תרכובות מזון מלאכותיות

פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

תרכובות מזון מלאכותיות

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

  • אם הוא כבר אוכל מוצקים אפשר להעשיר לו אותם בשמנים מהצומח ו/או מהחי.
  • אפשר לשאוב במקום אחת ההנקות ולהעשיר במשהו שנקרא HMF או Human Milk Fortifier שנותנים לפגים בפגיות. מדובר באבקה שמוסיפה קלוריות לחלב האם, שהוא בכל מקרה המועדף, גם לתינוקות שאינם עולים יפה במשקל.
  • זה בטח משתנה מילד לילד, אבל בשלב זה לא כדאי שיאכל פחות מ-5 ארוחות ביום.
  • יורד באחוזון = גדל, אבל לאט יותר. אולי הוא גם מוציא יותר אנרגיה?
גברת_פלפלת*
הודעות: 1216
הצטרפות: 26 אפריל 2005, 14:41
דף אישי: הדף האישי של גברת_פלפלת*

תרכובות מזון מלאכותיות

שליחה על ידי גברת_פלפלת* »

ההמלצות התזונתיות לגיל שנה וחודש הן בהחלט לשלב מוצקים בתפריט, ולא להסתמך על הנקה בלבד. כנראה שזה הגורם לירידה באחוזון. הייתי ממליצה לנסות העשרה בתזונה, לפני שמסתמכים על תוספים למיניהם. פני לתזונאי/ת טבעית או לנטורופת/ית ליעוץ
בשמת_א*
הודעות: 21563
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

תרכובות מזון מלאכותיות

שליחה על ידי בשמת_א* »

אכן, שומר נפשו ירחק מכל התרכובות האלה.
חוץ מזה, מה המשקל שלו?
ולפי איזה אחוזונים? האם לפי החדשים? כי הישנים לא רלבנטיים. הם נעשו על תינוקות שקיבלו תמ"ל, שאחר כך התברר שהיו שמנים מדי... (על רגל אחת)
ובכלל לא צריך להסתכל על האחוזונים.
מה שכן: אם הוא לא אוכל מוצקים בתיאבון, והכמויות מאוד קטנות, יכול להיות שמה שצריך לבדוק זה ברזל בדם והמוגלובין (לבדוק בבדיקת דם: המוגלובין, ברזל, פריטין, טרנספרין). במקרה של אנמיה כלשהי - יש פגיעה בתיאבון.
אם הוא אוכל מוצקים, צריך לזכור שהם דיאטתיים ברובם - בשר, ירקות, פירות יש בהם פחות קלוריות מחלב אם.
אפשר לתת דברים עם יותר קלוריות בגילו, כמו שקדיה, טחינה וכדומה.
ילדים יונקים שדוחים את התחלת המוצקים לגיל מאוחר - משהו שיכול להעיד לא רק על מחסור בברזל, אלא גם על אלרגיות. תינוקות אלרגיים מגינים על עצמם ולכן דוחים את התחלת המזון המוצק.
כל אלה - מזון למחשבה.
אפרת*
הודעות: 637
הצטרפות: 08 יולי 2003, 12:18

תרכובות מזון מלאכותיות

שליחה על ידי אפרת* »

בדיוק מה שרציתי לשאול !

חזרתי עכשיו מביקור אצל רופאת ילדים. בתי בת שנה ושמונה חודשים. לא עשינו מעקב בט"ח. נולדה 2630 בשבוע 39. תמיד היתה קטנה יחסית לבנות גילה. מאז גיל שנה וקצת שוקלת 9 ק"ג. לא יודעת מה לגבי גובה, אבל כאמור נראית נמוכה יחסית.
בבדיקת דם לפני כחצי שנה, נמצאה אנמיה, המוג' 10.2 וערכים אחרים שמעידים על אנמיה, לא זוכרת אילו בדיוק. תיספתי ברזל לתקופה של כחודש וחצי. הפסקתי עקב חוזר שיתו"פ חמור מצידה. אוכלת כמויות קטנות של אוכל בריא יחסית. שמחה, מתפתחת היטב (נראה לי), מתעוררת הרבה בלילה כדי לינוק יניקות קצרות בדרך-כלל.

הרופאה שקלה ואמרה שהיא מאד מאד קטנה. יעצה להפסיק להניק לגמרי, ובמקום לתת תמ"ל ודייסות, מועשרות בשמן קנולה וקורנפלור. שלחה לבדיקות דם "רגילות". והורתה לחזור בעוד חודש, למעקב גדילה.אבל אמרה שלא נראה לה שהילדה קטנה בגלל מחסור בברזל, אלא מפני שהיא יונקת הרבה, ולחלב בשלב הזה אין הרבה ערך תזונתי (אני זוכרת מחקר פופוליסטי אחד לפחות, שאפילו פורסם בווינט, שטען ההיפך..מוזר). עוד אמרה הרופאה שאם היא לא תעלה בחודש הזה תשלח אותה לבדיקות דם מקיפות.

אני לא מרגישה טוב לגבי הפסקת הנקה והתחלת פיטום הילדה. לפטם ? להתעלם ? משהו באמצע ? צפירת הרגעה ?

