אמא ללי

שחר*
הצטרפות: 09 יולי 2003, 08:58

אמא ללי

שליחה על ידי שחר* »

ברוכה הנמצאת ותודה על ההתייחסות! אני מאוד מבולבלת בכל מה שקשור להתמצאות באתר ואת הסימן חייים הראשון שאני מקבלת.. מקווה שהאובך ייעלם במהרה ושאתחיל להרגיש בבית!
תמי_אמא_לשתיים*
הצטרפות: 22 פברואר 2009, 14:46
דף אישי: הדף האישי של תמי_אמא_לשתיים*

אמא ללי

שליחה על ידי תמי_אמא_לשתיים* »

חותמת על כל מילה כמעט:
אני דווקא ניסיתי להיות אמא מאורגנת, נשבעת (זה היה הדיפולט שאיתו הגעתי...). אבל הבנות שלי פשוט לא בקטע.... הגדולה היא ממש ציפור לילה (בדיוק כמו אבא שלה), נרדמת ברגע ובקלות, אבל רק כשהיא מוכנה לישון ולא שנייה אחת קודם.
בדיוק כך.
הקטנה שלי כמו אחותה אבל גם לא נרדמת מהר וגם:
מאז שהיא קצת גדלה ורוצה להיות חלק מהאקשן היא גם מושכת עד מאוחר כדי לא להפסיד שום דבר.
וגם אצלנו: וככה יוצא שיש הרבה ימים שהן ערות עד 11 זר לא יבין זאת, ולא כל מי שילידה קורסים בשבע בערב.
ועוד לא מצאתי משהו שאנחנו יכולים לעשות כדי לשנות את זה. הדבר הכי אפקטיבי שאני יכולה לעשות הוא למצוא דרך לחיות עם זה בשלום וליהנות מהערבים שבהם הן הולכות לישון בשעה סבירה.
זהו, הגעתי למסקנה שהדף של ציצלול על הרדמת הקטנים כנראה מנוגד לכך ולכן עדיף לא לקרוא אותו...
תמי_אמא_לשתיים*

אמא ללי

בכל זאת עונה לך אצלך, בסדר?
את מאוד ברורה וכתבת יפה.
אני שותפה לתחושה שלך לגבי ההשקעה בתכנונים ובארגונים (מתי לנסוע הביתה כדי שהן לא תהיינה עייפות ) שהורסת את הכיף הפשוט של החיים. אני הייתי כזו עם הגדולה שלי. ניסיתי לפחות. מלאת תיאוריות והתעקשויות על כל מיני עניינים, וכמו שאת כותבת: גיליתי שלרוב לא יוצא בדיוק לפי התכנון ובעיקר שהרבה אנרגיות מבוזבזות על לחץ ומאבק. הקטנה שלי ילדה מאוד עקשנית ודעתנית ונמרצת ותובענית ,אבל ואני כל-כך לא מתעקשת ולא מסתבכת שבאופן מוזר פחות קשה מאשר עם הגדולה שהיא ילדה כל-כך נוחה.
אז גם אני מנסה לשחרר. אבל יש ימים שיותר קשה עם התוצאות המעייפות של השחרור הזה.
דניאלה*
הצטרפות: 21 ינואר 2002, 15:27

אמא ללי

שליחה על ידי דניאלה* »

הי (-:
אני ב-daniwind בג'ימייל
או ב-052-6233007

נפגשנו שוב ביריד, נכון?
אמא_ללי*
הצטרפות: 19 נובמבר 2007, 06:48
דף אישי: הדף האישי של אמא_ללי*

אמא ללי

שליחה על ידי אמא_ללי* »

נכון מאד :-) ולא הספקנו לדבר בסוף....

אני אשמח מאד להיפגש מתישהו, וכבר הפסקנו להגיע למפגשים במכון אז לא יוצא לי לראות אותך בכלל. בכל מקרה, אני אכתוב לך מייל ונוכל לקבוע משהו אם מתאים לך כמובן.
אפרת_ו*
הצטרפות: 07 ינואר 2009, 19:54
דף אישי: הדף האישי של אפרת_ו*

אמא ללי

שליחה על ידי אפרת_ו* »

ידעתי שאת מוכרת לי!
לא מקשרת בין הניק שלך לפרצוף מסוים, אבל בטח אם אראה אותך גם את תהיי מוכרת לי
:-)
גילית_ט*
הצטרפות: 20 דצמבר 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של גילית_ט*

אמא ללי

שליחה על ידי גילית_ט* »

יכלת להביא אותם, היה ממש טעים, בחמישי הקרוב יש את הסדנת בוץ, בעשר, תבואי? בעמק הטל רחובות ההולנדית יש פירוט ולינק בדף שלי
פלוני_אלמוני*
הצטרפות: 14 אוגוסט 2001, 19:35
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמוני*

אמא ללי

שליחה על ידי פלוני_אלמוני* »

נכון לשנה שעברה היה מותר להדליק מדורות. את יכולה פשוט להתקשר ולוודא.
אמא_ללי*

אמא ללי

שליחה על ידי אמא_ללי* »

תודה, אני אעשה את זה :-)
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

אמא ללי

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

אהלן
לגבי שינוי התזונה: בעיקרון, מטעמים מוסריים אבל גם בריאותיים, החלטתי שצריך להוריד מאוד את צריכת הבשר/עוף/דגים אצלי (לא אצל הילדים). גבינות כבר הורדתי מזמן, חוץ מגבנ"צ שיש לי חולשה לגביה פה ושם...

אני מאלה שגדלו על עוף/בשר יומיומי כחלק מרכזי מהארוחה, ולכן זה די קשה פסיכולוגית. בינתיים התחלתי עם סידור של יום כן יום לא, ומרגישה בסדר גמור.

<עייפה, אין כוח לפרט יותר כרגע>
אמא_ללי*

אמא ללי

שליחה על ידי אמא_ללי* »

אז מה את אוכלת במקום?
אני צמצמתי מאד (כבר די מזמן) דגנים ופחמימות, ככה שרוב הארוחות שלי, אלה שיש להן צורה של ארוחה, הן בשר כלשהו וירקות. ויש לי לאחרונה הרבה מחשבות על העניין המוסרי, וגם על האיכות של הבשר שאנחנו יכולים להרשות לעצמנו לאכול כרגע, אבל לא כל כך ברור לי מה אוכלים במקום בלי לחזור לארוחות מבוססות אורז, פסטה וכו'. אני גם בהימנעות מוחלטת מגלוטן כבר חודש בערך ורוצה להמשיך עם זה.

