תינוקות עם ריפלוקס

שולמית*
הצטרפות: 28 אפריל 2003, 11:21

תינוקות עם ריפלוקס

שליחה על ידי שולמית* »

הילד פולט כל הזמן אחרי האוכל נראה לי שהוא פולט את כל מה שאכל יכול להיות שזה בגלל מאכל מסוים או בגלל דברי מאכל חלבי
חגית_ל*
הצטרפות: 05 אוקטובר 2001, 17:35
דף אישי: הדף האישי של חגית_ל*

תינוקות עם ריפלוקס

שליחה על ידי חגית_ל* »

אם הוא פולט כל הזמן כדאי לבדוק עם רופא - שאני בדר"כ נמנעת מהם, אבל במצב כזה רצוי לגשת, לא נראה לי שזה שייך למזון מסויים.
אם_פי_3*
הצטרפות: 26 יולי 2001, 21:35
דף אישי: הדף האישי של אם_פי_3*

תינוקות עם ריפלוקס

שליחה על ידי אם_פי_3* »

שולמית - אצל ילד שפולט הרבה, חשוב מאד לעקוב אחרי העליה במשקל. אם הוא עולה טוב, כנראה שהוא פולט בעיקר עודפים, וזו בעיית כביסה בעיקרה. כדאי לזכור שתמיד הפליטה נראית הרבה יותר גדולה ממה שהיא באמת (נסי לשפוך כפית מים על הרצפה). בתקופה הראשונה הם גם סובלים לפעמים מהפליטה, אבל אח"כ זה מסתדר. (בתי פלטה המון, וגם הקטנצ'יק הולך בעקבותיה, אבל אצל שניהם העליה במשקל טובה).
תינוק פולט שלא עולה במשקל (או חלילה יורד) דורש התערבות רפואית. בדר"כ הבעיה היא חוסר בשלות של מערכת העיכול שבגללה האוכל נדחף החוצה במקום פנימה (רפלוקס), ואם זה ברמה שלא מאפשרת לתינוק להתפתח כראוי - חשוב לטפל.
דברים שעוזרים (קצת) - החזקה והאכלה מאונכות (גם הנקה!) ככל האפשר, הוצאת אוויר לעיתים קרובות, להשתדל במיוחד להאכיל עם סימני הרעב הראשונים, לפני שהוא בוכה. יש תמ"ל מיוחד לתינוקות פלטניים (אם רלוונטי - תשאלי) אבל הנקה עדיפה (לפחות כל עוד העליה במשקל תקינה).
אם_פי_3*

תינוקות עם ריפלוקס

שליחה על ידי אם_פי_3* »

אה, ושאלה. החשש שלי היה, שכמו אצל הגדולה, האוכל יכנס לריאות (הוא גם משתנק לפעמים במהלך האוכל - כמוה בזמנו) ויגרום לאסטמה (מהפליטות והרפלוקס שכחנו מזמן, אבל האסטמה עוד מלווה אותנו). מדריכת הנקה אמרה לי, שחלב אם הוא פחות בעייתי, כי גם אם הוא נכנס לריאות הוא לא מזיק, בגלל שהוא פיזיולוגי. זה נשמע הגיוני מצד אחד, אבל לא הגיוני מצד שני (זה מה שהתכוונתי ב-הגיון מול רגש...) כי בריאות אמור להיות אויר, לא נוזל. מישהו יודע על זה משהו?
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

תינוקות עם ריפלוקס

שליחה על ידי בשמת_א* »

הנקה עדיפה (לפחות כל עוד העליה במשקל תקינה).
וגם אם העליה במשקל לא תקינה, ההנקה עדיפה.
ברוב המכריע של המקרים (כלומר, להוציא מקרים מאוד נדירים של תינוק עם מום מולד מסוים), מדובר או בבעיה בניהול ההנקה (ואז צריך לטפל בהנקה בעזרת יועצת הנקה, לא לעבור לתמ"ל) או במחלה של התינוק (ואז כמובן חשוב לזהות ולטפל, וחשוב שבעתיים להיניק, שלפחות המזון יהיה המזון הנכון).
סתם הערת "עריכה", שאני בטוחה שכרמית בסך הכל מסכימה לה.
אם_פי_3*

תינוקות עם ריפלוקס

שליחה על ידי אם_פי_3* »

כתבתי את זה, כי במצב של רפלוקס ללא עליה במשקל, אני לא יודעת אם אין עדיפות לתמ"ל המיוחד שנעשה מוצק יותר בקיבה - וכך אולי חלק גדול יותר מהארוחה נשאר. לא יודעת, ולכן סייגתי. אם כי כמובן שיתכן מצב של רפלוקס והנקה לא יעילה שאינם קשורים זה לזה, ואז ברור שעדיף לתקן את ההנקה, מאשר לוותר עליה.
יש לך מושג לגבי חלב אם בריאות?
עדי_יותם*
הצטרפות: 07 אוקטובר 2001, 22:47
דף אישי: הדף האישי של עדי_יותם*

תינוקות עם ריפלוקס

שליחה על ידי עדי_יותם* »

כרמית, ניסיתי לחפש בארכיון לקטנט ומצאתי הודעה אחת לפחות שאולי נותנת מענה לשאלה שלך. חיפשתי "milk and lungs" אבל לפי התוצאות שהעליתי, כנראה שכדאי לחפש גם aspiration כדי למצוא עוד תשובות בנושא.
אנונימי

תינוקות עם ריפלוקס

שליחה על ידי אנונימי »

ראו גם תינוק שפולט הרבה
  • ד"ר אריה אבני, מחבר הספר "שוטי החלב", טוען לקשר בין ריפלוקס בתינוקות לבין צריכת חלב פרה ומוצריו ע"י האם המניקה. שיתוף של אלינור בבית בנושא בהמשך הדף: תינוקות עם ריפלוקס (2011-07-13T22:10:04)
דרטנית*
הצטרפות: 22 אוקטובר 2008, 21:30

תינוקות עם ריפלוקס

שליחה על ידי דרטנית* »

אחרי זמן רב של שוטטות באתר (וגם קצת הוספת תגובות) הייתי קצת המומה מכך שאין דף על ריפלוקס. הרי לכולם יש ריפלוקס, לא?!
בכל אופן, מכיוון שהנושא קרוב לליבי, החלטתי לעשות מעשה. והנה אני פותחת דף חדש.

למי שלא יודע ריפלוקס זה שם קצת מגונדר לחזרה של אוכל מהקיבה לושט. יש את זה גם למבוגרים ולהרבה מאוד תינוקות. מכיוון שכל התינוקות פולטים (כלומר, חוזר אוכל מהקיבה לושט, רק ממשיך הלאה), קצת קשה להצביע על הנקודה בא מאבחנים תינוק כבעל ריפלוקס. במקרים ממש חמורים זה די קל - התינוק לא עולה במשקל כי הוא פולט את כל האוכל החוצה ויש פליטות עם דם וכו'. אני שמחה לאמר שזה לא המצב אצלינו.

ויש את מקרי הביניים. תינוקות שפולטים הרבה מאוד (פולטים בקשת, פולטים מהאף...), ללא קשר נראה לעין בין זמן האכילה לזמן הפליטה (לפעמים תוך כדי אכילה, לפעמים שעה ויותר אחרי), בכמויות מרשימות - כלומר כמויות שתינוקות אחרים יחשיבו כארוחה מלאה יכולות להיפלט החוצה.
חלק מהתינוקות מתמודדים בצורה מרשימה עם הפליטות - כלומר לא בוכים - ואז הבעיה היחידה היא בעיית כביסה. לא נעים - בעיקר להורים , אבל לדעתי גם לא נורא.
וחלק אחר מהתינוקות צורחים מכאב. יש גם תופעה שנקראת ריפלוקס שקט - התינוק לא פולט הרבה, אבל כל גרעפס רטוב מוביל להתקף בכי.

אני מוסיפה כאן קישור לאתר עם מלא מידע על ריפלוקס,
http://www.infantrefluxdisease.com/

לי יש תינוקת בת כמעט שלושה חודשים מהסוג הצורח. והייתי שמחה לדבר עם אימהות לילדים עם ריפלוקס.
יש לי מלא שאלות לגבי דרכי ההתמודדות ביום יום, דילמות שקשורות להנקת תינוקות עם ריפלוקס, לתנוחות שינה, יציאות מהבית עם תינוק צורח וכל מיני כאלו פנינים.
וגם שאלות לגבי דרכי טיפול - ברפואה הקונוונציונאלית אין הרבה מה לעשות, בעיקר כשהאמא מניקה. אז אילו דרכים אלטרנטיביות אתם מכירים שיכולות לעזור.

וזהו. אני מקווה שתענו.
עדי_יותם*
הצטרפות: 07 אוקטובר 2001, 22:47
דף אישי: הדף האישי של עדי_יותם*

תינוקות עם ריפלוקס

שליחה על ידי עדי_יותם* »

באתר של ליגת לה לצ'ה הבינלאומית, בתשובות לשאלות הנפוצות, מצאתי את זה - מאמר קצר עם כמה הצעות פרקטיות.
ג'וי_יה*
הצטרפות: 04 ינואר 2009, 10:41
דף אישי: הדף האישי של ג'וי_יה*

תינוקות עם ריפלוקס

שליחה על ידי ג'וי_יה* »

הי, סוף סוף! יוזמה מבורכת, תודה!
גם לנו יש ריפולוקס ... מהסוג הצורח מאוד!
הקטנטונה בת שלושה חודשים מחר (!) , מתי זה עובר???
הגבנו לה את זווית המיטה, הרופאה (המדהימה) שלנו גם המליצה לוותר בזמן הזה על מכנסיים
כלומר שדבר לא ילחץ על הבטן.
כמו כן אחרי הנקה לפחות 20 דק' להניח אותה בזווית גבוהה וכו'.
וגם, המליצה לנו על תרופה שעשויה מאצות... היא נקראת אלגיקל קיד, האם את מכירה אותה?
האמת שאני עדיין מתלבטת אם לתת לה אותה.. כי זה אף פעם לא ממש טבעי, הא? הכי טבעי לה עכשיו זה החלבי שלי.. :)
אבל אשמח לשמוע אם מישהי מכירה ויכולה לשתף מנסיון.
טרה_רוסה*
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

תינוקות עם ריפלוקס

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

מכיוון שכל התינוקות פולטים
לא כל התינוקות פולטים. שלי לא.
גברת_פלפלת*
הצטרפות: 26 אפריל 2005, 14:41
דף אישי: הדף האישי של גברת_פלפלת*

תינוקות עם ריפלוקס

שליחה על ידי גברת_פלפלת* »

דרטנית, באת כל כך בזמן! אני בדיוק עורכת כמה דפים והנה יש לי משהו להדביק כאן.. בגלל שזה דף חדש אני אדביק תאריך ישן אחרי חדש, ואם יש לעורכים מנוסים יותר רעיון אחר הם חפשיים לשנות..
דרטנית*

תינוקות עם ריפלוקס

שליחה על ידי דרטנית* »

הי ג'וי יה :)
גם אנחנו שואלים את עצמנו מתי זה יעבור וכבר שמענו תחזיות אופטימיות ומסמרות שיער (לרוב באותה הנשימה, תוך כדי חיוך ממתיק סוד). אמרו לנו שלושה חודשים עד שנה (וכבר קראנו בפורומים אחרים על מקרים של ילדים בני שנתיים שמשפריצים את תכולת הקיבה שלהם סטייל ג'קסון פולוק). אז אין לי תשובה כל כך ברורה לשאלה הזו...

