_אבל אני חושבת שגם אצלי זה ככה. אני לא משמינה מהמון שקדים ואפילו לא מגבינות קשות שמנות וגם לא מטחינה או משומשום ואפילו לא מחמאה
אני כן. אוף._
היתה לך הזדמנות לנטרל את האבוקדו מכל פחמימה? אני אחדד - אני כן משמינה מאבוקדו. אבל אם אין נוכחות של דגנים, אז אני לא משמינה בכלל מאבוקדו. יותר ברור?
_זה שאת ירודה מזה, זה בגלל שבמשך שנים רבות כל משק הסרוטונין שלך (מצברוחטוב) מקבל קביים מקמח חיטה. זה רק עניין של זמן לחיוניות פנימית טובה. אבל לא תראי אותי דוחפתותך לזה.
ניצן, לא הבנתי את המשפט הזה. אפשר הסבר?_
את הקמח הלבן מלבינים בחומר שנקשר לרצפטורים של סרוטונין, ובאופן כללי, דגנים משפיעים על המערכת הלימבית, אני חושבת שבמידה של התמכרות. זאת אומרת, שכמו שכשיש "הבטחה" שכל יום ייכנס קפאין אז הגוף מגיב בהפחתת אדרנלין ובעייפות בהכנה? אז ככה כאשר אין את הסם החיצוני, נהיים מבועסים תחת. לוקח זמן, הגוף חוזר לעצמו, ואפשר להיות שמחים בלי קביים.
_האם את מרגישה יותר חיונית? אסופה? צעירה? בריאה?
כי את זה באמת רואים, בעוד שסתם ירידה ממוקדת במשקל לא תמיד ניכרת. מניסיון._
יותר מזה, אנשים מצליחים את הירידה פשוט לא לראות, כי יש בה משהו לא חיוני, בעוד שברגע שמגיעים לתחתית ועולים טיפונת, משהו מתחיל להראות יותר "מלא" ויושב טוב, ואז מתחילים לקבל מחמאות. אבל כבר אמרנו שזה לא בלוג ירידה במשקל, נכון?
ובכן, כמו שבטח כולכן צפיתן זה לא נגמר בעוגיות הללו - It never does, does it? - אלא התפתח לבאגט עם חמאה וגלידה. ואז מה? ירד קילו. מהקטעים האלה שהגוף שלך מוציא לך כזה שאת מרגישה שאי אפשר לסמוך על כלום....
באגט עם גלידה נשמע ממש דוחה

לדעתי הקילו הזה כבר היה בהיכון לרדת, זה לא קשור לבגט.
אני נראית בסדר גמור לגילי
תפסיקי לסחוט מחמאות, את נראית מצויין.
_אני רק יכולה להעיד שתזונה מדויקת באמת משפרת את המראה החיצוני.
לוקח זמן למצוא אותה, אבל כשמגיעים לשם, זה נס קטן._
כן. חד משמעית. בעיקר את התחושה שאני סוחבת כבר כמעט שש שנים (מאז ההריון הראשון) שאני בניוון שייגמר בקבר ושאין לי תקנה כי אני מזדקנת. בחודשים האחרונים התחלתי להרגיש שוב מעט קפיץ בהליכה.
את יודעת, לגבי ה"צעירה במיוחד" אני לא בטוחה שמישהי מאיתנו רוצה בכלל להיראות צעירה במיוחד .
בתור אחת שנראית רוב חייה עשר שנים יותר צעירה ממה שהיא באמת, ועם כל קריירתה ולימודיה המפוארים עדיין מתייחסים אליה כמו אל ילדה (אפילו אנשים שצעירים ממנה בהרבה) אני רוצה להגיד לך שעכשיו בגיל 37 שמייחסים לי קצת יותר משלושים, אני הרבה פחות סובלת מזה שאנשים שלא מכירים אותי מתייחסים אליי לא כמו אל מבוגר אחראי. אם אני יורדת במשקל אני ישר נראית 5 שנים יותר צעירה, ויש בזה גם חסרונות. גדולים. מאד.