איך מכינים ג'חנון

אחיק*
הודעות: 316
הצטרפות: 14 יולי 2001, 16:38

איך מכינים ג'חנון

שליחה על ידי אחיק* »

שאלה רצינית הנשאלת בכובד ראש (אבקש התייחסות בהתאם):
איך מכינים ג'חנון משלב הקמח (אחרי הטחינה כמובן), ועד שלב הכנסת הכלים למדיח בשבת בבוקר.
אביב_חדש*
הודעות: 2998
הצטרפות: 26 יולי 2001, 09:53
דף אישי: הדף האישי של אביב_חדש*

איך מכינים ג'חנון

שליחה על ידי אביב_חדש* »

מבטיחה מתכון, אחרי שאדבר עם חברה שגילתה את שורשיה התימניים (בבית הם מכינים מג'חנון קפוא), וניסתה וניסתה עד שהיום היא יודעת להכין סיר ג'חנון ריחני לשבת בבוקר.
אם תמתין יום, תקבל.
אחיק*
הודעות: 316
הצטרפות: 14 יולי 2001, 16:38

איך מכינים ג'חנון

שליחה על ידי אחיק* »

מחכה בקוצר רוח....
אבל*
הודעות: 1
הצטרפות: 01 ינואר 2003, 20:00

איך מכינים ג'חנון

שליחה על ידי אבל* »

אבל זה מפוצץ במרגרינה - שזה פחות או יותר הדבר הכי פחות בריא בעולם, אחרי סטריכנין.
אביב_חדש*
הודעות: 2998
הצטרפות: 26 יולי 2001, 09:53
דף אישי: הדף האישי של אביב_חדש*

איך מכינים ג'חנון

שליחה על ידי אביב_חדש* »

לפי באצ'י, אפשר להחליף בשמן קנולה כל מרגרינה.
אחיק*
הודעות: 316
הצטרפות: 14 יולי 2001, 16:38

איך מכינים ג'חנון

שליחה על ידי אחיק* »

מה רע בחמאה ?
טבעי וטעים.
אילנה*
הודעות: 152
הצטרפות: 28 אוקטובר 2001, 06:47

איך מכינים ג'חנון

שליחה על ידי אילנה* »

שכנה מבוגרת תימניה (אבל ממש. נולדה בתימן ועלתה לארץ כילדה) לימדה אותי להכין. אי אפשר ללמד דרך האינטרנט. צריך לראות.
חוץ מזה שכבר מזמן לא הכנתי. אני קונה מוכן.
וגם השכנה...
מה רע?
לאשכנזים שביננו עצה: תשימו את הג'חנון בסיר של החמין מעל לכל השאר. יוצא נהדר!
אחיק*
הודעות: 316
הצטרפות: 14 יולי 2001, 16:38

איך מכינים ג'חנון

שליחה על ידי אחיק* »

וואו
לא להאמין, ביקשתי מתכון למאפה בצק פשוט (אפילו בלי שמרים) וקיבלתי תאוריות פילוסופיות עמוקות.
סבתי נולדה בפולין והיא מוכנה ללמד כל אחד, דרך האינטרנט, איך לרכל על הבת של השכנים.
יונת_שרון*
הודעות: 8089
הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*

איך מכינים ג'חנון

שליחה על ידי יונת_שרון* »

מה זה קובנה?
אביב_חדש*
הודעות: 2998
הצטרפות: 26 יולי 2001, 09:53
דף אישי: הדף האישי של אביב_חדש*

איך מכינים ג'חנון

שליחה על ידי אביב_חדש* »

מצטערת אחיק, לא הצלחתי למצוא את החברה שלי, והתחייבתי.
אני מקווה שיש לך סבלנות.
מיה_גל*
הודעות: 1113
הצטרפות: 07 דצמבר 2002, 09:46
דף אישי: הדף האישי של מיה_גל*

איך מכינים ג'חנון

שליחה על ידי מיה_גל* »

היי אחיק,
הרי לך קישור לספר הבצקים של שוש מדינה.
יש שם שני מתכונים לג'חנון ואחד לקובנה.
לא ניסיתי אף אחד מהם, אבל אשמח לדעת אם יצא טעים ;-) 9-:
בתאבון
אביב_חדש*
הודעות: 2998
הצטרפות: 26 יולי 2001, 09:53
דף אישי: הדף האישי של אביב_חדש*

איך מכינים ג'חנון

שליחה על ידי אביב_חדש* »

מנסיון (מר), לא כדאי ללמוד להכין לבשל אוכל עדתי על פי ספרים. כדאי לדעת שהמתכון עובד בטוח, והכי טוב לראות מישהו עושה.
יש לי ספר מאכלי עדות לפי חגים, שאף מתכון שאמור להיות אורגינלי (תוניסאי, לובי, בוכרי) לא הצליח (ואני נחשבת בשלנית טובה).
לגבי הג'חנון, אני יודעת שהוא עובד בטוח. אולי תצטרך לנסות כמה וכמה פעמים, אבל המתכון מצויין.
מיכל_דנקנר*
הודעות: 489
הצטרפות: 24 יוני 2002, 12:54
דף אישי: הדף האישי של מיכל_דנקנר*

איך מכינים ג'חנון

שליחה על ידי מיכל_דנקנר* »

קובנה זה לחם תימני
אילנה*
הודעות: 152
הצטרפות: 28 אוקטובר 2001, 06:47

איך מכינים ג'חנון

שליחה על ידי אילנה* »

קראתי את המתכונים מספר הבצקים ולהלן הערותי:
א. לפי מה שלימדו אותי, יש יותר קיפולים וצריך לחכות חצי שעה ביניהם כדי לתת לבצק "לנוח"
ב. צריך לחזור על הקיפולים פעם שניה. זה מאוד חשוב, כי אחרת הג'חנון יוצא קשה כמו אבן.
ג. כדאי להשתמש במים חמימים
ד. אני הייתי שמה נייר אפיה במקום נייר כסף .
ה. את המרגרינה לא הייתי ממיסה אלא מורחת.

