שמות משפחה שונים לאמא ולאבא
עדיין זה מפריע לי חוסר האחדות עם ביתי היקרה.
זה באמת מפריע לך להתאחד עם בתך?
אני גם נשארתי עם שם המשפחה הקודם ודווקא נהנית לבלבל את המוסדות וביה"ס כאילו אני לא אמא של ילדיי.
ילדיי יודעים למה בחרתי כך ואף פעם לא הרגישו מנותקים ממני.
אולי מתחת לכל הסיבות קיימת האפשרות שאנחנו רוצות להשאיר משהו המסמל את חוסר רצוננו בהתאחדות מוחלטת עם הבעל?
זה באמת מפריע לך להתאחד עם בתך?
אני גם נשארתי עם שם המשפחה הקודם ודווקא נהנית לבלבל את המוסדות וביה"ס כאילו אני לא אמא של ילדיי.
ילדיי יודעים למה בחרתי כך ואף פעם לא הרגישו מנותקים ממני.
אולי מתחת לכל הסיבות קיימת האפשרות שאנחנו רוצות להשאיר משהו המסמל את חוסר רצוננו בהתאחדות מוחלטת עם הבעל?
-
- הצטרפות: 13 אוקטובר 2004, 11:13
בינגו.
אותי באופן אישי גם מזעזע הרעיון שלי ולאמא שלו יהיה אותו שם משפחה )-:
בינגו.
אותי באופן אישי גם מזעזע הרעיון שלי ולאמא שלו יהיה אותו שם משפחה )-:
אותי באופן אישי גם מזעזע הרעיון שלי ולאמא שלו יהיה אותו שם משפחה
למה ?
לפי שמך, אלמותית את תשארי הרבה אחריה ורק אותך יזכרו.
למה ?
לפי שמך, אלמותית את תשארי הרבה אחריה ורק אותך יזכרו.
-
- הצטרפות: 13 אוקטובר 2004, 11:13
אם היא לא תקבור אותי קודם D-:
-
- הצטרפות: 17 אוגוסט 2003, 20:40
- דף אישי: הדף האישי של סמדר_נ*
אולי, אך הפתרון שהיה מועדף עלי הוא ששנינו נהיה עם שני השמות. הוא סירב לכך (גם כי יש לו סלידה מובנית מתופעות בנוסח ג'ודי-ניר-מוזס-שלום, אבל אולי לא רק), והפתרון הבא שיכול היה לבוא בחשבון מבחינתי הוא שמות משפחה שונים.
התאחדות, לתפיסתי, צריכה להיות סימטרית. אל בן הזוג לא מופנית כלל השאלה אם חוסר רצונו לאמץ את שם משפחתי הוא בעצם חוסר רצונו בהתאחדות מוחלטת עמי. מדוע רק אני אמורה לשאת בנטל ה"התאחדות"?
בפתיחת התיק בטיפ"ח גילתה האחות שאנו נושאים שמות משפחה שונים. היא היתה די בהלם.
אחר כך היא אמרה ש"זה עושה לי ממש המון בעיות במחשב."
חייכתי, שאלתי אותה "איך אפשר לעזור לך?"
היא שתקה ולחצה על כל מיני מקשים במקלדת שלה, להתגבר על הבעיות שזה עושה לה.
ואז שלפה קלף מנצח: "ואיך יקראו לתינוק?"
מזל שהייתי עם יותר מדי כאב ראש, בחילה וסחרחורת מכדי להתעצבן. עניתי שוב בחיוך "כשהוא יוולד נחליט איך יקראו לו."
הטיפ"ח הזו בעייתית כנראה לא רק עם הנקה...
אולי, אך הפתרון שהיה מועדף עלי הוא ששנינו נהיה עם שני השמות. הוא סירב לכך (גם כי יש לו סלידה מובנית מתופעות בנוסח ג'ודי-ניר-מוזס-שלום, אבל אולי לא רק), והפתרון הבא שיכול היה לבוא בחשבון מבחינתי הוא שמות משפחה שונים.
התאחדות, לתפיסתי, צריכה להיות סימטרית. אל בן הזוג לא מופנית כלל השאלה אם חוסר רצונו לאמץ את שם משפחתי הוא בעצם חוסר רצונו בהתאחדות מוחלטת עמי. מדוע רק אני אמורה לשאת בנטל ה"התאחדות"?
בפתיחת התיק בטיפ"ח גילתה האחות שאנו נושאים שמות משפחה שונים. היא היתה די בהלם.
חייכתי, שאלתי אותה "איך אפשר לעזור לך?"
היא שתקה ולחצה על כל מיני מקשים במקלדת שלה, להתגבר על הבעיות שזה עושה לה.
ואז שלפה קלף מנצח: "ואיך יקראו לתינוק?"
מזל שהייתי עם יותר מדי כאב ראש, בחילה וסחרחורת מכדי להתעצבן. עניתי שוב בחיוך "כשהוא יוולד נחליט איך יקראו לו."
הטיפ"ח הזו בעייתית כנראה לא רק עם הנקה...
-
- הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
- דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*
שטויות במיץ!
חסר אנשים לא נשואים/גרושים/נשואים פעם שניה שיש להם ילדים? לא נראה לי שלהם אומרים שהם עושים בעיות במחשב....זה בעיות רק בראש.
שטויות במיץ!
חסר אנשים לא נשואים/גרושים/נשואים פעם שניה שיש להם ילדים? לא נראה לי שלהם אומרים שהם עושים בעיות במחשב....זה בעיות רק בראש.
-
- הצטרפות: 30 אוגוסט 2004, 18:13
- דף אישי: הדף האישי של אליס_בארץ_המראה*
מה דעתכם על הפתרון הסיני - הבנות מקבלות את שם האם, הבנים את שם האב?
-
זה, לפי שיחותינו בנושא בטרם הנישואין, כנראה הפתרון שאנחנו נאמץ.
אחד אפס לו...
אחד אפס לו...
-
הבנות מקבלות את שם האם, הבנים את שם האב?
הרעיון עלה בבדיחות כששוחחתי על הנושא עם חברה, אבל לא ידעתי שקיים כזה דבר!
הרעיון עלה בבדיחות כששוחחתי על הנושא עם חברה, אבל לא ידעתי שקיים כזה דבר!
בפתיחת התיק בטיפ"ח גילתה האחות שאנו נושאים שמות משפחה שונים. היא היתה די בהלם
לילדה שלנו יש שני שמות משפחה בטיפה חלב.
שם המשפחה הישן של אמא שלה בקופת חולים.
שם המשפחה שלי במשרד הפנים.
ולאמא שלה יש שני שמות משפחה בתעודה הזהות.
כאשר היא תגדל, היא תוכל לעשות הגרלה מכל האפשרויות או מהנוספות ואני מקווה שאנו נסכים עם בחירתה.
לילדה שלנו יש שני שמות משפחה בטיפה חלב.
שם המשפחה הישן של אמא שלה בקופת חולים.
שם המשפחה שלי במשרד הפנים.
ולאמא שלה יש שני שמות משפחה בתעודה הזהות.
כאשר היא תגדל, היא תוכל לעשות הגרלה מכל האפשרויות או מהנוספות ואני מקווה שאנו נסכים עם בחירתה.
מה דעתכם על הפתרון הסיני - הבנות מקבלות את שם האם, הבנים את שם האב?
ובטיוואן הבנות את שם האב והבנים את שם האם ?
-
- הצטרפות: 30 אוגוסט 2004, 18:13
- דף אישי: הדף האישי של אליס_בארץ_המראה*
אחד אפס לו...
-
- הצטרפות: 22 יולי 2002, 12:33
- דף אישי: הדף האישי של אביגיל_בו*
אנחנו דווקא הופתענו לטובה מטיפת חלב. בסטטוס משפחתי הופיעה להם אופציה של "מגורים משותפים" (לא מתחייבת על הניסוח) בשונה מנישואין, ולא נרשמה שום הפתעה לגבי שמות המשפחה השונים.
-
הבעיה היא שאנחנו דווקא כן נשואים...
השאלה הראשונה היתה אם אנחנו נשואים, וכשענינו שכן, ושמות המשפחה היו שונים, התחילו ה"בעיות במחשב".
זו כנראה ליברליות מאד סלקטיבית: אנחנו מוכנים שלא תהיו נשואים, אבל אם אתם נשואים אתם חייבים להיות בעלי אותו שם משפחה!
כשאני חושבת על זה עכשיו -- לצורך מעקב הריון, מה זה עניינם אם אנחנו נשואים או לא (שואלת ברצינות -- אני פשוט לא מבינה למה זה מידע מעניין)?
השאלה הראשונה היתה אם אנחנו נשואים, וכשענינו שכן, ושמות המשפחה היו שונים, התחילו ה"בעיות במחשב".
זו כנראה ליברליות מאד סלקטיבית: אנחנו מוכנים שלא תהיו נשואים, אבל אם אתם נשואים אתם חייבים להיות בעלי אותו שם משפחה!
כשאני חושבת על זה עכשיו -- לצורך מעקב הריון, מה זה עניינם אם אנחנו נשואים או לא (שואלת ברצינות -- אני פשוט לא מבינה למה זה מידע מעניין)?
OT לדיון כאן, אפרופו מעקב הריון.
האחות שואלת: מה את עושה?
תשובה: מה שאני רוצה.
שאלה: (חיוך) אבל מה את עושה?
תשובה: משוררת.
שאלה: מה אני אכתוב את זה? מה המקצוע שלך?
תשובה: יש לי הכשרה של XXX.
תגובה: טוב, זה כבר מקצוע (אנחת רווחה).
<ואם לא היה לי "מקצוע"?>
האחות שואלת: מה את עושה?
תשובה: מה שאני רוצה.
שאלה: (חיוך) אבל מה את עושה?
תשובה: משוררת.
תשובה: יש לי הכשרה של XXX.
תגובה: טוב, זה כבר מקצוע (אנחת רווחה).
<ואם לא היה לי "מקצוע"?>
-
- הצטרפות: 31 אוגוסט 2004, 15:16
- דף אישי: הדף האישי של בר_עדש*
כשהתחתנו אני ואישתי בחרנו שם חדש, אבל השארנו את שמות המשפחה הישנים, שהיו ארוכים ומסורבלים, כך שהשם שלי היה גיא YYYYYY הד ושלה דורית XXXXXXXX הד.
מהר מאד זה התגלה כטעות. אנחנו תמיד הצגנו את עצמנו רק בשם המשפחה החדש, אך בכל מקום רשמי קראו רק את השמות הקודמים, כי לא היה מקום בטופס, או כי הקורא התעייף באמצע הקריאה.
