איך להפוך את היום שלך ל36 שעות
-
- הצטרפות: 18 דצמבר 2003, 00:53
- דף אישי: הדף האישי של יוני_א*
אני מכניס כאן תרגום של מאמר באנגלית מתוך Jon's Blog
אפשר לקרוא אותו באנגלית how]כאן to have a 36 hour day[/po]
אני מתחיל את התרגום ומקווה לתגובות ולדיון על הענינים. אני אשתמש בשביל הקטעים של ג'ון בשם JON כדי להבדיל בין המאמר המקורי לתגובות שלי
אפשר לקרוא אותו באנגלית how]כאן to have a 36 hour day[/po]
אני מתחיל את התרגום ומקווה לתגובות ולדיון על הענינים. אני אשתמש בשביל הקטעים של ג'ון בשם JON כדי להבדיל בין המאמר המקורי לתגובות שלי
איך להפוך את היום שלך ל36 שעות?.
כמה פעמים אתה שומע מישהו אומר "הייתי רוצה שיהיו יותר שעות ביום" או משהו דומה? העובדה היא שלכולנו יש רק את אותן 24 שעות נתונות. שאנחנו חושבים על זה, איך אנחנו מנצלים את אותם 24 השעות בצורה כל כך שונה מאדם לאדם. זה נהיה קלישאה אבל העובדה היא ש24 השעות שיש לנו זה אותם עשרים וארבע שעות שהיו לתומס אדיסון ולאמא תרזה ושיש לאופרה ווינרי וביל גייטס. כמו שאומר השיר הישן "זה תלוי בדרך שאתה משתמש בזה".
אז מה אם יכול להיות לנו יותר מעשרים וארבע שעות ביום?
לא אפשרי? אני לא מסכים. למרות שלא יכול להיות לנו יותר מעשרים וארבע שעות של זמן כרונולוגי, אני חושב שזה אפשרי שיהיה לנו יותר שעות של זמן פונקצינלי. למעשה, אני חושב שזה אפשרי להגיע עד ל36 שעות של זמן תפקודי ביום שלך בכמה דרכים פשוטות. אז בלי יותר עוד מהומה, הנה הדרך שלי ליום בן 36 שעות.
זוהי רשימה של דרכים לחסוך זמן שאתה אולי חשבת עליהם ואולי לא. ישום של כמה מהם יפתח לך כמה שעות ביום שבעבר לא היו לך. ישם את כולם ותמצא את עצמך עם יותר מדי זמן בידיך. (קטלג זאת תחת "בעיות שטוב שיש לך" אוקיי?)
אז, הנה עשר דרכים שאתה יכול באופן רדיקלי לשנות את החיים שלך ולפנות את הזמן שלך שלא ידעת שאתה יכול:
תקום באותה שעה כל בוקר – אני הגעתי לזה דרך Steve Pavlina's excellent blog. הקישור - מומלץ לקרוא בשביל להבין אני ניסיתי את זה קצת זמן ולחלוטין מזדהה?? עם זה. זה עקרון פשוט. רק תקבע את השעון המעורר שלך באותו שעה בכל לילה ותלך לישון מתי שאתה מרגיש עייף ולא לפני (ולא אחרי ה.ע.) סטב טוען שאפשר לפנות ככה 10-15 שעות בשבוע, אני מסכים איתו לחלוטין.
תעשה את החדר שלך – מערה שקטה וחשוכה – ליותר מדי אנשים המיטה היא מקור של פעילות, אור ורעש. תעשה את המיטב שלך לצמצם למינימום את הכמות של קול בחדר השינה שלך (תשקול קניה של מטהר??? אויר או מכשיר רעש לבן אם אתה חי באזור מגורים או שכונה רועשים) נקוט צעדים כדי לצמצם או למנוע את האור שמגיע לחדר השינה שלך בזמן שאתה יושן. (וילונות עבים או אריג חשוך על החלונות יעבדו היטב) ותעשה כמיטב יכולתך כדי להסיר גירויים מחדר השינה שלך. (לדוגמא: טלוויזיה, בלגן וכו').
Experiment with polyphasic sleep - Polyphasic sleep is a sleeping pattern that proposes to reduce sleep down to 2-5 hours a day. I haven't tried it yet so I can't speak to its validity but you back to Steve's blog again for some great information on this unusual but potentially effective sleeping method.
כותב המאמר לא ניסה שיטה זאת ולכן לא תרגמתי אפשר לקרוא את המאמר ולהגיב.
כמה פעמים אתה שומע מישהו אומר "הייתי רוצה שיהיו יותר שעות ביום" או משהו דומה? העובדה היא שלכולנו יש רק את אותן 24 שעות נתונות. שאנחנו חושבים על זה, איך אנחנו מנצלים את אותם 24 השעות בצורה כל כך שונה מאדם לאדם. זה נהיה קלישאה אבל העובדה היא ש24 השעות שיש לנו זה אותם עשרים וארבע שעות שהיו לתומס אדיסון ולאמא תרזה ושיש לאופרה ווינרי וביל גייטס. כמו שאומר השיר הישן "זה תלוי בדרך שאתה משתמש בזה".
אז מה אם יכול להיות לנו יותר מעשרים וארבע שעות ביום?
לא אפשרי? אני לא מסכים. למרות שלא יכול להיות לנו יותר מעשרים וארבע שעות של זמן כרונולוגי, אני חושב שזה אפשרי שיהיה לנו יותר שעות של זמן פונקצינלי. למעשה, אני חושב שזה אפשרי להגיע עד ל36 שעות של זמן תפקודי ביום שלך בכמה דרכים פשוטות. אז בלי יותר עוד מהומה, הנה הדרך שלי ליום בן 36 שעות.
זוהי רשימה של דרכים לחסוך זמן שאתה אולי חשבת עליהם ואולי לא. ישום של כמה מהם יפתח לך כמה שעות ביום שבעבר לא היו לך. ישם את כולם ותמצא את עצמך עם יותר מדי זמן בידיך. (קטלג זאת תחת "בעיות שטוב שיש לך" אוקיי?)
אז, הנה עשר דרכים שאתה יכול באופן רדיקלי לשנות את החיים שלך ולפנות את הזמן שלך שלא ידעת שאתה יכול:
- יעל את השינה שלך.
