איך מוציאים ספר לאור

נמוש*
הצטרפות: 20 דצמבר 2001, 23:26

איך מוציאים ספר לאור

שליחה על ידי נמוש* »

נפשי חשקה להוציא לאור ספר עם שירים ואיורים שלי.
שאלותי לחברי הפורום הן:
  1. האם מישהו יודע איך בעצם מוציאים ספר לאור? (האם עלי להתרוצץ בין הוצאות שונות ולהתחנן לקצת תשומת לב?)
  2. איך מוציאים ספר בהוצאה עצמית? (והאם נדרש לשם כך ממון רב?)
;-) מי שיתן עצה מועילה יקבל בבוא היום ספר חינם!
נאוה_פרנס*
הצטרפות: 05 אוגוסט 2001, 00:39
דף אישי: הדף האישי של נאוה_פרנס*

איך מוציאים ספר לאור

שליחה על ידי נאוה_פרנס* »

נמוש, עצה בחינם ;-)
עולה כמה אלפים. רוב ההוצאות לאור לא ישקיעו בספר פרטי שכזה
באופן פרטי, אם את מארגנת את רוב העבודה על המחשב, הגהה ועריכה בהתנדבות וכדומה, ההוצאה יכולה להיות קטנה יותר כי זה רק הדפוס
הבעיה העיקרית היא הפצה ואת צריכה לחשוב אם את רוצה להפץ
או להוציא לאור כמה עותקים ולחלק או למכור בכל מיני הזדמנויות (שבוע הספר העברי למשל, ירידים) כדי לכסות את ההוצאה המקורית
סביר להניח שאת לא יכולה להסתמך על זה לפרנסה :-/
גילה*
הצטרפות: 07 יולי 2001, 06:17

איך מוציאים ספר לאור

שליחה על ידי גילה* »

כדאי גם להתרוצץ בין הוצאות - אם יסתבר שמה שכתבת מוצא חן בעיני מישהו, יש סיכוי קצת יותר גדול שהספר ימכר. (להוצאות הספרים יש גם מערכת של שווק והפצה, עורך מקצועי). גם לשם של ההוצאה, על הספר, יש משמעות (אם הם בחרו להוציא את הספר הזה, הוא בטח טוב, אז כדאי לי לקנות אותו). לקבל תשובות מכל ההוצאות לוקח די הרבה זמן.
יונת_שרון*
הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*

איך מוציאים ספר לאור

שליחה על ידי יונת_שרון* »

מצד שני, הוצאה גדולה לא משקיעה ב"דחיפה" של כל הספרים שהיא מוציאה. לפעמים הם מוכרים בכל הארץ פחות ממה שהסופר יכול למכור בכמה הזדמנויות ממוקדות (זה מהנסיון של אבא שלי, שכותב ספרים על ידיעת הארץ). לדעתי באופן אידיאלי, משיגים הסכם עם הוצאה גדולה שהם מפיצים את הספר, אבל שגם לך אישית מותר למכור אותו.
נעה_גל*
הצטרפות: 12 יוני 2001, 22:14
דף אישי: הדף האישי של נעה_גל*

איך מוציאים ספר לאור

שליחה על ידי נעה_גל* »

נמוש, אני עושה עכשיו קורס הנקרא "הוצא את ספרך לאור" במסגרת לימודי חוץ של אוניברסיטת ת"א (מרתק!). בעיקרון, את אמורה להכין את הספר עם הטקסט והאיורים (ולאוו דווקא לערוך אותו כמו שאמור הספר להראות בסוף, מספיק מסמך וורד מאורגן פחות או יותר), ולהתחיל לשלוח אותו לכמה שיותר הוצאות ספרים . את תקבלי הרבה מכתבי "תודה אבל, לא תודה" וגם תקבלי כמה שכן מעונינים להפגש איתך. ואז נפגשים, ומקשיבים למה שיש להם להגיד ומחליטים אם רוצים להוציא את הספר או לא.
חוץ מזה, אם את ממש רוצה לעשות מחקר על התהליך כולו, יש ספר שכתב צביקה רייך הנקרא "להוציא לאור" ויצא בהוצאת תמיר ואפשר להזמין אותו דרך ההוצאה (הנמצאת בירושלים). הוא עולה בסביבות ה-130 ש"ח.

אגב, אם את רוצה להוציא רק כמה עותקים, אז יש חברות שמתמחות בזה... וזה כבר סיפור אחר לגמרי.

רק צריך לקחת בחשבון, שזה תהליך ארוך, הרבה פעמים כואב (מי אוהב לשמוע סירובים?), ושמו"לים הם עם מיוחד מאוד.

הנה כמה קישורים שיענינו אותך:

איך נולד ספר - הסבר לילדים מתוך אתר גלים
http://galim.org.il/books/makebooks

כך תוציאו ספר - כתבה של אריאנה מלמד מתוך ידיעות אחרונות
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-566770,FF.html

מדריך קצר באנגלית להוצאת ספר דרך הוצאה
http://eserver.org/books/how2publish

איך מוציאים לאור בארה"ב
http://www.soyouwanna.com/site/syws/pub ... hbook.html

לכתוב ולפרסם ספרי ילדים - מאמרים ומדריך
http://write4kids.com/welcome.html

שקפים בנושא פרסום עצמי
http://members.aol.com/SelfPrint/tsld001.htm

טיפים להדפסה עצמית
http://www.savannahnow.com/exchange/sto ... owto.shtml

פרק 6 מספר למו"לים על רעיונות לשיווק הספר שלך
http://bookmarket.com/1001edit.html

1001 דרכים לשווק ספר
http://bookmarket.com/1001ways.html

הנה האתר של הוצאת בבל - שהוא מענין בפני עצמו ולאוו דווקא למוציאי ספרים www.babel.co.il

הנה כתובות של אתרים של הוצאות שמוציאות print on demand:

Xlibris: http://www.xlibris.com

iuniverse: http://www.iuniverse.com

sfwa: http://www.sfwa.org/beware/printondemand.html
נמוש*
הצטרפות: 20 דצמבר 2001, 23:26

איך מוציאים ספר לאור

שליחה על ידי נמוש* »

חברות, תודה על העצות. אולי אצור קשר עם כמה הוצ"ל, ואם אחד לא יתלהב - אוציא אותו לאור בעצמי.
אביב_חדש*
הצטרפות: 26 יולי 2001, 09:53
דף אישי: הדף האישי של אביב_חדש*

איך מוציאים ספר לאור

שליחה על ידי אביב_חדש* »

מידידה שרצתה להוציא לפני כמה שנים ספר, אני יכולה לספר שהוצאת ספרים ביקשה ממנה לשלם להם 10,000 ש"חים לפני 5 שנים כדי שיוציאו אותו לאור.
אם הספר יימכר, אז את הספרים הבאים הם יממנו בעצמם.
בהצלחה
נעה_גל*

איך מוציאים ספר לאור

שליחה על ידי נעה_גל* »

כשהוצאת ספרים מבקשת לשלם כסף על שיוציאו לאור ספר, זה סימן שהמו"ל לא מעונין לקחת סיכון עם הספר. או במילים אחרות.. הם לא מעונינים להדפיס אותו.
צפריר_שפרון*
הצטרפות: 04 יולי 2001, 00:31
דף אישי: הדף האישי של צפריר_שפרון*

איך מוציאים ספר לאור

שליחה על ידי צפריר_שפרון* »