אנחנו מהר מאד התחברנו לשם החדש, והשמות הישנים היו פשוט מטרד.
כשרשמנו את בננו במשרד הפנים רצינו לרשום את שם משפחתו 'הד', אך נאמר לנו שלא ניתן "להמציא" שם משפחה חדש, והוא חייב לשאת את אחד מהשמות שלנו.
הסוף הטוב: שנה אחרי לידת בני נירשמנו כנשואים במשרד הפנים (מסיבות כלכליות) ובהזדמנות זו זרקנו את כל המטען העודף של שמות המשפחה.
ההורים שלי קבלו בשמחה את השם החדש ומאד נהנים להשתמש בו ("ומה שלום משפחת הד...?").
דוקא כשהעלנו בפניהם לפני החתונה את האפשרות לשלב את שמות המשפחה שלנו (משפחת XXXXXXXX YYYYYY) במקום למחוק אותם לגמרי הם הסתיגו ("אל תעשו את זה לילד").
זה מזכיר לי אדם שהכרתי, שלפני 50 שנה באנגליה הגיע ללשכת התעסוקה וביקש להרשם כסופר (writer). לא היה להם מקצוע כזה, אך הוא התעקש. בסוף הם מצאו שהמקצוע הקרוב ביותר ברשימה שלהם הוא כותב שלטים (sign writer), וכך הם רשמו אותו.
מהר מאד זה התגלה כטעות. אנחנו תמיד הצגנו את עצמנו רק בשם המשפחה החדש, אך בכל מקום רשמי קראו רק את השמות הקודמים, כי לא היה מקום בטופס, או כי הקורא התעייף באמצע הקריאה.
אנחנו מהר מאד התחברנו לשם החדש, והשמות הישנים היו פשוט מטרד.
כשרשמנו את בננו במשרד הפנים רצינו לרשום את שם משפחתו 'הד', אך נאמר לנו שלא ניתן "להמציא" שם משפחה חדש, והוא חייב לשאת את אחד מהשמות שלנו.
הסוף הטוב: שנה אחרי לידת בני נירשמנו כנשואים במשרד הפנים (מסיבות כלכליות) ובהזדמנות זו זרקנו את כל המטען העודף של שמות המשפחה.
ההורים שלי קבלו בשמחה את השם החדש ומאד נהנים להשתמש בו ("ומה שלום משפחת הד...?").
דוקא כשהעלנו בפניהם לפני החתונה את האפשרות לשלב את שמות המשפחה שלנו (משפחת XXXXXXXX YYYYYY) במקום למחוק אותם לגמרי הם הסתיגו ("אל תעשו את זה לילד").
זה מזכיר לי אדם שהכרתי, שלפני 50 שנה באנגליה הגיע ללשכת התעסוקה וביקש להרשם כסופר (writer). לא היה להם מקצוע כזה, אך הוא התעקש. בסוף הם מצאו שהמקצוע הקרוב ביותר ברשימה שלהם הוא כותב שלטים (sign writer), וכך הם רשמו אותו.
יש פה מישהו שבחר לעצמו את שם המשפחה?
אני והבן זוג,נשואים לא דרך הרבנות,רוצים שם חדש,וקצת ניתקענו
אולי למישהו יש רעיון
השמות הקודמים (שנינו היינו נשואים) לא באים בחשבון
עוד חודשיים יוולד ג'וניור ושם משפחתו עלול להיות שם משפחתו של הגרוש שלי....
אוי לא!
אני והבן זוג,נשואים לא דרך הרבנות,רוצים שם חדש,וקצת ניתקענו
אולי למישהו יש רעיון
השמות הקודמים (שנינו היינו נשואים) לא באים בחשבון
עוד חודשיים יוולד ג'וניור ושם משפחתו עלול להיות שם משפחתו של הגרוש שלי....
אוי לא!
(ערכתי את הפרצוף) המשך-
גם לא בא בחשבון לחזור לשם נעוריי או משהו כזה.צריך פשוט שם חדש.
ואז זה אומר לבחור שם עם משמעות וזה כבר מחייב.
גם לא בא בחשבון לחזור לשם נעוריי או משהו כזה.צריך פשוט שם חדש.
-
אתם רוצים משהו חיובי?
קשור לאור?
צמח?
חיה?
מוסיקה?
משהו שמשקף את מי שאתם או סתם משהו בלי משמעות?
מה השמות המקוריים לפני כל החתונות? אולי לאחד למשהו חדש?
תני כיוון...
אולי משהו חדש. משפחת נובה.
קשור לאור?
צמח?
חיה?
מוסיקה?
משהו שמשקף את מי שאתם או סתם משהו בלי משמעות?
מה השמות המקוריים לפני כל החתונות? אולי לאחד למשהו חדש?
תני כיוון...
אולי משהו חדש. משפחת נובה.
-
- הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
- דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*
חמי וחמותי פשוט פתחו ספר טלפונים ובחרו את השם שחזר הכי הרבה...
-
- הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
- דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*
חמי וחמותי פשוט פתחו ספר טלפונים ובחרו את השם שחזר הכי הרבה...
קשה לי להאמין שמישהו יקרא לעצמו "כהן" בהתנדבות...
-
חחחח
חחחח
-
- הצטרפות: 26 יוני 2004, 22:01
- דף אישי: הדף האישי של רון_ג*
-
לדעתי בית-אור זה שם משפחה מקסים
יפה!
יפה!
-
- הצטרפות: 31 אוגוסט 2004, 15:16
- דף אישי: הדף האישי של בר_עדש*
לא חייבים. אפשר סתם שם שמצלצל טוב עם השמות הפרטיים שלכם (ו/או עם שם הילד). אנחנו למשל לקחנו את האותיות הראשונות משמות המשפחה הקודמים שלנו, והתוצאה יצאה מאד נחמדה, אם כי לא מלאת משמעות.
לא חייבים. אפשר סתם שם שמצלצל טוב עם השמות הפרטיים שלכם (ו/או עם שם הילד). אנחנו למשל לקחנו את האותיות הראשונות משמות המשפחה הקודמים שלנו, והתוצאה יצאה מאד נחמדה, אם כי לא מלאת משמעות.
לדעתי שם משפחה יפים הם: קורן, אתיאס, אדלר, אלדר, ברק, אדר, חיים, סער...
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
חיים
מצויין בעיני,
וגם- תקווה ו- יחד .
ו- טוּב
מצויין בעיני,
וגם- תקווה ו- יחד .
ו- טוּב
-
- הצטרפות: 09 אפריל 2005, 11:21
אנחנו החלפנו את שם המשפחה של שנינו לפירוש העיברי של השם שלו. אני מודה שהשם משפחה שלי -גוטליב היה חזק הרבה יותר כי תמיד אמרו לי את הבת של - כי יש כל כך הרבה גוטליבים ואני הייתי מהנהנת ודלתות היו נפתחות.
באמת היה לי קשה שאין לנו שם משפחה אחד של תא משפחתי אחד ואכן חשבתי גם על הילד ואיזה שם הוא יקבל .
לא היה סיכוי שאני משנה לשם שלו כי הוא בעל 12 אותיות!! כן, כן.
אז בסוף החלפנו יחד. דקה לפני שניכנסתי למשרד הפנים עמדו לי דמעות בעיניים והייתי בהיסטריה גמורה אבל אז במקרה עברה מישהי וזרקה לי משפט- "זה רק שם" אני יודעת שכמה נומרולוגים לא יסכימו איתי אבל זה באמת רק שם משפחה. אם השם הפרטי נישאר אז זה ממש לא רציני.
עד היום אני עוד מתבלבלת בין השמות אבל מתרגלים וזה בעצם די מצחיק כשאני חושבת אחורה איזה ביג דיל עשיתי מזה.
בהצלחה.
באמת היה לי קשה שאין לנו שם משפחה אחד של תא משפחתי אחד ואכן חשבתי גם על הילד ואיזה שם הוא יקבל .
לא היה סיכוי שאני משנה לשם שלו כי הוא בעל 12 אותיות!! כן, כן.
אז בסוף החלפנו יחד. דקה לפני שניכנסתי למשרד הפנים עמדו לי דמעות בעיניים והייתי בהיסטריה גמורה אבל אז במקרה עברה מישהי וזרקה לי משפט- "זה רק שם" אני יודעת שכמה נומרולוגים לא יסכימו איתי אבל זה באמת רק שם משפחה. אם השם הפרטי נישאר אז זה ממש לא רציני.
עד היום אני עוד מתבלבלת בין השמות אבל מתרגלים וזה בעצם די מצחיק כשאני חושבת אחורה איזה ביג דיל עשיתי מזה.
בהצלחה.
-
- הצטרפות: 23 דצמבר 2004, 01:27
אצלנו בבית הייתה מלחמת עולם לגבי שם המשפחה....הוא רצה שאני אוסיף את שלו לשלי ואני רציתי שיוסיף את שלי לשלו. הוא לא היה מוכן בטענה שזה נשמע פלצני. בתור קונטרה נשארתי עם שלי. בזמן ההיריון היו ויכוחים נוקבים שם משפחה של מי יקבל הילדון. אמרתי שמכיוון שאני בת יחידה וכל המשפחה שלי נספתה בשואה....אז אני הנצר האחרון לשושלת יהודית גאה...לו לא היה מה להגיד , יש לו עוד 3 אחים וחוץ מזה יש לו שם משפחה הכי נפוץ בארץ...... הוא טען כי ככה.זה מקובל. אז הצעתי לו שיקח 2 שמות משפחה..........הוא שאל למה להקשות על הילד........בבי"ח הילד רשום על שם משפחה של האמא........בעלי נלחץ........בסוף נועם קיבל 2 שמות משפחה. הבטחתי לאבא שלו שכשיגדל יוכל לבחור שם משפחה שיראה לו, ללא שום לחצים ממני.