ניסינו אלגיקל. זה טבעי. חוץ מריכוזי סכרין אבנורמליים מעורבבים בורוד פוקסיה של טמבור. הפסקנו אחרי שהחיתולים נהיו ורודים... בן הזוג שלי דוקא חשב שזה נחמד ושסוף סוף קיימת הוכחה לעובדה שבנות עושות פיפי ורוד וקקי בריח ורדים. אחרי כל האכלה צריך לתת 2.5 סמ"ק, ולנו היה מאוד קשה. תוספת הסכרין לא ממש מצאה חן בעיני נעם ולרוב היא היתה צורחת עוד יותר. מה שכן, זה עזר לקצת זמן. אני חושבת. אחרי ביקור אצל ד"ר ליבוביץ (המרכז הישראלי להנקה, אוטוריטה, של נעליך מעל רגליך) שהיתה מאוד נחמדה ומקצועית גם ניסינו זנטק. חזרנו לאלגיקל לעוד שבוע ומאז אנחנו פשוט בלי כלום (מאז אומר חודש). מלכתחילה היינו נגד תרופות ונראה לי שהשינוי בעקבות השימוש בהן לא מספיק גדול כדי להצדיק את הסיוט (הפיזי, הנפשי והאתי) שבלתת אותן. אבל הי, זו התינוקת שלנו ויכול להיות שלתינוקות אחרים תרופות יעשו את ההבדל.
POOH_והתוספות*
הצטרפות: 19 ספטמבר 2004, 11:38
דף אישי: הדף האישי של POOH_והתוספות*

תינוקות עם ריפלוקס

שליחה על ידי POOH_והתוספות* »

שלום שלום לכן.
אני אמא לשלושה ילדי ריפלוקס כל אחד בדרגה אחרת.
לגדולה היה ריפלוקס הכי קשה - בדף שלי יש את סיפור ההנקה שלה שמשלב בתוכו את סיפור הריפלוקס.
לה זנטק עזר מאד.
לאחיה בכלל לא.
ואלג'יקל לשניהם רק החמיר את המצב.

לקטנה היה ריפלוקס קל יחסית ולכן לא ניסינו בכלל תרופות [או הלכנו לרופא לאבחן].

מתי זה עובר?
לרוב בסביבות גיל חצי שנה ו/או כשתינוק מתחיל להתיישב בעצמו.
הקטנה התיישבה די מוקדם ואכן עבר לה מוקדם.
לגדולה שכאמור היה ריפלוקס הכי קשה משלושתם - עבר רק בסביבות גיל שנה - היא הקיאה גם מוצקים -
ואנחנו לא לגמרי לגמרי בטוחים שזה עבר לגמרי לדעתנו יש שיירים שלא לגמרי מפריעים לחיי היום יום שלה אז לא טרחנו לבדוק ולוודא.

את שלושתם הנקתי.

אשמח לעזור במה שאוכל..
ויש גם קומונה בנושא בתפוז - אתן מוזמנות...
דרטנית*

תינוקות עם ריפלוקס

שליחה על ידי דרטנית* »

זה קצת מוזר להתכתב עם מישהו במנהרת הזמן...
לגבי ההאכלה במצב אנכי (זה מה שהרופאים ממליצים כפק"ל ריפלוקס יחד עם ההמלצה להחזיק אותם כמו דחלילים במשך 20 דקות אחרי כל פעם...). עם החלק השני אני יכולה להסכים מניסיוני הדל. אנחנו מנסים להשאר זקופים אחרי האוכל. זה עוזר. קצת. אבל לגבי ההאכלה בתנוחה מאונכת - למרות שחשוב לשמור על הראש בזווית גבוהה יחסית לקיבה, חשוב יותר שגב התינוק ישאר ישר, מה שקשה מאוד לתינוקות בתנוחות מאונכות, ביחוד לאלה ששרירי הצואר שלהם עדיין לא מפותחים מספיק, או כאלה שלא יושבים.
הרופא הגאון שלנו (הוא אידיוט מוחלט וכבר לא הרופא שלנו) המליץ על הנקה בישיבה. במצב הזה הראש נמצא בזווית מאוד לא נוחה לתינוק ואולי גרוע מזה - הבטן נמתחת/נופלת קדימה, מה שיוצר לחץ על הקיבה ומוביל לפליטה.
ראש גבוה מעט וגב ישר.
מיכל_שץ*
הצטרפות: 28 אוקטובר 2003, 20:13
דף אישי: הדף האישי של מיכל_שץ*

תינוקות עם ריפלוקס

שליחה על ידי מיכל_שץ* »

גם אני אמא לרפלוקסיות ושמחה על הדף! באמת מפתיע שלא היה עד היום.
אנחנו אובחנו רשמית עם הגדולה ונתנו זנטק לדעתי עד גיל חצי שנה בערך. עזר בעיקר לכאבים, למרות שהמשיכה לפלוט.

ריפלוקס זה שם קצת מגונדר לחזרה של אוכל מהקיבה לושט
לא מגונדר בכלל, זה פשוט בלטינית. רה-פלוקס. חזרה של נוזל, או זרימה חוזרת בתרגום מילולי. (מבוטא באנגלית ריפלָקס)

עם הבינונית זה עבר לבד ללא שום טיפול (מלבד שמירה על תנוחה מאונכת ומוצץ, כן מוצץ...) בגיל חצי שנה בערך - עם ההתיישבות. אצלה היה ריפלוקס "יבש" מהסוג הצורח...

הקטנה (מחר בת 3 חודשים!) עושה לנו ביתספר... גם פולטת בכמויות וגם צורחת. אבל היא צורחת כנראה גם מפיפי/קקי.

מוצץ עוזר מאוד, גם אם היא נאלצת להמתין לציצי (כי יש פעוטה בבית ועד שאני משחררת את החזיה) - לא נכנס אויר לראות, וגם אחרי האוכל, היא ממשיכה להפעיל את הפרסטלטיקה בכיוון הנכון מה שמשאיר חלקים ניכרים בפנים.. חלק עדיין מגיע החוצה...
מה שעוד עוזר אצלנו (וזו גם המלצה כללית עד כמה שידוע לי) הן ארוחות קטנות לעיתים יותר קרובות, הקיבה מסוגלת להעביר במהירות את הרוב לתריסריון ולספוג כך שיש פחות פליטות.
אחרי ארוחות גדולות יש גם פליטות גדולות :-s

אצל רוב התינוקות כשהם מתחילים לשבת זה פוחת.
גברת_פלפלת*

תינוקות עם ריפלוקס

הבן שלנו הוגדר כסובל מריפלוקס, ומסתבר שהבעיה היחידה שהיתה לו היא שלאמא שלו היה עודף חלב. בצירוף של העצות הרבות שקראתי על הנקה לפי דרישה (הוא דורש כל שעה) וסירובו העיקש לקחת מוצץ, מצאנו את עצמנו עם תינוק שפשוט מגן על עצמו מפני האכלת יתר. עם כל זה הוא עלה במשקל בצורה מטורפת בתקופה ההיא ונראה כמו תינוק אוביס (-:
כשהתחלתי לרווח בין ההנקות זה פשוט עבר. אולי שווה להתייעץ עם יועצת הנקה, אם משהו מכאן נשמע לך מוכר.. (אגב, התייעצתי עם שתיים: אחת אמרה לי שזה לא קשור להנקה ולתת לו לינוק כמה שבא לו, והשניה חדשה בהאכלת יתר..)
מיכל_שץ*

תינוקות עם ריפלוקס

שליחה על ידי מיכל_שץ* »

את מדברת אלי?
אני אכן מייצרת בשביל שלושה, אבל זה לא קשור, רק מקשה קצת על החיים (בעיקר שלי)
כשאני מדברת על יניקה לעיתים קרובות, אני גם מדברת על ארוחות מאוד קטנות, לפי הרעב של התינוק.
אגב, עודפי החלב היא עוד סיבה שבגללה אנחנו מאוד אוהבים מוצץ.
אולי מכיוון שזו השלישית עם רפלוקס, אני כבר מבחינה בקלות מתי היא רוצה למצוץ ומתי היא רוצה ציצי.
גברת_פלפלת*

תינוקות עם ריפלוקס

דווקא לא (-:

אולי מכיוון שזו השלישית עם רפלוקס, אני כבר מבחינה בקלות מתי היא רוצה למצוץ ומתי היא רוצה ציצי.
אני הבחנתי, רק שהוא לא לקח מוצץ (היה מקיא אותו, פשוטו כמשמעו) והשתולל מרוב שרצה למצוץ..
דרטנית*

תינוקות עם ריפלוקס

שליחה על ידי דרטנית* »

אצלנו, ששת השבועות הראשונים היו מזעזעים!!!
בדיעבד - השילוב של אמא עם גודש תמידי ותינוקת עם ריפלוקס כנראה לא עובד כל כך טוב... כשהחלב התאזן היה שיפור משמעותי.

איך מבחינים בין רצון למצוץ לציצי?
POOH_והתוספות*
הצטרפות: 19 ספטמבר 2004, 11:38
דף אישי: הדף האישי של POOH_והתוספות*

תינוקות עם ריפלוקס

שליחה על ידי POOH_והתוספות* »

עזר בעיקר לכאבים, למרות שהמשיכה לפלוט.
אבל זנטק הוא רק לזה.
כלומר הוא רק נגד הכאבים הוא לא נגד הפליטות/הקאות.

