מזהירה מראש שההודעה תהיה
ארוכה אבל שווה להקדיש כמה דקות לקריאתה.
קודם כל, כמה עובדות על שר"ש, שנכתבו בפורום אחר כאן ואולי אעתיק גם לפורום זה.
שר"ש אינה פירמידה למרות שיש פרמידות שמשתמשות בשיטת השר"ש ולצערי נתקלתי באופן אישי באחת כזאת.
איך מבחינים בין פירמידה לשר"ש אמיתי?
פרמידה עוסקת בעיקר בגיוס מפיצים, ולא באמת במכירת מוצרים. בפרמידה אמנם נותנים לך את האחוזים שלך למכירת מוצרים, אבל משדרים לך כל הזמן שזה לא העיקר אלא הגיוס הוא העיקר.
בשר"ש אמיתי משדרים לך שהמכירות (או ההמלצות, כפי שרבים אוהבים לכנות את זה) הם החלק החשוב.
מדוע? כי ברגע שיש לך לקוח מרוצה הוא יספר את זה לחברים שלו והחברים שלו (ומספיק שאחד מהם) ירצו גם.
וברגע שמישהו רוצה גם טפשי בשביל הלקוח המרוצה שלך לתת לך את ההזדמנות להרוויח מהחבר שלו כסף, ואז הלקוח המרוצה שלך מצטרף תחתיך כמפיץ. החבר של הלקוח קונה מהלקוח את המוצרים ואת והלקוח מרוויחים על זה כסף.
בפרמידה המוצר הוא כסף בשר"ש אמיתי יש מוצרים אמיתיים שניתן להחליף בכסף. חברות שר"ש רבות נסחרות בבורסה העולמית וניתן להתעדכן במחירי מניותיהן, מה שאין בתוכניות הפירמידה.
חברות שר"ש הן בדרך כלל עולמיות, או לפחות פועלות ביותר ממדינה אחת. תוכנית פירמידה לרוב תפעל רק במדינה שלה.
שר"ש זו עבודה לכל דבר. שר"ש זה עצמאות. מי שמוכר לכם חלומות שלא תצטרכו לעבוד וכאלו, מוכר לכם חלום.
העיקרון בשר"ש זה העצמאות,
והיכולת לאפשר לכל אחד להקים עסק קטן משלו, בהשקעה קטנה.
לא יושבים כל היום רגל על רגל ומחכים שהכסף ייכנס לבנק בסוף החודש. העיקרון הוא שאף אחד לא מכתיב לך
מתי לעבוד.
אז זה אומר שמישהו מכתיב
איך לעבוד?
כן. יש שיטות רבות לעבודה, אבל חייבים לבחור אחת מהן וללכת לפי החונך שלך. לצערי יש חונכים שאינם מספיק טובים, או שאינם משקיעים בך מספיק כי הם לא רואים את הפונטציאל שבך וכך אתה נשאר תלוי באוויר ולא יודע מה לעשות ואיך לספר לאחרים על ההזדמנות המדהימה שנקרתה בדרכך.
שר"ש זה גם חופש פיננסי, מאחר שהוא מספק
הכנסה שיורית. הכנסה כזאת מקבלים מחברי ספרי רבי- מכר (או אפילו לא רבי- מכר), יוצרים בתחום המוזיקה, האומנות, וכו'.
הרעיון של הכנסה שיורית הוא פשוט: אתה ממשיך לקבל כסף על עבודה שעשית פעם אחת. פעם אחת כתבת ספר מצליח, ואתה תקבל ממנו כסף כל עוד הוא נמכר.
אבל אתה לא צריך לכתוב אותו שוב ושוב בשביל למכור אותו. את העבודה העיקרית, או רוב העבודה, עשית כבר.
בשר"ש זה בערך אותו הדבר. מצרפים מישהו לעסק, מקדישים שלושה חודשים עד חצי שנה בשביל ללמד אותו על העסק- ואז מגיע השלב ש"משחררים" אותו לפעול לבד, בלי ההדרכה הצמודה. שומרים על קשר, לפתירת בעיות שבכל זאת נותרות גם כשאתה מנוסה היטב בתחום, וסתם לשמירת קשר חברי.