(אפשר להעביר דף, אם זה לא הדף הנכון)
אום_אל_קיצקיצ*
הודעות: 1231
הצטרפות: 21 ינואר 2007, 22:53
דף אישי: הדף האישי של אום_אל_קיצקיצ*

תרכובות מזון מלאכותיות

שליחה על ידי אום_אל_קיצקיצ* »

יעצה להפסיק להניק לגמרי, ובמקום לתת תמ"ל ודייסות, מועשרות בשמן קנולה וקורנפלור.
תשמעי, אני לא מבינה יותר מאישה ממוצעת פה באתר, אבל, נשמע לך הגיוני וסביר? איך זה בכלל מתקבל על הדעת שכל הנ"ל מתאימים לתזונתה יותר מחלב אם? איך?! אני לא יודעת על שמן קנולה, אבל אני יודעת על קורנפלור שזה סתם קלוריות ריקות בלי כלום (להבדיל אגב מקמח התירס האמיתי שהוא גרגרים צהובים גסים שהוא דוקא מזין). הבת שלי שקלה בגיל שנה כמעט 9.5 ק"ג והיא באחוזון 50 אז אני לא מבינה איך זה מסתדר שילדה ששוקלת 9 ק"ג בגיל שנה היא קטנה במיוחד.יכול להיות שמרגיז אותם שלא היית במעקב בט"ח והם מנסים לגרום לך לרגשי אשמה בדרכים מאוד מוזרות?
חוץ מזה, יש דרכים אחרות "לפטם". ממה מוכרבת התזונה שלה? אבוקדו למשל הוא גם עתיר קלוריות וגם מאוד מאוד בריא.
תזמורת_הים*
הודעות: 2900
הצטרפות: 22 אוגוסט 2003, 11:13
דף אישי: הדף האישי של תזמורת_הים*

תרכובות מזון מלאכותיות

שליחה על ידי תזמורת_הים* »

אמרה שלא נראה לה שהילדה קטנה בגלל מחסור בברזל, אלא מפני שהיא יונקת הרבה, ולחלב בשלב הזה אין הרבה ערך תזונתי
בולשיט. רופאה שלא מבינה בהנקה (כמו רוב הרופאים, אגב. בבית ספר לרפואה לומדים על מחלות ולא על הנקה).
מציעה לפנות לרופאה שמבינה גם בהנקה, למשל רופאת ההנקה מירה ליבוביץ' באודים (פרטים שלה בדף יועצות הנקה). אתם זקוקים ליעוץ מקצועי באמת ולא לעצות אחיתופל כמו שקבלת מהרופאה.
בשמת_א*
הודעות: 21563
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

תרכובות מזון מלאכותיות

שליחה על ידי בשמת_א* »

תודה ל תזמורת הים שכתבה "בולשיט" וחסכה לי...

תיספתי ברזל לתקופה של כחודש וחצי. הפסקתי עקב חוזר שיתו"פ חמור מצידה
דווקא מחסור בברזל גם גורם לחוסר תיאבון וגם פוגע בהתפתחות המוח.
או שתתני מאכלים עשירים בברזל, כגון בשר הודו אדום, בשר בקר, טחינה, שקדיה, תמרים (אורגניים, לא משהו מלא רעלים) וכדומה, הרבה, או שתמצאי דרך לתת ברזל.
עוד אפשרות: בעיה בספיגת הברזל, מסיבות שונות.
הילדה אוכלת מוצרי חלב פרה באיזושהי צורה, חוץ מחמאה?
הטיפות של שרון קוצר יכולות לעזור בעניין הברזל. יש גם פלורדיקס לילדים. לא מוכרחים תכשירי ברזל מזעזעים של קופ"ח.

המשקל שלה בסדר גמור. אז היא קצת קטנה.
יכול להיות שהיא אלרגית? יש עוד סיבות לזה שהיא קטנה?
בכל אופן הילדים שלי שקלו פחות ממנה בגילה.

הרופאה שקלה ואמרה שהיא מאד מאד קטנה. יעצה להפסיק להניק לגמרי, ובמקום לתת תמ"ל ודייסות, מועשרות בשמן קנולה וקורנפלור
כל העצות האלה הן א. אה... בולשיט כבר אמרנו? פשוט טימטום מוחלט מבחינה תזונתית, הרופאה הזאת לא מבינה על מה היא מדברת. ב. לא מבינה בתזונה ונותנת עצות בתזונה. היא גם מנתחת לב בזמנה הפנוי, או שבניגוד לתחומי ההנקה והתזונה, בזה היא מבינה שהיא לא מקצועית?

גם תמ"ל, גם דייסות, גם שמן קנולה, גם קורנפלור!!! ועל צ'יפס של מקדונלדס היא לא המליצה? לא, כי זה בערך באותה משפחה מבחינה תזונתית!

הרגה אותי הרופאה הזאת. קטנה מפני שהיא יונקת הרבה! די, אחסוך במלים לא יפות. ולמה שהיא תתמצא במחקר שנערך ממש פה בארץ על ערכו של חלב האם מעל גיל שנה, שמצא כמובן שהוא עשיר יותר בקלוריות ובשומן (אצלי נגיד מצאו 12 ו-14 אחוז שומן ואצל אחרות עוד יותר, וזה לעומת כ-7 אחוז שומן בממוצע בחלב אם בחודשים הראשונים).
אני רק חושבת שלך יש מקום להתייעץ, ומספיק שכל ישר לחשוד שמדובר בשטויות במיץ עגבניות -
מה עם כל האמהות האחרות שהיא מקלקלת? מה עם הנזק הרפואי שהיא גורמת לתינוקות אחרים?
אפרת*
הודעות: 637
הצטרפות: 08 יולי 2003, 12:18

תרכובות מזון מלאכותיות

שליחה על ידי אפרת* »

תודה רבה לכולכן על התשובות.