ועודף חלב יש לו אכן לפעמים סימפטומים דומים לריפלוקס אבל זה לא אטותו דבר.
ויועצת הנקה וגם אמא מנוסה לחדעתי יכולה להבדיל בינהם[לי היה גם וגם.. ובהחלט ראינו מתי הבעיה מכאן ומתי מכאן].

מוצץ מומלץ מאד לילדי ריפלוקס וגם עוזר להפחתת הפליטות/הקאות.

אני פשוט נתתי מוצץ.
מהר מאד הם הבינו שממוצץ לא יוצא חלב.
אז כשהם רק רצו למצוץ הם הסתפקו במוצץ וכשרצו אוכל העיפו את המוצץ מהפה ודרשו ציצי.

ומאחלת שיהיה שיפור מהר מהר..
גם אצלנו עם הגדולה 6 שבועות ראשונים עד שאובחנה ואובחנו עודפי החלב ונהתחלנו טיפול וקיבלנו המלצות להקלה היה נורא. אח"כ השתפר..
מיכל_שץ*

תינוקות עם ריפלוקס

שליחה על ידי מיכל_שץ* »

אני הבחנתי, רק שהוא לא לקח מוצץ (היה מקיא אותו, פשוטו כמשמעו) והשתולל מרוב שרצה למצוץ..
אוי, מבאס...

_אבל זנטק הוא רק לזה.
כלומר הוא רק נגד הכאבים הוא לא נגד הפליטות/הקאות._
וואללה, טוב מי זוכר... זה היה לפני 12 שנה
פלונית_אלמונית*
הצטרפות: 23 ספטמבר 2001, 07:34
דף אישי: הדף האישי של פלונית_אלמונית*

תינוקות עם ריפלוקס

שליחה על ידי פלונית_אלמונית* »

אוי, מבאס...
ממש! הרבה פעמים ידעתי שהוא יקיא אם אניק, ובכל זאת הנקתי. חשבתי לעצמי- עדיף לספק את הצורך הזה ושיקיא. אחר כך כשהוא גדל יותר זה השתפר. וגם הרבה פעמים ניסיתי לשים לו מוצץ (קנינו איזה שלוש מאות סוגים, גדלים שונים וכו') והוא הקיא )-:

איך ידעתי שהוא סתם רוצה למצוץ?
כשהוא ינק חצי שעה קודם, למשל. וגם לפי היניקה. כשהוא היה רעב הוא היה יונק במין צמא כזה. לא יודעת להסביר. יניקות יותר עמוקות.
דרטנית*

תינוקות עם ריפלוקס

שליחה על ידי דרטנית* »

ובכל זאת הנקתי
הבעייה היא שבינתיים היא לוקחת מוצץ רק כשהיא עייפה. כל שאר הזמן, היא לא מסתפקת בפחות מציצי.
יוצא שימים שלמים אנחנו מבלות במעגלי יניקה-פליטה. אני חושבת שבאיזשהו מקום היא עולה במשקל בזכות יניקת הניחומים הזאת. הדרך היחידה לצאת מהמעגלים האלו זאת שינה ארוכה. ולצערי הרב, ברוב הימים היא לא ישנה ליותר מעשרים דקות רצוף.

קנינו איזה שלוש שמאות סוגים
גם אנחנו. ליד העבודה של בן הזוג שלי יש חנות לתינוקות, עם שלט ענק מוצץ לסרבנים . וזה המוצץ היחיד שהיא הסכימה לקחת, וכאמור - רק שהיא ממש עייפה.

גם אצלכן היו בעיות בשינה? (שינה מועטה במהלך היום, התעוררות בצרחות, קושי בלהירדם וכו')
מיכל_שץ*

תינוקות עם ריפלוקס

שליחה על ידי מיכל_שץ* »

כמו אצל גברת פלפלת, אם זה סמוך להנקה, אני מנסה מוצץ. כשהיא רוצה למצוץ ואני מציעה ציצי היא מוצצת יותר חלש ואולי אפילו עושה תנועה אחרת, וכשהחלב מתחיל לזרום היא מתעצבנת ומתנתקת.
יוצא שימים שלמים אנחנו מבלות במעגלי יניקה-פליטה. אני חושבת שבאיזשהו מקום היא עולה במשקל בזכות יניקת הניחומים הזאת
אני חושבת שזה אופייני כי הנוזל שחוזר מהקיבה גורם לצריבה בוושט, שמה שמרגיע אותה זה יניקה...

מהו אותו מוצץ לסרבנים? זה מעניין!
גברת_פלפלת*

תינוקות עם ריפלוקס

גם אצלכן היו בעיות בשינה?
ממה שאני זוכרת (ומוזר כמה מעט זה, בהתחשב בעובדה שהוא רק בן שנה וחודשיים) הוא ישן די בסדר במהלך היום. הוא פשוט היה במנשא עלי 24 שעות (טוב, פחות השעות של שנת הלילה, שהוא היה חבוק איתי בלי מנשא) ונרדם והתעורר מתי שבא לו. אני כן זוכרת שהוא לא היה ישן על המיטה יותר מעשרים דקות. הוא בהחלט היה מתעורר בצרחות. הוא לא ידע לבכות, בתור תינוק קטן. ידע רק לצרוח! מוזר ביותר.

מה שעזר לנו זה לרווח את ההנקות. זה קשה, בגלל המעגל הזה. וגם בגלל שכשאמרו לי שיש לו ריפלוקס אז גם אמרו ש מה שמרגיע אותה זה יניקה... אז המשכתי להניק...
שווה לנסות לרווח, אם הוא יונק ממש צפוף (אצלינו זה היה כל שעה וחצי בערך) ולראות מה קורה. אני לא יועצת הנקה, אבל מצד שני יועצת הנקה אחת לא איבחנה כמו שצריך במקרה שלנו..
דרטנית*

תינוקות עם ריפלוקס

שליחה על ידי דרטנית* »

מהו אותו מוצץ לסרבנים? זה מעניין!

זה מוצץ של חברת BEBE שנראה כמו חללית קטנה. במקום הצורה הרגילה של מוצצים, עם חלק אחד רחב יותר שנכנס לחלל הפה של התינוק וחלק צר שנמצץ על ידי השפתיים, כל המוצץ באותו הרוחב. וזה חלול מבפנים, כך שזה ממש רך. אפשר גם להכניס את האצבע למוצץ. זה די מגניב - אפשר לראות אותם מוצצים כי המוצץ חלול. אני חושבת שהרעיון הוא שזה דומה יותר לפטמה אמיתית, אז תינוקות יונקים מצליחים לקחת את המוצץ יותר בקלות.
מיכל_שץ*

תינוקות עם ריפלוקס

שליחה על ידי מיכל_שץ* »

זה מוצץ של חברת BEBE שנראה כמו חללית קטנה
הא! אני מחפשת כזה! איפה מוכרים אותם?
דרטנית*

תינוקות עם ריפלוקס

שליחה על ידי דרטנית* »

באזור תעשייה של רעננה. חנות בשם Big Baby
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

תינוקות עם ריפלוקס

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

האם מישהי שמעה על טיפות הומאופטיות שיכולות לעזור? קראתי איזה מאמר של רופא קונווינציונאלי שנותן טיפות כאלו. הוא לא ציין את שמן ואני לא מוצאת את המאמר שוב (כדי לנסות לאתר את הרופא...).
אני כבר על סף ייאוש, אין לי זמן לעשות כלום, החמודי שלי בן שלושה וחצי חודשים וכל היום הוא עלי במנשא, למעט האכלות והחתלות. הבנות שלי כבר מתלוננות.. (הם בנות 4 ו-5).
תפוח_אדמה*
הצטרפות: 01 יולי 2008, 21:51
דף אישי: הדף האישי של תפוח_אדמה*

תינוקות עם ריפלוקס

שליחה על ידי תפוח_אדמה* »

ניסיתם תרופה לא הומיאופטית?
ר_ו_ת_ה*
הצטרפות: 18 יוני 2008, 00:35
דף אישי: הדף האישי של ר_ו_ת_ה*

תינוקות עם ריפלוקס

שליחה על ידי ר_ו_ת_ה* »

לתינוקי שלי יש ריפלוקס
טיפות הומאופטיות חוללו פלאים. ממש.
הטיפות שההומאופט נתן לנו נקראות arsenicum album 30ch
חשוב להגיד שזה לתינוק, כי אז משנים משהו ביחס לאלכוהול
בגיל חודשיים שלושה, נתנו ל-3 ימים וחל שינוי דרמטי.
הוא עדיין פלטן אבל הרבה פחות
מה שעוד עוזר זה יניקות ארוכות ארוכות תוך כדי שינה/נמנום שלו. כנראה שככה אוכל את החלב לאט לאט, עם המון הפסקות
לפעמים אפילו שעה.
מצד שני- לא תמיד אפשר לאפשר את זה
(לי זה הסתדר מצוין- לקחתי אותו ללימודים והיה יושב עלי שיעור שלם יונק לאט לאט וישן... ובבית למדתי לבשל ולעשות הכל ביד אחת, עם תינוקי מחובר ומעולף ביד השניה:-))
בת_אל*
הצטרפות: 06 אוקטובר 2008, 22:00
דף אישי: הדף האישי של בת_אל*

תינוקות עם ריפלוקס

שליחה על ידי בת_אל* »

אמא לתינוקת בת (כמעט ) 7 חודשים עם ריפלוקס רציני, אחרי חודשים קשים של בכי צרחות וסבל שלי ושלה עכשיו הכל מתבהר ונעשה נעים וטוב יותר. אני אשמח מאוד לענות ולעזור (במה שאפשר) לאמהות ואבות טריים שלא מוצאים את הידיים והרגליים...אם למישהו יש שאלה או סתם רצון לתמיכה - בשמחה (:
אלינור_בבית*
הצטרפות: 21 פברואר 2010, 20:30
דף אישי: הדף האישי של אלינור_בבית*

תינוקות עם ריפלוקס

שליחה על ידי אלינור_בבית* »