נמוש,
אם את מעונינת בהוצאת מספר קטן של ספרים או בהוצאה לאור עצמית. מי שיכול לבצע לך את העבודה הפיזית, זה אחד רני כשר. המו"ל של "באופן טבעי".
גילה*

איך מוציאים ספר לאור

שליחה על ידי גילה* »

מי זה? (-;
אביב_חדש*
הצטרפות: 26 יולי 2001, 09:53
דף אישי: הדף האישי של אביב_חדש*

איך מוציאים ספר לאור

שליחה על ידי אביב_חדש* »

זו צורה אחת להסתכל על העניין. אבל אפשר לשלם 10,000 ש"ח, למי שזמין סכום כזה בבנק, ואז שם ההוצאה יהיה מודפס על הספר, שזה כבר מקדם מכירות, כמו שכבר אמרו כאן. ואם הספר נמכר טוב, בפעם הבאה ההוצאה תשלם.
צפריר_שפרון*

איך מוציאים ספר לאור

נמוש,
כאשר אנחנו משתמשים בהוצאה לאור שנקראת "באופן טבעי", יש לעניין זה תהודה מפלחת שוק. מעבר לכך אנו תורמים להפצת הרעיון של החיים ב"אופן טבעי". אם נושא ספרך קשור, אם ספרך יהיה להיט מתוך מה שהוא ולא מתוך התהדרות האריזה או שימוש בשם הוצאה לאור למטרות קידומו, יתכן שתוכלי לתרום משהו בקידום הפרסום של הוצאת "באופן טבעי".
זה פשוט מאוד - את יכולה לעזור להוצאת באופן טבעי להתפרסם, בעתיד גם באופן טבעי תהיה מספיק טובה גם לקידום מכירות של ספרים נוספים. כמובן שזה עניין שנתון לשיקולייך ולמצב חשבון הבנק שלך.
גילה*

איך מוציאים ספר לאור

שליחה על ידי גילה* »

שיקול מענין, צפריר.
מצד שני - אם הוצאת באופן טבעי תחשוב שזה ספר שראוי להתהדר בו .... (בעצם, כמו כל הוצאה אחרת)
נעה_גל*

איך מוציאים ספר לאור

שליחה על ידי נעה_גל* »

שגית, ממה שאני שומעת עכשיו בקורס שאני עושה (שהמרצים בו הם מו"לים גדולים, קטנים, סופרים, עורכים, סוכנים וכו'), הסיכון בדבר כזה הוא לא שווה (לסופר). ספר שהוצאה לא משקיעה בו את כספה, גם תשקיע מאמץ מזערי בשיווקו, אם בכלל. ספר כזה, אם הוא מצליח להגיע לסטימצקי הוא יהיה שם חודש חודשיים על המדפים ואז יעלם(ובשביל להיות ספר נמכר, אין מה לעשות, חייבים להגיע לסטימצקי, ורק לידיעה, בשביל שסופר או מו"ל ירוויחו מהספר הספר צריך למכור 3000 עותקים. בארץ ספר המגיע ל-3000 עותקים נחשב לרב מכר).
זה נורא, זה מזעזע אבל זו המציאות הקשה של שוק ישראלי שאיננו קורא.
והנה סטיסטיקה מענינת.
בישראל יוצאים כל שנה 4000 כותרים חדשים (ואנחנו 6 מליון תושבים)
בבריטניה יוצאים כל שנה 120,000 כותרים חדשים (והם 60 מליון תושבים)
גם באופן יחסי יוצא שמצבנו הוא עגום...
צפריר_שפרון*

איך מוציאים ספר לאור

נמוש,
שרק לא תרדי מזה בגלל שהעניין לא פשוט. אם יש לך מה לומר, לכי על זה. אפילו במס' עותקים קטן, דברי עם רני הוא יודע להפיק גם מס' קטן של ספרים בהוצאה יחסית קטנה (תרתי משמע).
זה נכון שהוצאת ספרים יכולה ליחצן ספר ולעזור להפצתו, השאלה היא מה מטרתך, להפיץ מסר, להתפרנס, להתפרסם, לעניות דעתי, ומתוך נסיוני האישי, עצם כתיבת הדברים והוצאתם בספר עשויים לתת לך סיפוק ששום דבר אחר לא יעשה.
אל תוותרי.
נעה_גל*

איך מוציאים ספר לאור

שליחה על ידי נעה_גל* »

אני מסכימה בכל מילה עם צפריר. לא התכוונתי לייאש אותך!
רועי_שרון*
הצטרפות: 13 יוני 2001, 18:34
דף אישי: הדף האישי של רועי_שרון*

איך מוציאים ספר לאור

שליחה על ידי רועי_שרון* »

נעה, רק לגבי הסטטיסטיקה של כמות הכותרים לאוכלוסיה (אני לא יכול לראות מספר בלי להגיב ;-)): כשבבריטניה מוציאים כותר, הוא מתאים לא רק לתושבי בריטניה, אלא גם להרבה דוברי אנגלית במקומות אחרים בעולם (אני לא מדבר רק על ארה"ב -- שם במילא מוציאים ספרים עם שינויים קלים בשפה ובעריכה). בסך הכל יש כחצי מיליארד דוברי אנגלית ברמת שפת אם, ועוד כמה מיליארדים ברמה של שפה שניה. עברית, לצערנו, יש כמעט רק בישראל.
נעה_גל*

איך מוציאים ספר לאור

שליחה על ידי נעה_גל* »

אני לא חושבת שזה אמור להיות קשור...
4000 כותרים בשנה זה עלוב בכל קני מידה (כך נאמר לנו...), הצרפתים מוצאים הרבה הרבה הרבה יותר, וכן הספרדים וכו'
רועי_שרון*

איך מוציאים ספר לאור

יש 60 מליון צרפתים, כ-150 מליון דוברי צרפתית כשפת אם, ועוד כחצי מיליארד דוברי צרפתית כשפה שניה.
יש 40 מליון ספרדים, וכמיליארד דוברי ספרדית כשפת אם (ספרדית יותר נפוצה מאנגלית!).

באופן כללי, לבריטניה, ספרד וצרפת, היו תקופות אימפריליסטיות שגרמו לזה שיש הרבה מדינות שבהן שפתם היא השפה הראשונה או השניה. ברור, לכן, שיש הרבה דוברים בשפות האלה. כמו כן, כל אחת מהתרבויות האלה קנו מעריצים רבים, אשר דוברים את שפתן וצורכים ספרים בהן.

אם את באמת רוצה להשוות, תבדקי כמה כותרים יוצאים לאור בפינלנד או דנמרק או באיזו ארץ מערבית אחרת ששפתה מוגבלת לתחומה.