ועכשיו אני מבקשת מתכון ל לסיס . (כל מיני קיטניות מטוגנות או אפויות בתהליך סודי וזה נורא טעים)
אביב_חדש*
הודעות: 2998
הצטרפות: 26 יולי 2001, 09:53
דף אישי: הדף האישי של אביב_חדש*

איך מכינים ג'חנון

שליחה על ידי אביב_חדש* »

בדף מתכונים של קטניות ואורז יש מתכון של לסיס שאני כתבתי.
אחיק*
הודעות: 316
הצטרפות: 14 יולי 2001, 16:38

איך מכינים ג'חנון

שליחה על ידי אחיק* »

תודה על העצות
הכנתי לפי המתכון של שוש מדינה ובהתאם לעצות של אילנה ויצא לא רע, כך לפחות טענה משפחתי שבימים האחרונים הולעטה בג'חנון לא מוצלח.
אולי המחמאות היו רק כדי לעצור את שטף האפיה והפיטום, אבל אסתפק בכך.
בתמורה לכל העצות המועילות אני מוכן את הטלפון של סבתי שתיתן לכם מתכון לגפילטע פיש, רגל קרושה, דג מלוח ומרק עוף מכובס.
אביב_חדש*
הודעות: 2998
הצטרפות: 26 יולי 2001, 09:53
דף אישי: הדף האישי של אביב_חדש*

איך מכינים ג'חנון

שליחה על ידי אביב_חדש* »

הכנת ג'חנון:
חומרים
1 ק"ג קמח לבן
1/2 1 שקיות אבקת אפיה
1 כף מלח
3 כפות סוכר
  1. 5-3.5 כוסות מים פושרים (בקיץ אפשר מהברז ובחורף מערבבים מים רותחים עם מים מהברז)
הכנה
מערבבים את כל החומרים היבשים יחד. את המים מוסיפים לאט לאט, בהתחלה 2.5 כוסות, ואם צריך מוסיפים עוד, לפי התחושה.
בהתחלה הבצק נראה גושי ולא טוב, לאט לאט זה הופך להיות בצק נעים ורך למגע.
לשים 10 דקות בערך, נותנים לבצק לנוח לחצי שעה ולשים שוב 10 דקות. ככה שלוש פעמים.
מחלקים ל 15 חלקים, ושמים בתבנית מכוסה ניילון נצמד במקרר. חשוב שהכל יכוסה טוב כדי שהבצק לא יתקשה בקצוות ובמה שחשוף לאוויר. אפשר לשמן את עיגולי הבצק בשמן כדי שלא יידבקו אחד לשני ולא ייחשפו לאוויר.
ביום שאחרי לוקחים 200 גר' מרגרינה, ממיסים, אבל שלא תהיה חמה מדי מכיוון שצריך לטבול את הידיים.
משמנים משטח עבודה גדול.
לוקחים עיגול בצק, מניחים על משטח העבודה, ומתחילים למתוח את הבצק בקצות האצבעות, עד שהבצק דק דק ולפני שהוא מתחיל להיקרע. כדאי לפתוח לריבוע מאשר לעיגול.
טובלים את היד במרגרינה, משמנים את העלה. מקפלים לחצי. מותחים עוד קצת את הבצק, משמנים שוב במרגרינה, מקפלים לחצי. חוזרים על הפעולה שוב ושוב עד שיש מלבן בגודל של 10*20. מגלגלים בחלק הצר, תוך כדי מתיחה של הצד המגולגל.
כאן אפשר להקפיא את הג'חנונים ולאפות כשרוצים, או להמשיך לאפייה.
משמנים סיר ג'חנון במרגרינה, ומסדרים את הג'חנונים בשכבות, צפופים מאוד (אחרת הם נוזלים, ולמרות שהם טעימים, הם שטוחים), שתי וערב.
לא לדאוג לגבי הגודל, הם תופחים (יש אבקת אפיה בפנים).
שמים בתנור שחומם ל 100 מעלות למשך 5 שעות. או 50 מעלות לכל הלילה. חשוב לבדוק ולא לשרוף אותם. צבע חום בהיר זה מצויין.
יש כאלו ששמים מלאווח או לחם למטה כדי שלא יישרף, ויש כאלו שלא שמים כלום.
אם רוצים ביצים חומות. לוקחים ביצים טריות, שמים את כולן בנייר כסף, עוטפים הכל ביחד, ומניחים מעל הג'חנון ואופים. הן יוצאות חומות ללא בישול לפני כמובן.
אביב_חדש*
הודעות: 2998
הצטרפות: 26 יולי 2001, 09:53
דף אישי: הדף האישי של אביב_חדש*

איך מכינים ג'חנון

שליחה על ידי אביב_חדש* »

ומצטערת שלקח הרבה זמן. עברתי בעצמי סדנא ביום חמישי...
מיה_גל*
הודעות: 1113
הצטרפות: 07 דצמבר 2002, 09:46
דף אישי: הדף האישי של מיה_גל*

איך מכינים ג'חנון

שליחה על ידי מיה_גל* »

אפשר עם שומן אחר, לא מרגרינה?
חמאה אולי, או שמן כלשהו?
אביב_חדש*
הודעות: 2998
הצטרפות: 26 יולי 2001, 09:53
דף אישי: הדף האישי של אביב_חדש*

איך מכינים ג'חנון

שליחה על ידי אביב_חדש* »

אני מניחה שאפשר עם שמן, אבל אני לא מספיק מיומנת כדי לדעת איך ייצא ולא ניסיתי מספיק פעמים כדי לקבל את האומץ ולשנות.
אחיק*
הודעות: 316
הצטרפות: 14 יולי 2001, 16:38

איך מכינים ג'חנון

שליחה על ידי אחיק* »

שגית
תודה על המתכון
הוא יוצא לפועל בימים הקרובים (בהתאם למזג האוויר).
:-)
עוף_החול*
הודעות: 907
הצטרפות: 24 אוקטובר 2001, 20:51
דף אישי: הדף האישי של עוף_החול*

איך מכינים ג'חנון

שליחה על ידי עוף_החול* »

אני זוכרת את נרגילה ז"ל.
רק מלעבור על המדרכה ליד הדלת הייתי חוטפת צרבת.