אנחנו נתנו בגיל3 חוד' בהנחיית ההומיאופט שלנו טיפות שנקראות קולוצינטיס 30C שלוש טיפות 3 פעמים ביום 3 ימים וזה פשוט עשה קסם שהילדה תפסיק לבכות!
לפני כן לא ישנו במשך כל 3 החודשים מאז שנולדה וגם אני סבלתי מדלקת בפרק היד מרוב שהיתה לי על הידיים.
בחיים שלי לא ראיתי תינוק צורח ככה בלי הפסקה חודשים כמו שהיא צרחה!
שלא נדבר על מומחים שניסינו וכסף וזמן יקר שעלה לנו בבריאות..
מירי*
הצטרפות: 09 אוקטובר 2001, 21:52

תינוקות עם ריפלוקס

שליחה על ידי מירי* »

גם בני בן החודשיים + אובחן כסובל מריפלוקס....
וואי זה סבל נוראי בהתחלה הנקתי אותו ולאחר שלא היה רגוע וצרחני במיוחד (עד עכשיו וכמובן בעקבות הריפלוקס) התחלתי לנסות תמ"ל במחשבה שאולי החלב לא מספיק לו מה שבדיעבד הספיק רק שהוא סבל וברוב המקרים המציצה מרפא להם את תחושת הכאב!
התחלנו תמ"ל אינפמיל אר לילדים שסובלים מריפלוקס בהתחלה ניכר שיפור אדיר ולאחר שבועיים חזרו הצרחות, ימים ולילות ללא שינה פשוט תינוק חסר אונים..
היום התחלנו טיפול חדש וכולי תקווה שזה ישפיע ויעזור כי אי אפשר לשמוע את התינוק כל היום בוכה ללא יכולת לעזור לו ...
קיבלנו מהרופא זנטק והנחיה להחזיק אותו 20-30 ד'ק לאחר ארוחה על הידים לא בשכיבה. וכן להוסיף לו גובה מתחת למזרן ככה שהוא יהיה יותר עם הגוף מעלה.
אבל הילד כל היום בוכה זה מתסכל כואב לו מפריע לו ובעיקר מעייף אותנו.
לפעמים נדמה שהוא פשוט רעב גם לאחר ארוחה פשוט אי אפשר להבחין.
אם יש למישהו עוד הצעה כלשהי אשמח לשמוע אותה בהקדם.
הילה_ענבר*
הצטרפות: 08 יולי 2011, 14:14

תינוקות עם ריפלוקס

שליחה על ידי הילה_ענבר* »

גם ביתי בת 3 חודשיים סובלת מריפלוקס האם אפשר לתת לה תרופה זנטקס גם להחליף לה את האוכל לפורמולה בו זמנית?
פלוני_אלמונית*

תינוקות עם ריפלוקס

גם ביתי בת 3 חודשיים סובלת מריפלוקס האם אפשר לתת לה תרופה זנטקס גם להחליף לה את האוכל לפורמולה בו זמנית?
אפשר אבל לא חייבים אם לא רוצים.
אנחנו נתנו זנטק לאחת וזה עזר.
לאחיה לא עזר בכלל.
עם שתי הקטנות הלכנו מגיל חודש בערך לאייפק וזה עזר מאד בלי שום תרופות.
את כל ארבעת ילדי הריפלוקס שלי הנקתי בלי תמ"ל.
זהבה*
הצטרפות: 19 אוקטובר 2003, 18:02

תינוקות עם ריפלוקס

שליחה על ידי זהבה* »

היי..
יש לי תינוקת בת 4 חד' וקבוע היא בוכה תוך כדי הנקה בהתחלה תליתי את זה בגזים אבל עכשיו כבר לא יש פעמים שהיא מסובבת את הראש ובכלל לא רוצה לינוק, ניסיתי מטרנה ופעם חמישית שהיא מקיאה אותה,הפליטות אחרי הנקה לא רציניות אני פשוט מתוסכלת ולא יודעת מה לחשוב..הרופא אומר שהדבר היחיד שעולה לו בראש זה ריפלוקס ולנסות זנטק עוד לא התחלתי כי פתאום יש ימים שהיא יונקת בסדר, אשמח לשמוע חוות דעת של מישהי שיודעת בוודאות מזה ריפלוקס.
פלוני_אלמונית*

תינוקות עם ריפלוקס

אי אפשר לאבחן ריפלוקס ברשת.
התיאור שלך מתאים לריפלוקס אבל גם לעודפי חלב או לזרם חלב חזק וגם לעוד כל מיני דברים.
ממליצה להתייעץ עם יועצת הנקה שתוכל לראות הנקה ואת תגובת היונקת ולתת לכם המלצות מתאימות.

ואם זה כן ריפלוקס גם אז אפשר להניק. יועצת הנקה תוכל לתת לך המלצות לניהול הנקה שיכול להקל על היונקת הסובלת.

זנטק עוזר לחלק מילדי הריפלוקס. ולחלקם לא.

רפואה משלימה יכולה לעזור תמיד.

הרבה בריאות
אלינור_בבית*
הצטרפות: 21 פברואר 2010, 20:30
דף אישי: הדף האישי של אלינור_בבית*

תינוקות עם ריפלוקס

שליחה על ידי אלינור_בבית* »

הקשר בין ריפלוקס בתינוקות לחלב פרה
לא יצא לכם לתהות איך זה יכול להיות שכמעט כל תינוק שני סובל היום מריפלוקס?
אז ככה, נכון, ריפלוקס כידוע היא תופעה שקשורה בשריר הסוגר את המעבר מהקיבה לוושט. ובטח אמרו לכם שתינוקות נולדים במקרים רבים עם שריר חלש ולכן פולטים המון.
זה נחמד ויפה, אחלה תאוריה, רק שלי היה קשה להסתפק בה ולהמשיך להלעיט את התינוקת שלי בזנטק המדובר שממילא תיחלש השפעתו ובשלב כלשהו נעבור ללוסק וכו' וכו'.
ולאחר שכבר לא יכולתי לשאת את הסבל שלה ואת הקושי הרב בהנקה שתמיד היתה מלווה ייסורים לשתינו החלטתי לחפש פיתרון יותר אמיתי ופניתי להומאופטיה, או יותר נכון לאניספלד (ומי שקצת בעניינים מכיר).
הרופא הקוסם רשם משהו דרך SMS (הוא בכלל לא הכיר אותנו והיה בחול) ולא יאומן כי יסופר- הילדה הפסיקה לסבול מה-3 טיפות הראשונות שקיבלה.
3 חודשים לא היה לנו יום ולא לילה עם צרחות בלתי פוסקות וטונות של כספים מבוזבזים לכל מיני מומחים והנה רמדי מתאים אחד- והכל נשכח כהרף עין.מדהים.
אך יש פואנטה מעניינת לסיפור חוצמיזה שהומאופטיה היא רפואה מדהימה!.
בהריון השני שלי הזדמן לידי הספר 'שוטי החלב' המפורסם של ד"ר אריה אבני.
כיאה לאשה בהריון קראתי בו בעיון רב והגעתי לפרק בו הוא מדבר על תופעת הריפלוקס הנפוצה כל כך בימינו בתינוקות ועל הקשר הישיר בצורה חד משמעית שיש לה עם אכילת חלב פרה של האם המניקה ( ואני כבר לא מדברת על פורמולות שמבוססות על חלב פרה שם הילד מקבל את החלבון הרעיל הזה בכמות שספק אם הגוף שלו יוכל להתמודד איתו).
אבני טוען שחלב הפרה אחראי לרוב התחלואים הקיימים היום בחברה המערבית ואחד מהם זה הריפלוקס בתינוקות, ומציע בתור טיפול להמנע לחלוטין מלצרוך מוצרי חלב בהריון וכל תקופת ההנקה, ולמעשה להימנע בכלל כל החיים כי זה פשוט רעל.
ואני, הרי יש לי מודעות מסויימת לנושא וכבר הרבה שנים שאני "משתדלת" להימנע מאכילת מוצרי חלב וזה היה גם בהריון הראשון, אבל מסתבר שלהשתדל זה לא מספיק.
צריך להימנע לחלוטין, וזה אומר גם לא לאכול את השוקולד הזה כי יש בו מוצקי חלב או את החטיף אנרג'י הזה כי גם הוא מכיל משהו למרות שזה 'בקטנה'.
ואכן הפעם יישמתי את העניין טוב טוב והנה זה פלא, הילד השני שלי לא פולט כמעט, ובטח שלא סובל.
אז אתם אומרים "טוב נו מה את משווה, זה ילד אחר, גוף אחר, נשמה אחרת, קארמה אחרת, את אחרת, וכו"
אז עשיתי ניסיון- אכלתי בשביל לבדוק.
נחשו מה קרה?
פלט גם פלט! ועוד איך פלט, וסבל..מה זה סבל המסכן. עלתה לו חומציות לוושט וזה חירפן אותו, ממש כמו עם ביתי הראשונה, רק שהפעם היה בכוחי למנוע את זה- פשוט להתנזר לחלוטין מחלב פרה!
החלבון של חלב הפרה רעיל לאדם, אינו מתפרק במערכת העיכול של האם המניקה ועובר בצורתו המקורית לתינוק בחלב האם ועושה בו שמות.
ואני אומרת,רחמנא ליצלן, מלא הורים לא יודעים את זה בכלל!
אני קוראת פה ובפורומים שונים על הורים לתינוקות עם ריפלוקס וזה פשוט מגניב אותי איך לכולם אומרים את אותו דבר ומיד דוחפים טיפול תרופתי בחומרים קשים לתינוקות רכים ומסכנים כל כך שלא פשעו מימיהם, ואת האמת לא מפרסמים!
תפנימו את זה טוב ותעבירו הלאה- חלב פרה קטלני לתינוק, קטלני לאדם, והוא הגורם מס' 1 להופעת הריפלוקס בתינוקות. אם לא היו האימהות צורכות חלב פרה התופעה הזאת היתה די נדירה, ובטח שלא קרוב למה שקורה היום.
לא למהר לתת זנטק-קודם להתנזר לחלוטין מחלב ומוצריו.
זהבה*
הצטרפות: 19 אוקטובר 2003, 18:02

תינוקות עם ריפלוקס

שליחה על ידי זהבה* »

תודה רבה לך... אבל אם היא לא מקיאה זה גם יכול להיות ריפלוקס? עכשיו היא גם לא מוכנה לטעום פורמולה אחרת זו עוד בעיה..
פלוני_אלמונית*

תינוקות עם ריפלוקס

אבל אם היא לא מקיאה זה גם יכול להיות ריפלוקס?
כן. יש ריפלוקס סמוי שהוא בלי הקאות בכלל.