אום אל - הבת שלי בת שנה ושמונה חודשים ושוקלת 9 ק"ג. הרופאה לא ממש התעכבה על העניין שלא עקבנו בט"ח. היא היתה מאד מאד נחמדה, אבל מסתבר שלא בקיאה בחומר, בלשון המעטה.

תזמורת - תייקתי בראש את ד"ר ליבוביץ להתייעצות. תודה.

בשמת - חיכיתי לתשובה שלך. שמחה מאד שענית. אז ככה:

בתי אוכלת יוגורטים ודייסת שבולת שועל על בסיס חלב. דווקא חמאה לא אוכלת. האם את ממליצה להוריד לגמרי מוצרי חלב, עוד לפני מציאת תחליף הולם, שהיא כן אוכלת ? להוסיף חמאה לתפריט ?

כשאני חושבת על זה עכשיו, נראה לי שהיא מסוגלת לאכול כמויות גדולות, רק כאשר האוכל מוגש כמחית (או כקינואה). אולי זה הפתרון. אוכל טחון מועשר בפלוריויטל, בשר אדום, שקדיה, טחינה ודומיהם. אני אבדוק גם לגבי הטיפות של שרון קוצר.

לגבי האלרגיות, היא לא משלשלת, לא מקיאה, לא נרגנת. לא נראית לי אלרגית. האם בכל זאת כדאי לחפש גם מתחת לפנס הזה ? אולי רק במקרה שתהליך הפיטום לא ישא פרי ?

ודבר אחרון, זה באמת לא כזה נורא שהיא קטנה ? כלומר, כמה להתעכב על "להשמין" אותה ?
בשמת_א*
הודעות: 21563
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

תרכובות מזון מלאכותיות

שליחה על ידי בשמת_א* »

בתי אוכלת יוגורטים ודייסת שבולת שועל על בסיס חלב. דווקא חמאה לא אוכלת. האם את ממליצה להוריד לגמרי מוצרי חלב, עוד לפני מציאת תחליף הולם, שהיא כן אוכלת ? להוסיף חמאה לתפריט ?

א. תנסי להוריד לגמרי מוצרי חלב. אני למשל מוסיפה לשיבולת השועל (והמים החמים כמובן) שקדיה ודבש - אחרי ששיבולת השועל מתקררת לטמפרטורת אכילה, כי החום הורס את השקדיה והדבש.
תעשי את זה בתור ניסוי, זמנית לכמה שבועות, ותראי אם יש שיפור בתיאבון ואם יש שיפור באנמיה, כי מוצרי חלב מפריעים בפועל לספיגת הברזל וגם עלולים לגרום לדימומים קטנים סמויים במעי שגורמים להפרעה בספיגת הברזל מהאוכל.

ב. חמאה דווקא מומלצת. התפתחות המוח זקוקה לשומן, ובחמאה אין מה שמפריע לספיגת הברזל ומה שגורם לאלרגיה. כמובן, עדיפה חמאה אורגנית, ואם לא אורגנית, אז לדעתי עדיפה תוצרת חוץ (אם כי גם משם אין ערובה שהפרות ראו קצת מרעה טבעי )-: ).

כשאני חושבת על זה עכשיו, נראה לי שהיא מסוגלת לאכול כמויות גדולות, רק כאשר האוכל מוגש כמחית (או כקינואה). אולי זה הפתרון. אוכל טחון מועשר בפלוריויטל, בשר אדום, שקדיה, טחינה ודומיהם
מעניין. היא אוהבת מחיות? וקציצות היא תאהב? קינואה היא רעיון מעולה. טחינה הולכת מעולה עם אורז מלא. שקדיה מתאימה להרבה מאכלים, גם לרסק פירות. אגב, הבן שלי אוהב ללקק שקדיה בכפית, ישר מהקופסא...

לא כדאי לחפש אלרגיות אם אין חשד לאלרגיות.

ובטח שלא כדאי להתרגש מזה שהיא "קטנה". "לפטם" או "להשמין" בטח לא כדאי.
אבל הואיל וכן יש אפשרות מאוד סבירה שמשהו לא תקין הוא שמפריע לתיאבון שלה, וכתוצאה מכך נפגעת הגדילה הטבעית שהיתה אמורה להיות לה - אז אני מציעה כן להקדיש לזה תשומת לב שלך.
אני אנסה להבהיר את מה שיש לי בראש:
  • לא לדחוף לה אוכל או להיכנס לאמביציה ש"תגמור מהצלחת" - כן להגיש חמש פעמים ביום בשעות קבועות ארוחות משפחתיות עם דברים טעימים.
למה בשעות קבועות? כי יש בזה חשיבות לגוף. זה טוב לעיכול ולעוד דברים. זה יוצר הרגל של רעב בשעות האלה וזה טוב.
למה ארוחות משפחתיות? כי ארוחה היא עניין חברתי לא פחות מתזונתי. מאוד עצוב ולא מתאבן בכלל לילד לאכול ארוחות "לבד".
למה חמש ביום? כי כל שנות הילדות (ולהרבה מאיתנו כל החיים) שלוש ארוחות הן הרעבה. ההפסקות גדולות מדי, ומקטינות את גודל הקיבה. יש גבול לכמה שאפשר לאכול בבת אחת, ובילדים קטנים עם קיבה קטנה עוד יותר שהם צריכים ארוחות קטנות לעיתים קרובות.
ארוחת בוקר
ארוחת עשר
ארוחת צהריים
ארוחת ארבע
ארוחת ערב
כן חשוב למצוא מה טעים לה, וכן חשוב להקדיש זמן להכין חמש ארוחות ביום (כן, זה קשה ודורש תשומת לב ויצירתיות).
חשוב להציע, חשוב לאכול איתה, חשוב שיהיה נעים בארוחות. חשוב שהיא תאכל לפי התיאבון שלה.
קינדרויטל אולי יהיה טעים לה, סתם בכפית או מעורבב בקצת מים.
אני שמה חמאה בפירה וגם על ירקות מאודים.
גברת_פלפלת*
הודעות: 1216
הצטרפות: 26 אפריל 2005, 14:41
דף אישי: הדף האישי של גברת_פלפלת*