אוכל תימני זה מרשם בדוק לצרבת ולמחלות לב. המון בצק כבד וחסר צורה טבול בליטרים של שומן ומתובל בכל מיני דברים חריפים או מסריחים (בדרך כלל גם וגם)
:-S
אמא_אינקובטור*
הודעות: 1236
הצטרפות: 19 יוני 2003, 13:58
דף אישי: הדף האישי של אמא_אינקובטור*

איך מכינים ג'חנון

שליחה על ידי אמא_אינקובטור* »

בקי - בעיקרון את צודקת, אבל אין כמו יציקת בצק בבטן לנחם את נפש המכור לפחמימות... לגבי מחלות הלב, נראה לי שכמות העבודה הכרוכה בהכנת ג'חנון כהלכתו מנטרלת את האפקט של חבילת המרגרינה.

ולענייננו: הושיעו.
אני כאן בגולה הדווייה, ללא ג'חנון (אבל עם הרבה פנקייקים ו"ואפלס"). האמצעים העומדים לרשותי: קמח, חמאה/מרגרינה, סיר הג'חנון הנאמן שלי מהארץ, "פותחים שולחן" של אהרוני, והאתר הזה.
איך יצאו הג'חנונים מכאן ו/או מהספר? מה המתכון הידידותי ביותר למשתמש? והאם התנור שלי שמדבר רק בפרנהייט יצליח להבין את גודל האחריות המוטלת עליו? (200 פרנהייט בסדר? פחות 32 ולחלק ל-1.8, כמה יוצא...?)

<אמא אינקובטור בגולה נאלצת לחזור למקורות ולהכין חומוס, ג'חנון וסופגניות from scratch>

ולמתקדמים: לכו תכינו סחוג עם הכוסברה הרופסת כאן בסופרמרקטים. מה בסך הכל ביקשתי. שעה בשוק הכרמל. רק שעה. עם עגלת קניות מתגלגלת, למלא אותה בכל הירוקים שבעולם מהדוכן שליד מגרש החניה, שני קילו קלמנטינות למיץ, פיתות טריות מהמאפיה וחצילים שלא עולים דולר לחתיכה...
דיאנה_ב*
הודעות: 338
הצטרפות: 29 מאי 2003, 02:49
דף אישי: הדף האישי של דיאנה_ב*

איך מכינים ג'חנון

שליחה על ידי דיאנה_ב* »

ג'חנון עוד לא ניסיתי אבל חלה ופיתות כן, אם את רוצה מתכונים פשוטים ומוצלחים.
אביב_חדש*
הודעות: 2998
הצטרפות: 26 יולי 2001, 09:53
דף אישי: הדף האישי של אביב_חדש*

איך מכינים ג'חנון

שליחה על ידי אביב_חדש* »

אינקובטורית - ליבי נקרע כשקראתי מה כתבת... בלי פיתות וסופגניות??? הֶלפּ!
יש מתכון בתחילת הדף...
ואולי אפשר לשלוח לך סחוג בדואר אויר או עם מישהו שמגיע מהארץ?
אמא_אינקובטור*
הודעות: 1236
הצטרפות: 19 יוני 2003, 13:58
דף אישי: הדף האישי של אמא_אינקובטור*

איך מכינים ג'חנון

שליחה על ידי אמא_אינקובטור* »

או.
יש כאן פריצת דרך.
בצק עלים מגולגל בסיר ג'חנון, זה קיבוץ גלויות אמיתי. אנא, שלחו לי סחוג בכל דרך הנראית לכם. לפחות גיליתי כאן יוגורט שמכיל מעל אפס אחוזי שומן ולכן טעמו אינו זהה לשל גיר, וזה יכול להיות חומר גלם טוב ללבנה.

ולמען מסורת חג החנוכה יש לקיים מצוות אכילת סופגניות. היום חוויתי טראומה להערכתי העצמית אחרי סדרת פאשלות מטבחיות (קניית הקמח הלא נכון, מרגרינה מלוחה, תאונת מיקרוגל שבה קערת פלסטיק החזירה את נשמתה לפח, והמרה קפדנית במחשבון של צלזיוס לפרנהייט) שבסיומן קיבלתי בראוניז איומים ונוראים, ואני צריכה תיקון בדמות סופגניות.
עוף_החול*
הודעות: 907
הצטרפות: 24 אוקטובר 2001, 20:51
דף אישי: הדף האישי של עוף_החול*

איך מכינים ג'חנון

שליחה על ידי עוף_החול* »

אינקובטורית שי לי המלצה חמה בעבורך.
כנסי לפורום תפוז וחפשי מתכונים לכל הדברים שאת רוצה שכתבה אמירה.
אמירה היא בשלנית מדהימה ורוב המתכונים שלה מותמים לחו"ל. (אני יודעת כי הייתי שכנה שלה שנתיים)
החברה_מהשכונה*
הודעות: 1
הצטרפות: 30 נובמבר 2003, 16:10