מעבר לכך, 4000 כותרים בשנה זה מעט. אבל לא נראה לי שזה בגלל רמת הקריאה הנמוכה של דוברי העברית, אלא פשוט בגלל שיש מעט כאלה.
נאוה_פרנס*

איך מוציאים ספר לאור

אולי נבנה אימפריה ונחיל את השפה העברית בכל העולם?
אז עברית תהיה שפה ראשונה או שנייה ויהיו לנו הרבה כותרים
איך זה בתור פתרון לכמות הקטנה של הכותרים?
דוד_רובנר*
הצטרפות: 11 יולי 2001, 10:40
דף אישי: הדף האישי של דוד_רובנר*

איך מוציאים ספר לאור

שליחה על ידי דוד_רובנר* »

פֳטֳה מורגֳנֳה . . .
(ע"ש הפאטה (פיה) האגדית מורגאנה השוכנת על קרקע הים ומאחזת את עיני הנוסעים)
דוד_רובנר*

איך מוציאים ספר לאור

אני מנסה לא מעט זמן להוציא לאור בשפה העברית את הכתובים של בית-הספר סדברי-ואלי -- עד היום ללא הצלחה!!
יונת_שרון*
הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*

איך מוציאים ספר לאור

שליחה על ידי יונת_שרון* »

דוד, מה אומרים לך? איך הוצאות הספרים מגיבות?
דוד_רובנר*

איך מוציאים ספר לאור

לא פניתי להוצאות רבות. לאלו שאליהן פניתי השיבו שרק בקבלנות (על חשבוני). אני בעיקר ניסיתי לעניין אירגונים ואנשים פרטיים ומשרדים ממשלתיים -- מישהו שיתמוך אידיאולוגית ו/או מישהו בעל משקל ציבורי או כלכלי מן הסתם.
נעה_גל*

איך מוציאים ספר לאור

שליחה על ידי נעה_גל* »

ניסית בהוצאת "בבל"?

בעיקרון, אני חושבת שכדאי לשלוח את החומר גם להוצאות קטנות שמתעסקות בנושאים דומים, וגם להוצאות גדולות כלליות. לא הייתי שולחת את הספר להוצאת מודן, אבל כן מנסה בזמורה ביתן או כתר.
נאוה_פרנס*

איך מוציאים ספר לאור

דוד, הגורם שיכול אולי להתעניין בספר (להשתתף בהוצאתו או לרכוש ממנו כשיוצא לאור) זה המרכז לחינוך דמוקרטי שמכשיר מחנכים לבתי הספר הדמוקרטיים, נראה לי שזה ספרות חובה למי שמחפשים ללמד אחרת, בחופש, בכבוד. פנית אליהם? אם לא, אולי כדאי...

חוץ מזה, למה אתה לא מוציא לאור על חשבונך? לדעתי, יש לזה קהל
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

איך מוציאים ספר לאור

שליחה על ידי בשמת_א* »

לגבי נתוני הכותרים, עליכם לדעת שמדובר בנתון הכולל תרגומים (לשפות כגון אנגלית, צרפתית, ספרדית, איטלקית וגרמנית מתרגמים הרבה, במיוחד מפני שדובריהן נוטים שלא לקרוא שום דבר שאיננו בשפת האם שלהם) וכן הדפסות חוזרות ומהדורות חדשות של ספרים ישנים או עתיקים או נדירים וכדומה.
רועי_שרון*

איך מוציאים ספר לאור

דוד, כדאי לך אולי גם לבדוק את הוצאת "רכס". נדמה לי שהם מתמחים בספרים בתחום החינוך, במהדורות יחסית קטנות. כמו כן מפגישה יחידה בעבר עם המנכ"ל (והבעלים) של ההוצאה (איני זוכר את שמו), נראה לי שהוא מסוג האנשים שמסוגלים להתלהב מקונספט כזה ולהפוך להיות בעל עניין בקידום הנושא. יעזור כמובן אם תוכל לשכנע אותו שיש בארץ ביקוש לסוג כזה של ספרים, או שזה משתלב עם מגמות צרכניות או תרבותיות בארץ.
נעה_גל*

איך מוציאים ספר לאור

שליחה על ידי נעה_גל* »

בשמת- הנתון כולל תרגומים ללא הדפסות חוזרות. מדובר על כותרים חדשים.
א_ל_א_ן*
הצטרפות: 12 דצמבר 2004, 15:51
דף אישי: הדף האישי של א_ל_א_ן*

איך מוציאים ספר לאור

שליחה על ידי א_ל_א_ן* »

למי יש משהו להגיד על הוצאות ספרים.
אני מעוניינת, או מוכרחה להוציא ספר.
מי מכיר, מי שמע, למי הכי טוב לפנות, כמה למה ואיך...
ליאת_טאוב*
הצטרפות: 06 פברואר 2003, 21:21
דף אישי: הדף האישי של ליאת_טאוב*

איך מוציאים ספר לאור

שליחה על ידי ליאת_טאוב* »

איזה סוג של ספר?
מה הנושא שלו?
מה את מחפשת בהוצאה אליה תפני?
נועה_ברקת*
הצטרפות: 30 יוני 2002, 17:11
דף אישי: הדף האישי של נועה_ברקת*

איך מוציאים ספר לאור

שליחה על ידי נועה_ברקת* »

באמת כדאי לדעת יותר מהו הספר ומהו קהל היעד שלך, כדי לנסות ולהמליץ למי לפנות.
בעיקרון, תמיד כדאי ללכת על ההוצאות הגדולות ביותר, אבל לא תמיד. תלוי. יש כאן עוד מלבדי שמצויים קצת בתחום. אם תפרטי אולי נוכל לעזור.
א_ל_א_ן*

איך מוציאים ספר לאור

שליחה על ידי א_ל_א_ן* »

מדובר בספרות.
ספר לגיל 10 12 יכול גם להתאים למבוגרים, שאוהבים ספרים על ילדים.
אני רוצה להוציא אותו, כי אני בעצם סופרת במקצועי, ולא סתם איזו מישהי שעדיין לא החליטה מה לעשות עם החיים שלה.
זאת אומרת, זה סוג של אחריות שלי כלפי עצמי, להתחיל לפעול למען מקצוע טוב יותר, ומאחר שדווקא בהחלט יש לי כיוון, אני נאלצת לקחת את הדגל ולתקוע אותו על החלקה הזו- אני עוסקת בכתיבה ואם יהיה לי ספר יהיה לי יותר קל להתפרנס מכל מיני דברים, כגון סדנאות וכו'.

מדובר בחיי ילדה אחת שבסיפור הראשון מוצאת כלב ובסוף נאלצת למסור אותו, ובשני באותה הילדה שתופרים לה תחפושת לפורים.

אולי זה מתאים להוצאת דני.
מישהו מכיר יותר אינפורמציה על הוצאת דני.
ענת_שן_לוי*
הצטרפות: 26 ספטמבר 2001, 22:10
דף אישי: הדף האישי של ענת_שן_לוי*

איך מוציאים ספר לאור

שליחה על ידי ענת_שן_לוי* »

אופציה אחת - יריה באוטומט:
להתקשר לכמה הוצאות שמוציאות ספרים לנוער; לשאול בכל הוצאה למי בדיוק לשלוח; לשלוח בדואר או בדוא"ל, לפי ההעדפה של ההוצאה; להרים טלפון אחרי כמה ימים לודא שקבלו; לחכות לתשובה; אחרי כמה שבועות להתחיל לנדנד בעדינות, תוך יצירת קשר אישי עם הלקטור, או עם מי שמחליט.

אופציה שניה - צלפות:
להחליט איזה הוצאה הכי מתאימה בעיניך; להתקשר, לשלוח ולנדנד בעדינות...
בכל מקרה, צריך הרבה סבלנות ונחישות.

אופציה שלישית - מימון עצמי:
יש כמה הוצאות שיוציאו לך איזה ספר שתרצי אם תשלמי להן את מחיר הפקת הספר ודפסתו, למשל הוצאת "גוונים".

