שיווק רב שכבתי

אנונימי

שיווק רב שכבתי

שליחה על ידי אנונימי »

קישורים לאתרים ולמאמרים ברשת: חברות בתחום שיווק רב שכבתי בארץ (חלקן גם ברחבי העולם)
  • הרבלייף בעיקר תוספי תזונה לדיאטה
  • סאנריידר תוספי תזונה, קוסמטיקה, מוצרי ניקוי וטואלטיקה
  • ניקן מוצרים לשיפור איכות חיים, מבוסס על מגנטים.
  • לייפסטיילס מוצרי בריאות, בעלת התוסף הידוע 90]אינטרא intra[/po]
  • GIconnect תקשורת
  • AGEL תוספי מזון בטכנולוגיית תרחיף ג'ל
  • FFI תוסף לחסכון בדלק
  • lifewave מוצרי בריאות (מדבקות תדר) מבוסס על ביו טכנולוגיה
  • index]freedomrocks main[/po].cfm תוכנה פיננסית
את כל החברות ניתן לראות בדף זה מתוך פורטל MLMgate

עריכה: תות שדה
ורד_לב*
הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*

שיווק רב שכבתי

שליחה על ידי ורד_לב* »

הייתי דווקא רוצה להסיט קצת את הדיון למשהו אחר שעלה אצלי בעקבות הנושא הזה, או הקריאה באתר ההוא.
זה לא צריך לפגוע בנושא שכבר דובר בו, ואם כן, הרגישו חופשי לנתב זאת לדף אחר (לא עולה לי כרגע צורך, או שם לדף אחר).
אני ממש לא מעוניינת לפגוע ב אפרת שרון או בכל מי שמתעסק בזה. אין לי ביקורת כלפיכם, רק תהיות שהייתי שמחה לתהות ברבים.
בכל האתרים הללו (נתקלתי בכמה, אבל אולי כולם מכוונים לאותו אחד בעצם) יש את האימאג' הזה של אנשים שחיים ממש בחופש כזה ביומיום שלהם. קמים מתי שבא להם, עובדים מעט ובכייף, מרוויחים אחלה כסף (הרבה מהסיפורים הכתובים), נוסעים הרבה לחו"ל ולטייל, יש להם כל מה שהם רוצים מבחינת העולם המודרני (אביזרים ומכשירים וכו').
עד כאן טוב ויפה.
מה שגורם לי לתהות זה, למה בכלל צריך את כל התדמית הזו? האם לשם אנו שואפים? האם זה מה שאני צריכה? לעבוד כלום, להרוויח הרבה? ליסוע לחו"ל ולקנות כל מה שבא לי?
התשובה שלי לעצמי היא שבחיי כיום יש לי את כל זה בעצם. אני קמה מתי שבא לי, או מתי שבא לאומני ;-) . אני בהחלט מסוגלת לרכוש את מה שאני זקוקה לו (ואני לא זקוקה להרבה, באמת), אין לי בעיה ליסוע לחו"ל אבל עכשיו עכשיו זה לא מה שבא בכלל. אני נהנית מחיי, מהיומיום, מהכלום ומהכל.
מה הקטע בלנסות למכור חיים של "קסם" כאלה?
אני לגמרי רצינית, הדיון הזה מעניין אותי. מעניין אותי לדעת מה חושבים אחרים פה.
אני מרבה להתנצל, כי כבר הובנתי לא נכון לפני כן וחשוב לי להבהיר שאינני יורדת, לועגת על אחרים!
חגית_פ*
הצטרפות: 18 אוקטובר 2001, 17:18
דף אישי: הדף האישי של חגית_פ*

שיווק רב שכבתי

שליחה על ידי חגית_פ* »

רוצה לספר לכם שלפני שנה היה לי נסיון עם סאנריידר. חברה שהמוצרים שלה באמת טובים (אם כי המחירים שערוריתים ובהחלט לא לכל אחד) ונשאבתי לשם ע"י מישהי שבהחלט הכירה את הרקע שלי ואת הצורך הדחוף בהכנסה. גם לי היא אמרה אז שזו עבודה מהבית, בזמן שאני רוצה, אוכל לגדל את אלה תוך כדי וכמובן שמרוויחים המון.
אז כמובן שבפועל זה היה ממש לא ככה. נאלצתי להיפרד מכמה מאות שקלים (קנייה ראשונית כי התרשמות אישית שלי מהמוצרים היא הכרחית. והם לא זולים. ויש גם קלסר מידע או איך שקוראים לזה) והעבודה שבפועל היא בעצם פגישות עם אנשים (שאני צריכה למצוא בעצמי) למטרת פרזנטציה שכמובן מעולם לא היו אצלי או בזמנים שהיו נוחים לי, כי לאנשים נוח שאת תבואי אליהם. ותמיד זה בשעות שבכלל בכלל לא נוחות לך. ויש הוצאות דלק וענינים. ורק אולי אחד מעשרה אנשים בכלל ממשיך איתך הלאה...
כן, יש שם אנשים שמרוויחים מדהים, אבל הם מחוייבים לעבודה שלטעמי היא מבעסת.
אז אין לי שום בעייה עם הרעיון שבעצם צריך לקרוע ת'תחת בשביל להרוויח כסף (באמת שהם לא מרויחים מלרוץ כל היום על החוף בביקיני), אבל ההטעייה הזאת של: "אנחנו קמים מתי שבא לנו, טסים לחו"ל ועובדים מהבית רק מתי שבא לנו" היא שמרגיזה אותי.
כי מלגרבץ כל היום לא מרויחים כסף (זה בדוק).
ורד_לב*

שיווק רב שכבתי

שליחה על ידי ורד_לב* »

הדודים של דודו התעסקו עם סאנריידר וממש ניסו בכוח להכניס את כולם לזה (וגם נעלבו כשלא היינו בעניין). אפילו פעם קיבלנו רמיזה לכך שהיו ממש שמחים אם היינו מעבירים אליהם את רשימת המוזמנים לחתונה שלנו (לא מעט אנשים). כמובן שהיינו בשוק והתעלמנו מהרמז.
זה הפך למטרת חייהם. כל חבר, שכן, בן משפחה הופך לאופציה כלכלית. זה ממש מעיק על מערכת היחסים, כי אין הפרדה בין עבודה ל- fun למשפחה וכו'.
הם עבדו ממש קשה בשביל זה.
היום הם כבר די מכחישים שהם עשו מזה עניין, כי הם ראו שזה לא כ"כ פשוט!
האנטיפוד_שלי*
הצטרפות: 14 ינואר 2003, 21:35

שיווק רב שכבתי

שליחה על ידי האנטיפוד_שלי* »

יש נטיה להסתכל על מישהו אחר, במקום אחר, במצב אחר ולראותו כהתגשמות הפנטזיות. אותו מושא הערצה נמצא בצד השני של כדור הארץ, כל הבעיות שיש לי לא נוגעות לו, בעיותיו קטנות ופתירות.
החלטתי להיות האנטיפוד שלי. כלומר אני בעצם ההפך ממישהו שחי אי שם באוקינוס השקט (דקלי קוקוס, אקלים טרופי...), כל הבעיות שלי כאנטיפוד קטנות ביחס לבעיות המקור. למקור נמאס מהגשם הטרופי, הלחות, יש לו כוויות שמש מרביצה על החוף בבגד ים, אין לו צורך לעבוד והוא קם מתי שהוא רוצה - אבל למה לקום בכלל ?
ואני -
ההפך ממנו, אקלים ים תיכוני, לא מגיע לחוף הים, עובד, מתלכלך, מקטר, יש ימים קשים ומעצבנים אבל בזכותם הימים היפים, יפים יותר.
כמו שאומר הפתגם:
החיים הם כמו טיול אופניים, אם קל לך, סימן שאתה בירידה.
רועי_שרון*
הצטרפות: 13 יוני 2001, 18:34
דף אישי: הדף האישי של רועי_שרון*

שיווק רב שכבתי

שליחה על ידי רועי_שרון* »

אפרת, משהו שיכול אולי להסיר את מעטה המסתורין בקלות: כתוב כאן ש: החברה שלנו כבר נמצאת ב"שוק" 20 שנה ונסחרת בבורסה. חברה בורסאית מחוייבת על פי חוק לפרסם מידע מסויים, כגון: שמות הדירקטורים בחברה, שמות בעלי המניות העיקריים, דוחות כספיים רבעוניים ושנתיים, החלטות דירקטוריון, וכיו"ב. אם האתר הזה לא משקר, אז אפשר בקלות למצוא את המידע באינטרנט. ועכשיו לשאלת המחץ: מה שם החברה, ובאיזו בורסה היא נסחרת?
אפרת_שרון*
הצטרפות: 25 פברואר 2003, 01:08
דף אישי: הדף האישי של אפרת_שרון*

שיווק רב שכבתי

שליחה על ידי אפרת_שרון* »

אין לי שום עניין להתייחס לנאמר כאן או להמשיך לשוחח בדף זה. הדיון כאן אינו מכובד, מזלזל ושטחי.
אתם מצידכם יכולים להמשיך ולבנות לעצמיכם את דמותי, לפסל אותה ואף לתקוע מחטים...
אם אתם חושבים שזו דרך טובה להעביר בה את הזמן.
האמת היא, שאף אחד מכם אינו מכיר אותי או את העסק ממנו אני מתפרנסת בכבוד ומתוך כבוד לאחרים כבר 9שנים.
אני מנהלת חיים מהנים ועובדת לפרנסתי בכייף, באופן חוקי, וביושר. לא גנבתי מאף אחד ואף פעם לא "לכלכתי" על אחרים בצורה שראיתי כאן.
אינני מתיימרת לפתור את בעיות העולם, אך תמיד אשמח לעזור למי שבאמת צריך ורוצה לשנות את עתידו הכלכלי או לאפשר לעצמו לעבוד ולבלות יותר זמן בבית ועם המשפחה.
אם יש כאן מישהו כזה, אשמח להמשיך את הקשר דרך המייל שלי: [email protected]
וזהו. זוהי הפעם האחרונה שאני מתכוונת להתייחס לנושא בדף זה או אחר באתר.
בהצלחה לכולכם!
תבשיל_קדרה*
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

שיווק רב שכבתי

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

אפרת - אני מקווה שתקראי את דברי.

כל מה שניסינו זה להבין במה את עובדת.
בין לבין היו ספקולציות על פירמידות וכיו"ב, שהיו נגוזות בשניה בה היית עונה על השאלה הנ"ל.

אני, כשאני מתלבטת בין מקומות עבודה, חושבת קודם כל - האם אהנה ממה שאני עושה? לכן "במה את עובדת" הרבה יותר מענין אותי מהעובדה שעבודה זו יכולה לשפר את מצבי הכלכלי. יכול להיות שעובדה זו פוסלת אותי מלעבוד בעבודה שלך.
רועי_שרון*
הצטרפות: 13 יוני 2001, 18:34
דף אישי: הדף האישי של רועי_שרון*

שיווק רב שכבתי

שליחה על ידי רועי_שרון* »

האמת היא, שאף אחד מכם אינו מכיר אותי או את העסק ממנו אני מתפרנסת - טוב, לא בדיוק נתת לנו הזדמנות להכיר אותו, הלא כן?
ורד_לב*

שיווק רב שכבתי

שליחה על ידי ורד_לב* »

אני פתחתי את הדף הזה, כדי לנסות ולהסיט את הדיון לרמה עקרונית יותר ולהזיזו מדף הבית של אפרת שרון .
ממש לא התכוונתי לפגוע לא בה ולא באחרים, רק היה נראה לי נכון להפריד!
ממש מצטערת אם פגעתי, או הובנתי לא נכון.
חוצמזה כפי שכבר כתבתי לאפרת, ברגע שמעלים נושא לאינטרנט ובמיוחד לפורום המקסים הזה יש "סיכון" שגם ידסקסו עליו ויביעו דיעות, יעלו שאלות ותהיות. זה נראה לי משהו שצריך לקחת בחשבון ולא לצפות לשליטה בעניינים בידי הכותב בלבד (גם אני לומדת את זה).
ואגב גם אני יכולה לומר שזה מעליב כי כן פניתי שוב דרך הלינק וקיבלתי רק הודעה זהה כזו שכותבים לכולם המזמינה שוב להסתכל באתר ולאיזו שיחת אינטרנט.
זה בעיניי לא מכובד ומסכם את העניין.
כמו שגילה כתבה גם אותי מעניינת יותר המהות, what to do?
חגית_פ*

שיווק רב שכבתי

שליחה על ידי חגית_פ* »

איתי, עוד לא הבנתי מה ת'כלס עושים בעבודה הזאת...
בסה"כ ביקשנו רמז קצר וממצה כמו : מכירות, עבודת מחשב משרדית... משהו.
כמובן שאף אחד לא התכוון לפגוע אישית באפרת.
אילן_שן_לוי*
הצטרפות: 11 נובמבר 2002, 00:50
דף אישי: הדף האישי של אילן_שן_לוי*

שיווק רב שכבתי

שליחה על ידי אילן_שן_לוי* »

לעניין פירמידה, לפי החוק בארה"ב ונדמה לי שגם בישראל פרמידה היא עסק שבו המוצר הוא כסף וזה אסור על פי החוק בארה"ב, MLM כלומר שיווק רב שכבתי, או שיווק רשתי כאשר יש מוצרים אמיתיים הוא חוקי וגם לגיטימי, בארה"ב ישנן כמה וכמה חברות ענקיות, שנסחרות בבורסה, שכל המכירות שלהן מתבססות על שיוק רשתי, אלה חברות שקופות, כלומר מפרסמות דוחו"ת, מוצרים אמיתים, מדיניות החזרה ברורה, כתובת פיזית של החברה והמחסנים ולא רק באינטרנט, כמה מהחברות הללו עובדות גם בישראל וחלקן כמו ניקן מצליחות (בינתיים ) לשמור על סטנדרטיים, הדרך לזהות אם החברה רצינית, היא לבדוק האם הם נותנים את כל המידע שפרטתי לפני ההרשמה, אם כן זה רציני יותר,גם אני גלשתי לאתר שהוזכר כאן, וזה לא נראה רציני.
אביב_חדש*
הצטרפות: 26 יולי 2001, 09:53
דף אישי: הדף האישי של אביב_חדש*

שיווק רב שכבתי

שליחה על ידי אביב_חדש* »

כן, יכול להיות.
גם המצגת, וגם סרטון הוידאו רק אומרים כמה נהנה לעבוד מהבית, לא נצטרך להגיד "כן" לבוס וכו' וכו'. במהלך כל התהייה שלי לגבי העבודה הזו, הקדשתי קרוב לשעה לשכנועים מהסוג הזה. יכול להיות שיש אנשים שעליהם זה עובד, עליי לא! ובעצם כשיורדים לעומק, מגלים שלא מספיק לרבוץ בבית עם הפיג'מה והמחשב יעשה את הכסף. אם רוצים יותר, צריך לפשוט את הפיג'מה, לנקות את הנעליים מחול הים, להתלבש כראוי ולצאת לפגישות...
אז אם כבר פגישות, אני מעדיפה משהו שאני טובה בו ואוהבת לעשות!
דיאנה*
הצטרפות: 18 אוגוסט 2001, 23:32

שיווק רב שכבתי

שליחה על ידי דיאנה* »

אתר מעניין על הרבלייף, סיפורי אי-הצלחה, חשיפת אתרי אינטרנט מיסתוריים המגיעים אליהם ועוד:
http://www.cockeyed.com/workfromhome/ep ... logue.html
ועוד משהו מעניין מאותו אתר, התהליך המפורט צעד אחרי צעד של הפיכה לסוכן (או "מפקח") של הרבלייף, כמה עולה כל שלב, מתי מתגלה שמדובר בהרבלייף, ומה מקבלים:
http://www.cockeyed.com/workfromhome/herbalesson.html
עדי_רן*
הצטרפות: 25 אוגוסט 2001, 00:22
דף אישי: הדף האישי של עדי_רן*

שיווק רב שכבתי

שליחה על ידי עדי_רן* »

לפי המידע מ-cockeyed, הרבלייף משווקת בשיטת הפירמידה כבר מעל 20 שנה. הסיכוי שמישהו ירוויח מזה כיום הוא אפסי. השוק רווי לחלוטין, ואפשר לקנות מוצרי הרבלייף במכירות חיסול, יותר בזול ממה שהמפיצים מקבלים מהחברה. על כל סיפור הצלחה שמפרסמים בהרבלייף, יש כנראה כ-3000 סיפורים של כישלון מהדהד, של אנשים שכנראה "לא התאמצו מספיק", או "נשברו בדרך להצלחה".
עידית*
הצטרפות: 16 פברואר 2003, 21:20

שיווק רב שכבתי

שליחה על ידי עידית* »

חברים שלנו נכנסו לסאנריידר ומנסים קשות לשכנע אותנו למכור גם ולהשתמש במוצרים. למכור אני לא מוכנה כי זה ממש לא מתאים לי לנסות לשכנע אנשים ולהיות "פושרית". בנתיים אני מנסה את שוטף הירקות - פירות ומשחת השיניים שבאמת טובה מאוד .
מישהו מכיר את המוצרים?
חגית_פ*

שיווק רב שכבתי

שליחה על ידי חגית_פ* »

אני מכירה חלק מהמוצרים ובעבר גם ניסיתי כוחי בלעבוד בסאנריידר (כמה הם שונאים שם את המילה "לעבוד"! הם מעדיפים להתייחס לזה כצורת חיים מדהימה שגילית ואת רוצה לשתף בה אחרים... :-) ).
המוצרים טובים. הם יקרים בטירוף וחלקם לא הכרחיים להמשך ניהול חיים בריאים ומאושרים.
שרדתי שם זמן קצר עד שקלטתי שאני בדרך להשתייך לכת (כולל סדנאות וכל מיני סממנים שאישית ממש לא התחברתי אליהם).
אני לא רוצה לפגוע באף אחד. הכרתי אנשים שהתעשרו מעבודתם בסאנריידר. לי לא מתאים להיות קרצייה ומוכרנית ועוד בשיטה שזה נעשה אצלם.
אין לי בעייה להמשיך ולפרט למי שמתלבט :-)
מיכל*
הצטרפות: 09 אוקטובר 2001, 17:11

שיווק רב שכבתי

שליחה על ידי מיכל* »