-
אצלנו לא הצלחנו להגיע להסכמה, בסוף הבנזוג נשאר עם השם שלו ואני לקחתי את שני השמות, בדיעבד זה היה מיותר כי בחיים אני ממשיכה להשתמש רק בשם שלי. האמת שבסוף יש צדק פואטי, כי מסתבר שבגלל שהשם שלי ראשון, אז בכל מיני דברים פורמליים שהולכים לפי השם שלי קוראים לו אדון שרייבר. לילדה הגדולה יש את שני השמות - פשוט החלטתי את זה ברגע כששאלו מה לרשום בטופס בבית החולים, ואני מרוצה מזה, למרות שזה היה לה קצת קשה ללמוד להגיד. (כמו שהיא אומרת: את לא שרייבר לוי! אני שרייבר לוי!) את הבת השניה ניסיתי לרשום אותו דבר והפקידים הגאונים חשבו כנראה שלא יכול להיות, אז היא רק לוי, ועכשיו צריך לתקן את המעוות. אני לא מוכנה לוותר על החלק שלי... ומה הן יעשו כשיהיו גדולות? מה שהן ירצו, אני לא אעלב.
-
- הצטרפות: 11 אפריל 2005, 10:06
איך נהייתי פלוני אלמוני פתאום? זה עונש ממוחשב על העדרות ארוכה?
-
- הצטרפות: 14 דצמבר 2004, 11:40
- דף אישי: הדף האישי של דליתוש_ב*
האם אתם מכירים זוג בו הגבר שינה את שמו לשם האישה והילדים גם הם (מן הסתם) עם שם האישה?
או מקרה בו הגבר לא שינה את שמו, אבל הילדים נושאים את שם האישה?
או מקרה בו הגבר לא שינה את שמו, אבל הילדים נושאים את שם האישה?
-
- הצטרפות: 31 מרץ 2003, 09:12
- דף אישי: הדף האישי של רינ_צ'י*
האם אתם מכירים זוג בו הגבר שינה את שמו לשם האישה והילדים גם הם (מן הסתם) עם שם האישה?
כן, הגבר שינה את שמו לשם האישה, והילדים נושאים את שמה (שהוא השם המשותף).
אבל הם כבר עוד מעט לא זוג. לא, לא בגלל זה, שום קשר.
עוזר לך במשהו המידע?
כן, הגבר שינה את שמו לשם האישה, והילדים נושאים את שמה (שהוא השם המשותף).
אבל הם כבר עוד מעט לא זוג. לא, לא בגלל זה, שום קשר.
עוזר לך במשהו המידע?
-
אני מכירה משפחה שבה הבת עם שם האם, הבן עם שם האב.
חברה אחרת שלי, שגרה בארה"ב, שמרה על שם נעוריה. כשעמדו לעבור לעיירה קטנה בדרום, הגבר ביקש שתחליף את שם המשפחה שלה, כי בעיירה הזו יהיה לאנשים קשה לקבל שמות משפחה שונים. אמרתי לה שאם זה כ"כ חשוב לו, שיחליף הוא לשם שלה... הוא ירד מהנושא
חברה אחרת שלי, שגרה בארה"ב, שמרה על שם נעוריה. כשעמדו לעבור לעיירה קטנה בדרום, הגבר ביקש שתחליף את שם המשפחה שלה, כי בעיירה הזו יהיה לאנשים קשה לקבל שמות משפחה שונים. אמרתי לה שאם זה כ"כ חשוב לו, שיחליף הוא לשם שלה... הוא ירד מהנושא
-
אוי רינ צ'י רק עכשיו ראיתי
עוזר לך במשהו המידע?
בעיקרון לא ממש. פשוט עניין אותי לדעת...
אני אשמח לשמוע (אם מותר ואפשר) איך נפלה ההחלטה (אני בהתלבטות, אולי זה יעזור לי).
עוזר לך במשהו המידע?
בעיקרון לא ממש. פשוט עניין אותי לדעת...
אני אשמח לשמוע (אם מותר ואפשר) איך נפלה ההחלטה (אני בהתלבטות, אולי זה יעזור לי).
-
- הצטרפות: 16 אוקטובר 2005, 10:31
- דף אישי: הדף האישי של שי_רי*
-
יוצא ששם המשפחה "שלנו" הוא למעשה שם המשפחה של הגברים מהצד של אבא...
אצלי לא. זה שם של סבתא שלי (מצד אבא).
ומעבר לכך, אני לא מבינה את הטיעון הזה בכלל. השם שלי הוא השם שלי. נכון שיש עוד א-נשים הנושאים אותו. ממש ממש לא רק אבא שלי ואבא שלו. גם אמא שלי נושאת אותו. הרבה לפני שאני באתי לעולם. בעולם שלי השם משפחה שלי הוא גם של אמא שלי, של האחיות שלי (עד שהן מתחתנות) אחים, דודים בני דודים. הטענה כי בגלל שהשם הוא בעצם של גבר כל-כך מוזרה בעיני. אני גבר? השם שלי הוא של גבר? הוא לא שלי?
הרי גם השם של בעלי הוא לא השם של אמא שלו והוא רק של חצי מהמשפחה. למה זה מובן מאליו שהוא נשאר מי שהוא ואני משתנה?
_יאללה יאללה.
זה באמת לא קריטי._
אם זה היה נכון לרוב האנשים, לא היה משתרש בדבקות המנהג בו רק האישה ותמיד האישה משנה את השם.
מלבד בן זוגי, כל הגברים איתם דיברתי לא מעלים על דעתם להחליף את שמם לשם אישתם. מקסימום בוחרים שם חדש או שם כפול או וריאציה. שם האישה ברוב העצום פשוט נעלם מהדורות הבאים שלה כשם בפני עצמו.
שירי, אני מסכימה כשמבודדים את הסוגיה מההקשרים החברתיים פמיניסטיים שלה, זה באמת לא כזה קריטי.
אבל במשך ההיסטוריה שם המשפחה והחלפת השם היה (ועדיין) סימפטום ואמצעי לדיכוי של נשים בלבד (ע"י גברים).
זה לגמרי עקרוני-רגשי וברור שלקבל משכורות הוגנות, זכות בחירה וביטחון אישי זה יותר חשוב מבחינה מעשית.
אני עדיין מתלבטת.
אצלי לא. זה שם של סבתא שלי (מצד אבא).
ומעבר לכך, אני לא מבינה את הטיעון הזה בכלל. השם שלי הוא השם שלי. נכון שיש עוד א-נשים הנושאים אותו. ממש ממש לא רק אבא שלי ואבא שלו. גם אמא שלי נושאת אותו. הרבה לפני שאני באתי לעולם. בעולם שלי השם משפחה שלי הוא גם של אמא שלי, של האחיות שלי (עד שהן מתחתנות) אחים, דודים בני דודים. הטענה כי בגלל שהשם הוא בעצם של גבר כל-כך מוזרה בעיני. אני גבר? השם שלי הוא של גבר? הוא לא שלי?
הרי גם השם של בעלי הוא לא השם של אמא שלו והוא רק של חצי מהמשפחה. למה זה מובן מאליו שהוא נשאר מי שהוא ואני משתנה?
_יאללה יאללה.
זה באמת לא קריטי._
אם זה היה נכון לרוב האנשים, לא היה משתרש בדבקות המנהג בו רק האישה ותמיד האישה משנה את השם.
מלבד בן זוגי, כל הגברים איתם דיברתי לא מעלים על דעתם להחליף את שמם לשם אישתם. מקסימום בוחרים שם חדש או שם כפול או וריאציה. שם האישה ברוב העצום פשוט נעלם מהדורות הבאים שלה כשם בפני עצמו.
שירי, אני מסכימה כשמבודדים את הסוגיה מההקשרים החברתיים פמיניסטיים שלה, זה באמת לא כזה קריטי.
אבל במשך ההיסטוריה שם המשפחה והחלפת השם היה (ועדיין) סימפטום ואמצעי לדיכוי של נשים בלבד (ע"י גברים).
זה לגמרי עקרוני-רגשי וברור שלקבל משכורות הוגנות, זכות בחירה וביטחון אישי זה יותר חשוב מבחינה מעשית.
אני עדיין מתלבטת.
הדבר היחיד שהפריע לי הוא שכשהלכתי למשרד הפנים לשנות את שם המשפחה שלי לשמור של שביט. נשאלתי מדוע אני משנה את שם המשפחה, ואמרתי בגאווה שעשינו חוזה נישואים ואני רוצה לשאת את שמו של בנזוגי (אנחנו לא נשואים). נאמר לי שאני צריכה להביא את שביט שיחתום על מסמך שהוא מסכים לי (כן, כן!!!) לשאת את שמו. טיפשות כזו, לא שמעתי כבר מזמן.
_מה, אי אפשר פשוט ללכת לשנות שם משפחה בקלילות כמו שמשנים שם פרטי?
> ברונית מזועזעת <_
אז זהו, שאפשר. התחתנו בחתונה לא מוכרת על-ידי הממסד (קונסרבטיבית) והחלטתי לשנות את שם משפחתי לשמו. (אני מעדיפה את אביו על אבי... ומעדיפה להשתייך למשפחתו מלמשפחת אבי.) בתעודת הזהות אני כמובן רשומה כ"רווקה", וכשביקשתי להחליף את שם המשפחה שאלו אותי למה, אבל מלבד מפרצופים מזועזעים וחקירה ("אני לא מבינה...." <הסבר> "לא, אבל למה?" <הסבר נוסף> "אז את נשואה או לא? טוב אני מבינה שזה ארוך. לא משנה.") לא עשו לי בעיות ולא טירטרו אותי.
היה לי חשוב שלמשפחתנו יהיה שם אחד, והיה לי קשה לנתק שרשרת דורות, גם אם מעוברתת. האבא של אישי פשוט קרן משמחה כששמע על שינוי השם. ידעתי מראש שזה יהיה חשוב לחמי.
_מה, אי אפשר פשוט ללכת לשנות שם משפחה בקלילות כמו שמשנים שם פרטי?
> ברונית מזועזעת <_
אז זהו, שאפשר. התחתנו בחתונה לא מוכרת על-ידי הממסד (קונסרבטיבית) והחלטתי לשנות את שם משפחתי לשמו. (אני מעדיפה את אביו על אבי... ומעדיפה להשתייך למשפחתו מלמשפחת אבי.) בתעודת הזהות אני כמובן רשומה כ"רווקה", וכשביקשתי להחליף את שם המשפחה שאלו אותי למה, אבל מלבד מפרצופים מזועזעים וחקירה ("אני לא מבינה...." <הסבר> "לא, אבל למה?" <הסבר נוסף> "אז את נשואה או לא? טוב אני מבינה שזה ארוך. לא משנה.") לא עשו לי בעיות ולא טירטרו אותי.
היה לי חשוב שלמשפחתנו יהיה שם אחד, והיה לי קשה לנתק שרשרת דורות, גם אם מעוברתת. האבא של אישי פשוט קרן משמחה כששמע על שינוי השם. ידעתי מראש שזה יהיה חשוב לחמי.
