שינויי תזונה וסביבה נקייה מזיהומים בהריון

אלה*
הצטרפות: 07 פברואר 2002, 12:31

שליחה על ידי אלה* »

אהההה. כמה ימים אני מתעסקת בזה ומגיעה לאותה נקודה. מקבלת הרבה ידע אבל אפס פרקטיקה.

אני בהריון בתחילתו, כשמערכת העצבים של העובר מתפתחת. אני בגיל מבוגר, הריון ראשון, יקר יקר יקר מפז :-)

ואני רוצה להימנע ממזהמים, רעלים, חומרי הדברה, כספית ושאר צרות ככל האפשר.
אני יודעת שגם חברות אחרות בהריון מחפשות את המידע הזה. אני מבינה מה זה אומר וכמה חשוב אבל נתקלת בבעיה לגבי אמינות המוצרים/משווקים/מותגים?

וגם אני מגלה שאני צריכה לנבור שעות וימים ושבועות בשביל להבין כמה מקורות של זיהום יש סביבנו וכמה הם לא טובים לנשים הרות.
למשל קניית מזון אורגני - מהיכן. כמה אפשר לסמוך על משווקים מסחריים כמו שופרסל? עדן מרקט?
מאיפה כדאי לקנות?
חווה חקלאית - לא מכירה אף אחת. מאיפה כדאי?
כרגע אני פשוט לא אוכלת ירקות ופירות :-(

מים מינרלים בבקבוקים - חשוב לי שיהיו נטולי מתכות, יש דבר כזה? איך בוחרים?

ומוצרי ניקיון - מה לקנות? איזו אבקת כביסה? דאורדוראנט? נוזל כלים? יש מבחר עצום ומה מתוכם באמת מומלץ? במה אתם משתמשים בבית, מי שבדק וקנה?
וכמה אלה משמעותיים לעובר?
סירים - אין לי בעיה להחליף ולקנות אחד ומחבת שיהיו בטיחותיים - אבל מה מתוכם? הרי יש מחקרים לכאן ולשם וכל היקרים והבטיחותיים כביכול התגלו כממש לא. כרגע יש לי סירים מ.. לא יודעת איך זה נקרא. בצבע כסף.. :-) ייתכן שזה אלומיניום או נירוסטה. איך מבדילים?

הרשימה ארוכה.. הבנתי שלא כדאי לאכול דגים בגלל הכספית (וגם נאים אסור מסיבות אחרות) אז מה המקור הבטיחותי האחר לאומגה 3?
נורות הפלורסאנט בתקרה - אני ממעטת להדליק (משמעותי? אולי סתם?) ואת נורת הלילה הפלורסנטית העפתי.
מתרחקת ממכשירי חשמל ככל שאפשר..

אני מתדלת לא לאכול מוצרים מעובדים אבל כן משתמשת ברסק עגבניות... מותר לאכול מקופסאות שימורים? האלומיניום מזיק? חורמ השימור? ואם זה ללא חומר משמר?

אני מבינה בגדול את המקורות ואת הבעיות - אבל מעולם לא ביצעתי שינוי גורף, רק בשוליים. עכשיו בתחילת ההיריון חשוב לי לעשות כמה שיותר מהר את כל השינויים האלה, בחודשים הקריטיים האלה וכל מידע אמין על מוצרים מסויימים יעזור. גם חלקית, משהו... :-)
אלה*

שליחה על ידי אלה* »

דיברתי עם מומחה למים, והוא יאמר לי כשניפגש מה מומלץ במצב של המים בארץ.
אשמח לעצות לגבי משהו מהשאר, מורה נבוכים מישהו? :-)
יעלי_לה
הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה

שליחה על ידי יעלי_לה »

אין לי תשובות.
זה סיפור שלא נגמר.
אנחנו חיים בעולם מורעל נורא.
אני משתדלת לבחור את הקרבות שלי ולהתמודד עם האי-ודאות, גם בעזרת האמונה שרגשות חיוביים מנטרלים רעלים...
יעלי_לה

שליחה על ידי יעלי_לה »

אלומיניום או נירוסטה. איך מבדילים?
נדמה לי, ויכול להיות שאני טועה, שנירוסטה יותר מבריקה מאלומיניום ומפיקה צליל יותר צלול ומהדהד כשמקישים עליה. חוץ מזה יש מצב שכתוב על הסיר מלמטה.
ניחוח אדמה אחרי הגשם
הצטרפות: 20 אוקטובר 2007, 21:26
דף אישי: הדף האישי של ניחוח אדמה אחרי הגשם

שליחה על ידי ניחוח אדמה אחרי הגשם »

היי אלה ! בשעה טובה !
  • סבון כלים - אני משתמשת באקובר, אם את מאוד חוששת תשטפי כלים עם כפפות, בכל מקרה זה עדיף לעור הידיים.
הרבה כלים שלא מאוד מלוכלכים (נגיד היה על הצלחת פרי או ירק חתוך בלי שמן או פרוסת לחם שלא השאירה הרבה פירורים) אני שוטפת עם מים בלבד ועם היד.
  • לשטיפת רצפה - אפשר להשתמש פשוט במים עם קצת חומץ וטיפת שמן אתרי שלא מזיק בהריון, בשביל הריח ואקסטרא חיטוי
(יש על זה דף, אבל מה שעולה לי - שמן עץ התה, הוא מותר בהריון במיוחד בשימוש כל כך עדין של שתי טיפות בדלי מים, זה לא שימוש טיפולי)
  • אומגה 3 - גם על זה יש פה דף - מומלץ אומגה 3 של גליל (אני משתמשת בה ) שמפיקים אותה ללא כספית (יש הסברים באתר שלהם). אם את עדיין חוששת -אולי אומגה 3 ממקור צמחי?
  • אה אם כבר תוספות - תקחי חומצה פולית אם עוד לא התחלת
  • דאודורנט - ממליצה מאוד על הדאודורנט של סבון מיכל, טבעי לגמרי ויעיל. יש להם גם אחד בלי שמנים אתריים אם את לא בטוחה שהם מותרים בהריון.
  • סירים - אם זה נירוסטה אמורה להיות חותמת מוטבעת על תחתית הסיר. אגב גם מחבתות מטפלון לא טובות לבריאות.
  • רסק עגבניות - יש בחנויות טבע רסק עגבניות אורגני ללא סוכר, לא השתמשתי אף פעם אבל נראה טוב.
  • אם יש לך אפשרות כלכלית אולי תזמיני ירקות אורגניים מאחת החוות באזור שלך.
  • פלורוסנט - בכל מקרה זה אור מגעיל וכדאי להחליף לדעתי, יש גם על זה דף פה באתר איפשהו...
ומעבר לכל זה - חשוב שתהיי רגועה, ותאמיני בגוף שלך שהוא יודע להתנקות מהרעלים, אם את בריאה ונכנסת להריון אז הגוף במצב טוב
אני מבינה מאוד את הרצון לאכול כמה שיותר בריא ולהמנע מרעלים, אבל זה גם לא בריא להתעסק בזה יותר מדי. מה שאת יכולה לעשות בקלות - תעשי, כל השאר-
רגשות חיוביים מנטרלים רעלים...

