
בפורומים אחרים מזכירים חליטות פסיפלורה ואפילו מצינים כמויות
עדין לא הצלחתי להבין באיזה חלק של הצמח משתמשים-
פרי?פריחה?או עלים... וכמו כן האם יש זן מסוים שבו משתמשים?

חוה ש (2005-02-09T20:22:39):
למיטב הבנתי הלא מוסמכת הערך התזונתי של הפסיפלורה נמצא בפרי. כדאי לשאול את לוטם מרווני

פלונית אלמונית (2006-03-09T22:50:22):
שלום.
לאחרונה התחלתי לשתות תה פסיפלורה. מאחר ואני מקפידה שלא לשתות משקאות שיש בהם קופיאין, אני תוהה, האם יש התה פסיפלורה קופיאין.
חוץ מזה- הוא ממש מרגיע.
האם לדעת מי שמתעניינת בדף נכון לשתות כל יום שתי כוסות וככה להירגע, מעין ג'וינט בלי כל מה שמשתמע מהג'וינט.
האם הגוף מתרגל ואז צריך להעלות את המינון. כי אם הגוף מתרגל אז אני אשמור את התה הזה לעיתות לחץ בלבד.

אני קונה את התה בתפזורת בחנות טבע וחולטת כפית במשך חמש דקות.
ביי ותודה.

רעילות זוטה לבנה
האם אפשר לקבל את המקור לגבי רעילות מסויית של זוטה לבנה?
האם ישנם מגדלים שמגדלים ומוכרים זוטה לבנה?

רותם
את המקור אני לא יודעת, אבל המידע שקיבלתי מאיש טבע שמתמצא בצמחי מרפא ואני מאד סומכת עליו הוא כזה:
זוטה לבנה צריך ליבש, כי השמנים שנמצאים בצמח הטרי - מקשים על הכבד.
תמי_גלילי*
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

שותים תה

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

תחליף מעולה לתה שחור רגיל: תה אדום אפריקני, או AFRICAN REDBUSH = RUBIDOS TEA.
(זה התה שמא רמוצווה שותה ב"סוכנות הבלשיות מס' 1").
מזכיר מאוד תה רגיל בטעם, אבל בלי הקפאין והמרירות.
אנחנו שותים את הגירסה הזו, שהיא טעימה במיוחד:
http://www.yogitea.com/Organic-Tea/Tea.asp?[po]Tea ID[/po]=ET10

אפשר להשתמש בו גם בצ'אי (ולאותה חברה יש גם גירסת צ'אי שלו).
מונו_נוקי*
הצטרפות: 25 מרץ 2004, 18:12
דף אישי: הדף האישי של מונו_נוקי*

שותים תה

שליחה על ידי מונו_נוקי* »

מישהו מכיר תה שעוזר להחלים מנזלת?
מורינגה_רותמית*
הצטרפות: 26 פברואר 2006, 09:14

שותים תה

שליחה על ידי מורינגה_רותמית* »

הייתי מנסה אזוב+מרוה.
שני צמחים מחטאים חזקים. טובים גם באדים לעניני ליחה.
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

שותים תה

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

שלום, רק מציינת שאין דבר כזה קפאין בתה. יש חומר בעל השפעה דומה ששמו תאין.
וככול שידוע לי(יתכן ואני טועה) תאין נמצא בתה(ירוק, שחור ואדום).
הוא אינו נמצא בחליטות צמחים(שכשמן כן הן: חליטות צמחים ולא תה).
ה_בוסתנאי*
הצטרפות: 12 פברואר 2008, 21:56
דף אישי: הדף האישי של ה_בוסתנאי*

שותים תה

שליחה על ידי ה_בוסתנאי* »

שלום,

קראתי מחקר שבו מצוין שחבלבל השדה משמיד תאים סרטניים על ידי מניעת יצירת כלי דם חדשים ובכך נמנעת הספקת חומרי מזון לסרטן .
יש ברשותי חבלבל השדה לכל המעונין!
יום טוב :-)
במבי_ק*
הצטרפות: 02 אפריל 2005, 11:04
דף אישי: הדף האישי של במבי_ק*

שותים תה

שליחה על ידי במבי_ק* »

יש תה ירוק בתפזורת (בקופסא), זה זול. בחנויות מזרח רחוק בטוח יש, ובטח אפילו גם בסופרים. product]זה images[/po]/x/889/temple-of-heaven-gunpowder-green-tea-1000 81216 zoom.jpg&w=575&h=557&ei=AtsST83TJo-S8gPl4N3fAw&zoom=1&iact=hc&vpx=105&vpy=291&dur=4539&hovh=221&hovw=228&tx=139&ty=85&sig=102494494043860274101&page=1&tbnh=141&tbnw=146&start=0&ndsp=15&ved=1t:429,r:5,s:0 הברנד שאנחנו קונים
סיהרא*
הצטרפות: 08 ינואר 2012, 08:52

שותים תה

שליחה על ידי סיהרא* »

אצלנו שותים תה קמומיל. מרגיע ועוזר לכאבי בטן (אם יש, בדר"כ אין, אולי כי הן שותות תה קמומיל...) הבנות שלי בנות 3 ושנה ו9.
איה*
הצטרפות: 10 יוני 2004, 21:51

שותים תה

שליחה על ידי איה* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

אני מבולבלת קצת לגביי הזוטה הלבנה.. כאן אם פי 3 רשמה שיש בזה רעלים, וזה לא כדאי לילדים קטנים. בחיפושיי אחר תשובה מצאתי כי בברא צמחים, שהיא חברה שאני אישית מאוד סומכת עליה ובעדה :-) כתוב שזה טוב מאוד לילדים למטרות שאליהן התכוונתי להשתמש בזה.. (קרי ניזול אצל בני בן החצי שנה, קצת תה בבקבוק כדי שיישן טוב יותר..) אבל אם פי 3 יקירה, יכול להיות שהבת שלך אישית הגיבה לזה לא טוב? ושזה לא סימן מובהק שזה לא טוב לילדים? או שאולי זה אפילו היה תלוי סיטואציה? ו/או שילוב עם דברים אחרים..?
אשמח אם למשהי יש אור לשפוך על הנושא.. גם על לתת זוטה לבנה לתינוקות וגם למניקה..
תודות רבות! שאו ברכה!
פלוני_אלמונית*

שותים תה

מישהו יודע איזה חלק של הלענה (שיבא) משתמשים
פנינה*
הצטרפות: 11 נובמבר 2003, 09:37

שותים תה

שליחה על ידי פנינה* »

שלום רב!!!
למה זה עזר תה יסמין
נוגה*
הצטרפות: 24 יולי 2001, 00:19

שותים תה

שליחה על ידי נוגה* »

חליטת קמומיל ללא קפאין טעימה לי מאוד
פלוני_אלמונית*

שותים תה

שלום,
מישהו יודע אולי אם אפשר לתת לתינוק בן שנה חליטה של זנגביל?
שליחת תגובה

חזור אל “מידע על מזונות ספציפיים”