כדאי שתדעי שיש הוצאות שדורשות תשלום על בדיקת כתבי היד ששולחים אליהן, כי הוצאות רבות מקבלות עשרות כתבי יד בחודש, והטיפול בהם הוא ממש המון עבודה.

לא מכירה את הוצאת דני.
א_ל_א_ן*

איך מוציאים ספר לאור

שליחה על ידי א_ל_א_ן* »

שני הסיפורים שכתבתי, יכולים בעיניי, להפוך בבוא היום להצגה או סרט קצר.
יש לי חשש להציג אותם בפני איזה במאי אמביציוזי שידבר אתי נורא יפה ישאב השראה וילך הלאה בלעדיי.
זאת אומרת, אני לא משלה את עצמי- בני נוער לא קוראים, ואם כן- אז רק מישהו ממש מפורסם- למשל יונתן גפן, שהוציא את חברות הכי טובות- הפך בין רגע לרב מכר- אגב- יופי של ספר.
כלומר אם הדברים שלי יהפכו להיות בעולם, שזה אומר שהם רשומים, כמו מעין תעודת זהות, או תעודת לידה, יהיה לי יותר נוח ללכת הלאה, בכל מיני תחומים.
ענן_בעננים*
הצטרפות: 09 נובמבר 2003, 14:52
דף אישי: הדף האישי של ענן_בעננים*

איך מוציאים ספר לאור

שליחה על ידי ענן_בעננים* »

אני מעוניינת, או מוכרחה להוציא ספר.
את מעונינת או מוכרחה? S-:

אני לא משלה את עצמי- בני נוער לא קוראים
האמנם? לדעתי בני נוער קוראים כשמדובר בספר שהם מתחברים אליו, שהוא טוב ומוצלח בעיניהם. נכון שיש היום מחשבים וכו' , אבל לקריאה יש מקום יציב אצל חלק גדול מהילדים, אין לה תחליף ואיננה עומדת לצאת מהאופנה.
טרה_רוסה*
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

איך מוציאים ספר לאור

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

אם אפשר, אני רוצה לתפוס טרמפ על הדף ולהתייעץ במביני עניין:

יש לי כמה רעיונות לספרים שאני רוצה לתרגם לעברית. האם אני יכולה לפתוח הוצאה לאור קטנה ולעשות זאת? אני כמובן לא מדברת על משהו מיידי, אלא על תהליך איטי.
מה שמעניין אותי הוא איך נהוג לקבל זכויות לתרגום ספר, וכמה בדרך כלל צריך לשלם על זה. בוודאי יש טווח מחירים רחב לפי הספר, אבל בכל זאת הייתי רוצה לשמוע פחות או יותר. האם יש למישהו מושג?
נועה_ברקת*

איך מוציאים ספר לאור

פעם בררתי ונאמר לי שיש לשלם סכום מסויים (כעשרה אחוז מההכנסות הצפויות) עבור זכויות הספרים וכמובן לשלם למחבר תגמולים.
לרוב הוצאות הספרים יש מייצגים בארץ שעושים את החיבור, אבל אפשר גם באופן ישיר.
איזה ספרים חשבת לתרגם? באיזה נושא?
טרה_רוסה*

איך מוציאים ספר לאור

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

כל מני נושאים. יש לי הרבה רעיונות :-]
עבדתי פעם בתרגום עם הוצאת ספרים קטנה שעסקה כמעט אך ורק בתרגום ספרים. הם בוודאי היו יכולים לעזור לי בזה, אבל אני לא יודעת אם זה מנומס לפנות בשאלות כאלה שהן כאילו מתוך רצון להיות מתחרים (למרות שבכלל לא באותו תחום ספרים). אפשרות אחרת היא לחבור אליהם ולהוציא אצלם את אותם ספרים. השאלה איך עושים את זה מבחינה עסקית.
ענת_שן_לוי*

איך מוציאים ספר לאור

טרה, בעלי זכויות לרוב מעדיפים לעבוד מול הוצאות ספרים ולא מול אדם פרטי שעוד לא הוציא ספרים, כי זה עסק מסובך וכבד שדורש השקעה כספית גדולה וידע בכל תחומי הפקת ספר.
ולמרות זאת הרי כל הוצאה התחילה מספר אחד...
אך אם אין לך חזון עמוק לגבי הקמת הוצאת ספרים (ועשרות אלפי שקלים להשקעה), עדיף למצוא הוצאה שתידלק על החומרים.
בקשר להוצאה שעבדת איתה, אם את ביחסים טובים איתם ואם הם נחמדים, הם עשויים להנות מלחלוק את הידע שלהם. יש גם אפשרות לבקש יעוץ בתשלום. (יכולה להמליץ לך על מישהו...)
מבחינה עיסקית יש איזה חישוב ל"הבאת ספר" להוצאה, (לא המון כסף )-:) חישוב נפרד מהתשלום על התרגום, ולא בטוח שכל הוצאה תהיה מוכנה לשלם אותו. חלק יגידו לך להגיד תודה שהסכימו בכלל להוציא לאור... אם זה יהיה רלוונטי תאיימלי לי.
טרה_רוסה*

איך מוציאים ספר לאור

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

תודה לכן על המידע!
מה לגבי ספרים שבמקור יצאו בהוצאות קטנות? יהיה קל יותר לעבוד מולן, לא?
נזכרתי גם שסיפרו לי שיש מין מרכז כזה של הוצאות ספרים שמייצג הוצאות או מביא ספרים שמוצעים לתרגום ואפשר לעבוד מולם. אבל בוודאי גם הם לא יעבדו עם מישהו שעוד לא הוציא אף ספר :-)
ענת_שן_לוי*

איך מוציאים ספר לאור

מין מרכז כזה של הוצאות ספרים שמייצג הוצאות או מביא ספרים שמוצעים לתרגום ואפשר לעבוד מולם
זה מה שסוכנויות ספרים עושות כמדומני.
ליאת_טאוב*
הצטרפות: 06 פברואר 2003, 21:21
דף אישי: הדף האישי של ליאת_טאוב*

איך מוציאים ספר לאור

שליחה על ידי ליאת_טאוב* »

בתחום האקולוגי - יש את הוצאת "יער" של טליה שניידר.
בנוסף יש את "התעוררות" שאת מכירה כבר.
יש את "בבל".
ועוד כל מיני הוצאות קטנות וקצת פחות ממוסחרות שיכול להיות נעים לעבוד איתן.
מיכל_מסורי*
הצטרפות: 11 אפריל 2005, 11:15
דף אישי: הדף האישי של מיכל_מסורי*

איך מוציאים ספר לאור

שליחה על ידי מיכל_מסורי* »

היי לכולם..
בחיפושי אחר הוצאת ספרים אני נתקלת בפורום של באופן טבעי, כמה כייף...
בכל מקרה כתבתי ספר לפעוטות אודות רגשות, שיצא מדהים (יש לי כבר די הרבה תגובות) ואני מתכננת לפנות להוצאה לאור.
יש רעיונות באמת איך עושים את זה מבלי שיקחו את הספר וישאירו אותי באפלה... אני לצערי בורה בחוזים ואחת שמאמינה כשמדברים איתי יפה...
כבר כמה פעמים בחיי שמחתי ממשהו והדבר נעלם..
אשמח לעזרה וייעוץ חברים. :)
שמח_במטבח*
הצטרפות: 15 יוני 2005, 08:47

איך מוציאים ספר לאור

שליחה על ידי שמח_במטבח* »

אני מעוניינת להוציא ספר לאור.
אשמח לשמוע על הדרכים לעשות זאת ומה הכי מומלץ.הוצאה לאור?פרטי?על מה לשים לב?יש סיכוי להרוויח מזה?
מכיוון שגלשתי באתר המקסים הזה רק פעמים ספורות אין לי מושג לאן לקשר הודעה זו-אודה לכם אם תעזרו לי.

