תהיי ילדה טובה ו

עוד_יעל*
הצטרפות: 01 ספטמבר 2010, 12:24

תהיי ילדה טובה ו

שליחה על ידי עוד_יעל* »

זה חלק מתרבות רוסית לא יפה להאשים ככה סתם עולים חדשים.
קודם כל, בגלל זה אני לא אומַר לו כלום.
כי כן, אני יודעת שברוסיה ובאירופה בכלל זה מאוד ג'נטלמני ורומנטי ומקובל להחמיא לנשים על המראה.
אבל זה לא אומר שזה נעים לנו.
לי זה לא נעים.
ואגב, אני יודעת שהוא לא מחמיא לי מתוך נימוס תרבותי. בלי להשתחצן או משהו, אני יודעת שאני באופן ספציפי מוצאת חן בעיניו. אז טוב, הבנתי את זה כבר. למה הוא ממשיך להראות לי את זה? זה הרי לא באמת מחמיא לי, לדעת שאני מוצאת חן בעיני מישהו שיכול להיות סבא שלי. והרי לא באמת יצא לו מזה משהו איתי. אז מה הקטע?
אני יודעת שבראש שלו הוא נחמד כלפיי, אבל במציאות הוא מחפיץ אותי ומשפיל אותי.

ואל תתחילו עם הקטע הזה שמה שאני אומרת פוגע בנשים ועוד מעט אי אפשר יהיה להתחיל עם אף אחת.
אם גם אני וגם הוא היינו בני 18-23, נגיד, זה היה סבבה.
אבל הוא בן 75 ואני בת 30. זה לא לעניין.
ובלי קשר לגיל, גם אם הוא היה בגילי זה לא היה לעניין - אני נשואה ואם. היופי שלי לא אמור להיות רלוונטי מבחינתו, ואם הוא כן, אני לא רוצה לדעת את זה.
אולגה*
הצטרפות: 09 אפריל 2004, 23:22

תהיי ילדה טובה ו

שליחה על ידי אולגה* »

אבל הוא בן 75 ואני בת 30. זה לא לעניין

זות אומרת שהוא רגיל כמו היה ברוסיה לתת קומפלימנט לכבד בחורה שתרגיש טוב הוא לא מדבר לך בשביל לתחיל איתך זה ככה תרבות רוסית
ברוסיה רגילים לגיד קומפלימנטים לבחורות לא יפות בשביל שירגישו טוב וזה בגלל תרבות אוורופאית מנומסת לת כבוד לאישה. אולי הוא חושב את לא כל כך יפה בגלל זה הוא נותן לך מילים יפות
יעלי*
הצטרפות: 08 אוקטובר 2003, 21:33

תהיי ילדה טובה ו

שליחה על ידי יעלי* »

האמת, היום כשקוראים לי יעלי בחיבה זה נעים לי. לא אנשים זרים חלילה, אלא חברים, גם אם נעשיתי חברה שלהם לפני עשר דקות
כן, ברור. גם אצלי זה ככה.
מדובר על אנשים שלא מכירים אותי ושהקשר שלנו נקודתי, פונקציונלי וקצר. הם כן יודעים את השם שלי אבל לא יותר מזה. כל מיני ספקים ונותני שירות למיניהם בעבודה שלי לדוגמא.
הרבה יותר מפריע לי שקוראים לי יעלי לא בקונטקסט המתאים מאשר מותק או חמודה או נשמה וכל הפניות הרגילות האלה שכבר הפכו לשפת דיבור שכיחה. כי יעלי זה אישי, בעל קונוטציות חיוביות מבחינתי ואני אוהבת את הכינוי הזה. לא מתאים לי שזרים יכנסו לשם. כל היתר, עוברים לי ליד האוזן ואני אדישה אליהם לגמרי. לא מרגישה מוחמאת ולא מושפלת. אנשים אפילו לא שמים לב שהם אומרים את זה. זה לא שאת באמת חמודה או נשמה בעיניהם, הם יגידו את זה לכל אחת זו פשוט צורת הדיבור שלהם ובגלל זה אין לזה משמעות מבחינתי.
אהבת_עולם*
הצטרפות: 12 ספטמבר 2008, 01:17
דף אישי: הדף האישי של אהבת_עולם*

תהיי ילדה טובה ו

שליחה על ידי אהבת_עולם* »

ויש לי בן זוג, והוא התחיל איתי, ותארו לעצמכם - בלי לקרוא לי אפילו פעם אחת "חמודה", "ילדה", או "מותק". (לא חמודה)

_אפשר להתחיל מבלי להשתמש בהקטנה. זה לא גורר ששימוש בהקטנה הוא אמצעי חיזור. ההיפך.
שימוש בהקטנה כאמצעי חיזור, מקטין. לא הכרחי. שימוש בהקטנה ככלל, משפיל_ (ניצן אמ)

ניצן, את התייחסת לדברים ש-לא חמודה כתבה, ומדברייך משתמע שאת תופסת בהכרח את המילים שהיא ציטטה כ'הקטנה'.
אז נכון שאפשר להתחיל בלי להשתמש בהקטנה.
אבל מי אמר שבהכרח 'חמודה' או 'מותק' ואפילו 'ילדה' זו הקטנה? זו כבר אינטרפרטציה שלך.