השיטות של הרבלייף נלוזות. די קשה להרוויח שם כסף. לגבי הפירמידה - כולנו עובדים (חוץ מאלה שלא) במבנים דמויי פרמידה. בדר"כ בחברה יש רק מנכ"ל אחד שיושב בראש, ומתחתיו כולם מסתדרים יפה בצורה של פרמידה, וגם פה קשה מאוד לזוז בין הקומות...
עצה לעידית, תקראי את החומר שהציעו לך לקרוא, תשמעי את המצגת ואח"כ תגידי - בדקתי הקשבתי לכם והחלטתי שזה לא בשבילי. אני מבקשת מכם להפריד את החברות שלנו מהעסקים שלכם בקשה לגיטימית ואל תתביישי. אם התנסית במוצרים והם מדברים אלייך, תמשיכי להשתמש בהם. אני משתמשת בהם ומאוד נהנית. זה לא אומר שאני צריכה לעשות עם זה משהו שאני לא רוצה. נכון שהם יקרים, אבל גם מחשב המקינטוש שלי מאוד יקר (פי 10 מפיסי). אני לא אוותר עליו לעולם - זה שווה לי את הכסף! aplle ruls!, גם הבריאות שלי ושל משפחתי שווה כל גרוש...
מיכל_שץ*
הצטרפות: 28 אוקטובר 2003, 20:13
דף אישי: הדף האישי של מיכל_שץ*

שיווק רב שכבתי

שליחה על ידי מיכל_שץ* »

אז ככה... יש פה פורום יפה וארוך (ומאוד מרגש) שמעלה את אחת הנקודות הבעיתיות בשיווק של ההזדמנות להצטרף לשיווק רשתי או רב שכבתי (שר"ש בקיצור) אם יש עדיין מישהו שמתעניין ב"אז מה העבודה, בעצם?" היום תיפתר "התעלומה", זה קצת ארוך אז תתאזרו... הכתוב פה מנסה לתמצת חוברת הסבר ראשונית בת 30 עמודים, אני מקווה שאצליח להיות מספיק ברורה, אם לאחר הקריאה תרצו לקרוא את החוברת אתם מוזמנים (זה בחינם)
הגדרה: שווק רב שכבתי הנו אחת מהדרכים שבה יצרן/חברה/משווק יכול להעביר את המוצרים שלו מהיצרן לצרכן, בהבדל משיווק קמעונאי (חנויות), שיווק ישיר ושיווק עקיף (סוכנים), בשר"ש החברה חוסכת את כל עליות הפרסום ההפצה (הובלה) והשווק ומוציאה אותם על תשלום למפיצים (או "בוני עסק") וזהו בעצם ה"בונוס" שמקבלים אחת לחודש.
איך המוצרים מגיעים לצרכנים, או מי מוכר?
"להפתעתנו הרבה כשבאנו לבדוק מי בעצם מוכר את המוצרים גילינו שאיש לא מוכר אותם... אבל כולם קונים..."
אז מה אנחנו מחפשים?
"מה שאנחנו מחפשים הוא ליצור: רשת בעלת פוטנציאל התרחבות אינסופי של צרכנים נאמנים שאינם דורשים כל גירוי חיצוני להמשך שימוש במוצרים."
איך זה עובד?
ע"מ שרשת כזאת תעבוד, ותעבוד נכון דרושים 5 אלמנטים: מוצרים, חברה, תזמון נכון, תכנית תגמול ושיטת עבודה.
מוצרים: חייב להיות מוצר/ים! (כסף זה לא מוצר) "קו המוצרים חייב להיות לצריכה יום-יומית שוטפת, מוצרים מתכלים שיכולים לנוע במהירות דרך רשת הקונים, שפעולות הקידום העסקי שלנו יצרו. זה מה שיוצר את זרם ההכנסה השוטפת שכולם חושבים וחולמים עליה...." על המוצרים לייצר חוויה חיובית בשימוש, להיות מתומחרים באופן סביר והכי חשוב הם צריכים להיות כאלה שאתם כבר משתמשים בהם. אנחנו לא מנסים לייצר הרגלי צריכה חדשים, רק להחליף את אלה הקיימים (החלפת מותגים). חברה שמייצרת את מוצריה בעצמה ולא רק "אורזת מחדש" מוצרים הקיימים בשוק עדיפה ומאחר והמוצר אותו מקדמים הינו ייחודי ואי אפשר למצוא אותו בשום מקום אחר.
החברה אחת הסיבות לכך שאנשים מגיבים בצורה שראינו לשר"ש היא שחברות רבות אכזבו את האנשים, לפני שחותמים צריך לבדוק את מבנה ההון של החברה, צוות הניהול, וותק, יעדים לטווח הקצר ויעדים לטווח הארוך, כל זאת ע"מ לוודא שהמוצרים תמיד יהיו איכותיים, תוכנית התגמול תבנה נכון ולא יהיה חשש שהחברה לא תוכל לעמוד בהתחייבויותיה כלפיכם (צ'ק בזמן, לא לפשוט את הרגל).
• התזמון של ההצטרפות לעסק – תזמון אישי ותזמון חברתי כלכלי, הכלכלה של המאה ה-21 הולכת לכיוון שיותר ויותר חברות משתמשות בכלי של שיווק רב שכבתי, זו התעשייה של המאה ה-21 (פרטים נוספים בחוברת המלאה ובספר "הגל הרביעי" מאת אדוארד פו)
• תוכנית התגמול – כשבודקים הזדמנות כזאת צריך לבדוק שתוכנית התגמול מאפשרת 3 דברים: 1 אנשים שבונים את העסק בזמן חלקי יוכלו להנות מהכנסה משמעותית.
  1. חייבת להיות אפשרות ליצירת הכנסה משמעותית במהירות (כבר מהחודש הראשון להצטרפות.
  2. יום אחד נוכל לפרוש לגמלאות, להפסיק "לרוץ"
• היתרון שקורץ לכולנו בשווק רשתי הוא שאנו יכולים לעבוד קשה פעם אחת ולהיות מתוגמלים על כך שוב ושוב.
• שיטת עבודה: קלה להבנה, קלה לשכפול, קלה לבצוע ומתאימה לכל אחד.
אז מה העבודה?
לחשוף כמה שיותר מועמדים פוטנציאלים להזדמנות העסקית ולקו המוצרים, ברגע שמצרפים מישהו צריך להדריך אותו, לתמוך בו ולהיות שם בשבילו ככל שידרש (זה מה שעושה "אפ-ליין" טוב).
הדרך לבצע זאת היא בדרך כלל פועל יוצא של האישיות האופי והסגנון האישי של כל אחד.
אני מפיצה בחברת "סאנריידר" אני חושבת ששיווק רב שכבתי זוהי לא רק הדרך הטובה ביותר לעשות כסף, זוהי גם הדרך הטובה ביותר לחיות!. הציטוטים הם מחוברת בשם "פוקוס – פקח את עיניך לשיווק רשתי בישראל" כתב אותה רנדי שרדר, איש עסקים אמריקאי שהכניס שיטות עבודה חדשות לסאנריידר בעולם כולו. לפני שבוע ביקר בארץ על-מנת לעזור לקדם את העסק בישראל (הוא מאוד מאמין ביכולות של השוק בארץ), לרנדי נסיון של 13 שנים בשווק הרשתי, נסיון חיובי במיוחד.... מי שמעוניין בפרטים נוספים מוזמן לקרוא באתר שלי
אני מקווה שיצא לכם לקרוא את ההודעה הזאת והיא לא תמחק כי השקעתי הרבה זמן בלכתוב אותה
תודה על הסבלנות
מיכל
המצליח*
הצטרפות: 24 ינואר 2004, 12:16

שיווק רב שכבתי

שליחה על ידי המצליח* »

אתם כותבים כל כך הרבה שטויות שזה ממש מפחיד. לא פלא שיש כל כך הרבה דעות שליליות על הרבלייף או על כל חברה שמתבססת על שיווק רב-שכבתי.
כל מי שלא ניסה, או ניסה ולא הצליח, בטח שהוא לא יאשים את עצמו אלא את החברה. הוא פשוט לא ניסה מספיק זמן.
זה בדיוק כמו מישהו שנרשם למכון כושר לשנה אבל עוזב אחרי שבוע או אחרי חודש כיוון שהוא לא רואה תוצאות. הוא לא יאשים את עצמו, את זה שהוא עצלן, או זה שאין לו מספיק כוח רצון. הוא יגיד שהמאמנים שם לא נחמדים, שירד גשם באותו יום, שהיה חם בחוץ.... וכן הלאה והלאה..
אותו דבר לגבי כל בעלי הדעות השליליות כאן. לפני שנכנסתי לעולם הזה, הייתי הכי סקפטי שבעולם ובדקתי מאה פעם דעות, ,שמועות. למזלי הצלחתי להבדיל אותן מעובדות.
רונית_דיטל*
הצטרפות: 20 דצמבר 2003, 22:38
דף אישי: הדף האישי של רונית_דיטל*

שיווק רב שכבתי

שליחה על ידי רונית_דיטל* »

אני מסכימה לגמרי עם המצליח - זה רק עניין של התמדה, אמון בעצמך ובעסק.
אני מכירה אישית אנשים בחברות שיווק רשתי שונות שמרווחים מצויין.
גם אני ובן זוגי שם, ואנחנו על הגל.
שיווק רשתי זה הגל שיכבוש את העולם, המהפיכה של עולם העסקים.
עכשיו יש גם את הדור החדש של השיווק הרשתי - הצטרף ותרוויח. גם אם תהייה פאסיבי, ולא תצרף אף אחד, ולא תמכור כלום. זה לא מה שכולנו היינו רוצים?
אשמח לשוחח עם כל מי שרוצה בנושא 04-6379443
או באתר http://www.sightrack.com/wizard/[po]ronit d[/po]/
מציאותית*
הצטרפות: 26 יוני 2003, 10:22

שיווק רב שכבתי

שליחה על ידי מציאותית* »

מזהירה מראש שההודעה תהיה ארוכה אבל שווה להקדיש כמה דקות לקריאתה.
קודם כל, כמה עובדות על שר"ש, שנכתבו בפורום אחר כאן ואולי אעתיק גם לפורום זה.

שר"ש אינה פירמידה למרות שיש פרמידות שמשתמשות בשיטת השר"ש ולצערי נתקלתי באופן אישי באחת כזאת.
איך מבחינים בין פירמידה לשר"ש אמיתי?
פרמידה עוסקת בעיקר בגיוס מפיצים, ולא באמת במכירת מוצרים. בפרמידה אמנם נותנים לך את האחוזים שלך למכירת מוצרים, אבל משדרים לך כל הזמן שזה לא העיקר אלא הגיוס הוא העיקר.
בשר"ש אמיתי משדרים לך שהמכירות (או ההמלצות, כפי שרבים אוהבים לכנות את זה) הם החלק החשוב.
מדוע? כי ברגע שיש לך לקוח מרוצה הוא יספר את זה לחברים שלו והחברים שלו (ומספיק שאחד מהם) ירצו גם.
וברגע שמישהו רוצה גם טפשי בשביל הלקוח המרוצה שלך לתת לך את ההזדמנות להרוויח מהחבר שלו כסף, ואז הלקוח המרוצה שלך מצטרף תחתיך כמפיץ. החבר של הלקוח קונה מהלקוח את המוצרים ואת והלקוח מרוויחים על זה כסף.

בפרמידה המוצר הוא כסף בשר"ש אמיתי יש מוצרים אמיתיים שניתן להחליף בכסף. חברות שר"ש רבות נסחרות בבורסה העולמית וניתן להתעדכן במחירי מניותיהן, מה שאין בתוכניות הפירמידה.
חברות שר"ש הן בדרך כלל עולמיות, או לפחות פועלות ביותר ממדינה אחת. תוכנית פירמידה לרוב תפעל רק במדינה שלה.

שר"ש זו עבודה לכל דבר. שר"ש זה עצמאות. מי שמוכר לכם חלומות שלא תצטרכו לעבוד וכאלו, מוכר לכם חלום.
העיקרון בשר"ש זה העצמאות, והיכולת לאפשר לכל אחד להקים עסק קטן משלו, בהשקעה קטנה.
לא יושבים כל היום רגל על רגל ומחכים שהכסף ייכנס לבנק בסוף החודש. העיקרון הוא שאף אחד לא מכתיב לך מתי לעבוד.

אז זה אומר שמישהו מכתיב איך לעבוד?
כן. יש שיטות רבות לעבודה, אבל חייבים לבחור אחת מהן וללכת לפי החונך שלך. לצערי יש חונכים שאינם מספיק טובים, או שאינם משקיעים בך מספיק כי הם לא רואים את הפונטציאל שבך וכך אתה נשאר תלוי באוויר ולא יודע מה לעשות ואיך לספר לאחרים על ההזדמנות המדהימה שנקרתה בדרכך.

שר"ש זה גם חופש פיננסי, מאחר שהוא מספק הכנסה שיורית. הכנסה כזאת מקבלים מחברי ספרי רבי- מכר (או אפילו לא רבי- מכר), יוצרים בתחום המוזיקה, האומנות, וכו'.
הרעיון של הכנסה שיורית הוא פשוט: אתה ממשיך לקבל כסף על עבודה שעשית פעם אחת. פעם אחת כתבת ספר מצליח, ואתה תקבל ממנו כסף כל עוד הוא נמכר.
אבל אתה לא צריך לכתוב אותו שוב ושוב בשביל למכור אותו. את העבודה העיקרית, או רוב העבודה, עשית כבר.
בשר"ש זה בערך אותו הדבר. מצרפים מישהו לעסק, מקדישים שלושה חודשים עד חצי שנה בשביל ללמד אותו על העסק- ואז מגיע השלב ש"משחררים" אותו לפעול לבד, בלי ההדרכה הצמודה. שומרים על קשר, לפתירת בעיות שבכל זאת נותרות גם כשאתה מנוסה היטב בתחום, וסתם לשמירת קשר חברי.

תרשו לי לספר לכם את הסיפור שלי ואולי תבינו למה התאהבתי בשר"ש, גם אם עד עכשיו לא ראיתי מהתחום הזה אגורה.

בגיל 17 וחצי ראיתי מודעת דרושים בלוח מודעות בשכונה שלי. הייתי נערה צעירה שעומדת לסיים תיכון, הפטור מהצבא בגלל בעיות שונות שהיו לי בעבר היה כבר אצלי, וחשבתי על דרך להתפרנס אחרי שאסיים ללמוד.
כשהתקשרתי למספר של המודעה ענתה לי בחורה צעירה, שסיפרה לי בשני משפטים על מהות העבודה. הסתקרנתי והסכמתי לבוא למה שחשבתי שיהיה ראיון עבודה.
לאחר שנכנסתי למקום התברר לי שמדובר בכנס של חברת שר"ש ידועה. מייד באותו הרגע ראיתי את שם החברה, שהיה כתוב על שלטים גדולים במרכז, והכרתי את התחום הזה לראשונה בחיי.
אחרי שנגמרו ההרצאות הלכתי לשיחה עם מי שדיברה איתי בטלפון, שהיתה החונכת שלי אז. הצטרפתי לעסק והתחלתי לעבוד.
בגלל שהייתי קטינה קיבלתי מכתב מהסניף העולמי של החברה שאומר שעדיין אסור לי להפיץ את מוצרי החברה.
החונכת שלי ואני החלטנו להמשיך בחברה למרות האיסור, משום שלא נותר לי הרבה זמן לגיל 18 (זה היה בערך שלושה חודשים לפני הזמן).
התחלתי ללמוד את העסק, ולנסות לצרף אנשים. לחץ נגדי מהמשפחה גרם לי לעזוב משום שלא יכולתי לעשות משהו כזה בלי תמיכת המשפחה.
הלחץ גם גרם לחוסר אמון שלי במוצרים משום שלא ניסיתי אותם כמו שצריך.
שנה וחצי בערך לאחר מכן החלטתי לחזור לתחום השר"ש, משום שעדיין האמנתי בעקרונות שלו וביתרונות שהוא מציע.
התחלתי לחפש חברות שעוסקות בתחום זה ומצאתי, לצערי, חברה ישראלית כחול לבן המוכרת תכשיטים. הצטרפתי לחברה ונכשלתי שם.
הסיבות לכישלון הם בעיקר חוסר הדרכה מצד החברה. או כמו שאמרה לי מנהלת השיווק 'אף אחד לא בא להדרכות אז הפסקתי להדריך בת"א'.
היחס מצד אותה מנהלת שיווק היה מזלזל. עזבתי לאחר שהוצאתי סכומים גבוהים, שאז לא יכולתי להרשות לעצמי.
ועדיין, עקשנית שכמוני, לא הפסקתי להאמין בתחום. חיפשתי חברות נוספות, שיענו לקטריונים שלי, שהם דיי גבוהים.
מצאתי חברה שחשבתי שבה אמצא את הבית, אך לאחר פחות מחודש שאני בחברה (למזלי לא הוצאתי בה סכומים כאלו גבוהים) גיליתי שמדובר בתוכנית פירמידה מבוססת מוצר שהוא לא כסף.
כעת אני מחפשת חברה נוספת. עדיין אני מאמינה בתחום ובאפשרויות שהוא מציע. אך הפעם למדתי ואני יותר חכמה.
דבר ראשון- לא מצטרפים לפני שבודקים, ומשווים בין כמה חברות.
לא מזמן הייתי בהדרכה של חברה שלאחר בחינה של תוכנית השיווק שלה הגעתי למסקנה שזוהי אחת התוכניות הגרועות בשוק.

מקווה שעזרתי לכם להבין ששר"ש זה לא פירמידה וזהו דבר חוקי למהדרין (אפילו אבא שלי, עו"ד במקצועו, אישר שזה חוקי).
[email protected] לכל פניה בתחום השר"ש ניתן לכתוב אלי לכתובת שציינתי.
כרגע אני לא מייצגת שום חברה ולכן אני באה מנק' מבט נייטרלית לחלוטין.

