![:/ :-/](./images/smilies/tilted.gif)
"ציטוט" מכאן:http://www.focus.co.il/page.asp?page=988
צריכת תפריט עשיר בחלבונים ושומנים גורמת לכך שהקלוריות לא יהפכו לחום גוף אלא יאגרו כשומן גוף (אלא אם כן הגבלה קלורית חמורה תוביל לירידה במשקל). בניגוד לכך, תפריט דל בחלבונים ושומנים מוביל לניצולן של הקלוריות כחום. במונחים מחקריים, אנחנו טוענים כי אחסון קלוריות רבות יותר כשומן ואיבוד קטן יותר של קלוריות כחום הוא תהליך "יעיל" יותר. אני מתאר לעצמי שבמקרה זה, הייתם מעדיפים להיות פחות יעילים ולהפוך את הקלוריות לחום גוף במקום לשומן. תוכלו לעשות זאת ללא קושי אם תאכלו תפריט דל בשומנים וחלבונים.
למדנו זאת מהממצאים שהתקבלו במחקר סין. הסינים צורכים יותר קלוריות, אך הם פעילים יותר מבחינה גופנית ואוכלים תפריט דל בשומנים וחלבונים. כפי שציינתי, תפריט זה גורם להפיכתן של הקלוריות לחום במקום לשומן. עובדה זו נכונה אפילו לגבי הסינים הכי פחות פעילים. זכרו כי נדרשות רק 50 קלוריות ביום כדי להגדיל את מאגרי השומן בגופנו ולשנות את משקלנו.
ראינו את התופעה הזו גם בניסויים שערכנו בבעלי חיים שקיבלו תפריט דל בחלבונים. החיות צרכו קצת יותר קלוריות, עלו פחות במשקל, נפטרו מהקלוריות המיותרות בצורת חום גוף ומיוזמתן, היו פעילות יותר מבחינה גופנית. בנוסף, שיעורי התחלואה שלהן בסרטן היו נמוכים יותר בהשוואה לחיות שאכלו תפריט מקובל. גילינו שהקלוריות "נשרפו" מהר יותר והפכו לחום גוף ככל שצריכת החמצן עלתה.
ההבנה כי תזונה יכולה לגרום לשינויים קטנים בתהליך חילוף החומרים, שמובילים לשינויים גדולים במשקל הגוף, חיונית מאין כמותה. פירושו של דבר הוא שיש תהליך מסודר ויעיל של ויסות במשקל הגוף בטווח הארוך, בניגוד לתהליכים ההרסניים של דיאטות ה"כסאח" האופנתיות שאינן יעילות כלל.
בנוסף, עובדה זו מהווה גם הסבר מספק לכך שלרוב האנשים הצורכים תפריט דל בחלבונים ושומנים המבוסס על מזונות מלאים מן הצומח אין בעיות משקל, למרות שהצריכה הקלורית הכוללת שלהם אינה נמוכה.