כמו כן, לא בהכרח מי שאומר את המילים האלה רוצה להתחיל.
ושוב, כל מצב לגופו.
ניצן_אמ*
הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*

תהיי ילדה טובה ו

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

את חושבת שלהגיד לאשה מבוגרת "תהיי ילדה טובה ותעשי משהו בשבילי" זו לא הקטנה? או שאת לא תופשת אותה כאשה מבוגרת?
לא_חמודה*
הצטרפות: 28 אוגוסט 2010, 21:34

תהיי ילדה טובה ו

שליחה על ידי לא_חמודה* »

ההתכתבות שלך הזו, היא עם טרול. חבל על האנרגיות...
סליחה. סליחה. נכון.
לא_חמודה*

תהיי ילדה טובה ו

שליחה על ידי לא_חמודה* »

אשמח להבין ממך יותר אם לא זו היתה כוונתך.
אז ככה:
ברור שלא כל מי שקורא למישהי "מותק" מנסה להתחיל איתה. הסיטואציה שתיארה לא ילדה למשל היא לא של מישהו שמתחיל איתה. אז לא טענתי שאי אפשר להגיד "מותק" בלי להתחיל, אלא שאפשר להתחיל בלי "מותק".
אהבת_עולם*

תהיי ילדה טובה ו

את חושבת שלהגיד לאשה מבוגרת "תהיי ילדה טובה ותעשי משהו בשבילי" זו לא הקטנה?

אבל לא בקשר לזה את ענית.
אלא בקשר ל-
ויש לי בן זוג, והוא התחיל איתי, ותארו לעצמכם - בלי לקרוא לי אפילו פעם אחת "חמודה", "ילדה", או "מותק".

למיטב הבנתי, את התייחסת לביטויים ש-לא חמודה כתבה (בהקשר לגבר ש'מתחיל'), כביטויים מקטינים בהכרח.

ובכל זאת לעניין שאלתך, אין לי תשובה אחת.
יש מצבים שזה ירגיש כך, ויש מצבים שלא.
לא הייתי קובעת זאת באופן גורף.
לא_חמודה*

תהיי ילדה טובה ו

שליחה על ידי לא_חמודה* »

_אפשר להתחיל מבלי להשתמש בהקטנה. זה לא גורר ששימוש בהקטנה הוא אמצעי חיזור. ההיפך.
שימוש בהקטנה כאמצעי חיזור, מקטין. לא הכרחי. שימוש בהקטנה ככלל, משפיל (לא אומר שהנמענת בהכרח מושפלת מזה.)_
כן, זהו.
אהבת_עולם*

תהיי ילדה טובה ו

(ניצן, רק להבהרה, כי אולי הייתה אי הבנה - אני בלי כוונה ציטטתי את הדברים של לא חמודה בשמה של לא ילדה, כי התבלבלתי ביניהן. אז עכשיו תיקנתי.)
ניצן_אמ*

תהיי ילדה טובה ו

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

למיטב הבנתי, את התייחסת לביטויים ש-לא חמודה? כתבה (בהקשר לגבר ש'מתחיל'), כביטויים מקטינים בהכרח.
האמת, אין לי כח לטחון את הדקויות. נצטרך לסכם את זה באי הבנה. אני מתנצלת.

_ובכל זאת לעניין שאלתך, אין לי תשובה אחת.
יש מצבים שזה ירגיש כך, ויש מצבים שלא.
לא הייתי קובעת זאת באופן גורף._
כאן תואר מצב ספציפי. עם נימה ספציפית. חד משמעית.
המילים, כשלעצמן, הן לא בעייתיות, ואפשר לבנות שלל סיטואציות בריאות ומשמחות שבהן הן תהיינה קבילות ואפילו נעימות. סבבה?
אבל זה פירוק יותר מדי נמוך בשבילי. זה כמו להגיד "מה רע במילה ילדה??" "מה רע במילה "טובה"?" אין שום רע במילים כשלעצמן. יש בעיה בהקשר (מי אמר, מתי אמר, איך אמר, איך צירף את המילים), בתרבות ובמהות.
ניצן_אמ*

תהיי ילדה טובה ו

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

אוקיי, אי הבנה.
אפרת_נ*
הצטרפות: 18 יוני 2009, 16:54
דף אישי: הדף האישי של אפרת_נ*

תהיי ילדה טובה ו

שליחה על ידי אפרת_נ* »

דרך אגב, ומעניין שזה לא עלה קודם, אני בחיים לא הייתי אומרת "תהיי ילדה טובה ו..." לבת שלי, ולאף ילדה אחרת
בעיניי זה פוגעני בכל גיל. מה, אני מפקפקת פה בטוב ליבה? מה, היא צריכה להוכיח לי? על ידי ציות?
ואם לא תקשיב לי תהייה חו"ח "רעה"?
ובכלל ה"תהיי" הזה בעייתי. אני מי שאני וזהו
לא_חמודה*