איך מכינים ג'חנון

שליחה על ידי החברה_מהשכונה* »

אימא אינקובטור יקירה, קודם כל הנה האתר המופלא שימיר לך כל דבר לכל דבר (טמפרטורות, משקלים, אורכים, ה-כ-ו-ל):
http://www.onlineconversion.com/cgi-bin/search.cgi

ולמרות שאין לי מתכון לג'חנון, הנה מתכון נהדר לחלה מהספר של הילית רינון-חמו:

20 גרם שמרים טריים
200 מ"ל מים
500 גרם קמח לבן
2 כפיות מלח
2 כפות סוכר
2 ביצים
75 גרם חמאה מומסת
חמון + כף מים להברשה
פרג/שומשום לפיזור מלמעלה
  1. מערבבים השמרים במים. בקערה נפרדת מערבבים את הקמח עם המלח. מוסיפים את השמרים לקמח. מוסיפים את הסוכר, הביצים והחמאה ומערבבים לבצק.
  2. לשים 5-10 דקות, שמים בקערה משומנת ומתפיחים שעה.
  3. חובטים להוצאת האוויר ומתפיחים עוד שעה.
  4. מחלקים ל-6, מגלגלים כל חלק לגליל וקולעים צמה מכל 3 גלילים (2 חלות). מהדקים היטב את הקצוות ושמים על תבנית אפייה. מתפיחים 45 דקות.
  5. מחממים תנור לחום בינוני (350 פ., 180 צ. ). טורפים את החלמון עם המים, מורחים את החלות וזורים מלמעלה פרג/שומשום. אופים כ-30 דקות.
אמא_אינקובטור*
הודעות: 1236
הצטרפות: 19 יוני 2003, 13:58
דף אישי: הדף האישי של אמא_אינקובטור*

איך מכינים ג'חנון

שליחה על ידי אמא_אינקובטור* »

תודה נשמתי. ינוסה בקרוב, בהנחה שאצליח למצוא בסופרמרקט (בגודל של יקנעם עילית, אבל עם שלט של סופרמרקט) את השמרים הנכונים ולא אקנה בטעות מזון לדגי זהב.
לגבי המידות-משקלות, אם הצלחת לחנך אותי לחשוב באינצ'ים, הכל עוד אפשרי.
חוץ מזה, הילדונת שוקלת 15 פאונד - נכון שזה יותר נחמד מ-6.8 קילו?
אמא_אינקובטור*
הודעות: 1236
הצטרפות: 19 יוני 2003, 13:58
דף אישי: הדף האישי של אמא_אינקובטור*

איך מכינים ג'חנון

שליחה על ידי אמא_אינקובטור* »

אגב, הבראוניז היו של אמירה - ולזכותם ייאמר שאישי זלל חצי תבנית לפני שזרקתי אותה לפח (כי בכל זאת נמסה שם קערת פלסטיק בתוך השוקולד).
איזה כיף, שכנה בשלנית. לעומת זאת, כל השכנים שלי כאן רופאים, וגם זו לטובה.
הסניף_בלונדון*
הודעות: 3
הצטרפות: 05 ינואר 2004, 23:03

איך מכינים ג'חנון

שליחה על ידי הסניף_בלונדון* »

ואיך מכינים סחוג הגון ?
חסר לי החריף האדום אדום הזה. (וגם החריף הירוק ירוק לא קיים כאן...)
יוני_א*
הודעות: 284
הצטרפות: 18 דצמבר 2003, 00:53
דף אישי: הדף האישי של יוני_א*

איך מכינים ג'חנון

שליחה על ידי יוני_א* »

תחזרו לארץ.
אביב_חדש*
הודעות: 2998
הצטרפות: 26 יולי 2001, 09:53
דף אישי: הדף האישי של אביב_חדש*

איך מכינים ג'חנון

שליחה על ידי אביב_חדש* »

יש מתכון לסחוג בספר של גיל חובב. אני יכולה לשלוח בדוא"ל.
אמא_אינקובטור*
הודעות: 1236
הצטרפות: 19 יוני 2003, 13:58
דף אישי: הדף האישי של אמא_אינקובטור*

איך מכינים ג'חנון

שליחה על ידי אמא_אינקובטור* »

יש סחוג. גילינו את האור.

טול 1 בלנדר ידני של בראון, המכונה בביתנו בז'ז'ז'. התאם לו את כוסית הפלסטיק שהופכת אותו למעבד מזון מיניאטורי.
לכוסית, הכנס את השלל הבא מהחנות של הלבנונים:
2 פלפלים אדומים או ירוקים, חריפים ברמת פתיחת סתימות בכיור
עלים של צרור כוסברה קטן
שמן זית
מלח

בז'ז'ז'ז'ז'ז' ארוך (להרחיק תינוקות וחיות בית עצבניות), וזהו, יש סחוג.
מאז שגילינו את המינימרקט של הלבנונים ואת הקונדיטוריה הצמודה אליו, שב השקט לביתנו.
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

איך מכינים ג'חנון

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

לכל המעוניינים הכנת ג'חנון: בקערה גדולה שמים חופן קטן של מלח דק ו-2 חופנים גדולים של סוכר ולאחר מכן יש להוסיף 3 כוסות מים רותחים ולהמתין עד לקבלת מים פושרים והוסיף 1 קילו קמח רגיל (ללא א.אפיה וללא שמרים) וללוש היטב ולאחר מכן לתת לנוח ומידי פעם ללוש שוב עד לקבלת בצק חלק ולא דביק.
אני מחלקת את כל הבצק ל - 3 כדורים מכל כדור מרדדת לעלה גדול ו ודק מורחת מרגרינה רכה על כל העלה ומגלגלת ולאחר מכן חותכת את הרולדה הארוכה לגודל שאתם תחליטו וכך הלאה עם שאר הכדורים ולסדר בסיר ג'חנון פעם לאורך ופעם לרוחב לאפות בחום 100 מעלות ב ה צ ל ח ה
פלונית_אלמונית*
הודעות: 1700
הצטרפות: 23 ספטמבר 2001, 07:34
דף אישי: הדף האישי של פלונית_אלמונית*