יש גם היגדים חיוביים של לואיז היי שאפשר להשתמש בהם בהריון במיוחד אם את לחוצה, כדי להרגע ולשדר לגוף שלך ולעצמך שהוא בריא וחזק
יעלי_לה

שליחה על ידי יעלי_לה »

ומוצרי ניקיון - מה לקנות? איזו אבקת כביסה? דאורדוראנט? נוזל כלים? יש מבחר עצום ומה מתוכם באמת מומלץ? במה אתם משתמשים בבית, מי שבדק וקנה?

גם אני ממליצה על אקובר, אם כבר חומרי ניקוי. והאמת שלדעתי צריך הרבה פחות ממש שמקובל. חומץ, אבקת סודה ומים חמים עושים יופי של עבודה.
יש גם דף על נקיון ידידותי לסביבה.

פלורוסנט - ... יש גם על זה דף פה באתר איפשהו...
סכנה נורות פלורסנט

בכלל, תוכלי למצוא הרבה מידע בדפים שב{{}}מדור רעלים וחומרים מסוכנים וב{{}}מדור מודעות קרינה,
אבל אני דווקא לא ממליצה לך ללכת לקרוא שם.
יש הרבה מידע אבל מעט תשובות אם בכלל. ואם את ממילא חרדה, זה מיותר לך.
גוונים*
הצטרפות: 23 מרץ 2010, 16:12

שליחה על ידי גוונים* »

הי,
אני מאד מזדהה, גם אני בתחילת ההריון חקרתי המון, כל דבר פתאום עורר שאלות וחשדות..
כאן באתר יש המון מידע, גם אם חלקו ישן. התחלת קצת לחפש ולקרוא?
לדוגמה בדף הזה:
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
וכמובן המון המון מידע על תזונה בהריון.
איך קוראים לדף המפחיד עם האזהרה של בשמת? אני לא מצליחה להזכר עכשיו..
ניחוח אדמה אחרי הגשם

_בכלל, תוכלי למצוא הרבה מידע בדפים שבמדור רעלים וחומרים מסוכנים ובמדור מודעות קרינה,
אבל אני דווקא לא ממליצה לך ללכת לקרוא שם.
יש הרבה מידע אבל מעט תשובות אם בכלל. ואם את ממילא חרדה, זה מיותר לך._
מסכימה, אני התלבטתי אם לתת קישורים בהודעה למעלה לכל הדפים, אבל זה כל כך מתיש לקרוא אותם כשאת בלחץ מהר מהר לעשות שינויים, שזה לא מומלץ
מקווה שהכותבות הוותיקות באתר יתנו לך פה עוד טיפים לשינויים שאפשר לעשות,
אבל עדיף לשחרר ולא לקרוא המון המון לעומק על כל נושא, זה ממש מבלבל ומכניס לעוד יותר לחץ, מניסיון.

איך קוראים לדף המפחיד עם האזהרה של בשמת? אני לא מצליחה להזכר עכשיו..
תזונה ללידת תינוק בריא
גוונים*

שליחה על ידי גוונים* »

לי דווקא מאד עזר לקרוא. גם את הדפים המפחידים. אמנם הכניס אותי לדיכאון אבל גם עזר לי.
מראש אמרתי לעצמי שאני לא משתגעת אבל כן מאד חשוב לי לדעת ואחר כך לבחון מה כן לעשות ומה לא לעשות.
אבל באמת צריך להיות מודעים לעניין כדי לא להיות מתוסכלים מהר מאד.
בגלל זה האזהרה של בשמת בדף ההוא ממש טובה.
(תודה על הקישור, חיפשתי את הדף הזה בלי קשר לפני כמה ימים ולא הצלחתי למצוא)
ניחוח אדמה אחרי הגשם

לי דווקא מאד עזר לקרוא
כן, כל אחת היא שונה, העיקר שמי שקוראת תהיה מודעת לאיך היא תגיב - בפאניקה ותחושה שהכל מורעל ואי אפשר לברוח מזה, או שהיא תצליח להוציא מזה את המידע הרלוונטי
ולעשות שינויים באורח החיים... לפעמים גם מאוד מתסכל שרוצים לשנות אבל זה לא אפשרי מסיבות שונות...
אני אישית קוראת באתר הרבה שנים ו"חרשתי" על הדפים לאורך זמן ולא בבת אחת.
כל פעם קראתי על איזה נושא, בלי יותר מדי לחץ, הפנמתי ולמדתי ולאט לאט עשיתי שינויים
פשוט נראה לי יותר קשה לקרוא בבת אחת את הכל ובמקביל ליישם, אבל אם הצלחת לשמור על עצמך ולא להשתגע מזה אז מעולה !
אלה, תחשבי מה מתאים לך ! יכול להיות שכן יקל עלייך לקרוא בהרבה דפים וללמוד
@}
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

אשמח לשמוע על המים.
אלה- מה את אוכלת ביום יום?
גוונים*

שליחה על ידי גוונים* »

ניחוח, מסכימה ומזדהה עם כל מה שכתבת, מצטערת אם עלה משהו אחר ממה שכתבתי.
ניחוח אדמה אחרי הגשם

אשמח לשמוע על המים.
גם אני, עדיין לא הגעתי למסקנה בעניין... כרגע אני עם מים מהברז וזהו

גוונים, ממש לא עלה משהו לא נעים ממה שכתבת, אני מאוד נהנית לקרוא אותך ואת מתנסחת בנעימות תמיד!
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

שליחה על ידי בשמת_א* »

כרגע אני פשוט לא אוכלת ירקות ופירות
חד משמעית יותר חשוב שתאכלי פירות וירקות, והרבה, גם לא-אורגניים, וגם כאלה שאת מטילה ספק במידת האורגניות שלהם (למשל, ציינת את השופרסל).