תודה שהקדשתם את הזמן.
ערן*
הצטרפות: 11 יוני 2004, 10:00

שיווק רב שכבתי

שליחה על ידי ערן* »

ללא ספק הפרזנטציה הזאת מעוררת בחילה. "היפים והאמיצים". כולם מחייכים, הכל יפה וטוב, עולם מושלם, והכל מגיע על מגש של כסף.
אולם אין זה אומר שעצם השיטה של השיווק הרב שכבתי היא פסולה. גם אין זה אומר שאם מישהו/מישהי (מיכל והאמת /אפרת שרון) מצא את דרכו שם - שהוא פסול. אני בטוח שניתן למצוא שלילי כמעט בכל עיסוק של כל אדם אחר, אולם הקושי והיופי הוא למצוא את החיובי שם.
לאחרונה קיבלתי הצעה רצינית מחברה רצינית שעושה שימוש בשיטת השיווק השכבתי (או "השיווק הישיר"). זה שחברה א' עושה בו שימוש ומחלקת הבטחות חסרות שחר לכל הכיוונים, אין זה אומר שהשיטה עצמה לקויה, או שחברה ב' לקויה, אלא שאולי אותה חברה א' לקויה?
במקרה של ההצעה שקיבלתי, למשל, הכל על השולחן : יש מוצר ייחודי (מבוסס על פטנט שזכה בפרס נובל). ברורה ההשקעה וברור הסיכון. ברורה מלכתחילה שיטת חלוקת התגמולים. אין "דוגמניות ודוגמנים מחייכים" בכל פינה של אתר האינטרנט.

צריך לדעת, כמו שגם דנו ב אבא עשיר אבא עני לאפיין הזדמנויות אמיתיות ולהפריד אותם מכל המיסוך שקיים בשוק השיווק. לפסול על הסף זו האופציה שמצילה אותנו מנוכלות אבל גם מוחקת את כל ההזדמנויות.
עודד_לבנה*
הצטרפות: 05 אוגוסט 2002, 23:41

שיווק רב שכבתי

שליחה על ידי עודד_לבנה* »

עם כל הכבוד, כדאי לברר כמה פרטים:
  • באיזו שנה היה פרס נובל המדובר?
  • באיזה תחום ניתן הפרס?
  • מה שם חתן הפרס?
  • על מה ניתן הפרס?
כבר ראיתי אנשים שמתהדרים בפרס נובל, ואפילו ב"פרסי נובל", ומאזיניהם בלעו את זה בלי להשתעל. (במקרה הזה היה מדובר במחזירים בתשובה, אשר אין להם בעיות ליטול לעצמם תארים אקדמיים ופרסים כדי להרשים את החילונים, אך אותו הדין יכול לחול גם על פעולות אחרות).

ואחרי שמבררים את כל אלה, כדאי לברר עוד כמה דברים הקשורים לשיווק הרב-שכבתי עצמו.
ערן*

שיווק רב שכבתי

שליחה על ידי ערן* »

ספקנות היא דבר טוב, אולם אם נתעסק בפרטים הקטנים של כל תחום ותחום הרי שבעידן פיצוץ האינפורמציה בו אנו חיים, נמצא עצמנו מתעסקים רק בפרטים הקטנים ולא בדבר עצמו. לעיתים רבות זה יכול לגרום גם להתמקדות בטפל ולא בעיקר (מאוד אופייני לדור שלנו בגלל פיצוץ האינפורמציה).
בעולם פרגמטי כמו שלנו, כדאי לעיתים לצאת מהמישור הפילוסופי ולנסות לממש וליישם, גם אם הבסיס התאורטי איננו יציב כל כך (ראה עניין החזרה בתשובה). כלומר, כל אדם צריך לדעת "לסנן" את הרעש שמפיצים אנשים סביבו, לקחת את הטוב ולזרוק את הרע. למשל - אני בטוח שגם אצל אותם מחזירים בתשובה יש טוב, אולי חלקי ואולי מפוקפק בסביבתו, אבל אפשר לנסות "לסנן" את ההתהדרות בנוצות פרס הנובל בכדי לחשוף עניינים עמוקים יותר.

ולמקרה הספציפי שלנו : אולי טעיתי כשהזכרתי את עניין פרס הנובל, בסה"כ גם זה בסופו של דבר די שולי בעניין המוצרים הנידונים, פשוט מעצם היותי איש מדע העניין משך את תשומת ליבי.

לעניין השיווק הרב שכבתי : כולם מתלוננים ובוכים על "עולם הטלוויזיה", "שליטת קונצרנים ענקיים על חיינו", "השתלטות הרשע" ועוד כל מיני סיסמאות, אולם כאשר מגיעות מהפכות תפיסתיות שמאפשרות לאדם לצאת מתוך הופסאות הללו, הוא לרוב מתנגד (עקבתי קצת אחרי דעות בפורומים פה שדנו על השיווק הזה).

השיווק הרב שכבתי, לעצם העניין, אין בו כל פסול. נהפוך הוא, ככל שאני חוקר אותו נראה לי שרב בו החיובי על השלילי. כמובן, שעצם היות השיווק הזה טוב בעיני, אין זה אומר שמי שניצל אותו לרעה מקבל "תו הכשר". לכשעצמו, הוא כלי שאינו פסול, הכל עניין איך אתה משתמש בו. לצערי, רבות מן החברות שעשו בו שימוש עד עתה עסקו בהונאה ערכית, ("מכירת אשליות"). שוב, אם נסנן את כל הרעש, "מכירת האשליות" והשיווק הרדוד, אולי תגלה כי השיטה הזאת מהפכנית.

אני רוצה רק להמחיש את העניין של "הכלי לכשעצמו איננו רע" (שייוק רב שכבתי ככלי).

שאל את עצמך, האם סכין היא דבר רע?
לכשעצמה, סכין איננה יכולה להיות לא רעה ולא טובה. סכין היא עצם, כלי, כלום מבחינה רוחנית או מוסרית.
האדם המשתמש בסכין, הוא יקבע האם השימוש הוא רע או טוב. אפשר בעזרת סכין לרצוח. אז עשית דבר רע.
אולם בעזרת אותה סכין אפשר לנתח חולה, לחתוך לחם ולגלף פסלים. אז עשית דבר טוב.

על אותו משקל, אם אתה פוסל על הסף כלי שיווקי מסויים (לא דרך שיווקית, אלא את עצם הכלי - יש להבדיל בין האופן, הדרך לבין הכלי עצמו), אתה מפספס.
עודד_לבנה*

שיווק רב שכבתי

אמת, שיווק רב שכבתי אשר מנותק מהאשליות על התעשרות מהירה, או אפילו על פרנסה נאה, אינו דבר רע.
ערן*

שיווק רב שכבתי

שליחה על ידי ערן* »

ועכשיו ה punch line...

ראשית, אתה צודק, ואני מעריך מאוד את יכולתך לשנות עמדה (לא להיות מקובע).
ועכשיו נמשיך הלאה : גם אם השיווק הרב שכבתי מנותק מהאשליות האלו, זה עדיין לא אומר שהן לא קיימות באפשרות, במידה ואתה פועל נכון (בדיוק כמו שבדברים אחרים קיימת האפשרות להתעשר, תלוי כמובן, כיצד אתה מנהל את העסק).
אני מקווה שבקרוב אוכל לשתף אתכם בתוצאות של שיווק רב שיכבתי שעשוי להתבצע למופת.
ורד_לב*

שיווק רב שכבתי

שליחה על ידי ורד_לב* »

מה שאותי מעצבן בשיווק הרב שכבתי הזה הוא בדיוק עניין השושואיסטיות. ההבטחות הנזרקות לכל עבר... ציור התמונה הורודה שכביכול 'עבודה מינימלית- פרנסה מקסימלית' , הקסמים..... וזה שאתה צריך לשלם כסף על כל פיסת מידע שמואילים (בטוּב רב) לנדב לך!
דברו דוגרי! מה הבעיה שלכם?
ערן*

שיווק רב שכבתי

שליחה על ידי ערן* »

ורד : אני מרשה לך לקרוא את ההצעה שלי ב הפצת הרבלייף (אולי לא הפורום הנכון, כי בעצם ההצעה לא קשורה כלל להרבלייף, אבל צמחה מתוך שם).
את רואה שם הבטחות שנזרקות לכל עבר? את רואה שם תמונה ורודה? אם תמצאי בכל המסמכים של החברה כאלה, אמרי לי בבקשה.
"שיטת שיווק" לא יכולה לזרוק הבטחות ורעיונות. רק האנשים שעושים בה שימוש. כנראה שנתקלת לא באנשים הנכונים, לצערנו.

פעם אדם חכם אמר (היינריך היינה) "במקום שבו שורפים ספרים ישרפו אנשים". הוא צדק, לצערנו.
הרשי לי להרחיב את אימרתו ולהתאים אותה לרוח התקופה "במקום שבו ישפטו רעיונות על הסף בלי להתעמק בהם, יישארו האנשים קטנים".

אני מפנה אותך שוב לדיון של עודד ושלי, פה.
בהצלחה!
עודד_לבנה*

שיווק רב שכבתי

ערן,

ואני מעריך מאוד את יכולתך לשנות עמדה

לא ברור לי איזו עמדה שיניתי במה שאמרתי.
העמדה הבסיסית שלי אינה נגד המכניזם של MLM, אלא נגד האשליה שהוא מסוגל להביא לרבים פרנסה נאה.

גם אם השיווק הרב שכבתי מנותק מהאשליות האלו, זה עדיין לא אומר שהן לא קיימות באפשרות

גם בטוטו.
וההפרש בסיכויים הוא לא גדול.
לא לחינם אף אחד לא נענה לאתגר שהצבתי בדף אבא עשיר אבא עני, ולא שם מספרים.
אני לא אומר שאף אחד לא ניסה למצוא מספרים, אבל אף אחד לא כתב בדף מספרים.
אני מניח שכמה ניסו, וגילו שכל תחשיב ריאלי אינו מביא לרווחיות.

בדיוק כמו שבדברים אחרים קיימת האפשרות להתעשר, תלוי כמובן, כיצד אתה מנהל את העסק

בוא נגיד שאתה מנהל אותו בכפוף לשני קריטריונים:
  1. ביושר.
  2. בלי מנה חריגה של מזל. זאת אומרת, לא היית הראשון בקהילה גדולה ומנותקת (כמו למשל מדינת ישראל).
במקרים כאלה אין אפשרות להתעשר, והסיבה העיקרית קשורה לנקודה לא טריוויאלית במבנה העץ שאתה בונה תחתיך:
הנקודה היא שממוצע מספר ה"ילדים" (בעץ) של ילדיך הוא אחד.
משה*
הצטרפות: 10 פברואר 2004, 14:25

שיווק רב שכבתי

שליחה על ידי משה* »

עודד לבנה, אני מציע שתציץ שוב דף "אבא עשיר, אבא עני" - יש שם כמה מספרים חדשים בשבילך...

ובעניין ה-MLM, אתה שוכח דבר אחד: MLM אמיתי (בניגוד לפירמידות למינהן) איננו אלא אמצעי פרסום של עסק אמיתי כלשהו. הפוטנציאל שלך כמשווק MLM של מוצר מסויים, תלוי - בפשטות - במספר הלקוחות בכוח שנותרו למוצר המדובר. זהו איננו מספר אקראי. אם מדובר במוצר "חם" שרק עכשיו יצא לשוק, סיכוייך להתעשר (אני מתכוון ממש להתעשר) מעשיית שר"ש למוצר הזה גדולים למדי. אתה לא מתעשר מיצירת אלפי משווקי MLM (אילו זה היה המצב, זו היתה פשוט תרמית פירמידה), אלא מהבאת אלפי לקוחות לעסק הזקוק להם.
עודד_לבנה*

שיווק רב שכבתי

1. לא ראיתי שם מספרים הקשורים ל- MLM. ראיתי שם טענה שאתה יודע לזהות כשלי שוק שאחרים לא. אני מניח שגם אתה תסכים שאין אפשרות שאנשים רבים יוכלו לזהות אותם, כי כל אדם נוסף משכלל את השוק. אם יש לך מספרים לגבי MLM - תפנה אותי אליהם בבקשה.
  2. כמו שכתבתי ב- 18.6 למעלה - אם אתה הראשון בקהילה גדולה , אז אתה יכול להתעשר מזה. בניגוד לרוב המוחץ של אלה שאינם בין הראשונים.
  3. הסיכוי להביא אלף לקוחות לעסק שכל לקוח הוא גם משווק, הוא פחות מאחד לאלף. אם אתה צריך את הפיתוח המתמטי - תקבל.
משה*

שיווק רב שכבתי

שליחה על ידי משה* »

1. לא ראית שם מספרים הקשורים ל-MLM, כי לא ביקשת כאלו. ביקשת מספרים הקשורים להשקעות עם סיכון נמוך וריבית גבוהה, וזה מה שקיבלת. ואין שום מניעה שאנשים רבים יעשו כסף בשווקים לא משוכללים, בתנאי שמדובר במספר גדול של שווקים כאלו.
  1. אכן, כדי להתעשר מ-MLM אתה צריך להיות בין הראשונים. ואכן, הסיכוי שזה יקרה רק בזכות המזל הוא אפסי. גם הסיכוי לגלות שוק לא משוכלל במקרה, הוא אפסי. צריך לחפש באופן פעיל את ההזדמנויות האלה.
זוהי טעות שהרבה אנשים עושים: הם חושבים שהשקעות או שר"ש זו דרך קלה ובטוחה לעשות הרבה כסף. אין כזו חיה (אלא אם אתה זוכה בלוטו). מי שרוצה להתעשר בלי אלמנט המזל, צריך לדעת מה שהוא עושה וגם לעבוד קשה, וזה נכון ב-MLM ובבורסה בדיוק כמו שזה נכון בעסקים או בכל תחום פיננסי אחר.
  1. הסיכוי להביא אלף לקוחות לעסק שכל לקוח הוא גם משווק, הוא פחות מאחד לאלף רק אם לכל הלקוחות הללו עניין שווה בלהיות משווקים. אבל זה בכלל לא הרעיון בשר"ש אמיתי.
בשר"ש אמיתי אתה מביא לעסק 1000 לקוחות שמתעניינים במוצר ולא 1000 משווקים. נכון של-1000 הלקוחות הללו יש זכויות של משווק, אבל זאת לא הסיבה העיקרית שהם באים. אם זו כן הסיבה העיקרית, הרי ששיווקת MLM בעזרת MLM במקום את המוצר - וחזרנו לתרמית הפירמדה!

ההודעה שהתחילה את כל הדף הזה, היא דוגמא קלסית למקרה של MLM המתפקד כתרמית פירמידה. אמנם יש מוצר, אבל אפרת שרון לא שיווקה את המוצר - היא שיווקה (ללא כוונת זדון, לדעתי) את ה-MLM עצמו. זוהי פירמידה מארץ הפירמידות, וזו בדיוק הסיבה שזה איננו שר"ש אמיתי.
משה*

שיווק רב שכבתי

שליחה על ידי משה* »

שווה לקרוא את ההודעה של "מציאותית" כדי להבין בדיוק מה ההבדל בין פירמידה לשר"ש.

למי שרוצה תמצות קצר של העניין:

נהוג לחשוב שההבדל בין שר"ש לתרמיות פירמידה זה עצם קיומו של מוצר אמיתי. אמנם אם אין מוצר, אז ברור שלפנינו פירמידה, אבל אם יש מוצר זה עדיין לא מבטיח שמדובר בשר"ש כשר.

מה שמבדיל בין שר"ש ופירמידות לסוגיהן, הוא שבשר"ש אתה משווק את המוצר. אם עיקר מאמצי המשווקים הוא לשכנע אנשים אחרים כדי להיות משווקים, זוהי פירמידה לכל דבר בין אם יש מוצר ובין אם לאו.
עודד_לבנה*

שיווק רב שכבתי

לא ראית שם מספרים הקשורים ל-MLM, כי לא ביקשת כאלו

ביקשתי גם וגם, בהיא לישנא: אני מציב בזאת אתגר לכל חסידי קיוסאקי ולכל חסידי השיווק הרב-שכבתי להציג מספרים, לא אידאולוגיה ... (24.5.04)

משה, אם אתה באמת מסוגל למצוא מקומות עם ריבית של 700% לשנה בסיכון נמוך, אז אתה אחד הבודדים.
עם יכולת כזו, ממש לא ברור לי למה שמת בשוק ההון רק אלף ש"ח; היית לוקח הלוואה של מאה אלף ש"ח בשוק האפור בריבית של חמישה אחוזים בחודש, מחזיר שישים אלף אבל הופך את הסכום לשמונה מאות אלף, ותוך שנה נוספת מגיע לחמישה מיליון, שנה אחר כך ארבעים מיליון, ואתה יכול לחיות מהריבית כמו מלך.

זוהי טעות שהרבה אנשים עושים: הם חושבים שהשקעות או שר"ש זו דרך קלה ובטוחה לעשות הרבה כסף.

או, לא. מנגנון המכירות של השיווק הפירמידאלי הוא הרבה יותר ערמומי. הוא יוצר את הרושם שזו דרך קשה ובטוחה לעשות כסף - בתנאי שתתאמץ מספיק.
התוצאה היא שאנשים מתאמצים המון, מעשירים קצת את אלה שמעליהם, ואחר כך מתפכחים.

הסיכוי להביא אלף לקוחות לעסק שכל לקוח הוא גם משווק, הוא פחות מאחד לאלף רק אם לכל הלקוחות הללו עניין שווה בלהיות משווקים. אבל זה בכלל לא הרעיון בשר"ש אמיתי

הכיוון נכון, המסקנה לא.
שכן הסיכוי קטן בהרבה מאחד לאלף (כי הארגונים של רוב האנשים קטנים מאלף).
לכן גם אם רק אחד משנים רוצה להיות משווק - גם אז הסיכוי קטן יותר.

החסם שאפשר להוכיח בלי שום הנחות על ההתפלגות של גדלי הארגונים הוא שאם אחד מ- K רוצה להיות משווק, אז הסיכוי קטן מאשר K לאלף.
עם הנחה סבירה שארגון קטן הוא סביר יותר מארגון גדול, אז החסם כבר עולה ל- שני K חלקי אלף בריבוע.

ועכשיו נכנס המכניזם של הביקוש וההצע: אם היתה אטרקטיביות כלכלית אמיתית בעבודה בשר"ש, אז כל המובטלים, המפוטרים ומחפשי ההתעשרות הקלה היו עוברים לשם, עד שהאטרקטיביות היתה יורדת לרמה שכבר לא כדאי להיכנס.
כיוון שאין מחסומי כניסה משמעותיים, וכיוון שיש גם דחיפה ומכירה מצד מי שבפנים, המשכנע את מי שבחוץ להיכנס, הרי שאני מעריך שזה מה שקרה: רמת האטרקטיביות של שיווק פירמידאלי ירדה עד לרמה שלמובטל אשר פוטר מתפקיד של מוכר יחידות נופש כבר לא כדאי להיכנס פנימה.
זה לא מספיק אטרקטיבי בשבילי.

