תהליך.
כמי שידועה בחוסר הסבלנות שלה תהליכים זה לא פשוט בשבילי, אני כל רגע בודקת אם זה כבר התקדם או לא

ככה עם ההחלמה כל הזמן נראה לי שזה לא זז , או כן זז , כי הכאבים לא נשארים במקום אחד ועושים תורנות כל פעם במקום אחר, אבל לא מתקדם. ואז אני מבינה שאני כבר כמעט יכולה לשכב על הצד (מה שישפר את איכות השינה שלי) ושהבוקר הורדתי חולצה בלי שכל הפרצוף שלי יתעוות מכאב, וכבר יכולה לעשות 'חתול' גם אם עוד לא 'כלב'. יש התקדמות.
אתמול הלכתי לתקן שן שנשברה לי לפני ארבע שנים. זה היה בדיוק חודש לפני הלילה ההוא ,המכונן, בו רוב תקף אותי. בגלל שעוד הינקתי אז והרופא לא היה בטוח לגבי הרדמה בהנקה, עשיתי סתימה זמנית. היא נפלה יום או יומיים אחרי התקיפה ואני זוכרת את עצמי יושבת אצל עורך דין מיכאלי וכל כולי עסוקה במערה שנפערה לי בשן (שהיתה מקום הרבה יותר בטוח מלנסח חוזה לבעל שהפחיד אותי כל כך כמה ימים קודם) בתוך כל הריצות והסידורים בין המשטרה ובתי המשפט כבר עשיתי גם סתימה קבועה אבל מההתחלה היא לא הרגישה לי בסדר, חזרתי לתיקון ובסוף פשוט נשארתי איתה ככה, לא נוחה. לפני איזה חודש התקלקל שם משהו ופשוט לא הצלחתי ללעוס על הצד הזה , זה לא כאב אבל משהו שם הרגיש מוזר. כדרכי לא עשיתי עם זה כלום ופשוט לעסתי רק בצד ימין. ענין לא פשוט למי שאוכלת הרבה ירקות , פירות , גרעינים ואגוזים. מזל שהשיננית עלתה על זה , הרגיע את חששותי שרק צריך לתקן את הסתימה ולא איזה טיפול שורש או משהו ונקבע לי תור לאתמול. הפעם זה מרגיש בול. אבל למה בכלל אני מספרת את זה כי בגלל שזו היתה 'עבודה' גדולה הייתי חייבת הרדמה (בדרך כלל , אם אפשר, אני עושה בלי, מעדיפה שיכאב קצת לרגע מאשר את השעות האלה של ההרדמה) . וזה מה שהביא אותי לחשוב על כל ענין התהליכים, כי גם פה כל הזמן בדקתי אם זה מתעורר כבר או רדום.
שימת הלב הזו הביאה אותי בערב להבחין שיש דינמיקה שונה בבית, שהילדים בעצם משחקים ביחד ועוזרים אחד לשני ומפלס האלימות ירד בהמון. אני תולה את זה בהוצאת הסוכר, צבעי המאכל והקמח הלבן מהתפריט. הפיונת עדיין צורכת מהם, אבל היא ממילא לא היתה גורם מתסיס בבית. כרגע היא מכלה לאט לאט את שיירי התזונה הקודמת. אני לא מתכוונת לחדש את המלאי לכשתגמור אותו. יש מספיק דברים טעימים בבית. גם השינוי הזה הוא הדרגתי וגם אותו כל שניה בדקתי "נו , זה משפיע?" וכבר היה נדמה לי שלא ואז פתאום ראיתי שכן.
במסגרת הקצאת זמן לבהיה מסמנת לעצמי לאפשר לתהליכים להתרחש בלי לבדוק אותם כל הזמן.
מאותו הצד בעצם אני גם מרגישה איזו עייפות מבחינה מדוקדקת של כל דבר. מה אנחנו אוכלים , איך אנחנו מדברים, איך אני אמא. ומהסיבה הזאת לא ביקרתי המון זמן בדף
השפעה אנרגטית של דיוק במילים ולא נכנסתי לדף על הורות כי פשוט עייפתי מלהתבונן ומלדייק. רוצה קצת לחיות רגיל בלי לחשוב כל כך הרבה על כל דבר שאני עושה. אבל אתמול כן נכנסתי וקראתי (לא את הכל כי אפילו בלי סוכר הריכוז שלי לא במיטבו) וגם קראתי מאמר של אורית סן-גופטה על הוואיוס שזה רובד מאוד מעודן בתרגול יוגה ואיכשהו הכל התחבר. האיזון הוא גם להעמיק וגם לעזוב את זה, כמו בגננות, קצת לחפור ולעדור ולהשקות ואחר כך לעזוב את זה שיגדל , אחרי כמה זמן לחזור ולנקות ולהשקות ושוב לעזוב. אני אמנם גננית עלובה כשזה נוגע לצמחים אמיתיים אבל בתור דימוי אני יכולה להשתמש במה שבא לי ולייחל לשגשוג ושפע יבול.
אהבה