יש לך איזה תובנות בעניין? על מה את מבססת ארוחה נטולת בשר?
קרוטונית_מהמרק_הגדול*

אמא ללי

זהו, שחשבתי שאצטרך להיערך באופן מקיף, ואחר כך אמרתי לעצמי, היי 3 פעמים בשבוע בשר, זה לא בדיוק משהו שצריך השלמות. הרי אנחנו (המערביים) אוכלים פי כמה וכמה מהחלבון שנדרש לנו.

תראי את הקישור הזה - אני צריכה 0.8 גרם לכל קילו משקל גוף. משמע, בסביבות 45 גרם ליום. 315 גרם לשבוע. זה מתאזן בקלות אם פעם בשבוע אני אוכלת המבורגר 250 גרם, ועוד פולקע אחת של עוף, ונתח דג... מעל ומעבר.

מצד שני, גם אני לא אוהבת לשקוע בערימות פסטה כי אין משהו אחר לאכול. אז פעם מכינה תבשיל קטניות (גרגרי חומוס מאוד אהובים פה, יחד עם ביצה זה חלבון שלם), ופעם סרדינים, ופעם חביתה, מקפיצה טופו. וגם כך קיבלתי יותר מדי חלבון מן החי בסיכום שבועי.

כאמור העניין העיקרי אצלי הוא פסיכולוגי, לא להרגיש ש"משהו חסר בצלחת". אבל בימים החמים האלה זה קצת יותר קל. ותבשיל עדשים חומות+ירקות שנרקח פה לפני כמה ימים ונאכל על אורז לבן, היה מספק לגמרי. במקומך הייתי מתרכזת בקטניות קלות לבישול (כלומר לא שעועית לבנה) כמרכז התפריט, ומוסיפה ביצים / טופו "בשביל ההרגשה".
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

אמא ללי

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

מומלצת בחום, מאוד עזרה לי, שלומית טובי, 050-3099969
אמא_ללי*

אמא ללי

שליחה על ידי אמא_ללי* »

תודה רבה, בינתיים התחלתי טיפול אצל מדקרת בשם קארין, מקווה שזה יעזור.
בכל מקרה תודה על ההמלצה {@
אמא_ללי*

אמא ללי

שליחה על ידי אמא_ללי* »

במקומך הייתי מתרכזת בקטניות קלות לבישול (כלומר לא שעועית לבנה) כמרכז התפריט, ומוסיפה ביצים / טופו "בשביל ההרגשה".
טופו נכון להיום אנחנו לא אוכלים בכלל, אולי אפשר לנסות. אין איזה עניין הורמונלי עם סויה? ועד כמה זה מעובד? דורש קצת בירור כנראה.
ביצים הן אוכלות בדרך כלל בבוקר או בצהריים כך שאני לא רוצה להוסיף עוד ביצים בארוחה העיקרית, את עניין הקטניות אפשר לנסות להרחיב. שירה לא אוהבת בכלל, מאיה מסכימה לאכול מג'דרה לפעמים. אולי אם אני אתמיד זה ילך יותר טוב.

אני בטוחה שגם אצלי יש עניין פסיכולוגי בתחושה שארוחה בלי בשר היא פחות משביעה או פחות "נחשבת". אבל זה באמת כיוון ששווה להשקיע בו עוד מחשבה.
אם היה לי יותר זמן וכח פשוט הייתי מכינה עוד תבשילי ירקות בכמויות גדולות יותר, אבל רוב הזמן אני עייפה וכל כך חם לי שאני בקושי מבשלת ירקות לאחרונה.... חבל. איך שהוא אני תמיד מרגישה שבשביל לשבוע מירקות אני אוכלת כמות יותר גדולה, וגם צריכה יותר סוגים של ירק בארוחה. ואז זה דורש יותר התארגנות מאשר תבנית גדולה כרעיים בתנור למשל. נו טוף, לאט לאט.
ציל_צול*
הצטרפות: 19 יוני 2008, 11:17

אמא ללי

שליחה על ידי ציל_צול* »

בטח, אבל בבקשה למחוק אחרי שרואה
דניאלה*

אמא ללי

שליחה על ידי דניאלה* »

_אבל בנוגע להחלטה, ההחלטה על חינוך ביתי או לא היא החלטה הרבה יותר רחבה מזה, אני חושבת שאי אפשר לבחור בחינוך ביתי בלי לרצות לחיות את החיים באופן הזה. ומה שאני גיליתי במהלך החודשים האחרונים הוא שאני לא רוצה. ולקח לי זמן להרגיש טוב עם ההבנה הזאת ולהפנים שזה לא הופך אותי לאמא פחות טובה.
אני לא רוצה להיות רק בבית, אני לא רוצה להיות כמה פעמים בשבוע במפגשים. אני לא רוצה שכל פעם שאני רוצה להיות כמה שעות בנפרד מהבנות שלי זה יהיה כרוך במציאת סידור ופתרון (וגם אם מוצאים דברים קבועים, מה שקצת ניסינו לעשות, אין לזה את היציבות של מקום קיים).
אני כן רוצה לבלות איתן הרבה מאד ולכן הן בגן מעט שעות ביום (יחסית), אני כן רוצה להישאר מאד נוכחת ולכן אני לא לוקחת על עצמי מחויבויות שיגזלו את כל האנרגיות שלי, ואני מוכנה להצטמצם מאד כלכלית כדי לאפשר את הנוכחות הזאת. וביחד עם זאת, אני גם רוצה שחלק קבוע מהיום שלי, גם אם לא מכל יום, יהיה זמן שבו אני עוסקת בדברים אחרים שלא קשורים לאמהות שלי, שבו אני מפתחת חלקים אחרים מהייעוד שלי ועם הזמן גם עובדת ותורמת לפרנסת הבית. אני גם רוצה שיהיו בחיים להן עוד דמויות קבועות ומשמעותיות, אני מרגישה שזה תורם להן הרבה.

ממה שאני רואה סביב לשני הכיוונים הבחירה שלי היא לא מאד נפוצה, ולכן אני צריכה למצוא הרבה מהתשובות בעצמי. אבל זה שווה את זה כי ככה אני רוצה לחיות.

אני מסכימה שיש הרבה מאד רע בהרבה מסגרות חינוכיות ושנעשים נזקים חמורים להרבה ילדים. אבל אני חושבת שהדיכוטומיה שקיימת כאן בין בית

ילד מוגן ובטוח וגן/בי"ס

ילד שכל הזמן צמא לתשומת לב ונמצא במלחמת הישרדות היא גסה מאד ולא משקפת את המציאות. ואותי היא מאד החלישה לאורך הרבה זמן. אני שמחה שהיום אני כבר לא רואה את הדברים דרך המשקפיים האלה כי זה מאפשר לי להסתכל על מציאות חיי בצורה הרבה יותר מדויקת ולבחור בחירות שהן נכונות עבורנו ולא משרתות איזה שהוא עקרון._

תודה לך על הדברים.
כבר הרבה מאוד זמן לא הזדהיתי במדויק עם אמירות כמו עם זו כאן.