תרשו לי לספר לכם את הסיפור שלי ואולי תבינו למה התאהבתי בשר"ש, גם אם עד עכשיו לא ראיתי מהתחום הזה אגורה.
בגיל 17 וחצי ראיתי מודעת דרושים בלוח מודעות בשכונה שלי. הייתי נערה צעירה שעומדת לסיים תיכון, הפטור מהצבא בגלל בעיות שונות שהיו לי בעבר היה כבר אצלי, וחשבתי על דרך להתפרנס אחרי שאסיים ללמוד.
כשהתקשרתי למספר של המודעה ענתה לי בחורה צעירה, שסיפרה לי בשני משפטים על מהות העבודה. הסתקרנתי והסכמתי לבוא למה שחשבתי שיהיה ראיון עבודה.
לאחר שנכנסתי למקום התברר לי שמדובר בכנס של חברת שר"ש ידועה. מייד באותו הרגע ראיתי את שם החברה, שהיה כתוב על שלטים גדולים במרכז, והכרתי את התחום הזה לראשונה בחיי.
אחרי שנגמרו ההרצאות הלכתי לשיחה עם מי שדיברה איתי בטלפון, שהיתה החונכת שלי אז. הצטרפתי לעסק והתחלתי לעבוד.
בגלל שהייתי קטינה קיבלתי מכתב מהסניף העולמי של החברה שאומר שעדיין אסור לי להפיץ את מוצרי החברה.
החונכת שלי ואני החלטנו להמשיך בחברה למרות האיסור, משום שלא נותר לי הרבה זמן לגיל 18 (זה היה בערך שלושה חודשים לפני הזמן).
התחלתי ללמוד את העסק, ולנסות לצרף אנשים. לחץ נגדי מהמשפחה גרם לי לעזוב משום שלא יכולתי לעשות משהו כזה בלי תמיכת המשפחה.
הלחץ גם גרם לחוסר אמון שלי במוצרים משום שלא ניסיתי אותם כמו שצריך.
שנה וחצי בערך לאחר מכן החלטתי לחזור לתחום השר"ש, משום שעדיין האמנתי בעקרונות שלו וביתרונות שהוא מציע.
התחלתי לחפש חברות שעוסקות בתחום זה ומצאתי, לצערי, חברה ישראלית כחול לבן המוכרת תכשיטים. הצטרפתי לחברה ונכשלתי שם.
הסיבות לכישלון הם בעיקר חוסר הדרכה מצד החברה. או כמו שאמרה לי מנהלת השיווק 'אף אחד לא בא להדרכות אז הפסקתי להדריך בת"א'.
היחס מצד אותה מנהלת שיווק היה מזלזל. עזבתי לאחר שהוצאתי סכומים גבוהים, שאז לא יכולתי להרשות לעצמי.
ועדיין, עקשנית שכמוני, לא הפסקתי להאמין בתחום. חיפשתי חברות נוספות, שיענו לקטריונים שלי, שהם דיי גבוהים.
מצאתי חברה שחשבתי שבה אמצא את הבית, אך לאחר פחות מחודש שאני בחברה (למזלי לא הוצאתי בה סכומים כאלו גבוהים) גיליתי שמדובר בתוכנית פירמידה מבוססת מוצר שהוא לא כסף.
כעת אני מחפשת חברה נוספת. עדיין אני מאמינה בתחום ובאפשרויות שהוא מציע. אך הפעם למדתי ואני יותר חכמה.
דבר ראשון- לא מצטרפים לפני שבודקים, ומשווים בין כמה חברות.
לא מזמן הייתי בהדרכה של חברה שלאחר בחינה של תוכנית השיווק שלה הגעתי למסקנה שזוהי אחת התוכניות הגרועות בשוק.
מקווה שעזרתי לכם להבין ששר"ש זה לא פירמידה וזהו דבר חוקי למהדרין (אפילו אבא שלי, עו"ד במקצועו, אישר שזה חוקי).
[email protected] לכל פניה בתחום השר"ש ניתן לכתוב אלי לכתובת שציינתי.
כרגע אני לא מייצגת שום חברה ולכן אני באה מנק' מבט נייטרלית לחלוטין.
תודה שהקדשתם את הזמן.