תרכובות מזון מלאכותיות

שליחה על ידי גברת_פלפלת* »

היי אפרת.
מצטרפת לכל המתעצבנות על הרופאה (מה את מייעצת בתזונה אם לא למדת תזונה?)
רציתי לשאול- הבטן שלה נפוחה?
אפרת*
הודעות: 637
הצטרפות: 08 יולי 2003, 12:18

תרכובות מזון מלאכותיות

שליחה על ידי אפרת* »

בשמת, תודה רבה על תשומת הלב ועל התשובה המפורטת. עזרת לי מאד.

ענבל, תודה על ההשתתפות. אני דווקא ממש לא מעוצבנת על הרופאה. היא אמרה מה שאמרה, ואני עושה מה שאני עושה. ולשאלתך, לבתי יש מין כרס תינוקות, אני חושבת שאפשר לקרוא לזה גם בטן נפוחה. למה ? מה זה אומר ?
ריש_גלית*
הודעות: 2367
הצטרפות: 14 יולי 2007, 01:22
דף אישי: הדף האישי של ריש_גלית*

תרכובות מזון מלאכותיות

שליחה על ידי ריש_גלית* »

ודבר אחרון, זה באמת לא כזה נורא שהיא קטנה ? כלומר, כמה להתעכב על "להשמין" אותה ?

תשמעי, כבר ענו לך את כל התשובות שאת צריכה אבל אני לא יכולה להתאפק כי הסיפור שלך - כמו הרבה סיפורים דומים, וגם לי יש אחד - פשוט מרתיח אותי. לא ייאמן הנזק של הרופאים האלה.
הבת שלי בקושי הגיעה לתשעה קילו בגיל שנתיים, הבן שלי בן שנה ושמונה ומזפזפ בין 8.6 ל-8.8 ק"ג. אני שוקלת אותו רק כי אני רוצה כבר להפוך לו את הכיסא באוטו עם הפנים לכיוון הנסיעה, אחרת לא הייתי טורחת (וגם כי יש לי אפשרות לשקול אותו בלי לדרוך בטיפת חלב).

מניסיוני, ענייני הפיטום לא חשובים, ואצלי לפחות הם לא הזיזו את המחט של המאזניים לכאן או לכאן. כבר כשהבכורה התחילה "לשבור עקומות" (לרדת באחוזונים של ט"ח) בגיל שבעה חודשים אמרו לי להפסיק להיניק אותה ולעבור לתמ"ל ודייסות! כולל רופאה אחת מאוד נחשבת באזור שינקין (ד"ר הרמן) שאמרה שלחלב אין שום ערך תזונתי בגיל הזה. מאותו רגע ועד שהילדה התחילה ללכת לגן בגיל שלוש לא הפסקתי להילחץ, מצד אחד, ולהילחם עם עצמי ועם הסביבה כדי להמשיך להיניק, מצד שני. והילדה אכלה פחות ופחות. ועלתה פחות ופחות במשקל. למזלי, לפחות התזונאית לילדים ששלחו אותי אליה - בפקודה, ככה הרגשתי, כאילו אני מתעללת בילדה שלי או משהו ("אנחנו רוצים שהיא תשגשג" היה משפט ששמעתי לפחות משלושה רופאי ילדים) - לפחות התזונאית, לא נטורופתית ולא נעליים, קונבנציונלית לגמרי, אמרה לי שהילדה בסדר גמור. כן, להעשיר לה בכל מיני שקדיות וכף שמן זית או קנולה באוכל, וטחינה ואבוקדו, אבל בטח לא להילחץ. "הרבה יותר מדאיגים אותי הילדים שמגיעים אלי אחר כך עם עודף משקל," היא אמרה. אכתוב גם את שמה, כדי לתת קרדיט גם ל"טובים": סנדי בלושטיין.

בקיצור, הילדה באמת לא כל כך אכלה, ככל שנלחצתי יותר היא אכלה פחות, אבל לפחות ינקה! היא התחילה לאכול ממש - מבחינת כמויות ומגוון - רק בגן, בגיל שלוש. ובחרתי בגן שלה בין היתר בגלל האוכל הבריא (באמת בריא, ואורגני והכל). היום, בגיל ארבע, היא שוקלת 12.5 קילו בערך, ואני חיה עם זה לגמרי בשלום.
ואחד הדברים שבגללם אני כל כך רגועה היום - הוא אחיה. שבכל הקשור לתנועה ולאוכל הוא שונה ממנה לגמרי: התחיל לזחול וללכת (כלומר "לשרוף קלוריות")הרבה יותר מאוחר ממנה, ולעומת זאת אוכל הכל בתאבון מופלא. וראו זה פלא: רק במשקל הוא כמוה בדיוק! יעשה לנו טובה אם יגיע לתשעה קילו בגיל שנתיים (והוא בן, נדמה לי שהם אמורים להיות קצת יותר כבדים, לא?)