כי שתי האופציות האחרות גרועות הרבה-הרבה יותר לעובר:
  1. לרעוב (נזק אטומי לעובר, ואני אומרת לך את זה בתור אחת שהקיאה את נשמתה, ירדה כ-20% ממשקל גופה בתחילת ההריון (חמישית, לא טעית בקריאה), ובילתה בבחילה עמוקה את כל ההריון, מכל אוכל שהוא).
  2. לאכול דברים שאינם פירות וירקות.
  • נוזל כלים - מצטרפת ל-ניחוח אדמה אחרי הגשם: אקובר, וכפפות בכל מקרה.
  • שטיפת רצפה - מים בלבד, מים וקצת חומץ. לא צריך יותר.
  • כביסה - נוזל כביסה של אקובר. יקר רצח אבל אכן אקולוגי. בתור מרכך, מדי פעם, אני שמה קצת חומץ (סתם חומץ שעולה 6 ש"ח בסופר). ניסיתי מוצרי כביסה של חברות אקולוגיות אחרות והם פשוט לא עשו את העבודה. גם ניסיתי את כדור הכביסה אבל לא הצלחתי להחליט אם זה באמת עבד...
  • אומגה 3 גליל . אומגה צמחית לא עוזרת, לפי כל המחקרים הרציניים שקראתי.
  • דיאודורנט - עכשיו חורף. פשוט אל תשתמשי בדיאודורנט... (-: שלוש אפשרויות נוספות: 1. יש כמה שמייצרות דיאודורנט טבעי, למשל ניבה שקד. 2. דיאודורנט ללא אלומיניום וללא אלכוהול נמכר ברשתות השיווק (לא מזמן קניתי 2 סוגים שונים בסופרפארם). 3. מטפטפים 2-3 טיפות שמן אתרי לבנדר איכותי על פיסת צמר גפן לח ומורחים על בית שחי שהרגע רחצת.
  • רסק עגבניות - אני משתמשת ברסק עגבניות אורגני (כמובן ללא סוכר וללא כל חומר אחר), אבל בעיקר משתדלת להשתמש בעגבניות אמיתיות. גם באורגני לפעמים מוכרים "עגבניות לבישול". אני מכירה מישהי שקונה כמות ענקית של עגבניות אורגניות לבישול, במחיר זול, עושה תיכף ומייד רוטב עגבניות בכמות גדולה, ומקפיאה בצנצנות זכוכית במנות בגודל מתאים. כשצריך, מפשירה צנצנת ומשתמשת.
עוד דבר: שימי לב למוצרי קוסמטיקה. סבון, שמפו, קרם פנים ועוד. יש פה שתיים באתר שמייצרות קרמים טבעיים לפנים: ניבה שקד ו-עפרה עדין. יש כמה בארץ שמייצרות סבונים טבעיים. לגבי שמפו, אני אישית לא הסתדרתי עם אף שמפו טבעי. משתמשת בקמיל בלו לתינוקות של ד"ר פישר.

ייתכן שזה אלומיניום או נירוסטה. איך מבדילים?
פשוט מאוד: קני רק סירים ומחבתות מנירוסטה איכותית של סולתם. גם כלי זכוכית, כגון פיירקס, מאוד בטוחים (יש לבישול על הגז ויש לאפייה בתנור, שתי שיטות בטוחות ביותר למזון).

מה המקור הבטיחותי האחר לאומגה 3?
אני לא השתכנעתי מהבטיחות של אף מוצר חוץ מאומגה 3 גליל. אבל מוצרים אחרים: אם יש לך אפשרות להגיע למגדל קטן של עדר עיזים שרועות במרעה טבעי, אז שתדעי שמוצרי חלב לא מפוסטרים שלהן מכילים אומגה 3. יש כמה כאלה בארץ, תתחילי מגוגל (-:
אם יוצרים קשר אישי יש אפשרות כזאת.
כיוון שווסטון פרייס (שאני מזכירה בדפי התזונה) היה אמריקאי ואת נושא החמאה למד מאירופאים, הוא מתייחס לחמאה שנחבצה באביב. אבל בארץ, עכשיו הזמן: התחילו הגשמים, נבטים וצמחים צעירים וירוקים צצים בכל מקום, זה הזמן להשיג מוצרי חלב לא מפוסטרים ממגדלים קטנים, ובמיוחד אם את יכולה להשיג מהם חמאה. פעם היו כל מיני נשים תימניות שהיו פשוט מגדלות עז בחצר...
אלה*

שליחה על ידי אלה* »

תודה על התגובות!

בשמת המידע שנתת לי הוא בדיוק מהסוג שחיפשתי, מחר אעשה הזמנה של חלק מהדברים.

תודה לאלו שחסות עליי ונזהרו עם הפחדות :-) קו דק עובר בין לחץ חיובי לחרדה והריון זה לא זמן טוב לבחון אותו. מצד שני חשוב לי לדעת ולשנות ואני משתדלת.

קרה לי משהו הבוקר, ניקיתי את חדר האמבטיה עם מים חמים ולימון וזה לא הפסיק כי יש אבנית בריצפה ולכלוך שחור (לא ניקיתי זמן מה... ) אז הוספתי חומץ ואחרי זה ניגבתי הכל במטלית של סנו, וגם קצת סבון גוף.. מכל חומר ממש מעט..
קיצר הכל היה בסדר עד לרגע שהוספתי חומץ! אני זוכרת מפעמים קודמות שחומץ עושה לי תגובות כאלה לא טובות, כוויות בידיים ואודם בפנים והפעם - גם מחנק ושורף בגרון. עדד עכשיו.

וכל הקוקטייל הזה... התקשרתי למרכז רעלים ברמבם שבפעם הקודמת שהתייעצתי ענה לי פרופסור מדהים והפעם רופאה איומה! שחזרה כל משפט על זה שזה שבת והאם אני מבינה מה היא אומרת?! ענתה לי מהר מדי שאין סכנה לעובר ממטליות לריצפה של סנו. אמרתי לה שהבעיה שלי זה לא המטליות אלא זה שהוספתי חומץ ולימון שהם חומרים כבדים ואולי האינטראקציה? אמרה שוב שאין סכנה לעובר ושהיא בתורנות שבת ואם אני מבינה מה אומרים לי. אלוהים ישמור. איזה יחס מזעזע. חצי דקה של שיחה והיה חשוב לה לנפנף.

יש לי כוויות בידיים.

וכל הקטע שלי ששכנע אותי לעבור בכלל שינוי בנושא למוצרים טבעיים התחיל מתרופה של בן משפחה שלי שקראתי שכתוב עליה שנשים בהריון או שמתכוונות להרות אסור להן לגעת בכדורים האלה בלי כפפות!
קלטתי כמה העור שלנו משמעותי ואל רק מה אוכלים וכמה קרינה סביבנו וכו'.

בהמשך לתקרית הבוקר, רציתי לומר שגם הטבעי לא בריא תמיד ומנסיוני רוב הדברים הטבעיים כביכול לא ידידותיים אליי :)
לכן חשוב לי לדעת מנסיון של אחרות ולא לקנות מוצרים טבעיים ולהתבדות.

בכל מקרה מחר אני אעשה הזמנה לא יודעת עדיין מאיפה של חומרי ניקוי של אקובר. מאיפה הכי זול להזמין?
יש משהו מומלץ לניקוי כלים וירקות?
בשמת לגבי סולתם - כתוב מאחורי הסיר שהוא עשוי מהחומר שציינת או שכל הסירים שלהם כאלה ואין חשש?

ואני עדיין לא יודעת מאיפה הלזמין ירקות ופירות אורגניים. אם במיאל מזמינים ועושים שינוי כדאי שזה יהיה ממקום ידוע וכזה שבאמת מקפיד על אורגני ולא רק בשביל התקן (יש מגדלים שמשתמשים בהדברה גם בהאורגני, הדברה כבדה רק במינונים ותרכובות שונים וזה כן מאושר כאורגני).

זה קריטי עבורי כי אני נוטה לאכול המון ירקות ופירות כמעט שני קילו ביום... ואם זה אל יהיה אורגני למרות שאומרים שכן.. :-(

ולא שכחתי את מי ששאלו על המים. אני אדבר עם המומחה הזה בתחילת השבוע ה ואעדכן. הוא אמר שהוא לא רוצה לומר לי על רגל אחת ושנתאם פגישה.

וגם מי ששאלה מה אני אוכלת.. רעיון טוב, אניא כתוב אחכ. עייפה לאללה מהבוקר הזה..