יום טוב
טרה_רוסה*

איך מוציאים ספר לאור

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

קראי דף זה, יש בו מידע רב.
מיכל*
הצטרפות: 09 אוקטובר 2001, 17:11

איך מוציאים ספר לאור

שליחה על ידי מיכל* »

יש מישהו שמבצע "הוצאה לאור פרטית" של עד 50 עותקים. לא זכורים לי יותר פרטים, אבל שווה לחפש למי שמעוניין.
עדי_יותם*
הצטרפות: 07 אוקטובר 2001, 22:47
דף אישי: הדף האישי של עדי_יותם*

איך מוציאים ספר לאור

שליחה על ידי עדי_יותם* »

מיכל מסורי: ראשית, אני ממליצה לקרוא את הספר "להוציא לאור". שנית - הכיני בבית עותק ייצוגי (בוורד, רגיל), מודפס ברווח כפול או שורה וחצי. שלחי קודם במייל לכמה אנשים ובקשי מהם שיעברו ויעירו אם יש שגיאות כתיב או ניסוח. צלמי או הדפיסי בכמה עותקים, וכרכי אותם יפה - בכל בית דפוס, או ב-mail boxes etc יכרכו לך עם ספירלה ודף שקף למעלה, בעלות סמלית. הכיני מכתב מלווה קצר שמציג אותך ואת הספר. שלחי לכמה הוצאות, ובמקביל שלחי עותק בדואר רשום לעצמך. שמרי את העותק הזה כשתקבלי אותו, חתום במעטפה. כך, תהיי מוגנת מבחינה חוקית במקרה (הלא כל כך סביר) שיגנבו לך את הרעיון.
ענבל_ית*
הצטרפות: 26 דצמבר 2005, 17:02
דף אישי: הדף האישי של ענבל_ית*

איך מוציאים ספר לאור

שליחה על ידי ענבל_ית* »

אני רוצה להוציא לאור ספר וחוברת מתורגמים מאנגלית בנושא תקשורת מקרבת. אני מנסה להבין מה כדאי לעשות. לפנות להוצאה לאור שתסכים להוציא את הספר על חשבונה נראה לי רחוק מדי. ניסיתי פעם עם פראג , היתה הסכמה אך העניין נדחה ונדחה. הייתי רוצה לנסות לטפל בעצמי תוך שיתוף פעולה עם הוצאה בינונית-קטנה. אני מוכנה להשקיע סכום ראשוני ומקווה גם להרוויח בהמשך. המטרה הראשונית היא להוציא את הספר בעברית על מנת שיהיה זמין ונגיש יותר לדוברי עברית. יחד עם זה תוך נסיונות להשאר עם תינוקי בן 11 חודשים בבית בהמשך, הייתי רוצה למצוא דרך להתפרנס מזה. אני לומדת עכשיו בהדרגה את עולם ההוצאה לאור וכך הגעתי לדף הזה. עכשיו לשאלות שלא ברורות לי:
  1. הבנתי שאחרי הדפסה וכריכה של הספר ההוצאות עובדות מול מפיץ שמקבל אחוזים אסטרונומיים כמו 50% ממחיר הספר בחנות. האם אפשר להפיץ את הספר לבד ללא שימוש במפיץ? האם רשתות הספרים עובדות מול מפיצים עצמאיים או שיש כל מיני חוזי בלעדיות?
  1. לאיזה הוצאות ספרים כדאי לפנות. מכירים הוצאות שעוסקות בתחומים רלוונטים לתקשורת בין-אישית מקרבת?
  1. מה המחירים לתרגום ספר בן 200 עמודים?
תמר_א*
הצטרפות: 22 יוני 2004, 12:56
דף אישי: הדף האישי של תמר_א*

איך מוציאים ספר לאור

שליחה על ידי תמר_א* »

הנה עוד קישור מפורט ונחמד

בהצלחה
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

איך מוציאים ספר לאור

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

האם רשתות הספרים עובדות מול מפיצים עצמאיים או שיש כל מיני חוזי בלעדיות
אני לא מכירה מספיק את השוק, אבל משיחה עם מוכרת בסטימצקי הבנתי שאחד המפיצים הגדולים בארץ הוא... סטימצקי, ושהוא מפיץ גם לחנויות קטנות ועצמאיות.

הייתי אולי פונה להוצאות אוניברסיטאיות תחילה (תלוי מה רמת החומר שתרגמת).
א_ל_א_ן*

איך מוציאים ספר לאור

שליחה על ידי א_ל_א_ן* »

איזה עיסוק תרבותי זה, לכתוב ספר, וכמה שזה קשה אחר כך להוציא אותי. ממש לא הוגן.
כותבת*
הצטרפות: 15 מאי 2006, 12:27

איך מוציאים ספר לאור

שליחה על ידי כותבת* »

מקפיצה את הדף וגם שואלת
כתבתי לא מעט סיפורים קצרים
רציתי לשלוח לתחרות הסיפור הקצר של עיתון "הארץ"
מה חבל! אין תחרות סיפור קצר השנה
איך אפשר להוציא את סיפוריי מהמגירה? הייתי מעדיפה לראות אותם בדפוס ולא באינטרנט.המטרה לא להתעשר(דא?!) אלא שיקראו אותם.
תודה
אשה_שמחה*
הצטרפות: 27 ספטמבר 2006, 22:31
דף אישי: הדף האישי של אשה_שמחה*

איך מוציאים ספר לאור

שליחה על ידי אשה_שמחה* »

אפשר להדפיס באופן פרטי בהוצאה קטנה, (אם יש לך כסף שאת רוצה להקדיש לזה), או להדפיס בבית, לכרוך באופיס דיפו (אפשר לעשות את זה בדפים בגודל A5 , עם תמונה בכריכה, שיראה דומה לספר אמיתי), ולשחרר לעולם...אני הדפסתי כך בבית שנים עשר עותקים והפצתי בשיטת "תעביר את זה הלאה"- מי שקורא מעביר למישהו אחר וכו'.
בהצלחה @}
כותבת*

איך מוציאים ספר לאור

שליחה על ידי כותבת* »

תודה רבה
האם יש עוד אפשרויות?מישהו יודע?
בתחום*
הצטרפות: 23 ינואר 2008, 10:19

איך מוציאים ספר לאור

שליחה על ידי בתחום* »

אפשר לחזר אחרי הוצאות הספרים - לשלוח את כתב היד ללקטורים.
קרוטונית_מהמרק_הגדול*

איך מוציאים ספר לאור

את יכולה ליצור קובץ וורד, לשלוח אותו במייל ולבקש מאנשים שידפיסו לעצמם (השאלה כמה עמודים זה. הרבה אנשים אולי ידפיסו 10 עמודים, אבל לא 30 או 70 עמודים).

