ובאותו עניין (קולינריא) הנה מתכון שפרסמה היום תמי, עם קמח תמי החדש.
אמנם ללחמניות, אבל נראה טעים מאוד. וכפי שכתבה לך שירה, יש את הבלוג ובו יש כמות בלתי נדלית של מתכונים.
לחמניות בריאות רכות, מלאות, קלות ושומרות על טריות (עם קמח תמי) - בלי גלוטן
המצרכים
1) 1 קובייה (50 גר') שמרים טריים (או 2 כפות יבשים)
2) 3 כוסות מים פושרים
3) 3 חלבוני ביצים גדולות
4) 5 כפות שמן זית מעודן
5) 2 כפות סוכר קנים
6) ¾ כפית מלח
7) 500 גרם קמח תמי
8) 330 גרם קמח קונדיטור
9) ¾ כוס קמח שקדים או גרעיני חמניות טחונים
הכנה
- לקערת מערבל, מצוייד בוו שטוחה (K), יוצקים את כל המצרכים (סעיפים 1-6) לפי סדר הופעתם: שמרים, מים, חלבונים, שמן, סוכר ומלח, מערבלים במהירות נמוכה רק להתמוססות השמרים.
- מערבבים בשקית את הקמחים ומוסיפים לרטובים בקערה. מערבלים במהירות בינונית למשך 8-10 דקות לקבלת מסת בצק דלילה למדי אך אחידה וחלקה. מכסים בניילון נצמד ומשהים לתפיחה של כחצי שעה עד הכפלת הנפח.
- מחממים תנור ל-180 מעלות. מערבבים את הבצק ומקטינים אותו בעזרת כף/מרית רחבה. ממלאים בשקית זילוף מצויידת בצנתר חלק קוטר 3 ס"מ ומזלפים על תבנית מרופדת נייר אפייה, זילוף כפול לגובה (כלומר: הלוך-חזור מעל העיסה שזולפה). חשוב לשמור על מרווחים של 3-4 ס"מ בין היחידות. להחליק קלות את פני הלחמניות במברשת או כפות ידיים מורטבות במים/שמן (מים יתנו קרום קשה ומאט ואילו שמן יעניק קרום מבריק ורך)
- אופים 25 דקות, מוציאים ומצננים על רשת. ניתן להקפיא כשהלחמניות כמעט קרות.
טיפים/תוספות:
אם רוצים ציפוי מבריק, יש להוציא את הלחמניות כעבור 20 דקות, להבריש במהירות, לפזר שומשום/פרג ולהחזיר לתנור ל-5 דקות אחרונות.