-
- הצטרפות: 01 מאי 2005, 22:59
- דף אישי: הדף האישי של פיץ_מציץ*
אצלנו, לאחר דיונים קצרצרים ולא מפרכים, החלטנו לצרף בת"ז את שמות המשפחה כל האחד של השניה: פיצה פיצה-שווילי פיצ-ובסקי, פיץ פיצ-ובסקי פיצה-שווילי.
פיצ פונת קרויה בשם האם, כי חשוב לי להראות לפיצ פונת ולסביבה שאפשר גם אחרת, שזה לגיטימי. כמו עם ה עוגיה, שנינו הסכמנו שאין חשיבות מיוחדת לסדר - אז למה לא לחדש ולשנות?
דרך אגב, הכלבה נקראת רשמית בשם המשפחה של פיצה והתוספות בלבד.
פיצ פונת קרויה בשם האם, כי חשוב לי להראות לפיצ פונת ולסביבה שאפשר גם אחרת, שזה לגיטימי. כמו עם ה עוגיה, שנינו הסכמנו שאין חשיבות מיוחדת לסדר - אז למה לא לחדש ולשנות?
דרך אגב, הכלבה נקראת רשמית בשם המשפחה של פיצה והתוספות בלבד.
-
- הצטרפות: 02 יוני 2005, 20:32
- דף אישי: הדף האישי של סבתא_לשמונה*
סיפרו לי שבאיסלנד מאז ומעולם, או מאז שהונהגו שמות משפחה במקום בן של.. או בת של... בנות מקבלות את שם המשפחה של האם ובנים את שם המשפחה של האב. איסלנד היא אחת הדמוקרטיות הוותיקות בעולם ואולי הוותיקה שבהן ומצאו שם באופן טבעי פתרון חכם. מזכיר משהו?
אגב, נילסן, הנסן וכדומה המקוכל בארצות סקנדינביה זו התפתחות של החלפת ציון שם האב בשם משפחה שמהותו בן של..
אגב, נילסן, הנסן וכדומה המקוכל בארצות סקנדינביה זו התפתחות של החלפת ציון שם האב בשם משפחה שמהותו בן של..
-
- הצטרפות: 21 דצמבר 2003, 15:17
- דף אישי: הדף האישי של אמא_בבית*
ןמשהו פעם אמר לי שמכיוון שממילא הדבק במשפחה זו האמא, ולכן המשפחה המורחבת זה קודם זו של האמא, אז לפחות שהשם יהיה של האבא.
אני מאוד מסכימה.
יש גם עניין של מסורת. יש הרבה מסורות בעניין, כמו שכתבו כאן על איסלנד או על סין. זו המסורת שלי ואני רוצה להיות מחוברת אליה.
אני גם מוצאת בה הרבה חוכמה.
לגברים ולנשים חשובים דברים אחרים. לגבר הרבה יותר חשובים כל העניינים הייצוגיים, הטקסיים, הרשמיים. שם משפחה הוא אחד מהם.
יש הרבה נשים שישקלו לשנות את שם המשפחה שלהם, להוציא את הילדים ממסגרות החינוך, או לא לעשות לבן ברית מילה. יש הרבה פחות גברים שישקלו את האופציות האלו פשוט כי הם גברים.
במסורת בה שם המשפחה נקבע לפי שם הגבר, נותנים לגבר לקבוע במשהו שבדרך כלל חשוב לו, ולמשפחה יש שם אחד שמייצג אותה. האשה יכולה לקבוע בשביל המשפחה דברים יותר משמעותיים בשבילה.
אני מאוד מסכימה.
יש גם עניין של מסורת. יש הרבה מסורות בעניין, כמו שכתבו כאן על איסלנד או על סין. זו המסורת שלי ואני רוצה להיות מחוברת אליה.
אני גם מוצאת בה הרבה חוכמה.
לגברים ולנשים חשובים דברים אחרים. לגבר הרבה יותר חשובים כל העניינים הייצוגיים, הטקסיים, הרשמיים. שם משפחה הוא אחד מהם.
יש הרבה נשים שישקלו לשנות את שם המשפחה שלהם, להוציא את הילדים ממסגרות החינוך, או לא לעשות לבן ברית מילה. יש הרבה פחות גברים שישקלו את האופציות האלו פשוט כי הם גברים.
במסורת בה שם המשפחה נקבע לפי שם הגבר, נותנים לגבר לקבוע במשהו שבדרך כלל חשוב לו, ולמשפחה יש שם אחד שמייצג אותה. האשה יכולה לקבוע בשביל המשפחה דברים יותר משמעותיים בשבילה.
-
לגברים ולנשים חשובים דברים אחרים
תראי, אני מבינה את הצורך שתהיה מסורת ולא כל זוג יבחר לעצמו מה בא לו.
אבל מותר להגיד שהמסורת לא תמיד מתאימה לרצון של האנשים ובטח שמותר להגיד שאין לזה קשר למגדר.
ל אנשים חשובים דברים אחרים. לכל אישה שחשוב לה ככה, יש אישה שחשוב לה אחרת ולא חשוב לה בכלל ככה. כנ"ל גברים.
בשביל מה טובות ההכללות האלו?
תראי, אני מבינה את הצורך שתהיה מסורת ולא כל זוג יבחר לעצמו מה בא לו.
אבל מותר להגיד שהמסורת לא תמיד מתאימה לרצון של האנשים ובטח שמותר להגיד שאין לזה קשר למגדר.
ל אנשים חשובים דברים אחרים. לכל אישה שחשוב לה ככה, יש אישה שחשוב לה אחרת ולא חשוב לה בכלל ככה. כנ"ל גברים.
-
אני מבינה את הצורך שתהיה מסורת ולא כל זוג יבחר לעצמו מה בא לו.
אני בעד שכל אחד יבחר מה שבא לו. כתבתי רק שלי המסורת הזו מתאימה.
יש הכללות שסטטיסטית נכונות. בטח שלא כל הגברים רוצים משהו מסויים וכל הנשים משהו אחר. אבל אני רואה גם כאן שלרוב הגברים השיקול החברתי - לא להיות חריג, יותר משמעותי מאשר לרוב הנשים.
אני בעד שכל אחד יבחר מה שבא לו. כתבתי רק שלי המסורת הזו מתאימה.
יש הכללות שסטטיסטית נכונות. בטח שלא כל הגברים רוצים משהו מסויים וכל הנשים משהו אחר. אבל אני רואה גם כאן שלרוב הגברים השיקול החברתי - לא להיות חריג, יותר משמעותי מאשר לרוב הנשים.
-
שני שלישים של הא-נשים לא רוצים להיות חריגים. רק שליש מעז להיות שונה והשליש הזה הוא שמביא להתקדמות.
זו עובדה שנבדקה בהרבה ניסויים.
איך נהוג לומר - "להיות כמו כולם", אז מי זה "כולם" ? האם פגשתם אותו ?
לאט לאט חודר צרוף שמות במשפחה של בני הזוג. לפעמים זה באמת מסורבל אז אולי כדאי לבנות צרוף מקוצר של שני השמות.
שני שלישים של הא-נשים לא רוצים להיות חריגים. רק שליש מעז להיות שונה והשליש הזה הוא שמביא להתקדמות.
זו עובדה שנבדקה בהרבה ניסויים.
איך נהוג לומר - "להיות כמו כולם", אז מי זה "כולם" ? האם פגשתם אותו ?
לאט לאט חודר צרוף שמות במשפחה של בני הזוג. לפעמים זה באמת מסורבל אז אולי כדאי לבנות צרוף מקוצר של שני השמות.
-
רק לי זה מוזר שיש המון ואריאציות אבל כמעט לעולם לא שומרים על שם משפחת האישה לכל המשפחה?
זה בסדר להחליף לשם חדש, בסדר לצרף, בסדר להחליף לשם הבן זוג, בסדר שיהיו שמות שונים לאמא ואבא.
ברור שזו החלטה אישית של כל זוג, אבל זה לא מוזר שכמעט אף זוג לא בוחר לשמור על שם האישה?
זה בסדר להחליף לשם חדש, בסדר לצרף, בסדר להחליף לשם הבן זוג, בסדר שיהיו שמות שונים לאמא ואבא.
ברור שזו החלטה אישית של כל זוג, אבל זה לא מוזר שכמעט אף זוג לא בוחר לשמור על שם האישה?
-
אבל זה לא מוזר שכמעט אף זוג לא בוחר לשמור על שם האישה?
יש להניח שגם זה יגיע פעם.
יש להניח שגם זה יגיע פעם.
מחפשת עזרה בלמצוא שם משפחה חדש המתחיל באות מסויימת, יש לכם רעיון איך מוצאים?
-
אפשר לחשוב על נושא שאתם מתחברים אליו ולחפש מילים בנושא הזה שמתחילים באות הזאת כמו: טבע, אהבה וכו'.
אפשר לנסות למצוא איזה קשר בין שמות המשפחה הקודמים לשם החדש. לדוגמא, זוג שאני מכירה עם שם מאוד ארוך שאני לא זוכרת אבל הפרוש שלו בפולנית היה נגר, חיפשו שם חדש שמתחיל בב'. (זו הייתה האות הראשונה של השם הקודם). אחרי הרבה חיפושים בסוף החליטו על בצלאל שהיה אחד הנגרים שבנו את בית המקדש. זה לא היה תרגום מדוייק אבל נוצר קשר מאוד יפה בין השם הקודם לחדש.
אפשר לנסות למצוא איזה קשר בין שמות המשפחה הקודמים לשם החדש. לדוגמא, זוג שאני מכירה עם שם מאוד ארוך שאני לא זוכרת אבל הפרוש שלו בפולנית היה נגר, חיפשו שם חדש שמתחיל בב'. (זו הייתה האות הראשונה של השם הקודם). אחרי הרבה חיפושים בסוף החליטו על בצלאל שהיה אחד הנגרים שבנו את בית המקדש. זה לא היה תרגום מדוייק אבל נוצר קשר מאוד יפה בין השם הקודם לחדש.
אפשר אולי לשנות את השם משפחה!
שבני הזוג אתחברו אל השם !!
-
אך מתקשרים עם הורים פרודים.??
-
- הצטרפות: 20 יוני 2006, 16:57
- דף אישי: הדף האישי של רוזה_לי*
אך מתקשרים עם הורים פרודים.?? (מה הקשר בין זה ובין שם הדף????????????)
