כבר כמה ימים שהדף עולה ל
מה חדש ואני מתעלמת. אתמול החלטתי לקרוא, ולא יכולתי להפסיק. אני מחבקת את כל הנשים האמיצות כאן, ושולחת לכן את אהבתי. אתן יקרות ומדהימות.
_אבל אחרי כמה שיחות עם חברות שנוצלו מינית, אחרי קריאת הדף הזה שמספר על סיטואציות טבעיות , טיול עם ידיד בים, דייט שגרתי, ועוד - נפל האסימון.
אין לי שליטה טוטאלית על אחרים, ובשורה התחתונה זה יכול לקרות לי גם במשרד כשמישהו ממשרד ליד נכנס לקחת משהו... זה יכול לקרות עם דוד בביקור משפחתי, זה יכול לקרות בכל מקום. ככה שזו לא אחריות שלי למנוע זאת בהגדרה._
אצל החרדים יש איסור יחוד- אז גבר ואשה (שאינם בקרבה משפחתית ישירה) לא נמצאים לבד באותו חדר. זה יכול למנוע הרבה מקרי אונס והטרדה, לפחות את אלה של הזרים/ קולגות/ בוס/ דודים. אולי אנחנו צריכים לאמץ את זה בחברה החילונית.
במשפחה שלי למשל, לא מקובל שיבוא איש מקצוע כלשהו ואנחנו נהיה איתו לבד (אמא או אנחנו הבנות, גם בגיל מבוגר)- או לנסוע עם נהג מונית לבד, או שאבא של חברה יקח אותי טרמפ.
תמיד חשבתי שאלה הגזמות, פארנויה, דאגנות יתר. היום אני מבינה שזה ריאליזם וזהירות בריאה, ואני אעשה כך עם ילדי. ובפעם הבאה שאיזה טכנאי יגיע, אני אתאם רק בשעות שהאיש נמצא.
בתור ילדה אני זוכרת אינספור אזהרות מאמא שלי, לא ללכת עם זרים, לא לתת לאף אחד לגעת בי, ולספר הכל לאמא גם אם מאיימים עלי. אני זוכרת שהיא נהגה לומר במפורש: לא משנה מי זה, אפילו דוד. (עד כמה שזה בלתי נתפס)
מיליון אזהרות שלא לנסוע בטרמפים (לא שעזר לה. בגיל 16 חרשתי עם חברות בטרמפים. אלוהים עבד שעות נוספות בלשמור עלינו) ו- לא ללכת לבד בחושך וכו'.
אני חושבת שאולי בזכות כל ההפחדות האלה האפשרות של אונס היתה לי תמיד בראש, מבחינת לפקוח עיניים ולשים לב. אני זוכרת שהייתי בת - ? לא זוכרת כמה, אבל נניח 19, והלכתי עם חברתי הטובה לבקר ידידים (שלה, אני לא הכרתי אותם). לא זוכרת איך הגענו אליהם, אבל הם גרו באיזה מושב שכוח אל במרחק 20 דקות נסיעה ממקום מגורינו. כבר היה לילה.
הגענו לשם, היו שם הידיד הטוב של חברתי וחבר שלו. חברתי והידיד נסעו לקיוסק לקנות משהו לנשנש ובינתיים אני והבחור השני קשקשנו. הכל נראה תקין וסבבה.
הם חזרו, ישבנו כולנו לעשן, ופתאום הידיד לוקח את החברה שלי לחדר. בואי רגע, הוא אומר לה. אני מסתכלת על החבר שלו, וקולטת שהם מתכננים לעשות הפרד ומשול. כל הנורות האדומות נדלקות לי בשניה, מבעד לענני הסטלה, ואני קמה, קוראת לחברה כשכל הגוף שלי לחוץ. אני מסתכלת לה בעיניים ותוך שניה אנחנו תופסות את הדברים שלנו ובורחות.
התחלנו ללכת במהירות שיא, ברחוב חשוך כשאין לנו מושג איפה אנחנו ובלי טלפון או כסף למונית. פתאום הם נוסעים במכונית, מאחורינו. אנחנו נלחצות ומתחילות ללכת יותר מהר. אל תסתובבי, אני אומרת לה. אנחנו לא עונות להם. הם מנסים לשכנע אותנו להיכנס לרכב. לא נעשה לכן כלום, מה קרה לכן, למה ברחתן. בואו, נקח אתכן הביתה. ככה זה נמשך כמה דקות, ואנחנו על סף התקף לב, שרק לא יחליטו לרדת מהאוטו ולהכניס אותנו בכוח.
פתאום הם התייאשו ונסעו בחריקת בלמים. אנחנו כמעט בוכות מהקלה ומיאוש- איך נגיע הביתה?
אני לא זוכרת אם עצרנו אותם או שהם עצרו לנו, אבל שני חבר'ה קלטו שאנחנו במצוקה וניסו לעזור. נכנסנו לאוטו וסיפרנו להם מה קרה. אני רק זוכרת שהם רצו לדעת מי אלה היו (הם מאותו המושב). הם לקחו אותנו הביתה, החמודים האלה, ואנחנו הלקינו את עצמנו על כמה מטומטמות היינו.
רק היום אחרי שאני קוראת את הדף הזה אני קולטת איזה מזל היה לנו, באותו היום ובעוד מאה ימים אחרים. בכל טרמפ , בכל ישיבה עם חבר'ה, בכל מסיבה וטיול.
בכל פעם שהלכתי ברגל מחברה, בפעם ההיא שחזרתי בסתם יום שישי מבית ספר וגילינו שעקב אחרי פדופיל (הוא דפק על דלת ביתי שניות אחרי שהגעתי, ולמזלי הורי היו בבית. שתי דקות אחר כך הגיע שוטר שקלט אותו הולך אחרי וצעק עליו שהוא סוטה שמתעסק עם ילדים).
הייתי ילדה/ נערה כזאת חצופה. אני זוכרת שחברה הגיעה יום אחד לבית הספר נסערת, מישהו ברחוב הראה לה את הבולבול. אני בשיא האומץ, נערה זעירה כפי שהייתי, אומרת לה שנלך יחד ונצעק עליו וניקח את התיאור שלו ונלך למשטרה. אני זוכרת שחיפשנו אותו, בשביל זה. מזל שלא מצאנו.
עצוב, אבל אני מוצאת את עצמי מודה על מזלי הטוב, שאף פעם לא נאנסתי.
מוזר לי שההורים הדאגניים שלי נתנו לי ללכת ברגל לבד כל כך הרבה פעמים, בחושך. כל כך חשוב שנערות ידעו שתמיד אבאמא יקומו מהספה בלילה כדי לבוא לקחת אותן, ולא ילכו לבד בלילה!