ובשמת לגביה אומגה 3 - התכוונתי פחות לכמוסות אלא האם זרעי פשתן או משהו ישיר אחר יכול לספק אומגה במידה?

וואו אני לא מנקה יותר את הבית.
פלונית*
הצטרפות: 02 אוקטובר 2001, 03:13

שליחה על ידי פלונית* »

מחפשת רופא מייעץ להתנהגות בהריון ללידת תינוק בריא. רעיונות?
בשמת_א*

שליחה על ידי בשמת_א* »

אוי כל מה שכתבתי נמחק בגלל התקלה שהיתה באתר )-:
אז בקצרה:

מחפשת רופא מייעץ להתנהגות בהריון ללידת תינוק בריא
בישראל?! (-:

יש לי כוויות בידיים
א. יכול להיות מאחד החומרים או מהאינטראקציה.
ב. כפפות, אמרנו לך כבר? (-:

מחר אני אעשה הזמנה לא יודעת עדיין מאיפה של חומרי ניקוי של אקובר. מאיפה הכי זול להזמין?
אל תקחי את זה כבד.
יש בשופרסל, בטבע עדן, באורגניק מרקט ובעוד מקומות. מה את צריכה בסך הכל? לא חומרים לשנתיים. קחי בקבוק אחד של נוזל כלים, בקבוק אחד של נוזל כביסה, וגמרנו.

בשמת לגבי סולתם - כתוב מאחורי הסיר שהוא עשוי מהחומר שציינת או שכל הסירים שלהם כאלה ואין חשש?
כל סירי הנירוסטה שלהם. לא ידוע לי שיש להם סירים שאינם נירוסטה אבל הם גם מייבאים כל מיני. שימי לב שבחנויות עודפים של סולתם (למשל ביקנעם) יש מבצעים היסטריים.
הכל כתוב. כל המוכרים והמוכרות יידעו מה לתת לך. זה בסיסי.

יש מגדלים שמשתמשים בהדברה גם בהאורגני
כל חומרי ההדברה שמשתמשים בהם בגידולים אורגניים מאושרים לגידול אורגני. אלה לא חומרי ההדברה המסוכנים שבהם משתמשים בחקלאות הרגילה וכל צורת הגידול שונה.
שוב, חבל שתסבכי לעצמך את החיים. תתחילי קודם כל מלקנות את האורגני שיש לך ליד הבית.
אם את רוצה תוצרים של חקלאות בת קיימא (פרמקלצ'ר) אז תתקשרי למשל ל"חוה ואדם" ליד מודיעין ותשאלי אותם לגבי מקומות נוספים כמוהם ולגבי משלוחים. זו לא סתם חקלאות אורגנית/אקולוגית, אלא חקלאות שמתבססת על קומפוסט ומגוון ביולוגי של צמחים שגדלים ביחד כדי לתת תמיכה נגד מזיקים זה לזה ללא צורך בשימוש בחומרי הדברה (מה שלא מתאפשר בחקלאות מונוקולטורה). ואם כל מה שכתבתי סינית בשבילך, פשוט, לכי על מה שקרוב ופשוט לך.

זרעי פשתן - בעייתי. בעיקרון, אני מציעה לחשוד בכל מה שלא היה מזון "נורמלי" של בני אדם באיזושהי תקופה או תרבות היסטורית. מי שמע על אכילת זרעי פשתן, נו באמת. לעומת זאת, שמן דגים זה לגמרי אוכל וכל מי שהיתה לו גישה לדגים צרך כמובן שמן דגים. זה מזון טבעי שנצרך ע"י האדם כבר לפחות 2 מיליון שנים, שהיום נאלצים לסנן אותו ולשים אותו בכמוסות בגלל עומס הרעלים בדגים ובאוקיינוסים (אחרת היית פשוט אוכלת כל יום דג ושלום על ישראל).

{@
טנא_מלא_כוכבים*
הצטרפות: 03 דצמבר 2007, 18:12
דף אישי: הדף האישי של טנא_מלא_כוכבים*

שליחה על ידי טנא_מלא_כוכבים* »

מוסיפה: קוסמטיקה (סבון ודאודורנט) - ממליצה על מיכל סבון טבעי.
אורגני - באיזה אזור את גרה? כך יהיה קל יותר להמליץ על מגדלים.
בשעה טובה@}.
אלה*

שליחה על ידי אלה* »

היי שוב :)

רכבת הרים.
יש לי תופעות של הקאות, בחילות סחרחורות, חסור בברזל. הרופאת משפחה התייחסה בביטול ונתנה כמה ימי מחלה. והפנתה לרופא נשים.
הרופא נשים היום בקושי את זה ואחרי שאמרתי לו שאני לא מסוגלת לתפקד נתן גם כמה ימים.

מעולם לא ניסיתי להוציא מחלה סתם, מה הקטע?
הריון שהוא נס.
אני עובדת המון, יותר משמרה מלאה. חלק מהשעות בלילות ובסופש (שכירה) וכרגע אני לא יכולה לעבוד כלל.
מה עושים?
גם בעבודה לא יודעת מה להסביר. מוקדם מדי לומר שאני בהריון ומצד שני כל מה שאני רוצה זה שייתנו לי להתאושש ולהתחזק.
אפשר לבקש חופשה ללא תשלום חודש חודשיים?
במילא אין לי ימי מחלה הרבה מידי והאישורים זה רק להצדיק את ההיעדרות. לא אקבל עליהם מעבר למה שיש לי.
אני לא רוצה להיות בלחץ מזה ואני מאוד בלחץ מזה.

לגבי ירקות ופירות - הזמנתי מחוביז'ה, הם נשמעים מעולה ענו על כל השאלות ונראה שבסדר. יגיע ברביעי.
תודה לגבי השאר בשמת, אני אבדוק.
לא הספקתי לדבר עם המומחה מים.

מכירות רופא קשוב מהכללית שעובד באזור המרכז? אני יכולה גם ללכת למרכז להריון בסיכון גבוה בגלל הגיל וכל מיני ברקע, לפי מה שאמר לי הרופא נשים הנוכחי (Aהוא נוראי, לא רוצה אותו). ולא יודעת אם זה עדיף.
בשמת_א*

שליחה על ידי בשמת_א* »

אני יכולה גם ללכת למרכז להריון בסיכון גבוה בגלל הגיל וכל מיני ברקע
תנסי. לא חושבת שיש לך מה להפסיד... אולי רופא שמתעסק בסיכון גבוה יבין שלאשה במצבך יש צורך פיזיולוגי אמיתי לנוח במצב של בחילות והקאות.
לגבי חוסר בברזל:
ממליצה מאוד על פלורדיקס.
הגברת כמות הבשר (רצוי הודו אדום/בקר, כי בהם יש יחסית הרבה ברזל. אם ניתן להשיג: כבד אורגני. הכי טוב. הבעייה שכבר כמה חודשים חסר...).
להקפיד לאכול כמויות קטנות של אוכל כל הזמן. המרווחים בין הארוחות מגבירים את הבחילות וההקאות.
מי יכול להכין לך אוכל?
אה, ולהמנע מסוכר, קמח לבן, אורז לבן ומוצרים מעובדים (מניחה שאת כבר נמנעת אבל מזכירה ליתר ביטחון). הם תופסים מקום של ויטמינים ומינרלים בבטן )-: ומגבירים את הבחילה.
אלה*

שליחה על ידי אלה* »

בשמת היקרה :-) אני מסתדרת עם הבישולים, ואני אוהבת לבשל אז זה בסדר.