ועכשיו לעיניין - מתקשרים עם כל אחד בנפרד, ולא הנהפכים להיות המרגל או איש הקשר. זה מאוד קשה, אבל הדרך שעבדה מצויין אצל כמה מקרים שראיתי מקרוב. פשוט לתת להם לנהל את חייהם, ולתקשר עם כל אחד בנפרד (כמעט) כמו קודם.
ועכשיו לעיניין - מתקשרים עם כל אחד בנפרד, ולא הנהפכים להיות המרגל או איש הקשר. זה מאוד קשה, אבל הדרך שעבדה מצויין אצל כמה מקרים שראיתי מקרוב. פשוט לתת להם לנהל את חייהם, ולתקשר עם כל אחד בנפרד (כמעט) כמו קודם.
-
אני ובעלתי התגרשנו בזמן שהייתי בהריון (חודש שלישי).אני עוד מעט עומדת ללדת.ברור לי לגמרי שבני יקבל את שם משפחתי בלבד.לא אסבך אותו עם שני שמות משפחה ומן הראוי שאני מגדלת אותו ולכן אגדל אותו בשם משפחתי,אחרי הכל הוא לא ילד מאומץ (נראה לי מצחיק ותמוה שיקראו לי בשם משפחה x ולו בשם משפחה y).וכך גם הפרוצדורה אוטומטית ברישום היילוד בבי"ח,נכון?הילד נרשם תחת שם משפחתו של האם ובמיוחד שרשום שהיא גרושה.....חוות דעת בבקשה.
-
כשגרתי בספרד היתה תופעה שדי הפתיעה אותי: באופן די גורף, נשים שמרו על השם שהן נולדו איתו. זה לא מפריע לאף אחד, וזו הנורמה.
כנראה שכל העניין סביב שם משפחה הוא רק עניין של נורמה, גמיש, ותלוי בהרגשה הפרטית.
כנראה שכל העניין סביב שם משפחה הוא רק עניין של נורמה, גמיש, ותלוי בהרגשה הפרטית.
-
- הצטרפות: 18 אוגוסט 2006, 02:22
- דף אישי: הדף האישי של קצה_הקרחון*
אלמונית, לפחות לגבי בני זוג נשואים אני יודעת שאם את יולדת בבי"ח באים אלייך עם טופס של משרד הפנים שבו אפשר לציין אם הילוד מקבל את שם המשפחה של האב או האם.
ברור שלתת לו את שם המשפחה שלך, כאילו דא?
המצב בבית שלנו הוא כזה:
אני עם שם הנעורים שלי,
הוא + ילדיו מנישואיו הקודמים + בתנו המשותפת עם שם המשפחה שלו
הילד שלי מנישואי הקודמים עם שם המשפחה של האבא שלו (=האקס שלי)
בקיצור: לפי תיבת הדואר שלנו נראה שאנחנו לפחות איזה משרד עורכי דין..
ברור שלתת לו את שם המשפחה שלך, כאילו דא?
המצב בבית שלנו הוא כזה:
אני עם שם הנעורים שלי,
הוא + ילדיו מנישואיו הקודמים + בתנו המשותפת עם שם המשפחה שלו
הילד שלי מנישואי הקודמים עם שם המשפחה של האבא שלו (=האקס שלי)
בקיצור: לפי תיבת הדואר שלנו נראה שאנחנו לפחות איזה משרד עורכי דין..
-
אצלנו זה ככה (וכולנו חיים עם זה מצויין):
לי ובתזוגי יש את שמות נעורים שלנו.
לילדה יש שם כפול: שלי ושל הבתזוג.
עכשיו כשהיא גדולה אנחנו אומרים לה שהיא קיבלה מתנה מאבא ואמא וככה כולם ידעו שהיא שלנו .
יש בעולם כל כך הרבה אופציות וכולן מקובלות ולגיטימיות.
הכל עניין תרבותי. זה הכל.
לי ובתזוגי יש את שמות נעורים שלנו.
לילדה יש שם כפול: שלי ושל הבתזוג.
עכשיו כשהיא גדולה אנחנו אומרים לה שהיא קיבלה מתנה מאבא ואמא וככה כולם ידעו שהיא שלנו .
יש בעולם כל כך הרבה אופציות וכולן מקובלות ולגיטימיות.
הכל עניין תרבותי. זה הכל.
כשנישאנו (בחו"ל, הוא לא היה אזרח ישראלי ולא יהודי) בכלל לא רציתי לשנות את השם. נרשמנו במשרד הפנים בארץ, ושם הפקידה אמרה לי שהיא לא מוכנה לשנות לי את השם, בגלל שהנישואים התרחשו בחו"ל והוא בכלל לא אזרח. חטפתי ת'קריזה ודרשתי שישנו.עליתי בערכאות ובסוף הסכימו. אבל אז שוב נתקפתי געגועים לשם הישן שכולם מכירים אותי. בעצם זה מה שהכי הפריע לי, שלא יזהו אותי...אז חיברתי את השמות. בפועל, האנשים החדשים בחיי הכירו אותי כבר עם השם החדש (שלו). וכך לאט לאט התרגלתי. היום (7 שנים אחרי) אני מרגישה טוב מאד עם השם שלו, ומשתמשת במשולב רק בענינים רשמיים, או במצבים בהם אני רוצה שיזהו אותי מפעם.
חברים שלנו החליטו על יצירת שם חדש המכיל "אלמנטים" משניהם (גם מהשמות המקוריים וגם מאופיים). אחרי ההגעה להסכמה, הוא קיבל רגליים קרות, הרגיש שזה קשה לו מדי, והחליט להשאר גם עם הישן כך ששם המשפחה שלו נראה כך: המשולב-הישן. היא, קיבלה על עצמה את החדש המשולב. והילדים גם עם החדש המשולב.
חברים שלנו החליטו על יצירת שם חדש המכיל "אלמנטים" משניהם (גם מהשמות המקוריים וגם מאופיים). אחרי ההגעה להסכמה, הוא קיבל רגליים קרות, הרגיש שזה קשה לו מדי, והחליט להשאר גם עם הישן כך ששם המשפחה שלו נראה כך: המשולב-הישן. היא, קיבלה על עצמה את החדש המשולב. והילדים גם עם החדש המשולב.
-
- הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
- דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*
סיפרו לי שבאיסלנד מאז ומעולם, או מאז שהונהגו שמות משפחה במקום בן של.. או בת של... בנות מקבלות את שם המשפחה של האם ובנים את שם המשפחה של האב
באיסלנד אין שמות משפחה.
יש משפחות בודדות (ואני מדברת על בודדות, אולי חמש או משהו כזה...) שיש בהן "שם משפחה".
האיסלנדים נקראים בשם פרטי + שם האב.
מי שסיפר לך התבלבל. אני אסביר: נגיד שבמשפחה יש אבא נְיַאל ואמא סיגריד, ויש להם שני ילדים, הבן יון והבת ויגדיס.
לבן יקראו באיסלנדית יון ניאלסון, ולבת יקראו ויגדיס ניאלסדוֹהטִיר. סון
אגב, מי שמכיר את נילס הולגרסון ואווזי הבר השבדי (מאת סלמה לגרלף): גם שם, "הולגרסון" איננו שם המשפחה של נילס. צריך היה לתרגם פשוט: נילס בן הולגר. ואביו שמו הולגר בן נילס. המתרגם, שתרגם מגרמנית, לא הבין את זה. לכן כתב "נילס הולגרסון" וגם "הולגר נילסון". לעומת זאת, על אוסה רועת האווזים (זאת ששמה נכתב בתרגום בטעות "אזה" כי המתרגם לא ידע לקרוא אותיות שבדיות ומובן שלא ידע שאין ז' בשבדית) כן כתוב "אוסה בת יון" כמו שצריך.
גם בכמה אלפי השנים הראשונות לקיומנו נקראו רוב העברים פשוט על שם האב: דוד בן ישי, כלב בן יפונה, ברק בן אבינועם.
כשגרתי בספרד היתה תופעה שדי הפתיעה אותי: באופן די גורף, נשים שמרו על השם שהן נולדו איתו. זה לא מפריע לאף אחד, וזו הנורמה.
מעניין שזה הפתיע אותך. בוודאי שזה לא "הפריע" לאף אחד - מעולם לא היה שם אחרת.
הנורמה בספרד היא שכל אדם נקרא על שם שני הוריו. וחשוב להגיד את כל השמות של 3 הדורות האחרונים.
לא נהוג שם להחליף שם משפחה בנישואין כי זה מוזר עד שערורייתי. מבחינת הנורמות שלהם, יש בזה משום התחזות.
שם המשפחה של האב והאם, הסבא והסבתא, וכן הלאה - זאת תעודת היוחסין של האדם בחברה הזאת. זה אומר מי הוא, מאיפה הוא בא, מה הייחוס שלו, למי הוא שייך (אם הוא ממוצא יהודי... כן כן, יש להם סימנים לדעת מהם שמות של אנוסים. למשל, "איגלסיאס" זה מרמז על מקור יהודי. רק אנוס יילך לקחת לעצמו את השם "של הכנסייה"). מי שלא יכול להציג שם משפחה של מישהו באחד הצדדים פירושו שהיה "ילד לא חוקי" או משהו נורא (-; כזה. לא לדעת מי אבותיך - בן בלי שם.
לקחת את שם משפחת הבעל - שומו שמיים! יש לך מה להסתיר, שאת מעמידה פנים שאת שייכת למשפחה שלהם?!
באיסלנד אין שמות משפחה.
יש משפחות בודדות (ואני מדברת על בודדות, אולי חמש או משהו כזה...) שיש בהן "שם משפחה".
האיסלנדים נקראים בשם פרטי + שם האב.
מי שסיפר לך התבלבל. אני אסביר: נגיד שבמשפחה יש אבא נְיַאל ואמא סיגריד, ויש להם שני ילדים, הבן יון והבת ויגדיס.
לבן יקראו באיסלנדית יון ניאלסון, ולבת יקראו ויגדיס ניאלסדוֹהטִיר. סון
בן, דוהטיר
בת. וכשמדברים עליהם בעברית, צריך לקרוא להם פשוט יון בן ניאל וויגדיס בת ניאל. זה לא על שם האם, מה שבילבל את מי שסיפר לך זה שהוא לא הבין בדיוק את התפקיד של "סון" ו"דוהטיר" פה.אגב, מי שמכיר את נילס הולגרסון ואווזי הבר השבדי (מאת סלמה לגרלף): גם שם, "הולגרסון" איננו שם המשפחה של נילס. צריך היה לתרגם פשוט: נילס בן הולגר. ואביו שמו הולגר בן נילס. המתרגם, שתרגם מגרמנית, לא הבין את זה. לכן כתב "נילס הולגרסון" וגם "הולגר נילסון". לעומת זאת, על אוסה רועת האווזים (זאת ששמה נכתב בתרגום בטעות "אזה" כי המתרגם לא ידע לקרוא אותיות שבדיות ומובן שלא ידע שאין ז' בשבדית) כן כתוב "אוסה בת יון" כמו שצריך.