איך מכינים ג'חנון

שליחה על ידי פלונית_אלמונית* »

מה קרה לחברה "נרגילה" של הג'חנונים?
הם אהובים מאוד עליי ומסוף פסח אני לא רואה אותם כבר בחנויות....למה?
בבקשה אני מתחננת לעזרה
בשמת_א*
הודעות: 21563
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

איך מכינים ג'חנון

שליחה על ידי בשמת_א* »

חברתי ש. שתחיה, הנשואה לעדות תימן, הסבירה לי שלא היה ג'חנון בתימן. זו המצאה ישראלית.
לידיעתכם, לא היתה מרגרינה בתימן. היתה חמאת עיזים שבאין מקררים היתה כמובן במצב נוזלי.
גם קמח לבן לא היה.
אני הולכת לחפש את המחקר שנעשה בארץ על ההבדל התזונתי בין התימנים הותיקים לחדשים שבאו מתימן לפני שנים אחדות.
מאלף.
התימנים הישראלים חולים מאוד מהאוכל שלהם. טרשת עורקים, לב וסכרת.
בשמת_א*
הודעות: 21563
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

איך מכינים ג'חנון

שליחה על ידי בשמת_א* »

הנה, כאן מסופר על מזון תימני אותנטי, ועל ההבדלים בין האוכל הישראלי ה"תימני" לבין אוכל תימני אמיתי:

http://www.westonaprice.org/ihf/[po]ihf yemen[/po].html
אביב_חדש*
הודעות: 2998
הצטרפות: 26 יולי 2001, 09:53
דף אישי: הדף האישי של אביב_חדש*

איך מכינים ג'חנון

שליחה על ידי אביב_חדש* »

חברתי ש. שתחיה, הנשואה לעדות תימן, הסבירה לי שלא היה ג'חנון בתימן. זו המצאה ישראלית.
האמא של החבר לשעבר שלי שעלתה לארץ מתימן בגיל העשרה סיפרה לי שג'חנון הוא מאכל שהם ממש אכלו בתימן. אולי יש הבדלים בין מזרח תימן לצפון לדרום תימן, אבל זאת היתה עובדה. יכול להיות שכאן עשו התאמות למזון (עוד לא קראתי את הקישור שלך, בשמת) עם המרגרינה וכו'.
בשמת_א*
הודעות: 21563
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

איך מכינים ג'חנון

שליחה על ידי בשמת_א* »

אביב חדש, אם כך את מאשרת את חשדותי - שהיו מאכלים שונים במקומות שונים בתימן. בהזדמנות נספר לש.

לגבי השומן: לא ברור מה היה הדגן שממנו עשו את הלחם בתימן, אני צריכה למצוא את המאמר המקורי בספריית מדעי הרפואה, כי הוא לא באינטרנט. בכל מקרה לא מדובר ב"קמח לבן" (הסוג המקולף והמולבן).
אבל השומן שהם השתמשו בו היה שומן שמקורו בבעלי חיים: או שומן עז, או חמאה שעשו בבית מחלב העז, וכדומה.
הם לא השתמשו שם בשמנים צמחיים משום סוג, ובוודאי שלא במרגרינה.

עוד דבר שלא היה בכלל בתימן: סוכר.
לדעת החוקרים, השמנים הצמחיים (אני מהמרת על מרגרינה ושמן סויה תעשייתי בתור ה"אשמים" הראשיים) והסוכר הם הגורמים הראשונים במעלה למחלות הקשות של התימנים הותיקים.

בקיצור: שומר בריאותו ירחק מג'חנון ומלאווח... (רוב הזמן, רוב הזמן... איך אפשר לחיות בלי לטעום אותם מדי פעם? (-: ).
אביב_חדש*
הודעות: 2998
הצטרפות: 26 יולי 2001, 09:53
דף אישי: הדף האישי של אביב_חדש*

איך מכינים ג'חנון

שליחה על ידי אביב_חדש* »

בקיצור: שומר בריאותו ירחק מג'חנון ומלאווח
כנראה שחשוב להישמר ממנו, אלא אם כן אוכלים את המקורי מתימן...

חבל שאני לא זוכרת מאיזה אזור בתימן היא הגיעה. היא גם סברה שהרבה דברים שהגיעו אליהם לתימן כמו מאכלים, הגיעו מהודו (והיא אכן היתה דומה קצת להודית, בצבע עורה, והשיער בצבעו וחלקותו). אז אולי היא ממזרח תימן???
ג'ט_של_תנור*
הודעות: 1
הצטרפות: 24 יוני 2004, 18:33

איך מכינים ג'חנון

שליחה על ידי ג'ט_של_תנור* »

לבשמת א: אני ממוצא עדני, ונכון שנהוג לחשוב שעדנים הם בעצם תימנים,אך ישנם מספר הבדלים משמעותים בתרבות ובשפה ואף במראה וכל זאת מכיוון שבעוד תימן היתה מוסלמית, עדן היתה קולוניה בריטית במשך שנים רבות. ולכן דוד אימי שחקר את התרבות העדנית נהג לומר שהרבה מאכלים שמקורם בעדן כמו הג'חנון (או בשמו המקורי גחנון - בערבית אי אפשר לבטא את ה - ג אז זה הפך ל - ג' ) מיוחסים היום בארץ לתימנים משום שהם הביאום ראשונים לארץ , וגם יש מעט מאד עדנים... :-)
אביב_חדש*
הודעות: 2998
הצטרפות: 26 יולי 2001, 09:53
דף אישי: הדף האישי של אביב_חדש*