<לא הגיע הזמן שניפגש?>
אמא_ללי*

אמא ללי

שליחה על ידי אמא_ללי* »

תודה {@

בהחלט הגיע הזמן! איך אתן בשעות אחה"צ? יש מצב להיפגש באיזה גן משחקים במכון השבוע? מחר יכול להיות אחלה מבחינתי.
דניאלה*

אמא ללי

שליחה על ידי דניאלה* »

הי,
רציתי להמשיך את התכתובת במייל ולא מצאתי את הכתובת שלך S-:
ולא ידעתי אם זו שבראש הדף עדכנית
אז שלחי לי מייל בבקשה או תכתבי כאן מה הכתובת...
פלוני_אלמונית*

אמא ללי

ממליצה על אורנית מתקשרת מעולה
0528-361474
אמא_ללי*

אמא ללי

שליחה על ידי אמא_ללי* »

יש לה אתר אינטרנט? היא נמצאת בתוך ת"א?

תודה רבה בכל אופן {@
קלייר*
הצטרפות: 12 יולי 2008, 00:15

אמא ללי

שליחה על ידי קלייר* »

הי.
בעיניין המתקשרת - ממליצה על נגה חפץ שכטר. תעשי חיפוש בגוגל, היא כתבה כמה ספרים.
היא נמצאת ברמת גן, עובדת גם כמיילדת בתה"ש. הכרתי אותה כשבאתי ללדת את ביתי הבכורה...
הייתי אצלה בתיקשור לפני כשנתיים. היא אמינה, נעימה, מקצועית.
תהנו ביום כיף!
ציבעונית_בשרון*
הצטרפות: 13 אפריל 2006, 00:08
דף אישי: הדף האישי של ציבעונית_בשרון*

אמא ללי

שליחה על ידי ציבעונית_בשרון* »

לגבי מתקשרת אז בנחלת בנימין בימים שלישי ושישי מהכניסה הראשית, דרך רח' אלנבי, שצמודה לשוק בכרמל, כשנכנסים בצד שמאל, צמוד לחנות של בדים יש בחורה שמוכרת צמידים ותכשיטים מעיסת נייר (גילה שמה) צמודה אליה מתקשרת מדהימה, שרק רואה אותך כבר יודעת, שמה אורנית, פשוט וקל בלי מאמץ, חוויתי במקום כייפי, לדעתי מתאים ליום כייף של חברות, והיא מעוווולה!
נעמה*
הצטרפות: 29 ינואר 2002, 22:03

אמא ללי

שליחה על ידי נעמה* »

שוש סנדרוביץ מדהימה. היא גם מתעסקת בקבלה, גרפולוגיה, מטוטלת מתקשרת וכו. הגעתי אליה דרך חברה עם חברה ושתינו נדהמנו. אני נעזרתי בה אחר כך בקניית בית והיא קלעה בול בכל הדברים שפסלה והמליצה בדרך. 03-5034602

המרגיעון: אין ידיעה נקנית אלא בהתבוננות פנימה :)
בהצלחה.
נעמה*
הצטרפות: 29 ינואר 2002, 22:03

אמא ללי

שליחה על ידי נעמה* »

אה ויש לה אתר. www.shosh4u.com
אמא_ללי*

אמא ללי

שליחה על ידי אמא_ללי* »

תודה רבה על כל ההמלצות!
בינתיים חברה שלי (שלה אנחנו חוגגות יומולדת) החליטה שהיא בסוף לא רוצה ללכת למתקשרת.... :-P אבל אני אשמור לי את ההמלצות להזדמנות אחרת.
שרון_של_שחר*
הצטרפות: 01 נובמבר 2005, 12:13
דף אישי: הדף האישי של שרון_של_שחר*

אמא ללי

שליחה על ידי שרון_של_שחר* »

הגומות בחול שאת רואה הן של חיה בשם - ארינמל-
שהיא חיה שניזונה מנמלים.היא לא מזיקה ואצלנו בחצראנחנו ממש מברכים על קיומה בגלל עודף של קיני נמלים.
הארינמל יוצר את הגומות ומרגע שעוברת הנמלה היא נופלת לתוך הגומה שהיא הכין ואז היא נאכלת-
האמת- שווה צפיה.
אפרת*
הצטרפות: 08 יולי 2003, 12:18

אמא ללי

שליחה על ידי אפרת* »

יכול להיות שמכונת הכביסה גורמת לחורים בבגדים. תלטפי את התוף של מכונת הכביסה ותרגישי
אמא_ללי*

אמא ללי

שליחה על ידי אמא_ללי* »

אפרת - תודה, אני אבדוק.

ארינמל זה חדשות טובות :-) הנה משהו אחד פחות לדאוג ממנו....
עשב_השדה*
הצטרפות: 27 נובמבר 2006, 02:52
דף אישי: הדף האישי של עשב_השדה*

אמא ללי

שליחה על ידי עשב_השדה* »

היי ללי
תודה על הפרח
והתעניינות
איך הולך עם הגמילתלילה של מאיה(?)
אם אני זוכרת נכון
קראתי את העצה להחזיר חיתול וחייבת לומר שלא נראה לי בכלל
חוצמזה איך הולך עם לשחק בתרגילים ?
רסיסים_של_אור*
הצטרפות: 21 אפריל 2004, 20:42
דף אישי: הדף האישי של רסיסים_של_אור*

אמא ללי

שליחה על ידי רסיסים_של_אור* »

תודה על הכתיבה שלך אליי היא נעימה ומרגשת ומעניקה (())
אמא_ללי*

אמא ללי

שליחה על ידי אמא_ללי* »

הי עשב,

תודה על ההתעניינות :-)

הגמילה (סוג של) היא של שירה, מאיה הקטנה גדלה עם-בלי חיתולים ויבשה בלילות כבר הרבה הרבה זמן....