שלשום הכנתי בורגול כמו אורז ויצא אנמי, כי הפסקתי להשתמש במרק עוף (היש תחליף לאבקת מרק עוף והאם זה כל כך גרוע להשתמש בכפית ביום?) הוספתי לבורגול את הרוטב של הסיר עוף (בצל וכורכום), סומק ו- קינמון! הרגיש לי נכון להוסיף קינמון ויצא מהמם, לא הפסקתי לאכול... מומלץ מומלץ. אחר כך אכלתי כקינוח כמה כפות בורגול חם עם סוכר וקינמון. :-D

מוצרים מהחי אורגנים או מוצרי חלב לא מפוסטרים אסורים בהיריון מחשש לסלמונלה וקולי.
גם ככה אני בחשש לגבי הירקות והפירות האורגנים - שצריך לשטוף היטב (לא רק אותם אבל בעיקר) ואין לי מושג מה זה היטב כי עם סבון כלים זה נראה לי לא בריא טפשי. אולי מים עם קצת חומץ? החומץ הזה שלא עובר לי טוב.
מזון מלא לא טוב לי. היום סתם אכלתי קרקרים מלאים עם גרעינים עליהם - טעים טעים ולא נשמתי שעתיים מכאבי בטן. קמחים לבנים וכאלה מצוין לי.

לגבי המים למי שהתעניינה - דיברתי עם המומחה מים לכמה דקות עד שנקבע פגישה מסודרת. הוא אמר לבינתיים לעבור למים מינרלים (מי עדן) כי מי הברז זה הדבר האחרון שנרצה להכניס לגוף שלנו.
זה בינתיים. אני מניחה שהוא ימליץ על מערכת סינון או משהו שגדול עליי להתעסק כרגע, אבל לעבור למים מינרלים זה גם משהו. הוא אמר להקפיד כמובן שהפלסטיק לא יישב בשמש או באוטו חם ושככלל כל מוצר מפלסטיק שהתחמם - הוא והתכולה שלו צריכים להיזרק. זה חוקר רציני (פרופסור) והדברים שלו נובעים ממחקרים ולא פופוליזם.
בשמת_א*

שליחה על ידי בשמת_א* »

גם ככה אני בחשש לגבי הירקות והפירות האורגנים - שצריך לשטוף היטב
למה? ממה?
מאי*
הצטרפות: 01 ספטמבר 2003, 17:18

שליחה על ידי מאי* »

מזון מלא לא טוב לי.

אכן. בחודשים הראשונים של ההיריון קמח לבן הוא הדבר היחיד שמרגיע לי את הבטן. גם כשאני סובלת מווירוס בבטן, או התקף מעי רגיז, קמחים מלאים הם כמעט הדבר הראשון שאני מוציאה מהתפריט, וזה תמיד עובד. יש שיטת תזונה שלמה לסובלים ממעי רגיז שמבוססת על הפרופורציה בין תאית מסיסה במים ולא מסיסה במים בכל מזון וההשפעה שלה על המעיים - לכן הבעייתיות של הקמחים המלאים עבור מי שתפקוד המעיים שלו צולע (וזה קורה הרבה בהיריון...) תרגמתי אותה מאנגלית כבר עבור כמה סובלים שחוו החלמה מופלאה ומהירה...כולל אחי ששילשל חודשיים (!) בלי הפסקה עד שהעברתי לו את התוכנית: אצלו השינוי היה כמעט רק להפסיק לאכול לחם מלא! (הוא חזר לזה אחרי כמה חודשים, אבל מאז כל פעם כשיש לו אפיזודה של מעי רגיז, הוא אוכל לפי התוכנית ומבריא צ'יק צ'ק)
אלה*

שליחה על ידי אלה* »

היי מאי, בתחילת הריון הבנתי שהבטן מתנפחת מאוד כי הגוף מאט את פעולת העיכול על מנת למצות את כל הרכיבים התזונתיים.
להוסיף על זה מזונות מלאים בוודאי שלא תורם וזה מחזק את מה שאת אומרת.
אני פשוט רואה מה קורה לי ומגיבה בהתאם. מעבר לזה שאני לא חסידה של מזונות מלאים.

בשמת לגבי ירקות ופירות אורגניים. באופן כללי ולא רק אורגני - צריך לשטוף היטב תוצרי שדה מחשש שוב לסלמונלה, קולי וטוסקופלזמוזיס. את יודעת הפרשות ציפורים למשל, חיות שדה, תולעים ועוד.
אבל באורגני יש חשש גדול פי כמה, בגלל שהדשן גם אורגני ולא כימי, ולמרות שהוא עוב תהליך סטרליזציה עדיין יש חשש שהירקות נגועים. בכל מקרה חשוב להוציא היטב את כל הלכלוך ולשטוף טוב טוב.

בנוסף יש סכנה של פטריות ומזיקים שקיימים בכל סוגי הירקות אבל באורגני עוד יותר. יש כאן הנחיות אייך לבחור פירות וירקות, לא פצועים וכו' הנחיות די בלתי אפשריות שאני בספק אם במסעדות למשל או בצבא מקפידים על זה ועדיין לא קורה דבר. מה שאומר שזה צריך להילקח בפרופורציה.

http://www.haaretz.co.il/news/health/he ... -1.2071991

מומלץ גם להחליף חול לחתולים אם יש או לגנן בגינה רק עם כפפות או להימנע.

והאמת שהכי חשוב זה לזכור שהכל בסדר. שאפשר לסמוך על עצמנו ועל הגוף שלנו.
אני רק חושבת על איך שסבתא שלי זכרונה לברכה גילה אתאמי ואאיך אמי שתיבדל לחיים ארוכים גידלה אותי. נהוג לחשוב שבעבר לא היו זיהומים וכאלה אבל הכל היה ואנחנו חיים ובריאים ושלמים.
את הכינים שלי הורידו בנפט טהור במשך שנים והיו לי כינים שיכלו לאכלס מושבה שלמה. וגם בעבר היו סירי אלומיניום ומחבתות לא משהו, ופלסטיקים וסיגריות שעישנו לתוך ילדים בפרצוף בגלל חוסר המודעות, גם בעבר ריססו וניקו בסודה קאוסטיק את הבתים והכינו עוגות ועוגיות, ממתקים כל הממתקים היו עמוסים בצבעי מאכל והשוקולדים שאכלנו היו עשויים מ90 אחוז מרגרינה ועוד משהו. ופעם בית בלי ריחות אקונומיקה בשישי לא היה נקרא בית. גם בעבר היותר רחוק - גידלו מזון בשדות נפט, עשו צרכים בכל חור כולל במי השתייה ובחוות, התאפרו עם עופרת ופחם, עישנו מזונות ואכלו בשרים ששכבו בחוץ יומיים. גם בעבר היו מחלות ומגיפות ואנשים שרדו התחזקו ורבינו בריאים ושלמים.