תהיי ילדה טובה ו

שליחה על ידי לא_חמודה* »

בעיניי זה פוגעני בכל גיל.
ובכלל ה"תהיי" הזה בעייתי. אני מי שאני וזהו
אני מסכימה עם זה, אבל כרגע זה נראה לי שזה מסיבות אחרות מהסיבות שבדף הזה.
אבל למה? ככל שאני חושבת על זה, יש קשר. אנחנו רגילים "להקטין" (להקטין! הא!) ילדים, התרגלנו שזה בסדר.
אפרת_נ*

תהיי ילדה טובה ו

שליחה על ידי אפרת_נ* »

זאת בדיוק נקודתי
עוד_יעלי*
הצטרפות: 01 ספטמבר 2010, 15:46

תהיי ילדה טובה ו

שליחה על ידי עוד_יעלי* »

אולי הוא חושב את לא כל כך יפה בגלל זה הוא נותן לך מילים יפות
זה במקרה לא המצב.
ניצן_אמ*

תהיי ילדה טובה ו

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

אפרת, גרייט מיינדז וכו'... היום בנסיעה בדיוק חשבתי על זה שגם לילדות לא הייתי אומרת את זה. אז על אחת כמה וכמה לנשים מבוגרות.
אפרת_נ*

תהיי ילדה טובה ו

שליחה על ידי אפרת_נ* »

ניצן (-:
לא_ילדה*
הצטרפות: 23 אוגוסט 2010, 19:38

תהיי ילדה טובה ו

שליחה על ידי לא_ילדה* »

התגובות , מצד אנשים שסיפרתי להם על ההתבטאות פנים מול פנים הן תמיד ,פעירת פה והרמת גבות.. עם "צ צ צ , איזה אידיוט...."
ומשום מה, אחרי התגובה האמיתית הראשונית הזו בא צורך להגן, לגונן , ולהסביר את זה בחוסר מודעות מצדו, וזה שהוא לא התכווןן וכדומה ..
זה כשלעצמו מעניין גם.

(אגב , מבחינתי זה כבר נשכח ונגמר ואני לא נטפלת אל המסכן..אבל, כו ממשיכה את הדיון כי הוא נוגע לכולנו)..
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

תהיי ילדה טובה ו

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

אחרי ששמע מה אני מבקשת , אמר לי "אה.. תהיי ילדה טובה ותתקשרי מחר בבוקר, זה נמצא בחדר השני ואני לא פנוי כרגע"...
אין בזה חמימות, יש בזה עליונות, הקטנה וצמצום של אשה לילדה. ועוד - תיהי ילדה טובה ו? זה משפט מקטין ומחייב. מחייב את השומעת להתמסר ולהיות ילדה טובה. זה צורם לי מאוד.

הרבה פעמים אמרו לי נשים תהיה ילד טוב... (כנראה כי ידעו שיהיה לי לא נעים לסרב לעשות מה שהן ביקשו יפה). ולא חשבתי על זה. אני צריך לדאוג? שיש עניין של הקטנה ומיגדר? שמשהו לא בסדר איתי?.

אני שואל ברצינות. כי נדמה לי שמתגלה כאן רגישות יתר כמו במשפט נמאסססס , נמאס מכל הגברים האלה שעמדת המפתח מתירה להם לדבר בהתנשאות.
יש שפות שמקובל לפנות לגבר בתור "קשישי" (הקשיש שלי) כלשון מקרבת. אבל לא יעיזו להגיד דבר כזה לאשה. ובלשון חז"ל היה מקובל לכנות ביתי או בני כלשון מקרבת. אבל אז עוד לא ידעו על מיגדר.

אני חושב (בלי לפעור פה ובלי להרים גבה) שבסך הכל הוא רצה להגיד בדרך שהוא חשב שהיא נחמדה יותר, תעשי לי טובה תתקשרי מחר, במקום להגיד: אין לי זמן, אני עסוק עכשו תתקשרי מחר.

חוץ מזה, אתיודעת מה? באמת לא צריך לדבר כך. אבל גם לא סערה כמו שהתפתחה כאן. מתאים יותר הדיון בדף השפעה אנרגטית של דיוק במילים
לא_חמודה*

תהיי ילדה טובה ו

שליחה על ידי לא_חמודה* »

חוץ מזה, אתיודעת מה? באמת לא צריך לדבר כך. אבל גם לא סערה כמו שהתפתחה כאן.
התגובה שלך מזכירה לי שני דברים:
הראשון - ה"מה את עושה מזה עניין" הריאקציונרי המסורתי. למה אתה רואה פה סערה (חוץ מזה שבא טרול וזה הופך כל דף לקצת יותר עסיסי)? אני חושדת שזה בגלל שכשאשה מביעה דעה שלילית על משהו, מיד שומעים את זה בקול גבוה, צווחני והיסטרי. אני קראתי הכל בקול עמוק, שלו ושקול, וזה נשמע לי כמו דיון מעניין.
והשני - "אסור לתת לבחורה מחמאה?"...
שליחת תגובה

חזור אל “דפים למיון”