גם אנחנו לא התחברנו לעצה של להחזיר חיתול (זה שהורדנו אותו זה לא מעט בזכות מה שאמרת לי אז בטלפון :-)) ובאמת לא החזרנו. היה שיפור אחרי התובנות שהיו לי על מידת המעורבות שלי בעניין, והיו שתי תקופות יבשות לגמרי שבאו מייד אחרי טיפולי אייפק שעשיתי לה. ובגדול - אנחנו בתהליך.
יש פעמים שהיא קמה לעשות, יש פעמים (לא מעט בכלל) שבורח - לפעמים זה מעיר אותה ולפעמים לגמרי לא, מאד תלוי באיזה שלב בלילה זה קורה, כמה היא עייפה, האם אנחנו במצב של שגרה טובה או לא (שמתי לב שהשיבושים בשגרה גם משפיעים על זה).

דווקא את התרגילים אנחנו לא ממש עושים (מצצנו פסטה ארוכה פעם אחת בערך :-P), אני מרגישה שזה לא מספיק מוטמע אצלי כדי ממש להשתמש בזה "על הדרך" ובתוך האינטנסיביות של החיים אני לא מגיעה לליזום. אני חושבת שנכון לעכשיו, זה לא ממש מפריע לה וזאת נקודת מפתח באפשרות של זה להשתנות.
עשב_השדה*
הצטרפות: 27 נובמבר 2006, 02:52
דף אישי: הדף האישי של עשב_השדה*

אמא ללי

שליחה על ידי עשב_השדה* »

כן , שמעתי על נפלאות הכישוף האייפקי
וכן כן למה לא,
אלא שאפשר במקביל לשחק קצת בפאולה,
אני מבינה אם ככה שאתם לא בטיפול , נכון?
אמא_ללי*

אמא ללי

שליחה על ידי אמא_ללי* »

לא, לא התחלנו טיפול רק הלכנו לפגישת התייעצות אחת (שנינו, בלעדיה).
ובהחלט נראה לי שלשחק בפאולה זה רעיון מצוין, אבל לא בטוח שהוא ישים בשבילנו כרגע....
ההולכת_באתרים*
הצטרפות: 21 נובמבר 2005, 11:44
דף אישי: הדף האישי של ההולכת_באתרים*

אמא ללי

שליחה על ידי ההולכת_באתרים* »

מה האג'נדה של הגן? כלומר, במה הוא שונה מגנים אחרים? כמה ילדים בקבוצה? הבת שלי תהיה בספטמבר בת שנה ותשע אבל היא גדולה פיזית וגם מפותחת מאוד מבחינה שכלית. האם אפשר לרשום? כמה עולה לחודש? מה דמי ההרשמה? יש ביטוח? איפה אתם נמצאים? מה הם אוכלים שם (צמחוני, בשרי), מה סדר היום? מאיזו שעה עד איזו שעה הגן? (הכי קריטי).
אמא_ללי*

אמא ללי

שליחה על ידי אמא_ללי* »

הי,
אני מנסה לענות לפי סדר השאלות...
הגן הוא אנתרופוסופי, אפשר לקרוא קצת על מה מדובר בדף של חינוך ולדורף (שיש בו גם הפניות לקריאה נוספת) וגם כאן
הוא שונה בין היתר בזה שיש הרבה דגש על פעילות פיסית ועל פעולות של חיי היום יום (הכנת אוכל, מלאכות יד וכדומה, אם כי הדברים האלה יותר רלוונטיים בגן בוגרים ופחות בגן של הקטנים). הרבה זמן בחוץ, הרבה משחקי דמיון ומשחק חופשי, ולעומת זאת אין בכלל פעילות "קוגניטיבית". אבל אלה המאפיינים החיצוניים יחסית, אני מאד ממליצה לקרוא על האנתרופוסופיה כדי להכיר קצת ולבדוק האם את מתחברת.
יתרון נוסף הוא ההמשכיות ברחובות - יש גן צעירים וגן בוגרים והילדים שממשיכים ב"מסלול" הזה עוברים ביחד כקבוצה, יש הרבה משפחות עם ילדים בשני הגנים ואווירת הקהילה סביב הגנים היא מאד נעימה.
כרגע רשומים כ- 18 ילדים, מחפשים לרשום עוד 4-5.
בנוגע לגיל של בתך - ייתכן שאפשר יהיה לרשום אותה, אני לא בטוחה.
האוכל הוא צמחוני, אורגני ברובו, הגן נמצא ברחוב שמעוני.
יש אפשרות לרשום בלי צהרון (שזה עד אחת ורבע פחות או יותר), או עם צהרון (עד ארבע וחצי).
על כל השאלות של תשלום, ביטוח, סדר יום מפורט וכו', אני ממליצה לדבר ישירות עם תמי הגננת המובילה ב-054-4784362 או עם מיכל ב- 052-8656346, הן תדענה לתת לך את הפרטים המדויקים.

בהצלחה {@
ההולכת_באתרים*

אמא ללי

אמא-ללי, שמונה עשר ילדים בכל קבוצה או בסך הכל? אם בכל קבוצה אז הגן עמוס לא?
אמא_ללי*

אמא ללי

שליחה על ידי אמא_ללי* »

יש קבוצת ילדים אחת, שהיא הגן :-) (וטווח הגילאים של הילדים בקבוצה הזאת הוא שנתיים וקצת עד ארבע פחות או יותר).
רסיסים_של_אור*
הצטרפות: 21 אפריל 2004, 20:42
דף אישי: הדף האישי של רסיסים_של_אור*

אמא ללי

שליחה על ידי רסיסים_של_אור* »

תודה על התמיכה המופלאה שלך. שבוע טוב טוב גם לך (())
ההולכת_באתרים*

אמא ללי

אמא ללי, תודה על התשובות. :)
ההולכת_באתרים*

אמא ללי

אולי אתם מעוניינים בהצעת חברות מילדה חמודה (שנה ותשע) שנמצאת אצל מטפלת אך היא ואמא שלה ישמחו להיפגש עם הורים נחמדים וילדים נחמדים אחרי הצהריים למשחק משותף (וקשקשת משותפת של האימהות?).
אמא_ללי*

אמא ללי

שליחה על ידי אמא_ללי* »

"מבצע" לתקופת החגים ולרגל תחילת עבודתי כמטפלת אייפק -
3 פגישות ראשונות במחיר של 90 שקלים לפגישה.

מתוך המודעה שפרסמתי בכיכר השוק:
שיטת אייפק נמצאת כיעילה מאד לטיפול באלרגיות, בבעיות עור שונות, בבעיות במערכת העיכול שהגורם להן אינו ידוע, ועוד. כמו כן, בשילוב של אייפק ושל כלים וגישות נוספות אני מציעה ליווי ותמיכה לאנשים המעוניינים בהרחבת המודעות ובצמיחה אישית, מתמודדים עם שינויים או משברים ומחפשים מישהו לצעוד איתו בדרך. אשמח לתמוך באהבה ובעדינות גם בנשים בהריון, אחרי לידה, ובאלה המחפשים את דרכם בעולם ההורות המופלא.