תקום באותה שעה כל בוקר – אני הגעתי לזה דרך Steve Pavlina's excellent blog. הקישור - מומלץ לקרוא בשביל להבין אני ניסיתי את זה קצת זמן ולחלוטין מזדהה?? עם זה. זה עקרון פשוט. רק תקבע את השעון המעורר שלך באותו שעה בכל לילה ותלך לישון מתי שאתה מרגיש עייף ולא לפני (ולא אחרי ה.ע.) סטב טוען שאפשר לפנות ככה 10-15 שעות בשבוע, אני מסכים איתו לחלוטין.
תעשה את החדר שלך – מערה שקטה וחשוכה – ליותר מדי אנשים המיטה היא מקור של פעילות, אור ורעש. תעשה את המיטב שלך לצמצם למינימום את הכמות של קול בחדר השינה שלך (תשקול קניה של מטהר??? אויר או מכשיר רעש לבן אם אתה חי באזור מגורים או שכונה רועשים) נקוט צעדים כדי לצמצם או למנוע את האור שמגיע לחדר השינה שלך בזמן שאתה יושן. (וילונות עבים או אריג חשוך על החלונות יעבדו היטב) ותעשה כמיטב יכולתך כדי להסיר גירויים מחדר השינה שלך. (לדוגמא: טלוויזיה, בלגן וכו').
Experiment with polyphasic sleep - Polyphasic sleep is a sleeping pattern that proposes to reduce sleep down to 2-5 hours a day. I haven't tried it yet so I can't speak to its validity but you back to Steve's blog again for some great information on this unusual but potentially effective sleeping method.
כותב המאמר לא ניסה שיטה זאת ולכן לא תרגמתי אפשר לקרוא את המאמר ולהגיב.
הזמן הנחסך ע"י שיטה זו
בערך שעה וחצי
בערך שעה וחצי
-
האם אתם מכירים את השיטה האחרונה.
האם ניסיתם להשתמש בשיטה של לקום כל יום באותה שעה וללכת לישון שעייפים. מה דעתכם?
האם ניסיתם להשתמש בשיטה של לקום כל יום באותה שעה וללכת לישון שעייפים. מה דעתכם?
תמשיך לתרגם , נראה לי חשוב מאד המאמר !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
- הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
- דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*
יוני, מה עם זכויות יוצרים? האם Jon אישר במפורש לתרגם אותו לעברית ולהפיץ?
שלב 2 - לקצר את שם הדף
שלב 2 - לקצר את שם הדף
-
- הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10
אותי הוא כבר איבד. הנושא מעניין ונכנסתי מייד לדף (וגם הצצתי במקור בבלוג שלו), אבל למה דווקא העצה הראשונה לאנשים עסוקים ועייפים היא לישון פחות? עוד יותר מרגיז שהוא טוען ש-9 שעות שינה אינן צורך (ולראיה המרכאות: שאחרים "צריכים" 9+ שעות בלילה בשביל להרגיש מספיק ערניים ).
ג'ון מוזמן לישון רבע שעה ביממה. אני טוענת ששינה/מנוחה, מעבר לנחיצותה הגופנית, היא גם צורך נפשי ורוחני (כמו מדיטציה), היא חלק מהפרישה של אדם אל תוך עצמו ועם עצמו. רק שם אדם יכול לחלום, להזות, להרהר בלי תכלית, להתנקות ממחשבות טורדניות... הפרישה הזו חיונית, ואני לא רואה את הצורך הזה מתמלא בשלוש שעות שינה בלבד.
ג'ון מוזמן לישון רבע שעה ביממה. אני טוענת ששינה/מנוחה, מעבר לנחיצותה הגופנית, היא גם צורך נפשי ורוחני (כמו מדיטציה), היא חלק מהפרישה של אדם אל תוך עצמו ועם עצמו. רק שם אדם יכול לחלום, להזות, להרהר בלי תכלית, להתנקות ממחשבות טורדניות... הפרישה הזו חיונית, ואני לא רואה את הצורך הזה מתמלא בשלוש שעות שינה בלבד.
-
- הצטרפות: 10 מאי 2004, 11:42
- דף אישי: הדף האישי של רוני_בלוני*
אני חושבת שהכוונה כאן היא להרגיל את הגוף שלנו לכמות השינה שלה אנו זקוקים ולא ליותר מזה.
לכוון את השעון הביולוגי שלנו להתעורר באותה השעה ולא מאוחר יותר - ובכך להרגיש רעננים יותר..
יש ימים שבהם אתה ישן יותר שעות וזה גורם לך להרגיש יותר עייף במשך היום...
הכתבה מעניינת, תמשיך בבקשה!
לכוון את השעון הביולוגי שלנו להתעורר באותה השעה ולא מאוחר יותר - ובכך להרגיש רעננים יותר..
יש ימים שבהם אתה ישן יותר שעות וזה גורם לך להרגיש יותר עייף במשך היום...
הכתבה מעניינת, תמשיך בבקשה!
-
אני יכולה לתרום משהו נוסף: תכין את כל מה שאתה זקוק לו בבוקר כבר בשעות הערב לפני השינה.
כלומר להכין את הבגדים מראש, מברשת השיער מראש, הנעליים והגרביים ליד הדלת, הכריכים של הילדים מראש, מוצרי הקוסמטיקה בהם את משמתמשת בבוקר - להכין מראש בערב, לשים את הקפה והסוכר כבר מוכנים בתוך הספל במטבח ליד הקומקום החשמלי בשביל הנסקפה של הבוקר. להכין הכל מראש....
<לא שאני מיישמת בעצמי>
כלומר להכין את הבגדים מראש, מברשת השיער מראש, הנעליים והגרביים ליד הדלת, הכריכים של הילדים מראש, מוצרי הקוסמטיקה בהם את משמתמשת בבוקר - להכין מראש בערב, לשים את הקפה והסוכר כבר מוכנים בתוך הספל במטבח ליד הקומקום החשמלי בשביל הנסקפה של הבוקר. להכין הכל מראש....
<לא שאני מיישמת בעצמי>
בינתיים זה נראה בדיוק סוג העצות של האנשים האפורים בספר מומו.
יתווספו לנו שעות ביום, ונהיה עייפים ולחוצים עוד יותר...