איך מכינים ג'חנון

שליחה על ידי אביב_חדש* »

איזו השקעה של צילומים והסברים.
מונו_נוקי*
הודעות: 2232
הצטרפות: 25 מרץ 2004, 18:12
דף אישי: הדף האישי של מונו_נוקי*

איך מכינים ג'חנון

שליחה על ידי מונו_נוקי* »

מצויין גם למי שבדיאטה ורואה את כמויות המרגרינה באוכל הנ"ל........
רש*
הודעות: 1
הצטרפות: 11 אוגוסט 2004, 10:38

איך מכינים ג'חנון

שליחה על ידי רש* »

אני גם ממוצא עדני ואני יכול להסביר לכם למה נהוג לחשוב שגחנון ומלוואח הם מאכלים תימניים. אז ככה, קודם כל השם האמיתי של הג'חנון הוא גחנון. עדן היתה תמיד מושבה נפרדת משאר תימן וברבות הימים נשלטה ע"י הבריטים והפכה לעיר נמל מרכזית ביותר. עם העלייה לארץ יהודי תימן ירדו דרומה לעדן וחיכו במחנות על מנת לעלות משם לארץ ישראל. היה זה רק בעדן שהתימנים למדו מהעדנים את מלאכת הכנת הגחנון והמלוואח משום שההמתנה בעדן על מנת לעלות לארץ ישראל לעיתים הגיעה למספר שנים. התימנים לעומת זאת נהגו לאכול במקום גחנון את הכובנה ובמקום מלוואח מאכל שנקרא סבאיה שהוא מאד טעים דרך אגב.
אז שלא תתבלבלו, גחנון ומלוואח הם מאכלים עדנים.
פלוני_תימוני*
הודעות: 1
הצטרפות: 28 ינואר 2005, 10:07

איך מכינים ג'חנון

שליחה על ידי פלוני_תימוני* »

איכס מרגרינה, ההמצאה המרושעת בהיסטוריה... אצלנו בבית הרעל המגעיל הזה לא נכנס!
אם תנסו ג'חנון עם חמאה תהיו מכורים לנצח לריח ולטעם. אני לא מבין למה אימצו את הרעל שנקרא מרגרינה. מרגרינה הרבה פחות בריאה מכול מוצר טבעי. אמנם היא מיוצרת משמן אך היא עוברת תהליך הידרודינציה (הוספת אטומי מימן) בחום גבוה שהופך את מולקולות השומן למשהו אמורפי מעוות (טרנסגני) אין לו שום יתרון על שומן טבעי של החמאה גם אם היא לכאורה ללא כולסטרול (שהוא מרכיב חיוני למבנה התאים) ומיוצר ע"י הגוף גם באופן עצמאי.
אפשר לחמם את החמאה בחום נמוך לכחצי שעה ולסנן ואז מקבלים גי שהיא חמאה שלא נשרפת בטיגון ובעלת טעם מופלא :-)
אביהו_קוממי*
הודעות: 1
הצטרפות: 08 פברואר 2005, 15:34

איך מכינים ג'חנון

שליחה על ידי אביהו_קוממי* »

ג'חנון תימני
יעל*
הודעות: 2185
הצטרפות: 30 יוני 2001, 20:34

איך מכינים ג'חנון

שליחה על ידי יעל* »

וואו לא ידעתי שג'חנון זה נושא שאפשר לדבר עליו שנים....
מי שהיה בלונדון עדיין שם?
אני בסקוטלנד
תמניה*
הודעות: 1
הצטרפות: 07 אפריל 2005, 12:24

איך מכינים ג'חנון

שליחה על ידי תמניה* »

ג'חנון:
1 ק"ג קמח
4\1 כוס שמן
2\1 כוס סוכר
1 כף מלח
1 אבקת אפיה
פנינה*
הודעות: 40
הצטרפות: 11 נובמבר 2003, 09:37

איך מכינים ג'חנון

שליחה על ידי פנינה* »

איזה אנשים חסרי רגישות יש כאן?
איך אפשר להגיד 'איכס' ו'מגעיל' על מאכל מסורתי של עדה אחרת?
לא אוהבים אז תשתקו. מה הביקורת הבונה שבאיכס שלכם?

אני אשכנזיה והיה לי חבר תימני שאמא שלו היתה בוזקת על הבצק לפני הקיפול מעט שמרים מומסים במים. הג'חנון היה יוצא תפוח ואורירי ונורא נורא טעים. מישהו יודע איך בדיוק עושים את השלב הזה?
מתגעגעת לטעם..
שירי_היא_שלנו*
הודעות: 5
הצטרפות: 22 אפריל 2005, 19:14

איך מכינים ג'חנון

שליחה על ידי שירי_היא_שלנו* »

ואפרופו, שמעתם על זה שג'מייקה תקפה את תימן?
כי התימנים אורים שג'א הוא חנון...
טוליפ*
הודעות: 9
הצטרפות: 30 אפריל 2005, 18:46

איך מכינים ג'חנון

שליחה על ידי טוליפ* »

יש מישהו שיודע מה זה גלובה ואיך מכינים?
חוה*
הודעות: 31
הצטרפות: 14 מאי 2004, 03:26

איך מכינים ג'חנון

שליחה על ידי חוה* »