גם בכמה אלפי השנים הראשונות לקיומנו נקראו רוב העברים פשוט על שם האב: דוד בן ישי, כלב בן יפונה, ברק בן אבינועם.
מעניין שזה הפתיע אותך. בוודאי שזה לא "הפריע" לאף אחד - מעולם לא היה שם אחרת.
הנורמה בספרד היא שכל אדם נקרא על שם שני הוריו. וחשוב להגיד את כל השמות של 3 הדורות האחרונים.
לא נהוג שם להחליף שם משפחה בנישואין כי זה מוזר עד שערורייתי. מבחינת הנורמות שלהם, יש בזה משום התחזות.
שם המשפחה של האב והאם, הסבא והסבתא, וכן הלאה - זאת תעודת היוחסין של האדם בחברה הזאת. זה אומר מי הוא, מאיפה הוא בא, מה הייחוס שלו, למי הוא שייך (אם הוא ממוצא יהודי... כן כן, יש להם סימנים לדעת מהם שמות של אנוסים. למשל, "איגלסיאס" זה מרמז על מקור יהודי. רק אנוס יילך לקחת לעצמו את השם "של הכנסייה"). מי שלא יכול להציג שם משפחה של מישהו באחד הצדדים פירושו שהיה "ילד לא חוקי" או משהו נורא (-; כזה. לא לדעת מי אבותיך - בן בלי שם.
לקחת את שם משפחת הבעל - שומו שמיים! יש לך מה להסתיר, שאת מעמידה פנים שאת שייכת למשפחה שלהם?!
-
בשמת, ברור שהתופעה של שמות משפה שונים לא הפתיע אף אחד בספרד (אחד לאם, אחד לאב, ושילוב של השמות הללו - לילדים , סה"כ 3 שמות משפחה במשפחה אחת).
אבל בגיל 11 התחלתי ללכת לבית ספר במדריד שהיה שייך למשרד החינוך הספרדי - כלומר זו הייתה הפעם הראשונה שנתקלתי בתופעה הזו. (עד אז למדי בבתי ספר בינלאומיים במדריד ולא הייתי חשופה לתופעה).
ופשוט לקח לי זמן להבין למה ומדוע. כי זו בעצם פעם ראשונה ששמתי לב לתופעה הזו.
["איגלסיאס" זה עוד מילא, כי זה מעיד על יהודי שרצה להתנצר, וניסה להוכי זאת לסביבה...
"de vivo" הוא שם משפחה יהודי הרבה יותר בעייתי בספרד]
אבל בגיל 11 התחלתי ללכת לבית ספר במדריד שהיה שייך למשרד החינוך הספרדי - כלומר זו הייתה הפעם הראשונה שנתקלתי בתופעה הזו. (עד אז למדי בבתי ספר בינלאומיים במדריד ולא הייתי חשופה לתופעה).
ופשוט לקח לי זמן להבין למה ומדוע. כי זו בעצם פעם ראשונה ששמתי לב לתופעה הזו.
["איגלסיאס" זה עוד מילא, כי זה מעיד על יהודי שרצה להתנצר, וניסה להוכי זאת לסביבה...
"de vivo" הוא שם משפחה יהודי הרבה יותר בעייתי בספרד]
-
ושילוב של השמות הללו - לילדים
לכל אחד יש שני שמות משפחה, שונים.
לאמא שני שמות המשפחה של אבא ואמא שלה, לאבא שני שמות המשפחה של אבא ואמא שלו, ולילדים שני שמות המשפחה של אבא ואמא שלו. כלומר, כל ילד שומר רק אחד משני שמות המשפחה של כל אחד משני הוריו.
לכל אחד יש שני שמות משפחה, שונים.
לאמא שני שמות המשפחה של אבא ואמא שלה, לאבא שני שמות המשפחה של אבא ואמא שלו, ולילדים שני שמות המשפחה של אבא ואמא שלו. כלומר, כל ילד שומר רק אחד משני שמות המשפחה של כל אחד משני הוריו.
-
"de vivo" הוא שם משפחה יהודי הרבה יותר בעייתי בספרד
הזכרתי לי, שכשהיינו בברצלונה בשנת 1979, נכנסנו לחנות כלשהי, וכשבעל החנות שמע אותנו מדברים עברית, הוא סגר את הדלת של החנות (היינו היחידים בחנות הקטנה) ואמר לאבא שלי בסוד שהם אנוסים.
משנת 1492 הם שמרו על זה בסוד. עד 1979!
הזכרתי לי, שכשהיינו בברצלונה בשנת 1979, נכנסנו לחנות כלשהי, וכשבעל החנות שמע אותנו מדברים עברית, הוא סגר את הדלת של החנות (היינו היחידים בחנות הקטנה) ואמר לאבא שלי בסוד שהם אנוסים.
-
פרנקו החליט להתפגר זמן קצר קודם לכן, ונדמה לי שעדיין לא היו בחירות דמוקרטיות. נסי להבין שאז, תחת השפעת המשטר הפרנקואיסטי, זרים לא היו כ"כ אהודים על המשטר, מסיבות מובנות. וזרים גם היו האנוסים. לכן הסוד.
פרנקו החליט להתפגר זמן קצר קודם לכן, ונדמה לי שעדיין לא היו בחירות דמוקרטיות. נסי להבין שאז, תחת השפעת המשטר הפרנקואיסטי, זרים לא היו כ"כ אהודים על המשטר, מסיבות מובנות. וזרים גם היו האנוסים. לכן הסוד.
-
אני יודעת. אז עוד ראו גם את המשטרה והצבא בכל מקום, זה בלט מאוד.
ועדיין - הם שמרו על הסוד כמעט 500 שנה!!!! זה אומר שכל השנים האלה הם לא הפכו לנוצרים גמורים!!! 500 שנה!! תחשבו על זה.
ועדיין - הם שמרו על הסוד כמעט 500 שנה!!!! זה אומר שכל השנים האלה הם לא הפכו לנוצרים גמורים!!! 500 שנה!! תחשבו על זה.
אני לא מתמצאת באתר ולא יודעת באיזה דף לשים את השאלה שלי אז מאוד מאוד מתנצלת מראש ...
השאלה היא כזו:
אני בהריון וחיה עם בן זוג יקר מזה כמה שנים. אנחנו לא מעונינים להתחתן מתוך עיקרון.
שם משפחתו של בן זוגי הוא "כהן" והנה נודע לנו שהתינוקת לא תוכל לקבל את שם משפחתו כי אנחנו לא נשואים (זה איסור ייחודי ל"כהן") . במקור התכוונו לתת לילדה שני שמות משפחה.
האם מישהו יודע בוודאות אם ניתן לעשות משהו בענין או שהאפשרות היא כרגע שם משפחתי בלבד ??!
תודה מראש !
השאלה היא כזו:
אני בהריון וחיה עם בן זוג יקר מזה כמה שנים. אנחנו לא מעונינים להתחתן מתוך עיקרון.
שם משפחתו של בן זוגי הוא "כהן" והנה נודע לנו שהתינוקת לא תוכל לקבל את שם משפחתו כי אנחנו לא נשואים (זה איסור ייחודי ל"כהן") . במקור התכוונו לתת לילדה שני שמות משפחה.
האם מישהו יודע בוודאות אם ניתן לעשות משהו בענין או שהאפשרות היא כרגע שם משפחתי בלבד ??!
תודה מראש !
ואם את משנה את שם משפחתך ל"כהן + שם משפחתך הנוכחי", האם הם יכולים למנוע ממך לתת את שם המשחה הכפול לבתך?
ואם את משנה את שם משפחתך ל"כהן + שם משפחתך הנוכחי", האם הם יכולים למנוע ממך לתת את שם המשחה הכפול לבתך?
_האם מישהו יודע בוודאות אם ניתן לעשות משהו בענין או שהאפשרות היא כרגע שם משפחתי בלבד ??!
ואם את משנה את שם משפחתך ל"כהן + שם משפחתך הנוכחי", האם הם יכולים למנוע ממך לתת את שם המשחה הכפול לבתך?_
אז זהו, מסתבר שאיני יכולה לשנות או לצרף "כהן" לשמי במשרד הפנים !! ממש סנובים הכהנים האלה ...
ואם את משנה את שם משפחתך ל"כהן + שם משפחתך הנוכחי", האם הם יכולים למנוע ממך לתת את שם המשחה הכפול לבתך?_
אז זהו, מסתבר שאיני יכולה לשנות או לצרף "כהן" לשמי במשרד הפנים !! ממש סנובים הכהנים האלה ...
-
- הצטרפות: 19 יוני 2007, 18:46
- דף אישי: הדף האישי של נקודות_ורודות_אגדיות*
מה" את לא יכולה לבחור איזה שם משפחה שאת רוצה לעצמך או לביתך?? אם מחר את מחליטה שאת רוצה ששם משפחתך יהיה לווינשטיין, נדמה לי שאת יכולה לשנות..לא??
את רוצה להגיד לי שיש שמות משפחה שהם לא מאשרים בגלל היחוס העתיק שלהם?? כמו לוי סגל או כוהן?? השמע ממש ממש סוריאליסטי
מה" את לא יכולה לבחור איזה שם משפחה שאת רוצה לעצמך או לביתך?? אם מחר את מחליטה שאת רוצה ששם משפחתך יהיה לווינשטיין, נדמה לי שאת יכולה לשנות..לא??
את רוצה להגיד לי שיש שמות משפחה שהם לא מאשרים בגלל היחוס העתיק שלהם?? כמו לוי סגל או כוהן?? השמע ממש ממש סוריאליסטי
-
- הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 18:09
- דף אישי: הדף האישי של אילה_א*
באמת אי אפשר שלנות את שמך לכהן ףףרק להתחתן או להוולד אליו
ל דנה
שמות משפחה שונים לאמא ולאבא זה הדף המתאים.
אני מניחה שאם תשאלי שם יתפתח דיון שיכול להועיל לך...
אני חושבת ששווה לברר היטב במשרד הפנים. ואולי גם להתייעץ עם האגודה לזכויות האזרח או משהו כזה.