אפשרות אחרת - להשקיע בכמה כרכים "מושקעים", ולהפיץ אותם בבתי קפה שיש בהם חומר קריאה ומידע על פעילויות תרבות (בערים יש הרבה כאלה). כרך-שניים לכל מקום, על דעת בעלי המקום, בתקווה שיישארו שם...
כותבת*

איך מוציאים ספר לאור

שליחה על ידי כותבת* »

,תודה!
אגב2 האם יש טעם לשלוח לעיתון?האם עיתונים מפרסמים סיפורים?
קרוטונית_מהמרק_הגדול*

איך מוציאים ספר לאור

כותבת, לא הספקתי להגיב בזמנו.. האם את מי שאני חושבת? :-)
האם שלחת לי פעם גם טור לקריאה?

נדמה לי שעיתונים בדרך כלל לא מפרסמים סיפורים, אלא של כותבים ידועים.
באופן_לייט*
הצטרפות: 02 נובמבר 2006, 23:58
דף אישי: הדף האישי של באופן_לייט*

איך מוציאים ספר לאור

שליחה על ידי באופן_לייט* »

ספר של אילן שיינפלד "בית ספר למשוררים - מדריך מעשי לסופרים ומשוררים "
תותים_עכשיו*
הצטרפות: 17 נובמבר 2008, 19:31
דף אישי: הדף האישי של תותים_עכשיו*

איך מוציאים ספר לאור

שליחה על ידי תותים_עכשיו* »

שלום לכולם!
אני ובעלי הוצאנו ספר בהוצאה עצמית, אנחנו ממש מרוצים וגם מוכרים לא רע ועכשיו אספר לכם איך, בקצרה.
אבל לפני זה רק בשביל הקוריוז- בעלי כתב את הספר במשך תשע(!) שנים. כשנפגשנו הציע לי לערוך אותו, וכל התהליך- העריכה, ההוצאה, היה ממש כיף. פה אפשר לקרוא על הספר (מקווה שזה מותר)- יום אסוני הוא יום ששוני
אז איך? ככה:

אחרי שהספר מוכן וערוך על קבצי וורד, מצאנו גרפיקאית שיודעת להכין ספר לדפוס, ועבדנו מולה במיילים. היא הכינה קבצים לבית דפוס, כריכה והכל.
מצאנו בית דפוס שנראה לנו נחמד והתחלנו עם הדפסת 200 ספרים. כיום אפשר להדפיס בדפוס דיגיטלי, היתרון בו הוא המחיר הוא לפי עותק, כלומר אם מדפיסים ספר אחד או 500, זה לא משנה את המחיר לעותק. זה טוב לעצמאיים שלא רוצים לקחת סיכונים. מה שהיה פעם- דפוס אופסט- עדיין קיים, מעל 1000 עותקים זה נהיה הרבה יותר זול, אבל למה להדפיס 1000 עותקים במכה? אין סיבה.
שידרגנו את עסק הטיפולים שלי כך שיהיה גם הוצאת ספרים (לא חייבים הוצאת ספרים, אבל כדאי שיהיו חשבוניות/קבלות).
  • עשינו מסיבת השקה גדולה ומרגשת עם המון חברים וקרובים, כבר במסיבה מכרנו כמה עשרות, ומאז (לפני שנה וחצי) מפה לאוזן עוד כ- ***.
  • פתחנו דף ב"וואלה בי", מכרנו שם רק ספר אחד..
  • כשרצינו לגדול פנינו למפיץ. חנויות הספרים הרשתיות עובדות רק מול מפיצים. למפיץ יש תנאים- אם לא ימכרו כך וכך ספרים, נצטרך לשלם לו. כדאי לברר אצל כמה מפיצים ולחתום עם אחד שהתשלום אצלו נמוך. המפיץ קרא את הספר, העביר לסטימצקי לקריאה, ועכשיו כבר מעל חצי שנה הספר בחנויות, ונמכרו *** עותקים.
הכי חשוב- זה כיף להוציא ספר, מרתק, ולהחזיק אותו ביד, מוכן וכרוך, זו התרגשות גדולה והרגשה שאין שניה לה (אולי לידה? לא יודעת, עוד לא ניסיתי).
אז לא להתייאש, יש דרך לכל משאלה.

מי שצריך עוד פרטים- מחירים, המלצות וכו'- אשמח לעזור.
מי שרוצה עריכה לספר שלו או ליווי יותר אישי- כנ"ל.
בהצלחה לכולם!
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

איך מוציאים ספר לאור

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

אני הוצאתי את ספרי "כד מלא זהב" בהוצאת הספרים אוריון לפני כמה שנים. את ההוצאה מנהלת שנים רבות אישה אמינה ומיוחדת במינה שנותנת את הנשמה כדי שהספר יצליח. אני ממליץ לכם בחום לשלוח אליה את כתב היד. תקבלו ממנה חוות דעת אמינה, ואם תחליטו להוציא אצלה בהוצאת אוריון את הספר תזכו כמוני לטיפול מתמשך ומושקע בכל תהליך הפקת הספר ושיווקו בחנויות. זו המלצתי האישית. בהצלחה! יש להם אתר מעניין הנה הקישור:
http://www.orion-books.co.il/HTMLs/home.aspx
סאלוש*
הצטרפות: 27 אוקטובר 2004, 12:14

איך מוציאים ספר לאור

שליחה על ידי סאלוש* »

תודה לכם על המידע, נהדר!
בניהו*
הצטרפות: 13 פברואר 2012, 12:28

איך מוציאים ספר לאור

שליחה על ידי בניהו* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

רציתי לשאול את מי שיודע:
אני מוציא לאור ספרי ביוגראפיה של אנשים.
לאחר שיש בידי את קובץ הWORD מה השלב הבא בדרך למכונת הדפוס?
בעל בית דפוס אחד נתן לי להבין שאם אני מגדיר נכון את גודל העמוד ועובד נכון עם הENTER ולא משגע את העמוד נותרה מעט מאד עבודת עיצוב על הדף לפני ההדפסה.
מאידך אחר אמר לי שיש עלות של בין 3 ל6 ש"ח על כל עמוד!!!
נראה לי מוגזם.
מישהו יודע?
תודה
מ_י*
הצטרפות: 04 יולי 2002, 00:28
דף אישי: הדף האישי של מ_י*

איך מוציאים ספר לאור

שליחה על ידי מ_י* »

עימוד ספרים זו מלאכה בפני עצמה והרבה מן המקצועיות של התוצר הסופי תלוי בזה.
אני נתתי את הטקסט בקובץ וורד מחולק יפה עם אנטר והכל למעצבת, שממש עבדה על הספר מבחינת הזרימה של העמודים
יש לה תוכנה מתאימה
השווינו בין כמה אפשרויות (עמודים בגדלים שונים, אותיות בגדלים שונים, הכל מביא לזרימה שונה של הטקסט)
שילמתי כמה אלפי שקלים, לא זוכרת בדיוק כמה, אבל ההערה של בין שלושה לששה לעמוד נראית לי נכונה
לא הייתי מוציאה ספר בלי זה - אני מזהה את הספרים שהם פשוט קובץ וורד וההבדל גדול
פלוני_אלמונית*

איך מוציאים ספר לאור

מה זה בעצם משנה, אם זה עימוד של WORD או עימוד מקצועי! העיקר התוכן, לא?!
גליה_והבנות*
הצטרפות: 01 מרץ 2006, 21:03
דף אישי: הדף האישי של גליה_והבנות*

איך מוציאים ספר לאור

שליחה על ידי גליה_והבנות* »