-
וואלה!
וואלה!
-
- הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 18:09
- דף אישי: הדף האישי של אילה_א*
כן זה מזכיר לי את האיש שיושב בסבבה ודג דגים ובא איש אחר ומסביר לו איך להפוך לאימפריית דיג כדי שכשהוא יהיה עשיר הוא יוכל לשבת בסבבה ולדוג דגים.
אני מעדיפה להעביר חלקים מהיום שלי בלחץ כדי שחלקים אחרים יתפנו לי להיות בשקט המופלא שלי ולא כדי לחסוך שעות וגם באלו בנחסכו לעבוד.
קפיש?
קישור לדפים לחיות לאט
אני מעדיפה להעביר חלקים מהיום שלי בלחץ כדי שחלקים אחרים יתפנו לי להיות בשקט המופלא שלי ולא כדי לחסוך שעות וגם באלו בנחסכו לעבוד.
קפיש?
קישור לדפים לחיות לאט
-
- הצטרפות: 12 אפריל 2005, 19:07
- דף אישי: הדף האישי של לי_אורה*
נכנסתי לדף ורציתי לכתוב שאני בעד לחיות לאאאאאאט והנה ראיתי שהרעיון כבר נכתב (-:
-
- הצטרפות: 15 יולי 2005, 11:17
- דף אישי: הדף האישי של זוהר_אור*
לקום תמיד באותה שעה זה מאוד טוב. מצד שני, מעטים האנשים שלגוף שלהם מספיקות 3-5 שעות שינה ביממה. חוסר שינה משפיע על גם על הנפש וגם על הגוף בצורה מאוד לא טובה לאורך זמן, זה למשל אחד הגורמים להשמנה, זה יכול לגרום לכאבים כרוניים בראש, ובגב ועוד. יש אנשים שנדמה להם שהם בסדר עם כל כך מעט שינה, אבל בבדיקה מעמיקה של המצב הפיזי שלהם רואים השפעות נרחבות.
-
לפי מה שאני הבנתי הרעיון הוא לייעל את משך השינה, כך שיספיק לך פחות שינה.
אם שמתם לב JON כותב ללכת לישון כל יום מתי שעייפים. אם באמת הבן אדם עושה את זה, אין סיבה שיישן פחות מדי, אלא בדיוק כמה שהוא צריך.
מישהו פה קרה את המאמר המקושר?
אם שמתם לב JON כותב ללכת לישון כל יום מתי שעייפים. אם באמת הבן אדם עושה את זה, אין סיבה שיישן פחות מדי, אלא בדיוק כמה שהוא צריך.
מישהו פה קרה את המאמר המקושר?
-
על איזה שם דף אתם ממליצים?
-
אוי, כל מה שכתבתי נמחק.
אמשיך בהזדמנות
אמשיך בהזדמנות
JON כותב ללכת לישון כל יום מתי שעייפים.
לא נראה לי מעשי בכלל. ז"א, בקונסטלציה המשפחתית שלי, זה לא נראה לי מעשי.
חוץ מזה, שאומרים שילדים צריכים לישון 12 שעות. ואומרים שמבוגרים צריכים 6 שעות.
ואני אומרת שכל ילד יש לו את הצרכים שלו, ועוד יותר מכך - לכל מבוגר יש את הצרכים שלו. כך שאולי אפשר לייעל את השינה כך שנצטרך פחות שעות כי נקבל שעות יותר יעילות, אבל קשה לי להאמין שאפשר לחסוך בזה בצורה משמעותית.
הוא כותב על עוד דברים, או שהשינה זה הנושא היחידי שהוא חוסך בו?
לא נראה לי מעשי בכלל. ז"א, בקונסטלציה המשפחתית שלי, זה לא נראה לי מעשי.
חוץ מזה, שאומרים שילדים צריכים לישון 12 שעות. ואומרים שמבוגרים צריכים 6 שעות.
ואני אומרת שכל ילד יש לו את הצרכים שלו, ועוד יותר מכך - לכל מבוגר יש את הצרכים שלו. כך שאולי אפשר לייעל את השינה כך שנצטרך פחות שעות כי נקבל שעות יותר יעילות, אבל קשה לי להאמין שאפשר לחסוך בזה בצורה משמעותית.
-
- הצטרפות: 31 יולי 2003, 12:49
- דף אישי: הדף האישי של עוג_הבנזוג*
כן, הוא כותב על:
אם יורשה לי לשאול - מהי הבשורה החדשה כאן? הרשת מלאה בפוסטים ומאמרים בסגנון זה. מדוע דווקא ג'ון הגיע לבאופן? מה גם שנראה לי שהוא מתכוון יותר לעובדי היי-טק ופחות לשאר האוכלוסיה.
זהו כן דף פרסומי, כי ג'ון מוכר תוכנה ללמידה בעזרת קול ווידאו ומקדם את זה בעזרת הבלוג שלו...
כן, הוא כותב על:
- מיטוב השינה - חיסכון של 1.5 שעות
- מיטוב התזונה - חיסכון של 1.5 שעות
- ביצוע משימות מקבילי - חיסכון של שעתיים.
- היה מאורגן - שעה אחת
- הקלד מהר - 3/4 שעה
- קרא מהר - 3/4 שעה
- למד בקול רם - שעה וחצי
- השתמש בתוכנות מתאימות - חצי שעה
- צפה פחות בטלוויזיה - שעתיים
- קבל עזרה מאחרים - חצי שעה.
אם יורשה לי לשאול - מהי הבשורה החדשה כאן? הרשת מלאה בפוסטים ומאמרים בסגנון זה. מדוע דווקא ג'ון הגיע לבאופן? מה גם שנראה לי שהוא מתכוון יותר לעובדי היי-טק ופחות לשאר האוכלוסיה.
זהו כן דף פרסומי, כי ג'ון מוכר תוכנה ללמידה בעזרת קול ווידאו ומקדם את זה בעזרת הבלוג שלו...