פרטי ההתקשרות ועוד פרטים אודותיי נמצאים במעלה הדף :-)
מוזמנים באהבה
רותם_סנדק*
הצטרפות: 27 יולי 2010, 15:17
דף אישי: הדף האישי של רותם_סנדק*

אמא ללי

שליחה על ידי רותם_סנדק* »

תודה על המילים המרגיעות.
שנה טובה וליל מנוחה.
טדליק_נהנאנע*
הצטרפות: 05 נובמבר 2008, 00:10
דף אישי: הדף האישי של טדליק_נהנאנע*

אמא ללי

שליחה על ידי טדליק_נהנאנע* »

הי,
גם לבוציק יש כתמים חומים על שן קדמית, בעצם מאז שיצאה.
היינו אצל רופא שיניים והוא אמר שזה שום דבר.
לצערי לא יכולה להמליץ לך על רופא ברחובות מפני שאנחנו מרחיקים עד ת"א כדי לקבל טיפול.
קרן_שמש_מאוחרת*
הצטרפות: 14 מרץ 2007, 22:57
דף אישי: הדף האישי של קרן_שמש_מאוחרת*

אמא ללי

שליחה על ידי קרן_שמש_מאוחרת* »

תודה תודה על ההצעה הנדיבה, האמת שכבר סימנתי אותך על הכוונת כי חשבתי אולי לבוא אלייך לטיפול אייפק לעיבוד סיפור הלידה שלי. כרגע, לא בטוחה שזה ישים (מפאת המרחק והסטטוס החדש) אבל אולי בפעם הבאה שנעלה למשפחה בירושלים. בכל אופן, אשמח לחברה טלפונית לסיפור הפשפושים. ארים טלפון אחרי החג. תודה שוב. חג שמח.
יעלי_לה
הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה

אמא ללי

שליחה על ידי יעלי_לה »

מעולה, מחזיקה אצבעות שתמצאי :-)
רותם_סנדק*

אמא ללי

הי, אנחנו צחצחנו לבכור עם משחה של וולדה עד שגיליתי כתמים כהים קטנים על השיניים שלו.. ודיי נבהלתי.
אחת הסיבות שבחרתי במשחה היא שהיא נטולת פלאוריד, ואז קראתי קצת באינטרנט והחלטתי לעשות הפסקה עם המשחה הזו ולהתחיל לצחצח עם משחה "רגילה", שמכילה פלוארויד ועוד כל מיני "לא עלינו" (מתנדנדת חזק בין המיינסטרים ללא-מיינסטריים..). הלכנו לרופאת השיניים היא לא הבינה על מה אני מדברת ואמרה שהשיניים נראות בסדר גמור.
מאז היינו שוב בביקורת, אצל רופאה אחרת, שכלל לא ראתה את הכתמים, והם אכן דיי נעלמו.
אני לא יודעת אם יש קשר למשחה או לא, אבל אני העדפתי לעשות הפסקה והודות לך, לחזור אליה בימים הקרובים.
אמא_ללי*

אמא ללי

שליחה על ידי אמא_ללי* »

אני לא יודעת אם יש קשר למשחה או לא, אבל אני העדפתי לעשות הפסקה והודות לך, לחזור אליה בימים הקרובים.

ואלה? כי לאור מה שאת כותבת נראה לי מתבקש בשבילנו דווקא לעשות הפסקה עם הולדה ולנסות משחה יותר פעילה (לא יודעת בנוגע לפלואוריד או לא, זה נושא שאין לי ידע לגביו) ולראות אם הכתמים מתנקים.
תודה רבה על השיתוף!
קרוטונית_מהמרק_הגדול*

אמא ללי

רופא השיניים שלי אמר שסודה לשתייה מעולה בהעלמת כתמים.
אמא_ללי*

אמא ללי

שליחה על ידי אמא_ללי* »

והטעם שלה נסבל עבור ילדים?
ננסה, נראה אם היא תסכים. תודה :-)
שרון*
הצטרפות: 27 ספטמבר 2002, 14:27

אמא ללי

שליחה על ידי שרון* »

גם אנחנו צחצחנו פעם רק עם וולדה, וגם אצלנו הופיעו כתמים. לנו אמרו שזה סוג של חיידק, נדמה לי, שדווקא מגן מעששת מעצם המצאותו ע"ג השיניים.
בכל אופן, בלי קשר לכתמים, התחילה גם עששת, ובהמלצת הרופאה התחלנו להשתמש במשחה עם פלואור (עדיף "אלמקס" לילדים, המכילה אמין פלואוריד שהוא פחות גרוע מפלואור מסוג אחר, מסיבה שכבר אינני זוכרת...). מאז אין עששת, טפו*3. עם מספר 2 התחלנו ישר עם אלמקס. אני יודעת לספר שגם אצל חברים היה אותו סיפור עם הוולדה (העששת, לא הכתמים).
מתיחקור רופאי השיניים אצלם טופלנו, עד כמה שהצלחתי לדובב אותם בעניין הפלואור (הם די מגוייסים לנושא וקשה לשמוע מהם ביקורת),הם אמרו שפלואור במשחה איננו כמו לשתות פלואור במים, בהנחה שהילד לא בולע את המשחה. בדומה לטיפול מקומי.
אני מתייחסת לזה כמו להבדל שבין טיפול מקומי באנטיביוטיקה (לדוגמא בטיפות אוזניים/עיניים וכו') שהוא פחות בעייתי בעיני, לבין טיפול אנטיביוטי בבליעה, המשפיע על כל הגוף.
מאחלת שיעלמו הכתמים כלעומת שבאו.
רותם_סנדק*

אמא ללי

ואלה? כי לאור מה שאת כותבת נראה לי מתבקש בשבילנו דווקא לעשות הפסקה עם הולדה ולנסות משחה יותר פעילה
אנחנו לקחנו הפסקה , אבל במטרה לחזור, לא להפסיק לחלוטין, כי אני בסה"כ מרוצה מהמוצרים של וולדה ובעצמי משתמשת במשחת השיניים שלהם (שגם איתה אני כרגע בהפסקה).
אמא_ללי*

אמא ללי

שליחה על ידי אמא_ללי* »

שרון, תודה רבה.