בשר"ש אמיתי אתה מביא לעסק 1000 לקוחות שמתעניינים במוצר ולא 1000 משווקים

לא רק שאני לא מכיר שר"ש אשר עונה להגדרה של "אמתי" לפי המינוח שלך, אלא שגם לא יכול להיות כזה, בגלל הדיון הקודם על הביקוש וההצע לשיווק בשר"ש.

אם זו (זכויות המשווק) כן הסיבה העיקרית, הרי ששיווקת MLM בעזרת MLM במקום את המוצר - וחזרנו לתרמית הפירמדה!

וזה המצב בשטח. כל אחד מהם "בונה עסק" אשר רוצה יותר "בוני עסק" מאשר לקוחות. כל אחד מהם מוכר "הזדמנות עסקית".

אגב, זו הסיבה שבתקנון של BNI כתוב במפורש שאסור לאיש שיווק פירמידאלי למכור את ההזדמנות העסקית, אלא רק את מוצריו.
זו גם הסיבה שהמשווקים הפירמידאליים מצפצפים על התקנון: זה מה שיש להם באמת למכור.

אגב, עוד דוגמא לכך שאין כאן מכירה כנה וישרה של המוצרים, היא הדרישה שתתנסה לפני שאתה מוכר, בתירוץ שאתה צריך להכיר את המוצרים שאתה מוכר.
אלא שזה בסדר גמור אם אתה מתנסה במוצר אחד, למשל תה או ממתיק מלאכותי, ומוכר מוצר אחר, למשל משחת גילוח. גם אם אתה אישה - עדיין זה בסדר.
משה*

שיווק רב שכבתי

שליחה על ידי משה* »

_משה, אם אתה באמת מסוגל למצוא מקומות עם ריבית של 700% לשנה בסיכון נמוך, אז אתה אחד הבודדים.
עם יכולת כזו, ממש לא ברור לי למה שמת בשוק ההון רק אלף ש"ח; היית לוקח הלוואה של מאה אלף ש"ח בשוק האפור בריבית של חמישה אחוזים בחודש, מחזיר שישים אלף אבל הופך את הסכום לשמונה מאות אלף, ותוך שנה נוספת מגיע לחמישה מיליון, שנה אחר כך ארבעים מיליון, ואתה יכול לחיות מהריבית כמו מלך_

הסיבה שאני לא עושה את זה (מלבד העובדה הפשוטה שאני סולד מהשוק האפור) היא פשוטה:

אי-אפשר להשיג ריביות כאלו על סכומים גדולים. ככל שהסכומים גדולים יותר, כך ההשפעה של ההשקעה שלך על השוק גדולה יותר, וכך הזמן שלוקח לשוק להפוך למשוכלל קטן יותר.

אם הייתי מלווה מיליון דולר ומשקיע אותם, השוק היה הופך למשוכלל כמעט מיד. לגבי מאה אלף שקל, אני לא יודע מה יקרה, אבל זוהי הרפתקה עתירת סיכונים שאני מעדיף להימנע ממנה. צירוף אומלל של השתכללות פתאומית של השוק ומזל רע, ואכלתי אותה. בא לך להיות חייב כסף בשוק האפור? לי לא.

_או, לא. מנגנון המכירות של השיווק הפירמידאלי הוא הרבה יותר ערמומי. הוא יוצר את הרושם שזו דרך קשה ובטוחה לעשות כסף - בתנאי שתתאמץ מספיק.
התוצאה היא שאנשים מתאמצים המון, מעשירים קצת את אלה שמעליהם, ואחר כך מתפכחים._

"להתאמץ מספיק" זה החלק הקל יחסית בלעשות כסף.

לחשוב, לנתח ולתכנן את מהלכך זה החלק הקשה. גם למצוא את ההזדמנויות הנכונות, בכוחות עצמך. הקורבנות של תרמיות הפירמידה נותנים לאחרים לעשות את הדברים הללו בשבילם, והם משלמים על כך את המחיר.

ועכשיו נכנס המכניזם של הביקוש וההצע: אם היתה אטרקטיביות כלכלית אמיתית בעבודה בשר"ש, אז כל המובטלים, המפוטרים ומחפשי ההתעשרות הקלה היו עוברים לשם, עד שהאטרקטיביות היתה יורדת לרמה שכבר לא כדאי להיכנס.

הטעות שלך (ושל אותם מחפשי כסף קל אומללים) היא שלא המקומות בעץ השר"ש הם אטרקטיביות במידה שווה.

אם אתה בין הראשונים, אז יש אטרקטיביות כלכלית לכל עניין. ככל שיורדים במורד העץ, האטרקטיביות הכלכלית יורדת בטור מעריכי. מי שקונה לעצמו מקום לא אטרקטיבי על העץ מתוך כוונה להתעשר, פשוט לא מבין מה שהוא עושה.

כיוון שאין מחסומי כניסה משמעותיים, וכיוון שיש גם דחיפה ומכירה מצד מי שבפנים, המשכנע את מי שבחוץ להיכנס, הרי שאני מעריך שזה מה שקרה: רמת האטרקטיביות של שיווק פירמידאלי ירדה עד לרמה שלמובטל אשר פוטר מתפקיד של מוכר יחידות נופש כבר לא כדאי להיכנס פנימה.

דווקא יש מחסומי כניסה מאוד משמעותיים: מספר המקומות במרומי העץ מוגבל מאוד. אם אתה רוצה להתעשר משר"ש, אתה צריך לתפוס את אחד המקומות הללו, ולא תצליח לעשות זאת בלי חיפוש אקטיבי מצידך.

_בשר"ש אמיתי אתה מביא לעסק 1000 לקוחות שמתעניינים במוצר ולא 1000 משווקים

לא רק שאני לא מכיר שר"ש אשר עונה להגדרה של "אמתי" לפי המינוח שלך..._

זה כי הם די נדירים. על כל מסע פרסום אותנטי המבוסס על MLM, יש בטח מאה תרמיות פירמידה מכל הסוגים.

...אלא שגם לא יכול להיות כזה, בגלל הדיון הקודם על הביקוש וההצע לשיווק בשר"ש.

אני ממש לא מבין למה.

נניח שפתחתי עסק שמוכר את מוצר X. נניח עוד, שלמוצר הזה יש פוטנציאל ביקוש של מיליון לקוחות ברחבי העולם. כדי לחדד את הדיון, הבה נניח שאני לא מפרסם את המוצר בשום דרך מלבד MLM. דהיינו, כל הלקוחות שלי (פרט, נאמר, ל-5 הראשונים) מגיעים על-ידי referals כאלו.

האם יש איזושהי סיבה שלא אמצא מיליון לקוחות בדרך הזו?

זו גם הסיבה שהמשווקים הפירמידאליים מצפצפים על התקנון: זה מה שיש להם באמת למכור.

ב-99% מהמקרים זה נכון. ב-1% לא.

ב-99% מהמקרים זה רק נקרא MLM אבל למעשה מדובר בתרמית פירמידה. אבל זה לא תמיד המצב.

_אגב, עוד דוגמא לכך שאין כאן מכירה כנה וישרה של המוצרים, היא הדרישה שתתנסה לפני שאתה מוכר, בתירוץ שאתה צריך להכיר את המוצרים שאתה מוכר.
אלא שזה בסדר גמור אם אתה מתנסה במוצר אחד, למשל תה או ממתיק מלאכותי, ומוכר מוצר אחר, למשל משחת גילוח. גם אם אתה אישה - עדיין זה בסדר_

למה זה לא בסדר, אבל השיטה הישנה והמוכרת של "חבר מביא חבר" זה כן בסדר?

אתה לא צריך להכיר את המוצרים כדי להמליץ. אתה צריך להכיר את העסק עצמו. הרי כל הרעיון כאן הוא ללמד כמה שיותר אנשים על העסק שלך בכמה שפחות זמן.
עודד_לבנה*

שיווק רב שכבתי

קראתי, והמשפט שהכי משך את ליבי הוא:

כעת אני מחפשת חברה נוספת. עדיין אני מאמינה בתחום ובאפשרויות שהוא מציע.

עם אמונה קשה להתווכח, אבל נראה שלא לחינם מאמינה זו, אשר כבר שנים מאמינה בתחום ונכוותה יותר מפעם אחת, עדיין לא מצאה את ה"בית" בו.
הלוגיקה היא פשוטה: כמעט תמיד יותר משתלם לשווק את ההזדמנות העסקית לכמה אנשים שישווקו את המוצרים מאשר לשווק ישירות את המוצרים. כך, לכל אדם בפירמידה כדאי יותר לשווק את ההזדמנות, והחברה הופכת, לפי ההגדרה שלכם, לפירמידה במקום לשר"ש.
כדי שהיא תהיה מה שאתם קוראים שר"ש אמיתי, צריך, נגיד, שיהיה משתלם יותר לשווק את המוצרים מאשר לשווק לשלושה אנשים אשר משווקים לצרכנים.
זה אומר שהתשלום ידעך ביותר משליש בין הדורות, כלומר, אתה מקבל על הנכד שלך פחות משליש מאשר על הבן שלך, ועל הנין פחות משליש מאשר על הנכד.
זה מעקר כמעט מיד את הרב-שכבתיות, כי אם על הנכד אתה מקבל שליש ממה שהיית מקבל עליו לו היה הבן, אז כדאי לך לדאוג שהוא לא יהיה נכד אלא בן. במקרה כזה אתה נכנס לתחרות עם הבן שלך, והלך על השר"ש.
משה*

שיווק רב שכבתי

שליחה על ידי משה* »

הלוגיקה היא פשוטה: כמעט תמיד יותר משתלם לשווק את ההזדמנות העסקית לכמה אנשים שישווקו את המוצרים מאשר לשווק ישירות את המוצרים. כך, לכל אדם בפירמידה כדאי יותר לשווק את ההזדמנות, והחברה הופכת, לפי ההגדרה שלכם, לפירמידה במקום לשר"ש.

זה אולי יותר משתלם על הנייר, אבל זה לא חוקי וזה לא מוסרי.

כלכלה זה לא רק מתמטיקה. זה גם הדרך שבה אנשים מתייחסים לדברים. ויש כמה מקומות בעולם בהם עדיין מעדיפים הגינות ויושר מאשר כסף בכל מחיר. במקומות כאלו, MLM יכול לעבוד היטב (והוא אכן עובד).
עודד_לבנה*

שיווק רב שכבתי

כלכלה זה בהחלט לא רק מתמטיקה.
כלכלה בהחלט כוללת את הדרך שבה אנשים מתייחסים לדברים.
לאנשים יש גם גישות נאצלות, כמו הגינות, אך גם תכונות פחות משובבות נפש. כאשר מנתחים את ההתנהגות של ציבור בסביבה עסקית, חשוב להכיר גם בתכונות האלו.

כמו ששמעתי מ רועי שרון פעם, שוק המניות מונע על ידי שני דחפים: פחד וחמדנות.
בכל מה שקשור לשיווק פירמידאלי, אני מזהה שהחמדנות היא שחקן מפתח.
על כן, לא זו בלבד שהפסיכולוגיה אינה פועלת בניגוד להגיון המתמטי (עדיף מתמטית לשווק את ההזדמנות העסקית מאשר את המוצרים), אלא היא אפילו דוחפת באותו הכיוון יותר מאשר המתמטיקה עושה את זה ("אם אני לא אשווק את ההזדמנות העסקית, אני לא אביא את המכה", וחולמים בעיקר להביא את המכה, ופחות לעבוד קשה בשביל להוסיף איזה זרם של הכנסות).

פסוקו של יום:
את ה- MLM המציאו אנשי עסקים, לא אנשי מדע.
לו המציאו אותו אנשי מדע - היו מנסים אותו קודם על חיות.
עודד_לבנה*

שיווק רב שכבתי

אי-אפשר להשיג ריביות כאלו על סכומים גדולים

אז על מה אנחנו מתווכחים מההתחלה?

על כל מסע פרסום אותנטי המבוסס על MLM, יש בטח מאה תרמיות פירמידה מכל הסוגים.

אם כך, נראה לי ששנינו יכולים לחתום על המשפט הבא:
כאשר אתה נתקל בשיווק רב שכבתי, הסיכוי שלא כדאי לך להיכנס פנימה הוא יותר מ- 98%.
נכון?

למה זה לא בסדר, אבל השיטה הישנה והמוכרת של "חבר מביא חבר" זה כן בסדר?

מה?
איך הגיע לכאן "חבר מביא חבר"? על איזה ענף מדובר?

אתה לא צריך להכיר את המוצרים כדי להמליץ. אתה צריך להכיר את העסק עצמו. הרי כל הרעיון כאן הוא ללמד כמה שיותר אנשים על העסק שלך בכמה שפחות זמן.

אם מוכרים את העסק ולא את המוצרים, אז נדמה לי שכבר הסכמנו שזו פירמידה.
משה*

שיווק רב שכבתי

שליחה על ידי משה* »

תשמע, אם בעינך "אני חייב להביא את המכה" זה תגובה פסיכולוגית טבעית יותר מאשר "לעבוד על אנשים בעניים זה רע, אז אני פשוט לא אעשה את זה", אז אתה כנראה טיפוס מאוד ציני.

אולי בחברה הישראלית יש בציניות הזאת מן האמת... ואולי זאת הסיבה ש"מציאותית" נכוותה שוב ושוב בעסקי השר"ש בארץ. בארה"ב המצב שונה. אז נכון שגם שם לא חסרים נוכלים שמסווים תרמיות פירמידה פשוטות תחת הכותרת MLM, אבל לפחות שם יש מספיק ג'נטלמניות קולקטיבית בשביל שרעיון ה-MLM האמיתי יוכל לעבוד.
משה*

שיווק רב שכבתי

שליחה על ידי משה* »

אז על מה אנחנו מתווכחים מההתחלה?

בטח לא על זה. מעולם לא טענתי שאפשר להשיג ריבית של עשרות אחוזים בחודש על סכומים גדולים...

ריביות של 20% או 30% לשנה זה כבר סיפור אחר. משקיע חכם יכול למצוא ריביות כאלו גם לסכומים גדולים, אבל בשביל זה צריך להיות לו הכסף ביד (ליתר דיוק - בבנק).

_כאשר אתה נתקל בשיווק רב שכבתי, הסיכוי שלא כדאי לך להיכנס פנימה הוא יותר מ- 98%.
נכון?_

אם אתה מתכוון לסמוך על המזל, אז זה נכון.

אבל אין שום צורך לסמוך על המזל. קל עד כדי גיחוך לברר עם מדובר בשיווק MLM אמיתי או בפירמידה מבוססת מוצר. עודף "שושואיסטיות" זה תמיד סימן רע. ותיאור מדוייק של מוצר אמיתי ואיכותי שאולי תרצה לקנות ולפרסם, זה סימן טוב.

איך הגיע לכאן "חבר מביא חבר"? על איזה ענף מדובר?

אם תחשוב על זה לרגע, תראה שאין למעשה שום הבדל עקרוני בין שר"ש ל"חבר מביא חבר".

ההבדל הוא רק בגודל ובתחכום, אבל בת'כלס זה בדיוק אותו הדבר: אתה קונה מוצר, מביא את החברים שלך לקנות אותו, ומקבל צ'ופר על זה מבעל העסק שמייצר את המוצרים. ההבדל היחיד הוא שבשר"ש אתה מתוגמל גם על החברים הביאו החברים שלך... כפי שאמרתי, גדול יותר ומתוחכם יותר, אבל אותו עקרון בדיוק.

אם מוכרים את העסק ולא את המוצרים, אז נדמה לי שכבר הסכמנו שזו פירמידה

לא הבנת אותי.

העסק שמשווקי MLM אמיתיים מוכרים, הוא העסק שמייצר את המוצרים. כל מה שהתכוונתי הוא, שהם מוכרים את היצרן ולא את המוצר. הם מוכרים את "מיקרוסופט" ולא את "חלונות" (אם לקחת דוגמא ממש נדושה).

בכל מקרה, עדיין לא ענית לי על שאלה אחת:

נניח שפתחתי עסק שמוכר את מוצר X. נניח עוד, שלמוצר הזה יש פוטנציאל ביקוש של מיליון לקוחות ברחבי העולם. כדי לחדד את הדיון, הבה נניח שאני לא מפרסם את המוצר בשום דרך מלבד MLM. דהיינו, כל הלקוחות שלי (פרט, נאמר, ל-5 הראשונים) מגיעים על-ידי referals כאלו.

האם יש איזושהי סיבה שלא אמצא מיליון לקוחות בדרך הזו? ומי בדיוק מפסיד מכל העניין?
עודד_לבנה*

שיווק רב שכבתי

אתה רואה באנשים בריה רציונאלית. אני לא.
הדיסוננס הקוגניטיבי בין "אני רוצה להביא את המכה" ל"זה לא מוסרי לעבוד על אנשים בעיניים" מוצא את פתרונו בכך שפעולות מסויימות מקבלות הכשר "זה לא נקרא לעבוד על אנשים", ובמקרים רבים "זו הרי אמת".
בפרט פעולות אשר מקבלות את הכותרת "מכירות" זוכות למערכת חוקים מוסרית משל עצמן. משהו כמו "כל זמן שאתה מקפיד לומר רק את האמת, זה בסדר אם הרושם שאתה יוצר הוא קצת מנופח". ככה זה בקורות חיים. ככה זה בהרבה מקרים של מכירה.
לגבי ה"זו הרי אמת" -
הדרך (או אחת הדרכים) שעושים את זה בשר"ש היא ששואלים את האדם שמולך "כמה בנים אתה מסוגל להשיג?". נניח שהוא אומר ארבעה. ואז מסיקים מזה שגם כל אחד מצאצאיו יכול להשיג ארבעה צאצאים.
כמעט אף אחד לא רואה את המלכוד שבזה.
כך, אדם אחר שנפל בשגיאה שקשה לעלות עליה מעביר אותה הלאה לאדם אחר.
לזה קוראים דת. ואגב, שמעתי מאנשי שר"ש שכדי להצליח בשר"ש צריך להאמין בו ברמה של דת.
טוב, אם זו רמת האמונה, אז גם כל כשלון יתפרש לא ככשלון, אלא כ"אני עדיין לא הצלחתי. אבל הרי אצליח."
ואל תספר לי שבארצות הברית לא עושים את זה.
עודד_לבנה*

שיווק רב שכבתי

_אז על מה אנחנו מתווכחים מההתחלה?
בטח לא על זה._

כלומר, הדוגמא הזו אינה רלוונטית לדיון.
אשר לשלושים אחוזים בשנה - בוא תשכנע ש - כדבריך - חכם יכול למצוא ריביות כאלו גם לסכומים גדולים

לגבי הבחנה בין שר"ש "אמיתי" לבין פירמידה מוסווית:

עודף "שושואיסטיות" זה תמיד סימן רע. ותיאור מדוייק של מוצר אמיתי ואיכותי שאולי תרצה לקנות ולפרסם, זה סימן טוב.