-
שנראה לי שהוא מתכוון יותר לעובדי היי-טק
"איך תפיק את המיטב מזמן עבודתך עבור הבוס שלך, ותהפוך את עצמך לוורקוהוליק חסר חיים"
"איך תפיק את המיטב מזמן עבודתך עבור הבוס שלך, ותהפוך את עצמך לוורקוהוליק חסר חיים"
-
- הצטרפות: 30 אוגוסט 2004, 16:07
- דף אישי: הדף האישי של נורמה_טבעית*
אם יורשה לי לשאול - מהי הבשורה החדשה כאן? הרשת מלאה בפוסטים ומאמרים בסגנון זה. מדוע דווקא ג'ון הגיע לבאופן?
-
- הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 18:09
- דף אישי: הדף האישי של אילה_א*
ואני מוסיפה למה זה טוב ?למה אנחנו צריכים לחסוך זמן ? .עוד משהו קטן אם מבקשים עזרה כמו שהוא ממליץ בסעיף 10 אז צריך גם להגיש עזרה לפעמים . אני בטוחה שיש בזה בזבוז זמן ומשאבים נוראי בעיניו .
ועוד עצה לגדל שיער חוסכים את כל הזמן של ההליכה למספרה, אה אבל מצד שני צריך להסתרק אז זה בזבוז זמן. אז עדיף לגלח את הראש שזה לוקח רק 10 דקות כל שבוע .
ועוד עצה לגדל שיער חוסכים את כל הזמן של ההליכה למספרה, אה אבל מצד שני צריך להסתרק אז זה בזבוז זמן. אז עדיף לגלח את הראש שזה לוקח רק 10 דקות כל שבוע .
-
- הצטרפות: 31 יולי 2003, 12:49
- דף אישי: הדף האישי של עוג_הבנזוג*
-
- הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
- דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*
אילה א,
למה אנחנו צריכים לחסוך זמן?
שוחחנו על זה אתמול, אני וזוגי, יותר בהקשר של התחושה הסובייקטיבית שהזמן רץ יותר מהר ככל שהשנים חולפות.
הגענו למסקנה שהתשובה היא פחד מוות. ושככלל, עדיף להנות מהזמן שיש ולא להיות עסוקים בלהספיק.
ובקשר לבשורה של JON, אני גורסת שאם יושבים וקוראים בנחת (בזבוז של כמה שעות ביום), לוקחים את הזמן ונהנים מהאוכל ומהכנתו (עוד כמה שעות) עוזרים לאחרים (יכול לבזבז ממש הרבה הרבה שעות...) נחים בלי שום יסורי מצפון וכך הלאה, אז אמנם היום מתקצר לכדי שעתיים בערך, אבל הוא נהיה מאד מאד נעים.
למה אנחנו צריכים לחסוך זמן?
שוחחנו על זה אתמול, אני וזוגי, יותר בהקשר של התחושה הסובייקטיבית שהזמן רץ יותר מהר ככל שהשנים חולפות.
הגענו למסקנה שהתשובה היא פחד מוות. ושככלל, עדיף להנות מהזמן שיש ולא להיות עסוקים בלהספיק.
ובקשר לבשורה של JON, אני גורסת שאם יושבים וקוראים בנחת (בזבוז של כמה שעות ביום), לוקחים את הזמן ונהנים מהאוכל ומהכנתו (עוד כמה שעות) עוזרים לאחרים (יכול לבזבז ממש הרבה הרבה שעות...) נחים בלי שום יסורי מצפון וכך הלאה, אז אמנם היום מתקצר לכדי שעתיים בערך, אבל הוא נהיה מאד מאד נעים.
-
- הצטרפות: 17 פברואר 2005, 11:59
- דף אישי: הדף האישי של אמא_לשלושה*
|y|
|y|
"שלום!" - אמר הנסיך הקטן
"שלום!" - השיב הרוכל
רוכל זה עסק במכירת גלולות משובחות המרוות את הצימאון, כל הבולע גלולה אחת לשבוע, אינו זקוק עוד לשתייה.
"למה אתה מוכר זאת?" - שאל הנסיך הקטן
"גלולות אלה" הסביר הרוכל " מאפשרות חיסכון ניכר בזמן. מומחים חישבו ומצאו כי בדרך זו אפשר לחסוך חמישים ושלוש דקות בשבוע."
"וכי מה עושים ב-53 דקות אלה?"
"יכול אתה לעשות בהן ככל העולה על רוחך"
'כשאני לעצמי' אמר הנסיך הקטן בליבו ' אילו היו לי 53 דקות פנויות, הייתי הולך לי בנחת אל המעיין...'
אנטואן דה סנט אכזופרי
"שלום!" - השיב הרוכל
רוכל זה עסק במכירת גלולות משובחות המרוות את הצימאון, כל הבולע גלולה אחת לשבוע, אינו זקוק עוד לשתייה.
"למה אתה מוכר זאת?" - שאל הנסיך הקטן
"גלולות אלה" הסביר הרוכל " מאפשרות חיסכון ניכר בזמן. מומחים חישבו ומצאו כי בדרך זו אפשר לחסוך חמישים ושלוש דקות בשבוע."
"וכי מה עושים ב-53 דקות אלה?"
"יכול אתה לעשות בהן ככל העולה על רוחך"
'כשאני לעצמי' אמר הנסיך הקטן בליבו ' אילו היו לי 53 דקות פנויות, הייתי הולך לי בנחת אל המעיין...'
אנטואן דה סנט אכזופרי
-
- הצטרפות: 19 פברואר 2002, 21:05
- דף אישי: הדף האישי של תות_שדה*
_JON כותב ללכת לישון כל יום מתי שעייפים.
לא נראה לי מעשי בכלל_
גם לי לא. בערב ובלילה אני פתאום נעשית לא עייפה, גם אם הייתי גמורה בבוקר ובצהריים. אני טיפוס של לילה, מתעוררת בלילה. אני חייבת ללכת לישון בשעה סבירה, כם אם אני לא מרגישה עייפה, אחרת אלך לישון ב- 4 לפנות בוקר....
לא נראה לי מעשי בכלל_
גם לי לא. בערב ובלילה אני פתאום נעשית לא עייפה, גם אם הייתי גמורה בבוקר ובצהריים. אני טיפוס של לילה, מתעוררת בלילה. אני חייבת ללכת לישון בשעה סבירה, כם אם אני לא מרגישה עייפה, אחרת אלך לישון ב- 4 לפנות בוקר....