רותם, הבנתי שלקחתם הפסקה, העניין הוא שמה שתיארת גורם לי לתהות אם אולי המשחה הזו בעייתית. באופן כללי גם אני משתמשת בכל מיני מוצרים של ולדה ולרוב מאד מרוצה מהם, אבל אולי אם מופיעים כתמים במהלך שימוש במשחת שיניים זה סימן שחסר בה משהו? או שהיא לא מנקה / מגנה על השיניים כמו שהיא אמורה לעשות? (שאלות פתוחות כמובן, אין לי תשובות אליהן.... חייבת להודות שנושא צחצוח השיניים הוא לא משהו שהקדשתי לו המון מחשבה עד היום, כנראה שעכשיו זה ישתנה :-) אני משתמשת במשחה טבעית אחרת שעוד נשארה לי מארה"ב, נדמה לי שהיא נקראת Tom's ואני מאד מרוצה ממנה. משתמשת בכמות זעירה בכל צחצוח).
אשמח לשמוע מה הרשמים שלך אחרי החזרה למשחה של ולדה.
תמי_אמא_לשתיים*

אמא ללי

הי
אצל הגדולה שלי הופיעו כתמים כאלה בזמנו. אחרי כשנה וחצי הם נעלמו - מעצמם. רופאת השיניים (שראתה אותה עם הכתמים ואחריהם) אמרה שזה אכן קורה, לא תמיד קשור למשחה כזו או אחרת אלא גם לאוכל (המליצה לאכול הרבה תפוחי עץ, במיוחד בערב) ובכלל לרמות החומציות בפה. נדמה לי שכיוון ששמים מעט מאוד משחה האפקט שלה לא יכול להיות דרמטי, במיוחד בהנחה שלפה נכנסים עוד הרבה דברים אחרים במהלך היום.
טדליק_נהנאנע*

אמא ללי

אגב, אנחנו גם עם הוולדה, והבוציק גם מסרב לירוק אותה.
הוא בולע משחת שיניים כבר שלוש שנים.
בעעעע :-P
אמא_ללי*

אמא ללי

שליחה על ידי אמא_ללי* »

עדכון קטן למקרה שזה מעניין מישהו...

ביקרנו אצל רופאת שיניים של קופת החולים, שטענה שהכתמים הם סוג אמבה או יצור חד תאי שלהרבה ילדים (או אנשים, לא בדיוק עקבתי) אין את האנזים שמפרק אותו. היא השתמשה במושג black spot lesions אבל לא ממש הצלחתי למצוא על זה מידע בגוגל.
היא היתה קצת קולנית ודיברה מהר אז לא הצלחתי לעקוב אחרי הכל, אבל היחס שלה לשירה היה בסדר וכל החוויה עברה פחות או יותר בשלום.
בכל מקרה, היא אמרה שאין לזה שום השפעה בריאותית על השן וזה עניין אסתטי בלבד, וניקתה את זה בקלות יחסית עם מברשת מסתובבת קטנה וחומר כלשהו שלא התעמקתי בו. המליצה לבוא לניקוי שלוש פעמים בשנה. וגם, היא טענה שזה לא קשור לסוג משחת השיניים שמשתמשים בו או לפלואוריד שיש או אין במשחה.

אני עדיין מחפשת לקרוא על זה קצת יותר.

תודה על כל המידע וההמלצות :-)
סלט_פירות*
הצטרפות: 14 נובמבר 2004, 14:09
דף אישי: הדף האישי של סלט_פירות*

אמא ללי

שליחה על ידי סלט_פירות* »

תודה @}
:-]
יעלי_לה
הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה

אמא ללי

שליחה על ידי יעלי_לה »

האמת שכן,
כלומר עוד אין לי מטען, אבל יש מישהי בפרדס חנה שאמרה שאני יכולה לבוא לקחת ממנה
הבעיה היא שכל פעם שאני יורדת לפרדס חנה אני שוכחת לקחת אתי את הפתק עם מספר הטל' שלה...
אז מצד אחד אני עוד צריכה, מצד שני נראה לי שהכי פשוט יהיה לזכור לקחת את המספר שלה בפעם הבאה :-)
תודה @}
קרוטונית_מהמרק_הגדול*

אמא ללי

אהלן,

אכן קניתי מגן מזרון טוב - לא מאיזושהי פירמה נחשבת. נדמה לי שזה היה בחנות מצעים בתחילת רח' קינג ג'ורג' בתל אביב. אבל יש הרבה כאלה בכל הארץ, בכל חנות מצעים או חנויות בזאר לבית תמצאי מגן מזרון בגדלים שונים. פשוט תקני את הסוג עם המגבת (ולא את השעוונית הדקה והמרשרשת כמו שמוכרים בסופר פארם). רובם סבירים ומעלה, לא צריך מיגון אטומי.
ובאמת, מאז שאני מלבישה אותם הפוך על המיטה חסל סדר כביסות תכופות. אפשר להשאיר על המיטה, ופשוט לעבור על זה במטלית לחה, מקסימום טבולה בקצת חומץ או מי סבון. מכניסה למכונה רק פעם בירח מלא.

מה שעשיתי במקרה של חיבור שתי מיטות - מיגנתי את שתיהן במגן מזרון (הפוך), וכיוון שבצדדים שלהן אין "הגנה" מספקת - תחבתי מגבת מגולגלת לרווח ביניהן. כך, אם היתה רטיבות היא נספגה במגבת ולא הגיעה למזרון.
אומ_איליי*
הצטרפות: 24 פברואר 2008, 22:20
דף אישי: הדף האישי של אומ_איליי*

אמא ללי

שליחה על ידי אומ_איליי* »

סליחה שאני מתערבת בענייני מגן המזרון:-)
אם אלו שני מזרונים בודדים ממליצה לקנות מגן מזרן במידה אחת גדולה יותר כדי שתכסה גם על הצד.
לגבי איכות המגן עצמו לתשומת ליבכן... הפשוטים יותר נקרעים בקלות כשהקטנטנים מקפצצים על המיטה (אצלי עושים את זה המון!) ואז היתרון של מגן מזרן גדול יותר דיי משמעותית כי הוא סופג את הקפיצה ולא נקרע כמו מגן מתוח.
אני לאחרונה השקעתי לא מעט במגן טוב ממש אחרי שהקודם נקרע כולו בסדקים קטנים בגלל הקפיצות האלו. מקווה שהנוכחי יאריך ימים.
אמא_ללי*

אמא ללי

שליחה על ידי אמא_ללי* »

כל התערבות מבורכת :-)

מדובר בשני מזרונים זוגיים, אחד ברוחב 1.40 והשני ברוחב 1.60.
גם אצלנו קופצים ומשתוללים הרבה על המיטות...