בהצלחה, ממני - שילדיי חיים עם שמות משפחה שונים לאמא ולאבא ...
שמות משפחה שונים לאמא ולאבא זה הדף המתאים.
אני מניחה שאם תשאלי שם יתפתח דיון שיכול להועיל לך...
אני חושבת ששווה לברר היטב במשרד הפנים. ואולי גם להתייעץ עם האגודה לזכויות האזרח או משהו כזה.
בהצלחה, ממני - שילדיי חיים עם שמות משפחה שונים לאמא ולאבא ...
לדנה בעניין שמות המשפחה. אם חשוב לך שלילדים יהיה שם המשפחה של האבא, למה שלא תלכי למשרד הפנים כבר עכשיו ותגידי שאת רוצה להוסיף את השם כהן לתעודת זהות (או לשנות את השם שלך לכהן), בלי קשר לבן הזוג? אני לא בקיאה בחוקים אבל לשנות שם אין בעייה בעיקרון אם זה מה שהאדם רוצה. אני במצב דומה לשלך (נישואים רפורמיים) והוספתי את שם הבעל לת.ז. בלי בעיה.
אני במצב דומה לשלך (נישואים רפורמיים) והוספתי את שם הבעל לת.ז. בלי בעיה.
אולי לא שמת לב עדי, אחותי-
הבחורה חייה עם כהן.
אי אפשר להוסיף כהן לשמ משפחה שלך!
אפשר או להתחתן עם כהן או להיוולד כהן.
מדינה מתוקנת כמו שלנו עם הפרדה בין דת למדינה- תענוג צרוף.
שבתשה
הבחורה חייה עם כהן.
שבתשה
_אני במצב דומה לשלך (נישואים רפורמיים) והוספתי את שם הבעל לת.ז. בלי בעיה.
הבחורה חייה עם כהן.
שבתשה_
בדיוק
מתחילה להשלים עם כך שיהיו לנו שמות נפרדים במשפחה אחת.
הבחורה חייה עם כהן.
שבתשה_
בדיוק
_בדיוק
מתחילה להשלים עם כך שיהיו לנו שמות נפרדים במשפחה אחת._
מבלי לפגוע בזכות הפרט, מקרה דומה: יש לנו שכנים שהם זוג לא נשוי ונולד להם בן מדהים לא ממזמן. הבן קיבל את שם משפחת אימו. שם משפחתו של בן הזוג "כהן" והוא מאוד שמח שהנה יש לו הזדמנות לוותר עליו (על שם המשפחה כמובן) ולא להכביד על בנו הקט.
מתחילה להשלים עם כך שיהיו לנו שמות נפרדים במשפחה אחת._
מבלי לפגוע בזכות הפרט, מקרה דומה: יש לנו שכנים שהם זוג לא נשוי ונולד להם בן מדהים לא ממזמן. הבן קיבל את שם משפחת אימו. שם משפחתו של בן הזוג "כהן" והוא מאוד שמח שהנה יש לו הזדמנות לוותר עליו (על שם המשפחה כמובן) ולא להכביד על בנו הקט.
עדיין שמות נפרדים!
שדנה רצתה שיהיו לפחות מסוכרנים.
אם הבנתי אותך נכון דנה.
דרך אגב , שם משפחתך דוד?
עדיין שמות נפרדים!
שדנה רצתה שיהיו לפחות מסוכרנים.
אם הבנתי אותך נכון דנה.
דרך אגב , שם משפחתך דוד?
_עדיין שמות נפרדים!
שדנה רצתה שיהיו לפחות מסוכרנים_
אכן. קיוינו ששם משפחתם של ילדנו יהיה X-כהן .
דרך אגב , שם משפחתך דוד?
לא
שדנה רצתה שיהיו לפחות מסוכרנים_
אכן. קיוינו ששם משפחתם של ילדנו יהיה X-כהן .
דרך אגב , שם משפחתך דוד?
לא
מעניין מה קורה אם ג'ייקוב גרינבאום-כהן מבוסטון עושה עליה!
אני כמעט יכול לשמוע את פקיד משרד הפנים נשען קדימה מעבר לשולחן הירקרק במשרד ושואל:
"אז מה אתה רוצה להיות, יָקי, גרינבאום או כהן?"
מעניין מה קורה אם ג'ייקוב גרינבאום-כהן מבוסטון עושה עליה!
אני כמעט יכול לשמוע את פקיד משרד הפנים נשען קדימה מעבר לשולחן הירקרק במשרד ושואל:
"אז מה אתה רוצה להיות, יָקי, גרינבאום או כהן?"
-
- הצטרפות: 16 מרץ 2006, 09:44
- דף אישי: הדף האישי של איילת_גרינברג*
דנה יקרה
קראתי פה בעניין את סוגיית הוספת השם. מעבר לזה שאני חושבת שבאם לא תעניקי לבתך את השם כהן תעשי עימה חסד בעתיד, (נכון שרוב המגבלות הן על גברים אך בכל זאת... ) עלה במוחי רעיון יצירתי משהו. אולי את יכולה להוסיף את השם כהן בשינוי קל - כאהן או קהן משהו כזה? כלומר: באם הנושא כה חשוב לכם, הבה והתחכמו למשרד הפנים...
וסתם סיפור מצחיק: יש לי ידידה טובה, גויה לחלוטין בהתאם לכל חוקי הדת והמדינה. לא רק שהיא גויה היא נשואה אבוי לגוי. אך מכיוון שאביה יהודי במקורו (רק אימו היתה יהודיה כנראה) והמצב ברוסיה היה קשה, כולם עשו עליה בששון וחדווה. ביתה של חברתי כמובן נחשבת גויה. אולם הקטע הגדול כאן הוא ששם משפחתו של אביה שח חברתי הוא: כהן. וכך חברתי המקסימה הגויה למהדרין עם ביתה הגויה המתוקה נושאת את השם כהן בגאון, ונהנית כאן מיחס מצויין מכל הרשויות ומעולם איש לא פקפק באזרחותה או יהדותה...
קראתי פה בעניין את סוגיית הוספת השם. מעבר לזה שאני חושבת שבאם לא תעניקי לבתך את השם כהן תעשי עימה חסד בעתיד, (נכון שרוב המגבלות הן על גברים אך בכל זאת... ) עלה במוחי רעיון יצירתי משהו. אולי את יכולה להוסיף את השם כהן בשינוי קל - כאהן או קהן משהו כזה? כלומר: באם הנושא כה חשוב לכם, הבה והתחכמו למשרד הפנים...
וסתם סיפור מצחיק: יש לי ידידה טובה, גויה לחלוטין בהתאם לכל חוקי הדת והמדינה. לא רק שהיא גויה היא נשואה אבוי לגוי. אך מכיוון שאביה יהודי במקורו (רק אימו היתה יהודיה כנראה) והמצב ברוסיה היה קשה, כולם עשו עליה בששון וחדווה. ביתה של חברתי כמובן נחשבת גויה. אולם הקטע הגדול כאן הוא ששם משפחתו של אביה שח חברתי הוא: כהן. וכך חברתי המקסימה הגויה למהדרין עם ביתה הגויה המתוקה נושאת את השם כהן בגאון, ונהנית כאן מיחס מצויין מכל הרשויות ומעולם איש לא פקפק באזרחותה או יהדותה...
-
עלה במוחי רעיון יצירתי משהו. אולי את יכולה להוסיף את השם כהן בשינוי קל - כאהן או קהן משהו כזה? כלומר: באם הנושא כה חשוב לכם, הבה והתחכמו למשרד הפנים...
לא ניתן לשנות את השם לשום שם שקשור לכהונה
וכל השמות האלה הם שמות של כוהנים
כאמור להפוך לכוהן (או לכהנא)ניתן רק או להוולד לשם הזה או להתחתן עימו
נראה כאילו דנה תצטרך לותר או להתחתן בנישואים אזרחיים (בארץ אחרת) מה שלא ימנע מהרבנות לגרש אותה במקרה שתרצה להפסיק את נישואיה
לא ניתן לשנות את השם לשום שם שקשור לכהונה
וכל השמות האלה הם שמות של כוהנים
כאמור להפוך לכוהן (או לכהנא)ניתן רק או להוולד לשם הזה או להתחתן עימו
נראה כאילו דנה תצטרך לותר או להתחתן בנישואים אזרחיים (בארץ אחרת) מה שלא ימנע מהרבנות לגרש אותה במקרה שתרצה להפסיק את נישואיה
תודה מראש לעונים והמנסים לעזור ,
אנחנו נישאר שמות משפחה שונים לאבא ולאמא (מקווה שזה שם הדף).
אנחנו נישאר שמות משפחה שונים לאבא ולאמא (מקווה שזה שם הדף).
-
נישאר שמות משפחה שונים לאבא ולאמא? (מקווה שזה שם הדף).
תקראו לעצמכם איך שאתם רוצים. זה לא חייב להיות בדיוק מה שמופיע בתעודת הזהות.
תקראו לעצמכם איך שאתם רוצים. זה לא חייב להיות בדיוק מה שמופיע בתעודת הזהות.
דנה
חשבתי על עוד רעיון - אבל יש מצב שאני לא בכיוון כי באמת אין לי מושג מה החוקים לגבי כהן: האם הכהן יכול להוסיף את שם המשפחה של אמו לת.ז. כשם משפחה נוסף (או כל שם אחר)? אם כן, תוכלו להיות כולכם תחת השם הזה, לא?
חשבתי על עוד רעיון - אבל יש מצב שאני לא בכיוון כי באמת אין לי מושג מה החוקים לגבי כהן: האם הכהן יכול להוסיף את שם המשפחה של אמו לת.ז. כשם משפחה נוסף (או כל שם אחר)? אם כן, תוכלו להיות כולכם תחת השם הזה, לא?
-
- הצטרפות: 14 אוגוסט 2001, 19:35
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמוני*
לגבי כהן - אולי בן הזוג ישנה את שם משפחתו לזה של בת-זוגו או שישנו שניהם לשם משפחה משותף? ובאמת סליחה אם זה פוגע במישהו. בעיני (וכנראה גם בעיני אחרים פה) השם כהן לא מצדיק את כל החוקים סביבו.
-
- הצטרפות: 14 אוגוסט 2007, 17:30
_תודה מראש לעונים והמנסים לעזור ,
אנחנו נישאר שמות משפחה שונים לאבא ולאמא? (מקווה שזה שם הדף)._
ולמה שאבי הילדה לא ישנה את שמו? אם לו קוראים כהן, ולך, נניח, אהרונוביץ', ייכבד ויוסיף לשמו את שמך. כך יקראו לו כהן-אהרונוביץ', הילדה תיקרא "פיצפונת כהן-אהרונוביץ'" ובא לציון גואל.