ושוב זה גם יכול להיות כל מיני דברים אחרים.
ממליצה על יועצת הנקה שתוכל לבדוק ולהתאים לכם המלצות [רוב יועצות ההנקה המוסמכות והמנוסות גם יודעות לזהות ריפלוקס].
פלוני_אלמונית*

תינוקות עם ריפלוקס

אם לא היו האימהות צורכות חלב פרה התופעה הזאת היתה די נדירה,
אני חושבת שאת קצת מגזימה לא שלא כדאי לבדוק אם זה לא עוזר אבל זו לא תרופת פלא לריפלוקס - פשוט לפעמים מבלבלים בין ריפלוקס לדברים אחרים כמו רגישות ללקטוז למשל שאת מתארת..
ויש עוד כל מיני בעיות שהתסמינים שלהן דומים לתסמיני ריפלוקס ולא כל הרופאים יודעים להבדיל - בעיקר אם התינוק יונק ולפעמים זה יכול להיות קשור בהנקה.
אם לילד יש ריפלוקס הימנעות מחלב לא תפתור את הבעיה.
כל ילדי סבלו מריפלוקס למרות שהקפדתי מאד לא לאכול חלב.
כשהגענו עם בכורתי לגסטרו אחת המלצות שלה הייתה לנסות להימנע ממוצרי חלב והיא אמרה שיש כאלה שזה עוזר להם וכאלה שלא.
אצלנו כאמור זה לא עשה כלום הילדה ירדה במשקל והקיאה כל ארוחה במשך חודשים למרות אמא שלה לא נגעה אפילו בשלוק חלב.
וגם יועצת ההנקה שהיינו אצלה עוד לפני הגסטרו אמרה שלפעמים יש קשר.

כן מסכימה שלא תמיד זנטק עוזר.
אצלנו לאחת עזר ולאחיה בכלל לא.
רפואה משלימה עזרה מאד כשהתחלנו לנסות.
שרון*
הצטרפות: 27 ספטמבר 2002, 14:27

תינוקות עם ריפלוקס

שליחה על ידי שרון* »

לתינוקי שלי היו קשיי הנקה מאז הלידה (עכשיו כמעט בן 3 חודשים). גם התחברות, פליטות ובעיקר בכי היסטרי במהלך כמעט כל הנקה, מתסכל מאד. יועצת הנקה החליטה שזו לשון קשורה, בטיפת חלב טענו שמעצבן אותו קצב זרימת החלב (מהיר מדי), ורופא החליט ריפלוקס (יש אבחנת יתר של ריפלוקס לדעתי). זנדק עזר לכמה ימים ואז המצב חזר לקדמותו. הרופא הציע להכפיל המינון. לי זה לא נראה כלל, בלונדון (שם אני חיה) נותנים לתינוקות ריפלוקס 'גביסון אינפנט' (נוגד צרבת לתינוקות), כזה שלא חודר למחזור הדם. פה נותנים את אותה תרופה של מבוגרים רק במינון נמוך. הזנדק תרופה די חזקה מעצם מרכיביה. היום התחלתי אייפק. מעט ניו אייג'י לטעמי (בדיקת רגישות התינוק למזונות שהאם אוכלת על פי התנגדות השריר שלה לאיזכור שמות מאכלים, סטייל בדיקות אלרגיה רק בלי הטסטים - קצת מוזר) אבל אני מוכנה לנסות הכל בשלב הזה. אדווח אם יש תוצאות חיוביות אם יש עוד קוראים לדף הזה?.....
אינדי_אנית*
הצטרפות: 26 אוקטובר 2006, 22:38
דף אישי: הדף האישי של אינדי_אנית*

תינוקות עם ריפלוקס

שליחה על ידי אינדי_אנית* »

לנו אייפק עזר. ניסית להמנע ממוצרי חלב?
פלוני_אלמונית*

תינוקות עם ריפלוקס

אנחנו עם תינוק בן 3 שבועות שמקיא נהרות של חלב:( הוא אובחן כתינוק מרופלקס. רציתי לדעת אם יש טיפים להורים איך לעקוף את טי הנוחות בהקאות והחלפת הבגדים החוזרת ונשנית של ההורים/התינוק?
שרון*

תינוקות עם ריפלוקס

שליחה על ידי שרון* »

להרים אותו מיד אחרי הנקה למצב מאונך ולהשאירו שם לעשרים דקות (זה קצת מעיק אם הוא כבר כבד), להקפיד שיוציא אויר (אבל לא לטפוח חזק על הגב, זה מעורר עוד יותר את הצרבת), ערימה גדולה של חיתולים באופן קבוע על הכתף מתחת לתינוק, לא להשכיבו על הגב לפחות שעה אחרי הארוחה (שקלי השכבה על הבטן לשינה, אני בעד כי הרבה יותר נוח לו, אבל זה מנוגד להמלצות!) ללבוש דברים שמתכבסים בקלות ולהשלים עם המצב. זה עובר, כך אומרים.
פלוני_אלמונית*

תינוקות עם ריפלוקס

מנשא מנשא מנשא... אותנו הציל עם ילדי הריפלוקס שלנו.
מצטרפת לכל ההמלצות ששרון נתנה לגבי בעיית הכביסה/פליטות.
מה שכן חישוב אם נראה שחוסר הנוחות שלומתגבר והוא מתלונן וסובל כדאי להתייעץ עם רופא ולשקול טיפול תרופתי שיקל עליו.
פלוני_אלמונית*

תינוקות עם ריפלוקס

היום התחלתי אייפק
לנו אייפק מאד מאד מאד עזר לקטנה.
אחרי חודשיים טיפול הריפלוקס [שהיה די חזק] כמעט נעלם. והשאר השתפר ככל שגדלה.
שרון*

תינוקות עם ריפלוקס

שליחה על ידי שרון* »

טיפ נוסף: לבדוק אם התינוק מתחבר כמו שצריך להנקה - ואקום מלא. אם נכנס הרבה אויר זה מאד כואב וגורם מרכזי לפליטות (ריפלוקס או לא ריפלוקס). אם הוא לא מתחבר כמו שצריך גם אם ניסית תנוחות שונות ונכנס הרבה אויר, להרים במהלך ההנקה להוצאת אויר לעתים קרובות. אוסתאופת עוזר מאד גם.
פלוני_אלמונית*

תינוקות עם ריפלוקס

בתי בת 3 חודשים וחצי נתנתי לזנטק כבערך כחודש וחצי ונראה שזה די עזר. החלטתי להפסיק ולראות עם חל שיפור בלעדיו.
כמות הפליטות ירדו באופן דרסטי אך לאחרונה השינה בלילה הדרדרה, התעורריות תכופות לפעמים כל שלוש שעות ולפעמים מדי שעה וחצי.
בתחילה חשבתי שזה קפיצת גדילה אך עברו מספר ימים והמצב רק החמיר. לאחרונה היא התחילה להתעורר בצרחות נוראיות, הדרך היחידה להרגיעה זה ע"י הנקה (דרך אגב היא רק על הנקה). היא יונקת מעט ונרגעת וחוזרת לישון. ריציתי לדעת האם ריפלוקס יכול לגרום להתעורריות בצרחות בעיקר בלילה? ואיך אפשר להקל עליה (ועליי) למעט זנטק? איך שהוא יש לי נקיפות מצפון לתת את התרופה הזאת לתינוק כה קטן.
אנונימי

תינוקות עם ריפלוקס

שליחה על ידי אנונימי »

אצלנו לאחת הבנות הזנטק עזר מאד. ונתנו מגיל 6 שבועות עד כמעט שנה.
לאחרים התרופה לא עזרה.
מה כן?
לקטנה אייפק עזר מאד מאד.
הומאופטיה גם עזרה כשניסינו.
יש כאלה שממליצים על קרניו סקראל - אצלנו לא עזר בכלל.

רק הנקה זה מעולה. גם לילדי ריפלוקס.
יכול להיות שההנקה התכופה יוצרת מעגל - כואב לה היא יונקת וזה נרגע רגעית אבל אז שוב עולה וכואב לה והיא צורחת ושוב..
אצלנו עזר לילדים לישון בזוית [ישנו במיטה צמודה לשלנו ומצאנו כרית משולשת שעליה ישנה ככה שלהנקות לילה אני זזתי אליה והיא לא זזה בכלל.
זה מאד הקל על הכאבים בלילה.

פרט לתרופה מה שעוד עוזר - ארוחות קטנות וקרובות יחסית.
בהנקה זה פחות רלוונטי אבל כן לשים לב שבמשך היום לא עוברות יותר משעתיים - שלוש בין הנקות.
החזקה מאונכת אחרי אוכל - לא להשכיב ישר אחרי אוכל - אנחנו החזקנו 40 דקות אחרי אוכל [במשך היום] ולאט לאט הורדנו את הזמן - יש ילדים שמהתחלה מספיק להם פחות. וגם תלוי בחומרת הריפלוקס.

ולגבי זנטק - בכאבים שהילדים האלה חווים הם איומים ונוראים.
הזנטק מפחית את הכאב. זו אכן תרופה חזקה יחסית אבל במינון הוא כמעט אפסי והנזק שעלול להיגרם מהחומציות המכאיבה הזו הוא גם משהו שכדאי לקחת בחשבון.
אנחנו כאמור נתנו את התרופה רק לבכורה [את יכולה למצוא את סיפור ההנקה שלה - שכולל גם את סיפור הריפלוקס] בדף שלי.
עם האחרים השתמשנו ברפואה המשלימה שעזרה מאד, אבל זה לקח מעל חודש עד שראינו השפעה, מצד שני לאח שלה זנטק לא עזר בכלל, אבל גם היה לו ריפלוקס יותר קל.

בתפוז יש קומונה להורים לילדים עם ריפלוקס.
את מוזמנת בשמחה...
פלוני_אלמונית*

תינוקות עם ריפלוקס

יש לי תינוק בן חודשיים עם ריפלוקס וזה סיוט. הפליטות בכמויות וצרחות הבלתי פוסקות אני מוצאת את עצמי לפעמים על סף יאוש וחוסר אונים.
פלוני_אלמונית*

תינוקות עם ריפלוקס

הי. יש לי תינוק בן חודשיים עם ריפלוקס. בוכה וסובל. אני מחפשת המלצה על הומיאופת מומחה לטיפול בתינוקות באזור המרכז שמטפל במקרים של ריפלוקס. אודה מאוד על כל המלצה. תודה, אמא כמעט מיואשת
סלט_פירות*
הצטרפות: 14 נובמבר 2004, 14:09
דף אישי: הדף האישי של סלט_פירות*

תינוקות עם ריפלוקס

שליחה על ידי סלט_פירות* »

יכולה להמליץ על הומאופתית שעזרה לתינוק שלי (בביקור האחרון שלי בארץ, בקיץ), אבל לא קשור לריפלוקס.
אצלינו יש ריפלוקס קל בשילוב עם עודף חלב. להרגשה של התינוק מה שעזר זה הומאופתיה.