סה"כ אפשר להשתדל לעשות קצת יותר והכי הכי לדעת שגוף האדם הוא פלא וצריך לסמוך על עצמנו גם במובן של צריכה נכונה אבל גם במובן שהגוף שלנו חזק ובריא בכל מצב.
אמא_צעירה*
הצטרפות: 19 ינואר 2004, 15:18
דף אישי: הדף האישי של אמא_צעירה*

שליחה על ידי אמא_צעירה* »

אני מניחה שהוא ימליץ על מערכת סינון
תוכלי לספר לנו איזה?

והמון הצלחות בדרך המרגשת הזו!!

גבר ישב על הספה ולא יעשה כלום,
והוא באמת לא יעשה כלום.
אשה תשב על הספה ולא תעשה כלום,
והיא מייצרת חיים בקרבה :-)
בשמת_א*

שליחה על ידי בשמת_א* »

אכן. בחודשים הראשונים של ההיריון קמח לבן הוא הדבר היחיד שמרגיע לי את הבטן.
כיוון שקמח לבן הוא מזון זבל מובהק, שלא היה זמין לציבור לפני שנת 1863 למעשה - זה נשמע לי בלתי סביר בעליל. הייתי מציעה, שיש לך בעיה עם דגנים בהריון וזה דווקא כן הגיוני.
אבל להחליף אותם בקמח לבן, זה ממש כמו להחליף אותם בסוכר לבן. אותו אפקט לגוף.
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

כל סירי הנירוסטה שלהם.

לא להשתמש בנירוסטה. היא דולפת מתכות (כרום וניקל) כבדות למזון. כרום הוא מסרטן ידוע, וניקל גורם להקאות, בעיות גסטרו ואסטמה. אף אחד לא השתמש בנירוסטה לבישול לפני שנות ה-40. זו סגסוגת חדשה ורעילה לחלוטין שנועדה לבניית רובים וספינות, לא לכלי מזון.
אלה*

שליחה על ידי אלה* »

אז מה כן?
טלי_ב*
הצטרפות: 12 נובמבר 2012, 12:07
דף אישי: הדף האישי של טלי_ב*

שליחה על ידי טלי_ב* »

יש מחבתות מברזל יצוק. אבל יקר מאוד וקשה לנקות.
מה שכן, כנראה מוסיף גם ברזל לאוכל.
(הכל דברים ששמעתי ולא בדקתי בעצמי. מן הסתם לפני שקונים כדאי לבדוק)
מאי*

שליחה על ידי מאי* »

בשמת: מניסיוני של שני הריונות, בשליש הראשון אני מקיאה ונגעלת פחות או יותר מכל דבר שהוא לא: לחם/קרקר/עוגיה יבשה מקמח לבן, גבינה לבנה, גבינה צהובה בטוסט, זיתים, מלפפון, עגבניה, תפוח. ומסיבה מוזרה כלשהי: גם מלוואח ומעדנים בטעם ווניל עוברים אצלי. זהו. לא ביצים, לא עוף, לא דגים, לא תבשילים. תאמיני לי שאימא שלי וחמותי ניסו לפתות אותי עם כל דבר...לא רק שאני לא יכולה לאכול, אני מקיאה אם מריחה בישול או רואה אחרים אוכלים. בהריון השני היה סיפור רציני לדאוג שהגדול שלי יקבל אוכל מזין שלא מורכב מהתפריט המצומצם שלי..כך שקשה לי להאשים את הדגנים: אולי תאורטית יכולתי להתקיים על תפוחים, מלפפונים ועגבניות בלבד, אבל לא ממש נראה לי. במיוחד שאת הבחילות הרגיעו אצלי רק הדגנים (מהקמח הלבן) ורק אז יכולתי לאכול את הירק/פרי...אז אולי זה נשמע לא הגיוני בעליל, אבל אני יודעת שאני לא היחידה שזו ההתנסות שלה. אגב, ברגע שהשליש הראשון ובחילותיו עוברות אני נגעלת לחלוטין מהתפריט הדל של השליש הראשון (שלא לדבר על המלוואח ומעדני הווניל!) וחוזרת לאכול כמו בן אדם. חידה.
בשמת_א*

שליחה על ידי בשמת_א* »

לא נראה לי חידה בכלל.
נראה לי מצב חמור של תת תזונה מלפני ההריון.
ואני מתכוונת לתת התזונה שיש לכולנו במידה זו או אחרת: תת תזונה של ויטמינים ומינרלים. מחסור חמור ביותר ברמה התאית.

עם זאת, יש גם שיטות לשפר את זה בזמן ההריון עצמו.
ואני אומרת את זה בתור מישהי שהקיאה כל ההריון, לא רק בשליש הראשון, שנגעלה מאוכל כל ההריון ועד כמה ימים אחרי הלידה, ושאיבדה יותר מ-10 ק"ג בכל הריון. שלא תחשבי שמדברת איתך אחת שמזלזלת בבחילות בהריון...
אחת השיטות:
במצב של תזונה כמו שאת מתארת, נראה שראוי להתאשפז בבית חולים ולקבל עירוי כדי לשפר את המצב, וכן פראמין בנרות נגד הבחילות.
מאי*

שליחה על ידי מאי* »

בשמת: זה אולי בעולם אידאלי.

בעולם שלנו, אני בסך הכל יורדת קילו או שניים בשליש הראשון של ההיריון, ומבחינת הרופאים, אם אני אוכלת ביסקוויטים בבוקר, טוסט בצהריים ומלוואח עם גבינה בערב, אני מסודרת יופי...צריך להגיע למצב שבו את מקיאה כל דבר כדי להתאשפז. אגב, יש לי חברה שמבלה את רוב ההיריון כמוך - מקיאה כל הזמן, אפילו תרופות נגד הקאה שנותנים למטופלי כימותרפיה לא עוזרות לה - ואפילו אותה לא מאשפזים! מבחינת הרופאים, היא מצליחה לשתות ולאכול מידי פעם פרי וקרקר, אז אפילו שהיא יורדת במשקל משמעותית אף אחד לא שוקל אפילו לאשפז אותה. (אולי אם הייתה הנסיכה קייט זה היה אחרת...) אז בינתיים, כל עוד אין עזרה אחרת (פראמין, אגב, לא משפיע עלי) אני כן חושבת שעדיף לאכול לחם לבן בהריון מאשר לבלות שלושה חודשים בצום. אולי אין לזה שום ערך תזונתי, אבל היי, לפחות זה מרגיע את הבחילה :-)
טלי_ב*
הצטרפות: 12 נובמבר 2012, 12:07
דף אישי: הדף האישי של טלי_ב*

שליחה על ידי טלי_ב* »

ואפילו אותה לא מאשפזים!