-
- הצטרפות: 01 אפריל 2006, 09:07
- דף אישי: הדף האישי של ירח_לבן*
איך בדיוק אמא מניקה אמורה לישון כשהיא עייפה? P-:
איך בדיוק אמא מניקה אמורה לישון כשהיא עייפה?
מה זאת אומרת? מניקה תוך כדי שינה.
מה זאת אומרת? מניקה תוך כדי שינה.
-
מניקה תוך כדי שינה
ראו סעיף 3 :
ביצוע משימות מקבילי - חיסכון של שעתיים.
ראו סעיף 3 :
ביצוע משימות מקבילי - חיסכון של שעתיים.
-
אני מסכם קטע מתוך המאמר של STEVE שמדבר על השיטה לשינה - לקום בשעה קבועה ולישון מתי שעייפים.
הוא כותב שהוא ניסה לקום מוקדם וכל פעם נכשל אחרי כמה ימים.
הוא טוען שיש שני שיטות לגבי שינה:
לכן הפתרון שלו הוא לקום כל בוקר באותה שעה וללכת לישון רק מתי שאתה עייף ממש - המבחן שלו לעייפות הוא שאתה לא יכול לקרוא עמוד - שניים ברציפות ואז אתה הולך לישון.
הוא אומר שאחרי כמה ימים שהוא ניסה את זה, הוא הגיע לאיזון פנימי ואם יום אחד הוא ישן פחות מדי, ביום שלאחריו הוא ישן יותר וכדומה. רווח נוסף שהוא הרוויח מהעניין הוא שבממוצע הוא ישן 90(!) דקות פחות ולמרות זאת הוא הרגיש יותר ערני.
המשך בפעם אחרת.
<אגב, זה לא דף פרסומי, הוא נותן שם קישור לתוכנה כזאת ואני בטח לא מוכר אותה. אנא קרא את הוראות שימוש>
הוא כותב שהוא ניסה לקום מוקדם וכל פעם נכשל אחרי כמה ימים.
הוא טוען שיש שני שיטות לגבי שינה:
- תישן בשעות קבועות כל יום - נגיד מ10 בערב עד חמש בבוקר.
- תישן מתי שאתה עייף ותקום מתי שאתה רוצה.
לכן הפתרון שלו הוא לקום כל בוקר באותה שעה וללכת לישון רק מתי שאתה עייף ממש - המבחן שלו לעייפות הוא שאתה לא יכול לקרוא עמוד - שניים ברציפות ואז אתה הולך לישון.
הוא אומר שאחרי כמה ימים שהוא ניסה את זה, הוא הגיע לאיזון פנימי ואם יום אחד הוא ישן פחות מדי, ביום שלאחריו הוא ישן יותר וכדומה. רווח נוסף שהוא הרוויח מהעניין הוא שבממוצע הוא ישן 90(!) דקות פחות ולמרות זאת הוא הרגיש יותר ערני.
המשך בפעם אחרת.
<אגב, זה לא דף פרסומי, הוא נותן שם קישור לתוכנה כזאת ואני בטח לא מוכר אותה. אנא קרא את הוראות שימוש>
-
- הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
- דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*
המבחן שלו לעייפות הוא שאתה לא יכול לקרוא עמוד - שניים ברציפות
כלומר, עייפות זה עד שהילד מגיע לגיל שלוש?
כלומר, עייפות זה עד שהילד מגיע לגיל שלוש?
-
- הצטרפות: 15 מאי 2005, 23:58
לא נראה לי מעשי בכלל
בכלל?
אף פעם?
בשום יום?
לעולם לא? לא קצת? לא חלק?
יש כאן כמה עצות לא רעות, כדי שהן יהיו מעולות כל מה שצריך הוא להתאים (את אלה שמדברות אלי) , את הזמן שנחסך אפשר לבלות איך שרוצים, לאו דווקא באפרוריות (זו כבר בחירה של הבוחר).
לא חייבים לחסוך זמן כל יום, ויש גם תועלת היקפית, למשל בנוגע לשעות השינה. אז הוא אומר שמספיקות 3-5 שעות שינה (כן, בטח) אצלי קיצור הלילה מ 10-12 שעות שינה ל 8 בממוצע תרמו לי לא להזדקק (בד"כ) לשנת צהריים, ובאופן כללי אני פחות עייפה, שותה פחות קפה (וכן מספיקה הרבה דברים).
יש אנשים שצריכים כמה שעות ספייר כדי להגיע למצב בו יושבים וקוראים בנחת
בקיצור,
זה לא דף "ג'ון אמר" (על משקל "הרצל אמר"), אלא "ג'ון מציע".
בכלל?
אף פעם?
בשום יום?
לעולם לא? לא קצת? לא חלק?
יש כאן כמה עצות לא רעות, כדי שהן יהיו מעולות כל מה שצריך הוא להתאים (את אלה שמדברות אלי) , את הזמן שנחסך אפשר לבלות איך שרוצים, לאו דווקא באפרוריות (זו כבר בחירה של הבוחר).
לא חייבים לחסוך זמן כל יום, ויש גם תועלת היקפית, למשל בנוגע לשעות השינה. אז הוא אומר שמספיקות 3-5 שעות שינה (כן, בטח) אצלי קיצור הלילה מ 10-12 שעות שינה ל 8 בממוצע תרמו לי לא להזדקק (בד"כ) לשנת צהריים, ובאופן כללי אני פחות עייפה, שותה פחות קפה (וכן מספיקה הרבה דברים).
יש אנשים שצריכים כמה שעות ספייר כדי להגיע למצב בו יושבים וקוראים בנחת
בקיצור,
זה לא דף "ג'ון אמר" (על משקל "הרצל אמר"), אלא "ג'ון מציע".
-
- הצטרפות: 03 דצמבר 2004, 17:39
- דף אישי: הדף האישי של רוקדת_לאור_ירח*
לאלה שאלו למה ליסוך זמן אני רוצה לספר שיש דברים שאני רוצה לעשות ולא מספיקה. זה נחמד להתהדר ברגשות אשמה ולהגיד לעצמי ולסביבה שאני עצלנת, דחיינית כרונית ומה-לא. האמת היא שהייתי שמחה להיות יותר יעילה כדי להספיק מעט יותר.