מעניין שגם מוצר שתפור מהרבה שכבות יכול להיקרע מזה. בכל מקרה, אני אשמח להמלצות איפה כדאי לקנות מגן מזרון איכותי בלא המון כסף (בעבר היה לנו אחד כזה עם צד אחד פלסטיקי אטום והצד השני מגבת, וזה היה בלתי נסבל - הזענו נורא גם כשישנו על הצד של המגבת אז אני לא יכולה אפילו לדמיין איך זה היה להפוך אותו. עכשיו יש לי שניים נורא טובים ונעימים מארה"ב אבל הם רק מבד כך שצריך סדין פלסטיק מתחת ואז כל האופרציה נהיית מסובכת ומלאת כביסות....).

והמרגיעון: אפשר להזמין הזדמנויות. מעניין אם אפשר להזמין גם מגן מזרון :-P
אומ_איליי*

אמא ללי

לא כ"כ מוזר הפלסטיק נקרע בד המגבת נשאר שלם המגן כבר לא הגן!
אני קניתי בהון תועפות 200 ש"ח! לאחד ממש איכותי מגולף בתקווה שלא אצטרך לקנות שוב ושוב ב 140 ש"ח... לגודל של 160.
כך שאני ממש לא עוזרת...
אולי תגבילי אותם לקפוץ רק על מיטה מסויימת? יש מצב?
הוא ככ טוב שאני יכולה לשכב על הצד של הפלסטיק ואפילו נעים לי,(יצא כשהורדתי סדין ולא שמתי חדש והלכתי להניק על המיטה...) אם אני לא טועה ככה עליתי על הרעיון הגאוני הזה להפוך לצד של הפלסטיק (אבל אז היתה לי מיטה צרה יותר ונאלצתי לחדש את המגנים...)
אגב, אני שלא כמו הקרוטונית מכבסת את מגן המיטה אולי פעם ב3-4 חודשים...
תמי_גלילי*
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

אמא ללי

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

השארתי לך הודעה בסקייפ (())
אום_אל_קיצקיצ*
הצטרפות: 21 ינואר 2007, 22:53
דף אישי: הדף האישי של אום_אל_קיצקיצ*

אמא ללי

שליחה על ידי אום_אל_קיצקיצ* »

טסים עוד שבועיים
יהיה בסדר
תודה
@}
קרוטונית_מהמרק_הגדול*

אמא ללי

שמחה לשמוע! @}
שלא תזדקקו לו לזמן רב :-)
אומ_איליי*

אמא ללי

_שמחה לשמוע! flower
שלא תזדקקו לו לזמן רב happy_

מצטרפת
תמי_גלילי*
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

אמא ללי

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

יש לי אאבעה או חמישה מגיני מזרן מיותרים, לא איכותיים במיוחד, שקניתי במיוחד לנסיעה ארצה ולא נזקקתי להם בסוף (אגב, עוד לא שמעתי ממך בחזרה, וזמננו כאן מתקצר! טסים חזרה לניו ג'רסי ב-27 באוקטובר).
אם תרצי, אשאיר לך אותם אצל אמא שלי בתל אביב, ותוכלי לבחור מה שתרצי.
לא יודעת כמה הם שווים, אבל הם חינם :-) .
פלו_ניתה*
הצטרפות: 17 ספטמבר 2010, 00:08
דף אישי: הדף האישי של פלו_ניתה*

אמא ללי

שליחה על ידי פלו_ניתה* »

תודה רבה לך על התיחסותך.
אני מאמינה גדולה בתחושות בטן למרות שהרבה פעמים השכל מתגבר ואני מתחילה פחות לסמוך על שיקול דעתי.
אהבתי את מה שכתבת אך אין לי אפשרות להגיע לרחובות (האמת, שאף פעם בחיי עוד לא הייתי שם)
לא מתאים לי לתקשר בסקייפ, אני מעדיפה פגישה פנים מול פנים במקום מנותק מהבית שלי.
דרך אגב - מה זה מטפלת באייפק?
אום_שלום*
הצטרפות: 15 ינואר 2006, 19:11
דף אישי: הדף האישי של אום_שלום*

אמא ללי

שליחה על ידי אום_שלום* »

יקירתי, האם ניתן לעשות אבחון מרחוק באייפק?
אום_שלום*

אמא ללי

שליחה על ידי אום_שלום* »

אנסה ליצור קשר בקרוב @}
אום_שלום*

אמא ללי

שליחה על ידי אום_שלום* »

שלחתי לך מייל
הגבירה_בחום*
הצטרפות: 30 יוני 2007, 17:29
דף אישי: הדף האישי של הגבירה_בחום*

אמא ללי

שליחה על ידי הגבירה_בחום* »

(())
עניתי אצלי
לי_צ'י*
הצטרפות: 28 יולי 2009, 16:10
דף אישי: הדף האישי של לי_צ'י*

אמא ללי

שליחה על ידי לי_צ'י* »

אין לי מושג איפה הכי זול, הבנתי שיש שני מקומות בארץ והאחד נותן אחריות קצרה באופן משמעותי.
במקום השני יש קפיצה גדולה במחיר, הסבירו לי שזה דגם חדש, בכל מקרה אנחנו מזמינים שבוע הבא (חסר להם עדיין) עם עוד מישהו ואז מקבלים 10 אחוז הנחה, עדיין קשה לי לכתוב לך את המחיר הסופי, אני מדחיקה.
את יכולה לראות באתר של אופק חדש,
יאללה תזמיני ונסע להדרכה אצל ניצן אמ לפני שכל הידע הזה בורח ליבשת אחרת.
אמא_ללי*

אמא ללי

שליחה על ידי אמא_ללי* »

ראיתי באתר שלהם אבל באמת חסר במלאי. אז את אומרת ששבוע הבא אמור להגיע?
נראה לי שאני עוד צריכה זמן לעכל את גודל ההוצאה ולנסות להבין אם זה מציאותי כרגע.
אני בכל מקרה אשמח לנסוע להדרכה אצל ניצן.
יעל*
הצטרפות: 30 יוני 2001, 20:34

אמא ללי

שליחה על ידי יעל* »

היה כיף להכיר. :-)
אמא_ללי*

אמא ללי

שליחה על ידי אמא_ללי* »

(())
גם לי.
גם_יעל*
הצטרפות: 21 אפריל 2009, 19:58
דף אישי: הדף האישי של גם_יעל*

אמא ללי

שליחה על ידי גם_יעל* »

התחלתי לאחרונה לשווק את המכשירים בשיתוף פעולה עם ד"ר רוזנטל מבאר שבע, כך שמי שמעוניינת במידע נוסף עליהם או על איך זה עובד מוזמנת לשאול, ודברים שאני לא יודעת אוכל לברר איתה.
את עדיין עושה את זה?
אשמח לשמוע פרטים.
ההולכת_באתרים*