אתה מאמין שכל העץ של המשווקים פועל באותו האופן? לא נראה לי. נשמע לי נכון שבכל עץ כזה יש משני הסוגים, כך שזה מעיד בעיקר על מי נפלת.
התוצאה: זה כבר לא "קל עד כדי גיחוך" לדעת איזה מין ארגון זה.
וחזרנו להתחלה: מעל 98% שמדובר בתרמית.

אם תחשוב על זה לרגע, תראה שאין למעשה שום הבדל עקרוני בין שר"ש ל"חבר מביא חבר".

הנימה של אם תחשוב רגע לא מעלה את הרמה של הדיון. בוא נישאר באותו הגובה.
אשר להבדל - וודאי שיש: ב"חבר מביא חבר" מבטיחים לך את מה שבאמת תקבל, ולא מייצרים לך אשליות.
בשיווק פיראמידאלי מוכרים לך "סיכויים", אשר מצטיירים גדולים יותר מהערך האמיתי שלהם.
לשניהם יש מכניזים של תגמול על חברים, אך אחד ישר והשני לא.
והדיון שלנו הוא על היושר ועל הפער בין הרושם לאמת.

האם יש איזושהי סיבה שלא אמצא מיליון לקוחות בדרך הזו? ומי בדיוק מפסיד מכל העניין?

אין שום סיבה שכראש הארגון לא תגיע למיליון לקוחות, כל עוד שר"ש הוא דבר מספיק נדיר.
כיוון שבימינו האילוץ אינו תפעולי או ייצורי אלא שיווקי, אז הסיבה שלא תגיע למיליון לקוחות היא התחליפים למוצר שלך, אשר ישתו מתוך המיליון כ- 999000.
עוד סיבה היא הפיזור של מיליון בעולם: מדובר באחד מששת אלפים אנשים, וגם שר"ש לא מגיע כל כך צפוף, אלא אם כן הפיזור שלהם מאד לא הומוגני.
כמו כן, כאשר הצרכנים הפוטנציאליים הם אחד מששת אלפים, לא כדאי לאף אחד להיות מפיץ.
משה*

שיווק רב שכבתי

שליחה על ידי משה* »

אתה רואה באנשים בריה רציונאלית. אני לא.

האמת? גם אני לא.

אנשים מונעים, בראש ובראשונה, על-ידי הרגשות שלהם. השכל בא רק במקום שני, וזה נכון גם לאנשים סופר-אינטליגנטים. וזוהי בדיוק הסיבה שכל הניתוחים המתמטיים היפים שלך לא אומרים הרבה על מה שקורה בפועל בשוק מבוסס שר"ש.

_הדרך (או אחת הדרכים) שעושים את זה בשר"ש היא ששואלים את האדם שמולך "כמה בנים אתה מסוגל להשיג?". נניח שהוא אומר ארבעה. ואז מסיקים מזה שגם כל אחד מצאצאיו יכול להשיג ארבעה צאצאים.
כמעט אף אחד לא רואה את המלכוד שבזה._

העלת נקודה חשובה ונכונה.

כדי שיהיה איזשהו סיכוי לקמפיין שר"ש הגון, האנשים המעורבים חייבים להיות מודעים לכל הדברים הללו. אחרי הכל, גם האדם ההגון ביותר בעולם לא יהסס לשווק שר"ש כפירמידה, אם הוא לא מבין את המלכוד.

אינני מכחיש ששיטת השר"ש מעלה בעיות רבות, אתיות ואחרות. אבל מכאן ועד להתייחס לשר"ש כאל דבר בזוי - מעין תרמית פירמידה פשוטה בתחפושת - רחוקה הדרך.
משה*

שיווק רב שכבתי

שליחה על ידי משה* »

כיוון שבימינו האילוץ אינו תפעולי או ייצורי אלא שיווקי, אז הסיבה שלא תגיע למיליון לקוחות היא התחליפים למוצר שלך, אשר ישתו מתוך המיליון כ- 999000

איך הגעת למספר הזה? ומנין אתה יודע, בכלל, שיש תחליפים?

לא אמרתי לך באיזה מוצר מדובר. ככל הידוע לך, יכול להיות שיש לי פטנט על מוצר X. יכול גם להיות שהשגתי בידול אמצעים אחרים. אחרי הכל, אם אני בעל עסק שמתכוון להצליח, חייב להיות למוצר שלי ייחוד, לא?

התשובה שלך נוגעת לא"ב של הקמת עסק, אבל אין בה שום קשר לשר"ש. אם יש למוצר שלי אלף מתחרים, המצב ישאר בעינו בין אם אני משתמש בשר"ש ובין אם לאו. במקרה הזה נתח השוק שלי יהיה 1000 לקוחות, עם שר"ש או בלי שר"ש (אבל עם שר"ש, אגיע למספר הלקוחות הזה הרבה יותר מהר).

עוד סיבה היא הפיזור של מיליון בעולם: מדובר באחד מששת אלפים אנשים, וגם שר"ש לא מגיע כל כך צפוף, אלא אם כן הפיזור שלהם מאד לא הומוגני.

הפיזור שלהם, על-פי הגדרתם כלקוחות בכוח, הוא אכן מאד לא הומוגני.

אם שני אנשים, שנקרא להם ראובן ושמעון, מעוניינים לקנות את המוצר X, הרי שהסיכוי שהם מכירים אחד את השני גבוה בהרבה מהסיכוי שסתם שני אנשים אקראיים יכירו זה את זה. יש להם נושא עניין, או צורך, משותף.

כמו כן, כאשר הצרכנים הפוטנציאליים הם אחד מששת אלפים, לא כדאי לאף אחד להיות מפיץ.

למה? זכור שכל מפיץ הוא גם לקוח, ולכל לקוח יש את הזכות להיות מפיץ.

לכל אחד ממיליון הלקוחות בכוח כדאי להצטרף ל"מועדון", מכיוון במקרה הגרוע ביותר הם מקבלים רק את המוצר לו הם זקוקים. ואפילו שהשוק של המוצר הנדון מתקרב לרוויה, עדיין יהיה ללקוחות כדאי לשווק את המוצר שלי לחברים והמכרים שלהם - referal אחד טוב יותר מלא כלום. אמנם בשלב הזה אף אחד לא יצא מגדרו לחפש לי לקוחות חדשים, אבל כל אחד מהלקוחות הקיימים שלך יספר לאנשים שהוא מכיר - ובשלב הזה מדובר כבר במאות אלפי לקוחות...

בסופו של דבר, זהו מצב שבו כולם מנצחים. אני משיג את מלוא פוטנציאל השוק שלי, בזמן קצר יחסית. ויש לי מיליון לקוחות מאושרים המרוצים מהמוצר, כאשר חלק מהם גם עשו עליו כסף.

.
עודד_לבנה*

שיווק רב שכבתי

ומנין אתה יודע, בכלל, שיש תחליפים?

יש לך מוצר שאין לו מתחרים? כל מתחרה הוא תחליף עבור הלקוח שמתלבט ביניהם.

יכול להיות שיש לי פטנט על מוצר X

גם על תרופות יש פטנט, אבל יש להן תחליפים ומתחרים.
בעידן של היום כמעט לא קיים מוצר ללא תחרות

אחרי הכל, אם אני בעל עסק שמתכוון להצליח, חייב להיות למוצר שלי ייחוד, לא?

פעמיים לא.
פעם שניה - כדי להצליח חייב להיות לך יתרון אסטרטגי עמיד.
זה לא חייב להיות ייחוד של המוצר. זה יכול להיות יתרון בהפצה, בעלויות, בהסכמי בלעדיות, ברישוי, ביכולת המכירה, בשיווק.
כמו מים מינרליים: אין לאף אחד מהם יתרון של מוצר על השני, אלא רק יתרונות של הפצה ותדמית.

פעם ראשונה - לא לכל בעל עסק שמתכוון להצליח יש יתרון. כוונה עדיין לא עושה את היתרון.
ובקו ההכשלה הבא - גם אם יש לך דבר שאתה תופס כיתרון, זה עוד לא אומר שזה באמת יתרון.
ובקו ההכשלה שאחריו - גם אם זה באמת יתרון, זה עדיין לא מספיק להצלחה. גם למתחרים שלך יש היתרונות שלהם.

התעלמות מקווי ההכשלה האלה היא אחד ההבטים של מה שמכונה "קוצר ראות שיווקי" (יש גם ידוע מאמר בשם הזה).

הזה נתח השוק שלי יהיה 1000 לקוחות, עם שר"ש או בלי שר"ש

זו אשליה.
השוק אינו מתחלק באופן שווה בין המתחרים. נפוץ יותר שמתחרים בודדים זורקים את כל השאר מהשוק.
דוגמא טובה לכך היא שוק המחשבונים. פעם היו אינספור חברות שיצרו מחשבונים. אחרי ככלות הכל, זו טכנולוגיה פשוטה מאד.
היום נשארה בעיקר קסיו, ואולי עוד מעט חברות.

לכל אחד ממיליון הלקוחות בכוח כדאי להצטרף ל"מועדון", מכיוון במקרה הגרוע ביותר הם מקבלים רק את המוצר לו הם זקוקים. ואפילו שהשוק של המוצר הנדון מתקרב לרוויה, עדיין יהיה ללקוחות כדאי לשווק את המוצר שלי לחברים והמכרים שלהם - referal אחד טוב יותר מלא כלום.

רק אם אתה מתעלם מ עלות העסקה

בסופו של דבר, זהו מצב שבו כולם מנצחים. אני משיג את מלוא פוטנציאל השוק שלי, בזמן קצר יחסית. ויש לי מיליון לקוחות מאושרים המרוצים מהמוצר, כאשר חלק מהם גם עשו עליו כסף.

עשו כסף, והוציאו זמן.
רוב הלקוחות, אם בודקים את היחס בין השקעת הזמן לרווח בכסף, אינם מגיעים לשכר מינימום.
עודד_לבנה*

שיווק רב שכבתי

וזוהי בדיוק הסיבה שכל הניתוחים המתמטיים היפים שלך לא אומרים הרבה על מה שקורה בפועל בשוק מבוסס שר"ש.

הניתוחים שלי לא הניחו שהאנשים רציונאליים, ולכן הם לא נפגמים מהטענה שאנשים אינם רציונאליים.
כל מה שהם הניחו זה שבמערכת מסחרית כזו לא נוצר כסף יש מאין.

אינני מכחיש ששיטת השר"ש מעלה בעיות רבות, אתיות ואחרות. אבל מכאן ועד להתייחס לשר"ש כאל דבר בזוי - מעין תרמית פירמידה פשוטה בתחפושת - רחוקה הדרך.

טוב, נראה לי שחילוקי הדעות בינינו לגבי שר"ש הצטמצמו למינימום שאפשר לקוות אליו בהתחשב בנקודות המוצא שלנו.
אני מציע שנכיר בחילוקי הדעות במצב שלהם ובהסכמות במצב שלהם, ונסיים בזה.
אני מציע את המיפוי הבא של תחומי הסכמה ומחלוקת:

הסכמות:
  • השר"ש מעלה בעיות רבות, אתיות ואחרות.
  • גם האדם ההגון ביותר בעולם לא יהסס לשווק שר"ש כפירמידה, אם הוא לא מבין את המלכוד.
  • מעל תשעים ושמונה אחוזים מהשר"ש שרואים בשטח הוא פירמידה מוסווית.
חילוקי דעות:
  • האם קיים (אחוז או שנים) של שר"ש שאינו פירמדיה.
  • האם ברוב המקרים הבעיות האתיות בשר"ש נפתרות או מצטמצמות לגודל שאפשר לבלוע.
  • האם חלק משמעותי מהעוסקים בשר"ש מבינים את המילכוד.
מקבל?
אהוד_כפרי*
הצטרפות: 21 אוגוסט 2004, 02:34

שיווק רב שכבתי

שליחה על ידי אהוד_כפרי* »

קודם כל גילוי נאות, אני מפיץ עצמאי של הרבלייף, קראתי פה את ההשגות שיש לכם לגבי החברה ומוצריה.
המוצרים של הרבלייף עובדים עלי ועל לקוחותיי בצורה מעולה (והמשפחה אוכלת אותם בשמחה גם כן) החונכת שלי לימדה ומלמדת אותי כל הזמן. החזרתי את ההשקעה הראשונית תוך חודש ,מערך ההדרכות והתמיכה הוא מקיף יעיל ונותן לכל מי שבוחר להעזר בכלים אלו ידע שלא יסולא בפז. המפיצים שנכנסו תחתי והתחילו לעבוד כבר מרוויחים כסף בחודש הראשון,בקיצור לי ולסביבתי זה עובד מצויין כי אנחנו עובדים קשה.
דבר שני שהוא יותר כללי עסק, גם הוא MLM לא בודקים בחודש ולא בשלושה. הנקודה הראשונה בה יש לעשות בדיקה אם זה כדאי, היא לפחות אחרי שרצים כבר שנה (וגם זה מוקדם מאוד--בד"כ השנה הראשונה אתה רק לומד מה ומי ואיך ).
אם מישהו מעוניין בדיאלוג מוזמן ל: [email protected]
משה*

שיווק רב שכבתי

שליחה על ידי משה* »

עודד לבנה - אני מקבל בהחלט את תמונת המצב שהבאת, לגבי נקודות ההסכמה והמחלוקת שבנינו.

אבל נראה לי שאתה ממעיט בערך המחלוקות.

לא מדובר פה באי-הסכמה על טיבם של מיעוט זניח של עסקי השר"ש (אחוז או שניים). לדידי, אותו "מיעוט זניח" הוא הדבר היחיד הזכאי להיקרא שר"ש. תרמית פירמידה, גם אם היא מסוות תחת מעטה השר"ש, נותרת תרמית פירמידה ולא שר"ש.

אני חוזר ואומר: בארה"ב (למשל) יש אבחנה ברורה בין השניים. מצד אחד, יש שם חוק ברור שאוסר על פירמידות מכל הסוגים, כולל אלו ש"מבוססות על מוצר" (קרי - מסוות תחת מעטה השר"ש). מצד שני, יש שם חברות ענק שמתמחות ב-MLM כך שברור שזה כן חוקי שם.

בהתחשב בעובדות הללו, כל הויכוח התיארוטי שלנו הוא קצת טיפשי... סביר להניח שאתה צודק בחלק מהנקודות, ואני בחלק אחר מהן, אבל בת'כלס נראה שכל עניין ה-MLM עובד בצורה סבירה בארה"ב.
משה*

שיווק רב שכבתי

שליחה על ידי משה* »

רוב הלקוחות יעשו אפס כסף, אבל זה בכלל לא הנקודה. הם קנו ונהינו מהמוצר X - מוצר שהם היו קונים בכל מקרה! וכל עוד שהשוק לא הגיע לרוויה מוחלטת (או כמעט מוחלטת), ישארו לקוחות שיכולים להמליץ את המוצר לחבר שלהם (או אח שלהם או סבתא...) בכמעט אפס זמן ומאמץ.

אפשר להתווכח אם אסטרטגיית הפרסום הזו יעילה או לא (אינטואיטיבית נראה לי שהתשובה תלוייה באופי השוק המדובר), אבל אי אפשר לטעון שלא מדובר בקמפיין פרסום לגיטימי לכל דבר. זו איננה פירמידה. ובתנאים הנכונים, קמפיין כזה יכול להביא לתוצאות מרשימות מהר מאוד.
עודד_לבנה*

שיווק רב שכבתי

רוב הלקוחות יעשו אפס כסף, אבל זה בכלל לא הנקודה.

נראה שעדיין לא הסכמנו על מה הדיון: לי זו בהחלט נראית הנקודה.
אתה יכול בבקשה לנסח את נושא המחלוקת, כפי שאתה תופס אותו?

בכמעט אפס זמן ומאמץ.

במקרים שאני מכיר - זה הרבה יותר זמן ומאמץ מזה. אנשים מקדישים זמן ללימוד המוצרים, להפנמה של טכניקות מכירה ולשיכנוע של חבריהם. חלק נהנים מזה, אבל בכל מקרה מדובר בזמן ומאמץ משמעותיים.

זו איננה פירמידה.

אני שומע את המשפט "זו אינה פירמידה" שוב ושוב, כמו מטנרה, מאנשי השיווק הפירמידאלי.
אני מבין שהם רוצים להתרחק מהתדמית שדבקה בפירמידה.
אני מסכים שזה לא המשחק המקורי של הפירמידה, אך זו בהחלט ווריאציה על הפירמידה, ונראה לי שההבדל מספיק קטן כדי להשאיר את התואר "פירמידאלי" גם כאן.
עודד_לבנה*

שיווק רב שכבתי

מצד אחד, יש שם חוק ברור שאוסר על פירמידות מכל הסוגים, כולל אלו ש"מבוססות על מוצר" (קרי - מסוות תחת מעטה השר"ש). מצד שני, יש שם חברות ענק שמתמחות ב-MLM כך שברור שזה כן חוקי שם.