מסתבר שאני כבר שנה בערך מכינה ג'חנון עם 200גר' מרגרינה בתוכם, וזה היה בטעות.... הבנתי לא נכון מהמתכון (של על השולחן)שהתכוון שהמרגרינה היא רק לשימון, אצלי היא היתה גם בפנים וגם ברידודים... חמותי, התמניה, באמת הופתעה כששמעה על המרגרינה, כי היא לא שמה בפנים. והתוצאה? כבר שנה שאומרים לי שהג'חנון טעים מאוד, וגם לטעמי הוא טעים, ודומה מאוד לאלו של חמותי, רק עם יותר קלוריות... מה שכן, אני שמה גם יותר סוכר מהמתכון המקורי, הוא יוצא יותר טעים ויתר חום...
בתור נשואה לתמני- המאכלים התמניים- למרות שרובם רק בצק ומרגרינה- טעימים מאוד!!!!
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

איך מכינים ג'חנון

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

1 ק''ג קמח 200 ג''ר מרגרינה רכה 3 כוסות מים כפית מלח 4 כפות סוכר ללוש היטב את כל המצרכים חוץ מהמרגרינה לתת לנוח כרבע שעה ללוש שוב היטב לשים במקרר עד למחרת . למחרת ללוש שוב לחלק ל-9 עד 10 חלקים. ליצור עיגולים לשטוח במערוך כל עיגול כמה שיותר דק . למרוח מרגרינה רכה לקפל משני צדדים כך שאמצע הקפל יהיה באמצע לגלגל כך כל העיגולים. לשים למרוח את הסיר המיוחד לג'חנון במרגרינה שמים את כל הג'חנון בסיר בצורת שתי וערב שמים בתנור את סיר הג'חנון בסיר יותר גדול ואופים בתנור כל הלילה . טיפ אפשר לשים 4 או5 כפות ריבה במקום סוכר.יוצא הכי טעים זה
Eli_London*
הודעות: 1
הצטרפות: 02 יוני 2005, 14:09

איך מכינים ג'חנון

שליחה על ידי Eli_London* »

משהו בקשר לחמאה שנקראת סמנה (ס-פתח, מ-שווא, נ-צרה)
אימי שתהיה בריאה משתמשת בחמאה שבושלה בדרך מיוחדת, הריח והטעם חבל על הזמן.
קולים גרגירי חילבה בסיר מוסיפים את החמאה ומביאים לרתיחה ממשיכים בבישול על אש נמוכה.
ישנו עוד תהליך של עשן שנוצר משריפה של ענף של הדרים, גפן או זית - לא זוכר בדיוק. מניחים את הסיר הפוך על הענף המעשן, העשן נספג בסיר.
התהליך הזה מוסיף ריח מהמם לסמנה.
בכל מקרה לקרר ולשמור במקרר.
ד"א זה אחד הדברים שאני מקבל במשלוח ללונדון כמובן שגם סחוג ופיתות, וג'חנון לא אפוי של "ציפור השרון" (טעים מאוד)
מישהו הזכיר את הסביה (כל האותיות עם פתח לא כולל האות ה), לדעתי זה המאכל הכי טעים שיש לתמנים - תהליך האפיה מתבצע על גחלים.
שרונה_חו''ל*
הודעות: 1
הצטרפות: 14 יולי 2005, 21:35

איך מכינים ג'חנון

שליחה על ידי שרונה_חו''ל* »

יש למישהו מתכון אמיתי ומוצלח למלאווח? פעם מישהו הראה לי איך מכינים מבצק עלים מוכן מלאווח, אבל אני לא זוכרת את המתכון. יש למישהו רעיון? ):
סחוג_פילפלון*
הודעות: 1
הצטרפות: 03 אוגוסט 2005, 15:47

איך מכינים ג'חנון

שליחה על ידי סחוג_פילפלון* »

שלום מכובדיי,
מצורף בזאת מתכון עתיק יומין (דורות אחורה)של סחוג ירוק.
בסחוגלנד היו טוחנים את המרכיבים פעמיים במטחנת בשר (זוכרים עוד?)ממתכת עם מסננות בגדלים שונים.
אנו נחליף את הטחינה המסורתית בטחינה במג'ימיקס וכדומה אך לא עם הסכין של הבלנדר אלא עם הסכין השניה.
זהירות לכל זולליי החריף ! הסחוג הזה באמת חריף ביותר..
יציאות נעימות לכולנו.

הכנות:יש לעקר (להרתיח) צינצנת זכוכית קטנה בעלת מכסה מפח במשך 3 דקות עם המכסה ולהניח לה להתקרר כשהיא הפוכה על מגבת.

חומרים:

150 גרם פלפלים חריפים ירוקים קטנים (כמה שיותר קטנים יותר טוב) מכיוון שהיחס בין הגרעינים שבפנים לבשר הפלפל גדל וזה מוסיף את הטעם המיוחד.לקטום את הגבעולים ולהשתמש בשאר כולל הגרעינים.
2 כפיות זרעים של גד (כוסברה)
ראש שום בינוני מקולף
כפית פלפל שחור טחון טרי גס
כפית וחצי כמון טחון
חצי כפית ציפורן טחונה
3 תרמילי הל (קרדמון) ללא הקליפה כמובן
כפית מלח.
לטחון את כל החומרים עד דק .ניתן להוסיף מעט מים רתוחים קרים במידה והתערובת יבשה מידי. לשמור במקרר !
אם מקפידים לסגור את הצינצנת לאחר השימוש ולהשתמש רק בכפית נקיה הסחוג מחזיק חודשים !!