אנחנו נישאר שמות משפחה שונים לאבא ולאמא? (מקווה שזה שם הדף)._
ולמה שאבי הילדה לא ישנה את שמו? אם לו קוראים כהן, ולך, נניח, אהרונוביץ', ייכבד ויוסיף לשמו את שמך. כך יקראו לו כהן-אהרונוביץ', הילדה תיקרא "פיצפונת כהן-אהרונוביץ'" ובא לציון גואל.
-
- הצטרפות: 30 יולי 2007, 15:19
- דף אישי: הדף האישי של מתה_מורפוזה*
גלוריה, העניין הוא שהילדה לא יכולה להיקרא 'כהן-אהרונוביץ', כי בשום מקרה אינה יכולה לקבל את השם כהן אם לא נולדה לאב במסגרת נישואים.
אך מצד שני, העלית רעיון מעניין מאוד: אם לו קוראים כהן, ולך, נניח, אהרונוביץ', ייכבד ויוסיף לשמו את שמך. כך יקראו לו כהן-אהרונוביץ'
וכיוון שהילדה לא יכולה להיקרא גם היא 'כהן-אהרונוביץ' היא תמשיך להיקרא 'אהרונוביץ' על שם אמה. אלא שבמקרה כזה יהיה לכל בני המשפחה את השם אהרונוביץ'. (לאב אמנם תהיה תוספת 'כהן' לשמו, אך אולי זה לא יהיה כבר כ"כ משנה כאשר לכולם יש שם משותף).
מצד שני, דנה כתבה שבכוונה אינם נישאים, ותכננו לתת לילדה שני שמות משפחה. אז אולי זה אינו עונה על רצונה. ובכלל, אולי אינה רוצה שלה ולבן זוגה יהיה את אותו שם?
בכל אופן, בתור פתרון כללי לזוגות באותו מצב, זה באמת נראה לי הפתרון הכי טוב.
(דנה, מה דעתך?)
גלוריה, העניין הוא שהילדה לא יכולה להיקרא 'כהן-אהרונוביץ', כי בשום מקרה אינה יכולה לקבל את השם כהן אם לא נולדה לאב במסגרת נישואים.
אך מצד שני, העלית רעיון מעניין מאוד: אם לו קוראים כהן, ולך, נניח, אהרונוביץ', ייכבד ויוסיף לשמו את שמך. כך יקראו לו כהן-אהרונוביץ'
וכיוון שהילדה לא יכולה להיקרא גם היא 'כהן-אהרונוביץ' היא תמשיך להיקרא 'אהרונוביץ' על שם אמה. אלא שבמקרה כזה יהיה לכל בני המשפחה את השם אהרונוביץ'. (לאב אמנם תהיה תוספת 'כהן' לשמו, אך אולי זה לא יהיה כבר כ"כ משנה כאשר לכולם יש שם משותף).
מצד שני, דנה כתבה שבכוונה אינם נישאים, ותכננו לתת לילדה שני שמות משפחה. אז אולי זה אינו עונה על רצונה. ובכלל, אולי אינה רוצה שלה ולבן זוגה יהיה את אותו שם?
בכל אופן, בתור פתרון כללי לזוגות באותו מצב, זה באמת נראה לי הפתרון הכי טוב.
(דנה, מה דעתך?)
-
- הצטרפות: 25 אוקטובר 2006, 12:11
- דף אישי: הדף האישי של רחל_ברמן*
וואו. מדינת ישראל מצליחה להפתיע אותי כל פעם מחדש.
בכל אופן, רציתי רק לומר שכל עניין השם-אחד-לכל-המשפחה לא באמת כזה חשוב כמו שנדמה. לפני שהתחתנו זה היה נראה לנו נורא חשוב, והחלטנו שהוא ישנה את השם שלו לשלי עקב העדפה קלה של שנינו. אבל מה, זה נדחה ונדחה (בכל אופן זו בירוקרטיה, ושנינו לוקים ב{{}}דחיינות כרונית), עד ששנה אחרי הנישואים זה פשוט היה מוזר - כאילו, למה שהוא ישנה את השם שכולם מכירים אותו בו? ובעיקר, אחרי שנה היה ברור שזה נורא לא משמעותי. בינתיים אנחנו נשואים כבר כמעט 7 שנים, וזה מורגש רק בזה שזה מאפשר לי לסנן טלמרקטינג (רחל וייס? מצטערת, לא מכירה. כנראה טעות במספר). כשיהיו ילדים, הם כנראה יקבלו את השם שלי - ההעדפה הקלה נשארה.
בכל אופן, רציתי רק לומר שכל עניין השם-אחד-לכל-המשפחה לא באמת כזה חשוב כמו שנדמה. לפני שהתחתנו זה היה נראה לנו נורא חשוב, והחלטנו שהוא ישנה את השם שלו לשלי עקב העדפה קלה של שנינו. אבל מה, זה נדחה ונדחה (בכל אופן זו בירוקרטיה, ושנינו לוקים ב{{}}דחיינות כרונית), עד ששנה אחרי הנישואים זה פשוט היה מוזר - כאילו, למה שהוא ישנה את השם שכולם מכירים אותו בו? ובעיקר, אחרי שנה היה ברור שזה נורא לא משמעותי. בינתיים אנחנו נשואים כבר כמעט 7 שנים, וזה מורגש רק בזה שזה מאפשר לי לסנן טלמרקטינג (רחל וייס? מצטערת, לא מכירה. כנראה טעות במספר). כשיהיו ילדים, הם כנראה יקבלו את השם שלי - ההעדפה הקלה נשארה.
-
אכן אפשרות מעניינת היא לותר על הכהן ולעבור כולם להיות זלמנוביץ כשם האשה כי על כהונה לדעתי אפשר לוותר
(יכולים גם לשנות לנב שהייתה העיר של הכהנים וכך ישמרו על קשר ברמת המשמעות עם השם הקודם ) וגם כשיבנה בית המקדש יהיה לו פטור משירות מילואים בבית המקדש
(יכולים גם לשנות לנב שהייתה העיר של הכהנים וכך ישמרו על קשר ברמת המשמעות עם השם הקודם ) וגם כשיבנה בית המקדש יהיה לו פטור משירות מילואים בבית המקדש
תודה למי שהעביר לכאן את הדיון וחן חן למנסים לעזור
היום צלצלנו למשרד הפנים לבדוק מה נכון ומה אגדה אורבנית בנושא כהן, ובכן ...
מי שכתבה לי שאפשר או להיוולד כהן או להתחתן עם כהן (אם את לא גרושה חלילה)- צדקה.
בתי לא יכולה להיקרא כהן אם אנו לא נשואים, בן זוגי לא יכול להוסיף את שמי לשמו או אפילו להחליף את שמו במשרד הפנים כשאר האדם. בקיצור יש מגבלות שלא קיימות לשאר העם.
כיוון שאנחנו לא בענין של נישואים כנראה שהוא יישאר כהן ואנחנו נישאר בשלנו וילדנו העתידיים יקראו בשמי בלבד.
אז:
אכן אפשרות מעניינת היא לותר על הכהן ולעבור כולם להיות זלמנוביץ כשם האשה כי על כהונה לדעתי אפשר לוותר בלתי אפשרי !!
וגם המחשבה שנשנה כולנו את שמנו לשם חדש לגמרי בלתי אפשרי !!
תודה לכולם על העזרה והרעיונות !
היום צלצלנו למשרד הפנים לבדוק מה נכון ומה אגדה אורבנית בנושא כהן, ובכן ...
מי שכתבה לי שאפשר או להיוולד כהן או להתחתן עם כהן (אם את לא גרושה חלילה)- צדקה.
בתי לא יכולה להיקרא כהן אם אנו לא נשואים, בן זוגי לא יכול להוסיף את שמי לשמו או אפילו להחליף את שמו במשרד הפנים כשאר האדם. בקיצור יש מגבלות שלא קיימות לשאר העם.
כיוון שאנחנו לא בענין של נישואים כנראה שהוא יישאר כהן ואנחנו נישאר בשלנו וילדנו העתידיים יקראו בשמי בלבד.
אז:
אכן אפשרות מעניינת היא לותר על הכהן ולעבור כולם להיות זלמנוביץ כשם האשה כי על כהונה לדעתי אפשר לוותר בלתי אפשרי !!
וגם המחשבה שנשנה כולנו את שמנו לשם חדש לגמרי בלתי אפשרי !!
תודה לכולם על העזרה והרעיונות !
-
דנה, כן אני יודעת שגבר לא יכול להחליף את השם כהן במשהו אחר. אי אפשר להוריד את השם כהן.
אבל הייתי בטוחה שלהוסיף שם כן אפשר. מה, לא?
למשל, הייתה לי חברה שלאביה קראו כהן, וההורים לא רצו שהשם יהיה כ"כ נדוש, אז הוסיפו לשם משפחתם את ראשי התיבות של שמותיהם הפרטיים - ש"י, כך ששם משפחתם היה ש"י-כהן. והיא עוד הייתה דתיה, כך שקשה לי להאמין שהם פקששו כאן משהו.
אני גם לא רואה שום סיבה שלא יהיה ניתן להוסיף שם נוסף לשם כהן, שהרי מה שחשוב זה שהשם כהן יישמר, והוספה הרי לא תפגום בו.
האם את בטוחה שאי אפשר להוסיף שם לשם כהן?
אבל הייתי בטוחה שלהוסיף שם כן אפשר. מה, לא?
למשל, הייתה לי חברה שלאביה קראו כהן, וההורים לא רצו שהשם יהיה כ"כ נדוש, אז הוסיפו לשם משפחתם את ראשי התיבות של שמותיהם הפרטיים - ש"י, כך ששם משפחתם היה ש"י-כהן. והיא עוד הייתה דתיה, כך שקשה לי להאמין שהם פקששו כאן משהו.
אני גם לא רואה שום סיבה שלא יהיה ניתן להוסיף שם נוסף לשם כהן, שהרי מה שחשוב זה שהשם כהן יישמר, והוספה הרי לא תפגום בו.
האם את בטוחה שאי אפשר להוסיף שם לשם כהן?
אהה, על זה לא חשבנו ... נברר !
-
אהה, על זה לא חשבנו ... נברר !
נשמח להתעדכן.
נשמח להתעדכן.