א. מה ההבדל בחוק שם בין שר"ש לבין פירמידה מבוססת מוצר? לא ברור לי. יש לך תרגום של החוק?
ב. זה שבארצות הברית משהו עובד לחברת ענק, זה עוד לא אומר שהוא חוקי.
אלמונית*
הצטרפות: 01 אוקטובר 2001, 09:06

שיווק רב שכבתי

שליחה על ידי אלמונית* »

למקרה שמישהו יקבל ברצינות את הנאמר למעלה, אך ורק אורח חיים הכולל דיאטה מאוזנת, כוללת את כל הנדרש, ללא שום כדורים ואבקות. לא קל, לתמיד, אבל אפקטיבי ובריא. אל תתפתו להבטחות. כן קבוצות תמיכה מכל סוג שעוזר לכם, לא לניסים ונפלאות, לא משנה אם לניסים יקראו מרזי ינקלביץ או צמחי מרפא בוקובזה.
א.אלפרין*
הצטרפות: 13 ספטמבר 2004, 21:43

שיווק רב שכבתי

שליחה על ידי א.אלפרין* »

קראתי את כל ההודעות בפורום בהקפדה יתרה. כמה דברים הבנתי עד ליסוד ואפילו מעבר, למשל: איך קורה שישנם אנשים ממורמרים שלא הלך להם העסק הזה של לגייס סוכנים חדשים להרבלייף או אפילו למכור את המוצר, וזאת בשל סיבות שונות ומגוונות. הבנתי גם שההוצאות אינן מסתכמות רק במה שהמפקח מספר לך בפגישה הראשונה. כל הדברים הנ"ל הינם סבירים ולגיטימיים, אבל הדבר שבאמת הייתי רוצה לדעת זה מהי יעילות המוצרים של הרבלייף? מה אחוז המשתמשים המרוצים לעומת אלו שאינם מרוצים? האם ישנה סטטיסטיקה מדוייקת? או מוערכת? האם נתקלתם במקרים שבהם לקוחות לא היו מרוצים אף על פי שעקבו אחרי תוכנית ההרזיה בדיוק? האם הם רבים?
השורה התחתונה היא שמאד הייתי רוצה לדעת עד כמה יעילים מוצרי ההרבלייף והאם הם באמת לא מזיקים לגוף?
פטריוט_כחול_לבן*
הצטרפות: 03 אוגוסט 2004, 01:50
דף אישי: הדף האישי של פטריוט_כחול_לבן*

שיווק רב שכבתי

שליחה על ידי פטריוט_כחול_לבן* »

היה לי חבר בצבא שמכר מוצריי הרבלייף.
הוא האמין במוצרים ואף יצא לי לראות אותו משמש דוגמא אישית. הוא השתמש במוצר וירד במשקל בצורה די ברורה.
הוא גם הרוויח ממכירת הרבלייף סכומים נאים, למרות שלא בקשתי פרטים אי פעם.
עמית_המאמין*
הצטרפות: 21 ספטמבר 2004, 20:06

שיווק רב שכבתי

שליחה על ידי עמית_המאמין* »

את האמת לאמר לכם, אני כבר די מבולבל מכל הפרשנויות והדעות.
אין לי מושג מה כאן אמיתי ומה לא.
אבל שאלה לי אליכם:
האם יש כאן אדם שהתנסה באחת העבודות הללו, שעבר את החוויה הזאת והבין שמדובר כאן בתרמית או בעבודה לא עבודה?
מציאותית*

שיווק רב שכבתי

שליחה על ידי מציאותית* »

אחרי בחינה קצרה הבנתי שלשוק השר"ש אין כל כך הרבה חברות פה בישראל, לעומת ארה"ב, שם ההיצע הוא מדהים.
אחרי חשיבה מעמיקה עם עצמי החלטתי להצטרף בפעם השניה לחברת הרבלייף. אם כבר אני הולכת להתעסק בתחום הזה הרבה זמן, אז שזה יהיה בחברה המובילה בשוק ועם ההדרכה הטובה ביותר בשוק. לנסות לתקן את מה שלא הצלחתי אז.
נכון, אני עדיין לא מפקחת. אני לא ממהרת לעשות את הצעד הזה כשעוד אין לי מכירות, ועוד אין לי תוצאה סופית מהמוצר.

אפשר לומר שכרגע אני בעיקר לקוחה מרוצה, שמחכה לתוצאה הסופית שתגיע לא בעוד הרבה זמן. אז אתחיל להפיץ ברצינות. בנתיים אני באה באופן קבוע להדרכות, נהנית שם מהאנשים, מהחומר המעניין (שלמרות שאני כבר יודעת אותו בע"פ מרוב שאני שומעת אותו, עדיין אני לומדת ממנו כל פעם משהו חדש),
לפלוני אלמוני שאמר שאולי כרגע הוא לא מתאים להיות מפקח- אולי זה נכון (אני לא מכירה אותך בשביל לדעת). אולי החונך/ת שלך עשת/ה טעות, והיית צריך קצת יותר זמן בשביל המפקח.
בהחלט לא כולם מתאימים לזה, אבל מי שכן יכול להתפרנס בכבוד.
פלוני, אני לא יודעת באיזה ארגון אתה, אבל במקום למכור אותם במחיר מציאה, אולי תנסה את השיטות החדשות שיש לנו עכשיו. דבר עם החונך/ת שלך. תקבל על זה הדרכה מלאה מהם, אם הם עובדים בדרך הזאת.
כתובת המייל שלי למי שרוצה להגיב שם [email protected]
עודד_לבנה*

שיווק רב שכבתי

נשמע קצת דתי-עד-משיחי, אפעס:

"אני מאמין באמונה שלמה בביאת המשיח. ואף על פי שיתמהמה, עם כל זה, אחכה לו בכל יום שיבוא" ("יסוד האמונה בביאת המשיח מתוך שלושה עשר יסודות האמונה לרמבם ובקרוב:
שמחכה לתוצאה הסופית שתגיע לא בעוד הרבה זמן (כי זה כבר ממש אוטוטו, טפו טפו, אם אתמיד בשימוש במוצרים)

""
"אינו דומה שונה פרקו מאה פעמים לשונה פרקו מאה ואחד" (תלמוד בבלי, מסכת חגיגה, פרק א, דף ט, ב ):
בנתיים אני באה באופן קבוע להדרכות, נהנית שם מהאנשים, מהחומר המעניין (שלמרות שאני כבר יודעת אותו בע"פ מרוב שאני שומעת אותו, עדיין אני לומדת ממנו כל פעם משהו חדש)

"ודע מה שתענה לאפיקורס" (אבות, ב, יז
לפלוני אלמוני שאמר שאולי כרגע הוא לא מתאים להיות מפקח

ואחרון אחרון - האמונה שלרב שלך יש כל התשובות:
"דבר עם החונך/ת שלך, תקבל על זה הדרכה מלאה מהם
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

שיווק רב שכבתי

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

מידע נוסף למתעניינים:
http://www.ynet.co.il/articles/1,7340,L-2720355,00.html

http://www.rickross.com/groups/herbalife.html
http://www.dietitian.com/faddiet.html

http://www.forbes.com/business/global/2 ... 4/044.html

אם למישהו יש מידע נוסף ממקורות אשר אינם קשורים לחברת הרבלייף, אנה פרסמו אותם כאן.
עודד_לבנה*

שיווק רב שכבתי

לפי תחילת המצגת (אין לי חמישים דקות לשמוע שוב דבר שכבר קראתי), זה שייך לדף אבא עשיר אבא עני, לא לכאן.
ישי*
הצטרפות: 30 יולי 2004, 09:18

שיווק רב שכבתי

שליחה על ידי ישי* »

א. חברת הרבלייף היא חברה בינלאומית שעסקיה נפרשים על פני 59 מדינות
ב. כל מוצרי החברה מאושרים על ידי משרדי הבריאות במדינות בהם היא עובדת.
ג. וועדת הרופאים של הרבלייף המפתחת את המוצרים מורכבת מהרופאים ידועים בעלי שם, חלקם זוכי פרס הרופא הטוב ביותר, כמה מהם אף זוכי פרס נובל.
ד. מנסיון אישי שלי (אני אוכל את האוכל הנפלא הזה, כן אוכל! - כבר חודש וחצי וכבר יש תוצאות) ונסיון של אנשים נוספים רבים סביבי חלקם קרובי משפחה וחלקם לא, המוצרים עובדים. נקודה.
ה. ישנם אינספור עדויות החתומות ומאושרות ע"י נוטריון שקבעו שאכן הרבלייף היא שיטת דיאטה שעובדת.עד כמה שידוע לי, מתוך הסביבה המוכרת שלי, אף אדם שצרך את המוצרים של הרבלייף לא ניזוק בשום דרך, למעט אולי תופעות שוליות בהתחלת השימוש שעברו עם הזמן.
כל האנשים שאני מכיר שצרכו את האוכל הנפלא הזה, דיווחו על תוצאות משותפות דומות וכמה תוצאות ייחודיות להם: תחושת עירנות, היעלמות של עייפות, שיפור במערכת העיכול, וכמובן ירידה/ עלייה במשקל. יש לי אפילו כמה מכרים שהם סוכרתיים שבעזרת הרבלייף הגיעו לרמה כזו שהרופאים הורידו להם - כמעט לגמרי - את התרופות וכמה מכרים שמצב הפסיאורזיס (מחלת עור) שלהם שופר לאין ערוך.

חשוב לי לציין המוצרים של הרבלייף אינם תרופה ולא מתיימרים להיות כאלה. על כל המוצרים יש אזהרה שאנשים שבמצב מיוחד ובמעקב רופא - יש להיוועץ עמו.

אני יכול להמשיך ולדבר על הטוב ועל החברה הזו עוד שעות. אני לא רוצה שתתקבל תחושה של כת, כי זו לא כת. אלו מוצרים שהוכיחו את עצמם במשך 25 שנה(!).

שיטת ה MLM (שיווק רב שלבי), שבה עובדת הרבלייף, היא שיטה שתופסת תאוצה ונחשבת לאחת משיטות השיווק הטובות והמבקירות שהומצאו. אין בוגר מנהל עסקים או כלכלה שלא למד ולו בקצת עליה.

השיטה הזו עובדת, בגלל סיבה פשוטה מאוד - היא מתגמלת מאוד, מכיוון שהחברה לא משקיעה לא בפרסום ולא במכירה אקטיבית - אלא נותנת למפיצים לעשות זאת, דבר המאפשר רווח גבוה יותר לאנשים ברמות הנמוכות. נתח הכנסות של החברה הוא 27% אחוז מכל מכירה. שאר ההנסה הולכת למפיצים.

איזו עוד שיטת שיווק משאירה נתח רווחים כל כך גבוה בידיהם של האנשים הפשוטים?

ישי.
עודד_לבנה*

שיווק רב שכבתי

אין בוגר מנהל עסקים או כלכלה שלא למד ולו בקצת עליה.

מאיפה המידע?
אני סיימתי תואר שני במנהל עסקים באוניברסיטת תל אביב, ולא למדתי אף קורס שדן בשיטה הזו.
לדעתי השיטה מספיק פשוטה כדי שלא להצריך קורס, וודאי שלא קורס חובה (כזה שכל מי שסיים את התואר למד). זה נראה לי תת-נושא של תיגמול אנשי מכירות, אשר הוא תת נושא בתוך קורס כמו "ניהול מוכרנים ומכירות".

איזו עוד שיטת שיווק משאירה נתח רווחים כל כך גבוה בידיהם של האנשים הפשוטים?

הפירמידה.
פלוני_אלמונית*

שיווק רב שכבתי

בשביל מה להתווכח הרבה תלכו לקרוא ספר " בית ספר לעסקים " לרוברט קיוסאקי ותבינו מה ההבדל בין פרמידה ל MLM
עודד_לבנה*

שיווק רב שכבתי

פ"א,
קיוסאקי נידון לעייפה באתר הזה (והורשע כשרלטן, לפחות על ידי אחת המפלגות) בדפים אבא עשיר אבא עני ו- לפרוש עשיר לפרוש צעיר.
עודד_לבנה*

שיווק רב שכבתי

שיטת הפירמידה דוחפת אנשים שני דברים:
  1. עדויות חיוביות במיוחד על המוצרים, מעבר למה שהיה קורה לולא הם גם מכרו את המוצרים.
אחרת יש להם דיסוננס קוגניטיבי הן בכך שהם משתמשים במוצרים והן בכך שהם ממליצים עליהם.
  1. אפקט ההילה: העברת היחס המתלהב לכל המותג, כולל מוצרים שהם לא משתמשים בהם (כמו אשה שממליצה על ג'ל גילוח).
בכך זה הופך למעין דת.
משה*

שיווק רב שכבתי

שליחה על ידי משה* »

אני שומע את המשפט "זו אינה פירמידה" שוב ושוב, כמו מטנרה, מאנשי השיווק הפירמידאלי.

אתה גם שומע אותו ממני. מכיוון שאין ביני לבין שיטת ה-MLM דבר וחצי דבר, אני מציע שתתן קצת יותר כבוד לעמיתיך בפורום ותגיב לעניין.

לדעתי הבהרתי היטב את הסיבות לטענתי ש-MLM הוא שיווק לגיטימי לכל דבר. אם ברצונך לטעון שאני טועה, אנא עשה זאת תוך התייחסות לנימוקים שנתתי.
טו_בשבט_הגיע*
הצטרפות: 25 ינואר 2005, 11:35

שיווק רב שכבתי

שליחה על ידי טו_בשבט_הגיע* »

ממש במקרה גוגל יקירנו זרק אותי לאתר הזה , חיפשתי אתונות , מצאתי מלוכה....

האמת, שלפי שם האתר , חיפשתי פה שאנטי , רוגע ,זרימה עם החיים וטיפים לחיים שלווים יותר,

לצערי קראתי ודי התרשמתי מהאמוציות , מהשנאה היוקדת מהרצון להזהיר את העולם , מפני ה"רעים",
כתב שם לדוגמא מס' פעמים, עודד לבנה , קישורים כלשהם וניסה לשכנע (כמו כל מוכרן טוב) שכאילו מדובר בכת או בדת.
וחזר ואמר וחזר ואמר. אני תוהה איזה אינטרס יש לו (ולאחרים), שהוא משחית את זמנו כך ? על איזה נקודה לחצו לו שהוא מתפרץ ככה?

לא מעט אנשים שאני מכיר, עובדים בעבודות שאפשר להתאימם לתיאורים הללו,
ככה אנשי אורנג' ("פלאפון אוטוטו קורסת")מדברים,
ככה מדברים עובדי פלאפון' ("אורנג כבר נפלה למעשה...")
ככה חבר שעובד בבזק בינלאומי, ("ברק? 015? לא שמעתי עליהם")
ככה בן-דוד שמוכר בלוקים של חברה מסויימת ,
ככה אחיין שיש לו אופנוע מסוג הוואסקוונה,

כולנו במודע או שלא שגרירים של מה שהם אוהבים והם מאמינים, כך הם מדברים וכך הם חושבים ,
אבל מין הסתם רק את החזקים קל לשנוא, כי כזה דו שיח קראתי לפני כ6 שנים , ב IOL, משהו שאולי זקני האינטרנו זוכרים,
כנראה שרק להרבלייף וסאנריידר ניטפלים, כי כנראה הם מצליחות יותר מחברות אחרות , ונוצץ תמיד מושך אש, תמיד.
מופתע מעומק השנאה.

אותו כנ"ל לגבי למי שמאוכזב/ניכשל מעבודה מסויימת , תמיד משמיץ זה טבעי , תראו לי אחת שהייתה רוצה לחזור להיות פקידה קפה/תה בצבא?
אבל מישהי שהייתה קצינה מצליחה במבצעים או בהדרכה, כן תאמר בד"כ מילים טובות ותמליץ גם לאחרות.
הכל עניין של הצלחה.

אייל
eyal no eyal@walla.co.il

למען גילוי נאות, אני פריק של בריאות וטבע , וצורך חלק מהמוצרים של הרבלייף משנת 93, אני עדיין חי ואפילו די בריא להפתעת אישתי שתחיה,
לא רק שאני לא מרוויח שקל מהם, נהפוכו, אני משלם הרבה כסף, כדי לקנות את המוצרים הלא ככ זולים הללו, כמעט כל חודש, כמתאפשר כלכלית.
(ודוגרי, הייתי בהחלט שמח אם בתור לקוח ותיק , היו מצ'פרים אותי מידי פעם באיזה קופסא או שתיים....)

השונאים מייד יקפצו וישאלו , אם זה טוב , למה אני שלא תמיד סוגר את החודש , לא עובד בזה?
א. כי אני לא חייב
ב. אני לא רוצה
ג. אני לא טוב בסוג כזה של עבודה (וזו בהחלט עבודה , ועבודה לא קלה)
ד. לא אוהב לעבוד עם לקוחות, זה עם מאוד בוגדני.
ה. מעדיף לעשות דברים אחרים בחיים , זכותי לא?

המלעיזים ישאלו, מדוע אני משחית זמני, כדי לכתוב את הדברים הללו.
א. כי הכתיבה משחררת....
ב. אני לא עובד היום (טו בשבט...)
ג. כי הייתי השבוע בפגישת מחזור, ואחרי שראיתי את שאר בני גילי , הבנתי שההשקעה הייתה משתלמת....