מה שכן נראה לי שהשיטות האלה מאד בעייתיות כשיש ילדים. אני למשל, ממש לא תמיד קובעת מתי אני אקום בבוקר וזה לא בהכרח תלוי רק בי.
מה שכן נראה לי שהשיטות האלה מאד בעייתיות כשיש ילדים. אני למשל, ממש לא תמיד קובעת מתי אני אקום בבוקר וזה לא בהכרח תלוי רק בי.
-
- הצטרפות: 18 יוני 2005, 03:48
- דף אישי: הדף האישי של תמרוש_רוש
אוי באמת.
נשמע כל כך אמריקאי.
לי יש עצה טובה בהרבה: איך להפוך 24 שעות ביממה ל- 24 שעות משמעותיות ביממה.
אני עדיין בתהליכי גיבוש... אבל כמה דוגמאות:
נשמע כל כך אמריקאי.
לי יש עצה טובה בהרבה: איך להפוך 24 שעות ביממה ל- 24 שעות משמעותיות ביממה.
אני עדיין בתהליכי גיבוש... אבל כמה דוגמאות:
- לאכול מתוך מודעות. להפסיק כל דבר אחר כשאוכלים (במידת האפשר |יד!|, לעצום עיניים ולהתענג על כל ביס. ללעוס טוב.
- לקרוא ספר מתוך מודעות. דווקא לאט ולא מהר, כאילו את קוראת בקול רם. אני שמתי לב שאני מדלגת על קטעים שלמים בלי להרגיש.
- לגדל ילד מתוך מודעות. ואידך זיל גמור.
- לעשות כל דבר מתוך תשומת לב לתחושות שלך. למשל: לא נכון לי לגלוש כרגע ב"באופן". זה לא משמח אותי מספיק. אז אני מפסיקה. להתראות!
-
לעשות כל דבר מתוך תשומת לב לתחושות שלך. למשל: לא נכון לי לגלוש כרגע ב"באופן". זה לא משמח אותי מספיק. אז אני מפסיקה. להתראות!
גריין! גריין!
גריין! גריין!
-
- הצטרפות: 23 דצמבר 2002, 00:39
- דף אישי: הדף האישי של אמא_של_יונת*
נשמע כל כך אמריקאי.
-
איך להפוך 24 שעות ביממה ל- 24 שעות משמעותיות ביממה
מסכימה לכל מה שכתבת ורוצה להוסיף: לבהות, לחלום, להזות, לזרום, לחייך לעצמך, לעשות מה שכיף באותו רגע ומה שמתחשק וכו'. ולעומת זאת גם לעשות חשבון נפש, לסקור אירועים שונים ולנסות להסיק מסקנות, לנסות להבין את מה שמפעיל אותנו ולנסות להתגבר על הסוסים הטרויאניים והוירוסים והתוכנות הדפוקות והקלטות הישנות שהטמינו בנו סוכני תרבות שונים. לנסות לעצור ולשאול: איך אני מרגישה לגבי זה? מה אני חושבת על זה? איך אני רוצה שזה יהיה? ואז לפעול לפי קול הלב ולא בצורה אוטומטית.
וגם לשמוע מוזיקה טובה, לרקוד, לאכול אוכל מזין וטעים, לשוחח שיחה טובה עם אדם חכם/מה, להשתעשע, לשחק, לצחוק, לחייך, לבכות ועוד ועוד. וגם להיות עם האנשים האהובים/ות עלינו ולומר להם שוב ושוב ושוב כמה הם/ן אהובים ויקרים. לעשות משהו טוב עבור אדם אהוב/ה, להקדיש תשומת לב ובאמת להקשיב למישהו/י ועוד ועוד.
ומי שהיא אימא - להיות אימא! פשוט להיות. אימא. וגם פשוט להיות.
מסכימה לכל מה שכתבת ורוצה להוסיף: לבהות, לחלום, להזות, לזרום, לחייך לעצמך, לעשות מה שכיף באותו רגע ומה שמתחשק וכו'. ולעומת זאת גם לעשות חשבון נפש, לסקור אירועים שונים ולנסות להסיק מסקנות, לנסות להבין את מה שמפעיל אותנו ולנסות להתגבר על הסוסים הטרויאניים והוירוסים והתוכנות הדפוקות והקלטות הישנות שהטמינו בנו סוכני תרבות שונים. לנסות לעצור ולשאול: איך אני מרגישה לגבי זה? מה אני חושבת על זה? איך אני רוצה שזה יהיה? ואז לפעול לפי קול הלב ולא בצורה אוטומטית.
וגם לשמוע מוזיקה טובה, לרקוד, לאכול אוכל מזין וטעים, לשוחח שיחה טובה עם אדם חכם/מה, להשתעשע, לשחק, לצחוק, לחייך, לבכות ועוד ועוד. וגם להיות עם האנשים האהובים/ות עלינו ולומר להם שוב ושוב ושוב כמה הם/ן אהובים ויקרים. לעשות משהו טוב עבור אדם אהוב/ה, להקדיש תשומת לב ובאמת להקשיב למישהו/י ועוד ועוד.
ומי שהיא אימא - להיות אימא! פשוט להיות. אימא. וגם פשוט להיות.
-
_אני מפסיקה. להתראות!
:-D_
תצחקי, תצחקי.
(כיוון שבשבילי הקהילה הזאת היא רק וירטואלית, אז) ברור שכל גלישה באינטרנט היא עיסוק מאוד "נחות" יחסית לחיים האמיתיים שם בחוץ, למגע אמיתי, למפגש אמיתי, לחיוך אמיתי ועיניים אמיתיות.
והכוונה היא גם לגלישה אינטרנטית במיטבה: פורמט נוח שמאפשר הרבה שיחות נפש, פרצופונים יצירתיים, אנשים טובים לדבר אתם, ושיחה מהותית, עם רגעים מהלב.
וכשאני גולשת פה זה רק תחליף עלוב. הביסלי של יחסי האנוש. מה לעשות, ככה זה לפעמים. לא רוצים לקבל אותי לעבודה . לא מכירים בי. לא יודעים עלי. לא מעריכים אותי. אז אני קופצת לפה כדי להתנחם. אבל כבר היו הרבה יותר מדי ימים שקפצתי להתנחם, נשארתי לשלוש שעות ויצאתי מדוכאת עוד יותר. בשבל זה צריך מודעות ואת היכולת להגיד רגע!!!!!! זה טוב או לא טוב? אופס, כבר לא.