ההומאופתית המקסימה שעזרה לנו היא חגית בחור 0544909988.
אין לי המלצה לאוסטאופת, אני גרה בחו"ל.
הדר*
הצטרפות: 02 ינואר 2004, 05:01

תינוקות עם ריפלוקס

שליחה על ידי הדר* »

היי,
2 קופסאות אינפמיל 1 להחלפה עם מטרנה/סימילאק.
באיזור חדרה או נצרת עילית או יקנעם ומה שקרוב....
נא ליצור קשר בסמס ל-0545772703.
תודה!
אורי*
הצטרפות: 11 דצמבר 2003, 15:31

תינוקות עם ריפלוקס

שליחה על ידי אורי* »

שלום רב,

לפני מספר חודשים כשבני היה בן כ8 חודשים, הלכנו לרופא הילדים וסיפרנו לו על בעיית הפליטות האינסופיות.
הפליטות היו ללא קשר לכמות אוכל,לתנוחה,לשעה או לסוג האוכל.
האמת שהקטן לא התלונן יותר מדי אבל ראינו שהפליטות מפריעות.
רופא הילדים הפנה אותנו לפרו' גסטרולוג מומחה לילדים שנתן לו סירופ על בסיס אצות ים.
בשבוע הראשון הייתה הטבה חלקית אולם הפליטות המשיכו והיו רחוקות מלהעלם.
לאחר כחודשיים של סירופ שראינו שלא חל שיפור משמעותי והפליטות די המשיכו (כמובן שהבטיחו לנו שבגיל שנה הפליטות יפסיקו)
החלטנו לנסות את הכיוון הטבעי.
פנינו לקופת חולים מכבי טבעי, התייעצנו עם רופאה לגבי דרך הטיפול המומלצת בעניין הפליטות ופגשנו את המדקר הסיני שהינו גם מומחה לטיפול בילדים.
שמו של המטפל הינו סולטניק נדב.
לא יספיקו לי המילים שאכתוב גם במשך שנה לתאר את הערכתי ליחס החם, המקצועי ובגובה העיניים לתינוק.
כפארמדיק מוסמך בוגר אוניברסיטת בן גוריון למדתי להכיר במשך שנים את הצד של הרפואה המערבית.
זו הייתה לי ההיכרות הראשונה עם עולם הרפואה הסינית.
לאחר שבוע נצפה שיפור עצום, לא לפני שכמקובל ברפואה המערבית הייתה החמרה קלה ואז שיפור.
בסה"כ טופלנו במשך חודש-3 שבועות (לא זוכר בדיוק,3 או 4 מפגשים ).
הפגישה הראשונה הייתה יחסית ארוכה ולקחה בהגזמה כ30 דקות.
שאר הפגישות היו מספר דקות בלבד ללא כל בכי,או תלונה מצד התינוק.
במהלך הטיפולים ניסה נדב לטפל גם בבעיות אחרות(ליחה,חום וכדומה),
חלקן בהצלחה וחלקן עם שיפור חלקי בלבד.

לסיכומו של נושא זה,
הריני ממליץ בחיוב ובפה מלא לאחר ניסיון אישי ראשון מסוגו,
על טיפול בבעיית הרפלוקס ע"י מטפל מוסמך בדיקור.
חשוב לציין שיש לוודא המלצות על המטפל ושהינו מוסמך לטפל בילדים.
המלצה זו נכתבת מספר חודשים לאחר סיום הטיפול בבני וכאשר מצבו של הפעוט השתפר לאין היכר.
הריני ללמדך עד כמה חיובי הרושם וההערכה שהותיר בי איש יקר זה.

אשמח לענות לכל שאלה בנושא זה.

אורי
  1. 366272
[email protected]
פלוני_אלמונית*

תינוקות עם ריפלוקס

אני מנסה להשיג אלג׳יקל לתינוקת סובלת. לא מוצאת בשום מקום... אם למישהו יש בבקשה כתבו ל Noa.rappaport בג׳ימייל. תודה!
עפרה*
הצטרפות: 09 פברואר 2002, 16:26

תינוקות עם ריפלוקס

שליחה על ידי עפרה* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

נראה לי שלילדה שלי יש ריפולוקס. לגדול שלי היה והוא אובחן מאוד מאוחר ונתנו לו אינפמיל ועל באמת באזור גיל שנה זה עבר, האינפמיל ד.א. מאוד עזר. אני לא מצליחה להבין דבר אחד, איך זה שהתופעות של הבכי והחוסר רגיעה לא מתחילים מגיל אפס אלא בד"כ רק באזור גיל 3 חודשים?גם היא בת 3 חודשים עכשיו ופתאום התחילו לבצבץ להם הסימפטומים שהיו אצל הבכור שלי. היא פולטת בכמויות גדולות והרבה פעמים גם רחוק משעת ההנקה.היא מאוד נודניקית במשך היום. איך השימוש במנשא לא לוחץ להם על הבטן?אין מצב שאני מתמכרת למנשא, הגב שלי יישבר.הקטע הכי מבאס הוא שהיא היתה תינוקת שיא הרגועה וכזו מתוקה וחייכנית (למרות שכשחושבים על זה בהתחלה של חייה היא היתה די צרחנית)ורגועה וממש נוחה ופתאום זה נחת עליה (ועלינו).לפי מה שנשמע כאן עדיף פי אלף להשתמש ברפואה הטבעית על פני הנמודרנית אז למה לא כולם עושים את זה?
נעמה_סויסה*
הצטרפות: 29 דצמבר 2011, 14:03
דף אישי: הדף האישי של נעמה_סויסה*

תינוקות עם ריפלוקס

שליחה על ידי נעמה_סויסה* »

היי עפרה,
ברפואה המודרנית אין תמיד התיחסות רצינית לתופעה, לכן כנראה.. וכמו תמיד תרופות מלוות בתופעות לוואי למינהן..
ברפואה המשלימה יש אופציות של דיקור כמו שכתבו פה בדף, טיפול הומיאופתי שעוזר למערכת להבשיל וגם מראה תוצאות טובות מאד..
מיכל_ש*
הצטרפות: 18 אוגוסט 2005, 08:39
דף אישי: הדף האישי של מיכל_ש*

תינוקות עם ריפלוקס

שליחה על ידי מיכל_ש* »

היי
התינוקת שלי בת 3 חודשים . סובלת מריפלוקס. ורגישות לחלב,כנראה... לא רגועה . מקבלת זנטק. ולא מוכנה לישון ברוב היום ,למרות שהיא גמורה מעייפות. כלום לא נוח לה .על הידיים היא לא נרדמת. היא לא אוהבת את התנוחה של השינה במאונך על הידיים היא מישרת את הרגליים ונהיית עצבנית. כולם לא מבינים מה יש לה. וזה כבר נהיה קשה, וכואב לי כל כך עליה, שתרגיש טוב ,ולא תהיה בכאבים!!! למה תינוק צריך לסבול ככה!!!!???????
אני אמור להכניס אותה למטפלת עוד חודש ושבועיים.. איך אני יעשה את זה ? אני חוששת שהמטפלת לא תסכים. עזרההההההההההההההההההההההה
איילת*
הצטרפות: 07 יולי 2001, 13:15

תינוקות עם ריפלוקס

שליחה על ידי איילת* »

שלום,
בני בן 3 וחצי שבועות, פןלט בד"כ אבל לא משהו רציני.
שלשום בלילה הקיא מספר פעמים בקשת, הפנו לבי"ח. לאחר ששללו "חסימה בשוער" נאמר לנו שככל הנראה יש לו ריפלוקס. לא מצליחה להבין את האבחנה הזאת - אם לא מוצאים משהו, אומרים ריפלוקס?
בכל מקרה גם מאוד סובל מגזים ומכאבי בטן, צורח לפעמים כמה שעות טובות בלילה בעיקר.
תחושה מאוד קשה!!!! לא מצליחים להרגיע אותו..................
בכל מקרה, גם לא בטוחה איך מבדילה בין הקאה לפליטה - אולי מדובר בפליטה גדולה ולא בהקאה????
נעמה_סויסה*
הצטרפות: 29 דצמבר 2011, 14:03
דף אישי: הדף האישי של נעמה_סויסה*

תינוקות עם ריפלוקס

שליחה על ידי נעמה_סויסה* »

כמעט כל תינוק פולט.. זה לא בהכרח אומר שזה ריפלוקס.
אבל יש עוד כמה סימנים לריפלוקס: תינוקות עם ריפלוקס לרוב יפלטו לפחות פעמיים ביום, מזון חצי מעוכל או לא מעוכל בכלל.
הרבה פעמים לפליטה יש מרקם של קוטג' והבכי בדרך כלל יהיה סביב ההאכלה וההתעסקות עם אוכל.. התינוק יכול להקשית את הגב שלו, בתגובה לאוכל שעולה לו בוושט..
גילת*
הצטרפות: 30 אוגוסט 2008, 09:59

תינוקות עם ריפלוקס

שליחה על ידי גילת* »

זה לא רק החלב פרה/ עיזים שגורם לרפלוקס. להפסיק רק מוצרי חלב באמת לא יפתור את הבעיה.
בטקסטבוק של רפואת ילדים ראיתי רשימה של מזונות נוספים שרצוי להמנע מהם- גם הילד וגם האמא (אם מניקה..).
הבן שלי עם רפלוקס, היה פולט כל שעתיים בערך (אם לא יותר) ואחרי שבועיים של "התנזרות" הוא פשוט הפך להיות ילד אחר.
המנשא כבר כמעט לא בשימוש, כמות הכביסות ירדה בחצי, הלילות השתפרו פלאים, בקיצור- לנו זה הרגיש ממש כמו נס.
אמנם זה קצת קשה ההתנזרות הזו, (בשבועות הראשונים גוועתי ברעב עד שמצאתי תחליפים..)
אבל רק המחשבה על הילד שלי סובל ומתפתל, פולט בלי סוף, לא ישן בלילות (וכמובן שגם אנחנו..) גרמה לי להמנע מאותם מאכלים:
  • חלב. -קפאין. -ושוקולד.
  • סויה . -אלכוהול.
  • עגבניות. -שתיה מוגזת.
לפני שנותנים תרופות שהם באמת לא דבש, אני ממש ממליצה לנסות אתזה.
בהצלחה..
פלוני_אלמונית*