גילוי נאות 2
בריאות בריאות , אבל חצי קופסת פארלמנט ביום זה פק"ל....
אין_חכם_כבעל_נסיון*
הצטרפות: 19 פברואר 2005, 13:15

שיווק רב שכבתי

שליחה על ידי אין_חכם_כבעל_נסיון* »

10 הערות על הרבלייף, ניקן וכל שאר הנשמות הטובות:

(1) המוצרים: תמיד - או שהם נחותים (אחרת למה לא להפיץ אותם השיטה הקמעונאית הפשוטה?) או שהם במחירים אסטרונומיים (לממן את העמלות האינסופיות במעלה הפרמידה).
(2) היות ואלו אינם סוכנים עובדי חברת האם הם יכולים להבטיח הרים וגבעות (מגנט שפותר את כל התחלואים, אבקה שצ'יק צ'אק מרזה וכו')
(3) זו היא דרך בטוחה לאבד את כל החברים שלך ולהסתכסך עם בני משפחתך - זה מה שקורה כשאתה הופך את קרוביך ללקוחות.
(4) אם זה כל כך תמים ונכון אז למה תמיד הסוכן חייב לקנות בסכומי עתק את המוצרים לעצמו? לקחת הכשרות והדרכות יקרות? אצל ספק נורמלי זה היה ממומן על ידי הספק, לא?
(5) כל החברות האלו מעבירות את הסוכנים סדנה בנוסח I Am (בכי וכו') בה נכנסים עמוק מאוד לתת המודע של הנדון והופכים אותו לרובוט מתוכנת (בטח שמתם לב לזה במגעיכם עם סוכנים חדשים) ההיפנוזה פגה אחרי מספר חודשים כשההפסדים מצטברים והחברים נעלמים.
(6) פגשתם, אתם אישית, אי פעם מישהו שהתעשר מכל הדבר הזה?
(7) אחד מהטריקים שלהם לשטוף את המוח לסוכנים חדשים זה להציג את כל העניין שמטרתו "לעזור לאנשים אחרים" wellness ועוד כמה מילים יפות. זוהי גוזפנקא נהדרת לסוכנים להחביא את תאוות הבצע מאחורי אלטרואיזם. ואכן רוב הסוכנים לא מצטיינים במודעות עצמית מפותחת ויושר אישי ואל תבלבלו בין זה לתמימות.
(8) הטריק השני הוא להגיד לכם שנדרש ממכם כסוכנים להיות בעלי תכונות מנהיגות ועוד דברים המחמיאים לאגו בעוד שכל מה שאתם צריכים להיות זה: רוכלים טובים וציניים מספיק כדי לעבוד על כל החברים שלכם ובני המשפחה.
(9) ראיתם פעם שבפניות שלהם הם מספרים מה זה בדיוק? אם זה כל כך תמים, פשוט וישר אז למה להחביא?
(1) לסיום: אני נפלתי בפח הזה ואני מכירה עשרות שנפלו, היום אני במקום אחר, אין ארוחות חינם...
דליתוש*
הצטרפות: 21 דצמבר 2004, 14:50

שיווק רב שכבתי

שליחה על ידי דליתוש* »

חכם יקרה-
  1. המוצרים: תמיד - או שהם נחותים אשמח לראות מראה מקום. (אם זו לא פשוט דעתך האישית ואז ניתן להוסיף "לדעתי", רק שיהיה ברור). אנא הבאי מראה מקום רציני המוכיח נחיתות, כתבות בעיתון על חשדות בנוגע למוצר אחד בלבד שמשווק רק בארץ, לא מספיק.
  2. לא הבנתי...
  3. זו היא דרך בטוחה לאבד את כל החברים שלך ולהסתכסך עם בני משפחתך זה אכן קורה לפעמים, אבל אם זו המטרה יש דרכים טובות יותר :-). אני שיווקתי הרבלייף לתקופה קצרה ולא נרשמו איבודי אנשים יקרים.
  4. תמיד הסוכן חייב לקנות בסכומי עתק ממש לא תמיד. לפחות לא בהרבלייף. ערכת הצטרפות ראשונית היא בסביבות 500 ש"ח. לא ממש סכום עתק. הדרכות, סדנאות וכד' הן לא חובה. אבל אלו שאני הייתי בהן היו נחמדות מאוד וגם מועילות בדרכן.
  5. כל החברות האלו מעבירות את הסוכנים סדנה בנוסח I Am הרבלייף לא, סאנריידר לא. לגבי האחרות אני לא יודעת. אבל בטח לא כל החברות.
  6. פגשתם, אתם אישית, אי פעם מישהו שהתעשר מכל הדבר הזה כן, מליונרים. אנשים שבנו טירות. פגשתי אותם בקליפורניה, ארה"ב. מכירה אישית בחור שאז היה בן 25 בערך, עשיר עד מאוד (יושב על חוף הים במיאמי ועושה כסף). גם בארץ פגשתי אנשים שמתפרנסים מזה לא רע. נכון, רוב האנשים לא עושים מזה כסף, מי שמצפה להרוויח תוך זמן קצר ללא השקעה אמיתית, לא יצליח, יעזוב כשיהיה קצת קשה ויחשוב שהאשמה היא בחברה אליה הצטרף ולא בדרך התנהלותו.
  7. נגד כזו קונספירציה אין מילים שיוכלו להעלות ספק בליבך. אבל אני אנסה- חברה שלי (חברה חברה, אחת הטובות) רזתה 15 קילו, שמרה על זה עד ההריון:-). זוג חברים הפסיקו לעשן, רזו והאמת גם די התעשרו מכל העניין. ויש עוד. אני מכירה אישית.
  8. עוד קצת קונספירציה לתבל את כל העניין. יש איזה ביסוס?
  9. ראיתם פעם שבפניות שלהם הם מספרים מה זה בדיוק אופס, יצא לך הפוך.. צודקת, גם בעיני זה לא מוצא חן. זה לא פוסל את כל השאר.
  10. אני גם "נפלתי בפח" הצטרפתי, שילמתי גם "סכומי עתק" (4000$!! בערך) ולא מכרתי כמעט כלום... אז למה אני לא ממורמרת? הפסקתי לנסות אחרי חודשיים. בעסק חדש מתחילים לראות תוצאות אחרי זמן רב הרבה יותר. ראיתי מסביבי אנשים שנשארו והצליחו כך שהחברה והמודל עובדים.
מוזר ומעניין האנטי חסר הפשרות הזה נגד שיווק ש.ר.ש
אני לא מאמינה בשחור ולבן. חברה מסחרית שהכל בה רע? וכולם מנסים לעבוד עלי?
הרבלייף היא חברה כמו כל חברה אחרת. יש בה אנשים שונים, יש בה מוצרים שונים באיכויות שונות. ויש לה שיטת שיווק שיש לה יתרונות וחסרונות.
פלוני_אלמונית*

שיווק רב שכבתי

שיטת ה MLM קיימת כבר מעל 40 שנה בעולם הרבלייף לא הראשונה שהתחילה היא אימצה את השיטה כי זה מה שעובד היום ,אנחנו נמצאים היום בעידן שנקרא הקפטליזם, אם אין לך הכנסה פסיבית ,אז לך תיצור הכנסה פסיבית , כי מחר לא יהיה כבר למדינה כסף לשלם לך פנסיה
יש כאלה שסומכים על המדינה שתממן להם את המחייה ויש כאלה שסומכים על עצמם וקוטפים את הפירות אחר כך
עוד דבר אחד אם תבדקו תראו ש 3 החברות המובילות בעולם - הם אלה שעוסקות בשיטה MLM
ראו הוזהרתם !
עודד_לבנה*

שיווק רב שכבתי

הנימה המטיפה והפטרונית אינה במקומה.

גם ההסתמכות על הנושא השנוי במחלוקת של הכנסה פאסיבית אינו ראוי.

פרט לכך, החברות המובילות בעולם אינן שיווק פיראמידאלי, אלא חברות כמו ג'נרל מוטורס, אינטל, ומיקרוסופט.
עודד_לבנה*

שיווק רב שכבתי

משה, אין לערבב כבוד לאדם עם כבוד לדעה. אני יכול לכבד אדם, בלי לכבד את דעתו. אחרת הייתי צריך לכבד כל אמונה תפלה, כל דת וכל שגיאה שאדם כלשהו מחזיק בהן. ואני לא.
לכן גם העובדה שאני שומע ממך מנטרה ללא נימוק אינה סיבה לתת לזה כבוד.

אתה וודאי לא מצפה ממני להסכים לטענתך-התקפתך נעדרת הנימוקים שאינני מגיב לעניין.

לגבי אם ברצונך לטעון שאני טועה, אנא עשה זאת תוך התייחסות לנימוקים שנתתי

צר לי, אך הכרזה כמו

אבל אי אפשר לטעון שלא מדובר בקמפיין פרסום לגיטימי לכל דבר. זו איננה פירמידה.

אינה נימוק, אלא לכל היותר תעמולה.
עדיין לא שמעתי שום נימוק המפריד כהלכה בין השיווק הפיראמידאלי לבין פירמידה חסרת מסווה.
הבית_של_ר*
הצטרפות: 14 מרץ 2005, 21:21
דף אישי: הדף האישי של הבית_של_ר*

שיווק רב שכבתי

שליחה על ידי הבית_של_ר* »

זה ממש ממש מרגיז אותי, שאנשים שאין להם שום הבנה בתזונה, הולכים ומשווקים, מוכרים, ומשקרים. כל עניין הפרמידה עובד רק לטובת מי שלמעלה.
ורד*
הצטרפות: 21 אוקטובר 2001, 16:56

שיווק רב שכבתי

שליחה על ידי ורד* »

עדיין לא שמעתי שום נימוק המפריד כהלכה בין השיווק הפיראמידאלי לבין פירמידה חסרת מסווה.

שיווק פיראמידיאלי, כפי שאתה מכנה אותו, הוא שיטת שיווק המוכרת מוצרי צריכה ללקוחות-קצה באמצעות סוכני מכירות עצמאיים (זכיינים), בדיוק כפי שנוהגות לשווק את מוצריהן חברות רבות הנוקטות בשיטות שיווק מסורתיות יותר. ההבדל הוא בכך שסוכן מכירות אשר עובד בחברת m.l.m רשאי לפתח ולהכשיר רשת של סוכנים נוספים, אשר כל אחד מהם יעשה את אותו הדבר- ימכור מוצר ללקוח-קצה, ויכשיר סוכנים נוספים. המטרה המרכזית, אם כך, היא למכור מוצר לצרכן סופי. האופן בו מושגת המטרה- ע"י הקמת מערך הפצה של סוכנים עצמאיים.
"פירמידה" היא משחק המגלגל כסף ומטרתו היחידה היא הרחבת הפירמידה. מאחר ואין בו מוצר, אין גם לקוח קצה. כל אחד מהמשתתפים נכנס לעניין רק על מנת להרוויח כסף, והאופן היחיד להרוויח כסף הוא ע"י הגדלת הפירמידה באופן מתמיד. זו הסיבה לכך שמשחק הפירמידה ממצה את מלוא פוטנציאל ההתרחבות שלו ומכלה את עצמו במהירות רבה.
בשר"ש, קיימים אנשים רבים המרוויחים סכומים נאים של כסף רק באמצעות מכירה לצרכנים סופיים (שוב, צרכנים שכלל אינם עוסקים בשיווק המוצר ומעולם לא התכוונו לעשות זאת). מכיוון שמדובר בצרכנים די קבועים, אין צורך להגדיל עוד ועוד את מספרם על מנת לשמור על רמת רווח קמעונאי פחות או יותר קבועה. המבנה משרת מטרה עסקית אמיתית (מוצר ללקוח) ואינו מכלה את עצמו משום שאינו חייב להגדיל עצמו בטור חשבוני כל הזמן על מנת לשמר את רוחיו.
האפשרות להרוויח סכומים גדולים יותר של כסף היא כמובן ע"י בניית מערך הפצה המורכב מיחידות רווחיות רבות, בדיוק כשם שהאפשרות להרוויח כסף רב סבירה יותר במקרה של הקמת רשת חנויות רווחיות, מאשר בתפעול חנות אחת קטנה. דבר זה אינו שולל את זכות הקיום העצמאית של כל אחת מהיחידות. בניגוד לפירמידה- גם אם נעצרת ההתרחבות, כל זמן שכל אחת מהיחידות משווקת מוצרים ללקוחות- קצה, הרשת ממשיכה להרוויח כסף וכל אחד מהשותפים בה מרוויח את חלקו.

קראתי בעניין את דבריך בפורום זה. לשאלותיך- כן, אני מכירה באופן אישי מספר לא קטן של אנשים שמרוויחים היטב מעיסוקם בחברות שר"ש. כן, אני עצמי עוסקת בכך, מזה שנתיים, ומתפרנסת היטב. נכון שקיימות מספר בעיות הקשורות בשיטה ונובעות מכך שכל אחד כמעט יכול להפוך למפיץ, ומכך שלאחר שהפך לכזה יכולת השליטה בו מוגבלת מאוד. מצד שני, זהו גם יופיה של השיטה.
אינני כלכלנית, אך להבנתי הנוסחה המתמטית די פשוטה:
אם מפיץ אחד משרת 30 לקוחות ומרוויח מכך כ 7500 ש"ח, וכן מקים מערך הפצה של 3 אנשים שכל אחד מהם עושה כמוהו- בדור שני יהיו 9 אנשים שעושים כך, ובדור שלישי 27 איש. מערך ההפצה של אותו מפיץ בנוי , אם כן, מ39 מפיצים ומשרת סה"כ 1170 לקוחות- סביר למדי. אם המפיץ יקבל תמלוגים בסך 9% מרווחי הרשת, הוא ירוויח מדי חודש 26,325 ש"ח עבור הרשת שמתחתיו ועוד 7500 ש"ח רווח סיטונאי, וסה"כ ירוויח 33,825 ש"ח.לא חישבתי הוצאות תפעול, אולם הן זניחות מאוד בעסק כגון זה ומגיעות, לכל היותר, ל 4,000 ש"ח בחודש. רווח נטו (לפני מס)- כ 30,000 ש"ח.
נכון, יש לעבוד קשה מספר שנים על מנת להגיע לרווחים כאלה. נכון, לא כולם יגיעו. נכון, זה לא קל. אנשים רבים ירוויחו פחות. יהיו אנשים שלא ירוויחו כלל . אבל מדוע אתה טוען שזה כמעט בלתי אפשרי?
אני תוהה מדוע אתה כל כך עויין את הרעיון?
חג שמח! :-)
מפקחת_לשעבר*
הצטרפות: 14 מאי 2005, 22:44

שיווק רב שכבתי

שליחה על ידי מפקחת_לשעבר* »

שלום לכולם.לפני כ-10 שנים ,פיתה אותי ידיד ששירת איתי בצה"ל,להצטרף לחברה ,לאכול את המוצר וכן להיות מפקחת.
המוצר עשה לי רק טוב. העסק לא כ"כ. אדם שנכנס לעסק צריך להיות מודע לכך שבתחילה המכירות הן על מנת לכסות את ההוצאות הראשוניות,ולא להתלהב מהכסף שמגיע לידיים. התוצאות שלי היו כ"כ מהירות מבחינת ירידה במשקל, שכל מי שראה אותי אח"כ כבר אכל את המוצר.מכרתי בצורה משוגעת. אבל...הייתי צריכה להחליף את כל המלתחה. שם בערך נגמר לי העסק. מי שאין לו במה לקנות מוצרים נוספים כדי למכור,נגמר לו העסק. המוצר מעולה,והטענה היחידה שלי כלפי החברה היא שהוא מאוד יקר למי שאינו מפקח,ולמי שאינו יכול להרשות לעצמו להעשות מפקח. כאשה נשואה +3, משכנתא וכ"ו,קשה מאד לקנות את המוצר. אני בטוחה שיש עוד המון כמוני. לכל המתכננים להיות מפיצים בחברה, תבדקו אצל מי טוב להרשם. כמו בכל דבר בחיים, צריך גם הדרכה טובה.
מציאותית*

שיווק רב שכבתי

שליחה על ידי מציאותית* »

הרבה רעש היה פה מאז ההודעה האחרונה שלי, וגם בתיבת המיל שלי הופיעו כמה מכתבים מעניינים.
קודם כל- לכל מציעי ההצעות למיניהם: חבל לכם על המאמץ. אני לא עוברת לשום חברה. מה הטעם לעבור חברה ולהשקיע שוב סכומים כשאני כבר בחברה מסויימת שאני מכירה את דרכי העבודה שלה (הישנות והמאוד מאוד חדשות) די טוב ויודעת איך כל העסק עובד?

ואחרי ההקדמה הזאת, נכנסתי כדי לספר לכם שאני עדיין לקוחה מאוד מרוצה של הרבלייף, שכרגע לא עושה כלום כי אני עדיין מתייחסת לעסק הזה כ"תחביב" לשעות הפנאי וכך גם התוצאה.
כך האמת גם אני משתמשת במוצרים. מידיי פעם. בא לי שייק- אני עושה. לא בא לי- אני לא עושה. שאר המוצרים על אותו עיקרון- בא לי אני עושה וכשלא בא לי אני לא עושה.
בשל היחס הזה התוצאה עדיין לא הגיעה, לא התוצאה שהיתה אמורה להיות על הפנים שלי ולא התוצאה בעסק, שכרגע האורות שם דיי כבויים.
אי אפשר לצפות להגיע לתוצאה כשאת יום כן לוקחת את המוצר וחודש לא.
אפילו עם מוצרים רפואיים (ובהדגשה- הרבלייף לא מתיימרת להיות חברה רפואית ואנחנו, לפחות הארגון שאני חברה בו, מדגישים את זה בכל הכנסים) התוצאה בחיים לא תגיע אם יום תקחי את האנטיביוטיקה וחודש לא. מה שכן יקרה שהגוף שלך יתרגל לאנטיביוטיקה מיותרת ויתחסן בפניה.

גם אי אפשר לצפות להגיע לתוצאות בעסק כשסה"כ הפגישות בשנה(!!!) לא עולה על 40, במקרה המאוד מאוד טוב.
מישהו חכם אמר פעם ש- 100 הפגישות הראשונות הן ניסיון.
עדיין לא ראיתי שקל ואתם יודעים מה, רוב הסיכויים שאני גם לא אראה בזמן הקרוב.

מתי אני כן אראה?

כשאני אתחיל להבין כשבסוף היום, כשמכבים את האורות והחנות נסגרת, אני צריכה להראות רווחים בקופה.
והרבה הרבה הרבה הרבה הרבה יותר חשוב מכך-

כשאני אפסיק להיות עם דולרים בעיניים ואבוא לאנשים בגישה יותר נקייה, ובאמת ממקום של לעזור ולתמוך, גם הכסף יגיע.
כי אנשים מרגישים אם מישהו מדבר אליהם מתוך הכיס או אם הוא מדבר מהלב. וכנראה שהם הרגישו שעד עכשיו דיברתי מהכיס, גם אם ניסיתי להסוות את זה.

הבעיה שלי עם הרבליף, ואולי זה המזל שלי ולא הבעיה, שמעולם לא סבלתי מעודף משקל. לכן אף פעם לא אוכל להגיד שירדתי בזכות המוצרים האלו וחיי השתנו בצורה דרמטית וכו' וכו'.
בתקופה הקצה שכן סבלתי, וזה היה הרבה לפני שידעתי שהחברה הזאת קיימת בכלל, ירדתי את ה- 8 קילו שהייתי צריכה לרדת בעזרת מכון כושר.

מה שכן אני יכולה להגיד, לגמרי בכנות, שהמוצרים האלו פשוט עושים לי הרגשה טובה, וגם אם אני ארגיש הכי ג'יפה בעולם, אחרי השיק ההרגשה תשתפר בהרבה.