הלכתי.
כל מילה פעמיים.
:-D_
תצחקי, תצחקי.
(כיוון שבשבילי הקהילה הזאת היא רק וירטואלית, אז) ברור שכל גלישה באינטרנט היא עיסוק מאוד "נחות" יחסית לחיים האמיתיים שם בחוץ, למגע אמיתי, למפגש אמיתי, לחיוך אמיתי ועיניים אמיתיות.
והכוונה היא גם לגלישה אינטרנטית במיטבה: פורמט נוח שמאפשר הרבה שיחות נפש, פרצופונים יצירתיים, אנשים טובים לדבר אתם, ושיחה מהותית, עם רגעים מהלב.
וכשאני גולשת פה זה רק תחליף עלוב. הביסלי של יחסי האנוש. מה לעשות, ככה זה לפעמים. לא רוצים לקבל אותי לעבודה . לא מכירים בי. לא יודעים עלי. לא מעריכים אותי. אז אני קופצת לפה כדי להתנחם. אבל כבר היו הרבה יותר מדי ימים שקפצתי להתנחם, נשארתי לשלוש שעות ויצאתי מדוכאת עוד יותר. בשבל זה צריך מודעות ואת היכולת להגיד רגע!!!!!! זה טוב או לא טוב? אופס, כבר לא.
הלכתי.
כל מילה פעמיים.
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
קרא מהר - 3/4 שעה
פעם שמעתי הרצאה של עמוס עוז ברדיו, והוא אמר "בניגוד לכל הקורסים של קיראה מהירה, אני דווקא הייתי רוצה ללמד קורס לקריאה איטית"
כתיבה של ספר שווה כרוכה בהשקעת כל כך הרבה זמן בכל מילה
ואז בא הקורא ומנסה להשקיע כמה שפחות זמן בקריאה
(שלא לדבר על המשקל הסגולי של מילים בשירה)
אי אפשר לקרא את כל הספרים בעולם, ולא לאכול בכל המסעדות בעולם, ולא לראות את כל הסרטים בעולם, וכו'
עדיף להפוך את הספר האחד שקוראים כרגע לשער אל עולם גדול ככל האפשר
פעם שמעתי הרצאה של עמוס עוז ברדיו, והוא אמר "בניגוד לכל הקורסים של קיראה מהירה, אני דווקא הייתי רוצה ללמד קורס לקריאה איטית"
כתיבה של ספר שווה כרוכה בהשקעת כל כך הרבה זמן בכל מילה
ואז בא הקורא ומנסה להשקיע כמה שפחות זמן בקריאה
(שלא לדבר על המשקל הסגולי של מילים בשירה)
אי אפשר לקרא את כל הספרים בעולם, ולא לאכול בכל המסעדות בעולם, ולא לראות את כל הסרטים בעולם, וכו'
-
נכון. לדעתי, קריאה מהירה מתאימה רק כשלומדים למבחנים או כשקוראים ומעוניינים רק במידע, רק בנתונים וכו'. ולעומת זאת, ספרים מהסוג שכותב עמוס עוז אכן צריך לקרוא לאט לאט, כמה פעמים, לחשוב, לנסות לראות את הקשרים ואת ההקשרים השונים, להתענג באיטיות על המצלולים של המילים וכו' וכו'.
נכון. לדעתי, קריאה מהירה מתאימה רק כשלומדים למבחנים או כשקוראים ומעוניינים רק במידע, רק בנתונים וכו'. ולעומת זאת, ספרים מהסוג שכותב עמוס עוז אכן צריך לקרוא לאט לאט, כמה פעמים, לחשוב, לנסות לראות את הקשרים ואת ההקשרים השונים, להתענג באיטיות על המצלולים של המילים וכו' וכו'.
-
- הצטרפות: 12 יולי 2004, 14:59
- דף אישי: הדף האישי של ארץ_נהדרת*
אם טוב לי אני לא רוצה שהזמן יגמר. למשל כשאני קוראת ספר טוב אני שונאת סופים. כשהוא נגמר אני תמיד מצטערת למה לא קראתי אותו יותר לאט. כשאני הולכת לים אחר כך אני חשובת שלא נשמתי מספיק שלא התבוננתי מספיק. שוב לחיות לאאאאט, או לחיות יותר באותו הזמן. המרוצה מרחיקה אותי מעצמי.
-
קרא מהר - 3/4 שעה
קריאה מהירה גם לא בריאה לעיניים, כי היא מבוססת לא על שימוש במאקולה - הנקודה בה מתרכזים הכי הרבה סיבי עצב והראייה הכי מפורטת, אלא על האיזור הכללי יותר, וכך למעשה העיניים מתאמצות יותר והאיזור שהיה אמור לעשות את העבודה הכי ביעילות - לא עושה אותה. קריאה נכונה היא כאשר העין גולשת ממש מאות לאות. אם עושים את זה לאט ומתוך מודעות אפשר לחוש ולראות בפועל ממש איך כל אות שמגיעים אליה גדלה קצת, כאשר היא נקלטת על ידי המאקולה. כמו זכוכית מגדלת זעירה.
קריאה מהירה גם לא בריאה לעיניים, כי היא מבוססת לא על שימוש במאקולה - הנקודה בה מתרכזים הכי הרבה סיבי עצב והראייה הכי מפורטת, אלא על האיזור הכללי יותר, וכך למעשה העיניים מתאמצות יותר והאיזור שהיה אמור לעשות את העבודה הכי ביעילות - לא עושה אותה. קריאה נכונה היא כאשר העין גולשת ממש מאות לאות. אם עושים את זה לאט ומתוך מודעות אפשר לחוש ולראות בפועל ממש איך כל אות שמגיעים אליה גדלה קצת, כאשר היא נקלטת על ידי המאקולה. כמו זכוכית מגדלת זעירה.
-
- הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
- דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*
"להרוויח זמן עי חיים בלי מכונית פרטית
-
- הצטרפות: 26 יולי 2001, 21:35
- דף אישי: הדף האישי של אם_פי_3*
"כשאני לעצמי - אמר הנסיך הקטן בלבו - אילו היו לי חמישים ושלוש דקות פנויות, הייתי הולך לי בנחת אל המעיין..."