רק מסייגת, שהרבה פעמים רופאים מניחים שאנשים מעדיפים להימנע מאישפוז אם רק אפשר, וזה הלך הרוח.
יכול להיות (כלומר, יכול להיות גם שלא, אבל אם המצב קשה מאוד, כמו שאת מתארת אצל חברתך, אולי שווה לנסות) שאם מישהי מבהירה שהיא בעד להתאשפז, הגישה תהיה קצת אחרת. ותלוי מן הסתם גם בגישתו של הרופא וכמה גמישות יש לו וכו'.
זה ככה בהרבה דברים, וגם קרה לי אישית, שרופאים מציעים בעיקר את האופציה שרוב האנשים מעוניינים בה, ולפעמים ממש משמח אותם לגלות מישהו שמוכן ללכת על האופציה שגם הם חושבים שעדיפה רפואית, אבל אף אחד (כמעט) לא מעוניין בה.
כמובן שמבחינה חוקית תיאורטית הם אמורים כן להציע את כל האופציות מלכתחילה.
בשמת_א*

שליחה על ידי בשמת_א* »

לא צריך אישפוז מלא (עדיף לא לשהות בבית חולים). צריך עירוי. את זה אפשר לקבל במרפאה אצל האחות.
בעולם אידיאלי, את מתחילה הריון לא במצב של תת תזונה,
ומוצאת דרכים אחרות לשפר את המצב.
כגון דיקור סיני, או שהות מחוץ לבית (הידעתן שכמה שיותר שעות בתוך בניינים גורמות לתופעות האלה להחמיר?)
אלה*

שליחה על ידי אלה* »

איך מנקים את הבית כשהוא תוהו ובוהו ויש לי זמן ויש לי כח, אחרי שינה, אבל אין לי חשק. בכלל.
ועם המשלוח של הירקות האורגנים הגיע בוץ ותוך שעתיים כל החתולים מתגרדים עד הלום.
חומץ התזתי עליהם ועל חצי בית, עוזר חלקית.
בשמת_א*

שליחה על ידי בשמת_א* »

איך מנקים את הבית כשהוא תוהו ובוהו
(-:

אז ככה.
קודם כל את צריכה לבדוק: מי את? מה הצרכים הכי בסיסיים שלך? מה הכי כואב לך? איפה הכי קשה לך עם הבלגן? איפה את הכי זקוקה לסדר?

בשלב השני תתבונני בבלגן ותבדקי: ממה הוא מורכב?
האם מדובר בדברים שצריך לשים במקום, כלומר בעיקר חוסר סדר של בגדים, נעליים, תיקים, מטריות, כביסה לקיפול, ספרים - או בדברים שצריך לפנות לפח או לנקות, כמו שאריות אוכל פזורות, כלים מלוכלכים שלא הגיעו לשטיפה וכדומה.

יש שני מקומות מרכזיים שהכי כואבים:
  1. המטבח. מטבח מבולגן ממש מקשה על ההתארגנות בחיים.
מטבח נקי, מסודר ופנוי לבישול - זה מייצר הכוחות, הזרימה והאושר הכי גדול בבית. באמת.
אז רוב הסיכויים שלהתחיל במטבח ולהתחיל בכיור המטבח, זו נקודת ההתחלה הכי טובה כש"כל הבית תוהו ובוהו ואני לא יודעת איפה להתחיל".
את קודם כל מתחילה בשטיפת הכלים או בפינוי המדיח והטענתו מחדש, ככה עד שיש כיור ריק ואז מנקים את הג'יפה מהכיור ומנקים את הכיור (כמו סיר, עם סקוטש ולשטוף).
יש לך עוד כוח?
יש לך עוד זמן?
ממשיכים בהעברת סמרטוט על השיש ובפינוי השיש מכל מה שאפשר לזרוק או לשים במקום.
אולי עכשיו הגיע הזמן להכין אוכל? לאכול?
  1. הסלון. זה מקום כואב במיוחד אם מגיעים אנשים ואז לא נעים לך, ובמקביל אם המטבח לא מפריע לך כי את לא מבשלת או כי הבלגן שם לא מפריע לך לבשל... אז פשוט מתחילים לשים במקום. יש כמה שיטות. אני אוהבת את השיטה שאני קוראת לה "שיטת הדוקים" (דוק? המשחק הזה ?
למה הכוונה? למה דוקים?
כי כמו במשחק, מתחילים ממה שקל, ממה שרואים בקלות ויודעים בקלות ובמהירות לפנות מהערימה. אוקיי, נעליים הצידה, למקום. מעילים הצידה, למקום. מטריות הצידה, למקום. וכך ממשיכים יותר ויותר "פנימה" עד שמגיעים לדוקים שממש צריך להשקיע בפינוי שלהם (-:

מה דעתך?

אגב, יש הרגל ממש מצויין שלא תמיד עובד עם תינוקות (תיכף אסביר מדוע) אבל הוא הרגל מעולה לפתוח בו את הבוקר ברגל ימין:
לסדר את המיטה.
כלומר (מסבירה מה זה לסדר את המיטה...): לטפוח קצת על הכריות ולסדר אותן יפה, ואז לפרוש על הכל את השמיכה או השמיכות בתנועה מלכותית. זהו. כמה שניות והמיטה נראית מסודרת (דגש על "נראית", לא מדובר בקיפול צבאי או מיטה של בית מלון).
כיוון שהמיטה היא הדבר הגדול ביותר בחדר השינה, זה מייד משווה לחדר השינה מראה "מסודר" ויפה. כבר נשימה על הבוקר.

למה לא מתאים עם תינוקות? כי אם הם ישנים במיטה, זה לא תמיד מתאים. מצד שני, אפשר להשכיב אותם על השמיכה, מוקפים בכריות שלא יתגלגלו (-:

ומה עושים את יש מישהו שעדיין ישן במיטה, לא בגודל של תינוק? (-:
אפשר לסדר רק את החצי שלי (-: ואז, אני את שלי עשיתי (-: (ואפשר לוותר. או לסדר אחר כך, כשהמיטה מתפנה).
אלה*

שליחה על ידי אלה* »

קודם כל את צריכה לבדוק: מי את? מה הצרכים הכי בסיסיים שלך? מה הכי כואב לך? איפה הכי קשה לך עם הבלגן? איפה את הכי זקוקה לסדר?

לא נעים לי לומר אבל בדרך כלל אני יודעת לענות לתשובות כאלה בצורה פרטנית והפעם - אני מנסה למפות אבל הכל מפריע לי. הערמות על השולחן מחשב, על הספה, בשולחן מטבח, הריצפה המטונפת, הכל.

שיטת הדוקים נשמעת מקלה על הגודש.
בשמת אני אנסה.

לגבי המטבח זה נכון, כשהכיור מלא יש תחושה כבדה. המטבחון שלי קטנטנן ויש לי כמויות של דברים בלי מקום מתאים. זה עיקר הבלגן.
דניאלה*
הצטרפות: 21 ינואר 2002, 15:27

שליחה על ידי דניאלה* »

"שיטת הדוקים"
בשמת, מטאפורה מהממת (-:
כשקראתי את התיאור גיליתי שככה אני מסדרת, אינטואיטיבית, כי אחרת הבלגן מענן לי את המוח ומייאש אותי.
הבעיה שהרבה פעמים אני מתעצלת לסדר את הדוקים המאתגרים.
אבל לפחות מגיעה למצב שהסלון יחסית פנוי ומסודר.
אני אוהבת לראות משטחים חשופים ופנויים - השיש, השידות, הספות. זה עושה לי טוב על הלב (-:
(בשלב הזה הבנזוג אומר - שמעי, את מוזרה)
פלונית*

שליחה על ידי פלונית* »

היי אלה
מה המליצו לך על המים?
אלה*

שליחה על ידי אלה* »

אני משתדלת להימנע ממאכלים עם צבעי מאכל מלאכותיים. אבל מי יודע אם שאר המרכיבים בארטיקים וסוכריות ומעדני ג'לי (שעוזרים להתמודד עם הבחילות) אכן טובים.
מכירות ארטיקים טבעיים? סוכריות נטולות צרות? אחרי כל התחקירים למיניהם אני בספק אם חברות באמת מקפידות על מה שרשום בוצר. צבעי מאכל מלאכותיים מאוד לא בריאים אבל זולים בתעשייה, גם חומרים משמרים ל אטובים.