בענייני מתכונים:
דייסת שיבולת שועל - אני מוסיפה למים בזמן הבישול טחינה גולמית וממתיקה עם סילאן (זול יותר מדבש...) ולפעמים - בתקופות של "פיטום" הילדים (כן, זה עדיין תוקף אותי לפעמים למרות כל מה שאמרתי לעיל) - גם חמאה או סתם שמן קנולה. חמאה גם משדרגת את הטעם, כמובן. הילדים, להפתעתי הרבה, מתים על זה. הגדולה מתייחסת לדייסת קוואקר ממש כמו אל צ'ופר. אותו הדבר אפשר גם עם סולת, רק שצריך לבחוש בלי הפסקה ולכן זה צ'ופר נדיר ששמור אצלנו לשבתות חורף ולימים טובים בלבד.
פירה - אצלנו זה עם איזה חצי חבילת חמאה. וגם עם חלב, בעוונותי. הכי טעים - לארבעה-חמישה תפוחי אדמה להוסיף בטטה אחת, לקלף, לחתוך קטן ולאדות ברשת אידוי, מומלץ גם שן שום או שתיים בפנים, וכשהכל רך מאוד לרוקן את הסיר מהמים, לשפוך מרשת האידוי בחזרה לסיר ולמעוך היטב בממעך על אש קטנה עם הרבה חמאה, וחלב לפי הרגש. אפשר לגרר פנימה קצת אגוז מוסקט. אני לא מוסיפה מלח בשביל שהילדים יקבלו את הטעם הנקי יותר. המבוגרים יכולים להוסיף לעצמם (הכמות היא לכל המשפחה). בעיני זה מעדן. וקל מאוד להכין! עניין של חצי שעה מתחילת הקילוף ועד הישיבה לשולחן.

ובשמת, תודה שהרגעת אותי שחמאה זה בסדר כי הורדתי כמעט את כל מוצרי החלב אבל בלי חמאה חיי אינם חיים והיו לי ייסורי מצפון. בקשר לשקדייה - אני לא קונה יותר, כי לצערי אני מחסלת את הקופסה בכפית מהר יותר מהזמן שלוקח לי להרוויח את הכסף שהיא עולה.
גברת_פלפלת*
הודעות: 1216
הצטרפות: 26 אפריל 2005, 14:41
דף אישי: הדף האישי של גברת_פלפלת*

תרכובות מזון מלאכותיות

שליחה על ידי גברת_פלפלת* »

היי אפרת, כתבתי הודעה והיא משום מה לא מופיעה. אם הבטן נפוחה בשילוב עם אנמיה על רקע חוסר ברזל ועיכוב בגדילה הייתי ממליצה לעשות בדיקת דם לנוגדני IGA שבודקים חשש לצליאק (רגישות לגלוטן). לפעמים רואים רק תסמין אחד או שניים ולכן קשה לאבחן, גם אין מודעות של הרופאים. שווה להתעקש לבדוק ולהסיר דאגה זו מהראש.

אני דווקא ממש לא מעוצבנת על הרופאה. היא אמרה מה שאמרה, ואני עושה מה שאני עושה.
וכל הכבוד לך על כך, אבל כמה אנשים חושבים שאלה דברי אלוהים חיים? )-:

אני מחסלת את הקופסה בכפית מהר יותר מהזמן שלוקח לי להרוויח את הכסף שהיא עולה.
עלה לי רעיון שעוד לא מימשתי- לטחון שקדים במטחנת תבלינים. העניין הוא שצריך לקלף, מה שאומר להשרות במים כמה שעות קודם. אני בטח אנסה את זה פעם. את צודקת, השקדיה באמת מאוד יקרה.
אפרת*
הודעות: 637
הצטרפות: 08 יולי 2003, 12:18

תרכובות מזון מלאכותיות

שליחה על ידי אפרת* »

תודה גם לכן, גלית וענבל, על השיתוף והרעיונות. הרופאההזמינה למעקב עוד חודש, ואם לא תגדל עד אז, כבר הודיעה שתשלח לבדיקות ספצפיות יותר, כדוגמת צליאק. דרך אגב הרופאה הזו היא רופאת גסטרו, די מאכזב, שאפילו היא אינה בקיאה בענייני הנקה.
ריש_גלית*
הודעות: 2367
הצטרפות: 14 יולי 2007, 01:22
דף אישי: הדף האישי של ריש_גלית*

תרכובות מזון מלאכותיות

שליחה על ידי ריש_גלית* »

יש גמד שיעביר את הדיון לדף המתאים?
גברת_פלפלת*
הודעות: 1216
הצטרפות: 26 אפריל 2005, 14:41
דף אישי: הדף האישי של גברת_פלפלת*

תרכובות מזון מלאכותיות

שליחה על ידי גברת_פלפלת* »

אפרת, תעדכני אותנו! בהצלחה!
ער_אציל*
הודעות: 118
הצטרפות: 30 אפריל 2007, 20:14
דף אישי: הדף האישי של ער_אציל*

תרכובות מזון מלאכותיות

שליחה על ידי ער_אציל* »