_בעל בית דפוס אחד נתן לי להבין שאם אני מגדיר נכון את גודל העמוד ועובד נכון עם הENTER ולא משגע את העמוד נותרה מעט מאד עבודת עיצוב על הדף לפני ההדפסה.
מאידך אחר אמר לי שיש עלות של בין 3 ל6 ש"ח על כל עמוד!!!_
מאוד תלוי איזה ספר אתה רוצה להוציא - באיזו רמת עיצוב וגימור. ספר שנראה לא טוב, זה גם פוגע בהנאה מקריאת הטקסט שבו, דעתי.
גם אני עוסקת בהוצאה לאור של ספרי ביוגרפיה, וחלק מהעבודה על הספר היא העיצוב שלו, אני עובדת עם גרפיקאי.
זה בהחלט יכול רק קובץ וורד אך זה נראה יותר כמו חוברת ולא כמו ספר של ממש.
פלוני_אלמונית*

איך מוציאים ספר לאור

כשכותבים ספר למי שולחים כדי שיבדוק את רמת הספרות?
אני לא סופרת אבל יש לי סיפור מעניין סיפור חיים אמיתי ואני מעוניינת לכתוב את הסיפור אבל אין לי הרמה הספרותית
ולא בא לי לתת את הקרידט לאיזה סופר שיכתוב ואשלם לו הון של כספים ובסוף השם שלו יהיה על הספר
אני מעוניינת לכתוב את הספר בעברית ואז לתרגם אותו לאנגלית
חני_בונה*
הצטרפות: 05 פברואר 2005, 19:09
דף אישי: הדף האישי של חני_בונה*

איך מוציאים ספר לאור

שליחה על ידי חני_בונה* »

_כשכותבים ספר למי שולחים כדי שיבדוק את רמת הספרות?
אני לא סופרת אבל יש לי סיפור מעניין סיפור חיים אמיתי ואני מעוניינת לכתוב את הסיפור אבל אין לי הרמה הספרותית_
http://daganstories.co.il/
איריס דגן מומלצת בחום
{@
אליאל*
הצטרפות: 20 ינואר 2008, 11:57

איך מוציאים ספר לאור

שליחה על ידי אליאל* »

אני לא סופרת אבל יש לי סיפור מעניין סיפור חיים אמיתי ואני מעוניינת לכתוב את הסיפור אבל אין לי הרמה הספרותית
אני עורכת מקצועית ומנוסה מאוד. זה אומר שאני עושה בדיוק מה שאת מחפשת: לכתוב את הסיפור שלך, או לעזור לך לכתוב, או לשפר את מה שכבר נכתב (השם היחיד שיופיע בסוף הוא השם שלך. את הסופרת, זה הסיפור שלך והספר שלך). [email protected]
א_ל_א_ן*

איך מוציאים ספר לאור

שליחה על ידי א_ל_א_ן* »

שלום פלונית- אשמח לכתוב את סיפור חייך... או לסירוגין, לעמוד לצידך בזמן שתעשי זאת את בעצמך, כתומכת כתיבה... אציע לך לקרא את כתיבתי, במקרה ותהיי מעוניינת.
hashraot @ walla. co .il
סאלי_תדמור*
הצטרפות: 25 מרץ 2010, 00:14
דף אישי: הדף האישי של סאלי_תדמור*

איך מוציאים ספר לאור

שליחה על ידי סאלי_תדמור* »

גם אחותי דפנה תדמור יכולה לעזור לך עם זה. כותבת נפלא ומכיון שהיא זריזה, התעריפים שלה לא גבוהים מדי. לא צריכה להיות שום בעיה שהשם שלך יהיה על הספר ולא שלה. אם תרצי לפנות אליה הטלפון שלה 054-9982551. יש לה נסיון רב בכתיבה ועריכה - זה העיסוק שלה.
רוקדת_לאור_ירח*
הצטרפות: 03 דצמבר 2004, 17:39
דף אישי: הדף האישי של רוקדת_לאור_ירח*

איך מוציאים ספר לאור

שליחה על ידי רוקדת_לאור_ירח* »

לפני כשנה, בעקבות המחאה, קמה הוצאת הספרים "גלים".
גלים עובדת אחרת משאר ההוצאות. זה מתחיל משלב הקריאה: לא מחזיקים לקטורים בתשלום שקוראים, אלא בעלי ההוצאה קוראים בעצמם את הספרים.
אם מחליטים להוציא לאור את הספר, בוחרים יחד עם היוצרים מסלול ליווי ספציפי לפי הצורך של הספר המסוים.
יש השקעה כלכלית של היוצר בספר, אבל היא נמוכה בערך בחצי משאר הוצאות הספרים. הסיבה? ההוצאה חושבת שהיוצר צריך להרוויח. וככה גם החלוקה שהרווחים הולכים לסופר ולא להוצאה, ועוד דבר חשוב הוא שזכויות היוצרים נשארות אצל היוצרים ולא בידי ההוצאה.
למה? כי בגלים מאמינים שהיוצר במרכז ולא ההוצאה שאמורה לגזור קופון על גב הסופרים.
ממליצה להיכנס לאתר המקסים של ההוצאה http://www.galimol.com/
רוקדת_לאור_ירח*
הצטרפות: 03 דצמבר 2004, 17:39
דף אישי: הדף האישי של רוקדת_לאור_ירח*

איך מוציאים ספר לאור

שליחה על ידי רוקדת_לאור_ירח* »

אגב, רציתי להוסיף גילוי נאות שאני עובדת בהוצאת גלים.
גילוי נאות נוסף בהקשר הזה הוא שקיבלתי את העבודה אצלם אחרי שהם "תפסו אותי על חם" ממליצה עליהם...
נועה_ברקת*

איך מוציאים ספר לאור

קורס הכשרה לכותבי ספרי חיים וספרי זיכרון

קורס ייחודי שיעניק כלים מקצועיים יישומיים בתחום כתיבת ביוגרפיות (סיפורי חיים) וספרי זיכרון. הקורס משלב ידע ביוגרפי ותמונת האדם השלמה בגישה האנתרופוסופית עם הידע והמיומנויות הנדרשות: הקשבה, ראיון, שאלת שאלות, כתיבה יצירתית ועריכה, מיומנויות עבודה פנימית, רגשית ורוחנית המסייעות בליווי ותמיכה, תהליכי יצירת הספר וההוצאה לאור על היבטיה השונים: עיצוב וגרפיקה, דפוס, הפצה ועוד.

ניהול הקורס: נועה ברקת – יועצת ביוגרפית ועורכת ספרים. מתמחה בעריכה ספרי חיים וספרי זיכרון והוציאה לאור למעלה מ-30 ספרים.

הלימודים יתקיימו בקיבוץ הרדוף בימי רביעי, בשעות 9:00-14:30. הקורס ייפתח ב- 10.4.2013 ויסתיים בחודש דצמבר 2013

עוד פרטים ראו בדף נועה ברקת או באתר שלי , דברו איתי 052-4317501 או "במייל" mailto:[email protected]
עדי_איצקוביץ_עריכה_ספרותית_סדנאות_כתיבה_יוצרת_ו*
הצטרפות: 24 פברואר 2013, 08:13

איך מוציאים ספר לאור

שליחה על ידי עדי_איצקוביץ_עריכה_ספרותית_סדנאות_כתיבה_יוצרת_ו* »

תוכלו למצוא מידע רב וטיפים לגבי כתיבה והוצאה לאור באתר שלי-
http://ktivatova.co.il
אשמח לעזור עם כל שאלה.

