נראה לי שכדאי שנקבל כמה שיותר מהר כלים לעשות דברים נכון. אני איתו בבית גם ככה וחבל לא ננצל את הזמן.
אין לי המון זמן לקרוא כיוון שאני איתו כל היום
.
לצערי תצטרכי לפנות חלק מהזמן שאין לך כדי לקרוא, גם אם זה אומר שבשלב ראשון תהיי פנויה אליו פחות. הדרך לקדם את הילדים שלנו היא
להפוך בעצמנו לתרפיסטים - עורכי דין - פסיכולוגים -רופאים שלהם, ולגבי ילדים על הספקטרום זה אומר הרבה חומר שצריך ללמוד.
אני מציעה גם שתתחילי לגייס עזרה מבחוץ. העבודה עם ילדינו תובענית מאוד ומעבר לכוחותיו של אדם אחד - אפילו מדובר באימא, ויש גם יתרון
לזה שהם נחשפים להרבה אנשים וסגנונות תקשורת.
בינתיים אתם יכולים לקרוא:
השמיעי קולך מאת קתרין מוריס - לגבי הגישה ההתנהגותית
ילדים עם צרכים מיוחדים של גרינשפן-וויידר - לגבי גישת "זמן ביחד" או DIR או FLOOR TIME
more than words של HANNAN INSTITUTE (לימוד שפה לילדים בגישת DIR) - אני ממליצה מאוד על הקלטת למרות שהיא יקרה
(125$ כמדומתני), כי היא יופי של כלי לאמן תרפיסטים.
SOLVING THE RELATIONSHIP PUZZLE של סטיב גטשטיין לגבי גישת RDI - צריך להזמין באמזון.
הספרם ייתנו לך גם רעיונות מה לעשות ואיך לעבוד איתו.
יש גם קצת מידע על שיטת OPTION בפורום (אני חושבת שבקישורים), ועל מפנה (שוב, דעות מעורבות, רובן שליליות)
יש גם קומונת חומרי לימוד שצמודה לפורום אוטיזם (פורום מס' 612) שלאחרונה נערכה מחדש ונוספו לה לא מעט חומרים, שיכולים לתת לך
מושג ורעיונות.
הנה כמה רעיונות להתחלה:
לא לתת לו דברים בלי שהוא עושה משהו (לא חייב להיות דיבור - יכול להיות מבט, הצבעה, צליל) כדי לקבל אותו.
להתחיל לשים דברים שהוא רוצה בכוונה במקומות שאין לו גישה אליהם, כדי ליצור סביבה המעודדת תקשורת.
לשחק איתו במשחקים שצריך בנאדם בשבילם - למשל, ניפוח בלונים (יש תיאור יפהבקלטת של MORE THAN WORDS). לא לנפח מייד
אלא לדרוש תקשורת כאמור לעיל, לנפח קצת, לדרוש עוד תקשורת, וכו'.
להתחיל לעשות דברים בלתי צפויים - למשל, להלביש לו מכנסיים על הידיים, ללבוש בעצמך בגדים שלו, לתת אוכל לבובה וכו'. לנסות להחליף
איתו מבטים ולצחוק או להעיר הערה מצחיקה כשהוא מגיב.
לגבי הגישה הביו רפואית אני ממליצה לקרוא את מאמרי הפורום שלי, ולדבר עם אחד מבעלי המקצוע (שפרטיהם נמצאים במאמר על בעלי מקצוע בשיטת
DAN!). אשמח גם לדבר ולתת המלצות ספציפיות. אפשר להתחיל בכמה תוספים פשוטים ויש ילדים
שזה בלבד חולל אצלם מהפך (למשל: אבץ, אומגה 3, מלח אפסום...)
איזה סוג של איש מקצוע כדאי להתייעץ באופן פרטי במקביל לאבחון בהתפתחות הילד? קלינאית תקשורת אולי, או משהו אחר?
קלינאית תקשורת זה רעיון מצויין. בפורום אוטיזם בתפוז יש כמה שממליצים עליהן - אני התרשמתי מאוד מרונית וולגרין שגם כותבת בפורום. היא
"התנהגותית", אבל פתוחה מאוד ובאופן כללי עושה רושם נפלא, חכם ואכפתי.
בהתאם לגישה שנראית לך, את יכולה גם לדבר עם מנחת תכנית התנהגותית, מנחת גרינשפן או מנחה RDI היחיד בארץ - דורון זוהר (יש לגביו
דעות מעורבות), שגם עושה VBA (גירסה מרוככת וטבעית יותר של השיטה ההתנהגותית, שאני אישית מעדיפה).
אני חושבת שכדאי לכם מאוד גם ללכת לאיבחון פרטי, תוכלי לקבל שמות בפורום 612.
_אני לא יודעת למה, אבל היום - לעומת היומיים האחרונים - אני קצת מעודדת. הוא נורא חמוד, הילד שלי. היום מתישהו חיבקתי אותו ואמרתי
לו:"אני אוהבת אותך כמו שאתה" והוא הסתובב אלי ונתן לי נשיקה עם פה פתוח חמוד כזה_
חמוד!!!!! גם הבן שלי חביק מאוד וזה כיף, ויש לו הנשיקות-עם-פה-פתוח הכי רכות בעולם.....
ואת מוזמנת גם להתקשר, גם אני כל היום בבית. 914-533-7235 ניו יורק (אצלנו התחיל כבר שעון חורף, אני חושבת שהפרש השעות בינינו הוא 8
שעות כשאתם מקדימים אותנו).
יש עוד אבל יותם רוצה אותי