-
- הצטרפות: 26 יולי 2001, 21:35
- דף אישי: הדף האישי של אם_פי_3*
וגם האנשים האפורים היו אוהבים את הדף הזה.
פתאום הזכיר לי השם של הדף.
מספרים שהציעו לבן גוריון לעבור לשבוע עבודה בן 5 ימים, כמו שהתחילו להנהיג אז במערב אירופה.
"5 ימי עבודה?" אמר הזקן, "קודם שיתחילו לעבוד 4 ימים ואז לאט לאט נעבור ל-5."
מספרים שהציעו לבן גוריון לעבור לשבוע עבודה בן 5 ימים, כמו שהתחילו להנהיג אז במערב אירופה.
"5 ימי עבודה?" אמר הזקן, "קודם שיתחילו לעבוד 4 ימים ואז לאט לאט נעבור ל-5."
אסטרגיה מספר 2 - שפר את התזונה שלך
גוף האדם מוציא יותר על העכול וההפרשות מאשר על כל דבר אחר. מה שאתה שם בתוך הגוף שלך בצורת אוכל ושתיה בודאות ישאיר רושם על רמות האנרגיה שלך ועל כמות השינה שתצטרך. לפני כמה שנים הייתי מאוד כבד בהרמת משקולות ואכלתי המון קלוריות וחלבון כל יום. התוצאה? אני הייתי צריך לישון המון זמן כדי להרגיש לא עייף. <מה ההפך מעייף?>
(העבודה הקשה גם לא עזרה)
עכשיו הדיאטה שלי עשה סיבוב של 180 מעלות ואני אוכל הרבה יותר טוב (אבל רחוק משלמות) תערובת של ירקות, פירות, דגנים מלאים ושומנים ושמנים בריאים. ההבדל באנרגיה הוא דרמטי ואני ישן הרבה פחות מאשר הייתי צריך בעבר. התזונה שלי עדיין צריכה שיפור אבל השינויים האלו, פשוטו כמשמעו, הוסיפו שעות לימים שלי.
אני ממליץ על כמה מקורות לאנשים שמחפשים לחסוך זמן על ידי שיפור הדיאטה שלהם. הראשון הוא הקורס של טוני רובינס חיים בריאים לטוני יש יותר אנרגיה מאשר כל בן אדם שאי פעם ראיתי וזה מהווה עדות חזקה לבריאות שלו ולכושר הגופני שלו <fitness regimen??> הוא מבסס הרבה מהאינפורמציה שלו על העבודה של ד"ר רוברט יונג ואני מאוד ממליץ על הספר שלו ***.
לסיום, תשקלו ללכת על ניקיון*** Body]cleanse - מתוך ויקפידיה cleansing[/po]"
. אני לאחרונה הלכתי על ניקיון של ארבע ימים כמו שמומלץ בספר pH Miracle ואני עם הרבה יותר אנרגיה בשבוע וחצי מאז שעשיתי את זה. הספר
"Juice Fasting and Detoxification" צום מיצים וסילוק רעלים גם עזר לי ב) אינטסביות <intese??< (פיזית ורגשית) ארבעה ימים ואני ממליץ עליו
זמן הנחסך ע"י שיפור התזונה שלך = 1.5 שעות בקירוב
גוף האדם מוציא יותר על העכול וההפרשות מאשר על כל דבר אחר. מה שאתה שם בתוך הגוף שלך בצורת אוכל ושתיה בודאות ישאיר רושם על רמות האנרגיה שלך ועל כמות השינה שתצטרך. לפני כמה שנים הייתי מאוד כבד בהרמת משקולות ואכלתי המון קלוריות וחלבון כל יום. התוצאה? אני הייתי צריך לישון המון זמן כדי להרגיש לא עייף. <מה ההפך מעייף?>
(העבודה הקשה גם לא עזרה)
עכשיו הדיאטה שלי עשה סיבוב של 180 מעלות ואני אוכל הרבה יותר טוב (אבל רחוק משלמות) תערובת של ירקות, פירות, דגנים מלאים ושומנים ושמנים בריאים. ההבדל באנרגיה הוא דרמטי ואני ישן הרבה פחות מאשר הייתי צריך בעבר. התזונה שלי עדיין צריכה שיפור אבל השינויים האלו, פשוטו כמשמעו, הוסיפו שעות לימים שלי.
אני ממליץ על כמה מקורות לאנשים שמחפשים לחסוך זמן על ידי שיפור הדיאטה שלהם. הראשון הוא הקורס של טוני רובינס חיים בריאים לטוני יש יותר אנרגיה מאשר כל בן אדם שאי פעם ראיתי וזה מהווה עדות חזקה לבריאות שלו ולכושר הגופני שלו <fitness regimen??> הוא מבסס הרבה מהאינפורמציה שלו על העבודה של ד"ר רוברט יונג ואני מאוד ממליץ על הספר שלו ***.
לסיום, תשקלו ללכת על ניקיון*** Body]cleanse - מתוך ויקפידיה cleansing[/po]"
. אני לאחרונה הלכתי על ניקיון של ארבע ימים כמו שמומלץ בספר pH Miracle ואני עם הרבה יותר אנרגיה בשבוע וחצי מאז שעשיתי את זה. הספר
"Juice Fasting and Detoxification" צום מיצים וסילוק רעלים גם עזר לי ב) אינטסביות <intese??< (פיזית ורגשית) ארבעה ימים ואני ממליץ עליו
זמן הנחסך ע"י שיפור התזונה שלך = 1.5 שעות בקירוב
-
שתי הערות לגבי פסקה זו.
לפי דעתי יש להוריד את הזמן שנדרש להכנת האוכל הבריא ואת הכסף(=זמן) שמושקע כדי לקנותו.
מצד שני אולי אפשר להעלות את הזמן הנחסך בגלל התוספת לתוחלת החיים.
לפי דעתי יש להוריד את הזמן שנדרש להכנת האוכל הבריא ואת הכסף(=זמן) שמושקע כדי לקנותו.
מצד שני אולי אפשר להעלות את הזמן הנחסך בגלל התוספת לתוחלת החיים.