עדי איצקוביץ - עורכת ספרותית, מנחת סדנאות כתיבה יוצרת ומרצה
[email protected]*
הצטרפות: 12 יולי 2013, 08:53

איך מוציאים ספר לאור

שליחה על ידי [email protected]* »

הוצאתי לאור ספר בישול בעברית באמריקה.הספר מאוד טוב .היות ואני מתגוררת באמריקה הייתי מאוד רוצה לדעת אם ישנה דרך לפרסם את הספר בארץ לספר יש פרסום ב- amazon.com
שירה*
הצטרפות: 16 יולי 2001, 22:53

איך מוציאים ספר לאור

שליחה על ידי שירה* »

היי לכולם, קראתי את מה שכתבתם ואת העיצות שנתתם, אולי תןכלו לעזור לי.....אני בת שבע עשרה אוטוטו וכתבתי בגיל 14 ספר שנקרא ''זהובת השיער'' הוא סוג של הגירסה המודרנית והעכשווית לזהבה ושלושת הדובים. הוא ספר מדע בדיוני כמובן ומופנה כלפי קהל יעד של נוער וילדים. כתבתי לו אפילו ספר שני ואני ממש רוצה כבר להוציא אותו!! אבל אינלי את היידע והכלים לעשות את זה לבד (המשפחה שלי לא כל כך תומכת) יש למישוו דרך לייעץ לי ולהדריך אותי מה עושים ולמי ואיך פונים??:)
פלוני_אלמונית*

איך מוציאים ספר לאור

היי לכולם.
אני שילמתי 25000 שח להדפסת 1000 ספרים להוצאה שעשתה לי את כל העבודה . כל 1000 ספרים נוספים שאני רוצה להדפיס, עליי לשלם 55% מהסכום ו45% אם זה 2000.
הוגן או לא?
רועי
א_ל_א_ן*

איך מוציאים ספר לאור

שליחה על ידי א_ל_א_ן* »

שלום שירה, את מוזמנת לפנות אלי.אני עובדת עם אנשים שרוצים לכתוב ספר, ואף מפיקה להם ספרים קטנים
פיני_מגד*
הצטרפות: 08 מרץ 2015, 13:12

איך מוציאים ספר לאור

שליחה על ידי פיני_מגד* »

שאלה איזה ספר רוצים. אם זה מישהו מוכר, אז גם בעם עובד או הקיבוץ המאוחד. ספרי שירה פחות הולכים. פעם אני יודע שהוצאת עקד התעסקה עם זה, אבל היום - מי כבר קונה שירה? פעם חבר רצה להוציא ספר אקדמי על קולנוע, אז עשתה את זה הוצאת נכוחה. הם גובים כסף על ההוצאה, אבל הקטע עם הוצאת נכוחה, שכל העורכים שלהם מכוונים לעריכה אקדמית, אז גם כשהם מוציאים ספר שירה או ביוגרפיה, הם מתייחסים לזה עם ביבליוגרפיה. ויש את הוצאת רסלינג. הם מוציאים ספרי פילוסופיה וכל מה שקשור במדעי הרוח, אבל בדרך כלל הם מחפשים קליברים מוכרים ואם לא הם לא מוציאים. עד כמה שאני יודע רסלינג לא לוקחים כסף.
פלוני_אלמונית*

איך מוציאים ספר לאור

שלום לכולם, אני מוציא ספר המיועד לנוער ולמבוגרים באופן עצמאי, המכליל בתוכו קריאה הלימוד, כמה ספרים להוציא בפעם הראשונה?
א_ל_א_ן*

איך מוציאים ספר לאור

שליחה על ידי א_ל_א_ן* »

שלום פלוני אלמונית, אני מציעה בתור מהדורה ראשונה להוציא מאה ספרים. בהצלחה רבה.
פלוני_אלמונית*

איך מוציאים ספר לאור

אני בת 12 והוצאתי כבר ספר בהוצאה משפחתית. אני עומדת בקרוב להוציא עוד ספר לחנויות, וכבר יש לי חברת הוצאה לאור שבקשר אתי. השאלה שלי היא- כמה זה עולה? הספר מוקלד כבר, כמה יעלה להוציא ולהפיץ אותו?
תודה!
אופיר*
הצטרפות: 15 יולי 2001, 15:29

איך מוציאים ספר לאור

שליחה על ידי אופיר* »

זה פעיל פה עדיין הדיון ?
אופיר*
הצטרפות: 15 יולי 2001, 15:29

איך מוציאים ספר לאור

שליחה על ידי אופיר* »

נראה שכן חח.
אשמח לתובנות לגבי כמה דברים, תודה מראש.

אנסה לקצר:
יש לי ספרון קצר של סיפורים קצרים. עד כה הוצאתי בעצמי בהוצאה קטנה והבאתי רק לחברים קרובים ומשפחה.
חשבתי להוציא בצורה יותר גדולה ואז הגעתי בין השאר להוצאת ניב שהיו נראים לי אחלה. שם הבנתי שאין לי מספיק מילים או שכדאי שיהיה יותר. היה לי קרוב 17,000 בערך והמליצו להגיע ל40,000. בכל מקרה, מאז המשכתי לכתוב סיפורים ואני מגדיל את הנפח. מה שהיה יכול לעזור לי כרגע זה כמה דברים:
  1. מישהו שיעזור לי להחליט איזה סיפור כדאי להכניס מבחינת סגנון ואיכות ואיזה אולי פחות (כי אני משוחד, צריך מישהו נייטרלי)
  2. פידבקים לסיפורים. כשעשיתי סדנת כתיבה, הגשנו כל שבוע סיפור והיינו מקבלים פידבק למייל עם הערות וכו'. זה לא חייב להיות במודל הזה, אבל בגלל שכל סיפור בפני עצמו, זה נראה לי יותר הגיוני לתת פידבקים נפרדים מאשר על הכול בכלליות.
  3. הבנתי שיש הוצאות לאור שעוזרות עם מימון המונים וכו', מכירים ? אשמח לתובנות אם מישהו מכיר.
  4. זהו. נתחיל מזה :)
  5. נזכרתי בעצם - נגיד ואני רוצה פשוט מקום שיוציא לי את הספרים בזול יחסית. בלי שיווק וכו', רק שידפיסו לי, לפי הכמות שאבחר. איזה מקומות עושים את זה? יודעים להגיד עלויות פר עותק ? ברור לי שתלוי בכמות אבל אשמח גם לבערך.
תודה!
לאורה*
הצטרפות: 07 מרץ 2005, 21:59

איך מוציאים ספר לאור

שליחה על ידי לאורה* »

אתה לא מקבל עורך בהוצאה? הערוך אמור לעזור לבחור את הסיפורים ולתת פידבק.
אם אתה רוצה עוד פידבקים, אני במקומך הייתי בוחרת כמה אנשים שאני מכירה ויודעת שקוראים הרבה מכל מיני סוגים, נותנת להם את הסיפור מודפס ומבקשת שיכתבו לך פידבק לא משוחד.
לגבי הדפסה בלי שיווק - פשוט תחפש בגוגל "הדפסת ספר ביתי" או משהו כזה. יש הרבה הוצאות שעושות את זה, פשוט לא המוכרות.
שליחת תגובה

חזור אל “לייצר תקשורת”