כדי לפרט יותר על שיטת גרינברג, כי הרבה שמעו אבל לא התנסו
אספר איך הגעתי לשיטה אני מאמינה שסיפורי האישי וודאי יספק תשובות על כמה שאלות.
במשך שנים, מאז סביבות גיל 16 סבלתי מכאבי ראש חזקים, שעם הזמן התפתחו למיגרנות של ממש, כולל הקאות וכד'.
כשהגעתי לאבחון בכפות הרגליים גילינו שיש קשר ישיר בין הלחץ שאני נכנסת אליו (מכל סיבה שהיא: מבחנים, ארועים מסויימים, מפגשים עם אנשים שונים וכד') לבין הכאב ראש שמשתלט.
במהלך הסשנים, דרך תאור מדוייק של סיטואציות יומיומיות שמלחיצות אותי ודרך מגע הכרות עמוק ויסודי בקרקפת, הפנים והעורף למדתי איך אני מכווצת שרירים קבועים באזורים הנ"ל, באופן אוטומטי, כמעט ולא נושמת וע"י כך מייצרת את המיגרנה.
בזכות הלמידה, ההיכרות עם השרירים בגוף שלי והתרגול, למדתי לשלוט במיגרנה ולא לאפשר למיגרנה להשתלט עליי.
כמובן שדרך הלמידה והעבודה עם הגוף ה"לחץ" בחיי גם קיבל תפנית משמעותית מבחינה תפישתית ונפשית.
מה שמיוחד בשיטת גרינברג זה השילוב המנצח והברור בין גוף, נפש וראש.
לי, באופן אישי, לא הספיק להבין למה אני נלחצת ולמה כואב לי הראש. דרך השיטה, למדתי גם, איך אני נלחצת, מה קורה בגוף שלי ואיך אני מפסיקה את זה.
המטרה, לשלוט בגוף. גם להבין למה, אבל הדגש הוא על ללמוד איך זה קורה.
כי בסופו של דבר, כדי להמשיך להתנהל הלאה בחיים, חשוב להיות פרקטים, ופרקטיקה נרכשת ע"י הסתכלות קדימה ועשייה פיזית.
אם יש עוד שאלות, אשמח לענות.
ושיהיה סופ"ש רגוע...
שיטת גרינברג
-
- הצטרפות: 05 יוני 2007, 18:58
- דף אישי: הדף האישי של קרן_כרמלי*
-
- הצטרפות: 06 יוני 2007, 23:31
שיטת גרינברג
יש קשר בין הכאבי ראש וההקאות למחזור למשל?
-
- הצטרפות: 05 יוני 2007, 18:58
- דף אישי: הדף האישי של קרן_כרמלי*
שיטת גרינברג
הי פילה רעבה.
תודה שפנית אליי.
אני יכולה לענות, שבאופן כללי יש קשר בין כאבי ראש, הקאות ומחזור. בזמן המחזור, הגוף כולו מתנהל אחרת. ממליצה לך לקרוא על זה, מאוד מעניין ומלמד. אצל כל אחת, כמובן, זה אחרת. יש קשר ישיר גם למבנה האישיות ולדפוסים רגשיים והתנהגותיים.
אם תרצי תשובה מדוייקת לגבייך, אוכל לענות רק אחרי שאתבונן בכפות הרגליים שלך. דרך כפות הרגליים אני יכולה לאבחן חוסרי איזון בגוף, דפוסים התנהגותיים, רגשיים ופיזיים קבועים, הקשר להסטוריה שלך והחזקת הגוף שלך. "איסוף נתונים" אלה יגלו את הקשר לתופעות שמופיעות בזמן המחזור.
תודה שפנית אליי.
אני יכולה לענות, שבאופן כללי יש קשר בין כאבי ראש, הקאות ומחזור. בזמן המחזור, הגוף כולו מתנהל אחרת. ממליצה לך לקרוא על זה, מאוד מעניין ומלמד. אצל כל אחת, כמובן, זה אחרת. יש קשר ישיר גם למבנה האישיות ולדפוסים רגשיים והתנהגותיים.
אם תרצי תשובה מדוייקת לגבייך, אוכל לענות רק אחרי שאתבונן בכפות הרגליים שלך. דרך כפות הרגליים אני יכולה לאבחן חוסרי איזון בגוף, דפוסים התנהגותיים, רגשיים ופיזיים קבועים, הקשר להסטוריה שלך והחזקת הגוף שלך. "איסוף נתונים" אלה יגלו את הקשר לתופעות שמופיעות בזמן המחזור.
-
- הצטרפות: 17 יולי 2005, 18:15
- דף אישי: הדף האישי של תלתל_בתוך_תלתל*
שיטת גרינברג
הי שלום,
לאחרונה יצרתי קשר עם מטפל בשיטת גרינברג שנראה לי נחמד מאוד
ונשמע מנוסה למדי. אבל משום מה נרתעתי מלגשת לטיפול אצלו.
הרגשתי שמפריע לי שהוא: א. צעיר מידי ב. גבר
לא יודעת למה ואני גם לא בדיוק מכירה את השיטה (יש לציין שיש לי מעסה קבוע ואין לי רתיעה מהמגע שלו)
ובכל זאת.
מה דעתכם?
(מקווה שמישהו קורא כאן)
@}
לאחרונה יצרתי קשר עם מטפל בשיטת גרינברג שנראה לי נחמד מאוד
ונשמע מנוסה למדי. אבל משום מה נרתעתי מלגשת לטיפול אצלו.
הרגשתי שמפריע לי שהוא: א. צעיר מידי ב. גבר
לא יודעת למה ואני גם לא בדיוק מכירה את השיטה (יש לציין שיש לי מעסה קבוע ואין לי רתיעה מהמגע שלו)
ובכל זאת.
מה דעתכם?
(מקווה שמישהו קורא כאן)
@}
-
- הצטרפות: 18 ספטמבר 2007, 08:57
שיטת גרינברג
שיטת גרינברג היא לא כמו עיסוי לטעמי, זה הרבה יותר אינטימי כי (אם הטיפול טוב) את מאד נחשפת רגשית בפני המטפל, וגם המגע הוא מאד מאד לא טכני אלא ממש נוגע בנפש (קשה להסביר עד שמרגישים).
אני אומרת מנסיוני רק כמטופלת.
אני חושבת שחשוב שהמטפל ימצא חן בעינייך ושתרגישי לגמרי נוח איתו, בלי קשר לשיטה.
ויש הרבה מטפלות בשיטת גרינברג, צעירות יותר ומבוגרות יותר, ולכל אחת ואחד גישה ודרך עבודה שונה מאד (שוב, מנסיון). תבחרי רק מה שמתאים לך.
אני אומרת מנסיוני רק כמטופלת.
אני חושבת שחשוב שהמטפל ימצא חן בעינייך ושתרגישי לגמרי נוח איתו, בלי קשר לשיטה.
ויש הרבה מטפלות בשיטת גרינברג, צעירות יותר ומבוגרות יותר, ולכל אחת ואחד גישה ודרך עבודה שונה מאד (שוב, מנסיון). תבחרי רק מה שמתאים לך.