תינוקות עם ריפלוקס

לביתי הגדולה נתתי בהמלצת רופא תחליף חלב שנקרא "אנפמיל" וזה עזר מאוד, למעשה הפסיק את הפליטות לחלוטין. מקובל לתת אותו במקרים של ריפלוקס. וכמובן לזכור שזה עובר...
פלוני_אלמונית*

תינוקות עם ריפלוקס

היי לכל המומחיות,
יש לי תינוק בן חודשיים שמאוד סובל בזמן האכילה (אוכל תמ"ל). בשאר הזמן הוא תינוק רגוע אבל אחרי כמה שלוקים מהבקבוק הוא מתחיל להתפתל ולפעמים לצעוק מכאב.
מידי פעם הוא פולט בקשת כמויות מכובדות ואז הוא רעב שוב... נראה לי כאילו הוא מתאמץ בגלל כאב ואז עם הכיווץ האוכל עולה למעלה אבל אולי אני טועה והוא לא מתאמץ אלא רקמתמודד עם הכאב... בכל מקרה, זה נשמע לכם כמו רפלוקס? ניסינו אוכל עם חלבון מפורק ולא נראה שינוי כלשהו. כדאי לנסות אינפמיל? האם יש צורך במרשם רופא?
תודה !
תפוח_אדמה*

תינוקות עם ריפלוקס

זה נשמע כמו ריפלוקס. ממש כמו ריפלוקס.
לתינוקות שאוכלים תמ״ל יש תמ״ל מיוחד, כדאי להתייעץ עם רופא, אני חושבת שאפשר לקבל אותו בהנחה או משהו עם מרשם (אבל אני ממש לא בטוחה בזה אז אל תתאכזבי אם לא).
אם גם זה לא עובד, נותנים תרופה בשם זנטק או לוסק שמקלה על הצרבת.
אם הרופא שולח אתכם לבירור של גסטרו ילדים, תלכו לרופא אחר.
שמיכה*
הצטרפות: 12 פברואר 2014, 00:40

תינוקות עם ריפלוקס

שליחה על ידי שמיכה* »

התינוקת שלי בת חודשיים פולטת המון,אבל לא בוכה מזה. מאוד עוזר להחזיק אותה ישר אבל לא תמיד עוזר לכמויות שהיא פולטת. (אני לא זוכרת כאלה כמויות אצל הגדולים)
אני עכשו בהתנזרות ממוצרי חלב וקקאו כמעט שבוע כבר,נראה אם זה יעזור. אתמול בלי כוונה בהסח הדעת ליקקתי מהיד משהו חלבי שנתתי לגדול,מקווה שזה לא אומר שכל מה שהתנזרתי אבוד והכל מהתחלה. ראיתי שכתוב למעלה גם קפאין ועגבניות,אז קפה אני ממילא לא שותה,אבל על עגבניות לא חשבתי,אם לא יעזור החלב ננסה גם את זה-למרות שזה הרבה יותר קשה לי.

בגלל שהיא לא נראת סובלת מזה אלא יכולה לפלוט ולחיייך בו זמנית,אני לא מאוד מודאגת אבל זה כן מטריד

השאלה שלי היא האם צריך להאכיל קצת אחרת תינוקת שפולטת כל כך הרבה?
רק יונקת (מקבלת ויטמין D אבל לא באדיקות כל כך, אני שוכחת)
האם לבדוק שיש רווחים בין ההנקות לפחות שעה וחצי-שעתיים? האם כדאי לא לתת שני צדדים מיד אחד אחרי השני אלא אחרי קצת הפסקה? האם יכול להיות שאני מאכילה אותה יותר מדי?

ומה לגבי סידן? האם אכילת טחינה ואגוזים יספיקו? אני אוכלת בשר ועוף
תפוח_אדמה*

תינוקות עם ריפלוקס

אני אנסה לענות על הכל:
מוצרי חלב מהנסיון שלי לא עוזרים להפחית את כמות הפליטות, אלא רק את הכאב הנלווה. אם אין כאב, בכי או אי נוחות, מדוע את מודאגת מזה?
לא סביר שאת מאכילה אותה יותר מדי, תינוקות לא יונקים יותר ממה שהם יכולים להכיל. אני אישית לא ממליצה על לרווח הנקות, אלא על הנקה לפי דרישה. גם לתינוק שסובל מצרבות לא כדאי לרווח, אלא לתת ארוחות קטנות ותכופות, שזה ממילא מה שרוב התינוקות היונקים עושים.
לגבי הסידן: ממה שאני יודעת טחינה, אגוזים וירקות זה מספיק.
איך העלייה שלה במשקל?
שמיכה*

תינוקות עם ריפלוקס

שליחה על ידי שמיכה* »

גם לתינוק שסובל מצרבות לא כדאי לרווח, אלא לתת ארוחות קטנות ותכופות, שזה ממילא מה שרוב התינוקות היונקים עושים.
איך לתת ארוחות קטנות ותכופות? לתת רק צד אחד אבל יותר בתכיפות?
היא אוכלת כל שעתיים בערך אבל לפעמים גם פחות,לפעמים גם אחרי שעה נדמה לי שהיא רוצה שוב.
היא עולה יפה במשקל
קקי היא בקושי עושה,אולי פעם בשבוע,אבל הבנתי שזה תקין ליונקים
למה אני מודאגת? כי זה נראה לי לא תקין לפלוט כל כך הרבה. אני משערת שבסיטואציה כזו היא בעצם צריכה לאכול הרבה יותר חלב ממה שבאמת נקלט פנימה. היא גם כ-ל הזמן רטובה נורא, ואני מחליפה בגדים והיא שוב רטובה נורא (גם אני האמת)

לילדים שלך היה ריפלוקס?
תפוח_אדמה*

תינוקות עם ריפלוקס

לילדים שלי היה ריפלוקס. גם נתקלתי בהרבה כאלה בסביבה. אני חושבת שאצל רבים עוזר להחזיר לאותו הצד אחרי הגרפס, ובאמת אם היא רוצה שוב אחרי שעה, אז להחזיר לאותו הצד שהנקת ממנו, כמובן תוך שאת שמה לב אליה ואל מה שהיא רוצה, כי זה לא מתאים כל הזמן. לשים לב שהיא ממשיכהלעלות במשקל ולעשות פיפי ושהיא נשארת רגועה ושמחה, כי אם לא אז עדיף שתיפלוט ושתינק משני הצדדים כלפעם.
שמיכה*

תינוקות עם ריפלוקס

שליחה על ידי שמיכה* »

אני חושבת שאצל רבים עוזר להחזיר לאותו הצד אחרי הגרפס, ובאמת אם היא רוצה שוב אחרי שעה, אז להחזיר לאותו הצד שהנקת ממנו,
את אומרת להשאר באותו צד כל הזמן? למה? ומה על הצד השני (שיהיה מפוצץ בינתיים)?
חגית*
הצטרפות: 24 יולי 2001, 13:02

תינוקות עם ריפלוקס

שליחה על ידי חגית* »

התינוק שלי ב כ-3 חודשים אובחן עם ריפולוקס קשה, יש לו ריפולוקס סמוי הוא לא מקיא רק פולט, עלינו על זה בגיל 7 שבועות בעקבות כך שהיה מתקשה לאכול, אוכל 30 CC ובוכה וממש לא מעוניין לאכול וכל היום באי שקט, עושה גרעפס ובמקום להירגע היה בוכה.
לאחר בדיקות באשפוז יום גילו שיש לו בצקת על מיתרי הקול בעקבות הריפולוקס.
לאחר 10 ימים בטיפול של לוסק 10 מ"ג ביום שזה המון (5CC בוקר ו5CC ערב).
אנחנו כבר כחודש עם הלוסק הזה והילד עדיין מתקשה לאכול, מסוגל לאכול 60 CC ולצום 4 שעות, זה מאוד מתסכל הוא מאוד לא נינוח באוכל, יש לציין ש-2 בקבוקים ביום 120 יכול ל"הפתיע" ולאכול הכל. אבל בסה"כ לא אוכל כמות שאמור לאכול בגילו, כל היום זה סביב האוכל שלו, אוכל בתשלומים.
רציתי לדעת האם יש למישהו המלצה על הומאופט באמת טוב, בזבזנו הרבה כסף על טיפול אוסטאופתי שבינתיים לא עזר.
חגית*
הצטרפות: 24 יולי 2001, 13:02

תינוקות עם ריפלוקס

שליחה על ידי חגית* »

שכחתי לציין שאוכל אוכל מסוג נאוקייט, כשהתאשפזנו הדיאטנית אמרה שאולי זה ריפולוקס על רקע אלרגי, בינתיים אין ממש שיפור באוכל. בין הארוחות הוא יותר רגוע אבל האוכל סיוט.
תפוח_אדמה*

תינוקות עם ריפלוקס

שמיכה, אם את מתארת מצב שבו הצד השני מפוצץ כל הזמן, אז יש סיכוי סביר שיש לך עודף חלב. אז כן, להחזיר לצד ראשון, עד שאת לא יכולה לסבול יותר את המלאות של הצד השני. זה מתאזן תוך כמה ימים. וכמובן,לשים לב שהכל בסדר עם התינוקת. בדרך כלל עושים תהליך כזה בליווי יועצת הנקה, כי ככלהנראה זה מוריד את הכמויות של החלב, אז צריך לשים לב, כי לפעמים כןצריך לתת צד שני.
תפוח_אדמה*

תינוקות עם ריפלוקס

לצערי אני לא מבינה בריפלוקס בתינוקות מתומלים.
אם אני עושה לרגע הקבלה לתינוקות יונקים, אולי יעזור לתת יותר ארוחות קטנות? אותה כמות תמל ליממה, אבל מחולקת לשתיים עשרה במקום לשמונה?
שמיכה*

תינוקות עם ריפלוקס

שליחה על ידי שמיכה* »

אם את מתארת מצב שבו הצד השני מפוצץ כל הזמן, אז יש סיכוי סביר שיש לך עודף חלב.
הצד השני לא מפוצץ כל הזמן,אבל אם עוברת ארוחה בלעדיו הוא גדוש מכמה שעות ללא התרוקנות
או שאולי לתת צד אחד פעם בשעה? זה סוג של לרווח
תפוח_אדמה*

תינוקות עם ריפלוקס

כל כמה זמן את מניקה?
את יכולה לנסות לרווח בהדרגה, כלומר ביום הראשון שתי הנקות מצד אחד (או שעה, איך שנוח לך) וביום השני שלוש הנקות מצד אחד או שעה וחצי או שעתיים, ולראות איך זה הולך. הכי טוב לנסות ולראות. תמיד אפשר לחזור אחורה, כשמניקים לפי דרישה.
שמיכה*

תינוקות עם ריפלוקס

שליחה על ידי שמיכה* »

כרגע אני מניקה בערך כל שעתיים, לפעמים קצת יותר ולפעמים פחות.זה ממוצע שהתייצב בזמן האחרון (לפני כן היה ממש לא מסודר). חוץ מבלילה שהיא מושכת יותר, 3 שעות ולפעמים גם 4.
טנא_מלא_כוכבים*
הצטרפות: 03 דצמבר 2007, 18:12
דף אישי: הדף האישי של טנא_מלא_כוכבים*

תינוקות עם ריפלוקס

שליחה על ידי טנא_מלא_כוכבים* »

חגית,
באיזה אזור בארץ? יעזור להמליץ לך.
גילי צומברג ביתן היא הומאופטית מעולה.