ובכל זאת אני קונה ארטיקים של פלדמן, סוכריות חמוצות וכאמור מעדני ג'לי... כתוב עליהם שצבעי המאכל הם כורכום, פפריקה..

אשמח להמלצה על מוצרים באמת טבעיים מהסוג הזה.
(ניסיתי להכין ארטיקים מלימון בבית, יצא מר נורא).

פלונית לא דיברתי איתו מאז מאחר ובמילא מלבד מים מינרלים אין לי אפשרות להתעסק עם מערכות סינון וכו' בדירה שכורה. הוא גם מאוד עסוק ורצה שניפגש פיזית כך שאני מוותרת על זה כרגע.
פלונית*

שליחה על ידי פלונית* »

להקפיא בכוסיות קטנות מיץ מקלמנטינות. מעדן
בשמת_א*

שליחה על ידי בשמת_א* »

מכירות ארטיקים טבעיים?
כן, אכלתי אחד פעם אצל "אבא גיל", חומוסיה אורגנית בדרום תל אביב. לא יודעת שום פרטים נוספים.
יעל*
הצטרפות: 30 יוני 2001, 20:34

שליחה על ידי יעל* »

אני מכירה סוכריות קשות אורגניות שמוכרים בניצת הדובדבן. לא יודעת להגיד שם יצרן. הרכיבים זה משהו כמו, תמצית קנה סוכר אורגנית - סירופ אורז חום אורגני - שמן טבעי כלשהו שנותן טעם (אני טעמתי סוכריות ג'ינג'ר, יש גם לימון, דובדבן ועוד)

אבל באמת הכי טוב להכין בבית, או לאכול פשוט פירות טריים
תמרוש_רוש
הצטרפות: 18 יוני 2005, 03:48
דף אישי: הדף האישי של תמרוש_רוש

שליחה על ידי תמרוש_רוש »

אנחנו עושים בבית ארטיק מנגו, נורא פשוט:
מנגו גדול בשל
מיכל קטן שמנת מתוקה
אולי כפית דבש (לדעתי השמנת פה פחות מתוקה מבארץ, אולי עם שמנת ישראלית לא צריך דבש)
מבלנדרים הכל כמה דקות ושופכים לכלים של קרטיבים, מקפיאים לילה.
וזהו. פשוט, לא מתוחכם, כבר טעמתי גלידות ביתיות טובות יותר (יש לי אפילו מתכון, אבל לא מגיעה ללהכין אותו) אבל הקטנצ'יק הזה טעים ונעים - וזמין!!

מיץ קלמנטינות קפוא באמת נשמע מעדן. אנסה!
תמרוש_רוש
הצטרפות: 18 יוני 2005, 03:48
דף אישי: הדף האישי של תמרוש_רוש

שליחה על ידי תמרוש_רוש »

הממ, עכשיו קראתי אותך שוב ואני מבינה שזה בעניין של נגד בחילות, אז לא נשמע לי שהשמנת תעזור כל כך (לי זה היה עושה בחילה, סביר להניח), אז פשוט לטחון את המנגו ולהקפיא. הייתי גם טוחנת-ומקפיאה קיווי, תפוח (אולי מקולף), אבטיח, מלון... כל פרי עם מרקם חלק יחסית.
(אבל לא בננה, כי היא משנה טעם בהקפאה ואני שונאת את זה)
אלה*

שליחה על ידי אלה* »

הבעיה עם פירות זה שרובם מעוררים אצלי בחילות אחרי חצי שעה, אולי בגלל רמת החומציות. אני כמעט ולא נוגעת בהם בימים אלה.
יש לי טעם מר בפה, וכאמור הבחילות ויוצא שאני כמעט ולא שותה אחרת זה מעורר בחילה. היום ביקרתי אצל הרופאה ואני מיובשת. היא אמרה לשתות 3 ליטר נוזלים. קניתי ויטמינצ'יק שלפחות נטול חומרים משמרים וצבעי מאכל מלאכותיים אבל לא אידיאלי.

בקיצור אני מחפשת תרכיז טבעי בלי כל התוספים וכו'. למישהי יש המלצה?

ואני לא מאמינה למה שאני מגלה עכשיו, אין לי ילדים, ונדבקתי בכינים! ממש ההתחלה. איך מטפלים בזה בהריון? אני לא זוכרת מה זה בכלל, ואני בטוחה שחומרים כימיים אסורים. שמן רוזמרין גם אסור לשימו בהריון (והריחות של שמנים טבעיים מעוררים בי בחילה).
ואם זה לא מספיק החתולים גם נדבקו בפרעושים אחרי 3 שנים שהיו נקיים. אני מנגבת אותם עם מעט חומץ מדולל במים ולא בטוחה כמה זה עוזר.

זה מוזר איך שני הדברים האלה נחתו אלי אחרי שנים שאני לא מכירה את זה ואני מנועה מלהשתשמש בחומרים כימיים. כל עיצה בנושא תבורך!
ניחוח אדמה אחרי הגשם

יש דף באתר על כינים עם הרבה עצות טובות טיפול בכינים
מהעצות שניסיתי משם - מה שעבד בלי כימיקלים - לשים הרבה שמן על השיער ולכסות בשקית ניילון לכמה שעות - חונק את הכינים.
אחר כך לסרק עם מסרק מתכת צפוף (המומלץ - assy2000), זה לוקח הרבה זמן וצריך לחזור על השימון והסירוק כל כמה ימים
אבל זה עובד ויעיל.
תשתמשי בשמן שלא עושה לך בחילה - זה יכול להיות גם שמן חמניות, שמן שקדים (נדמה לי שאין לו ריח), שמן זית, שמן קוקוס וכו'.
אלה*

שליחה על ידי אלה* »

הכינים חלפו עברו (שני טיפולי המסרק 2000 שאני רואה שגם המליצו עליו פה או משהו כזה ונגמר מזמן באותו שבוע) :-)

אני מחפשת בגדי הריון בנרות. הלכתי לסיבוב קניות וחזרתי מותשת עם שני טייצים וחצי סריג. המחירים יקרים והאמת שלא מצאתי, או שהמידות חסרות, או שזה ממש לא התאים. אני בשמירה והסיבובים האלה מתישים אותי. אשמח לקבל אם למישהי יש, ולהחזיר כמובן!
שליחת תגובה

חזור אל “דפים למיון”