ב ת י א ב ו ן :-)

תודה לגברת מלכה אלמוני .
לימור*
הודעות: 283
הצטרפות: 05 נובמבר 2001, 07:46

איך מכינים ג'חנון

שליחה על ידי לימור* »

לשרונה,המתכון של המלאווח זהה למתכון של הג'חנון, רק הקיפול הסופי הוא שונה.
במקום ליצור מעין גלילים,ליצור כדורים לתת להם קצת לנוח ואז לפתוח אותם לצורה הרצוייה ולטגן.
סקוטלנד*
הודעות: 14
הצטרפות: 13 אפריל 2006, 14:20

איך מכינים ג'חנון

שליחה על ידי סקוטלנד* »

יעל - בתקווה שאת מבקרת עדיין באתר - את עדיין בסקוטלנד?
אני גרה באדינבורו, היה יכול להיות נחמד להכיר, לא?
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

איך מכינים ג'חנון

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

אני רוצה מתכון של קרסונים ורוגלעך
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

איך מכינים ג'חנון

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

אני אוצה מתכון של קרסונים ושל רוגעלך
תמניה_שכזאת*
הודעות: 1
הצטרפות: 16 מאי 2012, 14:41

איך מכינים ג'חנון

שליחה על ידי תמניה_שכזאת* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

התמנים מתימן היו בריאים ורזים! הם השתמשו בשמנים בריאים, לא היה סוכרים וקמחים למיניהם רק קמח מלא. בארץ השתנה הרבה דברים מהמתכונים שלהם ולכן הם לא בריאים אבל אם תלכי לתמניה אמיתית ותאכלי גחנון אמיתי מקמח מלא בלי סוכר מבטיחה לך שלא יקרה לך כלום!
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

איך מכינים ג'חנון

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

איך מכינים קובנה למרק
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

איך מכינים ג'חנון

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

איך מכינים קובנה למרק את כל השלבים
אבישג_א*
הודעות: 2086
הצטרפות: 25 נובמבר 2006, 22:44
דף אישי: הדף האישי של אבישג_א*

איך מכינים ג'חנון

שליחה על ידי אבישג_א* »

אני יודעת קובנה רגיל - גם טוב ?
לא נראה לי שיש קובנה למרק - אולי התכוונת לקובה ? (את זה בעלי יודע)
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

איך מכינים ג'חנון

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

החומרים- 1 ק"ג קמח. 3 כוסות מים פושרים. 1 כף שטוחה מלח דק. 2 כפות סוכר. חצי שקית אפקת אפייה.1 חבילה של 250 ג' מחמאה או חמאה רכה.
לתוך כערה עמוקה שמים את המים,קמח,סוכר,מלח,ואפיה-לשים בערך 5 דקות.
לתת לבצק מנוחה של חצי שעהלמרוח על הבצק מלמעלה קצת מרגרינה ואחר כך ללוש שוב.ככה עוד פעמיים. לקרוץ עיגולים של לפחות 12 כדורים לתת לו לנוח עוד חצי שעה למתוח כל עיגול ולשים עליו מרגרינה ולקפל. לשים במקרר לפחות לילה.
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

איך מכינים ג'חנון

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

המשתתפת החדשה למתכון הג'חנון- היא יצחק הלוי שרה- מושב נחם-טל' 02/9913219
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

איך מכינים ג'חנון

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

הטלפון של יצחק הלוי שרה מושב נחם הוא 02/9913210
שומר_שבת*
הודעות: 9
הצטרפות: 07 פברואר 2014, 13:07
דף אישי: הדף האישי של שומר_שבת*

איך מכינים ג'חנון

שליחה על ידי שומר_שבת* »

מענה לבשמת א . סאמנה היא התשובה למקור השומן בג'חנון,.סמנה היא חמאה שעברה חימום והסרת חלק ממרכיביה. בתהליך חימום החמאה נוצרות שלוש שכבות, שכבה עליונה קצפית ומשקע בתחתית הסיר (שתי שכבות אלו מקורן בחלבוני החלב), ושכבה אמצעית שהיא למעשה החמאה המזוקקת.

בנוסף ליוצאי תימן, ניתן למצוא את הסמנה גם אצל יוצאי אתיופיה. בהודו נקראת החמאה המזוקקת, גי (Ghee) ומהווה אחד ממרכיבי המזון החשובים ביותר בתרבות זו הן בתפריט היומי והן כחלק בלתי נפרד מהרפואה ההודית. הרפואה ההודית מייחסת השפעות בריאותיות פיזיות ומנטליות רבות לחמאה המזוקקת.
שומר_שבת*
הודעות: 9
הצטרפות: 07 פברואר 2014, 13:07
דף אישי: הדף האישי של שומר_שבת*

איך מכינים ג'חנון

שליחה על ידי שומר_שבת* »

אין דבר כזה קובנה למרק יש רק את זו הנאפית בסיר ג'חנון
שומר_שבת*
הודעות: 9
הצטרפות: 07 פברואר 2014, 13:07
דף אישי: הדף האישי של שומר_שבת*

איך מכינים ג'חנון

שליחה על ידי שומר_שבת* »

האם אפשר להכין את הבצק של הג'חנון באופה לחם ? ובאיזה סדר נכנסים המוצרים הנדרשים ? בתודה מראש.
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

איך מכינים ג'חנון

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

בתימן לא השתמשו באבקת אפיה ומרגרינה!!! לא ידעו אפילו מה זה!!! למה להרוס מתכוני ג'חנון ולהפוך אותם להכי לא בריאים שיש? גם לא צריך! וזה רק גורע מהטעם! כל מה שצריך זה קמח, סמנה (בריא מאוד), ולהוסיף קצת דבש (במקום סוכר) ומלח. פשוט שערוריה. ברגרינה בכלל צריך להוציא מחוץ לחוק.
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

איך מכינים ג'חנון

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

סמנה מכינים לבד בבית. זה מאוד קל.
אמא_צעירה*
הודעות: 581
הצטרפות: 19 ינואר 2004, 15:18
דף אישי: הדף האישי של אמא_צעירה*

איך מכינים ג'חנון

שליחה על ידי אמא_צעירה* »

איך מכינים לאפה מקמח מלא, יש דרך..?
שליחת תגובה

חזור אל “דפים למיון”