תודה על התגובות- כתבתי גם בהנקה אבל אחשור בכל אופן: הבן שלי בן שנה וחודש ושוקל 9600.גובה 79ס"מ. נולד 2970. לא אנמי ואין בעיה של הומוגלובין. היה חולה עכשיו שבוע ורק ינק אבל לפני כן אכל במשך היום מוצקים במשפחתון (כלומר פירות ומרק עוף, יוגורט שהוא ממש אוהב 3%, אוכל גם עגבניות שרי, מכרסם לחם...) לטעמי אין לו ממש תיאבון גדול- הוא אוכל די מעט איתי ויונק לפחות פעמיים עד השינה ובלילה לפחות עוד פעם. התפתחות תקינה לחלוטין. היקף ראש כנ"ל. מקבל תוסף ברזל . האם יש מקום לדאגה?
על פי הגרפים הוא עולה במשקל ובגובה ויורד בגרף בשניהם. באחוזון הפחות מ25 במשקל. הבנתי שכשיש האטה בגובה מבחינת אחוזון זה מראה על בעיה.
בינתיים בגלל מחלה לא ממש יצא לי לתת לו דברים שתכננתי כמו דייסת שיבולת שועל על בסיס מיים וחמאה....
בשמת_א*
הודעות: 21563
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

תרכובות מזון מלאכותיות

שליחה על ידי בשמת_א* »

הבן שלי בן שנה וחודש ושוקל 9600. גובה 79ס"מ. נולד 2970
אני לא מבינה באיזה גרפים הסתכלו לך!
הילד שלך יותר משילש את משקלו בשנה הראשונה! והמשקל הממוצע לגיל שנה (אחוזון החמישים) הוא 9 קילו.
איפה פה הבעיה? ממש לא ברור לי.
הילד נשמע לי מצויין.
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

תרכובות מזון מלאכותיות

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

בעקבות התקלותי בדף לדלל את הסימילאק עם מים החלטתי לחפש באינטרנט מה הרכיבים של סימילאק. ולא מצאתי.
מישהי יודעת את רשימת הרכיבים?
נועה*
הודעות: 1437
הצטרפות: 04 ספטמבר 2001, 13:21

תרכובות מזון מלאכותיות

שליחה על ידי נועה* »

לדעתי רשימת הרכיבים מופיעה על המיכל עצמו.
עדי_יותם*
הודעות: 2996
הצטרפות: 07 אוקטובר 2001, 22:47
דף אישי: הדף האישי של עדי_יותם*

תרכובות מזון מלאכותיות

שליחה על ידי עדי_יותם* »

ופרק שני בשיתוף הפעולה בין קופת חולים מכבי לאופטימיל - מודעת עמוד על השער האחורי של ה"מכביתון".
סמדר_נ*
הודעות: 2106
הצטרפות: 17 אוגוסט 2003, 20:40
דף אישי: הדף האישי של סמדר_נ*

תרכובות מזון מלאכותיות

שליחה על ידי סמדר_נ* »

אכן :-(.
אני רק לא בטוחה שזה מתאים לנושא הדף, כי הבעיה כאן היתה הבקבוק, לא הפורמולה -- הוא יכול היה להיות מלא בכל נוזל, לצורך העניין (כולל חלב שאוב או מים).
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

תרכובות מזון מלאכותיות

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

התלבטתי לפני שהכנסתי, אבל נראה לי שזה כן מתאים. זה חלק מהעניין. תרבות הבקבוקים היא נגזרת ישירה של תרבות הפורמולה. אני די בטוחה שאם הפורמולות לא היו מעצבות כך את התפיסות החברתיות שלנו לגבי הטיפול בתינוקות - לא הייתה נוצרת תרבות של השכבת התינוק להירדם עם בקבוק. או שיירדם בהנקה או בדרכים אחרות, אבל השיטה שהבקבוק משכיב תינוקות לישון הייתה נשמעת מופרכת בתרבות הנקה. אני די בטוחה בזה.
א*
הודעות: 742
הצטרפות: 10 פברואר 2002, 10:10

תרכובות מזון מלאכותיות

שליחה על ידי א* »

אבל זו לא סכנה רק של מבוקבקים - גם יונקים עלולים להיחנק
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3431013,00.html
סמדר_נ*
הודעות: 2106
הצטרפות: 17 אוגוסט 2003, 20:40
דף אישי: הדף האישי של סמדר_נ*

תרכובות מזון מלאכותיות

שליחה על ידי סמדר_נ* »