אמא ללי

מגן מזרן למיטת יחיד (אני מניחה שיש גם למיטה זוגית) קניתי באיקאה. לא יודעת אם טוב או לא. בשימוש רק כמה ימים. בכל אופן, אני לא מרשה לקפוץ על המיטה (מפחדת שיעופו ממנה).
פלוני_אלמונית*

אמא ללי

תודה :-)
קניתי מגן בגולף אנד קו, אפשר לשים אותו גם הפוך כהמלצת הקרוטונית וזה עובד פשוט מעולה. בדיוק שבוע שעבר רכשתי אחד גם בשביל המזרון הזוגי השני, לא זול אבל עכשיו הכל ממוגן לחלוטין ואני לא דואגת יותר בנוגע לפיפי על המזרון. שווה.
קרן_שמש_מאוחרת*
הצטרפות: 14 מרץ 2007, 22:57
דף אישי: הדף האישי של קרן_שמש_מאוחרת*

אמא ללי

שליחה על ידי קרן_שמש_מאוחרת* »

כפרה עלייך.. תודה על ההתעניינות. האמת שבדיוק חשבתי היום אולי להתקשר אלייך. הפשפושה עשתה סימנים אתמול של פוצחת בשביתת פשפושים (מותחת רגליים ומשמיעה קולות מובהקים של חוסר שביעות רצון עם הכניסה לתנוחה וכמובן מפשפשת בנונשלאנטיות שנייה אחר כך בתוך המכנסיים). אבא שלה הודיע לה שאנחנו מוכנים לקבל את כל התביעות שלה רק שתפסיק את השביתה (הוא טוען שהיא דורשת חמש נשיקות, עשרים חיבוקים ושלושים וארבע פרצופים מצחיקים כל יום, אחרת היא ממשיכה בשביתה).. :-) אבל האמת שהיום היה הרבה יותר טוב. נראה איך מתקדם.. בינתיים אני אמורה לחזור לעבודה (בשירות הפסיכולוגי) ליום בשבוע, עוד שבועיים. הקטנטונת תישאר עם אבא. כרגע, לעזוב אותה, אפילו לארבע שעות נראה לי מדע בידיוני, איך עושים את זה?! טוב, נו, שבת שלום בינתיים @}
אור*
הצטרפות: 22 יולי 2002, 01:27

אמא ללי

שליחה על ידי אור* »

סרפד הוא רעיל. לא מומלץ לאכול אותו. הגוף שלך גם מאותת לך לא להתקרב אליו[צריבה!!]
טדליק_נהנאנע*

אמא ללי

יש כמה שאני מזהה, אבל אולי כדאי להזמין את אורי יורמן לסדנה?
אהבת_עולם*
הצטרפות: 12 ספטמבר 2008, 01:17
דף אישי: הדף האישי של אהבת_עולם*

אמא ללי

שליחה על ידי אהבת_עולם* »

בקשר לצמחים בחצר -
קודם כל, לדעתי באמת כדאי להזמין את אורי יורמן.

שנית, יש דפים באתר כמו:
מידע תזונתי אודות צמחי בר - ויש שם שמות צמחים לפי סדר האלף בית עם תמונות (חלק כבר חסרות לצערי).
וגם: עלים ירוקים - שגם בו יש קצת שמות ותמונות (פחות מסודר).
ובאופן כללי אולי תמצאי משהו ב-מדור לקטים.

מעבר לזה, אני ממש זוכרת שהיה דף מיוחד לצמחים שצומחים בחצר האחורית, אבל אני לא מצליחה למצוא אותו.
אולי משום מה מחקו אותו, או שאני מדמיינת. אבל ממש זכור לי דבר כזה. מקווה שמישהו אחר ייזכר.
טלי_מא*
הצטרפות: 14 דצמבר 2005, 10:27
דף אישי: הדף האישי של טלי_מא*

אמא ללי

שליחה על ידי טלי_מא* »

אהלן אמא ללי,
זה ראשוני:
http://www.beofen-tv.co.il/alon/2010/12/eating-weeds/
ויש גם את הספר של אורי, למעמיקים - http://www.mazon-izun.com/?[po]page id[/po]=1330
טלי_מא*
הצטרפות: 14 דצמבר 2005, 10:27
דף אישי: הדף האישי של טלי_מא*

אמא ללי

שליחה על ידי טלי_מא* »

שלום למי שבחרה להעתיק לכאן את ההודעה,
אני בוחרת לרוב לענות בדף שבו נשאלתי, לא תמיד אבל לא מעט.
זה בסדר גמור אם חושבים שעדיף שאענה בדף הבית של השואלת, מקובל עלי.
במקרה כזה אפשר לכתוב לי בדף הבית ואשקול את צעדי.
לא מקובל להעתיק בשמי את ההודעה, כי באתר הזה לא מקובל לכתוב או לערוך בשמו של אדם אחר.

מאוד מסקרן אותי מי זו היתה, אבל סקרנותי לא חייבת להיענות.

אמא ללי,
אני מקווה ששאלתך נענתה, אשמח להרחיב או להוסיף, אם תצטרכי מידע נוסף.
חג שמח,
טלי
אהבת_עולם*
הצטרפות: 12 ספטמבר 2008, 01:17
דף אישי: הדף האישי של אהבת_עולם*

אמא ללי

שליחה על ידי אהבת_עולם* »

סרפד הוא רעיל. לא מומלץ לאכול אותו. הגוף שלך גם מאותת לך לא להתקרב אליו[צריבה!!]

אני לא יודעת אם זה נכון.
הצריבה היא לא מהחומרים שיש בסרפד, אלא מבליטות קטנות דוקרניות על העלים.
ועובדה היא שאם ממוללים את העלה ושוברים את הבליטות - אח"כ כבר לא דוקר לגעת בו.
ועד כמה שידוע לי סרפד דווקא נחשב בריא מאוד.

גם לגדילן יש בליטות דוקרניות סביב לעלה. אך אם חותכים את החלק החיצוני - העלה עצמו לא דוקר. וגם טעים.
אמא_ללי*

אמא ללי

שליחה על ידי אמא_ללי* »

תודה על כל התשובות! אורי יורמן היה אצלנו בסדנה בקיץ כשהחצר היתה ריקה :-)
עיינתי קצת בדפים ובקישורים ובזכותם ליקטנו אתמול חוביזה וגם זיהיתי גדילן, אבל לא גיליתי בהם שום צמח מאלה שיש לנו בחצר....
שליחת תגובה

חזור אל “דפים אישיים”