התוצאה העיקרית שאני צריכה להשיג זה עור פנים חלק. ואת זה מאוד קשה להשיג בלי אנטיביוטיקות ושטויות אחרות. אי אפשר לצוות על הגוף שלך שממחר כל הפצעם נעלמים. זה תהליך שלוקח יותר זמן, בעיקר עם מוצרים טבעיים ובשבילו צריך להשתמש ברצינות במוצרים שאת לוקחת.

עכשיו תגידו לי, מה ההבדל אם אני קונה זיכיון הפצה של חברת שר"ש כזו או אחרת, או אם אני קונה זיכיון הפצה של חברת שטראוס למשל, או של קוקה קולה, ומסתובבת עם המשאית שלהם (ולקנות משאית עולה הרבה הרבה הרבה יותר מהסכום שמבקשים תמורת שותפות בחברה) בכל העיר? ששם הפרנסה יותר בטוחה? לא תמיד.
פלוני_אלמונית*

שיווק רב שכבתי

כל מה שנאמר פה לגביי שיווק מרושת הוא מאנשים שאין להם מושג מהו שיווק מרושת מי שראשו אינו פתוח להבין שיש דרך אחרת לייצר הכנסה מהבית מפסיד .זוהי הדרך הכי מדהימה עם האנשים הכי מעצימים בעולם איפה ראיתם עבודה שבה אחד תומך בשני כדיי שהשני יצליח . יש עוד הרבה דברים טובים לומר על השיווק המרושת אגב אני מדברת על סאנריידר
ובגאווה גדולה. מי מכם שנחשף לחברה הזו בדרך השלילית כנראה פגש אנשים בלי הרבה אינפורמציה לגביי איך העסק הזה עובד וחבל.מי שרוצה מוזמן להתקשר 0545212310
פלוני_אלמונית*

שיווק רב שכבתי

בוא נמכור כלום ב י ח ד... בוא נעבוד על עצמנו ועל כולם ב י ח ד...
נקרא לזה בשם יפה - שיווק מרושת דו רוחבי אופקי לקהל מבין... או - שיווק מוטה לקוח פוטנציאלי חסר שיקול וברירה...
זה מאד מעצים לדעת שאתה לא הדביל היחיד ושיש עוד דבילים אחרים בקבוצה שלך.

הפתרון לכל בלבולי הבי... הוא בדוגמא קטנה. נניח שיש לי מכולת, אני יכול לענות על מספר השאלות הבא בקלות:
מה אתה מוכר ? אני מוכר מוצרי מזון
כמה זה עולה ? לחם עולה 3 שקלים, חלב עולה שני שקלים, וגבינה עולה 4 שקלים
איך משלמים ? אפשר במזומן ואפשר באשראי מעל 20 שקלים
מי בעל המכולת ומי העובדים ? אני הבעלים, זוהי רבקה הקופאית ואחי דוד הוא איש המשלוחים
איפה המכולת והמחסן ? ברחוב זהוזה פינת הואוהוא
למה שאני אקנה את המוצרים שלך ? כי אתה רעב והלחם שלי טרי ומזין ובמחיר שווה לכל כיס

תשובות קצרות וענייניות.

עכשיו נשאל את אותם שאלות לגבי סאנריידר (שאין לי מושג מי הם) או כל חברה שעוסקת ב"שיווק בלה בלה בלה "
מה אתם מוכרים ?
כמה זה עולה ?
איך משלמים ?
מי הבעלים והעובדים ?
איפה המשרדים והמחסנים ?
למה שאני אקנה את המוצרים שלכם ?

תשובות קצרות וענייניות בבקשה.
אבאשל*
הצטרפות: 14 פברואר 2005, 08:57

שיווק רב שכבתי

שליחה על ידי אבאשל* »

יפה אמרת
דליתוש_ב*
הצטרפות: 14 דצמבר 2004, 11:40
דף אישי: הדף האישי של דליתוש_ב*

שיווק רב שכבתי

שליחה על ידי דליתוש_ב* »

_מה אתם מוכרים ?
כמה זה עולה ?
איך משלמים ?
מי הבעלים והעובדים ?
איפה המשרדים והמחסנים ?
למה שאני אקנה את המוצרים שלכם ?_

לא אני מוכרת אבל בכל זאת:
סנריידר מוכרים מוצרי בריאות ואיכות חיים שונים (ויטמינים, משחת שיניים, קרמים, תוספי תזונה, תה וכו')
זה עולה הרבה כסף, בעיני :-) (לכל מפיצ/ה יש טבלת מחירים לכל המוצרים - אולי גם באתר שלהם, בדקת? גם במכולת צריך להגיע למקום ולראות או לשאול את המוכר.)
איך משלמים? בכסף. מזומן, אשראי ואולי גם צ'קים (נראה לי שתלוי במפיצים).
מי הבעלים ומי העובדים. הבעלים הם: (משתנה לפי החברה שעוסקת בשיווק בלה בלה). מי הבעלים של סופר סנטר/היפר נטו/מכולת יוסף?
עובדים - יש עובדים שעובדים במפעלים שמייצרים את המוצרים (בד"כ בחו"ל) ובמחסן המכירות (מיקום משתנה לפי חברה, הכי פשוט לשאול מפיץ או להתקשר לטלפון שלהם). אלו שאת פוגשת הם לא עובדי חברה אלא מפיצים עצמאיים.
למה לקנות את המוצרים? לא יודעת. נראה לי כמו תמיד - אם נראה לך שמוצר מסוים מתאים לך, יכול לעזור או להועיל והמחיר מתאים לך, הם סיבות טובות לקנות (יש עוד סיבות, חלקן בעד חלקן נגד).
אני קניתי מסנריידר (אח של חבר שלי ואשתו מפיצים) משחת שיניים טבעית מצוינת (השפורפרת לא נוחה) וניסיתי גם משהו לגרון כואב שלא עזר לי במיוחד.

אצלי השיקולים לקניה לא משתנים בהתאם לסוג השיווק. מתאים לי, יופי, לא מתאים, גם יופי :-)

ועוד משהו קטן. זה סוג שיווק מיוחד ושונה (לא אמרתי טוב יותר) ממה שהכרנו עד היום (חנות, אנשי מכירה, "עובדים" וכו'). כדי להביע דעה מושכלת (לדעתי) כדאי להכיר את העניין.
אחרי שהכרתי (ניסיתי קצת את הרבלייפ, לא הצלחתי), השיפוט "אוהבת לא אוהבת" נראה לי מיותר. זו עוד שיטת שיווק שמתאימה מאוד לחלק מהאנשים. רובם (כמו בשאר השוק) מנסים להתפרנס בכבוד, חלקם רמאים מניפולטיביים. מה חדש?

מאיפה נובעות ההתנגדויות הרגשיות הכה חזקות ? (למי שיש).
אבאשל*

שיווק רב שכבתי

שליחה על ידי אבאשל* »

מאיפה נובעות ההתנגדויות הרגשיות הכה חזקות ?

כשרואים גנב עומד מול עיוור ומרמה אותו, נוצרת "התנגדות רגשית" לעצם עשיית העוול ורצון טבעי לתקן ולפקוח את עיני העיוור.
כך לפחות אצלי.
זה שאנשים מסויימים הם פתאים לא עושה את אלו המרמים אותם לצדיקים, וכך קורה שאנשים מסכנים, תמימים מקבלים תחושה של שייכות מזוייפת, תחושת שליחות ו הדרך הכי מדהימה עם האנשים הכי מעצימים בעולם תחושת העצמה רק בשביל להגדיל את הפירמידה. תמיד תמיד תמיד כל האנשים שפגשתי עם המוצרים הללו נראו לי כל כך מסכנים בשכנוע העצמי המזוייף שלהם, מעולם לא ראיתי מוצר MLM שר"ש או כל בלה בלה אחר שהיה שווה חצי יריקה לכיוונו.
משחות שיניים עלובות, קרמים מסכנים ושאר מוצרים שלא הייתם קונים בשוק 4 בעשר, פתאום הופכים להיות "מוצר השנה" והחלום של כל איש החי בעולם המערבי.

זה מה שנהיה ממכם, מוכרי משחות שיניים לחברים ולמשפחות שלכם. עדיף כבר לבקש עזרה בהלוואה מהם, לפחות תהיו ישרים עם עצמכם.

והעובדה ה "מ ד ה י מ ה " שאנשים עושים כסף בשיטה הזאת היא בערך כמו להצדיק גיוס מהמרים לקאזינו עבור עמלה (כך זה עובד בקאזינו וירטואלי, תביא 4 חברים ותקבל על כל אחד 150$ למשחקים) או להצדיק גיוס ילדים לסחר בחשיש בבית ספרם, "הי, זה עובד...תביא 4 חברים, המוצר הזה באמת טוב...)

עכשיו למציאות - הנה ציטוט מתוך אתר של AGEL על תכנית התגמול : שימו לב לכמות הטקסט : ול"הזהרות"
_מוצרים ייחודיים ומהפכניים!
תוכנית תגמול הוגנת - שותפות אמיתית בין החברה ומפיציה - 50:50.
כולם מוזמנים להשתתף – מפיצים, או לקוחות מועדפים.
שילוב כוחות בין חברי הרשת.
התחייבות לצריכה חודשית סבירה למפיץ בלבד, ולא קבוצתית.
משלוח אוטומטי חודשי.
רווח מיידי גדול על הכנסת חברים חדשים.
תגמול טוב במיוחד על מפיצים שאתם צירפתם ועל דורות המפיצים שמתחתם.
פעילות בחו"ל ללא תנאים מגבילים.
כדאיות למנהיגים מחו"ל לצרף תחתכם את מועמדיכם ומועמדיהם שם.
רווח אין סופי, לפחות על חלק מהתגמולים.
אבטחת העתיד – תוכנית פנסיה אמיתית.
כלים מעולים לחשיפת ההזדמנות לאחרים, כך גם כל המידע – באתר הרשת.
התוכנית לא בשיטה הבינארית, ההתנתקות, הרמה הבודדת, המטריצה המאולצת! _

והנה הציטוט של האתר על ה"מוצרים":

_המוצרים מבוססים על מחקרים מתקדמים ויוצרים
קטגוריה חדשה של מוצרים המיוצרים בטכנולוגיה
עתידנית, המהווה פריצת דרך עולמית:

Agel Ohm פורמולת ג'ל לאנרגיה
Agel Min™ פורמולת ג'ל לתזונה בריאותית
Agel Fit™ פורמולת ג'ל לבקרת משקל
Agel Exo™ פורמולת ג'ל להאטת החמצון
וההזדקנות.

Sweetener ממתיק בריא ללא קלוריות,המצוי
בתוך הפורמולות.
המוצרים עשירים בסיבים תזונתיים. _

ואני דביל...
דליתוש_ב*

שיווק רב שכבתי

שליחה על ידי דליתוש_ב* »

אתר של AGEL על תכנית
מי אלה?

לא מכירה. סביר מאוד בעיני שיהיו חברות טובות יותר ופחות שיבחרו בשיטת השיווק הזו, אין מבחני כניסה.
אגב, גם אין מבחנים כאלו לבעלי חנויות רגילות.

_כשרואים גנב עומד מול עיוור ומרמה אותו, נוצרת "התנגדות רגשית" לעצם עשיית העוול ורצון טבעי לתקן ולפקוח את עיני העיוור.
כך לפחות אצלי._
האם זו התחושה שיש לך בסופר מרקט? האם אתה חושב ששם לא עושים עוול ללקוחות תמימים?
או שהעובדה ששם העובדים נדמים מסכנים ומרומים כמו הלקוחות מפחיתה את התחושה?

אכן, רמאות צרכנית היא מעשה עוול וטבעי שתתעורר "התנגדות רגשית". מה שמוזר לי זה שהיא מתעוררת בעוצמה רבה מול חברות שיווק רשתי וישנה שינה עמוקה מול שאר החברות.
אבאשל*

שיווק רב שכבתי

שליחה על ידי אבאשל* »

בסופר יש לי 20 סוגי משחת שיניים (לפחות) אחת ליד השניה, במעבר של משחות השיניים.
אני יכול להשוות בין מספר חברות, ואפילו להשוות בין כל המוצרים מבחינת מחיר, תכולה, ניסוי על בע"ח וכדומה.
כשאני קונה את משחת השיניים, אני לא צריך לקנות 5 משחות ולמכור 4 לחברים שלי...אני מייצר משוואה פשוטה שהיא הבסיס לעניין:
אני צריך משחת שיניים - אני קונה (או לא) משחת שיניים - אני מצחצח*
הנוסחא של שר"ש וחבריו הפירמידות הן:
  • אני צריך כסף - אני קונה משחת שיניים - אני מוכר לאמי, אחי, דודי ושכניי משחת שיניים - הם מוכרים ל......
אף אחד לא מצחצח, רק מנסים להפטר מה"סחורה"
דליתוש_ב*

שיווק רב שכבתי

שליחה על ידי דליתוש_ב* »

אף אחד לא מצחצח
נו שוין. אני באמת לא אף-אחד.

ואבאשל, אתה לא צריך כלום. זה מוזר להגדיר את זה כך.
כמו שאתה לא חייב להכנס לסופר בשביל משחת שיניים, אתה לא צריך לעשות שום דבר בשיווק רישתי.

רק מנסים להפטר מה"סחורה"
יש גם כאלו (אני מכירה אישית), יש גם אחרים (גם כאלו אני מכירה). כמו תמיד, לדעתי.
אני מבינה את התרעומת עליהם. אני לא מבינה למה חושבים (אולי לא אתה אולי לא במילים האלה בדיוק) שכולם נהיים כאלה ברגע שהם מתחילים לשווק משהו בשיווק רישתי.
יתכן והדוגמאות שאתה מכיר הן כאלה. האם בשל כך אתה לא מוכן לקבל שיש דוגמאות אחרות?

לדעתי השיטה הזו היא שיטה כמו כל האחרות. יש כאלו שמשתמשים בה לרעה ויש כאלו שמשתמשים לטובה (או לפחות לא מזיקים). כמו בכל שיטת שיווק אחרת. יש יתרונות ויש חסרונות, כמו בכל שיטת שיווק אחרת.
למה דוקא זו מעוררת התנגדות רגשית נחרצת ורבה?
אבאשל*

שיווק רב שכבתי

שליחה על ידי אבאשל* »

למה דוקא זו מעוררת התנגדות רגשית נחרצת ורבה?
גם הפיס והלוטו מעוררים אצלי התנגדות, וגם פירמידות למיניהם, וקופות הצדקה של שרלטנים שמשלשלים את הכסף לכיסם, וגם נהגי מוניות שמכריזים על מחיר קבוע, ומבצעים בסופר שעולים יותר ממחיר רגיל במכולת השכונתית, וגם שיטת שיווק שתוקעת אלפי מסכנים עם סחורה דפוקה. ההתנגדות היא לא לאקט המכירה, ואפילו לא למוצרים, פשוט כואב לי על אותם מסכנים שיושבים בבית עם 1500 משחות שיניים שהיו צריכות להיות העתיד שלהם...
''צפונית''*
הצטרפות: 27 פברואר 2005, 16:31

שיווק רב שכבתי

שליחה על ידי ''צפונית''* »

לדעתי שיטת השיווק הרב שכבתי היא דבר גאוני, אם עושים זאת נכון, ונכנסים לחברה שעובדת "נקי".
לי למשל זה ממש התאים (לעבוד בזמן שלי ומתי שבא לי), ונכנסתי לחברה שמוצריה זולים יחסית, קל למכרם - כי מתאימים לכולם, ואם אני (או לקוח שלי) מתחרטת אז אפשר להחזיר המוצרים ולקבל את כל הכסף חזרה בלי בעיות ועניינים, כך שאין סיכון כלל (וכן, קראתי גם את האותיות הקטנות....)
החברה גם מעודדת שיווק נכון (לא נותנים להזמין סטוקים ענקיים שיהיה למשווק קשה להפטר מהם, ומעבירים סדנאות ועוזרים ממש אחד על אחד).
וחוצמזה שמדובר במוצרים מצויינים, טבעיים ואורגניים, כך שקל לי להתחבר אליהם ולהמליץ לאחרים עליהם.
אז אני לא יודעת באילו חברות אתה נתקלת, שגרמו לך לפתח דעה שכזו על השיווק הרב שכבתי, כי לא כולן כאלו!
יוני_א*
הצטרפות: 18 דצמבר 2003, 00:53
דף אישי: הדף האישי של יוני_א*

שיווק רב שכבתי

שליחה על ידי יוני_א* »

אני דברתי עם משווק של איזשהו מוצר בMLM והסקתי את המסקנות הבאות: (המוצר עלה 20,000 ש"ח!)
  1. רוב האנשים קונים את המוצר רק בגלל שאז אולי הם יוכלו להרוויח כסף.
  2. גם האנשים שהם מוכרים להם קונים את המוצר רק בשביל להרוויח כסף.
  3. המוצר שווה (זאת אומר במחיר יצור) הרבה פחות מאשר המחיר שהוא נמכר - רק המשווק מקבל 10,000 ואני לא יודע כמה החברה.
  4. הרווח העיקרי הוא מהפראיירים שנכנסים ומוכרים רק לשניים.
אפרט יותר אולי בהמשך.
המסקנה
שיווק שכבתי הרבה פעמים זה כמו פירמידה.
למה, אתה משקיע כסף בשביל להרוויח מאלה אחריך שישימו גם כסף בשביל להרוויח כסף וחוזר חלילה. כמעט כולם קונים את ה"מוצר" כדי להרוויח כסף, נכון שיש פה איזה מוצר שנמכר, אבל מכיוון שאף אחד לא קונה בשביל זה, אז זה בעצם פירמידה.

עכשיו תגידו לי, מה ההבדל אם אני קונה זיכיון הפצה של חברת שר"ש כזו או אחרת, או אם אני קונה זיכיון הפצה של חברת שטראוס למשל, או של קוקה קולה, ומסתובבת עם המשאית שלהם (ולקנות משאית עולה הרבה הרבה הרבה יותר מהסכום שמבקשים תמורת שותפות בחברה) בכל העיר? ששם הפרנסה יותר בטוחה? לא תמיד.
המשאית את לא קונה משטראוס, התשלום הוא עבור זיכיון אמיתי (למכור באזור מסוים) ושמה שאתה מוכר זה מוצר אמיתי ולא אפשרות (או תקווה) להרוויח כסף
שליחת תגובה

חזור אל “דפי בית של עורכים שבהם דיונים וטיפים”