לא מבינה את שתי הכתבות האחרונות.
בעניין החיידקים בתמ"ל -- אם מדובר ב"חיידקים סביבתיים" שאפשר לחטוף גם בחוץ, ו"אין סכנה לבריאות הציבור" -- אז למה לפרסם? מה הורים אמורים לעשות עם המידע הזה, מלבד להילחץ (אני מניחה שלעבור להנקה מאוחר מדי עבור רובם)?
ובאשר לכתבה על התינוקת שנחנקה -- אם להתחיל מהסוף, ההמלצות הבטיחותיות שכתובות שם נכתבו כנראה ע"י מישהו שלא היניק מימיו וגם לא יודע איך הנקה אמורה להיראות. תינוק שיונק "בשכיבה" לא שוכב אפרקדן על גבו. הוא שוכב על הצד כשפלג הגוף העליון מורם מעט. "ציר גופו מאונך לרצפה" נראה לי הגזמה פראית, בעיקר כשמדובר ביילוד שרחוק מאד מלשבת בעצמו. ו"לא להירדם בזמן הנקה" -- מה לעשות שהביולוגיה שלנו שהביאה אותנו עד הלום מכתיבה את ההיפך הגמור? ואותו כנ"ל עם להחזיק במנח אנכי 20 דקות אחרי הארוחה -- כשהרבה תינוקות נרדמים, ולחילופין יש כאלה שאחרי 20 דקות כבר יהיו מוכנים לארוחה הבאה, ולפי ההמלצות האלה ישהו במנח אנכי רוב שעות היממה...
ואם באמת התינוקת נחנקה מריפלוקס, ושאפה את תוכן הקיבה לריאות כמו שכתוב (ואין לי מושג האם אכן כך אמור להיראות מוות מריפלוקס, או שהתמונה יכולה להתאים גם לגורמי מוות אחרים) -- הרי תוכן כזה א. יכול להימצא שם גם אחרי שהיא גומרת לאכול ו-ב. יכול להיות כל מזון, גם פורמולה. וגם כאן -- מן הסתם הסיכון בחלב אם נמוך יותר, כי הוא עוזב את הקיבה מהר יותר. בכל מקרה זה לא דומה לחנק של תינוקות הבקבוק, כי חלב לא קולח מהשד אם התינוק לא שואב אותו אקטיבית (אולי רק כמה שניות אחרי שאיבה, במקרה של אמהות "קולחות" במיוחד, וגם אז הקילוח דקיק).
והכי אהבתי את השימוש בלשון זכר רבים בכל הקשור להנקה. אולי אני באמת אודיע לאיש שלי שהלילה תורו.

לפעמים תינוקות נפגעים או מתים בגלל סיבות שאינן בשליטתו של איש. כל כך עצוב...
כינור_לשירייך*
הודעות: 607
הצטרפות: 10 יוני 2008, 09:08

תרכובות מזון מלאכותיות

שליחה על ידי כינור_לשירייך* »

בעניין החיידקים בתמ"ל – אם מדובר ב"חיידקים סביבתיים" שאפשר לחטוף גם בחוץ, ו"אין סכנה לבריאות הציבור" – אז למה לפרסם? מה הורים אמורים לעשות עם המידע הזה, מלבד להילחץ (אני מניחה שלעבור להנקה מאוחר מדי עבור רובם)?
מצד אחד "חיידקים סביבתיים" ו"אין סכנה", מצד שני אחוז מסוים של חיידקים שהתקנים אוסרים שיהיו במזון תינוקות. אני לא יודעת איך שתי האמירות האלה מתיישבות זו עם זו.
בהחלט יש להורים מה לעשות - לא לתת לחיידקים האלה תנאים נוחים להתרבות. כמה הורים מקפידים, לדעתך, לא לשמור בקבוק שהתינוק טעם ממנו, למשל?
וגם המסקנה שההנקה בטוחה יותר היא לא מיותרת. זה מידע חשוב.
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הודעות: 8400
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

תרכובות מזון מלאכותיות

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

מה שכן היה אפשר לעשות זה להתייחס לתמ"ל כמו אל תרופה, להחמיר את תנאי האחסון שלו ולשווק אותו כתרופה ללא מרשם, בבתי מרקחת שמקפידים על תנאים כאלה. אז אולי היו נוצרים שם פחות חיידקים. אולי.

מן הסתם הסיכון בחלב אם נמוך יותר, כי הוא עוזב את הקיבה מהר יותר
וגם כי חלב אם הוא נוזל פיזיולוגי (כלומר, שאינו זר לגוף).
כפיתה*
הודעות: 9
הצטרפות: 03 אוקטובר 2010, 21:54

תרכובות מזון מלאכותיות

שליחה על ידי כפיתה* »

מנטרה*
הודעות: 349
הצטרפות: 10 אוגוסט 2009, 20:07

תרכובות מזון מלאכותיות

שליחה על ידי מנטרה* »

שלום.
ניסיתי לקרוא את כל הדף, אבל לא הצלחתי, כך שאם השאלה כבר נשאלה, עמכן הסליחה...
אני מניקה כרגע מלא תינוקת בת 5 חודשים, כרגע ללא מוצקים
אני מפנטזת על לגדלה ללא בקבוק תמ"ל אחד בכלל.
האם זה אפשרי? עד איזה גיל צריך להניק בשביל להמנע מתמ"ל? בהנחה שאוכלים יפה מוצקים?
אני מכירה אמהות שנותנות תמ"ל עד גיל 3 פלוס "לפני השינה" וכד'. האם יש בכך צורך תזונתי או שזה הרגל? בהנחה שלא אניק עד גיל 3, יש צורך באיזשהו סוג של תחליף לחלב עד גיל זה? במידה וכן, אין משהו יותר "אמיתי" שיכול לספק צורך זה? האבקות האלה מעוררות בי חלחלה...
אשמח לשמוע מה אתן עשיתן עם ילדים גדולים יותר.
תודה רבה.
מנטרה.
מנטרה*
הודעות: 349
הצטרפות: 10 אוגוסט 2009, 20:07

תרכובות מזון מלאכותיות

שליחה על ידי מנטרה* »

ייתכן והשאלה צריכה להשאל בדף אחר?
פתאום הפנמתי את הכותרת...
רוניתה_פיתה*
הודעות: 599
הצטרפות: 31 מרץ 2008, 03:49
דף אישי: הדף האישי של רוניתה_פיתה*