שמיכה, גם בת השבעה חודשים שלי פלטה בלי סוף, וכל הזמן החלפנו בגדים. כותבת בעבר, כי מרגע שהגיעה לגיל חצי שנה, כמעט ואינה פולטת עוד.

מאחלת הקלה @}.
אילנית*
הצטרפות: 04 נובמבר 2002, 00:25

תינוקות עם ריפלוקס

שליחה על ידי אילנית* »

שלום לכולם! התינוקת שלי בת חודשיים וחצי הסיפור שלה קצת מסובך אז אני יתחיל מההתחלה.
התינוקת אכלה מההתחלה הנקה וסימילאק ותמיד הייתה פולטת אחרי סימילאק פליטות נורמאליות ובזמן האחרון אחרי שהייתה אוכלת סימילאק התחילה לבכות יותר נכון לצרוח ולפלוט ישר אחרי האוכל ככה כמה פעמים הלכתי לרופא הוא שאל אותי אם היא עושה לי ככה בהנקה אמריי לו שלא אז הוא הגיע למסקנה שהיא אלרגית לחלב פרה ואמר לי תני לה רק הנקה .. ניסיתי שבוע שלם לתת לה הנקה ולקראת סוף שבוע ראיתי שבקושי יוצא לי אז הלכתי לשקול אותה וראיתי שהיא ירדה במשקל 170 גרם רק באותו השבוע .. שאבתי לראות אם יש לה מספיק חלב ראיתי שאין לה מספיק .. כל השבוע היא הייתה חסרת מנוחה כנראה בקושי אכלה ואולי פלטה פה ושם לא משהו רציני בכלל משהו שהיה אפשר לנגב באצבע. התחלתי לתת לה תוספת להנקה שזה אוכל מפורק שנקרא נוטרמיגן שזה אוכל לאלרגיה של חלב פרה כמו שהרופא טען שיש לה וכשגם אותו היא פולטת בכמויות .. יש ימים שהיא פולטת מלא עם צרחות ולפעמים בלי צרחות ויש ימים שהיא כמעט ולא פולטת .. כשהיא פולטת זה יכול להיות מיד אחרי הארוחה כמה פעמים עם צרחות או בלי וגם כשהיא עלי שעה ואני מניחה אותה היא מתעוררת בבכי ולפעמים לא בוכה ופולטת. לפעמים הפליטות הם גם בלי גראפס ויכולים להיות גם שלוש שעות אחרי האוכל . יש ימים גרועים ויש ימים טובים יותר. חשוב לי לציין שעכשיו היא אוכלת מבקבוק גם חלב אם והיא פולטת .. וכשהיא ינקה ממני באותו שבוע לא פלטה זה מוזר לי .. אולי בגלל שיצא לה כל שעתיים מעט אוכל אז לא היה לה עמוס? או שאולי הבקבוק עושה לה מלא גרפסים בגלל האוויר שנכנס ובגלל זה היא פולטת? ניסיתי להביא לה פחות אוכל אבל היא צורחת כי היא עוד רעבה איך אפשר להתחיל לתת לה ארוחות קטנות ככה?
בכל מקרה שוב חזרתי לרופא והוא הביא לי זונטק ואמר לי שאי אפשר להחליף לה את האוכל לאוכל שהיא פחות תפלוט כי היא אלרגית לחלבון של הפרה שנמצא באינפמיל .. לא יודעת אם זה נכון שהיא אלרגית כי אם היא הייתה אלרגית הפליטות היו מפסיקות לה שנתתי לה את האוכל המפורק .. וחוץ מזה הבנתי שצריך שיהיה עוד משהו חריג חוץ מהפליטות בשביל שהיא תהיה אלרגית .. בכל מקרה אני מפחדת לתת לה זונדק כי היא קטנטונת .. רציתי לשאול במה הזונדק הזה עוזר. אם לפליטות או לחומציות שזה מקור הצעקות לפני הפליטות והבנתי שהאינפמיל והנוטרילון ar עושים עצירות ולא בא לי שהיא תסבול מזה עדיף לי כבר פליטות. קיצור לא יודעת אם זה ריפלוקס יש כאלה שאומרים שזה צריך להיות בקשת .. קיצור אני מתוסכלת מבולבלת אשמח לעזרה
אילנית*

תינוקות עם ריפלוקס

שליחה על ידי אילנית* »

חשוב לי לציין שלקחתי אותה לטיפת חלב והיא עלתה במשקל כשהיא אוכלת הנקה ותוספת . וגם השבוע יצא לי להניק אותה רק פעמיים כל השאר אני שואבת ונותנת לה וגם בפעמיים האלה היא פלטה .. לא כמו בבקבוק אבל יחסית הרבה
יונת_שרון*
הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*

תינוקות עם ריפלוקס

שליחה על ידי יונת_שרון* »

הכמות שיוצאת בשאיבה לא מעידה על הכמות שהתינוקת מקבלת בהנקה -- התינוקת שלך יודעת לינוק בצורה יעילה יותר מהמשאבה. וככל שהיא יונקת יותר -- הגוף שלך מתרגל לייצר יותר חלב. לכן ככל שתניקי אותה יותר, יהיה לה יותר מה לינוק, והיא תקבל יותר מזון. מין מעגל קסמים נפלא שכזה.

ממליצה לך לקחת ימיים-שלושה שתקדישי להנקה אינטנסיבית, בלי שאיבות ובקבוקים, רק את והתינוקת חבוקות יחד. אחרי זה, סביר שכמות החלב שאת מייצרת תתאים לצרכים של התינוקת, ולא תצטרכי לדאוג לגבי בקבוקים ופורמולות מיוחדות.

בהצלחה!
אילנית*

תינוקות עם ריפלוקס

שליחה על ידי אילנית* »

עשיתי כבר את הניסיון הזה במשך שבוע .. היא ינקה כל שעתיים ... ותמיד הייתה יונקת חצי שעה ואפילו יותר כי היא לקחה את זה בתןר מוצץ אז תמיד הייתי מוציאה לה אחרי. שהייתי רואה שהיא כבר לא אוכלת .. שזה אחרי 25 דק פלוס מינוס
והיא תמיד הייתה צורחת אז לא הייתי יודעת אם היא רעבה עוד או שהיא רוצה את זה כמוצץ ..כשהייתי שמה לה את המוצץ היא הייתה מתעצבנת .. ככה עד שהיא הייתה נרדמת... כל פעם אותו סרט .. והייתי רואה שיש ... אחרי כמה ימים ראיתי שכבר בקושי יוצא לה והיא מתעצבנת ולכן היא גם ירדה במשקל .. בטיפת חלב היא אמרה לי שבגלל שאין לי מצב רוח ובקושי יש לי זמן לאכול אז בגלל זה .. בנוסף שכחתי לציין שגם אחרי הנקה הייתי שומעת שהיא תמיד בולעת משהו ונחנקת ..בקיצור הילדה לא הייתה רגועה בכלל ..
תפוח_אדמה*

תינוקות עם ריפלוקס

בשביל להגדיל כמויות חלב, צריך להניק בלי הגבלה. לך זה נראה כמו מוצץ אבל המציצה הזאת מאותת לשד לייצר עוד חלב. זה אמור להתאזן אחרי יום יומיים. היא התעצבנה על המוצץ כי היא רצתה לינוק עוד.
אילנית*

תינוקות עם ריפלוקס

שליחה על ידי אילנית* »

אני ניסיתי שוב להציע לה לינוק אבל איך שאני מכניסה לה את הפיטמה היא אוכלת כמה שניות ומפסיקה ....הרבה מהפעמים היא ערה ולא אוכלת .. אי שוב יעשה להביא לה רק הנקה כמה ימים .. אבל עד שהחלב יתרבה היא חייבת תוספת .. ומישהי מוכנה להסביר לי מה זה ריפלוקס בדיוק? חלק אומרים שזה חייב להיות בקשת וחלק אומרים שלא .. חלק אומרים חייב ירידה במשקל .. לפי מה שסיפרתי זה ניראה לכם שיש לה ריפלוקס?
דנד_י*
הצטרפות: 01 ינואר 2014, 13:31
דף אישי: הדף האישי של דנד_י*

תינוקות עם ריפלוקס

שליחה על ידי דנד_י* »

אולי בנוסף להנקה מרובה תוסיפי גם שאיבות בין ההנקות?
אולי תשקלי לקחת חילבה? מורינגה?
יונת_שרון*
הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*

תינוקות עם ריפלוקס

שליחה על ידי יונת_שרון* »

לא הבנתי, היא אוכלת כמה שנין. ומפסיקה? או שהיא ממשיכה לינוק 25 דקות?
בכל מקרה, אם היא לא רגועה ולא רוצה לינוק -- כדאי לנסות דברים אחרים. יכול להיות שהיא רוצה לטייל, אולי לפשפש (ראי לגדל ילדים בלי חיתולים), אולי היא פשוט עייפה, אולי משהו אחר מפריע לה.
שליחת תגובה

חזור אל “תחליפי חלב”