תרכובות מזון מלאכותיות

שליחה על ידי רוניתה_פיתה* »

למיטב ידיעתי*, מעל גיל שנה אפשר לתת לתינוקות חלב (רצוי עזים), כך שגם אם מפסיקים להניק בשלב זה (המלצות ארגון הבריאות העולמי הן הנקה עד גיל שנתיים...) אין צורך לתת תמ"ל (שזה מוצר מאוד מאוד מעובד...), עדיף חלב/יוגורט.
  • ידיעתי אינה מוסמכת (-:
פלוני_אלמוניה*
הודעות: 1
הצטרפות: 14 אוקטובר 2010, 23:35

תרכובות מזון מלאכותיות

שליחה על ידי פלוני_אלמוניה* »

אני מניקה כרגע מלא תינוקת בת 5 חודשים האח הידד! איזה כיף!
אני מפנטזת על לגדלה ללא בקבוק תמ"ל אחד בכלל רעיון מ-ע-ו-ל-ה.
האם זה אפשרי? בהחלט. רוב מוחץ של היונקים בטבע מגדלים את גוריהם ללא שימוש בחלב של יונק אחר. גם רוב האנושות עושה זאת, או לפחות עשתה זאת עד לפני כמה עשרות שנים (ביחס להיום אני לא יודעת מספרים).
עד איזה גיל צריך להניק בשביל להמנע מתמ"ל? לפי מי? משרד הבריאות הישראלי, אם זו סמכות בעינייך, אומר ש"תמ"ל יינתנו לתינוקות המקבלים הנקה חלקית או שאינם יונקים כלל עד גיל שנה". אבל כמובן, מומלץ להניק יותר מזה. עד הגיל הזה ההנקה כל-כך קריטית שבהעדרה אין מנוס מלתת תמ"ל.
תחליף להנקה אחרי גיל שנה - מבחינתי הפסקת הנקה היא מעבר לתזונה של גדולים, והרעיון שאפסיק להניק אבל יהיה לי תחליף מעליב אותי, וגם בקבוק עד גיל מאוחר זה לא משהו לשיניים, אבל אם זו בחירתך - בהחלט לא חייבים אבקות תעשייתיות. ראי תחליפי חלב טבעיים (לא הייתי שולחת אותך לדף הזה לפני גיל שנה!)
רווי נחת מקטנתך.
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

תרכובות מזון מלאכותיות

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

"נמצא חומר מזהם בתמל של נסטלה
(ישן נושן, אבל רק עכשיו גיליתי את זה, ואין לכך עדות בדף. אני חושבת שהדף הזה צריך לרכז את כל העדויות על כל הפשלות בתמ"ל.)
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

תרכובות מזון מלאכותיות

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

ובגלל נתונים כאלה אני מתחרפנת, משתגעת, יוצאת מדעתי כשאני שומעת עדויות כמו זאת: בפגייה אמרו לה שהם לא יכולים להביא להם חלב אם שאוב, רק סימילאק
תמרוש*
הודעות: 143
הצטרפות: 30 אפריל 2005, 10:04

תרכובות מזון מלאכותיות

שליחה על ידי תמרוש* »

עצה שלי למי שקונה תמ"ל: לברר מהם ערכי הסוכר והמלח בחלב אם, ואז להשוות אותם עם ערכי הסוכר והמלח שעל האריזה שהיא שוקלת לקנות (לבדוק בטבלת הערכים ל- 100גרם).

יש חברות שחורגות מהערכים האופטימליים רק קצת, אבל יש חברות (למשל נסטלה) שהחריגה שלהן היא משמעותית, עד 40%!
על הנזק הפיזיולוגי שבסטכר אתן כבר יודעות.
הנזק הפיזיולוגי ממלח הוא גם משמעותי מאוד - הכבדה על תפקוד הכליות.
ונוסף לכל - יש יסוד סביר להניח, שמתן תמ"ל עם אחוזי מתיקות-מליחות גבוהים יעלה את הסיכון לשביתת יניקה, כי הוא יהפוך את חלב האם לתפל, בהשוואה אליו. מלח במיוחד מתכנת לנו את חוש הטעם.
תמרוש*
הודעות: 143
הצטרפות: 30 אפריל 2005, 10:04

תרכובות מזון מלאכותיות

שליחה על ידי תמרוש* »

(אם מישהי רוצה לברר את המינונים האלה בתמ"לים ישראליים נפוצים, וגם למצוא מקור אמין לערכים הנ"ל בחלב אם ולהביא קישור לפה - זה יהיה נהדר. אני מאוד קצרה בזמן)
רוחל*
הודעות: 26
הצטרפות: 24 מרץ 2014, 03:56

תרכובות מזון מלאכותיות

שליחה על ידי רוחל* »

מפעל סימילאק בארה"ב נסגר בעקבות מותם של שני תינוקות מזיהום :-( כרגע יש מחסור חמור בתמ"לים בארה"ב. https://www.inn.co.il/news/549731
דיצה*
הודעות: 76
הצטרפות: 18 יולי 2005, 21:38

תרכובות מזון מלאכותיות

שליחה על ידי דיצה* »

תקלת ייצור במטרנה הובילה לזיהום: צפוי מחסור של מספר שבועות
https://www.ynet.co.il/economy/article/bk5odgmet
שליחת תגובה

חזור אל “מתכונים באופן טבעי”